Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Donyell Malen incasseert tegenvaller dag voor Bayern München - Dortmund

Laatste update:

Donyell Malen mist de topper tussen Bayern München en Borussia Dortmund van zaterdag, zo is vrijdag duidelijk geworden. De aanvaller van Dortmund heeft een blessure overgehouden aan de oefeninterland tussen Duitsland en Nederland (2-1) van dinsdag en ontbreekt daarom in de wedstrijdselectie.

"Donyell Malen reist niet met de ploeg mee naar München. De Nederlander kreeg dinsdag tijdens de interland een tik tegen zijn dijbeen en is daardoor komend weekend niet beschikbaar voor BVB", zo laat Dortmund vrijdag weten via X.

Malen kreeg dinsdag in Frankfurt een basisplaats van bondscoach Ronald Koeman, maar haalde het eindsignaal niet. De aanvalspartner van Memphis Depay werd een kwartier voor het einde, en bij een 1-1 tussenstand, afgelost door Cody Gakpo. Duitsland wist vervolgens met 2-1 te winnen.

Naar nu blijkt is Malen niet op tijd fit voor de Bundesliga-kraker tegen Bayern, dat moet winnen om enigszins in het spoor te blijven van koploper Bayer Leverkusen. Bij Dortmund ontbreekt doelman Gregor Kobel wegens ziekte. Sébastien Haller daarentegen keert na een enkelblessure terug in de wedstrijdselectie.

Dortmund bezet momenteel de vierde plaats in de Bundesliga, goed genoeg voor een ticket voor de groepsfase van de Champions League voor volgend seizoen. Nummer vijf RB Leipzig zit BVB echter op de hielen, want de achterstand bedraagt slechts een punt.

Bayern


Manuel Neuer, die onlangs zijn 38ste verjaardag vierde, is zaterdag niet inzetbaar aan de kant van Bayern. De ervaren doelman herstelt van een spierscheuring in zijn bovenbeen en miste hierdoor ook al de oefeninterlands van Duitsland tegen Frankrijk (0-2 winst) en Oranje (2-1 winst). Sven Ulreich is zijn vervanger onder de lat.

Trainer Thomas Tuchel kan daarnaast niet beschikken over de geblesseerden Sacha Boey, Aleksandar Pavlovic en Raphaël Guerreiro. Harry Kane is wel op tijd fit om te starten in de topper tegen Dortmund.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zonde. Ik had hem graag gezien in deze topwedstrijd.
Malen gaat naar mijn mening 1 van de belangrijkste spelers worden op het EK voor Nederland. We hebben nou eenmaal geen absolute toppers voorin, maar we hebben zeker wel redelijke spelers. Je ka enorm veel aan hem hebben (Depay en Gapko daarbij inbegrepen) mocht hij zijn goede vorm doortrekken.

De man van de onduidelijkheid. Is hijnu wel of niet een speler met extra kwaliteiten? Voor mij is het een nee!! Hij kan zeker voetballen maar het is geen bonusmateriaal. Hoe zien jullie dat?

29 maart 2024 om 19:12

Tja het is maar wat je als meetmat legt. Het is geen Mbappe maar toch gewoon een hele goede aanvaller. Ook de aanvaller die het meest in vorm is momenteel.

30 maart 2024 om 00:51

Donyell Malen kan je voor mijn gevoel samenvatten in één moment: de manier hoe hij destijds op het EK versnelde door het centrum van de verdediging van Tsjechië (wereldtop) en vervolgens de bal een op een totaal verprutst en direct erna wordt gewisseld (zeer matig).

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren