Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ryan Gravenberch is niets opgeschoten sinds zijn vertrek bij Ajax’

Laatste update:

Ryan Gravenberch is niets opgeschoten sinds zijn vertrek bij Ajax, zo kopt Wim Kieft zijn wekelijkse column namens De Telegraaf in de ochtendkrant van zaterdag. Volgens de Amsterdamse analist is de 21-jarige middenvelder afgelopen zomer begonnen aan een kansloze missie door tot medio 2028 te tekenen bij Liverpool.

The Reds namen Gravenberch afgelopen zomer voor 40 miljoen euro over van Bayern München. Sindsdien speelde de elfvoudig international 1.621 speelminuten in het shirt van Liverpool, verdeeld over 33 officiële optredens. Daarin was Gravenberch goed voor 3 doelpunten en 2 assists.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Kieft ziet dat Virgil van Dijk en Cody Gakpo een (belangrijke) rol van betekenis spelen bij Liverpool, maar de jongste Nederlander op Anfield niet. “Gravenberch is een ander verhaal. Opgeleid door Ajax en na een moeilijk seizoen Bayern München naar Liverpool getrokken. Het is een beetje het eeuwige verhaal dat alles wat bij Ajax vandaan komt goed moet zijn.”

“De laatste jaren vallen nogal wat vraagtekens bij die gedachte te zetten als je ziet dat nogal wat spelers het spoor bijster zijn geraakt na Ajax”, gaat Kieft verder. “Met Donny van de Beek met mislukte avonturen bij Manchester United en Eintracht Frankfurt als belangrijkste exponent daarvan.”

Volgens Kieft was Gravenberch niet klaar om voor Bayern München te gaan spelen. Toch is het volgens de Amsterdammer logisch dat der Rekordmeister de gok heeft gewaagd. “Zulke spelers zijn de investering waard, zelfs als ze niet slagen. Want na een moeizaam seizoen bij Bayern München legt Liverpool zomaar 40 miljoen euro voor Gravenberch neer. Lukt het, dan is het geweldig, lukt het niet, dan slijten ze hem wel voor een acceptabel bedrag.”

Kieft stelt dat de begeleiders van Gravenberch, Team Raiola, hun pupil hadden moeten beschermen. “Argumenten als ’de trein komt misschien maar eenmaal voorbij’ en ’financieel valt de aanbieding nauwelijks te weigeren’, zijn te begrijpen, maar kijk eens naar de sportieve toekomst van zo’n jonge talentvolle speler. Als het je niet lukt bij Bayern München om door te breken, waarom zou het dan wel lukken als je de stap naar Liverpool maakt?”

De voormalig topspits begrijpt absoluut niet waarom Gravenberch heeft gekozen voor de Premier League, in zijn ogen de zwaarste competitie ter wereld. “Het verbaast niet dat Gravenberch het vooral moet doen met invalbeurten of basisplaatsen tegen de kleintjes of in één van de bekertoernooien. In wedstrijden dat de grote jongens rust wordt gegund. Terwijl iemand van bijna 22 jaar wekelijks zijn wedstrijden moet spelen om beter te worden, ervaring op te doen en dan kan je later alsnog de stap maken naar topclubs als Bayern München en Liverpool”, aldus Kieft.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hij zit bij een van de grootste clubs ter wereld en zijn coach is lovend over hem. Maakt ondanks zijn leeftijd en wat lichte blessures flink wat minuten. Hij haakt nu al aan, binnen 3 jaar kan hij daar gewoon een onbetwiste basisspeler worden. En onderweg kan hij zijn prijzenkast en zakken vullen!

13 april 2024 om 13:34

Coach motiveert iedereen. Fans en pers zijn zwaar ontevreden, vinden m helemaal niks

Vind dat Kieft wel hout snijdt met deze column. Mede door zijn onderbouwing.

Kieft is wel iemand die zinnige dingen zegt over het algemeen

13 april 2024 om 08:10

Tot je iets verder gaat kijken, dan zie je dat er niet zoveel verschil zit in de minuten die Gravenberch en Gakpo hebben gekregen. Gravenberch krijgt daar echt zijn basisplaatsen en kansen.

13 april 2024 om 08:19

1600min vs 2500min in 23/34

13 april 2024 om 08:34

Gravenberch heeft een vrij stevige blessure gehad na die rare actie van Caicedo.

15 april 2024 om 10:21

Als je wat meer in detail gaat kijken, dus hoeveel kansen heeft iemand gekregen, dwz als iemand door blessure niet kan spelen telt dat voor mij niet mee.

Gravenberch:
6 potjes EL, 1 op de bank gezeten
25 potjes Pl; 4 op de bank
3 potjes Fa; 1 op de bank
5 potjes Efl; in alles mee gedaan

Gakpo:
8 potjes El; 1 op de bank gezeten
31 potjes PL: allemaal mee gedaan
4 potjes FA mee gedaan
6 potjes EFL mee gedaan

Beide worden zeker in PL altijd gewisseld of starten op de bank. Maar conclusie is dus dat Gravenberch 5 potjes meer op de bank heeft gezeten over een heel seizoen / alle toernooien. In de PL zelf, de hoofdmis imo, heeft Gakpo iets van 300 minuten meer. Verschil wordt voornamelijk gemaakt in bekertoernooien waar Gakpo vaak 90 minuten mag spelen. Als je mee neemt dat Gravenberch nog maar 21 jaar is, zeg maar de leeftijd dat Gakpo nog veelvuldig geblesseerd was, en ook regelmatig gewisseld werd bij PSV, en dus nog niet de fysiek had die hij nu heeft, vind ik dat je deze opmerking van Kieft als onzinnig kan beschouwen. Gewoon weer een analist die gewoon maar wat roept, en niet zijn huiswerk heeft gemaakt.

13 april 2024 om 12:58

Ik denk dat hij er wel een paar miljoen mij is opgeschoten. Sportief staat hij wel al 2 jaar stil.

Misschien moeten we in Nederland eens afstappen van het idee dat een middenvelder op zijn 22ste al moet zijn doorgebroken. De laatste jaren zie je toch wel enkele middenvelders die ook pas laat zijn doorgebroken. Zelf denk ik aan spelers als Sergi Roberto, Federico Valverde, Teun Koopmeiners, Marcos Llorente, Tijani Reijnders, etc. Ok, niet al deze spelers behoren tot de absolute op, maar ze hebben toch wel gemeen dat ze allemaal toch wat later zijn doorgebroken.

Nou ja, hij speelt niet in een wespennest... Dat moet wel fijn zijn

Qua geld is hij sowieso wat opgeschoten. Dus om te gaan roep dat hij niks is opgeschoten is onzin...

Voetballend zal die ook echt wel wat zijn opgeschoten... alleen al trainen op dat niveau is al top. Qua speeltijd is hij idd niks opgeschoten.

Bijlow is een goed voorbeeld van dat als je bij je club blijft dat het misschien ook afgelopen kan zijn. Nu kijk ik puur naar de euro's. Gravenberch heeft zich straks, of misschien nu al, helemaal onafhankelijk gespeeld. Of dat goed is voor zijn carriere en drive valt te bezien.

Zn bankrekening alleen al is dat niet met Kieft eens

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren