Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Afellay ziet naast Tillman opmerkelijke uitblinker bij PSV: ‘Kleine pitbull’

Laatste update:

Ibrahim Afellay is erg onder de indruk van de prestaties van Mauro Júnior, zo laat hij weten bij NOS Studio Voetbal. De middenvelder van PSV had volgens de analist een groot aandeel in het gelijkspel van de koploper tegen Feyenoord en liet zien een waardige vervanger te zijn voor de ontbrekende Joey Veerman en Ismael Saibari.

Mauro kreeg in de topper tegen Feyenoord een basisplaats op het middenveld van PSV, mede doordat trainer Peter Bosz niet kon beschikken over Veerman en Saibari, die ontbraken wegens blessures. Mauro kreeg tevens de voorkeur boven Isaac Babadi, die deze week zijn contract bij PSV verlengde.

Die rol op het middenveld vulde hij erg goed in volgens Afellay. “Mauro Júnior, deze kleine pitbull, speelde echt geweldig. Hij raakte niet in paniek wanneer hij onder druk gezet werd, bovendien maakte hij erg goede keuzes aan de bal.”

“Ook in het drukzetten was hij super belangrijk voor PSV. Hij veroverde ook heel veel ballen, bewaart daarna het overzicht, speelt de bal naar voren. Ga er maar aan staan om een van je beste spelers te vervangen in zo’n grote wedstrijd”, aldus een geïmponeerde Afellay.

Ook over het spel van Tillman was de analist erg te spreken. De Amerikaanse middenvelder was tegen Feyenoord verantwoordelijk voor de openingstreffer, maar liet nog veel meer mooie dingen zien.

“Hij doet dingen die niet elke speler kan en heeft ook altijd oog voor zijn medespelers. Hij draait goed weg, speelt zichzelf vrij, speelt daarna de bal snel door", aldus Afellay. Tillman maakte verder indruk met enkele individuele acties. “Deze sleepbeweging, prachtig”, geniet de oud-middenvelder. “Daarna houdt hij de controle, versnelt hij nog een keer. Het is echt ontzettend knap wat hij laat zien.”

“Soms oogt het nog wel wat laconiek bij hem. Dan lijkt het alsof het hem allemaal niks kan interesseren. Alsof hij met zijn hoofd in Amerika zit, terwijl hij in het Philips Stadion staat. Maar hij heeft zoveel kwaliteit, het is echt een jongen met ontzettend veel potentie. Ik hoop van harte dat PSV de koopoptie op Tillman gauw gaat lichten”, besluit Afellay.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mauro krijgt te weinig waardering, speelde in de Braziliaanse jeugdelftallen met vinicius standaard als basisspeler op 10, een ontzetten technische en verfijnde voetballer die nooit klaagt en zich altijd 1000% inzet, waar hij ook word neer gezet valt hij nooit door de mand

3 maart 2024 om 23:45

Vond hem een paar seizoenen geleden ook echt goed als back. Denk toch dat hij daar meer potentie heeft eigenlijk.

4 maart 2024 om 06:43

Bij de PSV supporters is Mauro volgens mij wel erg populair. Ik weet niet of hij met zijn kwaliteiten het best tot zijn recht komt op het middenveld maar het mooiste aan Mauro vind ik eigenlijk wel dat je hem letterlijk op elke positie kunt neerzetten en hij zal altijd 110% geven en zakt eigenlijk nooit door het ijs. Voor mij is hij naast een uitstekende back ook een ideale 12e man.

4 maart 2024 om 07:35

Mauro is populair. Blij dat hij terug is, kunt m overal neerzetten. Ik zou m wel eens willen zien op de plek van Bakayoko

Mauro is gewoon een unieke speler. Zonder enig ritme is hij tegen zowel Feyenoord als Ajax een van de beste PSVers op het veld. Dat is echt heel erg knap. Als die jongen een langere serie wedstrijden achter elkaar kan spelen zoals onder Schmidt dan stijgt hij tot grote hoogte. Het wordt tijd dat Stewart zijn contract gaat verlengen

4 maart 2024 om 09:49

Inzake Vertessen waren we het wellicht niet eens, maar hier kan Stewart de bal niet laten vallen inderdaad. Mauro mag wat mij betreft een aanbieding krijgen die ook uitspreekt dat hij zeer gewaardeerd wordt.

Ik vermoed dat Bosz dit ook wel duidelijk aan zal geven, die lijkt hem ook elke keer complimenten te geven namelijk.

Ik weet niet of ik de enige ben maar ik vind Tillman net als Bakayoko een doorsnee voetballer. Vielen tegen Dortmund volledig door de mand. Slordig, veel balverlies.

3 maart 2024 om 23:32

Als je Tillman echt een doorsnee voetballer vind moet ik helaas mededelen dat je er geen kijk op hebt

4 maart 2024 om 07:57

Ja je bent de enige. Als je zijn talent niet herkent heb je er idd weinig kijk op.

Mauro Jr gaat rustig verder met waar hij voor zijn blessure mee bezig was. Afjagen, voetballen met veel pit en aan de bal goede keuzes maken. Hij is hier niet geboren en is zo klein en fragiel maar hij werkt zich dood voor het shirt. Op welke positie boeit hem totaal niet. Voor hem is het een hele grote eer om voor PSV te voetballen. Man wat hoop ik dat Stewart zijn contract snel verlengd en hij nog vele jaren bij PSV actief blijft. Een van mijn favoriete PSVers. Dit soort jongens moet je koesteren.

Mauro blijft wel een heel apart geval. Jarenlang was hij een aanvallende middenvelder die eigenlijk niet echt goed genoeg was voor PSV. In 2021-2022 werd hij ineens als back gebruikt, en dat werkte gek genoeg hartstikke goed. Ik durf zelfs te zeggen dat hij in dat seizoen een van de betere spelers van PSV was. Hij is daarna lang geblesseerd geweest, en nu is hij ineens weer terug als backup voor het middenveld. Hij geeft altijd 100%, maakt weinig fouten, in elke wedstrijd die hij speelt scoort hij een (ruime) voldoende. Maar toch, ik weet niet waar het 'm in zit, maar ik denk dat hij het uiteindelijk niet gaat redden als middenvelder bij PSV. Er zijn nou eenmaal andere opties die momenteel toch beter zijn. Ik denk dat Mauro vooral moet hopen dat PSV Dest niet kan behouden, en dan moet hij zich maar weer gaan richten op de linksbackpositie.

4 maart 2024 om 00:53

Zijn seizoen in Almelo liet wel al zien dat hij veel in zijn mars had. In 2021/2022 blonk hij uit op beide back posities. Je kan dus heel veel kanten op met die jongen.
- Vertrekt Teze? Dan kan Mauro hem in principe opvolgen.
- Blijft Dest niet? Dan zou Mauro op linksback kunnen.
- Je zet Dest op rechts en Mauro op links mocht alleen Teze vertrekken.
- Moet Schouten of de opvolger van Veerman rust krijgen of gewisseld worden? Dan kan Mauro er spelen.
- Vertrekt Boscagli en wil je voetballend vermogen vanuit achteruit? Zet Schouten een linie terug en Mauro op 6.
Dat “grinta”, voetballend vermogen, clubliefde en multifunctionaliteit moeten we echt koesteren want aan speelminuten zal het echt niet liggen.

4 maart 2024 om 08:43

"- Vertrekt Boscagli en wil je voetballend vermogen vanuit achteruit? Zet Schouten een linie terug en Mauro op 6."

Schouten heeft al duidelijk aangegeven dat hij veel liever op het middenveld speelt. Dus ik denk niet at hij het op prijs zal stellen als je hem tot permanente cv bombardeert.

4 maart 2024 om 18:19

Het hoeft ook niet permanent. De CL variant kan je ook af en toe toepassen of gedurende de wedstrijd, zoals gisteren. Mijn punt is meer dat het aan aantal speelminuten of rol in de selectie niet zal liggen.

Wanneer gaat de platte kar de straat op.

Mauro speelde inderdaad heel sterk gisteren. Waardig vervanger van Veerman en Saibari is natuurlijk niet te zeggen, dit omdat het totaal andere types zijn. Maar in de rol van gisteren, een prima alternatief. Met de vele pijntjes in onze selectie zal die nog genoeg aan spelen toe gaan komen. Maar gezien de druk op het middenveld zal die toch waarschijnlijk kind van de rekening worden als iedereen fit is. Maar voor mij absoluut een ideale(onmisbare) twaalfde man

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren