Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSV ontving in extremis nog biedingen van ‘tussen dertig en veertig miljoen’

Laatste update:

PSV sloeg in de slotfase van de transfermarkt nog biedingen van tientallen miljoenen in de wind, zo stelt algemeen directeur Toon Gerbrands. Dat is volgens de sportbestuurder van de Eindhovense club 'de grootste winst in deze hectische transferperiode'. Gerbrands reageert in gesprek met Voetbal International op de kritiek op het transferbeleid van PSV, dat uiteindelijk geen linksback haalde omdat Luuk de Jong niet vertrok.

Gerbrands wijst erop dat PSV een schuld van bijna vijftig miljoen euro had. Dit moest worden teruggebracht zonder de sportieve ambities geweld aan te doen. "Nou, dat is gebeurd. We zijn twee keer kampioen geworden, hebben Champions League gespeeld en we hebben onze financiële huishouding op orde." Stabiel beleid is het credo van PSV. "We voeren al vier jaar stabiel beleid, we hebben steeds een eerste elftal neergezet dat om de titel meedoet en we houden onze liquiditeit op orde. We hadden na het seizoen 2016/17 een spaarpotje van ongeveer achttien miljoen euro."

PSV speelt niet zomaar met een dergelijk potje. Daarmee wordt bijvoorbeeld de verbouwing op De Herdgang, van ongeveer acht miljoen euro, bekostigd. "Dan halen we geen dure linksback als Luuk de Jong niet wordt verkocht, maar dan zetten we in op talenten die we al in huis hebben. Ik heb de verantwoordelijkheid PSV financieel gezond te houden." De Eindhovenaren hebben bij de posten langlopende schulden en achtergestelde leningen in totaal liefst 48 miljoen euro heeft weggewerkt.

"En het mooie is dat niemand daar iets van heeft gemerkt en we sportief gewoon goed hebben gepresteerd in die drie jaar." PSV start ieder seizoen met een exploitatietekort van tussen de drie en vier miljoen euro, maar dat is volgens Gerbrands 'voor een club als PSV beheersbaar' en hij wijst erop dat het verkopen van spelers ook het businessmodel van de club is. Door het mislopen van Europees voetbal in het huidige boekjaar moet PSV nog wel ergens vijf miljoen euro inlopen. "We zullen dus nog één of twee spelers moeten verkopen, maar daar hebben we een jaar de tijd voor. Het belangrijkste is dat wij denken dat er opnieuw een goede selectie staat die meedoet om de titel. We hebben in de slotdagen nog tussen de dertig en veertig miljoen aan biedingen gehad op onze spelers. Dat we niemand hebben laten gaan, is misschien wel de grootste winst in deze hectische transferperiode."

Denk jij dat PSV dit seizoen kampioen van Nederland gaat worden?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tussen de 30 en 40 miljoen?? Voor wie dan in vredesnaam???

6 september 2017 om 07:14

Jij vind geen PSV speler 30 tot 40 miljoen waard? Wordt ook niet gezegd. 30 en 40 miljoen aan biedingen gehad op onze spelers.... Dat geeft aan dat het om meerdere spelers gaat. Wellicht 3 of 4. Ik denk echt niet dat dit 1 speler betreft.

6 september 2017 om 07:31

Uiteindelijk alleen Lozano die boven de 25 weggaat!

6 september 2017 om 07:31

Vind jij wel een PSV speler 30 tot 40 mil waard dan?

6 september 2017 om 08:02

Dat is geen enkele eredivisiespeler waard.

6 september 2017 om 08:14

Ziyech en Dolberg kun je best 30 miljoen voor krijgen hoor.

6 september 2017 om 08:18

Dolberg gaat gedurende dit seizoen flink in waarde kelderen hoor als hij zo slecht blijft spelen.

6 september 2017 om 08:24

Bergwijn om en nabij 10 mln van Torino, Locadia ongeveer zelfde bedrag van BPL ploeg. Dan had je nog Luuk de Jong met Bordeaux. En dit is wat er in de openbaarheid is gekomen.

6 september 2017 om 08:33

Misschien bedoelde hij locadia (10 mio) bergwijn (10 mio) en de jong (10 mio)

6 september 2017 om 08:46

Het gaat om meerdere spelers. Dat bij elkaar dus tussen de 30-40 miljoen.

6 september 2017 om 10:00

De spelers die jij noemt zijn om andere redenen niet doorgegaan. PSV wilde wel verkopen...

6 september 2017 om 10:34

Dat geldt ook voor alle Psv spelers als ze niet presteren.

6 september 2017 om 11:20

En voor Arias was ook interesse toch?

6 september 2017 om 17:05

Jongens, geen enkele PSV speler zie ik verkocht worden voor deze bedragen.... Lozano wellicht in de toekomst. Waar het om gaat is dat dit ook helemaal niet gezegd wordt in het artikel, maar dat velen het begrijpend lezen even nalaten en dit er dus van maken.
In het artikel gaat het om meerdere spelers en dus niet 1

6 september 2017 om 07:15

Niet alleen de titel lezen maar ook het artikel, hij bedoelt voor een aantal spelers niet op 1 specifieke speler.

6 september 2017 om 08:10

Dat was voor heel de selectie.
Dat konden ze niet toelaten zoveel talenten waren er niet.

6 september 2017 om 09:09

"Voor wie dan" vroeg ik mij ook al af. 5 of 6 spelers misschien. Als psv moet teren op de verkoop van spelers - want dat is het beleid - dan snap ik niet dat ze nu niet cashen. Gemiste kans. Niet dat ik dat erg vind 😉

6 september 2017 om 09:29

Dit is makkelijk te verklaren. Locadia en Arias zouden beiden 12 miljoen opleveren en Bergwijn staat er ook goed op in het buitenland. Dat betekent ook nog een miljoen of 10.
Ben blij dat ze de selectie in tact hebben gehouden, je ziet dat er nu rustig aan talenten door gaan breken wat een paar jaar geleden niet het geval was. Ik schat Rigo, Lammers en Gudmundson hoger in de Koch en Vloet.

6 september 2017 om 10:01

Voor de hele club

6 september 2017 om 10:45

Opnieuw een verhaal voor de buhne, de achterwacht.....
Daar is deze Gerbrands een meester in, dat moet ik hem nageven. Maar als je goed tussen de regels doorleest, prik je snel door zijn verhaal heen.

Wat een onzin zeg, je moet 5mil inlopen maar 30 of 40mil laat je lopen? Ik kan geen ene psver opnoemen op Lozano na die meer dan 15mil op kan leveren laat staan 30/40 mil. Geloof er weinig van..

6 september 2017 om 07:16

30 of 40 is het totaal van biedingen op meerdere spelers, niet op een enkele speler.... Lijkt me logisch dat dit niet voor 1 speler geboden is.

6 september 2017 om 07:19

Staat toch ook niet voor een speler? Misschien bedoelen ze wel die interesse in Bergwijn/Isimat en eventueel Arias/Luuk de Jong. Denk best dat er voor die 4 tussen de 30/40 miljoen totaal geboden is.

Maar wel vreemd dat je nog 5 miljoen dit jaar moet verdienen ergens en dat je dan alle biedingen afslaat. Dan weet je zeker als PSV'er dat in de winterstop verplicht verkocht moet worden en dat er niet veel budget is om aan te kopen.

6 september 2017 om 07:27

Hij heeft geen haast, als je die speler in december of juni verkoopt is het ook goed.

6 september 2017 om 10:05

Ik snap sowieso niet dat ze die vijf miljoen nog moeten inlopen. Na het mislopen van de Europa League is Propper nog verkocht voor het drievoudige. Beetje apartig dus.

Ah dat is mooi deze toelichting. In een paar jaar tijd gewoon 50 miljoen aan schulden wegwerken is niet niks natuurlijk. Credits naar brands en Gerbrands hiervoor.

6 september 2017 om 07:42

Amen. Puike prestatie. Dat kan alleen met goed en efficiënt beleid. Hebben ze goed gedaan bij psv. Zelfs 2 titels behaald. Mijn complimenten.

6 september 2017 om 07:44

Als ze dit gewoon tijdens de transfermarkt als officieel bericht hadden verteld was er ook niet zoveel onrust geweest onder de aanhang. Ik snap wel dat ze het niet doen, want het bevordert je onderhandelingspositie niet echt. Ik denk dat de PSV aanhang nu wel begrip kan hebben voor de "mislukte" Transferzomer van PSV.

6 september 2017 om 08:10

Goed hoor die huishouding maar wat als de linksback weer een zoveelste Koch, Ojo of Wuytens is? Dan heb je niks aan eigen jeugd. Vorig seizon de voorlinie en nu achter niet op orde, niet goed van brands. Als je 3e plek word, loop je weer de centen mis

6 september 2017 om 08:26

Én zelfs twee titels behaald.... het 1 heeft natuurlijk wel héél veel invloed op het ander.... 2x Championsleague spelen is wel erg veel cashen natuurlijk, zeker die overwintering daarbij.

6 september 2017 om 08:07

De meeste credits komen zijn voorganger toe hoor. Maar goed, 50 miljoen schuld wegwerken valt niet mee natuurlijk. Maar beloof de supporters dan niet dat er met zekerheid nog een linksback komt als je dit niet waar kunt maken.

6 september 2017 om 08:13

Wat een onzin, 50miljoen schuld is vooral weg gewerkt door de deal met de gemeente. Voor de rest loopt er op het veld momenteel weinig kapitaal rond, dus als dit het business model van PSV is dan zie ik het zeer somber in

6 september 2017 om 08:41

Jij hebt er blijkbaar dus totaal geen verstand van. Het "geleende" geld van de gemeente is al lang en breed terugbetaald met rente erbij.

6 september 2017 om 09:01

En ja hoor, we hebben er weer 1 die probeert te scoren met "gemeente deal" opmerkingen zonder te weten hoe het nou echt zit. Toch knap dat dat verhaal al zo'n triljoen keer weerlegd én uitgelegd is, en er alsnog mensen denken dat ze hiermee een punt kunnen maken..

6 september 2017 om 09:53

In de tekst staat: ". Ik heb de verantwoordelijkheid PSV financieel gezond te houden." De Eindhovenaren hebben bij de posten langlopende schulden en achtergestelde leningen in totaal liefst 48 miljoen euro heeft weggewerkt.

"En het mooie is dat niemand daar iets van heeft gemerkt en we sportief gewoon goed hebben gepresteerd in die drie jaar"". Wat jij nu zegt slaat dus kant noch wal. De gemeente deal is inmiddels al 6 en bijna 7 jaar geleden (2011). Toon Gerbrands is pas sinds juli 2014 werkzaam bij PSV (3 jaar nu). Dit betekent dat toon Gerbrands, dus in de 3 jaar dat die voor PSV werkt 50 miljoen aan schulden heeft weggewerkt. Het heeft dus niks te maken met de Gemeentedeal van 7 jaar geleden.

6 september 2017 om 10:02

Kijk de reclame van wehkamp. Zij zij en zij hebben een lening enz. Dan snap je meteen wat de gemeente heeft gedaan.

6 september 2017 om 10:03

Kijk de reclame van wehkamp. Zij zij en zij hebben een lening enz. Dan snap je meteen wat de gemeente heeft gedaan.

6 september 2017 om 10:24

Het laat achteraf wel zien hoe diep Psv in de shit zat. Nadat ze het geld van de gemeente hebben ontvangen om acute problemen op te lossen hadden ze dus nog een schuld van 50 miljoen staan. Ik hoop trouwens niet dat ze de 30 miljoen die ze vorig jaar uit het partnerfons hebben opgehaald nu daar deels die 48 miljoen mee hebben afgelost, want dan zal het weer een mooi staaltje om de tuin leiden zijn van Gerbrands.

6 september 2017 om 18:59

Zat? Als de getallen die Gerbrands noemt al correct zijn, zegt dat niets over de schulde die nu nog bestaat. Ik schreef het al eerder, Gerbrands is een demagoog.

6 september 2017 om 20:09

Toch nog even reageren, onlangs de laatste 4m gekregen van de gemeente (zie nieuwsbericht van omroep Brabant 4feb 2017) verder als je de jaarverslagen erbij pakt is er ieder jaar verkoop van spelers nodig om een positief resultaat te behalen. Daarbij wil ik niet zeggen dat het zaakje stinkt bij psv, maar zeker ruikt. In mijn opzicht een veel te risicovol beleid, waarom grond verkopen en vervolgens pacht betalen? Ik heb altijd geleerd dat grond bezitten financieel voordeliger is dan grond huren, waarschijnlijk dus om andere schulden mee af te lossen. Maar fijn, de waarheid zal voor ons (op korte termijn) niet boven komen.

Dan ben ik toch benieuwd voor welke spelers ze zoveel geld konden krijgen.

Het is dan ook een beetje raar dat je een te kort hebt van 5 miljoen, en spelers moet verkopen dit jaar, maar nu wel de luxe hebt om dat soort bedragen te weigeren.

6 september 2017 om 08:55

Zoet, Arias, Isimat, Locadia en De Jong. Zijn wel 40 miljoen bij elkaar..

Tussen de 30 en 40 miljoen? Heeft er iemand op de hele selectie geboden?
Gekheid natuurlijk. Ik ben wel benieuwd om welke spelers het gaat en om hoeveel spelers. Psv zal toch een flink aantal spelers moeten verkopen om aan zo'n bedrag te komen.

6 september 2017 om 08:26

Ik denk toch dat het om maar drie spelers gaat. Op de slotdag is al gemeld dat er op het laatste moment nog een bod van 12 miljoen op Locadia is afgeslagen en een bod van 10 miljoen op Bergwijn. Als er ook nog een serieus bod op Arias, Isimat of Zoet is uitgebracht, dan zit je al boven de 30 miljoen.

6 september 2017 om 08:45

Een bod afslaan van 12 miljoen op Locadia getuigd niet van een goede voetbalvisie. Locadia zou je voor 12 miljoen gelijk moeten verkopen natuurlijk net als je een bod van 10 miljoen op Bergwijn in overweging zou moeten nemen. Ik geloof er niets van dat als je als PSV afhankelijk ben van de verkoop van spelers en je krijgt een bod wat je gezien je financiële situatie en de hoogte van het bod in verhouding tot de kwaliteit van de speler eigenlijk niet kan weigeren het bod toch weigert?
Voor al de door jou genoemde spelers is een bod van tien miljoen zeker het overwegen waard en bij een aantal ben je in mijn ogen niet goed bezig als je zo'n bod niet accepteert. Je ziet wat er met bijvoorbeeld Willems is gebeurd, een aantal jaar geleden kon PSV hem voor vele miljoenen verkopen en afgelopen zomer loopt hij voor een relatief laag bedrag de deur uit. Terwijl hij kwalitatief beter is dan de eerder genoemde spelers.

6 september 2017 om 08:50

Ja en dan verkoop je Locadia op het laatste moment zonder vervanger en dan heb je 3 aanvallers voor 3 posities, 4 als je Lammers erbij telt. Als je dan een langdurige blessure krijgt is het dag dag kampioenschap.

De vergelijking met Willems is ook slecht. Locadia en Bergwijn zitten niet op hun hoogtepunt en hebben juist een jaar de tijd om te laten zien wat ze kunnen. Die kunnen alleen maar meer waard worden.

6 september 2017 om 09:05

Locadia heeft toch inmiddels wel laten zien een beperkte voetballer te zijn niet van het niveau Psv? Dat PSV aan een gebrek aan aanvallers zit bij een eventuele verkoop van Locadia is vreemd natuurlijk een week geleden stond de Jong nog op het punt om getransfereerd te worden naar Bordeaux en als die transfer was doorgegaan had PSV net zo veel/weinig aanvallers gehad.
Bergwijn kan idd nog groeien dat zie ik bij Locadia niet gebeuren, een reserve (of net basis) speler die zich voor de belangrijkste wedstrijd van het jaar niet kan motiveren kan je wat mij betreft beter direct verkopen. Hoeveel topwedstrijden speel je in een jaar? De meeste speel je tegen kleinere clubs.

6 september 2017 om 09:23

Deze spelers zijn nog jong, waarom denk je dat ze zich niet kunnen ontwikkelen en waarom zouden ze niet meer waard worden? Dolberg is ook geen stuiver waard als je hem dit seizoen ziet maar heel nederland weet toch dat hij wel iets kan? Geef die jongens tijd en ik ben er van overtuigd dat ze de opinie weten te keren en laten zien dat ze prima kunnen voetballen. Op het moment dat ze dit laten zien en psv europees speelt zijn ze ineens 20 miljoen+ waard op de huidige markt.

6 september 2017 om 09:23

Deze spelers zijn nog jong, waarom denk je dat ze zich niet kunnen ontwikkelen en waarom zouden ze niet meer waard worden? Dolberg is ook geen stuiver waard als je hem dit seizoen ziet maar heel nederland weet toch dat hij wel iets kan? Geef die jongens tijd en ik ben er van overtuigd dat ze de opinie weten te keren en laten zien dat ze prima kunnen voetballen. Op het moment dat ze dit laten zien en psv europees speelt zijn ze ineens 20 miljoen+ waard op de huidige markt.

6 september 2017 om 08:36

een aantal was sowieso al 10 miljoen voor locadia en 13 miljoen op bergwijn oid. of andersom maarja heb je al aan 24 miljoen van 2 spelers

6 september 2017 om 08:46

Bergwijn en Locadia hebben beiden een bod van meer dan 10 miljoen gekregen van Torino en Watford.

6 september 2017 om 09:09

Als je een bod van 10 miljoen of meer op Locadia laat lopen doe je iets niet goed. Locadia kan hard hollen heeft een goed schot maar is technisch beperkt.

6 september 2017 om 10:28

Locadia is technisch de beste spits die PSV heeft.

6 september 2017 om 11:45

Dat zegt genoeg over het niveau van de voorhoede.
De Jong is als hij een beetje vorm heeft veel belangrijker voor te team.

Dat is toch geen drol, tussen de 30 en 40 miljoen aan biedingen impliceert meerdere spelers. Dan hoop ik echt voor ze dat het dan twee spelers betreft die dat bedrag aan biedingen opleverde in het slot van de transferperiode, maar dat is echt bar weinig en zou ik niet al te trots verkondigen.

Ook dat zogenaamd team bij elkaar houden, dat is toch geen prestatie als de kopende clubs er de sterker uit trekken (zoals bijvoorbeeld bij de jong).

Daarnaast zou dit je zorgen moeten baren: "psv start ieder seizoen met een exploitatietekort van tussen de drie en vier miljoen euro, maar dat is volgens Gerbrands 'voor een club als PSV beheersbaar' "

Dat is toch belachelijk. PSV begroot zogenaamd op el niveau, dus dat zou een tekort mogen zijn voor alleen dit jaar, maar nee dat is elk jaar en daar komt het mislopen van de EL bij, dan loop je aan het begin van het seizoen dus gewoon al 8 a 9 miljoen achter, en helemaal als er dan ook nog gezegd wordt dat verkopen van je spelers het business model is. Dat is vragen om problemen, blijkbaar moet je dus elk jaar verkopen en dan ook moet het ook nog minimaal een 1e selectie speler zijn (niet perse basisspeler, maar jeugdspelers die het niet halen leveren geen miljoenen op). Het is niet meteen een financieel ongezonde situatie, maar wel een vervelende waarbij er weinig ruimte is voor tegenslag.

6 september 2017 om 08:54

Heb je überhaupt het nieuwsbericht gelezen?

Die eerste alinea slaat helemaal nergens op. 30 a 40 miljoen is volgens jouw bar weinig als het voor meer dan 2 spelers is? Dus volgens jouw zou elke speler minstens 10 miljoen euro waard moeten zijn? Dat is bij geen enkele eredivisie club het geval.

Ze hebben in de afgelopen jaren 50 miljoen bespaard + 18 miljoen gespaard. Dat klopt dan toch niet met jouw hele verhaal daaronder.

6 september 2017 om 09:34

Dat klopt ook niet helemaal. Toon verwoord het hier geweldig positief, maar vergeet te melden dat er nu ook nog sprake is van 19 miljoen aan langlopende schulden en 5 miljoen aan achtergestelde rente. Dus ja, nog steeds knap gedaan, maar het is niet dat ze 66 miljoen hebben gespaard. Die langlopende schulden en rentes horen gewoon bij de bedrijfsvoering.

Van Toon Gerbrands is bekend dat hij een beleid hanteert waarbij het kapitaal op het veld staat. Bij AZ balanceerde hij op het randje van het toelaatbare op budgettair gebied en datzelfde doet hij ook bij PSV. Natuurlijk is werken met een niet sluitende begroting icm het missen van Europees voetbal een echt probleem, maar kijk je naar de verkopen van de laatste jaren, dan verdienen ze daar altijd op en dat zal ook nu wel weer gebeuren.

Ik ben het eens met de stelling dat de selectie buiten Lozano geen uitschieters heeft qua transferwaarde, maar er zijn altijd spelers die flinke groei doormaken en daarmee opeens 15-20 miljoen opleveren. Jongens als Arias, Bergwijn, Ramselaar en Lammers kunnen na een goed seizoen zomaar 15 miljoen opleveren. En dan is PSV weer boven begroting.

Ik zou niet weten welke ploeg uit Europa zou willen hebben op dit moment van PSV.
Behalve Zoet, wat ik een aardige keeper vind maar niet meer dan dat.

Dat de transfer van Luuk op het laatste moment afketste weten we.
Maar op wie nog meer is geboden weet alleen Gerbrands volgens mij.
Misschien heeft hij toch beetje raar gedroomd vannacht.

6 september 2017 om 08:37

Volgens mij heb jij een beetje raar gedroomd. Er zijn op de laatste dag biedingen binnen gekomen voor Locadia en Bergwijn samen was dat ongeveer boven de 20 miljoen. Daarnaast lijkt het me best mogelijk dat er nog iemand op Isimat, Arias of Zoet heeft geboden nou dan kom je echt wel rond de 30 en 40 miljoen uit.

6 september 2017 om 08:43

Ja echt waar...Mijnheer brands kan zo bij de fabeltjeskrant aan de slag.
Buiten lozano en.misschien Zoer zie ik verder geen kampioenswaardige speler rondlopen bij onze eindhovense sport vereniging.

6 september 2017 om 09:02

Arias en van Ginkel vind ik ook de hele goede spelers hoor. Daarnaast kan Bergwijn zich ontwikkelen, Locadia kan ook veel doelpunten maken hoor en Pereiro is technisch en creatief misschien een van de betere spelers in de spelers in de eredivisie die ook veel beter kan wat die afgelopen seizoen heeft laten zien en ook Hendrix is een prima middenvelder. Het is sowieso iets te vroeg om er echt nog een oordeel over te geven PSV is vooralsnog de enige die echt een test heeft gehad. Voor PSV breekt nu een belangrijke periode uit met Heerenveen uit, Feyenoord thuis en Utrecht uit heb je 3 lastige wedstrijden daarna kan je beter meten hoe goed ze nou echt zijn als PSV 9 of 7 punten pakt dan zijn ze zeker kampioenswaardig naar mijn mening.

6 september 2017 om 08:56

Wat een arrogantie zeg. Zul je zien dat PSV weer kampioen word en Ajax weer eens 2de word voor de 4de keer op rij.

6 september 2017 om 19:23

Het kampioenschap van een elftal zegt op zich niets over de individuele kwaliteiten van spelers. Je kunt geen prijs winnen en toch spelers individueel verkopen voor 45-50 miljoen, zoals Sachez. Dus je verhaaltje over arrogantie rammelt.

6 september 2017 om 23:26

Geen prijs winnen en nog steeds geen speler kunnen behouden bedoel je.

6 september 2017 om 23:44

Ik zal toch even ingaan op je niet al te snuggere opmerking.
Geen enkele club in Nederland kan een speler houden die voor dergelijke grote bedragen kan worden verkocht en vijf keer meer kan verdienen.

Juist jouw argument onderbouwt dat Gerbrands zwamt.

Volgens de jaarverslagen hebben ze de afgelopen vijf jaar in enkele seizoenen zelfs rond de 100 miljoen schuld gehad als je de kortlopende en langlopende schulden bij elkaar optelt. Waarvan de helft langlopend.

Ik heb te weinig verstand van boekhouding om daar wat van te vinden, maar zijn je liquiditeit en solvabiliteit dan echt goed genoeg om in categorie 3 te horen? Want volgens mij is PSV daar de afgelopen jaren nooit uit geweest.

6 september 2017 om 09:05

Je hebt schulden en je hebt schulden. PSV heeft b.v. een hypotheek op het stadion, dat is een zelfde schuld als jij en ik die hebben op onze huizen. Er zijn ook schulden die zorgen dat je geen geld in kas hebt of zelfs in de min staat.

6 september 2017 om 09:38

Leuk verhaal, maar waarom is de langlopende schuld bijvoorbeeld verdubbeld van 25 miljoen naar 50 miljoen in 1 seizoen tijd, namelijk tussen 14/15 en 15/16? Van die 50 miljoen was 35 miljoen 'achtergestelde leningen'. Dat lijkt me toch geen hypotheek.

Als het alleen om bijvoorbeeld hypotheekachtige leningen zou gaan zou de grootte van die posten nooit zo schommelen. Ik heb gewoon het vermoeden dat PSV tijdens de kampioenschappen boven zijn stand heeft geleefd.

6 september 2017 om 10:43

Gezien de cijfers voert PSV nog steeds hetzelfde beleid als voor 2011, toen de gemeente bij moest springen. Er was al kritiek op het salarishuis van PSV en het is wel duidelijk dat PSV nog steeds in de problemen komt als Europees voetbal niet zo loopt als verwacht.

Verder heb ik eigenlijk dezelfde vragen als Scotsman. Waar rook is, is vuur en de laatste tijd zijn er weer aardig wat berichten over de financiele situatie bij Psv. Het begon met het salarishuis, toen de aflopende contracten waardoor spelers goedkoop vertrokken, toen het gat in de begroting en nu weer Gerbrands die hier toch wel informatie achterhoudt.

Met een gat in de begroting van 6 miljoen kun je niet spreken van stabiel beleid. Ik heb het destijds zelf met FC Twente meegemaakt. Ik kreeg al een naar gevoel toen er spelers verkocht moesten worden om de begroting sluitend te krijgen en het bleek later ook dat er flinke schulden waren. Een gat in de begroting is altijd wanbeleid.

6 september 2017 om 10:50

@scotsman: Ik heb ook niet gezegd dat het alleen maar op hypotheek-achtige schulden gaat.
Al is dat wel een groot deel van de schuld. Omdat PSV het stadion nog steeds in eigen bezit heeft en er in de loop van de jaren aan is verbouwd was de hypotheek aardig opgelopen net als de maandelijkse kosten en heeft PSV al die zaken jaren geleden geherfinancierd zodat de maandelijkse kosten lager zijn en ze langer kunnen doen over de aflossing.

6 september 2017 om 15:12

@rudeboy65

Kan je wel een hypotheekl hebben op een stadion als de grond niet van PSV is? Stel dat PSV niet instaat is aan haar verplcitingen aan de gemeete te voldoen, dan kan de gemeente toch eisen dat het stadion van hun grond verwijderd wordt? De hypotheek bank zou dan toch met lege handen staan?

6 september 2017 om 15:48

Ja & Ja. (nou ja, verwijderd, men kan het ook te koop zetten danwel veilen)
Dat is bij mij ook zo. Mijn huis staat op gemeentegrond (al is wel de erfpacht reeds betaald) en als ik mijn hypotheek niet meer kan betalen zal de hypotheek bank uiteindelijk mijn huis gaan veilen in een poging zoveel mogelijk er uit te halen.

Als dit zo klopt dan is het natuurlijk knap dat ze die schuld hebben weggewerkt. Ik begreep al niet waar de miljoenen van Depay, Wijnaldum etc aan op waren gegaan. Wat ik dan alleen niet begrijp is waarom ze vorig jaar een leger middenvelders gekocht en gehuurd hebben. Daar zijn ze niet echt kritisch op geweest, onder andere de huur van Siem de Jong en Zinchenko. Daarnaast ben ik het niet eens dat er nu een team staat dat om het kampioenschap mee kan doen (maar ik had al genoegen genomen met een tussenjaar met veel talent).

6 september 2017 om 08:45

PSV kan echt wel meedoen om het kampioenschap maar Feyenoord heeft momenteel wel de sterkste selectie. Met van Ginkel, Pereiro, Bergwijn, Locadia en Lozano heb je veel scorend vermogen en met de Jong en Lammers kun je ook nog doelpunten inbrengen. Het middenveld vind ik best sterk wel zou ik misschien overwegen om Ramselaar tegen de betere clubs als Ajax en Feyenoord op te stellen in plaats van Pereiro. Alleen de verdediging daar ben ik niet erg van onder de indruk met Arias heb je een fantastische back, Isimat en Luckassen zijn op zich prima verdedigers maar ik denk dat die jongens een ander type centrale verdediger naast hun beter is en Paal wil ik nog wel een paar keer tegen wat grotere clubs zien maar dat zal de komende 3 wedstrijden uitwijzen.

6 september 2017 om 08:48

PSV kan inderdaad zomaar kampioen worden. Tegen 15 tegenstanders ben je gewoon de betere, als je daarvan 2 keer wint is het binnen. Favoriet zijn ze echter niet.

Goed werk natuurlijk als je al die schulden wegwerkt, maar "en het mooie is dat niemand daar iets van heeft gemerkt en we sportief gewoon goed hebben gepresteerd in die drie jaar." daar zie ik toch weer iets van die struisvogel bij psv. Alleen het seizoen waarin Depay en Wijnaldum de schaal ophoog hielden was ook kwalitatief in orde. In het seizoen dat Ajax het zelf vergooide was het al beduidend minder en afgelopen seizoen was het niveau nog droever. Dit seizoen ziet er vooralsnog niet hoopgevender uit, ook gezien de gaten in de selectie. Lekker koppie in het zand, Cocu hand boven t hoofd en meer van dit soort positieve berichten de wereld in helpen.

6 september 2017 om 08:59

Ik verbaas me echt om veel reacties hier. PSV heeft een sterkere selectie dan vorig jaar, Lozano is al een heel groot verschil met vorig jaar. Zal me niet verbazen als ze aan het eind bovenaan staan.

6 september 2017 om 13:32

Asroma8, vind je dat echt?
Propper weg, maar geen vervanger (van Ginkel hadden we vorig jaar ook al), Willems weg en geen vervanger (waar PSV zelf vertrouwen in lijkt te hebben, gezien de activiteit op de markt op zoek naar Lb), Guardado weg en Hendrix op die plek vind ik ook geen stap voorwaarts. Op zijn best blijven we op hetzelfde niveau. Moreno pleite en daarvoor Lukassen ga ik niet eens vergelijken.

In positieve zin kan ik zien dat we met Lozano en Bergwijn wel meer beweging en snelheid op de flanken hebben, maar Osijek werd daar ook niet bang van. En als we zeggen dat Perreiro nu propper vervangt, dan kan ik wel met je mee hopen dat die zet goed uit kan pakken. Perreiro op de flanken was een drama.

Op de bank hebben we alleen met Ramselaar/de Jong spelers die, als je t mij vraagt, top-eredivisie niveau zijn. De jongere spelers zijn zo ver nog niet en Schwaab/isimat vind ik hooguit goede subtop.

Zo kijk ik er naar. Hoe zie jij de verbetering tov van vorig jaar?

6 september 2017 om 13:13

Het seizoen dat Ajax het zelf vergooide? Of PSV het zelf vergooide? Die stonden namelijk het langst bovenaan, voordat ze na 150 minuten Atletico tegen Ajax mochten..

6 september 2017 om 13:23

Je weet dus iig over welk seizoen ik het had, waarin het spel ook niet overhield maar een last minute stunt van de graafschap er iig voor zorgde dat we een feestje hadden en ook meteen de urgentie haalde uit noodzakelijke versterkingen die wel nodig waren. We zitten nu nog steeds op de blaren.

Wel een hele zwakke verdediging, er komt kritiek op je beleid dat je niet meer de spelers hebt die echt veel opleveren.
De spelers die je eventueel wil verkopen raak je niet kwijt omdat ze zelfs onder de 10 miljoen nog te duur zijn.
En dan roepen dat er heel veel biedingen geweest zijn op heel veel spelers want wij hebben heus wel een fantastisch Team. Beetje doorzichtig meneer Brands,

6 september 2017 om 09:09

Ik vind juist de voorhoede erg zwak. Al jaren lang heeft PSV geen killer in de spits. Per wedstrijd worden zoveel kanden verprutst. Vreselijk. Chucky loopt 1 op 1, hopelijk blijft hij lekker scoren.

6 september 2017 om 09:52

Al jaren lang??? Volgens mij scoorde De Jong er voor vorig jaar lustig op los. Als je nu een club moet noemen waar dat zo is noem dan nog Ajax. Op 1 seizoen Milik na hebben ze daar in de laatste 7 !! Jaar nooit een speler die er meer dan 16 maakt.

6 september 2017 om 11:04

OK, haal die twee jaar van Luuk weg en waar stuit je dan op de laatste veel scoorder? Kezman?
Overigens miste PSV in die goede jaren van Luuk ook heel veel kansen en wonnen ze vaak met klein verschil of namen ze pas in de slotfase wat afstand. Grijze haren kreeg ik er van.

6 september 2017 om 11:43

Mertens scoorde er ook meer dan 20, net als Depay.

6 september 2017 om 12:32

Ben ik met je eens, maar zijn eigenlijk geen spitsen. Beiden buitenspeler. Maar daardoor wel extra lekker dat ze veel scoorden natuurlijk!

6 september 2017 om 12:33

Driesje mertens scoorde er op los vooral in zijn eerste jaar. Maar er hebben ook veel prutsers in de spits gelopen bij PSV ala Berg en Matavz

6 september 2017 om 15:50

Dat is precies mijn punt. Na Kezman heb ik bij PSV in de spits geen killer meer te zien.
Kezman en b.v. van Nistelrooij misten maar heel weinig kansen. Wat heerlijk om zo iemand te hebben!
Ik hoopte dat Matavz ook zo iemand zou worden, maar die viel (mede door te weinig aanvoer) snoeihard door de mand.

Dit klinkt meer als jezelf moed in praat of om de fans te pleasen.

Voor Locadia was belangstelling en iets van 11 miljoen. maar waar komt die 30-40 miljoen vandaan ? Apart dat ze nu met de rechtsbenige Brenet of de onervaren middenvelder Paal als linksback moeten spelen. Dat doe je niet uit luxe !!

Mooi dat gerbrands vindt dat de selectie op orde is. Ik verwacht dat mijn cluppie, Vitesse, samen met Utrecht de strijd met PSv om de 3e plaats zal aangaan.

6 september 2017 om 15:13

Ik denk dat PSV over meerdere spelers praat van elk miljoenen per stuk. Dus een totaal bedrag dat geboden is op meerdere spelers.

Vraag me af hoe serieus die biedingen op de laatste dag van de transfermarkt zijn. Bij zo'n bod op Bergwijn of bijvoorbeeld op Ziyech heb ik toch vooral het idee dat het spelletjes zijn van zaakwaarnemers/tussenpersonen en dat het niet van een echte transfer gaat komen.

Hé een schuld van 50 miljoen? En zij hebben toentertijd al 80 miljoen van de gemeente Eindhoven gekregen. Brands en Gerbrands doen echt iets fout!

6 september 2017 om 09:58

Om moe van te worden.. die hebben ze niet gekregen, de gemeente heeft de totale schuld van psv geleend en toen de schulden afbetaald (gemeenten kunnen tegen gunstige rentetarieven lenen). Natuurlijk moet PSV die lening + rente wel aan de gemeente terug betalen. Ken je die reclame van wehkamp niet: zij zij en zij hebben eem lening? Het enige dat Eindhoven heeft gedaan is een lening met hoge rente omgezet in een lening met een gunstigere rente. Psv is dat bedrag + rente nu terug aan het betalen aan de gemeente en de gemeente maakt er zelfs een paar miljoen winst op. Gemeente Eindhoven heeft nu in een paar jaar tijd een paar miljoen verdient met hun steun, PSV uit de brand en de gemeente winst. Waar zit het probleem?

6 september 2017 om 10:36

Letterlijke quote:

"eindhoven - PSV krijgt 48,4 miljoen euro van de gemeente Eindhoven. De gemeente koopt de grond onder het Philips Stadion en trainingscomplex De Herdgang van de Eindhovense club. PSV betaalt vervolgens erfpacht voor het gebruik van het onroerend goed. PSV betaalt jaarlijke 2,4 miljoen voor het gebruik van de grond."

Dat is wel even heel iets anders dan een garantstelling of een lening omzetten. Dit is al even geleden en eigenlijk niet meer het discussieren waard, maar jouw uitleg klopt niet. Verder is het natuurlijk heel erg bijzonder dat de club 4 jaar geleden nog steeds een schuld van ruim 50 miljoen had, terwijl de gemeentedeal in 2011 al rond was.

6 september 2017 om 10:43

Als je datzelfde bericht doorleest zie je dat de grond daarna weer aan psv verkocht kan worden. Verkapt onderpant dus.

Mooi verhaal, maar natuurlijk gewoon kut beleid.. je verkoopt je beste spelers, houd een ontevreden spits en een spits die weinig rendement heeft. Je koopt geen linksback die al 1,5 jaar weg wilde dus al lang op had kunnen anticiperen.. en koopt alleen een Mexicaan die een versterking blijkt op, al is het afwachten of het een seizoen lang zo blijft

6 september 2017 om 10:27

Bovendien mag je je afvragen wat Gerbrands aan informatie achterhoudt. PSV had tot deze zomer een flink salarishuis, ze hadden een gat van 6 miljoen euro in de begroting en ze hebben nou niet bepaald de hoofdprijs voor hun spelers ontvangen. Ik denk dat PSV nog altijd hetzelfde beleid voert en in de financiele problemen komt als kampioenschappen en Europese prestaties uit blijven.

wat een vreemd verhaal van gerbrands. jaarlijks een exploitatietekort hebben van 3 a 4 miljoen kun je toch niet gezond noemen? en daar komt nu nog 5 miljoen bij voor het mislopen van el. er moet dus nog een speler verkocht worden om dit in te lopen. 2015-2016 moest 3,5 miljoen rente worden betaald. daarnaast moet nog een erfachtcanon jaarlijks van €2,2 miljoen worden betaald. de schulden zijn misschien minder geworden maar nog steeds fors. ben benieuwd hoe het resultaat 2016-2017 er uitziet.

6 september 2017 om 11:08

Inderdaad, mooie praatjes, maar zo steven je zonder verkoop op een verlies van 9 miljoen af. PSV is dus afhankelijk van EL en heeft dan nog geen sluitende begroting, men moet dus verdienen op de transfermarkt in dat geval, haal maar eens 9 miljoen op zonder iets te kopen.

Tuurlijk parkeerplaatsen bij het stadion verkocht aan gemeente getuigt van uitstekend beleid...

Ik vraag me eigenlijk af hoeveel hier nou werkelijk van waar is. Die biedingen op meerdere spelers geloof ik allemaal wel, maar ik denk niet dat PSV zonder enige hulp een schuld van 50 miljoen euro heeft weggewerkt in een periode van 4 jaar.

Allereerst had PSV tot afgelopen zomer veruit het hoogste salarishuis betreft de eerste selectie. Ook hebben ze geen enorme bedragen gekregen voor hun spelers. Verder hebben ze het 1 jaar leuk gedaan in de Champions League, maar de prestaties van PSV in de afgelopen 4 jaar in Europa zijn gemiddeld gezien nou niet bepaald geweldig.

Het is niet onmogelijk, maar als ik deze zomer al lees dat ze een gat in de begroting hebben, is stabiel beleid nou niet bepaald het eerste woord dat in mij opkomt. PSV heeft altijd een randjesbeleid gevoerd en ook nu wijst het erop dat de financiele toekomst van de club afhankelijk is van specifieke prestaties. Ik denk dat PSV wel erg afhankelijk is van successen, terwijl clubs als Ajax en Feyenoord tegenwoordig winstgevend zijn. Ik denk dat PSV weer in de financiele problemen komt als de successen uit blijven.

"we hebben steeds een eerste elftal neergezet dat om de titel meedoet l"

Afgelopen seizoen heeft PSV niet echt meegedaan om de titel. Ze lijken juist steeds verder weg te zakken.

Psv heeft de laatste jaren mazzel gehad dat het kampioen is geworden want anders hadden ze er heel anders voorgestaan op dit moment. Ook nu is het nog geen koek en ei en zitten ze nog met schulden. Onbegrijpelijk dat je dan nog zo'n mannetje als Lozano binnen haalt voor meer dan 10 miljoen en niet eerst aan de schulden werkt. Laatst zei ik dat ook al hier maar toen werd dat nog flink tegen gesproken door veel "kenners" ik denk dat er nu wel wat oogjes open gaan. Toon die maakt het allemaal mooier dan het is en zal de komende jaren allemaal nog erger gaan worden

6 september 2017 om 11:23

Ik lees het anders. Die miljoenen schuld is weggewerkt en nog 5 miljoen moet er bezuinigd worden i.v.m. mislopen EL. Dat PSV het met Lozano-constructies, huurspelers en dure huishouding t.o.v. het kapitaal wat op het veld staat, moeilijk gaat krijgen, dat denk ik ook.
Verder ben ik het met je eens, de argumentatie van Gerbrand klopt niet, die had echt al die geboden miljoenen wel gepakt. Het is het sussen van de supporters die op de plekken waar nodig geen versterking zien. En waar hij het opvangen met jeugdspelers vandaan haalt?

6 september 2017 om 15:15

Het is allemaal vrij kort door de bocht. Als aan de ene kant schulden weggewerkt worden maar aan de andere kant bezittingen verdwijnen zoals de eigen grond en gewilde spelers, dan is PSV er weinig mee opgeschoten.

PSV heeft moeten omswitchen van koopclub naar opleidingsclub. Spelers willen niet meer naar de nummer 1 of 2 van nederland als ze in Engeland, Spanje, Duitsland kunnen spelen.

6 september 2017 om 15:16

Die switch hebben ze nog lang niet gemaakt, ze lopen mijlenver achter op Ajax en Feyenoord. Alle recente successen zijn het gevolg van het aankoopbeleid, niet van de jeugdopleiding.

PSV zit net als Ajax in een lastige transfermarkt. Wel een verschil dat PSV echt werkt met een exploitatietekort, terwijl ajax met EL en zonder transferinkomsten gewoon break-even draait, bij PSV heb je dus dat bij het mislopen van de EL dat je 9 miljoen verlies draait, best fors. Met een potje van 18 miljoen.

Ze leunen daarmee dus ook sterk op de verkoop van spelers, en als je moet verkopen is de prijs toch vaak wat lager, plus dat je lastiger beleid kan voeren, je moet wel verkopen, dat ondermijnt je verkooppositie. Ook zie je steeds meer constructies bij PSV zoals met Lozano, weliswaar relatief goedkoop, maar je zult er ook een stuk minder aan verdienen in de toekomst. Van Ginkel verdien je ook niet aan.

Ajax hoeft niet te verkopen om de begroting rond te krijgen en heeft nog een stuk meer in de la liggen mocht alles een keer tegenzitten.

6 september 2017 om 12:37

Ja Lauscho dit was natuurlijk nooit een probleem als je 43 jaar lang in europa speelt. Maar met het afzakken van de eredivisie in de laatste jaren lijkt het misschien een beter idee om niet meer incl el te begroten.

M'n reet! Alleen Lozano zou voor een bedrag als dat in aanmerking komen! Hendrix, Locadia, Bergwijn, Zoet, Ramselaar en zeker die knuppels uit de verdediging maken geen enkele topclub zo gek dat 30 miljoen of meer geboden gaat worden. Dit is regelrecht gelul, maar het is niet de eerste keer dat PSV liegt over zijn situatie deze zomer.

6 september 2017 om 11:45

Of je leest even rustig terug en begrijpt dat het over meerde spelers gaat..

6 september 2017 om 19:44

Of je denkt na en snapt dat psv met een dergelijke schuldenlast en structureel gat in de begroting dergelijke transferinkomsten niet kan laten lopen. Nogmaals demagoog Gerbrands ten voeten uit.

Ik twijfel absoluut niet aan het goede besturen van Gerbrands en het zorgen voor een goede financiële huishouding. Maar iets in dit verhaal vind ik toch merkwaardig! Je zegt dat je biedingen hebt van heeel veeel miljoenen op spelers, maar je verkoopt er geen een, terwijl je verklaart dat er door het mislopen van EL nog een 5 miljoen moet worden gevonden door verkoop van spelers. Nou, ik geloof helemaal niets dat Gerbrands dergelijke deals laat lopen, zeker niet als het gaat over Arias, Isimat, De Jong of welke andere speler dan ook. Het lijkt nu meer op van: ,,kijk ons de poot eens stijf houden ondanks al die miljoenen-boden''. Nee Gerbrands, supporters zijn niet achterlijk. PSV heeft slecht zaken gedaan, de selectie niet of minimaal versterkt op posities waar dat nodig is. Dat u op deze wijze uw niet al te succesvolle periode van Brands wilt afschermen, prima. Maar supporters zijn echt niet achterlijk, al denken managers in de voetballerij dat soms wel! Complimenten voor dat er nu een gezonde organisatie staat, maar supporters komen voor de 11 die op het veld staan, kampioenschappen, EL of CL, Bekerwinst!

Aldus de 'mooi weer' show van Toon Gerbrands. Deze zelfde man zei ook ergens in April dat PSV een voorsprong/voordeel had tov Feyenoord en Ajax bij het samenstellen van de selectie...nou dat kunnen we zien met niet 1 eredivisie waardige LB en Cv's welke ook niet kampioenswaardig zijn.

Geen idee waar sommige/velen hier op VZ tot de conclusie komen dat Gerbrands het goed heeft gedaan en PSV er goed voorstaat. Elk jaar beginnen met een exploitatie tekort van 4,5 miljoen heeft niets te maken met gezond financieel beleid en verdient helemaal Geen complimenten. En dan gewoon Lozano kopen voor 12 miljoen...ONGE-LOVE-LIJK.

Tevens geeft hij aan dat PSV afhankelijk is van de verkoop van spelers...nou dan vraag ik me af wie er in het huidige PSV een aanzienlijke marktwaarde heeft.

Feyenoord is zo'n 4 jaar geleden begonnen aan een financiele inhaalsrace tov PSV en in mindere mate Ajax, met success: Feyenoord staat er inmiddels financieel beter voor dan PSV en heeft ook nog eens veel meer kapitaal op het veld staan.

Ik voorzie een aantal mindere jaren voor PSV op zowel sportief als financieel gebied...sportief omdat dit elftal niet goed genoeg is voor kampioenschap en financieel omdat ze EN niet echt kapitaal meer hebben om grote aankopen te doen, EN omdat weinig kapitaal op het veld staat.

Het verschil met Feyenoord en Ajax is redelijk groot vwb huidige financiele situatie, Feyenoord heeft Eigen vermogen van rond 40 en ajax zelfs 100 miljoen...psv staat daar ver achter.

Waar Feyenoord en ajax meerdere spelers op dit moment al hebben welke minimal 20m opleveren EN talenten waar wellicht hetzelfde voor geldt zie ik ze bij PSV totaal niet...wie dan: Zoet? v Ginkel? Arias waar geen echt serieus bod voor kwam.

Als supporter valt een dergelijke boodschap van een manager fout. Het heet afleiden van waar het werkelijk om gaat.
Kern is dat er geen uitgebalanceerd team staat waarbij 2 te verkopen objecten (maher en de Jong, Isimat) nog steeds op de loonlijst staan, Ritzmaier, de Wijs en Suently te beperkt waren om PSV 1 te versterken., Paal als noodgreep op Linksback is gezet- zat niet eens bij de selectie- en Ramselaar hard onderweg is naar het PSV kerkhof. 2 benige spelers ontbreken en handelingssnelheid is er eveneens niet meer.
Niets van gemerkt het afgelopen seizoen nou iedere kijker weet beter. Het handelsmerk van Psv, effectiviteit en handelingssnelheid is weg. De huidige trainersstaf richt op risico reductie en het best in vorm bij volwassen spelers.een taakbewuste voor managers blauwe benadering. Bij ontwikkeling zoek je een ander type manager. of een andere samenstelling
Borstklopperij met we hebben 45 miljoen schuld weggewerkt, aardig gespeeld en kijkers vermaakt Toon. behandel ons als supporters als verstandige nadenkende mensen.

Die Gerbrands en Brands echt ongelofelijk. We moeten nog 1 of 2 spelers kwijt om een gat te dichten en we hebben 2 kampioenschappen en Europees voetbal gespeeld, dus het is goed gegaan. Ik vind hun allebei echt niet PSV waardig. Duo van de gebakken vislucht. Eerst bulten geld verkwisten om selecties, maar voor 1 seizoen eventjes rond te krijgen. Gewoon 2 gekochte kampioenschappen met een redelijke Europese prestatie. Ik snap al helemaal nooit, dat die Gerbrands allemaal boeken schrijft over zichzelf als best of the best. Hij zou eens toontje lager moeten gaan zingen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren