Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

KNVB verrast met Nigel de Jong als nieuwe directeur topvoetbal

Laatste update:

Nigel de Jong wordt de nieuwe directeur topvoetbal van de KNVB, zo maakt de voetbalbond bekend middels een persbericht. De 38-jarige voormalig profvoetballer wordt bij de KNVB de opvolger van Nico-Jan Hoogma. Earnest Stewart en Mo Allach van RKC waren eerder in beeld om Hoogma op te volgen.

“Het is een heel mooi vooruitzicht om aan de slag te gaan in deze functie, waarin ik het Nederlandse topvoetbal verder wil helpen verbeteren, bij de mannen en de vrouwen", zegt De Jong in het persbericht. "Nederland heeft altijd de ambitie om tot de absolute wereldtop te horen. Het aanwezige talent en de geschiedenis rechtvaardigen die ambitie. Werken in het topvoetbal vraagt specifieke kennis en ervaring. Die heb ik in mijn jaren als speler opgedaan bij verschillende clubs in binnen- en buitenland en kan ik nu gebruiken. Het is een grote eer en ik ga hier, samen met anderen, de beste invulling aan te geven.”

De directieleden Marianne van Leeuwen en Jan Dirk van der Zee zijn content met de aanstelling. "Het behoeft geen uitleg dat Nigel weet wat topvoetbal is. Hij heeft een absolute winnaarsmentaliteit en is natuurlijk goed bekend met het Nederlandse voetbal-DNA. Door zijn carrière als speler heeft hij een uitgebreide internationale ervaring en een netwerk op het hoogste niveau."

De Jong beëindigde zijn spelerscarrière in 2021 bij het Qatarese Al-Shahania en begon vervolgens aan het masterprogramma Internationals Business bij de UEFA. Dat De Jong nog geen ervaring heeft als bestuurder, is voor de KNVB geen probleem. Hij krijgt begeleiding van de nieuwe bondscoach Ronald Koeman, directeur voetbalontwikkeling Lennard van Ruiven en Aloys Wijnker, manager voetbalbeleid van de KNVB.

De Jong was niet de enige kandidaat om Hoogma als directeur topvoetbal op te volgen bij de KNVB. Er werd gesproken met Earnest Stewart en Mo Allach, technisch directeur van RKC Waalwijk. Stewart gaf echter nul op het rekest, daar zijn voorkeur lag bij het directeurschap bij de Amerikaanse voetbalbond. In 2026 vindt het WK plaats in de Verenigde Staten, Mexico en Canada.

De Jong doorliep als jeugdspeler alle nationale teams van de KNVB en speelde tussen 2004 en 2015 81 keer voor het Nederlandse elftal. Daarmee was hij actief op vier eindtoernooien, waaronder het WK van 2010 toen Oranje de finale haalde. In zijn clubcarrière kwam hij uit voor onder meer Ajax, Hamburger SV, Manchester City, AC Milan, LA Galaxy en Galatasaray.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Leip! Een leidinggevende waar je niet tegen in durft te gaan. Of je wilt een trap tegen je borstkas aan.

4 januari 2023 om 19:44

Zie hieronder allemaal mensen reageren dat hij gekozen is op basis van huidskleur. Echter denk ik dan: wat weten jullie van hem? Wat kunnen jullie over zijn ontwikkeling. Vertel: zaten jullie bij het sollicitatiegesprek? Hebben jullie Nigel onlangs gesproken? Jullie weten helemaal niets zinnigs te melden, dus stop met jullie gezever. Baal er verdomme van dat ik het iet geworden ben. Mooi baantje man.

4 januari 2023 om 19:49

Als je ziet welke kandidaten benaderd zijn, dan kan je zelf ook de conclusie trekken.

Ps: leuk voor de Jong. Weet niet of je voor deze functie heel veel kennis en kunde nodig hebt. Qua persoonlijkheid denk ik gevoelsmatig dat De Jong uitstekend is. Voor de rest kan ik niet oordelen. De namen die hem moeten begeleiden zeggen mij m.u.v. Koeman ook helemaal niks.

4 januari 2023 om 19:52

Huidskleur vind ik ook te makkelijk, maar je kan toch niet ontkennen dat het vreemd is? In 2021 gestopt als voetballer, dan 2 jaar een businessopleiding en dan gelijk directeur knvb. Alsof je direct na afstuderen als ceo van Apple wordt aangesteld. Daar moet je toch echt wel wat meer voor bewezen hebben.

4 januari 2023 om 22:34

@rick1o1,

2 jaar gestopt met voetballer, maar naast zijn carriere is de Jong al 18 jaar geleden begonnen met eigen bedrijven opzetten. Heeft diverse bedrijven opgebouwd en (door) verkocht. Is dat relevant aan voetbal, nee maar wel commercieel inzicht en kunde in besturen.

Daarnaast heeft hij de business opleiding gevolgd. Een 10 daagse cursus bij Harvard gevolgd. Ben je dan een pro? Nee maar je hebt in ieder geval in de juiste richting studie gedaan naast zijn eigen bedrijven.

Daarnaast heeft De Jong in Nederland, Duitsland, Italie, Engeland, Turkije en de USA gevoetbald bij allemaal (sub)top clubs. Spreekt hij 5 talen vloeiend. Heeft hij 81 interlands gespeeld.

Oftewel samengevat:
- Kunde in eigen bedrijven runnen
- Een opleiding gevolgd tot international business
- een voetbal carriere op het aller hoogste niveau

Aan welke kwaliteiten moet een bestuurder van de KNVB nog meer voldoen?

Dit had ik zeker niet verwacht.
Hij is in ieder geval wel iemand met pit.

4 januari 2023 om 16:25

Ik vraag me alleen wel af op basis waarvan hij geschikt is voor een dergelijke functie. Hij heeft naar mijn weten 0 ervaring in het bedrijfsleven en moet nu als verantwoordelijke de lijnen gaan uitzetten bij de Knvb. Maar misschien verbaast hij me ook wel. Wellicht dat hij een soort traject als Vd Sar doet die ook een studie ernaast heeft gedaan.

4 januari 2023 om 16:37

4ever4ajax
De Jong heeft zelfs al tijdens zijn carriere ervaring opgedaan in het bedrijfsleven.

4 januari 2023 om 16:40

@4everajax,

De Jong was tijdens zijn actieve carrière al bezig in het bedrijfsleven, heeft diverse eigen bedrijven opgezet met meest aansprekende een succesvolle auto dealer. Is een van de meest vermogende ex internationals van Nederland.

Cursus internationale business uefa gevolgd, cursus aan Harvard gevolgd voor leiding geven.

Gespeeld in 4 landen, spreekt 5 talen.

Hoe geschikt kan iemand zijn? Ik baal er van dat hij niet bij Ajax zit!

4 januari 2023 om 16:53

@D-Bergkamp
Man, ik heb echt een broertje dood aan die hele diversiteit discussie maar het is wel echt triest om te zien hoe er over deze jongen gesproken wordt. Alsof hij de functie te danken heeft aan zijn huidskleur. De man is met afstand de beste persoon voor de job. Komt uit het topvoetbal, zeer intelligent, Nederlands, international, succesvol. Wat wil men nog meer?

Gelukkig gaat hij nu wat binnen het voetbal doen en nog voor de KNVB ook. Inderdaad zwaar balen dat hij niet bij Ajax start.

4 januari 2023 om 17:06

@D-Bergkamp: Dank voor deze info, dat wist ik niet. Dan heeft hij inderdaad een stuk meer ervaring dan ik zelf dacht dat hij had.

4 januari 2023 om 18:06

@joecartoon

Wat wil je nog meer? Wellicht wat bestuurservaring? Je snapt hopelijk wel dat dit om de hoogste functie binnen de KNVB gaat, en niet om éã©n of andere meewerkstage, toch?

Geen idee waar jij werkt hoor, maar zou jij niet een beetje vreemd opkijken alsof het gehele bedrijf moet rapporteren aan iemand die geen enkele ervaring heeft, maar wel een 10-daagse cursus aan Harvard heeft gedaan?

@ Bergkamp
Zijn studie bij de UEFA heeft hij niet afgemaakt, de cursus bij Harvard duurde welgeteld 10 hele dagen. Kan jij in 10 dagen in een leidinggevende veranderen?

Overigens, welke meerwaarde heeft het spreken van 5 talen voor een directiefunctie in een Nederlandse organisatie?

4 januari 2023 om 18:30

@kralingen!
Zoals jij het schetst misschien wel, maar dat is niet helemaal zoals het is nietwaar?

de Jong heeft meerdere opleidingen gevolgd en heeft succesvolle bedrijven uit de grond gestampt. In die zin is de ervaring die hij meebrengt niet heel veel anders dan die van een Hoogma of van Breukelen. Bovendien, als je kijkt naar de functie (De directeur topvoetbal moet de nationale teams van de KNVB maximaal laten presteren. Samen met directeur voetbalontwikkeling Lennard van Ruiven draagt De Jong verantwoording voor het technisch beleid. De oud-middenvelder wordt ook het aanspreekpunt van alle clubs uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie. - sorry, even snel gecopypaste van het Parool) Denk ik dat een oud-voetballer die hiermee bekend is meer toevoegt dan iemand met 20 jaar ervaring als bestuurder in een groot bedrijf.

4 januari 2023 om 19:08

Jan Smit wel? Gudde ook? Fledderus? Respectievelijk voorzitter, algemeen directeur en TD. Gudde begon als nobody bij Excelsior. Fledderus bij Heracles. Zelfde principe als de Jong. Hij heeft ervaring in het bedrijfsleven en ervaring in de topsport. Hij werkt samen met andere directeuren bij de KNVB, ik vind het dan arrogant om te zeggen dat je hem niet serieus neemt omdat hij volgens jou niks heeft bewezen. Hoogma was ervaren, maar periode onder hem wordt niet als een succes gezien. Wat is dan wijsheid?

4 januari 2023 om 19:24

@D-Bergkamp - niet lullig bedoeld, maar Harvard is juist expres dit soort dingen gaan wezen doen om extra geld te verdienen. Ze pronken met die cursussen puur omdat Harvard juist die naam van prestige heeft. Vandaar dat al die ivy league universiteiten met die soort cursussen aardig wat geld weten binnen te slepen. Een MBA bij Erasmus is meer waard dan een 10-daagse cursus bij Harvard. Die executive master bij Uefa stelt ook niet super veel voor als je die curriculum bekijkt. Je hebt 10 sessies van welgeteld 3-4 dagen in verschillende landen/steden en het wordt afgesloten met een mondeling examen. Sorry hoor, maar dit is echt gewoon een bs opleiding waar je 20k voor betaald.

4 januari 2023 om 19:32

@Watiserno7weer Maar jij bent geen baas bij een ere of eerste divisie club of wel?

4 januari 2023 om 21:29

De functie van directeur topvoetbal stelt in feite ook weinig voor. Puur inhoudelijk als bestuurder. Daar komt het juist goed van pas dat je een goed internationaal netwerk in het vakgebied plus ervaring binnen de bedrijfstak hebt. Nou, daar beschikt de Jong over dus waar hebben we het nou over? Hij wordt geen minister president.

4 januari 2023 om 22:30

@fcgrun050,

Desondanks is een 10 daagse spoed cursus van Harvard beter dan niets. Een international business van de UEFA is ook niet alles, maar het is beter dan niets. Een eigen autobedrijf opzetten, uitbouwen en succesvol maken is totaal geen relevantie met voetbal, maar het is beter dan niets.

Wat willen we nou mensen?
De jong heeft in Nederland, Duitsland, Engeland, USA en Turkije gespeeld. Spreekt vloeiend 5 talen. Heeft eigen bedrijven opgezet (en succesvol geweest). Heeft naast zijn carriere diverse cursussen gevolgd en doet ook als analyst weinig tot gekke uitspraken.

Waar moet een man aan voldoen om in aanmerking te komen voor een bestuurder bij de Knvb?

4 januari 2023 om 22:37

@kralingen,

Samengevat:
De Jong heeft in 6 landen bij (sub)top clubs gevoetbald en 81 interlands gespeeld. Oftewel kennis van voetbal heeft hij wel.
De Jong heeft diverse bedrijven opgericht, gerund, begeleid en winst mee gemaakt. Oftewel kennis van commercie heeft hij ook.
De Jong heeft de international business van Uefa gevolgd, weliswaar niet afgemaakt, wel gevolgd. Oftewel in ieder geval acceptabele kennis.

Je hebt hier een man met voetbal kennis en talent, een man met commerciele kennis en talent. Een man die een studie heeft gedaan naar international business. Daarnaast spreekt hij 5 talen (niet geheel onhandig in internationaal topvoetbal) en heeft hij een groot netwerk in diverse europese landen.

Het is maar net hoe je naar iemand kijkt, in mijn ogen zijn er weinig beter geschikte kandidaten dan Nigel de Jong. Het totaal pakket is vrij uniek dat hij kan leveren.

5 januari 2023 om 00:29

@kralingen Sven Kramer sinds 2022 directielid team-NL, van den Hoogenband chef de mission IOC, zijn ook niet mensen met heel veel management en bestuurlijke ervaring. Toch wordt daar niet raar naar gekeken. Geef die jongen eerst een kans. Daarnaast genoeg leidinggevenden meegemaakt met heel veel opleiding die er werkelijk waar geen snars van snappen hoe men moet besturen. Dus opleiding zegt niet alles. John de Mol jr ook 'slechts' alleen Havo, maar was in zijn mid twintig commissaris bij Ajax. Wijlen Bart de Graaf op 23-jarige leeftijd voorzitter van een televisie omroep. Soms moet het lot je ook gunstig gezind zijn om je kunsten te kunnen laten tonen.

5 januari 2023 om 19:23

@D-Bergkamp

Wat voor een bedrijven heeft hij opgericht? Wat was zijn rol? En hoeveel winst heeft hij gemaakt? Alsof elke oud-profvoetballer per definitie een goede bestuurder is (het gros slaagt ook niet als trainer, dus waarom dan wel als bestuurder?).

Wat een gestoorde conclusies maak jij zeg, aangezien je dit letterlijk voor elk oud-international kan doen.

Volgens mij als er was benoemd dat hij een avondcursusje knikkeren had gedaan, had jij dat ook nog wel meegenomen in je oordeel.

Verassend! Zag ik even niet aankomen. Misschien wel goed juist, redelijk jonge gozer. Ben benieuwd

Is dit alleen maar omdat ruud gullit zo aan het zeuren was dat er nooit naar getinte mensen wordt gekeken als topfunctie? Dit voelt net als toen van der Sar directeur marketing werd bij Ajax..

4 januari 2023 om 16:08

Waar wil je nou naar tor gast? vdSar bij Ajax was wel goed zeker? En Ruud en co meteen als coach aanstellen. Ah prima. En wie was Hoogma dan? Of al die andere gassies. Maar nu Nigel het wordt oehhhh! Alsod het een koekenbakker is! 🤦

4 januari 2023 om 16:19

Dat zeg ik toch ook. Er wordt helemaal niet gekeken naar kwaliteit. Vd sar was ook een lacher. Maar Gullit heeft overal lopen schreeuwen dat de knvb racistisch is en dasrom denk ik dat dit nu sneller gebeurd. Verder boeit het me niks en wil ik nergens heen.

4 januari 2023 om 16:23

"earnest Stewart en Mo Allach van RKC waren eerder in beeld om Hoogma op te volgen." Natuurlijk komt dit door de Commissie Mijnals. Stewart en Allach had ik dan overigens beter keuzes gevonden.

4 januari 2023 om 16:28

@sociofan1: Heeft De Jong ook een opleiding hiervoor gedaan als Vd Sar (international Master of Sportmanagement)? Zo ja, dan begrijp ik je comment. Zo nee, dan zit je echt appels met peren te vergelijken en slaat je comment nergens op.

4 januari 2023 om 16:41

4ever4ajax
Ook een opleiding heeft hij gedaan. Dat staat gewoon in de tekst.
Je schrijft veel, maar je kunt je beter eerst enigzins verdiepen.

4 januari 2023 om 16:59

Wat lul je nou krom man? De Jong is in zijn jeugd begonnen op het gymnasium, heeft zijn HAVO afgerond. Logisch dat je met een voetbalcarrière vervolgens die kant kiest. Bovendien heeft hij laten zien naast zijn carrière succesvol bedrijven op te kunnen richten.

de Jong is stukken beter gekwalificeerd dan die vorige pannenkoek. Laten we het gewoon bij kwaliteit houden in plaats van het af te schuiven op huidskleur...

4 januari 2023 om 17:04

Ergens vind ik het wel logish als de helft van je nederlands elftal en vrouwen elftal getint is dat datzelfde ook te zien is in het bestuur en op de bank.

Maar goed wie ben ik..

4 januari 2023 om 17:06

Dus dat. Ze praten hier maar in het rond maar hebben geen idee! En dan zie ik allerlei reacties weer betreft Mijnals commissie. Nou gezien de reacties is het nog terecht ook dan! Man man man. Bij vdSar, Ruudje en co wordt er niet zo ver gekeken, is het ohh mooie kans. Heeft genoeg ervaring opgedaan blablabla. Maar nu is het oh huh Nigel? Hoezo dan? Terwijl hij bakken met ervaring heeft, bepaalde studies heeft gevolgd (oa masterprogramma International Business en een cursus aan Harvard) en heel wat bedrijven heeft opgezet. Maar ja een heel artikel lezen hier doen sommige niet maar hebben wel meteen een zogenaamde mening klaarstaan, lachwekkend!

4 januari 2023 om 18:08

serieus he... wat had Davids dan moeten toevoegen dan als assistent?

4 januari 2023 om 18:19

Mveel mensen zien liever een witte man op zulke posities, al er een gekleurd persoon is dan krijg je al snel"voorkeursbehandeling" opmerkingen, zoals duidelijk uit de reacties weten de meeste mensen niet eens wat wat zijn achtergrond is naast het voetbal. Mensen vergeten als we het niet over kleur hebben, zoals Gullit doet, je dan opgescheept zit met alleen maar witte mannen die de helft van de tijd ook niet gekwalificeerd zijn maar dat vinden ze geen probleem

4 januari 2023 om 18:21

@watiserno7weer Want jij ziet op tv wat een assistent wel of niet toevoegd, hou toch op man je zet jezelf voorschut

4 januari 2023 om 18:32

Davids had Messi op zn smurfen bakkus moeten slaan. Gekheid jongens, gewoon een grote held die Davids.

4 januari 2023 om 18:35

Watiserno7weer je bent lekker vlot met je praatjes en je antwoorden he makker, btje hier anoniem je afkeer tegen deze aanstelling te verkondigen omdat je denkt dat dit door commisie mijnals komt. Stoere vent jij

4 januari 2023 om 18:37

Bigwille eens dat het vermoeiend is te lezen dat De Jong deze functie door zijn kleur krijgt. Hij lijkt eigenlijk geknipt voor deze baan en ik ben allang blij dat het een jonger iemand is. Het gaat allemaal wel weer heel snel over ras, de racisme kaart wordt mi te snel getrokken en nu wordt ook deze aanstelling betwijfelt als zijnde voorkeursbehandeling voor de bühne. Heel jammer, we worden steeds meer Amerika waar werkelijk alles om ras draait, flauw van. Ik vind het een goeie aanstelling en sowieso een goeie kearl op een topfunctie, al wastie paars gekleurd

4 januari 2023 om 19:17

Hij voorkwam wel dat v Gaal klappen kreeg van Messi en Co.....zag Blind er niet tussen springen

4 januari 2023 om 19:36

Ik hoop dat als volgende keer een blank persoon aangesteld wordt, er reacties van dezelfde mensen die nu over kleur beginnen komen dat het dan ook wel op basis van huidskleur zal zijn. The good old boys club etc.

4 januari 2023 om 20:39

Danny blind ook niet behalve zijn zoon een vaste basisplaats garanderen.

4 januari 2023 om 21:02

Watiserno7weer nee dat niet alleen, kennelijk heeft hij ook meerdere bedrijven, studie gedaan + hij kent de voetballerij en diens valkuilen. Frisse wind, misschien is dat zo slecht nog niet.

4 januari 2023 om 21:09

Was een reactie op zijn inbreng! Maar blijkbaar is er op de inbreng van Blind geen discussie en ook niet op zijn "Kleur"

5 januari 2023 om 04:59

Grappig dat hier mensen denken dat hij de functie heeft gekregen vanwege zijn huidskleur, terwijl het eigenlijk is 'ondanks zijn huidskleur'. Hij moet zich net meer bewijzen, zoals duidelijk aan veel reacties te zien is. Terwijl als je naar zijn verleden kijkt, hij een zeer goede kandidaat is.

4 januari 2023 om 16:10

Hoe slaat je eerste gedeelte op het tweede? Heeft van der Sar de functie gekregen destijds omdat hij getint was? Ben even het plot kwijt hier.

4 januari 2023 om 16:11

Hoezo kan het niet zijn dat hij deze functie krijgt omdat men hem blijkbaar capable vindt voor de functie? Het feit dat je uberhaupt hieraan moet denken, somt een beetje dat "gezeur" van Gullit op.

4 januari 2023 om 16:21

Omdat ze nu perse iemand een topfunctie willen geven. Mij boeit het niet of iemand wit paars of wat dan ook is. Maar fit is volgens mij puur gekozen voor diversiteit. Mensen hebben jatenlange ervaring nodig om zo een fu ctoe te kunnen bekleden, maar als je voetballer bent geweest is het geen probleem en mag je aankloten

4 januari 2023 om 16:26

Als je heel eerlijk naar jezelf bent, zie je toch ook dat je opmerking meer over jou dan over hen/hem zegt?

4 januari 2023 om 16:45

Reageerde jij ook zo fel toen Huntelaar een topfunctie kreeg bij Ajax Sander?

4 januari 2023 om 17:06

Ja. Zoek betreffende topic maar terug. En hetzelfde als van der Sar

4 januari 2023 om 17:09

@soma

Je weet hopelijk wel wat het verschil is tussen een manager en directeur?

4 januari 2023 om 16:21

Tuurlijk, zal wel weer door zijn kleur komen. Het is ook nooit goed. Iets zegt me dat je het niet zo leuk vind dat er gekleurd persoon op desbetreffende positie komt te zitten. Je kan denk ik niet ontkennen dat Nigel de potentie niet heeft, waarom dan over Gullit beginnen. Ben dat zwart wit kijken van sommige helemaal zat, waarom iets nou altijd aan kleur linken.

4 januari 2023 om 16:22

Wil je dit alsjeblieft niet in mijn schoenen schuiven?? Ik ben voor capabele mensen op de juiste positie. Wat boeit de huidskleur dan??

4 januari 2023 om 16:29

Waaruit blijkt zijn potentie als directeur dan? Vooralsnog kan dat meen ik wel ontkend worden bij gebrek aan enige gebleken ervaring in die hoedanigheid.

4 januari 2023 om 16:34

Als je allereerste reactie leest, is het niet zo gek dat men zo reageert op jouw reactie. Alleen al het aangeven dat Ruud Gullit aan het zeuren was, zegt genoeg.

4 januari 2023 om 16:56

En waarom zou Nigel niet capabel zijn? Jij bent degene die over huidskleur gedoe begint...

4 januari 2023 om 17:08

Zie jij iemand vanuit school de directeur van Philips worden?

4 januari 2023 om 16:24

Beetje zuur... Als het nou een totale rando was, maar hij verdient toch op z'n minst een kans gezien z'n staat van dienst als speler en heeft zich er duidelijk op toegelegd. Beetje onnodig zuur

4 januari 2023 om 16:40

Zijn staat van dienst als voetballer heeft weinig te maken met het kunnen runnen met een professionele voetbalorganisatie. Voorbeelden te over van topvoetballers die hopeloos vallen als (technisch) Directeur of zelfs als trainer.

4 januari 2023 om 16:45

Je zet jezelf echt voor schut

4 januari 2023 om 19:24

En of ik een kans moet krijgen. Baal er behoorlijk van dat ik nog niet gebeld ben.

4 januari 2023 om 17:02

Jeetje Sander je moest er weer een ras ding van maken, of misschien is hij geschikt voor de functie ?.

Als dit het eerste is wat in je opkomt bij het lezen van bovenstaande nieuws artikel dan raad ik je aan goed in de spiegel te kijken.

Hoop dat dit geen weerspiegeling is van het nederlandse volk.

4 januari 2023 om 17:10

Je wil mij nu in een hoek duwen Bintro. Hoevaak moet ik nu aangeven dat huidskleur niks uitmaskt masr dat ik ben voor capabele mensen? Ruud gullit heeft afgelopen jaar veel heftoge en openlijke kritiek gehad op de knvb. Heeft er zelfs een commissie voor opgericht. Wat is er dan gek aan dat ik hier aan denk nu er een topfunctie wordt bekleed door een onervaren iemand?

4 januari 2023 om 17:26

Ja mogen we ook een keer zich bewijzen?aangezien wij ook een deel uitmaakt van jullie maatschappij!slechter kan het niet,aangezien ze alleen maar een zooitje van hebt gemaakt bij de knvb afgelopen jaren.En kappen jullie met die opmerkingen over zijn manier van spelen vroeger.We hebben jullie hypocriete behave door,zelf op het werkvloer is er wat met jullie .

4 januari 2023 om 22:45

@Mill Brown
Zolang mensen, zoals jij, in wij en jullie denken zal de kloof die mensen ervaren onoverbrugbaar blijven.

4 januari 2023 om 23:16

En dit is precies wat ik bedoelt,het is onmogelijk voor mensen zoals jij om in te zien wat “wij” meemaken dagelijks in dit maatschappij.hé ik heb me plek, zeer tevreden met me leven,maar je heb geen idee totaal niet wat ik allemaal moest doorslikken om te zijn waar ik nu bent.Wanneer ik zulke berichten leest,ik voel die hypocriet, zoals op het werkvloer en dan geef ik dat aan, volgens jouw zorg dat voor meer kloof?man fijne avond, ik wens je een gezegende nieuw jaar met veel gelukt en wijsheid.

4 januari 2023 om 17:30

@Sander555: Opmerkelijk jouw conclusie en alle duimpjes die je krijgt, dat is nou net waar die hele discussie over gaat. Op basis waarvan trek jij die conclusie dat dat de reden zou moeten zijn? Waarschijnlijk is hij gewoon de beste kandidaat of kan dat niet omdat hij getint is? Met dit soort opmerkingen sla je dus de spijker op zijn kop en bevestig jij waar jezelf je vraagtekens bij zet.

4 januari 2023 om 19:30

@Sander555 wat bazel jij nou? Nigel zou ook niet mijn eerste keus zijn nog eerder een Kluivert, Seedorf, Vanenburg of een Jonk. Maar om nou Gullit en de commissie Mijnals als de 'schuld' te geven, gaat iets te ver. Geef Nigel voor de verandering eens het voordeel van de twijfel ipv het nadeel.

4 januari 2023 om 19:41

Kijk eens eerst naar jezelf watiserno. Waarom haal je die commissie erbij en twijfel je aan zijn vaardigheden? We weten hier het antwoord wel.

Ben benieuwd waarom ze bij hem uitkomen. Heeft nog niks laten zien. Laat me verrassen maar de KNVB was de laatste jaren niet best.

4 januari 2023 om 16:32

Er zijn uberhaupt weinig (ex) voetballers die het qua studie ver schoppen. Degenen die dat wel doen (vd Sar, Pique, de Jong) worden dan ook direct gezien als heel speciaal volgens mij. Bij Ajax zaten er zakenmensen aan de top die niet meer aan voetbal dachten. Als alternatief wordt dan gekozen voor voetballers die eigenlijk geen bestuurservaring hebben. Dat heeft allebei flinke nadelen. Blijf het sowieso raar vinden dat je zelf topsporter moet zijn geweest om coach of bestuurder van zon organisatie te kunnen worden. Kunnen voetballen en kunnen coachen of besturen zijn gewoon niet dezelfde dingen en vragen totaal andere kwaliteiten. Maar ja blijft lastig. De situatie van zakenmensen zoals bij ajax toen is ook niet wat je wil, en de meeste mensen die bijv helemaal nooit gevoetbald hebben snappen het spelletje vaak ook niet eens.Tjah, ik geef Nigel gewoon de kans. Heeft zijn studies duidelijk op orde, kan iets. Heeft hoog gevoetbald. Komt sympathiek over. Why not. Zie hier veel mensen zeggen dat hij alleen gekozen wordt omdat hij een kleurtje heeft, maar laten we nou niet doen alsof al zijn blanke voorgangers nou van die toppers waren. Bij gelijke kwaliteiten verdienen mensen met een andere huiskleur ook gelijke kansen. Daar leek het tot nu toe nog niet op bij de knvb. (En dan heb ik het niet over het niet aanstellen van Henk ten Cate. Dat is gewoon een matige coach)

Geen idee of hij de kwaliteiten daarvoor bezit, maar lijkt me wel iemand met wat pit. Dat zal goed zijn voor de KNVB. En de KNVB maakt nou niet vaak gewaagde keuzes, dus ik vind deze aanstelling een leuke stap.

4 januari 2023 om 16:16

Een van de weinige voetballers die zijn zaakjes altijd zelf geregeld heeft. Had uiteraard wel een zaakwaarnemer, maar was altijd overal van op de hoogte. Lijkt me zodoende een verstandige vent… en dus geen slechte keuze vanuit de knvb.

4 januari 2023 om 16:27

Lijkt mij ook. Goed gearticuleerde vent die de voetbalwereld goed kent en als persoon altijd heel realistisch doch ambitieus overkwam. Ben heel benieuwd!

Ben ik verbaasd? Zeer zeker! Of hij bekwaam genoeg is voor die functie? Geen idee, ben benieuwd wat hij er van gaat bakken. Hoop niet dat iedereen hem nu al gaat afschrijven wegens gebrek aan ervaring, want eerlijk is eerlijk, het kan moeilijk nog slechter dan z’n voorganger dus kijken wat deze nieuwe impuls de KNVB zal brengen.

Heeft nooit gekke dingen gezegd in de media in zijn tijd als voetballer, kwam wel met kraakheldere analyses. Hij zegt waar het op staat, hart op z’n tong dus ben benieuwd.

4 januari 2023 om 16:36

Je hebt blijkbaar een glazen bol en je bent aanwezig geweest bij de selectieprocedure.

4 januari 2023 om 16:46

De Jong was tijdens zijn actieve carrière al bezig in het bedrijfsleven, heeft diverse eigen bedrijven opgezet met meest aansprekende een succesvolle auto dealer. Is een van de meest vermogende ex internationals van Nederland.

Cursus internationale business uefa gevolgd, cursus aan Harvard gevolgd voor leiding geven.

Gespeeld in 4 landen, spreekt 5 talen.

Hoe geschikt kan iemand zijn?

Hele goede keuze, iig iemand die kritiek meteen in stukke kan zagen. Als analist ook altijd scherp, prima.

Prachtig nieuws om meerdere redenen
1 echte voetbal dier die het wereldje kent,
2 diversiteit hopen op meer doorgang voor onze broeders
3 als hij had zoscherp is als hij was op het veld
4 slechter dan zijn voorganger kan niet

Op een of andere manier komt dit voor mij niet geheel verrassend. Hij komt altijd welbespraakt over. Ik wens hem in ieder geval heel veel succes.

Ach ja wat moet je hier van vinden. Al kijk je naar zijn opleidingen die hij gevolgd heb, zou hij kunnen slagen. Maar hij heeft 0,0 ervaring en dat lijkt mij wel een bepalende factor. Maar goed, misschien spelen er wel meer factoren mee, zoals diversiteit. Hij kent wel de wetten van het topvoetbal, dus laten we hem het voordeel van de twijfel geven, maar hij had beter bij een middenmotor in de eredivisie in kunnen stappen naar mijn mening.En laten we wel zeggen, beter en oud topvoetballer dan een omhoog gevallen juffrouw die voorzitter was van een amateurclubje uit Amsterdam.

Deze zag ik niet aankomen. Echter, het is altijd beter om voor zulke posities oud-spelers aan te stellen ipv die bobo's uit de politiek of bedrijfsleven.

Gefeliciteerd Nigel en heel veel succes!

4 januari 2023 om 16:53

Hoezo is dit beter? De KNVB is toch een top organisatie? Niet dat het beleid ook top wordt uitgevoerd maar het is wel een bedrijf qua grootte vergelijkbaar met een Douwe Egberts oid. Ik vind dit eigenlijk maar een vreemde zet, je zou denken dat je hier gewoon een topman voor moet aanstellen. Niet een oud voetballer.. Zover ik weet heeft de Jong ook geen opleiding hiervoor gevolgd.

4 januari 2023 om 17:11

Het is mijn persoonlijke voorkeur. Ik heb liever een onervaren oud-topvoetballer dan een ervaren topman/vrouw uit het bedrijfsleven of nog erger; politiek. Die hebben totaal geen feeling en link met voetbal. En KNVB is een voetbalorganisatie.

Nigel de Jong volgt/volgde International Business bij de UEFA en doet ook iets bij Harvard heb ik gelezen. Daarnaast ook verschillende eigen autobedrijven opgericht en 'gemanaged'. Dus helemaal een groentje is hij niet. Plus; hij wordt in het begin bijgestaan door 3 ervaren mensen, waaronder Ronald Koeman.

4 januari 2023 om 18:34

Aha vandaar.. ik ben het er niet mee eens maar waardeer je toelichting.

Prachtig. Eindelijk een zwarte jongen in een top functie.

4 januari 2023 om 16:11

Ik heb liever in eerste aanleg een geschikt iemand in een top functie.

Welke kleur hij heeft, vind ik dan minder interressant.
Daarmee niets tegen de persoon De Jong; hij heeft iig een topsport verleden, maar of hij geschikt is voor deze functie kan ik niet beoordelen.

4 januari 2023 om 16:24

Als je zegt dat je het geboel hebt dat de knvb juist daarom deze keuze heeft gemaakt dan wordt je hier echter met de grond gelijk gemaakt

4 januari 2023 om 16:59

Dat gebeurt vaker als je iets puur negatiefs roept zonder ook maar enige onderbouwing.

4 januari 2023 om 17:12

Er is genoeg onderbouwing. Moet je goed lezen. Er zijn hier commissies voor opgericht. Maargoed je naam zegt genoeg. Je voelt je aangevallen terwijl er niks racistisch wordt gezegd

4 januari 2023 om 17:51

Je praat over een racisme en kleur heletijd maar je bent helemaal niet op de hoogte. Verdiep je maar eens in Nigel en ga niet gelijk je racistische onderbuikgevoelens als een feit zien. Nigel is een van de meest succesvolle oud internationals op zakelijk gebied. Heeft een studie aan Harvard gevolgd en heeft ook zijn MBA binnen. Kom niet dom lullen.

4 januari 2023 om 18:53

Ik voel je me broeder✊🏿maar hij is wel half Nederlander✊🏻.ik weet sommige leden op vz vergeten “kijken door een kleur bril”.

Prachtig eindelijk een donker persoon die de kans krijgt! Nigel De Jong heeft een geweldige carriere als voetballer gehad en zich ook zakelijk bewezen met handel in exclusieve auto's, vastgoed en het afronden van masterprogramma International Business bij de UEFA en diverse cursussen aan Harvard afgerond

4 januari 2023 om 16:13

Bundy. Het is mooi dat een donker persoon de kans krijgt, maar het feit dat De Jong een donkere huidskleur heeft, moet niet doorslaggevend zijn. Het stukje wat je daarna schrijft vind ik veel interessanter. De Jong heeft blijkbaar niet stilgezeten en heeft zich buiten het voetbal ontwikkeld en ervaringen opgedaan. Op basis van die ontwikkeling snap ik dat ze hem de kans geven.

4 januari 2023 om 16:18

Ik weet dat deze discussie jou hoog zit en wil me er eigenlijk ook niet in mengen, maar is het niet een beetje denigrerend om meteen over zijn huidskleur te beginnen op het moment dat hij naar voren geschoven wordt als KNVB-directeur?

Zoals je in je verdere reactie zegt lijkt me dit best een capabele keuze. Is geen domme jongen (zelfs begonnen op het gymnasium, maar dat door het voetballen bij Ajax afgebroken), daarnaast zichzelf blijven uitvinden en komt daarnaast verstandig over. Tijdens zijn carrière verworden tot spijkerharde stofzuiger, maar ook zeker geen slechte voetballer en het laat zien dat er eindelijk iemand met pit op het pluche bij de KNVB te zitten.

Dan is dat toch prima voldoende reden? Het zou best kunnen dat zijn huidskleur is meegenomen in de keuze, maar dat blijkt vooralsnog nergens uit, om dan in de eerste zin al te insinueren dat hij een excuus is om meer donkere mensen in de top te krijgen vind ik dat voorbarig en af doen aan de persoon Nigel de Jong.

4 januari 2023 om 16:19

Als deze persoon nou blank was geweest, was het dan ook een goede zet of was het dan weer ouwehoeren dat donkere mensen geen kansen krijgen.

Zijn vooropleiding ziet er goed uit, maar is nog geen garantie dat hij gaat slagen. Ik hoop het van harte, want dit soort gasten hebben we wel nodig.

4 januari 2023 om 16:25

Ja zeker als hij blank was geweest had ik het ook een vette keuze van de KNVB gevonden! Alles beter dan steeds op dezelfde namen terugvallen. Ik had het bijvoorbeeld ook vet gevonden als Wesley Sneijder TD was geworden bij Ajax (al heeft hij zakelijk nog lang niet zoveel bewezen als Nigel de Jong)

4 januari 2023 om 16:32

ik had het ook heel vet gevonden als Wesley Sneijder TD was geworden bij Ajax maar ik ben dan ook PSV-fan

4 januari 2023 om 16:55

Hahahhahaha

Topvoetballer geweest en vind hem altijd redelijk welbespraakt. Alleen weinig tot geen bestuurlijke ervaring volgens mij, dus belangrijk dat hij de juiste mensen om zich heen verzameld.

Op basis waarvan precies? Ik laat me graag verrassen maar zag dit niet aankomen

Op basis van wat, precies? Is het niet handig om iemand te nemen met enige vorm van ervaring in een dergelijke functie?

Kom er maar in met die NL Liga die de KNVB buitenspel zet. Die organisatie is compleet de weg kwijt.

Ben wel benieuwd op welke grond de KNVB hem geschikt acht voor deze functie. Dan waren die andere namen die genoemd werden meer voor de handliggend

De wat? Hoe komt de KNVB in één keer tot deze beslissing? Totaal geen ervaring in deze rol. Dan kan je beter gaan voor een persoon gaan die zich heeft bewezen in deze voetbalwereld. Wat heeft Nigel de Jong nu bewezen? Wat heeft hij na zijn loopbaan gedaan?

4 januari 2023 om 16:12

Aan de andere kant: geen politiek, maar voetbal op de eerste plaats. Kijk naar Infantino bij de Fifa, is toch ook niets! Ik vind het gedurfd, maar wel gaaf!

4 januari 2023 om 16:15

Had zelf eerder gekeken naar een persoon als Toon Gerbrands of als je echt een voetballer wil dan Rijkaard.

4 januari 2023 om 16:17

Rijkaard is niet beschikbaar. Gerbrands vind ik zelf een hele goede, maar De Jong kan echt wel wat, geef hem een kans. Ik vind het wel verfrissend.

4 januari 2023 om 16:18

Ik zal mijzelf een klein beetje rectificeren ik lees op Voetbal International: Nigel de Jong ziet zichzelf wel actief blijven in de voetballerij. De voormalig middenvelder van onder meer Ajax, Manchester City en AC Milan gaat het masterprogramma International Business volgen bij de UEFA en heeft zich tevens ingeschreven voor een tiendaagse cursus Business Management aan Harvard. Hij wil uiteindelijk een 'leidende rol binnen een organisatie' vervullen: 'dat zou als CEO kunnen, maar ook als sportief directeur of als teammanager. Ik voel daar meer bij dan bij het worden van trainer',

Nou dit vind ik persoonlijk een beetje een gekke keuze en krijg het gevoel dat zijn kleur zwaarder heeft gewogen dan zijn bewezen diensten.

Het kan natuurlijk ook dat ik helemaal verkeerd zit en de beste man gewoon goed opgeleid etc is. Ben benieuwd.

4 januari 2023 om 16:11

Heeft een miljoenenbedrijf in aankoop/verkoop van exclusieve auto's (continental Cars) opgericht, daarnaast HBO+ opgeleid (diverse masterprogramma's bij UEFA en Harvard afgerond) in combinatie met zijn ervaring als voetballer op het hoogste niveau is een vrij unieke combinatie en een betere keuze dan Danny Blind etc. die jullie liever op zo een positie zien

4 januari 2023 om 16:16

Een 10-daagse cursus aan Harvard. Die opleiding van de UEFA heeft hij nog niet afgerond, dus eigenlijk heeft hij alleen een Havo-diploma. En dat van die auto's heeft hij natuurlijk prima gedaan (denk ik), maar dat heeft hier niks mee te maken.

4 januari 2023 om 16:31

Weet je wat aan racisme ten grondslag ligt Bundy_sr? Wij-zijdenken en dat is precies wat jij hier in je laatste zin (en wel vaker) doet.

Ik heb geprobeerd voorzichtig te reageren op je initiële reactie waarin je begon over het feit dat Nigel de Jong een getinte huidskleur heeft, maar ik zie je nu een paar keer reageren op anderen en je stopt er elke keer een zin tussen die nergens voor nodig is en je eigen punt danig verzwakt.
De comment van ua-kral is inderdaad wat suggestief, maar nergens zegt hij dat hij iemand uit het ouwe jongens krentenbroodnetwerk wil en dat blijkt voor de rest al helemaal niet uit de reacties. Waarom insinueer je meteen dat iedereen die zijn vraagtekens bij Nigel de Jong zet liever iemand als Danny Blind had gewild en voeg je daar (niet zozeer in deze comment, wel in andere in dit topic) een vleugje racismeverwijt aan toe? Ik ben net als iedereen behoorlijk verrast door deze keuze, maar heb nergens gezegd dat ik liever iemand uit het bekende netwerk heb, alles liever dan dat zelfs en ik denk dat dat voor heel veel voetballiefhebbers hier geldt.

Als jij vervolgens constant een racistische ondertoon benoemt zoals ook hier creëer je constant weer twee groepen tegenover elkaar. De groep boze witte mensen die niets liever willen dan geen donkere personen in leidinggevende functies en de groep donkere slachtoffers die op die manier geen kansen krijgt. Dat is een tweedeling die voor 90 procent van de samenleving helemaal niet bestaat en ook voor de resterende 10 procent veel te kort door de bocht is en die twee groepen laat jij ontzettend hard bestaan door er elke keer zo in te klappen met het wij-jullie.

Nou Ruud Gullit ook weer blij. Hele vreemde keuze natuurlijk. Een directeur zonder enige (bestuurlijke) ervaring.

Zoiets kan alleen in de voetballerij. Hij heeft de Havo gedaan en is een jaar geleden begonnen aan een speciale opleiding van de Uefa. Verder geen enkele opleiding of ervaring.

4 januari 2023 om 17:56

Verder geen enkele ervaring? Begin jij maar een miljoenenbedrijf in de autobranche en ga maar tientallen mensen leiding geven. Geen enkele ervaring? Lachwekkend.

4 januari 2023 om 19:53

Sorry. Ik bedoelde relevante ervaring.

Wat een flut organisatie daar in Zeist. Just Spee is te licht, Marianne van Leeuwen te licht en de Jong te licht

Lijkt mij een prima keus.Is een topvoetballer geweest die tegenwoordig als Analist de wedstrijden prima kan analyseren. Hij is intelligent genoeg en heeft idd op hoog niveau opleidingen gevolgd of bijna afgerond zoals Bundy-sr al schreef. Dus we gaan hem zeker die kans gunnen. Succes Nigel.

WIT NL snapt niet waarom (drogredenen als geen ervaring ,diploma's, )nigel de kans heeft gekregen maar bij hoogma en daarvoor was er weinig tot geen kritiek

4 januari 2023 om 16:19

Hoogma was 11 jaar algemeen directeur bij Heracles voor hij bij de KNVB werd aangesteld. In die tijd klom de club redelijk stabiel omhoog als Eredivisionist. Op basis waarvan zou hij kritiek op zijn ervaring en diploma's moeten krijgen?

4 januari 2023 om 17:01

Nou dan snapt bruin er ook niks van want ik trek ook zo mijn vraagtekens bij dit besluit. Rare reactie van je.

4 januari 2023 om 23:23

@Ali Boembari Dit is een historische dag voor ons als donkere mensen,mogen we even ervan genieten?Je probeert steeds duidelijk te maken hoe onverantwoord het allemaal is,maakt een petitie ofzo.Hoe ironisch is het een buitenlander die een andere buitenlander misgunt. Jullie soorten lopen rond met drie gezichten.Wat je ouders ziet en wat jouw collega’s ziet,dit is nu jouw collegiale behave in dit comment section.Witte voetjes probeer te winne hierzo,en de laatste heel opmerkelijk “je vrienden”.fijne avond .

5 januari 2023 om 10:25

Gaat het wel helemaal lekker met je? Ik probeer helemaal nergens witte voetjes te galen. Het lijkt hier eerder of jij je eigen gedrag nu op mij loopt te projecteren. Ik vraag mij gewoon af wat Nigel de Jong heeft gedaan dat hij een dergelijke topfunctie verdient. Wellicht eens proberen om minder wij/zij te denken, zolang er zo namelijk gedacht wordt moet je ook niet raar opkijken als “zij” dat ook doen. Zo blijft discriminatie gewoon een actueel ding in onze samenleving. Ook jij zou kwaliteiten voorop moeten zetten maar in plaats daarvan vind je het belangrijker dat iemand met dezelfde huidskleur een top functie bekleed. Wat gewoon een achterlijke primitieve denkwijze is.

5 januari 2023 om 13:19

@Ali Boembari, hoe weet jij dat De jong geen kwaliteit heeft voor die functie?en ja als Piet en Jan word gekozen zonder ervaring mogen ze ook een keertje iemand anders proberen, en ja het zijn hypocriet mensen zoals jij zorg voor primitieve omstandigheden binne onze samenleving, ga jij mij vragen of t goed gaat, wie loop hier overal te reageren als een wilde bras, wie wil jij op vz overtuigen dat dit een slechte keuze is? want dat is wat je probeer te doen. Zoals ik zei “drie gezichten”.

5 januari 2023 om 18:38

Kerel ik stel gewoon vragen. Wat kan mij het verder schelen wie de functie uiteindelijk krijgt. Ik zou het alleen wel raar vinden als de Jong is gekozen vanwege zijn uiterlijk. Jij komt met teksten als hoe ironisch de ene buitenlander die een andere buitenlander iets misgunt. Dat is gewoon wij/zij denken wat je doet. Ook nog aankomen met teksten als jullie soorten. Je bent geen haar beter dan de blanke racist. En dan ben ik hypocriet, laat me niet lachen.

Inclusie en diversiteit eindelijk!
Eindelijk werd is tijd, geschiedenis!!


4 januari 2023 om 16:27

Hoe weet je dat hij ongeschikt is?

4 januari 2023 om 17:03

Hoe weet je dat hij wordt aangesteld op basis van zijn huidskleur?

4 januari 2023 om 21:31

Mijnals is er om er voor te zorgen dat gekleurde mensen dezelfde kansen krijgen. Het gaat niet om gelijkheid van resultaat, maar van gelijkheid van kansen. Dus dat er mensen van kleur worden uitgenodigd om bij een sollicitatiegesprek hun plan en ideeën uiteen te zetten.

Er van uit gaan dat elke gekleurde op een topfunctie zit vanwege diens huidskleur is apekool waar je nul aanleiding voor hebt. Je zwetst uit je nek. Je hebt nul inhoudelijke reden gegeven waaruit blijkt dat De Jong geen goede kandidaat zou zijn.
Soms hè. Soms kunnen ook gekleurde mensen nu eenmaal de beste kandidaat voor een functie zijn. Het zal je misschien verbazen maar het is echt zo.

4 januari 2023 om 21:43

Maar hoe kan iemand de beste kandidaat voor de functie zijn met 0.0 relevante ervaring? Is het dan heel gek dat mensen dan denken dat het (deels) komt door zijn huidskleur?

4 januari 2023 om 17:12

Hij is anders 'slechts' half 'zwart' en past ook niet binnen de Lgbthiaqpr+ gemeenschap dus zo inclusief en divers is het niet...

Wat houdt de functie eigenlijk in? Als hij het voetbal niet hoeft te ontwikkelen, niet hoeft te leiden en geen dagelijkse taak heeft, wat moet hij dan doen? Wordt hij een manager lege dozen tot de bondscoach op stapt en er een nieuwe aangesteld moet worden?

Interessant. Heeft niet de achtergrond voor zo'n functie qua bestuurlijk verleden of echt ervaring, maar het is wel een echte voetbal gozer. Een jongen met pit. Recht voor z'n raap. Interessant en vreemd, maar ik laat mij graag verassen.

4 januari 2023 om 17:57

Vond je dat ook toen Huntelaar TD werd bij Ajax? Of van der sar?

4 januari 2023 om 18:37

@jason.215, ja dat vond ik toen ook. Heeft niks te maken met zijn huidskleur hoor. Ik had Seedorf of Kluivert bijvoorbeeld wat logischer gevonden. Ik ben er ook niet ontevreden mee, ik zeg alleen dat het een interessante optie is en ik mij graag laat verassen. Het kan mij zijn, maar heb ook niet heel veel van Nigel gehoord de laatste 2-3 jaar.

4 januari 2023 om 18:39

Ik begrijp niet zo goed waar je naartoe wil Jason? Plus wat heeft Huntelaar & vd sar hiermee te maken?

Volgens mij is Nigel de Jong ook een succesvolle ondernemer, komt in analyses ook altijd prima over en brengt een keer wat lef en pit misschien mee naar de Knvb. Ben benieuwd!

Sommigen hier willen echt dat zwarten terug achterin de bus gaan zitten… schandalig. Apartheid ook maar invoeren?

Elke doorsnee oud voetballer krijgt gekke functies bij de KNVB, Van Breukelen, Langeler, nobodies. Huntelaar opeens TD bij Ajax. Iedereen blij en happy. Dan krijgt een oud topvoetballer als De Jong een kans en is iedereen aan het huilen dat het is omdat ie zwart is.

Dit laat zien dat je nooit als buitenlander in NL geaccepteerd zal worden. De Jong heeft zoveel interlands gespeeld en NL altijd goed vertegenwoordigd in het buitenland. Net als Seedorf is hij eigenlijk te groot voor NL.

4 januari 2023 om 16:27

Seedorf is nadat hij de penalty miste nooit meer van waarde geweest voor NL

4 januari 2023 om 16:31

Historie wordt geschreven met de aanstelling van Nigel de Jong. Er zullen veel boze oude witte mannen het werk voor hem moeilijker maken , maar hoop dat hij zich hier doorheen weet te vechten en kan aantonen dat ook donkere mensen goede trainers/bestuurders kunnen zijn zoals in het buitenland Viera en Kompany al hebben aangetoond

4 januari 2023 om 16:34

Hij wordt zonder enige ervaring 'directeur topvoetbal'. Als Allach deze functie had gekregen dan was er denk ik veel minder kritiek geweest.

4 januari 2023 om 16:49

Precies dit. Allach heeft zijn sporen wel verdiend, had een perfect verbindingsstuk geweest tussen de Marokkaanse jeugd die maar niet aanhaakt in het Nederlandse Topvoetbal en de al ingerichte Nederlandse tak.

4 januari 2023 om 21:34

De KNVB heeft volgens het artikel met zowel Allach als De Jong gesproken en lijkt De Jong dus de betere kandidaat te vinden. Waarom zouden ze dan toch voor Allach moeten gaan? Vanwege kritiek van mensen die geen idee hebben hoe goed beide heren exact zijn? Hoeveel waarde zou je daar aan moeten hechten dan?

4 januari 2023 om 16:36

Huntelaar heeft nog niks te zoeken als TD bij Ajax. En van Breukelen is de grootste ramp die we ooit bij de KNVB hebben gehad.

4 januari 2023 om 16:52

Nee is bij die anderen ook raar.

4 januari 2023 om 22:14

Precies dit! Ze krijgen de meest gekke functies op basis van niks lucht gewoon weet je wat we geven jou een kans omdat we in jou geloven niks te ervaring

Aparte keuze. Blijkbaar wilden ze iemand met een kleurtje, maar je neemt wel een gok want hij heeft geen ervaring.

Ik zou graag willen zien dat ze niet kijken of iemand zwart of wit is, maar de diploma's en naar ervaring. Hoe kun je nou directeur worden zonder ervaring? Waanzin!

4 januari 2023 om 16:26

Hoe weet je dat hij niet de beste kandidaat was die ze op gesprek hebben gehad?

4 januari 2023 om 16:35

De man is al jaren directeur van een bedrijf in exclusieve auto's. Of dat genoeg is zal blijken, maar waanzin? Van der Sar bijvoorbeeld had ook geen ervaring toen hij Ajax onder zich kreeg. Had wel een begeleider, maar maakt hem dat een goede directeur.

Waarom meteen aannemen dat ze iemand met een kleurtje willen? Blijkbaar wil jij iemand met blauwe ogen? Net zo'n rare aanname als je de achtergrond niet weet. Net als ik overigens... Wel met je eens dat de keus apart is, maar niet om de door jou aangegeven aannames.

5 januari 2023 om 15:33

Hoezo wil ik iemand met blauwe ogen? Dat zeg ik toch niet.
Ik zei dat ze naar ervaring en opleiding moeten kijken, en niet naar of iemand wit of donker is. Ik kan verkeerd zitten, maar ik zou anders niet weten waarom je uitkomt bij iemand zonder ervaring?

6 januari 2023 om 09:25

Haha, omdat je Mrblueeyes heet, was n (flauwe) grap :-D

Maar goed, jij hebt het over een directeur zonder ervaring en stelt dat ze blijkbaar iemand met n kleurtje willen, waarop ik stel dat hij al jaren directeur... Oftewel, mijn reactie was ook inhoudelijk ;-)

Interessant. Degelijk voetbalinzicht. Geen idee hoe hij het gaat doen als ''directeur''. Weet wel dat Nigel de Jong een prima investeerder is (ook na zijn carriere).

Vooral fijn dat het een gewaardeerde oud prof is en dat hij nog ''jong'' is. Niet meer zo'n oude die bijna de rollator nodig heeft ofzo (beetje overdreven ofcourse)

Dit is wel erg vet! Had ook wel graag van Bronckhorst daar gezien, maar die zal nog wel verder willen trainen. Iig wel een zwaargewicht nu op deze positie

is dit om zijn kwaliteiten of als excuus om kritieken zoals van Gullit te voorkomen.

4 januari 2023 om 16:32

Wie zou jij hebben aangesteld? Waarom zou De Jong niet om zijn kwaliteiten kunnen zijn aangesteld?

4 januari 2023 om 16:35

Geen idee wie ik aangesteld zou hebben, ik ben geen HR afdeling. Iemand met ervaring en bewezen prestaties.
Er moest overigens een vraagteken achter mijn tekst, al is de zin wel duidelijk genoeg meen ik om het als vraag op te vatten

4 januari 2023 om 16:43

Bij de KNVB hebben ze De Jong wel gesproken en kennelijk genoeg onder de indruk geraakt dat ze hem de baan aanbieden. Door je vraag op voorhand te stellen trek je de aanstelling in twijfel. Als je daar goede redenen voor hebt zou ik die graag horen, anders vind ik het nogal flauw en oneerlijk naar De Jong toe.

Bekwame voetbalbestuurders groeien in Nederland niet aan de boom. Topclubs als Ajax en PSV hebben het moeilijk zat hun technisch beleid uit te laten voeren door goede mensen. Er is overduidelijk geen perfecte droomkandidaat. Ik begrijp dat De Jong in het zakelijke leven succesvol is en een groot netwerk heeft. Waarom krijgt hij dan op voorhand het nadeel van de twijfel? Waarom hem niet het voordeel van de twijfel gunnen. Er is duidelijk geen droomkandidaat gepasseerd.

4 januari 2023 om 16:51

Je laat iemand de coaches coachen die zelf geen ervaring heeft met het voor de groep staan en alleen maar put uit hoe hij als speler andere coaches heeft ervaren. Lekker klankbord ben je dan.
Had een Jans, Rutten, Van Gaal, Advocaat, Hiddink, Koeman (nouja, hij heeft al een andere functie bij de knvb), Rijkaard of in de jongere generaties Van Bronckhorst, Cocu gevraagd. (heel veel jongeren met veel ervaring hebben we niet overigens).
Het zijn de geijkte namen en als je even goed voor gaat zitten kan je vast nog wel meer verzinnen die meer ervaring hebben dan De Jong. Seedorf zou ook nog kunnen, al heeft hij nooit een hele goede band met de KNVB gehad

4 januari 2023 om 19:25

Jij noemt een stel coaches op, maar als je de kandidaten in het artikel ziet, richt de KNVB zich op andere achtergronden. Ook Hoogma, de uittredend directeur topvoetbal, is geen voetbalcoach. Kennelijk voorzien ze in Zeist een ander takenpakket dan dat van een trainer.

Dus je beroept je op de ervaring van mannen als Jans, Rutten en Hiddink als verklaring voor hun geschiktheid, maar kennelijk ziet de KNVB die ervaring niet als geschikt. Anders zouden ze wel een gesprek zijn aangegaan met mensen die in het verleden een club hebben getraind.
Iemand als Overmars en Brands, twee gevierde Nederlandse technisch directeuren, hebben geen club getraind. Overmars was een ondernemer voor hij technisch directeur werd. Eerst als bijbaantje bij Go Ahead, later full-time bij Ajax. De Jong is nu ook ondernemer. Waarom zou die ervaring irrelevant zijn voor zijn nieuwe functie?

Dit zag ik niet aankomen. Ik had liever iemand gezien die ervaring heeft in deze functie. Nigel de Jong heeft nog nooit een bestuurlijke functie in het voetbal gehad. En nu moet je een organisatie gaan aansturen. Ik heb sterk het vermoeden dat men perse iemand wilde met een kleurtje of een migratie achtergrond getuige gesprekken die ook zijn gevoerd met Allach en Stewart.
Stel gewoon de juiste persoon aan en kijk niet naar kleur of afkomst.

4 januari 2023 om 16:35

Wie was in jouw ogen de juiste man geweest?

Ik heb zelf geen idee wat de functie überhaupt in houdt, dus kritiek op een uiteindelijke keuze snap ik niet zo goed. Lofuitingen ook niet, daar niet van.

4 januari 2023 om 16:51

De geschikte man was in mijn ogen Marcel Brands geweest maar de KNVB heeft zitten slapen. Op 23 November 2021! Heeft Hoogma bekend gemaakt 30 juni 2022 te stoppen. Dan weet de KNVB dus een halfjaar voordat Hoogma vertrekt al dat ze een nieuwe directeur kunnen zoeken. En Brands was beschikbaar. Heeft bij Everton een soort gelijke functie gehad. Henk van Stee vind ik ook een goede kandidaat. Heeft veel ervaring en een goed netwerk. Als je toch iemand van kleur wilt hebben kom je uit bij Kluivert. Die bij Barcelona en PSG heeft gewerkt die zou zeker niet misstaan bij de KNVB. Die weet wat de functie inhoud. Maar ik zie Nigel de Jong in de toekomst geen nieuwe bondscoaches aanstellen

4 januari 2023 om 17:11

Je zegt eerst dat je iemand wilt met ervaring in deze functie en zegt vervolgens marcel brands heeft ervaring in een soortgelijke functie bij een club. Dat is net zo vergelijkbaar als een soortgelijke functie bij een normaal bedrijf wat de Jong wel heeft. Overigens moest brands ophoepelen vanwege slecht functioneren. Dus iemand die gefaald heeft in een soortgelijke functie verkiezen boven iemand die nog steeds slaagt in zijn functie. Heel apart.

4 januari 2023 om 19:11

De KNVB heeft Brands benaderd en hij gaf de voorkeur aan een terugkeer bij PSV boven de functie directeur topvoetbal van de Knvb. Hij weigerde dus een aanbieding. Dus dat slapen viel wel mee.
Kluivert is volstrekt ongeschikt. Die man gokte als assistent bondscoach om veel te grote bedragen die hij vervolgens weigerde te betalen waarna Sneijder hem zijn schuld maar kwijt schold. Eerder was hij al betrokken bij een illegaal goksyndicaat, waar hij door gechanteerd werd. Dat soort onzin moet je niet in een topfunctie in je organisatie willen. Los daarvan kan je je afvragen waarom De Jong niet geschikt is en Kluivert, die nooit ergens echt veel indruk heeft gemaakt, wel.

4 januari 2023 om 16:36

Nee dat is racistisch. Er moeten mensen van kleur op stoelen gezet worden. De blanke man is tegenwoordig erger dan chemisch afval als je er c.v. technisch naar kijkt.

Jan Jansen is de nieuwe Achmed Türk en kan fluiten naar een bestuurlijke functie.

Zelfde aan de gang met Henk Fraser als assistent moest ook een "bepaald profiel" bij passen en als vervanger werd Edgar Davids gehaald het profiel is dus een bruin kleurtje.

Vind het wel leuk, op basis waarvan hij deze job krijgt weet ik niet, Ervaring in het topvoetbal heeft hij wel. Voor de rest vind ik het wel leuk, zolang hij maar zichzelf blijft

Ik neem aan dat ze een fatsoenlijke sollicitatieprocedure hebben doorlopen, waar hij als de sterkste kandidaat is uitgekomen. Ik en allen die er nu positief of negatief op reageren, hebben (denk ik) niet bij die gesprekken gezeten. Ik zou zeggen: afwachten. Ik hoop dat hij het fantastisch doet.

4 januari 2023 om 16:54

het zou de eerste keer zijn dat ze zo'n procedure doorlopen. Meestal komen de vriendjes van de baas op die plekken terecht

Dus je maakt een plaatje waarbinnen de nieuwe directeur moet passen. Iets met ervaring als coach en ervaring als directeur... en dan kom je uit bij iemand die zijn opleiding nog niets eens heeft afgemaakt. Tja.

"de Jong beëindigde zijn spelerscarrière in 2021 bij het Qatarese Al-Shahania en begon vervolgens aan het masterprogramma Internationals Business bij de Uefa"

Ik ga er maar vanuit dat dit een dermate sterke opleiding is dat men zonder noemenswaardige ervaring direct directeur wordt. Of dat de functie directeur topvoetbal dermate weinig voorstelt dat gerichte ervaring geen vereiste is. Of dat Nigel een supersollicitatie heeft weten te doen, waardoor verdere assessments geheel overbodig werden.
Ik ken zeer veel mensen die zeer veel ervaring op de werkvloer hebben, uitmuntende prestaties hebben geleverd in hun stiel en tot de absolute wereldtop behoren in hun vak en toch niet zeer snel in aanmerking komen voor een directiefunctie in hun bedrijf.
Ik hoop dat Nigel de Jong een unicorn is en bewijst dat het kan, maar ik ga er geen geld op zetten dat dit een succes wordt. Dus bij dezen succes gewenst Nigel !

Uitstekende keuze. Hij kon goed voetballen dus is automatisch geschikt als bestuurder binnen het voetbal. Aldus de denkwijze binnen het mondiale voetbal. Misschien kan Sneijder ook nog ergens directeur worden.

4 januari 2023 om 17:52

Directeur van de kantine van de Knvb? Of hoofd-frikandellenbakker.

Ik vind het wel mooi. Er komt tenminste wel iets binnen lopen. Iedereen over de hele wereld kent hem.
Heeft overal ervaring opgedaan. Super goeie uitstraling. Wel beter dan zo'n slappe hans worst in een c&a pak.
Nu komt nigel binnen lopen in een maatpak, met de tatto's in zn nek.
Beetje karakter mag wel eens in Nederland.

Leidinggevende capaciteiten moet blijken, maar ervaren bestuurders liggen niet echt voor het oprapen.
Zakelijk had hij het ook altijd wel op orde en heeft een opleiding gedaan.
Ik heb hier wel vetrouwen in.

Als analist vind ik hem erg goed. Ben benieuwd wat het gaat worden in deze functie. Hopelijk zet hij alles een beetje op scherp bij die klote organisatie de KNVB.

Verrassend nieuws maar leuk voor Nigel. Hij investeert in zichzelf door opleidingen te volgen en een goed netwerk is bij sommige functies erg belangrijk.

Allemaal leuke termen; winnaarsmentaliteit, ervaring. Dat eerste heb je niet nodig als Directeur, en ervaring zegt lang niet altijd iets.

Het gaat in deze functie vooral om visie en inzicht. Of De Jong dat voldoende heeft, vraag ik me af, maar in ieder geval niet minder dan zijn voorgangers denk ik.

Ik ken Nigel de Jong eigenlijk alleen maar als voetballer maar why not, heb bepaald geen hoge dunk van zijn voorgangers dus prima om hem het eens te laten doen!

Hahaha aan de reacties te zien is er wel degelijk commisies nodig om andere ook kansen te geven.

Het is een feit (genoeg onderzoeken gedaan) dat als je blank en man bent een streepje voor hebt op andere ondanks dat iemand dezelfde opleiding en ervaring heeft.

Nigel de Jong, een prima gozer die zeker een goede carrière in de voetbalwereld kan hebben. Maar ondanks 0,0 ervaring maak je hem een van de belangrijkste personen van het Nederlandse voetbal.
Dat kan alleen maar het resultaat zijn van een leger aan diversiteitsofficieren o.l.v. de vrouwelijke directeur van onze voetbalbond.
Wat een bende.

Kijk dit is nou een keer wat anders dan het stoffige van voorheen.

Jammer wel, ik had hem graag gezien als TD bij Ajax. Hij heeft het volgens mij in het verleden zalelijk wel goed gedaan en getuge de cursus die hij heeft gedaan om wel affiniteit

Wel vreemd dat je voor deze positie iemand aanneemt die totaal geen ervaring heeft. Natuurlijk moet hij ergens een keer beginnen, maar gelijk op deze functie is wel vreemd.

Ik zou Danny Blind hebben aangesteld. Of Andries Jonker.

Jongens kap eens ff. Nigel is gewoon een geschikte kandidaat, wat maakt de huidskleur nu uit? Succes gewenst Nigel !

Jezus! Dat is dezelfde naïve nonsens als dat boerenhoofd van een Huntelaar aanstellen als 1 van de vervangers van Overmars en dan denken dat hij het goed zal doen omdat hij een van de betere Nederlandse spitsen ooit is geweest.

Aangesteld om Gullits kleurquotem te halen.

Het grappige van dit alles is dat we heel veel oud topvoetballers zien in NL met de meest gekke top functies zonder ervaring of wat dan ook! Klein voorbeeldje edwin vam der sar kijk even naar zijn carriere in het bedrijfsleven gaat helemaal nergens over. Zonder ervaring mocht hij bij ajax de meest bizarre functies bekleden!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren