Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Overmars ontving Kroatisch toptalent en overhandigde alvast Ajax-shirt’

Laatste update:

Ajax lijkt er alles aan te doen om het Kroatische toptalent Ante Roguljic aan te trekken. De zestienjarige jeugdinternational speelt bij NK Adriatic Split, maar werd al in verband gebracht met grote Kroatische clubs als Dinamo Zagreb en Hajduk Split. Ook buitenlandse clubs toonden naar verluidt interesse: Manchester City, Arsenal, Red Bull Salzburg en blijkbaar dus ook Ajax.

Volgens het medium 24sata is Roguljic onlangs in Amsterdam geweest om te onderhandelen met Ajax-directeur Marc Overmars. Die overhandigde hem zelfs al een shirt van de hoofdstedelingen met de naam van het talent en rugnummer tien op de achterzijde. Oud-topvoetballer Predrag Mijatovic en de in Nederland bekende zaakwaarnemer Vlado Lemic, die vooral bekend is van zijn connecties met PSV, staan de jongeling bij.

Gezien de concrete interesse van Red Bull Salzburg willen Roguljic en zijn gevolg nog geen beslissing nemen over hun toekomst. “We hebben geen haast. Op dit moment moeten we wachten op wat administratieve procedures, gezien het feit dat Ante nog minderjarig is. De snelheid van dit proces zal mede bepalen wanneer hij vertrekt en naar welke club”, klink het.

Bekijk hier een foto van toptalent Ante Roguljic in Amsterdam.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ajax is wel erg hard bezig met het stelen van jeugdspelers, begint een beetje op City en Chelsea te lijken op deze manier. Verschil is wel dat die talenten bij Ajax in ieder geval nog de kans krijgen om zich te bewijzen in het eerste elftal.

19 november 2012 om 15:24

Je bedoelt dat die clubs op Ajax beginnen te lijken, Ajax was al toonaangevend op dit gebied toen nog niemand buiten Engeland van die clubs gehoord had.

19 november 2012 om 15:37

@grotevuurbal

In dit geval lijkt Ajax meer op Arsenal etc. Jeugd zelf opleiden vind ik meer des Ajax.

19 november 2012 om 15:42

De eigen jeugd is nog niet sterk genoeg. We zullen met externe aankopen het niveau omhoog moeten krikken zodat voldoende jongens de stap naar het eerste elftal kunnen maken.

De revolutie van Cruijff is eigenlijk pas net begonnen, het zal dus een tijd duren voordat zijn hand zichtbaar wordt en er minder buitenlandse spelers aangetrokken hoeven worden.

19 november 2012 om 16:02

Als je gaat kopen, op de manier die jij aangeeeft, dan zouden het directe versterkingen moeten zijn en geen toptalenten. Toptalenten haal je om ze later in het eerste door te laten stromen en niet gelijk, dat is dus niet het geval hier. Dit zou volgens jou uitleg de doorstroom van de jeugd juist alleen maar belemmeren.

Ik vind het wel een goede zet, gewoon zo goedkoop mogelijk spelers halen en later verkopen, dat is gewoon hoe je in Nederland nog een beetje bij kunt blijven!

19 november 2012 om 16:14

De vraag is dan, wat is jeugd zelf opleiden. Veel van de jeugd van Ajax is ook geen Amsterdammer he.

19 november 2012 om 16:16

Klopt, dit is de nieuwe realiteit waarin de wereld verzeild raakt. Door technologische vooruitgang en globalisering raken steeds meer plaatsen die een tiental jaren terug nog buiten het grote netwerk vielen steeds meer verweven in de 'scope & range' van de grote clubs. Tegenwoordig scouten ook de grote clubs op de bijvelden in Roemenië en Kroatië, voorheen winkelden voornamelijk de kleinere landen daar. Je moet als Ajax (met weinig financiële armslag) er gewoon nog vroeger bij zijn, je kan niet die jongen tot zn 20e laten groeien en dan alsnog kijken of je het een goede speler vindt. Daarvoor is de wereld te klein geworden.

Snap de ophef ook niet helemaal, volgens mij bewijst Ajax jaar in jaar uit dat talent absoluut een kans krijgt. Bovendien is het als jonge speler goed vertoeven bij Ajax, getraind door alle Nederlandse grootheden van weleer, daar leer je enorm van als jonge jongen. Dus zowel met het oog op de ontwikkeling als kansen op speeltijd is het een logische stap

19 november 2012 om 16:23

Harmjan..

Waarom zouden het dan directe versterkingen moeten zijn? Waarschijnlijk is de jeugd van Ajax in de leeftijdscategorie van deze jongen nog niet sterk genoeg en worden daarom jonge spelers als deze gehaald. Dan belemmer je helemaal niets en wordt deze lichting er alleen maar sterker op.

Ik vind het sowieso een goede zet om de jeugdopleiding te verbeteren EN op zoek te blijven naar toptalenten in binnen- en buitenland. Dit is pas het begin en over een aantal jaren gaan we hier zeker de vruchten van plukken...

19 november 2012 om 16:24

Net zoals veel United supporters niet uit Manchester en ook niet uit Engeland komen en eigenlijk alleen voor teletekst zitten?

Vraag is, wat is supporter?

19 november 2012 om 16:44

Net zoals Fischer zeker een écht jeugdproduct is. Die spelers zijn ook bijna allemaal gekocht joh. Wat denk je nou zelf ? Dat ajax ze allemaal uit de regio clubs haalt? Geloof het maar niet. Beetje lopen pronken met weggestolen talenten kan iedereen. Alleen doet Ajax het laten lijken alsof ze ze al jaren in de jeugd hebben rondlopen.

19 november 2012 om 16:55

Ik zou hier niet eens meer op reageren kerel. Mensen denken dat talenten aan komen waaien , en op een maandag avond bij Ajax voor de deur staan. Als je als Nederlandse club kans wilt maken om een toptalent binnen te halen zul je het onder de 18 jaar moeten doen en dus ook vaker risico's moeten nemen. Anders zijn ze gewoon niet te betalen. Sommige mensen snappen gewoon simpelweg niet hoe het werkt. Feit is wel dat Ajax nu heel blij kan zijn dat er mensen met voetbalverstand aan het werk zijn. En niet de zogenoemde talenten maar de échte toptalenten binnen worden gehaald. Anders zijn het uiteindelijk nog vergooide kosten. Uiteindelijk zijn het toch maar 1 tot 3 spelers in een jaar wat door breken naar een jong of 1ste elftal. Hoe goed ze ook zijn of wat dan ook. Je kunt geen oneindige stroom van talenten houden.. goede keuzes moeten gemaakt worden en hopelijk zijn ze nu in de goede richting bezig.

19 november 2012 om 16:55

Iemand die 3 jaar of langer in een jeugdopleiding rondloopt mag je volgens de Fifa een opgeleide jeugdspeler noemen. In het geval van Fisscher is hij inderdaad geen opgeleide jeugdspeler. Dit komt omdat Fisscher na 2 jaar en nog een beetje zijn debuut al mag maken in het eerste elftal.

Hetzelfde geld voor Eriksen. Deze kwam op zijn 16e naar Ajax en mogen we officieel geen jeugdspeler noemen. Dat kwam omdat Eriksen al zo snel mocht debuteren dat hij geen 3 jaar in de jeugdopleiding heeft gevoetbald.

Dus eigenlijk hadden we met allebei de spelers moeten wachten tot ze 3 jaar bij Ajax trainden en in de Ajax jeugd speelden. Dan hadden ze allebei wel eigen jeugd geweest volgens de Fifa regels.

Kan mij het nou iets schelen dat Ajax talenten van 16 jaar koopt en het eigen jeugd noemt?
Het gaat er om dat Ajax talenten koopt,en ze verder begeleid
Het gaat er om dat Ajax talenten een eerlijke kans geeft in het eerste elftal.
Het gaat er om dat Ajax talenten een kans geeft om door te groeien naar een topclub.
Het gaat er om dat Ajax talenten de kans gunnen om met wereldsterren/idolen als Jonk, Bergkamp en de Boer te trainen.
Het gaat er om dat Ajax talenten een goede opleiding buiten het voetbal bied waardoor ze zich ten allen tijde kunnen redden.

Het gaat er om dat Ajax in die tijd dat talenten op de toekomst rondlopen ze compleet geholpen worden. Ze krijgen fantastische voetbaltrainingen met he tnieuwste materiaal. Ze krijgen een goede opleiding met schooldiploma. Ze krijgen een goed gastgezin en een goed salaris.

Conclusie: Het gaat er om dat Ajax goed voor die talenten zorgt in alle opzichten. Kan het dan nog werkelijk waar iemand schelen of we ze nu eigen jeugd of niet mogen noemen?

19 november 2012 om 18:11

Het gaat er om, het gaat er om, het gaat er om dat je op de eerste plaats staat vriend, en dat staat psv met een gekocht elftal en af en toe een eigen jeugdtalent.
Voetbal draait niet om eerlijke kansen, maar om keiharde business waar alleen winst telt.
Interesseert mij wat of Psv, Ajax, Feijenoord of wie dan ook jonge jongens opleidt, zodat ze naar een Topclub kunnen. Ik wil winnen op zaterdag of zondag. Afgelopen zondag naar een triest en inspiratieloos Ajax zitten kijken. Maar ja, als basisschool voor het latere voortgezet onderwijs doen ze het goed? Als jij daar gelukkig van wordt, mag je van mij heel gelukig worden de komende jaren.

19 november 2012 om 18:25

Gaan we weer, we gaan weer een heel topic lopen verzieken met de discussie eigen jeugd. Zolang er nog geen schaal is voor de ploeg met de meeste eigen jeugd, staat PSV gewoon op nummer 1. En zolang Ajax er voetbaltechnisch nog langer niet is wijken alle Ajaxsupporters en media af naar de discussie eigen jeugd. Gewoon een onderwerp zoeken waar ajax op nummer 1 staat om toch maar te kunnen juichen . Van mij mogen jullie die wedstrijd elke week winnen. Wordt PSV gewoon kampioen.

19 november 2012 om 19:08

Yeh right net zoals PSV de laatste twee jaar kampioen zou worden!

19 november 2012 om 20:22

Laten we nou niet naïef zijn. De voetbalmarkt is veranderd. Dat begon al bij Bosman en is daarna met de tijd erger en erger geworden.

Als Ajax, of wie dan ook, dit niet doet, dan wordt er alleen maar bij je geplukt nog voordat er vruchten zijn. De winst zit 'm nu in dat spelers de meerwaarde zien om 't via een tussenstap te doen bij een club met goede faciliteiten.

Dat is de enige manier dat je nog een voet tussen de deur kunt krijgen in 't Europese voetbal. Het is allemaal niet charmant, maar eigenlijk bepalen de grote clubs dit. Die gedragen zich zo, waardoor de kleinere club dat ook weer op moet vangen.

Dus totdat de Fifa / EU hier niks gaat veranderen qua regelgeving, kun je 't welke club dan ook moeilijk kwalijk nemen. Je roeit met de riemen die je hebt, waarbij winst nog steeds het streven zal zijn van elke club. In die zin is 't ook buiten 't veld oorlog geworden.

19 november 2012 om 15:26

Misschien is dit wel de nieuwe route die ze inslaan. Ajax haalt inderdaad enorm veel talenten uit Europa, maar tot nu toe werpt dat wel zijn vruchten wel af. Ajax doet het liever op deze manier, Feyenoord leidt liever Nederlandse spelers op en PSV haalt het liefst jongens die zich al bewezen hebben.

19 november 2012 om 15:38

Volgens mij lijkt het alleen zo alsof Ajax veel talenten uit het buitenland haalt. Er staan vaak veel berichten dat Ajax interesse heeft in dat soort spelers , maar slechts een fractie daarvan komt naar Amsterdam.

19 november 2012 om 15:54

Ajax leidt ook liever Nederlandse spelers op, maar de kans om buitenlandse toptalenten als Fisher en Eriksen te contracteren laat je natuurlijk niet liggen. Van Rhijn, Blind, De Jong, Veltman, Sporkslede, Ligeonl, Babel enz enz zijn toch echt allemaal Nederlands.

19 november 2012 om 15:57

Alderweireld, Rits, Fischer, Eriksen, Boilesen, Andersen en Meleg vind ik toch wel iets meer dan een fractie.

19 november 2012 om 16:10

En je vergeet de wat mindere aankopen; Marinkovic en Toivomaki.

19 november 2012 om 16:16

Dat is inderdaad iets meer dan een fractie. Maar Alderweireld is al 8 jaar bij Ajax. Eriksen al 5 jaar bij Ajax. Boilesen 4 jaar. Fisscher 3 jaar. Rits 2 jaar en Andersen nog geen jaar. Als je het dus even bekijkt is het 1 buitelandse speler per jaar die je noemt.

Voor de rest staan er in het eerste elftal met Vermeer, Van Rhijn, Blind, De Jong al 4 nederlanders.

19 november 2012 om 16:19

Ja maar Ajax moet wel oppassen dat het niet doorslaat. Noem maar eens een stel Nederlandse talenten dat de laatste vijf jaar bij Ajax is doorgebroken en vergelijk dat met het aantal buitenlandse talenten. Kom niet veel verder dan Vermeer, van Rhijn, VDW en Siem, Lukoki wellicht nog. De lijst buitenlandse namen is onuitputtelijk. Nu investeren we weer in een talentvolle AM, en zijn bezig met Praet, maar moeten wel op gaan passen dat een groot talent als Klaassen nu niet buiten de boot gaat vallen.

19 november 2012 om 16:27

Ik weet niet waar je die wijsheden vandaan haalt De-lano, maar Boilesen, Fischer, Andersen, Rits, Toivomaki, Marinkovic en Meleg zitten er allemaal niet langer dan sinds de zomer van 2010.

19 november 2012 om 16:45

Boilesen is eind 2009 naar Ajax gekomen, Meleg is nog niet helemaal in kannen en kruiken, de rest is inderdaad sinds medio 2010 in loondienst van Ajax. De-lano overdrijft het iets, maar laten we het houden op twee goeie talenten per jaar. Best verstandig, aangezien je niet weet hoe zo'n jongen zich ontwikkeld en op één (goedkoop) paard wedden is niet verstandig, als dat tweede paard wat ook hard kan rennen ook niet zo duur is.

On: Het is hierboven al verwoord, maar ik wil het toch nog even benadrukken. Ajax (lees Johan) vind/vond de lichting uit de B-junioren en de A-junioren niet talentvol genoeg. Door deze talenten er aan toe te voegen, kun je deze jongens nog wat kneden, ze krikken het algemene niveau op waardoor andere jongens ook beter kunnen voetballen en er is geen gapend gat met talenten dat over twee á drie jaar door moet komen. Wat nu de C-junioren zijn, daar zitten al weer meer goede talenten bij en hebben langer om te trainen zoals Ajax het bedoeld heeft. Tegen die tijd dat die jonge jongens oud genoeg zijn (over ongeveer 5 jaar), wordt het kopen van buitenlandse toptalenten wellicht minder noodzakelijk. Misschien nog wel aantrekkelijk om soms te doen, aangezien deze jongens in verhouding goedkoop zijn.

19 november 2012 om 17:08

Er is een constante doorstroom van Nederlandse talenten. Dat gaat rustig en vrijwel onopgemerkt maar ze blijven doorstromen. Zo blijven er altijd een aantal spelers bij Ajax gewoon van Nederlandse origine.

Alderweireld is officieel geen Nederlander maar is voortgekomen uit het samenwerkingsverband met Germinal Beerschot. Deze is vanaf zijn 12e volgens de Ajax methode opgeleid. Enoh heeft dit bij Cape town gehad. Vermeer, van Rhijn, Alderweireld, Blind, Enoh, Siem de Jong zijn 6 spelers die vanaf jongs af aan op de Ajax manier zijn opgeleid.

Ondertussen hebben spelers als Veltman, Denswil, Dijks, Sporkslede, Klaassen, Hoessen en Lukoki hun debuut gemaakt.

In Jong Ajax en Ajax A1 lopen de volgende spelers nog rond: Nieuwpoort, Rosheuvel, Fennich, Bitter, Ligeon, Arica, De Sa en van kessel nog rond.

De komende jaren zullen er genoeg Nederlandse spelers doorbreken en dat zal ook vanaf de B1 en C1 gewoon door blijven stromen. Aangezien Ajax de scouting in het binnenland ook geintensiveerd heeft. Maar het toevoegen van jongens van buitenaf werkt juist heel positief. Aangezien de kwaliteit in het algemeen omhoog gaat en mensen dus nog meer van elkaar kunnen leren. De concurrentie word beter en dus zul je zelf ook beter moeten worden. Er moet wel altijd op gelet worden dat er bepaalde dingen niet doorslaan. Maar voorlopig staan er in elk jeugdelftal gewoon nog een meerderheid aan Nederlandse jongens.

19 november 2012 om 18:15

Veltman, Sporkslede, Ligeonl, Babel zijn gewoon middenmoters waar Ajax echt geen kampioen mee wordt. Maar ze krijgen wel een kans.... Als die 40000 man op de tribunes daar gelukkig van wordt is het toch goed zo-

19 november 2012 om 18:28

Goed gesproken jongen

19 november 2012 om 19:54

@breedje

1 Meleg is nog altijd niet gehaald

2 Alderweireld , hoe ver wil je terug gaan ? naar 20004 ? daarnaast was tentijde van de overgang nog een samenwerkingsverband actief met Beerschot.

3 Het halen van de namen 5 namen (meleg en Alderweireld tellen niet mee) zijn verspreid over een periode van ongeveer 5 jaar. Wil je nou zeggen dat 1 talent uit het buitenland halen per jaar geen fractie is op ongeveer 60 contractspelers ?

19 november 2012 om 19:56

@de-lano

Fennich is naar Heerenveen vertrokken afgelopen zomer

19 november 2012 om 15:26

Ze zijn bezig met een structurele verandering.

Jeugd is goedkoper, en bied meer toekomst, en ik geloof ook dat ze niet te pas en te onpas spelers kpen maar ook daadwerkelijk de spelers naar het eerste willen laten doorstromen.

Ik zie dat bij City en de andere clubs niet gebeuren, die kopen naar mijn inzicht meer om de concurrentie te ontwrichten.

19 november 2012 om 15:30

Waarom zou je Ajax ongelijk hierin geven. Moet Ajax en andere clubs in Nederland elke keer de dupe worden van dat talenten vroeg worden overgenomen door grote clubs, waarom zoude Nederlandse clubs dan niet van andere clubs talenten weg kunnen halen. Daarin tegen is de Eredivisie een prima springplank voor talenten waar ze zeker kunnen groeien. Clubs als Ajax en Feyenoord hebben een stereke jeugd opleiding. Ook heeft PSV een sterke Jeugd-opleiding maar toch blijft PSV Investeren in spelers als mertens, strootman, Marcelo, Hutchinson, Van Bommel, Narsingh, Matavz, enz. Van Bommel is dan nog een speler van de club maar ja ze mogen dan toch wel de jeugd meer kans geven al gaat dat nu wel steeds vaker gebeuren bij Psv.

verder ken ik dit Talent niet misschien kan iemand mij meer over hem vertellen, ik denk dat het een Spelmaker is gezien zijn rugnummer "10"

19 november 2012 om 15:45

Van Bommel van de club, deze speler is destijds ook gewoon gekocht hoor. Hij keert alleen terug. Ook niet opgeleidt door PSV maar door Fortuna. En tja verder heb je gelijk. Waarom zou Ajax zich laten aftroeven. De fifa grijpt niet in bij ,,kinderhandel'' dus tja. Nu is 16jaar nog een redelijke leeftijd maar ook hier kan je weer over discussiëren.

19 november 2012 om 15:50

Ja tuurlijk maar Van Bommel is wel een echte psv'r je snapt denk wel wat ik bedoel, Van Bommel zou nooit naar een andere club in nederland gaan behalve Fortuna. en De rest van deze spelers zoude me niks verbazen als ze echt weg moeten of niet aan spelen komen gewoon bij een andere nederlandse club gaan spelen.

Die discussie's zijn er al jaren maar vroeger werd dit ook gewoon gedaan Jari Litmanen kwam ook niet zomaar bij Ajax aanvliegen nee was ook een talent en is op vroege leeftijd naar Ajax gekomen enz. en hiermee word ook gelijk de discussie ajax is een nieuwe weg ingeslagen weggegooid naar de prullenbak want vroeger werd dit ook al gedaan.

19 november 2012 om 16:24

Nou dan geef je met litmanen een slecht voorbeeld die was 21 toen ie voor een stage kwam aanwaaien bij Ajax na meerdere stages te hebben gelopen. Hij werd toen der tijd ook nog eens voor flink wat geld gekocht 1.000.000 gulden. Dus niet helemaal vergelijkbaar.

19 november 2012 om 18:19

Ja en daarom staat PSV nummer 1 in de competitie, omdat je er met alleen talent niet komt.

19 november 2012 om 23:12

Uiteindelijk zien we het na 34 wedstrijden. Je moet ook altijd nog na de winter spelen.

19 november 2012 om 15:30

hmm nou het is in ieder geval duidelijk dat een onderdeel van de nieuwe weg die ajax is ingeslagen het vastleggen van grote talenten is om ze vervolgens de ajax filosofie bij te brengen, volgens cruijf zou dit leiden tot europeese successen, en wie ben ik om dat tegen te spreken.. Ik heb geen flauw idee hoe goed deze jongen is maar dat zal de toekomst wel uitwijzen

19 november 2012 om 15:30

Ach gaan we weer janken. Dit doet elke club maar omdat het nu Ajax is gaan we weer lopen mekkeren. Haalt Twente of Utrecht 20 van dit soort spelers zijn ze goed bezig maar als het Ajax betreft moeten we weer gaan lopen zeiken!!!

19 november 2012 om 15:40

ach ja iedereen loop ook te janken als er jonge spelers weg gehaald worden uit nederland dus dit is nou een heel mooi voorbeeld dat het hier ook gebeurd.

vannuit andere landen.

19 november 2012 om 15:58

Ik hoor Ajacieden nauwelijks andere clubs de schuld geven als ze een speler uit onze jeugdopleiding weghalen. Als men moppert heeft het meer te maken met de onverstandige keuze voor het grote geld van de desbetreffende speler.

19 november 2012 om 16:06

dus lopen ze nog steeds te zeuren denk je dat ze bij ajax ook niet meer betaald krijgen als waar hij nu zit ik heb een vermoeden van wel.

dus het blijf nog steeds het zelfde ik denk dat ze in kroatie precies het zelfde denken als hier in nederland als er weer 1 naar een grotere club gaat.

dit blijf je toch altijd houden tuurlijk het is zonde maar het zei zo

19 november 2012 om 16:18

Natuurlijk krijgen ze bij Ajax een beter contract als dat wat ze nu hebben. Maar denk je nu echt dat deze gasten gelijk 500.000 euro per jaar gaan verdienen? Ze krijgen gewoon een jeugdcontract en die is variabel van 25.000 tot 100.000 euro per jaar. Ligt gewoon vastgelegd.

19 november 2012 om 17:08

ja en dat is nou het verschil de ene kan meer dan de ander uit geven jullie betalen zoveel uit.
en andere clubs kennen weer meer geven en zo gaat dat alleen maar door..

je kan nederlandse clubs gewoon niet meer vergelijken met de top clubs uit engeland spanje en italy enzo.
wij kunnen dat doen bij clubs uit kroatie zweden en finland en de top clubs kan dat weer in nederland en belgie doen

19 november 2012 om 15:32

Stelen? Iedere club haalt zijn (jeugd)spelers elders vandaan dus mekker niet zo. Een klein clubje haalt spelers bij de amateurs weg en een iets grotere club haalt zijn spelers weer weg bij dat kleine clubje en zo kan ik nog wel even doorgaan. Ajax begint een beetje op City en Chelsea te lijken? Ajax staat bekend om haar roemruchte jeugdopleiding. Het is eerder andersom. Ajax is slim bezig. Zouden meer clubs in Nederland moeten doen .

19 november 2012 om 15:37

Het verschil met Chelsea en City die jeugdspelers halen dat die nauwelijks een kans krijgen omdat die al spelers hebben lopen van 40 miljoen op die plek.
Bij Ajax krijgen alle jeugdspelers een kans en is het de perfecte opstap voor de carrière van deze jongens terwijl de talenten ten onder gaan bij de grote clubs.

19 november 2012 om 15:52

Feit is wel dat deze talenten bij Ajax beter worden opgeleid. Ze hebben hier betere spelers om zich heen, moeten dus een hoger niveau halen om de uitblinker te zijn, en daarbij is de begeleiding gewoon veel beter. Stelen kun je het noemen, maar ik denk dat het voor de voetballers zelf beter is om naar een club als Ajax te gaan.

19 november 2012 om 16:16

Noem maar op wie City heeft gestolen. Zoveel zijn het er niet. Omdat je misschien van Rekik hebt gehoord wil niet gelijk zeggen dat City iedereen wegkaapt. Vind dat Ajax nu wel erg veel jonge spelertjes haalt.

19 november 2012 om 17:05

Het woord jeugdopleiding is sowieso een vaag begrip wat vaak verkeerd gebruikt wordt.
Ik zie het meer als scoutingsnetwerk wat het verschil maakt. De jeugdopleidingen van de ''grotere clubs'' zijn nagenoeg gelijk in mijn ogen.
Op dit niveau kun je namelijk nooit meer mee met een team vol met spelers die van rondom de club komen.

19 november 2012 om 22:13

maar wat wil je dan? de meeste voetballers die nu bij welke goeie club dan ook spelen, zijn daar niet begonnen. en als je ze laat bij de club waar ze zijn, wat dan? dan heb je dus een talent in een team wat vele klassen lager is dan hemzelf, waardoor hij dus nooit op een hoog niveau kan voetballen, hoewel hij dat wel zou kunnen...

Heeft ook een medische keuring doorstaan bij Salzburg, melden andere Kroatische media. Maar inderdaad nog niets besloten. In dat andere artikel staat ook dat Inter Milaan is afgewezen, dat Engeland gezien de werkvergunningprocedure geen optie is (arsenal had interesse) en dat Salzburg, Ajax en Dinamo Zagreb hoogstwaarschijnlijk de drie clubs zijn waaruit hij zijn keuze gaat maken.

Er circuleert ook een foto waarop Roguljic met Bergkamp en De Boer poseert. Daarnaast waren er nog een andere speler en een Aziatische speler op proef.

Roguljic is meer dan welkom, zou na Meleg een tweede Oost-europese topvangst zijn

19 november 2012 om 15:34

Meleg is ook nog lange niet binnen! Contractueel klopt er geen drol van met zijn management.
Vind dat Ajax zijn vingers niet moet branden aan buitenlandse jongens van 16. Tenzij er gewoon betaald voor word, maar dat mag niet op deze leeftijd, als ik me niet vergis.

19 november 2012 om 15:38

Jij vergist je dus.

De kans is heel groot dat Meleg 'gewoon' in de winterstop door Ajax wordt aangetrokken. Een toptalent dat ook bewust voor de opleiding in Amsterdam kiest. Kon ook naar veel grotere clubs. Dat wurgcontract wordt afgekocht.

19 november 2012 om 15:48

Maar het duurde dus 8 maanden voordat alles rond is. Ik heb het inderdaad opgezocht dat hij waarschijnlijk kan spelen op 1 januarie. Er staat trouwens wel in dat hij pas vanaf zijn 18e een contract mag tekenen!

Geld dat dan ook voor Roguljic?

19 november 2012 om 16:01

Klopt maar de situaties verschillen. Ajax wil Meleg pas zijn contract laten tekenen als hij 18 is zodat ze hem voor een langere periode vast kunnen leggen. Hij zou dan voor bijvoorbeeld vijf jaar kunnen tekenen, gezien zijn talent een mooie lengte.

Voor Roguljic geld hetzelfde als voor Bazoer. Die jongens kunnen voor maximaal drie jaar tekenen omdat ze 16 jaar zijn. Anders krijg je gedoe met contracten, zie de affaire rondom Labyad in Eindhoven.

Maar eerst is het nog even afwachten of zijn keuze op Salzburg of Ajax valt. Wellicht bieden ze in Oostenrijk meer geld, maar bij Ajax is de opleiding stukke beter. We zullen zien waar hij voor kiest.

19 november 2012 om 16:01

Je mag voor je achttiende geen contract tekenen van meer dan 3 jaar.
Je mag vanaf 16 gewoon een profcontract tekenen.

19 november 2012 om 16:21

Meleg word per 1 januari gecontracteerd door Ajax. Dan heeft hij intussen de leeftijd van 18 jaar bereikt en kan hij dus een meerjarig contract tekenen. Iemand tussen de leeftijd 16 en 18 jaar mag namelijk maar een contract voor maximaal 3 seizoenen tekenen en daar mogen geen extra opties aan verbonden zitten.

Ajax bied Meleg een contract van 4 jaar + een optie voor nog een jaar als het goed is.

Dat het 8 maanden duurde voordat het rond was komt door het wurgcontract dat getekent is met die zaakwaarnemer. Ajax gaat dat contract afkopen en naar alle waarschijnlijkheid word er ook een arbitragezaak bij de uefa en fifa aangespannen om die zaakwaarnemer zijn licentie af te pakken wegens onrechtmatig handelen.

16 jaar, vind het echt een jonge leeftijd om naar t buitenland te verkassen...

Maja zolang daar geen wet aan komt. Zal ajax zich in die strijd mengen. We zullen t zien welke club deze jongen kiest.

Eigenlijk hoort dit niet. Tenzij ze er gewoon geld voor neerleggen, dan kan ik ermee leven. Anders is het gewoon spelers jaten bij een buitenlandse club vandaan. Interne (lees binnenlandse) 'transfers' op die leeftijd zijn voor mij geen probleem.

19 november 2012 om 15:33

Spelers jatten???? Als die spelers geen perspectief zien bij hun club in zo'n land mogen ze toch zeker zelf de beslissing maken om in het buitenland te kijken???? Als Ajax ze dan wil hebben dan is dag echt een jatten. Er wordt altijd een bedrag betaald dat had je ook moeten weten!

19 november 2012 om 15:34

Het is wel een vorm van jatten. Je hoort van kinderen af te blijven.

19 november 2012 om 15:40

Dat vind jij, maar ik vind dat grote onzin. Bovendien onderbouw je niets waardoor je stelling niet veel sterker wordt. Kom eens met argumenten!

Die jongen komt in een van de beste opleidingen ter wereld te spelen bij een club waar de jeugd ook daadwerkelijk de kans krijgt. Het is juist een voorrecht om met allerlei oud-topspelers te werken aan je sportieve carrière. Ik denk dat je op weinig andere plekken een betere begeleiding krijgt op voetbalgebied.

19 november 2012 om 16:11

Iedereen doet dat in nederland.

19 november 2012 om 15:33

Er wordt gewoon een vergoeding op tafel gelegd in dit soort gevallen, dus daar hoef je je niet druk om te maken. In Amsterdam krijgt hij topbegeleiding en wanneer hij zijn talent weet waar te maken ook een eerlijke kans in het eerste elftal.

20 november 2012 om 08:24

Ik wist niet er een bedrag voor werd neergelegd, wordt ook niet over gesproken in de tekst. Vandaar dat ik het nog even extra op attendeer.
Het is geen probleem in mn ogen om spelers zo jong te halen, mits ze onderhandeld hebben met de club over een vergoeding. Wij nederlanders lopen te janken wanneer een jonge speler zo vroeg de deur uit loopt, dan doen de buitenlandse clubs ook. Wanneer er onderhandeld is over een transfer vergoeding heb ik er geen probleem mee, dan is iedereen tevreden (zn club kan ook weigeren namelijk).

En het volgende toptalent staat weer op het punt om aangetrokken te worden, Ajax is bijzonder sterk bezig de laatste tijd op dit gebied. Ik kan hier echt heel vrolijk van worden.

Op deze wijze creëer je een geweldige mix van onze eigen jongens uit de jeugd en de grootste talenten van buitenaf. Zo krijg je een nóg hoger niveau binnen de jeugdopleiding. Ik kan dit alleen maar toejuichen, zowel nationaal als internationaal is er gelukkig nog altijd veel erkenning voor de Amsterdamse jeugdopleiding.

19 november 2012 om 16:11

deze jongens krijgen allemaal flinke salarissen en kosten ook nog heel veel aan tekengeld, opleidingsvergoedingen en vergoedingen voor makelaars. Dadelijk hebben ze weer 70 man op de loonlijst staan en hebben ze weer tekorten op de begroting. Dus het is maar de vraag of dit allemaal zo verstandig zijn, aangezien de meeste talenten uiteindelijk niet zullen doorbreken.

19 november 2012 om 16:23

Wat een onzin, welke dure talenten zijn dan niet doorgebroken?

En ik heb liever 14 talenten op de loonlijst staan voor een ton dan dat ik één Sulejmani onder contract heb staan. Bovendien kosten die jongens helemaal niet zoveel geld als jij beweerd. Door dit soort jongens komt Ajax echt niet in de schulden.

19 november 2012 om 16:27

Dat zal wel meevallen aangezien de jeugdspelers een contract krijgen tussen de 25.000 en de 100.000 euro per jaar. Dit is dus een relatief laag bedrag en geen behoorlijke brok geld.

Om even een vergelijking te treffen. Wanneer Ajax zich ontdoet van Sulejmani komt er 1,8 miljoen aan salaris per jaar vrij. Dat is voldoende om +/- 20 tot 25 jeugdspelers aan je te binden. Aangezien er maar weinig jeugdspelers ook daadwerkelijk die 100.000 euro per jaar verdienen.

Bekijken we even welke spelers er afgelopen transferperiode zijn vertrokken:
Van der Wiel - Ruim 1 mil salaris
Janssen - 1 mil salaris
Anita - 800.000 euro
Ozbiliz - Onbekend maar +/- 300.000
Cvitanich - 650.000 euro
Bulykin - 600.000 euro
Lodeiro - 800.000 euro
Vertonghen - 1 mil
El Hamdaoui - 1,5 mil
Aissatti - 1 mil
8.650.000 euro aan salaris vertrokken. Nu is er wat gespendeerd aan contract Moisander en dergelijke maar er is ruim 5 miljoen overgebleven. Omgerekend dus genoeg om 50 tot 75 toptalenten aan te trekken tussen de 16 en 18 jaar.

19 november 2012 om 16:41

Vul jij de tekorten persoonlijk bij zoals wij dat wel doen bij Psv??
Mouw dan niet zo..

Ajax pakt alleen speler aan die jong zijn, blijf daar vanaf en koop een speler, maar blijkbaar willen ze speler gratis hebben.

19 november 2012 om 15:36

ja dat heet slim met geld omgaan, voor weinig geld iets kopen wat een paar jaar later veel geld waard is...

19 november 2012 om 16:43

Leer eens fatsoenlijk Nederland voordat je verwijten gaat maken.

19 november 2012 om 16:49

Stop met zeiken. Waar denk je dat joun club zijn spelers vandaan haalt ??

19 november 2012 om 19:17

Het liefst wel gratis ja.
Brands' is niet voor niets jaloers op Eriksen Fischer Andersen en had bazoer ook graag gewild.
Dus het beleid is gewoon goed en daar komen we over een jaar of over twee jaar achter.

19 november 2012 om 21:15

Als ze contractvrij gratis de deur uit lopen rchting chelsea of city?
Pubers van 16 mag je maar een contract aanbieden van maximaal twee jaar.
Tegen de tijd dat ze "rijp" zijn om bij het eerste aante sluiten (als ze dat al worden) zijn ze 18 vinden ze veel geld in een keer wel heel erg belangrijk en zitten ze in een wurggreep bij hun"zaakwaarnemers" die veel geld nog veel meer belangrijker vinden.

Iedere club moet doen wat ze niet laten kunnne, maar hou op om dan over elkaars clubs te zeggen hoe ze aan spelers komen. PSV is een koopclub en Ajax haalt talenten weg . Nou nu is het eenmaal zo het gaat gewoon om wie de beste club aan het einde van het seizoen is. IK hoop psv natuurlijk.

19 november 2012 om 15:39

tjah ik ben bang dat dit een vergeefse oproep is maar ben het wel met je eens. ieder heeft zijn eigen visie en plan om succes te boeken en zolang alles volgens de regels gaat zullen we zien wie het meeste profijt heeft van hun filosofie

19 november 2012 om 16:33

Iedere club moet doen wat ze niet laten kunnen. En op hun manier werken die goed word geacht. En dat PSV graag spelers koopt die er al staan, Feyenoord veel Nederlanders opleidt en Ajax ook een x aantal buitenlanders opleidt is een keuze voor iedereen zichzelf.

Maar aan een keuze hangen ook een aantal consequenties. Zo moet Ajax niet verwachten dat ze een gearriveerde speler kunnen halen met lagere bedragen/salarissen dan andere clubs. Zo kan je wel is naast spelers grijpen (narsingh)

Maar zo moet PSV niet verwachten dat ze hun jeugdspelers blijven behouden. Wanneer je gearriveerde spelers koopt en weinig ruimte hebt voor de jeugd zul je af en toe eens een jeugdspeler verliezen (bazoer)

Voor elke methode is wat te zeggen en alles heeft zijn voor en zijn nadelen. Persoonlijk ben ik heel blij op de manier zoals Ajax werkt. Aangezien er weinig risico word genomen qua transfers, er worden goede talenten opgeleid en het minste financiële risico. Dat er dan af en toe prijzen uitblijven is een consequentie. Deze methode houd je financieel gezond en kan leiden tot de top (dortmund of Bayern) maar het kan ook zo zijn dat je een soort van subtopper word (arsenal)

Bij de PSV methode is de kans op prijzen groter, aangezien gearriveerde spelers meer ervaring hebben en dat kan doorslaggevend zijn. Tegelijkertijd hebben die spelers geen band met de club, kunnen ze egoistisch zijn en hangen er veel grotere financiële risico's aan vast. Die betekent grotere kansen op prijzen en kampioenschappen. Maar ook grotere kansen op financiële gevaren en financiële tegenslagen.

Overmars is goed bezig op dit gebied! Nu nog zorgen dat ze langer blijven en het is helemaal top

Valt me wel op dat er ontzettend veel goede spelers uit het Balkan-gebied komen. Zoveel teams hebben wel iemand in hun selectie wiens achternaam op -ic eindigt.

On:

Weet iemand meer over deze Roguljic? Heeft hij potentieel? Wel goed van Ajax om ook buiten Nederland te blijven kijken.

De handel in jonge spelers is altijd een beetje dubieus en het is zonde voor de eigen, hollandse, jeugd maar het is toch ook positief te noemen dat een ploeg als Ajax zoveel op jeugd in zet ipv miljoenentransfers zoals Sulejmani.

In Amsterdam gaan ze hier nog wel van profiteren in de toekomst, mits deze jongens niet alsnog op 18 jarige leeftijd naar het buitenland gaan.

Ajax gaat weer terug naar vroeger.
Vroeger haalde Ajax overal talenten vandaan op jonge leeftijd.
Waarom op jonge leeftijd? Om zo de talenten op eigen manier verder te kunnen ontwikkelen (basis op een bepaald niveau brengen waar het hoort te zijn als je 19-21 bent en klaar voor het 1e) en ze alle tijd te geven te wennen aan Ajax en alles wat erbij hoort.

Ik juich het alleen maar toe want op deze manier is Ajax succesvol geworden, goed bezig in ieder geval!

Tjah, hier heeft Hajduk Split toch wel echt gefaald. In de hele regio is er 1 club die telt en dat is Hajduk. Onbegrijpelijk dat deze jongen niet veel eerder opgepikt is. Eindelijk komt er een fantastische lichting met spelers aan en dan mis je er gewoon 1. Na Radosevic en Basic had je nu weer een toptalent in je selectie kunnen hebben.

Nu is het volkomen begrijpelijk dat hij niet meer naar Hajduk Split of Dinamo Zagreb wilt. Er is zoveel belangstelling van buitenaf. Ik hoop dat hij naar Ajax gaat, daar zie ik hem veel beter groeien dan bij 1 van de italiaanse clubs of bij City.

Toch wel genieten van de nieuwe lichting Kroaten die er nu aankomt. Alen Halilovic is doorgebroken en speelt al zeer sterk. Heeft in totaal in 113 minuten verspreid over 7 wedstrijden al 2 keer gescoord. Pas 16 jaar en zijn doelpunten waren al fantastisch afgemaakt. Dan heb je Josip Basic nog die bij Hajduk speelt. Heeft zijn debuut gemaakt maar het team zelf is te jong dus veel minuten heeft hij nog niet gespeeld. Ook een zeer groot talent.

En dan als laatste Ante Roguljic, een aanvallende middenvelder waar ook heel veel verwacht van wordt. Deze lichting zou stukken beter zijn als de lichting met Kranjcar en Modric.

Ik vind dat er boven de 16 'gewoon' een contract mag aangeboden worden aan een speler. Op m'n 15e mocht ik ook al in de supermarkt vakkenvullen, dus ik zie het probleem niet.

19 november 2012 om 16:04

Die jongens hebben ook een contract hoor, alleen is dit een jeugdcontract en een jeugdcontract moet aan bepaalde waarden voldoen. Zo mag een jeugdcontract maar een bepaalde duur hebben, moet het salaris binnen de perken zijn en zo zullen er nog wel meer dingen anders zijn dan een werkelijk profcontract. Toen jij 15 was mocht je ook nog niet fulltime bij de supermarkt werken zonder naar school te gaan

Er is nog een foto van hem met Frank De Boer en Dennis Bergkamp, typ op google: Ante Roguljic Ajax en als eerste foto krijg je hem met Frank De Boer en Dennis Bergkamp!

Maar Ajax moet nog eerst aff wachten hoe het gaat met de overgang van Ante Roguljic naar Red Bull Slazburg.

Vraag me af wat je aan die gasten van 16 jaar hebt. Als ze twintig zijn en pas net komen kijken in het profvoetbal zitten ze voor hun gevoel al zolang bij Ajax dat het weer tijd wordt voor wat anders.
Dan kun je dus weer opnieuw beginnen en zo kom je niets verder.

19 november 2012 om 16:03

Vertonghen, Vermaelen, Eriksen, Fischer, Alderweireld, Boilesen en consorten zijn een aantal voorbeelden van spelers die rond die leeftijd zijn gekomen. En daar hebben we toch wel wat aan gehad dacht ik zo?

Jij doelt nu op Eriksen die twijfelt over het verlengen van zijn contract, maar dat is ook meteen de enige die daar over heeft getwijfeld. De rest teken t/de allemaal bij.

Ajax is goed bezig. Het Cruijff-beleid gaat zeker zijn vruchten afwerpen. In het ons-kent-ons wereldje van de internationale top kom je met al die ex-topvoetballers natuurlijk wel goed voor de dag. Dat Mijatovic rechtsreeks met Overmars praat helpt natuurlijk wel lijkt me. Internationale uitstraling is veel waard, dat zag je ook toen Hiddink trainer bij PSV was. En Pelle wil ook graag onder Koeman trainer bij Feyenoord. Schat in dat dat met bv. Been niet direct was gelukt.

Kinderhandel... Niet per se voor Ajax voor wel meer clubs geldt dit. Er moet gewoon de regel komen dat onder de 18 niet gekocht mag worden. Dan krijgen de relatief kleinere clubs ook een veel mooier bedrag voor de spelers. Want van die 5 ton die Feyenoord kreeg voor rekik ake en Bruna wordt niemand vrolijk van! Verder zouden de heertjes best wel wat meer voor hun club mogen doen in plaats van direct aan ik ik te denken.

Als je zoveel talenten van buiten haalt, wat doe je dan met de jongens die je zelf opleidt? Dat was toch het sterke punt van Ajax. Jongens uit de eigen opleiding worden al geslachtofferd voordat ze uberhaupt aan het grote werk mogen ruiken.
Over 6 jaar lezen we weer over de Narsinghs, Lensen en Boerigters die her en der voetballen omdat ze weggestuurd zijn.

Ik vind het heel normaal dat velen Ajax zien op dezelfde manier als veel Ajacieden City zien: 'een grote club die talenten opkoopt'. Je zou maar net supporter van die club zijn, gaat je talentvolste jeugdspeler weg! Heel jammer, ook als er geld tegenover staat; het gaat dan immers om relatief kleine bedragen, terwijl zo'n talent mogelijk het verschil had gemaakt tussen wel/niet behalven van de CL waardoor je indirect veel meer had ontvangen.

Maar iedereen die Ajax zo ziet, doet er goed aan eerlijk te zijn en in te zien dat Ajax al sinds jaar en dag de jeugd voorrang geeft. Dat komt heus niet alleen maar door de huidige financiële problemen, voor zover die er al zijn. Dit betekent dat Ajax geen talenten opkoopt om het kopen, of om de concurrentie te verzwakken (zoals Milan destijds deed), maar omdat ze een plan hebben met zo'n jeugdspeler. En dat maakt het volledig anders dan City. Als Ajax een jeugdspeler ergens vandaan haalt, dan maakt die een enorme kans op veel speeltijd op jonge leeftijd in een gemiddelde competitie. Bij City maakt zelfs Guidetti geen kans op speelminuten, dat zegt mij genoeg.

Lemic, ik dacht dat je in Arnhem rondhuppelde? Dan had je deze jongen ook wel onze kant op mogen leiden haha..

Ik hoop dat hij komt, schijnt een groot talent te zijn. Ik hoop natuurlijk dat alle jeugdtalenten die nu worden binnengehaald ook over een jaar of 2,3 in het eerste staan...al weet ik dat het altijd maar een gok is met jeugdspelers.

Voordat Cruijff begon aan het 'oude' Ajax project, kocht Ajax de gevestigde namen in Nederland en kreeg het de kritiek dat het de grote spelers van de kleine clubs kocht...nu koopt Ajax talenten die meer groei mogelijkheden/speelminuten zien bij Ajax. Samen met de spelers maakt Ajax een plan om tot het eerste te komen. Niets mis mee lijkt me eigen jeugd samen met jonge spelers van buitenaf met exceptionele kwaliteiten. Barcelona doet precies hetzelfde, leid eigen jeugd op samen met jeugdtalenten van andere club die exceptionele kwaliteiten bezitten.

Iedere club heeft zo zijn eigen weg tot succes, bijvoorbeeld PSV koopt gevestigde namen en Ajax is de club die talenten koopt en tot het eerste laat door groeien om tot succes te komen.

Is ook wel uit noodzaak. Als ze 18 of 19 zijn zijn ze al niet meer betaalbaar voor Nl-clubs. Het gebeurd overal en ook in Nederland want volgens mij is bv. Ritzmeijer bij psv ook niet bepaald een Nederlander. Is verstandig en noodzakelijk beleid

Ik hoop wel dat we over 5 jaar wel weer talenten in Ajax1 mogen verwachten die mogen uitkomen voor Oranje. Ik snap best dat door de verloedering van de jeugdopleiding voorgaande jaren je nu zo goed mogelijk moet proberen om het niveau omhoog te krikken maar een Ajax met bijna alleen meer Nederlanders erin zie ik toch liever dan alleen maar buitenlanders. En nee ik bedoel niet alleen blanke Nederlanders maar een elftal die voor Oranje mogen uitkomen.

19 november 2012 om 17:05

@ansjo #78
Maar beste Ansjo, over vijf jaar mag een Ante Roguljic volgens mij een Nederlands paspoort aanvragen
(mocht hij dan vijf jaar doorgebracht hebben in NL)

Het is best jammer dat bepaalde clubs geen gebruik maken van de talent dat je op straat vind in hun steden. Rotterdam is hier een groot voorbeeld van. Damm als je op de pleintjes ga in Rotterdam zoveel talent, maar hoeveel van die jongens krijgt daadwerkelijk een kans om door te breken.

Dat clubs buitenlandse talenten inkoop, prima. Denk er gewoon aan dat je ze goedkoper kan vinden een paar straten verder.

Ligt de schuld dan bij clubs, scouts, de jongens zelf of gewoon combinatie van alle factoren?

Prima hoor. Als je graag met jeugd wil werken dan moet je ook de intentie hebben om met de beste jeugd te willen werken. Ik denk dat Ajax een soort magneet voor jonge talentvolle spelers van 16 moet worden. Omdat je bij op een relatief hoog niveau een eerlijke kans krijgt is uniek te noemen.

Altijd leuk die drogredenen. Als je een talentje van 50 kilometer hier vandaan haalt dan is het prima, maar 3000 kilometer dan kan het niet?

Gewoon prima beleid, ik vind alleen wel dat als je spelers uit het buitenland haalt, dan moeten het ook echte toptalenten zijn. Die daadwerkelijk iets toevoegen. Talenten als Eriksen, Fischer, Andersen en Meleg. Deze jongen ken ik eerlijk gezegd niet eens, maar als het echt een goede is. En gezien die interesse in hem zal hij best wel wat kunnen moet Ajax deze jongen dan gewoon nemen.

Jonge toptalenten uit het buitenland halen. Eerst nog 1/2 jaar in de jeugdopleiding doorkneden, dan een eerlijke kans in het eerste en dan na een jaar of 4 voor vele miljoenen doorverkopen. Prima beleid.

En hoe meer je dat doet. Hoe interessanter Ajax ook wordt voor de grootste talenten. Die hoeven niet meer de risicovolle overstap naar Engeland te maken, ze zien dan ook dat als je als talent naar Ajax komt, je die stap uiteindelijk toch wel maakt en het waarschijnlijk veel verder zal schoppen.

19 november 2012 om 18:16

De maximale duur van een jeugdcontract is 3 jaar.

Nog 2 grote talenten op proef vandaag:
http://www.ajaxtotaal.nl/nieuws/zweedse-stagiaires... -maken-goede-indruk

Wat ik jammer vind is dat als er een speler vanuit Nederland naar het buitenland gaat is het kinderhandel en te belachelijk voor woorden. Maar als er een Nederlandse club een speler vanuit het buitenland komt is het prima beleid.

Ik vind gewoon dat het 18+ moet worden. Clubs kunnen dan veel meer weerstand bieden en dat is beter dan alleen maar zo'n vergoeding krijgen voor zo'n groot talent. Kijk eens naar Feyenoord. In de toekomst hadden ze misschien wel 15 miljoen voor Bruma, Ake en Rekik gekregen en nu maar een paar ton. Het ergste is gewoon dat clubs (zoals Feyenoord) machteloos staan.

assaidi had ook al zo n shirtje gekregen dus dat zegt schijnbaar niet veel.alleen is dit jochie nog maar 16 , het lijkt steeds meer een kinderhandel te worden daar.

Dit is alleen maar goed voor de jeugdopleiding. De mindere jeugdspelers mogen vertrekken en worden vervangen door buitenlandse toptalenten. Hierdoor gaat het algemene niveau van de jeugdopleiding omhoog. Dus meer spelers die doorbreken, dus minder transferkosten en over enkele jaren een beter elftal én meer transferinkomsten.

typisch dit.. die ajaxsupporters lopen te klagen dat er hier teveel talenten worden weggehaald maar zelf proberen ze een jonge van 16 om te kopen met een ajaxshirt... erg erg erg typisch.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren