Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Feyenoord dreigt net als Ajax talent te verliezen aan Man United’

Laatste update:
/

Ajax raakte tijdens de voorbije transferperiode de talentvolle Timothy Fosu Mensah kwijt aan Manchester United. De Engelsen lieten officieel weten dat zij erin waren geslaagd de pas zestienjarige verdediger los te weken uit de jeugdopleiding van de Amsterdammers en aan zich te binden. Na Ajax krijgt nu mogelijk ook Feyenoord te maken met het speurende oog van Louis van Gaal en de scouts van Manchester United.

De Daily Mail schrijft dat Tahith Chong indruk heeft gemaakt op de Engelse topclub. De pas vijftienjarige middenvelder wordt op Varkenoord gezien als een groot talent, dat in de komende jaren de overstap zou kunnen maken naar het hoogste elftal. Hij maakt nu deel uit van Onder-17 en komt ook uit voor het Nederlands elftal in zijn leeftijdsklasse. In Engeland weet men dat hij snel en technisch is en makkelijk scoort.

United zou Chong ook al hebben uitgenodigd om eens mee te komen trainen in Manchester en zo een kijkje te nemen in de keuken van the Red Devils. Chong maakte vorige maand indruk tijdens een toernooi op Carrington, waaraan ook Feyenoord deelnam. Als de Engelsen besluiten hun belangstelling te concretiseren, blijft men in Rotterdam-Zuid uiteindelijk slechts achter met een opleidingsvergoeding. Ajax hield maar zo’n 380.000 euro over aan het vertrek van Fosu Mensah.

Vind jij dit een zorgelijke ontwikkeling?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Nee dit is geen zorgelijke ontwikkeling aangezien Feyenoord en Ajax precies hetzelfde doen. Het is eten en gegeten worden in de voetballerij.

15 september 2014 om 14:25

Het is zorgelijk omdat er verschillende regels bestaan waardoor er oneerlijke concurrentie is. Buiten het feit dat je als Nederlandse club niet tegen het grote geld op kunt boksen kunnen ze in Engeland een dergelijke speler veel eerder een (goed) contract aanbieden. Mede daardoor zijn in het verleden ook Pique en Fabregas bij Barcelona vertrokken. Elke club buiten Engeland heeft er dus last van en dat klopt volgens mij niet. Je zou als club tenminste dezelfde kans moeten hebben als je al zoveel tijd en moeite in een spelers gestoken hebt.

15 september 2014 om 14:37

Dat geld precies hetzelfde voor Depay bijvoorbeeld. Die PSV uit de Sparta jeugdopleiding haalde. Of Wijnaldum die Feyenoord daar weghaalde.

Ajax, Heerenveen Vitesse doen al jaren niks anders.
En als het een keer om een talent van hun gaat, is het ineens verschrikkelijk.

Persoonlijk vind ik dit kinderhandel, en zou dit verboden moeten worden.

15 september 2014 om 14:40

Wijnaldum was 10 Depay werd weggestuurd bij Sparta en ze krijgen bij die clubs een kans om te debuteren maar bij veel Engelse clubs krijgen spelers nauwelijks een kans.

15 september 2014 om 14:43

Nederland is beter in opleiden dan de engelse.. alle engelse clubs halen spelers omdat eigen jeugd nooit echt wereldtop is. Ik vind het dramatisch omdat voetbaltechnisch ajax en feyenoord veel betere opleidingen zijn.

15 september 2014 om 14:46

Het is helemaal niet het zelfde. Ajax, Feyenoord en Heerenveen geven die spelers een minimaal (studenten)kamertje en de spelers komen alleen voor de beste opleidingen ter wereld en de mogelijkheid op succes. Engelse topclubs lokken de spelers met gigantische contracten voor speler en familie die in andere landen (als Nederland) nog helemaal niet gegeven mogen worden op die leeftijd, laat ze verder verpieteren in een selectie die minder is dan de Nederlandse belofteteams en hopen er op dat er bij 1 van de 50 toevallig genoeg talent is om 2 wedstrijden in het 1e te spelen en zodoende met transfers weer dat geïnvesteerde geld mogelijk eens terug te verdienen. Als je maar genoeg spelers vette (voor die leeftijd) contracten aanbiedt, zit er vast wel een talentje tussen.

Ik zie het zo: de talenten die een carrière willen komen naar/blijven in Nederland. De talenten die snel geld willen en over 5 jaar met hangende pootjes terugkomen bij (met alle respect) Vitesse en daar wat wedstrijdjes mogen spelen..die gaan op hun 16e naar die voorgehouden worsten in Engeland. De spelers die er in trappen, hebben over het algemeen een vrij waardeloze mentaliteit.

15 september 2014 om 14:54

Nederlandse clubs kopen die spelers om ze hopelijk te laten doorstromen in het eerste team. Chelsea, City en Manu kopen ze omdat het een leuk verdienmodel is.

15 september 2014 om 14:54

Onzin natuurlijk. Hij kwam op zijn 9 e bij Sparta en PSV roofde hem op zijn 12e.niks weggestuurd. Hoe kom je daarbij dan?

15 september 2014 om 15:03

Waar baseren jullie toch op dat die jeugdopleiding van Ajax Feyenoord en Sparta toch zoveel beter is dan bij de topclubs in Engeland?

Er spelen daar toch niet alleen Engelsen?

15 september 2014 om 15:11

Depay werd niet weggestuurd bij Sparta.

15 september 2014 om 15:45

@united99: misschien op de resultaten? Je kan nu minstens een elftal van spelers opnoemen die allemaal bij Ajax zijn opgeleid en nog steeds sterkhouders zijn van Europese (sub)top. Ga dat maar eens met "opgeleide" United spelers doen dan..

15 september 2014 om 15:45

@united99,

Vitesse doet al jaren niets anders? Hoe kom je daar nu weer bij?

15 september 2014 om 15:56

Ja maar zo gaat het. De grootste halen ze weg bij ned clubs e.d. De ned halen ze jup en amateurclubs.
Want wat is het verschil met ajax feyenoord of psv die jeugdspelers bij sparta dordrecht enz weghalen?!?

15 september 2014 om 16:01

omdat hun geen 30 buitenlanders nodig hebben om het niveau omhoog te krijgen.ik denk dat hij blijft van Geel overtuigd veel spelers om een contract te tekenen.

15 september 2014 om 16:02

Ik haal mijn informatie uit de VI Depay was een groot talent maar vanwege zijn gedrag mocht hij weg bij sparta.

15 september 2014 om 16:03

het verschil bij Ajax en Feyenoord krijg je een kans PSV pakt ze van Sparta om goed te lijken en er breekt haast niemand door...

15 september 2014 om 16:05

Maar dat doen ajax en Feynoord toch bij kleinere clubs denk na!
De kleinere clubs kunnen ook niet financieel opboksen tegen de Nederlandse topclubs! In binnenland en de kleinere competities zoals in Denemarken.

Zoals hij zei het is eten en gegeten worden, deal with it

15 september 2014 om 16:26

Waar breek je eerder door hier in de eredivisie of daar in pl.

15 september 2014 om 16:33

@myvision, maak maar eens een team dan met enkel zelf opgeleide spelers. Geen aankopen zoals suarez en ibrahimovic. Echt vanuit de vroege jeugd zoals heitinga.

15 september 2014 om 16:58

Haha @ Michielho, dat wordt een stuk moeilijker geef ik toe. Ik heb het dan over talenten die de kans kregen in Nederland en het dus gemaakt hebben. Ik geef toe dat er een verschil zit tussen mannen uit de vroege jeugd en deze talenten, ware het niet dat beide groepen hier veel meer de kans krijgen (en dat is ook de basis van onze competitie) dan in met name Engeland.

15 september 2014 om 17:00

Ok Michielho.

Stekelenburg
Van der Wiel
Alderweireld
Vertonghen
Blind
N. De Jong
Sneijder
Anita
Eriksen
VD Vaart
Emanuelson
15 september 2014 om 17:46

Klopt man psv breekt niemand door, op Hendrix, Bakkali, Memphis, Brenet, Zoet, Locadia, Tamata en Willems na indd lol, psv heeft het beste beloftenelftal dus i.a.w. beste aanstormende talenten en als je goed genoeg bent breek je door en dat kans geven geven wij in jong psv in de jup league zoals het hoort en als je daar goed genoeg voor bent kom je bij het grote psv, jij loopt 5 jaar achter jonge

15 september 2014 om 17:56

@the-doc

Wijnaldum is uit 1990 en werd in 2004 bij Sparta weggeplukt, hij was dus geen 10 jaar.

15 september 2014 om 18:14

Heel simpel, het is een verschil tussen binnenlandse transfer of buitenlandse transfer!

Ze kunnen in Engeland een 15 jarige een goed contract aanbieden terwijl in nl er dan regels en voorwaardenscheppend aan verbonden zitten ivm de kinderarbeidwet

Dus Zo kunnen de Engelse veel makkelijker een talent weg plukken met een leuk salarisje... Maar hoeveel van die talenten komen door in de 1ste daarzo? Kijk nou naar rekik, bruma, van aanholt... Die komen op hangende pootjes terug omdat de kans van slapen als jong talent 0,1 is... Je kan beter in nl ontwikkelen en dan net als bijv eriksen, suarez etc naar een grote club wanneer je je meer hebt ontwikkeld!

In Engeland krijg je meer fysieke kwaliteiten, maar in nl leren ze je meer te voetballen en tactiek enz. Dat is mijn mening althans

15 september 2014 om 21:20

Nope, zowel als in Engeland als Nederland mag je vanaf 16 jaar een contract aanbieden voor niet langer dan 3 jaar. In Spanje gelden (of golden, want die zijn ze aan het wijzigen) bijvoorbeeld wel andere regels .

16 september 2014 om 08:49

Ik kan me niet zoveel spelers herinneren vanuit de jeugdopleiding van een Engelse grootmacht.
Misschien Januzaj en ik weet ook niet precies hoe het met welback zit.

Liverpool heeft met Sterling een mooie speler uit de jeugd, en Suso is er ook zo een.

De jeugdopleidingen van de bovengenoemde Nederlandse clubs krijgen internationale erkenning, die zal er niet voor niets zijn he.
Het feit dat er niet alleen Engelse spelen zegt toch genoeg, denk zelfs dat bij bepaalde clubs de hele jeugdafdeling uit buitenlanders bestaat.

Wij moeten het al sinds jaar en dag doen als opleidingsland.
Dan is het heel vervelend als jij allerlei inspanningen doet, ook financieel om een speler beter te maken,
En er vervolgens een club langskomt uit Engeland die koopt om het kopen.

15 september 2014 om 14:26

Dus jij vindt het geen zorgelijke ontwikkeling dat al onze grote talenten naar het buitenland gaan en daar falen? Dan moet je ook niet zeuren als het nl elftal over een paar jaar niks meer voorstelt.

15 september 2014 om 14:32

Jawel maar dat is altijd al zo geweest toch? Jouw club doet precies hetzelfde maar je vindt het zelf not done als een ander het doet, beetje hypocriet vind je niet?

15 september 2014 om 14:33

@fr1908:

Ik vind het zorgelijk voor de club. Maar zo halen ze als feyenoord ze weer weg bij Sparta en Excelsior en ook uit het buiteland.

En mislukken is aan de spelers zelf niet door deze stap. Ja misschien halen ze niet direct Man U 1. Dat is ook gewoon moeilijker. Maar dan worden ze verhuurd aan een Everton of Southampton bijv. Of erger nog hier aan een PSV maar ja ben je dan mislukt? Want een Rekik staat nu in de basis bij PSV op zijn ideale plek. En Kongolo op een LB bij Feyenoord. Is Kongolo dan zoveel beter af?

Ebicilio vertrok bij Feyenoord ja, maar staat nu op het zelfde niveau weer te spelen maar dan bij Twente.

van Ginkel staat nu bij AC milan. Ook hoger dan Vitesse of een Ajax.

Maar allemaal niet mislukt.

Nee je bent nog steeds net zo ver alleen met een dikke bank rekening.

Kijk bijv Matic, jeugd Chelsea, toen Benfica maar nu nog de top weer. Er zijn meer wegen die lijden naar Rome.

Alleen door naar Ma U, City, Arsenal, Chelsea te gaan berijk je Rome met een dikkere portomonee.

15 september 2014 om 14:35

Ik klaag daar helemaal niet over, maar ik vind het een logischere stap om naar Feynoord te gaan dan naar een city, chelsea of united. Gewoon omdat bij ons talenten wel de kans krijgen en daar niet of nauwelijks.

15 september 2014 om 14:44

Ik vind binnenlandse transfers wel anders dan grote clubs uit het buitenland die ouders omkopen om hun kind te halen. Schandalig

15 september 2014 om 14:51

Als je als voetballer de top wilt halen moet je een paar eigenschappen hebben:
- Talent
- Mentaliteit
- Een spiegel
- Oogkleppen (laat je niet gek maken)

De spelers die op hun 16e naar Engeland gaan, puur vanwege de contracten die worden aangeboden hebben misschien eigenschap 1..maar de overige 3 ontberen ze. Met andere woorden, bij dergelijke zeer aantrekkelijke aanbiedingen vanuit Engeland wordt het kaf van het koren gescheiden. Bij deze is Feyenoord, maar anders ook wel Ajax eerder dit seizoen (of Bouy vind ik altijd een fantastisch voorbeeld) die spelers misschien wel liever kwijt dan rijk.

15 september 2014 om 15:04

@fr1908:

Ja als je het zo bekijkt kan een jonge beter bij Sparta blijven of hier in de regio bijv een Spartaan 20. Want ja dara kom je eerdre in het eerste terecht, maar dat staat niet gelijk aan het hebben gemaakt.

Zoals ik aangeef als je echt talent hebt kom je er via de clubs ook echt wel hoor.

@papin: Hoezo is dat schandalig? Is echt precies het zelfde is niks anders aan. Feyenoord en Ajax doen het met hun middelen net zo bij de weer kleinere clubs.

15 september 2014 om 15:35

FR1908-4life

Talenten moeten op een gegeven moment een keuze gaan maken. Bij Ajax en Feyenoord krijg je al 16 jarig talent een jeugdcontract voor maximaal 3 jaar wat volgens de wetgeving is toegestaan. Daar mogen ook geen buitensporige slaarissen worden betaald of iets dergelijks.

In Engeland mogen ze contracten voor 5 jaar tekenen met een veel hoger salaris. Een 16 jarig talentje kan een contract tekenen voor 5 jaar en zomaar 100.000 tot 300.000 euro op jaarbasis verdienen. Oftewel zichzelf voor zijn 21ste financieel onafhankelijk spelen. Tegelijkertijd krijgen de ouders een baantje als schoonmaker voor 4000 euro per maand. Gaan met 50.000 euro per jaar naar huis en verdienen ook 250.000 euro.

Dat geld is best moeilijk te weigeren. Tenslotte is een 3 jarig contract met een inkomen van 150.000 euro totaal bij een NL topclub leuk. Maar als je 19 bent en ze vinden je niet goed genoeg dan zit je ook met de gebakken peren.

Ik pleit ervoor dat spelers bij Ajax of Feyenoord blijven. Maar als een club mij op mijn 16e een inkomen van 1 miljoen had beloofd over 5 jaar. En mijn ouders verdienen er nog 250.000 euro bij in 5 jaar tijd. Dan had ik waarschijnlijk ook wel gegaan.

15 september 2014 om 15:46

@D-Bergkamp:

Kijk inderdaad zo is het maar net. Het is voor ons makkelijk praten omdat wij die keuze niet hebben en hoeven te maken. Er zijn ook jongens mislukt inderdaad bij een Arsneal end at soort teams. Maar hadden geen garantie het hier wel te maken.

Nu hebben ze wel al leuk weten te verdienen. Kijk Guidetti die verdiende daar al rond de 2 miljoen!!! Dat verdienen de beste spelers hier tegenwoordig niet een smeer.

15 september 2014 om 16:06

Dat is wel zo je moet heel sterk in je schoenen staan wil je zulke contracten weigeren . wij snappen dat niet...

15 september 2014 om 16:46

Eerlijk010 ik ben het niet helemaal met je eens. Natuurlijk doen Feyenoord, Ajax en PSV het ook, maar het gaat vooral om het soort contract dat op een leeftijd van 16 aangeboden mag worden door de regels in de diverse landen. In Nederland mag je een 'kind' van 16 bepaalde dingen nog niet aanbieden, daarvoor moet hij/zij 18 zijn. In Engeland mag dat weer wel, waardoor ze daar een contract kunnen krijgen met veel meer geld. Dat is de waarheid, je moet er mee leven.

15 september 2014 om 16:59

@ Eerlijk

Er zijn absoluut meerdere wegen die naar Rome lijden. Echter is het wel een feit dat de jongens die op jonge leeftijd vertrekken de absolute toppers van hun lichting waren. Daar is na zoveel jaar in het buitenland niets meer van over. Velen zijn ingehaald door hun minder getalenteerde collega's die wel in Nederland beleven.
In de tussentijd zijn er meerdere jongens naar de (sub)top van Europa vertrokken die wel in Nederland (een deel van) hun opleiding hebben genoten. Sommige van die jongens hadden niet het talent dat Bruma of een ander had. Maar klaarblijkelijk compenseert een goede opleiding en een goede kop het verschil in talent.
Dat betekent niet dat deze spelers mislukt zijn. Alsnog haalt een deel betaald voetbal en zijn ze in die zin geslaagd. Maar om te beweren dat ze net zo ver zijn is simpelweg niet waar. Zonder uitzondering zijn deze supertalenten hun voorsprong op hun leeftijdsgenoten verloren of zelfs voorbij gestreefd. Dat is geen toeval. Een vertrek op jonge leeftijd is financieel absoluut interessant. Puur voor de ontwikkeling van een speler is het nu toch wel bewezen dat dit niet zo is.

Overigens begrijp ik best dat sommige van deze jongens ondanks deze wetenschap de stap wagen. De kans dat ze met een opleiding in Nederland slagen is groter, maar alsnog geen garantie. In Engeland of Spanje tekenen deze jochies contracten van 4/5 jaar die hen zelfs bij mislukking financieel onafhankelijk maakt.

15 september 2014 om 17:55

Bij Ajax heeft Bazoer ook zo'n contract gekregen om maar eens een voorbeeld te noemen.

15 september 2014 om 14:27

Verschil is dat hij bij Feyenoord een grotere kans heeft om te slagen. Bij Man UTD ben je slechts een nummertje en kopen ze er gauw nog 20 andere bij. Bij Feyenoord gebeurd dat stukken minder. Het is wel degelijk zorgelijk dat dit gebeurd voor zo'n jongen.

Hopelijk kijkt deze jongen goed om zich heen en ziet hij dat een geleidelijke stap beter is.

15 september 2014 om 14:46

Is maar de vraag. Als jij met 20 andere grote talenten traint, wordt je daar waarschijnlijk zelf ook beter van.

En ik denk dat de trainers van die grote clubs ook best wel spelers kunnen opleiden. Dat is echt niet alleen Nederland die dat kan.

15 september 2014 om 14:52

Ach man, die clubs hebben dat geduld helemaal niet. Ze kunnen vast wel een beetje opleiden, maar het is een feit dat Nederlandse (sub)topclubs dat veel en veel beter kunnen. Alleen al vanwege de kansen die ze hier krijgen.

15 september 2014 om 15:13

United heeft dit seizoen al 8 jeugdige talenten gebruikt. Bij Liverpool en Arsenal staat er toch ook jeugd in?

Je moet alleen goed genoeg zijn. Daar zit het probleem, die Nederlanders zijn gewoon niet goed genoeg voor de Europese top.

15 september 2014 om 15:41

Daarom zitten er bij vrijwel iedere Europese topclub ook een bepalende spelers die zijn "opgeleid" in onze competitie?

Even snel uit mijn hoofd:
-Barcelona: Suarez, Vermaelen
-PSG: Maxwell, Vd Wiel, Zlatan
-Man Utd: Van Persie, Blind, Buttner
-Bayern: Robben

Over subtop maar te zwijgen (handenvol hier opgeleid)

En ga zo nog maar even door. Deze spelers die hebben eerst bij Nederlandse topclubs de kans gekregen toen ze nog talent waren...juist, omdat we hier geduld hebben (en wel moeten hebben). Over een aantal jaren gebeurt hetzelfde met Depay, Kishna, El Ghazi en ga zo maar door.

Uiteindelijk zijn onze talenten de supersterren van de toekomst. Het verleden wijst dat keer op keer uit. Dát is een feit.

15 september 2014 om 15:49

En geen spelers uit de Engelse competitie en Spaanse competitie dan?

Slaat toch werkelijk nergens op! Jij noemt nu 4 teams en dus 44 spelers totaal/ minstens 70 met de bank. En je komt tot 9 spelers! Waar komen al die andere vandaan dan?

Juist uit andere competities en andere teams.

Nederland kan goed opleiden dat zeker. Maar kijk even naar de faciliteiten van een Bayern, Chelsea en Barca bijv tegenwoordig. Denk je nu echt dat daar maar een paar koekenbakkers staan te trainen en op te leiden?

15 september 2014 om 15:54

We hebben het toch over de topclubs en hoeveel die zelf opleiden? Ajax leidt voor heel de (sub)top van Europa op..sterker nog, de meeste profspelers in de Europese competitie zijn afkomstig van Ajax. Dan heb ik het nog niet eens over Psv, Feyenoord en Heerenveen die dat ook goed kunnen. Clubs als City, Psg, Chelsea en in mindere mate United (tot voor kort Louis kennende) hebben geen geduld voor talenten. Dat is gewoon een feit. Wij wel.

15 september 2014 om 15:54

Dat zijn allemaal spelers die een tussenstap hebben gemaakt bij een topclub en zich daar doorontwikkeld hebben.

Suarez en persie bijvoorbeeld.

Maar dat was mijn punt niet. Mijn punt is dat spelers die in de jeugd van Europese topploegen zitten wel een kans krijgen als ze goed genoeg zijn.

Maar goed wij worden het niet eens

15 september 2014 om 16:01

Er is wel geduld alleen het niveau van de basis is 10x hoger dan hier, dus sta je niet snel in de basis nee.

En dat is van vroeger inderdaad dat al die spelers van bijv Ajax nu bij die top lopen en in Europa. Doe dit onderzoek over 6 tot 10 jaar nog eens en dan zijn wij van Nederland dit niet meer.

Landen als Spanje en Duitsland en Engeland hebben ook veel vanuit de jeugd tegenwoordig.

15 september 2014 om 16:04

@myvision,

Wauw, wat een lijst over de afgelopen 10 jaar. Je ziet zelf toch ook wel dat het lijstje vies tegenvalt?

Als de opleiding hier allemaal zo goed zou zijn als jij zegt dan zou het Nederlands elftal vol moeten zitten met spelers die spelen bij de Europese top. Volgens mij is dit verre van waar.

De helft van de spelers die je opnoemt zijn echt geen bepalende spelers bij hun clubs. Vermaelen, Maxwell, vd Wiel, Blind en Buttner kan je allemaal schrappen. Kan je nog beter Vertonghen noemen.

Suarez en Zlatan zijn leuke namen hoor, maar gewoon aangekocht. Leuk dat ze even in Nederland hebben gespeeld, maar laten we nou niet doen alsof ze hun carrière te danken hebben aan onze Eredivisie. Die jongens zijn gehaald omdat ze overduidelijk een surplus aan talent hebben, net als bvb Eriksen. Natuurlijk zijn ze hier goed gegroeid, maar je kan mij niet wijsmaken dat ze hetzelfde ook niet via een andere route zouden hebben kunnen bereiken.

15 september 2014 om 16:08

alsof hij de enige speler is met veel talent bij Feyenoord.... hij speelt nu in een goed lichting waar hij beter van word. Die hadden ook van Manu gewonnen als ik het goed heb...

15 september 2014 om 16:12

@ Eerlijk010: 10x hoger valt best wel mee hoor. Blind doet vrij makkelijk mee moet ik zeggen, Tadic en Pelle ook. Eriksen, Vertonghen, Vermaelen, Suarez...direct sterkhouders. Daarbij de CL/EL-wedstrijdjes die Ajax afgelopen jaren tegen de Engelse kampioenen speelde vond ik eigenlijk dat Ajax steeds wel redelijk de bovenliggende partij was.

Over 6 of 10 jaar is dit nog precies zo. Je hebt pessimisten die denken realist te zijn maar volgens mij heb je het WK 2014 gemist? Waar spelen die spelers uit onze waardeloze competitie na het WK nu al en waar denk je dat ze spelen over 6 jaar als ze op hun top van hun kunnen zijn...

@ United99: Jullie hebben geluk met Louis, die gaat jonge spelers tijd gunnen. Bij die andere clubs is echt te weinig geduld. Jij noemt dat "goed genoeg" zijn, maar als je iemand afschrijft na 2 slechte wedstrijden dan komen ze daar echt niet meer aan de bak.

Het beste voorbeeld nog wel is Blind. Werd bij Ajax afgeschreven door supporters, Ajax leende hem uit, hij speelde fantastisch bij Fcg, hij kwam terug, werd weer afgeschreven en uitgefloten, kreeg wéér kans, speelde een fantastisch WK en waar speelde hij dit weekend fantastisch? Juist...

Landen als Spanje en Engeland hebben dat geduld niet. Vooral de talenten van eigen bodem zijn daarvan de dupe. Engeland presteert al jaren niks meer op eindtoernooien..maar waar stond Nederland ook alweer?

15 september 2014 om 16:27

@samerens

Wauw
Jij gaat een tijdspanne aan mijn lijstje hangen? Het gaat om wat ze presteerden na Ajax. Vermaelen was direct sterkhouder, Maxwell is gewoon een toplinksback.

Het is eerder mijn laksheid maar dan kan ik makkelijk met grote namen komen als Huntelaar, Sneijder, Van der Vaart, De Jong, die in een periode na Ajax bij de Europese (sub)top fantastisch waren en als leiders prijzen hebben binnengehaald. Ik ga geen research doen als het niet hoeft maar er zijn er zat op te noemen.

15 september 2014 om 16:31

Dat waren ook direct de 3 absolute uitblinkers in Nederland, daar staan er in Engeland per team nog 20 van binnen een team. Volgend jaar zullen er misschien weer 3 max vertrekken.

Vermaelen zit bank al bijna 2 jaar nu, Suarez en Eriksen gingen ook via de subtop. Eriksen zit er nog trouwens.

De vrij, Lazio
Indi Porto
Janmaat Newcastle
de Jong Newcastle
Tadic Southampton.

En Ajax wel de bovenliggende partij was? Kom op doe me een lol hoor, Je dnekt toch serieus niet dat DIT Ajax, PSV of Feyenoord mee kan doen in de top 5 van Engeland? Sterker de top 10 zal al lastig zijn.

En nu was het weer zo geweldig van Nederland? Ow ow waar was Nederland tegen Italië en tegen de Tjechen nu? Juist wee helemala nergens, Nederland valt en staat met Robben.

Oke dus Ajax doet zijn talenten ook uitlenen en dan is het goed? Engeland leent z eook uit alleen dan aan hogere teams dan Groningen. Dus wat is het verschil met opleiden?

Dijks? Of die andere back van Ajax die nu bij Twente speelt? Die jongens kregen ook een kans na kans kans?

Narshing, en nog zat spelers werden ook weg gestuur dbij Ajax en via een andere club toch gehaald.

Ajax en Feyenoord zijn geen garantie naar de top.

Allemaal naar de subtop en maken via daar dan de stap eventueel naar de top

15 september 2014 om 17:08

@myvision,

Natuurlijk ga ik een tijdspanne aan jouw lijstje hangen. Je gaat van Basten en Cruijff toch ook niet aanhalen als voorbeelden van de Nederlandse opleiding?

Als je uit een lijstje van spelers van pakweg 10 jaar er welgeteld 3-4 belangrijk zijn bij een absolute topclub dan valt het toch wel reuze mee met de kwaliteit van de opleiding. Dat zijn geen uitzonderlijke cijfers die andere competities niet kunnen neer kunnen leggen.

Als je bijvoorbeeld de afgelopen 3 seizoenen 10 zelf opgeleide spelers hebt zien vertrekken richting de Europese top dan is dat toch al een stuk indrukwekkender.

Uiteindelijk heeft ieder land/iedere competitie vroeg of laat wel eens een gouden lichting. Het feit dat je voornamelijk terug moet vallen op spelers als de Jong, Huntelaar, vd Vaart, Sneijder, Robben en van Persie zegt toch wel wat. Stuk voor stuk spelers rond de 30 waarna er een gat zit.

15 september 2014 om 18:34

@ Sammerens

"natuurlijk zijn ze hier goed gegroeid, maar je kan mij niet wijsmaken dat ze hetzelfde ook niet via een andere route zouden hebben kunnen bereiken. "

Is dat echt zo? Hoe verklaar je dan dat van al die toptalenten die naar Engeland verhuisd zijn (zowel Nederland als andere landen) er in al die jaren nog niet 1 de top bereikt heeft? Ondanks dat op het moment van vertrek zij de allerbeste spelers waren van hun lichting? Terwijl er in de tussentijd wel jongens uit Nederland de stap hebben gemaakt en succesvol zijn/waren bij de (sub)top in Engeland? Dat is toch een feit waar je niet om heen kan?

Natuurlijk gaat Nederland niet jaarlijks wereldtoppers afleveren en bestaat Oranje helaas niet uit 11 spelers van het kaliber Robben. Gelukkig geldt dat laatste voor alle landen. Maar Nederland is vele malen kleiner dan een voetbalgek land als Engeland. En toch weet het al decennia lang betere spelers voort te brengen. Dit bagatelliseren geeft geen blijk van objectiviteit.

16 september 2014 om 11:55

@ Polop,

Ik weet niet wat jij onder de top verstaat, maar volgens mij behoren spelers als Pogba, Fabregas en Pique toch onder de betere spelers ter wereld op hun positie. Een Szczesny staat bijvoorbeeld al jaren onder de lat bij Arsenal. Rafael en Januzaj spelen bij United. Tim Krul is natuurlijk het Nederlandse voorbeeld voor iemand die het wel heeft gered.

Daarnaast zullen er meer dan voldoende zijn die het niet direct bij de top hebben gehaald maar alsnog bij behoorlijke clubs in de sterkere competities of bij leuke clubs terecht zijn gekomen. Een speler als Gokhan Tore bijvoorbeeld is nu basisspeler bij Besiktas en Turks international. Guiseppe Rossi is toch een belangrijke speler bij Fiorentina. Zieler heeft het tot international geschopt voor Duitsland. Borini zit nog bij Liverpool. Håvard Nordtveit bijvoorbeeld speelt bij Gladbach en is Noors international. Özyakup is Turks international en basisspeler bij Besiktas. Bendtner en Djourou zijn ook op jonge leeftijd bij Arsenal gekomen en hebben daar hun kansen gehad.

Je zegt dat er in de tussentijd wel jongens vanuit Nederland de stap hebben gemaakt en succesvol zijn/waren. Hoe oud zijn de spelers die de stap richting Engeland maken? Vertonghen was 25 toen hij de stap maakte. Van Aanholt is 24 en speelt ook in de PL maar wordt steevast als mislukt bestempeld. Wat ik wil zeggen is dat ook de spelers die naar de Engelse (sub)top zijn gegaan ook pas op latere leeftijd het gewenste niveau hebben gehaald en het aantal spelers ook bijna op 1 hand te tellen is.
Siem de Jong was 25, Blind 24 (en laten we realistisch blijven, dankzij van Gaal), Anita 23, Fer 23, Janmaat 25, Pieters 25, Vlaar 27, Vorm 27. Martins Indi en de Vrij zijn beiden vertrokken naar enigszins tegenvallende clubs en hebben alles nog te bewijzen. Bruma speelde op jongere leeftijd al zo'n 40 wedstrijden in de Bundesliga. Bleek simpelweg niet goed genoeg. Is dat vanwege zijn vertrek of heeft hij gewoon uiteindelijk de kwaliteiten niet?

Daarnaast betekent 1 van de beteren zijn van jouw jeugdlichting absoluut niet dat je dat ook blijft en voort kan zetten bij de grote mannen. Er zijn talloze spelers die de vertegenwoordigende jeugdelftallen van Nederland hebben doorlopen maar vervolgens niets klaarspeelden toen het echte werk begon. Veel spelers imponeren bijvoorbeeld ook in de jeugd omdat ze een sterker fysiek hebben dan hun leeftijdsgenoten. Dat voordeel komt te vervallen als je naar de senioren gaat en dan wordt het ineens lastig. Van Velzen is daar een goed voorbeeld van.

In je laatste zin zeg je 'dit bagatelliseren geeft geen blijk van objectiviteit.'. Omdat ik dus een andere mening ben toegedaan ben ik niet objectief?
Nergens zeg ik dat de opleiding in Nederland niet goed is, maar ik vind wel dat het soms schromelijk overdreven wordt ten opzichte van andere landen. Als iemand namen als Zlatan en Suarez gaat noemen ten faveure van de Eredivisie, dan kunnen we spelers als Christiano Ronaldo en van Persie gaan noemen als voorbeelden van de opleiding in de Premier League. Die zijn bijna op dezelfde leeftijd aangetrokken namelijk.

Waar het mij om gaat is dat men doet alsof een vroeg vertrek per definitie slecht voor je carrière is. Daar ben ik het niet mee eens. Het is puur giswerk en de sample size is daarvoor veel te klein. Zoals ik ook in mijn reactie zeg, het aantal Nederlandse voetballers die een belangrijke rol spelen in de grote competities is echt niet bijzonder hoog. Wat mij betreft zeker niet dermate hoog dat we kunnen stellen dat er sprake is van een uitzonderlijke opleiding in de Eredivisie. Van het handje vol spelers die de laatste jaren zijn vertrokken zijn een behoorlijk percentage goed terechtgekomen namelijk. Niet direct in de absolute top, maar toch zeker bovengemiddeld.

15 september 2014 om 14:36

Ik denk eerder dat het eten of gegeten worden is. Zulke clubs dwingen de kleinere om talentjes uit Zweden Denenmarken of Servie te halen want als ze dat ook niet doen stellen ze al helemaal niets voor.

15 september 2014 om 14:53

Waar haalt Feyenoord spelers uit het buitenland vandaan dan? De meeste spelers in de jeugd zijn lokale jongens! Jongens uit de omgeving.

15 september 2014 om 16:39

Feyenoord heeft de laatste jaren ook niet echt het geld gehad om buitenlandse jeugdspelers te kopen (ja, in sommige landen mogen talenten op hun 15e al tekenen en moet je een transfersom betalen) en als ze van buiten de EU komen, heb je ook nog eens te maken met een extra hoog salaris. Desondanks hebben ze naar mijn weten een Poolse keeper in de A1, maar das de enige die ik kan bedenken. Wel werden ze laatst gelinkt aan een Scandinavisch talent..

15 september 2014 om 15:01

Kijk, het is niet erg dat Ajax of Feynoord een speler verliest. Het is erg dat een jonge, talentvolle speler het risico neemt om in Engeland aan de slag te gaan, terwijl hij nu al in 1 van de beste opleidingsinstituties ter wereld speelt.

15 september 2014 om 15:12

Zo is dat. In de zomer heeft Feyenoord grote talenten uit de voetbalschool van Groningen weggehaald dus ik ga er vanuit dat Feyenoord niet gaat klagen als er uit Rotterdam talenten vertrekken... Ze zijn er zelf meester in om talenten te
Kapen

15 september 2014 om 18:04

Ja maar jij beleeft alleen dit soort dingen uit rancune. Uit frustratie omdat Feyenoord spelers uit de opleiding van Groningen heeft gehaald (al weet ik niet wie) Al kan ik die frustratie wel begrijpen maar dan nog heeft dat gegeven niets te maken met het feit dat die spelers naar die Britse clubs gaan.

Het gaat er juist om dat ze in Engeland bijna geen kansen krijgen en daar bovenop is de opleiding hier gewoon veel beter. Het zijn Nederlandse spelers. Onze talenten. En de Britse clubs halen ze alleen maar in de hoop dat er 1tje bij zit die voldoet. Ze lopen allemaal een achterstand op daardoor.

Het is gewoon dom en ik vind het vooral jammer dat die Britse clubs dit willen. Zij schieten er helemaal niks mee op en wij krijgen beschadigde spelers terug met een achterstand.

15 september 2014 om 15:40

Wat een domme reactie uiteraard is dit wel zorgelijk. Feyenoord en Ajax doen dan wel precies hetzelfde, maar het verschil is dat die talenten wel uitzicht hebben op speeltijd binnen afzienbare tijd. Bij Ajax en Feyenoord krijgen ze kans om zich op jonge leeftijd in de basis te spelen. De talenten die naar Man Utd, Chelsea of Man City gaan, hebben daar op 15 jarige leeftijd de komende 10 jaar niks te zoeken..!! Dit soort transfers komen niet ten goede van de ontwikkeling van zo'n speler ..!! Geld heeft in dit verhaal de voorkeur t.o.v. ontwikkeling en dit is uiterst zorgelijk te noemen. Overigens kan je de spelers zelfs niks kwalijk nemen, maar zou dit door de Uefa/ Fifa tegen gehouden moeten worden..! Amen

15 september 2014 om 15:53

Waar zijn de feiten dat dit niet goed is voor de ontwikkeling?

Zoals net aangegeven kijk een Rekik, Ake, Ebicilio en vergelijk ze met Kongolo, Vilenha en Boetius. Zijn die eerdte 3 jongens dan achter geraakt in hun ontwikkeling?

Nee zijn nog net precies net zo ver als die andere jongens die hier wel zijn gebleven.

15 september 2014 om 16:12

Vilhena Boetius en Kongolo verdienen nu ook veel geld en komen in aanmerking voor Oranje(mits in vorm) . Rekik ging ze pas ontwikkelen in Nederland dus dan kon hij net zo goed hier blijven. Want ze zijn naar Engeland toe gegaan maar ontwikkelen zich nu hier. Ebecilio kon heel snel weg bij Arsenal en overtuigd niet altijd bij Twente. Ake speelt nog steeds in Chelsea2 dus hij loopt heel erg achter op de eerste 5 dat zag je vorige week ook al tegen Slowakije......

15 september 2014 om 16:36

Ja ook veel maar niet zo veel als die andere jongens.

Rekik ging zich hier pas ontwikkelen? Nee dee dhij daar ook anders zou hij nu minder zijn dan een Kongolo maar zijn nog steeds aan elkaar gewaagd neta lsin de jeugd. Ebicilio doet het gewoon goed bij Twente, Vilenha kan ook niet iedere week overtuigen dus wat is het verschil?

Ake loopt achter? Doe me een lol is het grootste talent samen met van Ginkel in jonge Oranje.

En al lijf je in Nederland, kijk Achabar. Die was HET mega talent in die lichting en wat is e rvan gekomen tot nu toe? Ook niks, nee je hebt geen garanties als je hier blijft net als in Engeland.

15 september 2014 om 17:58

Ake vond ik oké op Varkenoord lag fysiek heel ver voor op zijn tegenstanders maar hij valt me nu best tegen. en over Achahbar heb je gelijk ze kunnen steeds geen positie voor hem vinden. Ik denk dat hij gaat Vlammen bij een andere club in de eredivisie.

15 september 2014 om 15:55

Tuurlijk is dit wel zorgelijk, dit ongeacht of Feijenoord en Ajax het zelf ook doen, deze talenten dienen onze competitie sterker te maken en onze clubs geld op te leveren.

15 september 2014 om 16:00

Dit is verre weg niet het zelfde.
Wij in Nederland zijn in staat om een toegevoegde waarde te leveren aan zijn ontwikkeling.
Ik heb niet het idee dat het in England ook gebeurt. Ik heb niet het niet het idee dat als we Bruma en rekik als voorbeeld nemen dat die nou zoveel verder zijn dan d Vrij en Indy op die leeftijd.
Dus blijft er over dat deze jongens op die leeftijd al voor het geld gaan ipv de ontwikkeling. want het is al vaker bewezen dat daar je ontwikkeling juist langzamer gaat. Maar ja geld vergoed blijkbaar alles voor sommige mensen.

15 september 2014 om 16:00

Deeveedee

Jij hebt er kennelijk echt geen kijk op!

Halfhuid, Pereira, Gandu, Gylano van Velzen, Danny Hoesen, Danquah, Bruma, Brouwer, Rekik, Ebecilio, Barazite, Ciftci, Ake, Ozyakup, Bouy, van Aanholt, Van la Parra, Vincent van den Berg, Weijl, Troost-Ekong... (bron; Frenk de Boer)

Allemaal spelers die op hun 15e of eerder gingen en er geen kloot mee opgeschoten zijn... Sommige spelen zelfs bij een amateur vereniging momenteel.

Eriksen, Vertonghen, Alderweireld, Vermaelen, Chivu, Fischer, Boilesen, Andersen.. en Meleg is nog twijfel... Vertonghen ging ook via Rkc.
In een wat verder verleden zegt je misschien ene Ronaldo (brazilie) ook nog wel wat?? okey, die was dan wel net iets ouder.

Ben benieuwd met hoeveel tegenvallende voorbeelden jij nu op de proppen komt!? Ik zal je vast met eentje helpen; Leonardo...
Het zou me overigens tegenvallen als je nu alle Duitsers van Twente gaat noemen... want in dat opzicht is een Arnhemmer bij Ajax vreemder dan een Duitser bij Twente.

Conclusie; Kans van slagen is in Nederland (bij Ajax) ca. 90 procent... waar het in het buitenland slechts 10 procent is...

15 september 2014 om 16:13

Ekong woonde in Engeland

15 september 2014 om 16:18

Ging in 2010 van Overbos naar Tottenham Hotspur...

Van Tottenham naar Dordt... al woonde hij in China en doet hij dat nu nog... tis niet echt een vooruitgang toch?

15 september 2014 om 16:21

Ekong ging van sv Overbos naar Engeland, is nu profvoetballer in de eredivisie. Dan heeft ie dus wel een goed stap gemaakt lijkt me.

15 september 2014 om 16:30

@shenkie,

Hoesen kan je ook als negatief voorbeeld van de Eredivisie noemen, want hier is hij ook geen zak opgeschoten. Bruma, Rekik, van Aanholt en Özyakup hebben het stuk voor stuk tot international geschopt. Grappig dat we dat zien als 'geen kloot opgeschoten'.
Ebecilio heeft het toch ook heel leuk gedaan bij Twente. Als hij doorgroeit dan zie ik hem ook nog wel eens opgeroepen worden.

Het leuke is vervolgens het lijstje wat je zelf opnoemt. Een lijst met buitenlanders waarvan een hoop ouder waren dan het lijstje van vertrekkende spelers dat jij opnoemt. Alderweireld geflopt bij Atletico en nu bij Southampton. Vermaelen, bankzitter bij Arsenal en nu bij Barcelona. Chivu was al 18 en had al meer dan 50 profwedstrijden gespeeld. Hoort sowieso niet in deze vergelijking. Fischer, Boilesen en Andersen laten voorlopig nog veel te weinig zien.

Ik heb best een lijstje met spelers die door Ajax zijn aangetrokken van andere clubs. Bij welke topclubs spelen:
Marvin Höner, Gino van Kessel, Ilan Boccara, Henri Toivomäki, Darko Bodul, Daylon Claasen, Derk Boerrighter, Rachid Tiberkanine, Chakiv Tayeb, Stanton Lewis, Edgar Manucharyan, Marvin Hasselbaink, Danilo Sousa Campos, Rik Schouw, Warner Hahn, Tom Boere, Xandro Schenk nu?

Het is heel makkelijk om die paar toppers te noemen die op 16-18 jarige leeftijd door Ajax aan zijn getrokken. Die zijn goed gescout omdat ze een duidelijke surplus aan talent hadden. Er zijn er ook talloze waar wij weinig of niets van horen. Het is wel een puntje waar ik me aan irriteer. Men doet net alsof iedere speler die hier in Nederland blijft of naar Nederland komt hoe dan ook enorme stappen zet en een mooie carrière tegemoet gaat. Dat is simpelweg verre van waar.

Jouw conclusie is dan ook verre van waar en kan direct de prullenbak in.

15 september 2014 om 17:21

Sammerens

Makkelijk scoren bij de mensen die het niet zo op Ajax hebben... maar ...

Je praat echt de grootste voetbalzone onzin van de dag; Gefeliciteerd! Hieronder speciaal voor jou de feiten...

Toivomaki ging op 20 jarige leeftijd transfervrij naar Ajax!!!
Marvin Honer ging op 19 jarige leeftijd naar Ajax, afkomstig van Bielefeld.
Ilhan Boccara was 19 en heeft een Nederlandse moeder..
Stanton Lewis op 19 jarige leeftijd van Cape Town naar Ajax
Danilo Sousa Campos is de zoon van Wamberto, woonachtig in Belgie en heeft de hele jeugd tot aan de beloften bij Ajax gespeeld.
Edgar Manucharyan tekende op 18 jarige leeftijd een contract en speelde op zijn 17e een testwedstrijd met Ajax....

En de rest zijn allemaal Nederlandse jongens...

Dus je kletst echt mega onzin... Niet een was 15-16!! Ga terug aan je huiswerk... Wel cool voor je dat je 2 duimpjes krijgt... Ook anti-Ajacieden zeker die de feiten niet kennen.

16 september 2014 om 12:29

Het heeft helemaal niets met Ajax haat te maken. Enige reden waarom ik namen van Ajax noem is omdat jij een rijtje met namen van Ajax spelers noemt.
Het rijtje met namen die ik noem bevat wat oudere spelers ja. Dat is omdat ik geen lijst heb met spelers heb die op nog jongere leeftijd zijn aangetrokken. Daarnaast heeft Ajax geen mogelijkheden ze jonger uit het buitenland aan te trekken.

Jij noemt zelf spelers als Chivu, Andersen en Meleg, die allen al wedstrijden bij een andere club gespeeld hadden. Danilo speelde eerst in de jeugd van Standard Luik en is daarna naar Ajax gegaan.. Edgar Manucharyan werd op zijn 17de gecontracteerd, wel 1 jaar ouder dan Eriksen die je zelf als voorbeeld noemt, maar jonger dan Meleg en Chivu. Als je zelf oudere spelers noemt, ga dan niet ineens zeuren dat ik soortgelijke spelers noem. Ik noem ook Nederlandse jongens ja, want die zijn aangetrokken van andere clubs. Een blijk dus dat er meer dan voldoende aangetrokken talenten falen, ook bij Ajax.

Gezien jouw 'echt mega onzin' taalgebruik denk ik dat je wellicht beter zelf aan je huiswerk kan gaan. Die tijd ben ik al zeer ruim gepasseerd namelijk.
Feit is dat ik jouw bewering dat de kans van slagen voor talenten bij ajax 90% is zeer makkelijk onderuit heb gehaald. Dat iemand met andere inzichten komt betekent niet automatisch dat het anti Ajax is. Zeker niet als jouw eigen post zich op spelers van Ajax concentreert.

15 september 2014 om 17:55

Ze doen niet hetzelfde! Sjonge jonge wanneer leren mensen dat hier nu toch eens. Als Feyenoord of Ajax een buitenlands talent halen dan komt die alleen als ze bijna 100% zeker weten dat ie het 1e elftal gaat halen. Die Britse clubs die smijten met poen en leuke verhaaltjes en halen een hele sloot van dit soort spelers binnen in de hoop dat er 1tje het haalt. Dus totaal niet te vergelijken. En de Britse profclubs staan er totaal niet om bekend om eigen jeugdspelers voor de leeuwen te gooien. Tegenwoordig al helemaal niet.

Die ouders en jeugdspelers worden gewoon gek gemaakt door hebzuchtige zaakwaarnemers. Er is helemaal niets mis met de Nederlandse opleiding. Het Britse beleid is om te kotsen. Die clubs hebben ook geen geweten meer door al die olie en gasdollars.

Britse clubs vernaggelen zelfs onze talenten door ze totaal geen opleiding te bieden. Het is alleen maar rennen en vliegen daar.

Ik vind dat Feyenoord zowat de enige is die zich aan het gentlements agreement houdt en daarom betreur ik dit ten zeerste, eerst Piroe naar PSV en nu dit weer. Ajax gun ik eigenlijk helemaal niets sinds ze de beste talenten van PSV en Feyenoord te kapen met leukpraat en zeggen dat hun de meeste kans geven aan talenten, terwijl we gemakshalve de andere 90% vergeten die niet 'goed' genoeg bevonden zijn.

15 september 2014 om 14:30

Dat gentlements agreement slaat ook helemaal nergens op. Pirou kwam trouwens naar PSV omdat hij niet doorgeschoven kon worden naar een hoger team bij Feyenoord. Bij PSV kreeg hij die kans wel, dus is hij overgestapt. Rare manier om met je spelers om te gaan trouwens, tenzij die oudere joongens meer talent hebben.

15 september 2014 om 14:38

@teunteun

Hoezo rare manier? Bij Feyenoord volgt iedereen hetzelfde traject, alleen bijzondere spelers worden een leeftijdscategorie hoger ingedeeld. Het maakt niet uit hoeveel talent je hebt, je gaat normaal gesproken gewoon vanaf de C1 naar de B2, dit zag Pirou niet zitten. Meneer was zo eigenwijs en wou direct naar de B1, maar Feyenoord wou hem gewoon nog bij de B2. Dat doet Feyenoord niet zonder reden..

15 september 2014 om 14:45

1. de Talenten in de B1 zijn heel erg goed vooral in de spits heeft Feyenoord veel opties. 2. Ze wouden toch liever een jongen van Groningen die er ook 40 in had geschoten.

15 september 2014 om 15:03

Ja? Dat zeg ik toch! Als ze denken betere spitsen te hebben dan is het logisch, maar dan moet ormando hierboven niet gaan huilen dat spelers vertrekken. Als je de kans niet krijgt dan ga je dat ergens anders zoeken. Heeft PSV nog plaats, waarom niet? Omdat dat in een fictieve overeenkomst staat? kom nou.

15 september 2014 om 15:11

@teunteun

Mag ik nog weten waarom het een rare manier is om zo met je spelers om te gaan?

15 september 2014 om 15:53

Dat zal ik je uitleggen beste Jules. Het woordje 'tenzij' was heel belangrijk in de door mij gevormde illustratie.
Wat ik bedoel te zeggen is dat je spelers met veel talent gewoon een stapje hoger moet zetten. Heb je daar spelers die nog meer talent hebben? Oke, dan moet hij gewoon in hetzelfde team blijven spelen volgend jaar - verwijzing naar tenzij. Zijn er spelers met minder potentie dan hem? Dan schop die gewoon uit je opleiding en zet de speler erin met meer talent, ook al is hij wat jonger.

15 september 2014 om 16:21

Bij Feyenoord schoppen ze die jongens niet uit de opleiding kijk maar naar de Vrij en Clasie. en in de B1 heb je 2 goede spitsen. Owja bij PSV dachten ze precies het zelfde over :

Varkenoord Watch @varkenoordwatch · 27 aug.
Spits Joel Piroe, die van Feyenoord naar PSV ging omdat hij niet in de B1 zou komen, speelt komend seizoen in de B2 van de Eindhovenaren.

Misschien overschat hij zichzelf een beetje ...

15 september 2014 om 14:30

Beste talenten van Feyenoord en Psv?? Welke dan??

Ajax heeft bijvoorbeeld zich pas bij Bazoer gemeld toen Man City hem wou en Bazoer zelf te kennen heeft gegeven dat die weg wou. Goede zaak dat die in NL is gebleven

15 september 2014 om 14:31

@ormando

Piroe wou zelf weg, omdat hij het beter wist dan Feyenoord. Feyenoord wou hem niet van de C1 naar de B1 zitten, maar van de C1 naar de B2, in die B1 hadden ze al goede spitsen. Daarmee was Piroe het oneens en is hij dus naar PSV vertrokken.

Lekker laten gaan.

15 september 2014 om 14:32

Bazoer wou zelf toch weg bij Psv.

15 september 2014 om 14:40

@ormando
Watga ik er slecht van slapen dat jij Ajax niks meer gunt.
Wel makkelijk om 1kant(ajax) alle schuld te geven terwijl er nog 2partijen zijn club(psv,feynoord) en de speler zelf nog asfschuiven is het makkelijkste wat er is.
En dat ge3ntlements agreement kan ik dat van internet halen was jij bij die gesprekken heb je het op papier.
Iedereen zegt wel dat het er is maar heb nog niks zwart op wit gezien lijkt me wel belangrijk als je zulke afspraken maakt.

15 september 2014 om 14:47

We gaan het zien ik denk dat Ajax hier nog eens last van gaat krijgen zoveel talenten in de opleiding Psv, Twente , Vitesse en Feyenoord gaan hier nog van Profiteren.

15 september 2014 om 14:43

Feyenoord liet hem gaan en bood hem aan bij PSV Gentlements agreement was dus niet gebroken alleen is het de vaag hoe lang hij PSV blijft want hij speelt niet in de o/17.

15 september 2014 om 16:01

Ach, op zeer korte termijn kan Ajax wel heel veel last krijgen met de doelman van Feyenoord aangezien die door Ajax is opgeleid (en dus supergoed is). Alsof dat heel netjes gegaan is..

15 september 2014 om 16:49

En dat Fje dan, die van Ajax naar Feyenoord is gegaan? Iets met potten, ketels en zwart...

Belachelijk! Leid jullie eigen spelers op een van de grootste clubs van de wereld. Moet steeds jonge talenten bij andere clubs weg halen. Heel vreemd dat Engeland een kut nationaal team heeft, hun eigen talenten in Engeland krijgt niet eens een kans. Waar zijn die regels dat clubs niet meer op zo'n jonge leeftijd spelers kunnen gaan halen. Doe er wat aan!!

Wie gaat er in godsnaam van Varkenoord naar Carrington? Of voor hetzelfde geld naar Arsenal, Chelsea of City?
De opleiding is zoveel beter in Nederland, net als het vooruitzicht om door te breken, om te bouwen, waar er marge is voor fouten en inconsistentie, dat wat talenten nodig hebben.

15 september 2014 om 14:25

Staat goed op je cv en als je biet slaagt krijg je vaak een kans bij een (top)club in Nederland: zie rekik, van aaanholt, bruma oa

15 september 2014 om 14:29

Dat gaat in de toekomst hopelijk wel veranderen als er meer Nederlandse clubs blijven opleiden. Dan komt een Rekik of een Bruma niet meer naar Nederland, maar dan kunnen ze in de Championship gaan voetballen (wat op zich geen verkeerde competitie is).

15 september 2014 om 14:33

Weet echt zeker dat al die spelers die je nu opnoemt ook hier waren gekomen of zelfs verder als ze in Nederland waren gebleven.

15 september 2014 om 14:41

Alleen verdienen ze nu al veel meer dan die jongens.

Beste voorbeeld zijn in mijn ogen Kongolo en Rekik. DE 2 verdedigend emega talenten van Feyenoord samen met Ake uit de goude lichting. (ake, Vilenha, Boetius, Ebicilio, Rekik, Kongolo).

Rekik basis bij PSV op zijn favorite plek. Kongolo basis bij Feyenoord maar dan als LB en niet centraal. Rekik heeft alleen een veel dikker contract bij City.

Ebicilio is wel een jaar ouder dan Vilenha. Maar zaten in de zelfde lichting en is basis bij Twente en Vilenha nu niet zeker meer van de basis bij Feyenoord.

De stap naar het buitenland zal echt niet direct een speler kapot maken.

15 september 2014 om 14:51

Aan de andere kant Kongolo is naar het wk geweest Rekik weet elk seizoen niet waar hij aan toe is ze hebben nu Nastasic , Mangala Kompany 3 goede verdedigers die nog jaren mee kunnen ik zie Rekik in de komende 4 jaar niet in de basis bij City. Misschien op de bank maar daar word je niet beter van.

15 september 2014 om 14:58

Hij is niet verder dan een Rekik is in zijn ontwikkeling alleen. Ze lopen gewoon nog ongeveer gelijk in hun ontwikkeling.

En nee ik zie Rekik niet niet basis worden bij City. Maar dat zie ik Kongolo ook niet worden. Dus zal hij bijv, bij City vandaan naar een Everton gaan of een Benfica. En als hij dan 24/25 is misschien wel weer naar de top.

Het is voor maar heel weinig jongens weg gelegd om het 22/22 al basis te staan bij de wereld top.

Ik zie alleen Ake dit wel lukken over een poosje.

dit soort talenten moeten gewoon in eigen land blijven, manchester united en barcelona, zouden dan wel de clubs zijn die nog talenten door laten stromen naar het eerste team maar de grootste kans maak je toch wel in de eredivisie om door te breken

Chong maakte vorige maand indruk tijdens een toernooi op Carrington, waaraan ook Feyenoord deelnam.
Oké dus ze nodigen clubs uit zodat ze de toptalenten kunnen vinden en probereb over te nemen. Triest dat clubs zo te werk gaan...

15 september 2014 om 14:34

Echt totaal onethisch

15 september 2014 om 14:39

Jij moet als Gooner niets zeggen. Fabregas vergeten? En ken je Zelalem, of Gnabry, Da Graca, Pleguezuelo, Song, Clichy, Vela, Bendttner en Djourou?

15 september 2014 om 14:52

LOL ik zit niet in de technisch hart vn de jeugdopleiding van Arsenal of van welke club dan ook. Persoonlijk vind ik het niet netjes dat je een club uitnodigd voor een toernooi om vervolgens een jeugdspeler proberen over te nemen...
Btw maakt het me niet uit dat zo een jongen vertrekt als een jongen wilt vertrekken dan moet hij gaan...

Waarom halen sommige leden hier het handelen van Ajax, PSV en Feyenoord weer aan? Bij deze clubs krijgen deze jonge spelers juist wel de kans. Bij veel clubs in Engeland en Spanje niet.

Dit gaat over het grote geld in Engeland en waar veel van die jongens niet doorbreken. Wat kun je hier tegen doen? Vroegtijdig een beter contract aanbieden. Ik dacht dat zoiets in Engeland wel al op hun 16de kon en in Nederland pas op hun 18de? Er moet echt een regel voor komen om dit moeilijker te maken.

15 september 2014 om 14:41

Nee, in Nederland en in Engeland kunnen clubs dezelfde contracten aanbieden op papier, alleen heeft een club als United geen probleem om een jeugdspeler een ton per jaar te geven, maar voor Ajax is dat eigenlijk gewoon onmogelijk.

15 september 2014 om 14:49

@medellin

Het gaat erom dat alle clubs zich hier schuldig aan maken. Het enige verschil met de NL clubs en de Engelse is Geld! Aangezien er een opleidingsvergoeding betaald moet worden is het voor de Engelse clubs geen probleem om alsnog tientallen jongens uit te proberen uit het buitenland.

En waar het voor NL clubs een opleidingsvergoeding toch nog een groot risico is. Kunnen zij het zich niet veroorloven om veel jongens uit het buitenland te halen. En zullen zij er eerder alles aan doen om te zorgen dat de genomen investering later rendabel is.

Maar feitelijk doen allen hetzelfde. En ik persoonlijk vind het gewoon kinderhandel. Wat mij betreft komt er een verbod erop. Een speler verplaatsen in een land is niet erg. Maar naar het buitenland is echt een ander verhaal!

Fernandes en Slabbekoorn zouden ook naar Engeland gaan maar sinds van Geel er is vertrekken er nauwelijks top talenten naar Engeland. De enige die ging wou snel miljonair worden.

Ajax wil die Noor van 15 jaar ook halen. Dus ethisch is er geen verschil.
Dat de Ajax opleiding beter is dan die van Manu kan best. Maar de jongen en zijn ouders mogen zelf die keus maken, net als voor school, woonplaats wat dan ook.
Als je niet zoveel geld hebt en je kan met je gezin 3 jaar in een mooi huis wonen in Engeland en de vader kan in een mooie auto rijden en iedereen kan een paar jaar Engels leren en een unieke kans hebben om een paar jaar in een ander land te wonen.
En volgens mij, maar ik kan het ook niet bewijzen kom je wel daar terecht waar jouw talent en mentaliteit je brengt. Ontwikkelt Willems zich zo goed bij Psv, Castgaignos bij Twente en Denswil bij Ajax. Nee, volgens mij en anderen die wel blijven, ontwikkelen zich wel goed als Klaassen en vele anderen.
Maar beide wegen kunnen je naar de top brengen. Als je de top niet haalt zijn die paar jaar in een ander land toch mooi meegenomen.

15 september 2014 om 15:01

@remco52

Ik vind dat je de huidige situatie wat betreft het ophalen van jeugdspelers naar het buitenland wel erg rooskleurig schetst. Natuurlijk pakt het voor een aantal positief uit. Maar voor de meeste niet hoor!! Het is niet meer te ontkennen dat de voetbalwereld een harde wereld is waar ook veel dubieuze figuren rondlopen.

Omdat het om geld gaat heeft bijvoorbeeld de criminaliteit ook deze wereld ontdekt. En worden mensen soms zelf onder druk gezet. Ook zwerven er in Europa genoeg ex jeugdspelers rond die ooit gouden bergen waren beloofd bij een club en later zijn afgedankt.

Nee clubs investeren echt alleen in mensen die in hun ogen rendabel zijn. En zodra je dat niet meer ben wordt je weer net zo hard afgedankt!!

Er is één gigantisch verschil. Talenten komen naar Nederland voor het voetbal, de carrière, om beter te worden. De Fischers en Eriksens van deze wereld zaten op minimale (studenten)kamertjes bij gastgezinnen. Ajax en Feyenoord is investeren in voetbal. De Engelse clubs houden een dik contract voor, bieden de hele familie een huis en goede baan, de spelers zijn al voldaan en krijgen een gigantische ego en de kans op doorbreken is super klein.

Geef mij de Nederlandse aanpak maar. Kaf wordt van het koren gescheiden, opzouten met die mannetjes. Eén naam: Bouy (wie???)

15 september 2014 om 15:06

@myvision

Dat klinkt echt geweldig! Weg van je familie en je vertrouwde omgeving en alleen op een kleine kamer of bij vreemde mensen in huis die het ook voor het geld doen.

Waar kan ik tekenen!!

15 september 2014 om 15:35

Jij zou dus dat talent zijn die zit te azen op een miljoen op je 16e.

"normale" studenten gaan ook een jaar of meer aan een buitenlandse universiteit studeren, investeren in hun toekomst én carrière. Ik kan je vertellen dat dit eerder veel geld kost maar dat zijn vaak wel de toekomstige topmannen van Shell en Unilever. Dus voordat je lekker sarcastisch op me gaat fitten, kan je ook de realiteit onder ogen komen. Een carrière is altijd eerst investeren in de beste opleiding. Niet als student gaan pokeren op een online website en snel geld verdienen, want de kennis vergaar je dan niet.

15 september 2014 om 15:57

Je vergeet echter wel dat die jongens zelf vaak ook denken dat ze de beste zijn totdat ze dan bij het City of United trainingscomplex komen. En zeg nou zelf, je zou zelf toch ook liever met je ouders in n huisje zitten en zij hebben een baan en gratis huis en jij hebt een dik salaris als 16 jarige? Daarnaast breken ze misschien niet door bij City of United, maar hebben ze wel een goede opleiding genoten, want je kan niet zeggen dat ze bij United of City geen fatsoenlijke jeugdtrainers hebben.

15 september 2014 om 15:57

Of je bent een droptout en begint je eigen zaak en bouwt zo zelf je imperium op! Van de 10 rijkste mensen in de Forbes hebben er 8 niet hun studie afgemaakt...

Je hebt geen 1 zeker factor van succes. Die jonges die investren kunnen het ook niet waar maken later. Er zijn meerdere wegen naar de top in voetbal en werk.

Zo ook niet om bij Ajax en Feyenoord te blijven. Dan kan je ook net zo goed nooit de top halen. En zo kan je via Engeland ook de top halen.

Kijk naar de recente voorbeelden: Rekik - Kongolo zijn even ver ongeveer in hun ontwikkeling. Ebicilio en Vielnha spelen ook op het zelfde niveau nu beide gewoon.

Hebben dus geen schade ondervangen aan hun stap naar Engeland.

15 september 2014 om 16:04

Ik ben van mening dat een Rekik van geluk mag spreken dat een PSV hem opvangt. Spelers als Bouy hoef ik bijvoorbeeld niet meer terug te zien bij Ajax. Wel van een topopleiding genieten, maar nooit zichzelf terugverdienen.

15 september 2014 om 16:21

Hij kwam vanaf Feyenoord ook. En die nemen ze ook niet terug inderdaad, Ebicilio, Rekik, Bruma, Luc bijv.

Maar ik werk hier ook voor mezelf en niet voor me werk als ik eerlijk ben. Ik zal altijd me best doen, maar zodra een ander bedrijf komt en me beter salaris geeft en functie ben ik ook weg.

Denk je dat Ajax en Feyenoord voor die jongens opleiden? Nee ook voor eigen belang, zodat ze er dik aan kunnen verdienen!

15 september 2014 om 16:21

@myvision

Hoe kom je erbij dat ik op een miljoen zou azen op mijn 16e? Dan zou ik liever voor de 2 miljoen gaan.

En er is ook niks mis met het investeren in je toekomst door het volgen van een goede opleiding in het buitenland. Als een land van herkomst de opleiding niet kan bieden die je graag wilt volgen dan is een verhuizing inderdaad het overwegen waard. Maar dat is dan wel een doordachte keuze die gebaseerd is om jezelf daadwerkelijk te ontwikkelen en is geen geldbeluste keuze geweest.

Maar wij hebben het hier over voetbal! Daar is echt niet veel voor nodig hoor. Ook krijg je aan het eind van een 'opleiding' in het voetbal geen diploma waar je de rest van je leven op terug kan vallen. Of denk jij van wel? Er zijn genoeg voorbeelden van mislukte jongens die nu ergens rondzwerven of een vreselijk bestaan kennen.

Ook is het maar de vraag of de voetbalopleidingen in het buitenland echt aantoonbaar beter zijn. Tegenwoordig maken wij er een wetenschap van. Terwijl het vaak gewoon met talent te maken heeft en de aangeboden kansen.

Er zijn genoeg voorbeelden van spelers die niet zo een 'zogenaamde geweldige opleiding' hebben genoten maar er toch zijn gekomen. Het mooiste voorbeeld vind ik Jaap Stam wel.

Het aantrekken van talentvolle jeugd is echt een geldkwestie voor clubs. Mochten dergelijke spelers later doorbreken dan worden zij zeer prijzig. Dus is het effectief om alvast een aantal jeugdspelers aan te trekken. En mocht er 1 doorbreken dan heb je geld als club er al uit. En voor de overige spelers is het jammer en zal het een club een worst wezen hoe het voor de rest met de mislukte jongens zal gaan.

Terwijl zij hoogstwaarschijnlijk meer kans hadden gehad om door te breken wanneer zij in hun eigen omgeving waren gebleven. Ik ben er dan ook van overtuigd dat wat goed is vanzelf wel doorbreekt en meer kans maakt in normale omstandigheden. Maar dat kan ik niet met harde cijfers onderbouwen net zoals jij niet het tegendeel kan beweren.

Maar geloof niet dat spelers zoals Cruijff, Maradonna, van Basten echt belang hadden met een goede opleiding. Het heeft namelijk ook weinig met intelligentie te maken maar met pure voetbaltalent!

Of vind jij dat bijvoorbeeld de opleidingen van Engeland echt aantoonbaar beter zijn dan de opleidingen van NL?

Nee het voetbal draait om geld en is gewoon pure handel geworden. Het maken van winst en/of het entertainen van het publiek voert de boventoon!

15 september 2014 om 16:32

@ Steven...ik ben het eigenlijk gewoon met je eens. Maar het verschil zit hem in geld en mentaliteit. Ik denk dat de spelers die niet blind achter geld aanlopen maar het belang van hun carrière inzien liever in Nederland zijn/blijven aangezien daar meer goede voorbeelden van zijn dan die uit Engelse opleidingen. De NL opleidingen zíjn aantoonbaar beter namelijk.

15 september 2014 om 17:01

Als voetballer dien je wel degelijk over een goed verstand te beschikken en niet enkel over talent. Hoe denk je dat je technisch, tactisch ontwikkelt? Alleen op talent?

15 september 2014 om 17:14

@itoonlygetbette

Met alle respect je verwart verstand met voetbalverstand en intuïtie. Je kan nou niet zeggen dat bijvoorbeeld Maradonna en Balotelli de intelligentste mensen zijn die onze wereld rijk is.

15 september 2014 om 17:34

@myvision

Ik ben het gedeeltelijk met je eens.

Maar nogmaals ik vind een voetbalopleiding nogal overtrokken. Dat een jeugdspeler meer kans maakt door te breken dan in Engeland heeft volgens mij meer te maken dat de Engelse competitie een hoger niveau kent. Het is voor een jeugdspeler hier makkelijker om door te breken. Ook hebben wij hier meer geduld met de jeugdspelers en krijgen zij gewoon meer tijd en mogen zo nu en dan ook falen.

Maar je zou zeggen dat de opleidingen daadwerkelijk verbeterd is t.o.v. een aantal jaren geleden. En dat het een positieve ontwikkeling heeft ondergaan. Maar de werkelijkheid is dat je vroeger spelers zag doorbreken van het kaliber Cruijff, Gullit, van Basten, Bergkamp etc. Maar de realiteit is dat wij dergelijke spelers van die kwaliteit de afgelopen jaren niet meer hebben gehad.

En als bijvoorbeeld Ajax zo een geweldige voetbalopleiding kent. Waarom halen zij dan nu zoveel jeugdspelers op latere leeftijd uit het buitenland? Dan zou het toch wel een spits kunnen opleiden uit de eigen jeugd?

Dus hoe belangrijk is de voetbalopleiding nou daadwerkelijk?

Nee in mijn ogen is voetbaltalent gewoon het allerbelangrijkste en kan je met een gedegen opleiding de details bijschaven.

15 september 2014 om 16:24

Hahah die Bouy speelt nu in Griekenland uit eindelijk word je er niet echt beter op alleen een dikke portemonnee...

Feyenoord verliest elk jaar wat spelers,dit is niks nieuws meer,begon 6 jaar terug al en zal alleen maar erger worden aangezien de jeugd steeds beter wordt van Varkenoord. Maar het valt ook op dat de hele grote talenten wel hebben getekend zoals Verdonk,Jari Sch. Dus we zien wel hoe t loopt,als je liever op je 18e uitgeleend wilt worden aan psv of Twente ipv in de dan nieuwe kuip te spelen ben je niet wijs.

De ontwikkeling is zorgelijk omdat veel talent ondersneeuwt in het buitenland. In Nederland wordt er traditiegetrouw én uit nood een beroep gedaan op de jeugd. Lekker in Nederland blijven dus, de poen en de roem komen later wel

15 september 2014 om 17:06

Ze mogen hem best uitnodigen en warm maken om op z'n 16e de overstap te maken.

Vanuit die jongens gezien is het natuurlijk volkomen te begrijpen dat ze voor het geld kiezen, ik denk dat iedereen hier op 16 jarige leeftijd direct ja zou zeggen tegen zoveel geld. Het jammere is dat ze hiermee wel hun carriere vergooien of in ieder geval een aantal jaar vertragen oplopen in hun ontwikkeling.

Elke keer gebeurd dit en elke keer komt het hele kinderhandel verhaal naar boven. Als die jongen denkt beter te worden door daarheen te gaan, dan heb je hier niets te zoeken. De groeten.
We zien ze allemaal gaan en allemaal falen. Ake mag de bank warmhouden bij Chelsea, Bruma en Rekik spelen gewoon in de eredivisie Quinsy o... nog wat nog wat, die voetbalt ergens .. geen idee. Drenthe moet weg bij een 2de of 3de klasser. Bouy is inmiddels vertrokken naar ... geen idee..
Je kan nog heeel lang zo doorgaan. Frenk de Boer (op fb) had een mooi overzicht met vroeg vertrokken spelers. Halfhuid, Gandu, Hoessen, Danquah, van Velzen, Brouwer, Ebecilio, Barazite, Ciftci, van Aanholt, La Parra, van den Berg, Weijl, Troost Ekong.. allemaal jongens met een mooie toekomst, die allemaal bij een mindere club zitten nu dan waar ze vandaan kwamen of naar toe zijn gegaan.

Als zo'n jongen wil, handje geven, veel plezier en zie je over paar jaar wel weer hier in nederland voetballen.

Vind die Chong niet zo heel bijzonder eerlijk gezegd. Heeft vooral zijn fysiek en uitstraling mee. Vind die Anez uit de B1 een betere linksbuiten, heerlijke tradionele linksbuiten met een fluwelen linkerbeen. Ook Fagrach doet het dit seizoen zeer goed op de linksbuiten positie.

15 september 2014 om 16:59

Fysiek mee? Hij is wat langer geworden, maar fysiek stelt het niet heel veel voor. Zijn kracht ligt dan ook niet in fysiek slel, maar snelheid en techniek. Overigens lopen er in de B1 veel grotere talenten dan Anez, bijv, Fernandes en Janga.

15 september 2014 om 18:05

ik vind ze alle drie goed maar Anez word de laatste tijd als Back gebruikt las ik. Maar de beste spits is Robertha daar kan Piroe zoveel van leren gelukkig is hij niet naar psv gegaan.

Zolang er nog geen een speler die uit de jeugd van een Nederlandse topclub is weggehaald geslaagd is in Engeland vind ik het vooral zorgwekkend voor de spelers zelf.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren