Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Klaassen doet me hopen dat de toekomst nog niet zo donker is’

Laatste update:

Davy Klaassen maakt een uitstekende indruk bij Ajax. Ook ex-bondscoach Bert van Marwijk is zeer te spreken over de 21-jarige middenvelder, die nu al een bepalende rol lijkt te spelen in Amsterdam. Van Marwijk kent Klaassen niet persoonlijk; desondanks is hij onder de indruk.

/

“Het zou me niet verbazen als hij nu al een van de belangrijkste spelers in de kleedkamer is, een speler die Ajax mentaal sterker maakt”, laat Van Marwijk optekenen in Voetbal International. Met name de werklust van Klaassen, die bij het Nederlands elftal debuteerde onder Louis van Gaal, is opgevallen bij de ex-bondscoach.

“Ik zie hem vooropgaan in de strijd, ballen veroveren en steeds naast Arek Milik in de aanval opduiken. We klagen vaak over de jeugd, maar Klaassen is toch een van die voetballers die me doen hopen dat de toekomst van het Nederlandse voetbal nog niet zo donker is”, aldus Van Marwijk, die verder Jordy Clasie, Georginio Wijnaldum, Davy Pröpper en Marko Vejinovic noemt.

Davy Klaassen wordt in de nabije toekomst ook een basisspeler bij het Nederlands elftal

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tjaaa Klaassen , best een aardige speler maar ook niet veel meer dan dat , maar is nog jong en kan misschien nog de noodzakelijke stappen gaan maken. Maar om hem nou te zien als het licht in donkere tijden gaat me iets te ver.

13 november 2014 om 10:09

Gebeurt vaak genoeg bij Ajax. van Rhijn, Veltman, Fischer, Denswil en zo zijn er nog veel meer worden altijd groter gemaakt dan ze al zijn. Al moet ik wel zeggen dat Klaassen het belangrijkste speler van Ajax is samen met Milik. Maar laten we niet vooruit gaan lopen, Klaassen heeft nog een hele toekomst voorzich. Ik zie hem zeker wel de aanvoerder van Ajax worden mocht Moisander weg gaan.

13 november 2014 om 10:14

Omdat de media die jongens groot maakt? Gebeurt anders bij iedere club. Ziyech was toen hij bij Heerenveen speelde toch ook de nieuwe iniesta? Narsingh van het niveau overmars en Hendrix een type pirlo??? De reden waarom het zogenaamd vaker bij Ajax gebeuren is omdat er bij Ajax de meeste broekies spelen evenals bij Feyenoord. Vraag jezelf eens af welk Feyenoord talent namelijk niet is gehypt? Allemaal!!!! Maar ja alleen die van Ajax vallen op, dat krijg je blijkbaar als je kampioen bent.

13 november 2014 om 10:15

Klassen en Fischer worden zeker niet overschat, met nadruk op Klaassen. Een van de beste van de eredivisie en belangrijkste speler van de landskampioen. Tuurlijk heb je nu geen sneijder, babel of blind rondlopen die dan de beste zijn, maar zegt veel

13 november 2014 om 10:20

En el ghazi is dr laatste tijd ook erg belangrijk en goed bezig

13 november 2014 om 10:22

Ik heb het idee dat men de Feyenoordtalenten aanzienlijk sceptischer tegemoet treed dan de ajaxtalenten. Kan ook mijn indruk zijn, maar her valt me op dat denswil, Veltman en van Rhijn erg omhoog werden geschreven en nu helemaal niet zo goed blijken te zijn, terwijl pak m beet, nelom, van beek en kongolo niet zo worden opgehemeld maar ondertussen wel de minst gepasseerde verdediging zijn. Misschien ligt het ook aan de kleur van sommige media.

13 november 2014 om 10:28

Lee

Ik keur het ook niet goed dat Ziyech en Hendrix ook zo gehyped worden, dat is mijn punt juist. Wanneer Eredivisie talenten een paar goede wedstrijden spelen worden ze enorm omhoog geschreven. Jou opmerking naar Feyenoord vind ik niet terecht, zeker als je ziet hoe jong ze achterin zijn en hoe weinig tegendoelpunten ze krijgen. Ik roep nu niet dat ze wereldklasse worden en ook niet dat ze briljant zijn, ik zeg alleen ze zijn goed bezig, net als wat Klaassen momenteel is.

13 november 2014 om 10:31

Baardgrasmus.
Man het is gewoon de waan vd dag hoor. Zodra Feyenoord er 4 om de oren krijgt vs PSV is de verdediging weer 3 x niks. Nelom was volgens een aantal Feyenoord fans al 3x niks en nu opeens is ook hij top? Ik kan me nog herinneren dat velen Feyenoord fans hoopte op een nieuwe linksback. Dus ik vind het niet vreemd dat Nelom amper aandacht kreeg. Kongolo was altijd al een prima verdediger geweest en wordt echt wel beschouwd als beter dan bijvoorbeeld Denswil. Van rhijn wordt juist vaker afgekraakt dan opgehemeld.

13 november 2014 om 10:32

En aan het programma van Feyenoord, want we kunnen pas een balans opmaken aan het eind van het seizoen (of na 17 wedstrijden). Misschien ligt het er dus gewoon aan welke bril je op hebt .

13 november 2014 om 10:35

ach bij feyenoord werden de talenten boetius vilhena kongolo en clasie toch ook meteen de hemel in geprezen

dit gebeurt bij elke grotere club met talenten

in klaassen en depay zie ik in de eredivisie nog het meeste talent, die 2 komen er wel

13 november 2014 om 10:36

Dankjewel Lee112!

Elke club praat over zijn talenten. Men vergeet alleen dat onze talenten nog eens CL spelen en zo ook meer in de spotlight staan. Daardoor is de aandacht voor talenten groter dan bij andere clubs.

Maar die Feijenoorders moeten niet dom gaan lopen klagen, zeer zeker ook als een Feijenoorder met hoop over de toekomst een Ajacied noemt voor het Nederlandse voetbal.

Tot andere talenten, houdt Klaassen zijn niveau van het vorig seizoen wel vast. Sterker nog, hij verbetert zijn niveau dit seizoen heel erg opvallend.

Daar mag over gesproken worden en dat is geen ophemelen, maar gewoon een feit. Zo spraken we ook over Martin Indi, de Vrij en Janmaat. Eind van het verhaal zijn dit ook de spelers die verkocht zijn of niet?

Sommige van jullie draaien echt door. Als er over een Ajax talent positief wordt gesproken, komen jullie meteen met vergelijken van andere talenten van Ajax die zijn afgegleden of stilstaan in hun ontwikkeling.

We praten in tegenwoordige tijd, wat is daar mis mee? Nu maakt Messi (voor zijn doen) een mindere periode mee en Ronaldo een goede periode. Zijn we ze dan ook aan het afkraken of ophemelen. Het iets van het moment.

Dit is van Marwijk die dat zegt...

13 november 2014 om 10:39

Lee..

Normaliter ben ik van mening dat jij goede reacties typt. Laat ik zeggen dat ik deze iets minder goed vind.

De reden dat de spelers van Ajax 'gehypt' worden is dat Ajax jaar in, jaar uit, goede spelers opleidt. Ajax kiest er voor om met veel jonge spelers (broekies) te spelen. Simpelweg omdat daar de kracht van Ajax ligt, in het opleiden en beter maken van spelers. Jij draait de zaken om. Daarom is Ajax verreweg het vaakst kampioen geworden en daarom wordt Ajax als de grootste club van Nederland gezien. Daarom vallen de talenten van Ajax extra op. Niet omdat ze ''toevallig'' kampioen zijn geworden maar omdat daar de kracht van Ajax ligt en al tientallen jaren bewijzen dat ze grote talenten kunnen omtoveren in grote spelers....

13 november 2014 om 10:41

Nikes. Ik vind de Feyenoord verdediging ook prima hoor (meest solide in de ED zelfs gecombineerd met Karim en clasie op het middenveld), maar je zult zien dat ze worden afgekraakt na een nederlaag. Dan zijn ze opeens te onervaren volgens de media. Wedden? Daarnaast was er ook een tijd dat Veltman en van rhijn prima speelde en ook Ajax weinig goals tegenkreeg. Zoals je ziet kan dat snel veranderen.
Maar wat betreft het hypen vd Feyenoord spelers doelde ik vooral op jpb, Tony, Manu, billal en zelfs immers. Laatstgenoemde moest zelfs volgens een paar in oranje. Hij is geen broekie maar toch. Ook hij werd gehypt en daar hoor je amper iemand over. Fischer haalde als jong broekie in zijn basis debuutjaar dubbele cijfers en besliste nagenoeg alle toppers in het voordeel van Ajax. Vervolgens begint voor hem seizoen 2 raakt hij in een dip en wordt geblesseerd. Heel normaal voor zo een knaap, maar hij wordt overschat ? Hij was tijdens zijn debuutjaar anders prima bezig. Hoeveel ED talenten kunnen zeggen dat zij gelijkwaardig hebben gepresteerd als Fischer in hun debuutjaar? Tell me!

13 november 2014 om 10:50

Dat is het nou Nikes.

Bij Klaassen is het geen paar goede wedstrijden, waar jij weer denigrerend over praat. Klaassen houdt zijn niveau toch al langer vast en is het ook nog aan het verbeteren dit seizoen.

Klassen is echt alleen maar met voetbal bezig, tot andere talenten die wel een paar goede wedstrijdjes hebben gespeeld en dan randzaken als de nieuwste outfit of dikke auto willen hebben. Of de mooiste Tatoeage....

Wij hopen gewoon dat hij dit niveau nog lang kan vasthouden.

Jij ziet het als ophemelen, wij en waaronder ook van Marwijk zien het rooskleurig in als we over de 2 beste talenten praten Depay en Klaassen. De rest mag van mij eerst een heel seizoen goed spelen en het seizoenen erna ook.

Bij- El Ghazi hoop ik dat hij het vast houdt
Bij- Villena heb ik nogsteeds niet gezien wat men bedoelt
Bij- Boëtius ben ik het goede gevoel kwijt geraakt....jammer maar wie weet
Over- Ziyech hebben we denk ik al genoeg over gezegd, daar kan je niet meer om heen.
Ik hoop dat Zingraven ook zijn niveau vast houdt en hopelijk dat hij volgend jaar naar 1 van de top 5 van Nederland gaat om beter te worden.

Enz. enz. en jij zit het meteen als ophypen. Mogen we dan helemaal niets meer zeggen? Mogen de bladen dan helemaal niets meer schrijven?

13 november 2014 om 10:55

Uhmm Babel? Gast, Wtf

13 november 2014 om 11:01

Kebm. Eens hoor, maar als ik hetzelfde had getypt als jij, dan was ik volgens een paar hiero een arrogante Ajacied die alles van Ajax maar beter vindt. En dat terwijl ik helemaal niet arrogant wil overkomen. Daarom liet ik dat gedeelte omtrent het prima opleiden maar achterwege en focuste ik me op de gewonnen kampioenschappen. Ondanks het feit dat de Ajax broekies sportief beter presteren is het alsnog niet goed genoeg volgens velen. De kampioenschappen komen (lees) alleen (!!) maar door frank en niet door de kwaliteit vd broekies volgens velen. Ikzelf denk dat we vorig jaar kampioen waren geworden mede door een fantastische Klaassen en blind. Wat een verschil toen die 2 op het middenveld erbij kwamen. maar dat typ ik expres niet want dan ben ik weer aan het "hypen".

13 november 2014 om 11:16

gebeurd vaak genoeg bij ajax...?

Dit stuk komt uit de mond van iemand die werkelijk niets met ajax te maken heeft, en juist zijn grootste successen heeft beleeft bij de aartsrivaal..

Misschien kan je eens proberen 10 reacties te plaatsen zonder Ajax of een speler van Ajax erbij te halen. Dat je Veltman en Van Rhijn niet goed vind is wel duidelijk.

13 november 2014 om 11:53

op je teentjes getreden, man klaassen doet het gewoon goed, er lopen genoeg goede jeugdige spelers bij feyenoord waar je ook van kan smullen bv clasie, die zie ik als ajacied graag.

13 november 2014 om 13:40

Van marwijk is ook een echte ajacied he..

13 november 2014 om 13:40

Omdat die jongens van Feyenoord het meer waarmaken dan van Ajax. De laatste eigen opgeleide speler van Ajax die het echt maakte is Sneijder de rest haalt het niet en alle hoop is nu gevestigd op Blind en Klaassen alhoewel van der Wiel het nu ook goed doet.

13 november 2014 om 14:53

Het zal allemaal wel San90, maar vraag jezelf eens af welke club jouw keeper heeft opgeleid....
En meer waarmaken? Met alle respect, maar wat hebben de Feyenoord pupillen beter gedaan @ het aller hoogste niveau? Vertel me want ik ben zeer benieuwd.

Daarnaast hoef je niet persé jongens vanaf hun 8ste jaar op te leiden om ze eigen product te noemen. Maar ja in de jeugd spelen er zat zogenaamde echte Ajacieden. Als hun allemaal in Ajax 1 hadden gespeeld, dan was het opeens prima? Als je een talent van een andere club kunt krijgen die significant beter is, dan haal je hem toch ook gewoon? Zo breng je het niveau in je jeugd namelijk omhoog.

Blind is al verkocht voor ruim 18 miljoen euro en het zal me niet verbazen als Klaassen voor een gelijk bedrag verkast. Wat leveren de Feyenoord jonkies op dan?

Klaassen heeft overigens meer gepresteerd in 2 seizoenen Ajax dan Sneijder in zijn eerste 2 seizoenen....

Kortom er is hoop op niemand. Jaar in jaar uit breken er talenten (gescout) door en worden ze voor velen miljoenen verkocht. Zelfs in mindere jaren.

13 november 2014 om 18:45

Komt dat door Van Beek en co, of de door Ajax opgeleide keeper Vermeer?

13 november 2014 om 20:24

Samen met Milik.. en jouw mening kan de prullenbak dus in. Milik heeft nog geen rol van betekenis in die zin, hopelijk word hij dat ja.. Klaassen echter is een baas die in het rijtje kan Suarez, vertonghen Eriksen etc van spelers die worden onderschat juist!

13 november 2014 om 10:55

@ Baradona: eindelijk weer een 1e reactie die hout snijdt...
zonder te gaan discussieren of Ajax nu meer geyped wordt dan H'veen, Feye, PSV blabla
ben ik het niet eens met de uitspraak van Van Marwijk. Ik zie Klaasssen al sinds de Btjes voetballen en voorspel hem best een mooie voetbalcarriere. Hij heeft een goeie mentaliteit, functionele techniek, heeftr geweldige diepgang en zijn grootste kwaliteit is dat ie een neusje voor de goal heeft. Weinig middenvelders staan zo vaak op de juiste plek als Davy.
Wat ik hem echter niet vind (en ik ben ajacied) is de hoop in bange dagen. Hij gaat miljoenen verdienen en is over een aantal jaar nuttig voor bijna elk elftal, maar het is niet een spelmaker, een speler die vanuit het niets iets kan creeeren. En ik vind dat wij in Nederland, als we onze hoop op iemand vestigen, dat moeten doen op iemand die de magie heeft van Bergkamp, van basten, Cruijff of een Sneijder en v Persie in hun goede dagen. Dat zijn we aan onze voetbalcultuur verplicht. En niet in een, met alle respect, uber functionele, hardwerkende middenvelder met een neusje voor de gaol....

13 november 2014 om 11:22

Okay okay. En wat als Klaassen een centrale verdediger was? Een centrale verdediger die zich wekelijks staande hield. Ook geen spelmaker dus. Wat als Bert dan hetzelfde zei? Ik was het dan anders roerend met hem eens! Eindelijk weer eens een goeie echte verdediger.
Kortom ik vind dat je helemaal geen spelmaker hoeft te zijn om het "volk" hoop te geven, maar ja iedereen zijn/haar eigen mening hoor.

13 november 2014 om 11:43

Functionele techniek? Die jongen heeft een geweldige techniek. Hij laat het misschien no-nonsense lijken maar hij beschik wel degelijk over een geweldige techniek.

Die jongen heeft een hoogstaand gevoel voor ruimte. Hij leest het spel en denkt in meer stappen vooruit (zo herken je in mijn ogen de beste voetballers, dat zijn spelers die al in twee drie stappen vooruit denken).

Zijn passing is goed en zijn acties nadat hij een pass heeft gegeven super.

Het lijkt misschien niet zo spectaculair als een Sneijder en van der Vaart dat konden.. Maar juist dat no-nonsense spreekt mij zo aan. Daarnaast heeft deze jongen een ontzettend grote blessure gehad. Hij komt ijzersterk terug. En hij is vrij snel na het terugkeren van de blessure nu al de leider van dit Ajax en steekt hij er (wat mij betreft) qua niveau met kop en schouders bovenuit.

Dat beloofd nog wat en stemt mij zeer positief. Voor mij is hij absoluut de hoop in bange dagen. Omdat het bewijst dat uit de jeugd niet alleen getalenteerde aardige spelers komen zonder de juiste mentaliteit. Maar dat er ook spelers komen met het talent en vervolgens de juiste mentaliteit. Ik vind het een verademing.

13 november 2014 om 11:53

@lee voor verdedigers zijn er andere standaarden. Voor een aanvallende middenvelder zeker in NL hogere....

@filip: het is maar welk type speler jij door geroerd wordt. Jij en Bert blijkbaar van dit soort spelers. Kuijt zal waarschijnlijk ook een favootje zijn van je.
Voor mij niet. Ik ben een liefhebber van artiesten, jongens die iets kunnen vanuit het niets. De Bergkamps, de Sneijders, de van Bastens, de Zidanes, de Modric'....
mentaliteit is zeker een belangrijke kwaliteit, nu nog meer dan ooit. Maradona zou met zijn mentaliteit in het hedendaagse voetbal uitgekotst worden.... Maar ik vind het, in tegenstelling tot jou, niet de belangrijkste kwaliteit.
En als ik dan toch mn hoop moet vestigen do ik dat als liefhebber meer op Depay, Vilhena of Ziyech....

13 november 2014 om 13:16

@clarkkent;

ik heb niks met Kuijt. Mooie mentaliteit. Alleen zie ik weinig vernuft en techniek.

Ik kan genieten van spelers als Bergkamp (persoonlijk mijn favoriete voetballer ooit). Prachtige techniek en spelinzicht.

Maar ik kan ook genieten als spelers als Gatusso. Goede winnaarsmentaliteit en willen strijden.

Ik vind dus Klaassen een mooie combinatie van beide voetballers. Dat maakt hem voor mij erg all-round. Hij heeft de techniek (laat je niet verblinden door zijn no-nonsense, die jongen heeft een geweldige techniek) en het inzicht. Daarin vind ik hem lijken op Modric. Goed overzicht. Fantastisch het spel kunnen lezen. Goede passing. Vooruit kunnen denken. Maar dit combineert hij met goede strijd en leiderschapskwaliteiten (daarin vind ik hem op Heitinga in zijn Ajax dagen lijken).

En leuk hoor de Depay's, Vilhena en Ziyech. Alleen die jongens zijn stilisten alleen niet op het niveau van wat de Bergkamps en Zidane's waren. Die hadden zoveel talent. Maar vergis je niet. Bergkamp en Zidane hadden wel degelijk de mentaliteit die nodig is om te winnen. Die wilden gewoon winnen. Ik vind Depay, Vilhena en Ziyech mooi weer voetballers. Als het lekker loopt zijn ze geweldig. Als het minder loopt en er moet gestreden worden heb je niks aan ze. Laten ze de kop hangen en zijn ze vooral met eigen belang bezig.

En ik blijf bij de uitspraak; "hard work beats talent if talent doesn't work hard".

13 november 2014 om 15:01

Dat is jouw mening. Ik vind wel dat Klaassen iets uit het niets kan creëren dmv een splijtende pass of een geweldige loopactie. Maar ja iedereen bekijkt een speler vanuit zijn eigen bril.

13 november 2014 om 20:27

Kuijt haha hou op man, Klaassen heeft meer voetballend vermogen in zijn linkerteen! Hij is een veel beter voetballende versie van de Jong..

Ik wil met jou wel even kijken over 2 jaar waar Ziyech en Vilhena staan tov Depay en Klaassen, want ja ik zie Klaassen en Depay ver komen!

13 november 2014 om 11:37

@baradona;

nu ben ik héél benieuwd naar:
*hoeveel wedstrijden van Ajax jij afgelopen seizoen in zijn geheel jij de afgelopen tijd hebt gezien
*wat in jouw beleving maakt dat een voetballer aardig maakt en wat dan een voetballer geweldig maakt.

13 november 2014 om 11:56

Ik heb denk ik al met al 25 hele wedstrijden gezien van Klaasen , en zoals ik al aangaf vind ik het best een aardige speler. Ik kijk altijd naar de kerneigenschappen van een speler op zijn positie. In het geval van Klaassen zijn dat passing , creativiteit, techniek, beslissingen, positiespel, teamwork, flair , snelheid, kracht , uithoudingsvermogen, tackelen, koppen, scorend vermogen. In mijn optiek moet Klaassen op al deze onderdelen nog enorm veel stappen maken om van een aardige voetballer in een geweldige voetballer te veranderen. We zijn in Nederland zo snel met een stempeltje zetten op speler zowel positief als negatief. Deze jongen heeft een blonde kop en is dus de opvolger van Bergkamp, geloof mij nou dat niveau gaat hij Never Nooit bereiken. Gaat niet eens in de buurt komen , en dat is helemaal niet erg maar laten we dan ook gewoon doen over zo een jongen.

13 november 2014 om 12:01

Ik vind dat de kenmerken die jij noemt hij al goed was maar in korte tijd ontzettend grote stappen in gemaakt heeft. Als die jongen deze lijn doorzet is hij in twee seizoenen een fantastische voetballer.

En nee hij zal niet hetzelfde zijn als Bergkamp (totaaaaaaaal andere voetballers). Maar in zijn type (no-nonsense voetballer) kan hij echt geweldig worden. Ik denk dat in deze jongen een fantastische verdedigende middenvelder schuilt.

Klaassen is één van de eerste talenten sinds tijden waarvan ik denk dat hij het in zich heeft om de absolute top te bereiken.

13 november 2014 om 15:12

Natuurlijk is hij op dit moment geen geweldige voetballer. Joh geef hem ff de tijd zal ik zeggen. Wie is zelfs hiero in NL geweldig dan? Niemand als je het mij vraagt. Hij is er ook nog lang niet, maar dat maakt niet uit. potentie zat die jongen zoals je zelf al aangeeft is hij al een aardige voetballer.
Dat Bergkamp verhaal is door mr Dennis zelf de wereld in gepraat en zelfs Arsenal hielp daaraan mee.

Daarnaast is juist Klaassen zijn passing, uithoudingsvermogen en koppen van een solide niveau. Zijn scorend vermogen is ook ontzettend hoog vooral voor zijn leeftijd. Vorig jaar niets voor niets het hoogste rendement van alle voetballers hier. Scoorde 33 procent van zijn doelpogingen. Dit seizoen ligt de nadruk vooral op assists en zie nu 7 in 12 wedstrijden! Zijn doelpunten (2 stuks tot nu toe) moeten wel omhoog, maar ja het seizoen is nog niet om he.

13 november 2014 om 16:51

Klaassen is op dit moment een van de beste spelers van de eredivisie, zo niet de beste.
Aanname altijd perfect en denkt altijd vooruit. Is zelden te betrappen op een ´tikkie terug´. Gaat voorop in de strijd en zo kan ik nog wel even doorgaan. Noem mij een wedstrijd waarin hij een cruciale fout heeft gemaakt? Ik kan mij namelijk geen wedstrijd herinneren waarin hij een onvoldoende scoort.

13 november 2014 om 19:06

Klaassen is anders, handelingssnelheid en aannames van die jongen verraad genoeg.

Klaassen is ook gewoon een prima nuchtere voetballer. Zo slim en zijn loopacties zijn vaak goed. Sommigen vinden hem overschat, tis maar wat je trekt in een voetballer. Ik vind hem een schitterende voetballer, omdat hij het spelletje zo simpel houdt. Hij hoeft geen dubbele schaar te doen of panna's uit te delen om in mijn ogen op te vallen. De rust aan de bal, goeie bal aannames en overzicht getuigen al van klasse. En nee hij is er nog lang niet, maar deze jongen kan een uitstekende dragende speler worden in de toekomst op een hoger niveau! Ik ben ervan overtuigd.

13 november 2014 om 10:52

Ik hoop zo in de toekomst een middenveld met Clasie-Strootman-Klaassen. Verders hoop ik ook dat Kongolo een kans verdiend samen een mooi duo met Vlaar of van Dijk.

Vermeer
Janmaat-Vlaar-Kongolo-?
Klaassen- Strootman-Clasie
Robben-Rvp-Depay

13 november 2014 om 10:52

Helemaal mee eens Lee112. Daarbij komt dat het gewoon moeilijk is om Eredivisie-talenten op waarde te schatten. Want er zitten gewoon veel te veel wedstrijden per seizoen bij waar je qua tegenstand niet weet hoe goed zo'n talent nu echt is. Als je bijvoorbeeld als broekie in de Premier League iedere week een basisplaats hebt, zegt dat veel meer. De talenten in de Eredivisie (en dan heb ik het over alle clubs) vallen door de mand of houden zich staande in internationale duels. Het is alleen daar dat je kunt zien of ze echt iets kunnen. En het is om die reden dat Ajax-talenten vaker genoemd worden, die opereren over het algemeen meer in internationale topwedstrijden. Feyenoord en PSV ook, maar toch nog in iets mindere mate. Dit is echt het manco van Nederland, alle talenten spelen niet genoeg op echt hoog niveau.

13 november 2014 om 11:29

Yes en daarom hoop ik ook dat we weer eens 2 ploegen in de CL krijgen, zodat er tenminste meer jonge voetballers worden getest. Ook omdat velen niet Ajacieden doen alsof alleen die Ajax talenten vernederd kunnen worden in een camp nou. Een paar hiero denken echt dat bijvoorbeeld PSV beter had gepresteerd. Puur gebaseerd op basis van wedstrijden vs met alle respect ADO en Heracles. Mentaal zit het zogeheten beter in de PSV koppies. Nou het wordt dus eens tijd dat PSV ook de CL ingaat. Misschien gaan een paar hiero dan wel begrijpen dat de CL toch echt een paar niveaus hoger is dan een gebruikelijke ED wedstrijd.

13 november 2014 om 11:33

Haha precies. En ik durf te beweren dat de mentaliteit bij PSV juist ronduit matig is. Als je ziet hoe misplaatst arrogant en traag ze soms spelen: bijvoorbeeld laatst tegen Heracles. Het enige dat wel voor PSV spreekt is het feit dat ze goed op de counter kunnen spelen en zo zouden ze het veel ploegen in de CL misschien lastig kunnen maken. Net als veel Oost-Europese teams dat kunnen.

Is nu al een hele belangrijke speler voor Ajax maar hij is nog jong en kan alleen maar beter worden is inderdaad een groot talent nu maar hopen dat het geestelijk en Fysiek goed in balans is dan is dat misschien wel inderdaad een lichtpuntje , met de mentaliteit zit het wel goed volgens mij .

We hebben ook nog ene depay

13 november 2014 om 11:35

Depay heeft, net zoals meer Nederlandse talenten, nog niet laten zien (aan mij dan) dat hij de mentaliteit heeft die gepaard moet gaan met talent om de top te bereiken.

Er zijn veel Nederlandse talenten. Tot nu toe komen ze niet allemaal geheel tot wasdom omdat ze niet de juiste mentaliteit lijken te beschikken. Onder juiste mentaliteit versta ik:
*wanneer het tegenzit je kop omhoog doen in plaats van blijven hangen
*als het niet mooi lukt dan op basis van wilskracht en passie winnen
*als een teamspeler denken en er voor zorgen dat je teamspelers beter gaan voetballen.

Alhoewel Depay misschien (wat je nog kan betwijfelen en wat lastig te vergelijken is omdat het twee hele verschillende voetballers zijn) meer talent heeft dan Klaassen lijkt Klaassen over de betere mentaliteit te beschikken. Ik denk dat die betere mentaliteit een speler verder brengt.

13 november 2014 om 19:10

Haha over Memphis hebben en dan zeggen dat je twijfelt aan mentaliteit. 2 dingen waarom Memphis de top bereikt; talent en mentaliteit.

Klaassen gaat sowieso geen wereldtopper worden, hij is daarvoor toch echt niet getalenteerd genoeg. Voor Oranje hebben we een paar toekomstige wereldtoppers nodig, dus Klaassen is dan zeker niet onze redder in nood.

13 november 2014 om 10:40

Niet getalenteerd? Is een grap zeker ?

13 november 2014 om 10:48

Je reinste flauwekul. Deze jongen loopt over van de talent en kwaliteit. Hij is zeer compleet, heeft een uitstekende techniek, scorend vermogen en qua spelinzicht en mentaliteit al tijden de beste bij Ajax. Als je op zijn leeftijd nu al de aanjager van Ajax 1 bent, dan heb je alles in je om de top te bereiken.

13 november 2014 om 11:32

Ik denk dat hij na van der Vaart/sneijder weer een Nederlandse Ajacied is die echt de wereldtop gaat bereiken. Een talent die zijn talent combineert met een meer dan uitstekende mentaliteit.

ik wordt ziek van ons volk. Iedere speler die een aardig wedstrijd speelt wordt volgende F*king Pirlo, Ronaldinho of Ronaldo. om sneu van te worden!! we moeten daar mee kapen !
90 zullen nooit TOP worden.

Het middenveld zal de komende jaren ook niet het probleem zijn met mensen als Strootman, Clasie,blind, Klaassen, Wijnaldum, Van Ginkel en daarachter nog mannen als Propper of die Vejinovic. Wellicht niet wereldtop, maar een middenveld dat internationaal toch zijn mannetje moet kunnen staan.

Probleem zit meer voorin. Na Depay is er toch wel een heel groot gat. Een fatsoenlijke spits voor de toekomst hebben we niet en op rechtsbuiten is het ook behelpen. Achterin leek het op het WK redelijk te staan maar dan blijkt nu toch weer dat als het vertrouwen er even niet is dat het als een kaartenhuis in elkaar kan vallen. Die hebben blijkbaar nog wat extra vlieguren nodig

13 november 2014 om 11:18

Wellicht El Ghazi over een paar jaar die Rob ben kan opvolgen op rechtsbuiten, Boëtius zou ook kunnen.
En voor de spits? Zivkovic is de enige naam die ik zo kan bedenken. Tot dat hij er klaar voor is misschien Luuk de Jong?

Zo, Van Marwijk is een keer positief en ook nog op een Ajaxspeler. Klaassen zie ik een grote rol gaan vervullen in het toekomstige Oranje. Ik zie hem nog wel een rol vervullen a la Sneijder WK 2010. Ik vind het een heerlijke speler om naar te kijken. Ik vind hem samen met Depay het grootste talent van Nederland en ze zitten ook in mijn ogen bij de beste voetballers van Nederland momenteel.

Nou, het is wel zo dat als je Ajax volgt en dus meer dan alleen maar de samenvatting ziet op zondag, dat Klaassen echt de kar aan het trekken is. Het lijkt wel dat als Klaassen het team opzweept, zoals tegen Cambuur, dat ze dan echt pas gaan voetballen. Daarnaast maakte hij eerst vooral goals en is hij nu voor meer assists goed, dat doet mij deugd.

13 november 2014 om 11:30

Wat mij betreft de leider en de aanvoerder van dit Ajax. Knap hoe hij terug gekomen is. Vorig seizoen had hij de tweede seizoenshelft een dip (vooral omdat hij een zware blessure had gehad en hij volgens mij een fysieke terugslag krijgt). Dit seizoen is hij fitter en zie je dat hij steeds meer aan het groeien is. Mooie mentaliteit gecombineerd met goed positiespel en techniek. Hij na lange tijd weer iemand bij Ajax van wie ik echt kan genieten.

13 november 2014 om 12:50

Ik wil graag even melden dat ik het met elk woord eens ben haha.

Nieuwe nederlands elftal, inderdaad veelbelovende, hardwerkende jongens, niet de overhypete jochies:


On topic: Denk inderdaad dat Klaassen een belangrijke factor is in de kleedkamer, maar ook op het veld zie je dat: hij moedigt spelers aan, stuurt de aanval. Onmisbare schakel bij ajax.

Cillessen
de Vrij
Veltman
BMI
Wijnaldum
Clasie
Blind
Affelay
Klaassen
Zivkovic
Depay
13 november 2014 om 11:54

Afellay mag dan een babyface hebben, maar die is al 28.
Daarentegen is Strootman, de toekomstige vaste aanvoerder van Oranje, pas 24 die mis ik in je opstelling.
Voorderest is Veltman geen NL-Elftal kwaliteit, dan zie ik daar eerder Van Dijk, Kongolo, of Van Beek staan.

13 november 2014 om 14:25

van Beek? sorry hoor, maar liever Kongolo dan die kluns van een van Beek.
Strootman mist hier inderdaad, maar Affelay kan heus nog wel een tijd mee hoor!

13 november 2014 om 15:58

De Vrij? Van Beek? jongens, de vrij speelt een enkel goed WK tegen niet eens geweldige teams, valt gister nog door de mand tegen Mexico. kom op hoor. we hebben Van Dijk en Veltman voor die plek.

buitenspelers hebben we met El Ghazi, Narsingh, Kishna, Depay en Promes wel genoeg de komende jaren. op het middenveld hebben we nog Strootman en Blind en dan komen daar ook nog eens Sinkgraven, Hendrikx, Klaassen en daarna ook nog eens Nouri( komt binnenkort!) Wijnaldum en Maher heb je nog altijd achter de hand.

verdediging is wel wat dunnetjes, maar dat is al jaren zo op de back posities. enkel Gregory vd Wiel is een vaste waarde maar hij had het verpest op het ek 2012. Van Rhijn is zijn opvolger mits hij zich door ontwikkeld, en op links heb je enkel Willems zover ik weet. tenzij een Mitchell Dijks door ontwikkeld.

cv heb je ook veel man. Van Dijk, Bmi, Veltman, De vrij nog achter de hand en dan nog een Stefano Denswil, Rekik en Kongolo die ik over enkele jaren top zie worden.

Cillessen
Van Rhijn
Van Dijk
BMI
Willems
Klaassen
Blind
Strootman
El Ghazi
Zivkovic
Depay/kishna

Er is echt ontzettend veel talent in Nederland. Altijd, en dat zal voorlopig ook wel zo blijven. Het probleem de laatste jaren zit hem in mentaliteit. Veel verder dan N. de Jong, Vlaar en Robben van de oude generatie en Depay van de nieuwe komen we niet.

Gister de 1-2 en 1-3 als voorbeeld... van Rhijn moet zich gewoon met zijn hele lichaam voor die bal gooien, nu zet hij alleen zijn kuitbeen in de strijd met het risico dat die bal daar wel langs komt. En Willems bij de 1-3 idem... Dan kunnen ze bij hun club momenteel heel lekker voetballen, en ik vind het terecht dat ze een uitnodiging hebben, maar wat Hiddink zegt, internationaal stelt het niets voor.

Keeper maakt me niet uit
van der Wiel, van Dijk, N. de Jong (zie ik graag centraal), Willems
Klaassen, Strootman, Blind, Wijnaldum, Clasie, Hendrikx, Sinkgraven
Boetius, El Ghazi, Kishna (alle 3 19 jaar) Depay, Narsingh, Cataignos, Promes

Talent zat... nu nog coach met buitenlandse mentaliteit en die net als van Gaal afstapt van de Hollandse voetbalschool, want we hebben gezien dat dat momenteel het beste werkt; Huub Stevens, harde Duitse hand, wie niet mee wil werken kan opzouten!

Klaassen doet het uitstekend en ontwikkeld zich gestaag. Hij zal alleen nog meer stappen moeten maken en zich op het internationale podium moeten melden om ook bij Oranje in aanmerking te komen voor een plek bij de selectie. Hij heeft het in ieder geval wel in zich.
Maar dat hebben Pröpper, Vejinovic en Clasie ook. Met name die eerste twee zullen het wel echt een keer moeten gaan laten zien nu. Ze geven nog te vaak niet thuis en zullen toch de stap naar een Nederlandse topclub moeten maken om een jaar te vlammen. Zo niet, dan een Duitse of Engelse subtopper/middenmoter.

Klaassen is er nog lang niet, alleen het grote voordeel wat hij heeft, is dat het een knokker is! Een echte Hollander die alleen bezig is met zijn sport. Hoe hij omging met de zware blessure die hij opliep in de jeugd..... Dat laat alleen maar zien dat hij enorm volwassen is.

Qua talent durf ik hem niet in te schatten, ik weet dat hij aardig wat techniek heeft en liever een goede loopactie dan trucjes doet. Of hij het haalt zal de toekomst blijken! Waardeer momenteel zeker zijn strijdlust!

Ik hou niet zo van het hypen van spelers. De meeste talenten van Ajax zie ik het talent maar vraag ik mij af of ze er uiteindelijk kunnen komen. Hierin is Klaassen voor mij een uitzondering. Klaassen is de speler die mij tot nu toe bij Ajax positief opvalt en waar ik het meeste van verwacht. Het is een jongen die positioneel ontzettend sterk en slim is. Hij weet ruimtes ontzettend goed te lezen. Daarnaast is hij technisch begaafd en heeft hij goede passing. Dit combineert hij met een fijne mentaliteit. Hij gaat voorop in de strijd. Op dit moment draagt Moisander de aanvoerdersband maar vindt ik Klaassen de grote leider in het veld (van mij mag die jongen de band dragen).

Klaassen zie ik van alle talenten bij Ajax het verste komen. Hij staat op dit moment op de aanvallende mid. Wat ik begrijp omdat hij goed is in gaten te duiken en voor de goal komt te staan en goals maakt. Ik zou deze jongen echter ontzettend graag in de verdedigende mid willen zien. Ik denk dat de opbouw van Ajax 1000% vooruit gaat en het veldspel een stuk beter zal worden. Aan de andere kant vind ik Serero dit ook goed oppakken. Mijn hoop is dat Ajax zijn nieuwe beleid uitvoer gaat vinden bij Klaassen. Dat ze in staat zijn om deze jongen lang bij de club te houden en dat hij tot zijn 25ste bij Ajax kan voetballen. Dan kan je bouwen aan een team.

Klaassen hoort zeker bij Oranje in de basis over een aantal jaar (als Sneijder stopt als international) in tegenstelling tot zijn grote vrienden Veltman (slappeling die matig tot redelijk kan opbouwen en niet kan verdedigen) en Blind (die denkt xavi of pirlo te zijn, maar de verdedigers alleen maar in de problemen helpt met zijn kut passing).

Denk niet dat Klaassen qua genialiteit zal uitgroeien tot de categorie Sneijder/bergkamp/robben, maar hij zal wel een hele nuttige speler worden qua mentaliteit/uithoudingsvermogen/teamspirit, zoals De Jong, Davids, Cocu en dergelijke.

Er loopt wel meer talent, maar je moet ze wel durven inzetten. Met de ouwe jongens is geen eer meer te behalen. Hebben alles al meegemaakt.
Behalve Klaassen hebben we de vrij kongolo indi Janmaat van rhijn depay sinkgraven castaignos de jong boetius ghazi karsdorp Hendrix clasie strootman riedewald van dijk zyech fer wijnaldum Willems veltman denswill narsing van Aken haye maher die nog jaren meekunnen

Over een x aantal jaren hoop/denk ik dat het Nederlands Elftal er zo uit kan komen te zien:

Hahn
v Rhijn
v Beek
Kongolo
Willems
Klaassen
Ziyech
Strootman
El Ghazi
Zivkovic
Depay

Hopelijk ontdekken ze hem in het buitenland niet te snel, anders zal Ajax weer genoegen moeten nemen met 20 miljoen of iets in die richting.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren