Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Guardiola: ‘Waar is Ajax in de Super League? Dat moet worden opgehelderd’

Laatste update:

Josep Guardiola heeft zich dinsdagmiddag voor het eerst uitgesproken over de Super League. De manager van Manchester City zegt zijn club, één van de twaalf zogenaamde founding clubs, te steunen, maar plaatst tegelijkertijd zijn vraagtekens bij de huidige opzet van de nieuwe Europese competitie. Guardiola vraagt zich bijvoorbeeld hardop af waarom Ajax geen deel uitmaakt van de Super League.

“Ik zou het geweldig vinden om als president van het comité over de wereld te reizen, om uit te leggen hoe we tot deze beslissing gekomen zijn”, zo begint Guardiola op de persconferentie in aanloop naar de uitwedstrijd tegen Aston Villa, die woensdagavond op het programma staat. “Ik kreeg een paar uur voor het statement werd uitgebracht te horen dat dit eraan zat te komen. Er ligt een statement, maar niemand laat duidelijk met details weten wat er precies gaat gebeuren. De voorzitters kunnen duidelijk aangeven welke richting het voetbal opgaat.”

“Ik steun mijn club, maar ik heb mijn eigen mening. Voorlopig heb ik alleen een statement gezien, dat maakt het een beetje ongemakkelijk voor de managers. Ik kan mijn mening geven, meer niet. Ik weet niet waarom deze teams zijn geselecteerd. Het is geen sport wanneer het succes al gegarandeerd is of het niet uitmaakt of je wint of verliest”, gaat de Spaanse manager van Manchester City verder. “Ik heb al meerdere keren aangegeven dat ik een succesvolle Premier League wil hebben, niet één grote club.”

“Dit plan is nog een embryo, het ademt nog niet. Het is puur een statement, dat is de realiteit. We gaan volgende week in de Champions League spelen en proberen de finale te halen. We gaan in Europa spelen, omdat we het verdienen”, stelt Guardiola. “De spelers moeten zich focussen op Aston Villa. De Super League is een wereldwijd probleem, het moet worden opgehelderd waarom bepaalde teams zijn uitgenodigd. Waar is Ajax, bijvoorbeeld? Ze hebben vier of vijf Champions Leagues gewonnen.”

Ajax sprak zich maandagavond in een statement uit tegen de komst van de Super League. “Ajax is volledig onthutst en teleurgesteld door de aankondiging van een mogelijke Super League", liet Edwin van der Sar weten op de website van de club. “We steunen de nieuwe opzet van de UEFA, zoals maandag bevestigd. Door mijn werk voor de ECA ben ik al een aantal jaren betrokken bij discussies over een nieuw format voor de UEFA-toernooien. Ajax heeft in het verleden samen met het ECV en de KNVB gewerkt aan een aantal wijzigingen, bijvoorbeeld om deelname aan de Champions League toegankelijker te maken voor de clubs."

“De UEFA heeft gefaald om alle informatie duidelijk te maken. We hebben moeten vechten om vijf wissels te mogen doorvoeren in het zwaarste seizoen ooit. Iedereen heeft het dit seizoen lastig. In het belangrijkste deel van het seizoen vechten we om de titels. Lewandowski kon niet met Bayern tegen PSG spelen, omdat hij geblesseerd raakte tijdens interlandverplichtingen. De UEFA besloot dat die interlands gespeeld moesten worden, omdat het hun business is. Iedereen denkt aan zijn eigen belangen, ook de UEFA”, aldus Guardiola.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ajax zal hoe dan ook niet mee doen mag je toch wel vanuit gaan na dat mooie statement gisteren.

20 april 2021 om 15:07

Zou je club een voorbeeld aan kunnen nemen.

20 april 2021 om 15:13

Klopt

20 april 2021 om 16:21

ik geloof helemaal niks van dat statement. VAn Der Sar is dikke matties met Agnelli, Barca enz...als zij echt eruit stappen dan zou Ajax gelijk mee gaan en die 300 miljoen per jaar pakken. Ajax doet er alles aan om mee te doen met de groten in Europa en nu zouden ze ineens prncipieel zijn?? Het lijkt er nu alleen op dat het niet gaat lukken die Super Leagie (zie reacties) en dat het meer een onderhandelingstactiek is jegens de Uefa om meer geld en zekerheden uit de CL te trekken. Iets wat de afgelopen jaren al steeds met dreigen gelukt is...
Weet je , tijdens deze dagen verlang ik terug naar een volledige knockout EC 1 toernooi waar Steaua Bucharest of Rode ster Belgrado met een goede generatie nog klappen kon uitdelen....

20 april 2021 om 16:30

Ik snap best wat je zegt maar Ajax heeft de clubs in de Eredivisie de afgelopen jaren toch geholpen? Je zou dus kunnen zeggen dat ze hun best doen om een zo sterk competitie nationale competitie te creëren. Natuurlijk wel 1 waar ze zelf als winnaar uit komen maar alsnog. Ik denk daarom dat ze niet bij de eerste de beste uitnodiging voor een super league hun biezen pakken.

20 april 2021 om 16:31

Misschien even het interview van Perez terug kijken Clark. Daar geeft hij al aan dat Ajax gevraagd is en nee heeft gezegd. Dus je pleidooi raakt kant nog wal.

20 april 2021 om 16:42

ze hebben nee gezegd op dit moment omdat ze inzien dat het kansloos is...maar ze hielden zich niet voor niks eerst op de vlakte en er is bekend dat ajax altijd bij gesprekken over de super league betrokken was....dus doe jij maar naief BJP en denk dat Ajax uit de goedheid van hun hart en obv principes nu nee zegt. Ik ken mn cluppie , die willen niets liever dan bij de absolute top behoren en als het aanbod beter doordacht is, dan zijn ze er bij. Opportunisme is Ajax nooit vreemd geweest.

20 april 2021 om 16:49

Ze willen bij de absolute top horen ja maar niet trn koste van alles gelukkig en dit is niet de manier maar jij mag je achterdochtige manier van denken uiteraard hebben.

20 april 2021 om 16:52

@clarkkent2: Lekker he, beetje dingen roepen die nergens op gebaseerd zijn. Prima dat je je eigen mening hebt, maar ga niet doen als of jij veel meer kennis hebt dan de gemiddelde mens hier en als of wat jij zegt de feiten zijn.

VD Sar zegt dat Ajax niets in een Super League ziet, dan geloof ik dat. Dat Ajax dat wel zou willen is op niets gebaseerd. Ook dat VD Sar maatjes zou zijn met Juventus en Barca is nergens op gebaseerd. Je roept maar wat.

20 april 2021 om 16:52

Wst een gelul en gebaseerd op geen enkel feit. Als je meedenkt over verschillende zaken wil niet altijd zeggen dat wat er uiteindelijk uitkomt iets is waar je aan deel wilt nemen. En Ajax zonder ed? Denk het niet. Opportunisme is volgens mij overigens geen enkele club vreemd. En het op de vlakte houden? Tuurlijk wacht je evennen ga je je eerst even inlezen voordat je een reactie geeft.

20 april 2021 om 15:10

Nou ja, in dat interview met Perez is ook naar Ajax gevraagd. Die zei dat Ajax samen met Porto en Fenerbache nee hebben gezegd, samen met het statement lijkt het nu wel klaar.

20 april 2021 om 16:00

Heb je daar een bron voor? Ik heb daar namelijk niets van vernomen in de Turkse media, terwijl dat zeker weten nieuws zou zijn.

20 april 2021 om 16:12

Het interview van Perez geeft hij als bron toch?

20 april 2021 om 16:18

Om nou het interview in het Spaans van Perez terug te kijken lijkt me ook een lastige taak.

20 april 2021 om 16:38

Ik vraag om een schriftelijke bron, als die er is tenminste. Aan een Spaanstalige 1,5 uur durende interview heb ik niet veel. Wel apart als het klopt, dan heeft de Turkse media dit gemist.

20 april 2021 om 17:03

Kan toch met ondertiteling maar snap dat dat niet ideaal is idd.

20 april 2021 om 15:12

Denk je werkelijk? Als er een superleage komt dan doet Ajax gewoon mee als ze worden uitgenodigd, let maar op.

20 april 2021 om 15:18

Zou het interview met Perez maar eens terugkijken. Die geeft aan dat Ajax nee heeft verkocht samen met Porto en Fener.

20 april 2021 om 15:46

Wat niet heel raar is. Door het gedrag van Agnelli is nu Van der Sar zon beetje de voortrekker geworden van de Eca. Die hebben een direct en tegenstrijdig belang met de Super League. Dus logisch dat Sar dan dit soort dingen moet zeggen.

Dat Ajax, in de nabije toekomst, een uitnodiging zeker serieus gaat overwegen, staat voor mij zo vast als wat. Zou ook dom zijn van Ajax om dat niet serieus te overwegen.

20 april 2021 om 16:13

Ik ken het interview maar ik geloof het niet, net als het statement van Ajax. Als de genoemde 12 aangevuld met laten we zeggen Psg, Bayern, Dortmund, Anderlecht, Celtic, en Cska een Europees avontuur starten en als laatste twee worden Porto en Ajax gevraagd .... wat denk denk je dat er dan gebeurd? Dat Ajax en Porto zeggen nee bedankt, we zijn solidair met Parma, Lazio, Getafe en Barnley?

20 april 2021 om 16:23

sorry maar nuance heeft echt gelijk. Ajax is niet voor niks eerst stil gebleven. Die lagen allang in bed met de hele super league founding fathers.... Ze hebben nu eerst afgewacht wat de reacties aren en nu die zo heftig zijn, zeggen ze ineens nee.

20 april 2021 om 16:33

Je verteld het alsof het een feit is. Ik zou graag bronnen van je willen ontvangen. Dat moeten bijna wel directieleden zijn dan aangezien zij de personen zijn die hier over gaan. Brand los of roep niet meer zomaar dingen alsof ze waar zijn.

20 april 2021 om 16:33

Dat hebben ze al eerder gedaan namelijk toen ze gevraagd zijn om mee te doen voor er überhaupt een statement was van de clubs over de SL. Kan je uit het interview met Perez halen maar Clark en Nuance hebben een directe link dus die zullen het wel beter weten. Ik zeg niet of het wel of niet zo is omdat ik er niet bij was maar het interview geeft dit toch aan. Kan zijn dat ze toen nog de kat uit de boom wilde kijken maar dat zou pas stom zijn als ze perse mee willen. Dan was je gegarandeerd en nu niet dus een beetje een verhaal met losse eindjes van jullie.

20 april 2021 om 15:12

En nu blijkt dat het statement in ieder geval wel waarde heeft. Ook bij Sky was al aangegeven dat het bizar is dat je nu clubs als Ajax uitsluit

20 april 2021 om 15:14

Het gaat hem denk ik ook niet specifiek over Ajax. Wat ik vooral zonde zou vinden van de SL (buiten dat het een slecht voorstel is zonder degradatie, etc) is dat het slechts om 3 landen gaat. Als nu alle landen vertegenwoordigd zouden zijn, zou het m.i. een stuk leuker zijn.

20 april 2021 om 15:20

Natuurlijk gaat het hem wel specifiek over Ajax, hij noemt de club bij naam en zegt ook nog waarom ze erbij zouden moeten zitten 5x de CL

20 april 2021 om 15:36

Je hebt niet het idee dat hij een voorbeeld noemt? Je denkt dat Pep vanmorgen direct nadat hij zijn Ajax pyjama uit deed de pers wilde bellen om te zeggen dat het kansloos is zo lang Ajax niet mee doet?

20 april 2021 om 15:41

Als je weet dat Guardiola een Cruijff adept is en het regelmatig over Ajax heeft verwonderd het mij niets dat hij Ajax bij naam noemt, dan kun je het wel in het belachelijke trekken met je Ajax pyjama, maar dat verandert er niets aan

20 april 2021 om 16:22

Ik trek het in het belachelijke omdat jij je reactie begint met Natuurlijk ...... Je bent wel heel erg overtuigd. In de tekst staat notabene letterlijk; "waar is Ajax, bijvoorbeeld". Hij geeft dus een voorbeeld.... Maar laat maar gaan. Je bent overtuigd.

20 april 2021 om 19:45

Kijk het interview eens terug bij NOS. Pep noemt juist expliciet Ajax met het aantal CL overwinningen er bij. Hij vindt 't belachelijk dat een club als Ajax er niet bij zit.

20 april 2021 om 15:27

Ik moet het nog zien. Wat als ze gevraagd worden en 320 miljoen per jaar kunnen binnenharken...?

20 april 2021 om 15:32

Blijkbaar zijn ze dus al gevraagd en hebben ze het net als Porto en Fenerbahce afgewezen. Erg mooi.

20 april 2021 om 15:55

Ik hoop dat die clubs allemaal vol blijven houden, maar wanneer deze Super League echt doorgang vindt, zal het me niet verbazen als de clubs dit gaan heroverwegen.

20 april 2021 om 15:56

Precies, van de Sar op zijn domst weer. Hoeveel dingen kun je in een jaar fout doen. De Nouri afwerking, Onana steun, nu dit weer. Je hoeft helemaal zo snel niet te reageren. Laat die negatieve volg gewoon even uitrazen en dan zie je beter hoe je kan reageren op de daadwerkelijke situatie. Het blijft een naïeve kleuter zo. Guardiola is in ieder geval niet bang zijn zegje te doen en blijkt te beschikken over lef en visie die vele missen. Chapeau! En hopelijk komen Ajax, BM en Dortmund er nog bij. Een Oost Europese, Turkse en Russische club erbij zou ook leuk zijn nog zodat het zich een beetje beter Europees verdeeld.

20 april 2021 om 16:02

Of je verkoopt je ziel niet aan het grote geld en aan die clubs die niet zonder kunnen of eigenaren hebben die niks om voetbal noch de fans geeft. Zou ook een optie kunnen zijn.

Nergens want die doen niet mee met deze egoistische competitie. Die denken wel aan andere clubs en landen en niet alleen aan geld

20 april 2021 om 15:23

Is dit een grap? De verdeelsleutel van de Champions League gelden van afgelopen seizoen en de uitjes in Qatar vergeten? In voetballand heerst de waan van de dag.

20 april 2021 om 15:28

Leg mij eens uit waarom Ajax het geld dat hun verdiend hebben in de CL moet verdelen over de rest van de Eredivisie?

20 april 2021 om 15:39

Niet naar vragen Alkmaar54 is altijd graag aan het stoken.

20 april 2021 om 15:41

De eredivisie moet die keuze niet aan Ajax laten, maar ze moeten wel wat Europese inkomsten gaan vorderen en verdelen, door de andere lage inkomsten groeit de eredivisie veel te scheef, dat is uiteindelijk ook niet goed voor Ajax.

20 april 2021 om 15:47

Omdat ze bepaalde privileges ervoor in de plaats krijgen zoals het verzetten van wedstrijden ivm extra rust etc....hetzelfde geldt trouwens voor de overige Europese deelnemers uit Nederland, die dragen ook geld af in ruil voor een speelschema dat extra rust inbouwt.
Dit is omdat andere club anders gaan zeuren over voortrekkers positie e.d. en dat word dus sinds 2 seizoenen afgekocht.

20 april 2021 om 15:52

Dat krijgen andere clubs ook als ze eens zouden presteren in europa.

20 april 2021 om 15:54

Dus de investeringen die Ajax doet om succes te behalen moeten eraan bijdragen dat de overige clubs het financieel ook beter krijgen? Volgens mij doet Ajax dit de laatste jaren al door meer punten Europees binnen te halen. Ook hebben ze de grootste bijdrage geleverd aan het solidariteitsfonds.

Om meer gelijkheid te krijgen moeten er meer clubs Europees kunnen spelen, om dit voor elkaar te krijgen kunnen NL clubs meer
moeite/investeringen doen om in elk geval de selecties tijdig rind te krijgen.

20 april 2021 om 16:06

@bjp79 Erg trieste reactie weer van jou. Omdat ik het niet eens ben dat Ajax Roomser is dan de paus ben ik aan het stoken? Gerapporteerd.

20 april 2021 om 16:14

Als het voor het eerst zou zijn zou ik het niet zeggen. Maar als het om Ajax gaat heb je je emoties niet echt onder controle. Kan je triest vinden idd en is je goed recht. Ik vind het triest dat je altijd negatief moet zijn over Ajax wat weer mijn goed recht is.

20 april 2021 om 16:28

Kom dan in ieder geval met een inhoudelijke argument met op de man te spelen. Ik heb vaak genoeg ook iets positiefs gezegd over Ajax. Maar al zou ik dat nooit doen, dan nog steeds is dat mijn mening die ik mag uiten. Zeker als ik met voorbeelden kom waarbij ik vind dat Ajax totaal niet aan het collectief denkt. En over emoties gesproken: "nou litmanen misschien moet je maar een andere club gaan "supporten" supporters als jij kan Ajax wel misssn." Dat zal je mij niet horen zeggen.

20 april 2021 om 16:30

Ik heb het gezien met de bekerfinale: Vitesse vrijdag ervoor gespeeld (en laten lopen), Ajax zondag om 16.45 uur en vervolgens donderdag in Rome en daarna bekerfinale op zondag. Tja.

20 april 2021 om 16:39

@Alkmaar54: Ajax geeft meer geld aan de eredivisie dan wie ook maar volgens jouw moeten ze alles waar ze zelf voor zorgen weg geven. Nou dat slaat helemaal nergens op en is complete waanzin. Maar dit soort berichten plaats je zo vaak dat ik misschien die enkele positieve over het hoofd heb gezien(mijn fout). Maar continu terug komen op deze 2 punten om even af te kunnen geven is wat triest imo. En dat over Litmanen is hetzelfde als nu met jouw. Hij is ook altijd negatief de spelers aan het afkraken dus ja dan vraag ik me af of je wel echt een supporter van onze mooie club bent. Daarbij zeg ik nergens dat ik feilloos ben (gelukkig niet).

Ajax heeft zijn reputatie in Europa weer terug gekregen, dankzij Overmars en van der Sar. Geweldig beleid, voorbeeld voor elke andere club in Nederland

20 april 2021 om 15:16

Volgens mij refereert Guardiola aan een periode dat Van der Sar en Overmars nog niet aan het roer stonden, de tijd dat ze de CL (of EC 1) wonnen.

20 april 2021 om 15:20

Maar waarom dan niet Benfica? Heeft ook veel CLs. Ik denk echt dat Ajax weer naam heeft gemaakt in de wereld. Was vorig jaar augustus in Amerika en daar hadden ze het over Frenkie ipv over Cruijff

20 april 2021 om 15:20

Denk het niet. Anders had hij ook Nottingham Forrest dat soort clubs genoemd. Ajax stelt ook op dit moment weer wat voor in Europa en is een zeer gerespecteerde ploeg, ook in de top van Europa

20 april 2021 om 15:22

Klopt ja, ik kom ook regelmatig in USA. Ajax is een van de bekendste Europese clubs in Usa. Denk aan het niveau Barcelona, Manu etc.

20 april 2021 om 15:40

Guardiola is een kind van Cruijff. Daarom noemt hij Ajax.

20 april 2021 om 15:47

Simpel: Er zijn maar 5 teams die de Cl/ec1 vaker gewonnen hebben dan Ajax.

20 april 2021 om 16:24

Ik denk dat Ajax gewoon het ideale voorbeeld is. Prachtige historie maar dankzij de recente prestaties niet compleet irrelevant geworden.

20 april 2021 om 22:15

Is hij zijn bastaard zoon dus?

20 april 2021 om 15:20

Helemaal mee eens. Prachtig om te zien dat ons Ajax weer een van de grootste clubs van Europa aan het worden is.

20 april 2021 om 15:42

Altijd leuk om te horen, zie het als een compliment. Maar vind het vooral mooi dat Ajax hier vooralsnog niet aan mee wilt doen.

20 april 2021 om 15:48

Beleid van Vitesse word voor mijn gevoel ook steeds beter. Lijken nu toch echt de aanval op de top 4 te hebben geopend. Hopelijk kan Vitesse die lijn doortrekken en volgen andere subtoppers en middenmoters. Tilt het niveau van de competitie ook weer iets omhoog!

20 april 2021 om 16:00

Ehm revolutie Cruijff was dat, Johan heeft deze twee naar voren geschoven tezamen met Jonk en Bergkamp. Ed en Marc hebben slim die andere twee tegen elkaar opgezet, Jonk eruit gewerkt en daarmee JC ook. Marc heeft enkel geprofiteerd van de jeugdopleiding die een boost gekregen had door jonk en Jongkind, verder is zijn balans behoorlijk matig, tevens gezien de gigantische bonussen die hij jaarlijks factureert aan Ajax. Edwin is wat beter geworden in zijn rol, straalt wat meer uit, maar eens een rat... En hier toont hij totaal geen visie. Als je een beetje slim bent zeg je dat je het een interessant idee vind maar er niet mee bezig bent omdat het niet speelt. Klaar, dan hou je de deur open als het straks toch wel een erg attractief idee blijkt, de Fifa en Uefa spoelers niet kunnen uitsluiten en de bonden dat ook niet doen.

20 april 2021 om 16:24

Jeetje, wat heb je toch tegen Van der Sar en/of Ajax. Wachten ze een keertje met direct uitspreken zoals Overmars bij coronate snel in veler ogen deed: wachten ze weer te lang. Doen ze een uitspraak tegen zo'n sportief gedrocht: is het weer dom. Spreken ze zich uit voor zo'n gedrocht: is het weer belachelijk. Het is echt nooit goed voor velen en jij valt daaronder. Misschien vindt Ajax het echt wel niets en willen ze wel zo'n soort iets maar met eerlijkere verdelingen, meer landen en promotie/degradatie. Zou zomaar kunnen.

20 april 2021 om 16:37

Wat een rare reactie zeg. Het zit blijkbaar diep. De hele wereld zat gisteren op reacties te wachten. Je kunt daarbij niet wachten totdat al het stof is neergedaald: dit speelt nu en het vraagt nu om een reactie. Die heeft Van der Sar gegeven en dat heeft hij (politiek in ieder geval) correct gedaan. Als lid van de ECA kun je nu niets anders zeggen. En gaat hij er op terugkomen: dat denk ik wel. Die Super League gaat er namelijk komen en daar wil Ajax straks heel graag aan mee doen als daar echt het grote geld te verdienen is. Maar nogmaals: dat neemt totaal niet weg dat dit gisteren een prima reactie van een Directeur van een beursgenoteerde onderneming was.

20 april 2021 om 21:17

@forums, weet niet waar jij je op baseert dat het nooit goed en dat ik daaronder moet vallen. Ik vind gewoon dat Edwin weinig heeft van wat een directeur moet hebben bij een topclub. Hij leert wel en wordt wat beter maar er worden aanwijzelijk veel fouten gemaakt. Voor een club die pretendeert top te zijn en die dankzijn de JC revolutie zoveel talent heeft voortgebracht wat uiteindelijk de grote marge heeft gebracht, vind ik het resultaat mager. En daarin speelt Marc ook een grote rol. We hebben het dit jaar over Brobbey, Huntelaar, Haller, Promes, Alvarez, waar dingen enorm fout zijn gegaan. Foutjes zijn er altijd en je kan wel wat hebben in een jaar, maar zoveel achter elkaar lijkt erg veel op nalatigheid. Zijn transferbalans zonder de extreem goede jeugd is pover tot slecht te noemen. Zijn facturen aan Ajax voor commissies elk jaar zeer hoog.

20 april 2021 om 23:49

Ok, even kort: Brobbey wilde al 1.5 jaar niet bijtekenen, Huntelaar wilde zijn oude liefde helpen en meer spelen (en Ajax liet hem gaan), Haller is dom idd, Promes: wat heeft Ajax verkeerd gedaan? en Alvarez: dat zijn rare verhalen. Alvarez heeft gezegd dat ie dit Ajax nooit kwalijk heeft genomen. Dus wat is er dan? Weet jij precies de fouten van Ajax? Oh, en de tranaferbalans slecht? Ja, misschien omdat ze ervaring halen om niet door te verkopen, maar om Ajax aan prijzen te helpen. En Ajax teert op een goede jeugdopleiding, altijd al. Maar ook op goede jonge spelers die dan weer doorverkocht worden. Ja, daar zit wel eens een aantal missers tussen. Maar Frenkie, Ziyech, Sanchez, Milik, Dolberg.... wat staat er voor slechts tegenover dan? En dan moeten Onana, Neres, Anthony nog verkocht worden. Kom jij maar met je bron, ik denk dat je volledig mis zit. Edit: Ok, even nagedacht: Promes, Marin, Magallan en Bande. En hun verkoop leverde de helft op. Je beweert echt onzin. Zit echt heel veel negatief gevoel naar Ajax/Sar, dat is duidelijk. Dat je het nog wilt ontkennen ook, met zulke slechte beweringen. Volledig onjuist.. of bewijs me maar het tegendeel. Ben heel benieuwd.

20 april 2021 om 17:29

Met de reeds gevulde bankrekening was het voor Overmars en vd Sar even makkelijk beleid neerzetten als dat Verstappen de wereld van de F1 in kon rollen.

Omdat ze niks te zoeken hebben tegen de reeds genoemde ploegen. Wij met onze Mickey Mouse competitie zijn gewoon niet goed genoeg. En in het verleden behaalde resultaten tellen niet mee.

20 april 2021 om 15:09

Ajax is beter dan die mickey mouse competitie waar jij over praat. Zoals deze reactie al aan geeft, Ajax staat er keurig op in Europa. In tegenstelling tot letterlijk elke andere club in Nederland.

20 april 2021 om 15:15

Ajax staat r keurig op maar weet niet te winnen van Atalanta, Valencia, Roma, Getafe... daar doet 1 jaar CL succes niets aan af. Er zijn ploegen die over langere tijd meer succes hebben geboekt in Europa die het imo meer verdienen: Sevilla, Porto. Zo lang Ajax niet weet te winnen van de Atalantas en Valencias, hebben ze niets te zoeken in de SL

20 april 2021 om 15:15

Ajax wordt kampioen omdat ze minder slecht zijn dan de rest. Als je deze competitie ontgroeid bent dan win je elke wedstrijd met twee vingers in je neus. Blijf nu maar met twee benen op de grond staan, anders val je dadelijk nog.

20 april 2021 om 15:22

@rubentje13,

Aan de andere kant heeft Ajax wel vaak de cl gewonnen in het verleden. Dat lijkt toch ook wel een beetje de maatstaaf, want andere redenen zijn er niet om AC Milan of Arsenal uit te nodigen.

20 april 2021 om 15:28

Iedereen wint elke competitie omdat ie minder slecht is dan de rest. Minder slecht is namelijk exact hetzelfde als beter dan, het klinkt alleen wat negatiever.

20 april 2021 om 15:31

Een Arsenal en AC Milan hebben bijvoorbeeld al jaren niet meer gepresteerd in de Champions League, sterker nog jaren moeite om zich er überhaupt voor te plaatsen. Toch zij zijn aangesloten bij de Super League. Op basis van welke maatstaf snap ik dan niet. Het is verder wel leuk om nog eens nederlagen aan te halen, maar de maatstaf mist hem in deze.

20 april 2021 om 15:47

Maar Ajax won uit bij Valencia met 0-3? En Ajax doet Europees niet heel veel onder voor de prestaties van FC Porto van de afgelopen jaren. Staan ook dichtbij elkaar op de UEFA coefficiëntenlijst.

20 april 2021 om 15:52

@rubentje ok, maar daar staat tegenover dat je wint van Real Madrid, Juventus en Benfica en uit wint van Tottenham. Tel daarbij prachtige wedstrijden tegen een Chelsea, Valencia, Barcelona, Borussia, PSG, Bayern en ga zo maar door.

20 april 2021 om 16:16

Je kan natuurlijk niet altijd winnen. Een Barcelona is ook wel eens uitgeschakeld door AS Roma. Manchester City is ook wel eens uitgeschakeld door Lyon. Liverpool heeft in Europa ook wel eens verloren van de Rode Ster Belgrado. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Vandaar dat er een coëfficientenlijst is. Hierin staat Ajax toch vrij hoog vind ik. Ik zeg niet dat Ajax het zou verdienen om ergens toe te behoren, maar gerespecteerd worden op huidige prestaties worden ze zeker.

20 april 2021 om 15:14

Ajax heeft de zaakjes financieel goed op orde, er is uberhaupt geen noodzaak om hieraan mee te doen. Die geselecteerde clubs zijn enkel clubs die strooien met geld, hoge transfersommen betalen en salarissen uitkeren en bang zijn dat ze ooit een keer de CL gaan missen en daardoor hun begroting niet sluitend krijgen. Kijk naar bijv Arsenal, die hebben wel baat bij een gegarandeerd startkapitaal elk seizoen, zonder dat ze iets presteren.

20 april 2021 om 15:21

Als in het verleden behaalde resultaten niet meetellen, wat doen Arsenal en AC Milan dan in dat lijstje van 'founding clubs'? Die hebben in de recente historie Europees net zo veel of zo weinig gepresteerd als Ajax.

20 april 2021 om 15:31

Ze tonen anders aan het maximale uit hun middelen te halen, zeker als je het afzet tegen de 12 initiatiefnemers. Daarnaast maakt het niets uit.. al zou je Emmen in deze league plaatsen dan krijgen zo ook ineens 350 miljoen per jaar te besteden. Dan kan Haaland volgend jaar op de Oude Meerdijk spelen en kunnen ze meedoen in de league. Dat is juist de kritiek op deze league, je hoeft niet meer te presenteren of 'iets te zoeken te hebben' tegen die clubs om er deel van uit te maken.

20 april 2021 om 16:23

Boeie, als Ajax meedoet en het bijbehorende geld krijgt zijn ze direct goed genoeg. Als je ziet hoe goed ze nu al zijn met zo weinig geld. Wat komen AC Milan, Arsenal en Spurs doen dan.

Ergens heeft hij een punt, Ajax heeft vaker gewonnen dan Arsenal en Tottenham. Maar moeten we dan Nottingham Forrest ook gaan uitnodigen? De selectie gaat zo te zien niet over historisch of huidig succes, maar over naamsbekendheid, geld en macht binnen de voetbalwereld.Wel een hele eer natuurlijk dat zo’n icoon als eerste met zijn gedachten bij Ajax belandt. Dat doen ze toch even mooi.

20 april 2021 om 15:11

En precies dáár zie je aan dat het een gedrocht is. Ajax en Benfica zijn zeker niet minder groot dan Arsenal, maar inderdaad, het gaat alleen om naamsbekendheid en geld. De opzet ontstaat zodoende al vanuit alles wat er mis is met de voetbalwereld, en maakt het alleen nog maar verkeerder

20 april 2021 om 15:16

@bobiku Dan krijg je weer de eeuwige discussie over wat is groot. Arsenal heeft nog altijd een begroting van 500m. Vraag aan het Chinees welke club er groter is en je weet het antwoord. Vraag aan een Italiaan en 9/10 zullen ook Arsenal roepen.

20 april 2021 om 16:29

Dat betwijfel ik eerlijk gezegd. Ook in Italië wordt met heel veel respect naar Ajax gekeken. Naar het verleden maar óók zeker naar het heden. Ajax is echt een grote naam hoor, nog steeds, ook in Italië.

20 april 2021 om 16:32

@silvacity Als ajax in plaats van 10 ook 180 miljoen aan tv geld krijgt, sponsors i.p.v. 17 miljoen Nederlanders heel europa kunnen bereiken dan is dat verschil in begroting snel genoeg ingelopen. Ik zal niet zeggen dat ajax dan een hogere begroting zal hebben dan Arsenal, maar het verschil zal klein genoeg zijn om met beter beleid boven ze te eindigen.

20 april 2021 om 16:35

Silvacity, dat is mijn punt ook. Arsenal heeft een hogere begroting. Ja, omdat ze in Engeland spelen. Grote club hoor, maar Ajax vind ik op basis van de optelsom van recente prestaties en de historie echt groter

20 april 2021 om 16:45

@bobiku29 De grote van een club is een verzamelnaam dat niks zegt. Gaan we naar historie kijken dan is AC Milan een gigant. Kijken we naar de recente prestaties en hun begroting dan is het een subtopper. Ajax is een grote naam vooral van vroeger, maar een relatief kleine vereniging wereldwijd. En zelfs toen liepen de beste spelers bij Ajax weg naar andere ploegen.

20 april 2021 om 16:47

@marco Respect is wat anders dan de grootte van een club. Het is een onderdeel daarvan. De term "groot" zegt eigenlijk niet heel veel omdat het een vage term is. Er is niemand die een formule op kan stellen om de grootheid van een club eerlijk te berekenen. Neem Nottingham Forest. Hoe groot is Nottingham Forest? Of Celtic.

20 april 2021 om 16:52

De beste spelers liepen weg omdat de Eredivisie niet hun plafond is, dat heeft weinig met Ajax zelf te maken. Milan vind ik overigens ook meer recht van spreken hebben. Die presteren nu namelijk ook goed. Arsenal staat negende hè, negende. Maar goed, hopelijk komt die League er helemaal niet natuurlijk

20 april 2021 om 15:14

Nottingham Forest weer tot topclub van de PL laten groeien is in ieder geval een mooi doel, ruimte zat daar want hopelijk 6 clubs minder. Earn it zou ik zeggen, want dat zullen ze op sportieve gronden moeten verdienen.

20 april 2021 om 22:31

Het is inderdaad altijd een leuke uitdaging voor een carriere op Fifa. In het echt zie ik het niet meer gebeuren. Al zouden die zes wegvallen. Om van hun huidige niveau aan te haken bij ploegen als Leicester, West Ham en Everton moet je jarenlang een waanzinnig vernieuwen topbeleid voeren waarin alle investeringen, spelopvatting en marketing exact met elkaar synchroon lopen. Leipzig komt een eind, maar het zal in heel veel gevallen niet te doen zijn.

Dat is niet het grootste probleem Pep maar bedankt dat je aan ons denkt. Ajax moet gewoon lekker CL gaan spelen. Jammer dat hij zich er niet tegen uitspreekt maar snap het ook wel. City kan eigenlijk niet meer terug, net als de overige 11 teams. De meeste voetbalfans kotsen die clubs nu uit. Europese fans dan.

20 april 2021 om 15:44

@ajax "jammer dat hij zich er niet tegen uitspreekt maar snap het ook wel.'

Hoezo? Een Klopp heeft zich toch ook tegen uitgesproken.

Guardiola is dan gewoon laf.

Als Mourinho nog coach was had hij zich ook fel tegen gesproken.

Het boeit UEFA dus niet wanneer duizenden arbeiders dood gaan in Qatar. Maar wel wanneer clubs een Super League willen organiseren? Hoe bedoel je hypocriet?

20 april 2021 om 15:10

Het boeit jouw niet dat het apparaat waar je dit op typt misschien wel gemaakt is door Oeigoerse slaven maar de arbeidsomstandigheden in Qatar wel. Hoe bedoel je hypocriet?

20 april 2021 om 15:37

Je waant dit.. als je naar apple wilt sneren. Dont worry daar zijn enkel kinder handjes mee gemoeid. De vraag is houdt dat de wereld markt tegen om geen apple producten te kopen.. zelfde geldt voor het voetbal.. we weten allemaal dat fifa een stinkende korrupte boel is. Houdt dat de wereld tegen om CL te zien.. het is jammer maar het is wat het is..

20 april 2021 om 15:49

Nee hoor, dit waan ik helemaal niet en dit gaat ook niet alleen om Apple. Uit een onderzoek is naar voren gekomen dat ontzettend veel bedrijven die indirect gebruikt maken van Oeigoerse slaven. Naast Apple zijn dit bijvoorbeeld ook Microsoft, Samsung, Sony, Acer, Google en Nokia. Dus het is erg lastig om op deze site te zitten zonder gebruik te maken van een bedrijf dat gebruik heeft gemaakt van slavenarbeid.

20 april 2021 om 19:08

@z.92 Heb ik als individu de macht en vermogen om inspraak te doen op wat er in China gebeurt? Neen. Heeft Uefa de de macht en vermogen als organisatie/bedrijf om iets voor de arbeiders te betekenen die dood gaan in Qatar? Ja. Dus jouw vergelijking gaat simpelweg nergens over.

20 april 2021 om 15:11

Tja. Het bedrijf waar jij werkt zal vast ook geen statement tegen de mensenrechten in Qatar hebben gemaakt en zal ook op hoge poten staan wanneer hun eigen zaken bedreigd worden. Dat is hier hetzelfde. Het is een plan dat bedreigend is voor de macht die de UEFA heeft over de Europese voetbalteams. Dat vindt de UEFA uiteraard vervelend en dus klappen ze keihard terug. Dat hele Qatar gebeuren is meer een zaak van de FIFA en heeft de UEFA minder mee te maken. Iets met appeltjes en peertjes.

20 april 2021 om 19:13

Tuurlijk wel. De Uefa heeft als vertegenwoordiger van de nationale voetbalbonden van Europa (!) de mogelijkheid om voor de mensenrechten van de arbeiders in Qatar op te komen. Ze zijn direct gelinkt met de Fifa. Beiden, dus ook de Uefa, zouden ontzettend veel kunnen betekenen voor deze arbeiders.

Dit streelt het ego van menig Ajax supporter kan ik mij zo voorstellen.

20 april 2021 om 15:13

Ja naja het is leuk om genoemd te worden maar je hebt er natuurlijk geen reet aan. Het commentaar bij de wedstrijd tegen Real Madrid is voor mij het mooiste compliment. 'ajax have their boot on the throat of the champions'. Schitterend.

20 april 2021 om 15:14

Haha, ik denk dat Pep sriekem wel weet dat Ajax een Ultra-Super-League aan het opstarten is. Samen met Bayern, Dortmund, Benfica, Porto. PSG moet eerst ontgroening lopen omdat ze geen geschiedenis hebben en City en Real wilden heel graag aansluiten, maar die hadden al hun eigen miezerige Leagueje opgestart en ondanks dat ze op hun knieën smeekten, was het antwoord resoluut nee.

20 april 2021 om 15:23

Zeker is het leuk om genoemd te worden, maar als ze iets gaan doen mag het van mij groter aangepakt worden en mag een club als PSV wat ook een grote Nederlandse ploeg is ook bij zoiets komen, die hebben niet echt 5 a 6 CL titels maar wel Europees succes gehad. Ik ben blij dat ajax het niet wil, ik wil juist dat het toegankelijker word in de CL, ajax en psv in de CL ofzoiets zou ik veel mooier vinden, en alles eerlijker qua geld, want die uefa is niet te vertrouwen..

Niet dat ik het ermee oneens ben. Maar Ajax wil ten eerste niet bij dit enge clubje horen en ten tweede wordt er veelal kritiek geleverd op bv Arsenal en waarom zij erbij zitten. Volgens Pep moet Ajax er dus wel bij op basis van historie dus dan kan je ook geen kritiek hebben op het feit dat Arsenal erbij zit gezien hun historie.. blijft nog steeds vreemd dat niemand binnen de club buiten het bestuur hierover geïnformeerd is..

20 april 2021 om 15:13

Geloof me. Als Ajax een uitnodiging krijgt zijn ze weg hoor. 300 miljoen per jaar. Knappe jongen die nee zegt.

20 april 2021 om 15:14

Het is toch een vervanging van de CL, dan lijkt het mij dat je kijkt naar de historie van een club in de CL. Maar we kijken naar geld dus dan maakt het niet zovee uit waar je naar kijkt qua club, alleen naar het geld wat iemand binnenbrengt.

20 april 2021 om 15:16

Ja maar als we naar CL winnaars gaan kijken dan moeten we PSV, Nottingham Forest en Aston Villa ook maar laten meedoen.

20 april 2021 om 15:31

Ik weet het ook niet joh. We kunnen wel stellen dat het om geld gaat en niet om historie. Misschien wil guardiola dat het om historie gaat en aangezien die de 4 CL van Ajax benoemd neem ik aan dat het gaat om hun CL historie. Misschien wil Guardiola historie belangrijk maken maar dat is het niet bij de keuze van clubs.

20 april 2021 om 15:35

Misschien heeft Guardiola als Cruyff adept gewoon heel veel met Ajax 😉

20 april 2021 om 15:38

Tilburg013, Ajax heeft toch een veel en veel rijkere geschiedenis dan Arsenal en Spurs bij elkaar opgeteld! Aparte beredenering. En erna het over enkelvoudig of tweevoudig EC1 winnaars praten. Haal Benfica er dan bij. Ajax heeft gewoon een streepje voor bij Pep. Logisch voor hem, hij houdt van de stijl. Als Barcaspeler, coach, Cruyff fan heeft ie natuurlijk veel invloeden van deze club meegemaakt

20 april 2021 om 15:46

@tilburg "ja maar als we naar CL winnaars gaan kijken dan moeten we Psv, Nottingham Forest en Aston Villa ook maar laten meedoen."

Nee PSV en die clubs hebben de CL nooit gewonnen!

Wel de EC1 maar geen CL

20 april 2021 om 15:15

Hoevaak heeft Arsenal dan de CL gewonnen? En wanneer had Pep dan kritiek op het feit dat Arsenal erbij zit?

20 april 2021 om 15:17

Los van Pep, het gaat toch niet om de CL winnen perse? Het gaat er mij om dat mensen aan de ene kant historie niet belangrijk vinden maar nu het Ajax is opeens wel. Los van mijn eigen mening he want zou het zeker niet raar vinden als Ajax erbij zit. Maar als je me 12 clubs kan opnoemen die in de afgelopen 20 jaar succesvoller zijn geweest dan Arsenal in Europa dan heb ik daar totaal geen problemen mee.. ik schaam me er zelfs voor dat ze willen meedoen. Maar objectief gezien hoort Arsenal gewoon bij de 10-12 meest succesvolle clubs Europees gezien..

20 april 2021 om 15:26

Wat is succes als je er geen prijzen mee wint? Vind het niet echt succesvol dat bijvoorbeeld Ajax een halve finale CL of finale EL speelt, een prestatie jazeker een geweldige prestatie zelfs, maar succesvol nee. Dan zou ik nog eerder Sevilla benaderen die 5x de EL winnen, succesvol in Europa is prijzen winnen

Tja klopt. Die hebben er ook gewoon 5 CL titels. Die horen er ook bij.

20 april 2021 om 15:12

Ik ben blij dat we aan de goede kant van de medaille zitten en dat is niet bij dat elitaire clubje, ik wil er niet eens meer tegen spelen. We hebben Juventus en Real nog een mooi pak slaag gegeven in 2019 in een wereld die financieel totaal uit verhouding ligt en we geven ze geen kans tot sportieve revanche.

20 april 2021 om 16:22

Vier CL / EC1 titels heeft Ajax hoor, geen vijf (wel ook nog een Uefa Cup, een Ec2, twee wereldbekers en drie Europese supercups). Maar enfin, ik ben blij dat Ajax hier niet bij hoort. Als het werkelijk klopt dat Ajax is uitgenodigd maar heeft geweigerd ben ik oprecht trots op mijn club!

20 april 2021 om 16:45

Ah, joh, neem de 5e op de koop toe ik zou mensen niet corrigeren als ze zeggen dat Milan 8 CL titels heeft ipv 7 haha😉 die neem ik dankbaar aan

20 april 2021 om 18:38

Hahah daar heb je gelijk in, we houden het toch op 5 bij nader inzien

Veel vragen zijn er sowieso maar als voetballer weet je dat alle wedstrijden die er gespeeld worden goedgekeurd zijn door de Fifa en Uefa. Dit gaat allemaal natuurlijk een groot staart krijgen want de Uefa en Fifa zullen straks waarschijnlijk ook aangeven dat ze niet meer in de nationale competitie mogen spelen...

Pérez heeft aangegeven in zijn interview dat Fenerbahçe, Ajax en Porto allen waren uitgenodigd maar nee hebben gezegd.

20 april 2021 om 15:12

Waarom Fenerbahçe dan?

20 april 2021 om 15:15

Ik denk dat ze naast de Founding clubs bepaalde topclubs uit mindere competities willen uitnodigen voor de vorm.

20 april 2021 om 15:13

Fenerbahce is natuurlijk echt lachwekkend. Denk dat Ajax contact heeft gehad met Bayern München over wat te doen.

20 april 2021 om 15:17

Denk ik ook. Ze gebruiken Bayern vaak als voorbeeld, dus zou hier ook wel.

20 april 2021 om 15:18

Fenerbahçe heb je gewoon uit je duim gezogen. Dan heeft Galatasaray er meer recht op. Aangezien zij de Uefa Cup hebben gewonnen in 1999 tegen Arsenal.

20 april 2021 om 16:59

Perez geeft dat aan in zijn interview. Heeft er meer mee te maken dat Ali Koc de voorzitter/clubpresident is van Fenerbahce en ook in de ECA zit.

20 april 2021 om 17:06

@fenerfan37 Inderdaad. Daar komen de belangetjes weer om de hoek kijken. Van der Sar zit ook in de Eca. Wanneer het op Turkije aankomt heeft Galatasaray gevoelsmatig meer recht van spreken. Maar er zijn nog meer clubs die er marketingtechnisch zeker bij horen, zoals Celtic en Benfica.

20 april 2021 om 17:32

Hoezo? Het gaat hier helemaal niet om titels van vroeger, het gaat hier om toegevoegde waarde voor de hervormde markt. Ac Milan zit niet in de league omdat het titels van vroeger heeft maar omdat het 1 vd grootste clubs van Italie is en ook veel fans in het buitenland heeft. De champions league genereert zoveel inkomsten omdat de markt ontzettend groot is, door een tegenmarkt met alleen maar een paar grote clubs uit 3 landen te vullen en bidden dat een paar plastic chinese en saudische fans de rest gaan doen zal niet voldoende zijn. Daar gaan gewoon meer clubs uit andere grote markten bij komen. Fenerbahce is de grootste club van Turkije, heeft bijvoorbeeld op dit moment ook het record voor meeste voetbal gerelateerde Twitter likes op haar naam. Is actief in heel veel sporten op het hoogste niveau (Europees mannen en vrouwen basketbal, volleybal, enzovoort). Ook heeft het een grote groep succesvoleSupporters die bij de afwezigheid van een hypocriete “financial “”fair”” play” regeling genoeg geld hebben om er tegen aan te smijten. Zo was er een rijke fan die meer dan 30M euro aan het basketbal team uitgaf. De huidige president van Fener, erfgenaam van de rijkste familie van Turkije vulde dit aan met 15M per jaar nadat de andere miljardair ermee stopte. Andere rijke fans hebben hebben soortgelijke bedragen uitgegeven. Dit kan allemaal met overige sporten, maar niet met voetbal vanwege de ffp. Fener kan maar hooguit 2M uitgeven aan spelers anders word het meteen uitgesloten van de uefa. Met dat soort bedragen in de huidige voetbalmarkt kom je nergens, vandaar dat we het moeten doen met marginale teams. Als de Superleague succesvol wordt en Fenerbahce de vrijheid geeft om vrij te investeren in spelersmateriaal komt daar met behulp van de grote fanbase met gemak een sterke ploeg uit. Ik denk trouwens dat als deze competitie er komt ook snel werk gemaakt zal worden om een Russische club te betrekken, misschien Zenit, waarvan de eigenaar Gazprom ook erg vermogend is. Sowieso zullen er uiteindelijk van alle grote Uefa landen teams worden uitgenodigd.

20 april 2021 om 18:23

@fbsk07
Allemaal leuk en aardig. Maar ondanks dat grote geld en die vele fans presteert Fenerbahce dan eigenlijk gewoon dramatisch. Doe mij dan maar Ajax, Benfica en Celtic. Ook clubs met fans over de hele wereld die met minder middelen dan jouw geroemde Fenerbahce in de regel ook nog beter presteren.

20 april 2021 om 18:34

Ben je selectief aan het lezen ofzo? Ik heb toch specifiek vermeld dat het grote geld niet aanwezig mag zijn in UEFA voetbal, vanwege de FFP?? Ik heb toch specifiek vermeld dat er daarom maar bedragen rond de 1.5M hooguit 2 worden neergelegd voor spelers. Daar kun je ook geen team opbouwen dat gaat presteren. Dat is het hele punt ook, zonder de FFP stampt Fener gewoon een super team uit de grond met haar grote achterban. Daarom zou Fener in een eventuele Superleague met andere regels een aantrekkelijke club kunnen zijn om toe te voegen. Celtic? Ben je niet goed in je hoofd ofzo? Fenerbahce heeft meer fans dan Schotland heeft aan inwoners. Daarbovenop heeft Fener een Europese halve finale gespeeld nog niet zo lang geleden, toen Kuyt er was. Hoe is Celtic dan niet dramatisch? Ook genereert de Turkse competitie veel meer aan inkomsten dan de schotse.

20 april 2021 om 19:38

@fbsk07 Ik vind dat Turkse voetbalfans vaak best een grote mond hebben inzake de kwaliteiten van Turkse clubs en het Turkse team. Laat het nou eerst maar eens even zien op het veld denk ik dan. Zal wel een andere mentaliteit zijn. Dan kun je wel direct weer naar Nederland wijzen of die 4-2 laatst, maar ons voetbal heeft natuurlijk wel een ander trackrecord dan het Turkse voetbal. Laten we wel wezen.

21 april 2021 om 00:05

Wat kun jij goed irrelevante punten en onzin aanhalen zeg. Je hebt het allemaal over andere dingen. Waar heb ik het over kwaliteit van mijn club? Ik heb het over grootte en potentie zonder ffp. Dan zeg ik, ik vind Nederlandse voetbal fans vaak onzin lullen aan de hand van drogredenen wanneer ze geconfronteerd worden met bepaalde feiten. 25M fans en marktwaarde en jij hebt het over “grote mond en kwaliteit”. Quote mij maar waar ik een grote mond heb. Of heeft Feyenoord net zoals Turkse clubs zakenmannen die even 30M euries kunnen smijten zoals dat in Turkije kan? Of Celtic? Nee he? Nou dan, punt bewezen. En over welk trackrecord heb je het in hemelsnaam? Na jarenlang onder de Turkse competitie gestaan te hebben (ondanks de vele irritante FFP uitsluitingen die de Turkse topclubs hebben) voor het eerst een keertje meer punten verzameld dankzij Ajax. Maar uiteindelijk heeft Ajax ook net zoals de Turkse clubs 0 titels veroverd in het moderne voetbal. Snap ook niet waarom je begint over de 4-2 wanneer we het hier over clubvoetbal hebben, je leeft echt in een droomwereld waarbij je argumenten in mijn naam verzint en er al meteen een tegenargument bij levert. Zit er een steekje los in die bovenkamer van je lol?

Mooie woorden van Pep. Niet zo zeer dat hij Ajax mist, maar dat het geen sport is als de uitkomst al vaststaat, namelijk deelname aan de competitie het jaar erop. Zo'n verrotte structuur, enkel gebouwd om de rijken rijk te houden. Ik hoop dat de Uefa en Fifa juridische mogelijkheden vinden om de bedenkers keihard te straffen en dat dit waanidee snel tot de sprookjeswereld behoort.

Nu ben ik nog blijer dat Ajax zich ertegen heeft uitgesproken. Dit laat iig zien dat hun statement ertoe doet.

20 april 2021 om 15:16

Precies dit. Nu ben je dit soort dingen voor waardoor het statement wel degelijk impact heeft. Je laat niet zozeer zien dat je voor de Uefa en Fifa bent, maar dat je je schaart achter het hele voetballandschap en niet achter een stel miljardairs die de namen van grootmachten door het slijk halen voor de centen.

ajax moet lekker in de vernieuwde opzet van de CL gaan spelen
en de SL links laten liggen
neemt niet weg dat het voor ajax een mooi compliment is dat ze hier wel werden verwacht

Dit is wel echt geweldig georganiseerd, die naar mijn mening asociale eigenaren hebben gewoon op eigen houtje onder genot van een drankje wat bedacht en nu moeten hun pionnetjes, zoals Guardiola, meer zijn het niet maar gewoon luisteren, zodat ze nog meer geld binnen kunnen harken. City in ieder geval per direct uit de CL, hun intenties zijn helder. En meteen uit de PL en CL van volgende seizoen schrappen. Misschien kunnen ze onder genot van het volgende drankje nog eens rustig hun zonden overzien en kijken hoe ze het solidair gaan oplossen, but it will cost them. Ajax kan gewoon Bayern, Dortmund en PSG uit gaan dagen in de nieuwe CL en hopelijk een 5de eervolle titel erbij schrijven.

20 april 2021 om 15:18

Ik denk dat alles uiteindelijk afloopt met een sisser en dat die Super League toch weer in de ijskast gaat. Het is te mooi om waar te zijn dat we straks af zijn van die miljardairs die het voetbal tot speelgoed degraderen.

20 april 2021 om 15:38

Ik hoop het niet, dit is het moment om er voor eens en voor altijd van af te komen, de perfecte voorzet is gegeven nu nog keihard binnen koppen.

Dat die elitaire gasten met hun zielloze clubs gewoon met lege handen mogen komen staan en de supporters daarna de rechten voor noppes op mogen kopen.

Dit is gewoon een statement om uit de verdeelsleutel meer geld te krijgen in de CL straks. Zet anders een toernooi op dat begint als een vriendschappelijk toernooi.

Waarom zou je dan nog meespelen in de nationale competitie als je toch al verzekerd bent van plaatsing? Wat een grap en wat een misplaatste arrogantie van de zogenaamd 'grootste' clubs op aarde.

Omdat het toch wel duidelijk is dat Ajax bij de rest hoort. Hoe graag je ook wil, bij het spel van de grote jongens worden ze niet gevraagd. Hoop dat ze ook niet de illusie hadden dat ze erbij hoorde. En voordat Ajacieden over mij heen gaan vallen, het is niet erg om niet bij elke groep te horen hè. Is geen verwijt of provocatie. Net als als zoveel clubs ga je voor best of the rest.

20 april 2021 om 15:16

Daar ben ik het niet mee eens. Ajax en Amsterdam zijn trademarks en Ajax is in de voetbalwereld een unique selling point. Hun enige nadeel is de te kleine eredivisie. Wanneer dat nadeel opgeheven wordt kunnen ze gewoon een Europese topclub zijn.

20 april 2021 om 15:23

Nou ja, Ajax is jaren door niemand genoemd. Deze uitspraak van Guardiola zal veelal te maken hebben met het succes van 2-3 jaar geleden. Maar goed, verder ben ik het met je eens. Ik denk dat ze bij Ajax overigens al snel inzagen dat het een kansloze missie is. Straks komt zo'n Super League erdoor en worden alle contracten nietig verklaard. Ik denk dat we allebei heel goed weten dat Ajax dan elke relevante speler verliest zonder er ook maar een cent voor te vangen.

20 april 2021 om 16:03

Want de UEFA gaat over de arbeidsovereenkomst die een speler met een club afsluit? Die macht hebben ze helemaal niet

21 april 2021 om 13:04

Die contracten zijn afgesloten onder de vlag van de Uefa. Die macht hebben ze dus wel degelijk. Het gaat er niet van komen overigens, want geen club is zo dom om dat te riskeren.

Ajax zal wel niet genoeg extra kijkers opleveren en dus financieel niet aantrekkelijk zijn om toe te voegen.

20 april 2021 om 16:39

Wat een domme opmerking sorry hoor. Ooit eens in zuid amerika geweest? Om maar 1 continent te noemen. Gezien hoeveel Ajax supporters daar wonen? Deze clubs hebben miljoenen fans over de hele wereld vriend. Dit is echt weer zo'n reactie van iemand die gewoon een negatieve reactie wil plaatsen puur omdat het die club is.

Ik ben echt tegen een zogenaamde Super League.. de rijke clubs worden alleen maar rijker zo. Over Ajax gesproken, ik denk qua voetbal hoort er geen Nederlandse club in maar Ajax is marketing technisch, qua statuur en naam wel een club die ze een kans zouden moeten geven in deze League.

20 april 2021 om 15:20

De hele Champions League is erop ingericht dat de rijke clubs rijker worden en de arme clubs armer. Het enige verschil tussen de Super League en de Champions League is dat men er openlijk voor uitkomt. Ik vind de kritiek tegen de Super League een beetje hypocriet. Zelfs in naam is de "champions" league niet correct. Er doen minder kampioenen dan niet kampioenen aan mee.

20 april 2021 om 15:42

Het zou mooi zijn als de champions League weer voor de kampioenen wordt en eventueel de nummers 2 poule samen met de beste van de nummers 3 en 4. De Europa League opwaarderen door het prijzengeld een stuk meer richting de CL te brengen. Dan krijg je heerlijke potten, met verrassingen en toppers door elkaar. En dan heeft echt elke club er wat aan, want de inkomsten komen veel dichterbij elkaar te liggen.

20 april 2021 om 16:27

Eigenlijk is dat helemaal niet zo'n slecht idee. Alleen dan krijg je wel latere rondes dat je veelal teams uit de grote landen krijgt. Maar daarnaast zouden ze een cup kunnen beginnen met de overige teams. De nr 2-4 van Engeland, Spanje etc. Die dan tussen de CL en de EL zit. Daar zal de meeste tegenstand zijn, met meer topploegen. Dit zorgt er (hopelijk) voor dat daar meeste geld qua sponsors naar toe gaat. Hierdoor krijgen teams die geen kampioen zijn geworden iets meer geld binnen dan de kampioen. Zo is het mogelijk voor die teams misschien een selectie samen te stellen waardoor zij kampioen kan worden en we dus een aantal andere teams zien in beide toernooien. Het is een veel als. Maar te beginnen met een CL alleen met kampioenen zou een goed begin zijn.

Waar is Ajax
Ajax en daarmee Nederland moet gewoon de kant kiezen van Bayern en daarmee Duitsland
Dat levert ons daarmee het voetbal het meeste op

20 april 2021 om 15:17

Vermoed ook dat ze ruggespraak met Bayern gehouden hebben.

Als die zo om Ajax geeft waarom komt hij dan niet een jaartje Ajax trainen? Als het om zo aan het hart ligt. Om dezelfde reden als dat er een Super League komt vrees ik.... Nostalgie is 1, harde knaken is 2.

ajax heeft niks te zoeken in een superleague. Daarin zitten alleen topclubs en daar horen zij niet bij, ondanks dat ze zelf vinden van wel.

'het is geen sport wanneer het succes al gegarandeerd is of het niet uitmaakt of je wint of verliest”, gaat de Spaanse manager van Manchester City verder. “Ik heb al meerdere keren aangegeven dat ik een succesvolle Premier League wil hebben, niet één grote club.”'

Dit staat toch haaks op wat hij verder zegt... jammer dat hij het beestje niet bij de naam durft te noemen en zich verschuilt achter 'het is maar een statement'. Flauw.

Met zo'n dom gelul kun je porto, Benfica en Nottingham forest ook uitnodigen. Die hebben evenveel titels als Juventus.

20 april 2021 om 15:39

Inderdaad waarom niet, dromen mag.. Oohhnee toch niet, dat mag alleen de elite.

20 april 2021 om 17:16

En nou waren die twee titels van Juve ook nog eens allesbehalve omstreden. Heizeldrama met een penalty van Platini die totaal ongepast ging juichen en die met doping besmeurde strafschoppenserie tegen Ajax in 1996.

Guardiola verwoordt het wel goed hoor. Ja, er moet wat veranderen, de Uefa is niet transparant en heeft er ook een potje van gemaakt. Maar een League waarin het niet uitmaakt of je wint of verliest heeft niets met sport te maken.

Die SL is echt gewoon een motie van wantrouwen naar de Uefa en Fifa. Een dreigement.

Serieus Pep meen je dat? Dit valt me zwaar tegen dat een gentlemen als Guardiola de super league steunt. En waar is Ajax? Niet in de super league gewoon zoals het hoort. Als je de superleague ingaat nemen de fans afstand van de club ik neem aan de Ajaxfans ook afstand zouden nemen van Ajax als ze zouden deelnemen

20 april 2021 om 16:02

Hoezo mag je dit niet steunen dan, het is hetzelfde als waar de Uefa mee komt over een paar jaar. Laat je nou niet foppen dat dit al jaren gaande is en elke paar jaar de CL veranderd ten faveure van de grote landen. Voor een Ajax en Benfica, zoals Louismanuel hieronder terecht aangeeft, is het de mogelijkheid aan te haken zonder verloren te gaan in onze 'kleine' competities met veel minder geld.

Wat dacht je van Benfica?
De club met de grootste betalende aanhang ter wereld: 180.000

20 april 2021 om 17:09

Benfica en Celtic horen er inderdaad ook zeker bij qua hele plaatje.

Laat ajax alsjeblieft gaan meedoen met die Superleague. Zou een zege zijn voor het Nederlandse voetbal.

20 april 2021 om 16:31

Zou juist verschrikkelijk zijn voor het Nederlands voetbal. Ajax zou jaar in jaar uit kampioen worden door de immense inkomsten uit de Super League terwijl ze niet in aanmerking komen voor een CL startbewijs. Lekker leuk, dat alle clubs spelen voor hooguit plek 2. Ik zie liever het algehele niveau stijgen en Psv, Feyenoord en AZ meer presteren in Europa waardoor ook zij meer geld verdienen en waardoor de Nederlandse top sterker wordt in de breedte!

Waar Ajax is? Ajax is met de andere clubs die gewoon voetbal willen spelen en het zien als een sport. Die willen geen entertainment show beginnen voor de Amerikanen of een gok platform zijn voor de Chinezen.

Dit is het hele probleem dat iedereen met zo’n gesloten systeem heeft. De clubs die worden gekozen zijn op basis van geld, macht en interesse/supporters. En niet op basis van prestaties. Het laatste hoort binnen sport het belangrijkste te zijn. In Amerika is men gesloten competities gewend. In Europa niet. Ik denk dat je zo’n super league voor Amerika en Azie opzet en niet voor Europa. Europese supporters zullen afhaken. De Uefa heeft de grote clubs en competities al zoveel extra gegeven sinds CL start. Het houdt een keer op. Het mooiste aan voetbal blijven traditie en verrassingen. Dat maakt bijvoorbeeld de FA cup zo mooi.

Respectvolle reactie van Guardiola.
Daar zie je nog wat voor een club Ajax is.

Vorig jaar was er al een bericht ov er deze league en toen was er sprake van dat Ajax ook mee mocht doen. Nu we weten hoe het allemaal echt zit zijn we blij dat Ajax zelf niet wil.

Ik ben benieuwd hoe het straks echt loopt de UEFA heeft boter op zijn hoofd en luistert ook niet echt naar de clubs. Daar heeft Guardiola wel een punt. Gezien de historie hoort Ajax er meer in thuis dan Arsenal of Spurs, zelfs City. Maar Benfica, Porto etc mis je ook in de line up. Toen de poule fase van de CL ingevoerd wees moest niemand daar wat van weten, dat is nu ook normaal. We zullen zien wat het gaat brengen

20 april 2021 om 17:13

Ajax heeft qua historie nog steeds maar een handjevol clubs boven zich, die horen er zeker bij. Net als Benfica en Celtic. Porto heeft ook voldoende bewezen erbij te horen.

Ik vind die Super League sowieso een wanstaltig idee, waar de Nederlandse clubs hopelijk ver van weg blijven. Maar nog los daarvan: waarom zou je over willen stappen naar een competitie waarin je waarschijnlijk structureel ergens onderin gaat eindigen?

20 april 2021 om 18:02

Waarom zou Ajax daar structurewl onderin eindigen? Aos he alleen de startpremie van 300 miljoen al bij het huidige budget krijgt en daarbij ook nog eens veel hogere sponsorbedragen gaat krijgen door deep te nemen met een wereldwijd uitgezonde competie met aansprekende tegenstanders. Dan gaan de spelers ook niet zo snel meer weg, dus spelen ze zeker niet steuctureel onderin. Sterker nog; Als Ajax de afgelooen jaren hun beste spelers niet hadden hoeven verkopen waten ze nu gewoon 1 van de grote favorieten voor de CL.

Guardiola speelt voor een team waar ze voor een linksback net zoveel betalen als de begroting van een club als Feyenoord. We zitten al in een tijdperk waarin de poen regeert. Die Super League komt er sowieso te zijner tijd.

20 april 2021 om 17:17

Misschien. Maar wanneer clubs losgezongen raken van de basis kan zo een circuit zichzelf ook opblazen.

20 april 2021 om 17:33

Het systeem staat al op instorten volgens mij. Dat heeft de crisis nu wel blootgelegd. Doorgaan op de oude voet is geen optie lijkt me.

20 april 2021 om 17:51

Bayern en Ajax hebben geen groot probleem. Het probleem zit hem momenteel volgens mij vooral bij de mediterrane clubs die uit prestige-overwegingen en vanuit emotie veel te ver gegaan zijn qua risico’s. Dus de Spaanse en Italiaanse topdrie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren