Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Memphis Depay pakt Rafael van der Vaart aan: ‘Als ik hem hoor praten...’

Laatste update:

Memphis Depay slaat terug na kritiek van Rafael van der Vaart. In gesprek met De Telegraaf laat de aanvaller van Oranje weten teleurgesteld te zijn in een opmerking van de analyticus over zijn fysieke gesteldheid. “Dan denk ik: jongen...”, aldus Memphis.

In de openingsfase van het huidige LaLiga-seizoen kampte Memphis met een zware hamstringblessure, waardoor hij bijna tien wedstrijden niet of nauwelijks in actie kon komen.

In die periode ging onder meer Rafael van der Vaart op zoek naar een verklaring voor het vele blessureleed van Memphis. Bovendien stelde de analyticus dat de spits van Atlético Madrid mogelijk snelheid en wendbaarheid inlevert door zijn ‘geblokte’ lichaam. Onzin, vindt Memphis.

“Ik heb het laagste vetpercentage van de laatste tien jaar. Die spiermassa komt er bij kijken. Maar het is niet zo dat ik in de gym zit met het idee ’ik wil een bodybuilder worden’.”

“Als ik Rafael (van der Vaart, red.) op tv hoor praten, dan denk ik: jongen... Oké, hij heeft niet zo lang met mij gespeeld. Maar die andere jongens, zoals Wesley (Sneijder, red.) weten mijn kracht. Die weten dat ik fysiek ijzersterk ben en dat ik zo’n power van nature heb.”

“Dan is het logisch, dat als je geen wedstrijden hebt voor twee, drie maanden, dat dan de spiermassa groeit”, vervolgt Memphis. “En dan langzamerhand weer afneemt door de cardio als je gaat spelen. Maar als je een hamstringblessure hebt, kun je niet gelijk gaan rennen op het veld.”

“Ik probeer te doen wat mijn lichaam vraagt. Of het nu voeding is, de voorbereiding op de trainingen, behandelingen. Ik denk dat mensen niet weten wat ik daar allemaal voor doe. Misschien ook doordat ik daar weinig over post en vooral veel over fashion en muziek”, aldus de spits.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tja, Van der Vaart lult altijd maar wat.

19 maart 2024 om 22:14

Maar volgens mij zegt Depay hier eigenlijk gewoon dat ie wel gelijk had. Depay zegt zelf ook dat ie meer spiermassa heeft gekregen dan voorheen.

19 maart 2024 om 22:22

Ja, inderdaad? Alleen spiermassa en weinig vet is niet genoeg. Sterker nog, dan kan je juist minder wendbaar worden.
Kijk eens naar Arjen Robben in zijn top tijd. Toen hij bij de top 5 beste voetballers ter wereld worden. Die man had exact genoeg spiermassa op de juiste plekken en was enorm wendbaar

19 maart 2024 om 23:33

Zal ook deels genetisch zijn. Niet iedereen kan een lichaam als Robben krijgen. Depay zag er op zijn 18e ook heel anders uit dan Robben destijds. Ook zo’n Brobbey zal niet heel anders getraind hebben dan Taylor en Gravenberch vermoed ik toch zijn, zijn bovenbenen groter dan die van die 2 samen bij wijze van.

Het zal best dat hij minder wendbaar daardoor is, maar er zitten natuurlijk ook wel wat voordelen aan. Voor ons is het makkelijk oordelen van de buitenkant, maar je mag toch aannemen dat hier echte professionals opzitten die hem hierin begeleiden.

20 maart 2024 om 02:39

Als ik Depay hoor praten heb ik altijd het idee dat hij geblowd heeft oid. Niet dat hij per se iets verkeerds zegt, maar de manier waarop komt mij altijd wat warrig over.

20 maart 2024 om 07:52

Men vergeet nog wel wat het verschil is van zijn positie en bijvoorbeeld zo’n Robben. Depay is een spits geworden, in zijn vroege jaren was hij linksbuiten. Je hoeft als spits zijn niet zo wendbaar zijn als een buitenspeler.

Daarnaast praat van de vaart wel vaak onzin.

20 maart 2024 om 13:03

Brobbey traint juist wel heel anders dan Taylor en Graaf. Die heeft al heel vaak aangegeven alleen zijn core te trainen en verder heel weinig in de gym te komen omdat hij van nature al 1 bonk spier is. Veel rekken en strekken om zo soepel mogelijk te blijven. Mensen geloven het niet, maar die gozer raakt amper een gewicht aan. Hij is zogezegd een soort freak of nature..

20 maart 2024 om 08:48

euh nee hoor, hij bevestigd precies wat van der Vaart zegt.

21 maart 2024 om 03:52

Van der vaart heeft gewoon gelijk,

je ziet al tijden dat Depay te veel spieren heeft opgebouwd en daardoor minder snel en wendbaar is geworden, vergelijk zijn acties eens met die uit de tijd van psv, dan weet je precies wat er bedoeld word

Fair point Memphis. Van der Vaart was vroeger echt m’n favoriete voetballer maar het is echt een waardeloze ‘analist’. Zelden iemand met zoveel ervaring in de voetballerij zoveel onzin uit horen kramen.

Zou leuker zijn als hij meer daar over post ipv “fashion en muziek”. Kan inspirerend zijn en is volgens mij meer de reden waarom men hem volgt ipv het laatste

20 maart 2024 om 10:14

Fashion en muziek kan toch ook inspirerend zijn? Als hij fashion en muziek leuk vind als hobby dan waarom niet? Ik zou het ook leuker vinden als jij wat meer zou posten over theater, maar dat vraag ik ook niet aan je.

Ik support zowel Marokko als Nederland door dik en dun, maar wow wat een verschil in de sfeer rond beide elftallen zeg. WaarMarokko op de steun van de media en het volk kan rekenen lijkt het bij Oranje alsof elke bijeenkomst draait om elk scheetje die de spelers in hun persoonlijke tijd laten. Depay over zijn kleding, social media leven en vriendschappen. Wijnaldum over zijn keuze voor een club in het Midden Oosten. Noa Lang straks over zijn manier van praten. Ga zo maar door. De media is met zoveel randzaken bezig dat straks tijdens het EK niemand er meer zin in heeft

19 maart 2024 om 22:14

Ik moet zeggen dat het me ook opvalt dat Oranje zo’n negatieve aura om zich lijkt te hebben. Het lijkt of die gasten nooit iets goeds kunnen doen volgens de media en zelfs de fans. Het kan natuurlijk zijn dat het te maken heeft met dat het een hele andere groep is die we dan gewend zijn. Waar je vroeger allemaal nette brave Hollandse jongens hebt, heb je nu allemaal straat schoffies die meer bezig zijn met hun stijl, kleding en muziek. Ik vind wel mooi want ook dit is gewoon een groep die groot groep Nederlanders vertegenwoordigd.

19 maart 2024 om 22:19

@barcalover123 - Ik denk dat mensen gewoon moeite hebben zich te identificeren met een aantal spelers. Sommigen vanwege een gebrek aan niveau, anderen vanwege uitspraken en acties. Dat lees ik namelijk met grote regelmaat op meerdere platforms.

Dat laatste is natuurlijk onzin. Hoe Oranje opgebouwd is, is echt al 30 of 40 jaar het geval. Deze generatie is daarin niet afwijkend van voorgaande generaties. Misschien is het probleem wel gewoon social media. Daar hadden voorgaande generaties nooit last van. Iedere uitspraak wordt tegenwoordig uitgemeten en je komt het wel 20 keer per dag tegen op ieder platform. Dat helpt vast niet mee in de beeldvorming van eigenlijk iedere speler. Een domme uitspraak en je hebt direct een voorpagina op social media te pakken.

19 maart 2024 om 22:24

Da’s overigens altijd zo geweest, Nederlanders zeuren altijd over Oranje, alleen als ze de titel winnen dan is men (eventjes) tevreden, daarna gaat het gewoon weer door.

Maar dat is niet alleen over Oranje, Nederlanders zijn nog nooit zo welvarend en langlevend geweest, maar als je mensen hoort praten denk je dat het hier erger is dan in Zimbabwe.

Mijn conclusie is dan ook dat over elk willekeurig topic, Nederlanders overtuigd zijn van 4 dingen:
- het gaat slecht
- vooral hier gaat het slecht
- het is nog nooit zo slecht geweest
- het wordt alleen maar slechter

19 maart 2024 om 22:24

Het heeft ook met de Nederlandse cultuur te maken denken waar we over alles kritisch zijn soms ook als een vorm van entertainment ( denk aan Derksen ). In Zweden bijvoorbeeld is de media veel minder hard naar spelers en trainers toe en als het ergens over gaat dan is het voetbal maar niet de bijzaken.

20 maart 2024 om 00:32

Ik denk dat je hier wel de spijker op zn kop slaat @Sirius, wat betreft social media. Het feit dat iedereen, dus ook bekende figuren, een podium heeft, zorgt ervoor dat alles wordt uitvergroot. Fundamenteel is veel hetzelfde, maar nu is alles zichtbaar. Dat gezegd hebbende vind ik de analisten in NL van eenzelfde erbarmelijk niveau als de voetballers

20 maart 2024 om 07:01

Hangover96 grotendeels mee eens daarnaast zijn we ook gewoond relatief verwend met een paar finales en mooi voetbal op eindtoernooien, dus dan ligt de lat wat hoger. Daarbij word je in dit land aangespoord om je mening te uiten en het resultaat is 17 miljoen kritische bondscoaches. Neemt niet weg dat het weer een keer goed kan gaan leven van de zomer.

19 maart 2024 om 22:15

Tja, Marokkanen zijn op dat vlak wat gepassioneerder en uiten de trots op een andere manier. Dan helpt het ook niet dat het Oranje ook niet voor de wind is gegaan in de afgelopen pakweg 10 jaar, terwijl Marokko in die periode juist aan de weg aan het timmeren was.

Overigens waren er bij Marokko ook wel relletjes. Dat gedoe rond Ziyech, Mazraoui en de slechte prestatie op een eindronde (ik weet niet meer welke). Dat heb je overal.

19 maart 2024 om 22:52

Ziyech en Mazraoui hadden vooral ruzie met die rare coach van toen. Het volk en de media wilden ze er heel graag bij hebben. Maar goed, tuurlijk zul je daar af en toe ook wel wat kritische noten horen en is het niet altijd alleen maar positief. Maar vergeleken met Oranje de laatste jaren? Lijkt wel alsof je dag en nacht met elkaar vergelijkt. De media hier heeft echt niks positiefs te zeggen. Het is bijna hun hoofd taak geworden om alleen maar negatieve conclusies te trekken.

19 maart 2024 om 22:17

Dat is het nadeel van een kleurtje hebben in een westers land. Je kan het nooit goed doen.

Van der Vaart tjah... hij zei dat Gravenberch een betere speler is dan Bellingham. Daar kan je beter geen woorden aan vuil maken

19 maart 2024 om 22:37

Maar Azulgranito.., Gravenberch heeft ook een kleurtje, zoals jij dat noemt.. Dus je spreekt jezelf tegen.. Maar maak er iets racistisch van, sneue gast.. @VZ, ban deze opruier.

19 maart 2024 om 22:47

Ja want Weghorst heeft een uiterlijk alsof ie de eerstgeboren zoon van de president van Gambia is

19 maart 2024 om 22:51

Haha de voorspelbare comment en dan ook nog zo ontzettend mis zitten. Je geeft overigens hier aan dat een speler van kleur een behoorlijk compliment heeft gekregen, hoe rijm je dat exact met je eerste zin? Wat dacht je van een Cillessen of een Weghorst wat die allemaal voor negativiteit continu krijgen

19 maart 2024 om 23:52

Hou toch op met die achterlijke beredeneringen, ook zeker een hele zware jeugd gehad..

20 maart 2024 om 11:40

Oja want op bijv. Weghorst, Klaassen of Noa Lang is natuurlijk nooit commentaar..

19 maart 2024 om 22:17

Dat komt omdat Marokko nog bijna niets heeft gepresteerd. Daar liggen de verwachtingen nog niet zo hoog. Alles wat dan boven gemiddeld is wordt dan nog goed gevonden en toegejuicht.

Daar komt bij dat de Nederlanders doorgaans erg kritisch zijn en niet snel tevreden.

19 maart 2024 om 22:45

Ik zeg altijd; hoe armer het land des te gekker ze zijn over voetbal.

20 maart 2024 om 00:37

Dit is niet helemaal waar. Tuurlijk verwacht niemand dat Marokko het wk wint. Maar nadat Marokko 3e eindige op het laatste wk waren de verwachtingen ontzettend hoog voor de Afrika cup. Wat gebeurde er? Marokko lag er in de eerste knock out fase uit maar toch wordt er niet zoveel kritiek geuit op spelers zoals ze doorgaans in Nederland doen.

20 maart 2024 om 09:26

Volgens mij werd Marokko 4de op het WK.

19 maart 2024 om 22:21

We hebben een beetje het probleem dat het geen leuke groep is. Daarbij presteren ze ook niet heel best. Winnen wat wedstrijden maar het spel ziet er vaak niet uit. EK was gewoon slecht, WK was eigenlijk ook niet goed, je wint welke je moet winnen. Maar ze hebben allemaal een air over zich heen niet normaal. Daarbij worden randzaken er altijd bijgehaald als je niet presteert, als je wint boeit het niemand.

19 maart 2024 om 22:21

Dat krijg je als je anderen de maat neemt, maar zelf vervolgens die dingen doet die je anderen verwijt. Naast het belachelijke gedrag van bepaalde spelers in de media. Daar word je in Nederland terecht op afgerekend. Neem een voorbeeld aan een van Hanegem. Dat soort jongens houden wij van....

19 maart 2024 om 22:34

Helemaal mee eens dat er de nederlandse media en de hele nederlandse cultuur onwijs kritisch is.. Niet altijd leuk en zeker niet in randzaken zoals voetbal. Het jammere daaraan is ook gewoon dat analisten gewoon willen scoren door controversiele dingen te zeggen, zo ook van der vaart.

Vergelijken met marokko is wel lastig gezien dat land nog maar net komt kijken en alle winsten nu nog mooi meegenomen zijn. Tuurlijk heeft het volk er dan zin in en staan ze erachter, dat zou bij nederland niet anders zijn. Als je media en supporters wil vergelijken dan mag je wel opmerken dat nederlandse supporters zich nog een beetje kunnen gedragen en niet andermans stad kapot vernielen als ze winnen. Daar kan marokko weer een hele hoop van nederland(ers) leren

19 maart 2024 om 22:59

Dat laatste vind ik exht een onnodige opmerking. Dat is geen Marokkanen probleem maar een Europeanen probleem. De paar duizend hooligans die toen na de wedstrijden van Marokko gingen rellen hadden Nederlandse, Belgische en Franse nationaliteiten. Misschien hebben ze het van Ajax en Feyenoord geleerd? Die kunnen er ook wat van. Want de 40 miljoen Marokkanen in Marokko konden zich wel gewoon gedragen.

19 maart 2024 om 23:06

Ik zou het meer als integratie probleem willen bestempelen, en dan vooral onder de jeugd, die zich maar al te graag af zet tegen "hun westerse onderdrukker". Hun ouders zijn vaak de meest respectvolle mensen die er zijn. Ik heb toch de jannetjes, petertjes en wimmetjes niet zien rellen na die wedstrijden

19 maart 2024 om 22:57

Ander verwachtingspatroon. En wij houden van lekker zeiken op dingen.

19 maart 2024 om 23:50

Ik ga heel ver met je mee behalve met dat verhaal Wijnaldum, eerst boycotten en er dan doodleuk gaan voetballen en domme verhalen vertellen. Zeg dan gewoon ik ga daar een zak geld ophalen ...
Maar idd randzaken blijken interessanter.

20 maart 2024 om 08:26

Nederland zeikvolk.
Pas als we winnen hebben we het met z'n allen gedaan.

20 maart 2024 om 10:54

Totdat Marokko een wat minder elftal krijgt, dan draait de publieke opinie ook 180 graden. In de jaren 2000 tm 2015 was het in Marokko ook alleen maar gezeur op het elftal, dat ben je toch niet vergeten?

Zo'n raar punt is dat niet. Dat je een laag vetpercentage hebt, wil niet zeggen dat je geen snelheid inlevert. Een lichaam als dat van Memphis verliest meer in snelheid dan een lichaam zoals dat van pakweg een Coman. Wat dat betreft kan ik Van Der Vaart best volgen.

En betreft dat van nature... Er is een enorm verschil tussen Memphis nu en Memphis pakweg 8 jaar geleden. Dan kun je gerust stellen dat die spiermassa gekweekt is. Sowieso komt zo'n lichaam je niet aanwaaien.

Maar goed, dat Memphis wel degelijk op en top prof is, geloof ik direct. Ik heb wel de indruk dat hij keihard werkt en gewoon leeft voor de sport. Echter beweert ook niemand iets anders. Dat verongelijkte is dus in deze niet nodig.

19 maart 2024 om 22:16

Ik denk dat Depay, nu hij meer als 9 speelt, voor kracht kiest ipv snelheid. Zo kan hij echt oorlog voeren in de 16 en kan hij verdedigers fysiek de baas zijn. Bij psv speelde hij op de flanken en was hij veel meer wendbaar en sneller dan hij nu is.

19 maart 2024 om 22:22

Dat zou kunnen, maar Van Der Vaart heeft op dat vlak dus wel degelijk gelijk. Overigens vind ik Memphis niet per se traag of niet wendbaar. Voor een spits is hij nog steeds bewegelijk en ook snel genoeg.

19 maart 2024 om 22:48

/echter beweert ook niemand iets anders. Dat verongelijkte is dus in deze niet nodig./

Van der Vaart beweert dit inderdaad niet, maar hoeveel alwetende analisten hier beweren dat hij niet voor zijn sport leeft en zich meer bezighoudt met het maken van rapmuziek of dure auto's?
Ik heb het vaak genoeg gezien dat bepaalde mensen allerlei randzaken aanhaalt om hem neer te zetten als iemand die niet oprecht voor z'n sport leeft.



VDV is wel echt een van de meest slechtste analisten die er rondloopt. Ook de laatste die een ander iets moet vertellen over fysiek in orde zijn, dat kon hij als prof al niet eens. Overigens is het verhaal van Depay niet helemaal sluitend in mijn optiek, een laag vetpercentage an sich zegt niet zoveel. Hij is beduidend gespierder dan voorheen en zal dus ook wat minder dynamisch zijn, hij is tenslotte niet atletisch buffed geworden.

19 maart 2024 om 22:53

Met atletisch buffed bedoel je Adama Traore buffed denk ik dan he haha

19 maart 2024 om 23:42

Adama traore doet ook gewoon krachttraining. Wel alleen met lichaamsgewicht.

Rafael zegt wat in hem opkomt zonder enige inhoud. Ik vind het wel een leuke analist die iets toevoegd bijvoorbeeld aan een Vandaag Inside. Daar vind ik hem meer passen. Bij Studio Voetbal geeft hij wel wat kleur naast die saaie Jeroen Stekelenburg, en ik houd niet van Steijn Pierre van Hooijdonk.

Memphis moet dit gewoon laten gaan. Er zijn altijd analisten die wat vinden van de spelers van Oranje. Nu zijn Wijnaldum en Memphis aan de beurt. Overigens geeft Memphis aan zijn vrienden niet te laten vallen in een interview met Noa Vahle, waaronder steek goeroe Promes, coke doping
Pogba, en die ik heb een steekje in mij los Dani Alves. Memphis moet wat dat betreft even zijn grote mond houden en gewoon presteren in Oranje. Tegen Gibraltar kan iedereen scoren.

Waarom noemen we iedere oud-voetballer die op tv over de sport lult eigenlijk een analist? Sneijder, Van der Vaart, Been, Vink, Verbeek, Afellay, Bruggink, Derksen, Maaskant en weet ik welke flapdrollen allemaal nog meer; ze analyseren niets, ze kijken voetbal (al valt dat in sommige vallen te betwijfelen) en babbelen daarover zoals slechte amateurvoetballers als ik dat ook kunnen... Voor analyses moet je zo"n Pieter Zwart hebben.

Dat gezegd hebbende: ik denk dat Memphis hier een punt heeft. Van der Vaart heeft vermoedelijk geen idee in welke mate Memphis zijn lichaam verzorgt. Hij ziet er fit uit en het feit dat hij door zijn blessure geen lang seizoen achter de rug, kan op het EK natuurlijk een voordeel zijn. Die fashion, die zogenaamde muziek, zijn steun aan Promes en het algehele arrogante houdinkje mag Memphis van mij achterwege laten, dan word ik wellicht nog eens zijn fan.

19 maart 2024 om 22:48

De oud voetballers analyseren het voetbal. Pieter zwart doet dst niet. Die analyseert data. Die doet eigenlijk niets meer dan een data analyst binnen een bedrijf.

Depay is op voetbalgebied het toonvoorbeeld van wat we allemaal verlangen in onze Oranje-spelers. Keihard werken, terugkomen na tegenslagen en niet bang zijn om tegendraads te zijn. Jammer dat veel mensen die mooie eigenschappen niet in hem kunnen herkennen omdat ze het niet kunnen verkroppen dat hij qua manier van doen niet op hen lijkt.

19 maart 2024 om 23:18

Ja wel eens hiermee. Zijn werkhouding is gewoon heel goed in het veld en ook wanneer het aankomt op terugkomen van een blessure. Dat is echt knap. Een Van der Vaart bijvoorbeeld was een stuk luier, maar die had wel wat meer technische gave voor het spelletje.

19 maart 2024 om 23:40

Op en top prof inderdaad. En toch groot onrecht aangedaan door media. Omdat hij een hoedje droeg werd hij gelijk afgeschilderd als een feestbeest. En mensen aten dat op als zoete koek.

Volgens mij leeft hij voor de sport en nergens eigenlijk problemen met trainer gehad.

20 maart 2024 om 00:23

Heel mooi verwoord. Je laat de spijker op zijn kop.

Wat ben ik blij wanneer voetballers als Depay klaar zijn met hun carrière. Dit soort spelers gaat niks meer van betekenis doen in de voetballerij na hun carrière. Gelukkig. Respect voor z’n werkethiek, want dat heeft hij. Talent heeft hij ook. Maar man wat ik vind ik het een vermoeiende man. Over smaak valt te twisten maar de “fashion” die hij draagt en de “muziek” die hij maakt.. En dan het arrogante dat hij uitstraalt en het wereldvreemde (zoals die opmerking over Promes). En nee, ik hoef niet allemaal perfecte schoonzonen, dat ben ik zelf ook niet. Maar bepaalde spelers moeten echt tegen zichzelf in bescherming genomen worden. Al is dat niet te doen. En de media gaat ook niet vrijuit. Altijd legt de media de focus op iets negatiefs. Dat is ook bloed irritant. Is er weleens een toernooi geweest dat er geen gezeur was?

Van der vaart zal zich nu wel klote voelen, hij is immers de grootse slijmjurk van Memphis.. al jaren.. soms vraag ik mij af hoe diep zit van der vaart er met zijn hoofd in?

Je zou bijna denken dat het Nederlands elftal alleen maar uit donkere spelers bestaat...ik hoor of lees nooit wat over andere spelers...misschien is het wel zo dat goede spelers nooit in het nieuws komen!

19 maart 2024 om 22:48

Ach over Frenkie weten we inmiddels ook wat zijn hond eet op een donderdag. Iedereen is wel eens gepasseerd en sommigen zijn misschien ook wel gewoon oersaai dat je er niets over hoeft te lezen. Gewoon lekker normaal of zoiets wat belangrijk schijnt te zijn voor sommigen.

19 maart 2024 om 22:50

Dat noemt men ook wel een selectief geheugen. Maar die kunnen we opfrissen: jij hebt daadwerkelijk nooit iets negatiefs gelezen over Cillessen, Weghorst of De Ligt?

19 maart 2024 om 22:51

Maar Memphis is toch ook (een beetje) wit

19 maart 2024 om 23:55

Het zijn toch allemaal Nederlanders, tis ook altijd meteen in de underdog positie hé.

Weet hier iemand hoeveel "analisten" er per week op het scherm komen? Niet alleen het politieke landschap is versplintert in Nederland.

Zoveel mensen die negatief over hem praten en dan pakt ie degene aan die slechts een opmerking maakte over z'n spieren.

19 maart 2024 om 23:36

Dit noem je aanpakken?

Ik sluit mij aan bij de wens dat de oranjeperiode van Memphis en Wijnaldum snel voorbij is. Dat soort gasten wil je toch niet in een oranjeshirt. Voor Wijnaldum zijn er al tig alternatieven en aangezien Memphis een 8 of een 1 speelt, waarbij vaker een 1, is de keuze voor een andere spits ook niet gek.

Als je er niet veel over post dan weten de mensen er inderdaad weinig van. Misschien moet hij in het algemeen wat minder posten en zijn voeten meer laten spreken ?

Tjonge jonge, wat een gewauwel allemaal. Van der Vaart heeft gewoon gelijk. “Muscle-bound” noemt men in Amerika iemand als Memphis, hetgeen erop neerkomt dat excessieve spiermassa je souplesse en snelheid in de weg gaat zitten. En dan kan Memphis lullen wat hij wil, die spiermassa heeft hij heus niet alleen van Onze-Lieve-Heer meegekregen. Mooi hoor, zo’n ‘sculpted body’, en het past ook helemaal bij een ijdeltuit als Memphis Depay, maar het gaat gewoon ten koste van je wendbaarheid en werkt blessures in de hand. Goede voorbeelden zijn Matthijs de Ligt en Daphne Schippers. Aangemoedigd door succes, een van nature gespierd lichaam, en (in Schippers geval) een foute coach, gingen ze het krachthonk in en vrijwel onmiddellijk zag je de prestaties af- en de blessures toenemen. Bij Daphne kwam het niet meer goed, Matthijs lijkt ten halve gekeerd. Natuurlijk zijn goed ontwikkelde spieren belangrijk voor een sporter, maar ga je te ver, dan gaat het tegen je werken. Bodybuilders excelleren in slechts één sport: bodybuilding.

Zeuren over Seedorf
Zeuren over Van Nistelrooy
Zeuren over van Persie
Zeuren over Sneijder
Zeuren over Van der Wiel
Zeuren over Depay
Zeuren over Wijnaldum
Zeuren over Nigel de Jong
Zeuren over Noah Lang
Zeuren over Van Dijk
Zeuren over De Ligt
Zeuren over Bergwijn
Zeuren over Brobbey

Houdt niet op. En als deze spelers met kwaliteit er niet meer zijn, is het weer zeuren aan gebrek aan spelers met kwaliteit. Of zeuren over geen passie, terwijl de media alle passie eruit zuigt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren