Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Dest afgemaakt na horroravond: ‘Mbappé zette hem telkens voor schut’

Laatste update:

De Spaanse media vellen een vernietigend oordeel over Frenkie de Jong en Sergiño Dest na het debacle van Barcelona tegen Paris Saint-Germain (1-4 nederlaag) in de achtste finale van de Champions League. Het regent onvoldoendes voor de middenvelder en de rechtsbenige vleugelverdediger. Dest wordt met name hard aangepakt omdat hij totaal geen grip had op Kylian Mbappé, die met een hattrick van het veld stapte in het Camp Nou.

Sport is onverbiddelijk voor Dest, die als rapportcijfer een 3 krijgt van de Spaanse krant. "Zijn opdracht was niet makkelijk, maar hij is duidelijk gezakt voor de test", zo luidt het harde oordeel over de rechtsback van het ploeterende Barcelona. "Mbappé zet hem keer op keer voor schut. Trainer Ronald Koeman haalde Dest dan ook voortijdig naar de kant (met Óscar Mingueza als vervanger, red.), om zo erger te voorkomen." De Jong deed het met een 5 als beoordeling niet heel veel beter dan Dest. "Hij was weer overal op het veld te vinden, maar kon erg weinig betekenen voor het elftal. De Jong was niet in staat om te doen waar hij normaal gesproken goed in is."

La Vanguardia komt eveneens niet verder dan een 5 voor De Jong, die tegen PSG meer dan anders vooruitgeschoven speelde. "Wat zal hij er spijt van hebben dat hij in 2019 niet voor PSG heeft gekozen", zo wordt verwezen naar de transfer van de middenvelder van Ajax naar Barcelona, nu bijna twee jaar geleden. "Tijdens één van zijn aanvallende acties versierde hij een strafschop, maar verder moest De Jong voornamelijk achter de bal aanrennen. Dest verdient volgens de krant niet meer dan een 4. "Qua snelheid kon hij het nog bijbenen, maar Mbappé bleek telkens ongrijpbaar te zijn. Vooral bij de 1-2 stond Dest totaal verkeerd opgesteld."

Bekijk de samenvatting van Barcelona - Paris Saint-Germain

Ook Marca zag Dest tegen het sterke PSG door het ijs zakken. "De Amerikaan leed vanaf het begin en moest in Mbappé duidelijk zijn meerdere erkennen." Mundo Deportivo zoomt eveneens in op de loodzware avond voor Dest in het Camp Nou. "Hij zag echt sterretjes en was waarschijnlijk zeer opgelucht toen hij door Koeman naar de kant werd gehaald. In de eerste helft ging het nog wel, maar na rust werd hij helemaal opgevreten door Mbappé." Dest verliet het veld uiteindelijk in de 71ste minuut, kort na de 1-3 van Moise Kean. Mbappé bepaalde vervolgens vijf minuten voor het einde de eindstand op 1-4, waardoor Barcelona op de rand van uitschakeling in de Champions League staat.

El Desmarque kent helemaal geen genade voor Dest, die als rapportcijfer een 2 krijgt na zijn optreden in Europees verband. De Jong komt er met slechts een 4 ook niet bepaald goed vanaf. De middenvelder wordt vooral de 1-4 van PSG aangewreven. "Hij viel op door zijn onvermogen om de 1-4 van Mbappé te voorkomen." Dest moest lijdzaam toezien hoe de Franse aanvaller de hoofdrol opeiste in Barcelona. "Mbappé zorgde voor een historische avond en Dest moest het allemaal maar ondergaan." Ook Koeman ontkomt niet aan een hard oordeel, want El Périodico geeft de verliezende coach een 3 voor zijn inbreng tegen PSG, dat op 10 maart bezoek krijgt van Barcelona.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Koeman dacht met het binnenhalen van Dest dat hij een pareltje in huis had, hij moest beter nadenken, hoe kun je nu in hemelsnaam een jongen binnen halen die maar 12 wedstrijden voor Ajax 1 heeft gespeeld?

17 februari 2021 om 09:35

Nouja, hij speelde afgelopen weken/maanden toch gewoon prima? Hij zal niet de redder van Barcelona worden natuurlijk maar het is ook wel een beetje makkelijk dat we nu opeens doen alsof hij er niks van kan, alleen omdat 1 van de beste aanvallers ter wereld er 3 maakt tegen hem. Hij is nog jong en kan zeker nog veel groeien maar gisteravond vind ik niet representatief voor zijn kwaliteiten. Dat hij voor het allerhoogste niveau nog tekort komt is duidelijk maar op basis van gisteren lijkt me dat wel te kort door de bocht

17 februari 2021 om 09:54

Helemaal mee eens, heb een beetje zitten zappen tussen beide wedstrijden dus niet alles gezien, maar als ik een ander stukje van VZ lees, dan ging aan de goals van Mbappe ook fouten van anderen vooraf. Het is dan zo goedkoop om de 2 Nederlandse aanwinsten weer als zondebok aan te wijzen, maar ja wat wil je in dat gestoorde voetballand, waar je de enen week de nieuwe Cruijff, Messi en Maradonna in een bent en de week erna als een kleuter die voor het eerst voetbalt wordt gezien.

17 februari 2021 om 12:28

@skede Als Zinchenko zo slap en onbeholpen tegen Mbappe zou spelen zou ik hem ook afmaken. Het is toch wel ergens wel triest dat Barca moet teren op dit soort jongens in de basis. Straks Eric Garcia erbij van City. Dat zijn geen jongens die je uit de sloot gaat trekken om de terugkeer naar de top te maken.

17 februari 2021 om 13:50

@skede bij een topclub mag je toch wel verwachten dat een back beter staat te verdedigen. ja, Mbappe is een geweldige speler maar Dest maakte het hem ook wel erg makkelijk om uit te blinken

Dit Barcelona is ook gewoon niet meer goed genoeg. Ik denk dat Dest zich nog zekerder voelde met Perr Schuurs of Veltman in zijn rug dan de verdedigers die hem gisteren rugdekking moesten geven. Ga er maar aan staan. Barca moet helemaal vernieuwd worden, maar er is totaal geen geld om dat in gang te zetten.

17 februari 2021 om 09:33

Helemaal vernieuwd worden? We zijn matig maar om nou helemaal te vernieuwen lijkt me niet van toepassing. Je hebt Araujo, Ter Stegen, Pedri, Puig, Frenkie, Fati en Dembele die echt veel talent hebben maar dit niveau nog niet aan kunnen ( buiten Mats dan). Messi kan dit niveau ook aan maar hij kan dit soort wedstrijden niet opeens gaan doen kantelen, daar is ie echt te oud voor. Wel vind ik dat spelers als Lenglet, Pique, Busquets en zelfs Alba op dit niveau niet meer kunnen en ik zie graag een echte spits. Maar goed er is idd geen geld dus ben benieuwd hoe de nieuwe voorzitter met de situatie om gaat. Verder neem ik Dest ook niks kwalijk, jochie van 19, net terug van een blessure en dan tegen Mbappe staan. Heb verdedigers van wereldniveau nog lastig zien hebben met Mbappe.

17 februari 2021 om 09:45

Van wat er gisteren speelde vind ik: Alba (twijfelachtig), Dest, Lenglet, Pique, Busquets, Dembele en Griezmann het niveau niet aan kunnen. Dat zijn 7 spelers van je Champions league basismateriaal, dus ja dan moet je aardig 'helemaal' vernieuwd worden. Verder is Messi er volgend seizoen niet meer bij, dus dat is nummer 8. Er is inderdaad talent aanwezig ( al zou ik daar Dembele niet meer onder scharen, die gaat het gewoon niet redden ) , maar die zullen ook volgend seizoen er nog niet staan om Barca al bij de hand te nemen. Dus ofwel Barca gaat een lange opbouwperiode tegemoet met nieuw bloed binnen het elftal dat nu al in huis is, ofwel ze halen nieuw bloed van buitenaf, beide opties betekent dat Barca helemaal vernieuwd zal moeten worden.

17 februari 2021 om 10:25

Dat dachten ze bij Real Madrid een jaar of 3 geleden ook. Het talent was al allemaal aanwezig zogezegd. Alleen kan dat altijd vies tegenvallen. Er moeten gewoon 2 nieuwe linksachters gehaald worden, 3 nieuwe centrale verdedigers, 2 nieuwe middenvelders (een opvolger voor Busquets en nog een breedteaankoop) en 2 nieuwe aanvallers (Eigenlijk voldoet alleen Fati daar en het is ook afwachten hoe die terugkeert uit blessure).

17 februari 2021 om 09:37

Elke back heeft tegen Mbappe rugdekking nodig omdat die zo godvergeten snel is en dat gebeurde niet. Pique kon het gezien zijn fitheid niet en Lenglet heeft het al moeilijk zat met zichzelf. Dembele ging dan maar voor de vorm meeverdedigen maar dat was ook halfbakken en kon die totaal niet.

Wat ik dan vooral niet snap is dat je al in de rust zag dat Dest het moeilijk had. Waarom wissel je dan niet Alba met Dest qua kant want beide kunnen ook op de andere flank prima uit de voeten. Tegen Kean had hij zich veel beter kunnen redden en Alba met zijn ervaring kan veel beter partij geven aan Mbappe.

17 februari 2021 om 09:40

Haha.... Laten we vooral doen alsof Dest een perfecte RB is voor de Europese top, en dat het aan anderen verdedigers ligt dat hij zo matig speelt. Wellicht kan Barca Veltman en Schuurs halen.... Speelt Dest in ieder geval goed.

17 februari 2021 om 09:48

Ja, of wat we ook kunnen doen, en dat is misschien nog een beter idee: is dat jij me geen woorden in mond legt

17 februari 2021 om 10:15

Europese top? Maar dit Barcelona is toch geen Europese top meer?

17 februari 2021 om 10:44

@inkemontana We mogen zeer blij zijn dat Barca nog 20 miljoen wilde betalen voor de reserve rechtsback van Ajax. Haha wat een geschenk! Vorig jaar goed gedaan, goede statistieken maar zag hem ook vaak verkeerde beslissingen nemen. Naar binnen trekken, veld daardoor kleiner maken en dan een nutteloos wanhoop schot op doel. Terwijl hij erg sterk begon begin van dat seizoen.

Dit seizoen was Nous veel beter, houd veld veel breder en combineert ook beter. Als hij niet verkocht was, dan was hij wisselspeler en veel minder waard. Overmars hield goede spelers vaak aan contract ondanks interesse. Dest lieten ze na 1 seizoen erg makkelijk gaan. Was ook teken dat bij Ajax gezien hadden snel verkopen!

17 februari 2021 om 12:43

Dat je Nasraoui noemt vind ik wel mooi bruggetje. Vorig jaar was t stuivertje wisselen met Dest. Hierin vond ik t verschil ook niet zo duidelijk. Maar hij lijkt dit jaar rustiger, volwassener in zijn spel. Gedreven zonder alles en iedereen menen te moeten intimideren of zo. Gewoon goed.

17 februari 2021 om 13:13

@yoda maar dat was ook begrijpelijk he. Nous had eerste seizoen achter de rug. Was zeer succesvol met halve finale CL. Dat seizoen begon vroeg met Vcl.na het seizoen moest hij gelijk door met Marokko. De jongen had amper rust.
Het nieuwe seizoen werd hij vaker op het middenveld geplaatst, maar daarvoor mist hij wat gogme. Zo een seizoen met vaker op de bank was even nodig voor hem.

17 februari 2021 om 12:41

Misschien is dit Barcelona niet meer zo goed Omdat spelers als Dest nu basisspeler zijn? Dest echt wel oké, maar in mijn geheugen zit bv een Dani Alves. Wat een verschil.

Dest is eigenlijk nog maar een jeugdspeler zonder veel ervaring, maar wat een hypocrisie zeg! Heel veel gearriveerde spelers, met veel meer ervaring dan Dest heeft Mbappé voor schut gezet! En zijn hielen laten zien.. 🤦🏾‍♂️

17 februari 2021 om 09:25

Dus mag je niet meer kritisch zijn?

17 februari 2021 om 10:07

Buakaw dat zeg ik niet, breng alleen wat nuance.

17 februari 2021 om 09:32

Onzin Sulejmanii, Dest is een speler van Barcelona die in de basis speelde. Dan is 'hij is eigenlijk nog een jeugdspeler' geen excuus. Als je bij Barca speelt, zou je partij moeten kunnen bieden tegen de wereldtop. Hij kon dat niet, dus heeft hij gister gefaald in zijn rol. Anders wordt het geven van rapportcijfers wel erg lastig he..

17 februari 2021 om 09:35

Maar Barca kan op dit moment als geheel niet op tegen de wereldtop, daar hebben we nog niet de kwaliteit voor. Juist doordat we jonge jeugd spelers hebben lopen als Dest, Trincao Pedri en Puig is het nog niet mogelijk om op te boksen tegen de wereldtop. Je moet dat gewoon als fans accepteren en hopen dat het over 2 a 3 seizoenen wel weer kan.

17 februari 2021 om 09:59

Het gaat erom dat er over hypocrisie wordt gesproken. Sorry, maar Dest was gewoon zwaar onder de maat gister. Daar kun je allerlei mooie verhalen over schrijven, maar feit blijft dat hij gister kapot werd gespeeld en dat ik het zeer begrijpelijk vind dat hij voor z'n optreden zo'n laag cijfer krijgt.

17 februari 2021 om 10:08

Nee Sieb, wie kan wel partij bieden aan Mbappé? En hij heeft inderdaad een onvoldoende gehaald, maar ik mis de nuance zoals ik al eerder aangaf.

17 februari 2021 om 10:46

Nouja, in de groepsfase had hij enkel gescoord tegen Istanbul (2x in 1 wedstrijd) en 3 assists (verdeeld over 2 wedstrijden tegen Istanbul). Een beetje afstoppen is dus aardig gelukt door zowel United als Leipzig. Ik vind het wel makkelijk om een slechte prestatie op die manier goed te praten. Begrijp me niet verkeerd, Mbappe is een geweldige speler. Wereldklasse. Maar een hattrick tegen Barca is wel wat veel van het goede. Zoveel nuance is daar wat mij betreft niet voor nodig. Gewoon een dramatische pot gespeeld.

17 februari 2021 om 10:58

@sulejmanii, Wan-Bissaka lijkt een hele slechte match up te zijn voor hem, qua style tegenovergestelde van Dest. Ik dacht bijna dat er 2 Wan Bissaka's op het veld stonden de eerste wedstrijd. Neymar werd er ook niet blij van. Bij Sterling lijkt trouwens ook nooit iets te lukken tegen Wan Bissaka

17 februari 2021 om 09:38

Maar niemand beweert toch ook dat het een schande is dat Mbappe hem wegspeelde? Het is slechts een constatering. Dat dat niet per se iets zegt over Dest' algemene niveau ben ik met je eens.

17 februari 2021 om 10:09

Skede dat ben ik met je eens, en een constatering is geen punt hoor. Zoals ik al eerder aangaf, ik miste alleen iets wat nuance.🙂

17 februari 2021 om 10:19

Ah op die manier. Tja, voor nuance is VZ niet helemaal de juiste plek 😉😉

17 februari 2021 om 10:46

@sulejmanii Het is geen jonge jeugdspeler die vanuit 2e doorgestroomd is he. Een gekochte back voor miljoenen.
Zelf wilde Dest - begrijpelijk - deze kans pakken want hij voelde zich klaar voor de stap.

Dus dan mag je hem gewoon beoordelen als een waardige basisspeler van een van de beste clubs. Niet alleen hij heeft gefaald maar ook de rest.

17 februari 2021 om 11:54

@suljemani, sterker nog de goals kwamen niet vanuit zijn kant. Mbappe kwam meestal vanuit het midden. Daarnaast kun je Mbappe nooit 1 op 1 laten staan met welke verdediger dan ook. Dat Dest geen goede wedstrijd speelde kan ik me helemaal in vinden maar dat geldt net zo voor de grote sterren als Messi, Frenkie, Griezmann etc etc

Nu is het voor iedereen natuurlijk lastig om tegen Mbappe te spelen. Die jongen is onwijs snel en erg sterk. Dest werd compleet overlopen maar kreeg ook geen hulp van Pique.

Ik heb net die 2e goal gezien waar Dest zo op afgerekend wordt, maar ik denk dat 99 van de 100 verdedigers niet goed hadden gestaan daar. Met zo’n bal die heel laat nog van richting verandert. Vind het geen fout eerlijk gezegd, meer gewoon heel ongelukkig. Over de rest van Dest z’n performance kan ik niets zeggen aangezien ik alleen een samenvatting heb gezien net.

17 februari 2021 om 09:24

Nou. Dest staat gewoon stil he en heeft totaal geen idee waar Mbappe loopt. Gewoon verdedigend een grote fout en totaal niet laten zien om voor elke bal te gaan, staat echt letterlijk te slapen in de 16 meter. Maar Dest is ook geen verdediger net als Max. Kunnen goed aanvallen maar verdedigend zo enorm drama.

17 februari 2021 om 09:35

Een grote fout? Dest knijpt, zoals een rechtsback betaamt, ziet Pique de bal half verwerken waarna de bal voor de voeten van Mbappé komt. Wat kan Dest daar aan doen? Moet hij verwachten dat Pique die bal daar wegschiet? Hoezo te slapen, hij is geknepen en draait zich daarna half om. Dest was totaal niet bijzonder, maar dit is zo makkelijk.

17 februari 2021 om 10:32

Als verdediger moet je altijd alert zijn dat een bal doorschiet. Dat leer je bij de amateurs gewoon al. Hij staat daar niks te doen. Reageert ook totaal niet als de bal doorschiet. Heel leuk dat die geknepen staat maar dan moet je nog wel alert blijven met de situatie. En daarom staat hij te slapen, lijkt wel of hij de wolken aan het tellen is wat je bij peuter voetbal ziet.

Ik vind dit niet heel eerlijk naar Dest toe. Hij was volledig aan het zwemmen tegen Mbappe en Kurzawa, beiden toch ook niet de minste. Als Dembele of De Jong (of Busquets, ik weet niet wie Rcdm speelde) rugdekking gaf, had Dest eerder kunnen knijpen. Nu speelde hij met tientallen meters ruimte in de rug, waar Mbappe geregeld gebruik van maakte.

17 februari 2021 om 09:29

Inderdaad. Ook echt onverstandig van Koeman dat hij Dest daar met zoveel ruimte op Mbappé laat staan. Iedereen weet dat hij al niet de beste in zijn verdedigende taken is en werd dus ook aan alle kanten voorbij gelopen. Ook werd hij daarbij in de steek gelaten door zijn CV's, maar toch had hij zelf ook meer kunnen doen denk ik. Terechte onvoldoende.

Wat een onzin. Bij de 1-1 zijn Lenglet en Pique hem helemaal kwijt. Bij de 1-2 wordt er onvoldoende druk op de bal gezet en zijn vervolgens weer Lenglet en Pique de grootste schlemielen. Bij de 1-3 is Lenglet Moise Kean helemaal kwijt. De 1-4 is een omschakeling, volgens mij was Dest toen al van het veld. Dest was niet bijzonder, maar het is bijzonder hoe Clement Lenglet telkens door het ijs mag zakken zonder aangepakt te worden door de media.

17 februari 2021 om 09:29

Het centrum was hetzelfde als tegen Bayern, dat zegt denk ik al genoeg. Tel daarbij op dat Pique ook nog eens 3 maanden niet heeft gespeeld. Hij heeft gewoon een sterke verdediger als Araujo naast zich nodig en hij moet opgevolgd worden door Garcia volgend jaar. Lenglet en Umtiti moeten zsm vertrekken, dat kan echt niet (meer).

17 februari 2021 om 16:50

Lenglet kean kwijt? Het was frenkie die daar lucht stond te dekken.

Het is nogal flauw om Dest hierop af te maken. Mbappe is sowieso de snelste en een top 5 aanvaller. Dest lag er net 3 weken uit en is sowieso nog erg jong. Hij is op de groei gehaald en dit is een test die te vroeg kwam, dat wist iedereen overigens ook wel. Heel Barca was gewoon niet klaar voor PSG. Het centrum was hetzelfde als tegen Bayern vorig jaar, en we weten wel hoe het toen is afgelopen. Er moet gebouwd worden aan dit elftal en de Jong, Pedri, Fati, Araujo en Dest vormen daar de pilaren voor. Het regent rancuneuze reacties met ‘ze kunnen er allemaal niks van en moeten allemaal weg’, maar dit is een overgangsjaar met veel bestuurlijke perikelen en financiele problemen, we komen hieruit en de ploeg zit vol talent - met talent versla je alleen PSG met een ontketende Mbappe niet.

17 februari 2021 om 09:34

&catalul
Probeer maar alles goed te praten over dest, is niet flauw, je moet er staan het is geen speeltuin, net terug blessure? Dan moet Koeman hem niet opstellen klaar!!

17 februari 2021 om 10:17

Sneue reactie. Als je de ziekenboeg van Barca analyseert, iets wat jij kenbaar niet hebt gedaan, zou je weten dat Roberto, de andere optie op rechtsback, ook geblesseerd is. Derde optie is Mingueza, een speler met nóg minder ervaring en een e-norm snelheidstekort ten opzichte van Mbappé. Er was dus niet zo heel veel keuze.

17 februari 2021 om 09:40

Ja ik snap werkelijk waar niet wat mensen verwachten ook. Hadden mensen verwacht dat dit Barca werkelijk enig kans had tegen Psg? Dat ze überhaupt klaar zijn om mee te doen tegen de wereldtop met jochies als Pedri, Dest, Trincao en Puig? Na Bayeren is er een hoop veranderd, voorzitter weg, 3 oude spelers zijn weg en er is talent door gebroken. We zijn echt wel op de goede weg maar nog lang niet op de bestemming. Het is nu de zaak om spelers als Busquets, Lenglet en Pique en vervangen en dan langzaam weer te bouwen aan een team die wel kan botsen tegen de wereldtop.

17 februari 2021 om 10:17

Precies, dit PSG was finalist afgelopen jaar, Bayern won er met 1-0 van. Dit Barcelona zit in een opbouw fase, men zal moeten door selecteren en diverse spelers moeten gaan vervangen voordat men weer mee kan doen met de Europese top.

17 februari 2021 om 10:19

Precies. Ik ben het helemaal met je eens. De meeste supporters hier denken er ook hetzelfde over hoor. Het is een half jaar na Bayern en er is in die tijd een hoop, ten goede, veranderd bij ons. Het is alleen niet realistisch om dan te denken dat Barca klaar zou zijn om de finalist van vorig jaar, die het Bayern flink moeilijk wist te maken, te verslaan. Het jonge talent heeft gewoon nog tijd nodig om te groeien, een Pedri speelt zijn eerste jaar op het hoogste niveau bijvoorbeeld. Volgend jaar komen we sterker terug!

17 februari 2021 om 12:21

@barca Ik snap best dat je Barca probeert te verdedigen. Maar als Barcelona zijnde, met zo'n enorme begroting en grote naam, mag je nooit 2 CL edities op rij volledig vernederd worden. Ik heb gisteravond geen strijd, geen passie en een tactisch plan gezien dat volledig door de mand viel. Voor veel mensen die Barca niet op de voet volgen is dit nogmaals een bevestiging van het wanbeleid dat de laatste jaren is gevoerd bij Barca. Dat zorgt voor sensatie en krijg je zulke reacties. En laten we wel wezen. Barca is geen Villareal. United en Arsenal worden ook afgeslacht voor hun wanprestaties. Barca zal afgeslacht blijven worden tot ze weer gaan presteren naar waar ze horen te staan.

17 februari 2021 om 13:20

Leuk dat je naar de begroting kijkt maar we hebben geen cent te makken. Juist door jaren en jaren wanbeleid zijn we idd nu waar we zijn. Je kan niet de club niet volgen maar wel verwachten dat ze even op dit moment psg aan de kant zetten. Barca is groot, met Real en United de grootste. Ze komen wel weer terug waar ze horen te staan maar dat heeft tijd nodig. Je kan niet constant de beste zijn. Dat ze afgeslacht worden door mensen die de club niet volgen kan me verder een zorg wezen. Ik en mede barca fans weten in welke situatie we zitten en ik denk dat we na al die prijzen de afgelopen jaren het geduld kunnen opbrengen om de club langzaam weer opnieuw te bouwen.

17 februari 2021 om 14:29

@barca Weinig mensen hadden verwacht dat ze PSG wel even aan de kant zouden zetten. Maar de manier waar Barca zowel vorig jaar als dit jaar af is gegaan is toch niet goed te praten. Zoals ik zeg ik heb geen passie of strijd gezien. Iedereen wandelde over het veld. Het was gewoon slappe hap en dat ligt niet alleen aan het ontbreken van toptransfers. Ik zou me ervoor schamen als mijn team met zo'n mentaliteit het veld af stapt. Dat kan je toch niet goed blijven praten? Als fan kan je nu alleen maar geduld hebben. Maar goed, we zien hoe lastig het kan zijn om na een gouden generatie her op te bouwen. De strijdlust van gisteravond geeft mij niet veel hoop dat het snel zal verbeteren.

17 februari 2021 om 14:43

@silvacity ik weet niet hoe goed jij Barca volgt dit seizoen maar ik kan je garanderen dat de ploeg op dit moment gewoon echt niet beter kan. Ik zie juist dit seizoen een ploeg die voor elkaar strijdt in tegenstelling tot de afgelopen seizoenen waar ik vooral het gevoel had dat ze lekker hun salaris aan het opstrijken waren. Pique en Lenglet doen echt wel hun best maar die kunnen niet beter. Busquets en Frenkie deden ook echt wel hun best maar het middenveld van PSG was gewoon maatje te groot. Pedri was ook aan het strijden maar die is gewoon nog te licht voor dit niveau. Jij geeft aan dat strijdlust geen vertrouwen geeft maar dan baseer je je mening over de wedstrijd tegen Psg. Ik baseer het over de gehele seizoen en dat geeft me als fan juist hoop voor de toekomst. Spelers als Araujo, Puig, Pedri, Frenkie, Fati en zelfde Dembele laten dit seizoen zien te willen strijden voor het shirt. Dat is de toekomst van de club. Geef je gelijk hoor dat de manier waarop weer schandalig is maar toch doet deze nederlaag minder pijn dan die tegen Bayeren. Vooral omdat het team en de club dit seizoen langzaam aan het veranderen is, wel met pieken en dalen maar we komen er wel.

17 februari 2021 om 10:20

Alles leuk en aardig, maar die kerel heeft in de Eredivisie niet eens een wedstrijd laten zien dat hij er bovenuit stak. Dat die knakker een keer snoeihard door de mand ging vallen kon het halve forum je hier ook wel vertellen. Is gewoon niet goed genoeg.

Waarom wordt die 4-1 aangerekent door De Jong. Je ziet hem in die omschakeling al kijken maar het is gewoon 3 tegen 2. Dan zit Alba nog eens half te dekken waardoor de lijn voor het directe schot opdoel niet is afgedekt. Daardoor zie je Frenkie kiezen (de secondes ervoor zie je hem namelijk 2-3 naar Mbappe kijken) waardoor de pass naar Mbappe easy is (die het fraai afmaakt). Je had gewoon te weinig man achter en doordat Alba uit positie zat te verdedigen moest Frenkie een keuze maken. Ik ben normaal ook een erg kritische voetballiefhebber als het gaat om Frenkie omdat ik slecht tegen gehype kan maar kom op zeg hier kon ie weinig aan doen.

De aankoop van Dest is staat symbool waar Barcelona staat. Dest is natuurlijk bij lange na niet de back wat Barcelona moet nastreven. Overigens is het te makkelijk om Dest alleen na deze wedstrijd af te schrijven. Je moet naar het verleden kijken en niet naar een wedstrijd die gister toevallig is gespeeld.
Dest is niks speciaals en gaat ook niks speciaals worden, stond niet eens altijd in de basis bij Ajax.
Barcelona moet naar backs kijken van het niveau angelino, maar goed dat geld hebben ze nu niet meer helaas.

Dest was nooit gehaald toen Barca nog met bedragen van 100 miljoen kon smijten. Dit is geen topspeler. Misschien als ie body krijgt, hij is pas 20. Pique heeft het beste ook wel gehad, en Lenglet is ook niet goed genoeg. Om maar te zwijgen over Umtiti. De selectie is niet goed genoeg, en er is geen geld. Barca is de komende tijd gewoon een subtopper.

17 februari 2021 om 10:08

Umtiti is een sad story want in zijn eerste seizoen bij Barca dacht ik echt van shit ze hebben de opvolger van Pique. Speelde ijzersterk toen. Helaas is zijn lichaam niet gemaakt voor topsport en sinds zijn blessures komt hij niet eens in de buurt meer van zijn oude niveau.

En dan vonden mensen Mbappe overhyped omdat die het zogenaamd alleen in de farmers league kon laten zien. Wat was die gozer gisteren gruwelijk goed. Met een Mbappe en Neymar in vorm zie ik PSG gewoon als een van de favorieten.

Wat misschien nog schrikbarender was dat zijn vervanger Mingueza niet eens een rechtsback is, maar toch twee voorzetten wist te produceren. De eerste voorzet was weliswaar iets te onstuimig, maar de tweede voorzet was niet slecht als Messi niet stond te slapen en daardoor niet dat tegendoelpunt van PSG inluidde. Dest begon goed, maar kn op dit moment duidelijk het niveau niet aan. Bovendien is hij ook gewoon niet fit.

17 februari 2021 om 10:08

Misschien lukt Mingueza dat omdat Barca pas toen (het te laat was) enige urgentie voelde om naar voren te voetballen?

Lekker makkelijk, Dest afbranden. De jongen stond daar in z'n uppie. Volgens mij is voetbal nog altijd een teamsport, maar daar was weinig van te zien gister. Dest deed het gegeven de omstandigheden (ook net terug van een blessure) prima. Als Lenglet en Piqué net zo rap waren dan het scorebord er echt anders uit gezien. Laat niet onverlet dat Barça echt de mindere was.

Dest hoeft zich nergens voor te schamen mbappe is de beste aanvaller in vorm op dit moment. Loopt iedereen er met 2 vingers in zijn neus er uit. Ondanks mijn afkeer tegen psg is het een genot om naar hem te kijken als voetbal liefhebber.

Dit verhaal heeft 2 kanten. Aan de ene kant is het natuurlijk terecht dat er gevraagd wordt hoe het kan dat Dest bij Barcelona speelt. Bij ajax vond ik hem al geen uitblinker. Hij was een redelijk talent dat nieteens alles speelde en dus ook echt nog niet uitgeleerd was bij Ajax, hoe Barcelona dan op het idee komt dat hij de speler is die wel kan doen wat Semedo niet kon weet ik echt niet.
De andere kant van het verhaal is dat de media dan ook niet Dest als voorbeeld moet nemen als ze er na collectief falen 1 speler uit pikken. Er waren zoveel ervaren spelers minstens zo slecht.

Dest speelde niet al te best maar greeg ook amper rugdekking van Dembele. Je zag een aantal keer dat Dembele nog even een sprintje trok als Mbappe tegenover Dest stond om dan alsnog vanaf 2 meter maar licht druk te zetten. Ook de back werd amper gedekt, verdedigend van Dembele gewoon slecht. Veel werk aan de winkel voor Barca

Allemaal rare mensen in de comments mbappe zou dit met alle rechtbacks hebben gedaan en nu doen jullie alsof dest nooit een goeie wedstrijd voor barca heeft gespeeld want bijv na barca real las ik alleen maar dat hij een grote wordt en beste rb van barca is nu speelt hij een keer slecht kan hij er niks meer van maarja zo zijn mensen op voetbalsites he......

17 februari 2021 om 11:12

Eerlijk, Wan-Bissaka was echt wel gruwelijk in de eerste game tegen Psg. Ik dacht dat er 2/3 Wan Bissaka's stonden. Eerst stopte hij Mbappe af om 10 seconden erna Neymar af te stoppen.

Complete offday gehad Dest. Snap ook niet dat Koeman hem liet beginnen nadat hij vorige wedstrijden steeds op de bank zat. Idem Pique, maandenlang afwezig geweest en dan meteen in de belangrijkste wedstrijd van het seizoen basisspeler.

Liverpool, Bayern, PSG, allemaal en al jarenlang dikke verlies partijen. Ja hoe vang je dat op Iniesta, Xavi, Alves, een oude wordende Messi en Busquets. Niet een trainer maar een kwaliteits impuls van spelers.

Heel apart dat mijn prima onderbouwde reacties omtrent het presteren van Sergino Dest en Frenkie de Jong zijn verwijderd zonder opgave van reden. Of mag het hier alleen over Dest gaan die een horror avond beleefde ? Volgens mij beleefden ook Frenkie en de door mij genoemde Busquets een horroravond.

17 februari 2021 om 14:42

Frenkie is heilig😉

Psg had er natuurlijk ook veel gemak van dat Neymar er niet bij was.

17 februari 2021 om 16:29

Ha ha, ja Rudolf, daar hadden ze ten minste geen last van! 😀

Dat het verwachtingspatroon bij barcelona niet meer strookt met de werkelijkheid werd wel pijnlijk duidelijk. Wel sneu dat Dest nu de pispaal is, terwijl hij er nog maar net zit en een jong talent is, ook al zit hij bij Barcelona. Neem dan Lenglet, Busquets, Pique. Die hebben het niet (meer). Zeker met de financiele huishouding van Barca kun je beter zeggen: Komende 3 jaar is top 4 in de competitie ons doel en we beginnen met een nieuw team te bouwen. Dest, Araujo, Mingueza, Puig, Pedri, Trincao, Fati, Moraiba, de Jong en ter Stegen aanhouden. De rest moet je gewoon bij een marktconform bod afscheid van nemen, al is het alleen maar om het salaris te besparen.

Okay, Dest was te licht voor dit geweld. Maar om hem nou op de slachtbank te leggen? Dat slaat echt nergens op. Koeman heeft weer eens hopeloos gefaald. Waarom niet Dembele en Dest als dubbele dekking op Mbappé? En ik denk niet dat Mingueza op CV naast Pique slechter was geweest dan Lenglet. En zelfs die stormram Braithwaite was beter geweest dan Griezmann. Maar dit zijn maar mijmeringen en indrukken van een Madridista, ik ben niet zo thuis in de mogelijkheden van de Barcelonaspelers. Hoewel ik niet denk dat het veel slechter had gegaan dan zoals het nu ging. Wat is er met Sergi Roberto aan de hand, is die geblesseerd of zo?



Was Paris nou zo goed of Barcelona zo slecht ? Iedere verdediger heeft het moeilijk tegen Mbape. Dest komt net kijken op dit niveau en was eigenlijk nog niet fit genoeg om een wedstrijdje met deze intensiteit te kunnen spelen. In vergelijking met Paris zijn de spelers van Barcelona kinderen. Paris is zoveel fitter,atletischer, sterker en sneller.Faa4bjj vind ik Piqué echt over de hill. Kan het niet meer belopen en is een belemmering voor het elftal geworden. Hij moet Serginio rugdekking geven maar faalde daar hopeloos in. Lenglet valt wedstrijd op wedstrijd door de mand. Wanneer je met dit trage centrum speelt kom je zwaar tekort tegen Paris dat daar dankbaar gebruik van maakte. Araujo werd node gemist. Voor Pedri was dit niveau nog wat te hoog gegrepen. Hij kwam handelingssnelheid te kort. Dembele speelt als een kip zonder kop en moet echt begeleid worden. Busquets is ook klaar. Ach we kunnen de komende tijd ook niet meer verwachten van Barca. Geen geld,geen bestuur, geen inkomsten,spelers die over de hill zijn, talenten die er nog niet klaar voor zijn en een gedateerde speelwijze. Het gaat wat jaartjes duren voor dat ze weer een beetje op niveau zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren