Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Grote schoonmaak bij Barcelona gaat ook ten koste van Afellay’

Laatste update:

Nadat hij dit seizoen lange tijd was uitgeschakeld vanwege een zware blessure, is Ibrahim Afellay inmiddels weer fit. Of er voor de aanvallende middenvelder nog een toekomst is bij Barcelona, is echter onzeker. Spaanse media melden dat de Nederlander het slachtoffer wordt van een opruiming.

/

Volgens Sport zijn er diverse spelers die dit seizoen niet of nauwelijks in actie zijn gekomen en die komende zomer mogen vertrekken; deze grote schoonmaak in het Camp Nou gaat naar verluidt ook ten koste van Afellay. Voormalig Ajacied Isaac Cuenca zou eveneens weg mogen, net als middenvelder Jonathan dos Santos en doelman Oier Olazábal.

Daarnaast lijken reservekeeper José Manuel Pinto (na dit seizoen transfervrij) en aanvaller Cristian Tello (die in de clinch ligt met trainer Gerardo Martino) bezig aan hun laatste weken bij Barça. Afellay staat sinds medio 2011 onder contract bij de Catalaanse grootmacht, die hem overnam van PSV. De 44-voudig Oranje-international werd vorig seizoen een half jaar uitgeleend aan Schalke 04.

Denk je dat Ibrahim Afellay vertrekt bij Barcelona?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Logisch, heeft het nooit en te nimmer waargemaakt en zal niet op het niveau komen van Barcelona.
Zijn concurrenten op de posities zijn overduidelijk 2 a 3 klasses beter en Afellay was vorig jaar niet slim genoeg om dat zelf in te zien. Tel daarbij op dat hij volgens een aantal mensen bij verschillende teams/clubs vinden dat hij een gebrekkige mentaliteit/karakter heeft en je word vanzelf de deur gewezen.

Afellay moet eens kritisch bij zichzelf te rade gaan. Misschien kan hij bij een Everton terecht of iets dergelijks. Een mooie club met veel traditie. Maar dat is wel het niveau dat hij moet gaan zoeken. Want ik denk dat er serieus maar heel weinig clubs die actief zijn ind e Champions league interesse hebben in Afellay.

5 mei 2014 om 12:50

Ja maar die jongrn heeft blijkbaar moeite met accepteren dat hij nooit en te nimmer het niveau van barca zal halen. Het was voor iedereen logisch dat hij een nieuwe club noest zoeken in de winterstop behalve voor Afellay. Moeilijk te denken dat hij al ouder is dan Messi hahaaha

5 mei 2014 om 15:49

onzin affelay speelt wel bij barca hoor. hij heeft daar veel kunnen leren. ieder1 is daar ook lovend over hem alleen barca heeft gewoon te veel goede spelers.
hij is iig een ervaring rijker. spelers als sneijder of zo zijn nooit bij barca gewilt geweest.
dan is het toch echt een compliment naar ibi dat barca hem wou hebben.
het is een topper en ik zou hem graag bij oranje zien.
verder als hij het niveau niet van barca had dan zat hij daar al lang niet meer hoor.

5 mei 2014 om 18:18

veel kunnen leren?? hij is daar al meer dan 3 jaar.
waarvan 95% op de bank tribune en of geblesseerd

5 mei 2014 om 19:19

Met wat daar heeft geleerd kan hij een revalidatiecentrum beginnen.

5 mei 2014 om 12:57

Hoewel je gelijk hebt dat hij het nooit waargemaakt heeft bij Barcelona (en dat ook nooit zal doen) kan je het hem natuurlijk nooit kwalijk nemen dat hij in is gegaan op het aanbod om daar aan de slag te mogen gaan. Zijn houding is wat anders, als het klopt dat hij strontvervelend doet ten opzichte van andere spelers omdat hij ''bij het grote Barcelona speelt'' is dat niet best.

5 mei 2014 om 13:16

@ Pacomemo

Het is hem ook niet kwalijk te nemen dat hij naar Barcelona is gegaan. Dat zou iedereen gedaan hebben. Alleen omtrent Afellay heeft er altijd al wat meer gespeeld. Een paar voorbeelden zijn zo te noemen. Een half jaar voordat Barcelona interesse toonde hebben zowel Liverpool als Arsenal zichzelf gemeld bij PSV om Afellay over te nemen. Voor mij zou dat een perfecte stap zijn vanuit Nederland. Maar Afellay heeft ze beide afgewezen, de redenen zullen we nooit weten maar Liverpool en Arsenal afwijzen als speler uit de eredivisie. Dan heb je het naar mijn idee hoog in je bol zitten.

Natuurlijk hebben we het voor altijd onbevestigde verhaal van het Nederlands elftal over Afellay. Alhoewel van Bommel later de bron bleek te zijn. Iemand die op en top modelprof is en meestal vrij eerlijk was n de media. Waardoor het verhaal toch wel geloofwaardiger word. Maar desondanks weten we nooit of het waar is. Maar je houd de geruchten wel in je achterhoofd.

Over Schalke hoef ik eigenlijk niet eens te beginnen. Van supporter, tot materiaalman, tot fysio, tot team genoten, tot trainers tot het bestuur. Niemand maar dan ook helemaal niemand wil daar ooit nog iets horen over Afellay met zijn instelling en karakter.

Zijn uitspraken vorig jaar na 10 volle wedstrijden qua minuten in 2,5 seizoen dat hij perse bij een club wil spelen die Champions league zou spelen en met minder geen genoegen zou nemen.

En afgelopen winter toen hij alsnog besloot om bij Barcelona te blijven en voor zijn kans te willen gaan.

Alles bij elkaar trek ik 1 conclusie, en dat is dat het zowel qua karakter, zelfkritiek en mentaliteit aan alle kanten verkeerd zit bij Ibrahim Afellay.

5 mei 2014 om 13:38

Laat die jongen zijn eigen keuzes maken, misschien is hij wel gelukkig en heeft ie vrede met een plaats op de bank. Ongetwijfeld geniet hij van de stad en de mensen om hem heen, dat is toch waar het om draait. Niet iedereen wil perse succes om gelukkig te zijn. Hij zal vast een mooie tijd hebben gehad en met topspelers samengewerkt.

6 mei 2014 om 11:23

Arsenal wou toen niet veel geld betalen en als Liverpool en Barca tegelijk komen dan zou ik het ook wel weten.

5 mei 2014 om 13:02

Die jongen had het een beetje hoog in z'n bol zitten. Daarnaast zal Barca hem vast de nodige beloftes gedaan hebben m.b.t. speeltijd. Ik denk dat hij er goed aan zal doen om een flinke stap terug te doen, is het niets voor een nieuw Milan?

5 mei 2014 om 13:10

Ben t niet helemaal eens met je,toen hij kwam speelde hij vaak,tot hij weer eens geblesseerd raakte. Ben absoluut geen fan van m,maar of hij t had gered zonder blessures ik denk t wel. Dus tja soms heeft iemand pech en kan een carrière er ineens heel anders uitzien.

5 mei 2014 om 13:26

Had ik wel verwacht dat hij weg moest, niks gebracht bij Barcelona. zelfde met Labyad, Ze denken dat ze te goed zijn.

5 mei 2014 om 14:30

Heel erg jammer dit jaar was afellay de beste speler van barca

Kom terug bij Psv!!!!!!!!!!!!!!! We need a player like Afellay

5 mei 2014 om 12:38

Meer een echte afmaker, we hebben Depay al...

5 mei 2014 om 13:05

Op het middenveld hij kan juist de belangrijke assisten geven

5 mei 2014 om 13:26

hij kan inderdaad assists geven, het zal wel weer wringen worden op de bank
voor zijn posities heb je al genoeg spelers bij psv zoals maher depay en wijnaldum en misschien willen ze ruiz ook nog een aanbod doen
verder hebben ze op het middenveld nog schaars ritzmaier hiljemark en hendrix (die misschien weer moet verdedigen)
park zal wel stoppen ga ik van uit

5 mei 2014 om 12:43

Juist niet... PSV heeft afmakers nodig en jongens met karakter. Afellay past niet in die profielen.

niet verbazingwekkend natuurlijk, al ben ik wel van mening dat hij in de winterstop een beetje gek is gemaakt door barca door zo nu en dan speeltijd te krijgen zodat hij hoopte op een kans en hij er dus niet voor koos om weg te gaan en de transfer deadline was nog niet voorbij of hij zat alweer op de tribune

Ik zou hier als PSV-zijnde eens werk van gaan maken..

5 mei 2014 om 13:49

Jippie nog een middenvelder, al is het wel 1 met speciale kwaliteiten voor de eredivisie.
PSV moet een killer halen voor in de spits en de verdediging kan ook wel iets gebruiken

6 mei 2014 om 15:01

Wel eentje die je altijd terug moet willen. Net als Ajax vd Vaart moet halen..

Affelay moet mooi naar een club ald Liverpool, Schalke, Dortmund vertrekken. Europese subtop.

5 mei 2014 om 12:42

Dortmund en liverpool zal die zeker niet slagen. Dortmund is gwn top en bij liverpool heeft die niks te zoeken met sterling sturrigde en suarez, zag je ook met assaidi

5 mei 2014 om 12:46

Bij Dortmund zou hij de concurrentie kunnen aangaan met die Mkhtriyan, toch?

5 mei 2014 om 13:02

Eerder Reus lijkt me. Hij is een linksbuiten/links midden toch?

5 mei 2014 om 13:17

Hij kan ook als middenvelder (dus concurreren met Mhiktaryan), en ik denk dat Reus vertrekt. En voor de breedte is ie sws een versterking.

5 mei 2014 om 13:47

Precies, Reus is niet meer houdbaar voor Bvb. Ik geloof ergens gelezen te hebben dat hij een clausule heeft van rond de 35 miljoen. Dus die zal snel worden opgepikt. Affelay is wel een technische voetballer die in een goed combinerend elftal past. Ik zou hem wel willen zien onder Klopp

5 mei 2014 om 12:45

@ Tygoo

Schalke wil hem helemaal niet meer zien. Na het fiasco van Afellay bij Schalke. Van bestuur tot spelersgroep tot fysiotherapeuten kotst iedereen hem daar uit. Daarbij heeft hij ook gelijk niet zo een goede naam gemaakt in Duitsland. Dortmund is voorlopig gewoon 2e in Duitsland en daarmee een topclub boven Schalke. Die hebben ook geen trek in Afellay.

Liverpool, Arsenal, City, United, Chelsea zijn allemaal te hoog gegrepen voor Afellay. Daarnaast zullen Liverpool en Arsenal allebei nog wel een keertje achter de oren krabben toen een fitte Afellay hun af wees.

De Champions league ploegen uit Engeland, Duitsland, Frankrijk en Spanje zullen niet zo snel geinteresseerd zijn. Misschien een italiaanse ploeg maar dat verwacht ik ook niet. Hij zal zich echt moeten gaan focussen op clubs van positie 5 tot en met 10 in deze competities denk ik.

5 mei 2014 om 12:48

@ D - bergkamp

Ik weet dat hij 2 jaar geblesseerd is geweest, maar deze jongen heeft nog altijd voetbalkwaliteit. Hij is waarschijnlijk fully loaded qua geld, dus een grote stap terug naar een club als Ajax & daarna naar een club als Tottenham zou een goede kunnen zijn.

5 mei 2014 om 13:10

@ Tygoo

Het ligt er maar net aan wat zijn eisen zullen zijn aan een club. Eerder gaf hij aan naar een club te willen die Champions league speelt. En ik zou serieus niet weten welke club die CL speelt interesse zou hebben in Afellay.

Daarom noem ik ook andere voorbeelden, bij teams die in het linkerrijtje voetballen maar dan voor plek 5 tot 8 spelen kan hij weer op niveau komen en veel minuten maken.

5 mei 2014 om 13:19

Ajax en Celtic kunnen hem wel gebruiken. Wie weet ook RBS en Basel, na het verkopen van enkele sterspelers.

5 mei 2014 om 13:30

Alsjeblieft niet bij Ajax aub, ik denk dat weinige zitten te wachten op een El Hamdaoui de tweede. Daarbij gaat dit een vreselijk lastig verhaal worden voor Afellay. Afellay vindt zichzelf nog steeds een topspeler en zal in zijn hoofd waarschijnlijk met clubs als AC Milan, Schalke, Tottenham etc zitten. Ik vraag me ook af of zijn ego het aankan als straks geen enkele club van dat kaliber zich gaat melden. Daarbij is hij de afgelopen jaren erg veel geblesseerd geweest en staat hij inmiddels te boek als lastige jongen in de groep. Het was sowieso al einde carriere op het moment dat hij bij Barcelona tekende, dat blijkt nu ook wel.

5 mei 2014 om 20:03

@ D-Bergkamp
Het fiasco van Schalke.. Omdat hij geblesseerd raakte, niet omdat hij het niveau niet aankon. Toen hij speelde was hij op gegeven moment gewoon de beste speler bij Schalke.

Ik zie dat je nogal in herhaling valt en constant hetzelfde post. Waar komt die haat vandaan?
En ga niet zeggen dat het geen haat is,want je kan jezelf niet serieus nemen, als je zegt dat hij niet het niveau van Arsenal heeft.

En weet je zeker dat hij Liverpool heeft afgewezen? Of ga je weer op een roddel af. Net zoals die roddel die jij voor waarheid aanneemt, omdat 'waarschijnlijk' van Bommel het de wereld in heeft gegooid? Ik heb het van Bommel nooit horen zeggen. En ik vind het meer een verzinsel van die snor van Vi

Succes met je haat campagne.

5 mei 2014 om 20:36

Hij heeft het bij Schalke inderdaad best aardig gedaan in de wedstrijden die hij gespeeld heeft. Hij was zelfs nog een paar keer beslissend met een goal tegen Dortmund en ook in de CL speelde hij twee keer prima tegen Arsenal met een goal en een assist. Verder scoorde hij nog tegen Wolfsburg als ik het me goed herinner.

Toen hij eenmaal geblesseerd raakte in die totaal nutteloze oefeninterland tegen Duitsland in de Arena, die in een bloedeloze 0-0 eindigde, is het pas misgegaan. Vanaf dat moment heeft hij zich eigenlijk niet meer laten zien in Gelsenkirchen en dat is bij alles en iedereen bij Schalke in het verkeerde keelgat geschoten, omdat Schalke toch zijn niet geringe salaris doorbetaalde. En op de momenten dat hij dan toch nog naar de Reha, dus bij de fysiotherapeuten kwam, vond hij dat hun handelswijze onjuist was en is vervolgens naar Barcelona teruggekeerd om te herstellen. Dat is eigenlijk het probleem gebleken met Afellay in zijn tijd bij Schalke.

Ik vind zijn blessure nog een van de meest jammere gebeurtenissen dat seizoen vanuit Schalke-oogpunt. Hij was anders een behoorlijke toegevoegde waarde geweest in het team dat seizoen.

Overigens gaan er geruchten dat hij komend seizoen weer zou terugkeren bij Schalke, maar deze zullen we maar met een korrel zout nemen. Ik denk dat de club daar niet meer aan gaat beginnen na al die gebeurtenissen.

5 mei 2014 om 21:22

@ Stua

Zoals Webo hieronder prima uitlegt ging het niet om de kwaliteiten van Afellay. Het duurde even voordat hij in vorm kwam bij Schalke maar heeft daarna een paar wedstrijden vrij aardig gespeeld. Helaas kwam tijdens zijn blessure zijn mentaliteit naar boven. Is 4 maanden niet bij Schalke geweest terwijl hij wel door hun betaald werd. Had commentaar op de fysiotherapeuten en trainer. Maar vraag maar aan een aantal Schalke volgers hoe die over Afellay en zijn periode bij Schakle denken.

Het is geen haat, ik stel een aantal mogelijke scenario's voor. Over Arsenal en Liverpool, het is nooit officieel bevestigd dat beide clubs interesse hadden. Maar ze werden wel heel erg nadrukkelijk gelinkt aan Afellay en wilden volgen vele betrouwbare media 9 mil + neerleggen. Ik ga niet af op 1 krantje als de Daily Fail. Maar op basis van meerdere kranten.

En er is tijdens het EK een heleboel naar buiten gekomen. Veel is achteraf bevestigd door onder andere van Bommel en Johan Derksen heeft openlijk op tv toegegeven dat van Bommel zijn informant was. En tja, of je het eens ben met de snor is een tweede. HIj neemt belachelijke standpunten in. Maar op basis van inside informatie is hij vrijwel het meest accurate blad van Nederland. En de informatie over zulk soort dingen zijn vrij serieus te nemen als het uit de VI komt. Deze doen, in tegenstelling tot Telegraaf en AD, namelijk wel gedegen voetbalonderzoek.

Hou me ten goede, lang niet alles klopt wat hij schrijft. En lang niet alles wat ik hier boven heb beschreven klopt. Maar alles bij elkaar kan je een mogelijke conclusie trekken dat Afellay qua karakter niet 100% in order is.

6 mei 2014 om 11:46

Hij heeft alleen Schalke voor Liverpool gekozen omdat Schalke toen champions league speelde.

6 mei 2014 om 11:51

Blijkbaar heb je het programma Derksen en Bommel niet gezien want daar had van Bommel bevestigd dat Afellay daar niks mee te maken had. Is het niet opvallend dat de bron altijd VI is als Afellay zich misdraagt. De enige keer dat Afellay dat dat niet gebeurde was toen hij de medische staf had uitgescholden voor amateurs.

5 mei 2014 om 13:44

hahahaha, grappig dat je Schalke noemt. Daar heeft hij op huurbasis gespeeld en Niemand in de club wil hem daar ooit terugzien. Minachtend doen naar iedereen omdat hij bij Barca onder contract staat (ik zeg dit omdat als ik zeg speelt dan zou ik liegen) Hij zit nooit bij de wedstrijd selectie en mag altijd van de tribune toekijken net zoals alle barca fans...

5 mei 2014 om 19:57

Blijf maar lachen met je reactie die op mij nogal dom over komt. Minachtend doen omdat hij bij Barcelona onder contract staat, dat was een andere roddel. Dat ging over Oranje en had niks met Schalke te maken.

Het was natuurlijk ook geen grote schoonmaak geweest als Affelay mocht blijven.

Een brede kern is ook belangrijk, benieuwd hoe Barcelona dat dan gaat opvangen. Er zullen dan ook spelers voor terug moeten komen.
Had ik nou eerder gelezen dat Barcelona misschien het dubbele gaat uitgeven dan eigenlijk kan om te bouwen aan een team voor aankomende jaren? Als dat zo is, ben ik benieuwd wie er allemaal komen. Dat zullen dan spelers zijn in de leeftijds categorie 21-26.

5 mei 2014 om 13:59

Eigenlijk is het vrij makkelijk om deze spelers op te vangen aangezien ze allemaal amper iets hebben gespeeld bij Barcelona. Jordi Masip als 2e of 3e keeper, Deulofeu kan teruggehaald worden, maar dat zou ik niet doen.

Sandro Ramirez zou bij de kern komen, Rafinha ook. Op die manier heb je al 4 vertrekkende spelers opgevangen. Bojan kan terugkomen en kan een goeie wisselspeler worden in grote noodzaak.

Dos Santos moet gewoonweg niet vervangen worden want hij heeft echt niets gespeeld. Dit is echt een kwestie van de kern opkuisen, en de spelers die echt geen toegevoegde waarde hebben laten gaan.

Zelfs al worden deze spelers niet vervangen, dan maakt dat voor de breedte van de kern niets uit. Hooguit op training is er dan minder volk aanwezig.

5 mei 2014 om 17:43

Ja, die geruchten hoor je nu ook steeds meer en meer. Komt gewoon door het wanbeleid van dit bestuur dat er nu zo rigoureus door geselecteerd moet worden. Maar goed, de vaste kern van de komende jaren zal bestaan uit: Piqué, Jordi Alba, Busquets, Fabregas, Iniesta, Messi, Neymar en Pedro. Xavi noem ik bewust niet omdat hij al op leeftijd begint te komen, maar zolang Oliver Torres of Koke niet worden aangetrokken zal Xavi onbetwist basisspeler blijven. Niemand die het spel zo kan verdelen en temporiseren (Ja 1 van bovengenoemde namen of Modric). Van Alexis worden de geruchten ook hardnekkiger, persoonlijk hoop ik niet dat hij vertrekt. 18(!) goals voor een winger is gewoon perfect en zijn veldspel is ook veel beter geworden. Alhoewel er nog steeds ruimte voor verbetering is.

Degene die om welke reden dan ook de club zullen verlaten en in mijn ogen ook moeten verlaten zijn: Valdes, Puyol, Pinto, Song, Mascherano, Daniel Alves, Jonathan dos Santos, Cuenca, Tello, Afellay en Sergi Roberto.

- Ter-Stegen zal hoogstwaarschijnlijk Valdes vervangen en daarnaast zou ik Masip gewoon de kans geven, het is een groot talent.

- Als opvolger van Puyol zou ik ten alle tijden mijn pijlen richten op een beest, die snelheid heeft, fysiek sterk is en bikkelhard is in de duels: Mangala bombarderen tot top prioriteit.

- Opvolgers van Daniel Alves zijn imo 2 kandidaten: Juan Cuadrado en Danilo. Cuadrado is fysiek ijzersterk, heeft loopvermogen, is technisch en kan makkelijk als aanvallende back spelen. Daniel Alves was bij Sevilla ook altijd rechtshalf/verkapte rechtsbuiten. Danilo is in potentie een hele goede. Maakt mij niet zoveel uit welke van de 2 het wordt, het gaat vooral om verjongen en spelers die binnen de profielschets passen. Beide heren voldoen hieraan.

- Song en Mascherano zijn het beiden gewoon net niet voor Barcelona. Voor Song zou ik gewoon toptalent Sergi Samper doorschuiven. En als vervanger van Mascherano zou ik een aankoop doen: Laporte of Benatia genieten mijn voorkeur.

- Jonathan dos Santos en Sergi Roberto zijn subtoppers. Bij een Valencia, Sevilla, Villarreal of Athletic Bilbao zouden ze goed passen denk ik. Geen materiaal voor de absolute top. Rafinha terughalen en veel minuten geven, die is namelijk wel een toptalent met de nodige potentieel. Daarnaast zou ik toch voor Koke of Oliver Torres gaan. Barca had met de verkoop van Villa een optie op 2/3 grote talenten, als dat 1 van de 2 is zou ik daar werk van maken. Daarnaast heb je eventueel ook nog Denis Suarez rondlopen bij Barca B. Koke heeft zich wel meer bewezen dan Oliver Torres, maar die Oliver Torres is qua speelstijl echt 2 druppels water Xavi.

- Tello, Cuenca en Afellay: allemaal niet waargemaakt helaas voor hun. Maar we hebben met: Pedro, Neymar en Alexis een meer dan uitstekende aanval. Deulofeu zou ik terughalen en je hebt nog Adama Traore in de jeugd.

- Mocht er geld over zijn zou ik een goedkope maar wel toegevoegde nr 9 halen. Een type als Oscar Cardoso ofzo.

Wissels:
GK: Masip
Defensie: Montoya, Adriano en Laporte/benatia.
Middenveld: Xavi, Fabregas, Sergi Samper en Rafinha.
Aanval: Alexis, Deulofeu, Adama Traore en Cardoso.

Dan heb je een 23-koppige selectie die veel meer balans heeft: jonge talenten, ervaring, snelheid, techniek en vooral ook meer lengte en fysieke kracht. Van alle topclubs en zelfs sommige subtop clubs heeft Barca verreweg de slechtste centrale verdediging. Jonge jongens zijn hongerig, daar waar een fabregas, xavi en messi er nu een beetje bij rondlopen met het idee dat het op 75% ook wel kan. Het eerste wat Luis Enrique zal moeten terugbrengen is de 7 seconden regel. Het continue vastzetten en jagen op de bal. Als dat terug is, is een groot deel van het probleem al opgelost geloof me. Barca loopt teveel achteruit nu, dat kunnen ze gewoon niet. Ze zijn het best als ze vol op de aanval kunnen spelen, dan spelen ze hun beste voetbal.

Met Mangala, Cuadrado, Laporte/benatia heb je veel meer lengte en fysieke kracht in je team. Met Rafinha, Deulofeu en Sergi Samper heb je je grootste talenten uit de cantera bij het 1e (thiago en Muniesa even achterwege gelaten). Tata doet helemaal niets met onze jeugd. En we hebben een veel sterkere bank.

Ter-Stegen
Cuadrado
Piqué
Mangala
Jordi Alba
Koke/Torres
Busquets
Iniesta
Pedro
Messi
Neymar
6 mei 2014 om 10:18

Klinkt goed wat je verteld, maar wat betreft de talenten die de mag ophalen bij Atletico vraag ik me af hoe dat zit. Geldt dat ook voor spelers zoals Koke die al vaste basiskrachten zijn? Ik denk het niet en je zal dan flink moeten aftikken. Koke is dat geld overigens wel waard, wat een middenvelder is dat!

Ik hoop voor je dat het haalbaar is. Spelers zullen extra geld moeten kosten wanneer Real of Barcelona je naam is.

Goh, lekker zijn carrière vergooit, domme dwaas.

5 mei 2014 om 12:55

Waar slaat dat nou weer op? Die jongen heeft jaren lang rondgelopen bij het beste team aller tijden en is een avontuur rijker. Hij wist zelf ook gerust wel dat hij geen basisspeler zou worden, maar een club als Barcelona heeft ook wisselspelers nodig. Elke club heeft wisselspelers nodig, vergooien die dan allemaal hun carrière? Als hij liever reserve is bij een grootmacht als Barcelona dan pak hem beet alles spelen bij een Schalke, wie ben jij dan om hem een domme dwaas te noemen? Hij heeft met de beste spelers ter wereld getraind en af en toe gespeeld (met mooie momenten zoals de assist op Messi in de halve finale Cl), woont in een prachtige stad, heeft waarschijnlijk een uitstekend salaris op mogen strijken en maakt deel uit van de club waar hij altijd al fan van was. Dat is toch een prachtig avontuur? Tel daar nog eens bij op dat hij ontzettende pech heeft gehad met zijn blessureleed, anders had hij echt nog wel meer minuten gemaakt hier en daar. Sorry, maar jouw kijk is echt enorm kortzichtig. Het is altijd makkelijk om vanachter je pc te roepen dat je een club als Barcelona maar moet afslaan en tegen een lager salaris bij een mindere club moet gaan voetballen om meer minuten te maken. Hij heeft de opties afgewogen en dit wilde hij kennelijk het liefst, nogmaals: Wie ben jij dan om dat te bekritiseren?

5 mei 2014 om 12:58

Makkelijk praten vanuit je zetel. Die jongen heeft een opportuniteit gezien en heeft zijn kans gegrepen; soms slaag je, soms niet, maar dat maakt je allerminst dom.

5 mei 2014 om 13:21

Wat een onzin. Als Barcelona komt zeg je daar geen nu tegen. Nog sportief en zeker ook niet financieel. Je moet voor het hoogste gaan. Hij had natuurlijk spelers als Iniesta en Xavi voor zich en wist dat hij in het begin geen basisplaats kon claimen maar wellicht langzaam zou worden klaargestoomd. Hij deed het in het begin ook helemaal niet onaardig. Pakte zijn speelminuten langzaam mee. Maar raakte op een heel vervelend moment geblesseerd.

Zijn uitleenperiode bij Schalke was geen succes, wellicht had hij het inderdaad nog wat te hoog in zijn bol. Nu zal hij toch wel inzien dat hij bij een subtopper weer moet gaan spelen...wie weet kan hij dan ooit alsnog de stap naar de top maken, in principe heeft hij daar het talent voor. Als hij zich er maar wel nu toe kan zetten zich bij een subtopper uit de naad te werken.

Al bij al was zijn periode bij Barca geen succes maar dat kwam vooral door een akelige blessure. Achteraf is makkelijk praten. Bovendien kan hij nog een aantal jaren mee en heeft hij toch neem ik aan het een en ander bijgeleerd door dagelijks met wereldtoppers te trainen. Zijn carriere is dus heus niet vergooid, hooguit enige stilstand.

Off: Hoe vaak is het bericht van een schoonmaak in Barcelona al wel niet voorbijgekomen op Vz?
On: Natuurlijk logisch dat deze spelers het veld moeten ruimen. Komen eigenlijk simpelweg te kort voor Barça.

5 mei 2014 om 13:20

Haha, afgelopen 2 of 3 jaar ben ik het al tegengekomen en Afellay zit er nog altijd. Doet hij toch iets goed.

Hopelijk vindt hij een mooie club waar hij nog 3 jaar op een zeker hoog niveau kan spelen, heeft nog maar een paar jaar te gaan.

Het is te begrijpen dat Barcelona afscheid neemt van Afellay. Leuke voetballer, maar het niveau van Barcelona is te hoog voor hem! Daarnaast hebben de blessures hem ook niet geholpen. Ik denk dat hij gewoon lekker een stapje terug moet doen want voetballen kan hij zeker wel.

Overigens denk ik ook dat Barcelona Tello niet zou missen. Vind het geen voetballer die het verschil kan maken voor Barcelona.

Iedereen uit het artikel mag weg ... Deze zomer hopelijk kwaliteit ipv kwantiteit kopen.

5 mei 2014 om 13:49

stel dat het transferverbod er alsnog komt voor deze zomer zou ik geen keeper weg gaan doen.. Die Oier Olazábal kan best nog van pas komen dan. Of zijn er keepers op dit moment bij Barca B die zouden kunnen doorstromen die beter zijn dan Oier Olazábal?

5 mei 2014 om 13:52

Je hebt uiteraard gelijk. Ik ga er gewoon van uit dat het transferverbod voorlopig opgeschort is.

Begrijpelijk. Barcelona heeft, mede door zijn blessure, weinig plezier aan hem beleefd. Toch is Affelay voor elke club in de eredivisie aan waardevolle speler, mits hij zijn oude niveau weer kan halen. Die komt wel weer aan de bak.

Kom maar terug naar psv ibi. We hebben op het middenveld ook iemand nodig die een goal kan maken.

5 mei 2014 om 13:51

Haal dan een echte spitst

Maar die beslissende assist tegen Real Madrid in de halve finale van de Champions League pakken ze hem niet meer af en dat is ook de reden dat hij bij Barcelona best wel populair is. Zoveel heeft hij niet meegedaan dus ik denk dat er ook maar weinig mensen zijn die weten dat hij het niveau op de lange termijn niet aan kan.

Brands doe je ding!!!
Maak IBI patron van PSV ,hij heeft de ervaring en kwaliteit om psv op het middenveld te gaan sturen.

5 mei 2014 om 18:45

Is wel iemand met de nodige ervaring, dat hebben we wel nodig, maar hebben we dan niet teveel middenvelders?

Voor PSV-fans...Nee, Ibi komt heus niet terug naar Psv. Hij gaat niet 80% van zijn salaris inleveren. Bovendien denk ik dat het geen succes zal zijn, want Ibi voelt zich veel te goed voor de Eredivisie.

Jammer dat Ibi op het verkeerde moment vreselijk geblesseerd raakte, want in het begin pakte hij toch zijn speelminuten mee en deed dat niet onaardig. Hij zal zich nu via een subtopper, waarschijnlijk in de Premier League of de Bundesliga (hoewel hij bij Schalke niet echt indruk heeft gemaakt) moeten terugknokken.

5 mei 2014 om 16:23

De clubs uit de tpcompetities zullen niet in de rij staan denk je wel? Ibi zal misschien wel eieren voor zijn geld kieen en voor een miljoen bij psv weer wat eigenwaarde terug willen verdienen.

7 mei 2014 om 10:45

Niet in de rij staan nee, maar een subtopper uit Spanje, Duitsland, Engeland of Italie zal zich wel melden. Daar kan hij nog altijd veel meer salaris verdienen en bovendien is het zijn eer te na om weer in de Eredivisie te gaan spelen.

PSV moet Wijnaldum verkopen (of als rv gebruiken, maar dat zie ik niet gebeuren met Narsingh), als ze met een 10 gaan spelen en dan Ibrahim Afellay binnenhalen. Wijnaldum heeft teveel laten zien om ineens op de bank plaats te moeten nemen.

Ajax moet Isaac Cuenca gewoon binnenhalen en hem een 4-jarig contract aanbieden, om hem na 1 of 2 goede seizoenen met dikke winst te verkopen. Het 1e (halve) seizoen moet ie waarschijnlijk weer in het ritme komen, maar als je ook Bojan koopt dan denk ik dat je veel aan ze gaat hebben. Ook in Europa. Met Zivkovic heb je nog een geweldige spits, een ander type en nog jong. Sigi en Siem moet je verkopen voor een goed bedrag met bonussen. Danny Hoesen zou ik erbij houden, Lasse Schöne zou ik verkopen voor enkele miljoenen. Lukoki zou ik ook verkopen. De Sa kan je er prima bijhouden, mits hij tevreden is met een reserverol.

opstelling Ajax! Met op de bank:
Hart
denswil/ Van Rijn
serero/ andersen
fisher/ schone/ ziv

Cillesen
tete
veltman
heitinga
boilesen
klaassen
blind
ziyech
kostic
van der vaar
affelay
5 mei 2014 om 13:46

Lekker met Football manager/fifa bezig?

Kom op wees een beetje eerlijk, je opstelling slaat nergens op.

Tsja was te verwachten natuurlijk. Het is sowieso maar de vraag op wat voor niveau deze jongen zit op het moment. Heeft al zo ongelofelijk lang geen hele wedstrijd meer speelt dan wel een seizoen fit geweest. Hij had al veel eerder moeten vertrekken want de hele wereld kon zien dat hij het niveau never nooit aan kon en kan. Maar meneer durfde dit zelf niet toe te geven, zal die ook niet doen denk ik. Weer iemand die een groot gedeelte van zijn carrière heeft vergooid. Hij had na PSV ergens naar een subtopper in Engeland, Spanje of Duitsland moeten gaan. Maar een goed gevulde portemonnee is natuurlijk ook wat waard...

Dit nieuws kon je al bekend maken toen hij net in Barcelona was aangekomen. Het is overduidelijk dat hij tekort komt voor Barcelona, domme aankoop ook.

Misschien is hij wat voor Dortmund als Reus wordt verkocht. Alhoewel hij de laatste tijd niks bewezen heeft natuurlijk mag hij in zijn handjes knijpen als een mooie club überhaupt interesse toont in hem.

Eindstand: 4 seizoenen weggegooid.
Seizoen 2010-2011 16 wedsrijden
Seizoen 2011-2012 4 wedstrijden
Seizoen 2012-2013 0 wedstrijden (10 Schalke)
Seizoen 2013-2014 1 wedstrijd

Dan kan je spreken van een zeer slechte keus, waar Affelay stil heeft gestaan. Zelfs bij Schalke kon hij het verschil niet maken. Zonde een speler met redelijk veel potentie, maar toch even blind en te vereerd was dat Barcelona op de deur klopte.

5 mei 2014 om 16:20

Zou jij geweigerd hebben???

6 mei 2014 om 08:27

Zeg ik dat?

Of anders gezegd.. Zou jij anders kunnen concluderen?

6 mei 2014 om 10:41

Nee maar iedere jonge speler had toch dezelfde keuze gemaakt?

Enorm grappig eigenlijk hoe snel men vergeet wat voor een klassespeler iemand kan zijn. Afellay speelde in de Eredivisie alles kapot en was bij de nationale ploeg de beste linksbuiten. Mits fit is deze jongen een topper, weliswaar niet het kaliber Barcelona (maar wie is dat wel). Bij ploegen alle engelse topploegen zou deze jongen schitterend uit de verf komen. Ik hoop echt dat hij zijn portie blessureleed gehad heeft en dat hij de criticaster eens laat zien wat hij kan.

5 mei 2014 om 15:08

Ja absoluut, in potentie toch een erg goede voetballer. Heeft flink wat pech gehad met blessureleed. Maar hé zelfs als hij fit was had ik het nog maar moeten zien. Deze jongen had ondertussen een dragende speler moeten zijn die spelers als sneijder en van der vaart in oranje had kunnen doen vergeten.

Logisch dat Barcalona van hem af wilt, een speler die niet speelt is gewoon geld verspilling. Nu vraag ik me af welke clubs belangstelling in een speler hebben die al zolang niet gespeeld heeft, maar goed in de voetbalwereld gebeuren continue "aparte" zaken. Ego of geen ego de grote clubs die Champions League spelen zullen zich denk ik niet melden. Wat dat betreft zal hij moeten bewijzen bij een subtopper, wellicht dat hij dan alsnog een stap kan maken.

Als die Jonathan Dos Santos weggaat, zou Ajax een poging moeten wagen om hem op te pikken. Die Mexicaan kan heel aardig ballen en zou een perfecte vervanger voor Serero zijn. Heeft meer technisch vermogen, meer ervaring, meer body. Probleem is alleen dat hij best duur zal zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren