Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Ik las zaken die écht niet waar zijn, dat PSV meer salaris bood dan Ajax'

Laatste update:
/

Luciano Narsingh rondde maandagmiddag zijn gewenste transfer naar de Nederlandse top af. De assistkoning van het seizoen 2011/12 (twintig stuks) verruilde sc Heerenveen voor circa vier miljoen euro voor PSV en wil met die club de landstitel gaan pakken. Vertrekken naar Ajax was ook een tijdje aan de orde, maar de Amsterdammers boden simpelweg een te lage transfersom. Dat zegt Narsingh zelf in De Telegraaf.

Marc Overmars legde eerder al namens Ajax uit dat men, met de rekenmachine in de hand, besloten had Narsingh niet koste wat kost te halen. Zijn toekomstige opbrengst (minimum afkoopsom) zou niet opwegen tegen de transferkosten en het salaris van de aanvaller. De technisch directeur van Ajax kwam zelf met die quotes, maar er werd ook veel gesuggereerd in de Nederlandse media. Dat Narsingh een voorkeur had uitgesproken voor een club en dat hij in Eindhoven méér kon verdienen, bijvoorbeeld.

Narsingh zelf verbaasde zich daar nog het meest over van iedereen. “Soms las ik zaken die écht niet waar zijn. Dat ik de voorkeur voor een bepaalde club had uitgesproken, of zo. Maar ik had daar tegen niemand iets over gezegd! Of dat PSV meer salaris bood dan Ajax. Allemaal onzin. Ajax wilde het gewenste bedrag niet betalen”, maakt de 21-jarige vleugelaanvaller duidelijk. Hij tekende maandag een contract voor vijf jaar in Eindhoven.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik dacht dat deze soap eindelijk voorbij was. Maar nu wil iedereen nog eventjes zijn eigen straatje schoonvegen, zodat het voor iedere partij lijkt dat ze goed en correct onderhandeld hebben.

Het wordt nu tijd dat Narsingh op het veld laat zien dat hij deze soap waard geweest is.
De eerste echte test vindt meteen al plaats op 5 augustus.

17 juli 2012 om 10:27

Ik denk wel dat hij het waard is maar ik vind het zonde van Lens.

17 juli 2012 om 13:37

Lens naar Ajax

17 juli 2012 om 19:59

Ik denk dat niemand (zowel bij Ajax als Psv) daar op zit te wachten

17 juli 2012 om 10:28

Hij kan moeilijk zeggen als Psv'er dat hij liever in het Ajax-shirt nu stond, ook al is dat misschien nu zo als Amsterdamse jongen. Ergens zou hij balen, maar natuurlijk is hij ook tevreden dat hij nu om de titel kan strijden.

17 juli 2012 om 10:33

Staat hij dan liever in een Ajax shirt? Niet alle Amsterdammers zijn alleen voor Ajax he. Je doet nu net op je hem persoonlijk kent.

17 juli 2012 om 10:59

Lijkt mij vrij logisch he. Maar als je favoriete club niet wil betalen houd het op en ga je gewoon naar psv.

17 juli 2012 om 11:08

@analist00

Je doet je naam wel eer aan. Dit is echt iets voor een analist uit het jaar 00.

Waarom zou het zo moeten zijn dat iemand uit Amsterdam perse voor Ajax zou willen spelen? Zeker als hij eerder door die club op de keien is gezet.

Misschien is hij wel stiekem Feyenoorder, maakt mij het uit. Die jongen kan gaan en staan waar hij wil en niemand heeft welk recht dan ook om hem dat na te dragen.

Al dat huilgedrag van "maar liever zou hij" is gewoon gezwets in de ruimte, we weten het niet. En Narsingh is zo verstandig zelf zijn mond erover te houden.

17 juli 2012 om 11:16

Hij heeft op natioanel tv uitgesproken dat hij dol graag ooit met zijn maatje Aissadi bij ajax zou willen spelen.

Niemand in het elftal van psv heeft iets met Eindhovne waarom zou een Oost Amsterdammer in gods naam liever in Eindhoven zitten ?

Advocaat en Van Bommel hebben er voor gezorgd dat hij nu de verkeerde keuze heeft gemaakt.

Narshing gaat geen kampioen worden met psv

17 juli 2012 om 11:21

Onzin, PSV heeft wel meerder spelers met een Ajax verleden. Lens bijvoorbeeld, aan hem zie je ook niet dat hij liever Ajax had, ook hebben ze een talent van Ajax gecontracteerd (als ik me niet vergis Schout of zoiets dergelijks) en hebben ze in het verleden nog meer spelers gehad zoals deze.

17 juli 2012 om 11:22

Die speler waar jij op doelt kreeg bij Ajax geen nieuw contract aangeboden.

17 juli 2012 om 11:38

Fatbastard1, hij heeft alleen gezegd dat hij best samen met Assaidi bij Ajax of een andere club zou willen voetballen. Er werd hem gewoon gevraagd of hij voor Ajax zou willen voetballen, hij heeft niet zelf een verslaggever opgezocht om dit uit te spreken. Hij heeft toen gezegd, Ajax is een topclub en ik zou graag, samen met Assaidi, bij een Nederlandse topclub voetballen. En dat is PSV ook nog altijd.

17 juli 2012 om 12:25

@casper13

Gaan ze weer, met de eer strijken. Narsingh heeft een tussenstap gemaakt bij Ajax, niets meer, niets minder. AZ heeft hem voornamelijk opgeleid, niet Ajax.

17 juli 2012 om 12:32

Ik kan wel begrijpen dat echte Amsterdammers die hier opgroeien gewoon voor Ajax zijn, ik ben opgegroeid naast de Arena, heb gevoetbald met urby op straat, en zo heb je vele meer Amsterdammers die gewoon opgroeien in Amsterdam met Ajax. Is niet geheel onlogisch.

17 juli 2012 om 17:39

Wat maakt het nu uit waar je vandaan komt? Eerst zijn buitenlanders niet goed, nu zijn het de streken van het land zelf waar je om gaat zeuren. Moeten ze dan echt van hartje Eindhoven gaan beginnen komen dan? Ik vind het echt heel jammer dat er nog mensen bestaan die zo redeneren.

17 juli 2012 om 10:29

Ik wilde net zeggen, niet weer een zogenaamd nieuwsartikel over Lionel Narsingh hoor. Laat het hem nu maar op het veld laten zien. De verwachtingen bij de PSV supporters zijn wat overspannen inmiddels.

17 juli 2012 om 10:40

Lionel ?

Prima keuze van Ajax om hem niet te halen en dat riep ik ook al vooraf toen bekend werk dat hij gewoon niet in het beleid paste.
Wij hebben nu gewoon een goed beleid en houden ons daarom en ja soms gaat dat ten koste van een goede voetballer maar ja als die uiteindelijk niks opleverd hoeft het niet.

17 juli 2012 om 10:51

Ja hoor, het beleid duikt weer op. Zucht.

Als Ajax fan ben ik buitengewoon teleurgesteld in al die andere ''fans'' die achter iets aanhollen wat eigenlijk niet waar kan zijn. Het enige dat in dit ''nieuwe beleid'' van Ajax ontbreekt is de openheid naar de fans toe dat door het nieuwe beleid komend seizoen de 5e plek de hoogst haalbare is.

Kijken of mijn collega fans aan het eind van het seizoen nog steeds in polonaise over dit forum lopen omdat ''geheel volgens het beleid'' spelers als Narsingh, Poulsen, Moisander, Viergever, Aisatti en hun clubs geschoffeerd zijn als geldwolven waardoor ze uiteindelijk niet voor Ajax spelen.
En Ajax twee weken voor de JC schaal en 3 weken voor de competitie start de selectie van geen kanten voor elkaar heeft en louter bezig is met paniekaankopen die, zoals dat hoort, het niet gaan redden.

Let maar op als VI straks begint. Johan Derksen zal wel weer volledig achter Frank de Boer staan, maar ik denk dat René vd Gijp en Johan Boskamp van hun stoel vallen van het lachen als de selectie en de aankopen van Ajax besproken worden.

17 juli 2012 om 10:55

Het "beleid" is zeker niet verkeerd, maar wil je volgend seizoen dan ook echt met Alderweireld en Muniesa/denswil centraal gaan voetballen, omdat elke andere centrale verdediger met ervaring en leiderschap geld kost? Het sportieve belang moet nog altijd boven het financiele aspect staan en ik vrees dat Ajax het dit jaar toch erg moeilijk gaat krijgen centraal.

17 juli 2012 om 11:05

Wat heb je liever dan Ruud? Dat de club zich weer in de financiële ellende stort? Jij doet net alsof Ajax uit de problemen is. Dat is namelijk niet het geval.....de club heeft nog steeds een veel te hoog uitgave patroon en ik vind het een zeer goede zaak dat er op de centen wordt gelet. Vertel mij nu eens welke mijoenen aankoop ajax kampioen heeft gemaakt de afgelopen jaren? Of waren het vooral jongens die jong zijn gehaald en eigen jeugd? De enige die misschien bepalend is geweest is janssen en dan houdt het echt wel op. Nee zoals jij denkt heeft de club kapot gemaakt en moeten daar nu voor op de blaren zitten.

17 juli 2012 om 11:06

Als Ajax fan zou je juist blij moeten zijn met dit beleid....er worden juist Geen paniek aankopen gedaan en men steld simpel...indien de speler niet bij Ajax wil spelen ze het gaan oplossen met eigen jeugd....en dat je daarmee mogelijk punten gaat laten liggen ...tja je kunt niet alles hebben...maar ik vind dat Ajax op de goede weg is....geen geld over de balk mieteren, je niet gek laten maken door andere clubs...en vooral kennis en uitstraling gebruiken om spelers te halen voor posities die men met eigen jeugd kunt voldoende kan bezetten...ik vind het terecht dat je geen 6 miljoen voor respectievelijk Moisander en Viergever neerlegd en dat Assatti is weggegaan heeft hij aan zichzelf te danken (of zaakwaarnemer)...hij kreeg een goed aanbod van Ajax maar wilde meer...en dat kreeg hij niet. Poulsen kon voor meer geld naar het buitenland...dus tja wat doe je daar aan....ajax bod redelijke bedragen...en als clubs/spelers meer willen halen uit de transfer dienen ze ergens anders naar toe te gaan....het take it or leave it beleid is prima...zeker als je voldoende talenten in huis hebt om verder te kunnen (uitaard met wat risico...maar dat is voetbal)

17 juli 2012 om 11:12

@patrickstern

Jeugd uit Roemenië en Slowakije. Huurlingen uit Barcelona. Is dat beleid wat jij ziet zitten?

Waar blijven de directe versterkingen. Wie is de nieuwe leider nu Verthongen weg is?

Leuk dat Cruyff zijn vriendje Ling gaat helpen, of zijn contacten in Barcelona aanwendt, maar daarmee alleen kom je er niet.

17 juli 2012 om 11:21

@ Ruud29 Ik moet helaas zeggen dat je gewoon gelijk hebt.. Ik ben hartstikke blij met het nieuwe beleid dat er geen geld over de balk gesmeten moet worden. Maar met deze selectie kunnen we geen 1e worden. Er moeten gewoon op meerdere plekken versterking komen.

Wij hebben drie aanvallers en een linksback die heel erg blessure gevoelig zijn. Als deze of enkele hiervan wegvallen (wat niet geheel ondenkbaar is) heb je gewoon een te zwakke selectie. Bij Ajax is vooral het middenveld goed bezet maar zowel achterin als voorin komen we te kort..

Vorig jaar hebben we het goed gedaan, maar ook wel te danken aan de steekjes die de concurenten hebben laten liggen natuurlijk.

17 juli 2012 om 11:23

huurlingen van Barca zijn beter dan wat er in onze competitie rondloopt...als deze voor een jaartje komen zodat Ajax de tijd heeft om de jeugd, die nog net niet goed genoeg is voor de basis, klaar te stomen vind ik het prima...de 2 roemenen zijn op proef....idem geldt dat voor de Sloveen...als deze niet goed genoeg zijn volgens het huidige technische hart gaan deze er echt niet komen...de nieuwe leider zal, zoals het er nu uitziet op het middenveld staan....en wat maakt 't uit als het talent uit Roemenie komt??? we hebben wel meer jeugdige talenten rondlopen bij Ajax...daar hoor ik je toch ook niet over klagen....of zullen we ook alle Denen terugsturen?....en wat betreft de contacten met Barca....daar kun je alleen maar profeit van hebben dus zie niet in wat daar negatief aan is.

17 juli 2012 om 11:30

Zo denderend was Oleguer nou ook weer niet, terwijl hij toen 127 wedstrijden in Barca 1 achter de rug had. Ik zou Muniesa niet de rol als centrale verdediger toevertrouwen, zeker niet als hij na een jaar weer weg is.

17 juli 2012 om 11:34

Ik snap al dat gezeik hier niet? Een aantal ''supporters'' hebben liever dat ajax maar geld over de balk blijft gooien en zo zichzelf op die manier de afgrond inwerkt, dan dat de financiele huishouding eindelijk is een keer op orde komt.

hebben hun mening over een jeugdspeler van Barca al klaarliggen terwijl ze hem nog nooit bekeken hebben.
Dit is toch juist ideaal zo, je laat sowieso een gat achter door het vertrek van Verthongen. En ook een aankoop kan dat niet direct vullen. Blijkbaar komt het net te vroeg om het in te vullen met een speler uit de jeug en wordt het waarschijnlijk zo opgelost..

@ruud29 een plek bij de top 5? Als deze selectie fit blijft en stappen gemaakt heeft ten opzichte van vorig jaar dan kan je zeker meedoen om de titel. Vorig jaar werden we kampioen terwijl er belangrijke spelers geblesseerd waren en die zijn nu weer terug.. Je doet net of we een selectie van niks hebben... Ja jammer dat Narsingh niet gekomen is. Zal je net zien dat Ozbiliz doorbreekt ; Altijd vertrouwen hebben. En een nieuwe leider staat vanzelf weer op.

17 juli 2012 om 11:41

Overmars is vrij duidelijk geweest waarom Narsingh niet is gehaald. Narsingh weerspreekt die redenen ook niet. Ajax wilde best hetzelfde salaris en transfersom betalen, maar Ajax vertikte het om aan de extra voorwaarden van Heerenveen en Raiola te voldoen; beide wilde een percentage van eventuele doorverkoop en Raiola wilde een gelimiteerde transfersom, waardoor er voor Ajax niets overbleef van die eventuele transfer. PSV wilde daar blijkbaar aan voldoen, prima toch? Ik sta achter het nieuwe beleid van gezond zaken doen.

17 juli 2012 om 11:49

@ruud, ach met de huidige selectie die we nu hebben hebben we alleen een opvolger nodig voor Jan. En dan staan we aan het eind van de rit gewoon weer met de schaal in de lucht. Ajax heeft gewoon een eredivisiewaardig elftal dat gewoon voor de prijzen gaat. De 'concutenten' hebben zich niet echt versterkt, dus maak je maar geen zorgen.
Het is juist goed om niet absurde bedragen in spelers te pompen die zich nog niet echt tegen de grotere clubs bewezen hebben.

17 juli 2012 om 11:54

Ik snap niet helemaal wat je nou wilt zeggen.
Volgens mij is Ajax afgelopen seizoen kampioen geworden met deze selectie, enige die zijn weggevallen zijn Ooijer, Vertonghen en Aissati. Daarvan vind ik alleen Vertonghen een verlies, Aissati speelde alleen omdat er 4 buitenspelers niet beschikbaar waren en Ooijer heeft mij nooit kunnen bekoren.

Waarom zou je geld investeren in een jongen als Poulsen, Moisander, Viergever en Aissati als je talenten hebt die, volgens de technische staf, prima in staat zijn om de open plekken in de selectie op te vangen?

Als Ajax dit seizoen geen kampioen wordt sta ik nog steeds volledig achter het technisch hart, simpelweg omdat er eindelijk een duidelijke lijn en filosofie merkbaar is binnen Ajax.

Het zou van de zotte zijn om te zeggen dat je jeugd een kans wilt geven en dan Moisander, Poulsen, Viergever en Aissati aan te trekken/verlengen.

Ajax heeft ook niemand uitgemaakt voor geldwolf, ze geven juist toe zelf heel gierig te zijn.
Daarnaast is Ajax druk bezig met het halen van versterkingen voor bepaalde posities, maar omdat er tegenwoordig niks meer lekt bij Ajax lijkt het alsof er ook niks gebeurd.

En je hebt het over 'paniekaankopen' maar zou zelf wel graag Moisander voor 6mil. naar Ajax zien komen? Dat lijkt me een treffend voorbeeld van 'paniekaankoop'.

17 juli 2012 om 12:02

Ruud29

Je schrijft volkomen de waarheid wat betreft het schofferen. Een dergelijk amateuristische houding naar prof-voetballers toe is gewoon belachelijk.
Een stommiteit van Ajax van de eerste orde.

17 juli 2012 om 12:19

@cytral
Ach wat is geld over de balk smijten?

16 miljoen voor Sulejmani plus een topsalaris van bijna 2 miljoen en dan de beste Linksbuiten van Nederland 4 jaar lang op rechtsbuiten neerzetten waar ie nog geen cornervlag voorbij komt, dat is geld over de balk smijten EN kapitaalvernietiging. En daar heeft Ajax incl Frank de Boer dan weer geen moeite mee.

En 4 of 4,2 miljoen betalen voor een speler waar je 3 miljoen voor geboden hebt is dat ''over de balk smijten''? Ga je daar failliet door? Volgens mij niet. Je verliest vooral bakken met geld als je uitkomt bij de nummer 5 op je lijstje die je eigenlijk helemaal niet wilde hebben maar toch moet halen omdat de 1e, 2e en 3e keus of niet willen komen of al ergens anders heeft getekend.

Ajax is lekker bezig. Spelers die ze nodig hebben en die bovenaan het lijstje stonden spelen straks allemaal bij de concurentie. Als ze goed zijn (waarom wilde je ze anders zelf hebben) dan heb je nu zelf als club een probleem.

De transfer van Theo Janssen was een goed voorbeeld hoe het moet: Ajax werd er zelf sterker van en het bezorgde Twente een crisis op het middenveld.

Dit seizoen wordt het omgekeerd, de verdediging en aanval van Ajax is nog steeds zwaar onderbezet en een team dat dusdanig uit balans is, kan geen topprestatie neerzetten.

17 juli 2012 om 12:29

Ik lees termen als geld over de balk gooien. 4,5 miljoen voor Narsingh is een koopje. Ik weet niet hoe Overmars heeft gerekend, maar volgens mij heeft hij vooral ook rekening gehouden met een erg lage verkoopprijs. Gek he, dat je dan geen winst maakt.

Maar je zit niet meer bij Go Ahead. Bij Ajax hoef je niet op iedere speler winst te maken om te kunnen overleven. Het lichte verlies, mocht dit er al zijn, op iedere speler, pak je terug in de CL. CL pak je ieder jaar als je dit beleid goed uit weet te voeren, transfersom voor een bepaalde positie betaal je 1 keer per 2/3/4 jaar. Reken uit je winst, Overmars.

17 juli 2012 om 12:32

volgens mij werd ajax 2 keer achter elkaar landskampioen met spelers als Ebecillio en Özbiliz, waarom zou dat geen 3e keer kunnen, nu beginnen (hopelijk) ook Siggi, Micky en Boerrigter zonder blessures en met Schöne en een vervamger centraal achter denk ik dat Ajax weer kampioen word !!

17 juli 2012 om 12:41

@rubinjo
Je onderschat de vertrokken spelers nogal.
Vertonghen was echt de steunpilaar van de defensie en de enige die vanuit de defensie voor gevaarlijke aanvallende impulsen zorgde door op te komen. Kijk maar eens bij welke belangrijke (1-0) doelpunten hij betrokken is / was.

Ooijer hoorde niet bij Ajax thuis, gelukkig is ie weg dat levert inderdaad een kwaliteitsimpuls op.

Aisatti was belangrijk als 12e man in het laatste half jaar en de man die het belangrijkste doelpunt van het seizoen maakte (ajax psv 1-0). Het is een goede voetballer met een sterker karakter dan Frank de Boer.

En dan vergeet je Bulykin nog. Nauwelijks gespeeld, maar wel o zo belangrijke doelpunten gemaakt (bijv psv ajax de 2-2 , nac ajax 0-1)

Waarom zou je geld investeren? Tja. Ik wist als fan dat Ajax beursgenoteerd is (helaas) maar dat ze inmiddels volgens de meeste fans veranderd zijn van een voetbalclub in een bank die zoveel mogelijk geld verzameld dat is nieuw voor mij.

Ajax heeft altijd spelers gekocht. En met de huidige selectie en de kracht van de complete top-6 a 7 in de eredivisie en het verlies van 3 belangrijke spelers en een jeugdopleiding die pas een half jaar een nieuwe wind heeft waaien mag je echt niet verwachten dat er plotseling jeugdspelers doorkomen die 3 klassen beter zijn dan de hopeloze Blind, de matige Ebecilio en Ozbilitz of de afgeschreven Castillion.

Oke van Rhijn doet het zeer goed en is er hopelijk klaar voor, maar als er nog meer zoals hij rond zouden lopen dan hadden we die tijdens de blessuregolf van vorig jaar al wel gezien.

17 juli 2012 om 13:27

@ crytal Kijk eindelijk een ajacied die weet waarover hij praat
en ook toegeeft dat de 2 titels incidenten waren
tuurlijk je moet wedstrijden winnen om kampioen te worden
en ware het niet dat ajax in de 1e helft van het vorig seizoen bar en boos speelde en veel punten liet liggen maar in de 2e helft van het seizoen waren ze wel constant wonnen hun wedstrijden en pakten de punt waar het voornamelijk bij psv az en twente mis ging vooral psv heeft het aan zich zelf te wijten als je zoveel kansen krijgt en niet scoort dan win je je wedstrijden niet en krijg je geen punten en laat je ajax terug komen
ik denk dat we dit seizoen weer een leuke competitie krijgen
en ja daar gaan we weer op dit moment heeft psv de beste selectie van nederland maar dat geeft geen garantie voor de titel want vorig jaar hadden we ook de beste selectie en werden we 3e
ik verheug me op 5 augustus dan zullen we zien wie de eerste slag wint

17 juli 2012 om 13:34

Hoe kan een persoon die zegt dat 5de de hoogst haalbare plek voor Ajax is een groen randje krijgen? Overal in Nederland zijn clubs die dreigen failliet te gaan of in diepe schulden zitten. Ajax zegt dat ze daar niet meer aan mee doen. Stel het gaat ten koste van kwaliteit, dan moet Ajax dat maar slikken, er wordt nu eindelijk een keer fatsoenlijk beleid gevoerd. Het probleem ligt niet bij Ajax, maar bij clubs zoals PSV die geen rem zetten op hun uitgave.

Het probleem bij PSV is niet dat ze 4.1 miljoen hebben uitgegeven, maar dat ze dit hebben gedaan voor een positie waar niet direct versterking nodig was.

17 juli 2012 om 13:35

@feankenner #138
Wel erg simplistisch gesteld of niet?

" Ik weet niet hoe Overmars heeft gerekend" is het enige juiste punt dat je in jouw relaas maakt.
Jij weet niet hoe Overmars heeft gerekend maar aangezien hij wel aangesteld is om verantwoord aankopen te doen, lijkt me dat Overmars dat wel beter weet dan ene 'feankenner'.

Dat jij stelt dat Ajax itt Go Ahead Eagles niet op de centen zou moeten passen, is in mijn ogen onzin.
Net als Go Ahead Eagles moet Ajax gewoon een gezond financieel beleid voeren. En je vergeet even dat itt Go Ahead Eagles Ajax een veel groter kostenpost heeft.

Dat jij aanbrengt dat het lichte verlies opgevangen kan worden door middel van Champions League inkomsten is juist de valkuil waar Ajax niet in wil vallen. Het behalen van de Champions League is geen zekerheid met Narsingh of met welke speler dan ook.
Daarbij als je voor 1 speler al dat risico wil lopen waarom doe je dat dan niet voor een volgende speler doen. Waar trek je de grens?

En zoals duidelijk reken jij je eerder rijk terwijl Overmars klaarblijkelijk een andere en meer voorzichtige inschatting maakt.

17 juli 2012 om 13:45

@limboroy : "concurenten" tussen haakjes komt al erg denegerend over. maar ok!

Maar Niet echt versterkt? PSV eeft vind ik persoonlijk een bijzonder sterke selectie! Zeker vergeleken met Sjax nu. en al helemaal in de breete!

PSV heeft van Bommel direct beste speler van de velden in NL. Nieuwe rechtsbuiten. Centrale verdediger die hard nodig was! en het belangrijkste een echte en goeie trainer dit keer.

Ik zie bij ajax op niet 1positie een speler die beter is dan een speler van PSV op die positie.

En dan ga ik er van uit dat Hutchinton rechts back gaat spelen.

17 juli 2012 om 14:01

@ Q_asd1975

Het punt wat ik wil maken mis je volledig in jouw reactie. Het feit dat een speler niet alleen in bedragen winst voor de club hoeft te maken, maar ook op sportief gebied. Als hij aankomend seizoen 10 x scoort en 20 assists geeft, dan heb je op dat gebied al behoorlijke winst gepakt.

Iedere transfer is een risico, elke speler kan uit vorm raken. Daar van uit gaan is erg negatief gedacht, daar rekening mee houden is wat anders.

17 juli 2012 om 14:42

@ruud29

Waarom noem je jezelf Ajax fan terwijl je keer op keer alleen maar kritiek levert. Heb je wel enig idee wie er bij Ajax spelen? Op één tot twee posities na is de kampioenselectie volledig in tact gebleven. Hoe kom je erbij dat je dan slechts vijfde zal worden? Terwijl er nieuwe spelers instromen uit de jeugd, andere spelers verder groeien en men bezig is een vervanger voor Vertonghen te halen?

Leuk hoor elke keer groene randjes verzamelen van fans van de andere clubs maar verander dan gewoon je instelling naar AZ fan. Zes miljoen betalen voor een 27 jarige verdediger, hoe haal je het in je hoofd?

De selectie van Ajax behoor wederom tot de sterkste van Nederland en zal zeker meedoen om te titel.

17 juli 2012 om 14:44

@voetbalmnr
''overal in Nederland zijn clubs die dreigen failliet te gaan of in diepe schulden zitten''

16 mei 2012
Categorie 1 (clubs onder curatele)
Eredivisie: Alleen NAC en Roda Jc
Categorie 2 (financiele huishouding voldoende)
ADO Den Haag, AZ, Feyenoord, FC Groningen, sc Heerenveen, Heracles Almelo, RKC Waalwijk, FC Utrecht, Vitesse, VVV Venlo, FC Willem II en FC Zwolle
Categorie 3:
Ajax, Nec, Psv, en FC Twente.

Er zijn maar twee clubs in de eredivisie die dreigen faillier te gaan. PSV kun je verwijten dat ze door de gemeente gered zijn, maar welke club is dat in het verleden niet en hoeveel discussie er ook over de constructie waarop is: De gemeente heeft er nu eenmaal zoveel geld ingestoken dat de club zich weer gezond mag noemen.

De vraag is vooral of de stelling van de huidige bestuurders bij Ajax (frank en Marc) overeind te houden is dat de club omvalt wanneer er meer dan 3 miljoen wordt betaald voor een contract dat nog een jaar loopt. Of dat het realiteit is dat een speler met nog 1 jaar contract misschien toch 4 of 5 miljoen waard kan zijn. Gewoon omdat die positie in jou elftal niet goed is ingevuld. En als je toch al financieel gezond bent en je net 9 miljoen voor Vertonghen hebt ontvangen, toch al 3 miljoen bood voor Narsingh en Moisander of je dan niet een deel van de transfersom van Vertonghen had moeten besteden aan het verstreken van je selectie met echte toppers in plaats van spelers van heel ver weg die totaal onbekend zijn met de Nederlandse competitie.

Als het om buitenlanders gaat heeft Ajax (en ook andere clubs) vooral goede ervaringen met Scandinavische voetballers.

Dus waarom verwacht iedereen nu in één keer wonderen van een speler van Barcelona 2 als Ajax in de afgelopen 5 jaar 15 tot 25 miljoen (transfersom salaris) verlies op een 6-tal spanjaarden heeft gemaakt en in al die jaren met de dure spanjaarden op de tribune niet 1 keer kampioen is geworden.

17 juli 2012 om 15:04

Hij heet Luciano Narsingh en geen Lionel zoals jij dat zegd..

17 juli 2012 om 17:50

@ruud29: Dus jij zal maar gewoon betalen wat er gevraagd wordt of het te duur is of niet? Dat is nu het beleid waardoor je over een x aantal jaar in de problemen komt. Tuurlijk is een Narsingh geen 4/5 miljoen waard die jongen heeft geen enkele europese ervaring en heeft bij Heerenveen uitgeblonken omdat er veelal veel ruimte voor hem lag en ze een spits hadden die altijd goed stond. Wie zegt dat hij dit bij Psv ook gaat evenaren? Psv speelt toch vaker op de helft van de tegenstander en de tegenstander gaat meer naar achter voetballen dan tegen Heerenveen. Kortom Narsingh gaat het een stuk moeilijker krijgen en dan is een gok wagen van 4/5 miljoen voor iemand neerleggen terwijl hij nog maar een jaarcontract heeft wel heel veel geld.

Ik ben juist blij dat Ajax niet meer blindelings gewoon het bedrag op tafel legt wat een club vraagt die clubs gaan vanzelf zien dat Ajax nu vaker buiten Nederland zal gaan shoppen en dat zullen die clubs gaan merken omdat ze dan toch minder verkopen (want ook Psv kan dit niet volhouden om voor elke speler 4/5 miljoen te betalen met een jaarcontract).

En over die spanjaarden is het altijd afwachten veel van die spanjaarden waren of al op leeftijd of hadden een flinke tijd niet gespeeld, dit is een jonge jongen en deze generatie is weer heel anders dan de vorige. En het is altijd afwachten op het goed uitpakt of niet. Maar wanneer de staf zegt dat de jeugdspelers over een jaar er helemaal klaar voor zijn bij Ajax dan is het nu zonde om 6/7 miljoen aan Moisander te besteden terwijl je eigenlijk maar 1 jaar moet overbruggen. Dan is de constructie met die spanjaard natuurlijk veel intressanter om veel geld te besparen.

Daarnaast zie ik liever Moisander ook niet komen ik vind hem helemaal niet zo geweldig dus ik ben wel blij dat ze nu op die spanjaard richten.

17 juli 2012 om 21:11

@feankenner #172
''als hij aankomend seizoen 10 x scoort en 20 assists geeft, dan heb je op dat gebied al behoorlijke winst gepakt.''

Leuk dat als maar dat is dus geen zekerheid terwijl jij doet alsof dat wel zo is.
Dat zijn namelijk zaken die Overmars niet kan kwantificeren ergo mijn punt dat jij je rijker rekent dan mogelijk is.
Want voor hetzelfde geld raakt Narsingh geen pepernoot en dan?

En dan is het leuk dat je een speler hebt die op sportief vlak dan leuke cijfers heeft maar uiteindelijk moet Ajax ook ervoor zorgen dat financieel alles klopt.

''daar van uit gaan is erg negatief gedacht, daar rekening mee houden is wat anders.''
Evenzo geld voor jouw geneuzel dat het wel erg positief gedacht is.
Nogmaals: Overmars zal het heus wel beter begrijpen dan ene Feankenner wat de financiële gevolgen zijn voor Ajax en hoeveel dat zogenaamde lichte verlies uiteindelijk bedraagt. Daarbij blijft het punt overeind staan dat jij jezelf rijker rekent door ervan uit te gaan dat met Narsingh compensatie wel op sportief gebied volgt.
Vraag: welke eredivisieclubs scoorde vorig seizoen aan de lopende band maar krijgt eindelijk geen Champions League?

Daarbij had Narsingh vorig seizoen een zeer goed seizoen bij Heerenveen met veel assists en volgens mij heeft Heerenveen weinig gehad aan die assists of speelt Heerenveen dan Champions League komend seizoen?

Nogmaals heel simplistisch gesteld wat jij betoogt en laat Overmars lekker zijn werk doen want volgens mij heeft hij daar meer verstand van dan jij.

17 juli 2012 om 23:48

Q-asd1975

Je gaat volledig voorbij aan het feit dat Ajax Narsingh heel graag wilde hebben en dat hij op het lijstje voorhoede spelers bovenaan stond. Dat Ajax al twee keer een bod gedaan had en ook op het laatste moment het nog met een nieuw bod heeft geprobeerd.

Ajax is dus wel degelijk overtuigd van de kwaliteiten van Narsingh.

Voor de rest verbaasd het me dat iedereen in 1 keer vierkant achter het beleid staat dat het voetbalgebeuren van Ajax amper meer iets mag kosten, zowel de transfersom als het salaris moet minimaal zijn.

Volgens mij is dat nog nooit nodig geweest. Bij het eerste elftal moet altijd geld en dat geeft niet, want daarom betalen supporters voor hun seizoenkaart, komt er geld binnen van sponsors en heb je tv gelden.

Dus denk ik dat Overmars nog steeds rekent met de bedragen uit kaartverkoop en sponsors waar hij bij Go Ahead mee te maken had (met alle respect). Dat zou heel veel verklaren waarom Ajax ineens geen cent meer te makken heeft.

Nou moe, nu wordt alles ontzenuwd door Narsingh. We wisten niet dat hij ook nog kon praten.

Hij wil nu dus af van het zogenaamde imago van geldwolf.... We moeten nu dus wel concluderen dat hij zelfs minder gaat verdienen dan het door Ajax geboden salaris. En ook genoegen neemt met Europa League voetbal ipv van C.l.. En hij voetbalt nu ook nog niets eens in zijn geboortestad.

Zou de druk van spelen bij Ajax dan teveel geworden zijn voor hem ??

17 juli 2012 om 10:27

Blijkbaar is ajax niet voor iedereen zo aantrekkelijk als ze bij ajax zelf denken!

17 juli 2012 om 10:29

Klopt hij heeft nu echt gekozen voor Warmte . Respect daarvoor !

17 juli 2012 om 10:29

haha idd coci, en dat ziet iedereen behalve de Amsterdammers, we welbekende arrogantie kwam in deze zaak weer ruimschoots bovengedreven..

En als ik hun vertelde wat Narsingh nu bevestigd, werdt ik voor rotte vis uitgemaakt en keek ik door een Psv bril.. Maargoed dit bewijst het tegendeel

Edit: Die mark Overmars zwamt ook gewoon uit zijn nek, want denk je nu werkelijk dat omdat Psv 6 ton meer betaalt er ineenkeer geen rendement meer uit kan halen? Dan vraag je toch aan het einde van de rit gewoon 6 ton meer...

17 juli 2012 om 10:31

Gefeliciteerd! Ben blij dat je gelijk hebt

On:
Narsingh had dus niet echt een voorkeur en ging naar de club waar Heerenveen er mee uit kwam. Psv en Ajax lijken ook wel redelijk gelijkwaardig, alhoewel PSV wel een monsterlijke selectie heeft nu is de verdediging gatenkaas.
We zullen het zien dit seizoen of Narsingh de kampioenskeuze heeft gemaakt

17 juli 2012 om 10:33

Hij heeft niet gekozen slimpie.
Der was maar 1 optie. Ajax betaalde het gewenste bedrag niet.

17 juli 2012 om 11:12

Coci..

Mag ik vragen wat dit met 'de aantrekkelijkheid van Ajax' te maken heeft?

Ajax wilde niet betalen wat Heerenveen wilde hebben. Dat heeft dus he-le-maal niets met de speler, Narsingh in dit geval, te maken. PSV heeft meer over voor deze jongen dan Ajax dus is de gelukkige winaar. Ik had hem graag bij Ajax gezien maar sta helemaal achter het beleid dat gevoerd wordt. Ben blij dat er op de centen gelet wordt want zoals het bij PSV gaat, kan ook nooit goed gaan. Geen enkele supporter weet exact hoe de vork in de steel zit qua financiën en ondertussen kopen ze speler na speler voor grote contracten. Dan zie ik liever het beleid van Ajax..

17 juli 2012 om 11:23

@ Kebm, Psv heeft ook niet betaalt wat Heereveen wilde hebben..

Bovendien weten wij donders goed hoe de vork in de steel zit financiel gezien, daarom proberen wij dat met duizenden te gelijk aan jullie Ajacieden uit te leggen keer op keer op dit forum maar dringt het blijkbaar nog steeds niet door..

Het is alleen niet zo moeilijk, gewoon niet elkaar napraten en gefustreeerd reageren maar gewoon het nieuws volgen..

Ik kan je doorverwijzen naar het bericht van de knvb, dat uit onderzoek blijkt dat Psv een gezonde club is, en in categorie 3 verkeerd.. Duidelijker kan het toch niet. overigens is dit onderzoek nog recent gedaan, met de meest actuele cijfers die onder ons nog niet bekend zijn..

17 juli 2012 om 11:25

Als ajax echt aantrekkelijk was voor hem had hij geen akkoord bij psv getekend!

17 juli 2012 om 11:25

@panerai #9
hahahaha wat een grapjanus ben je...
Je reactie van #61 aangepast omdat je blijkbaar begrijpt dat jij gewoon het niet snapt.

" Edit: Die mark Overmars zwamt ook gewoon uit zijn nek, want denk je nu werkelijk dat omdat Psv 6 ton meer betaalt er ineenkeer geen rendement meer uit kan halen? Dan vraag je toch aan het einde van de rit gewoon 6 ton meer..."

Dit stond er nog in #61:
" Nee jij snapt het niet, Ajax zegt dat het geen rendement oplevert, overigens wordt er nooit aan die minimale afkoopsommen gehouden.. En moet die afkoop som wel erg laag zijn wil je daar geen rendement uit halen.."

En jij snapt het blijkbaar niet...
Het gaat niet om minimale afkoopsom maar juist maximale transfersom.
Het is dus gelimiteerd aan de bovenkant.
En vaak komt het inderdaad voor dat een speler onder het vastgelegde limiet alsnog wordt verkocht.
Maar jouw theorie dat PSV dan maar 6 ton meer moet gaan vragen gaat dus niet op aangezien dat niet kan... Het is namelijk gelimiteerd aan de bovenkant.

17 juli 2012 om 11:30

Grappig dat je het stuk niet leest. Hij zegt ajax bood gewoon te weinig. Niks keuze want die keuze lag er kennelijk niet

17 juli 2012 om 11:35

Hoe bedoel je het geld van Ajax is op wat een onzin! Ajax heeft een eigen vermogen van bijna 45 miljoen.

http://www.ajaxlife.nl/nieuws/detail/9322

17 juli 2012 om 11:50

Coci, Nufc_u2 en Panerai,

Neem voor de volgende keer even de moeite om eerst het artikel te lezen voordat je iets doms hier neerzet. In het artikel staat toch echt heel duidelijk dat Ajax gewoon niet voldeed aan de transfersom. Dus Ajax en Heerenveen waren samen niet uitgekomen en dus bleef alleen PSV nog over voor Narsingh.

Dus Coci, het heeft helemaal niets te maken met zijn voorkeur. En Nufc_u2, Narsingh heeft ook niet gekozen voor warmte.

Panerai, misschien kijk jij niet alles door een Psv-bril, maar een bril heb je zeker wel nodig.

17 juli 2012 om 12:00

Wat nou, geen keuze... Als Narsingh o zo graag naar Ajax had gewild, bleef hij nog een (half) jaartje bij Heerenveen om dan naar Ajax te verkassen. En wat dat 'warmte' betreft, PSV heeft in ieder geval laten merken dat ze vertrouwen in hem hebben, dat ze hem die 4,1 miljoen waard vinden. Ajax vond dat blijkbaar teveel voor Narsingh. Misschien heeft dat er ook mee te maken?

17 juli 2012 om 12:34

kwaak kwaak kwaak, je haalt ook weer eens 2 kampioenschappen in 10 jaar tijd en nu kom je alweer aan met die achterlijke arrogante uitpsraak; Ajax is nog altijd de kampioen. Rustig maar en niet zo haten.

Zal als ik jou was een beetje dimmen of ben je de afgelopen 10 jaar vergeten waarin ajax ozo goed was uch uch uch.

Arrogante amsterdammers, hoop dat jullie het deksel kei en keihard op de neus krijgen.

17 juli 2012 om 21:24

Net zoals jullie afgelopen jaar?

http://www.youtube.com/watch?v=t8-cjkahih4

Haha

18 juli 2012 om 00:07

Hij heeft niet gekozen... Er was geen keus tussen Ajax en Psv... Ajax wildende transfersom niet betalen en PSV wel.... Als Ajax wel die transfersom had willen betalen,mdan was er een keus geweest,,, vraag me dan af of hij dan ook voor PSV had gekozen...

17 juli 2012 om 10:33

Waar trek je die conclusies dan uit. Niet vanuit dit artikel in ieder geval.
Narsingh zegt helemaal niet dat hij 'genoegen neemt met Europa cup voetbal ipv Cl" of met "een lager salaris bij PSV dan bij bij Ajax".
hij zegt dat Ajax simpelweg te weinig geld heeft geboden en dat H'veen daar niet mee akkoord ging. Dat is toch duidelijk en helder. Ajax was gewoon geen optie. Al je andere conclusies slaan dus nergens op.

17 juli 2012 om 10:57

Wat is lezen toch moeilijk he? Misschien was Ajax wel zijn eerste keus, maar hij heeft die keuze überhaupt nooit kunnen maken omdat Ajax niet met een akkoord kwam tov Heerenveen.

17 juli 2012 om 14:18

Ik denk dat het niks met lezen te maken heeft maar gewoon met logisch nadenken.
als hij echt zo graag naar Ajax wou zoals jullie (de meeste Ajax fans) beweren.
dan had hij gewacht totdat hij transfer vrij was en dan had hij volgende zomer een contract in Amsterdam getekend met een leuk bedrag als teken geld.
Uit het feit dat hij bij Psv heeft getekend en dat er nog Ajax fans beweren dat zijn eerste keus Ajax is bewijst maar des te meer dat een groot deel van de Ajax fans hier een plank voor hun kop hebben of dat ze te arrogant zijn om te snappen dat er ook spelers zijn die niet percee voor Ajax willen spelen.

17 juli 2012 om 14:20

En kom nou niet zo slap van hij had geen keus. hij had wel keus of nu tekenen bij psv of volgend jaar tekenen bij ajax

17 juli 2012 om 14:51

Ik ben zelf ook een PSV fan, maar ik kan wel objectief naar bepaalde zaken kijken. Als Narsingh nú naar Ajax had kunnen gaan, had hij dat gedaan, CL spelen en een zo goed als zekere basisplek. Ajax heeft echter niet genoeg geboden aan Heerenveen, dus kiest Narsingh voor Psv. En ja tuurlijk had hij een jaar kunnen wachten, maar hij heeft logischerwijs gekozen voor zijn ontwikkeling.

17 juli 2012 om 12:30

Typisch arrogante uitspraak weer uit Amsterdam. Nog 1 keer:

Ajax
Bood
Niet
Genoeg
Aan
Transfergeld
Aan
Heerenveen
Einde
Verhaal

17 juli 2012 om 12:42

Idd, gierige amsterdammers ook altijd.
Snap niet dat ze moeilijk doen over een transfersom van rond de 5 miljoen euro voor een buitenspeler met potentie en die ook nog is is opgenomen in oranje.
Vertel me eens waar je anders zo'n speler ophaalt voor 5 miljoen euro?

Echte rekenwonders daar in A-dam. Babel ging voor een monsterbedrag weg om dezelfde reden die ik net bij narsingh gaf, toendertijd jonge buitenspeler met potentie die in oranje speelt. 1+1= 3 zullen we maar zeggen.

overmars moet het bij voetbal houden en niet gaan rekenen, niet zn sterkste punt hebben we nu kunnen zien.

17 juli 2012 om 13:58

Jij hebt echt een zeer laag iq volgens mij. Waarom is Ajax gierig ? Ajax heeft vertrouwen in Sulejmani Fischer en Lukoki anders hadden ze die 4,1 echt wel neergelegd.

Ik snap dat het moeilijk is om je haat naar Ajax te onderdrukken maar reageer dan wel even met een beetje verstand.

17 juli 2012 om 14:45

@feankenner

Nog een keertje voor jou dan:

Ajax
bood
wat
ze
maximaal
wilde
betalen.

Ajax is niet gierig. Ajax is een financieel stabiele club en wil dat graag blijven.

17 juli 2012 om 14:53

Ja dus moet Heerenveen dat maar betalen Speedyafc? Ajax heeft al het recht om te bieden wat ze willen, maar Heerenveen heeft evengoed zoveel recht om het bod af te wijzen. PSV bood wel genoeg, zodoende heeft Narsingh voor PSV gekozen.

17 juli 2012 om 16:37

@ seedyafc

Wat is het punt wat je wilt maken hier? Het woord gierig vind ik even niet terug in mijn reactie.

17 juli 2012 om 19:30

PSV is nu ook financieel stabiel! Volgens mij zitten ze gewoon als een van de weinige in categorie 3...

17 juli 2012 om 21:26

@ de10, hoe maak jij dat in godsnaam op uit Speedy's bericht? Waar zegt hij ergens dat Heerenveen maar moet betalen..

17 juli 2012 om 17:51

Hij had geen keuze want alleen Psv had een akkoord met Heerenveen dus misschien wilde hij wel liever naar Ajax maar als die niet komen en hij kan kiezen tussen een jaar bij Heerenveen blijven of nu al de stap naar de top maken bij Psv heeft hij daar dus voor gekozen.....

''marc Overmars legde eerder al namens Ajax uit dat men, met de rekenmachine in de hand, besloten had Narsingh niet koste wat kost te halen. Zijn toekomstige opbrengst (minimum afkoopsom) zou niet opwegen tegen de transferkosten en het salaris van de aanvaller.''

Die rekenmachine is niet goed gebruikt, want is toch vrij logisch als Narsingh het waarmaakt dat hij voor het dubbele wordt verkocht. Als ze gewoon eerlijk toegeven van 3,5 miljoen(info VI) en meer wilde we niet geven i.p.v een smoes met een rekenmachine.

17 juli 2012 om 10:35

Die rekenmachine is prima gebruikt. Narsingh is een goede voetballer, maar zijn komst was niet noodzakelijk voor Ajax. We hebben daar goede voetballers en Fisher komt er ook aan die op die positie kan spelen. Dus al met al prima rekenwerk.

17 juli 2012 om 10:48

Je spreekt jezelf tegen door te zeggen zijn komst was niet noodzakelijk, waarom bied je dan op Narsingh als je hem toch niet nodig hebt? Als je genoeg goede voetballers hebt ga je toch geen 3,5 miljoen bieden op een speler die niet nodig is.
Laat die zogenaamde talenten maar eerst 1 wedstrijd officieel in de eerste spelen, want voorlopig hebben ze hun debuut nog niet gemaakt in de eredivisie.

17 juli 2012 om 10:49

Dat kun je pas zeggen aan het eind van het seizoen. Sulejmani kan net als vorige jaren een blessure oplopen en Fisher is een talent en daar kan je moeilijk van verwachten dat hij het verschil gaat maken. Al met al heb je maar weinig goede alternatieven op rechts.

Het zelfde kan gezegd worden over de aankoop van Narsingh, hij hoeft niet meteen een goed seizoen te draaien bij Psv. Maar persoonlijk zie ik liever een proactief beleid waarbij gekeken wordt naar de meest optimale selectie die haalbaar is. Niet alleen naar je eigen jeugd plus spelers waar je winst op kan maken.

On: Ik ben blij dat PSV Narsingh heeft gehaald. Het is een toevoeging aan de selectie, een goede rechter voorzet die ik liever niet bij Ajax had gezien.

17 juli 2012 om 11:06

Waarom er toch geboden is op Narsingh, dat lijkt me duidelijk en niet al te moeilijk om te brijpen, het is gewoon een goede voetballer die zeker niet had misstaan bij Ajax. Maar dat betekent niet dat zijn komst noodzakelijk is, volgens mij staat het een los van het ander, dus ik spreek mezelf zeker niet tegen.

Over die zogenaamde talenten kan ik kort zijn, die komen er wel hoor, volgens mij hebben de de afgelopen 2 jaar de landstitel binnen gehaald met een groot gedeelte eigen jeugd en dat waren ook talenten.

het is gewoon een feit dat Ajax het niet nodig heeft om 30 miljoen uit te geven om mee te doen om het kampioenschap.

17 juli 2012 om 10:51

Ze wilden inderdaad niet meer geven, omdat de transfer zakelijk gezien anders niet zo interessant meer was.

Volgens berichten die ik eerder gelezen heb: Raiola wilde een minimale afkoopsom die voor Top-begrippen redelijk laag lag. Heerenveen wilde een doorverkoopclausule. (10% van de transfersom als Ajax hem doorverkoopt) Narsingh wilde een zelfde soort clausule.
Daarnaast ontvangt de jongen maandelijks salaris en wordt er direct een bedrag betaald.

Het is dan als je alle werkelijke cijfers hebt heel makkelijk te berekenen allemaal. Dat zal Overmars best wel goed gedaan hebben.

17 juli 2012 om 11:10

Zowel jij als ik kennen de financiële details niet. Vandaag komt bijvoorbeeld alweer naar buiten dat PSV een prestatiebonus aan Heerenveen betaald wanneer CL wordt behaald. Daarnaast is er in verschillende berichten sprake geweest van een eventuele gelimiteerde transfersommen, doorverkoopbonus voor Heerenveen, verkoopbonus voor Raiola (die nu sowieso ook wel al wat betaald zal hebben gehad bovenop de 4.1-4.5m), verkoopbonus voor Narsingh etc. Daarnaast zal Narsingh vast ook nog wat tekengeld hebben gehad en moeten we niet vergeten dat de meeste van die spelersbonussen bedragen zijn waar je als werkgever ook fors belasting over moet dokken (binnenkort 70%). Kortom het sommetje 4.1m en straks verkopen voor pak hem beet 10M = 5,9m winst is nogal kort door de bocht.

Sportief is het sowieso een goede transfer, financieel kan je daar als buitenstander slecht over oordelen wanneer niet alle clausules en voorwaarden bekent zijn. In de redenatie van Marc overigens wel enigszins zwak om salaris mee te nemen, dat salaris ben je anders (gedeeltelijk) aan iemand anders kwijt.

17 juli 2012 om 12:45

Voor het dubbele?

ervan uitgaande dat hij 4 miljoen kost, en als hij het waar had gemaakt bij ajax was hij voor het 4-voudige weggegaan. Ajax staat erom bekend altijd de hoofdprijs te vragen voor spelers en een Jonge Buitenspeler met potentie die in Oranje zit gaat echt niet voor minder dan 15 miljoen de deur uit.

17 juli 2012 om 14:05

@mma_fan Weer een olie domme uitspraak van je. psv vangt zelden bedragen boven de 15 Miljoen dat zijn geen realistische bedragen

Neem nu Toivonen. vorige week schreven veel psv fans minstens 10 tot 12 Miljoen nu blijkt psv bij een bod van 7 Miljoen op Toivonen al te accepteren, het is dat Lola Toivonen niet naar Rusland wil want anders.

17 juli 2012 om 16:22

Mma-fan noemt ook ajax als voorbeeld kneus! en dan iemand anders dom noemen??

En over Toivonen, 7 miljoen was de eerste bod dus dat had waarschijnlijk meer kunnen worden als je de onderhandelingen had gestart.

Ik lees veel onzin br van je op voetbalzone met je Ajaxbril vaak op je neus, en haat naar PSV is ook zo overduidelijk aan je br te lezen!

Je moet eens weten wat voor olie domme uitspraken jij wel niet altijd plaats! lol..

17 juli 2012 om 16:59

Geen woorden meer aan toe te voegen.

Thank you ;

Ach, de media smult hier toch van.
En eerlijk is eerlijk, ik stiekem ook wel een beetje.

Ik snap die mensen niet die zeggen dat hij Ajax heeft veraadt ofzo, als Ajax de prijs die SC Heerenveen in gedachten had niet wil betalen dan houdt het toch op.

17 juli 2012 om 10:52

Ik ook niet, heb het ook niemand zien zeggen eerlijk gezegd.

Als Ajax de transfersom niet wilde betalen staat Narsingh hier volledig buiten.

Ik geloof ook niet dat PSV zoveel meer salaris zal betalen dan Ajax. Waarschijnlijk was hij dus gewoon in Amsterdam gaan spelen mits ze het transferbedrag op hadden gehoest. Helemaal met oog op de CL.

Wordt het seizoen afwachtenom te zien of Ajax een kans heeft laten schieten

PSV komt zichzelf nog wel tegen... Als ze kampioen worden dan zeg ik niks hoor en dan is het leuk voor ze want na zoveel investeringen mag het ook wel eens een keer.

Maar ik denk nou niet dat PSV zo'n goede springplank is voor de echte Europese top. Alleen van Bommel en Robben en van Nistelrooij hebben dit gehaald in de afgelopen 10 jaar. De rest beland allemaal bij een subtopper..

En nu hoor ik iedereen alweer denken: 'heb je weer zo'n ajacied, maar alsnog bestaat het Nederlands Elftal uit 70 Ajax spelers (ondanks het drama EK maarja als je Psv-ers de leiding geeft over spelers met een Ajax achtergrond dan vraag je daarom...)

Ajax is gewoon een betere springplank dan Psv. Ik denk niet dat Narsingh zover gaat komen omdat spelers nooit echt enorme sterspelers worden bij Psv...

edit: WK = EK

17 juli 2012 om 10:43

Nee, want Barcelona is inderdaad een subtopper!

Whahaha, na zoveel investeringen mag het ook wel eens een keer. Hoe bedoel je op voorhand de druk al bij PSV leggen? Ajax is al tweemaal kampioen geworden, lijkt me duidelijk dat die iets te verdedigen hebben!

En het EK drama komt nu opeens door Psv'ers? Zet jezelf niet zo voor lul man!

ON: Doet er allemaal niet meer toe, welkom bij onze mooie club Luciano

17 juli 2012 om 10:51

Met die eerste zin zet jij jezelf erg voor schut.
Speelt Affelay überhaupt wel bij Barca of niet? Wellicht iemand met fifa zet hem in zijn basisopstelling ja.

Waarom denk je dat iedereen hem uitkotst bij het Ned Elftal? Omdat ie arrogant is terwijl hij geeneens minuten maakt, ook voor zijn blessure niet.

Ik denk eerder dat PSV kampioen Moet worden dan Ajax, alleen maar vanwege de financien is dat duidelijk...

17 juli 2012 om 11:18

Oh nu moeten ze ook wekelijks spelen. Dacht toch heel even dat je het over springplank naar een andere club had.

Beetje flauw, iedereen weet dat Affelay geblesseerd is geraakt.

Maar inderdaad, hij heeft als jonge speler nieuw bij de club niemand meteen uit de basis gespeeld nee.

Nu blij?

17 juli 2012 om 14:18

Zoveel gehaat op Affelay. Op dit moment is hij de enige speler die kan zeggen dat hij bij het allerbeste elftal in de historie van het voetbal speelt. Dat hij slechts als invaller wordt gebruikt doet daar niets aan af. Affelay heeft zijn rol omarmd en waargemaakt door zijn beslissende assist in de halve finale van de CL tegen Real Madrid. Hier heeft Guardiola hem ook voor beloond door hem in de gewonnen finale in de 90 minuut in te laten vallen. Dit alleen is het verhaal van een jongensboek. Alle hatelijke reacties zijn in dit licht verworden tot nietszeggend kul, voortkomend uit jaloezie of afgunst.

Laat staan dat hij nog met de allergrootste voetballers in de geschiedenis van Barcelona en misschien zelfs de wereld heeft gevoetbald. Xavi, Iniesta en Messi.

Stop met het gehaat en zie eens de feiten onder ogen. Een psv'er in de selectie van het beste team ter wereld. Dus geen Ajaxied!

17 juli 2012 om 10:52

Daar heb je weer zo'n ajacied die het verschil niet weet tussen een EK en een WK. Op het EK werd terecht een ex-ajacied geslachtofferd (heitinga) net zo goed als een psv-er (van Bommel) Of bben je nog steeds teleurgesteld dat Mevr. Emanuelson en Mevr. Anita er niet bij waren?

17 juli 2012 om 11:12

Van mij hadden ze vd Wiel ook mogen wisselen maargoed die gasten wisten niet waar ze mee bezig waren, Affelay laten spelen die een half jaar geblesseerd was.

On: Vind het leuk voor Narsinghm, hoop dat ie geen spijt krijgt maar denk niet dat hij zich goed zal ontwikkelen bij Psv, net als Lens...

17 juli 2012 om 14:01

Jezus.. wat hebben veel ajacieden toch een rare bril op...

Nederland is gewoon geen grote springplank meer voor de internationale top. Uitzonderingen daargelaten. een keer een Suarez, een Affelay, Vertonghen (?) dan houdt het echt op. Ook in Amsterdam!

Het is middelmaat wat de klok slaat in NL:

Toppers als Anita, Vlaar en Matavz . Veel beter zijn ze hier niet...
Jammer maar helaas. En de clubs die een keer een speler op een groter podium krijgen hebben niet meer dan geluk.

Armoe heerst

Hoewel het niet een handige actie is van Narsingh om direct na het tekenen van zijn eerste contract het huisblad van PSV in zijn hempie te zetten wordt met deze uitspraak wel duidelijk dat het verhaal van het ED over een verhoogd bod van Ajax, ook al ontkend door de club Ajax zelf, totale kolder is. Ik zeg niet dat het goed beleid is (ik zag Narsingh graag komen), maar nuchter bezien kan het ook bijna niet anders dan dat Ajax voor zichzelf een streep had getrokken. De club zit er met de transfer van Vertonghen, CL gelden en een recente belastingmeevaller van 5 mio financieel immers warmpjes bij en 4 mio voor een speler is geen onoverkomelijk bedrag. Ik denk dat Ajax Narsingh graag wilde, maar niet ten koste van teveel. Of dat een wijs besluit is zal de tijd leren. Financieel zeker, maar sportief ....

17 juli 2012 om 11:00

Die moet je me toch eens uitleggen.
Waar in dit stuk wordt duidelijk dat Ajax niet alsnog een bod heeft gedaan? Nergens dus.

Over huisbladen gesproken, de Telegraaf laat zich weer eens geweldig kennen door alleen het citaat over Heerenveen te vermelden. Kinderachtig, maar bekend gedrag.

17 juli 2012 om 11:28

@cyprioot

Enigszins voorbarige conclusie van je, naar mijn idee.

Ajax kan best een verhoogd bod gedaan hebben, maar nog steeds niet beantwoordend aan de vraagprijs van Heerenveen.
En dat een verhoogd bod ontkend wordt geeft geen enkele garantie dat dit ook de realiteit is.
Integendeel, zou ik ook ontkennen als ik met een verhoogd bod geen transfer weet te managen....

Aan de andere kant is de berichtgeving dat er wel een verhoogd bod gedaan is ook geen 100 procent zekerheid.

De Narsingh 'soap' is voorbij. En daar moeten alle Ajax en PSV supporters het maar bij laten.
Vanaf nu tellen enkel de sportieve prestaties van Narsingh en kan hij beter commentaar op de transfer voortaan achterwege laten.

17 juli 2012 om 12:32

Technisch Directeur Johan Hansma van Heerenveen heeft bevestigd dat Ajax een nieuwe aanbieding heeft gedaan, maar Heerenveen had toen geen zin meer om te praten met Ajax omdat het rond was met Psv.

17 juli 2012 om 13:53

kan verwijderd worden. Niet toepasselijk.

17 juli 2012 om 13:53

@cyprioot

zie het bericht van Feankenner.... (en ik neem aan dat hij als supporter goed op de hoogte is van zijn club en de Leeuwarder Courant leest...)

Wie maakt dit nu tot leugenaar?
Overmars? Hansma?

Laten we het er maar op houden dat Ajax met die verklaring dat men geen verhoogd bod heeft gedaan, gezichtsverlies probeert te voorkomen.
En dat vind ik nog heel legitiem ook....

17 juli 2012 om 14:19

@oleguapa en feankenner, als Hansma dat heeft beweerd in de LC dan zal dat wel zo zijn. En dan heeft Ajax gewoon naast de pot gepist.

17 juli 2012 om 16:39

Ik lees de Leeuwarder Courant niet, heb het bericht wel mee gekregen.

Ajax wilde niet de transfersom betalen voor Narsingh en Psv wel. Nou lijkt mij vrij duidelijk.
Ajax vraagt wel leuke bedragen voor haar spelers, maar zelf een bedrag betalen willen ze niet. Dat vinden ze dan niet marktconform..amehoela!!

Wil een club je graag hebben, dan doen ze moeite voor je. Ajax was niet bereid om de concurrentiestrijd aan te gaan met de concurrent(psv). Dan houdt het op..easy as that.

17 juli 2012 om 10:38

Ajax gooit niet eerst geld over de toonbank zonder dat ze dat op hun bankrekening hebben...in ieder geval nu niet meer. Vergeet even niet in welke tijden we leven!

heel goed dat Ajax niet verder is gegaan. Als een 'amsterdammer' gewoon niet 100 procent voor Ajax wilt spelen moet hij lekker naar Eindhoven gaan. Meer of minder geld, Narsingh heeft dus geen clubliefde en psv zet zoals gebruikelijk daar weer de kar voor het paard...(kijk naar bericht over Toivonen).

Ik kan hier niet rouwig om worden!

17 juli 2012 om 10:42

Wat heeft de clubliefde van Narsingh ermee te maken. Narsingh zegt nog steeds niet dat hij voor Ajax wil spelen het is nu slechts een feit dat Ajax niet wilde betalen wat Heerenveen wilde ontvangen.

PSV heeft het geld blijkbaar gewoon op de bankrekening staan.

17 juli 2012 om 10:48

Ik denk niet dat je hier over clubliefde kan spreken 007

Als je niet goed genoeg bent bevonden in de jeugd en elders wel goed aan het voetballen bent is het gewoon jammer.

Moet dan iedere Amsterdammer maar zijn voorkeur aan Ajax geven???
Dan kan je net zo goed de Eredivisie vervangen door een competitie te maken van regio teams

En er is bij Ajax genoeg in de clubkas alleen ze willen niet verder gaan dan een bepaald bedrag dat ze een speler waard vinden en daar is niks mis mee

17 juli 2012 om 11:04

Stokvis, Narsingh heeft een Ajax verleden, maar is daar vooral weggestuurd omdat hij zich niet wist te gedragen. Nu kon hij mooi revanche nemen, maar hij koos gewoon voor psv omdat het makkelijker voor hem was. Zeg dan gewoon eerlijk: "het maakt mij niet uit voor welke club ik ga spelen. De club die er met Heerenveen uitkomt word mijn volgende club."

Ja, ik waardeer lokale jongens die voor Ajax spelen. Wat denk je zal men in Eindhoven denken als een lokale jongen daar voor Ajax kiest? Reken er maar op dat je dezelfde reacties gaat krijgen. Hoe dan ook wat mij nog het meest kwalijke vind is het gedrag van Narsingh. Eerst in Januari op het laatste moment een transfer laten afketsen, dan bij een wedstrijd van Ajax aanwezig zijn en een 'goed gesprek met de Boer hebben' om tenslotte naar psv te gaan omdat 'ajax minder bood'.

Sorry, maar dit maakt me dus boos. Deze jongen is gewoon niet te vertrouwen (kijk wie z'n zaakwaarnemer is...) en zal misschien in de toekomst ook psv voor het blok zetten. Teleurstellend dat een goede speler niet naar mijn club komt, maar gelukkig betekent dit niet dat Ajax kansloos is voor de titel...

17 juli 2012 om 11:17

Je eerste argument lijkt mij al een reden opzich om dan niet meer voor Ajax te spelen , zou ik ook niet doen als ze moeite met mijn gedrag hadden

en ik deel je mening dat je als Amsterdammer een zwak kan hebben voor Ajax maar dat betekent niet automatisch dat je aan die club verbonden bent

en buiten het feit dat zou jij elders ook niet je brood willen verdienen waar je het meeste verdient???

Ik ben ook wel ergens teleurgesteld dat hij niet bij mijn club speelt maar dat betekent niet dat ik hem een toekomst bij PSV misgun

17 juli 2012 om 10:47

@ morobjago: Ajax lijkt het juist eindelijk door te krijgen. Er wordt al een jaar geroepen dat Verthongen alleen weg mag voor bedragen tussen de 15 en 20 miljoen, maar hij gaat voor 9 (evt. 12). Daarnaast lijken ze nu door te hebben dat je als Nederlandse (top)club een handelshuis bent. De berekening heeft heel grof volgens mij een keer op voetbalzone gestaand, anders misschien op vi.nl, maar PSV gaat geen winst maken op Narsingh omdat zijn zaakwaarnemer en Narsingh zelf een percentage van de doorverkoop krijgen. Heerenveen nog een bonus krijgt en Narsingh zelf ook geen onaardig salaris gaat verdienen.

ontopic: Hier zat ik al een tijdje op te wachten, Narsingh die niet te boek wil staan als geldwolf. Iets dat volgens mij helemaal niet aan de orde is, want volgens mij was hij al akkoord met ajax (heeft iig talloze malen in diverse media gestaan), alleen kwam ajax er niet uit met Heerenveen. Daar kan hij als speler vrij weinig aan doen lijkt me? Hopelijk is het gezeik nu klaar en kan hij gaan laten zien of hij deze soap waard was

17 juli 2012 om 12:11

Morobjago,

Wel eens op een markt geweest? Transfermarkt is ook een soort markt waar je kunt onderhandelen over de prijs. Als koper wil je iets zo goedkoop mogelijk en als verkoper wil je iets verkopen voor een zo hoog mogelijke prijs. Tijdens het onderhandelen worden alle reden of smoesjes verzonnen om uiteindelijk tot een akkoord te komen. Dus waarom maak jij je nu zo druk om, dat Ajax spelers zo goedkoop mogelijk willen kopen en vervolgens hun eigen spelers voor veel geld willen verkopen? Als het Ajax dat altijd lukt, dan noemen wij dat gewoon goed onderhandeld.

17 juli 2012 om 12:30

@hootch30

Druk maken? Nee man..zijn belangrijkere dingen in het leven om mij druk te maken om de transfer van Narsingh. En ja hoor, het marktwezen is bij eenieder bekent. Je probeert het beste voor de laagste prijs te krijgen, en terecht. Maar ik hoef jou ook niet te vertellen dat de hoogste bieder er altijd vandoor gaat met het product/speler ;-). In dit geval dus ook. Ajax probeerde voor een klein bedrag Narsingh binnen te halen, Psv komt langs en biedt wel het bedrag dat de verkoper vraagt..niets mis mee. Ik zeg doen ( ;-) )..jij niet?

17 juli 2012 om 12:58

Morobjago,

Je zegt nu heel wat anders dan voorheen.

Dit is toch jou stukje? "ajax vraagt wel leuke bedragen voor haar spelers, maar zelf een bedrag betalen willen ze niet. Dat vinden ze dan niet marktconform..amehoela!!"

Dat is ook het stukje waar ik op doelde.

17 juli 2012 om 13:26

@hootch30

Dat is inderdaad mijn stukje ja. Ik snap waar je op doelde.
Maar dat er verontwaardigd over gedaan wordt vanuit het Ajax kamp vind ik een beetje vreemd. De middelen waarmee Ajax ten strijde gaat tijdens zo'n transferperiode, die hebben andere clubs ook. Dan is elke x weer de vraag, hoe graag een club een speler wil hebben. En hoe ver zij bereid zijn te gaan voor hem.

Maar ik denk zelf dat Ajax hem wilde hebben voor een laag prijsje en anders niet, als ze hem echt graag wilden hebben dan boden ze dat wel. Denk dat er twijfels waren bij het Ajax kamp over Narsingh.

17 juli 2012 om 15:07

Ajax voert nu een nieuw beleid en dat houdt dus ook in dat ze geen spelers aantrekken ten koste van alles zoals toen met Sulejmani. Ajax had gewoon een richtprijs voor Narsingh in gedachte en daar gaan ze gewoon niet overheen.

Als mij iets duidelijk is geworden in al die jaren, dan is het dat niemand in het voetbalwereldje op zijn blauwe ogen te vertrouwen is. Er is geen bedrijfstak waar zo vaak en zo makkelijk met de waarheid wordt omgesprongen om persoonlijke belangen te verdedigen dan deze. Journalisten doen net zo hard met deze kermis mee in de angst een primeur te missen of simpelweg om alle bladen en websites te kunnen vullen.
We hebben nu al vaak genoeg gezien hoe voetballers en trainers aantoonbare leugens de camera inslingeren, om te weten dat dit een leugenachtig theater is. Met andere woorden: ik zit niet te wachten op een verontwaardigde voetballer die er zijn beklag over doet.

17 juli 2012 om 10:41

Mee eens. Narsingh weet ook heel goed dat als hij echt alleen maar naar Ajax had gewild dat de clubs geen deal hadden kunnen maken. Narsingh heeft gewoon voor psv gekozen omdat hij geen voorkeur heeft. Prima, maar ga dan niet Ajax de schuld geven om je eigen straatje schoon te vegen. Zo goedkoop, maar zo deze tijd. .

17 juli 2012 om 11:00

Narsingh wordt hier simpelweg geconfronteerd door een journalist met de vraag of hij een voorkeur had voor een van de clubs. Hij antwoord naar mijn inzien gewoon keurig door te zeggen dat hij dat nooit gezegd heeft. Ajax de schuld geven? ''ajax kwam gewoon niet tot een akkoord met Heerenveen, prima PSV wel dus dan ga ik daar heen''. Ik vind dat Narsingh zich keurig heeft gedragen tov de media in deze hele soap. Een hele nuchtere en slimme jongen.

17 juli 2012 om 11:07

de10, ik deel je mening niet aangezien Narsingh zelf de indruk heeft gekweekt dat hij een aantal maanden geleden al voor Ajax had gekozen. Vergeet even niet dat hij tijdens een thuiswedstrijd van Ajax in de Arena was en ook een 'goed gesprek' met de Boer heeft gehad.

Ik denk dat hij namelijk zeker meeer geld bij psv gaat krijgen, maar ik heb geen bewijs omdat te bewijzen.

17 juli 2012 om 11:14

Als Narsingh de keuze had gehad, had hij denk ik ook voor Ajax gekozen. Je speelt CL en de rechtsbuitenpositie in een bekend systeem veroveren is een makkie. Ajax heeft echter nooit een akkoord bereikt met Heerenveen, als PSV dat wel lukt ga je daar heen. De stap omhoog was namelijk noodzakelijk om zich te doorontwikkelen. Ik heb juist het gevoel dat geld geen enkele reden was, waarom zou hij dan niet naar Engeland gegaan zijn als hij zo'n geldwolf was?

17 juli 2012 om 11:19

@007
"aangezien Narsingh zelf de indruk heeft gekweekt dat hij een aantal maanden geleden al voor Ajax had gekozen"

Als je iedereen op moet pakken die de indruk wekt winkeldiefstal te plegen (ik stop ook wel eens iets in mijn zak als ik mijn handen vol heb), als je iedereen op moet pakken die de indruk wekt een kind te ontvoeren (terwijl het gewoon tegenstribbelt), dan loopt er zodadelijk niemand meer op straat rond.

Als elke speler die rondloopt in de Arena voor Ajax zou tekenen, zou het een selectie van een mannetje of honderd hebben.

Indruk wekken is iets wat ligt aan degene die het zo interpreteert. Dat kun je alleen degene bij wie de indruk gewekt wordt aanrekenen, in dit geval jezelf.
Je zag wat je wilde zien.

Narsingh moet doen wat hij zelf wil. En jij hebt geen enkel recht hem wat dan ook kwalijk te nemen.

17 juli 2012 om 11:32

de10, volgens mij heb je juist als speler in deze tijd alle keus om zelf te bepalen waar je wilt spelen. Dit is een van de voordelen die Jean Marc Bosman voor elkaar heeft gekregen. Het feit dat Ajax en Heerenveen geen akkoord hebben kunnen krijgen betekent niet dat Narsingh alleen voor Ajax had kunnen kiezen.

Het is zijn volle recht om te spelen waar hij wilt, maar z'n gedrag vind ik gewoon achterbaks. Casper13 kan wel van alles zeggen, maar wanneer je als speler van een andere club ergens gaat kijken en met de coach over je toekomst praten kweek je een idee dat je voor die club wilt gaan spelen...

Narsingh heeft met z'n gedrag in ieder geval aan mij het gevoel gegeven dat hij gewoon naar Ajax wil. Om daarna heel makkelijk bij Ajax' grootste tegenstander (sportief gezien) te tekenen vind ik opmerkelijk.

dan is het maar hopen voor ajax dat ze iemand op het oog hebben. Het is sowieso wel goed dat ze niet met geld gaan smijten. Als ajacied denk ik wel dat psv de grootste concurrent wordt van ajax. Mertens kan namelijk wel voor eigen succes gaan, maar heeft ook vaak genoeg in het verleden assists gegeven. En narsingh is echt iemand die zijn aanvoer meer gunt dan zichzelf. Matavz zou aan hem een goede kunnen hebben.

van wat ik heb horen zeggen is dat Ajax niet verder wilden gaan dan 3,8 miljoen

aangezien Ajax niet meer wilde betalen dan dat en PSV wel vind ik het wel logisch van Heerenveen dat ze akkoord zijn gegaan met Psv

En Luciano lief : Volgens mij heb je toen Ajax je in de winterstop wilde halen wel toegegeven dat je graag wel weer in een Ajax shirt wilde spelen

Desondanks wens ik je veel succes bij PSV ook al had ik je liever bij Ajax zien spelen

Moet PSV nu niet tenminste één iemand verkopen? Waar toveren ze anders ineens dit geld vandaan voor Narsingh? Naar mijn weten hebben ze niet echt spelers verkocht.

17 juli 2012 om 11:14

Jij maakt ook al de fout tussen transferbudget en salarisbudget.

Toch raar hoor. Amsterdammer die om de hoek van de Arena woont en nu in Eindhoven zijn brood gaat verdienen. Keuze voor het geld, da's duidelijk. Nu voor ons te hopen dat hij niet zo goed is als verwacht maar ik vrees dat dat ijdele hoop is

17 juli 2012 om 10:59

Je vraag is terecht en begrijpelijk maar je conclusie dat het om geld gaat is natuurlijk vreemd. Er kunnen miljoenen redenen zijn waarom iemand voor een andere club kiest.

17 juli 2012 om 11:31

wel een kwestie van geld maar niet betreffende de eisen van Narsingh maar van Ajax en Heerenveen die er niet zijn uitgekomen....en wat betreft het wel of niet functioneren van Narsingh...veel zal afhangen van het teamgevoel....iets wat bij PSV ontbrak in veel wedstrijden in het vorig seizoen....toen ze op papier ook de beste spelers hadden. PSV heeft veel geinvesteerd in dezelfde linies waardoor je er niet aan ontkomt spelers te passeren....en daar moet je net mazzel mee hebben dat dit geaccepteerd word....maar tijd zal het leren hoe beide clubs het gaat doen.

Waarom zou je als ras Amsterdammer altijd voor Ajax moeten kiezen. Kijk naar Ooijer. Die speelde toch ook voor Psv, waar hij ook zijn beste jaren heeft gehad.

Mag het nu eindelijk dan duidelijk zijn dat Narsingh nooit iets te kiezen heeft gehad. Er was maar één optie voor hem, dat was Psv. Ajax is namelijk nooit akkoord geweest met Heerenveen, dan houdt het op. Dus iedereen die dit viert als een soort van overwinning van PSV op Ajax kan daar mee ophouden. Mits je er blij mee bent dat Brands iedere beschikbare euro tot de laatste cent uitgeeft en Ajax liever wat vet op de botten houdt, oke, dan mag je het een kleine overwinning van PSV noemen.

Wat heeft de Telegraaf er dan toch weer raar in rond zitten draaien met hun propaganda. Het is me wel duidelijk dat de redactie van de Telegraaf Narsingh heel graag bij Ajax zag spelen en niet bij Psv. Wat is dat toch ook een trieste krant zeg! Ajax is helemaal niet ver gekomen bij Narsingh, het was juist PSV dat het verste kwam. Dat de boel vertraagt werd is grotendeels door de pers gekomen.

17 juli 2012 om 11:10

En de propaganda van het Eindhovens dagblad is niet relevant? Even nog een sneer uittedelen aan Ajax (en hun fans) die op het laatste moment het bod zo verhogen. Is dat wel bewezen?
Narsingh en z'n zaakwaarnemer hebben er een feestje van gemaakt, niet de pers!

17 juli 2012 om 11:36

Daar wordt hier niet eens over gerept maar ook dat zou propaganda kunnen zijn. De pers kan soms zo vervelend zijn. Of Narsingh en zijn zaakwaarnemer er een feestje van gemaakt hebben zou best kunnen maar achteraf is gewoon gebleken dat Ajax bij lange na niet zo concreet was zoals de pers het beschreef.

Jeetje jongens, wat een drama over en weer. Waar is de sportiviteit gebleven? Ajax dit..., PSV dat..., welke club straks het best is zien we aan het einde van de rit. Gelukkig krijgen we al een voorproefje op 5 augustus.

17 juli 2012 om 13:56

@seventy-nine

je hebt groot gelijk word een beetje moe van dat gezeik
ik verheug me ook al 5 augustus dan zien we wel hoe we er voor staan

Narsingh moet het eerst maar waarmaken denk ik.

Sulemani heeft nooit zijn transfer naar Ajax kunnen waarmaken.
Matavz heeft nooit zijn transfer naar PSV kunnen waarmaken

Suarez heeft dat weer wel kunnen doen bij Ajax
Strootman heeft dat ook voor PSV gedaan.

Zo zijn er genoeg voorbeelden dat het wel of niet is gelukt!
Laten we eerst maar even kijken of Narsing het waarmaakt!!!!

Ben het met Seventy-nine eens. Stelletje gefrustreerde Harry's hier. Laten we het op het veld uitvechten en laat je hier niet verleiden tot uitspraken die totaal geen waarde hebben. Das zo ziek!!

Zakelijk gezien gewoon een normale deal...er is geen keuze geweest tussen PSV en Ajax voor Narsingh....gezien Ajax niet wilde voldoen aan het gevraagde transferbedrag. Dat het niet rendabel zou zijn heeft te maken met de verschillende beperkende clausules die Heerenveen, Raiola en Narsingh in het contract wilde hebben...dit zou een volgende transfer dusdanig beinvloeden dat een doorverkoop ten opzichte de aankoop niet heel gunstif zou uitpakken. Prima beleid en prima gerekend door Marc...die nu samen met Cruijff de banden met Barca lijkt aan te trekken...mooi om de gaten te dichten op het veld die je (nog) niet kunt vullen met eigen jeugd....geen paniek aankopen meer en geen dure, oude spelers die niets aan meerwaarde hebben voor de club...als we door dit beleid komend jaar 2e worden zijt het zo....maar nu gewoon doorzetten en de jeugd naar een hoger plan trekken.

17 juli 2012 om 11:29

Waarom is de doorverkoop ineens allesbepalend?

Ik neem aan dat PSV hem niet alleen haalt als investering in de toekomst, maar ook als investering in het nu. Om het elftal beter te maken, om de resultaten te verbeteren. Kortom, om zijn kwaliteiten als speler, niet om zijn kwaliteiten als beleggingsobject.

Dat zou ook bij Ajax nuttig zijn geweest. Maar daar lijkt nu ineens alles om geld te draaien. Spelers die moeten verkassen bij een 1-jarig contract. Ze mogen pertinent niet gratis de deur uit. Dat laatste kan inderdaad vervelend zijn. Sterker nog, zulke spelers wordt vaak verweten de club te schaden, geldwolven te zijn. Belachelijk, Cocu heeft altijd zijn contract af laten lopen. Nou, nou, wat een eikel was dat dan, of niet?

Huurlingen worden gezocht, want dat is goedkoop. Talenten worden gezocht in Roemenië en Slovenië. Is dat laatste vanwege echt talent, of puur en alleen vanwege Ling?

Directe versterkingen heeft ook Ajax nodig. Een Verthongen vervang je niet door een broekie dat misschien alleen maar Spaans spreekt. Narsingh had een prima aanwinst voorin geweest, had je Miki kunnen verkopen (want nog maar 1 jaar onder contract) en een directe kwaliteitsimpuls voor je team gehad.

En als je dan CL haalt, is die investering meteen terugbetaald.
Toen Verthongen misschien bleef las ik dat van veel Ajacieden: dan maar blijven, halen we CL en hebben we de centen toch. En nu bij Narsingh zou dat ineens geen argument meer zijn? Blijft iets bijzonders, dat supporterswereldje.

17 juli 2012 om 11:44

Doorverkoop is in Nederland altijd bepalend gezien de lage opbrengsten die wij uit de competitie kunnen ontrekken....op basis daarvan zouden we in Europa op geen enkel vlak mee kunnen komen als doorverkoop geen prioriteit had.

Huurlingen zorgen ervoor dat je jeugd meer tijd ter voorbereiding voor het voetballen in het eerste zonder dat je spelers haald die 2-4 jaar blijven hangen en dan juist het perspectief wegneemt van je jeugd. Ik zie geen problemen in het feit dat je 1 a 2 huurlingen rond hebt lopen om tijdelijke gaten in je selectie op te vangen...dit voorkomt ook paniekaankopen zoals we in het verleden veelvuldig hebben aanschouwd.

Het zou wenselijk zijn als we achterin een ervaren verdediger weten te scoren met kwaliteiten om te kunnen leiden....en het zou mij ook niet verbazen als deze voor aanvang er ook is...echter betreffende de voorhoede vind ik het onzin als je je laat gijzelen door andere clubs om de hoofdprijs te moeten betalen gezien we genoeg talenten hebben om dit op te vangen....immers het scorend vermogen was verledenjaar ook niet het hekele punt...

Ling of geen Ling maar als die sloveen niet goed genoeg is zal Jonk en Bergkamp hem echt niet halen....daarbij bestaat de hele voetbalwereld uit "vriendjes" en zou het betekenen dat je nergens meer spelers kunt testen.

Nou ja, technisch gezien had ie geen keuze. Ajax kwam er niet uit met Heerenveen, PSV wel. That's it. Met Ajax was hij allang rond, en hij heeft al eerder laten merken graag terug te keren naar Ajax... Maar ja, dan had je uit principe dus PSV kunnen skotten, en dat heeft ie niet gedaan..

Waarom ontkrachtte Narsingh dit allemaal niet tijdens de onderhandeling? Nu komt hij wel erg schijnheilig en achterbaks over om nog even alles wat hij en zijn zo prachtige nieuwe club PSV hebben gedaan te prijzen en wat de rest deed te ontkennen.

17 juli 2012 om 11:43

dit is niet achterbaks. Voor hem maakte het niet zoveel uit. Natuurlijk zal hij als Amsterdammer voor Ajax willen spelen, maar die wilde niet betalen wat heerenveen vroeg. Heerenveen heeft hem weer een kans gegeven en hij is loyaal richting heerenveen gebleven. Als Ajax het verschil tussen hun bod en het bod van PSV had betaald had hij nu bij Ajax getekent. Ik heb het gevoel dat ze bij Ajax een misrekening hebben gemaakt dat een Amsterdamse jongen sowieso naar Ajax wil, maar de loyaliteit jegens Heerenveen hebben ze niet ingecalculeerd. PSV is natuurlijk ook een mooie club voor hem. Je gaat toch niet zeggen van had liever bij Ajax gespeeld maar ja PSV is ook leuk.

Ik denk dat iedereen er goed aan doet dit boek te sluiten en er niets meer over te zeggen.
Ik krijg het idee dat iedereen nu opeens zijn straatje schoon wilt praten dus blijkt maar weer eens dat de bedrijfstak voetbal een onbetrouwbaar geheel is met een hoog story/prive gehalte zodra er transfers aankomen waar meerdere clubs uit dezelfde competitie mee gemoeid zijn.

Als Ajax kiest voor beleid en daarom bepaalde uitgaven niet wil doen, kan ik daar respect voor opbrengen. Ik verwacht er niet veel van maar dat is niet relevant. Wat ik wel opmerkelijk vindt is dat Ajax wel 3,8 miljoen biedt en 4,1 miljoen teveel vindt. Op een begroting van tientallen miljoenen met de inkomsten van de CL is drie ton toch niet zoveel, helemaal als je bedenkt dat Ajax geld heeft ontvangen uit Italië en Engeland.
Principes zijn goed maar iet wat ongeloofwaardig wanneer het zoals in dit geval maar om drie ton gaat. Daan had Ajax ook geen 3,8 miljoen moeten bieden.

Ik verbaas me trouwens wel een beetje in het enorme vertrouwen in Overmars. Iemand die in Deventer, als bestuurder niet echt een onuitwisbare indruk heeft gemaakt, moet Ajax naar de Europese top leiden. Ik ben benieuwd hoe lang dat goed gaat.

17 juli 2012 om 11:45

ik denk dat Overmars het wel redelijk goed gedaan heeft bij GAE met de middelen die hij daar had en wat er van hem werd verwacht

En denk ook wel dat Ajax een goeie aan Overmars zal hebben.
Hij heeft namelijk ook het traject met het goedkoop opgehaald worden en met winst verkocht worden belopen

17 juli 2012 om 11:51

Punt01, mijn vertrouwen in Overmars is groter dan mijn vertrouwen in vdboog en ten have, zegt dat genoeg?

17 juli 2012 om 11:51

beleid heeft enkel zin als je het ook uitvoerd....met de redenatie...het is maar 3 ton...kun je indien je knip groot genoeg is ook zeggen ...ach het is maar 2 miljoen. Als je beleid aanpast moet je deze hanteren...of het nu 1 euro is of 1 miljoen euro. Of het ons Hosanna gaat brengen weet ik ook niet maar mijn eerste indruk is dat deze aanpak de juiste is ...ook gezien het steeds strenger worden beleid dat word opgelegd door Fifa, Uefa en Knvb. uiteraard zal het voor veel partijen wennen zijn dat Ajax zo met het mes op tafel speelt en ook zal het wennen zijn voor Ajax dat hierdoor veel potentiele aankopen niet doorgaan...munt heeft 2 kanten...maar het gaat verder dan enkel deze competitieronden...daarbij Ajax heeft geen grond om te verkopen aan de gemeente dus dient men het huishoudboekje goed te beheren...en na vele jaren wanbeleid gaan ze dat nu doen.

walgelijk maar de waarheid had deze amsterdammer graag bij ons gezien maar zonder je worden we ook wel kampioen

Kijk de geschiedenis herhaald zich steeds. PSV is altijd al een koop club geweest. Ze hebben altijd een hoop geld uit gegeven. Maar dat ging ook goed. Ze werden later met winst verkocht. Kijk maar gullit, stam, cocu, Ronaldo, Bommel, de bilde, kezman. Nu weer met strooman, wijnaldum, Dries, en narsingh.
Maar ik denk dat PSV zich in de vingers gaat snijden. Het zijn allemaal spelers die niet echt de top zijn. En in de wereld heerst een grote financiële crisis. Maar dat weten ze nog niet in de voetbalwereld. Want daar zijn ze bijna allemaal wereldvreemd. Dus het gaat steeds moeilijker worden om spelers voor mooie bedragen te verkopen. Plus Nederland zakt af naar een c niveau. Waardoor grote clubs afwachten om spelers te kopen bij Nederlandse club. Kijk die de jong gaat nu naar gladbach. Die hebben afgelopen jaren voor het eerst sinds jaren niet tegen degradatie gevoetbald. Spelen voor het eerst sinds jaren weer Europees voetbal en die halen de beste spits uit de Nederlandse competitie op. Vroeger z,n 15 jaar geleden ging je naar de top.

17 juli 2012 om 14:15

@ raza

en wie zijn schuld is dat dat nederland in niveau zakt wat hebben de top club gepresteert in europa feyenoord en ajax want zo noemen jullie je zelf toch en dan dat provincie clubje uit eindhoven met z'n 21 landstitels europacup 1 eufeacup 8 keer knvb beker]
wat verbeelden jullie feyenoord die op de rand van de afgrond belande door wanbeleid
in europa worden de feyenoord fans uit gekotst door hun vandalisme in nfrankrijk weten ze daar alles van
jullie krijgen met 10-0 om de oren van een provincie club uit eindhoven
sorry psv ers ik bedoel eigenlijk de top club uit eindhoven
feyenoord heeft totaal geen recht van spreken ruim eerst de rommel maar op en kom met europese resultaten dan praten wij wel verder
daar in tegen staat dat zo genaamde proviicie clubje zo als jullie dat noemen nog steeds als hoogst genoteerde nederlandse club in europa en dat is de topclub psv
en laat ons maar een koopclub zijn vind ik niet erg maar over 5 jaar staat er een elftal wat voor 50 procent uit eigen jeugd bestaat want ook psv wil jeugd een kans geven en dat gaat gebeuren let maar op
wij hebben de laatste 2 jaar voor 9 miljoen geinvesteerd maar al die spelers strootman mertens matavs narsingh gaan straks voor het 3 dubbele weer weg en dat noemen wij in nederland geld verdienen wat bij feyenoord niet is gebeurd zorg eerst maar dat jeje plaatst voor cl want na mijn mening hebben jullie geen schijn van kans

17 juli 2012 om 14:35

Tjee wat een frustratie zeg....bekertjes opnoemen heeft weinig zin...resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Ter verdediging van Feijenoord...zij zijn instaat geweest om hun eigen financiele ellende op te ruimen...zonder dat er gemeenschapsgelden nodig waren dus in deze kun je beter wat rusteriger aan doen....verder heeft hij een punt als het gaat om de potentie van de spelers en de markt waar we ons in bevinden...op dit moment loopt er geen potentiele Ronaldo rond in Eindhoven...en de 30 miljoen die is geinvesteerd afgelopen jaar heeft Nog niet z'n gewenste uitwerking gehad...mede omdat ik denk dat er teveel geinvesteerd word/is in dezelfde type spelers...waardoor het moeilijk is een team te smeden....immers alle willen op hun favoriete positie spelen....dubbele cijfers voor de spelers die je noemt ....ik help het je hopen want dat zou niet alleen goed zijn voor PSV maar voor het hele Nederlandse voetbal...verder denk ik dat Feijenoord het in zich heeft komend seizoen te verrassen....het is een jong en fanatiek elftal met veel potentie en drive...en het is een team....iets waar PSV nog aan moet werken gezien de 2e helft van afgelopen seizoen.

wees objectief en ga niet zo grof de verdediging in...raza geeft zijn mening zonder psv te bashen...

17 juli 2012 om 14:45

dit is geen frustratie maar puur de waarheid
en over kopje gemeenschaps gelden welke gelden want daar praat iedereen over puur omdat ze de feiten niet kennen
feijenoord moest zelf de puin ruimen die het zelf had veroorzaakt
psv heeft eigendommen verkocht!!!!!!!!
een zakelijke deal niets meer en minder
maar dat willen jullie niet begrijpen
en welke 30 miljoen voor hoeveel geld is er verkocht door psv daar hoor je niemand over
en ook ik geef mijn meneing op een reactie van raza
en die komt misschien wel hard over maar is wel de waarheid
maar laat mij raden je bent zeker een ajax fan had trouwens ook niet anders verwacht

17 juli 2012 om 16:16

Nou wat een opgefokt standje ben jij. Maar ik weet waarom je zo voelt aangesproken. Omdat PSV nooit opkan tegen de grootheid en uitstraling van ajax en Feyenoord. En ook ik moet eerlijk zijn Ajax is gewoon verweg de grootste. Iedereen in de wereld kent Ajax als ze een beetje voetbal volgen. En daarna Feyenoord. En ga nou niet zeggen dat het niet zo is. Ik ben dik over de 30 jaar en ben al over heel de wereld geweest. Maar Ajax en Feyenoord zijn gewoon de bekendste namen in de wereld. Als het gaat over Nederlands voetbal. En als je praat over Romario en Ronaldo beginnen ze in Brazilië over barca, Inter en real. Want daar hebben ze gevoetbald. En als je dan zegt bij PSV ook weten ze dat niet. Het is hard om te horen maar het zijn de feiten. En strooman en Dries en wijnaldum kunnen straks alleen verkocht worden als ze zin hebben in rusland. Want het geld is op. We staan voor een zware crisis in Europa. Het geld is gewoon op. Of je moet z'n rijke sjeik vinden die deze spelers wil kopen. Maar ik denk dat Psg, Chelsea, city deze spelers niet willen hebben. En daaronder worden gewoon mindere transfers betaald. Ach en die 10-o hebben we toch wel eens goed gemaakt. Jullie zijn al 2 jaar geen kampioen geworden omdat wij van jullie wonnen. Maar die 10-0 blijft pijn doen. Geef ik toe.

17 juli 2012 om 16:27

Ach laat maar over die grond die de gemeente heeft gekocht. Maar het is heel simpel. Ik heb een koophuis die staat op grond. Nu mag jij mijn grond kopen onder mijn huis voor bedrag x. Jij neemt een hypotheek om mijn grond te kopen. Nu heb jij mijn grond gekocht. En nu kom je tot de ontdekking. Wat heb ik aan die grond. Er staat een huis op. Ik kan er niks mee. Die raza woont daar lekker en koopt allemaal leuke spulletjes. Maar ik zit met grond waar ik niks op kan bouwen. En ik kom erachter dat door de crisis die grond nu in 1 jaar tijd al een stukje minder waard is geworden. Dit is gewoon het verhaal maar dan op jezelf betrekken. Maar de oudjes in de verzorgingshuizen wachten op een aangepaste douch maar dat kan nu even geen doorgang vinden nu.

17 juli 2012 om 16:30

@raza

ik had wel z'n reactie verwacht van een feijenoorder nou ja het zei zo
het maakt mij geeb reet uit waar strootman en merten en zo heebn gaan als ze voor dubbele cijfers verkocht worden en al is het aan een rijke olie sjeik
en ze worden voor dubbele cijfers verkocht
er de rest wat ik zei in mijn reactie blijf ik bij want dat is de realiteit
en over grootheid gesproken ik denk dat psv niets te klagen heeft aan bekendheid in de wereld met hun 21 landstitels zijn er nog altijd 11 meer dan feijenoord
maar het ergte vind ik voornamelijk dat je grootste tegenstanders gewoon naar de mond toe praat
de club die jullie kakkerlakken noemde
bah wat een afgang zeg

17 juli 2012 om 16:36

haha deze redenatie slaat werkelijk nergens op maar goed jij je
zin begin jij maar over crisis maar ik weet zeker dat dat crisis nog veel groter was voor eindhoven als psv toch over de kop ging
maar ja feijenoord had gemeente rotterdam niets te bieden en daarom kregen ze geen hulp
want ook feijenoord heeft bij de gemeente aan geklopt

17 juli 2012 om 17:08

En wie kent Feyenoord over de hele wereld? De mensen die Feyenoord kennen in t buitenland zijn al dood en begraven want zeg nou eerlijk hoelang heeft Feyenoord al niks gepresteert in europa? De mensen die nu voetbal volgen kennen eerder PSV dan jouw Feyenoord hoor!

PSV staat namelijk niet ver van de recordhouder onafgebroken europees voetbal spelen, en als je zoveel jaren onafgebroken europees actief bent met CL en europleague voetbal, dan ben redelijk bekent in de wereld.
Om Feyenoord te leren kennen en te zen voetballen dan zouden de mensen over de wereld de Eredivisie moeten volgen! Nou dan weet je genoeg......feyenoord, wie?

Dat je ver over de 30 bent wil niet zeggen dat jij weet wat er op moment de bekendste Club isin t buitenland!

En in Brazilie daar is PSV echt nog wel bekend hoor, nog steeds bekender dan Ajax en Feyenoord..

wel leuk verzonnen dat zogenaamd de mensen in Brazilie daar alleen de Clubs kennen waar ze laatste jaren zouden hebben gespeelt en niet afvragen hoe ze bij Barca terecht gekomen zijn, nou dan komen ze echt wel bij PSV uit! haha grappige vent ben jij.

17 juli 2012 om 19:43

@raza

jij bent wel de grootste drop..... die iets stompzinnigs beweert over de grondverkoop van PSV volgens een sale-and-leaseback constructie.

De Gemeente Eindhoven wordt daar ook beter van.
Jaarlijks zo'n 400.000 euro's. En dat voor een overheidsinstantie die geen winstoogmerk heeft.

Biedt in ieder geval de kans dat jij je kunt aanmelden bij de Gemeente Eindhoven voor een aangepaste douche.

17 juli 2012 om 20:20

Kijk dit is natuurlijk een inkoper. De laatste prijs die in Europa is gepakt is door Feyenoord. Dat was nog maar 10 jaar geleden. De laatste prijs die PSV heeft gepakt is in 1989. Dat is toch wel even wat langer geleden.

17 juli 2012 om 18:48

Mooi eerste bericht van je, de andere helaas wat minder. Om even iets te ontkrachten; ik ben ook rond de wereld geweest van Canada tot Israël, Australië tot de VS en ga zo maar door. In al die landen zaten genoeg voetballiefhebbers die PSV konden, mensen schetsen een beeld dat PSV zo enorm klein is ver geleken met die andere clubs maar dat is de grootste onzin. Je slaat de plank totaal mis met de zinnen als; "iedereen kent Ajax en Feyenoord, maar niemand kent Psv", want dat is gewoon de grootste bullshit. Dat het een stukje provocatie is snap ik ook wel, daar niet van.

Verder kan ik me aardig goed vinden in het bericht van Tajine. Fijne dag nog.

Zonder Overmars en Zalm bestond GAE niet meer.

Op zich natuurlijk goed beleid dat Ajax vast houdt aan een bepaald bedrag en zich niet laat overhalen om ten koste van 'alles' die jongen te halen, maar de manier waarop het hier wordt omschreven vind ik toch wel wat kortzichtig van Overmars:

"zijn toekomstige opbrengst (minimum afkoopsom) zou niet opwegen tegen de transferkosten en het salaris van de aanvaller."

Als dit echt de afweging is dan laat je dus het hele sportieve aspect buiten beschouwing. De basis van het contracteren van een speler is de gedachte dat hij je sportieve prestaties positief beïnvloedt. Bovendien hebben die sportieve prestaties een enorm effect op je begroting (het verschil tussen directe plaatsing CL of voorronde CL bijvoorbeeld). Als je dan wat verlies maakt over de gehele termijn op zo'n jongen, maar hij brengt wel een prestatieverbetering met zich mee dan moet je dat korte termijn verlies ook weg kunnen zetten tegen de sportieve verbetering die hij vertegenwoordigt.

17 juli 2012 om 12:15

@ Alex

Sorry hoor maar 1 speler is niet zooooooo belangrijk dat CL plaatsing ervan af hangt. Dus zo kun en mag je niet redeneren. En al helemaal niet een speler met de kwaliteit van Narsingh op dit moment. Zelfs een belangrijke speler zoals Suarez dat was bij Ajax.je zag dat iedereen ook zei dat Ajax volledig afhankelijk van Suarez was. Nou Suarez vertrok in de winterstop en na een enorme achterstand maakten we een geweldige inhaalrace zonder Suarez dus leg mij maar eens uit waarom je afhankelijk bent van 1 speler om iets te behalen. Ja Messi die zou je misschien plaatsing op kunnen leveren.

17 juli 2012 om 18:38

Eén punt kan het verschil betekenen tussen plek 1 of 2. Je hoort mij ook niet zeggen dat Narsingh de nieuwe sterkdrager van Ajax gaat worden. Maar als hij twee wedstrijden beslissend is, waar een ander op zijn positie dat maar één wedstrijd zou zijn, dan maakt dat al een groot verschil.
Dus Narsing hoeft niet zooooooo belangrijk te zijn, maar als hij al iets meer brengt dan een ander op zijn plek is hij het extra bedrag al snel waard.

17 juli 2012 om 23:02

@ Alex

Zoals ik al zei een Suarez die veeel verder, beter en belangrijker was dan Narsingh is was nieteens zo belangrijk....in tegenstelling het ging juist beter toen hij vertrok. Dus een speler kan dat extra bedrag nooit, nooit maar dan ook nooit terugbetalen.

Goed dat dit naar buiten komt want dit roep ik al een week.

Psv'ers rekenen zich allemaal rijk. Maar lijken te vergeten dat smeerkees Raiola de zaakwaarnemer is. Wanneer Narsingh na het eerste seizoen verkocht word dan heeft hij een gelimiteerde transfersom van 10 miljoen. Wanneer dit na het 2e seizoen is dan is dit nog maar 7,5 miljoen. Daarvan gaat 10procent naar Narsingh en 10procent naar smeerkoos Raiola. Echter pakt Heerenveen ook nog 10procent. Houd je dus 5,2 miljoen over. Zet dat af tegen het salaris van Narsingh + de aankoopsom en je maakt in vrijwel elke situatie verlies op hem of je moet m na 1 seizoen al verkopen.

Althans dit waren de eisen die bij Ajax neergelegd zijn. Dus het lijkt me dat deze eisen bij PSV niet veel anders zullen zijn aangezien ze daar getekend hebben.

17 juli 2012 om 12:16

Mag ik vragen hoe jij dit weet? Link naar je bron graag.

17 juli 2012 om 12:30

Als je vaak op VZ zit dan weet je dat ik rondom Ajax heel vaak nieuws heb dagen / uren voordat het uberhaupt in de media gemeld word ;. En niet vanuit bronnen uit de media maar gewoon bronnen binnen de club.

Je hoeft me dus niet te geloven maar ik breng het hier gewoon zoals ik het gehoord heb en in 8 van de 10 gevallen is wat ik hoor juist.

17 juli 2012 om 12:42

Eisen stellen is leuk, maar dat wil niet zeggen dat ze ook worden ingewilligd. Feit is dat noch jij noch iemand anders hier een idee heeft van de contractuele voorwaarden. Verder zou ik je willen adviseren om het jezelf op de borst slaan achterwege te laten....

17 juli 2012 om 13:04

David_afca,

Dit staat gewoon in de tekst: "marc Overmars legde eerder al namens Ajax uit dat men, met de rekenmachine in de hand, besloten had Narsingh niet koste wat kost te halen. Zijn toekomstige opbrengst (minimum afkoopsom) zou niet opwegen tegen de transferkosten en het salaris van de aanvaller. De technisch directeur van Ajax kwam zelf met die quotes"

Als je dit verhaal erbij haalt en je leest nogmaals de reactie van Ajacied777, dan klinkt zijn verhaal echt wel logisch.

17 juli 2012 om 13:17

Ware het niet dat die rekensom te simplistisch is want er zitten meer inkomsten en uitgaven aan een speler dan alleen de transfer- en contract kosten. Stel dat die jongen het zo geweldig doet dat er alleen maar Narsingh-shirtjes verkocht worden en hij Ajax zo'n beetje in zijn eentje naar de volgende ronde van de Cl-schiet; is de investering dan misschien niet toch zijn geld waard?

17 juli 2012 om 14:15

Daarnaast verzint Ajacied777 zomaar een scenario. De percentages en bedragen die hij noemt heeft hij gewoon uit de hoge hoed getoverd.

17 juli 2012 om 15:00

Ajacied777 gut o gut.

Het is al langer bekend dat wij in Eindhoven helemaal niks van gelimiteerde transfersommen willen weten.
Sinds Brands en Sanders er zijn zijn we zonder gelimiteerde transfersommen gaan werken en dan zal je voor Narsingh een uitzondering maken?
Alleen de Televaag melde dat en dat werd direct ontkracht door de beide Psv-watchers.
En helaas als ik iemand moet geloven ben jij het in ieder geval niet!
Dat hij 10 krijgt bij verkoop kan ik begrijpen maar Psv werkt Absoluut niet met gelimiteerde transfersommen.

Ik snap werkelijk niet waarom PSV deze speler heeft gehaald.
De rechtsbuiten positite was toch al dubbel gevuld en PSV moet nog enkele miljoenen binnen halen om de begroting op orde te krijgen. Nu met deze transfer dus nog meer dan ervoor.
Dan kan je natuurlijk Toivonen verkopen om zo de begroting op orde te krijgen maar wat is dan de winst voor Psv? Narsing erbij en Toivonen vertrokkken. Lijkt mij dat PSV dan alsnog inleverd.
Daarnaast is PSV met kapitaal vernioetiging bezig. Wijnaldum zal bijna niet meer inactie komen voor PSV gok ik zo.
Advocaat heeft reeds gezegd dat als toivonen vertrekt hij met twee controlerende spelers gaat spelen op het middenveld. Narsing is voor de rechtsbuiten gehaald dus is er eigenlijk geen plek meer voor Wijnaldum behalve dan op de bank natuurlijk. Is wel zonde van deze talentvolle jongen,

Met andere woorden dit is hij simpelweg niet waard!(nog niet)
Vind het wel grappig hoe psv al zijn poen er weer doorheen jast alsof ze nergens last van hebben.

Laat ik in de eerste plaats maar zeggen dat ik voor Ajax.

Ik vind het jammer dat Narsingh naar PSV gaat en niet naar Ajax. Dit is niet omdat Narsingh in Amsterdam woont of bij Ajax in de opleiding heeft gespeeld, maar omdat ik denk dat Narsingh voor elke club in Nederland een toegevoegde waarde zou zijn.

Ik snap helemaal het beleid van de club, maar ik snap niet dat bij Ajax gezegd wordt dat Narsingh geen restwaarde zou hebben. Ik denk dat hij over een paar jaar twee keer zoveel waard is (mits hij goed presteert natuurlijk).

Als ik er goed over nadenk, besef ik dat we Narsingh ook niet echt nodig hebben, want een Sulejmani, ook mits in goede doen, doet niet onder voor Narsingh. En om Narsingh nu op de bank te laten plaats nemen is zonde van het geld en we hebben daarnaast nog wel alternatieven op de vleugels als reserve. Niet zo zo goed, maar toch wel verdienstelijk.

Ik verbaas me echter over Psv, waarvan ik geloof dat ze Narsingh nu ook niet echt nodig hebben. Ook al heeft Lens niet echt gepresteerd de laatste tijd is hij vergelijkbaar met Narsingh. Het is zonde om een van die twee op de bank te zetten. Het lijkt me dat als Lens vertrouwen krijgt, het ook goed zal doen. Als reserve vind ik dat daar een jeugdspeler zou moeten komen.

Brands meldde laatst nog "een man van zijn woord te zijn" en "niemand komt als er nog niemand is weggegaan". Over de financiele situatie is al genoeg gezegd en ik moet bekennen dat ik me er weinig in verdiep, maar ik kan me goed voorstellen dat gezien alle aankopen, er toch wel gepresteerd moet worden dit jaar.

Persoonlijk heb ik niks met Psv. Liever nog Twente, AZ en Feijenoord.
Ik hoop dan ook dat PSV dit jaar weer naast alles zal grijpen en ze daar eens beseffen dat ze het met de jeugd moeten doen en niet met aankopen. De jeugd, die door de vele supporters hier de hemel wordt ingeprezen.

PSV en supporters: Veel succes in Europa toegewenst. Veel plezier met Narsingh, dat hij nog beter mag worden. En veel plezier met de derde plek in de competitie!

Met een welgemeende vriendelijke groet.

17 juli 2012 om 20:41

Dank je en we zullen elkaar weer snel ontmoeten in de fruitschaal, competitie en el waarin jullie uiteraard weer snel zullen instromen...
Zo zie je maar ook wij hebben niks met ajax zoals zovelen .

17 juli 2012 om 21:49

Ik begrijp dat veel mensen niets met de voetbalcultuur en uitstraling van Ajax hebben.
Net zoals je hopelijk begrijpt dat ik niet zoveel met PSV heb.

Het is geen haat en het is geen jaloezie.als PSV een Europese wedstrijd speelt, ben ik gewoon voor PSV en moedig ik aan en ben ik net zo blij met een goal/overwinning als menig PSV supporter.

PSV zou in mijn ogen meer sympathie krijgen als ze de jeugd meer een kans zouden geven. Ik ken de jeugd niet, maar ik hoor louter goede verhalen over sommigen. Dat kan niet ongegrond zijn en daarom is het jammer dat we ze zo weinig zien.

Alle indianenverhalen houden de gemoederen bezig, het zorgt in ieder geval voor veel posts op Voetbalzone;-). Natuurlijk probeert Narsingh ook lekker binnen te komen bij Psv, maar feit is dat ik hem nergens heb horen zeggen dat hij het liefst naar Ajax gaat. Dat hebben anderen er wellicht van gemaakt. Anderen wisten er ook van te maken dat hij al rond was, en dat soort onzin.

Wie zaken in de wereld helpt zal onduidelijk blijven. Raiola, Ajax, Psv, Narsingh zelf.

Toch jammer dat Narsingh niet naar Amsterdam komt. Had hem graag in het shirt zien spelen.

Heista he psv hater ,t zit je wel diep he calimero . tis mooi dat er clubs strijden voor n speler ook al moet je die kopen (ajax doet dat ook en ook fc twente enz), psv heeft deze strijd gewonnen verleden jaar was ajax winnaar op de transfermarkt met Sigthorsson .. so be it. ga dan niet liggen klagen over de club of supporters die de club steunen. en we komen wel degelijk ver dit jaar(als we de spelers bij elkaar kunnen houden)zowel in de el als in de nederlandse comp. waarom vraag je omdat er nu kwaliteit op t veld staat en stabiliteid en een toptrainer, helas voor jou maar dit jaar zal er niet veel verkeerd gaan want brands heeft de zaakjes prima op orde(bijna alle spelers hebben meerjarige contracten)en daardoor is psv ook voor komende jaren verzekerd van transfergeld .

17 juli 2012 om 13:10

Ik zeg:
- Gefeliciteerd met Narsingh, ik had hem liever bij Ajax gezien.
- Ik heb geen kennis van de financien, maar neem aan dat PSV wel moet presteren dit jaar. Als dat ook lukt is er niks aan de hand.
- Ik heb niks met Psv, dus van mij mogen ze 3e worden. Als mooie bijkomstigheid kunnen ze dan misschien aan de jeugd denken.
- Ik wens jullie succes in Europa.

Knap dat jij hier haat in leest.

17 juli 2012 om 14:40

er is geen sprake van een strijd...ajax heeft een bedrag neergelegd met de boodschap niet verder te willen dan het gebodende...psv had het er wel voor over om dieper in de buidel te tasten...niet meer en niet minder...het was dan ook geen keuze voor Narsingh gezien Ajax niet voldeed aan het bedrag dat Heerenveen wilde hebben....dus geen strijd en dus geen keuze van Narsingh tussen beide lubs.

Ajax heeft dus niet daadkrachtig genoeg gehandeld. Als Ajax eerder het gewenste bedrag op tafel had gelegd (in plaats van pas op het moment dat Heerenveen en PSV er zo goed als uit waren), dan had Narsingh nu bij Ajax gevoetbald.

17 juli 2012 om 14:37

Ajax heeft juist daadkrachtig gehandeld en is consequent gebleven...men had een bod neergelegd en dat was te laag...of het verstandig is geweest....tijd zal het leren!

17 juli 2012 om 14:53

Hoe wil je dat last-minute bod van Ajax dan verklaren?

17 juli 2012 om 19:53

Tja, en dan ook nog een verhoogd bod na de overeenkomst tussen Heerenveen en PSV (aldus Hansma).

Dat krijg je als je iemand die tot voor twee weken nog werkzaam was in de onderste regionen van de Jupiler League nu ineens transfers van een Nederlandse topclub laat managen....

17 juli 2012 om 20:43

Het nieuwe beleid van Ajax is ''misplaatste arrogantie'' oftewel voor een prikkie ophalen.
En nog eens met een last-minute bod bij Heerenveen aankomen kakken. Lekker geloofwaardig zo''n nieuwe beleid!
Dit geldt ook voor de supporters die al zeiden dat Narsingh 100 naar Ajax komt. Je zet jezelf met dit soort uitspraken alleen maar voor schut.

Kortom...ajax is gewoon niet vol voor gegaan. Als ze hem echt wilde hebben, dan bleven ze met Heerenveen praten.

wie zecht dat narsingh bij psv gaat vlamen mis is het wel een mis koop hij heeft 1 goede seizoen gehad bij herenveen maar ben blij dat hij niet naar ajax komt ik hoop op telo

17 juli 2012 om 15:01

Waar slaat die opmerking op? Hij heeft een geweldig seizoen gedraaid en ik zie geen enkele reden waarom hij dat niet weer zou doen. Als kers op de taart is hij zelfs geselecteerd voor Oranje.

17 juli 2012 om 19:41

@exquisite

Hij zal niet de eerste en niet de laatste speler zijn die dat kan overkomen...als het gebeurt. Hopelijk voor PSV gaat ie net als vorig seizoen verder op die weg.

Over de transfer zelf heb ik nog steeds dubbele gevoelens; het is natuurlijk een geweldig talent en een goede aankoop, vooral om Matavz flink te laten renderen. Aan de andere kant heb je Lens. Een Lens in vorm is een verschrikkelijk goede aanvaller en ik zou het zonde vinden als hij op de bank zou belanden en wellicht zou vertrekken.

Zo zie je maar weer .
''we '' weten er allemaal geen zak van en blijven met zijn allen maar speculeren over salaissen transfers,verkooprechten etc etc.
Feit blijft dat ajax in deze de plank finaal mis geslagen heeft want het vorig seizoen wilde ze hem al graag hebben.
Als volgens de ajaxkenners hier de amsterdammers tov psv zo n geweldig financieel gezonde status hebben dan hadden ze die paar ton transfergeld ook wel kunnen bekostigen.
Salaris en ajax is voor narsing nooit geen issue geweest dus vind ik dat ze (gelukkig) in amsterdam achter het net vissen.
4,1 miljoen is en blijft een prikkie voor 1 van neerlands grootste talenten en neo international.
Over twee jaar onder lowie in de basis van oranje en hij is het driedubbele waard.

Zag het interview van Narsingh gisteravond. De blijdschap en vrolijkheid viel nauwelijks te bespeuren.

Wat wel duidelijk werd na de vraag mbt Ajax dat je teleurstelling zag.

Narsingh: 'ik kon niet eens voor Ajax kiezen omdat ze niet voldoende hebben geboden aan Heerenveen' (met teleurgesteld gezicht erbij). Hij wilde dus liever naar Ajax, wat niet vreemd is voor een Amsterdammer. Raiola en Overmars waren er ook vorige week maandag samen uit, maar PSV bood meer bij Heerenveen, waardoor uiteindelijk de deal met Ajax van Raiola leuk maar geen waarde meer had. Ja en als je dan niet bij Heerenveen wilt blijven en PSV blijft over, moet je er wel met hen uitkomen. Leuk om te weten als supporter, wanneer je team hem net heeft gecontracteerd!.

En het verhaal over de sms-ende Brands, gesprek met Advocaat, Van Bommel...ach dat zijn van die standaard gesprekken. Was het wel Ajax geworden had ie dezelfde riedel kunnen afdraaien maar met de ajax-namen.
Immers met Overmars heeft ie ook contact gehad, zo ook met De Boer. En die zouden niet positief over de club Ajax gesproken hebben?. Tuurlijk wel.
En wbt de spelers?. Daar hoeft ie niet eens de moeite voor te doen om die te spreken, daar een aantal van hen al tot zijn vrienden behoren en hij ze dus ook regelmatig heeft gesproken. En ja die zullen natuurlijk negatief hebben geadviseerd, die zullen het maar niks gevonden hebben om met hem te moeten gaan samenspelen...tuurlijk hebben die ook positief over Ajax gesproken.

Maar de teleugestelde blik was duidelijk te zien toen Ajax ter sprake kwam in het interview en begrijpelijk, wanneer je vorige week (zijn zaakwaarnemer dan) accoord bent met Ajax, maar dat dan het bod van Ajax te laag was en Heernveen niet kon overtuigen. Nogmaals....dan heeft de overeenstemming van Overmars en Raiola geen waarde en is het dus uiteindelijk geen keuze meer geweest op het eind......

17 juli 2012 om 21:56

Daar heb je hem weer , met de week maak je jezelf belachelijker.
Ik ben al gaan reageren na je eerste opmerking.
Het werkt steeds sneller op mijn lachspieren.
Het blijft een bizar gebeuren dat je ieder topic aanwend om je gal te spouwen op psv terwijl je zeldzaam ooit op topics van je eigen vereniging (waar alles altijd top is...) reageerd.
Wat een triest leven moet jij leiden zeg.
Zuur he 1 van neerlands grootste talenten voor een prikkie meer bij de tegenpartij te zien.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren