Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Einde Veronica Inside is nabij na opvallend kort overleg

Laatste update:

Het definitieve einde van Veronica Inside is nabij, zo meldt het Algemeen Dagblad. Het overleg tussen Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp donderdagmiddag heeft niet tot een doorstart geleid, zo klinkt het. De kamer in Hotel Van der Valk in Zwolle was geboekt van 15.00 tot 18.00 uur, maar na vijf kwartier kwamen de hoofdrolspelers al naar buiten.

Ze waren geen steek opgeschoten, zo concludeert de krant. Vrijdag praat het trio verder met de directie van Talpa, maar die hoeft niet te rekenen op een hereniging van de heren aan tafel. Genee wil graag verder, Van der Gijp twijfelt ernstig, maar Derksen ziet het niet meer zitten. Zowel Van der Gijp als Derksen twijfelt over de geloofwaardigheid van het programma als het trio met elkaar doorgaat. Volgens het dagblad valt de breuk niet meer te lijmen.

Racismedebat houdt aan: 'Hypocriet is dat zij straks als eerste in Qatar zitten'

In de contracten van de heren staat naar verluidt dat als één van de drie opstapt, Talpa-baas John de Mol de show kan opheffen. Overigens kan de mediatycoon in dat geval ook een vervanger aanstellen, maar die kans lijkt klein, getuige de woorden van Van der Gijp na het overleg. "Voor zeventig, tachtig procent van het Nederlandse publiek hoeft het niet meer."

"Het blijft moeilijk", vervolgt Van der Gijp. "Als we hadden besloten verder te gaan met z'n drieën, dan hadden we dat nu wel gezegd. Maar we komen er niet uit. Het is de normaalste zaak van de wereld dat de directie ook zijn zegje doet. Zij hebben gezegd: slaap er nog een nachtje over, morgen praten we. Het lastigste is: ik heb niet het idee dat het ooit weer normaal wordt."

Verwacht jij dat Veronica Inside na de zomer doorgaat met een andere presentator?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zou jammer zijn. Een van de weinige programma’s waar gewoon alles werd gezegd wat iedereen vindt. Of je het nou eens bent met ze of niet. Edit: en ja, voordat alle Boomsma’s hier erover struikelen: ik snap ook wel dat ‘alles’ relatief is en dat sommige dingen beter niet gezegd kunnen worden op tv.

30 juli 2020 om 18:11

Maar toch zou het wel heel raar zijn om in de huidige bezetting door te gaan na wat er gebeurd is.

30 juli 2020 om 18:14

Klopt, maar ik ging vooral in op het volledig opheffen van het programma. Evt een andere presentator na alle gebeurtenissen zou ik persoonlijk prima vinden, ook al heeft Wilfred het afgelopen jaren prima gedaan imo.

30 juli 2020 om 18:18

Ja maar wat je ook van Genee vind, niemand kan zo goed de sfeer daar aanvoelen als hij dat kan. VI is voor mij Gijp, Derksen en Genee. Als 1 van die drie wegvalt dan houd het op.

30 juli 2020 om 18:19

Van mij hoeft het dan niet meer. VI is Wilfred, Renee en Johan. Ze zijn wat mij betreft alle drie onvervangbaar. Wytse, en al helemaal Helene, zijn geen goeie alternatieven in mijn ogen.

30 juli 2020 om 18:54

Vind ik totaal niet. Maak een paar grapjes over Genee die Judas is en het is over.

30 juli 2020 om 20:00

Kom op, eerlijk! Na een paar afleveringen is alles vergeven en vergeten hoor!
Op elke werkvloer heb je wel eens wat gezeur. Wees een man erover en gaan!

30 juli 2020 om 20:26

Messi idd, als het trio niet verder gaat is het voor mij ook klaar.

30 juli 2020 om 20:37

Messi, inmiddels zou het wel raar zijn ja. Maar als ze het iets minder persoonlijk hadden opgevat en het buiten de cameras om hadden besproken, dan had het denk ik wel meegevallen. Maar dat punt zijn we logischerwijs nu voorbij

30 juli 2020 om 18:12

Dit vind ik zo'n dooddoener hè. Wordt er bij andere praatprogramma's niet gezegd wat iedereen vindt? Dat Derksen zijn mening altijd zo ongenuanceerd moet uiten maakt zijn mening niks eerlijker dan iemand die dat met nuance doet. Sterker nog, ik heb liever dat laatste.

30 juli 2020 om 18:18

in veel sportprogramma's zijn de mensen niet onafhankelijk en laten ze niet het achterste van hun tong zien omdat ze graag nog bv ergens een club willen coachen of ergens TD willen worden. of ze willen graag bij meerdere sportprogramma's aansluiten als analist. VI had daar scheit aan totdat Genee onder druk van de publieke opinie opeens het geweten van Nederland ging uithangen en even niet meer snapte dat hij er als presentator zit om het gesprek in goede banen te leiden en niet om zich in de discussie aan tafel te mengen

30 juli 2020 om 18:20

Ben het grotendeels met je eens @moraat. Nuance zou zeker niks afdoen van de oprechtheid van iemand zijn mening. Echter draait het programma niet alleen om Derksen. Ik vond het programma zelf met haar opzet gewoon beter dan andere programma’s omdat het niet zo’n poppenkast is. Niets meer en niets minder.

30 juli 2020 om 18:22

Het constant beledigen van bepaalde bevolkingsgroepen terwijl die al jaren aangeven er zat van te zijn vind ik niet meer je eigen mening geven, dat is gewoon ordinair pesten. Derksen zoekt altijd de grens op en gaat er graag overheen. Prima, maar dan moet je ook op de blaren gaan zitten.

30 juli 2020 om 18:23

Kijk een willekeurige talkshow op Nederland 1,2,3 en je hebt een overvloed aan bewijs dat daar niet 'alles' gezegd wordt. Die talkshows belichten ontzettend vaak een invalshoek van een onderwerp.

30 juli 2020 om 18:25

Contante beledigingen van bevolkingsgroepen? Kan je die even toelichten, want dan heb ik net die afleveringen gemist denk ik.

30 juli 2020 om 18:25

@Undercover Dat is inderdaad de charme van dat programma en daarom keek ik er ook graag naar. Maar ik vind Derksen met de jaren lomper geworden, daar waar hij voor mij eerst juist als een degelijke man overkwam. Kan er niet normaal meer naar kijken en zal ze zeker niet missen, maar ik begrijp dat dat voor anderen anders kan zijn.

30 juli 2020 om 18:28

Ik kan aan jouw profielfoto al zien dat jij waarschijnlijk geen aflevering hebt gemist en waarschijnlijk ook wel een beetje biased bent 🤣

30 juli 2020 om 18:31

Ik weet dat het de laatste tijd mode is om met bepaalde termen discussies dood te maken, maar geef eens gewoon antwoord. Ze zoeken zeker de grens op, en gaan er soms ook over. Het constant beledigen van bepaalde bevolkingsgroepen herken ik namelijk totaal niet.

30 juli 2020 om 18:44

@moraat of je hem mag of niet dat is voor iedereen persoonlijk maar ik vind Derksen geen racist. toen bv dat boek van Glen Helder uitkwam werd hij gepromoot tot en met in VI. Derksen heeft maandenlang in dat programma zitten pushen dat Ajax Ziyech moest halen tot het vermoeiend werd toe. hij heeft donkere zangers en zangeressen waar hij fan van is uitgenodigd om muziek te komen spelen in dat programma en zo zijn er veel meer voorbeelden te noemen. mensen kijken echter niet verder dan 1 grap die hij niet eens bedoelde op de manier waarop mensen het opvatte. wat hij over Akwasi zei viel zelfs nog mee als je het vergelijkt met wat hij over mensen als Kuyt en Van Gaal heeft gezegd die oer Hollands zijn imo. het was misschien een ondoordachte grap maar imo zeker geen grap die bedoeld was om de hele donkere bevolking te beledigen

30 juli 2020 om 18:49

@sportweek86 Prima: Dat Marokkaantje, dat Surinamertje, dat kutland. Paar voorbeelden waarin te zien is dat het vaker gebeurt. Vind het persoonlijk erg denigrerend klinken maar misschien zie jij dat anders. Ik zeg niet dat Derksen een hekel heeft aan mensen van een andere afkomst, het valt me alleen wel op dat hij er enigszins neerbuigend over praat.

30 juli 2020 om 18:50

Moraat vind jij derksen lomper geworden of zijn wij kijkers, Inc ik misschien, een stuk truttige geworden door de overdreven politieke correctheid die ons al jaren via linkse media de strot wordt doorgedouwd?

30 juli 2020 om 18:51

@Japie_Krekel Ik vind Derksen geen racist in de zin van dat hij een hekel heeft aan donkere mensen, maar je kunt toch niet ontkennen dat hij een tikkeltje racistisch is. Jouw voorbeeld van Ziyech is een hele goeie. Als het een goeie voetballer is is hij welkom, maar als diegene dan uitkomt voor een land waar zijn roots liggen dan is de wereld veel te klein en kan meneer Derksen er geen begrip voor opbrengen.

30 juli 2020 om 18:52

Japie jij gaat toch niet serieus menen dat de heren van Vi onafhankelijk zijn? Johan die jarenlang Munsterman een handje boven het hoofd heeft gehouden, het continu beschermen en loven van Bas Nijhuis omdat hij een boekje bij hun heeft geschreven en zo zijn er nog vele voorbeelden. Er is helemaal niks onafhankelijks aan, en ze zijn zeker ook niet hun authentieke zelf zoals veel andere claimen.

30 juli 2020 om 18:58

@baloog toch merk ik nooit iets van een clubvoorkeur als ik hem hoor praten. dat is wel anders met zo een Vd Vaart of Jack Van Gelder bv. op Nijhuis heeft hij soms ook wel kritiek op beslissingen hoor. wat Munsterman betreft was hij idd niet heel objectief maar het is wel gewoon iemand die spelers vrij objectief beoordeeld imo in zijn analyses. als je dan zo een Van Basten en Perez ziet die bv een Ziyech niet eens ter sprake brengen in een analyse terwijl hij Motm is geworden dan vindt ik dat veel kwalijker nog

30 juli 2020 om 19:04

@moraat maar wat is daar racistisch aan? betaald voetbal clubs zijn ook niet blij als ze een toptalent opleiden die er opeens vandoor gaat naar een andere club. dan wordt er ook wel eens gesproken over een gebrek aan loyaliteit bv. dat was Derksen zijn punt. hij vind het jammer dat we hier talenten opleiden jarenlang die dan ook vaak in Jong Oranje spelen om vervolgens voor een ander land te kiezen nadat ze geprofiteerd hebben van de jeugdopleidingen in Nederland. je hoeft het niet perse eens te zijn met die stelling maar racisme zie ik echt niet in die mening

30 juli 2020 om 19:05

@baloog Onafhankelijk zijn ze zeker niet, daar ben ik het volledig mee eens. Wel zijn ze 1 van de weinig programma's waar ze zonder blad voor de mond durven te spreken, zelfs over maatschappelijk gevoelige thema's. Ik vind het persoonlijk ook heerlijk hoe ze als enige een bepaalde groep engnekken te kakken zetten. In andere programma's krijgen de Arie Boomsma's van deze wereld alle ruimte om zonder enige vorm van tegengas oreren.

30 juli 2020 om 19:17

@moraat Mogen we landen waar bijvoorbeeld op homoseksualiteit de meest vreselijke straffen staan geen kutland noemen? Landen waar racisme in allerlei vormen te vergelijken zijn met de nare tijden in de verenigde staten. Of waar slavernij heden ten dagen nog steeds bestaat. Het valt mij op dat er behoorlijk veel kritiek is op Nederland waar de tolerantie vele malen hoger ligt dan in die 'kutlanden', maar een hoop mensen ineens enorm gekwetst zijn als er op die landen kritiek geuit wordt.

30 juli 2020 om 19:17

Nee, ik vind Derksen echt een stuk ordinairder geworden dan eerst. Dat is in principe niet gek want dat trekt kijkers. Ik heb het niet eens over racisme, maar het was me een paar jaar terug ook al opgevallen dat hij vaker seksueel getinte opmerkingen maakte die soms wat cringy waren terwijl hij eerst juist een serieuzere indruk maakte. Ik vind het allemaal niet erg hoor, het verkoopt dus ik begrijp het heel goed, maar als ik puur naar mezelf kijk vind ik niet dat ik truttiger ben geworden. Ben het wel met je eens dat de wereld steeds meer pc wordt en dat er steeds minder gezegd kan worden. Echter kan het wel wat beschaafder dan wat Derksen doet.

30 juli 2020 om 19:17

@Japie, ik moet zeggen ik stoor me niet direct aan een clubvoorkeur. Het wordt pas een probleem als er continu dezelfde clubvoorkeur aanwezig is. Dat is helaas snel het geval bij Jack enzo, maar in Engeland bijvoorbeeld met de 200 Liverpool pundits (al worden ze daar gelukkig beter met mixen). Ik vind dat heren van Vi daar wel goed mee zijn, niet echt een clubvoorkeur. Qua spelers vind ik wel dat ze zeker niet heel objectief zijn geweest. Sommige waren gewoon altijd de zak, ook als ze al tijden goed gespeeld hadden.

@Sportweek, tja met Arie Boomsa dan noem je direct iemand aan de compleet andere kant van het spectrum. Dat is zeker een engnek. Wat mij betreft zijn ze bij vi meerdere keren te ver doorgeschoten in hun grappen. Die zijn nog wel eens leuk op zijn tijd om tussen goede vrienden te maken (maar ook zeker niet te vaak), maar als je zo’n breed publiek hebt dan mag het wat mij betreft wat meer binnen de lijnen. Je kan op het randje spelen zonder er over heen te gaan.

30 juli 2020 om 19:19

We kunnen heel pietje precies gaan doen hier, maar als iemand over zwarte piet zegt 'is dat akwasi niet?' dan zegt diegene toch indirect dat akwasi een zwarte piet is of niet dan.

30 juli 2020 om 19:31

Het kwam er op neer of Akwasi onder dat zwarte pieten pak zat. Met dit soort zaken moet je wel pietje precies zijn want de mensen die in een slachtofferrol kunnen kruipen staan vooraan maar wel massaal juichen om Akwasi toch. Onze woordkunstenaar 😂😂😂 man man man

30 juli 2020 om 19:56

@sportweek86Je hebt die afleveringen hoogstwaarschijnlijk niet gemist, noch de berichten daarover. Je behoort hoogstwaarschijnlijk niet tot die groepen die wel beledigd worden. Als ik nu hier een grapje maak over Argentijnen, en jij dat niet bent, of hen beledig, en het is geen iets waar jij je mee identificeert, kun je er makkelijker afstand van nemen.. Je ervan distantiëren en daar 'om' lachen. Of beter gezegd uitlachen.Dit geldt zeker bij groepen die je onvoldoende kent, of van horen zeggen kent. Of wel 'over' praat, maar zelden echt inhoudelijk over gevoelige onderwerpen 'met' ze praat.Onderin heb je het over VS van het verleden. Heb je het over landen die je denigrerend wilt aanspreken, omdat ze niet de normen hebben aangenomen die wij hier 'goed' vinden. Maar is de VS homovriendelijk? Is VS vredelievend? Schendt VS geen mensenrechten? Ik weet niet wat jij ervan vindt, maar ik weet dat er voldoende bewijs is.. Dat de VS niet de braafste jongen van de klas is. Het punt is alleen, VS kennen we ook van een andere kant.. De kant dat ze 'ons' van de Duitsers heeft bevrijd.. Dat ze op veel gebieden vooruit lopen. Dat het een pracht land is... Daarom zijn de consequenties van een film als een 'Borat' extreem veel schade aan Kazachstan (ze hebben na die film 10 miljard moeten pompen in het uit de sloppen halen van hun imago) en nihil voor de VS. Terwijl Borat ook de VS bekritiseerde met zijn humor. Vaker dan eens je uiten op een denigrerende manier uiten over andere mensen hun identiteiten is gewoon te arrogant en niet alleen lomp, maar ook onbeschoft. Er zit geen filter op, en dat is niet oké. Het probleem van dit soort humor is dat het oppervlakkig blijft, mensen veel over je denken te weten, en te mogen zeggen.. Zonder dat ze je echt 'willen' leren kennen. Het beperkt zich niet tot het bekijken van een programma, dit gaat verder. Je komt volgende dag naar je werk, en ook al heb je het niet gezien, word je ermee geconfronteerd. Boussata zei ook allerlei dingen die ongenuanceerd waren, hij kwam ook arrogant over, onbeschoft etc.. Maar zijn gedrag (en ik zeg niet dat Derksen van dat niveau is), raakte de identiteit van veel VI-kijkers/verheerlijken. En dat zag je terug in de reacties hier.

30 juli 2020 om 20:01

Ziyech had dolgraag voor Nederland uit willen komen, maar van Basten heeft hem eigenhandig buiten Oranje weten de houden.getuige die leugen die hij toen zei dat ze een gesprek met hem hadden gehad na de eerste keer dat hij geselecteerd was, maar door blessure moest afhaken.wel vreemd dat van Basten na die leugen en die Duitse uitspraak heel mild behandeld werd.en dat daar niet meteen de grote racist zat.

30 juli 2020 om 20:03

Sylvana Simons was gewoon een verspreking van Apetrots en die ging gewoon met Denk in zee. Ook toen ze een partijnaam had die al niet meer beschikbaar was en dan gewoon stellig je gelijk willen blijven halen dan mag je daar wat van zeggen. Over die Marokkaanse voetballers in de amateurs dat kwam uit de amateurtak zelf of die er wat over wilde zeggen. Turkije zet pers die een andere mening hebben dan Erdogan vast en dat vind ik als je zelf media/pers bent je daar wel een mening over mag hebben.

30 juli 2020 om 20:33

Je mening brengen met nuance betekent min of meer dat je mening in de zin zoals je wilt zeggen niet wordt aangenomen. Waarom moet je het anders verbuigen? Dat is nuance namelijk. Als je je mening moet verbuigen om andere tevreden te houden kan je nooit 100% je mening geven. Het is heel gevaarlijk als men de mening moet nuanceren terwijl er een vrijheid is van meningsuiting. En dat bedoel ik algemene zin. Je mening beargumenteren terwijl deze tegen het zere been is van andere, dat noem ik sterk. Niet dat politiek juiste gelul.

30 juli 2020 om 20:44

@ diegopeladona Begrijp me niet verkeerd, ik vind de VS ook een verschrikkelijk land. Het valt me alleen op dat sommige mensen kritischer zijn op bijv, Derksen of Nederland dan op een schandalig persoon of land waar hun roots liggen en de omgangsnormen van een beduidend lager niveau zijn. Ik vind ook niet dat ze bij veronica inside structureel bepaalde bevolkingsgroepen in een kwaad daglicht zetten, of er steeds grapjes over maken. Ze gaan soms zeker over de grens, maar dat is meestal bij mensen die zelf totaal niet deugen. Wat ik wel erg vind, is wat ze bij Bijv. Manolev hebben geflikt, dat ging mij veel te ver. Iemand die daar op geen enkele wijze om gevraagd heeft maandenlang kleineren. Als het niet aannemen van onze normen inhoud dat Homoseksualiteit niet is toegestaan, of slavernij nog steeds tot het dagelijks leven behoord dan blijf ik daar zeker schande van spreken. Net zoals ik ook mijn afschuw uitspreek als er apengeluiden worden gemaakt richting donkere spelers in Nederland. Ik denk dat jij raar zou opkijken als er gezegd zou worden dat die spelers dat maar moeten accepteren omdat het nou eenmaal bij de Nederlandse normen zou horen.

30 juli 2020 om 21:13

@moraat, ik zie jou sportweek86 cancellen, om een modewoord te gebruiken, maar een legitiem weerwoord heb je niet. Ik heb ook de meeste afleveringen van VI gezien, ik neem het standaard op en heb zon beetje alles gezien en ik kan mij ook niet vinden in jouw uitspraak dat bevolkingsgroepen constant worden beledigd. Het is nergens voor nodig dat jij je beledigt voelt omdat andere mensen aangesproken worden op hun wangedrag omdat jij toevallig voorouders hebt uit datzelfde land. Ik voel mij ook niet beledigd als van Gaal, Kuijt of van Basten snoeihard worden aangepakt; en die zijn veel harder dan wie dan ook aangepakt. De PVV en het FvD zijn zo groot geworden, omdat er problemen zijn in bepaalde wijken in Nederland, waar geen politicus ooit wat over durfde te zeggen, met als resultaat dat we nu in een gepolariseerde samenleving leven. Dat was niet nodig geweest als de vinger bijtijds aan de pols was gelegd. Wat betreft de Akwasi grap; de grap is dat je niet kan zien wie Zwarte Piet is, omdat Zwarte Piet geschminkt is. Snap je hem nu? Hoe dan ook, gelukkig maken wij in Nederland zelf uit welke grappen wij maken, slecht of niet, en of wij onze mening geven. Dat gaan idioten die woke zijn en ons willen cancellen echt niet veranderen. WIj leven in een democratie waarin je mag geloven wat je wil en ook mag zeggen wat je wilt, zolang je binnen de perken van onze wetten blijft. Wen er maar aan, of ga gezellig in Iran of Noord Korea wonen. Dan zegt niemand meer wat en dat is heel gezellig.

30 juli 2020 om 21:20

Spijkenisser,
Ik vind dat je er een merkwaardige definitie voor nuance erop nahoudt. Ik deel die mening niet. En ik zeg mening, maar eigenlijk is het een onjuiste definitie. Zoek de definitie in de Van Dale er zelf maar op na.

30 juli 2020 om 21:41

@moraat, ik heb het idee dat het op dit punt vaak mis gaat in de discussie omdat het betrokken wordt op bevolkingsgroepen, terwijl ik juist de indruk heb dat Derksen zijn manier van uitdrukken structureel toepast op alles en iedereen. Dit dus ongeacht iemands clubvoorkeur, status, culturele achtergrond, leeftijd, functies, etc. etc. Over alles en iedereen geeft hij zijn ongezouten mening, het liefst wat grof, ongenuanceerd en provocerend. Ik kan me heel goed indenken dat mensen die stijl niet appreciëren, maar vind het onterecht dat het doorgetrokken wordt naar afkomst.

30 juli 2020 om 21:43

Spijkenisser. De ironie is dat je de nuances van het woord nuance niet helemaal begrijpt.
Je verbuigt je mening niet. Je laat je goed informeren waardoor je belangrijke details in je mening niet over het hoofd ziet, omdat je je mening van uit verschillende invalshoeken bekijkt. Daarbij gebruik je zo veel mogelijk feiten. Eigenlijk zorg je dat je zo goed geïnformeerd bent, dat het niet uitmaakt vanuit welke hoek je mening wordt aangevallen. Je kunt je altijd verdedigen.

30 juli 2020 om 21:45

@Spijkenisse Nuance is iets anders dan censuur. Discussies waarin de nuance ontbreekt zijn vaak ook de discussies waar er geen begrip is voor elkaar en dat is nu juist zo belangrijk. Het is logisch dat een Derksen zich niet kan verplaatsen in de mensen die zich al jaren storen aan zwarte piet, hij heeft er namelijk geen last van. Maar als je er alleen maar tegen in blijft gaan kom je nergens, dat geldt ook voor de andere partij. Ik probeer mijn mening altijd zo genuanceerd en rationeel mogelijk te ventileren en heb niet het idee dat ik daardoor niet kan zeggen wat ik wil zeggen. We hoeven niemand monddood te maken, maar ik geloof dat het allemaal best wat beschaafder kan zonder dat het ten koste van de vrijheid van meningsuiting gaat.

30 juli 2020 om 21:56

@DonCoXxX Net zoals jij mag zeggen wat je wil, mag ik dat natuurlijk ook, dat is inderdaad het mooie van een vrij land en daarover zijn wij het absoluut eens. Toch vind ik dat je in een samenleving rekening hoort te houden met een ander. Ik wil helemaal niemand cancellen en snap ook niet zo goed waarom ik die indruk bij jou heb achtergelaten. Ik vind alleen in het geval van Akwasi, die echt moeite lijkt te hebben met het hele zwarte piet gebeuren, dat Derksen met zijn opmerking eerder iemand persoonlijk aanvalt dan dat hij zijn mening geeft. Jij hoeft mij niet te vertellen hoe ik mij wel of niet moet voelen en je hoeft me dan ook zeker niet te vertellen hoe een democratie werkt. Als ik dat niet wist had ik me ook niet in deze discussie gemengd. Nogmaals ik zeg niet dat Derksen niet deugd, ik mag zelfs graag naar de man luisteren want vooral wanneer het over voetbal gaat snijdt het vaak hout. Echter vind ik hem wel wat lomp wanneer hij zich in politieke discussies gaat mengen. En om terug te komen op wat je zei over je beledigd voelen: ik voel me absoluut niet beledigd door Derksen, maar ik kan me goed voorstellen dat mensen een beetje klaar zijn met hem. Dat jij de grap zo opvat als hoe jij hem opvat is aan jou, voor mij leek het er sterk op dat Derksen Akwasi nog even een schop na wilde geven.

30 juli 2020 om 21:59

We kunnen heel pietje precies gaan doen hier, maar als iemand over zwarte piet zegt 'is dat akwasi niet?' dan zegt diegene toch indirect dat akwasi een zwarte piet is of niet dan.

Kom op moraat. Gezien je reacties denk je redelijk na. Maar dat moet je ook doen als het niet in je straatje past. Dat maakt je sterker. Je kan precies dezelfde grap maken als je akwasi vervangt door een henk. De grap is iemand die totaal bizar over zwarte piet te keer gaat juist in die rol te zetten tijdens een demo.

30 juli 2020 om 22:42

Sportweek natuurlijk herken jij je daar helemaal niet in, het gaat namelijk helemaal niet om jouw bevolkingsgroep. Maar zo lust ik er nog wel eentje.

30 juli 2020 om 22:44

Geloof je het zelf? Die uitspraak was heel duidelijk, hoe Derksen het ook bedoelde.

30 juli 2020 om 22:48

Ja en omdat Akwasi donker gekleurd is? Dus wat wil je nou zetten? Dat is toch een zogenaamde grap omwille Akwasi zijn huidskleur? Allerlei excuses zitten maken voor een volwassene man. Als Akwasi de huidskleur van Derksen had, dan had hij die zogenaamde grap nooit gemaakt.

30 juli 2020 om 22:51

Feye88. Laten we feitelijke onderbouwing niet gaan verwarren met het plaatsen van een nuance. Zeker niet als we zeggen een nuance op een mening. Aangezien een mening niet onderbouwd hoeft te zijn en andere mensen ook je mening moeten kunnen respecteren. Ze mogen wel als counter argumenten opbrengen waarom zij het niet eens zijn hiermee. We kunnen zeggen dat we een mate van fatsoen moeten hebben. Het is wel vreemd dat we een mening 'ik vind jou een klootzak' moeten nuanceren naar 'ik vind je eigenlijk niet zo aardig'. Klinkt mij enigzins toch als een verbuiging in je mening. Toch mooi dat Akwasi zijn woorden nuanceert onder het mom van woordenknutselaar (dus niet wat hij ervan maakte) maar vervolgens kan hij geen nuance vinden in de woorden van Derksen. Een genuanceerde mening is echt wat anders dan een mening.

30 juli 2020 om 23:02

@ suljemani Vertel me dan eens welke bevolkingsgroep hij structureel beledigd. Kom dan ook met voorbeelden wat hij structureel doet om een bevolkingsgroep te beledigen. Ik ben reuze benieuwd suljemanii. Want zo inhoudsloos reageren schiet niet op. Ik ben trouwens ook reuze benieuwd hoe jij over akwasi denkt.

31 juli 2020 om 01:05

moraat,wat maakt johan derksen dan anders als je mede groeperingsgenoot najib amhali, overigens een sieraad voor de gemeenschap, als die jouw achterban er vanuit gaande dat je ook van marokaanse afkomst bent op de hak neemt door een sketch op te voeren waarbij 2 landgenoten weer eens de hoofdrol opeisen in "ã¶psporing gezocht" lig je krom van het lachen, dat mag wel. weet je zorg nou gewoon dat jullie je gaan gedragen naar nederlandse maatstaven, dan heeft johan geen stok om mee te slaan kom dan eens terug met je kritiek want dan heb je een punt.

31 juli 2020 om 01:06

Moraat, je kunt het invullen zoals je wilt over Akwasi en Zwarte Piet. Het is heel Nederlands om juist een vergelijking te trekken tussen met iets wat een persoon haat en de persoon in kwestie. Vraag maar eens aan iemand die spruitjes haat hoe vaak hij gehoord heeft, oh moet je eens kijken.. lekker spruitjes! Dat soort dingen zijn de orde van de dag. Degene met de grootste mond (en Akwasi is daar niet vies van) is daarbij dan ook vaak de eerste die 'gepest' word.

31 juli 2020 om 05:35

Kijk daar sla je zelf al de spijker mis, ik ben zelf totaal geen erdogan aanhanger en hij is okk absoluut niet mijn favoriete politicus.. maar om in dat verhaal dat hij media pers de bak in stop die een andere mening hebben is echt 1 hele grote onzin.. ik adviseer je dan ook voordat je daar een mening over uitspreekt je verder in de zaak te verdiepen. Doe je dat niet hou dan je ongegronde mening voor je en doe niet alsof het feiten zijn. Je moet niet alles wat in een krant of op tv komt als feit aannemen. Want als je dezelfde kranten en tv’s als jou waarheidbron of gehalte in je leven basseer, dan voetbalt messia al 5 jaar bij galatasaray en cristiano ronaldo was sinds kinds af aan een grote besiktas fan en sluit zijn carriere daar af. Kaka en ibrahmovic spelen beide bij fenerbahce.
Snap je mijn punt.
Ik vind het prima als heel die programma stopt want ik irriteerde mij dood aan derksen, ook omdat die even een heel land voor kut land uitmaakt omdat het voor zijn mening niet netjes was dat er Nedelands/Turkse voor Turkije uitkomen. Heel die vent denkt dat die maar met alles gelijk heeft en feiten uitspreekt en zijn mening maar telt.

Nogmaals indien je interesse heb kan ik uitgebreide documentaires voor je zoeken om het hele Turkije probleem politiek etc. Te begrijpen.
Die can dundar die nog in Duitsland vrolijj rondloopt als er maar 1 pers medewerker hetzelfde in Nederland had gedaan was dit geen eens nieuws geweest want aas diegene al opgeruimd door de aivd e.d

31 juli 2020 om 11:33

Bij de meeste programma's wordt zelf-censuur toegepast. Jaren geleden begonnen cabaretiers al met het vermijden van grapjes over moslims, het werd te gevaarlijk. Daarna werden de settings aangepast, niet de beste experts kwamen meer aan het woord, nee de tafel moest vooral zeer divers zijn. En nu zitten we in het stadium dat wanneer een mening niet bevalt, men de sociale media troepen aan het werk zet om de adverteerders te bombarderen onder de klachten en dreigementen. Dus nee, bijna niemand geeft nog zijn echte mening in het openbaar.

30 juli 2020 om 18:12

Ohja dus alle andere programma's zeggen ze nooit wat ze vinden uhmm. Wat een lariekoek zeg. Als jij het normaal vind dat zo'n Derksen continue maar mensen zit af te branden en nog erger dan weet ik niet wat jouw normaal is hoor. Daar zit geen enkel fatsoen en respect in. Maar ohh je bent dan een stoere vent hoor als je anderen neerhaalt en het ventileert als je eigen mening. Agh kom nou. Dat programma hebben ze zelf kapot gemaakt en gaan dan nu zielig als kleinde kindjes huilen omdat Genee gewoon zijn eigen weg koos maar nee dat is dan weer fout hoor. Pff geloofwaardigheid amahoela.

30 juli 2020 om 18:18

Zo he, gaat het? Enkel false aannames lees ik hier. Ik zeg nergens dat ik het volledig eens ben met elke uitspraak aan tafel, ik zeg nergens dat ik vind dat er geen grenzen zijn, ik zeg nergens dat in andere praatprogramma’s nóóit wordt gezegd wat men vindt.... ik vind VI gewoon het ‘echtste’ praatprogramma op de NLse tv.

30 juli 2020 om 18:20

@SocioFan1, Noem de programma’s eens op zou ik zeggen, en dan ook graag het individu die de uitspraken doet, belangeloos. Ben benieuwd.

30 juli 2020 om 18:20

je mag als analist toch wel vinden dat een speler er geen hout van kan?

30 juli 2020 om 18:53

@Japie_Krekel dat mag alleen als diegene blank is (als ik bijv Boussata moet geloven)

30 juli 2020 om 18:21

Je comment is tegenstrijdig. “Een van de weinige programmas waar gewoon alles gezegd wordt wat iedereen vindt” vervolgens in je volgende zin “of je het met ze eens bent of niet”. Ten eerste is het sowiezo niet een programma waar er gezegd wordt wat iedereen vindt, dat is in de laatste weken wel zo gebleken

30 juli 2020 om 18:34

En ten tweede..? Ik zie eerlijk gezegd niet wat er tegenstrijdig is aan de zinnen die jij citeert. De eerste zin slaat op het programma zelf, de tweede zin op wat een kijker vindt van de uitspraken die worden gedaan in het programma.

30 juli 2020 om 18:45

OKe dan heb ik je verkeerd begrepen. Ik begreep je eerste zin alsof iedereen eens was met wat het programma zegt

30 juli 2020 om 18:52

Ah snap t, bedoelde met ‘iedereen’ in mn eerste zin idd de mannen aan tafel ipv het publiek 👍

30 juli 2020 om 18:59

Het vrije woord wordt steeds meer en meer afgepakt. We leven straks in een maatschappij waar niks meer gezegd mag zeggen of een of andere doelgroep voelt zich gekwetst. Langzaam maar zeker worden we in een communistische maatschappij gezogen.

30 juli 2020 om 20:05

Idd, de hype an een misplaatste grap van Derksen nam hele enge vormen aan. Oranje ook, volgend jaar lekker naar Qatar, maar nu een statement maken. Ceos die om een e-mailtje van 20 jaar geleden ontslagen worden. F1 coureurs die eisen dat andere coureurs op de knie gaan. Arrestaties van 10 jaar geleden worden opnieuw geplaatst met de boodschap alsof het gisteren gebeurd is om de hetze tegen de politie te voeden...het zijn hele enge tijden. Mensen discusseren niet meer, maar dwingen anderen naar hun visie te leven. Ik hou me hart vast. En ik hoop natuurlijk dat ze Genee vervangen en we weer van Derksen en Gijp kunnen genieten.

30 juli 2020 om 20:09

Dit is toch schots en scheef? Genee trok z'n mond open en confronteerde Johan met z'n domme grap. Toen ineens was de wereld te klein, want dat is niet de bedoeling! Kritiek uit eigen hoek dat kan helemaal niet! Een enorme hypocriet is die Derksen. Altijd een grote bek, alles en iedereen bekritiseren en over de rug van anderen scoren. Altijd zichzelf op de borst kloppen en het programma verheerlijken door te verkondigen dat dit het enige programma is waar mensen onafhankelijk in gaan zitten en hun mening durven te geven. Blijkbaar werkt dat maar éã©n kant op, want de mening van Genee - dat Johan een hele domme grap maakte - is Johan te veel geworden en als een klein kind vlucht hij vervolgens. Deze man heeft absoluut zijn sporen verdiend, maar is in de loop van de jaren enorm in zichzelf gaan geloven. Hij is gewoon een karikatuur van zichzelf geworden. Het programma heeft niet door dit 'incident' aan geloofwaardigheid ingeboet, dat was al langere tijd zo. Niets meer en niets minder dan cafã© praat, maar dat maakte het juiste herkenbaar en leuk. Het is echter jammer dat ze soms doorslaan en geen gevoel hebben voor wat gepast is, wat minder gepast is en wat grensoverschrijdend is. Het is jammer voor hen en voor de kijker, want het was absoluut vermakelijke tv en niet alleen omdat het met voetbal te maken had.

30 juli 2020 om 20:55

Je mag inderdaad zeggen wat je wilt, maar o wee als je als zwarte persoon gaat demonstreren tegen gelijke rechten. Dan mag je opeens niks meer zeggen. Al dat hypocriete gelul van VI is de reden waarom ze nu EINDELIJK gaan stoppen. Zij mogen zeggen wat ze willen, zodra ze tegenspraak krijgen valt het als een kaartenhuis in elkaar. Dat zagen we bij de laatste aflevering, Derksen werd rood als een tomaat toen Boussatta met rake woorden kwam. Hij was het niet gewend om een keer aan de “andere” kant van de tafel te zitten, je weet wel, waar de klappen vallen. Het zijn net kleuters die houden van klasgenoten pesten, maar beginnen te slaan en te huilen als ze zelf een keer gepest worden. Lachwekkend.

30 juli 2020 om 20:55

Je mag inderdaad zeggen wat je wilt, maar o wee als je als zwarte persoon gaat demonstreren tegen gelijke rechten. Dan mag je opeens niks meer zeggen. Al dat hypocriete gelul van VI is de reden waarom ze nu EINDELIJK gaan stoppen. Zij mogen zeggen wat ze willen, zodra ze tegenspraak krijgen valt het als een kaartenhuis in elkaar. Dat zagen we bij de laatste aflevering, Derksen werd rood als een tomaat toen Boussatta met rake woorden kwam. Hij was het niet gewend om een keer aan de “andere” kant van de tafel te zitten, je weet wel, waar de klappen vallen. Het zijn net kleuters die houden van klasgenoten pesten, maar beginnen te slaan en te huilen als ze zelf een keer gepest worden. Lachwekkend.

30 juli 2020 om 21:01

Haha Boussata met rake woorden kwam? Damn heb je wel gekeken?! Boussatta is een boos en gepikeerd mannetje die chagrijnig wakker wordt en weer naar bed gaat. Deze man zat alleen maar te zeuren en te piepen.. had werkelijk niks inhoudelijks toe te voegen. Jij bent lachwekkend want je reactie raakt kant noch wal

30 juli 2020 om 21:09

Deeksen werd idd rood, om Boussatta met alleen maar drogredenen kwam, gelul in de ruimte, die direct door Derksen weerlegt werden. Als er al rake woorden werden gesproken, eas dat van Derksen en zeeeeer zeker niet van Boussata.

Jammer, heb me vaak rotgelachen om van der gijp😅😅. Zo zie je maar hoe snel het kan gaan en het begon allemaal bij die “verkeerde” grap van johan..

30 juli 2020 om 18:09

Inkoppertje gegeven door Genee, die van de 3 misschien nog wel t hardste baalt.

30 juli 2020 om 18:21

Johan blijft gewoon verantwoordelijk voor zijn eigen uitspraken, zelfs al zou Genee het letterlijk hebben voorgezegd.

Eigen is Johan in dit verhaal een beetje een klein kind met zijn: "maar hij deed het ook!"

Als hij gewoon de dag na de uitzending had gezegd: "mij leek er niet zo veel mis met de opmerking en ik bedoelde er geen kwaad mee, maar als dit kwaad bloed zet zal ik daar in het gevolg rekening mee houden" dan was er niets aan de hand geweest. Maar ja, dat was natuurlijk veel te volwassen geweest.

30 juli 2020 om 18:23

Je bent verantwoordelijk voor je eigen daden en woorden. Of iemand het makkelijk voor je maakt of niet.

30 juli 2020 om 18:48

@bf1994 dat geldt dan ook voor Wilfred Genee die na de laatste uitzending in de slachtoffer rol kroop toen Derksen en Vd Gijp pissig op hem waren dus niet alleen voor Derksen

30 juli 2020 om 18:56

@Joddit: het ernstige is dat hij dat ook gewoon heeft gezegd, in iets andere bewoordingen. Hij heeft gezegd dat hij vond dat er niet zoveel mis was met de opmerking en vervolgens heeft hij aan tafel gezegd dat het een slechte grap was.

30 juli 2020 om 19:01

Dat geldt voor iedereen, of je piet johan mohammed Bf1994 of japie_krekel heet. Tenzij er een wapen tegen je hoofd is gehouden dan is het net iets anders natuurlijk

30 juli 2020 om 19:06

@bf1994 in dat geval ben ik het zeker met je standpunt eens

30 juli 2020 om 21:12

@Jodit. De uitzending met die bewuste grap was op maandag. Vanaf die woensdag is er pas ophef onstaan, nadat er een bewerkt filmpje online was geplempt. Die dinsdag na de uitzending heeft Derksen bij Beua of op1 gezeten(1vd2). Geen woord is erover gerept. Nee, nadat er een bewerkt filmpje online was gegooid en de Arie Boomsmaatje er zich mee gingen bemoeien werd het een probleem. Mijn punt is.... die dag na de uitzending was er nog hélemaal niks aan de hand, dus had Derksen op dat moment ook geen reden om op die grap terug te komen.

30 juli 2020 om 22:20

@bf1994, je hebt helemaal gelijk dat Derksen verantwoordelijk is voor zijn eigen woorden en daden. Volgens mij schuift hij die verantwoordelijkheid ook niet af, maar verwijt hij dat Genee geen verantwoordelijkheid neemt voor de plotselinge wisseling van rol en positie. De rol van Genee was altijd johan Derksen aanzetten tot pittige uitspraken, om vervolgens hoofdschuddend te lachen: “dat kun je toch niet zeggen”, om even later weer opnieuw een onderwerp aan te snijden waar hetzelfde concept op toegepast werd. Nu riep hij Johan terecht voor zijn uitspraken en nam hij nauwelijks verantwoordelijkheid meer voor zijn eigen rol.

30 juli 2020 om 22:50

Joddit precies, iedereen is verantwoordelijk voor zijn eigen woorden. En Derksen die altijd de grootste bek heeft, deze kleinzerigheid valt me zwaar tegen.

30 juli 2020 om 22:55

Ach Japie toch , al heel de dag zie ik je Wilfred dit Wilfred dat. Alsof Derksen een klein kind is, of uitspraken nou uitgelokt worden of niet een ieder is verantwoordelijk voor zijn of haar uitspraken. En Derksen had in de uitzending, tegen gas moeten geven dan was je een grote geweest! Derksen die altijd de grootste bek heeft, ik kijk het programma al meer dan 10 jaar. Ik denk overigens niet dat Johan een racist is, maar die uitspraken regelmatig vind ik niet echt verstandig en lekker. En dat als je donkere artiesten uitnodigd je geen racist kan zijn? Om een extreem voorbeeld te geven, slavenhouders de meest slechte mensen ooit hadden ook kinderen met hun slaven dus dat zegt mij niet zoveel. Ik hoop iig dat het trio tot inkeer komt, met vervangingen is het programma helaas klaar want alleen Genee, Derksen en Gijp kunnen het.

31 juli 2020 om 17:01

@sulejmanii ik zag ook nergens dat de uitspraak van Derksen handig was maar als jij als presentator een vraag stelt en je krijgt daar een duidelijk antwoord op en daarna stel je nog 7 keer exact dezelfde vraag dan vind ik dat zo een Genee de plank wel een beetje mis slaat op een gegeven moment

Krijgt Genee toch deksel op zn neus. Denk dat dit wel een flinke knauw in zn carrière gaat worden. Ik hoef de man in ieder geval niet meer te zien. Enige reden om überhaupt nog een TV abbo te nemen is nu ook weg.

30 juli 2020 om 18:16

Blijkbaar ga je enkel mee met hoe Derksen erin staat. Die gaf ook aan dat Genee de voorzet geeft en dat geloof je dan ook, tsja. Wat is dat voor zwakte zeg. Derksen gaat veel vaker te keer en zit dan alles en iedereen af te branden maar gaat nu zielig lopen doen omdat Genee zijn eigen weg koos in die hele kwestie. Dat mag hij toch waarom is hij nu opeens de boosdoener. Wat een onzin zeg. En dan praten ze over geloofwaardig agh die Derksen is zelf zo ongeloofwaardig als een lek mandje.

30 juli 2020 om 18:22

@Socio-Fan1, Het gaat er niet om dat Genee zijn ‘eigen weg’ kiest. Het gaat er om dat hij er altijd bij zit en keihard moet lachen en de boel opstookt. Nu stoppen er ineens sponsors dreigt het programma om te vallen en dan draait hij ineens 180 graden. Het is gewoon apart en ongeloofwaardig. Maar wij verschillen blijkbaar van mening over deze situatie.

30 juli 2020 om 18:53

@sociofan1 - "blijkbaar ga je enkel mee met hoe Derksen erin staat." - En jij doet volledig het tegenovergestelde en gaat met elk argument mee dat tegen Derksen werkt. Dan vind ik het vrij hypocriet om een ander ervan te beschuldigen dat hij alleen maar met Derksen meegaat. Je bent in de topics omtrent dit hele gedoe namelijk alleen maar bezig om Derksen neer te sabelen en Genee weg te zetten als de man die niets fout heeft gedaan. Tja, dan ben jij ook niet de aangewezen persoon om het over geloofwaardigheid te hebben. Jouw persoonlijke mening over de kwestie speelt de volledige rol in jouw argumenten.

30 juli 2020 om 19:03

Genee die zat duidelijk te vissen naar een uitspraak van Derksen. Hij lokt continu dat soort uitspraken uit en dan is het vervolgens Derksen die alles over zich heen krijgt.

30 juli 2020 om 19:11

@MessiBazoer— Ik snap niet dat mensen nog steeds van mening zijn dat Genee altijd loopt mee te gieren. In deze kwestie heeft hij dat namelijk helemaal niet gedaan, zijn eerste opmerking na Johan’s uitspraken waren in de trant van; vind je dat wel zo verstandig.. Genee was zich in ieder geval bewust dat dit geen handige opmerking was.

30 juli 2020 om 20:15

Genee is gespreksleider dus die geeft inderdaad de voorzetjes.maar het ergst is nog dat de dode media als kranten alle nuance weggehaald hebben om te scoren, waardoor het een grote rel werd.de deugmensen die dan meteen het programma de nek om gedraaid hebben zonder ooit het programma te hebben gezien word ik nog het meest misselijk van.het programma is al jaren afgedaan als kroegpraat dus waarom men er dan zoveel aandacht aangeeft snap ik dan niet.of onthoud iedereen de verhalen hier die ze elke week in de kroeg horen?

30 juli 2020 om 18:22

Genee wilde zijn programma redden, al zou dat dan Derksen zijn positie kosten omdat hij de illusie had dat mensen voor hem keken wat duidelijk niet het geval was. nu is hij alsnog zijn programma kwijt en krijgt hij idd het deksel op de neus. dat krijg je als je je collega's onder de bus gooit om je eigen hachje te redden

30 juli 2020 om 19:05

Genee wilde vooral zichzelf niet als racist neerzetten. Vooral z’n eigen hachje redden door heel overdreven te laten zien hoe erg hij de mensen die zich geraakt voelden door Derksen begreep.

30 juli 2020 om 19:08

@soccerfan_1 idd maar als Genee gewoon Derksen had laten debatteren met Harlequin en Boussatta die daar voor waren uitgenodigd en hij had gewoon het gesprek geleid dan had sowieso niemand Genee gezien als een racist dus ik snap niet echt wat hij nou aan het doen was. als je zelf het debat had willen aangaan dan had je deze twee gasten ook niet aan tafel hoeven uitnodigen

Jammer dat dit programma zo goed als zeker van de buis lijkt te verdwijnen.. Ik volg het programma echt al ruim 10-jaar en natuurlijk hebben ze voor best wel wat ophef gezorgd op bepaalde momenten, maar desondanks vond ik het wel een leuk programma om naar te kijken en veel leuker dan bijvoorbeeld Studio Voetbal, Vtbl (wat vorig jaar de opvolger van VI op RTL was), Rondo, etc. Vooral van der Gijp en Boskamp die volgen zo'n beetje alles wel en daar keek ik graag naar. Ook Derksen en Genee hadden zeker hun aandeel in het programma. Wel jammer voor de Mol. Die heeft er jarenlang alles aan gedaan om VI inclusief de heren naar zijn zender te halen, dan zijn ze er eindelijk en dan gaan ze na 1-jaar met enorm veel problemen uit elkaar.

Het zou echt jammer zijn als het programma zou stoppen en dan vooral de manier waarop, veel mensen verheugde zich op maandag en vrijdag voor een nieuwe uitzending

Het zou mij ontzettend veel pijn doen als het beste tv programma ter wereld Veronica Inside niet meer terugkeert op tv. Wat mij betreft houdt de Mol ze gewoon aan hun contract.

Prima, dan maar door zonder Derksen. Zet Boskamp, Hansie of Kieft maar op die plek. Zal een gemis zijn, maar wel op te vangen. Meer dan een verlies van Genee (zijn rol wordt echt onderschat) of Gijp in mijn ogen.

30 juli 2020 om 18:33

Mwah, ik denk dat ook derksen voor het programma te belangrijk is met zijn scherpe tong. dat trio past goed bij elkaar, haal er 1 weg en het wordt anders. weet nog toen barbara barends het programma ging presenteren, was gewoon stuk saaier geworden. of toen van der gijp tijdje ziek was, stuk minder leuk. toen johan in het ziekenhuis lag, minder spraakmakend.

30 juli 2020 om 18:46

Dat is waar, het zal zeker wat minder zijn. Maar ik denk dat als je de humor van Gijp en de regie van Genee kan behouden, het verlies van Derksen beter is op te vangen.

Niet alleen is het licht ironisch dat de heren jarenlang bekend Nederland kleineren en vervolgens na de eerste vorm van kritiek met elkaar in de clinch liggen... Het is misschien nog wel lachwekkender dat de drie heren zo hoog tillen aan de 'geloofwaardigheid van het programma'. Begrijp dat de geloofwaardigheid een belangrijke kwestie is bij journalistieke programma's, maar dat is dit programma toch al lang niet meer? Het is veredelde cafépraat met een aantal voetbalonderwerpen. Kom nou, zo belangrijk is die geloofwaardigheid nou ook weer niet.

30 juli 2020 om 18:17

Ze gaan zichzelf wel heel belangrijk vinden zeg. Ik zal er niet wakker van liggen. Hopelijk komt er wel een ander praatprogramma voor in de plaats. Eentje met verschillende gasten.

30 juli 2020 om 18:21

Precies. Zoals René van der Gijp vaak zegt, ze zijn iets teveel in zichzelf gaan geloven. Het blijft een vermakelijk programma en heb het de laatste jaren toch redelijk vaak gekeken, maar het is steeds vaker gaan draaien om persoonlijke beledigingen in plaats van voetbal in de afgelopen tijd. Tsja, dan verlies je mij als kijker.

30 juli 2020 om 19:19

Ja dat heb ik ook. Ik kijk sinds kort Rondo en persoonlijk vind ik dat een verademing. Diverse gasten, met de ene heb je meer dan de andere, maar ook echt een voetbal-voetbal programma. Gewoon interessante verhalen en af en toe een anekdote tussendoor, dat vind ik dan top. Maar het elke week tijd spenderen aan een bepaald persoon om een nietszeggend onderwerp, hou lekker mee op.

30 juli 2020 om 21:19

Rondo.... Het idee is leuk, maar het lult maar door elkaar heen. Sowieso, er zit een Mulder, dat is ook geen pré. En het programma, of van Gelder eigenlijk, is ook een zwakkeling. Laat in dat programma ten Cate gewoon verkondigen dat de slaven in Qatar er zelf voor kiezen om daar te werken, zonder een wanklank van wie dan ook aan die tafel. Dan ben je voor mij geen knip voor de neus waard.

30 juli 2020 om 18:18

Die geloofwaardigheid komt vooral omdat ze zich zo nodig hard moesten uitspraken in de media over Genee. Als ze gewoon als volwassen het onderling hadden uitgepraat, was er qua geloofwaardigheid weinig aan de hand. Of had Genee tijdens de bewuste uitzending aangepakt, dat had ik een stuk geloofwaardiger gevonden dan het via de media te spelen.

30 juli 2020 om 18:23

Of je gaat gewoon de discussie aan in de eerste aflevering die je weer samen doet en regisseert het op zo'n manier dat je tot een soort van consensus komt. En klaar, 'geloofwaardigheid' voor zover dat belangrijk is staat weer als een paal boven water. Kom nou, we nemen dit soort dingen veel te serieus.

30 juli 2020 om 18:28

Zou ook een prima optie zijn. Maar blijkbaar zijn de ego’s te groot. Ik vind Derksen een mooie vent, maar hij vindt zichzelf wel erg belangrijk blijkt. Hij heeft voor mij al geloofwaardigheid verloren door te roepen dat Genee hem uitspraken ontlokt. Daarmee zeg je indirect dat je je dingen laat ontlokken die je eigenlijk niet wil zeggen, lekker geloofwaardig ben je dan.

30 juli 2020 om 18:19

Exact, het gaat nergens over. Zo hypocriet. En dan zie ik nog vele hier het allemaal serieus nemen en het er mee eens zijn met een Derksen. Lijkt wel alsof ze gebrainwashed zijn door zijn denkwijze. Zo van ik zeg wat ik wil, alsof anderen dat niet doen. Het fatsoen en respect is allang verdwenen bij die man en er was geen enkel geloofwaardigheid in al het gebeuren, ook niet voor deze kwestie. Beetje vreemd dat ze nu opeens gaan zitten huilen en Genee zo hard aanpakken. Erg hypocriet, kunnen ze blijkbaar zelf niet tegen een stootje.

30 juli 2020 om 18:33

Vrijheid van meningsuiting gecombineerd met de Nederlandse directheid is een lastig concept om te begrijpen. Heb een Oostenrijkse vriend ook tot de orde moeten roepen in mijn periode op de universiteit omdat hij op een bijna beledigende wijze anderen bekritiseerde op het geleverde werk. Puur omdat je de vrijheid hebt om bepaalde dingen te zeggen betekent niet alles gezegd moet worden. Johan Derksen begrijpt dat concept ook niet. Ben zelf van mening dat er geen enkel onderwerp is waar geen grappen over gemaakt mogen worden, maar als je gevoelige onderwerpen wil behandelen moet je er ook voor zorgen dat de grap goed is. En dat is heel vaak niet het geval bij Derksen. Maar inderdaad, als zo'n slechte grap over een gevoelig onderwerp verkeerd valt en Derksen kritiek krijgt... Dan is zijn reactie des te ironischer.

30 juli 2020 om 22:53

"Puur omdat je de vrijheid hebt om bepaalde dingen te zeggen betekent niet dat alles gezegd moet worden "

Ja in essentie betekent het dat wel. Want als anderen kunnen gaan bepalen wat iemand wel of niet mag zeggen. Dan betekent dat dat ze ook bepalen wat ik mag horen. En dat is zeeeer eng

31 juli 2020 om 00:04

Nee in essentie betekent dat het helemaal niet. Vrijheid van meningsuiting en elkaar met respect en empathie benaderen kunnen gewoon prima in harmonie leven hoor. Jij verwart vrijheid van meningsuiting met het zelf toegekende recht om mensen dan maar bewust te gaan beledigen.

30 juli 2020 om 18:29

Volgens mij snap jij het gewoon niet. Kritiek kunnen ze allemaal goed hebben. Of ik zal het anders zeggen; kritiek lachen ze weg. Maar na zoveel jaren samenwerken zijn ze elkaar als vrienden of een soort van neven gaan zien. De band was hecht ondanks de ruzietjes. Daarom ook allemaal aanwezig op de bruiloft van Gijp. Als dan iemand waarmee jij een hechte band hebt, jou een mes in de rug steekt op tv dan snap ik heel goed dat je daarna de samenwerking stop zet. Vooral omdat het ontzettend hypocriet van Genee is. Hij zit 10 jaar lang met Derksen en Gijp mee te lachen en dan opeens 180 draaien en zelf de vermoorde onschuld spelen. Snap heel goed dat Derksen daar klaar mee is.

30 juli 2020 om 18:41

Volgens mij hebben we het over twee verschillende dingen. Ben het volledig met je eens dat de hypocrisie van Wilfred Genee voor frustratie bij de andere twee heren zorgt. Jarenlang geeft Genee de voorzetjes voor slechte grappen en daarna gaat hij de vermoorde onschuld spelen op het moment dat er kritiek komt. Het gaat mij meer om de situatie voor en tijdens die bewuste uitzending. Onder het mom van 'vrijheid van meningsuiting' mochten ze jarenlang beledigende teksten uitslaan, maar zodra er consequenties zijn van die teksten valt de sociale structuur als een kaartenhuis in elkaar. En ja, daar speelde Wilfred Genee ook een rol in.

30 juli 2020 om 19:12

@guaporta, maar er zijn toch al eerder controversiele uitspraken van bijvoorbeeld Gijp en Derksen geweest. Denk bijvoorbeeld aan de uitspraak van Derksen over Homo's of Gijp die lacherig doet over transseksuelen. Beide keren deden de heren daar redelijk luchtig over na een storm van nationale verontwaardiging over zich heen te hebben gekregen. Daarom weiger ik te geloven dat dat nu anders zou zijn.

30 juli 2020 om 20:57

@Ajax/barca2014, dat denk ik dus ook. Het gaat echt totaal niet om de kritiek van buitenaf, want dat hebben ze meermaals ervaren en heeft nooit voor onderlinge problemen gezorgd. Het gaat erom dat Genee nu zijn kameraden "genaaid" heeft. Dat onderlinge probleem ligt aan de basis van dit conflict. Mensen lijken dit gewoon niet te begrijpen...

30 juli 2020 om 18:36

Je snapt er niets van. Het gaat niet om het feit dat Wilfred kritiek heeft op Johan zijn opmerking. Als hij dat namelijk meteen in de uitzending had gezegd, was er niks mis mee. Echter is zijn rol in het programma om bepaalde uitspraken te ontlokken bij van der Gijp en Derksen. Als je dan vervolgens Derksen zo hard aanpakt, ben je wel echt enorm hypocriet. Daarnaast heb jij het over een heel andere geloofwaardigheid dan de heren. Ze kunnen niet eerst zo boos zijn en daarna weer aan tafel zitten alsof er niets aan de hand is, dat is vrij logisch en juist goed van ze.

30 juli 2020 om 18:55

Wat met name Derksen enorm dwars zit is dat die nu op moet gaan letten met 'alles' wat die zegt. Kan begrijpen dat je daar geen zin in hebt. En tja, die aflevering waarin Johan door het stof moest gaan is een van de meest trieste dingen die ik op tv heb gezien. Hadden ze nooit moeten, ze hadden gewoon lekker verder moeten gaan.

30 juli 2020 om 18:56

Ik moet zeggen dat ik het volledig met je eens ben. Ze doen net alsof ze wereldproblemen oplossen, maar in feite moet je met een korreltje zout nemen wat er in dat programma word gezegd. Het is dus wel een beetje vreemd dat de term 'geloofwaardigheid' de boventoon voert omtrent deze rel.

30 juli 2020 om 19:13

Eerste vorm van kritiek?? Onder welke steen heb jij de afgelopen jaren gelegen? Dit was nou niet bepaald de eerste kritiek die ze kregen. En qua geloofwaardigheid: als de heren bij ieder dingetje hun puntje van hun tong moeten afbijten en dan niet kunnen zeggen wat ze willen zeggen dan is het programma op geen enkele manier meer onderscheidend tov alle andere soortgelijke programmas in NL waar men alleen maar zegt wat NL graag wil horen...

30 juli 2020 om 20:00

Nou ja de geloofwaardigheid is wel degelijk belangrijk als je oprecht bent. Hoe kan je nog grapjes met elkaar gaan maken als je boos op elkaar bent? Dan moet je acteren en nep doen. Daar gaat het om. Ook als Genee een voorzet geeft moeten die anderen uitkijken welk antwoord ze geven. Je levert gewoon vrijheid in als je steeds moet nadenken wat wel en niet kan. Het gaat er dus meer om dat ze niet nep en schijnheilig willen zijn.

Gewoon weer lekker aan die tafel gaan zitten, dan bepalen wij wel of we het nog geloofwaardig vinden. Misschien is het even anders, en wordt de toon misschien wat serieuzer. Prima toch. Die mannen kunnen ook echt wel grappig zijn zonder de (flauwe) voorzetjes van Genee.

Vond het programma al seizoenen lang minder worden, dus kan er niet wakker van liggen. Alles heeft een houdbaarheidsdatum, wat mij betreft ook het oeverloze gelul aan die tafel. Maar aan de reacties hier te zien vertegenwoordig ik volgens mij een minderheid

30 juli 2020 om 18:34

Ik denk er precies zo over.het progamma had een voorspelbare inhoud.steeds weer mensen in de zeik zetten,zoals we meemaakten tijdens de ,,manolev''periode.op een gegeven moment is dat uitgewerkt.in het begin van de Voetbal Insite,stoof ik naar huis om vooral niets te missen.ik behoor ook tot de minderheid die er niet om treurt als het stopt.

30 juli 2020 om 18:59

Ik deel die mening wel. Eerder was het wel leuk toen het nog voor een groot gedeelte over voetbal ging in binnen- en buitenland. Als ik politiek gezwam of de politieke voorkeur van een persoon wil horen, zet ik het Tweede Kamer debat wel op. Ik kan om Van Der Gijp altijd wel lachen, maar met Derksen en Genee heb ik nooit wat gehad.

Van mij mag het van de buis af. Ergens graag zelfs. Hele circus onderhand wel zat. Doe VTBL maar terug. Iig interessante gasten en verhalen.

30 juli 2020 om 18:18

RTL zit al klaar met de draaiboeken voor als dit echt in elkaar klapt bij Talpa, met VI. Mark my words.

30 juli 2020 om 19:24

Hahaha top! Hoop het!

30 juli 2020 om 18:20

Das best sneu dat je verplicht was om te kijken.Ik vind VTBL geen klote aan. Moet ik dan ook maar zeggen dat t niet op de buis moet?!Ieder z'n eigen ding. Doe wat je leuk vindt, dat maakt het leven een stuk aangenamer😉

30 juli 2020 om 19:23

Hmmm, waar zeg ik dat ik dit keek of vaak keek? Van mij mag het alleen wel van de buis af jah. Heb je kans dat er iets nieuws voor in de plaats komt. Heerlijk!

31 juli 2020 om 00:18

Dus jij weet nu al dat wat er evt voor in de plaats komt heerlijk gaat worden?! Of ben je gewoon ante Johan Derksen?! VTLB was ik na 3 minuten al zat. Wat een non programma was dat zeg. Maar jij genoot ervan..

Ik snap niet dat waarom ik telkens lees dat Johan Derksen twijfelt aan de geloofwaardigheid van doorgaan met het programma. VI presenteerde zich als een soort kantine praat voor voetballiefhebbers. Als er iets is wat je niet te serieus moet nemen is het kantine praat. Jaren lang kon iedereen in de voetballerij en ver daar buiten op de hak genomen worden, vooral als men zichzelf te serieus nam. Tijd dat ze zich niet zo aanstellen en zichzelf niet zo serieus nemen. Zeg dan gewoon "ik heb er geen zin meer in", ook prima en dan is het klaar.

30 juli 2020 om 18:26

het concept van het programma is dat ze daar zitten zonder een blad voor de mond te nemen. als er dan achter elke grap wat negatiefs wordt gezocht en sponsors trekken zich terug waardoor je niks meer kan zeggen aan die tafel en het nieuwe Studio Voetbal wordt dan zou ik er ook mee kappen en dat is het geval bij VI

30 juli 2020 om 19:04

Nou ja, los van het feit dat dit hele gedoe bij wijze van spreken 1000x is uitvergroot en opgeblazen, is het niet zo dat de heren wereldvreemd zijn. Als je op zo'n moment zo'n opmerking maakt, weet je dat zoiets een landelijke rel word. Ze zoeken al jaren de grens op en die hadden ze gevonden. Net zoals alles heeft de vrijheid van meningsuiting een grens. Het is naief om te denken dat dat niet zo is.

30 juli 2020 om 19:10

@sirius dat is zeker waar maar dat was ook mijn probleem niet met het gedoe rond de uitspraak. het enige wat ik echt kwalijk vond was Genee zijn discutabele rol in deze uitzending. Harlequin en Boussatta waren al in discussie met Derksen en waren daarvoor uitgenodigd. waarom wilde Genee zich dan opeens nog fanatieker dan de tafelgasten zich in de discussie mengen als presentator?

De enige die het programma heeft opgeblazen is Johan. Hij maakte een zeer onhandige opmerking, en hij is echt wel zo slim dat hij dat wel ook wel kon bedenken. Om nu Genee de schuld te geven van het 'programma opblazen' is alleen maar de aandacht afleiden. Volgens Derksen zou het programma nu niet meer geloofwaardig zijn. Is het programma ooit geloofwaardig geweest dan? Er werd altijd van alles geroepen en dat was ook de kracht van het programma. Maar geloofwaardig is het nooit echt geweest..

30 juli 2020 om 18:41

Het verschil is dat Johan zijn mening geeft en Akwasi en oproep doet tot het plegen van geweld

30 juli 2020 om 22:26

Noem jij die grap van zwarte piet en Akwasi een mening? Hij sloeg op dat moment compleet de plank mis met een misplaatste grap. Heeft niks met een mening te maken..

31 juli 2020 om 10:35

Een grap kan misplaatst zijn ja, of heb jij nog nooit een verkeerde opmerking gemaakt in je leven? We weten allemaal dat Johan en die andere gasten geen racisten zijn, toch doet een hele groep van wel.

Toch is de rol van de presentator hier cruciaal. Humberto verloor ook in twee weken tijd zijn programma bij rtl omdat hij zijn eigen hachje t belangrijkst vond

Blij toe, was al dat kattengejank van de heren over die 600.000 en 'geloofwaardigheid' al helemaal zat aan 't worden. Ik denk dat het ze echt wel pijn doet, want je laat een leuke job waarmee je onwijs goed geld verdient, liggen en daarbij denk ik dat ze achteraf liever hadden gewild dat ze niet zo gekut hadden op Genee maar dat ze nu niet terugkunnen. Het zou me overigens niet verbazen als ze binnenkort terugkomen met het verhaal dat Talpa hen aan het contract vasthoudt.

Ik was altijd fan van dit programma. Maar nu is het wel klaar eigenlijk. Waar je van Genee nog kunt zeggen dat hij zich iets loyaler t.o.v. zijn collega's op had kunnen stellen ben ik eigenlijk behoorlijk afgeknapt op het kinderlijke gedrag van Van der Gijp en Derksen. In mijn ogen hebben zij het programma opgeblazen (NSB-er door René o.a. en geen empathie kunnen tonen door Johan o.a.) en niet Wilfred. Laat Johan zich lekker op zijn muziek storten en René op...? iets anders.

30 juli 2020 om 19:11

Exact mijn idee, ik ben ook fan van het programma maar ik ook verschrikkelijk afgeknapt, vooral op Derksen en van de Gijp. Dus misschien voelen ze dat ook wel dat er meer mensen klaar mee zijn. Zou het wel goed vinden als De Mol het er niet bij laat zitten en ze financieel uitkleed. Deze man heeft het aangedurfd, beloond ze vorstelijk en dan zulk gedrag. Lijkt me vreemd als de Mol met zijn kloten llaat spelen.

Helemaal niet erg, als het om voetbal inhoudelijk gaat stelt dat programma al jaren niks voor, gaat wel om roddels, lachen en brullen en vooral iedereen en alles terecht en onterecht op de korrel nemen dan kan je die misschien interessant vinden!

30 juli 2020 om 19:14

die andere programma's wel dan? Ten Cate zit laatst te doen of de slaven daar in Qatar supergoed behandeld werden en zelf voor die ellende hebben gekozen en niemand durft hem kritisch aan te pakken na deze achterlijke opmerkingen. het moet natuurlijk vooral gezellig blijven aan tafel en er mag kritiek op niks of niemand zijn want iedereen zit daar in bepaalde belangen verstrengeld met clubs en zaakwaarnemers etc.. programma's als Studio Sport en Rondo vind ik inhoudelijk daarom net zo nietszeggend, zo niet nog meer nietszeggend als VI

30 juli 2020 om 19:41

Precies, Ruud Gullit of van Hooijdonk zijn hier het voorbeeld. Wat een aanfluiting die mannen

31 juli 2020 om 10:32

Dat van Ten Cate verbaasde mij ook, niemand die daar overvalt. Dat is ook iets wat nu gebeurt, gewoon moderne slavernij.

Veel mensen vinden het jammer omdat het volgens hen het enige programma is waar ze eerlijk hun mening geven.

Johan: “ik vind die persoon een &@%#!” De rest: “Hahaahhahaha”
Volgende onderwerp.

Niemand die ooit om uitleg vraagt en niemand die met argumenten komt. Is dat eerlijk je mening geven? Dit is gewoon meer zomaar iets roepen toch?
Ik zou het fijn vinden als er een programma met wat inhoud en met ruimte voor discussie voor terugkomt.

31 juli 2020 om 00:10

Sterker nog, de keren dat het wél op een stevige discussie uitliep beende Derksen als een klein kind weg omdat hij zijn gelijk niet kreeg, zie discussies over Riemer vd Velde en Joop Munsterman.

Vi is Genee,Derksen,v.d.Gijp.Niks anders.

30 juli 2020 om 19:52

Als iemand het kan dan is het Heleen, en ze weet meet van voetbal dan Genee. En heel Nederland hoef vandaag haar. Maar ik denk dat het programma stopt.

30 juli 2020 om 21:59

Laten we het hopen .... dat het stopt bedoel ik dan 😉

30 juli 2020 om 22:43

Een tafelheer/dame hoeft geen voetbalkenner te zijn, Genee is het programma, Genee is de reden van de dikke contracten, voor kennis hoort Johan daar te zitten maar sinds hij geen hoofdredacteur VI meer is is het een alleen nog maar een zeiksnor. Johan moet je gewoon vervangen met een Suley van Youtube. Man man man, beetje vernieuwing en weer voetbalinhoudelijke gesprekken, en Rene laten voor de humor!

31 juli 2020 om 00:12

Onderschat Wilfred niet. Die is juist bekend geworden door z'n enorme parate kennis van voetbal en de scherpheid in z'n opmerkingen e.d.

31 juli 2020 om 00:21

Dat zou wel fijn zijn voor alle deugneusjes en eo aanhangertjes. Goed zo

Genee weg, stoorzender. Andere presentator en iemand die de merchandising doet. Sfeer zal eerst anders worden, maar misschien wel beter. Loyaliteit is alles....

Nou, ik zou het wél erg jammer vinden als mijn favoriete programma zou stoppen. Ondanks alle (al dan niet deels terechte) het enige programma waar niet met meel in de mond gesproken wordt en mensen een mening durven verkondigen, ook al is deze soms op het randje. Genee heeft m.i. een kwalijke rol gespeeld door jarenlang opmerkingen uit te lokken en vervolgens zijn straatje schoon te willen vegen door zijn collega’s af te vallen zonder dat deze zich goed konden verweren omdat zij vooraf niet waren geïnformeerd wie de overige gasten zouden zijn. Nogmaals, heus redenen te verzinnen voor terechte kritiek maar met het gebrek aan incassovermogen, de vertrutting van de maatschappij en het voortdurend door mensen claimen van het morele gelijk wordt het er niet gezelliger op.

Hopelijk verschijnt een andere brede leuke voetbalpraatshow. Rondo en Studio Voetbal trek ik persoonlijk niet. Te zakelijk en saai.

Het zou volledig ongeloofwaardig zijn en na 1 of een paar keer liggen ze weer te rollebollen want Genee heeft zich totaal vergaloppeerd en zal niet meer terugkomen en dan is het aan John de Mol stoppen of Heleen erin. Het is een goed( onbegrijpelijk) bekeken programma dus John de Mil zal verder willen maar Gijp en Derksen willen nooit meer met Genee werken. Begrijpelijk want hij verrade ze beide. Einde denk ik van deze cashflow.

Dan zou het wel eens zo kunnen zijn dat Johan en/of René aanschuiven bij Rondo of Studio Voetbal.

31 juli 2020 om 00:24

Haha no way.. dat gaat never nooit gebeuren.

31 juli 2020 om 10:30

Klopt, Jack is geen fan van beide volgens mij, dus zie het ook nooit gebeuren.

Oh ik hoop dat het echt zo is! En dat het het einde betekent van Derksen op tv.

31 juli 2020 om 00:26

Fijn voor je.. Alle deugneusjes zitten in spanning natuurlijk.. goed voor je

Sorry hoor maar waar concluderen de media en de mensen dat dan uit? Aan wat Gijppie zei?! Wat een onzin. Let op het gedrag van Wilfred en Johan, daaruit zie ik ( en mijn vrouwtje ( gedragsdeskundige ) ) toch iets heel anders. VI zal niet van de buis verdwijnen, mark my words! De samenstelling zal per uitzending wat wijzigen tussen de 3 heren en de tafelgasten denk ik maar dat is het dan ook.
Echter kan ik er ook compleet naast zitten, dus in dat geval kun je deze woorden als niet verzonden beschouwen.
We spreken elkaar morgen!

het is bijna "missie geslaagd" voor alle politiek correcte zeveraars.

31 juli 2020 om 10:26

Die zullen het inderdaad vieren als een overwinning. Ze hebben nu ook de manier gevonden om programma's kapot te krijgen als ze niet hun krijgen: gewoon blijven klagen, zielig doen en alles wat de heren zeggen verdraaien naar eigen woorden.

Hoeveel is er gevangen door de naam v/d Valk te gebruiken? Niets is bij deze lui voor niets.

31 juli 2020 om 10:29

Als je hun zou volgen, dan had je geweten dat VI niet meer v/d Valk opnamen omdat die er geld voor wilde hebben. Ik twijfel dus erg aan je uitspraak, betalen door v/d Valk lijkt me dus erg sterk. Maar goed, jij zult net als ik wel je bronnen hebben neem ik aan?

Genee is toch wel de morele winnaar wat mij betreft. Johan heeft de afgelopen jaren laten zien dat hij vooral verbaal kan uitdelen, maar bijna niks kan incasseren. Ook toen hij wegliep uit de studio tijdens een live uitzending. Ik zie een Veronica Inside met Hendriks of Van der Groot als presentor niet zitten, want die zullen heel goed op hun woorden letten en dan is het niks aan

Zeer jammer... zo;'n beetje het enige voetbal praatprogramma dat ik regelmatig keek. Hoewel ik zeker momenten waren waarbij ik niet met ze eens was en soms ook wel zoiets had van oeh niet heel handig gezegd (wat ik overigens totaal niet erg vind) , vond ik het een zeer vermakelijk programma. Ik keek juist voor de onbevangenheid en de vaak geweldige humor! Prachtige compilaties zijn daarvan te zien op youtube!

Deze hele soap krijgt al veel te veel aandacht. Gewoon de stekker eruit trekken, bedankt, tot ziens en over tot de orde van de dag. Ik laat er in elk geval geen traan om.

31 juli 2020 om 00:30

Zo laat ik er weer geen traan om als Schalke keer op keer verliest. Ieder zijn meugd

31 juli 2020 om 00:30

Zo laat ik er weer geen traan om als Schalke keer op keer verliest. Ieder zijn meugd

Mooi. Blij als de slechte soap voorbij is en iedereen weer over kan tot de orde van de dag. Wat een stelletje kleinzerige oude wijven zijn dit zeg. Als je iedere dag van de week geheel Nederland in de zeik neemt en een programma maakt wat allang niets meer met voetbal te maken had, moet je ook kunnen incasseren. Om dan de gebeten hond te gaan uithangen als Genee een ‘Geneetje’ doet is toch wel zo in en in-triest. Die man is al sinds zijn geboorte hypocriet, hoe naïef moet je als Derksen en Gijp zijn om niet te verwachten dat zich dat ook eens tegen je kan gaan keren? En wat dan nog? Geef aan dat je Genee een lul vind, spreek het uit of niet en klaar. Maar nee, we gaan 36x met elkaar in gesprek en we treden 49x in de media om aan te geven hoe ontzettend gekwetst en boos we wel niet zijn en hoe ongelofelijk veel onrecht ons aan is gedaan. Mijn God, ik kan ze alle 3 geen dag meer serieus nemen. Wat een stel sneue figuren. Laat dat kut programma dan ook maar van de buis, er komt vanzelf wel weer iets leuks voor terug. Hopelijk wel met het vizier weer op voetbal.

31 juli 2020 om 00:34

Haha als er een programma is dat kan incasseren is het Veronica inside wel.

Sorry met alle respect voor Johan, niet dus, die fossiel moet ook gewoon vd buis af. Vervang Derksen met een nieuwe jonge voetbalkenner met wel een duidelijke mening..

31 juli 2020 om 00:35

Dat zal het programma zeker ten goede komen...... NIET!

Stelletje wijven zijn het.

Ik hoor van der Gijp steeds over geloofwaardigheid praten, iemand enig idee wat hij daarmee bedoelt? Welke geloofwaardigheid dan? Wat is er nu niet meer mogelijk, vanwege hetgeen is gebeurd?

"Voor zeventig, tachtig procent van het Nederlandse publiek hoeft het niet meer."

Hoe komt hij daarbij?
Ik denk dat het grootste gedeelte hoopt dat ze terug komen.

Ik zal er niet om rouwen als dit programma verdwijnt. Een voetbalprogramma hoort mijns inziens over voetbal te gaan en niets anders. Als ze nou eens incidenteel bij hoge uitzondering over een actueel maatschappelijk onderwerp zouden discussiëren, had ik er nog wel genoegen mee gehad. Noem me maar politiek correct, maar elke week mensen in de maling nemen in de veronderstelling dat het je mening is en dat de rest het maar moet slikken, gaat wat mij betreft te ver en voldoet niet aan de eisen die ik aan een gedegen voetbalprogramma stel.

31 juli 2020 om 00:38

VI gaat over voetbal deugneus! Al begrijp ik dat je pro studio voetbal bent en graag luistert naar het orakel Arno Vermeulen. Ieder zijn ding

Aub haal ze van het scherm af die droeftoeters. Zitten alleen voor eigen gewin. Weg er mee!

Het is wel een trieste bedoening zo, twee oude mannen die zo ‘principieel’ zijn ineens, dat ze die ene uitzending misbruiken als drogreden ermee te stoppen.

Gijp herhaalde tijdens de uitzending tig keer dat het hem allemaal niet uitmaakt, zich nergens druk om maakt. Maar stiekem is het toch wel heel belangrijk. Die dacht Genee te kunnen lozen door met Derksen op te trekken maar nu heeft Derksen een hele andere agenda en gaat het programma straks niet meer door.

En Derksen is gewoon slap. OK die uitzending was superdom en redactie en Genee hebben dat totaal verkeerd aangepakt. Maar wie heeft het er altijd over dat het erom gaat wat het publiek wilt? Ineens geen boodschap aan want 5 mensen konden Johan ongeloofwaardig vinden, pffff.

Het zijn ook twee trutjes eersteklas. Genee heeft iets doms gedaan maar houd zich nu professioneel veel sterker. Talpa moet gewoon wat anders proberen te starten met Genee en Hendriks als presentators, een goede journalist erbij als Driessen of analist als Perez, en wat leuke gasten, kunnen zelfs af en toe gijp en Derksen uitnodigen. Genee zit midden in zijn carrière en is gewoon een goede presentator. Gijp en Derksen hebben er gewoon geen zin meer in, laat ze maar gaan dan.

Ben benieuwd wat ze verder gaan doen nu. Gijpie zal af en toe nog ergens aanschuiven om zijn aanstekelige lach. Derksen gaat met pensioen en zien we enkel nog bij een verdwaald muziek programma op zondagochtend en Genee wie was dat ook alweer?de populariteit van dit programma zal als een curiositeit de historie in gaan.

Mooi! Beste uitkomst!

Eindelijk! Wat een verademing, voor mij, als Derksen van de buis is. Deze man is allang over zijn houdbaarheidsdatum heen, en hierdoor het programma ook als je het mij vraagt.

Gelukkig zijn er nog programma's over als Rondo waar alleen politiekcorrect wordt gepraat. Derksen heeft genoeg valide dingen gezegd en ook problemen aangekaart die er gewoon zijn. Helaas kan dat niet, want dan vallen bepaalde personen over je heen, deze zullen het dan ook vieren als een overwinning, ik zie het meer als een teleurstelling omdat je niets meer mag zeggen tegenwoordig buiten de lijnen. Je hoeft het echt niet overal met ze eens te zijn, sommige dingen vind ik totaal niet grappig, maar mensen lijken context/relativeren/andere mening niet meer te begrijpen helaas. Ik vind het wel zielig voor Kieft, die was net terug van Ziggo en moet nu weer opzoek naar iets anders.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren