Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kritiek op Serdar Gözübüyük neemt toe: ‘Ik zou hem schorsen’

Laatste update:

Danny Koevermans heeft genoten van de topper in De Kuip tussen Feyenoord en PSV (2-2). De voormalig spits van de Eindhovenaren deelde namens De Telegraaf de rapportcijfers uit en heeft voor twee spelers een plekje ingeruimd in het Elftal van de Week. Namens PSV heeft hij Cody Gakpo geselecteerd, terwijl Cyriel Dessers eveneens in de aanval terug te vinden is. Beide spelers waren goed voor twee treffers in het verhitte onderonsje. Scheidsrechter Serdar Gözübüyük komt er minder goed vanaf bij Koevermans.

Bekijk hier de persconferentie met Roger Schmidt en Mario Götze.

Wekelijks stelt bovengenoemd dagblad een Elftal van de Week samen aan de hand van een rapporteur. Ditmaal was het de beurt aan Koevermans, die tussen 2007 en 2011 het shirt van PSV droeg en gedurende zijn carrière vier keer het shirt van het Nederlands elftal droeg. De voormalig spits zag hoe PSV binnen het half uur een comfortabele 0-2 voorsprong nam dankzij treffers van Gakpo. In de tweede helft kantelde het duel echter en nam Feyenoord het heft over. Een controversiële beslissing van Gözübüyük hielp de Rotterdammers in de laatste minuut van de blessuretijd alsnog aan een punt.

"Cody Gakpo is in de Eredivisie buitencategorie en maakte twee uitstekende goals in de topper tegen Feyenoord", concludeert Koevermans. "Het had mooi geweest voor de mensen in Brabant wanneer hij zich na de bekerfinale opnieuw tot matchwinner kon kronen. Ik zou de arbitrage schorsen na het penaltymoment. Het zou voor PSV mooi zijn als hij nog een jaartje blijft, maar ik denk wel dat hij een transfer gaat maken. Gaat hij naar Engeland, dan zet ik met alle plezier de tv voor hem aan.” Met name de tweede treffer van Gakpo, een stiftje na een combinatie met Eran Zahavi in het strafschopgebied van Feyenoord, was van buitengewone schoonheid.

Ook Dessers kan rekenen op lovende woorden van Koevermans. "Hij was weer een aantal keer heel gevaarlijk en legde er in minuut 86 en 96 weer twee binnen, tegen PSV. Hij doet wat ’ie moet doen, waar een spits op beoordeeld wordt", aldus Koevermans. "Dat het geen penalty waard was is iets anders, maar hem zo koel binnenschieten op dat moment: geweldig gedaan opnieuw." Dessers kopte eerst raak op aangeven van Luis Sinisterra en mocht in de blessuretijd nogmaals aanleggen. De beslissing van Gözübüyük om de bal op de stip te leggen na een schot van Jens Toornstra op de elleboog van Mauro Júnior kon rekenen op de nodige controverse.

Vind jij ook dat Serdar Gözübüyük geschorst moet worden?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Lijkt me niet meer dan logisch, dit was een absurde beslissing en de scheidsrechter die niet eens de moeite neemt om zelf te kijken moet gewoon geschorst worden door een paar wedstrijden lekker thuis te zitten.

9 mei 2022 om 07:23

Als Gozubuyuk niet door v. Boekel geroepen wordt om te kijken, dan gaat hij natuurlijk ook niet zelf kijken.
We kunnen wel op ons hoofd gaan staan, maar we moeten het ook niet erger maken dan dat het is.

9 mei 2022 om 07:26

Niet erger maken dan het is? Dit is gewoon een dramatische scheidsrechter die zwicht voor de druk van de kuip en zwaaiende Feyenoorders. Hij wilt zich achteraf niet verantwoorden dus hij weet gewoon dat hij absoluut heeft lopen schutteren. Totaal ongeschikt dus om toppers in de eredivisie toebedeeld te krijgen in de fase waarin de prijzen worden verdeeld. Een schorsing is dan dus ook meer dan terecht.

9 mei 2022 om 07:30

Dat hij het verkeerd ziet, kan natuurlijk gebeuren. Hij ziet de speler van PSV indraaien en de bal tegen zijn elleboog aankomen. Echter is de arm langs het lichaam en steekt hij deze niet uit. De scheidsrechter kan dit dus verkeerd zien, waarin wellicht ook de Kuip en de Feyenoorders een rol spelen, maar wat nog schandaliger is, is dst de VAR hem niet terug roept.

9 mei 2022 om 07:34

@rombomcu, was je vorige week ook zo streng voor de scheids die voor de camera met droge ogen beweerde dat er een nieuwe situatie ontstond?Daarbij gaat vooral de VAR hier in de fout. Als het al een fout is, de uitleg van Driessen is ook prima te volgen.

9 mei 2022 om 07:44

Ik was vorige week ook zo stellig. Dat was ook niet het beslissende moment in de wedstrijd. Hij hoeft van mij niet geschorst te worden, we moeten weer door en richten op volgend seizoen. Zeker ook omdat 2-2 een terechte uitslag was. Verder, uitleg van Driessen is echt zo simpel. Als een speler met twee handen op zijn rug verdedigd, kan de bal ook tegen zijn elleboog aankomen.. of bij een sliding op een arm naast je lichaam. Gaan we dan ook afvragen “waarom heb je je handen achter je lichaam of waarom maak je een sliding” - het is voetbal hé..

9 mei 2022 om 07:47

Zo lust ik er nog wel meer RomBomCu, volgens mij heeft PSV het geluk ook aardig aan zijn zijde gehad, o.a. vorige week zoals FR010FRDAM aangeeft.
Dat je nu dan loopt te klagen over een wedstrijd waarin wij op onze rug lagen, en je het zelf dan niet afmaakt, en vervolgens ons laat terugkomen en een "discutabele" penalty je kampioenschap door de neus boort, dan verdien je het niet.
Zoals jullie trainer zo goed kan zeuren over rust, PSV had dit x veel meer rust.
Tot de volgende x

9 mei 2022 om 07:54

Gewoon even na dit seizoen een jaar in de kkd laten fluiten.

Deze man is wel altijd bij gekke dingen betrokken.

9 mei 2022 om 08:03

Het heeft niets met wel of niet verdienen te maken, het gaat om de regels.
Het arbitrale korps heeft gisteren gewoon gefaald in Rotterdam en PSV de overwinning door de neus geboord.

9 mei 2022 om 08:08

@FR010 & Voetbal. Ik was inderdaad vorige week ook zo streng, daar deed de VAR tenminste wat het hoort te doen. Dat er nog meer incapabele scheidsrechters rondlopen in de eredivisie heeft toch niets met deze situatie te maken? Verder zijn alle scheidsrechterlijke dwalingen natuurlijk niet hetzelfde. Een fout in de tweede minuut (zoals vorige week) bij een 0-0 stand heeft natuurlijk niet dezelfde lading als een fout in de 96ste minuut bij een 1-2 stand. Verder leg je me veel woorden in de mond Voetballer, ik zeg nergens dat deze fout PSV het kampioenschap door de neus boort.

9 mei 2022 om 08:11

Iedereen die geen Psv'er is loopt hier deze hondslelijke blunder goed te praten. Laten we wel wezen, dit is een van de grootste schande dit seizoen. Ook nog eens op een cruciaal moment. Dat de Var dan zo laf is om niet eens de scheids naar het scherm te roepen spant m.i. de kroon. Je zou bijna een dubbele agenda vermoeden. Als dit in de toekomst als penalty beoordeeld gaat worden ga ik stoppen met voetbal kijken, dan is de lol er echt af voor mij en lijkt het pure willekeur zijn geworden.

Verder onwijs blij dat we de 3e plek redelijk veilig hebben gesteld, maar ik moet bekennen dat het met een raar nasmaakje is.

9 mei 2022 om 08:27

Umershahid. Bij welke gekke dingen dan meer?? Ik ben benieuwd naar voorbeelden . Het kan altijd voorkomen dat clubs het niet eens zijn met beslissingen van een scheidsrechter maar over een geheel seizoen genomen heb je soms voordeel en soms nadeel.

9 mei 2022 om 08:36

Was Serdar ook niet de scheids die in het verleden lekker met feyenoorders avondjes ging pokeren?

9 mei 2022 om 08:47

Moeten jullie ook niet m’n allen in de Kuip zo hard joelen, daar willen een scheids nog weleens in meegaan 😉

9 mei 2022 om 08:50

Een speler, die zich omdraait, vraagt er zelf om! Velen vinden het dom dat sommigen met de handen op de rug staan te verdedigen.
Als hij dat hier had gedaan, was er niets gebeurd.
Gewoon een penalty voor een domme verdedigingsactie.

9 mei 2022 om 08:50

Soms voordeel en soms een nadeel kan kloppen, maar 8 pingels voor Ajax en 1 voor PSV is schokkend. Als je de pingels tegen meetelt zal je zien dat Ajax met een beetje pech 4e zou staan en psv en Feyenoord om de titel zouden strijden. Daarmee zeg ik niet dat ze allemaal onterecht zijn, maar ik kan bij Feyenoord zeker 20 momenten bedenken die meer penalty waardig waren dan dit moment

9 mei 2022 om 08:54

2 momenten bij Sparta zowel in Sittard als tegen Twente thuis in Sittard werd vriends ook vastgehouden dat kwam van beide kanten. Tegen Twente gaf hij Twente een pingel wat ook heel goedkoop was de bal was al weg.

9 mei 2022 om 08:54

Lijkt wel alsof teleurgesteld bent…
Al die scheidsrechterlijke dwalingen tegen Feyenoord heeft je nog niet doen besluiten te stoppen?

9 mei 2022 om 08:55

@Pieterpost, misschien was het dan niet zo slim van PSV om de Kuip uit te dagen. Gakpo met juichen, psv publiek door de goaltune van Feyenoord te zingen bij de goal, Mauro en Doan die uit zaten te dagen en als klap op de vuurpijl Schmidt die dat balletje wegtrapte. Vooraf gaf niemand er iets om maar door het irritante gedrag van psv gingen ze maximaal achter de ploeg staan.

9 mei 2022 om 08:56

@Gluubster haha de grootste schande van het seizoen.. je weet t mooi te overdrijven. Laten we voorop stellen dat ik ook vind dat je hier geen pingel voor moet geven, maar door er zo voor te springen en z’n lichaam in te draaien neemt hij wel gewoon een risico om de bal met z’n arm te blokken.

9 mei 2022 om 09:02

@Vakkie, wat voegt het in godsnaam toe om te benoemen dat ze zonder de pingels 4de zouden staan (wat nergens op slaat) als deze niet onterecht waren. Ajax creëert (zeker voor de winterstop) ook een stuk meer kansen dan psv en Feyenoord dus is de kans op een penalty ook groter.

9 mei 2022 om 09:05

@gluubster onze eigen ploeg is meermaals benadeeld. Tegen AZ 2x, tegen Ajax, ergens nog 2 handballen van Senesi, afgekeurde goal Dessers, geen penalty voor de handsbal van Nec geloof ik. Al met al gewoon situaties die vergelijkbaar waren, maar vaak minder uitlegbaar dan gisteren. Scheids kan er voor fluiten want arm komt tegen de bal, VAR kan niet ingrijpen want het is geen 100% fout. Dus grootste schande van het seizoen is rijkelijk overdreven. De genoemde voorbeelden kregen wat minder aandacht omdat ze niet in de laatste minuut waren.

9 mei 2022 om 09:06

@critic, nee ik heb na 20+ jaar nog steeds mijn seizoenskaart, maar als je van cijfers houd zijn dit soort statistieken van de eredivisie heel interessant. Gekeken naar pingels voor / tegen een ploeg verwacht je een voordeel voor de betere ploegen, zoals ook wereldwijd, omdat die meer aanvallen. In Nederland zie je hier heel afwijkende lijnen in die “het kampioenschap beïnvloeden”. Natuurlijk word voetbal niet op papier gespeeld maar het geeft wel een onderbouwing aan het gevoel dat bepaalde clubs zich bestolen voelen.

9 mei 2022 om 09:07

Skes: lezen is lastig, ik weet het. Zeker op de maandagmorgen.

Als voor een bal springen om hem te blokken zo'n groot risico is zouden voetballers het niet zo gauw doen. De bal komt met hoge snelheid aan, als hij zichzelf niet indraait had hij languit gelegen.

Ik ben ook wel teleurgesteld. Ik heb een heerlijke pot zitten kijken gister, maar als het dan zo eindigt kan ik niet anders dan een raar nasmaakje hebben. Ik snap dat dat vreemd is om te lezen op een site waar mensen alles wat krom is recht lullen voor eigen gewin. Wel blij met meer rust omtrent plek 3.

9 mei 2022 om 09:10

Fr: lezen. Ik zeg nergens de grootste. Een van de grootste, ik kan namelijk nog wel wat situaties voor de geest halen.

Wij hebben de scheidsrechter echt flink tegen gehad dit seizoen, helemaal eens. Desalniettemin is dat geen reden voor goedmakertjes. Houd ik niet zo van. Dat dit volgens de regels geen 100 procent fout is bewijst meer dan eens dat er nog zat te verbeteren is in de sport.

9 mei 2022 om 09:11

@psvallezpsv
Mij maakt het eigenlijk niet uit wie er kampioen wordt als Feyenoord het niet wordt....echter is het voor Feyenoord beter als Ajax kampioen wordt, aangezien Ajax qua financiën en beleid mijlenver voor ligt. Als zij de CL miljoenen bij mogen schrijven verandert er weinig. Terwijl het gat tussen PSV en Feyenoord wat kleiner is. Door het beleid dat de afgelopen 2 jaar is ingezet heeft Feyenoord het gat met PSV verkleint. Als zij CL miljoenen sowieso bij mochten schrijven zouden ze wss weer uitlopen. Ik hoop dat Feyenoord volgend jaar het gat met PSV volledig dicht en er op termijn overheen gaat. Zeker nu psv ook een trainerswissel heeft waarvan je niet weet hoe het uitpakt. Dus ja, ik ben blij met het resultaat

9 mei 2022 om 09:15

Ik vind het bijzonder dat we de emotie meenemen om de fout van de scheidsrechter groter te maken dan het is. Als dit in november gebeurt hoor je niet iedereen er dagen over miepen maar kom je tot de conclusie dat je het soms mee hebt en soms tegen. Dit is een mooie afleiding voor PSV om het maar op de arbitrage te gooien dat je wellicht geen kampioen wordt. Eigen prestaties zijn de voornaamste reden dat je geen kampioen wordt, iedere club heeft de arbitrage helaas wel eens tegen.

9 mei 2022 om 09:17

Zo lastig is lezen niet, ook niet op maandag. Nogmaals, vind de penalty ook niet terecht, maar een pingel voor een bal die daadwerkelijk op de arm komt 1 van de grootste schandes van het seizoen noemen.. het is niet eens de grootste schande van de speelronde.

9 mei 2022 om 09:18

@gluubstertj
Kom op zeg. Ja het was geen penalty, dat zagen we allemaal maar grootste blunder van het seizoen? Dit weekend werd er ook een geldig doelpunt afgekeurd omdat de VAR het lijntje verkeerd trok. Van een degradatie kandidaat die wellicht volgend seizoen KKD moet gaan spelen doordat ze nu twee punten misliepen.

9 mei 2022 om 09:22

@skes, zoals ik ook duidelijk aangeef, dat is als je puur naar de statistieken kijkt, en als dat zulke afwijkingen geeft dan voelen mensen zich genaaid. Het zelfde gevoel van onrecht zie je bijvoorbeeld met het (niet) betalen van belastingen door de rijken, het roept bij veel mensen een gevoel van onrecht op. Maar als we Ajax buiten beschouwing laten, PEC Zwolle 4 tegenover PSV 1… komt toch gek over, of is PEC even aanvallend als psv? Een scheidsrechter die al ruim 1,5 seizoen elke wedstrijd van een bepaalde club ten minste 1 pingel tegen die club geeft… zijn dat normale afwijkingen of is dat afkeur voor die ploeg?

Het ding is wel dat voetbal niet op papier gespeeld wordt. In sport noemen we zulke zaken ook vaak het geluk van de kampioen.

Edit. Ik ben blij dat mijn club (terecht) een punt pakt, zich veilig speelt voor de 3e plek en ook nog eens de CL miljoenen uit Eindhoven houdt, dat is toch een club waarbij we binnen enkele jaren zouden kunnen aansluiten

9 mei 2022 om 09:22

Hey Speedy: ik zeg nergens de grootste, maar wel 1 van de grootste. Bij PEC gebeurde namelijk deze ronde iets wat ook schandelijk was van de arbiter. Als dat is waar je op doelt?

Dat maakt dit besluit niet minder slecht vind ik.

@Skes: blijkbaar is lezen toch lastig, want jij maakt er grootste van. Ik gaf aan: een van de grootste, en daar sta ik voor de volle 100 procent achter.

9 mei 2022 om 09:28

Net zoals Schmidt die ook alleen maar zeurt over een var en wegloopt bij een journalist zodra deze vragen stelt over de rest van de wedstrijd. Deze man zoekt altijd de schuld buiten zijn eigen cirkel van invloed maar nooit naar eigen presteren of dat van zijn spelers.

9 mei 2022 om 09:39

Geen speld tussen te krijgen Gluubster! Het is zo makkelijk om als niet Psv'ers dit goed te praten, maar dat is inherent aan de voetbalsupporters, andersom gebeurt het ook regelmatig. We zijn ook niet in staat om je te verplaatsen in de ander, maar voor eigen parochie te spreken. Ik heb genoten van Psv de 1ste helft en irriteerde me de 2de helft, het was zo slap. Maar goals horen niet zo te ontstaan en scheidsrechters mogen niet zoveel invloed hebben op zo'n wedstrijd. Ik vond het wel bewonderenswaardig hoe Feyenoord zich terug knokte, wat een degelijk team is dat geworden.

9 mei 2022 om 09:41

@1980 Hij gaf in een ander interview aan trots te zijn op zijn ploeg die zonder deze dwaling terecht zou hebben gewonnen. Misschien is hij de 2e helft ingedut maar toen was de pot wel duidelijk voor Feyenoord. Onbegrijpelijk dat hij een ploeg met een zware midweekse pot in de benen zo terug laat komen. En als hij dan niet valt bij Feyenoord kan je altijd nog in de 75 a 80e minuut wisselen en de pot op slot gooien, dan vloeien de krachten snel genoeg weg.

9 mei 2022 om 09:44

@gluubster oja dat had ik echt niet goed gelezen, thanks! … gaat erom dat je melodramatisch doet met je EEN VAN DE grootste schandes van het seizoen. Het moment is vooral ongelukkig, als dit in speelronde 3 was gebeurd was het lang niet zo een ding geweest. Het is nu zwaar in het voordeel van Ajax en daar hebben veel mensen vooral moeite mee

9 mei 2022 om 09:45

Ik hoor en lees dat hands valt onder grijs gebied en dus arbitrair= geen 100 procent fout van de scheidsrechter= VAR mag niet ingrijpen. De regel zou dan aangepast moeten worden zodat VAR ook bij interpretaties mag ingrijpen.

Ik kan mij een vergelijkbaar voorbeeld herinneren in de CL. Toen werd ook een penalty gegeven. Het was een speler van PSG die ook zo sprong met zijn rug naar de bal en de bal tegen zijn elleboog kreeg.

En schorsen gaat echt te ver. Dan zouden best veel scheidsrechters geschorst moeten worden:
- Nijhuis bij Pec
- Die bij de buitenspel goal van PSV tegen Willem ll
- Een stuk of 3 gemiste penaltymomenten bij Feyenoord
- Een doorgebroken speler bij Feyenoord= rood
- Bal met twee handen pakken in de eigen 16 bij GAE= rood penalty voor Ajax
- Afgekeurde goal bekerfinale na ver teruggaan van Var

Zuur natuurlijk voor PSV dit, maar over 34 wedstrijden wordt de balans opgemaakt. Je staat dan waar je hoort te staan.

9 mei 2022 om 09:46

Welke regels? Begrijp je zelf de regels wel?
Bal gaat op doel en wordt geraakt met de arm, dus kan je hem geven.

9 mei 2022 om 09:51

@bombomcu Als hij fluit voor een penalty en afwacht wat de VAR in zijn oortje zegt is dat toch prima? Dat de VAR hier geen 100% fout in ziet en dus niet tegen hem zegt dat hij moet gaan kijken is de fout die hier wordt gemaakt. Echter is dit een gelijksoortig moment met de penalty die Ajax tegen kreeg tegen Chelsea en Veltman geel kosten. Een schot op doel dat wordt geblokkeerd door een speler met de arm is een penalty en geel. Dat is de regel die hier gevolgd is en is er geen reden voor de VAR om hem naar het scherm te roepen. De regels zijn dus prima gevolgd, echter is het natuurlijk een dubieuze penalty en is het moment in de wedstrijd en het seizoen essentieel. Voor dit soort situaties zouden er dus ook regels moeten komen en vind ik dat de scheidsrechter in elke situatie naar het scherm kan worden gestuurd.

9 mei 2022 om 09:55

Ik denk dat we elkaar (iig psvers en Feyenoorders) kunnen vinden dat een eind evaluatie in Zeist niet onnodig is. Dat kunnen ze natuurlijk combineren met hun feestje omdat ze Ajax weer kampioen hebben gemaakt 😉. (Voor de mensen die twijfelen, ja dit is sarcasme). Ik had deze na deze pot graag gesproken over de wederopstanding van Feyenoord, niet alleen deze wedstrijd maar dit seizoen. De eindnotering in de eredivisie is er nog niet (hoewel we nu redelijk makkelijk 3e zijn), maar het team is zo gegroeid. Ook fijn om te zien dat er eigen jeugdspelers dragend zijn in het elftal. Ik hoop dat we deze lijn door kunnen zetten en echt stappen naar boven kunnen zetten, is het niet op de ranglijst dan iig in het spel want daarmee zijn we de voorwaarde seizoenen niet verwend

9 mei 2022 om 09:55

@rombomcu,

Geef je dan Gotze, Vinicius, Doan en Max ook een schorsing.
Hun bezwijken ook telkens onder druk.
Of mogen alleen scheidsrechters dat niet doen?

9 mei 2022 om 10:04

Vakkie D: het was zeker een vruchtbaar seizoen. Wellicht (nog)niet qua prijzen, maar zeker qua team, potentie en speelstijl. Erg blij met Arnesen en Slot tot noch toe, hopen dat ze nog even aanblijven.

9 mei 2022 om 10:16

@gluubster, als Arnesen deze zomer de vruchten weet te plukken van de gemaakte groei ziet de toekomst er heel anders uit. Schulden kunnen worden afgelost en hopelijk kunnen de vrijgekomen posities met verassingen gevuld worden. Nelson maakt het de laatste weken meer dan waar en zou de linker flank kunnen pakken als we hem weten te houden, alireza vind hopelijk zijn vorm terug en kan dan de rechterflank pakken. Walemark laat zien een steady stand-in te zijn die aan de deur klopt. Pareltjes als Aursnes en Trauner zullen we niet elk jaar in grote getallen oppikken maar we hebben ook weer wat jeugd die klaar lijkt voor de stap.

9 mei 2022 om 12:45

De psv speler springt voor het schot en de bal raakt de arm. Hoezo is dat geen hands? Misschien gewoon de regel maar afschaffen en ook handbal toe te laten? De discussie gaat nergens over. Hij blokkeert de bal met zijn arm, bewust of onbewust is niet relevant. De actie om er voor te springen is bepalend.

9 mei 2022 om 13:07

Misschien moet je dan wat meer aanvallen dan dat psv doet.. als je vaker in de vijandelijke 16 komt I.p.v terug trekken als je voor staat, dan heb je ook meer kans op overtredingen in de 16..

Kan me ook niet echt onterechte pingels voor de geest halen dit seizoen ?

9 mei 2022 om 13:19

Ajax heeft meer pech gehad, dan geluk. Haal je het pech weg, dan was ajax al kampioen geweest. Uiteindelijk valt het over een heel seizoen ongeveer gelijk met alle andere teams.

9 mei 2022 om 14:16

Vorige week heeft het arbitrale trio en de VAR ook gefaald toen een speler van PSV duidelijk in buitenspel positie de bal aannam en kamphuis door liet spelen en niet floot waar vervolgens een doelpunt uit ontstond. Hier win je wat en daar verlies je wat het blijft om het even. Dus niet meer emmeren.

9 mei 2022 om 16:23

Het maakt niet uit of het beslissende moment is, de week ervoor een belachelijke 2e gele kaart. Daarvoor de buitenspel situatie tot 2x maal bij Ajax psv. Nu is het 1x in het nadeel en de wereld is te klein.

10 mei 2022 om 08:46

@Vakkie D dit slaat echt nergens op. Sowieso dat je een wereld creeërt zonder penalties. Als, Als... Als. Ben je dom? Of doe je dom. Penalties horen bij de voetbal, dus jouw wereld zonder.... Man, Man.

En ja, Ajax heeft meer penalties. Maar die spelen het meeste rond de 16 van hun tegenstander. En als je ook momenten heb, zoals RKC thuis, krijg je ze kado.

Maak aub geen domme opmerkingen meer!

9 mei 2022 om 07:24

Als de scheidsrechter fluit voor een beslissing, moet hij eerst van de VAR te horen krijgen dat hij moet komen kijken. Zover ik weet heeft hij niets van de VAR te horen gekregen, waardoor zijn beslissing dus blijft staan. Zou heel makkelijk zijn hoe jij en meerdere mensen het suggereren. Fluiten voor een strafschop/rode kaart, daarna even rustig naar het scherm wandelen om te kijken of je wel bij het goede einde zit.

9 mei 2022 om 08:31

Daarbij kan ik me gebrijpen dat als je het vanuit zijn oogpunt ziet, want heb het zelf ook een aantal keer moeten terugkijken dat als je het in een split seconde moet zien, en dat doen de Feyenoord spelers ook, dan kun je ook wel ergens begrijpen dat ze er hands in zien.

Hij maakt een draai en de bal komt op de elleboog volgens mij, je ziet de arm lichtelijk van het lichaam af, als je dat in een split seconde moet zien dan zou je natuurlijk kunnen opmaken dat het arm niet langs het lichaam was.

We moeten ook begrijpen dat er veel gebeurt op dat moment - spelers die schreeuwen naar elkaar, door elkaar lopen, de draai en het schot.

Ik persoonlijk vind het ook wel een penalty waard, er wordt gewon geblockt met de elleboog en de arm is niet langs het lichaam en er wordt toch een goede kans/schot op goal ontnomen. Wellicht had de var anders moeten beslissen, die hebben het camera beeld -maar denk dat ik als scheidsrechter op het veld hem ook had gegeven zo vanuit zijn hoek gezien

9 mei 2022 om 07:31

Ik vond de dwaling van Nijhuis bij PEC met het lijntje trekken erger dan deze beslissing. Dit is één penalty als je naar letter van de wet kijkt die te billijken is. Overigens wel heel zwaar, maar dat is het geluk van de kampioen en finalist Conference League. Als deze penalty 3 maanden terug was gegeven zou men na een avondje zeuren over gaan tornde orde van de dag. Daarnaast vond ik het absurd dat Schmidt en de zijne zo aan het “janken” waren, want ze hebben het zelf laten liggen..

9 mei 2022 om 08:37

Nou laten we toch niet zeggen dat Feyenoord enig geluk heeft gehad met de arbitrage dit jaar, ook niet in de conference league. Ik kan wel 20 voorbeelden bedenken bij een wedstrijd van Feyenoord waarbij er veel meer reden was om de bal op de stip te leggen dus ik kan daar wel een overleg in Zeist tussen de dienstdoende arbiters adviseren. Het is ook statistisch gezien nagenoeg onmogelijk dat Feyenoord en PSV minder pingels krijgen dan pak m beet PEC Zwolle, dus daarover is een discussie ook op zijn plek. Dat aanvallende ploegen meer pingels krijgen is geld dus alleen voor bepaalde ploegen, de verontwaardiging daarover begrijp ik zeker bij psv. Echter denk ik dat ze gisteren blij mogen zijn dat ze met een punt in de tas naar huis konden. De eerste 10 minuten was gelijk, daarna 30 minuten duidelijk voor PSV, maar de 2e helft is psv volledig weggespeeld. Dat inzakken tegen een ploeg die een Europese pot in de benen heeft is gewoon onvolwassen en slecht uitgespeeld van PSV.

9 mei 2022 om 09:27

Ik heb het niet over een penalty bij PEC, maar het VAR moment dat Nijhuis buitenspel geeft (vanuit zijn VAR-rol) en dit uiteindelijk onterecht was. Overigens met je eens dat Feyenoord europees zeker niet is geholpen door een scheids, maar dat staat uiteraard los van dit moment. De verontwaardiging is begrijpelijk, maar zoals jij zelf ook aangeeft moeten ze de oorzaak bij zichzelf zoeken. Ten eerste is het gewoon dom om te weg te draaien, waardoor je de bal niet ziet aankomen en je elleboog uitsteekt. Nogmaals de beslissing is zwaar en de meeste scheidsrechters zouden hem niet geven, maar ik vind het geen schande.

9 mei 2022 om 12:43

Verkeerd begrepen maar helemaal met je eens. Pec zal op 1 punt degraderen joh, dan is het een heel duur lijntje geweest.

9 mei 2022 om 08:04

Jammer dat de frustratie inmiddels nog niet gezakt is. Het was discutabel, maar IMO niet schandalig. Begrijpelijk dat psv en aanhang zich tekort gedaan voelt, maar dat mag nu toch wel weer over zijn?
En dat hierdoor het kampioenschap beslist is, vind ik niet waar. Ajax heeft het gewoon iets beter gedaan dan psv over het gehele seizoen. Geen schande, wel een interessant seizoen geweest.

9 mei 2022 om 08:26

Het is een hele zware straf maar als we hiervoor gaan schorsen dan houden we geen scheidsrechters over. Als het om het kampioenschap gaat, een pingel van Feyenoord tegen Ajax had een groot verschil gemaakt, gelukkige strafschop van Ajax tegen Sparta ook, en zo kunnen we nog wel even door gaan. Het is en blijft absurd dat pak m beet PEC Zwolle meer pingels krijgt als PSV / Feyenoord. Het gesprek gaat erover omdat 2 zeer aanvallende clubs bijna nooit een pingel krijgen, terwijl ze beiden handenvol voorbeelden hebben van momenten waar hij gegeven had kunnen / moeten worden. Dat de bal dan op zo’n moment en tussen deze clubs juist op de stip gaat is heel frustrerend.

9 mei 2022 om 08:29

Allemaal geweldige reacties! Haha, het laat zien hoe slechte verliezer je bent. Nee je hebt niet verloren maar de kans op de titel wordt kleiner.

Altijd uitgaan van je eigen prestaties ipv afhankelijk zijn van een derde persoon. Ze laten Feyenoord zelf terug komen naar 1-2. Dan weet je of je moet gas geven of je moet geluk hebben. Beide niet gedaan.

Welke criterium er is of niet, de bal komt tegen zijn arm aan. Nee zijn arm kan je er niet afhalen. Ging de bal richting goal? Zou kunnen moeilijke beslissingen, volgens mij terechte beslissing genomen. Anders was er wel VAR die zou ingrijpen?

9 mei 2022 om 08:45

De var had hierop nooit ingegrepen, daarover is iedereen het hier wel eens. De frustratie komt uit het totaal niet geven van strafschoppen aan psv dit seizoen terwijl ze bij andere clubs als zoete broodjes worden uitgedeeld. Statistisch gezien absurde verschillen die het kampioenschap wel degelijk beïnvloeden. 8 voor Ajax, waarvan enkele heel makkelijk gegeven tegenover 1 van psv, dat verschil is echt niet uit te leggen en had de stand volledig op zijn kop kunnen gooien. Als je hier dan ook nog de pingels tegen de clubs bij optelt zal je zien dat Ajax hier wel erg veel geluk in heeft. Niet erg verder maar het verschil tussen plek 1 en 4 is zo wel groot.

9 mei 2022 om 09:31

Ik moet toegeven dat ik wel eens een wedstrijd van PSV oversla, maar durf te stellen dat ik een kleine 40% van de wedstrijden van PSV in z'n totaliteit heb gezien. In mijn beleving zijn er niet heel veel discutabele momenten geweest waar PSV een strafschop had verdiend? Dat 1 strafschop weinig is ben ik met je eens, maar of ze echt zijn benadedeeld betwijfel ik..

9 mei 2022 om 12:52

Ik zeg je eerlijk dat ik hierbij naar cijfers heb gekeken, en voetbal wordt niet op papier gespeeld. Feyenoord heb ik (bijna) alles gezien dit seizoen en daarbij waren verschillende momenten waarbij iedereen verbaasd was. PEC Zwolle die zelf aangaven dat de var het gemist had, bal tegen uitgestoken arm, de bal letterlijk over de achterlijn slaan, you know the drill.. dat we dan voor zo’n bal wel een pingel krijgen verbaasde me. Zeker als je beseft dat wij even veel pingels als pec hebben

Verder hoor ik wekelijks clubs klagen over de arbitrage, het is jammer dat de var slechts een extra afleiding is gebleken.

9 mei 2022 om 16:28

Ajax is ook veel vaker dan psv in de 16 van de tegenstander. Psv parkeert nogal vaak de bus als ze 1-0 voorstaan.

9 mei 2022 om 09:50

Wij zien al weken absurde beslissingen. Zelfs de bekerfinale is vergald door een absurde beslissing. Hoe hebt het soms mee en je hebt het tegen. Dit was een schot op doel die geblokt werd door een arm, heel simpel. Hoe onbedoeld het ook was. De een geeft hem de ander niet. Elke club maakt dit meerdere keren in het seizoen mee. Vorige week krijgt psv wel een buitenspelsituatie goal waar in de bekerfinale zo’n situatie wordt afgekeurd voor Ajax. Dit gebeurt nu eenmaal…. Deal with it zeggen we dan.

9 mei 2022 om 10:57

Ik kan me nog een wedstrijd herinneren Chelsea - Ajax CL daar kwam een soort gelijk geval aan de orde , toen werd er een penalty en een rode kaart gegeven .

Serdar bedankt voor de titel hè! Als PSV nou gewoon niet zo ‘bang’ was en gewoon voor de 0-3 was proberen te gaan, dan was er niets aan de hand geweest.

Maarja Psv en tweede helften spelen onder Schmidt dat is geen succes combinatie gebleken.

Nogmaals hulde voor Feyenoord. Dus voor de ene keer: “Niet is sterker dan dat ene woord: FEYENOOORDDD”.

9 mei 2022 om 07:34

Toch wel vrij bizar hoe sommige mensen de blunder van Gozubuyuk goed proberen te praten door te roepen dat PSV de 3-0 had moeten maken. Je verzint het niet.

9 mei 2022 om 07:40

Het is geen blunder goed praten, het is wijzen op andere feiten. Zahavi had de 0-3 voor het inschieten. Als hij dat had gedaan was het nooit meer 2-2 geworden. Waarom wordt Zahavi hier niet afgemaakt omdat hij zo'n makkelijke kans verprutste?

9 mei 2022 om 07:42

Ohja toch wel hoor, je had never nimmer nooit in die situatie mogen komen nadat je zo’n goede eerste helft hebt gespeeld! Psv heeft hierdoor de titel verspeelt. Je moet altijd naar jezelf kijken iit naar anderen.. maar in dit voetbalwereld zijn we heel goed met de vingertjes wijzen naar anderen.

9 mei 2022 om 07:42

Ik snap niet dat jullie de schuld bij Gozobuyuk neerleggen en dat er zoveel doen alsof jullie de scheids het hele seizoen al tegen hebben. (Terwijl jullie vorige week nog een goal cadeau kregen).
1. De scheids moet in een split second beslissen. Als hij volledig mis zit kan de VAR ingrijpen
2. De VAR kijkt het na. Jongen draait zijn rug naar de bal en de elleboog verandert de baan van het schot, dat ander richting de kruising gaat. VAR vindt het misschien een lullige penalty maar kan niet ingrijpen want de scheids zit niet volledig mis.
Dan moet je als psv niet naar de scheids of de VAR kijken, maar vooral naar jezelf.

9 mei 2022 om 07:51

Echt de eerste, enige objectieve situatieschets van het moment. Wat een gehuil van alles pro-PSV en anti-Ajax de hele tijd overal. Verfrissend dit en geen speld tussen te krijgen

9 mei 2022 om 07:59

Precies dit FR010. Ik vind het een te makkelijk gegeven penalty, maar het is geen Milik-schwalbe waar Makkelie toen intrapte bijvoorbeeld. Het wordt alleen extra uitvergroot omdat het aan het einde van het seizoen is. En als ik Schmidt dan hoor zeggen dat ze zonder deze pingel en het zijlijngevalletje Blind bovenaan hadden gestaan, geeft dat het zelfreflectief vermogen weer: niet bestaand. Ik had Feyenoord overigens verkeerd ingeschat. In de eerste 20 minuten leek het wel alsof ik naar Panningen zat te kijken en ze expres de ballen over 2 meter inleverden. Maar in de 2e helft waren ze fenomenaal.

9 mei 2022 om 08:11

Het is gewoon triest als je stelt dat PSV kampioen was geworden zonder twee van deze beslissingen.
En het dan niet hebben over je eigen falen zoals Schmidt graag doet.
Daarnaast maakt de scheids geen fout. Als er al een fout was dan was het de VAR.

9 mei 2022 om 08:17

Een gebrek aan zelfreflectie is Schmidt zeker niet vreemd, echter heeft hij met die uitspraak zeker geen ongelijk. Dat zijn 2 behoorlijk bepalende besluiten geweest welke Psv niet hebben mee gezeten.

Feyenoord verkeerd ingeschat; best knap als we onderwel aan het einde van het seizoen zitten. Dan heb je zogezegd goed opgelet...

9 mei 2022 om 08:23

Het leek eerder op Panningen 5 haha. Maar Feyenoord liet in de 2de helft zien waarom ze de finale van de Conference League gehaald hebben. De penalty was discutabel, maar volgens de regels kon die gegeven worden.

9 mei 2022 om 08:42

Schmidt moet idd niet stellen dat je anders kampioen was geworden zonder deze 2 voorvallen. Aan de andere kant wijst schmidt nu ook niet naar de scheids maar naar de VAR wat in mijn ogen ook terecht is.

9 mei 2022 om 08:49

Gluubster: ik heb na 4 maanden nog nooit bewijs gezien dat die bal 100% zeker uit was, dus waarom ze nog steeds over dat moment janken snap ik totaal niet. Wat heel psv doodleuk vergeet is dat Ajax op dat moment al een tijdje tegen de 1-2 aanzat en dat het rond de middenlijn gebeurd. Daarnaast ging de bal nog tussen 6-7 Ajax spelers, dus het was gewoon een goede aanval waar psv zelf nog 10 keer had kunnen ingrijpen. Enorm zure reacties weer van psv. Zou pas een schande zijn geweest als die bal uitgegeven was als er na 4 maanden nog steeds geen bewijs is van in of uit en het al tig keer is laten zien hoe optisch bedrog de bolling van de bal is.

9 mei 2022 om 09:02

Helemaal met Fr010frdam eens. Geen speld tussen te krijgen. Volgens mij is daarbij beslissend dat Mauro een bal die anders in het doel was gevlogen met zijn arm tegenhoudt. Dat weegt dan zwaar mee in de beslissing of het hands is.

9 mei 2022 om 09:03

Beste Zytto: ik zeg ook nergens dat het besluit onbegrijpelijk was. De keuze was ook te billijken. Het zijn alleen 2 cruciale momenten waarop Psv de arbitrage niet mee heeft. Dat is een conclusie die wel getrokken kan worden toch?

Dus de uitspraak van Schmidt, hoe weinig blijk van zelfreflectie ook, is in feite kloppend.

Bovendien lees ik hier al heel het seizoen kritiek op Schmidt en Psv en wordt alles omtrent Ajax en nu ook Feyenoord omhoog gepraat. Als je dan ziet dat kleine, twijfelachtige momenten(met invloed van de arbitrage) het verschil maken wordt mij altijd duidelijk in hoeverre er gechargeerd wordt. Maar goed, dat is de voetbalwereld.

9 mei 2022 om 09:22

@gluubstertj
Maar andersom zie je hetzelfde. Ook kleine, twijfelachtige momenten vallen in het voordeel van PSV uit. Zoals in de KNVB finale waarin een doelpunt afgekeurd werd omdat er een aantal passes ervoor iemand buitenspel gestaan had terwijl de bal terug gespeeld werd. Verleden week werd nog duidelijk uitgelegd dat er nadat de bal terug gaat, er een nieuw moment ontstaat en er dan geen VAR moment meer is.

9 mei 2022 om 09:26

Speedy: dat was gewoon buitenspel, niks twijfelachtigs aan. Al snap ik dat je dat vindt gezien je clubvoorkeur. Dat is ook hetgeen wat mij tegen de borst stuit op dit forum. Eenieder probeert alles omtrent eigen club in diens straatje te lullen. Vermoeiend en vrij doorzichtig.

9 mei 2022 om 09:36

Gluubster: In mijn ogen heeft dat niks met de arbitrage mee of tegen te maken. Als er geen sluitend bewijs is dat de bal in of uit is dan is die bal dus gewoon in. Het zou pas echt een schande zijn als die goal werd afgekeurd en de VAR na de wedstrijd zou zeggen "ja hij was voor 90% uit". Zowel de scheids als de VAR hebben hier 100.000% de correcte beslissing genomen. Als zelfs het correct handelen van de arbiters al ter discussie wordt gesteld dan is het einde helemaal zoek.

9 mei 2022 om 09:39

@SpeedyAFC conclusie: je mag nooit meer klagen over twijfelachtige momenten, want elk team heeft ooit een moment mee gehad. Wat een dooddoener zeg. Los van of je gelijk hebt of niet over bepaalde momenten, weet ik zeker dat jij nooit meer zal klagen als je weer zo’n Chelsea - Ajax scenario krijgt, want dat hoort bij voetbal .

9 mei 2022 om 09:41

@Zytto34 zoals die duidelijke buitenspel goals in de JC nog steeds erbij worden gehaald? Hypocrisie is vele niet vreemd hoor op dit forum.

9 mei 2022 om 09:53

Juist. Jij ziet het. Die arm blokt een schot wat op doel gaat. Heel simpel. Heel duidelijk en heel logisch dat hij hem dan op de stip kan leggen.

9 mei 2022 om 09:58

Het is nog erger dat Mauro Junior niet harder aangepakt wordt. Hoe hij wegdraait is onnodig een risico nemen. Er zijn vaker penalty's voor gegeven.

9 mei 2022 om 10:22

Gaven ze maar boetes voor onnozel kijken

9 mei 2022 om 08:46

Ik als Psv’er ben het gewoon met je eens hoor. Zoom sowieso nooit zo in op scheidsrechterlijke dwalingen. Geluk dwing je vaak af. Daarbij had Schmidt gewoon Madueke eerder moeten brengen en Gakpo laten staan dan hadden we meer kans gehad op een 0-3.

9 mei 2022 om 09:54

Wat een onzin. Tuurlijk, een scheidsrechter kan altijd een fout maken. Het is hier vooral de manier waarop het gebeurt dat het zo ontzettend pijnlijk maakt.

1. Gozobuyuk fluit in eerste instantie niet eens, maar pas wat momenten later als Feyenoorders als bezetenen op hem af komen om te vragen om een penalty.
2. Bij zo’n twijfelgeval worden scheidsrechters opgedragen om niet te fluiten. Dit kan namelijk altijd nog gecorrigeerd worden door de VAR.
3. Nadat Gozobuyuk de fout had gemaakt, had hij alsnog naar de kant kunnen gaan om de situatie te beoordelen. Ook dit wordt niet gedaan.

Dit is ook niet te vergelijken met het missen voor bv open goal. Of een blunder van een keeper. Dit zijn namelijk 3 ontzettend grote fouten op een rij.

Maar wie is in deze de grootste fout? De VAR had hem kunnen overrullen gezien het geen overtreding is. Of vond de VAR dat de hand/arm daar niet juist was?

Gozubuyuk moet in een split second reageren en als dan de VAR je vervolgens in de steek laat... daar is hij toch voor?

9 mei 2022 om 07:48

Ik snap heel goed dat de var niet ingrijpt. De elleboog steekt namelijk uit, bal gaat op doel, dus het is niet zo'n grote fout van de scheidsrechter als velen willen doen geloven.

9 mei 2022 om 07:52

Waar moet die arm blijven dan? Elleboog steeks uit? Ja dat is toch logisch? Je moet zelf eens een bal op je af zien komen en weg willen draaien, dat doe je niet 2 armen langs je lichaam maar je armen zwaaien mee.

Zelfs als fanatieke Feyenoord fan vind ik het erg zwaar bestraft.

9 mei 2022 om 08:01

Als je dit een penalty vindt dan snap je het echt niet, de elleboog van Mauro kan nergens anders heen en zijn arm hangt naast zijn lichaam. Scheidsrechter en VAR zakken hier volledig door de mand. In zo'n situatie met zoveel dingen op het spel moeten ze veel langer de tijd nemen en had Gozobuyuk ook zelf moeten gaan kijken!

9 mei 2022 om 08:49

Als Mauro niet draaiend springt maar ‘gewoon’ blijft staan/recht omhoog springt, dan is die elleboog er ook niet.
Een beetje vergelijkbaar met een sliding maken met je arm onder je lichaam en iemand die hem er tegen aan schiet.

Lullig en je kan er niks ook aan doen, maar de regels bieden daar gewoon ruimte voor een pingel onder de noemer ‘voorwaardelijke opzet’ - je zet een actie in waarbij je weet dat je het risico loopt op een bal op je arm/hand/elleboog

9 mei 2022 om 13:46

Slecht voorbeeld Maykel want dat is anno 2022 dus geen strafschop meer.

9 mei 2022 om 14:09

Zijn arm hangt dus niet volledig naast zijn lichaam en natuurlijk kan zijn elleboog wel ergens anders heen. Deze kan gewoon naast zijn lichaam hangen en hoeft niet uit te steken. Ik vind de pingel ook overdreven, maar het slaat nergens op om net te doen of mensen met een andere mening er niks van snappen.

9 mei 2022 om 08:59

De VAR werkt niet zo, de VAR is adviserend de scheidsrechter op het veld bepaald uiteindelijk.

Ik snap de heisa wel, maar ik ben van mening dat het toch wel erg uit zijn verband wordt getrokken. Het is naar mijn mening een penalty die je niet hoort te geven, maar wel kan geven. Mauro neemt gewoon een risico om er zo voor te springen, dankzij dat risico wordt het schot van toornstra geblokt en het schot gesmoord. Het is niet dat het een 100% schwalbe moment was of iets dergelijks. Gewoon heel ongelukkig allemaal en het valt dan net niet de goeie kant op voor velen. Ik vind het ook jammer dat hij hem heeft gegeven. Beetje 'scheidrechter u vermoordt de competitie'

9 mei 2022 om 10:22

De emoties lopen hoog op omdat het plaatsvindt in het heetst van de strijd en omdat Ajax de grootste begunstigde is. Zeker dat laatste speelt een grote rol.

Hij floot ook niet eerst. Had de situatie beoordeeld. Plotseling gaf ie m toch. En maakt 80 procent van voetbalminnend blij met 1 beslissing. Popie Jopie.

9 mei 2022 om 07:33

Logisch tochdat je even een paar seconden neemt voordat je zo'n beslissing neemt?

9 mei 2022 om 07:45

Hij twijfelde zichtbaar idd. Ik heb t idee dat de volle Kuip deze penalty heeft afgedwongen. Arm naast t lichaam, geen onnatuurlijke bewegingen. Hier wordt 9vd 10x geen penalty voor gegeven. Oplossing zou zijn om t multi-interpretabele grijze gebied waar in te manipuleren valt op te doeken en hands gewoon hands laten zijn. Maar dan krijg je weer spelers die de bal expres tegen een arm/hand aanwippen. Heb van Bommel dat ooit zien doen bij Barcelona, in de 16 ,een metertje vd achterlijn. Kreeg m ook nog., terwijl tegenstander armen strak langs zn lijf had. Hij lobt m zo tegen zn arm,pingel. Dat kan dan ook niet de bedoeling zijn.

9 mei 2022 om 08:16

Het probleem is veel breder dan alleen dit.
Is het een panel als hij hem niet geef had ik niet boos geweest.

Het probleem is toch gewoon de gehele var. De intentie was van de VAR om het spel eerlijker te doen worden. En twijfel momenten weg te nemen.
Nou volgens mij zijn er dit seizoen net zoveel verkeerde keuzes geweest als andere jaren.
Alleen het spel heeft well anger stil gelegen omdat sommige beslissingen 5 minuten duurde.
Voor mij is de gehele VAR geen aanwinst.

9 mei 2022 om 09:46

@bliek
De fout zit hem in de procedures. Omdat de scheids, na lang aarzelen, naar de stip wijst, mag de VAR alleen nog corrigeren als het echt 100 procent een foute beslissing is.
In dit geval, laatste minuut van de blessure tijd, dan verwacht je toch meer zorgvuldigheid? Dan wil je juist dat de scheids even gaat kijken om zeker te zijn want de beslissing bepaald het verschil tussen winst en gelijkspel.

Ja respect mannetje zit in zwaar weer. We kunnen de VAR ook wel opdoeken als ze toch niet onpartijdig te werk gaan. En wat is Sedar een lafaard dat hij gister geen interview wou geven gister. Dat zeg genoeg. En mensen worden vast boos op mij maar het is heel merkwaardig dat er 2 discutabele beslissingen werden genomen die goed uitpakte voor Ajax. ( bal over de zijlijn PSV-Ajax) De KNVB heeft een voorkeur voor Ajax

9 mei 2022 om 07:36

En wat vind jij van graancirkels en UFO’s? Die bestaan ook hè? Ik zie een verband tussen deze drie dingen incl. De KNVB die t.a.t in het voordeel van Ajax fluit!

Alsjeblieft zeg… soms zit het mee en soms zit het tegen…. In de bekerfinale zat het juist PSV t.o.v. Ajax mee… kom nou…

9 mei 2022 om 08:39

PSV moet blij zijn dat Feyenoord niet heeft gewonnen? Feyenoord mag dan net zo goed blij zijn dat PSV met rust niet 3-0 voor stond. Mensen kunnen zulke non-argumenten gebruiken om hun statement kracht bij te zetten.

9 mei 2022 om 07:48

Veel psv'ers blijven ook maar klagen over die bal over de lijn tegen Ajax. Terwijl de CL wedstrijd Real - Ajax in 2019, met een Duitse arbitrage, precies dezelfde beslissing maakte in een identieke situatie. Ook de bal wel/niet over de lijn waar vervolgens een goal uit komt.
Klagen over deze penalty in de Kuip snap ik helemaal, maar in Eindhoven werd tegen Ajax echt de enige juiste beslissing genomen door de arbitrage. Maarja, wijzen naar de scheids blijft natuurlijk makkelijker dan de hand in eigen boezem steken..

9 mei 2022 om 07:53

Moet je maar even de bekerfinale vergeten, want die past niet in je waarheid, denk ik? Wel prachtige PSV Calimero ben je. Helemaal in de clubcultuur pas je. Schmidt is vast trots op je

9 mei 2022 om 08:18

Ik ben geen calimero maar de VAR is ingevoerd om de scheidsrechter te ondersteunen. Ik durf te wedden als een Ajacied zo net als Mauro de bal aangeschoten krijgt dat er dan geen penalty gegeven wordt

9 mei 2022 om 08:54

En ik durf te wedden dat als dit bij Ajax-az gebeurde in de laatste minuut bij Mazraoui dat jij (en veel psv'ers) moord en brand hadden geschreeuwd dat Mazraoui met zijn arm een levensgevaarlijk schot op goal voorkomt in de laatste minuut die misschien wel een nederlaag voorkomt.

Vond het zelf ook niet een strafschop.
Tuurlijk was het een belangrijke pot en ik weet ik kan makkelijk praten want bij elke club hebben wij zo onze voordelen maar ook nadelen.
Ik denk dat het gewoon beter is om een strafschop te geven bij elke bal op je arm want zijn wij van het gezeur.
Enige nadeel is dat de tegenstander dan bewust gaat zoeken naar je arm, het zij zo maar we zijn wel van deze eeuwige discussie af wel of geen pingel.

9 mei 2022 om 07:46

Laat dan hands hands zijn idd. Valt er ook niks meer te marchanderen of manipuleren.

9 mei 2022 om 08:44

Dan krijgen we de situatie waar je expres tegen de hand/arm gaat schieten om een pingel te krijgen zoals dat in het hockey gebeurt met de voet. Lijkt me ook geen wenselijke situatie....

9 mei 2022 om 08:51

Dan maar expres maar dan hebben we niet die eeuwige discussie

Laten we niet overdrijven. Er worden grotere fouten gemaakt zoals bij Zwolle dit weekend. Dan houden we geen scheidsrechters meer over..

9 mei 2022 om 07:54

Maar dat is dus het signaal dat fouten maken erbij hoort en je dus afscheid kan nemen van de VAR. De VAR zou voor eerlijke situaties moeten zorgen en zorgen dat de man op het veld fouten mag maken maar deze wel gecorrigeerd wordt. Nu dus 2x niet.

9 mei 2022 om 07:57

Fouten maken hoort ook erbij. Er zijn elk weekend grotere fouten dan deze. Bij deze is de impact echter groot en daarom krijgt het zoveel aandacht.

9 mei 2022 om 08:04

En als we voetballers ook schorsen na een dramatische wedstrijd, heeft Ajax woensdag geen elftal meer….

Als we iedereen moet schorsen op basis van een mislukt optreden blijven we bezig. Want bij PEC trekt de VAR verkeerde lijnen, dus ben je op papier alweer een paar scheidsrechters kwijt. En dat terwijl je juist woensdag en zondag alle arbiters nodig hebt voor zoveel duels. Dus de suggestie van schorsing kunnen we beter niet doen.



Er zit nog te veel verschil in de regels voor hands. De ene keer fluiten ze wel en de andere keer is het geen hands.

Whataboutism....Ja maar bij Pec was t erger lees ik steeds terug. Net of dat iets afdoet van deze veel te makkelijk gegeven strafschop.
Zo van ik sla Pietje op zn bakkes ,als ie dan boos wordt zeg ik dat Kaïn Abel doodsloeg en dat dat veel erger is. Zou een bak zijn als Pietje dan zou zeggen: das ook weer zo,doe dan nog maar zo'n lekkere tik op mn muil.

9 mei 2022 om 11:13

Voor zowel Psv als Zwolle bestaat de competitie meer wedstrijden dan alleen deze. Daarbij bestaat een wedstrijd uit meer momenten dan dat ene moment. Kijkend naar alleen Psv, zij stonden met 2-0 voor en laten vervolgens Feyenoord het spel bepalen tweede helft. Als deze scheidsrechter een fout heeft gemaakt, is die dan groter dan de tactische dwaling van Psv waaruit deze twee doelpunten tot stand kwamen?

Je begint toch moe te worden van al die oud-lampies die nog steeds lopen te huilen.
Als ze er in de 1e helft 3 of 4 inleggen hoor je niemand.
Schot richting goal, mauro wil blokken met zijn rug, mist de bal en deze komt op zijn arm.
Van mij hoef je hem ook niet te geven maar het is wel te rechtvaardigen.
Grotere probleem is dat niet iedere scheids hetzelfde fluit waardoor er ruimte is voor discussie..

9 mei 2022 om 07:53

Kortsluiting bij huilende lampjes is er 1 met dubbele bodem.

9 mei 2022 om 08:35

Ik vind niet dat elke scheids hetzelfde hoeft te fluiten maar wat ik niet begrijp is dat we soms nog steeds in situaties terecht komen waarbij de beslissing van de scheids zéér discutabel of ronduit fout is. Dan vind ik dit geval eigenlijk nog meevallen omdat de bal dus inderdaad de arm van Mauro raakt, had niet gegeven mogen worden maar het kán. Er zijn ook situaties waarbij de scheidsrechter compleet de mist in gaat en niet eens de moeite neemt om naar de VAR beelden te kijken, ik ben absoluut voorstander van de VAR maar er zijn nog best wat verbeterpunten.

Tja, als de VAR niet zegt gast je zit er naast kan je het hem niet heel erg kwalijk nemen. Ik zag het ook pas bij de herhaling dat ie niet op zn uitgestoken onderarm, maar op de elleboog kwam.

Hij wil ook geen uitleg geven dus zeker doen.

Grappig hoe subjectief iedereen is. Krijgt in Italie De Ligt een ongelukkige penalty tegen is hij aan het handballen. Gebeurd het hier zijn de meeste mensen het er over eens dat de scheidsrechter fout zat. Ik vond persoonlijk de actie van die PSV-er niet slim. Op die manier geef je de scheidsrechter een kans. Blijf je staan is die kans kleiner. Ga je er met je rug naar toe weet je niet wat er gaat gebeuren. En voor PSV helaas en voor Feyenoord prima kwam er een strafschop.
Maar ja niet doen alsof alle twijfelachtige beslissingen dit seizoen tegen PSV vielen.

Rare opmerking van Koevermans want dan kunnen we nog wel even. Ik heb de wedstrijd van PEC niet gezien maar lees hier dat ook daar de scheids fout zat. Mijn eigen club is de afgelopen 2 wedstrijden geconfronteerd met Sander van Eik en Jochem Kamphuis. Nou geloof me dan valt Gozubuyuk nog wel mee. Opvallend is ook dat wanneer Nederlandse scheidsrechters Internationaal fluiten ze vaak complimenten krijgen. En als je ziet hoe er in Spanje gefloten wordt dan mogen we ons nog prijzen.

Dat schorsen vind ik altijd zo makkelijk. Doen we bij spelers toch ook niet als ze slecht spelen. Dan zouden we in dit geval toch ook de VAR moeten schorsen? Daar ben ik wel voor. Ik heb het totaal niet gemist in de conference league.

Mischien is is er wel sprake van matchfixing, we hoeven toch ook niet naief te zijn. Waarom zou het in de eredivisie niet gebeuren, het gebeurd overal in europa en kuyt is nog even ter spraken geweest, blind en wat te denken van beugelsdijk en na de voice en overmars schandaal kijk ik eerlijk gezegd nergens meer van op.Laat de OM dit ook maar gaan onderzoeken. Hoeveel mensen, hebben er uiteindelijk nog geld gezet op 2-2 en zitten daar bekenden van gozbuyuk tussen.

Scheidsrechter zijn is in mijn ogen echt een hondenbaan want je kan het nooit goed doen. Als je elke scheidsrechter gaat schorsen voor een foutje hou je geen scheids meer over en wie gaat er dan fluiten? Daarnaast was deze penalty nog enigszins te verklaren en heeft vooral de VAR hem in de steek gelaten.

Tja, het blijft mensenwerk en hoe zeer ik ook betreur dat ie hem zo makkelijk op de stip heeft gelegd, de bal kwam wel tegen de arm van Mauro. Ik vind dat Gozubuyuk best even een tik op de vingers mag krijgen maar de beste man floot verder een prima wedstrijd en het enige wat ik niet begrijp is dat ie niet zelf even naar de beelden is gaan kijken. Schorsen is in mijn ogen een beetje overdreven.

9 mei 2022 om 08:48

Nou nou nou, kutsupporters. Excuses dat we misschien niet geheel neutraal gereageerd hebben toen we een bal op een arm of elleboog zagen belanden. We reageerde wat te impulsief.

9 mei 2022 om 08:56

Shit man, sorry. Misschien kwam het door de provocaties vanuit het uitvak. We zullen ons voortaan gedeisd houden.

Gaat echt veel te veel over de scheids en veel te weinig over hoe PSV in 5 minuten een 0-2 voorsprong weggeeft en hoe slecht ze tactisch staan de tweede helft, waardoor Feyenoord ook een bizarre hoeveelheid goede kansen creëert in de tweede helft. Ook de xG liet dat weer zien. Helaas gaat het in NL zelden over het spel en altijd maar over randzaken.

9 mei 2022 om 09:54

Waarom denk je dat de coach van Psv gauw wegliep toen er vragen werden gesteld over het speelbeeld van de tweede helft? Deze situatie wordt maximaal benut om ook het tactisch falen te verbloemen.

Wat een onzin zeg. Dit is gewoon een lichte penalty. De bal komt tegen de arm. Gözöbuyuk vond het er blijkbaar één en als het er overduidelijk geen was, dan had de VAR hem naar de kant moeten roepen. Als je dit al absurde beslissingen vindt, moet je is rondkijken wat er op de velden in het buitenland voor beslissingen genomen worden.
Daarbij moet PSV zich zelf is afvragen hoe het kan dat je na rust zo weg wordt gespeeld, terwijl je de wedstrijd voor rust onder controle had.

Gakpo was vorig jaar de beste. Dit jaar is het niet anders. Volgend jaar kan maximaal hetzelfde opleveren. Europees zal Psv niet ver komen, aangezien Nistelrooy gaat bouwen. Bovendien wil/moet elke club geld halen uit transfers. OP basis van deze objectieve factoren zeg ik; gaan. Maak je mooie ttransfer, die je zelf verdient hebt.
Naast objectieve factoren zijn er ook subjectieve
Zorg dat je zakken snel gevuld zijn. Het kan gauw over zijn
Psv wordt nooit kampioen volgens schmidt. Zijn argumentatie is dat Ajax de schaal krijgt.
dat hij als een grote sukkel heeft lopen wisselen vergeet hij. Dat hij gefaald heeft op Europees niveau tot DRIE keer toe laat hij buiten beschouwing. Dus waarom zou Gakpo dan blijven?

Een 10 voor serdar namens mij schot was op doel gericht hands is hands punt dat is de regel vind ik

Het kan aan mij liggen, maar hands is toch gewoon hands? Het is enorm sneu en ongelukkig, maar regels zijn regels. Als hij zijn arm nou naast zn lichaam had gehouden is het een ander verhaal, maar z'n elleboog beweegt onbewust naar de bal toe.

Verder had PSV het voor rust gewoon al af moeten maken.

9 mei 2022 om 09:04

Het was ook gewoon hands. Mensen reageren op basis van emotie .

9 mei 2022 om 09:55

Psvallezpsv, je zet jezelf gigantisch voor schut. Droog je traantjes

Tja, wekelijks klooien de heren arbiters maar wat aan. Dit weekend wederom Kamphuis en Gozebuyuk, volgende week weer wat anderen. Idem dito op internationaal niveau. Wordt het dan niet eens tijd om de manier van arbitreren door te ontwikkelen? Is het niet meer een conservatieve benadering? De VAR is een stap in de goede richting, maar wordt nog niet gebruikt zoals bedoeld. Er is veel meer mogelijk volgens mij..

Gozebuyuk maakt een foute beslissing, maar wordt niet door de VAR gecorrigeerd. Ik vraag me dan af waarom de kritiek niet vooral op de VAR zit als hij overduidelijk een fout maakt?

De regel is handen naast het lichaam. Is niet gebeurd dus penalty. Dat zijn gewoon de regels. Dus ik begrijp al die heisa niet

9 mei 2022 om 09:47

En wat ben jij dan precies? Een huilebalk die wel neutraal is? Hou toch eens op! PSV had geluk vorige week met de buitenspel goal en in de finale van de beker en nu even pech. Shit happens en Ajax is gewoon de terechte kampioen.

9 mei 2022 om 10:11

@jaakke precies dat maar daar hoor je psv niet over.
Je kan hem geven of niet.

9 mei 2022 om 11:05

Gelukkig ben jij wel zo lekker neutraal. Feit is dat de competitie uit meer speelrondes bestaat dan deze. Feit is ook dat Psv met 2-0 voorstond, er ging wel iets meer fout dan een discutabele beslissing. Het is echter gunstiger als Psv zijnde en met name Schmidt om een externe schuldige te zoeken.

Snap wel hoe PSV zich voelt want Feyenoord heeft dat dit seizoen wel heel vaak mee gemaakt.

Maar dan was het antwoord altijd....aan het einde van de competitie is het wel voor iedereen hetzelfde...dus

En dat dit gebeurd aan het begin of einde van een competitie maakt helemaal niets uit

PSV roept het over zichzelf af. Ze lopen de tweede helft achteruit i.p.v. op zoek te gaan naar de 3-0. Feyenoord deed het daarentegen heel goed de tweede helft. Prima uitslag derhalve en fijn voor de kampioen.

Ik ben natuurlijk ajacied en blij met de uitslag, dus misschien niet helemaal objectief. Maar zo belachelijk was de penalty nou ook weer niet. Het is makkelijk gegeven. Maar zeker vanaf het camerastandpunt schuin van achter is te zien dat door de bal tegen de arm er een schot op goal wordt verhinderd, tel daarbij op dat de arm naar de bal toe draait, ookal is dat niet de speler zijn bedoeling. Daardoor krijg je een situatie waar je zeker niet per se een penalty hoeft te geven maar hem wel kan geven. Daarom zal de VAR hier nooit ingrijpen. Hierdoor hoeft de scheids zelf ook niet te kijken, dat argument slaat kant noch wal. De reacties worden nogal overtrokken omdat het cruciaal is in de titelstrijd, maar uiteindelijk geeft PSV het in de 2e helft helemaal weg door Feyenoord weer in de wedstrijd te laten komen

Ik snap niet dat iedereen hem aanwijst als schuldige. Hij mag, wat schmidt zei, niet naar de zijkant lopen om te kijken TENZIJ hij geroepen word door de var. Ik vind de var hier een stuk erger dan serdar

Als je je met lijf en leden voor een hard schot op doel werpt en hij komt tegen je onderarm dan kan die pingel gewoon gegeven worden. Het is geen natuurlijke positie. Dan blijf je namelijk naar je bal kijken en sta je met je armen langs je lijf. Hij springt de lucht zonder enige controle met zijn rug naar de bal. De ene scheids geeft hem wel de andere niet. Maar dat risico nam Mauro zelf. Voor de gehele discussie lijkt het me beter dat Ajax geen drie punten meer verspeeld zodat de onzin dat dit het kampioenschap gekost heeft kan verstommen.

Een hele vreemde situatie. Gozobuyuk, die eerst niet fluit, dan wel besluit om een penalty te geven. En de VAR doet verder niets, terwijl gedurende het hele seizoen de arbiters voor een wissewasje naar de kant worden geroepen. De penalty is zeker zwaar, maar hij kan 'm wel geven. Een bal op doel, die toch ongelukkig geraakt met een arm.

Verder moeten de Psv-ers vooral boos zijn op Schmidt. Hoe komt het toch dat het er altijd zo'n groot kwaliteitsverschil zit tussen de ene en de andere helft. En nog erger, door het wegtrappen van de bal, raakte de Kuip nog verhitter en werd er nog extra blessuretijd bijgetrokken. Schmidt mag zelf het boetekleed aantrekken!

Een scheidsrechter schorsen omdat hij een handsbal anders interpreteert dan iemand die cijfertjes uitdeeld?
Schmidt heeft met regelmaat gefaald en zijn elftal is meer dan eens de tweede helft volledig ingestort, is Schmidt al eens een paar wedstrijden geschorst door PSV?

Gozobuyuk is altijd al een waardeloze scheids geweest. Maakt verder niet uit of je nu voor Feyenoord of PSV bent

Geschorst worden! Dan kunnen ze welke week wel scheidsrechters schorsen.

Spelen we het spelletje zonder ze.

Hij had inderdaad even kunnen gaan kijken of er nou grote belangen spelen of niet. Maar hij had net zo goed voet bij stuk kunnen houden.

Je kan de penalty geven of niet en hij heeft hem gegeven klaar is kees.

Dit wordt gewoon opgeblazen omdat het in deze fase van de competitie is gebeurd, was het 10 wedstrijden geleden gebeurd was er niks aan de hand en helemaal omdat het een penalty is die een scheids kan geven!

9 mei 2022 om 12:17

@ahmed Ik snap het ook niet waarom iedereen weer moord en brand schreeuwt. Het is erg lullig hoe PSV het uit handen geeft, maar dit was zeker niet 100% GEEN penalty. Het is weer zo'n typisch moment waar scheids A een pingel in ziet en scheids B niet. Dan kunnen ze in de media weer die scheids helemaal afbranden, maar die bal wordt gewoon richting goal geschoten en geblokkeerd binnen de zestien door een arm (die een beetje ongelukkig nog uitsteekt). De VAR kan het ook moeilijk omdraaien, omdat de beslissing van de scheids niet per se onjuist is.

Wat een stemmingmakerij weer. Als de bal niet tegen de arm was gekomen had ik me nog iets bij deze commotie kunnen voorstellen. Maar Mauro maakt gewoon hands in het strafschopgebied. Heb wel genoten van Gakpo. Eindelijk liet hij het eens zien in een topwedstrijd, alleen jammer dat het maar weer één helft was. Dus om hem buitencategorie te noemen is wel erg overdreven.

Haha Koevermans. De man die ooit zei dat hij Ajax de titel niet gunde. Ook in dit geval weer erg objectief dus

Pfoe, dan had je er al veel kunnen schorsen hoor dit seizoen. Tot aan de VAR aan toe zelfs.

Zullen we dan ook Nijhuis maar schorsen? Zijn blunder bij PEC was nog erger met net zoveel belangen. Of geld dat niet omdat het geen topclub is? 😜

9 mei 2022 om 14:50

Maar Gözübüyük maakt dit weer goed doordat PEC zondag tegen een uitgespeeld PSV speelt. Maar ze mogen er meer schorsen hoor er worden zoveel fouten gemaakt. elke speelronde weer. Iedereen interperteerd de regels anders en je hebt geen idee waar je aan toe bent. Zelf buitenspel staat ter discussie is iets nu wel of niet buitenspel (hinderling of de bal wordt terug gespeeld over de middenlijn dus geen invloed).

Misschien maar eens mensen speciaal voor de VAR opleiden en het liefst niet meer door 1 scheidsrechter laten vervullen.

Stemmingmakerij door mensen die spelregels niet kennen en niet onderkennen dat je zelf tijd genoeg hebt om verschil te maken.

Ik vond de fout van Nijhuis erger als VAR nog wel. Dit kan PEC degradatie kosten en miljoenen aan inkomsten. Beetje vreemd dat dáár niét zo heftig op gereageerd wordt.

Je merkt dat deze scheidsrechter nooit zelf op een beetje niveau heeft gevoetbald .
Hij is ook niet bestand tegen druk van buitenaf . Al met al zal dit altijd een probleem voor hem blijven en in mijn ogen nooit beter worden ! Hij zal altijd hetzelfde probleem houden , omdat hij het niet als een voetballer kan inschatten .

Kwaliteit en werklust wordt altijd beloond. Zeurkousen voetbal wordt gelukkig afgestraft. PSV moet zich gedragen zoals ze in het verleden ook hebben laten zien namelijk door te voetballen en juiste werknemersmentaliteit te tonen. Kijk naar Feyenoord en Ajax, daar kunnen ze in Eindhoven nog veel van leren.

Ook al zou de var duidelijk vinden dat het een pingel was, het was duidelijk dat de scheits.. in eerste instantie niet floot voor een pingel. Dat hij daarna op de var afgaat het is wel een pingel, dan hoort hij in zo een belangrijk moment te gaan kijken om het zeker te weten. Daarnaast draaide mauro juist om hem niet tegen zijn armen aan te krijgen (wist dat anders een pingel een risico zou zijn) en de bal was zo hard, van zo dichtbij dat je al niets kan doen. Enige twistpunt zou kunnen zijn dat de bal anders de goal in was gegaan, maar als je de bal zag.. nee die was echt een paar meter naast gegaan dus dat kan het ook niet zijn geweest. Dit was echt een bewussie omdat men ook wist dat ajax punten had laten liggen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren