Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Donyell Malen bereikt persoonlijk akkoord; clubs zijn nu aan zet’

Laatste update:

Donyell Malen lijkt PSV te gaan verlaten voor Borussia Dortmund. De Oranje-international heeft een persoonlijk akkoord bereikt met de Duitse topclub, meldt Sport Bild woensdag. Het is nu aan de clubs om het eens te worden over de transfersom. Volgens de berichtgeving heeft Dortmund 25 miljoen euro over voor de spits, terwijl PSV vasthoudt aan een bedrag van 30 miljoen.

Malen was al geruime tijd in beeld bij Dortmund, dat op zoek is naar een aanvallende versterking sinds Jadon Sancho is verkocht aan Manchester United. De Engelsman vertrekt voor maximaal 95 miljoen euro naar Old Trafford. Een deel van die miljoenen wordt geïnvesteerd in een vervanger. Doordat de keuze gevallen is op Malen, is Dortmund niet langer geïnteresseerd in Noni Madueke, zo klinkt het.

PSV houdt rekening met het vertrek van Malen. De spits heeft, net als Denzel Dumfries, toestemming gekregen om in gesprek te gaan met belangstellende clubs. “We worden op de hoogte gehouden door Mino Raiola, hun zaakwaarnemer”, zegt technisch manager John de Jong woensdag tegen Voetbal International. “Ze weten wat wij willen hebben en we hebben deze spelers de ruimte gegeven om met geïnteresseerde clubs te gaan praten. Als zij overeenstemming hebben, dan zal de betreffende club zich bij ons melden.”

“Op dit moment is er nog geen enkel concreet bod bij ons binnen”, benadrukt De Jong tegenover het weekblad. “Maar dat kan natuurlijk heel snel veranderen. Als ze nog niet tot elkaar zijn gekomen, dan melden Donyell en Denzel zich op 18 juli weer bij ons. Maar de kans dat ze beiden gaan is natuurlijk heel groot.” Het contract van de 22-jarige Malen bij PSV loopt nog door tot aan de zomer van 2024.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Oke ik heb een beter voorstel. 20 miljoen + Haaland. Akkoord?

14 juli 2021 om 12:02

Kan beter. 25 miljoen + Haaland + Bellingham lijkt mij eerlijker.

14 juli 2021 om 12:08

@Ahmed-psv je bedoelt natuurlijk 25 miljoen + gesignaleerd shirt van Haaland + 1 paar voetbalschoenen van Bellingham

On. mooie club voor Malen. Benieuwd wat voor koppel het gaat worden Malen - Haaland.

14 juli 2021 om 12:11

Geen koppel als Malen voor zoveel gehaald wordt kun je ervan uitgaan dat Mino ook al weet dat Haaland gaat. Denk niet dat Dortmund in deze tijd 25-30 gaat uitgeven voor een bankzitter.

14 juli 2021 om 12:13

Als zijn voorloper vertrekt voor 95 miljoen, dan kan je natuurlijk wel een gokje wagen.

14 juli 2021 om 13:00

Piranha, hij word gehaald als opvolger van Sancho, was dat een bankzitter?

14 juli 2021 om 12:49

Ik weet dat het een grap is, leuk! Maar om toch ff serieus te reageren. Haaland is gewoon een Malen en Luuk de Jong in 1. Eigenlijk bijna de ideale combinatie. Alleen dan ook nog continu dodelijk voor het doel. Dat mist Malen toch een beetje en De Jong ook in topcompetities. Wellicht dat Malen dit kan aanleren bij Dortmund onder wat meer druk. Ben benieuwd.

14 juli 2021 om 13:23

Dat is toch ook wel een interessante vraag...kun je koelbloedigheid aanleren. Ik denk namelijk gedeeltelijk wel. Ik kijk dan naar bv een Van Nistelrooy of Huntelaar die steeds dodelijker werden en dat op een steeds hoger niveau. Ik hoop dat Malen dit bij Dortmund leert, dan wordt het een topper.

14 juli 2021 om 13:28

Ervaring zal je inderdaad denk ik wel koelbloediger maken tot op zekere hoogte. Nu nog erg onrustig maar ook jong en dus nog niet de ervaring voor de goal, stukje jeugdigheid ook. Beetje van beide wat.

14 juli 2021 om 13:33

Denk ik ook. Voor een deel zit het in je maar voor een deel kun je het ook leren.

14 juli 2021 om 13:36

Koelbloedigheid kan je niet aanleren, maar ervaring leert je een hoop. Zoals je zelf aangeeft, die twee spelers werden steeds dodelijk op hoger niveau. Waarom is heel de wereld verbaasd dat Saka zo'n belangrijke penalty moet nemen. Hij wordt gekozen omdat hij de betere penalty neemt technisch gezien, maar een Walker of Henderson, met een mindere trap, zou de veel logischere keuze zijn. Die hebben ervaring, die hebben het allemaal wel keer meegemaakt. De druk van op bepaalde momenten wordt minder als je langer op hoog niveau speelt. Het wordt minder eng, je wordt minder gehaast en je zal daardoor "koelbloediger" lijken.

14 juli 2021 om 13:48

Jk-Ajax

Zat laatst nog te kijken naar oude beelden van Kluivert uit zijn beginperiode. Daa werd destijds exact hetzelfde over gezegd als over Malen. 'heeft veel teveel kansen nodig'. 'is nog veel te wild voor het doel' 'moet wat rustiger worden'.

Is toch nog best goed gekomen met kluivert. Wie weet kan Malen datzelfde traject afleggen?

14 juli 2021 om 15:15

Koelbloedigheid bij het afronden zegt ook niet alles. Ajax had met Dolberg een jongen die ontzettend koelbloedig was, maar toch ook stil kwam te staan in zijn ontwikkeling. Malen is misschien niet de meest beheerste voetballer in de afronding, maar wel een spits die zelf zijn kansen kan creëren. Dat zie ik een Haller bijvoorbeeld niet doen.

Malen is een hele goede speler met potentie, dat ziet Dortmund (die daar sowieso oog voor hebben) gewoon scherp. Dat het geen Sancho of Haaland is mag duidelijk zijn, maar dan was hij wel eerder vertrokken bij Psv. Gewoon een prima aanwinst voor Dortmund, hij zal daar de volgende stappen moeten maken.

14 juli 2021 om 16:17

Dat is idd wel een goede aanvulling. Malen kan met zijn snelheid en techniek ook zijn eigen kansen creëren. Dat maakt hem gewoon een aantrekkelijke speler.
Ach, bij elke overstap is het maar de vraag of het gaat werken. Is van zoveel dingen afhankelijk, en zijn kwaliteiten zijn er daar maar eentje van. Kijk naar Ziyech, Bergwijn, Lozano, VdBeek. Toppers in NL, totaal zo’n 150 miljoen voor betaald en hoe liep dat? Gewoon prima dit voor PSV, en weer door!

14 juli 2021 om 17:33

Vertrouwen houden in een jongen die op 18-jarige leeftijd het juiste moment weet te vinden om wél met scherp te schieten is waarschijnlijk een stuk makkelijker geweest. Maar ik heb Malen hoog zitten en heb er wel vertrouwen in dat het goed komt met die jongen. Die bal tegen Tsjechië heb ik hem maar een dag of twee kwalijk genomen.

Hmm ben niet echt fan van hem, beetje oogkleppen. Op de flank sowieso al niet, dan liever Madueke. Zie Rose niet zomaar met 2 spitsen spelen als je nog Hazard en Reus voor daarachter hebt.

14 juli 2021 om 12:04

Ik ben het met je eens. Malen is een talentvolle spits, maar hij is echt geen killer. Zijn statistieken zijn goed, ondanks het feit dat hij toch veel kansen laat liggen. De gemiste kans tegen Tsjechie was meer de regel dan de uitzondering.

14 juli 2021 om 12:10

Madueke moeten ze meer dan 40 miljoen voor betalen. Gaat hem dus niet worden. Met andere woorden eigenlijk, hij is niet te koop. Hij is die 40 nog niet waard, maar PSV zal hem bij voorkeur aan een Engels team willen verkopen voor de hoofdprijs.

14 juli 2021 om 12:19

Rose heeft bij Gladbach vaak met afwisselende systemen gespeeld. 4-4-2/ 4-2-3-1 zijn voornamelijk gebruikt maar ook nog andere varianten. Het lijkt me dat je dan over 2 goede spitsen wil beschikken mocht je voor een 2 spitsen systeem kiezen.
Moukoko is sowieso nog te jong om die taak op zich te nemen en Tigges is in mijn ogen gewoon niet goed genoeg. Hazard zou die positie natuurlijk kunnen invullen maar ik denk dat Malen wel beter is. In mijn ogen is Malen een prima versterking!

14 juli 2021 om 12:22

Het moeilijke is vooral dat hij nooit basisspeler wordt met Haaland voor hem en als vleugelspeler is hij niet van niveau. En dan kan je wel zeggen:”ach, volgend jaar vertrekt Haaland wel” maar met die minimaal 80 mil zal Dortmund echt wel weer voor een superspits gaan en blijft Malen op de bank, kortom, hij maakt het zichzelf wel erg moeilijk…

14 juli 2021 om 12:32

Tenzij ze 442 gaan spelen.

14 juli 2021 om 12:43

Wat een mooie onzin. Tuurlijk kan malen ook prima aan de buitenkant spelen. Tevens spelen ze een hoop wedstrijden dus zal genoeg aan spelen toekomen. 25 tot 30 miljoen is een koopje

14 juli 2021 om 12:44

Dan zal er toch nog wel een spits bij komen want met Haaland, malen en Moukoko is het maar magertjes bezet voor een twee spitsen systeem.

14 juli 2021 om 12:48

@repelsteel, nope, Malen is geen vleugelspeler van Dortmund niveau, alleen als spits heeft hij de potentie

14 juli 2021 om 12:49

Haaland zal heel waarschijnlijk vertrekken , dus daar zal Malen wel rekening mee gehouden hebben

14 juli 2021 om 12:36

Dat het geen echte killer is wat veel mensen aangeven, kan ik me helemaal in vinden, ondanks zijn uitstekende statistieken. Maar Malen is alles behalve speler met oogkleppen op, door zijn techniek verschaft hij zich altijd wel de tijd om rustig om zich heen te kijken. Snap niet waar je dat vandaan haalt?

14 juli 2021 om 13:20

Ik weet wel waar dat vandaan komt. Ondanks de goede statistieken miste Malen afgelopen seizoen veel grote kansen voor PSV en Oranje (o.a. 1-op-1 kans tegen Tsjechie). Zelf vond ik Malen ook afgelopen seizoen niet sterk en het missen van de grote kansen heeft PSV veel punten gekost

14 juli 2021 om 15:10

Maar dat is toch niet de referentie die we gebruiken voor oogkleppen in het voetbal? Hij heeft namelijk wel degelijk overzicht voor medespelers. Hij is alleen een echte spits die toch vaker voor zijn eigen kans gaat, wat je bij veel spitsen ziet. Dat hij ze dan niet allemaal afmaakt staat er los van lijkt me.

Wat een prachtige uitdaging en club, hoop voor Malen dat alles doorgaat! Als hij de tijd krijgt, kan hij misschien wel tot een sensatie uitgroeien in de Bundesliga. Succes Malen.👌🏾

14 juli 2021 om 13:05

Ik vraag het me af hoor, zelfs áls hij de tijd krijgt. Hij is zonder meer talentvol en qua snelheid werkelijk top. Maar zijn balbeheersing vind ik niet volledig feilloos en van een spits die naar Dortmund gaat mag je toch wel 25 goals in de Eredivisie verwachten. Cody Gakpo is doelgerichter en Madueke heeft een betere techniek, om het maar eens in verhouding te zetten. Ik hoop dat je gelijk hebt, maar in Malens belang denk ik dat het beter was geweest als hij nog een vol jaar in Nederland was gebleven om zich met minstens 25 doelpunten naar een Gouden Schoen te spelen.

14 juli 2021 om 13:37

Gomes1psv ik ben het zeker met je eens, dat hij het beste nog 1 jaar in eredivisie moet blijven. Om vervolgens als grote meneer de deur achter zich dicht te trekken. Maar aan de andere komt die kans wellicht niet meer. Meeste van die kansen wat Malen heeft gemist, zou bij Gapko zeker een goal zijn. En Madueke is gewoon een absolute topspeler in in de dop, hij heeft echt alles om het te halen. Stel dat jullie Malen, Madueke en Gapko alle drie behouden, dan mogen wij komend seizoen echt oppassen. 😅

14 juli 2021 om 13:58

Ik zit net te bedenken op welke Basis is hij 25-30 mil waard.
Tis niet zo dat hij afgelopen seizoen boven de eredivisie uitgestoken is.
Nog een contract tot 2024 dat kan de waarde omhoog halen, maar ik vind hem nog niet de eredivisie ontgroeid.
Voor mij gevoel gaat hij ook een jaartje te vroeg.

Kijk als PSV die 25- 30 kan krijgen dan zou ik hem ook eker laten gaan.

14 juli 2021 om 14:05

In dat licht is het toch volledig acceptabel als PSV zijnde als we 30 miljoen ontvangen? Zelf ben ik wel wat meer overtuigd van Malen. Het maakt niet uit tegen welke ploeg hij speelt, hij positioneert zichzelf telkens dusdanig dat hij een scoringskans krijgt. Het stukje afronden mag inderdaad wel echt beter, maar ik denk oprecht dat dat te trainen is.

14 juli 2021 om 16:23

in mijn licht zou dat alleen het contract zijn.

Wat ik eerder aangaf ik vind hem niet de eredivisie ontgroeid.
Had toevallig net zijn cijfers vergeleken met Berghuis. Berghuis gekozen omdat die ook veel in scoringspositie komt.
Maar dan zijn zijn cijfers niet echt beter.

Ik gun hem en PSV zeker die transfer hoor ben alleen zo bang dat het te vroeg is.
Maar zoals altijd het tegendeel kan zo bewezen worden,

14 juli 2021 om 21:10

@bliek: voor sommige spelers betaal je alleen de bewezen (sportieve) waarde, maar voor jongere spelers betaal je (ook) de potentiele waarde en daarmee de grotere kans op lucratieve doorverkoop. Dat en een langlopend contract maakt Malen in mijn ogen wel 30 miljoen waard. Niettemin denk ik dat het niet gek voor hem was geweest als hij eerst eens een dragende speler werd bij Psv. Of hij het redt in de internationale top betwijfel ik, ook al is Dortmund wel een goede club met meer geduld dan elk Engels alternatief.

Dit zijn toch altijd de leukere dingen van het nieuwe seizoen; Nederlandse spelers die naar een toonaangevende club gaan in het buitenland. Ik vond het altijd leuk om CL te kijken als spelers als Robben, Van Persie en sneijder in het veld stonden. Hopelijk komen dit soort tijden weer terug. Voor spelers als De Ligt, De vrij, Van Dijk, Frenkie de Jong enz, zet ik toch minder snel mijn tv aan.

14 juli 2021 om 12:14

Als je niet je tv aanzet voor Frenkie de Jong houd je niet van voetbal..

14 juli 2021 om 12:23

Ik vind Frenkie te passief om daar mijn tv voor aan te zetten. Verder helpt het ook niet mee dat hij bij Barcelona speelt en ik ook niet heel warm loop voor dat type voetbal. Gewoon persoonlijke smaak, dus daarom snap ik je conclusie niet? Omdat ik niet van macaroni hou, hou ik niet van de Italiaanse keuken?

14 juli 2021 om 12:34

"gewoon persoonlijke smaak, dus daarom snap ik je conclusie niet? Omdat ik niet van macaroni hou, hou ik niet van de Italiaanse keuken?"

Het is meer een kwestie van: 'nee, je zit ernaast, ik houd wel van voetbal, maar van ander voetbal dan dat jij houdt..... '

14 juli 2021 om 14:15

Eigenlijk wel ja. Want als je niet van macaroni houdt, houdt je dus niet van pasta. Lijkt me toch wel cruciaal voor de Italiaanse keuken. Beetje hetzelfde als zeggen dat je geniet van Chinees eten, maar rijst niet wil. Of dat je Frenkie niet wil zien, maar wel van voetbal houdt.

14 juli 2021 om 15:04

"als je niet je tv aanzet voor Frenkie de Jong houd je niet van voetbal.."

Het is ook wat. Heb je bijna 35 jaar lang in de veronderstelling geleefd dat je van voetbal hield, blijkt ineens op een herfstachtige zomermiddag in 2021 dat het allemaal één grote leugen is geweest...

Even serieus. Ik zal die opmerking voor je corrigeren: "als je niet je tv aanzet voor Frenkie de Jong, dan beleef je voetbal anders dan ik".

Ik ben al lang geleden gestopt met het volgen van topvoetbal. Veel te veel geld, veel te veel commercie, veel te weinig waardering voor tradities en historie, veel te scheve verhoudingen. Dan kijk ik veel liever naar die lekker grillige, rauwe, kneuterige en onvoorspelbare eredivisie. Als ik moet kiezen tussen Feyenoord - Groningen of voor de vijfde keer in een seizoen Barcelona - Real, dan ga ik absoluut voor het eerste.

In mijn ogen zijn het juist mensen als René van der Gijp die eigenlijk niet echt van voetbal houden. Hij kan alleen positief praten over de absolute wereldtop. Als je hem moet geloven, dan staat iedereen die daar niet toe behoort eigenlijk gewoon voor lul. Maar als je alleen de absolute elite kunt waarderen, dan ben je geen echte liefhebber.

14 juli 2021 om 12:15

Dat ligt dan denk ik echt aan jou, ik zet voor allemaal even graag mijn tv aan

14 juli 2021 om 12:34

Het is toch ook een persoonlijk mening? Ik zeg toch niet dat niemand zijn tv voor dat soort spelers moet aanzetten?

14 juli 2021 om 12:42

Achja de een houdt van pizza de ander van spruitjes. Maar we mogen het toch wel een beetje gek vinden als iemand dus spruitjes lekkerder vindt dan pizza toch? 😜

14 juli 2021 om 12:27

Je tv niet aanzetten voor Frenkie? Dan vind je voetbal ook niet zoveel aan. Sowieso frenkie in dat rijtje verdedigers zetten slaat kant nog wal.

14 juli 2021 om 12:33

Frenkie vind ik gewoon niet heel aanwezig op het veld. Zo'n passeeractie als Robben, een geniale steekbal als Sneijder of een wondergoal als Van Persie zie ik Frenkie niet doen. Vind het vooral een speler die 2 man passeert en dan de bal inlevert. Maar wel grappig dat iedereen blijkbaar kan beslissen wat iemand leuk moet vinden aan voetbal.

14 juli 2021 om 12:41

Als je al van een steekbal van Sneijder houdt, dan raad ik je toch aan om de tv vaker aan te zetten voor Frenkie, een genot om hem te zien wegdraaien met snelheid. Misschien dat je er wel van gaat houden als je hem vaker bekijkt want Frenkie vind ik alles behalve een saaie voetballer om te zien

14 juli 2021 om 12:46

Er zijn weinig middenvelder interessanter om naar te kijken dan frenkie als je het mij vraagt, zeker vanaf 6 gezien er weinig zijn die zoveel acties aan de bal maken vanaf die positie. Frenkie onder druk zetten heeft gewoon bijna geen zin vandaar dat zijn kracht is dat wanneer je frenkie in je team hebt je bijna altijd het overwicht van de wedstrijd hebt. Zet je frenkie bij feyenoord, maakt feyenoord het spel tegen real madrid. Het ding is gewoon dat barca precies de club is waar iedereen al gewend is dat ze zo zwaar het overwicht aan de bal hebben.

14 juli 2021 om 12:48

Ik vind Frenkie ook een fantastische speler met exceptionele kwaliteiten, alleen waar de mening vandaan komt dat hij niet aanwezig is is denk ik omdat vele van zijn acties ver van de goal van de tegenstander zijn. Hij weet heel vaak het spel te versnellen en weg te draaien bij een tegenstander, maar dit komt zelden rond de 16 van de tegenstander voor.

14 juli 2021 om 12:48

Het spel van Frenkie is ook met enige regelmaat niet zo veel aan, dus ik snap dat mensen daar niet speciaal de televisie voor aan zetten. Als je dit EK bijvoorbeeld speciaal voor Frenkie ging kijken kwam je er qua niveau toch ook wel erg bekaaid van af. Zodra de tegenstander beter wordt is bij Barcelona Frenkie ook nog eens de eerste die niet thuisgeeft. Nog geen fatsoenlijke pot gespeeld tegen de topclubs in 2 jaar.

14 juli 2021 om 12:54

Maar dat lag totaal niet aan Frenkie, maar volledig aan dat systeem waarin je Frenkie dus niet in zijn kracht laat spelen (met een back die hoog staat en Frenkie die dan vanaf linksback opbouwt). Als je 5-3-2 speelt, op deze manier, kan je Frenkie bijna net zo goed thuis laten.

Ik vind dat je alleen al vanwege de exceptionele kwaliteiten van Frenkie nooit meer op die manier 5-3-2 zou moeten spelen. Hij is ongeveer je belangrijkste speler (op Depay na). Onder koeman, toen we van Duitsland en Frankrijk wonnen, draaide alles om Frenkie en die gaf toen Europa voetballes. Jammer dat De Boer voor iets anders koos.

14 juli 2021 om 12:56

Ik zet ook niet mijn TV aan voor iemand die onnodig lang loopt met de bal om vervolgens een risicoloos balletje breed of terug te geven over 3 meter. Ik snap op dit moment heel de Frenkie hype ook niet zo

14 juli 2021 om 13:02

Probleem is dat het zogenaamd nooit aan Frenkie ligt. Toen we tegen Turkije of in de meest recente Nations League eraan gingen in 4-3-3 was hij ook weer slecht. Bij Barcelona in topwedstrijden ook niks. Als 1 speler het verschil niet maakt is het Frenkie de Jong wel. Voor een speler met exceptionele kwaliteiten kan hij bijzonder weinig. Hij kan niet schieten, hij heeft geen bijzondere pass, niet bijzonder qua duelkracht en hij kan niet koppen. Ja hij kan heel goed indraaien en op eigen helft een dribbel inzetten. Beetje weinig voor een zogenaamde wereldvoetballer.

14 juli 2021 om 12:54

@Ducktaildo mee eens. Ik mis ook de tijden dat we spelers als Gullit, Van Basten, Vanenburg, Bergkamp, Davids, Cocu, Sneijder, RvP en Robben etc. hadden. Nu zitten we te kijken naar een stel dienende spelers

14 juli 2021 om 13:24

Japie

Ach ja, de waterdragers Wijnaldum en Frenkie de Jong....

Weet je, als je naar een kleurloos saai en stom vervelend Engeland zit te kijken, dan kan ik niet anders dan concluderen dat wij met onze selectie waterdragers, dieners, beperkte voetballers, prutsers en Memphis Depay gewoon een elftal hebben dat niks minder is dan Engeland, en dat gewoon, minus een misser van Malen, in de finale van het EK had kunnen staan. Jazeker, dat had zomaar gekund.

Want dat we momenteel geen echte topspelers hebben (op Van Dijk na, die was er niet bij), daarin heb je gelijk. Maar het is dus, zie 2010 en 2014, niet eens noodzakekijk dat we een team met sterren hebben. Ook met matige teams (let op het codewoord: Team) kuhn je dus gewoon succes hebben op een groot toernooi. Sterker nog, in feite bewijst dit nog maar eens ene keer dat je dus niet 'je beste elf spelers' moet opstellen maar dat een slimme coach 'het beste team' opstelt. En dat hoeft dus niet de beste elf spelers te zijn.

14 juli 2021 om 14:22

Hoezo stonden we niet in die finale net als Engeland dan? Je kan alleen Frank De Boer de schuld geven maar die maakt niet opzettelijk hands biivoorbeeld. Als Tjechie al een brug te ver is dan lijkt een finale me al helemaal een brug te ver. Engeland speelde niet spectaculair maar ze hebben natuurlijk wel veel meer kwaliteit dan Oranje. Kijk maar naar de clubs waar ze spelen daar lopen er ook een paar bepalende spelers rond van grote Europese clubs. Die hebben wij niet, tenzij Memphis misschien definitief doorbreekt bij Barcelona

Vind dat eigenlijk wel een prima bedrag, tussen de 25 en 30 miljoen. Dan kan PSV van dat bedrag een nieuwe spits halen en komt het allemaal weer helemaal goed.

14 juli 2021 om 12:09

Misschien een poging doen om Yaremchuk van Gent binnen te halen? Al vraagt Gent meestal ook vrij veel voor hun spelers.

14 juli 2021 om 12:28

Dat gaat niet minder dan 20 miljoen worden na zijn goede EK. Een bedrag dat ik er sowieso niet voor zou neertellen als club.

14 juli 2021 om 12:35

Yaremchuk? Zat meer aan andere types te denken. In Zahavi heb je in mijn ogen al zo'n type. Zou graag weer een snellere technische speler voorin zien.

14 juli 2021 om 13:17

Hzolek is een naam die geregeld voorbij komt waar ze erg in geïnteresseerd zijn. Ook een naam die meerdere malen door elfrink is laten vallen. Maar die kost ook genoeg dus weet niet of het ervan komt.

14 juli 2021 om 13:27

Is wel meteen ook weer een hele dure jongen, die Hlozek, inderdaad. Weet ook niet of dat het type is dat ik graag zie. Zahavi hebben we al, zie daarnaast graag een beweegijke snelle spits die daar omheen kan spelen.

14 juli 2021 om 12:14

Als t eerste bod 25 Is, dan moet daar toch wel wat meer uit te halen zijn? 35 zou toch een mooi bedrag zijn. Zou toch moeten lukken als er meer kapers op de kust zijn.

14 juli 2021 om 12:17

Ben wel benieuwd wat jouw verwachtingen van het komend seizoen zullen zijn voor psv als het weer goed gaat komen met een spits erbij? Een spannende titelstrijd of Europees punten pakken? Of voor de verandering eens beide?

14 juli 2021 om 12:29

Voor de verandering? PSV heeft net twee seizoenen achter de rug die heel erg 'veranderend' en 'anders' waren ten opzichte van wat we gewend waren sinds de eeuwwisseling.

Mijn verwachting heb ik hier al twee maanden lang geventileerd. Ik ga ervan uit dat PSV met een paar mutaties en aanwinsten gaat meespelen om de titel. En met het binnenhalen van Van Ginkel/propper en de aanwinsten achterin staat het er weer prima op. Neem ook nog steeds aan dat JdJ Malen gaat vervangen door een nieuwe spits.
Black box is die keeper. Die moet het eerst echt nog laten zien.

Europees is wat anders, PSV gaat de CL groepsfase niet halen (dat is ondoenljik bijna met drie voorrondes) denk ik, maar het vizier moet staan op overwinteren in de EL. En dan volgend seizoen na de titel weer CL voetbal. Overigens is 'europees punten pakken' op zichzelf geen doel voor Psv. PSV moet gewoon overwinteren. Punten pakken is geen aparte doelstelling of iets dat nagetreefd moet worden zoals een titel of andere prijs. Daarnaast, Ajax haalt die punten wel toch? Dan kan PSV daar mooi van profiteren.

14 juli 2021 om 12:56

Nouja voor de verandering, het komt niet vaak voor dat psv in meerdere competities goed presteert toch?

Ik doe mijn best om alle verwachtingen van iedereen op VZ te onthouden maar die van jou heb ik dan net niet onthouden denk ik haha..

Klinkt allemaal erg optimistisch, prima instelling uiteraard! Waak wel voor teleurstelling wanneer jullie gewoon weer tweede worden he Natuurlijk is punten pakken geen doel an sich voor veel clubs maar je doet toch mee om wat te presteren? Hoe meer punten hoe beter daarnaast!

het zou toch mooi zijn dat jullie, wanneer jullie eens geen kampioen worden, je meteen plaatsen voor de CL of minder voorrondes hoeven te spelen!

14 juli 2021 om 13:18

"nouja voor de verandering, het komt niet vaak voor dat psv in meerdere competities goed presteert toch"

Eh, het zal er dan vast aan liggen dat ik PSV al heel lang volg. Maar jawél, het is vaak voorgekomen dat PSV in meer dan één competitie goed presteert. Al hoeft dat voor mij niet komend seizoen meteen weer zo te zijn. Gewoon kampioen worden dit seizoen dat zou al heel mooi zijn.

'ik doe mijn best om alle verwachtingen van iedereen op VZ te onthouden maar die van jou heb ik dan net niet onthouden denk ik haha.."
Hahaha, nou, ik vergeef het je dan maar, voor deze keer,...

"klinkt allemaal erg optimistisch, prima instelling uiteraard!"

Ik zie niet heel goed waarom het onmogelijk zou zijn voor PSV om kampioen te worden. Dus met dat optimisme valt het best wel mee. We hebben het toch over voetbal? Daarin kan alles. En check nog even, welke club heeft Ajax de afgelopen 40 jaar constant dwars gezeten, haalde het ongeveer evenveel titels als Ajax, etc. etc. Kennelijk denk jij dat Ajax de titel al binnen heeft de komende jaren. Maar ze zullen er echt eerst voor moeten ballen he. En tja, ik krijg altijd heel veel reacties op wat ik nu ga zeggen, maar ik zeg het toch, het gat tussen PSV en Ajax is totaal niet zo groot als mensen zo heel graag willen denken. Er is totaal niets dat onoverbrugbaar zou zijn en het 'evenwicht' bij Ajax is zo wankel met een enorme kostenplaatje en dure exploitatie dat de gestelde suprematie van Ajax eerst maar eens moet worden bewezen, voordat die zo breed uitgedragen wordt. Ik wil eerst die 8-10 titels van Ajax zien, op rij. Dan praten we verder!

"waak wel voor teleurstelling wanneer jullie gewoon weer tweede worden he"

Sorry, niks persoonlijks hoor, maar ik zie dat 'gewoon weer tweede' worden niet zo goed eerlijk gezegd. PSV is sinds de eeuwwisseling vooral heel vaak eerste geworden herinner ik me. Okay, PSV was nog kampioen in 2018, of was je dat alweer vergeten, zo heel lang is dat niet geleden. En daarna pakte Ajax twee keer de titel. Op zich is PSV dus weer aan de beurt.

30 mil voor Malen vraagt Psv?. Zo dat had ik niet verwacht, ik had min 35 tot max 40 miljoen verwacht eerlijk gezegd. Maar als er maar 5 mil in vraag en aanbod zit, dan komen ze er snel uit denk ik.. Waarschijnlijk voor een bedrag tussen in of met een goede doorverkooppercentage of beide. De kans is dus groot dat Malen naar Dortmund vertrekt. Geen slechte club voor Malen denk ik.

14 juli 2021 om 12:09

Ja vroeger misschien, maar er is nu geen club die dat gaat betalen muv de Engelse clubs. Vind 25-30 een heel mooi bedrag voor een spits die zich alleen in de eredivisie heeft bewezen, en in de Europa League alleen tegen de kleintjes. Deze jongen moet nog behoorlijk groeien om imposant te worden in de Bundesliga.

14 juli 2021 om 14:29

Naja, ik heb niks tegen Malen maar heeft hij zich al bewezen in de Eredivisie? Hij heeft het goed gedaan, maar is hij een van de toppers? Zou je hardop zeggen dat hij klaar is voor het buitenland? Ik zou al die vragen met een 'nee' beantwoorden. Nogmaals, ik heb niks tegen Malen hoor, maar ik vind dat hij zich nog niet voldoende heeft laten zien om zo'n transfer te verdienen. Vooral afgelopen seizoen kon je zien dat hij toch veel kansen verprutst heeft, een killer moet die maken.

14 juli 2021 om 12:28

We moeten accepteren ze die echt hoge bedragen nu ff niet gaan komen.

14 juli 2021 om 14:58

Die hoge bedragen zouden wel betaald worden als PSV ''gewoon'' CL had gespeeld afgelopen jaar en Malen er 3 of 4 had ingeschoten.

Dit is een prijs mits hij 30 miljoen is welke prima is. Als ik PSV was zou ik doorrijden naar Tsjechie om Hlozek op te halen. Niet naar Sevilla voor Luuk aub.

Slechte keuze behalve als je al weet dat Haaland gaat vertrekken..... Weet Mino meer? Waarschijnlijk wel, die speelt dan een lekker spelletje met Dortmund om Malen voor zo weinig mogelijk te halen en dan enorm te scoren met Haaland naar Chelsea of City. Maar ze zullen er ook nog wel een spits bijhalen. Leuk presteren in de eredivisie zegt weinig over het presteren in de Bundesliga.

14 juli 2021 om 12:12

Chelsea zou een bod aan het voorbereiden zijn op Haaland toch? Al weet ik niet of dat op waarheid berust natuurlijk. Maar met Malen kun je ook aan de zijkanten spelen natuurlijk. Heeft niet zijn voorkeur, maar kan die wel.

14 juli 2021 om 13:04

Ik denk dat Malen niet is gehaald voor de spitspositie. Je hebt met Guerreiro een linksback met veel overlappingen. Sancho is een type die (ook daardoor) snel naar binnen trekt, een actie heeft én rendement heeft. Met Malen kun je hetzelfde effect realiseren.

25 miljoen is toch al een bedrag waarvoor je als PSV zijnde akkoord mee moet gaan? Zo goed als gratis opgehaald bij Arsenal en nu kan je er flink voor cashen. Ik zou het risico niet lopen met een ontevreden speler te zitten en een jaar later veel minder te kunnen vragen.

14 juli 2021 om 12:16

Daar denkt Jdj, die veel beter weet hoeveel concrete belangstelling er voor Malen is, heel anders over. En ik vind dat terecht. Waarom zou je met het eerste bod instemmen? Dat risico dat jij voorspiegelt, dat zie ik zichzelf niet verwezenlijken. Bovendien, Dortmund wil hem echt graag. Dus nee, als je echt inzet op 30, dan is 25 dus geen bod dat je direct moet accepteren.

Is wel een club die bij zijn speltype past, veel lopen en de diepte zoeken. Ik hoop voor het Nederlands voetbal dat hij het daar gaat maken zou wel weer eens lekker zijn een Nederlandse spits die het Europees goed doet. Even een vraag krijgt Ajax ook nog niet een opleidingsvergoeding voor Malen na deze transfer? En voor PSV snel dat bedrag over maken naar AZ voor boadu

14 juli 2021 om 12:58

Boadu is stukken minder. Zie hem ook niet erg ver meer doorgroeien

14 juli 2021 om 13:20

Denk niet dat Psv, mochten ze 30 miljoen ontvangen, even 18 tot 20 gaan aftikken voor Boadu. En dat vind ik hem ook niet waard. Daarnaast heeft PSV volgens mij behoorlijke aanvallende mogelijkheden met Gakpo, Zahavi, Vertessen, Madueke, Fofana, Antonisse, Ledezma. Natuurlijk nog veel jonge spelers, maar je moet ook ruimte maken en houden, want anders ga je een aantal van deze pareltjes in de weg zitten.

Als dortmund zijnde zou ik het niet doen tenzij je weet dat je per wedstrijd hem 4keer voor de keeper kan zetten. Is het minder dan dit dan gaat er ook niet gescoord door malen

14 juli 2021 om 12:22

Deze speler heeft in zijn twee seizoenen als vaste basisspeler in 46 wedstrijden 30 goals gemaakt. Dat is ruim beter dan 1 op 2, wat voor een spits een behoorlijk goed gemiddelde is. En jij doet nu net aslof hij zoveel moeite zou hebben met scoren. Ik denk dat je iets teveel meegaat in het meeroepen met een menigte die iets roept op basis van de laatste twee indrukken.

Dortmund is daarnaast niet gek, die gaan ook geen 25 miljoen op tafel leggen om een spits te halen die niet kan scoren.

14 juli 2021 om 12:28

Inderdaad veel gescoord, wel voornamelijk tegen clubs in de Eredivisie uit het rechterrijtje. Neemt niet weg dat hij meer dan voldoende potentie heeft om bij Dortmund te slagen, mits hij op de juiste manier gebruikt wordt.

14 juli 2021 om 12:41

Zal je verbazen dat zijn statistieken in EL net zo goed zijn, schat meeste van de ploegen toch wel beter in dan 90% van onze competitie .

14 juli 2021 om 12:47

"inderdaad veel gescoord, wel voornamelijk tegen clubs in de Eredivisie uit het rechterrijtje"

Is dat werkelijk zo? 'clubs uit het rechterrijtje'? Kun je dat staven met concrete cijfers? Kennelijk weet je dus niet dat hij 8 goals maakte in 12 Europa League duels, 4 in 6 EL kwalificatiewedstrijden en 2 in 4 CL kwalificatieduels.

Het laatste beeld is altijd datgene wat het meeste blijft hangen he. Dus als hij wat kansjes heeft gemist einde seizoen en die ene op het EK, dan vindt iedereen opeens dat Malen geen established doelpuntenmaker zou zijn. Terwijl hij dat op basis van zijn cijfers, ook internationaal, dus wel degelijk is.

14 juli 2021 om 12:50

Buiten sporting en Granada zitten er niet echt “grote” namen tussen. Of het huidige Basel en Rosenborg moeten daar al onder vallen.

14 juli 2021 om 13:00

Wat Lierse ook al aangeeft, CL en EL klinkt als een hoog niveau. En dan zie je de clubs waar Malen tegen gescoord heeft. Galatasaray, Bate Borisov, Olympiakos, Aris, Mura, Basel, Apollon, Sporting Portugal, Rosenborg, Paok, Omonia en Granada.

Malen is een prima spits, maar Dortmund is in mijn ogen een stapje te hoog. Wel een prachtige club maar denk eerder aan het niveau Marseille, Lazio etc.

14 juli 2021 om 13:02

Met die maatstaf kunnen we het voetbal wel reduceren tot een club of acht (zeg maar: de clubs die de Super League gaan oprichten) , daarna heel lang niets, en dan de rest. Waarmee we dus ook Brugge, Ajax, Everton, Dortmund etc kunnen terug brengen tot de dreumessen van Europa.

Nee sorry, maar ik heb niet zovel met stellingen als 'malen scoort voornamelijk tegen het rechter rijtje'. Elke spits van een nationale topclub scoort toch de meeste treffers tegen de kleinere clubs? Wat is dat voor criterium? Tadic scoort heel veel pingels. En ook heel vaak tegen Vvv, ADO en Zwolle. Ja? So what?

En als scoren in de EL ook al niets meer voorstelt, wat voeren we dan voor discussie eigenlijk?

14 juli 2021 om 13:06

Hawky

" En dan zie je de clubs waar Malen tegen gescoord heeft. Galatasaray, Bate Borisov, Olympiakos, Aris, Mura, Basel, Apollon, Sporting Portugal, Rosenborg, Paok, Omonia en Granada."

Noem even de spelers in de eredivisie die hem dit allemaal nadoen?
En als je toch bezig bent, Leg even uit waarom het zo slecht is dat je scoort tegen de tegenstanders waar jij tegen speelt en dat je niet scoort tegen tegenstanders waar je in totaal 172 minuten tegen gespeeld hebt?

Malen is niet alleen en uitstekende spits én vleugelaanvaller, ik denk dat dit stapje naar Dortmund perfect is voor hem. Of hij dat gaat halen, dat zullen we dan nog wel zien. Marseille en Lazio zijn ook mooie clubs trouwens. Maar Dortmund past beter bij hem.

14 juli 2021 om 13:11

Wat is dan nu eigenlijk de conclusie? Een speler kan alleen klaar zijn voor zo een stap (richting Dortmund) als hij tegen grote teams heeft gepresteerd? Dan zijn het voornamelijk spelers van Ajax dus die alleen een grote transfer verdienen afgelopen paar jaar en zoals vaker aangegeven, die slagingspercentage is ondanks alles nog steeds dermate laag..

14 juli 2021 om 13:16

Het zegt niks. Hij maakt zeker zijn goals, alleen is die repliek “hij doet het in Europa ook goed” nogal nietszeggend naar mijn idee omdat dat meestal tegen teams van een eredivisieniveau was (in de CL toen bijvoorbeeld geen goal gemaakt, al is dat natuurlijk al even geleden). Dus echt de twijfels die er toch zijn omtrent het bereiken van de top wegnemen doet dat Europese verhaal niet echt.

14 juli 2021 om 13:36

"hij maakt zeker zijn goals, alleen is die repliek “hij doet het in Europa ook goed” nogal nietszeggend naar mijn idee omdat dat meestal tegen teams van een eredivisieniveau was"

De repliek was gericht op de stelling 'ja scoort veel maar vooral tegen rechterrijtje'. Dat vind ik nameljik een nietszeggende opmerking. Natuurlijk scoren spitsen het meeste tegen rechterrijtje ploegen. er zijn als je bij een topclub speelt namelijk ook meer ploegen in het rechterrijtje (9) en maar acht in het linkerrijtje.

Daarnaast, in de CL moest hij het doen met een paar invalbeurten, was zijn eerste seizoen PSV en hij was toen nog geen vaste basisspeler. Pas het seizoen daarna was hij dat wel. En maakte hij 11 goals in 14 duels, waarna hij zwaar geblesseerd raakte aan zijn knie en er negen maanden uit lag.

En het gaat er niet zozeer om dat je ongelijk hebt, scoren tegen Granada is wat anders dan tegen Real Madrid, dat snapt iedereen, maar ik vind de kritiek op Malen dat hij 'teveel kansen mist' (is echt een eigen leven gaan leiden), of 'te weinig scoort' (klopt niet en dan laat je zien dat hij juist heel veel scoort) en dan concluderen met 'oh aha, nou in dát geval dan vind ik wel weer wat anders om af te dingen, dan scoort hij wel maar alleen tegen kleintjes'. Tja.

Malen is gewoon een topspeler in de erediviie en international. Heeft prima statistieken. En potentie. Of hij het gaat maken bij Dortmund? Dat weet niemand. Het maken bij een club is natuurlijk nooit alleen maar afhankelijk van de kwaliteiten van die speler zelf. Veel meer factoren spelen daar een rol. Wie is je trainer, ziet die het zitten in jou, heb je concurrentie, raakt je concurrent geblesseerd, draait jouw team als geheel, etc. etc. En we gaan het dus zien of Malen dat redt of niet. Maar om bij voorbaat iemand alweer kort te maken en te gaan afdingen op wat gewoon prima statistieken zijn vind ik makkelijk en gratuite.

Daarnaast, het is niet mijn taak om de twijfels bij Dortmund weg te nemen. Dat doet Malen maar lekker zelf!

30 mil en 20% doorverkoop percentage zou een prima deal zijn

Lijkt mij een prachtige overstap voor Malen aangezien Dortmund over het algemeen wel raadt weet met spelers als Malen.

Zal dus waarschijnlijk binnengehaald worden als opvolger van Sancho. Sancho is natuurlijk meer een vleugelaanvaller/nummer 10 en Malen is meer een nummer 9 die eventueel ook op de vleugels kan spelen en van Haaland verwacht ik dat hij dit seizoen nog wel bij Dortmund blijft en op z'n vroegst volgend jaar zomer pas zal vertrekken, dus in de spitspositie blijft Haaland sowieso staan.

Maar Malen zal dan dus vanaf de vleugel spelen en ik denk dat hij dan uiteindelijk in de spits terecht zal komen zodra Haaland vertrekt. Of het moet denk ik zoiets worden, aangezien Dortmund meestal in een systeem met 3 centrale verdedigers speelt en soort van wingbacks (zie opstelling), maar misschien dat dat veranderd onder Rose.

Offtopic:

Zie nu overigens dat Piszczek is vertrokken bij Dortmund en terug is gekeerd naar Polen. Helemaal niet meegekregen, was in de periode van 2011 tot pakweg 2014 echt wel heel goed en behoorde toen ook echt wel tot een van de betere rechtsbacks van de wereld en werd toen ook genoemd bij o.a. Real Madrid.

Was toen echt heel goed in een team met o.a. Hummels, Subotic, Gundogan, Götze, Reus, Lewandowski, Weidenfeller, Błaszczykowski (ja, heb zijn naam gekopieerd en geplakt), etc. en Klopp als hoofdcoach.

Kobel
Can
Hummels
Akanji
Meunier
Bellingham
Witsel
Guerreiro
Reus
Malen
Haaland

Dat is een mooie stap voorwaarts voor deze jongen. Clubs zullen het wel eens worden

Voor zover ik dit kan inschatten is dit voorsorteren voor een eventueel vertrek van Haaland! Ik begin met de dag meer te geloven in de Haaland naar Chelsea geruchten!

14 juli 2021 om 12:29

Eeeh Sancho

14 juli 2021 om 13:01

Malen werd al genoemd bij Dortmund voor de interesse in Haaland van Chelsea. Het lijkt erop dat de trainer Rose de mogelijkheid wil hebben om met een 2 spitsen systeem te gaan spelen. Het aantrekken van Malen heeft dan ook niks te maken met een mogelijk vertrek van Haaland.

Lekker vasthouden aan die 30 miljoen. Of een mooi doorverkooppercentage natuurlijk. De deal zal er hoe dan ook wel komen, mooie stap voor Malen! Met de vorm van Madueke in het voorseizoen hoop ik dat hij zijn plaats in gaat nemen. Iets ander type speler, maar de voorste vier lopen in de aanval toch redelijk door elkaar heen, dus dat loopt wel los.

In een twee spitsensysteem kan Malen goed om Haaland heen spelen en anders kan hij nog linksbuiten spelen, zo begon hij ook bij PSV.
PSV moet in ieder geval vasthouden aan een transfersom van minimaal 30 miljoen.

Als het verschil 5 miljoen is (25 om 30 miljoen), dan lijkt mij dat het wel goed gaat komen (wie er ook water bij de wijn gaat doen, in dit geval gok ik dat Dortmund gaat schuiven). Heel mooie club voor hem, ben benieuwd wat zijn perspectief gaat worden. Als hij zijn efficiency kan verhogen, heeft Dortmund een topspeler in z'n gelederen straks.

20 miljoen wilt Dortmund. PSV wilt 30 miljoen.

Denk dat het ertussen gaat vallen, 25 a 28 miljoen met een doorverkooppercentage van 10%?

Ik geloof wel dat Malen een hit kan zijn bij Dortmund. Pijlsnel, doelgericht (alleen nog iets rustiger/koelbloediger worden) en dan heeft Dortmund gewoon weer een jonge spits erbij, die bij nood ook als linksbuiten kan spelen.

Dan zit BvB gebakken, mocht Haaland blijven. Heb je met Haaland, Malen en Moukoko gewoon 3 goede spitsen, allemaal nog super jong.

Eventueel kan een T. Hazard, Reus of Reyna ook nog invulling geven aan die positie!

Prachtige transfer voor Malen! Ik ben erg gecharmeerd van hem en hoop ook echt dat hij het waar gaat maken bij BVB! Ook alleen maar goed voor Oranje als hij zich verder kan ontwikkelen op dat niveau!

25 miljoen voor Malen, terwijl ze 90 miljoen voor Sancho incasseren. Lachwekkend. 30 miljoen is ook nog een Aldi-prijs. Als je daar de fee van Mino en een percentage voor Arsenal aftrekt, houdt PSV minder dan 20 miljoen netto over.

14 juli 2021 om 12:49

"als je daar de fee van Mino en een percentage voor Arsenal aftrekt, houdt PSV minder dan 20 miljoen netto over."

Het fee voor Mino wordt uiteraard door Dortmund betaald. Niet doror Psv. Of er afspraken zin met Arsenal over doorverkoop, daar weet ik niets van. Maar als dat zo is, mag ik vragen wat je bron is? Is dat ooit ergens beschreven of gezegd?

14 juli 2021 om 14:14

Wat dacht je dan, dat Malen 50 miljoen euro op ging leveren? 25 tot 30 miljoen euro is toch wel een vrij realistische prijs gezien de omstandigheden. Dat Sancho dan 90 miljoen euro oplevert, doet daar niets aan af. Malen heeft dan wel de potentie van een speler met die waarde, maar op dit moment simpelweg nog niet het niveau.

14 juli 2021 om 14:47

" 25 tot 30 miljoen euro is toch wel een vrij realistische prijs gezien de omstandigheden. "

Dat vind ik eigenlijk ook. Het mag zo zijn dat het wat schril afsteekt tegenover die 42 miljoen voor Lozano en die 33 van Bergwijn, maar het is naar mijn smaak een redelijke prijs voor deze speler. En dan heeft PSV het toch gewoon uitstekend gedaan? Voor zeven en een halve ton opgehaald bij Arsenal.

Zoveel is Malen niet waard, prijs wordt opgedreven door de bedragen die Ajax spelers opbrengen. 10 miljoen lijkt me max.

14 juli 2021 om 13:00

Ja want Donny was zijn geld waard

14 juli 2021 om 13:28

@meneertje.. wat een onzin zeg. Kijk eens naar wat Lozano en Depay opbrachten.. De prijzen zijn de laatste jaren absurd gestegen. Dat heeft niks met Ajax te maken maar met de markt. Voor 10 mil haal je nergens een talent hoor.

Tja, prima speler, maar niet echt een speler die Dortmund nodig heeft als je kijkt naar de aanval. Tenzij er ook na Sancho nog iemand gaat vertrekken, anders verwacht ik dat hij veel op de bank zal zitten bij Dortmund.

14 juli 2021 om 14:08

Waarschijnlijk gaat Rose veel met 2 spitsen spelen. Dan wordt malen de 2e spits die om haaland heen zwerft. Hopelijk neemt die ook het een en ander over van haaland waardoor zijn afronding beter wordt.

14 juli 2021 om 15:11

Dat mag Malen dan hopen. Reus is nog altijd tweede keus achter Haaland, dus ik verwacht gewoon Reus en Haaland in de spits dan. Voor derde keus mag hij gaan concurreren met Hazard en Moukoko. Tigges en Knauff houdt hij sowieso wel op de bank.

14 juli 2021 om 15:36

Miss dat reus dan als Lm/rm gaat spelen. Kan natuurlijk ook beide in plaats van 1 vd 2. Het is iig een betere keuze t.o.v. liverpool en wellicht steekt die kwa afronding veel van haaland op, waardoor die ook afrondend beter wordt.

14 juli 2021 om 15:44

Dat zou kunnen gebeuren, maar bij BMG speelde Reus ook altijd in een twee spitsen systeem en in dat systeem rendeert hij het beste, Zeker een betere keuze dan Liverpool ja. We gaan het beleven, maar eerst moet het nog maar eens rondkomen tussen PSV en Dortmund.

14 juli 2021 om 14:11

Maar wel een speler die gelijk het dubbele waard wordt mits hij aanhaakt. De zwakke punten van Malen zijn vooral zwakke punten uit ervarenheid en jeugdigheid. Dat gaat er vaak wel af in competities als de Bundesliga bij clubs als Dortmund. Hij gaat sowieso z'n kansen wel krijgen, want Dortmund spendeert doorgaans geen 25-30 miljoen euro voor een reserve. Dan is het aan Malen om te laten zien uit welk hout hij is gesneden.

14 juli 2021 om 15:16

Ik benoem geen zwakke punten van hem en het is leuk en aardig als hij weet aan te haken, maar ik vraag me gewoon oprecht af wat Dortmund aan hem heeft. Ik verwacht namelijk niet dat Malen basis gaat spelen, ook al zou Rose met twee spitsen willen spelen. Haaland en Reus zijn gewoon 1e en 2e keus. Hij zal vast wel kansen krijgen, maar hij moet concurreren met Hazard en Moukoko als tweede keuze achter Haaland en Reus. Als Dortmund Haaland, Reus, Hazard en/of Moukoko zou verkopen, dan zou ik het een goede transfer vinden, maar nu niet.

30 miljoen zou een prima deal zijn voor Psv.
Toch twijfel ik aan de clubkeuze van Donyell. Hoewel Dortmund veel kansen geeft aan talent, is de favoriete positie van Donyell bezet door Haaland. En die speel je er niet zomaar uit. Hetzelfde verhaal met van de Beek (b.fernandes speelt op zijn positie, dus van de Beek staat er automatisch naast).

Er gaan verhalen te ronde dat Malen de vervanger is van Sancho, al ben ik benieuwd of hij op die positie kan slagen. Al met al een mooie club, hopen op voldoende speelminuten zodat Malen zich gaat ontwikkelen.

Dortmund is wel de club waar talenten als Malen zich doorgaans goed ontwikkelen. Malen is absoluut getalenteerd, maar speelt nog te vaak als een jong talent. Hij is nog te onrustig voor de goal en wil het overzicht nog weleens verliezen. Echter denk ik wel dat hij dat met de juiste begeleiding kan verbeteren. Dan is Dortmund wel de ideale club. Of hij gaat slagen weet ik niet, maar het is wel de meest interessante club voor hem.

Weer een speler die er goedkoop vandoor gaat. Ik snap dat PSV nu niet het cachet heeft van Ajax, maar dit is toch wel weer karig. Had gemakkelijk 10 miljoen bij gekund, een prijs tussen 35-40 miljoen. Is gewoon een cruciale speler voor een titelkandidaat en die normaliter gewoon in de CL hoort te staan.

30 miljoen vind ik toch wel weer het minimum voor malen als je ziet dat een sancho 3x zoveel opleverde. Dubbele kan ik begrijpen maar 3 x zoveel

Mooie transfer, hopen dat hij het goed gaat doen! Ben benieuwd

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren