Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

KNVB verplaatst meerdere duels om Ajax te helpen in Champions League

Laatste update:

Zeven wedstrijden in speelronde 29 en 30 van de Eredivisie krijgen een nieuwe datum of een nieuwe aanvangstijd, zo meldt de KNVB woensdagochtend via de officiële kanalen. Deze veranderingen zijn afgesproken met de betrokken clubs om Ajax een optimale voorbereiding te bieden op de kwartfinale van de Champions League.

Ajax kwalificeerde zich vorige week ten koste van Real Madrid, nadat de KNVB voorafgaand aan de confrontatie ook al een duel van de Amsterdammers had verplaatst. In eerste instantie stond de wedstrijd tegen PEC Zwolle op 2 maart gepland, maar de voetbalbond wilde Ajax helpen in aanloop naar het duel met Real, waardoor de confrontatie nu deze woensdagavond plaatsvindt.

Het duel van Ajax met Excelsior wordt nu verplaatst van zondag 14 naar zaterdag 13 april, met het oog op de midweekse Champions League-verplichtingen van de ploeg van Erik ten Hag. Door de verandering worden ook andere wedstrijden in de Eredivisie verplaatst, zo meldt de voetbalbond, die met de wijzigingen Ajax weer de helpende hand wil bieden.

Komende vrijdag vindt de loting voor de kwartfinales van de Champions League plaats. Tot nu toe zijn Ajax, Tottenham Hotspur, Manchester United, FC Porto, Manchester City en Juventus geplaatst voor de volgende ronde. De eerste wedstrijden van de kwartfinales worden op 9 en 10 april afgewerkt. Een week later, op 16 en 17 april, volgen de returns.

Wijzigingen speelronde 29
Willem II - Ajax op zaterdag 6 april gaat naar 18.30 uur
FC Groningen - Excelsior op zaterdag 6 april gaat naar 19.45 uur

Wijzigingen speelronde 30
Ajax - Excelsior gaat van zondag 14 april naar zaterdag 13 april (18.30 uur)
Willem II - PEC Zwolle gaat van zaterdag 13 april naar zondag 14 april (14.30 uur)
Feyenoord - Heracles Almelo op zaterdag 13 april gaat naar 20.45 uur
Fortuna Sittard - VVV-Venlo op zaterdag 13 april gaat naar 20.45 uur
FC Utrecht - Vitesse op zondag 14 april gaat naar 16.45 uur

Een goed besluit van de KNVB?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Echt een hele goeie regeling van de knvb

13 maart 2019 om 10:58

Goud! Dit is goed voor het hele voetbal in nederland

13 maart 2019 om 11:30

Als andere clubs er niet de dupe van zijn, hoort niemand te klagen.

13 maart 2019 om 11:36

Eindelijk nemen we met z'n allen de toekomst en de Europese punten serieus. En terecht! Prima actie knvb

13 maart 2019 om 11:42

Ik wil niet te sceptisch zijn hoor, dit is een prima ontwikkeling. Maar kan de Knvb niet beter de teams ontzien die voorrondes spelen voor Europa? In het begin van het seizoen zijn er veel punten te verdienen, niet aan het einde. Dus als bijvoorbeeld AZ en Feyenoord een voorrondewedstrijd moeten spelen die teams proberen te ontzien. Wanneer ze eenmaal in de poule zitten pakken die teams vaak sowieso wat punten. Dat lijkt mij beter dan nu de Europese meubelen nog proberen te redden.

13 maart 2019 om 11:50

Dat zal ook wel gaan gebeuren komende seizoenen lijkt me. Al kon de KNVB maar weinig betekenen voor de uitschakeling van Feyenoord en AZ, aangezien er nog nauwelijks competitie gespeeld werd.

13 maart 2019 om 11:53

Je hebt een goed punt, maar als je daar al ga verplaatsen is het hek van de dam en wordt het zeer lastig een schema te maken. Ik vind persoonlijk dat het pas vanaf knock out fase mag ingaan. Dat betekend ook dat het seizoen zwaarder wordt. Op begin is iedereen nog fris en moet je wel 2 weds per week kunnen spelen.

13 maart 2019 om 12:39

Pec speelt vanavond tegen Ajax zonder De Jong en Ziyech vanwege blessures. Dus heeft het Ajax in competitieverband geholpen?

13 maart 2019 om 13:51

Ronzie,

Ik denk persoonlijk niet dat dat schema heel moeilijk te maken is. Als je het met elkaar van te voren en transparant afspreekt zou het prima mogelijk moeten zijn. Vanaf de Knock-outfase vind ik persoonlijk te laat omdat het niet vanzelfsprekend is dat Nederlandse ploegen deze überhaupt halen. Dit jaar slechts 1, vorig jaar 0 en het jaar daarvoor slechts twee. Daar red je het Nederlandse voetbal niet mee. Dat zou slechts een doekje voor het bloeden zijn.

In de poulefase zijn lekker veel punten te behalen. Dat moet de doelstelling zijn. 5 nederlandse ploegen in de groepsfase van een europees toernooi. Dan heb je dus 30 wedstrijden (5 keer 6 wedstrijden) om punten te pakken tegen relatief zwakkere tegenstanders dan in de Knock-outfase. Met een beetje geluk wandel je dan de top 10 competities binnen.

13 maart 2019 om 14:04

Dat had toen ook weinig daar mee te maken. Het was meer dat die ploegen al lang in hun competities zaten en veel meer ritme hadden, maar ook dat Feyenoord en AZ verschrikkelijk mak voor de dag kwamen.

13 maart 2019 om 14:27

Maar het totaal aantal punten wordt toch gedeelte door het aantal deelnemers van een land? Dus relatief maakt het niet echt uit of je met 4 of 5 ploegen in de groepsfase zit.

13 maart 2019 om 14:41

@metaalverf. Dit maakt natuurlijk wel een verschil. Als je met 5 ploegen in de groepsfase zit, kunnen deze alle 5 punten pakken. Dit aantal moet je inderdaad nog delen door 5, maar je halt altijd een hoger gemiddelde dan wanneer er maar 1 ploeg in de groepsfase zit (tenzijn de andere 4 alle 6 wedstrijden verliezen).

13 maart 2019 om 15:36

Metaalverf.

Ieder team dat mee heeft gedaan in de voorrondes van een europees toernooi wordt meegeteld als deelnemer. Het is dus niet dat wanneer teams worden uitgeschakeld die teams het gemiddelde niet meer naar beneden kunnen trekken.

Zoveel mogelijk teams in de groep is een garantie op punten.

13 maart 2019 om 11:15

De overige wedstrijden van Feyenoord, Pec, Willem 2 etc worden verzet zodat ze fit en uitgerust Ajax kunnen aanmoedigen. Mooi gebaar

13 maart 2019 om 11:29

Lekker dan. Zou met mn zoontje naar Feyenoord-Heracles gaan omdat het mooi op tijd begon... 20.45u is rijkelijk laat voor hem 🤨

13 maart 2019 om 11:31

Dat vind ik dan wel triest inderdaad. Sommige supporters worden hier dan toch de dupe van, zoals jullie. Helaas is er geen 100 procent oplossing waarmee je met iedereen rekening kan houden..

13 maart 2019 om 11:32

ze blijven er graag voor op kerel, gewoon gaan en mocht je kleine in slaap vallen word hij hopelijk wel wakker bij het juichen

13 maart 2019 om 11:33

Opvoedtechnisch toch al een bedenkelijk idee... 😉

13 maart 2019 om 12:55

Misschien kan je ooit met je zoon naar een europese wedstrijd. Investeren in de toekomst

13 maart 2019 om 13:14

Maar de toekomst ligt weer zo ver van Rotterdam..

13 maart 2019 om 14:07

Dat is inderdaad vervelend.
Ik kan mij nog een keer herinneren dat ik mee mocht naar Ajax Roda JC op een schoolavond toen Sneijder 2 keer scoorde (1 keer trapte hij de bal uit de handen van de keeper). Dat was zo'n mooie hernnering ik had zo veel energie de volgende dag.
Begrijp goed dat t jammer is, maar een uitzondering is ook leuk

13 maart 2019 om 13:50

Dit zijn inderdaad prima aanpassingen. Dagje later, paar uurtjes verschil moet geen probleem zijn.
De wedstrijd Ajax PEC blijft belachelijk op een woensdag zonder overleg.

13 maart 2019 om 16:31

Wedstrijden verplaatsen binnen een speelronde heeft de KNVB altijd al gedaan, net zoals alle andere competities in het buitenland dit ook altijd al gedaan hebben. Dit is niks nieuws. Snap niet waarom iedereen nu doet alsof de KNVB een nieuw systeem heeft uitgevonden, of zo. Ook gewoon een push notiticatie gekregen voor dit ‘nieuws’.

Ze beginnen het te snappen in Zeist

13 maart 2019 om 10:57

Dit is ook veel beter, want ze houden zo te zien niet alleen rekening met Ajax, maar ook met alle andere ploegen nu. Wat gewoon veel beter is.

13 maart 2019 om 11:28

Ze houden rekening met Fox, de televisie kijkers. Geen twee wedstrijden om 1830, een grote club op zondag. Verplaatsen binnen het weekend met aanvangsdag en tijd is logisch.

13 maart 2019 om 13:40

Ook dat is goed. Er zijn genoeg mensen die meerdere wedstrijden willen zien.

13 maart 2019 om 11:07

Ik dacht dat het de speld was

13 maart 2019 om 11:43

Ergens vind ik wel goed voor het NL voetbal, ik genoot van de wedstrijd vab Ajax tegen Real, maar wat ik mij dus nu begin af te vragen is het volgende...

Volgend seizoen mogen er weer een x aantal clubs op europees niveau spelen. Krijgen deze clubs dan ook allemaal vrijstelling van een weekend, of gaan ze dan weer het hele rooster omgooien? Nu er 1 club aanwezig is begrijp ik het volkomen en heb ik er ook respect voor maar wat te doen als er 5 of 6 clubs actief zijn in EU? Hoe gaat de knvb dat regelen?

13 maart 2019 om 12:57

5 clubs die overwinteren? (6 kan niet) dat zou een wonder zijn. Laten we dat eerst maar eens aanzien voor we in problemen gaan denken ipv oplossingen

13 maart 2019 om 13:16

Ajax zou als PEC niet verplaatst zou worden 4 wedstrijden spelen in 9(?) dagen, dat was meer het punt, denk niet dat er snel een nederlandse ploeg is die zoveel westrijden in zo'n kort tijdsbestek moet spelen, daarnaast gaat het natuurlijk nooit gebeuren dat er 5 ploegen overwinteren.. mischien dat er wel eens gekeken moet gaan worden bij de voorrondes, dat de clubs daar wellicht een steuntje in de rug kunnen krijgen, alleen vraag ik mezelf af of dat zin heeft gezien het feit dat het seizoen net is begonnen en de spelers dus allemaal fris zijn, maar zeker iets om even naar te kijken, en mocht er ooit een ploeg zoals ajax dus 4 wedstrijden in 9 dagen moeten spelen horen zij idd ook een weekend vrijaf te krijgen, vooral in deze fase van de competitie waarin je toch al een druk seizoen achter de rug hebt

Prima besluit. Clubs moeten niet zo zeiken.

13 maart 2019 om 10:53

Het ging bij de vorige keer om de manier het gecommuniceerd werd. Niet om het feit dat er een wedstrijd verplaatst was.

13 maart 2019 om 10:56

Klopt, een reden voor PEC om daarover te klagen. En terecht!! Echter, wat PSV hiermee van doen heeft, is mij tot op de dag van vandaag een raadsel.

13 maart 2019 om 11:05

Exact Marocberkane

Ik was geen voorstander voor de verplaatsing van de wedstrijd Tegen Pec, aangezien zij hier in principe de dupe van zijn geworden. En dan vooral de manier van communiceren sloeg inderdaad nergens op.

Wat ik nu heel goed vind is dat er duidelijk en tijdig met de clubs wordt gecommuniceerd en zij er ook achter staan en de clubs hebben hier als ik het goed zie geen nadelige gevolgen van.

Alleen kan het voor de supporters nadelig zijn..

13 maart 2019 om 11:15

@desteek77

PSV had niet door dat Ajax nu maar 3 dagen voorbereiding voor de wedstrijd tegen AZ had. Vandaar ze daar al riepen competitie vervalsing. Toen ze het door kregen, werd de toon ook meteen een stuk milder.

13 maart 2019 om 11:17

Ik had kaartjes gekocht voor de wedstrijd Ajax-Pec om er samen met een vriend naartoe te gaan. Airbnb geregeld, kaartjes voor een groot feest gekocht. En dan krijg je anderhalve week van te voren melding dat de wedstrijd is verplaatst. En dat terwijl het al meer dan een maand bekend was dat Ajax die midweek zou spelen tegen Madrid. Verplaatsen ok, de manier waarop niet ok.

13 maart 2019 om 11:25

Sterker nog! Van Bommel gaf nu ineens aan dat het een voordeel is om midweeks ook te moeten spelen.

13 maart 2019 om 11:26

@desteek Omdat de regels die gelden voor het seizoen 18/19 hiermee veranderd werden en dit normaal gesproken niet de bedoeling is.

Een extreem voorbeeld: Volgens de regels van de Knvb mag je maar een x aantal spelers inschrijven voor de competitie (jeugdspelers vallen hier niet onder). Stel dat de Knvb nu tegen ajax zegt: jullie mogen een extra speler inschrijven, zodat jullie selectie breder is, zodat jullie meer kunnen rouleren en hierdoor een fitter elftal het veld kunnen insturen in de Champions League. Dan zou dit competitievervalsing zijn. Technisch gezien is het verplaatsen van de wedstrijd tegen PEC (en al helemaal op de manier hoe dit gegaan is, de Knvb heeft zich hier als een dictator gedragen ipv in overleg te gaan met alle clubs) ook competitievervalsing, want de regels die voorafgaand aan het seizoen zijn afgesproken zijn hiermee geschonden.

Persoonlijk maakt het me niets uit of die wedstrijden verplaats worden of niet, al vind ik wel dat dit het winnen van een eventuele treble juist zo knap maakt: je moet niet alleen een sterke basiself hebben, maar gewoon een extreem goede selectie om op 3 fronten te kunnen strijden. En ja, Ajax heeft een minder brede selectie dan een City, Juve Barca, maar relatief gezien heeft Ajax een ontzettend brede selectie voor Nederlandse begrippen. De meeste wisselspelers van ajax zouden bij andere clubs gewoon basisspelers zijn.

13 maart 2019 om 11:29

@psv00712, misschien moet je jouw agenda open zetten voor de Knvb, dan kunnen ze voortaan ook rekening met jou houden.......
Helaas is dit de consequentie van het verplaatsen. Ik ben ook niet blij dat ik vanmiddag al op weg moet naar een idioot vroege wedstrijd tegen Zwolle, maar het dient een belangrijker doel, dus vooruit maar.

13 maart 2019 om 11:30

Wat PSV ermee van doen had was de wijze waarop er bepaalde afspraken waren gemaakt, waar opeens eenzijdig van wordt afgeweken. Zie het zelfde bijvoorbeeld nu met Sparta dat tegen NEC moet spelen terwijl ze een aantal internationals moeten missen. Dan beroept de Knvb zich wel op de afspraak die er met de clubs is gemaakt. Het gaat mij, en het ging PSV niet om het verzetten van de wedstrijd, maar de manier waarop de Knvb dat doet.

13 maart 2019 om 11:36

@amazingninja
Precies wat je zegt: normaal gesproken.
Dat is natuurlijk niet het geval hier. Er is namelijk een beslissing genomen in het belang van het Nederlands voetbal op verzoek van Ajax. Had de Knvb nee gezegd, dan had Ajax gespeeld tegen PEC op de geplande datum. Maar ik blijf erbij dat de beslissing van de Knvb in het belang van het Nederlands voetbal is gemaakt.
Deze wedstrijd was nogal bepalend voor de coefficient (even zonder interpunctie ivm correctie). Door deze overwinning is Nederland vast op de 11e plek komen te staan. Staan ze daar eind volgend seizoen nog, dan betekent dat een direct CL-ticket en een direct EL-ticket. Dat is me nogal wat.

13 maart 2019 om 11:45

@atleticofc
Wel stug dat PSV aan de bel trekt en naast PEC (waarvan ik het volkomen terecht vond) geen enkele andere club. Was toeval zeker?
En laat me raden: mocht de 11e plek in handen blijven en PSV wordt volgend seizoen 1e, dan staan ze dat directe CL-ticket af aan Ajax?
Met andere woorden: PSV moet niet zo zeiken, want het is mogelijk ook in hun belang!

En het spijt me het te moeten zeggen, maar je voorbeeld van Sparta en NEC is hier niet vergelijkbaar mee. Er staan immers geen punten voor de UEFA-coëfficiëntenlijst op het spel in de Kkd.

13 maart 2019 om 13:23

bij de meeste wel idd, alleen zelfs nu staat heel fb vol met pure haat en ''knjb'' enz enz, en word zelfs als argument gebruikt dat de wedstrijd van sparta niet word verplaatst want ze hebben weer iets gehoord van die zeiksnor.
Het was idd niet netjes van de knvb, maar anders had Ajax dus 4 wedstrijden in 9 dagen waaronder Feyenoord - Ajax & Real - Ajax, een beetje te veel van het goede, en dan komen er van die leeghoofden '' je moet maar 2 wedstrijden in de week kunnen spelen bij een topclub'' niet wetende dat het om 4 in anderhalve week ging.
verder zoals desteek77 hieronder ook al zegt, snapte ik PEC zeker wel, maar wat had psv in hemelsnaam ermee te maken? dat vond ik echt een trieste actie.

maar voor derest uiteraard een goede zaak, mischien dat ze vanaf volgend seizoen de ploegen bij de voorrondes ook wat kunnen ondersteunen mochten ze daar baat bij hebben

13 maart 2019 om 13:23

Psv00712, vraagje.. Waarom wilde je als Psv-er naar Ajax-Pec? Daar was ik nieuwsgierig na, of was dat meer voor die maat van jou.

13 maart 2019 om 13:52

Toch fijn om af en toe ook eens een reactie te lezen van een ajax supporter die het wel snapt. De verplaatsing naar Woensdag is gewoon waardeloos. Vanavond gaan er 26 mensen uit zwolle naar amsterdam en dat is gewoon zonde. Ookal is de kans op punten laag, het zijn altijd leuke wedstrijden om naar toe te gaan.

13 maart 2019 om 14:04

@desteek

Ik snap de Knvb helemaal en ik zie ook wel in dat het voordelig is geweest voor het Nederlands voetbal in het algemeen, maar ik snap ook het standpunt van PEC (veel wedstrijden in een paar dagen, supporters die een kaartje hebben en nu misschien niet meer kunnen gaan, supporters die al vrij hadden gevraagd, een hotel hebben geboekt etc.) en PSV ook (regels worden zonder overleg met alle betroken, alle clubs dus, gewijzigd).

Uiteindelijk vind ik het voor de supporters het ergste. Voetbal is er voor het publiek en veel PEC fans en ik denk ook ajacieden zijn nu de dupe van deze wijziging.

13 maart 2019 om 14:43

@amazingninja
Ik ben het met je eens. Een dergelijke beslissing heeft nu eenmaal winnaars (het NL voetbal) en verliezers (PEC- en Ajax-supporters).
Daarnaast is het natuurlijk nooit te bewijzen dat Ajax zonder verplaatsing niet zou hebben gewonnen van Real.

13 maart 2019 om 10:54

Inderdaad, dat zwolle geen 3 wedstrijden in 8 dagen kan spelen, waar gaat het over. Moeten ze voortaan ook maar niet meer met de bekercompetitie meedoen

13 maart 2019 om 11:02

Of Ajax niet Europees. Is natuurlijk sarcastisch als reactie op MrBoity,. Zwolle heeft natuurlijk een heel klein budget dus kunnen niet een heel breed team hebben om zomaar even 3 wedstrijden in 8 dagen te spelen.

13 maart 2019 om 11:09

Ik heb ze nooit gehoord als ze voor de beker doordeweeks moeten of toen ze europees voetbal speelden dat ze geen 3 wedstrijden in een week kunnen spelen. Het us ruim van tevoren gecommuniceerd, dit is gewoon moeilijk doen omdat het Ajax betreft

13 maart 2019 om 11:26

Ze kunnen geen drie potjes voetbal spelen in 8 dagen serieus?? Het zijn profs in wat ik mag hopen goede conditie. Daar moet je toch van kunnen verwachten dat ze het best moeten kunnen.

13 maart 2019 om 11:45

Dus PEC moet het wel kunnen, maar Ajax niet

13 maart 2019 om 11:52

Ja, maar het argument om het te verzetten is dat Ajax dat niet zou kunnen. Beetje gek dat Ajax ontzien wordt, zodat ze niet te veel wedstrijden in korte tijd hoeven te spelen, en Zwolle dan maar niet moet zeuren.

Op zich snap ik wel dat men Ajax wil helpen, maar het gaat wel een enorme puinhoop worden in het nieuwe seizoen. Ik neem ten miste aan dat de gehele top 5 die Europees speelt, komend jaar ook bevoordeeld wordt?

13 maart 2019 om 12:30

@dutchgunner haha jij hebt duidelijk weinig verstand van fysiologie en trainingsleer. Wat een domme uitspraak

13 maart 2019 om 12:38

@allochteun: het punt is niet dat Ajax geholpen wordt maar het nederlands voetbal.

13 maart 2019 om 12:50

Zal eraan liggen hoe ver ze komen

13 maart 2019 om 13:00

Ajax zou er dus 3 in 6 dagen spelen. Wel een verschil met de standaard 3 wedstrijden in 8 of 9 dagen. In april volgen nog 2 midweekse rondes. Is PEC al op de hoogte gesteld?

13 maart 2019 om 13:30

dan moet die ''gehele top 5'' wel overwinteren, wat een utopie is dus nee die worden niet allen bevoordeeld.

Nee het was niet netjes hoe de knvb dit heeft geregeld, maar was het logisch om die wedstrijd van PEC te verzetten? Ja want 4 wedstirjden in 9 dagen waaronder een klassieker in de kuip en een uitwedstrijd in zuid europa tegen de grootste club vd wereld is te veel van het goede, wij in nederland hebben geen 20 basiswaardige spelers, wij in nederland trainen harder dan in het buitenland, onze selecties zijn gemiddeld veel jonger dan in het buitenland, zo maar enkele dingen die het voor nederlandse ploegen lastiger maakt vele wedstrijden in een korts tijdsbestek te spelen in een toch al slopend seizoen die begon met veel voorronde wedstrijden voor Ajax,

13 maart 2019 om 14:08

Zwolle heefft ook niks te zoen in de Eredivisie want ze kunnen geen normaal grasveld neer zetten

13 maart 2019 om 10:57

Volgens mij was het probleem niet zozeer het verplaatsen, maar de wedstrijd uit de ronde halen.
Ik heb hier in ieder geval geen enkele moeite mee.

Ik vind dit alleen maar mooi. Het komt bijna niet meer voor dat een Nederlandse club het zo goed doet dus als Ajax verder komt is dit beter voor de hele Eredivisie.

13 maart 2019 om 11:00

Helemaal terecht natuurlijk dat er meegedacht wordt in het belang van het Nederlandse voetbal en in dit geval Ajax specifiek. Maar for the sake of argument: Mocht Ajax voordeel halen uit het omgooien van het speelschema (waar dus aardig wat clubs bij betrokken zijn) in de champions league en de halve finale behalen... zijn zij de enige die daar direct financieel gewin uit halen. Iets waar de club imo recht op heeft, maar nu deze 'samenwerking' in het leven geroepen is, is dat dan wel een eerlijke verdeelsleutel?

13 maart 2019 om 11:11

@ijsmuts

Wat jij zegt is natuurlijk pertinent onwaar. Aanvankelijk zou je het inderdaad zo kunnen zien, Ajax loopt met de zak geld weg.
Echter zorgt Ajax ervoor dat we in het Europees klassement de directe CL plaatsing van de kampioen kunnen heroveren. Daarnaast betekent meer geld voor Ajax natuurlijk uiteindelijk ook meer geld in de Nederlandse competitie, afgezien van de status. Wat nou als Ajax met de miljoenen bijvoorbeeld Vlap en Scherpen koopt? Hebben Emmen en Heerenveen toch indirect een gedeelte van dat geld?

13 maart 2019 om 11:14

Als je had gezegd dat alleen de 'topploegen', als in de clubs die potentieel Europees gaan spelen hier voordeel aan hebben dan had je een beter argument. Alsnog zwak, maar wel beter. Natuurlijk levert dit Ajax in eerste instantie het meeste op, maar besef wel dat het ook inhoudt dat er meer Uefa geld naar NL komt. Hierdoor kan Ajax (als gezicht van de Eredivisie) het NL voetbal als geheel ook weer een boost geven (beter spelers aantrekken, investeren in de jeugdopleiding, interne transfers doen).

13 maart 2019 om 11:17

@catalunya

Je eerste punt is natuurlijk waar maar het tweede is een stuk minder. Als Ajax Vlap en Scherpen wilt hebben dan kunnen ze hun kopen ongeacht of ze nou verder komen of niet. Daarbij boeit het Heerenveen en Emmen toch niet zoveel aan wie zij hun spelers verkopen, als ze maar een goede prijs ervoor krijgen.

Europees klassemen is wel belangrijk ja aangezien Ajax de enige club de laatste jaren is die Europees nog iets bereikt. De andere kloten er maar op los.

13 maart 2019 om 12:06

@catalunya: "wat jij zegt is pertinent onwaar."
Kun je aangeven wat je denkt dat er niet klopt aan mijn 'for the sake of argument' stukje? Dan zal ik je haarfijn uitleggen waarom je het mis hebt
Directe plaatsing voor de champions league, wie hebben daar iets aan? Ajax, PSV en misschien Feyenoord. Zwolle, Groningen en Heracles zien daar niets van terug, alleen een omgegooid speelschema.
Daarnaast is het natuurlijk vreemd om te stellen dat het logisch zou zijn als Ajax (een behoorlijk deel van) zijn tientallen miljoenen in de Eredivisie uit gaat geven. De financiele kloof (en normaal gesproken dus ook de kwaliteit van de selectie) wordt zodanig groot dat de rest van de Eredivisie onaantrekkelijker wordt voor (in dit geval) Ajax.
Als Ajax al geld wil spenderen bij Emmen of Heerenveen, kunnen ze dat zonder Champions League al makkelijk doen. Nu met het prijzengeld gaan de standaard en de gezochte kwaliteit omhoog, dus wordt het alleen maar aannemelijker dat die clubs niet profiteren.

Nogmaals: Ajax verdient elke euro volledig terecht en het is ze gegund, maar als wij vanuit een solidariteitsgedachte het speelschema aanpassen aan de Champions Leaguedeelnemer, zou je dan niet bijv af kunnen spreken een paar procent van het extra verdiende prijzengeld onder te verdelen over de andere clubs?

13 maart 2019 om 13:35

kijk zoals jij het brengt is het een ander verhaal wat betreft prijzengeld, vind het lachwekkend dat er mensen opperen dat Ajax geld moet geven aan de andere ploegen omdat zij miljoenen verdienen door eigen toedoen, wel ben ik het met je eens dat we wellicht om de tafel kunnen gaan zitten met alle ploegen, en dat er voor het seizoen word afgesproken dat er een paar procent van al het prijzengeld word verdeeld over de eredivisie, maar niet zoals nu dat iedereen loopt de janken en af te geven op Ajax, maar nu ze zien dat ze weer miljoenen binnenharken er wel van willen profiteren met hun clubje

13 maart 2019 om 14:35

@afcaajaxxx: precies! Dit geld moet Ajax gewoon lekker terecht in de zak steken, maar het lijkt me niet gek... als we dit in de toekomst blijven doen en solidariteit verwachten van de andere clubs, dat zij (een beetje) direct meeprofiteren.
Overigens lijkt het me ook dat realistisch dat er wellicht best wat kosten zijn verbonden aan het verplaatsen van een wedstrijd, zeker als je van alles hebt ingepland.

Zo moet het dus gaan. Netjes binnen de 24 uur dat afgesproken is met clubs. Spelen met de ruimte die je hebt. Niet een wedstrijd uit een speelronde halen omdat er 2 wedstrijden dicht op zitten. In dat geval zou ik zeggen: jammer maar helaas.

13 maart 2019 om 10:58

Je ziet wat die verplaatsing gebracht heeft (namelijk winst op Real en daardoor zijn we weer boven Oostenrijk gekomen). Dus dat hele gezeur was ook meteen over omdat het resultaat had en ik vindt hem prima om wedstrijden te verschuiven als je daarmee de clubs kan helpen. En als het lukt binnen die 24 uur prima en als er bv een beker duel tussenzit dan maar een week uitstellen niemand die er last van had (op Pec zwolle en de PSV directie na).

13 maart 2019 om 11:06

''je ziet wat die verplaatsing gebracht heeft ''

Haha ja zo lust ik er nog wel een paar, net alsof het verplaatsen van die ene wedstrijd er voor gezorgd heeft dat Ajax met 1-4 van Real Madrid heeft gewonnen.

Ajax heeft gewoon een heel goed team en het team van real was het helemaal kwijt en dat heeft niks met PEC te maken

. Zonder het verplaatsen van die wedstrijd hadden ze waarschijnlijk ook gewoon gewonnen echter vind ik het wel een goede zaak dat de Knvb Ajax de kans geeft om zo uitgerust mogelijk aan deze wedstrijden te beginnen.

Daarnaast snap je blijkbaar nog steeds niet het punt van PSV en Pec, het ging niet om dat de wedstrijd verplaatst werd maar de manier waarop. Zonder overleg dus tegen de afspraken in. PSV kwam zeikerig over dat ben ik met je eens maar de meeste mensen snappen nog steeds niet het punt dat PSV probeerde te maken en dat is jammer.

Nu is het overigens wel volgens afspraak gegaan (in overleg) dus je zult deze ronde niemand horen.

13 maart 2019 om 11:07

wat voor baat heeft Zwolle dan dat Nederland weer boven oostenrijk komt? Het helpt ze niet in de strijd tegen degradatie en normaliter komen ze niet in aanmerking voor Europees voetbal. Alleen de top 6 a top 7 had er baat bij.

Nou dat Zwolle er last van heeft is al 1 actor teveel. Daarnaast heeft de Knvb zich niet aan de afspraak gehouden dat er maximaal 24 uur geschoven zou worden. Dus dat is ook een kwalijke zaak

13 maart 2019 om 11:08

Want zonder de verplaatsing was het Ajax niet gelukt om Real te verslaan?

13 maart 2019 om 11:16

@gloryunited

De topclubs hebben afgesproken geld uit de Cl/el te storten in een grasfonds. Op termijn kan Zwolle daarmee een grasveld aanleggen zodat ze straks weer speler kunnen lenen van topclubs in binnen- en buitenland.

13 maart 2019 om 11:21

Lenen is een korte termijn beleid. Daar schiet de club structureel niks mee op. Als Zwolle zou degraderen, betalen de topclubs dan ook nog mee aan de grasmat? Dan zitten ze dadelijk in de KK divisie met een veel minder budget en een veel duurder veld. Dan kunnen ze dus niemand lenen...

13 maart 2019 om 11:46

@ Gloryunited
Als PEC zou degraderen zal dat echt niet aan die ene wedstrijd tegen Ajax hebben gelegen, die ze sowieso al als verlies incalculeren. Denk je ook niet?
Dus jou argument daarop is onzin, dat er kritiek is op de manier hoe het is gegaan is oke, en je ziet dat daar nu ook wat mee gedaan wordt.

En voor je gaat zeggen dat deze wedstrijd door de weeks invloed kan hebben op de wedstrijd in het weekend, kom op man het zijn profs, als die ene wedstrijd daar invloed op zou hebben dan hebben ze sowieso niets te zoeken op dit niveau.

Aanvullend, PEC heeft geen direct belang bij dat NL weer boven Oostenrijk komt, maar iets van 6 clubs wel, dus is dat belang dus groter dan die van éã©n club!

13 maart 2019 om 12:02

Denk jij dat Zwolle alleen degradeert (als ze dat doen) vanwege de wedstrijd tegen Ajax?

13 maart 2019 om 12:53

Misschien had Ajax dan inderdaad niet gewonnen nee. Dat zullen we dus nooit weten. Waarschijnlijk heeft het Ajax wel geholpen extra fit te zijn

13 maart 2019 om 13:16

Nee niet door de wedstrijd tegen Ajax. Maar wellicht wel door de wedstrijd tegen Excelsior 3 dagen erna. Dat is een 6 punten wedstrijd. Als spelers minder fit zijn of minder uitgerust zijn of licht geblesseerd raken heeft dat daar effect op. Zelfde reden dat de wedstrijd voor Ajax dus in eerste instantie is uitgesteld. De conditie van spelers

13 maart 2019 om 13:17

@Panerai dat klopt ik weet ook nog steeds niet wat PSV er mee wilde bereiken?
Ze zouden het zelfde als Ajax hebben gedaan.
Wedstrijden worden wel eens vaker verplaatst zie Feyenoord en lichtuitval.
PSV legt de druk bij Ajax door het verzetten.
Misschien volgende x de wedstrijd van PSV ook maar verzetten en om de zelfde tijd spelen voortaan? Anders is het natuurlijk altijd competitievervalsing😉
En ik kan mij nog herinneren dat PSV voor hun jubileumwedstrijd een makkelijke tegenstander vroegen over competitievervalsing gesproken.

13 maart 2019 om 13:58

Natuurlijk zouden alle punten tegen ajax bonus punten zijn. Echter moet pec nu op een waardeloze tijd/dag spelen (Er gaan 26 uitsupporters mee, mensen hebben hun reserveringen mmoeten afzeggen of konden geen vrij krijgen van het werk)

Maar nu speel je wel 3 wedstrijden in 8 dagen waarvan je AZ , Ajax en, wellicht de belangrijkste vooraf Excelsior treft. Een wedstrijd die gewonnen Moet worden.

Ik snap dat ze ajax willen helpen, en dat vind ik terecht. De oplossing die je , zonder overleg , door je strot geschoven krijgt is gewoon belachelijk.

Met de aanpassingen zoals hierboven zal niemand er veel last van hebben . Dus een prima keuze (zoals het zou moeten zijn)

13 maart 2019 om 13:59

@glory, dan had PEC ook van De Graafschap moeten winnen. Dat waren punten die ze goed hadden kunnen gebruiken. Maar nee, ze waren toen veel drukker bezig met protesteren tegen de verschoven wedstrijd.

13 maart 2019 om 14:00

Dat denkt niemand , maar de wedstrijd tegen excelsior zou dat wel kunnen zijn.
Dan heb je al pec zijnde tegen AZ en Ajax gespeeld en moet je dezelfde week tegen de rotterdammers . Grote kans op blessures etc etc.

Daarbij blijf ik vinden dat Ajax, als ze met de grote jongens mee willen doen, ook moeten kunnen presteren met minder rust. De engelse en spaanse ploegen hebben allemaal al veel meer wedstrijden in de benen op een veel hoger niveau dan de eredivisie. Daarbij komt dat de winterstop hier ook belachelijk lang is.

13 maart 2019 om 14:41

Waar haal jij die fabel vandaan

13 maart 2019 om 15:05

Ik denk vast dat PEC met opzet van de Graafschap verloren heeft.. Maargoed, elk punt van kritiek op Ajax valt altijd slecht bij jou. Beetje jammer dat je niet anders kan zien.

Ondanks de vele wijzigingen niet veel grote wijzigingen. Hoop wel dat als fans niet kunnen ze gecompenseerd worden. Verder een zeer goede zaak.

13 maart 2019 om 11:07

dat was de hele bedoeling met de afspraak aan het begin van het seizoen. wel wat verschuiven maar geen grote wijzigingen, ergo 24 uur speling.

Kijk waarom kan het nu wel 1 dag verplaatsen?

13 maart 2019 om 10:44

Omdat Ajax nu niet de woensdag ervoor een bekerduel heeft...

13 maart 2019 om 10:45

Dat vraag ik mijn eigen ook af.

13 maart 2019 om 10:51

Wat denk je zelf?
Feyenoord was 27-2, PEC stond gepland voor 2-3 en Real voor 5-3. Een dag schuiven is dan toch geen optie? Gewoon logisch nadenken lijkt mij.

13 maart 2019 om 11:10

Als je logisch nadenkt zou je zeggen dat ook de bekerwedstrijd verplaatst had kunnen worden.

13 maart 2019 om 11:10

dan was de meest eerlijke en logische oplossing om toentertijd niet te verplaatsen. Hield de Knvb zich ook meteen netjes aan de afspraken.

13 maart 2019 om 11:20

Welk belang had het Nederlands voetbal daar dan bij? Het ging zich om de voorbereiding op Madrid en dus de wedstrijd tegen Pec.

Dit zijn, in tegenstelling tot die wedstrijd met Pec, acceptabele wijzigingen. Tijdig gecommuniceerd en de wedstrijden blijven in dezelfde speelronde.

Vanaf volgend seizoen moet de Knvb hier trouwens gewoon voor het seizoen aan denken en Ajax en PSV op zaterdagen laten spelen in 'mogelijke CL weken'.

Dit is allemaal nog niet zo spannend. Zaterdag of zondag zullen weinig partijen problemen mee hebben. Als het ons punten voor het Nederlands voetbal oplevert vind ik het geen probleem. Al blijf ik de beslissing om een wedstrijd 1,5 week uit te stellen krom vinden.

13 maart 2019 om 11:01

Ik blijf het krom vinden waarom mensen daar nog over vallen. Waarom is dat dan een probleem om de wedstrijd 1,5 week later te spelen? Ik zie er weinig problemen in eigenlijk....
Of is het ook zo’n probleem als er sneeuw zou vallen en daardoor een wedstrijd niet door kan gaan en die 1,5 week uitgesteld wordt? Dan hoor je namelijk niemand zo piepen als er nu gebeurd was.....

13 maart 2019 om 11:10

Opzich is het niet krom om een wedstrijd 1,5 week te verplaatsen, maar de manier waarop was naar mijn mening niet netjes. Met name omdat PEC volledig buiten beschouwing is gelaten in die situatie. Wanneer er door sneeuwval niet gespeeld kan worden is dat overmacht. Dit was geen overmacht. Daarnaast heeft PEC komend weekend een voor hen zeer belangrijke wedstrijd tegen Excelsior.

Nogmaals vind ik het terecht dat de Knvb wedstrijden verschuift om Nederlandse clubs bij te staan in Europa. Maar als ze willen dat we echt de aansluiting weer gaan vinden, is stap 1 wat mij betreft het verbieden van kunstgras en niet het verplaatsen van een wedstrijd tegen, met alle respect, PEC Zwolle. In principe moet Ajax met een verkapt B team ook nog kunnen winnen van hen.

13 maart 2019 om 11:30

Ze vallen er over omdat het Ajax betreft!
Alleen willen sommige mensen niet inzien, dat het resultaat tegen Real elke club in de Eredivisie heeft geholen om rechtstreeks te plaatsen voor de Cl.
Of je nu een club als AZ bent, PEC of De Graafschap.
Elke club kan kampioen worden en ben je verzekerd voor rechtstreekse plaatsing van de Cl.
Dat is niet alleen in het voordeel van Ajax, maar voor het gehele nederlandse voetbal!

13 maart 2019 om 13:03

Zoals je kunt lezen val ik er niet over, ik vind de manier van communiceren krom.
Daarnaast geloof ik niet dat als Ajax tegen PEC Zwolle had moeten spelen die zaterdag, ze niet hadden gewonnen in Madrid. Vanzelfsprekend zullen we dit nooit weten.

Ik denk dat als je dit soort prestaties in de toekomst vaker wil hebben als Knvb, dat je moet beginnen om het kunstgras te verbieden in de Eredivisie. Dat haalt het niveau van het hele Nederlandse voetbal veel meer omhoog dan 3 dagen extra rust voor één specifieke wedstrijd.

Of het nu Ajax, Psv, Feyenoord of wat mij betreft Helmond Sport is doet er helemaal niet toe in deze.

13 maart 2019 om 15:25

Elke club is natuurlijk overdreven. Het zullen, in theorie, vooral AZ, Utrecht en Vitesse zijn die hiervan profiteren.

Prima wijzigingen. Gewoon max 1 dag later. Zolang alle wedstrijden in 1 weekend worden gespeeld vind niemand het erg.

Ben voorstander van het helpen van Ajax maar maakt het nou echt zoveel uit of we 20:45 spelen of 18:30? 18:30 is zon karige tijd voor alle supporters die naar het stadion moeten komen. Wij hebben nog 2 thuiswedstrijden op zaterdagavond resterend en een daarvan is nu 18:30 en die andere op zondag. Zaterdagavond wedstrijden zijn het leukst van allemaal en ook het meest sfeervol, ook weet mijn club dan de meeste punten te pakken. Toch wel jammer dat we nu geen wedstrijden op zaterdagavond hebben hierdoor..

13 maart 2019 om 11:14

Als je de wedstrijd van vanavond bedoelt, het is door de UEFA niet toegestaan om wedstrijden af te werken tijdens CL/EL wedstrijden in de nationale competitie.

13 maart 2019 om 11:20

Nee bedoel Willem II-Ajax is nu om 18:30 i.p.v. later..

13 maart 2019 om 12:04

Je bent eerder thuis na de wedstrijd en als het om rust gaat is elk uurtje meegenomen.

13 maart 2019 om 11:33

De spelers hebben nog persmomenten, evt dopingcontroles, dan worden ze gemasseerd na de wedstrijd en dan moeten ze nog eten omdat ze heel veel verbrand hebben. Ik denk dat de spelers bij een 20:45 wedstrijd niet voor 1:00 in bed liggen en dat lijkt me nog zeer krap. Best kans dat het 2:00 wordt. Dus ja, ook het eerdere tijdstip helpt.

Prima, hier wordt geen ploeg door benadeeld. Dat zou altijd de uitgangspositie moeten zijn.

Laten we nog meer punten voor Nederland binnen smokkelen !

goede zaak. In het belang van Nederland en de groei van de competitie.

13 maart 2019 om 11:02

Lees even het gros van de reacties door en je zult zien dat misschien wel 95% het helemaal eens is met deze regeling, waaronder veel Feyenoorders en PSVers. Dus het is niet altijd dat het om Ajax gaat, klim even uit je slachtofferrol. Vorige keer ging het erom dat het een extreem besluit was, omdat het vrijwel nooit wordt gedaan, en daarbij dat het even medegedeeld werd aan Zwolle zonder overleg.

Prima beslissing, wel bizar dat er zó veel geschoven moet worden.

13 maart 2019 om 11:18

Dat is voor het Fox uitzend schema.

13 maart 2019 om 11:30

Snap ik, maar waarom Groningen naar 19:45 moet is me een raadsel. Geloof er niks van dat dat ‘de’ zaterdagavondwedstrijd van Fox wordt.

Hahah huilerts waarom nu wel 1 dag? Omdat er nu uberhaupt geen ruimte is om te schuiven als met pec thuis wel nog het geval was..ondanks de ruimte doen ze alsnog hun best Ajax een beetje te ontlichten haha maja zijn ook weinig tot geen clubs die uberhaupt weten wat het is op drie fronten te strijden..

13 maart 2019 om 11:03

Dat is heel eenvoudig! Ajax zorgt ervoor dat Nederland een direct CL ticket krijgt voor het seizoen 20-21 en een direct EL-ticket als het zo doorgaat. Een uitstekend initiatief gebleken van de Knvb in het belang van meerdere clubs. Lijkt mij een uitstekende weerlegging van de jou ontdekte complottheorie! Alleen jammer dat je het niet ziet aangezien het eenvoudig is!

13 maart 2019 om 11:06

Deze snap ik niet Bender. Er wordt rekening met Ajax gehouden zodat de kans bestaat dat er nog wat punten voor de coëfficiëntieranglijst worden behaald. M
Zodat een toekomstig kampioen in de toekomst niet eind juni al moet beginnen met voorrondes europa en er maar 1 club in elke europese competitie wordt toegestaan. Hiervoor moet Ajax wat terug doen voor de competitie? Waar denk je dan aan?

Prima besluit in mijn ogen. Op dit moment is de status van het Nederlandse voetbal van essentieel belang. Het is ontzettend lang geleden dat een Nederlandse club zo ver kwam in de Champions League.

Prima werk van de Knvb. Laten we hopen dat ze dit niet enkel dit jaar doen om Ajax te helpen, maar structureel clubs gaan helpen als ze de CL of EL groepsfase overleven.

Misschien een domme vraag, maar het speelschema van de champions league is toch al lang bekend?
Waarom worden zo'n wedstrijden niet direct ingepland op de meest gunstige dagen in het achterhoofd houdende dat Ajax of PSV mogelijk nog in het tournooi zit?

13 maart 2019 om 10:52

Ja dat vraag ik me ook af en ga er vanuit dat ze daar komend seizoen wel meteen rekening mee houden. Ze gaan er automatisch niet vanuit he. Net als 2 jaar geleden toen Ajax een zware wedstrijd in de europaleague moest spelen op donderdag en die zondag een topper met PSV ingepland was. Ajax was doodvermoeid. Stel dat PSV toen ook nog Europees had gespeeld dan had je 2 energieloze elftallen op het veld staan in een “topper” . Dat soort fratsen moeten ze niet meer uithalen.

13 maart 2019 om 11:05

Dat kun je niet voorkomen, of je moet alle topwedstrijden in januari plannen. Dan weet je zeker dat men niet in de knoei met een Europese wedstrijd komt. De Europa League speelt immers vanaf februari praktisch elke week.

13 maart 2019 om 11:04

Omdat niet bekend is wat de meest gunstige dagen zijn. Ook zit je nog met de Europa League waarin de ploegen terecht kunnen komen, waardoor je anders alsnog het hele programma dient aan te passen.

Prima regeling ook mooi op tijd doorgevoerd

Voor de haters..... Deze veranderingen zijn afgesproken met de betrokken clubs....lijkt me vrij duidelijk. We moeten vooruit Europees gezien en dan moet je de clubs die de punten binnenhalen voor Nederland gewoon steunen. Of dat nou Ajax PSV of Feyenoord of az of welke club dan ook is. Voortaan moet de KNVB er meteen aan denken bij het bedenken van het speelschema. Geen “toppers” voor of na een Europese wedstrijd. En ze bij voorbaat al op zaterdag of desnoods vrijdag inplannen als er een CL wedstrijd is. Ongeacht of je weet of ze door zijn of niet. Dat scheelt een hoop ellende

Uitstekend geanticipeerd van de KNVB. Gewoon ff meedenken allemaal en elkaar versterken ipv lopen zeuren.

Akkoord.

Ik ben voor Ajax maar zou het voor andere clubs ook prima vinden. Die komen helaas al jaren niet ver meer. Daarom lijkt het net of alles voor Ajax wordt gedaan.

De vorige keer ging het erom dat de wedstrijd gewoon geschrapt was uit het schema en zomaar even op een woensdag anderhalve week later is gezet. Dat was niet volgens afspraak, volgens mij. Deze 2 wedstrijden worden gewoon in het weekend verplaatst. Waar natuurlijk niks mis mee is. Al vraag ik me af of dat ruime uurtje verzetten van de wedstrijd tegen willem 2 echt zoden aan de dijk zal zetten.alle beetjes helpen :P

13 maart 2019 om 12:07

De vorige keer was het niet mogelijk om de wedstrijd in hetzelfde weekend te verplaatsen vanwege de bekerwedstrijd. Ajax zou dan in 6x24 uur drie wedstrijden moeten spelen inclusief een reis naar Spanje.

Voor clubs die nooit Europees spelen is dat best lullig maar de Knvb is tot het besef gekomen dat er nu een hoger doel is waarbij voordeel te behalen valt voor wie dat eventueel wel gaan doen. Elke punt extra dat nu nog te behalen valt is nu meegenomen en daar moet Ajax indien mogelijk alle steun bij krijgen.

Wat ik mij dan afvraag waarom wordt de wedstrijd Willem II – Ajax op zaterdag 6 april niet een dag eerder op vrijdag 5 april gespeeld? De heenwedstrijden van de CL-kwartfinales worden gespeeld op 9 en 10 april dat betekent toch een dag meer rust voor Ajax.

13 maart 2019 om 11:28

Doordeweekse speelronde die dagen ervoor. Speelt willem 2 op dinsdag en ajax op woensdag in Emmen.

Voor Ajax kan dit voordelig zijn. Echter hebben ze nu wel heel veel wijzigingen doorgevoerd terwijl je nog niet weet wie Ajax zal loten en hoe ze zullen presteren. Misschien hadden ze zonder wijzigingen 3-1 thuis gewonnen en uit 0-1. Ik vond het goed dat de KNVB bij wijze van uitzondering die wedstrijd met Zwolle had verplaatst zodat Ajax zich volledig kon richten op die wedstrijd. Het feit dat ze wat extra dagen konden focussen heeft denk ik wel zijn vruchten afgeworpen denk ik. Het lijkt me echter niet echt nodig om op voorhand structureel dingen in het schema om te gooien puur omdat Ajax Europese verplichtingen heeft. Andere teams in Europa hebben het ook. Als je het niet bij een uitzondering laat gaan andere clubs weer zeiken dat ze benadeeld worden en dat het competitievervalsing is enz. En clubs die volgend jaar Europees spelen gaan hetzelfde eisen wat nu voor Ajax gebeurd en dat word alleen maar chaos.

De wijzigingen zijn puur gemaakt voor Fox volgens mij. Omdat Ajax en Feyenoord veel bezoekers trekken, spelen ze niet op hetzelfde moment. En om geen gat te laten vallen op de dag dat Ajax zou spelen gaat daar een andere wedstrijd naar toe. Alleen Ajax een dag verplaatsen in beide weekenden was natuurlijk makkelijker.

Dat de wedstrijd van Willem II - Ajax wordt verplaatst prima. Snap overigens niet dat ze hem niet verplaatsen naar een dag eerder Vrijdag avond maar goed. Maar dan die wedstrijd tegen PEC (willem II Pec) waarom moet die verplaatst worden.....nou omdat er anders te veel wedstrijden zijn op zaterdag....hoe is het laat Fox zelf ook water bij de wijn doen. Daar komt bij dat de Knvb een belachelijk onderzoek doet naar een feestvreugde na het behalen van de finale van de beker en dan zou ik als Willem II zijne hier dan ook tegen in beroep gaan. Deze verschuiving heeft niets te maken met het helpen van Ajax in de CL puur omdat Fox dan problemen krijgt met zn uitzending.

13 maart 2019 om 11:30

Kan niet naar vrijdag. ajax speelt woensdag nog uit in Emmen. Doordeweekse speelronde. Daarvoor zondag tegen psv, dus veel schuiven is ook gewoon niet mogelijk.

13 maart 2019 om 11:40

Ah dat verklaard. Vandaar de wedstrijd zo vroeg mogenlijk helder.

Zoals de Knvb altijd zegt, wanneer zij de belangen van het Nederlands voetbal in ogenschouw neemt: "niet geschoven is altijd mis".

Lijkt me een prima ontwikkeling. Zie verder ook geen bezwaren. In het geval van PEC ging het nog een beetje onhandig, maar nu wordt er gewoon duidelijk gecommuniceerd, en dat is de basis.

13 maart 2019 om 11:44

Aangezien jouw club medeverantwoordelijk is voor de lage stand op de UEFA lijst waardoor we steeds minder tickets krijgen heb je m.i. totaal geen recht van spreken....door geklungel van jou club moeten we nu over gaan tot verschuivingen om nog iets van punten te halen.

Dat Ajax verplaatst wordt, prima. De rest is volkomen belachelijk, en alleen voor Fox gunstig. Supporters die naar het stadion gaan zijn de dupe. Feyenoorders die na de wedstrijd nog een verre reis moeten maken hebben het nu een stuk lastiger. Waanzin. Het uitzendschema van Fox moet niet leidend zijn, voetbal is voor de supporters in het stadion, niet voor tv kijkers.

13 maart 2019 om 11:47

Tja, dat is de macht van het geld hè. Ik ben het overigens volkomen met je eens.

Kan ik het geld terug krijgen? Ik kan nu niet meer

"knvb verplaatst meerdere duels om Ajax te helpen in Champions League"
Ik had de titel "knvb verplaatst meerdere duels om Ajax te helpen het Nederlands voetbal te helpen" een betere titel gevonden. Nu lijkt het eenrichtingverkeer en daar is absoluut geen sprake van.

13 maart 2019 om 12:40

Steekie ouwe Reus, alles lekker?

Je zult een keer met je kleine naar een pot kunnen in de vooravond en nu niet meer kunnen omdat het te laat wordt, of verzin een reden.....

Wat nu als PSV en feyenoord tegelijk met Ajax eens gaan overwinteren in Europa? Hele weekenden overslaan? Inhalen op woensdag 1900 uur?

Ajax verschuiven is prima. De rest verschuiven voor TV inkomsten is gewoon een regelrecht schandaal.

Fox regeert, Amf.

13 maart 2019 om 12:44

Hey Vakkie, zekers . Jij?

Ik ben het volkomen met je eens, maar wat wil je met een sport waar geld de scepter zwaait. Geld dat stom is, maakt recht wat krom is.

En Twente en Sparta dan i.v.m. Europese wedstrijden en missende spelers?? Meten met twee maten...

Belachelijk natuurlijk dit. Zo leren de spelers toch nooit hoe het is om profspeler in een topcompetitie te zijn? We moeten in Nederland eens ophouden met het pamperen van de spelers. Iedere nederlander die in een topcompetitie speelt weet hoe makkelijk ze het hadden in Nederland. En dat is geen goeie basis. Vandaar dat zoveel nederlanders die naar het buitenland gaan het in het begin ook zo moeilijk hebben. Ze zijn niks gewend.

En dit soort maatregelen werkt dat alleen maar in de hand.

Ik vind het prima idee hoor .
Hoop dat ajax zover mogelijk komt.
Maar dan vind ik wel gelijke monniken gelijke kappen.
Psv stond ook tegen atletico bij de laatste 16 en sparta heeft ook een punt met internationals(jeugd)terwijl sparta speelt om promotie.
Dus niet ajax wel omdat het ajax is en de reat niet.
Dat klopt niet.
Ook zijn er belangen voor prom degr en europees vietbal voorrondes.

13 maart 2019 om 12:09

Je weet dat Ajax een jaar nadat PSV tegen Atletico speelde, ook de EL-finale moest spelen en toen ook geen rust kreeg? Het is pas dit seizoen afgesproken. Stop eens met verwijzen naar jaren geleden.

13 maart 2019 om 13:20

Voor de winterstop zijn er 3 wedstrijden van PSV verplaatst. Gelijke monniken gelijke kappen. Wel fijn als we dan alle info meenemen in een discussie.

13 maart 2019 om 13:36

Wordt moeilijk om wedstrijden die 3 jaar geleden zijn gespeeld te verplaatsen, maar ik snap je frustratie. Voortaan even wachten tot PSV een keer overwintert en dan kritiek hebben als er geen rekening gehouden wordt

13 maart 2019 om 15:27

Ja ik snap m
Maar psv weg gelaten zijn er op dit moment andere clubs die belangen hebben.
Voor die clubs is prom degr of interlandvoetbal beker of europees net zo belangrijk als cl voor ajax/nl voetbal

13 maart 2019 om 17:51

PSV was in verleden, terwijl pas dit seizoen deze afspraken gelden. Verder zijn alle wedstrijden nog steeds in hetzelfde weekend alleen iets andere tijden, wat dus voor teams weinig uitmaakt. PEC had zo'n regeling ook niet erg gevonden, maar nu moeten ze 3 wedstrijden in een week (wat ik in hun oogpunt begrijp) waar ze het moeilijk mee hadden. Van Sparta is het natuurlijk wel lullig

Dubbel gevoel over. Natuurlijk is het goed dat ze de wedstrijd van Ajax verplaatsen, maar het geld is nog belangrijker dan het voetbal. Aangezien dat ook andere clubs worden verplaatst.

5 wedstrijden verplaatsen om eigenlijk 1 wedstrijd te verplaatsen.

Hoe gaan we dat straks doen als er 4 clubs Europees spelen?

13 maart 2019 om 12:16

Een oplossing is dan om misschien ook op maandagavond te spelen na de Europese wedstrijd of vrijdagavond voor een Europese wedstrijd. Scheelt toch weer een aantal dagen. Mijn voorkeur is het niet de maandagavond, maar het is een mogelijkheid.

Maar 4 clubs in Europa zou een droomwereld zijn

En nu maar hopen dat ze er ontzettend hard afgaan in de CL. Wat een gejank om de spelers rust te geven, wil je in de top spelen dan hoor je veel wedstrijden te spelen.

13 maart 2019 om 13:34

Wat een naar mannetje ben jij zeg! Deze maatregel heeft zich prima bewezen tegen Real Madrid. Ook in het belang van het Nederlandse clubvoetbal. We staan namelijk weer op de 11e plek op de coefficentenlijst.

Kunnen we vanaf nu doen ook volledig stoppen met het gezeik over de weerstand die Ajax krijgt in Nederland?
Beetje hypocriet om hier elk jaar weer over te beginnen terwijl er wel wordt gehuild als er een keer 3 keer per week gevoetbald moet worden.

13 maart 2019 om 12:30

De Knvb heeft nooit iets gezegd over de weerstand die Ajax krijgt in Nederland?

13 maart 2019 om 12:31

Nee maar de Ajax supporters wel?

13 maart 2019 om 12:39

Daar hoor ik ook bij. Ik heb hier nooit iets over gezegd?
Er wordt een beslissing genomen door de Knvb, niet door de Ajax-supporters. En dan zou ik het sterk vinden wanneer je jouw mening onderbouwt met voorbeelden van supporters hier op het forum, die erover geklaagd hebben dat Ajax drie wedstrijden in die betreffende week heeft moeten spelen?
Ajax heeft het verzoek ingediend (is hun goed recht lijkt mij) om die wedstrijd te verplaatsen. Door de bekerwedstrijd van Feyenoord was het niet mogelijk om de wedstrijd met 1 dag te verplaatsen, dus is de Knvb met deze oplossing gekomen. Dat de Knvb het verzoek inwilligt, lijkt mij een keuze van hen. Dus als je dan al kritiek levert, doe het op de Knvb zou ik zeggen.

13 maart 2019 om 12:46

Waar heb je het over.. Ik zeg alleen dat Ajax supporters al jaren lopen te zeiken dat zij zo geweldig zijn en de rest niet in Nederland en dat er geen weerstand is.
Er moet van alles bedacht worden zodat Ajax meer weerstand krijgt in Nederland.

Dat staat helemaal los van wie welke beslissing maakt en waarom.
Wil je serieus dat ik voorbeelden op ga zoeken van mensen die zeggen dat Ajax te weinig weerstand heeft in de Eredivisie?...

Ajax heeft het verzoek ingediend en is hun goed recht, klopt. Maar dat hebben wel meer clubs gedaan dit seizoen en die kregen nul op het rekest.

Kritiek op de Knvb heb ik al geleverd, maar dat was het punt niet, als je had gelezen.

13 maart 2019 om 13:13

Sorry, maar ik voel me absoluut niet aangesproken. Wellicht is je mening gebaseerd op sommige roeptoeters, die overigens niet alleen bij Ajax rondlopen.
Daarnaast zeg je:
"wil je serieus dat ik voorbeelden op ga zoeken van mensen die zeggen dat Ajax te weinig weerstand heeft in de Eredivisie?... "
Daar doelde ik niet op. Ik doelde (lees maar terug) op Ajaxsupporters die huilen omdat ze een keer drie wedstrijden in de week moeten spelen.
Ik lees vaak reacties van je, maar normaal generaliseer je niet zo. Jammer!

Overigens over die weerstand. Ik ben een fel tegenstander van die uitspraak aangezien dit:
- in meerdere landen het geval is en dan een nog groter verschil
- dit niveauverschil (de grootte daarvan) in Nederland niet structureel is

13 maart 2019 om 13:49

"sorry, maar ik voel me absoluut niet aangesproken. Wellicht is je mening gebaseerd op sommige roeptoeters, die overigens niet alleen bij Ajax rondlopen. "

Je doet net of het heel raar is dat er mensen zijn die zeggen dat Ajax niet veel weerstand krijgt omdat het niveau van de Eredivisie zo laag ligt.
Dat is mijn eigen mening ook. Ik vind alleen dat het gevolg dan niet moet zijn dat je vervolgens wel gaat toejuichen dat het schema wordt aangepast om het Ajax 'makkelijker' te maken.

Je wilt of méér weerstand voor een club als Ajax of je past het schema aan zodat ze het makkelijker hebben.

"ik lees vaak reacties van je, maar normaal generaliseer je niet zo. Jammer!"
Moet je dit er nou bij vermelden?

13 maart 2019 om 14:37

"dat is mijn eigen mening ook. Ik vind alleen dat het gevolg dan niet moet zijn dat je vervolgens wel gaat toejuichen dat het schema wordt aangepast om het Ajax 'makkelijker' te maken."
Daaraan zou ik willen veranderen: "ajax en dus het Nederlands voetbal internationaal gezien 'makkelijker' te maken.
En dan:
"je doet net of het heel raar is dat er mensen zijn die zeggen dat Ajax niet veel weerstand krijgt omdat het niveau van de Eredivisie zo laag ligt."
Dit zijn napraters van de snor. We moeten nu niet doen alsof dit ieder jaar het geval is. Soms heb je wel eens een zeer sterke lichting, maar jij weet net als ik dat het volgend seizoen , nadat het grote geld met de bezem door de selectie gaat, ineens stukken minder kan zijn.

13 maart 2019 om 16:19

Volgens mij haal je wat door elkaar.
Meer wedstrijden betekent niet gelijk meer weerstand.
Meer weerstand krijg je als de gehele competitie sterker wordt.
Oftewel betere spelers in de eredivisie wat misschien wel het gevolg kan zijn van de prestaties van Ajax.
Al spelen ze 7x per week wedstrijden als het nivo laag blijft groeit de weerstand ook niet.
Los daarvan hoor je mij er niet over huilen.

13 maart 2019 om 16:46

Niet alleen die twee dingen haalt hij door elkaar, maar ook weerstand en fitheid. Je creëert geen weerstand door spelers fysiek uit te putten en de kans op blessures groter te maken. Je zag duidelijk het verschil in fitheid tussen Ajax en Real afgelopen wedstrijd. Ajax speelt vaak genoeg 3x per week maar het is logisch dat je fitter aan de start van een wedstrijd begint als er een langere periode rust is geweest.

Dat je de wedstrijd van ajax verplaatst naar een dag eerder snap ik maar wat heeft het voor meerwaarde om utrecht-vitesse van 14.30 te verplaatsen naar 16.45? En nu kan de KNVB opeens 7! Wedstrijden verplaatsen. Als sparta vraagt om te verplaatsen omdat de keuken kampioen divisie gewoon doorspeelt tijdens de interlandperiode dan kan het niet. Sparta mist straks belangrijke spelers vanwege interlands onder anders Lars Veldwijk. De KNVB meet met 2 maten.

13 maart 2019 om 12:36

Geld!!!! TV inkomsten, dat is wat de Knvb behartigt tegenwoordig, FOX regeert.

Aha, en Stel dat Ajax er met 7-0 uitvliegt tegen City, gaan we dat dan ook afschuiven op de Knvb en deze wijzigingen? Want als het meespeelde in de overwinning op real dan zal het ook mee worden gewogen in een eventuele nederlaag?

13 maart 2019 om 12:43

Precies dat. Ik heb ook al ergens gezegd: dde Knvb heeft gegokt en gewonnen. Of ja, ze konden eigenlijk alleen maar verliezen. Het is namelijk zo dat niemand te weten komt of Ajax ook zonder die verplaatsing gewonnen zou hebben.

Best triest eigenlijk dat we zover zijn afgezakt dat we het moeten hebben van extra rust . Hoe doen ze dit in Engeland spanje Italië waar clubs ieder jaar kwart en halve finales halen . Daar moeten ze ook gewoon bikkelen en doorgaan

13 maart 2019 om 12:42

Wij kweken hier ook geen kerels Benzema.
Er is een reden he waarom die competities vele malen sterker zijn, dit is er wel 1 van lijkt me.

13 maart 2019 om 12:47

Heb je helemaal gelijk in !

13 maart 2019 om 13:16

Alleen betaal je in NL wel fatsoenlijk belasting plus hebben we niet de begrotingen vanuit die landen. Heel goed dit!

13 maart 2019 om 14:03

En dan heb je hier ook nog eens een maand winterstop waar clubs lekker het zonnetje opzoeken.

Opzich prima. Maar zal het voor komend seizoen dan niet fair zijn om het bij meerdere clubs te doen die Europees voetballen in de hoop dat er door de Nederlandse clubs zoveel mogelijk punten worden behaald?

Nogmaals, vind dit zeker goed. Gezien het feit dat mijn club er bijna direct wat aan heeft... Elke supporter van een sub topper zal dit juist toe moeten juichen. Want in het meest gunstige geval komt er straks weer een plekje bij

Tijd aanpassen of verschuiven van zondag naar zaterdag is niks nieuws, doen ze in de groepsfase ook en ook bij andere clubs dan Ajax. Dat de KNVB ook andere wedstrijden verplaatst is natuurlijk geen noodzaak, maar heeft met televisiegeld te maken.

Natuurlijk goed dat dit gebeurd voor het Nederlands voetbal, maar als we alles proberen voor de coofficienten lijst, kunnen we dan ook stoppen met de play off voor Europees voetbal? Gewoon de eerste 5 Europa in en klaar!

Wat ik trouwens ook niet snap, nu worden er 8 wedstrijden ofzo verzet, maar als ze Feyenoord - Ajax naar de dinsdag gedaan hadden en Ajax - Zwolle naar de vrijdag, was er toch heel geen problem geweest?

Bizar hoe werkelijk alles ondergeschikt aan het Europese avontuur van Ajax. Het voordeel dat andere Nederlandse ploegen halen uit de punten voor de coëfficiëntenlijst staan niet in gelijke proportie tov het voordeel dat Ajax hier uit haalt. Op zichzelf is dit natuurlijk logisch want het is Ajax dat ook zelf de prestaties levert, maar andere clubs zouden hier niet ondergeschikt aan horen te zijn. Ten eerste loopt Ajax door hun prestaties al relatief verder weg van hun directe concurrenten en gezien het feit dat het hele concept van een competitie en diens krachtsverhoudingen relatief zijn, is dit voornamelijk nadelig voor de andere ploegen. Het feit dat alle Nederlandse ploegen hier baat bij hebben is dus simpelweg onjuist. Ten tweede is voor de supporters nog schever. Bij Feyenoord komen veel fans vanuit het hele land die hiervoor in substantiële mate gebruik maken van het OV. Het verplaatsen van een duel van 19:45 naar 20:45 kan voor een redelijke groep supporters dat zij geen aansluiting hebben en dus niet thuis kunnen komen (!) vanaf De Kuip, omdat Ajax Europees voetbal speelt. Ik gun Ajax al het succes mogelijk in de CL, maar vind het volstrekt onzinnig dat voornamelijk de supporters van andere clubs hieronder moeten lijden onder het motto 'dit is in ieders voordeel' wat in feite totaal niet waar is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren