Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Onana wil nog in gesprek met Ajax: ‘De rvc wil een deal binnen één dag’

Laatste update:

André Onana staat er nog altijd voor open om zijn contract bij Ajax te verlengen. Dat laat zijn zaakwaarnemer Albert Botines weten in een reactie aan De Telegraaf. Directeur voetbalzaken Marc Overmars liet zondag voorafgaand aan de bekerfinale tussen Ajax en Vitesse (2-1) weten dat de onderhandelingen gestopt zijn, maar volgens de belangenbehartiger van de 25-jarige doelman steekt de vork anders in de steel. Volgens Botines wil de raad van commissarissen ‘binnen één dag’ een deal sluiten, terwijl het kamp-Onana bereid is om verder te onderhandelen.

“De stand van zaken is eigenlijk niet super goed. We komen er niet uit, nee. Dat betekent dat we gestopt zijn met de onderhandelingen”, zei Overmars zondag tegenover ESPN over de onderhandelingen met Onana. De keeper staat tot medio 2022 onder contract. Als beide partijen er niet uitkomen, loopt hij in de zomer van volgend jaar transfervrij de deur uit. Botines is op de hoogte van de uitspraken van Overmars. “Dat had ik inmiddels via de media ook vernomen”, laat de zaakwaarnemer weten aan de krant. Hij denkt wel te weten waar het standpunt van Overmars vandaan komt. “Marc begrijpt de situatie, maar de rvc pusht om snel een deal te sluiten, wil dat binnen één dag.”

Ajax heeft Onana een voorstel gedaan tot aan de zomer van 2024. De geschorste keeper zet in op een contract tot medio 2023. “Er zijn wat verschillen van mening, geen grote. Marc doet het goed”, aldus Bodines. Hij heeft Ajax via de mail een aantal suggesties gedaan. De rvc wil direct een antwoord, maar in dat geval geven Onana en Botines geen groen licht. “Wij zijn bereid verder te praten. En als dat niet gebeurt, zien we wel waar de toekomst van André ligt en wanneer.”

Valentijn Driessen zegt in een video op de website van De Telegraaf dat hij denkt dat de woorden van Overmars in de media ‘onderhandelingstactieken zijn’. “Niet zozeer de directie, maar meer de raad van commissarissen willen liever vandaag dan morgen die handtekening. Onana en zijn zaakwaarnemer willen zich niet onder druk laten zetten.” Driessen denkt dat Ajax en Onana wel weer met elkaar in gesprek gaan. “Voor eind mei wordt die arbitragezaak verwacht en teken die tijd hebben ze weer een paar keer met elkaar om de tafel gezeten.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik hoop toch zo dat hij blijft!! Zou het een nare streek vinden richting Ajax toe als hij nu niet zou bijtekenen!! Ajax betaald immers zijn salaris nu ook door

19 april 2021 om 07:01

Achja wat maakt het uit. We hoeven Europees toch niet meer aan te haken. Voor de eredivisie is zelfs scherpen goed genoeg. Het interesseert me geen hol meer.

19 april 2021 om 07:06

Het kan jou misschien geen hol meer interesseren, maar voor Ajax maakt het natuurlijk wel flink een verschil. Een keeper als Onana vind je niet snel meer. Verder vind ik het juist geweldig voor het Europese voetbal als de grootste clubs zich afscheiden. Dit gaat de Champions League en Europa League weer vele malen interessanter maken.

19 april 2021 om 07:11

Ooh wat is het geweldig. Wat gaat dat de champions league interessant maken zonder de 12 beste clubs. Het wordt gewoon een nog mindere variant van de Europa league zonder die clubs. Ajax kan een contract als die van Onana straks niet eens meer betalen, aangezien ajax nogal afhankelijk is van de champions league inkomsten, die drastisch naar beneden zal gaan. Waardeloos.

19 april 2021 om 07:25

@Pelletje, het lijkt mij dat de sponsorcontracten en tv-rechten voor meerdere jaren zijn vastgelegd en niet allemaal in één keer stoppen in 2022... De Champions League zal gewoon een hele grote Europese competitie blijven die recht geeft aan deelname voor het Wereldkampioenschap voor clubteams. De amusementswaarde zal in mijn beleving uiteindelijk ook die van de Super League gaan overstijgen, omdat dat een competitie dreigt te worden waar alle clubs elkaar 6 keer per jaar tegenkomen. De UEFA toernooien worden daarintegen juist ongekend spannend. Er ontstaan grote kansen voor clubs om weer door te groeien naar de status van Europese topclub. Ajax kan weer de Champions League winnen, maar clubs als Basel, Salzburg, Dinamo Zagreb, Club Brugge en anderen net zo. Het wordt veel meer gelijkwaardig en voor mij als voetbalsupporter dus interessanter. Ik heb niks met de clubs in de Super League. Ik volgde ze al niet. Nu heb ik nog minder met ze. Prima. Laat ze het zelf maar uitzoeken.

19 april 2021 om 07:29

Mensen willen de beste spelers zien. Die spelen dan in die superleague. De CL gaat dan steeds minder toeschouwers krijgen.

19 april 2021 om 07:45

12 beste clubs? Spurs behoort niet tot de beste 12 clubs als je het mij vraagt. Heel die Super League is gewoon een zielige schreeuw om meer geld naar de grotere competities en rijkere clubs te krijgen. Vind de CL al weinig aan met 4 landen die 4 ploegen mogen leveren, laat staan die hele Super League.

19 april 2021 om 07:47

Klopt. De CL zal een toernooi worden qua sterkte tussen de Europa League en de huidige CL in. Nog steeds prestigieus. Ik denk dat de supporters even moeten wennen en dan helemaal verkocht zijn. Ajax en Psv kunnen ver komen in het toernooi. Ik hoop wel dat je dan ook een eenmalige wedstrijd hebt tussen winnaar Super League en winnaar CL. Wat dan de wedstrijd van het jaar wordt.

19 april 2021 om 07:51

@Marrieaandebal,
Ik dacht dat het allerminst zeker was dat Borussia, Bayern en PSG meedoen.
Laten daar nou precies een aantal geweldenaars zitten waar men heel graag naar kijkt.
Als die in de CL ipv SL spelen, dan lijkt me dat de SL ook geen lang leven beschoren is.

19 april 2021 om 07:56

Denk dat je de kracht van de drie clubs redelijk overschat tegenover de twaalf clubs die aan de Super League mee gaan doen. Spelers die bij die drie clubs spelen zullen daarnaast wellicht een overstap naar een team overwegen die in de Super League speelt, i.v.m. prestige en geld wat er kan worden gehaald wanneer je daar speelt.

19 april 2021 om 08:36

Ajax ziet ook wel dat die Sparta keeper echt alles heeft om Onana snel te doen vergeten. Onana gewoon transfervrij laten vertrekken gun ik hem wel.Ajax moet sowieso vernieuwen.

19 april 2021 om 08:37

Nee joh. Ajax kan geen spelers als Pogba of de Bruyne halen. Dat maakt de CL zo groot en mooi. Mensen willen de beste spelers zien. Kijk maar naar hoeveel mensen de CL pas volgen na de groepsfase

19 april 2021 om 08:50

en als de Uefa stelt dat elke speler die uitkomt in de superleague ook niet meer in de nationale en internationale wedstrijden mag uitkomen ga ik me afvragen hoeveel spelers werkelijk daar gaan teken.

de afvallige clubs gewoon uitsluiten van nationale deelnamen. Je kunt niet met een 400 mil euro budget die ze plannen te hebben ook deelnemen aan de nationale competitie en dan gaan bepalen wie er wel en niet mee doen aan die league. dat is Competitie vervalsing.

19 april 2021 om 09:28

En wat met de spelers die al getekend hebben? Hoe gaan die onder hun contract uitkomen?

19 april 2021 om 09:36

@lierse1997 Ik denk dat de juristen dit wel ongeldig kunnen laten verklaren. De speler tekende voor de Spaanse, Engelse of Italiaanse competitie. Bonussen zijn ook gebaseerd op die competitie en op de CL. Vaak staan er ook bonussen over prestaties bij de nationale team. Allemaal factoren die wegvallen.

Belang van speler is hierin ook belangrijk. Hij kan niet meer op een Ek/wk uitkomen, bonussen niet geldig.

19 april 2021 om 11:11

Marrieaandebal, misschien gaan mensen de CL pas volgen na de groepsfase omdat er dan pas wat spanning op zit ipv die saaie voorspelbare groepsfase, wat er nu dus ook is. Kijk naar de playoffs in Amerika. Dan gaat men pas kijken.

19 april 2021 om 15:42

@ De Toekomst

Zo had ik het nog niet helemaal bekeken, dit is natuurlijk super positief inderdaad voor andere clubs, ook de Turkse clubs kunnen hier profijt van hebben.

Laat ze het lekker uitzoeken dan kijken wij de CL !

19 april 2021 om 08:01

@DR Frankie
Nou helemaal met je eens. Als Onana niet verlengt, zou absoluut een nare streek zijn die hij Ajax zou flikken. 2023 of 2024 hangt af van zijn straf.

19 april 2021 om 17:15

Dat vind ik ook hij zou minimaal nog 2 jaar moeten verlengen in mijn ogen 1 jaar onder de lat en daarna na een mooie club in Engeland of spanje

Als Onana niet verlengd direct een arbitragezaak aanspannen en hetzelfde doen wat Chelsea destijds bij Mutu deed. Leegzuigen en elke euro binnenharken die er binnen te harken valt. Als Onana en zijn zaakwaarnemer het zakelijk willen spelen zou het fijn zijn als Ajax dat ook doet. We staan toch al bekend als kille club.

19 april 2021 om 08:04

Ik hoop toch echt dat ze er op de goede manier uit komen. Maar met je eens hoor, als kamp Onana het hard speelt, mag Ajax van mij ook over lijken gaan. Niks sentiment van hij heeft al zoveel voor Ajax gedaan....dat zijn met name mensen die hem graag gratis weg zien lopen

19 april 2021 om 08:41

@Dr.Mario ik raad je aan om de laatste alinea nog eens te lezen. Ajax zet André onder druk het via de media spelen net als bij Kluivert en Boilesen plus het binnen 1 dag antwoord willen, hij zegt toch nergens niet te willen tekenen. Iedere speler moet maar schuimbekkend tekenen volgens bepaalde fans hier, schei toch uit ... Ajax heeft veel voor Onana gedaan maar andersom ook. Tsja, hoe durft hij ook in zijn eigen belang te denken en niet volledig aan die van Ajax. Toch?!

19 april 2021 om 08:50

Jij leest wat je wilt lezen. Zoals je wel vaker bij Ajax doet. Er staat nergens dat Ajax Onana onder druk zet dat neem je gewoon even voor het gemak aan omdat dat in je straatje past. Er staat dat er op dit moment een verschil van inzicht aangaande de duur van het contract is. Dat is iets heel anders. En, ja, de rest van je betoog. Leuk man, solidariteit en zo. Normaliter ben ik hier geen fan van maar de beste man is geschorst en kan zodoende voor minimaal een half jaar zijn beroep niet uitoefenen. Dan valt wat mij betreft dat hele solidariteitsgevoel direct weg. Maar goed, ook dat zal wel niet binnen je straatje passen doordat het op Ajax aankomt. Als het op PSV had aangekomen had je het idee vast een stuk beter behapbaar gevonden.

19 april 2021 om 09:43

Door het in de media te vermelden dat je er niet uit komt met de speler, zet je hem toch indirect onder druk? Daarnaast wilt de RVC binnen 1 dag antwoord, als dat niet onder druk zetten is dan weet ik het ook niet meer.

19 april 2021 om 10:00

@troy, acht Onana roept dat hij een stap wil maken en zet Ajax onder druk en Ajax moet van de RvC zeggen dat ze er niet uit komen. Er zal altijd druk uitgeoefend moeten worden omdat je beleid moet maken.

Ik denk dat het tot nu toe nog best netjes gaat. Onana wil alleen een korter contract wat ook best logisch is, hij heeft immers al 2 jaar aangegeven een stap te willen maken en heeft zijn loyaliteit al getoont om toch te blijven. Ajax wil graag langer met hem samenwerken omdat je anders niet veel aan hem hebt en je weer voor zelfde situatie komt te zitten. Ze moeten er samen uitkomen en anders is het gewoon klaar. Geen rare fratsen of elkaar het leven zuur maken want dat is echt onzin.

19 april 2021 om 08:42

Mutu heeft bewust een party drug Coke gebruikt. Vervolgens na een schorsing van de Uefa heeft Chelsea ook zijn contract ontbonden omdat zijn gedrag niet met de waarden van de club strookte. Daarna heeft hij transfervrij getekend bij een Italiaanse club. Chelsea vond toen dat ze o.a. transfersom moesten terugkrijgen. Hier is er een geval van doping al dan niet per ongeluk enige wat Ajax kan doen is geen salaris uitbetalen tot einde contract.

19 april 2021 om 08:53

Ik ken het Mutu verhaal. Geen enkele situatie is hetzelfde, ik kijk daarom ook liever naar overeenkomsten dan naar verschillen. In beide situaties heeft de speler een verboden substantie genomen en is hij daaropvolgend geschorst. De kans dat Ajax er nog iets uittrekt lijkt mij inderdaad klein maar ik zie geen reden om geen poging te wagen.

19 april 2021 om 09:22

@DR.Mario Dat is wel een hele simplistische manier overeenkomsten eruit te halen en dan te denken een kans te maken op een vergoeding of wat dan ook. Los van of het eervol is...

19 april 2021 om 09:30

Dat eervolle boeit mij geen reet. Daarnaast heb ik volgens mij nergens gezegd dat het geen simplistisch gedachtegoed is.

19 april 2021 om 09:44

Is dit ook wat je zei toen Onana gestraft werd en met zijn uitleg kwam? Of nu alleen omdat "hij niet wilt bijtekenen"?

19 april 2021 om 09:50

Toen Onana met zijn uitleg kwam stond ik volledig achter de beste man, dat doe ik overigens nog steeds, maar Ik ben hypocriet wanneer het mij uitkomt. En daar schaam ik mij echt niet voor. Ik wil het beste voor mijn club en als Onana door zijn eigen fout een half jaar niet kan spelen en vervolgens ervoor kiest om niet bij te tekenen is dat slecht voor de club en dan kies ik voor de club. Zoals dat voor elke supporter geldt.

19 april 2021 om 10:29

Denk dat de fans blij zijn dat jij het niet voor het zeggen heb bij declub. Als je zo met mensen/spelers omgaat is de animo gauw verdwenen. Je laatste zin raakt kant noch, lang niet elk(e) mens of supporter is zo haha. Zoals de waard is vertrouwt hij zijn gasten. Goed ingevuld voor je medemens👍.

19 april 2021 om 10:31

@Troy010 laat gaan Troy hij is totaal niet geloofwaardig. Hij heeft de tekst overduidelijk niet gelezen en roept al dat Ajax een arbitrage zaak beginnen moet als André niet tekenen wil. Zonder te lezen dat hij wel degelijk langer wilt blijven maar blijkbaar niet gediend is van de druk die Ajax erop zet. Niet eens in de persoon van Marc maar de RVC. Neeeuh, hoezo context? De onderbuik heerst ... En hij redeneert alleen vanuit Ajax.

19 april 2021 om 10:48

@gluubster,

De voetbalwereld is een keiharde zakenwereld. Als de speler niet wilt bijtekenen en al helemaal niet na zijn eigen fout ben ik er een voorstander van om het keihard uit te spelen. Tekenen en anders opkrassen. Dat je dat dan direct persoonlijk maakt vind ik wel een beetje jammer. Een keiharde zakenman is niet direct een slecht mens.

19 april 2021 om 11:10

Dr. Mario: ik heb nergens gezegd "slecht mens". Dat is echt eigen invulling, bovendien ken ik je niet persoonlijk dus kan ik daar niet over oordelen.

Ik mis gewoon elke vorm van nuance in je verhaal. Stel Onana is echt hard onder druk gezet, dan snap je toch wel dat hij niet direct tekent? Ik snap dat het een keiharde zakenwereld is, maar dit heeft gewoon met fatsoen te maken. Dat jij dan eigenlijk blind de kant van Ajax kiest vind ik vreemd, had ook meer verwacht omdat je vaak met goede stukken komt.

19 april 2021 om 11:12

@Dr. Mario Nou, deze mentaliteit is hetgeen steeds meer mis is met de voetbalwereld. Voetballers worden steeds meer als commodity gezien i.p.v. een persoon, getuige jouw reactie en hoe jij het zou spelen. Maarja, met iemand die zelf al aangeeft hypocriet te zijn, houdt een gesprek over dat soort waarden al snel op. Onana speelt er al jaren, het is niet eens een miskoop die ze vorige zomer hebben gekocht ofzo lol.

19 april 2021 om 11:20

@Ani: iedereen is hypocriet en egoïstisch. Als we jou moeten geloven valt er dus met niemand meer te spreken? Niks meer dan respect voor Dr Mario dat hij er zo eerlijk in is eigenlijk. Denk ook niet dat wat jij aangeeft mis is in de voetbalwereld. Het probleem(em de oplossing)in de voetballerij is puur vermogen en centjes.

19 april 2021 om 11:28

@gluubster, O, begrijp mij niet verkeerd. Als hij daadwerkelijk onder druk is gezet is het volledig begrijpelijk dat hij niet bijtekent, dat had ik ook niet gedaan. Dan zou ik het zelf volledig logisch vinden dat hij helemaal niet meer bijtekent. De RVC moet zich er ook gewoon niet mee bemoeien en Overmars zijn ding laten doen. Van een speler eisen dat hij binnen een dag tekent is echt van de zotte en volslagen achterlijk, dan ben je niet helemaal lekker en ook eigenlijk je functie in de RVC niet waard. Het is ook meer mijn frustratie die spreekt dan het rationele verstand. Zo eerlijk moet ik zijn. Frustratie om het feit dat hij niet kan en mag spelen, frustratie dat zijn contract niet wordt verlengd en de meeste frustratie zit richting de Rvc. Eisen dat een speler binnen een dag tekent. Echt.... Ik hoop dat dat niet waar is. Ik uitte mij wellicht ook wat verwarrend. Maar ik zie spelers als passanten. De club blijft bestaan. Ik houd van de club, niet direct van de spelers. Daarom kies ik altijd de club boven spelers.

19 april 2021 om 11:58

@GluubsterTJ Nou, geloof mij maar, er zijn nog zat mensen die niet de eer van hun woord of overeenkomst weggooien wanneer het ze beter uitkomt. Gelukkig zijn dat soort mensen er nog en zo'n act normaliseren met 'iedereen is (zogenaamd) zo' is ook weer zo'n lege uitspraak. Maarja, om weer on-topic te komen, heb ik niks toe te voegen aan Dr. Mario's nieuwe comment. Zulke beslissingen kun je niet zo snel forceren.

19 april 2021 om 09:05

En wat ga je dan tegen de arbitragecommissie zeggen? Wij staan hier omdat hij niet bij wil tekenen? .ajax had dan vanaf dag 1 duidelijk moeten maken naar de arbitragecommissie te stappen als het CAS hem niet vrijspreekt. En niet pas als er geen contractverlenging komt.

19 april 2021 om 09:14

O, absoluut eens hoor. Dat is heel realistisch gekeken ook te laat nu. Die zaak ga je niet winnen en is ook weggegooid geld. Zou zo een zaak niet minder lekker maken, mijns inziens.

19 april 2021 om 09:30

Ajax heeft al toegegeven dat Onana het per ongeluk ingenomen heeft. 'Wij steunen hem volledig'.Ajax heeft meegeholpen aan het slappe verhaal van 'per ongeluk'.Ajax kan dit verhaal nooit meer omdraaien zonder bewijs.Als Ajax het verhaal omdraait om Onana leeg te zuigen dan komt haar eigen geloofwaardigheid in het gedrang.

19 april 2021 om 09:59

Lijkt me niet dat dat gaat lukken als je claimt achter je speler te staan en hem te geloven, er alles aan doen om strafvermindering te krijgen. Dan sta je niet echt sterk in een zaak waarin hij schuldig moet worden bevonden aan opzettelijk toenemen van deze verboden middelen. Wederom een fout van Marc en Ed, het blijft een stelletje naïeve kleuters.

19 april 2021 om 16:13

Zal wel meevallen met dat "helemaal lergzuigen" toch.
Jaartje salaris teruggeven en hij is direct transfervrij.
Denk niet dat Ajax daar beter van word.

Ik zou bijtekenen met de doping als smetje en een club die je steunt en waar je de nummer 1 keeper bent. Ik zal in me handjes knijpen als ik hem was. Want als hij echt de beste is halen ze hem toch wel op! Daar maakt een contract jaar niet voor uit. Ik zal als ik ajax was wel een ultimatum stellen en niet zo half bakken als bij brobbey waar bij je hem wel moest opstellen omdat we Haller niet hadden ingeschreven ( heel amateuristisch).

Als hij tot 2023 bijtekend is het prima, dan kan ajax hem voor een leuk bedrag verkopen. Onana wil de stap maken, dan is het logisch dat hij niet een contract tot 2025 tekend. Zolang hij maar niet transfervrij de deur uit gaat.

De RvC wil natuurlijk geen langlopend geval meer zoals bij Kluivert en Brobbey, die dan op het eind alsnog nee zeggen en goedkoop/transfervrij de deur uitlopen. Begrijp ik wel. Dan willen ze Onana liever snel verkopen en zich oriënteren op een nieuwe keeper.

19 april 2021 om 08:55

Hoe ga je hem dan verkopen? Is dat überhaupt mogelijk?
Vooralsnog is hij geschorst tot 5 februari dus ik zou weinig redenen zien om hem te kopen, omdat je toch geen gebruik van hem kan gaan maken. Als hij zijn contract niet verlengt en als zijn schorsing niet verlaagd wordt dan zie ik geen club komen die geld neerlegt.

Oriënteren op een nieuwe keeper lijkt mij sowieso handig. Onana wil die stap wel gewoon maken en als hij dat deze zomer niet kan doen dan wordt het de volgende wel, of hij nou wel of niet zijn contract verlengt.

19 april 2021 om 11:04

Memphis, voor een club als Juve zou dit nu toch een mooie investering zijn. In de zomer of winter kopen voor 10 miljoen (voor Ajax beter iets dan niets) en dan kijken wat t wordt na de schorsing. Wordt het niets, dan verkopen ze hem toch gewoon weer door. Geen enkel risico denk ik.

19 april 2021 om 11:16

Nee inderdaad weinig risico. Alleen koop je wel iemand die niet direct inzetbaar is en met een dopingschorsing zit. Je kan hem ook transfervrij vastleggen in de winter, want je gaat hem waarschijnlijk 2021/2022 niet als eerste keeper gebruiken omdat hij tot 5 februari niet eens mag trainen.

19 april 2021 om 11:28

Tuurlijk kan dat, maar dan zullen er meer kapers op de kust zijn en dan gaat het financiële plaatje wel iets hoger zijn qua loon en tekengeld. Groter risico dat je of hem misloopt of veel meer moet betalen.

19 april 2021 om 11:33

Oh, en Barca kocht ook Suarez ondanks een lange schorsing. Dus de toppers blijven ze wel halen, al zijn ze geschorst.

Het zou Onana sieren om zijn contract te verlengen, doet hij dat niet en lopen we het risico om hem transfervrij kwijt te raken dan zie ik toch graag dat Ajax de emoties opzij schuift en binnenharkt wat er te halen valt. Maar in beginsel graag samen tot iets moois komen.

Gewoon bijtekenen, je bewijzen bij ajax zodat je een stap kan maken want wil hem nu hebben

Waarom biedt Overmars tot 2024 aan. je zou toch minimaal 2025 verwachten en dan als Onana niet wil met goed onderhandelen in 2024 uitkomen. Nu zal het dus eerder 2023 worden, wat je nu moet aangrijpen. Overmars handelt de laatste tijd wel een beetje knullig. Misschien toch goed dat er een assistent komt voor dergelijke situaties.

19 april 2021 om 09:26

Knullig? Hij wilde vorig seizoen al weg. Denk je dan werkelijk dat hij 2025 dan aan gaat bieden? Laat overmars z’n werk maar doen. Daar is hij beter in dan sommigen hier

19 april 2021 om 09:49

haha dus als hij contract krijgt tot 2023 dan moet je hem volgend jaar ook gelijk verkopen. Dan loop je dus gewoon achter de feiten aan. Normaal verkoop je hem dit jaar met een 1jarig contract. Dat wordt geen vetpot. en anders volgend jaar, dat wordt ook geen vetpot. maar nu heb je 1: hem een jaar betaald voor diensten die hij niet heeft geleverd. 2: hij is erg afhankelijk van Ajax dat ze hem volgend jaar wel laten spelen voor zijn eigen marktwaarde en vertrouwen van de club dat het geen drugsgebruik was met opzet. en 3: je mist hem nu gewoon in knock out fase waar je veel geld kon verdienen. Nee, hem een contract tot 2023 te geven, dat is 3x jammerlijk. Dus ja, het is knullig.

Moreel is Onana het zelfs verplicht. Ajax betaald nu ook zijn salaris door al die tijd. Ajax heeft hem een kans gegeven terwijl hij in Jong aan het grabbelen was. Zijn contract is een aantal keer financieel opgewaardeerd.

Als hij niet wil optekenen dan zou ik ook direct geen salaris meer uitbetalen en een schadeclaim indienen wegens het misbruik van middelen en imago schade.

19 april 2021 om 09:32

Onana is moreel niets verplicht. Ajax heeft aangegeven dat hij het per ongeluk ingenomen heeft.

19 april 2021 om 09:47

En dan staat Ajax voor lul want zij zelf hebben ook aangegeven dat hij het perongeluk had ingenomen. Wat voor schadeclaim denk je dat Onana dan gaat halen bij Ajax?

Krijgt onana eigelijk door betaald?

Contract tot 2023 daar heeft Ajax toch ook niks aan man. Hij mag toch 2022 niet spelen. Dan tekent ie tot 2023 en loopt ie alsnog gratis weg. Kom op zeg. Snappen ze dat dan niet? Bovendien ga je op die manier ook nooit 1e keeper worden bij een grote club. Gaat het dan echt weer alleen om geld? Deze jongen heeft z’n carrière aan Ajax te danken. Bij barca was hij nooit 1e keeper geworden of had hij überhaupt op zo’n jonge leeftijd minuten gemaakt. Nu heeft ie door een door fout Ajax genaaid en wil hij ze nog een keer naaien door gratis weg te lopen? Ze zijn altijd schappelijk geweest en hij mocht weg als er een mooie kans kwam. Stank voor dank

19 april 2021 om 09:45

Volgend seizoen mag hij toch na 5 februari waarschijnlijk weer keepen. Wel is het zo dat hij tot die tijd volgens mij ook niet mag trainen, dus misschien zal het dan wat langer duren. Je kan hem toch gewoon in de zomer van 2022 verkopen. Een contract tot 2023 lijkt mij voor Ajax ook gewoon een goede optie, het zal altijd nog wat miljoenen opleveren. Je kan slecht verwachten dat Onana tot zijn 28e bij Ajax zal blijven, terwijl hij al aangetoond heeft een bepaald niveau te hebben.

Moreel is hij inderdaad verplicht om zijn contract te verlengen, maar kan ook wel begrijpen dat hij die stap naar een topcompetitie wil maken.

Ik snap aan de ene kant heel goed dat Onana maar tot 2023 wil. Hij tekende een jaar bij en zou dan ergens anders gaan ballen was de afspraak. Dit jaar gaat nu verloren door de dopingschandaal. Dus dat hij dan met één jaar wil verlengen om het recht te trekken snap ik. Ik snap uiteraard ook het punt van Ajax om hem tot 2024 vast te leggen omdat ze dan meer geld kunnen vragen. Maar Onana heeft dus ook al tot twee keer eerder verlengd en afspraken met Ajax gemaakt. Ik zou zelf gewoon de 2023 accepteren en hem na zijn schorsing nog laten spelen en dan in de zomer verkopen. Dat is sowieso altijd meer dan volgende zomer gratis laten vertrekken want Onana is wel klaar bij Ajax...

19 april 2021 om 10:15

Het vervelende is natuurlijk dat hij niet mee mag trainen, dus wat krijg je terug in February volgend jaar en is er nog wel genoeg tijd om hem wedstrijdfit te krijgen. Moet Ajax in de tussentijd door met Stekelenburg, wat gebeurd er als hij geblesseerd raakt etc. Volgende zomer krijg je er misschien 5 voor, bijna niets voor Ajax. Die actie van Onana, dansel goed of fout bedoeld, heeft gewoon grote consequenties voor Ajax, financieel. Marc en Ed hebben hem heel dom gesteund en gezegd dat ze hem geloven dus kunnen al geen zaak meer tegen hem aanspannen en die redelijk gemakkelijk winnen. Wederom een opeenstapeling van domme momenten. en na het Brobbey echec weet elke zaakwaarnemer dat Marc te piepelen is.

19 april 2021 om 11:26

Het klopt maar op een gegeven moment zal je 'eieren voor je geld' moeten kiezen en dan maar voor één jaar verlengen en dan een klein transferbedrag nog krijgen. Hopen dat de zaak bij de CAS nog nut heeft zodat hij volgend voetbaljaar gewoon kan starten. Zou hij in de zomer kunnen trainen en dan een heel jaar nog ballen voor Ajax. Dat zou het meest gunstige zijn dat je er uit kan halen lijkt me. En Brobbey, tsja dat komt in mijn ogen vooral op de conto van TH. Ten eerste vond ik Brobbey altijd al beter dan Traoré, maar toch koos TH elke keer om Traoré bij de selectie te halen. Daarnaast moest en zou die TH Haller halen. Nou die is zijn 22 miljoen ook bij verre niet waard natuurlijk. Brobbey is nog een slag beter dan die gast, maarja al die oud-utrechters moeten komen van TH, dus Brobbey zag zijn kansen simpelweg verdampen. Dus ik snap Brobbey echt wel. En dan hem nu wel ineens boven Traoré stellen is natuurlijk veel en veel te laat. Hoop zo dat TH gewoon lekker gaat na dit seizoen... vind hem simpelweg een tactisch onbenul.

De Superleague en dan melden zich Arsenal Tottenham en AC Milan zich ook bij aan ??1 April is geweest hoor 2 middenmotors uit Engeland , Arsenal heeft voor de 2e wereldoorlog voor het laatst een prijs gewonnen ,het is geen Superleague maar Superjoke

het zou voor menig Ajax-fan natuurlijk fantastisch zijn als hij bij Ajax blijft
maar vind dit ineens wel een onverwacht bericht
net toevallig nu gisteren Overmars vlak voor de bekerfinale uitspreekt dat de onderhandelingen met Onana zijn gestopt
en nu toch nog ineens willen verlengen

eigenlijk ook niet meer als logisch
Ajax heeft hem beschermt en dat zouden niet alle clubs voor je gedaan hebben in dit geval

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren