Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘PSV wijst Italiaanse gegadigde op prijskaartje van 35 miljoen euro’

Laatste update:

Napoli is op dit moment druk bezig met contractverlengingen voor oudgedienden Dries Mertens en José Callejon, maar i Partenopei kijken ook alvast verder vooruit en werken aan de komst van opvolgers op de vleugels voor de Belg en de Spanjaard. In die zoektocht is de Italiaanse topclub nu naar verluidt uitgekomen bij PSV, aangezien La Gazzetta dello Sport donderdag weet te melden dat Napoli heeft geïnformeerd naar de beschikbaarheid van Hirving Lozano.

De roze sportkrant schrijft dat Lozano al geruime tijd op het lijstje van de club van trainer Carlo Ancelotti staat en dat zijn progressie nauwlettend in de gaten wordt gehouden. De Mexicaan maakte afgelopen zomer indruk op het WK en staat dit seizoen, verspreid over alle competities, ook al weer op elf doelpunten en zeven assists, waardoor hij in het Stadio San Paolo wordt gezien als een waardevolle aanwinst.

Napoli zal wel in de buidel moeten tasten als het zich daadwerkelijk wil gaan versterken met Lozano, aangezien het van PSV te horen zou hebben gekregen dat de 23-jarige aanvaller, die anderhalf jaar geleden voor 8 miljoen euro werd ingelijfd en nog vastligt tot medio 2023, om en nabij de 35 miljoen euro moet gaan kosten. Als de Italianen inderdaad dat bedrag neer gaan tellen wordt de aanvaller na Gonzalo Higuaín, in 2013 voor 39 miljoen euro overgenomen van Real Madrid, de op een na duurste aankoop uit de clubgeschiedenis.

De geruchten over de belangstelling van Napoli komen overigens op dezelfde dag als een bericht van het Eindhovens Dagblad dat PSV alleen bij ‘krankzinnige biedingen’ bereid is om mee te werken aan een winters vertrek van een bepalende speler. De kans dat Lozano deze maand de deur van het Philips Stadion achter zich dicht gaat trekken lijkt dus klein.

35 miljoen euro voor Hirving Lozano is...

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

35 miljoen lijkt mij wel een realistische prijs. Is nog jong, ligt nog lang vast maar je hebt ook niet het idee dat hij het zeker gaat halen in de (sub)top van Europa.

3 januari 2019 om 10:47

Maar is dat niet ongeveer hetzelfde bedrag als Ajax vraagt voor Donny? Die vragen zelfs nog meer vgm. Ik vind dat PSV gewoon minimaal 50 moet vragen en anders gewoon weigeren. Niet dat hij dit perse waard is maar waarom zou PSV hun spelers wel voor weinig weg moeten doen. Die andere Mexicaan gaat Ajax nu kopen voor 15 miljoen + 20% doorverkoop als ik de geruchten moet geloven en die komt pas vanuit Mexico. Ik weet het ook niet zeker met de slagingskans van lozano bij een grotere club maar PSV moet gewoon wat harder worden op de transfermarkt net als Ajax..

3 januari 2019 om 10:51

Zo is dat, helemaal mee eens. Gewoon minimaal 50 vragen, anders halen ze maar lekker iemand anders op.

3 januari 2019 om 11:11

Je moet gewoon als club reëel blijven. Misschien moet PSV gewoon 60 of 70 miljoen gaan eisen? Het is makkelijk gezegd 'anders halen de maar lekker iemand anders op'. Zo'n lozano is ook niet gek. Als er een club komt die een marktconform bedrag biedt en een duidelijke verbetering is voor lozano kan die het volgens mij gewoon juridisch aanvechten? Aan een ontevreden lozano heb je ook niet veel. Natuurlijk moet je als PSV proberen zo hoog mogelijke transfersom te ontvangen, maar zit het er niet in? Dan zit het er gewoonweg niet in.

3 januari 2019 om 11:16

Ja, een speler kan altijd juridisch wat aanvechten, maar hij heeft gewoon een contract en verdiend goed. Dus PSV moet alles maar voor een habbekrats laten gaan in deze tijd omdat spelers bij PSV wel meteen naar de rechter stappen? Onzin, wat mij betreft. Clubs moeten gewoon betalen.

3 januari 2019 om 12:33

De financiële situatie van PSV is wel heel anders dan bijvoorbeeld Ajax. Hoe meer geld je hebt, met hoe minder je genoegen moet nemen.

Het kan best zijn dat PSV Lozano moet verkopen.

PSV had voor dit seizoen schijnbaar rond de 22 miljoen aan liquide middelen. Wanneer je dan een bod krijgt van 35 miljoen is dat een flinke boost. Wanneer je je poot stijf houd en je verkoopt hem niet, en hij loopt uiteindelijk gratis de deur uit, of raakt geblesseerd of wat dan ook, dan is dit voor PSV onoverkomelijk.

Wanneer Donny van de Beek niet zou vertrekken maakt dat voor Ajax veel minder uit. Omdat ze er financieel een stuk beter voor staan. Maar bovendien hebben ze ook veel meer spelers waarmee ze klappers kunnen maken (de Ligt, de Jong, Neres, Dolberg, Ziyech). Bij PSV voorzie ik op korte termijn enkel in Bergwijn een groot bedrag. Verder zijn er best spelers die miljoenen opleveren maar niet zulke klappers op korte termijn.

Enkele jaren geleden liet Ajax ook haar topspelers voor een schijntje gaan. Zo ging Eriksen bijvoorbeeld voor slechts 12 miljoen wat in die tijd ook al echt een schijntje was.

PSV zal natuurlijk het onderste uit de kast moeten halen en als dat 50 miljoen is dan helemaal top! Maar uiteindelijk denk ik dat PSV voor een stuk minder akkoord zal gaan, omdat de club dit gewoon nodig heeft en andere clubs weten dat ook.

3 januari 2019 om 12:39

Ik heb het over een marktconform bedrag. Ik vind 50 voor lozano niet marktconform, en jij blijkbaar wel. Verschil van mening. Nogmaals hoop ik dat PSV er zo'n hoog mogelijk bedrag weet uit te slepen, maar het is gewoon simpel denken om de poot stijf te houden en onmogelijke bedragen te gaan vragen. Dan ben je bezig met kapitaalvernietiging ipv kapitaaluitbreiding.

3 januari 2019 om 13:35

De marktwaarde van Lozano word momenteel op 40 miljoen geschat dus dan is 35 wel aan de lage kant. PSV zal hetzelfde probleem kennen als Ajax en dat is dat clubs gaan wachten tot de speler een keuze maakt om zodoende de prijs zoveel mogelijk te drukken. Daarom zou Overmars er beter aan doen om alle clubs te vertellen dat ze pas mogen praten met spelers nadat er een overeenkomst is gesloten tussen clubs.

Straks kiest Lozano bijvoorbeeld voor Napoli, en kan Napoli gewoon een lager bedrag bieden dan andere clubs omdat PSV Lozano moeilijk kan vertellen dat ze maling aan zijn wensen hebben. Dus door je als een gentleman op te stellen en je speler te laten praten met andere clubs word je uiteindelijk in de rug gestoken door diezelfde clubs. Pure kortzichtigheid van onze Nederlandse clubs.

Zelf zou ik voor Lozano een vraagprijs hanteren van 60 miljoen euro, en uiteindelijk genoegen nemen met alles boven de 45 miljoen. Dat geld goed uitbesteden zodat je meer parels zoals bergwijn in je selectie hebt en zo langzaam je kapitaal opbouwen.

3 januari 2019 om 14:08

@ahmed H,

"hoe meer geld je hebt, met hoe minder je genoegen moet nemen."

Daar klopt iets niet helemaal. Ik denk dat je bedoelt 'hoe 'minder' geld je hebt, met hoe minder je genoegen moet nemen?

3 januari 2019 om 14:25

Zo kun je het inderdaad uitleggen, maar ik denk dat AhmedHossam bedoelde 'hoe meer geld je hebt, hoe minder snel je ergens genoegen mee moet nemen'. Hoe dan ook, ik denk dat hij hetzelfde bedoelde als wij

3 januari 2019 om 16:20

Ah, zo kun je het ook zien Spandoek, en dan is het inderdaad hetzelfde. Dank

3 januari 2019 om 19:36

kleinegeneraal

"je moet gewoon als club reëel blijven. Misschien moet PSV gewoon 60 of 70 miljoen gaan eisen? Het is makkelijk gezegd 'anders halen de maar lekker iemand anders op'. Zo'n lozano is ook niet gek. Als er een club komt die een marktconform bedrag biedt en een duidelijke verbetering is voor lozano kan die het volgens mij gewoon juridisch aanvechten?"

Of een bieding 'marktconform' is of niet (en wat 'marktconform' precies is) daar gaat het in wezen totaal niet om. Lijkt mij ook lastig, voor een rechter (of arbitragecommissie), om dat eventjes te gaan bepalen. Op basis waarvan dan? Vanaar dat de arbitragecommissie een rekensom hanteert als afkoopsom die gebaseerd is op resterende lengte van het contract en het salaris. Dat is no way in de buurt van de bedragen die momenteel voor 'marktconform' doorgaan.

Maar ik ben het wel met je eens. Aan ontevreden spelers heb je niets, al loopt een contract nog vijf jaar door. In dat geval zal je verkoopprijs over het algemeen dus lager uitvallen. En is het nonsens om te stellen dat je 'een speler gewoon aan zijn contract kan houden'. Op papier wel, feitelijk niet.

Maar, uiteraard geldt exact hetzelfde voor Ajax. Dat staat buiten kijf en discussie lijkt mij. En ja, ik weet wel zeker dat De Ligt en de Jong niet de types zijn om in dit geval naar de arbitragecommissie te gaan. Een Lozano die een overgang in rook op ziet gaan vind ik dan meer een type dat zoiets zou doen. Zoals eerder ook een Suarez dat deed, om een overgang naar Ajax af te dwingen. En ik denk ook dat een Neres zoiets zou doen of overwegen. Hoe dan ook, dus ook voor Ajax geldt hetzelfde.

Overigens denk ik niet dat dit gericht enig waarheidsgehalte heeft. Simpelweg omdat het bullshit is om te stellen dat een club een 'minimaal bedrag' zou doorgeven aan een journalist. Waarom zou een directlid dat doen? Elk bedrag dat je noemt heeft invloed op de onderhandelingen die moeten komen. Dus je hebt nul belang om wat dan ook hierover te zeggen. Dus zeg je daar ook niks over. Wat betekent dat dit hele verhaal gewoon de prullenbak in kan. Niemand bij PSV heeft dit gezegd. En dus is helemaal nergens door niemand van PSV het bedrag van 35 miljoen genoemd.

3 januari 2019 om 19:45

Ahmed

"het kan best zijn dat PSV Lozano moet verkopen.

PSV had voor dit seizoen schijnbaar rond de 22 miljoen aan liquide middelen. Wanneer je dan een bod krijgt van 35 miljoen is dat een flinke boost. Wanneer je je poot stijf houd en je verkoopt hem niet, en hij loopt uiteindelijk gratis de deur uit, of raakt geblesseerd of wat dan ook, dan is dit voor PSV onoverkomelijk."

Op voorhand heb ik niet de indruk dat je een juist beeld hebt van de financiële situatie van Psv. 22 miljoen aan liquide middelen? Ja? Waar heb je dat vandaan? Maar, belangrijker nog, wat wil je zeggen met je stelling over liquide middelen? Spelers worden al decennia lang niet gekocht met liquide middelen, die worden gewoon keurig gefinancierd. Dat verwerk je dus compleet anders in je huishouding, sowieso al omdat 95% van de transfers (van boven de paar miljoen) in termijnen worden gedaan. Zowel bij koop als bij verkoop. Dus wat heeft je stelling over de liquide middelen van PSV dan hiermee te maken?

Verder heeft Lozano een contract dat nog vier jaar doorloopt in de zomer. Hoe groot acht jij de kans dat hij in de zomer van 2023 gratis bij PSV weg loopt? Ik nagenoeg nihil. En spelers die geblesseerd raken, tja, okay, dat is altijd een riscio. Stel dat Tadic geblesseerd raakt, of Blind? Dan kost Ajax dat twaalf miljoen Euro aan salaris alleen, per speler. laat staan die 33 miljoen die ze voor beide spelers betaald hebben. Dat risico houdt je altijd.

"enkele jaren geleden liet Ajax ook haar topspelers voor een schijntje gaan. Zo ging Eriksen bijvoorbeeld voor slechts 12 miljoen wat in die tijd ook al echt een schijntje was. "

Mooi voorbeeld! Er was maar één reden dat Eriksen destijds voor dat lage bedrag weg ging. Diens contract liep toen nog maar één seizoen door. Dus logisch dat Ajax dat geringe bedrag ontving, net zoals ze dat voor Vertonghen ook deden, want ook diens contract liep nog maar één seizoen door. Dus vergelijken met het nog vier jaar doorlopende contract van Lozano dat is niet helemaal juist.

3 januari 2019 om 12:43

In de huidige tijd is 35 mln voor lozano niet heel veel.
Daarbij moet je je ook bedenken dat het een erg belangrijke pion is om het kampioenschap eventueel binnen te slepen en de kans daarop is zonder lozano hoe je het ook went of keert toch een stuk kleiner. Dit kan ervoor zorgen dat je door zijn verkoop ook miljoenen misloopt aan inkomsten.

Wat betekend dat minimaal?

Napoli: wat kost die Lozano van jullie?
Psv: Nou, we willen er minimaal 35M voor.
Napoli: OK, dan geven we er jullie 45m
Psv: Ok dat is goed!

Het kan aan mij liggen maar het woord minimaal zonder context (doorverkoop, bonussen) is hier toch totaal ongepast?

Overigens kan ik me ook niet voorstellen dat PSV akkoord gaat met 35 mio, zullen er toch wel wat meer voor willen hebben.

3 januari 2019 om 11:06

Een minimum noemen is echter wel wat beter dan een maximum roepen..

Napoli: wat kost die Lozano van jullie?
Psv: Nou, we willen ermaximaal 50M voor.
Napoli: OK, dan geven we er jullie 15m
Psv: Nee, we willen maximaal 50m
Napoli: Ja, precies..

3 januari 2019 om 11:28

Klopt inderdaad helemaal wat jij zegt. En een maximum roepen is weer beter dan zijn marktwaarde in KG snoep uitdrukken.

Wat ik probeer te zeggen is dat Rochus een duidelijk punt maakt en jij uit het niets over een maximum begint.

3 januari 2019 om 11:38

"een minimum noemen is echter wel wat beter dan een maximum roepen.."

Ik geloof sowieso echt niet dat clubs voor spelers uit deze prijscategorie bij voorbaat een vraagprijs noemen. Het lijkt me logischer dat je geïnteresseerde clubs een bod laat doen en dat je dan ja of nee zegt.

3 januari 2019 om 11:46

Moet je dan niks zeggen???

Psv weet natuurlijk dat er meer biedingen zijn, maar daar hoeft Napoli de exacte bedragen niet van te weten! Een minimum geven ze zodat iedereen daaronder weet dat er niks te halen valt en zodat Napoli wel weet dat vanaf dat bedrag de kans op een deal zal toenemen.

3 januari 2019 om 11:52

Ge_van_dijk

Als je niet snapt waarom ik over een maximum begin, heeft het eigenlijk geen zin om op je te reageren, maar ik ga het toch proberen uit te leggen:

Als je een 'maximum' noemt als club waar een speler van jou gewild is, schiet je jezelf een beetje in de voet. Nog nooit heeft ook maar 1 voorzitter, TD of club gezegd "we willen maximaal (x bedrag) voor (speler y)."

De voorzitter van Torino zei bijvoorbeeld "voor minder dan 100 miljoen mag die niet weg" over Andrea Belotti. -- Minimum..

Daarnaast. Als je als club een relatief laag bedrag als minimum stelt, is de kans groot dat andere clubs geïnteresseerd raken en er een "bid-war" plaats gaat vinden, waardoor je als club uiteindelijk veel meer dan eerder genoemde bedrag vangt voor een speler.

Maar zoals Cabinessence hierboven ook zegt, is het logischer te wachten op een bod.

3 januari 2019 om 12:45

Dan begrijp je mijn bericht niet. Ik zeg juist dat je gelijk hebt.

Ik bedoel te zeggen dat inderdaad zowel een minimum als maximum raar is om te noemen.

3 januari 2019 om 11:35

Als psv minimaal 35wilt biedt Napoli natuurlijk nooit 45 maar gewoon 35 over er nog iets onder....

3 januari 2019 om 12:26

Dat is ook het punt wat Rochus wilt duidelijk maken met zijn reactie

3 januari 2019 om 13:01

Maar zo werkt het toch? Ajax wilt minimaal 75M voor Frenkie of De Ligt. Barca komt met 40M en mag wieberen. Elke club die voldoet aan 75M mag praten met de 2 heren. Clubs wat daaronder mogen komen onderhandelen. Voor 65-70M kan Marc Overmars denk ik zichzelf ook nog wel 's ochtends in de spiegel aankijken, gok ik

Edit:
Hou ook rekening met verschillende bieders. In het geval dat Real, Juve, Bayer, City en PSG tegen elkaar opbieden, gaat Ajax wss met de hoogste bieder(s) praten. Dat is ook een functie van de minimum. De veiling begint bij 75M en de hoogste bieder heeft voorrang (simpel gezegd. De speler heeft ook een stem natuurlijk).

3 januari 2019 om 13:30

Minimaal 35 plus nog enkele voorwaarden.
Bijvoorbeeld bonus bij behalen CL, doorverkoop percentage, huren tot het eind van het seizoen etc. etc.
Voldoen ze niet aan bepaalde voorwaarden dan gaat de prijs omhoog.

3 januari 2019 om 14:55

Dat zijn alleen maar aannames van jou, dat er voorwaarden zouden zijn. Dat is nergens te lezen. Mij de les lezen op basis van aannames is nogal brutaal, vindt je niet?

3 januari 2019 om 15:09

Beste jongen ik lees jou de les niet.
Ik schrijf ook nergens dat er voorwaarden zouden zijn dus ook geen aanname van me.
Ik laat je weten wat doorgaans de reden is van "minimaal".
Beter ben je daar blij om ipv je lange tenen onder mijn schoenen te schuiven.
Vind je niet?

3 januari 2019 om 15:15

Als je mijn post lees, verwijs ik naar het ontbreken van die context (voorwaarden) en dat daardoor het woord minimaal ongepast is. Beter dat jij leert lezen vooraleer jij andere gaat corrigeren. Daarnaast ben ik met 39 jaar geen jongen meer, dus hoef je mij ook niet zo'n belerend aan te spreken. Vindt je niet?

3 januari 2019 om 15:22

Jeetje Rochus, je gedraag je nogal uit de hoogte. Je bent 39, dus? Je eerste reactie op hem vind ik ontzettend arrogant voor iemand van 39. Tscheu La Ling noemt gewoon op met welke bedragen hij denkt dat zo'n bedrag nog gaat stijgen, hij leest je helemaal niet de les. Laat staan dat het 'brutaal' is. Dit is een openbaar forum he? Wat een kapsones joh.

Iemand verwijten dat hij jou belerend aanspreekt, wat totaal niet zo is, om vervolgens een andere toon te eisen om dat je 'al' 39 bent. Poeh poeh.

3 januari 2019 om 15:40

Is goed jongen.
Ik zal leren lezen als jij zal leren schrijven.
Het is nml niet "vindt je niet" maar "vind je niet" zonder de t.
Wanneer jij of je (en je kan vervangen worden door jij) achter een werkwoord komt dan wordt het werkwoord niet met dt geschreven.
Groep 3.

35 miljoen vind ik in de huidige markt vrij weinig, ik zou toch als PSV-zijnde meer richting de 50 gaan.

3 januari 2019 om 10:49

Wat heeft ie dit jaar in de eredivisie laten zien dan? Of in de CL? Zo enorm er bovenuit steken vond ik hem niet, hoe makkelijk PSV wint had ik ook nog meer goals en assists van hem verwacht. Zijn cijfers zijn nagenoeg gelijk aan die van Bergwijn en die heeft een wedstrijd minder gespeeld.

3 januari 2019 om 11:19

Sterker nog, zoals in de eerste pot tegen Barca was hij de zwakste op het veld, verpeste meerdere aanvallen door egoisme. Is echt wel een voetballer die wat kan maar is nog te weinig zichtbaar in topwedstrijden en vind hem redelijk eendimensionaal als je hem vergelijkt met een Bergwijn.

3 januari 2019 om 11:41

Kijk tegen een Barca kun je een keer een mindere pot spelen. Maar inderdaad juist hij had meer met de ruimte moeten doen die er in de omschakeling viel, dan moet je de juiste keuzes maken. Daarom vind ik het ook bijzonder dat mensen hier zomaar 50 mln roepen, al is de huidige markt helemaal gek geworden.

3 januari 2019 om 11:41

"zijn cijfers zijn nagenoeg gelijk aan die van Bergwijn en die heeft een wedstrijd minder gespeeld."

Het zou mij dan ook niet verbazen als Bergwijn uiteindelijk voor minstens net zoveel weggaat als Lozano. Als ik zou moeten voorspellen wie van die twee uiteindelijk de echte top gaat halen, dan neig ik op dit moment meer naar Bergwijn.

3 januari 2019 om 11:51

Bergwijn is technisch veel verfijnder en zou beter met de grote ploegen meekunnen, aangezien die vaak via combinaties in kleine ruimtes spelen

3 januari 2019 om 12:33

Staat toch niet voor niks in het 'verrassings elftal' van de CL. Blijkbaar heeft ie genoeg indruk gemaakt.

3 januari 2019 om 13:02

Rodg,

Cijfers zeggen ook niet alles. Lozano is de speler die het vaakst word neergehaald waardoor zijn tegenstander een kaart krijgt. In meerdere gevallen had hij zelf door kunnen gaan op een keeper of in een goede scoringskans kunnen komen. Deze zijn hem dus het vaakst ontnomen. Het is altijd lastig. Tegen Barcelona speelde hij heel slecht maar tegen Tottenham weer heel goed. Verschil met Lozano ten opzichte van een Bergwijn is, is dat Lozano veel meer werk verzet dan Bergwijn, veel meer druk op de tegenstander uitoefenen. Laatste 2 jaar de cijfers: BW 59 -18 doelpunten, Lozano: 60 -34 Is toch wel een aardig verschil.
Plus daarbij heeft Lozano een goed wk gespeeld. Ik zou het de stomste zet ooit vinden van PSV om hem nu te verkopen, hoevaak destijds hebben ze 't kampioenschap niet weggegeven door spitsen in de winter te verkopen. Als ze hem al verkopen dan soweiso er bij in bedingen dat die het jaar hier afmaakt.

3 januari 2019 om 14:00

@arnino, je bedoelt eigenlijk te zeggen dat Lozano het vaakst een overtreding uitlokt of een schwalbe maakt, want ik durf er wel om te wedden dat nog niet in 1% van de overtredingen sprake is van het ontnemen van een vrije doortocht naar de keeper. Dus die statistiek is onzin.

Ik ben het wel met je eens dat Lozano verder is in zijn ontwikkeling dan Bergwijn. Niet alleen kan hij betere statistieken overleggen, maar hij brengt ook wat meer mee qua motivatie en strijdlust.

De genoemde 35 miljoen vind ik aan de lage kant. Zeker omdat Lozano bij Mexico al goed heeft gepresteerd en ook bij PSV vrij consequent een redelijk niveau haalt. Of hij het ook daadwerkelijk gaat redden in een grotere competitie betwijfel is, maar die twijfel had ik ook bij Mertens. En die doet het toch uitstekend in Italie.

3 januari 2019 om 14:11

@remcob, zijn statistiek is onzin omdat jij met een aanname zijn statistiek ontkracht. Klinkt logisch. Hij heeft het over meerdere malen, dus waar haal jij opeens 1% vandaan? Feit is dat Lozano ontzettend veel overtredingen tegen krijgt, en ja hij maakt vaak theater maar die scheidsrechters zijn echt niet allemaal gek hoor. Als je zoveel gele kaarten mee krijgt is er echt wel wat aan de hand.

3 januari 2019 om 15:04

@skede,. De statistiek wat Arnino aanhaalt heeft geen enkel causaal verband met het aantal goals die Lozano hierdoor mogelijk mist. Het is namelijk nooit te herleiden hoeveel goals dit heeft gekost. Als Lozano namelijk iets heeft bewezen is het wel dat hij redelijk druistig kan zijn zodra hij in scoringspositie komt en dat hij vaak ook nog met oogkleppen op speelt. Het feit dat Lozano veel gele kaarten tegen krijgt geeft daarnaast wel aan dat in alle gevallen de scheidsrechter het niet als een doorgebroken speler ziet, waardoor de verwijzing van Arnino naar een scoringskans ook niet legitiem is te noemen.

3 januari 2019 om 10:56

Ik vind het eerlijk gezegd best wel lastig om een prijskaartje op hem te plakken. Aan de ene kant vind ik hem minder dwingend dan bv een Depay of Mertens was toen zij de stap maakten (eerlijk gezegd ben ik meer onder de indruk van Bergwijn), maar aan de andere kant was Milik dat ook niet en daar werd ook 30 miljoen voor betaald.

3 januari 2019 om 11:03

Een spits hoeft wordt vnl afgerekend op goals, hoeft over het algemeen volgens mij ook minder dwingend te zijn dan een buitenspeler zoals Lozano volgens mij. 30 mln kwam op mij initieel laag over maar PSV heeft het nadeel dat het niet echt heeft overtuigd in de champions league volgens mij (kon het deels ook niet heel veel aan doen door de moeilijke poule), maar dat drukt de prijs volgens mij behoorlijk.

3 januari 2019 om 12:31

Hij heeft naar mijn mening juist wel overtuigd. Hij heeft prima gespeeld en was erg dreigend. Wat had iedereen verwacht want iedereen verkondigt dezelfde onzin als jij? Dachten jullie dat hij 5 goals zou maken zoals Neymar, Messi etc.? Voor 30 miljoen zijn er minstens 10 clubs in de PL die hem willen dus dat gaat niet gebeuren. Hier moet je gewoon echt 40-60 miljoen uit weten te halen zeker met zo’n lang contract (nog 4,5 jaar).

3 januari 2019 om 19:59

memphis

Lozano heeft furore gemaakt op de Confederations Cup in 2017 én het WK in 2018. Het is gewoon bijzonder simpel. Scoor op dergelijke toernooien een goal en je staat gewoon direct op een lijst.

Daarnaast heeft Lozano ook in de CL dit seizoen twee goals gemaakt. In een loeizware poule. Hoezo heeft hij zich dan eigenlijk 'niet laten zien', zoals sommige beweren? De volgende quote is van Espn:

"unfortunately, the same can't be said for Psv, who finished at the very bottom of their respective group. Nonetheless, "chucky" can hold his head high as he exits his first-ever trip to the Champions League group stage with two goals and one assist."

Ook zijn goals in de eredivisie (18 vorig seizoen, nu ook alweer 11) zijn gewoon prima. Zeker voor een vleugelaanvaller.

Dus ik ben met jou eens dat hij juist wél overtuigd heeft. Ik snap wel waar de kritische noten vandaan komen. Lozano mist het verfijnde, heeft gewoon geen geweldige techniek en is geen speler die sterk is in de kleine ruimtes. Is wel pijlsnel én super doelgericht. Heeft bovendien heel veel diepgang en is dus voor heel erg veel clubs een zeer bruikbare en gewilde speler. Voor Barcelona en clubs die puur technische spelers willen is hij geen match, maar er zijn natuurlijk voldoende andere clubs in de top die hem zeker uitstekend kunnen gebruiken.

4 januari 2019 om 09:26

Nou ja, ik vind niet dat hij ''furore' heeft gemaakt. Hij heeft 1 goal gemaakt op het wk en 1 op de confederations cup. Dat is prima, maar we moeten ook niet doen alsof hij bij de uitblinkers van dat toernooi hoorde.

Verder is het commentaar van Espn vrij nietszeggend, aangezien er geen medium zo Mexico minded is als die zender. Als we die zender zouden geloven is Chicharito even goed als Lewandowski of Suarez en is Lainez de nieuwe Messi.

35 miljoen lol, dan mogen ze John de Jomg gelijk op straat zetten

PSV moet Lozano helemaal niet laten gaan!!!
Als clubs hem willen moeten ze lekker wachten tot de zomer.
PSV wil toch gewoon kampioen worden, daar is Lozano retebelangrijk voor.
Ik zou het toejuichen hoor, laat ze maar zwakker worden

Maar als ik PSV zou zijn echt nooit niet verkopen voor welk bedrag dan ook.

Na Higuan de op een na duurste? Dus hij is de op twee na duurste? Of is hij na Higuan de duurste?

3 januari 2019 om 11:38

Lijkt me niet zo ingewikkeld. Higuain was met €39 miljoen de duurste aankoop uit de geschiedenis van Napoli. Mocht Lozano €35 miljoen kosten, dan is Chucky de op één na de duurste aankoop achter Higuain. Geen idee waarom je van de op één na duurste de op twee na duurste maakt.

3 januari 2019 om 14:15

Nou Buitenspelval, heeft Robbertolieroo hier niet een punt? Als hij de een na duurste is, zou de zin dan niet moeten zijn 'na Higuan de duurste'? Deze zin geeft duidelijk aan dat Higuan de duurste is, en dat daarna Lozano komt. Door te schrijven 'na Higuan de een na duurste', zou dit ook andere dingen kunnen impliceren, en in mijn ogen inderdaad dat Lozano dan de nummer drie op de lijst van duurste spelers is (want hij is na Higuan niet de duurste, maar de een na duurste).

'na Higuan de duurste' zou mijn voorkeur hebben voor de nummer 2 van de lijst. Feit dat wij erover discussieren geeft wel aan dat het iets duidelijker omschreven had mogen worden

3 januari 2019 om 14:55

“Als de Italianen inderdaad dat bedrag neer gaan tellen wordt de aanvaller na Gonzalo Higuaín, in 2013 voor 39 miljoen euro overgenomen van Real Madrid, de op een na duurste aankoop uit de clubgeschiedenis.”

Ik lees hier: na Higuain wordt Lozano dan, op de ranglijst van duurste aankopen, de op één na duurste aankoop, waarbij de eerste de duurste is.

Stel dat er gezegd wordt: ‘Na PSV werd Ajax vorig seizoen de op één na beste in de eindklassering’, dan betekent dan niet, dat PSV de op één na beste was en Ajax de op twee na beste. Het betekent gewoon, dat Ajax na de beste PSV op de ranglijst de één na beste was.

Voor mij is er toch wel vrij duidelijk wat er met de zin in de context bedoeld wordt. Met een beetje fantasie is er altijd wel iets anders te impliceren. Zo zou je kunnen impliceren, dat als ik zeg dat ik naar de bank ga om geld te pinnen, dat ik naar mijn hoekbank toeloop, terwijl duidelijk is wat ik bedoel.

Jouw voorkeur: ‘na Higuain de duurste’ had ook gekund, maar nog duidelijker was dan: ‘Op Higuain na de duurste’. Er is volgens mij taalkundig niks verkeerd aan de zin, zoals deze door de redacteur opgetekend is. ‘Na Higuain de één na duurste’ klopt gewoon.

Dit lijkt me vrij ongeloofwaardig. Zal misschien eerder in de media zijn geplaatst om laag in te zetten mocht de Italiaanse interesse inderdaad kloppen. In de huidige markt kan Lozano zeker 40 tot 50 miljoen opleveren.

Verder heeft het weinig zin om allerlei vergelijkingen te maken tussen Ajax en Psv, ik zie het her en der hier al gebeuren. Situaties per spelers zijn verschillend en ook per club. Het is dus niet zo dat als club A een hoge transfersom vangt, club B dit automatisch ook zal doen.

Dacht dat PSV alleen akkoord zou gaan bij een exhorbitant bedrag...? Vind 35 voor Lozano alles behalve die kant op gaan.

3 januari 2019 om 11:08

Hoeveel spelers heeft PSV al verkocht voor meer dan 35 miljoen?

3 januari 2019 om 11:15

Moet dat uitmaken dan? Ajax heeft ook nog nooit iemand voor 70+ verkocht, maar houdt wel vast aan die vraagprijs. In de huidige markt ben je als PSV zijnde gek om die jongen voor 35 te laten gaan.

3 januari 2019 om 11:43

"hoeveel spelers heeft PSV al verkocht voor meer dan 35 miljoen?"

Geen, maar we weten allemaal dat de markt in slechts een paar jaar tijd totaal krankzinnig is geworden. Voor een speler als Frenkie de Jong zouden twee jaar geleden zeker weten nog geen bedragen in de buurt van 60-70 miljoen zijn genoemd.

3 januari 2019 om 12:25

Waarom vind jij dat lozano meer waard is dan 35mil? ( oprechte vraag )

Dit is meer dan marktconform naar mijn idee.

3 januari 2019 om 12:52

"waarom vind jij dat lozano meer waard is dan 35mil?"

Tja, waarom vinden mensen Frenkie de Jong, die net een jaar basisspeler is van Ajax, 70 miljoen waard? En waarom vinden mensen Hakim Ziyech, die in 6 jaar eredivisie 0 prijzen heeft gewonnen, 35-40 miljoen waard?

De markt is gewoon doorgedraaid en in het huidige klimaat vind ik dat je voor Lozano, die momenteel toch wel de grootste ster van het Mexicaanse nationale elftal genoemd kan worden, toch wel in de buurt van de 50 miljoen moet kunnen komen.

3 januari 2019 om 13:32

Dat is jouw mening. Transfermarkt bepaalt zijn waarde bijvoorbeeld op 40 miljoen en die zitten altijd wel een beetje aan de lage kant.

Mensen vergeten dat Ajax op je cv of PSV op je cv, hoe stom dat ook klinkt, wel een groot verschil is. Ik vind het tegenwoordig ook een laag bedrag maar voor Ajax spelers wordt nu eenmaal meer betaald in deze tijden.

3 januari 2019 om 11:27

Valt wel mee, er is idd wel een verschil maar psv krijgt hoge bedragen hoor. Pak het lijstje er maar bij en het zal je meevallen.

3 januari 2019 om 11:31

Ruud van Nistelrooy heeft 15 jaar lang op 1 gestaan als duurste uitgaande transfer in NL. Memphis Depay kwam daarna met 34 miljoen. Alleen Sanchez staat nu op 1 door de explosief gestegen transfermarkt.

3 januari 2019 om 11:32

Dit is echt complete onzin. Ik zie graag je onderbouwing voor deze uitspraak.

Dat er voor de Jong en de Ligt zo veel betaald gaat worden komt niet omdat ze bij Ajax spelen, maar omdat ze tot de grootste talenten op hun positie behoren.

3 januari 2019 om 11:48

Ook. En omdat er een grote hype rondom is ontstaan. Vind ze geweldige talenten, maar joe gomez en taa laten het bij Liverpool al op een joger niveau vooralsnog zien

3 januari 2019 om 11:56

Gomez is vgm 3 jaar ouder dan De Ligt en De Ligt krijgt niet voor niks de Golden Boy boven TAA. Daarnaast laten De Ligt en De Jong muv Bayern thuis het elke keer zien in de CL en interlands dit seizoen terwijl lozano in de CL enorme oogkleppen op had en alleen voor eigen succes ging.

3 januari 2019 om 12:15

Het is geen complete onzin. Maar wat veel mensen vergeten is dat in de afgelopen jaren PSV gemiddeld een oudere selectie had dan Ajax. Daardoor leveren spelers minder op wanneer je ze verkoopt.

Maar neem nu bijvoorbeeld Davy van PSV of Davy van Ajax.

Davy Propper verkocht voor 13 miljoen.
Davy Klaassen verkocht voor 27 miljoen

En dat was in dezelfde transferperiode. Is Klaassen echt 14 miljoen beter dan Propper? Dat is meer dan 2x zo duur!

3 januari 2019 om 12:24

Die transfers zijn totaal niet te vergelijken. Propper wilde weg en PSV moest iemand verkopen omdat ze de EL niet haalden. Klaassen had net de Europa League finale met Ajax gehaald en Ajax was niet genoodzaakt om hem te verkopen.

3 januari 2019 om 12:41

Het verschil blijft wel extreem groot. En PSV verkocht dat seizoen ook Locadia. Die leverde ook aardig wat geld op. Dus PSV had dat geld niet zo hard nodig.

Maar klopt, het is niet helemaal te vergelijken. En om de zelfde reden kun je bijvoorbeeld Neres ook niet vergelijken met Lozano wat betreft verkoop prijs. Mocht dat ooit zover komen.

3 januari 2019 om 12:50

En zo blijft het altijd appels met peren vergelijken.

3 januari 2019 om 12:58

@kilum

Pröpper is eigenlijk nog een betere speler dan Klaassen ook

4 januari 2019 om 19:22

@ Benzema

Het is helemaal geen onzin, zowel de Volkskrant en de VI (waar o.a. van Gaal, Wenger, Furguson en anderen nationale en internationale voetbalmensen aan mee gewerkt hadden) hebben hier al meerdere keren onderzoek naar gedaan (waarbij Ajax elke keer niet betrokken was). Bij 1 van de meer recente video reportages van VI werd dit in december jongstleden nog maar weer eens herhaald door Martijn Krabbedam (feyenoord Watcher).

Nu heb ik niet alle links paraat (heb er ook geen tijd voor omdat allemaal weer op te zoeken), maar google is u beste vriend. De redenen waarom er voor Ajacieden altijd meer betaald word in vergelijking met spelers van andere Nederlandse clubs zijn de volgende:

- Spelers van Ajax een bepaald technisch basis niveau hebben.

- Erbij Ajax meer druk is in tegenstelling tot de andere Nederlandse clubs. Zeker als het om sterktehouders van Ajax gaat is dit belangrijk, omdat men er dan min of meer vanuit kan gaan dat de desbetreffende speler gewend is tegen de druk die in de grote competities nog groter is.

- Ajax haar goede track record (zelf opgeleid of niet) van spelers die in het buitenland op allerlei verschillende niveauâ´s slagen.

Zo waren er nog wel een aantal zaken waardoor Ajax op je cv wel degelijk zwaarder weegt. Zelfs Brands en Gerbrands hebben dit in het recente verleden nog bevestigd toen, wat niet betekend dat PSV "chopped liver" is, maar er zijn wel degelijk grote verschillen op alle fronten hoe men internationaal naar Ajax en haar spelers kijkt/beoordeeld ten opzichte van Psv.

In ieder geval tot de zomer houden, zorgen dat je kampioen wordt. En dan maar eens kijken wat voor biedingen er komen.

Nadeel is wel dat ie niet echt een podium meer heeft om zich te onderscheiden nu ze al uitgeschakeld zijn in Europa.

Of het waar is of niet.
Denk iig dat een Brands meer gevraagd zou hebben. Sowieso flink boven de transfersom van Depay.
In de huidige marktgekte is 50 miljoen realistischer.

3 januari 2019 om 11:13

Je doet wel een hoop aannames terwijl je zelf al zegt dat je niet weet of het waar is of niet. Hoe kun je dan weten dat Brands meer gevraagd zou hebben?

3 januari 2019 om 11:28

Lol iedereen op voetbalzone doet aannames....
Gezien wat hij voor elkaar kreeg bij transfers in zijn PSV periode kom ik daar op uit.

3 januari 2019 om 11:31

Ja maar deze is nergens op gebaseerd, je hebt geen benchmark dus je roept maar wat.

3 januari 2019 om 11:48

Zoals iedereen hier op deze site.

3 januari 2019 om 11:54

Als je iets blijft herhalen wordt het nog niet waar.

van Brands kun je door het verleden een beetje zeggen wat die zou vragen/ doen. maar doordat John de Jong er pas net zit en nog geen transferperiode achter de rug heeft kun je helemaal niets zeggen.

3 januari 2019 om 15:07

Heb het hier niet over de Jong.
En we weten niet wat ie (psv) vraagt.
''horen zou hebben gekregen'' oftewel dikke giswerk.

3 januari 2019 om 12:29

Waar baseer je dat op? Voor Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt worden bedragen van rond de 70 genoemd, en dat zijn spelers met potentie die het zowel in de Eredivisie als daarbuiten (cl, Oranje) laten zien. Lozano heeft een hele berg potentie, maar laat vooralsnog niet hetzelfde zien als die gasten. Ik vind 50 miljoen dan ook erg hoog, of 70 miljoen voor De Ligt en De Jong aan de lage kant, net wat je wil.

4 januari 2019 om 20:23

Niet mee eens.
Zoveel meer hebben ze nog niet laten zien.
Lozano is bij Interlands al veel belangrijker geweest.
En ook bij CL zich laten gelden.

50 miljoen lijkt me meer gepast

Best weinig voor Lozano al zullen zijn laatste weken en cl wedstrijden de prijs ook niet bepaald omhoog krikken. Wat wen matig niveau laat hij de laatste tijd zien. Het is een leuke counter speler en bloedje snel maar voor de rest is het niet heel veel.

3 januari 2019 om 11:46

Italiaanse kranten gaan altijd uit van lagere bedragen. Is niets meer dan een gerucht dit.

Indien hij 35 miljoen is duurt het zeker niet lang meer dat Ajax gaat proberen de concurrentie af te kopen.
Lozano is iemand die ook kan uitgroeien richting de 50 a 70 mil in deze tijd.

Als Ajax zoveel meer geld heeft en een dubbele salaris kan bieden als PSV is clubbelang in Nederland niet meer van belang.

3 januari 2019 om 11:34

Alsof Ajax daar iets mee opschiet om spelers weg te halen bij Psv. PSV koopt gewoon weer nieuwe spelers. Daarbij is het geen stap vooruit voor spelers. Dan kunnen ze net zo goed naar het buitenland gaan voor een beter salaris.

3 januari 2019 om 14:17

Snap je punt. Heb het ook niet over dit seizoen of volgend seizoen.
Kijk naar Dortmund ... zeker een grote club, maar daar pakken ze ook de kans als ze naar Bayern kunnen.
Ondanks dat ze in dezelfde competitie zitten maken daar de spelers wel die stap.
Puur omdat men meer kan verdienen daar.
En doordat gegeven, zwakt Dortmund af en zullen continue opzoek moeten naar vervanging en Bayern gaat qua niveau steeds verder stijgen.

Wat ik bedoel aan te geven is, is dat als ALS Ajax echt met geld gaat smijten tegen de concurrentie zal PSV steeds opnieuw moeten scouten en haalt Ajax de toppers weg.

Althans dat is de filosofie wat nu openbaar benoemd wordt.

Daarom denk ik dat PSV ook moet zeggen dat Lozano alleen haalbaar is vanaf 50 mil

4 januari 2019 om 20:29

Ajax zal absurd boven de vraagprijs moeten gaan zitten wil PSV aan Ajax willen verkopen.

3 januari 2019 om 11:45

Volgens voetbal leaks verdient luuk de jong ongeveer 3 miljoen per seizoen. Denk niet dat ajax op korte termijn 6 miljoen aan salaris kan betalen

3 januari 2019 om 11:57

Omdat de jong volgens voetbal leaks 3 miljoen betaald moet Ajax 6 miljoen aan salaris gaan betalen? Ik snap je logica niet.

3 januari 2019 om 12:01

Was op een reactie van jeroen, omdat die het heeft als ajax het dubbele kan betalen aan salaris. En ik denk dat 6 miljoen aan salaris voor ajax voorlopig nog te veel is vandaar. Excuses voor de verwarring.

3 januari 2019 om 12:17

Ah zo. Nu begrijp ik het 👍.

3 januari 2019 om 14:20

Ik zit niet helemaal in dat soort gegevens. Maar een voetballeaks klinkt niet als evidence based site.
Ik vermoed ook dat die 3 miljoen bestaat (als het al klopt) uit bonussen, merchandise, reclame en bruto

Ligt ook een beetje aan de resterende contractduur. Moet PSV ook niet afdragen aan een investeringsmaatschappij?

Ik denk dat Lozano best 35 a 40 miljoen waard is in de huidige markt en met een 3 a 4 jarig resterende contractsduur.

3 januari 2019 om 11:44

Denk eerlijk gezegd dat je er veel meer voor kunt vragen, aangezien ook premier league ploegen geïnteresseerd zijn en er net zoals bij oa pulisic een hele hype rond is ontstaan

"de geruchten over de belangstelling van Napoli komen overigens op dezelfde dag als een bericht van het Eindhovens Dagblad dat PSV alleen bij ‘krankzinnige biedingen’ bereid is om mee te werken aan een winters vertrek van een bepalende speler."

En dus kan dat Italiaanse bericht ook de prullenbak weer in. 35 Miljoen voor Lozano is in de huidige markt bij lange na geen 'krankzinnige bieding'. Sterker nog, dat is gewoon te weinig.

Geloof hier eerlijk gezegd vrij weinig van, aangezien ze ook nog een fors doorverkoop percentage moeten afstaan. Denk dat de Italiaanse kranten vaak van te lage bedragen wat betreft transfers

Is hij beter dan Dries Mertens’?

Als Frenkie de Jong 75 miljoen waard is en De ligt ook. Dan is Lozano op ze minst hetzelfde waard. Aanvallers zijn nou eenmaal duurder dan middenvelders of verdedigers. En ik bestempel De Ligt als een groter talent dan Lozano. Maar Frenkie de Jong absoluut niet. Bijna het enige wat die doet is een balletje breed geven terwijl de tegenstander 80% van de wedstrijden met 10-11 man op eigen helft staat. Zodra er maar een beetje druk op Ajax begint te staan speelt Frenkie beduidend minder. En dat is niet erg want hij is jong en heeft nog een lange weg te gaan. Maar hij is verre van het talent wat allerlei mensen over hem beweren dat hij is. Lozano speelde op het WK ook gewoon erg sterk. In de CL werd er veel op hem gelet door de verdedigers en hij is niet geheel onzichtbaar gebleven. Nee hij scoorde niet zo makkelijk als in de Eredivisie maar er zit ook wel een gapend gat in de kwaliteit van de verdedigers van Excelsior/Nac/De Graafschap in verhouding tot Barca/Tottenham/Inter

3 januari 2019 om 11:53

De ligt en de Jong zijn unieker qua talent dan Lozano, er zijn meer jonge goede buitenspelers te vinden dan middenvelders met de kwaliteiten van de Jong.

3 januari 2019 om 12:01

De Jong wordt uniek gemaakt door de media. Er zijn meer dan 7 spelers op zijn positie die beduidend beter zijn dan Frenkie

3 januari 2019 om 12:21

Noem er eens 7 dan van zijn leeftijdscategorie?

3 januari 2019 om 14:22

Glenn Bijl

3 januari 2019 om 23:13

@wyzijnkampioen Goretzka, Ndombele, Toreira, Ndidi, Weigl, Marcos Llorente, Savic, Keita, Rabiot, Rodri, Arthur, Aouar, en dan vergeet ik er waarschijnlijk nog wel een paar

We hebben t over n Mexicaans international!
Veel potentie en naast transfer - ook een hoge doorverkoopwaarde. Minimaal 50000000!

3 januari 2019 om 12:01

Gebruik punten of zeg gewoon zoveel miljoen dit is super onoverzichtelijk

Dit bericht is totaal ongeloofwaardig.
Vanmorgen stond er al een bericht dat PSV alleen wilt praten bij bedragen boven de 50 miljoen, anders worden er geen dragende spelers verkocht.

Zou wel goed passen bij de andere type aanvallers van Napoli, kleinere dribbelaars met een actie en scorend vermogen. Napoli moet zich ook voorbereiden op vertrek of stoppen van hun oudere spelers.

PSV heeft ongelukkig geloot in de CL, daardoor zijn de prijzen van de spelers gedaald...

Als ze goed onderhandelen moet er 40 miljoen te halen vallen voor Lozano

Bergwijn schat ik het hoogst in! Daar zou ik als PSV zijnde toch wel 60 miljoen voor vragen.

Wij als Ajax zijnde gaan na dit seizoen echt zulke gekke bedragen onvangen voor spelers...

De Ligt 80-100 miljoen
Frenkie de Jong 80-100 miljoen
David Neres 45-65 miljoen
Hakim Ziyech 45-55 miljoen
Andre Onana 30-40 miljoen
Tagliafico 25 miljoen
Donny van de Beek 35-45 miljoen
Kasper Dolberg 30-70 miljoen

3 januari 2019 om 12:07

"de Ligt 80-100 miljoen
Frenkie de Jong 80-100 miljoen
David Neres 45-65 miljoen
Hakim Ziyech 45-55 miljoen
Andre Onana 30-40 miljoen
Tagliafico 25 miljoen
Donny van de Beek 35-45 miljoen
Kasper Dolberg 30-70 miljoen"

Zo, de hoofden van sommige Ajax-supporters zijn wel heel erg op hol geslagen door de bedragen die nu op De Jong schijnen te worden geboden...

Het doorgaans vrij goed geïnformeerde Transfermarkt.com houdt het op deze bedragen, die mij ook een stuk realistischer lijken:

De Ligt 65
De Jong 60
Neres 25
Ziyech 35
Onana 28
Tagliafico 20
Van de Beek 20
Dolberg 17

3 januari 2019 om 12:17

cabinessence

Ik ben het met je eens dat veel Ajacieden ineens denken dat zelfs een Neres voor 45-65 miljoen verkocht gaan worden.

Maar wat jij nu opnoemt zijn transferwaardes.
Er is volgens mij nog nooit een speler precies voor zijn marktwaarde verkocht. Een Magallan was volgens datzelfde transfermarkt.com 6 miljoen waard en Ajax betaalt geloof ik 9 miljoen.

Pulisic zijn marktwaarde is 50 miljoen, maar gaat voor 64 miljoen naar Chelsea en wordt nog een half seizoen terug gehuurd anders zou het bedrag nog hoger zijn.

3 januari 2019 om 12:53

Transfermarkt maakt alleen schattingen van de actuele transferwaarde. Dat is slechts een indicatie van wat zij denken dat een marktconform bedrag voor speler X of Y is, en houdt geen rekening met bijvoorbeeld clubs die tegen elkaar opbieden of een verkopende club die hoog in de boom gaat zitten en fors boven de marktwaarde vraagt.

Daarnaast zie je bij Ajax ook een opvallende statistiek, namelijk dat de uitgaande toptransfers van Ajax allemaal spelers zijn die voor meer dan de op dat moment ingeschatte transferwaarde worden verkocht. Kluivert was volgens Transfermarkt 15 miljoen waard, en werd er voor 17,25 verkocht aan AS Roma. Davinson Sanchez werd volgens Transfermarkt op 25 miljoen geschat, en vertrok voor 40 miljoen naar Spurs. Davy Klaassen werd op 18 geschat en vertrok voor 25. Zo kan ik nog wel even doorgaan.

Kortom: Als je een bron wil aanhalen om de schatting van Devisser onderuit te halen, zul je toch echt met een andere bron dan Transfermarkt aan moeten komen. Als je kijkt naar de verschillen tussen de geschatte waarde van Transfermarkt en de daadwerkelijke verkoopprijs gaat kijken, zou je juist eerder geneigd moeten zijn om met het verhaal van Devisser mee te gaan.

3 januari 2019 om 14:25

Als ik eerlijk ben, en dat ben ik bijna nooit...denk ik dat Cabinessence wel het beste de bedragen aan de spelers heeft hangen.
Eventueel overal een 5 mil opgooien denk ik dat je aardig goed zit

3 januari 2019 om 14:58

@cabinessence

quote: "het doorgaans vrij goed geã¯nformeerde Transfermarkt.com houdt het op deze bedragen, die mij ook een stuk realistischer lijken".

Mijn vraag is wat het ter zake doet of je goed geinformeerd bent als het om het bepalen van de transferwaarde gaat? Bovendien is de kans groot dat betreffende site zich op dezelfde bronnen baseert als wij, maar alleen wat meer realisme ten toon spreidt. Daarnaast is de marktwaarde van een speler, daar heeft betreffende site het over, in mijn ogen niets meer dan gebakken lucht en op natte vingerwerk gebaseerd. De werkelijke transferwaarde van een speler weet je tenslotte pas pas als die verkocht gaat worden. Dolberg was volgens de media vorig jaar nog 50 miljoen waard, terwijl zijn transferwaarde nu op 17 miljoen wordt geschat. Die van Bazoer werd twee jaar geleden op 25 miljoen geschat, terwijl hij uiteindelijk minder dan de helft heeft opgebracht.

De transferwaarde wordt voor 90 procent bepaald door de belangstelling die er voor een speler is, hoe groter die is, hoe meer een speler normaliter zal opleveren. De belangstelling voor De Ligt en De Jong is zo overweldigend dat je er rustig van uit kunt gaan dat die minimaal 60 miljoen zullen gaan opleveren. De kans dat betreffende spelers 80-100 miljoen gaan opleveren, acht ik gezien hun leeftijd, ervaring en het feit dat ze in een laag aangeschreven competitie als de Nederlandse spelen, echter marginaal. Ik denk dat Ajax met 70-75 miljoen de handen mag dichtknijpen. De Ligt heeft na dit jaar nog een contract dat nog maar twee jaar doorloopt en het verschil tussen de transferwaarde bij een 1 en 2 jarig contract is gigantisch waardoor Ajax zakelijk gezien wel verplicht is om hem nu te verkopen.

Voor de andere spelers is ook wel belangstelling, maar het is niet zo dat de clubs daarvoor in de rij staan. Hetzelfde geldt voor Lozano en Bergwijn van Psv. Het ligt dan ook niet voor de hand dat voor die spelers de absurde bedragen op tafel gelegd gaan worden die door de fans worden genoemd. Het is niet geheel uitgesloten als er een club komt die betreffende spelers koste wat het kost wil hebben, zoals dat het geval was bij Napoli met Milik. Maar dergelijke uitschieters zijn geen regel, maar uitzonderingen die de regel bevestigen. Afgezien van De Ligt en De Jong, denk ik dan ook dat de bedragen die jij noemt voor de spelers van Ajax realistischer zijn dan de bedragen die in de bijdrage van @devisser worden genoemd. Er is voor Neres slechts sluimerende belangstelling, waardoor die op dit moment natuurlijk nooit geen 45-65 miljoen gaat opleveren. Voor 25 miljoen gaat Ajax hem echter ook niet verkopen omdat dat bedrag slechts 10 miljoen boven zijn aankoopbedrag ligt en Ajax hem niet hoeft te verkopen omdat men het geld nodig heeft. Tagliafico gaat Ajax ook niet verkopen voor het bedrag dat jij noemt, omdat hij een schot in de roos is gebleken, terwijl de club jaren heeft geploeterd met de invulling van die positie. Ik denk dat De Ligt, De Jong, Zyech en (mogelijk) Onana zullen vertrekken, maar dat de andere spelers tenzij er tegen alle verwachting in toch exorbitante bedragen voor hen geboden gaan worden, volgend jaar nog gewoon in dienst zullen zijn bij Ajax, aangezien geen van hen een vertrekwens heeft uitgesproken en Neres en Dolberg enige maanden geleden zelfs nog hun contract verlengd hebben. Waardoor alleen de transferwaarde van die spelers echt interessant is.

3 januari 2019 om 12:10

Ik denk dat je een beetje te hoge verwachtingen hebt. Eens over De Ligt, De Jong en Neres. Maar er is geen club die tussen de 45 en 55 miljoen gaat betalen voor Ziyech, ik zie vaker dit soort bedragen over hem voorbij komen maar gebaseerd op wat? Heeft enkel in de Eredivisie gespeeld, bijna 26 en wist geen potten te breken op het WK zelfs tegen Iran. Denk dat je maximaal 35 gaat vangen wat ook een prima bedrag is.

Wat betreft Onana zou hij meer gaan kosten dan Courtois en de 4 na duurste keeper aller tijden worden. Persoonlijk verwacht ik rond de 30 miljoen.

Ook van de Beek gaat never nooit zoveel opleveren, laat hem eerst maar een volledige vaste waarde worden a lá Ziyech en op hetzelfde niveau als Klaassen komen.

De schatting van Dolberg is ook erg ruim, is ook niet meer zoals hij voor zijn blessure was en zal eerst weer zijn oude niveau moeten bereiken willen er clubs veel gaan neerleggen.

Ironisch genoeg schat je Tagliafico het minste in waarvan ik juist denk dat ze minimaal 30 zullen krijgen.

3 januari 2019 om 12:12

Dit is echt alles behalve realistisch, het is waar dat de transfermarkt op hol geslagen is, maar vooralsnog zijn Davinson Sanchez (40 miljoen) en Depay (34 miljoen) respectievelijk de duurste Ajacied en Psv'er ooit.

Ik denk wel dat deze bedragen zeer snel verbroken zullen gaan worden, maar bij jou lijkt het bijna alsof je de bedragen in guldens noemt.

De 40 miljoen voor Lozano vind ik nog vrij realistisch, zou iets lager of hoger kunnen uitvallen, maar denk dat 40 wel aardig klopt. 60 miljoen voor Bergwijn is op dit moment totaal belachelijk, als hij zich zo snel door ontwikkeld is het in de toekomst mogelijk. Maar dan moet hij nog 1,5 jaar bij PSV blijven en volgend seizoen de absolute sterspeler worden zoals Depay dat was.

Dit is wat ik denk van je lijstje met Ajax spelers, mits ze hun huidige vorm aanhouden tot het einde van het seizoen:

De Ligt: 60-80 miljoen
De Jong: 60-80 miljoen
Neres: 25-40 miljoen (draait geen heel best seizoen)
Ziyech: 30-40 miljoen (heeft zijn leeftijd tegen)
Onana: 30-40 miljoen
Tagliafico: 15-25 miljoen (heeft leeftijd/positie tegen)
Van de Beek: 15-25 miljoen (zie geen enkele club meer betalen, zeker na het Davy Klaassen verhaal)
Dolberg: 20-30 miljoen (en dat is al een enorme gok voor clubs)

3 januari 2019 om 12:13

@devisser

quote: "wij als Ajax zijnde gaan na dit seizoen echt zulke gekke bedragen onvangen voor spelers"..

Ik vrees dat je behoorlijk teleurgesteld gaat worden. De bedragen die je noemt in je bijdrage, worden vooral in Engeland betaald. Bij de volgende transferperiode is de Brexit echter een feit en dan gaan voor Europese spelers dezelfde regels gelden als nu voor niet-Europese spelers, waardoor het veel moeilijker gaat worden om een werkvergunning te krijgen. Een van de belangrijkste regels waaraan je als voetballer moet voldoen om voor zo een vergunning in aanmerking te komen, is dat je een bepaald aantal interlands gespeeld moet hebben. Van de spelers die jij opnoemt, komen op basis daarvan alleen De Ligt en Zyech in aanmerking voor een vergunning. Ik denk daarom dat je je veel rijker rekent dan je daadwerkelijk bent.

3 januari 2019 om 12:25

Welke club gaat er momenteel zulke bedragen voor Neres, Dolberg of van de Beek betalen? Dat lijkt mij echt iets te veel van het goede aangezien ze alle 3 niet eens verzekerd zijn van een basisplaats en we ze alle 3 in betere vorm gebruikt hebben. Verder zijn je indicaties ook aan de hoge kant. Ook vind ik het vrij apart dat Lozano volgens jou minder/hetzeldde op zou moeten leveren dan spelers als van de Beek, Ziyech, Neres, Dolberg etc. Terwijl Lozano vergelijkbaar is met Ziyech en veel beter is dan die andere spelers. Erg apart!

Zie hier mensen die het hem kwa presentaties niet waard vinden en dat klopt. Echter betaal je tegenwoordig ook kwa waarde betreft marketing. Shirtverkoop en nieuwe massa's supporters. Pulisic heeft dat en lozano ook.

Het ED zegt het volgende: ‘Indien een club vele miljoenen boven de marktwaarde van een PSV’er zou bieden, is het standpunt niet in beton gegoten. Bij een bod van pakweg 40 miljoen euro voor bijvoorbeeld Hiriving Lozano zal de directie dus geen transfer overwegen’

Hahah en dan wijst PSV vervolgens napoli op 35 miljoen...

Dit is toch gewoon een schatting van een Italiaanse krant? Snap niet zo goed waarom mensen echt denken dat Lozano nu "maar" 35 miljoen waard is op basis van een Italiaan die op een kantoor zo'n getal uit z'n duim zuigt. Pulisic is al 68 miljoen waard in deze markt en die heeft afgelopen anderhalf jaar niks gepresteerd. Lozano heeft op het WK gescoord, goals gemaakt in de CL en is gemiddeld vaker betrokken bij goals dan Depay in z'n PSV tijd. Zou raar zijn als die evenveel waard is als Depay 4 jaar geleden aangezien de transfermarkt een soort hyperinflatie heeft ondergaan.

Bij Lozano vraag ik me echt af of hij het waar kan maken bij een echt grote club. Het is een snelle en behendige speler met een neusje voor de goal, maar qua techniek ben ik niet echt inder de indruk. Als de weerstand groter wordt en de ruimtes kleiner denk ik soms dat hij helemaal niet meer uit de verf zou komen. Hij heeft het in de championsleague ook niet echt goed gedaan. Daarnaast is hij ook al 23, dus hij is niet echt een superjong talent.

Dat is niet zoveel 35 miljoen voor Lozano.
Daar gaat ook nog eens bijna de helft aan doorverkooppercentage af die Psv aan Pachuca moet afstaan en Psv moet ook nog eens in totaal een bedrag van 12 miljoen betalen voor Lozano uiteindelijk. Ook zullen ze nog belasting erover betalen en dergelijke.
Dan houden ze er in totaal maar zo'n 6-7 miljoen winst over op Lozano.

3 januari 2019 om 13:32

leuk verhaal man,nog ff en psv moet er een miljoen of 8 op toe leggen

3 januari 2019 om 13:36

Wat klopt er niet aan dan?

3 januari 2019 om 13:54

aankoop bedrag was geen 12 miljoen,en dan ook nog eens bijna de helft doorverkooppercentage..lijkt me wat gortig .wat de hoogte is is niet bekend,en puur giswerk

3 januari 2019 om 14:43

Aankoopbedrag was 8-8,5 miljoen wat uiteindelijk nog kan oplopen tot 12 miljoen via bonussen. Doorverkooppercentage is 40%.

3 januari 2019 om 14:27

''daar gaat ook nog eens bijna de helft aan doorverkooppercentage af die PSV aan Pachuca moet afstaan''

Dat kun je niet weten. Percentage is nooit bekend gemaakt, laat staan dat het bijna de helft was. Er werd gesproken over een ongebruikelijk hoog percentage. 25 is bijvoorbeeld ook al niet gebruikelijk.

''en PSV moet ook nog eens in totaal een bedrag van 12 miljoen betalen voor Lozano uiteindelijk''

Dat kun je ook niet weten, tenzij jij op de hoogte bent van de exacte bonusconstructie in het contract.

''ook zullen ze nog belasting erover betalen en dergelijke''

Sinds wanneer wordt bij de hoogte van een transfersom de belasting erbij gehaald? Dat wordt nooit gedaan dus waarom nu opeens wel? Om je rekensom te laten kloppen vermoed ik... Bovendien heeft Psv, zoals vermoedelijk elke club, de intentie om zoveel mogelijk winst in de club te steken zodat de belastingen zo laag mogelijk blijven.

En wat zijn ''en dergelijke'' precies?

3 januari 2019 om 14:42

Ik heb meerdere keren gelezen op voetbalsites dat Pachuca een doorverkooppercentage van maar liefst 40 % had bedongen op Lozano.
Psv had in het begin iets van 8-8,5 miljoen voor hem betaald maar dat kan uiteindelijk nog via bonussen kunnen oplopen tot 12 miljoen.
En dergelijke bedoel ik onder dat Lozano en zijn zaakwaarnemer waarschijnlijk ook nog een gedeelte van de transfersom zal krijgen. Dus als je de winst wilt berekenen die Psv zal maken op Lozano bij een bedrag van 35 miljoen zul je dat allemaal mee moeten nemen in de berekening.

3 januari 2019 om 15:11

Tsjaa als al die voetbalsites dat schrijven is dit natuurlijk zo
Feit is dat PSV en Pachuca nooit geen mededelingen hebben gedaan omtrent de hoogte van de doorverkooppercentages..

3 januari 2019 om 15:20

Op voetbalsites ja, klopt, maar dat is nooit bevestigd door PSV of Pachuca dus blijft het giswerk. Enige dat officieel is is dat het een hoog percentage is.

Via bonussen kán het oplopen tot 12 miljoen inderdaad. Maar aangezien jij en ik niet weten wat die bonussen precies zijn weet je dus ook niet of die betaald moeten worden.

Wat Lozano en zijn zaakwaarnemer krijgen en van wie (want wie zegt dat ze recht hebben op een deel van de transfersom) is ook maar giswerk.

En nogmaals, dit soort dingen gebeuren bij elke transfer. Uiteindelijk is het bedrag dat je overhoudt als club altijd kleiner dan simpelweg transfersom - aankoopbedrag.

Geloof er niks van dat PSV een vraagprijs van 35 miljoen zou hanteren. Of ze moeten ergens met Lozano afspraken gemaakt hebben dat hij voor dat bedrag weg mag. Anders zou ik niet weten waarom je zo laag zou inzetten. Neem het bericht voorlopig met een korreltje zout.

Als er tussen de 18 en 20 word geboden is die weg...psv heeft niet de luxe en financiën als Ajax om dat te laten lopen.

3 januari 2019 om 12:55

Het klopt dat Ajax rijker is, maar je doet net alsof PSV om geld verlegen zit?
Vorig seizoen hebben ze een kleine 30 miljoen gekregen door mee te doen aan de Champions League en dit seizoen zelfs 40 miljoen.
Waarom zouden ze dan precies met 20 miljoen genoegen nemen?

3 januari 2019 om 13:07

Vorig seizoen zat psv zonder Europees voetbal.

3 januari 2019 om 14:10

Scussi, het seizoen 16/17.

3 januari 2019 om 13:01

Marchant.

Ik betwijfel of jij überhaupt begrijpt hoe de financiële wereld werkt. PSV zit qua financiën goed, ze konden een Romero voor 10 miljoen kopen, Guti voor een degelijk bedrag etc. Door o.a. de CL hebben ze genoeg binnen gekregen.

18-20 miljoen is belachelijk laag. Het is bijna alsof je aan het provoceren bent. Probeer voordat je onzin uitkraamt het in ieder geval te onderbouwen.

3 januari 2019 om 13:15

Beetje dom om om onderbouwing te vragen terwijl dat er gewoon bij staat.

.psv heeft niet de luxe en financiën als Ajax om dat te laten lopen.

van de zomer is deze gewoon weg rond de 20 mil.

3 januari 2019 om 14:31

Een verzinsel als feit droppen is geen onderbouwing. Hij vraagt om onderbouwing waarom PSV niet de luxe en financiën heeft om een bod van 20 miljoen voor Lozano af te wijzen.

3 januari 2019 om 15:27

Beetje dom om niet in te kunnen zien dat, dat wat jij zegt geen onderbouwing is.

3 januari 2019 om 13:08

Grapjas.

PSV heeft net weer 40 miljoen aan Champions League-inkomsten bij kunnen schrijven en heeft met Zoet, Angelino, Dumfries, Hendrix, Pereiro, Gutierrez, Rosario, Bergwijn, Lozano, De Jong, Malen, Lammers en Romero genoeg kapitaal op het veld staan.

Alsof ze dan even één van hun beste spelers gaan verpatsen voor nog niet eens de helft van zijn waarde…

Het lijkt mij voor psv het beste als ze hem nog tot de zomer behouden. Ik verwacht dat ze met Lozano meer kans maken op het kampioenschap dan zonder. Risico is wel dat ze hem in de zomer voor minder kunnen verkopen (onder ander om de reden dat transfers in de winter doorgaans meer opleveren). 35 miljoen lijkt me in de huidige markt redelijk, al denk ik dat psv er wel meer uit kan halen. Rest nog de vraag hoeveel winst psv gaat maken, want volgens voetballeaks was Brands niet vies van vreemde constructies. Ik vermoed dat er van het verkoopbedrag/ winst een groot deel naar de oude club van Lozano, z'n zaakwaarnemer en Hirving zelf gaat. Wel jammer, maar zonder dat soort constructies was Lozano misschien wel helemaal nooit naar psv gegaan.

PSV zou wat hoger in de boom moeten zitten. 35 miljoen lijkt me te weinig voor Hirving in de huidige markt. We zullen zien hoeveel PSV er daadwerkelijk voor gaat krijgen, maar een bedrag van boven de 40 miljoen lijkt mij meer marktconform.

35 mil is het bedrag wat psv er voor kan krijgen hopen dat het meer is omdat de Jong en de Ligt meer kosten is appels met peren vergelijken. Dat zijn totaal andere spelers en spelen op posities waar de talenten schaars zijn. Van Lozano zijn er nou eenmaal 10 in een dozijn en kosten nou eenmaal niet meer dan max 40 mil. Dit is gewoon een mooi bedrag voor een speler als Lozano.

3 januari 2019 om 13:19

Het verschil is natuurlijk dat Frenkie en De Ligt wat jonger zijn en in mijn ogen uitzonderlijke talenten zijn. Het spel wat Frenkie bijvoorbeeld laat zien is iets wat je niet bij veel spelers ziet en de Ligt is op zijn leeftijd zo'n absurd goede verdediger. In dat opzicht is Lozano een meer voorkomende speler. Snel met een degelijk schot, dat gaat je dan minder opleveren. Daarnaast zijn de clubs die op Lozano bieden minder 'rijk' dan de team die strijden om de handtekeningen van de Jong en de Ligt.

Je hebt daarom ook helemaal gelijk met je dertien (!) in een dozijn speler.

Lees juist op PSV kanalen dat ze deze winter niemand van de basis willen verkopen, tenzij er exorbitante bedragen worden geboden, een miljoen of 40 voor Lozano zou (in deze transferperiode) dan ook niet voldoende zijn.

Lijkt me goed als PSV zich aan dit standpunt houdt. Voor PSV is de landstitel nog het enige succes wat behaald kan worden dit seizoen, en dat is ook wel echt belangrijk. Daar kunnen ze eigenlijk niemand van de basis voor missen, en zelfs dan is het een hele opgave ondanks dat ze bovenaan staan.

Of hij nou meer of minder waard is dan 35 miljoen is helemaal niet zo belangrijk, je moet gewoon minstens 45 vragen. Voor PSV gewoon een bepalende speler en het is in de winter dus moeilijk een vervangende speler aan te trekken. De transfermarkt is toch totaal opgeblazen, gewoon van profiteren. En mocht er een gek zijn die er bv 50 voor neerlegt, strik erom.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren