Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Linssen oneens met Klaassen: ‘Onana was heel dom bezig’

Laatste update:

Davy Klaassen is niet te spreken over het optreden van Bas Nijhuis in de wedstrijd tussen FC Groningen en Ajax (1-1). Volgens de aanvoerder van de Amsterdammers beging Bryan Linssen voorafgaand het openingsdoelpunt een overtreding op André Onana. De aanvaller veroverde de bal van de uitgekomen doelman en rondde in een leeg doel af.

“De scheids floot gewoon niet. Als beelden niet worden gebruikt, blijft dat ook zo", baalt Klaassen in gesprek met FOX Sports. Ajax profiteerde door de remise slechts mondjesmaat van de nederlaag die Feyenoord zondag leed bij Sparta Rotterdam. "Dit was een kans voor ons", weet ook Klaassen. "Het was niet goed, maar we verdienden wel te winnen."

Linssen is het niet eens met de lezing van Klaassen. De doelpuntenmaker vindt dat de keeper simpelweg in de fout ging. "Onana moet dit zichzelf aanrekenen. Hij is veel te nonchalant. Hij kapt me voor de tweede keer uit, heel erg dom. Ik vind het wel mooi", vertelt de geboren Limburger na de wedstrijd aan 1Limburg.


Zeg het maar, jongens! #GROAJA #Onana

Geplaatst door voetbalzone op zondag 5 maart 2017

Met wie ben je het meer eens?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Onana heeft z'n lesje geleerd. Hopelijk ook Nijhuis die een paar weken op vakantie moet. Linssen maakt een overtreding. Doelpunt had niet mogen tellen. Einde verhaal.

5 maart 2017 om 17:15

Tja, een Nijhuis laat ook v. Ginkel de wedstrijd uit trappen. Een zeer discutabele scheidsrechter.

5 maart 2017 om 17:34

Nijhuis laat vGinkel niet de wedstrijd uittrappen. Niet alsof dat een rode kaart was ofzo. Het was wel een overtreding die niet wordt gegeven, meer niet.


Bij Onana gebeurt ook niet zoveel. Hij wordt licht getoucheerd waardoor hij in de grond trapt. Kan je inderdaad voor fluiten, maar als het twee veldspelers zijn vindt niemand het gek als er niet wordt gefloten.

5 maart 2017 om 17:38

Van Ginkel raakt geblesseerd daardoor en moet gewisseld worden. Lijkt mij dat je dan de wedstrijd wordt uitgetrapt. En Nijhuis geeft geen vrije trap voor die overtreding. Was een sliding met twee benen. Zeer discutabel van hem, zeker gezien de vierde man tegen Nijhuis zei dat het een overtreding was. Maar Nijhuis negeerde dat.

Nu is er een overtreding waardoor er een goal valt. Dit resulteert in puntverlies. Zeer discutabel.

5 maart 2017 om 17:45

Dus volgens jou wordt iemand altijd de wedstrijd uitgetrapt als een overtreding toevallig leidt tot een blessure? Het was geen snoeiharde overtreding ofzo. Beetje onbehouwen inglijden van een aanvaller die ook de bal meeneemt. Sneu dat vGinkel geblesseerd is, maar hij is niet de wedstrijd uitgetrapt. Dan denk ik eerder aan moedwillige overtredingen. Bijv. wat Guardado allemaal uithaalde in de Arena...

5 maart 2017 om 18:08

Wat een gejank zeg ... Bijna heel Nederland is het er over eens dat de leiding geen invloed had op het resultaat en je komt nog even terug op 1 beslissing van Nijhuis. Het feit dat Onana niet reageert zegt veel over de zelfreflectie van de keeper ... Heel dom en ja hij had kunnen fluiten maar ik zeur er niet over.

5 maart 2017 om 18:24

Onana mag volgens Nijhuis niet reageren omdat hij anders geel krijgt.

5 maart 2017 om 18:55

Het was geen snoeiharde overtreding zeg jij. Okay, maar blijft wel een overtreding waardoor v. Ginkel geblesseerd raakt. Daardoor moet ie wisselen. Dus is ie eruit getrapt door die overtreding. Kan er niet minder van maken.

5 maart 2017 om 19:12

Dan hebben wij een andere definitie van 'iemand de wedstrijd uittrappen'. In mijn optiek moet daarvoor sprake zijn van een moedwillige overtreding, maar in jouw optiek blijkbaar niet. Lijkt me een gevalletje 'agree to disagree'.

5 maart 2017 om 19:45

Ik ben het regelmatig oneens met Biggles. Maar nu heeft hij volkomen gelijk.
Linssen maakt gewoon een overtreding, het kan nog dat dat Nijhuis die niet ziet, want niet eenvoudig. Maar de het vasthouden van Younes in de 16 is een 100% strafschop. En er waren nog twee situaties waar Nijhuis gewoon minimaal een strafschop aan Ajax moet geven.
M.a.w. zeer discutable scheidsrechter deze Nijhuis.

5 maart 2017 om 17:16

Duidelijker kan inderdaad niet. Jammer voor Onana wel, ik vind hem de beste ajacied dit seizoen en ook vandaag de beste aan onze kant. Ondanks deze fout, ben ik erg gecharmeerd van Onana en hoop ik dat hij nog lang voor Ajax blijft spelen

5 maart 2017 om 17:16

Sluit ik mij bij aan. Hopelijk legt hij nu wat minder risico in zijn spel en kiest hij soms voor de minder voetballende oplossing. Ik had overigens niet het gevoel dat we uberhaupt zouden gaan winnen. Uit eindelijk lopen we een puntje in op Feyenoord.

5 maart 2017 om 17:18

Buiten de 16 is hij gewoon een voetballer, had je het ook een overtreding gevonden als hij op deze wijze de bal van een verdediger had afgepakt?

5 maart 2017 om 17:20

Ja tuurlijk, hij tikt hem aan waardoor hij de bal niet kan trappen. Ookal is het dom van onana, blijft gewoon een overtreding.

5 maart 2017 om 17:22

pootje haken is altijd een overtreding

5 maart 2017 om 17:26

Ja, dat had iedereen een overtreding gevonden, was namelijk weinig reden om niet te fluiten ongeacht de positie en speler.

5 maart 2017 om 17:29

Dan kijk ik wellicht teveel naar buitenlandse competities waar hier ook niet voor gefloten word en Nijhuis in mijn ogen ook goed zou kunnen fluiten

5 maart 2017 om 17:31

Een overtreding is een overtreding.

5 maart 2017 om 17:33

Dave, dat is de reinste onzin aangezien gezien de de buitenlandse media het ook gewoon neerzetten als "Clearly a faul" en een doelpunt waar schande over gesproken word dat hij telt.

5 maart 2017 om 17:43

Ik ben Ajaxcied maar Onana moet gewoon die bal keihard wegtrappen !!! Gewoon super dom !!! Het zelfde dat hij steeds 10 meter voor ze goal staat!! Tuurlijk de ene keer heeft hij er voordeel bij heeft!! Ajax speelde zeer slap!! Net zoals Nijhuis floot!!! Overtredingen in het strafschop gebied die niet gezien werden!! Minimaal 1 strafschop had Ajax verdiend!! Hoe dan ook Ajax heeft het zelf verpest !!! Tempo te laag en Bosz had allang die Traore eraf moeten halen Veldman en Zyech !!! Wat een drama vandaag !!!!

7 maart 2017 om 10:56

volgens mij blijft je toetsenbord hangen op het uitroepteken...... volgens mij als je de beelden nog een keer terugkijkt, zie je dat hij de bal wil wegtrappen. Dit lukt echter niet omdat zijn voet wordt aangetikt, waardoor hij over de bal heen schopt.

Bij 0-0 doe je zoiets niet erg dom

5 maart 2017 om 17:18

Waarom niet? Overtreding is overtreding. Ook bij een 0-0 stand.

5 maart 2017 om 17:41

Was inderdaad een overtreding. Dat betekent nog niet dat het dom is om zo veel risico te nemen.

5 maart 2017 om 18:26

Ach jah onder Nijhuis wint Ajax toch amper om de 1 of andere reden, als dit niet gebeurt was dan was er wel iets anders gebeurt, zoek de status maar op, 2015: 1× winst 2x gelijk en maar liefst 7x verlies voor Ajax!! Zal wel weer toeval wezen.

5 maart 2017 om 19:47

Toeval of niet, Nijhuis fluit zeer discutabel, en vanmiddag weer eens in het nadeel van Ajax.

Volgens mij trapt hij Onana gewoon op zijn hak/hiel?

5 maart 2017 om 17:27

Het been van Onana wordt aangetikt door Linssen en daardoor raakt die zijn eigen hak. Deden we vroeger op school altijd om elkaar te laten struikelen..

Het was misschien een hele domme actie van onana, hij trapt hem gewoon op de enkels en dat is een overtreding, goal had nooi geteld mogen worden.

Het is ook gewoon dom en een fout van Onana, alleen dit neemt niet weg dat het wel een overtreding is. Verder mag Ajax zich dit gewoon helemaal zelf aanrekenen.

Er ging maar 1 iemand de fout in en dat was Linssen. Die veroverde onrechtmatig de bal. Dus waarom praat hij over Onana als hij door scheidsrechterlijk falen een doelpunt jat?

5 maart 2017 om 17:21

Je kan linssen buiten deze domme opmerking van hem, weinig kwalijk nemen. Tikt hem slim aan en de scheidsrechter besluit uiteindelijk dat het geen overtreding is. Schuldige is in dit geval nijhuis.

5 maart 2017 om 17:30

Twee mensen, Linssen die de overtreding maakt en Nijhuis die hem niet geeft.

5 maart 2017 om 18:01

Dat Linssen al dan niet een overtreding maakt, neemt natuurlijk niet weg dat Onana een behoorlijk risico nam. Of je dat dan per se dom moet noemen weet ik niet, maar ik vind ook weer niet dat Onana helemaal vrijuit gaat.

5 maart 2017 om 19:06

Onana gaat ook niet vrijuit. Gewoon wegrotten. Maar zowel Linksen als Nijhuis gaan wel echt aantoonbaar in de fout.

Jongen jongen jongen toch, iedereen heeft allang de beelden 10 keer bekeken en weet wel beter. Zet jezelf niet zo voor schut

Nonchalant van onana, zeker geen slimme actie maar al met al was het gewoon een overtreding en had de goal dus niet mogen tellen.. ajax had hier dus gewoon met de 3 punten terug moeten reizen naar amsterdam

5 maart 2017 om 17:33

Wie zegt dat het dan 0-1 was geworden?!

Linssen, ja onane was dom bezig, maar jij haakte hem, slim van je. Maar de goal had niet goedgekeurd moeten worden.

Onana zet al een tijd veel risico in zijn spel. Hierdoor verbaast het me niet dat het een keer fout zou gaan. Het was wel hoe dan ook een overtreding, maar het blijft naïef van Onana.

"onana moet dit zichzelf aanrekenen. Hij is veel te nonchalant. Hij kapt me voor de tweede keer uit, heel erg dom. Ik vind het wel mooi"

Ja, heel mooi hoor amateur die je er bent. Winnen met vals spel, heel goed, wees er trots op.
Fair play wordt overal benoemd en van de daken geschreeuwd. Ondertussen zien we dit nergens, maar dan ook nergens, terug op het veld. Alleen maar overbetaalde aardappelzakken die nog trots zijn ook op hun onvolwassen gedrag.

Bah, begin de voetballerij helemaal zat te worden. Een wereld voor mannen? Nah, een wereld van amateuristische pubers.

5 maart 2017 om 17:23

Tja, wat moet Linssen dan doen als Nijhuis niet fluit? De bal gewoon maar inleveren bij Ajax? Natuurlijk gaat hij hem afmaken. Onana maakt een domme fout, Nijhuis maakt vervolgens een domme fout en voila en onterecht doelpunt. Het enige wat ik hier uit kan halen is dat video ref zo spoedig mogelijk moet worden ingevoerd.

5 maart 2017 om 17:43

De intentie moet altijd zijn; de bal. Dat was zijn intentie niet, zijn intentie was; de man. Dã¡n pas de bal. Met fair play was die overtreding dus nooit geweest!

Verder, als je toch al zo triest speelt ala Bergkamp deed (nooit geweten, maar schandalig hoort gewoon niet op het voetbalveld thuis!! Al werden er vroeger nog veel meer harde en vieze, smerige en unfair overtredingen gemaakt) moet je het inderdaad maar gewoon helemaal afmaken. Maar er dan achteraf zo trots op zijn?

Ik heb ooit een schwalbe gemaakt in het strafschopgebied, we kregen een penalty. We verloren overigens met 3-1, maar ondanks dat voelde ik mij ontiegelijk slecht door m'n actie. Ik probeerde op een onterechte manier een kans te creeren voor het team, ipv op mijn eigen kwaliteiten. Nooit meer gedaan erna. Deze Jan Doedel staat trots voor de camera zijn ''slimme'' spel te bejubelen. Als dit een dagelijkse (normale maatschappij) soort overtreding was (iemand zakken rollen?), is zo'n uitspraak genoeg om voor de rechter gesleept te worden, je erkent immers. Maar in het voetbal, waar we ''oh zo graag'' fair play willen zien, kan je er achteraf openlijk over praten en trots op zijn, want ja, bestraffen wordt toch niet gedaan.

5 maart 2017 om 18:10

"winnen?" Volgens mij is het gelijk geworden. Verder kun je zover gaan als de scheidsrechter toelaat en ja waarom zou hij niet blij zijn dat hij scoort tegen Ajax?

6 maart 2017 om 05:11

Met winnen bedoel ik in dit geval, het duel winnen en er vanuit profiteren. En blij zijn dat je scoort tegen Ajax, prima, maar op deze manier? Nee dank je, niks om trots op te zijn.

En hij liet te veel toe, Nijhuis gaf aan dat hij had moeten fluiten voor een overtreding. Weet je wat nog het mooie is? Hij gaf ook dat geen speler buiten licht vorm van Veltman om, protesteerde, en dus dacht dat het wel goed zat. Maar die doedelzak geeft geel als je hem erop wijst dat hij verkeerd besluit heeft genomen. Niemand mag tegen hem ingaan maar ondertussen gaat hij wel af op reacties van spelers..

5 maart 2017 om 18:12

Hoezo vals spel? Overtredingen horen toch bij het spel? Stel je niet zo aan man.

5 maart 2017 om 18:56

Dus omdat er zoveel overtredingen worden gemaakt, moeten we het maar als normaal gaan beschouwen? Dat vind ik een kromme redenering.

6 maart 2017 om 05:06

Hoe bedoel je overtredingen horen toch bij het spel? Juist niet, daarom loopt er op elk veld een doedelzak met een fluitje in z'n mond, om dat af te straffen!

Of waarvoor denk jij dat de scheidsrechter er is? Om de tijd en de score bij te houden?

6 maart 2017 om 08:50

Kom op zeg, een overtreding maken is toch geen vals spelen? En de scheidsrechter is er juist omdat overtredingen erbij horen, waarom is hij er anders?

6 maart 2017 om 17:46

Pffff, jij snapt het totaal niet he?

Dat iets een onderdeel van is, betekend niet dat het erbij hoort!
Als iets afgestraft wordt, let op!!!: hoort!! het dus niet. De scheids is in het leven geroepen om ervoor te zorgen dat beide partijen zich aan de regels houden. Zodra je overtreding begaat wordt dit afgestraft omdat dit niet volgens de spelregels, again, hoort.

Het is een onderdeel van het spel, simpelweg omdat er laconiek en nonchalant opgetreden wordt, en te veel wordt toegestaan onder mom van ''scheidsrechter zag het of zag het niet''.

Er zit echt wel verschillen tussen overtredingen, ja, zoals net iets te laat zijn. Maar dit was puur vals spel, doordat hij met voorbedachte raden ging pootje haken en er een 100% kans voor terug kreeg.

Ik snap niet dat jij recht probeert te lullen wat krom is kerel.

6 maart 2017 om 21:47

Ik vind jouw redenatie ook niet echt heel sterk moet ik zeggen. Je beaamt dat het een onderdeel van het spel is, maar tegelijkertijd hoort het er niet bij? Beetje vreemd vind je niet?

Ik snap niet dat jij in je boosheid dat die goal werd goedgekeurd hier een of ander wankel moralistisch lulverhaaltje over overtredingen komt houden.

8 maart 2017 om 19:27

Haha, ik ga er geeneens op in. Heeft geen zin bij zo'n persoon als jij bent.

Ja duhhh. Trap die bal gewoon weg. Goed leermoment voor Onana. Verder puike partij gekeept.

5 maart 2017 om 17:33

Hij moet hem gewoon eerder spelen i.p.v. zo rustig er mee lopen. Uitkappen prima !! alleen daarna hoort hij gelijk te spelen.

Klaassen is een verstandige jongen en geeft nauwelijks af op Nijhuis. Zo hoort het ook. De volgende wedstrijd kan het er weer heel anders uitzien.

Jongens als we echt ons met andere competities willen meten moet het niveau van de arbitrage ook beter. Geen overtreding, punt! In Nederland willen we dat er gefloten wordt als de keeper ook maar aangeraakt wordt. Hier wordt Onana gewoon in bescherming genomen door Ajax en een deel van het Nederlandse volk. Als dit in Engeland, Spanje, Italië of Duitsland was gebeurt, was Onana vierkantig uitgelachen door iedereen.
Had trouwens willen zien wat Klaassen zijn reactie was, als Padt zo'n fout had gemaakt.

Conclusie: het Nederlands voetbal moet meer toestaan als we ons willen meten met het buitenland, anders blijven we het lachertje van Europa!

5 maart 2017 om 17:24

Er zit een verschil tussen stevig voetballen en iemand haken. Hij tikt hem aan en hij kan daardoor vervolgens niet trappen, hoe dom het ook is dat hij daar dat risico neemt. Als iemand op goal wil schieten en je tikt zijn voet aan, krijgt hij ook een vrije trap, in elk land is dat het geval.

5 maart 2017 om 17:28

Wij krijgen de herhaling 10 keer te zien, en ben eens eerlijk de eerste 3 keer zie je niet of er een overtreding wordt gemaakt. Lastig voor de scheids om dit te zien, je kan hem op dit incident niet zo veel verwijten.

5 maart 2017 om 17:25

Ik heb het nog eens enkele keren bekeken. Lijkt alsof Linssen Onana wel aanraakt, maar hij hem echt op de hak trapt is lastig te zien. Het lijkt erop dat Linssen zijn voet zo neer zet dat Onana tegen de voet van Linssen trapt.
Blijf erbij, lastig te zien voor de scheids, of het nu een overtreding was is een twijfelgeval, en ik ben bij twijfel voor het door laten spelen!
Als het een overtreding was, is het een hele slimme!

5 maart 2017 om 17:28

Ik zou zeggen; Kijk de mening van het buitenland op Twitter erover eens, ze spreken stuk voor stuk schande dat het doelpunt telt.

5 maart 2017 om 17:42

Haha kijk je wel eens wedstrijden in Engeland en Spanje ? De arbitrage is daar nog lachwekkender

5 maart 2017 om 17:53

Ik kijk elke week wel wedstrijden in Engeland en Spanje. Zeker is de arbitrage daar lachwekkender. Zeker zoals gisteren bij United waar Zlatan rood had moeten krijgen. Alleen fluiten ze daar niet voor elke kleine overtreding gewoon door laten voetballen dat houdt het tempo in het spel. Maar dan kijk je vanmiddag weer de eredivisie en dan licht het spel elke minuut wel stil.

5 maart 2017 om 19:24

Als je vermeld dat Zlatan rood had moeten krijgen en je niet vermeld dat die kopstamper 5x rood had moeten krijgen ben je niet serieus te nemen.

Prima, het was een overtreding. Maar wel een heel lichte en een die Onana heel erg makkelijk had kunnen voorkomen. Nonchalant en ongeconcentreerd.

mannelijk gefloten.
vorige week vond iedereen hem geweldig omdat hij bijna alles door liet gaan.
vandaag moet hij ineens wel voor alles fluiten.
vorige week lag het aan de spelers zelf en dat is nu niet anders.

5 maart 2017 om 17:23

Er zit een heel groot verschil in mannelijk fluiten en gewoon overtredingen laten lopen. Vorige week was die al matig, maar vandaag gewoon slecht. Niet alleen nijhuis, maar kijk even de overtreding op fernandez bij ado. Mannelijk willenfluiten of niet, een overtrding is een overtreding.

Dom of niet, een overtreding is een overtreding en daar was hier geen twijfel. Nijhuis was, heel licht gezegd, matig vandaag. Naar mijn idee 2 zuivere strafschoppen niet geven, 3 twijfel gevallen laten gaan, Onana stukje. Tel daarbij vorige week op en eigenlijk elke wedstrijd wel een moment of 2 a 3. Dan zou deze man gewoon niet meer mogen fluiten.

Gewoon dom van Onana inderdaad. Neemt niet weg dat het een overtreding is. Ik kijk in eerste instantie naar de keeper omdat hij een onnodig risico loopt dat het misgaat en de arbitrage aanleiding geeft een fout te maken. Gewoon weg rossen die bal na de eerste kapbeweging.

Iedereen kan wel mooi zeggen overtreding etc , ja als je de beelden erbij pakt is het wel duidelijk.
Ik denk dat het in het veld ietswat sneller gaat waardoor het niet op een overtreding lijkt.
Dit kun je Onana meer aanrekenen , hij is te nonchalant en zoiets kun je een keertje verwachten.
Zijn wel zeer dure punten

5 maart 2017 om 17:30

Blijkt wel dat Onana nog niet zo ervaren is. Onana moet hier even kijken of Linssen echt gezien is. Cillissen heeft ook een keer iemand zo mooi uitgekapt maar keek hem wel even na, leermomentje zullen we dan maar zeggen!

Niet zo treuzelen en wegperen die bal, ben je van al het gezeik af! Onana roept dit over zichzelf af, helaas.

Nonchalant en erg dom van Linssen ja, gewoon een overtreding.

Hoe kun je nou zelf zeggen dat dit geen overtreding was? Zelfspot van voetballers is ver te zoeken, niet alleen bij Linssen.

5 maart 2017 om 19:23

Dat is de selectieve manier an journalistiek van vz, heb het interview gezien met linssen, en daar geeft hij wel degelijk toe dat hij een overtreding maakt. Daarna noemt hij het wel een beetje dom van onana. En vindt het eigenlijk wel mooi dat het lukte. Maar dat het een overtreding was gaf hij eerlijk toe.

Hoe kan Onana daar vallen als hij niet is aangetikt? Lijkt mij standaard een overtreding, maar goed misschien ken ik de regels niet goed genoeg.. beetje jammer!

Het is heel simpel, het is Onana's fout. Je kan niet zo nonchalant zijn en zoveel risico nemen. Scheidsrechters zijn heel inconsequent dus dan moet je daar rekening mee houden en je niet in zo'n situatie plaatsen. Al helemaal niet als keeper, terwijl je zo ver voor je doel staat.

Nijhuis overdrijft met zijn arbitrage en is doorgeslagen. Kreeg zoveel complimenten van Derksen en Co dat hij zelfs vriend van de uitzending is geworden en slaat compleet door. Hoe kun je binnen de 16 nu niet fluiten voor vasthouden of een tackle op de benen maar het vervolgens wel doen midden op het veld. Ajax speelde een slechte pot maar Nijhuis was de weg kwijt. Onana is misschien wat nonchalant maar meestal weet hij precies wat hij doet en was al bezig met zijn passing. Nijhuis Let gewoon weer niet op.

5 maart 2017 om 18:42

Het zal allemaal wel maar na jaren van veel pietluttige scheidsrechters vind ik Nijhuis een verademing. Een kleine foutmarge zij hem dan vergeven, net of die pietlutten geen fouten maken. 100 x liever Nijhuis.

5 maart 2017 om 20:26

Waar ik me vooral aan erger is dat Klaassen wekelijks met zijn grote bek verkondigt dat Ajax wel kampioen wordt. De beste selectie zus en zo. Misschien eerst eens naar zichzelf kijken ipv de scheids. Eerst hand in eigen boezem steken klaassen ipv continu zeiken

5 maart 2017 om 22:32

Hansje, hou toch op joh. Hij zegt niet veel bijzonders. Ajax moet die bal er zelf inschieten, maar dat wil nog niet zeggen dat je niet ergens iets van mag vinden.

6 maart 2017 om 06:28

Jaakke
Ik doel vooral op de interviews met Klaassen die ik hier de afgelopen weken voorbij heb zien komen. Hetzelfde geld in iets mindere mate voor Ziyech. Laat ze eens kappen met hun grootspraak over kampioen worden. Laat op het veld gewoon eens zien dat er minimaal de wil is om te winnen. Dan heb ik het nog niet eens over de beste selectie waarover de heren van de toren blazen.

Was gewoon ovetreding, Nijhuis heeft het al toegegeven na het zien van de beelden. En Linssen geeft het hier ook impliciet toe.

Laat het een leermoment voor Onana zijn. Helaas is het een dure.

Al met al blijkt deze week wel dat het doorvoeren van meer technologie in het voetbal zeer wenselijk is. Het levert Feyenoord vorige week twee punten op, kost Feyenoord dit weekend een punt en kost Ajax nu mogelijk twee punten.

Uiteraard veranderd een wedstrijd na een doelpunt, dus of het bij iedere wedstrijd inderdaad die punten heeft gescheeld blijft de vraag, maar vervelend is het wel.

Stom van Onana dat hij het hier op aan laat komen.

Achterlijk van Nijhuis dat hij dit, evenals vele andere beslissingen verkeerd beoordeeld heeft. Beslist hier wel een belangrijke pot mee.

Slim van Linssen, die maakt hier gewoon een goal, en voetbal speel je om te winnen, ik vind het derhalve onzin om dit op fair play af te schuiven.

Ik vond Ajax te slap spelen om echt helemaal aanspraak te maken op de winst, eigen schuld dikke bult.

Ik hoop wel dat Nijhuis een tijdje zich niet meer hoeft te vertonen in de eredivisie. Dramatische scheids, staat bijna altijd ter discussie. Had vandaag ook 1 pingel moeten geven en er wel 3 kunnen geven.

Gewoon een gevecht om de bal, zoals er zoveel bestaan gedurende een wedstrijd. Absoluut geen overtreding, maar gewoon dom van Onana.... Meer niet....

5 maart 2017 om 18:06

De scheidsrechter geeft na de wedstrijd nog toe dat de goal niet had mogen tellen, duidelijke overtreding waar iedereen het wel over eens leek te zijn.

Onana kreeg de laatste tijd steeds meer vertrouwen in zichzelf en nu dus dit. Het zat er aan te komen. Hopelijk leert hij hier van. Vermeer had dit ook soms. Van die rare acties die onzekerheid in het spel brengen. Teveel voetballend proberen op te lossen terwijl de bal op z'n Sanchez' er uit gerost dient te worden.

Onana was gewoon laconiek! Dat komt hem nu duur te staan. Als hij niet als een oud wijf op de bus staat te wachten, maar de bal gewoon wegschiet, is er ook niks aan de hand en is deze discussie nonsens.

Geen overtreding , gewoon een domme fout van de keeper. Niks meer niks mknder

5 maart 2017 om 18:22

En toch zeggen zowel Onana, Nijhuis als Linssen dat het een overtreding was net zoals de beelden aantonen..

5 maart 2017 om 19:25

leuk he voetbal,rugby is nog interssanter

Overtreding of niet, tijd genoeg om paar keer te scoren gezien surplus aan kwaliteit.
Komt er alleen niet zo goed uit

Als Linssen nu een kerel is geeft hij toe dat Onana hem uitkapt, en dat hij door een slimme overtreding de bal heroverd en scoort.

Met scheidsrechters als hem,moeten de technische hulpmiddelen dit seizoen nog ingevoerd worden,anders verliest voetbal,de laatste betrouwbaarheid.

Onana schopt met zijn rechter voet zelf in de grond. Absoluut geen overtreding.

6 maart 2017 om 06:17

Zou dat niet komen omdat zijn been daarvoor wordt aangetikt door Linssen.....

Tijd voor de opticiã«n man. Rechtervoet Linssen tikt rechter enkel van Onana aan. Nijhuis is een heel discutabele scheidsrechter.

Het was de fout van sanchez. Hij had linssen moeten afblokken, zodat onana zijn ding kon doen. Want pootje haken mag gewoon.
Flapdrol

Prima reactie van Onana. Zelfreflectie heet zoiets, ondanks de overtreding.
Mochten we dat van die pedante Nijhuis ook maar eens verwachten.
Wekelijks met de eigen spelregels een wedstrijd naar zijn hand zetten.
Dat betekent dat je niet mag zeuren wanneer er talrijke onbestrafte
overtredingen worden gemaakt. De scheids is er gewoon voor een wedstrijd
volgens de spelregels te leiden, en niet volgens zelfbedachte. Bijvoorbeeld
Ajax had vanmiddag minimaal twee pingels moeten hebben. Over moedwillig
beinvloeden van de competitie gesproken. En dat is heel iets anders dan een
wedstrijd doodfluiten. Dus, Bas, maar even weer terug naar school...

6 maart 2017 om 13:25

Eens met je opmerking over Onana, niet met je commentaar op Nijhuis.

Wie is die Linssen om het gedrag van Onana te beoordelen? Arrogante fluim en een matennaaier. Geen goed woord over voor die gast.

Gewoon super stom van Onane, je ziet dit eigenlijk al wedstrijden lang aankomen helaas gebeurt het nu net het weekend dat Feyenoord punten laat liggen.
We kunnen met zijn alle wel roepen dat het een overtreding was en misschien was dit ook wel zo, wie zal het zeggen, had Onane ook in de grond getrapt zonder het contact met Linsen..
Maar feit blijft dat Onane al weken lang te ver uit zijn gebied is, komt veel te snel uit, met of zonder verdedigers in de buurt.

ik heb altijd geleerd als er nog een verdediger met de aanvaller mee loopt dat kan je mee gaan maar je wacht wel af wat de verdediger doet. hij loopt al buiten zijn strafschop gebied..
Je kan eigenlijk van geluk spreken dat we hier maar matige aanvallers/middenvelders hebben rond lopen anders was dit grapje al veel eerder en veel vaker afgestraft vrees ik.
Je ziet nu veel te vaak dat Onane als halve verdeger wil functioneren en nu is dat is afgestraft.
Kostbare punten verloren door een keeper die denkt dat die dit soort fratsen moet uithalen bij een 0-0 stand en als je vol in de titelstrijd bent..

Eigen schuld, had hij maar dit en dat, gevecht om de bal, het was licht....het was gewoon een overtreding (wat alle partijen ook bekenden na afloop) en deze goal had niet mogen tellen

Overtreding maar domme actie van Onana.
Dat is net zoiets als in het verkeer voorrang nemen tegenover een vrachtwagen die met volle vaart aan komt rijden. Dan kan je toch ook beter even stoppen ook al sta je in je recht.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren