Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Atlético overleeft tegenslagen en verovert landstitel

Laatste update:

Atlético Madrid heeft zich op de laatste speeldag tot landskampioen van Spanje gekroond. De ploeg van Diego Simeone had in de krachtmeting met Barcelona in het Camp Nou voldoende aan remise en zo geschiedde. Door doelpunten van Alexis Sánchez en Diego Godín eindigde de topper onbeslist en mag Atlético zich voor het eerst sinds 1995/96 de beste van Spanje noemen: 1-1. Atlético sluit het seizoen met 90 punten af; drie meer dan Barcelona en Real Madrid. Over een week kan het team van Simeone het succesvolle seizoen afsluiten met de verovering van de Champions League.

/

In de eerste helft had Atlético de voetbalgoden compleet tegen zich. Diego Costa moest na een kwartier al geblesseerd afhaken en nog geen tien minuten later moest ook Arda Turan het strijdveld verlaten. Simeone kon zijn ogen niet geloven, maar ook zonder het belangrijke tweetal slaagde het hechte collectief van Atlético erin om Barcelona lange tijd van zich af te houden. De bezoekers wilden graag de bal hebben en daardoor was het team van Gerardo Martino niet in staat om de bal op zijn gemak rond te spelen. Bovendien lieten los Colchoneros zich in offensief opzicht niet onbetuigd.

Naarmate de eerste helft vorderde, drong Barcelona meer aan en hing de openingstreffer in de lucht. Een genialiteit van Alexis in de 34e minuut brak de ban. Lionel Messi gaf de bal met de borst aan de Chileen, die het leer uit een onmogelijke hoek en met een ongelooflijke snelheid in de kruising mikte. Thibaut Courtois was volslagen kansloos: 1-0. Barcelona was op dat moment heer en meester, maar slaagde er niet in om Atlético nog voor rust een tweede tegendoelpunt te bezorgen.

/

Het spel van Barcelona in het eerste bedrijf gaf de socios veel vertrouwen, maar het team van Martino begon niet goed na de onderbreking. Een inzet van David Villa op de paal was de eerste waarschuwing en de gelijkmaker viel niet veel later. Na een hoekschop van Koke faalde de defensie van Barcelona en mocht Godín de gelijkmaker achter José Manuel Pinto koppen: 1-1. Een hard gelag voor de Catalanen, die tot overmaat van ramp ook nog Sergio Busquets met blessureleed kwijtraakten.

Met Neymar, Alexandre Song en Xavi als invallers binnen de lijnen zocht Barcelona met man en macht naar een tweede doelpunt, maar het team van Martino wist zich geen raad met de stugge speelwijze van Atlético. Messi schoot na ruim een uur spelen het leer achter Courtois, zij het in buitenspelpositie. De druk van Barcelona nam zienderogen toe, maar zonder resultaat. Courtois had een goed antwoord op een flinke knal van Daniel Alves en hoe de Catalanen het ook probeerden, Atlético hield tot aan de laatste seconde stand.

Atlético Madrid is de verdiende landskampioen

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zo, dat waren weer eens 90 spannende minuten, met veel schwalbes, vieze overtredingen en telkens de scheids onderdruk zetten, van beide teams welteverstaan. Niet gedacht dat ik als real fan zo erg voor Atleti kon zijn. Gefeliciteerd atletico fans! Neutraal gekeken hebben jullie het meer verdiend dan real en barca. De man van 20 miljoen/jaar viel me wel zwaar tegen trouwens. En ik vind het sneu voor Song, alleen maar gehaat op hem in de livetopic.

Echt knap van atletico, zeker als je topspelers uitvallen met blessures!

17 mei 2014 om 20:01

Zo dat is mooi geld verdienen haha, gefeliciteerd daarmee!
Idd hopen dat Real de CL pakt. Echt wat een wedstrijd gaat dat worden. Helaas voor atletico zonder Costa wss.

17 mei 2014 om 20:03

Ik hoop dat Atleti jullie een lekkere pak geeft. Maar aangezien jullie ook Atleti fans zijn zullen jullie daar geen problemen mee hebben.

Verdiende overwinning hoor. Barca gaf zoals zo vaak dit seizoen niet thuis... En Messi.. Ach daar wil ik niet eens ovrr beginnen

17 mei 2014 om 20:04

We zijn niet geïnteresseerd in wat je gokt of doet...

17 mei 2014 om 20:10

En Messi daar wil je niet eens over beginnen? Wat heeft ie verkeerd edaan dan? Kreeg de bal tidens een 1-2 nooit terug. Kwam nul keer in kansrijke positie, altijd dubbele dekking. Ga joh nepfan.

17 mei 2014 om 20:16

Rivaliteit Barca- Real is groter dan Real - Atletico of Barca - Atletico. Dus heeft niets te maken met nepfan.

17 mei 2014 om 20:16

Jij snapt het virrie. complimenten

17 mei 2014 om 20:20

Haha nepfan???? Looool.

Wat heeft messi goed gedaan? Niets toch?

Weer een nieuw contract na een niet geweldig seizoen waar zijn motivatie gewoon 0,0 lijkt te zijn.

17 mei 2014 om 23:12

@RFC Wat heeft jou reactie met de mijne te maken? Wijsneus

17 mei 2014 om 19:57

Ongelooflijk wat slecht..
Song kreeg kritiek, maar vond hem vandaag niet slecht spelen.

Waar waren Messi en Iniesta vandaag.
Dé spelers die hadden moeten opstaan.

17 mei 2014 om 20:07

Ik weet niet wat er met Messi aan de hand is, maar hij toont amper inzet in vergelijking met de andere spelers en vooral die van Atleti. Misschien zit hij met z'n hoofd bij het wk, maar kom op zeg, dit is een kampioenswedstrijd.

17 mei 2014 om 20:10

Geweldig dit en song was idd de beste man van Barca vind ik.

17 mei 2014 om 20:12

Messi strijdt veel te weinig. Echt jammer. Hij weigert zelfs mee te verdedigen. Voor 20 miljoen per jaar verwacht ik ook een beetje passie.

17 mei 2014 om 20:12

Laten we nu ook niet overdrijven aub. Eerste helft was hij slecht, maar tweede helft speelde hij goed.

17 mei 2014 om 20:15

Ik denk niet dat het WK als excuus kan gelden in een kampioenswedstrijd. Ruimtes waren gewoon klein, dus Messi had geen kans, want ook Messi heeft ruimte nodig.

17 mei 2014 om 20:15

Heb je de wedstrijd wel gekeken? Hij toont geen inzet? Messi was constant aan het meeverdedigen en zocht telkens de combinatie met zijn mede-spelers als die dan de bal niet terugspelen daar kan hij ook niets aan doen. Hij had een dubbel dekking en daar kon hij niet doorheen komen, wat ook vrij normaal is. Als Barça onderdruk werd gezet was Messi achterin te vinden, hij maakte veel dribbels en dat noem jij geen inzet? Ik ben dit geklaag echt zat. Gewoon blind geklaag op 1 wedstrijd waarin hij 6km liep. Geloof me maar deze wedstrijd heeft hij veel meer als 6km gelopen

17 mei 2014 om 23:14

@fedilio dit zijn allemaal nepsupporters die er niks van begrijpen en dat Messi zonder ruimte even over de verdediging vliegt en scoort.

17 mei 2014 om 23:30

Virrie.. iemand die bijna 20 miljoen per jaar verdiend, daar verwachten mensen idd heel erg veel van. Logisch!!

17 mei 2014 om 19:58

Mooier kan het niet. Voetbal wint van geld. Zulke wedstrijden zijn echt schitterend voor de neutrale fans

17 mei 2014 om 20:01

Je bedoelt iets minder geld wint van veel geld?

17 mei 2014 om 20:08

Nou dit zijn wel grove financiële verschillen boor! Denk dat zowel de budgetten als salarissen minimaal 2x minder zijn bij atletico en dan ben ik nog mild ..

17 mei 2014 om 20:35

???mil schuld wint van de andere ???mil schuld bedoel je denk ik.

17 mei 2014 om 20:36

Oh en ik vind dat persoonlijk niet erg maar doe niet alsof atleti het heeft gewonnen van het grote geld. Dat was monpellier paar seizoenen geleden. Met giroud nog kampioen worden met een begroting van 20mil ofzo.

18 mei 2014 om 12:34

Grappig dat je dat zegt, want het is niet waar. In Spanje zijn de clubs met de grootste schulden Atletico Madrid en Real Madrid. Barcelona heeft ook enorme schulden, net als Real Madrid dus, maar deze 2 clubs hebben enorme inkomsten tegenover deze schulden staan, waardoor het net wat minder erg is.

Check je bronnen dus even van te voren, want financieel gezien is het bij Atletico Madrid één groot drama. Nog veel erger dan bij Barcelona.

18 mei 2014 om 12:39

Voor de volledigheid verwijs ik je naar het artikel 'veel rottere clubs dan Atletico bestaan er niet' in het AD. Gewoon ff googelen; persoonlijk vind ik die achtergrond informatie erg interessant.

17 mei 2014 om 19:59

Zeker weten. Zwaar terechte kampioen van spanje.
Het is ze ook gegund!!!

17 mei 2014 om 19:59

verdiend van atletico
mooi seizoen voor atletico
spannende wedstrijd met passie en strijd
jammer van diego Costa en arda hopelijk halen ze de finale volgende week

17 mei 2014 om 19:59

Wat een mooie seizoen.. Barcelona prijsloos. Atletico verdiend kampioen.

17 mei 2014 om 20:07

Gefeliciteerd Ateltico-fans! Dacht ff dat gerechtigheid uitgewist was in het woordenboek van de Voetbalgod, maar gelukkig niet. Jullie hebben het dikverdiend!

Voetbal wint het van het geld!

Mooier kan het niet!!!!!!

17 mei 2014 om 20:00

Succes supporters? Die zijn er niet meer na dit seizoen. Sterker nog, dit seizoen heeft Atleti juist veel succes supporters gekregen...

17 mei 2014 om 19:59

Atlético heeft meer schulden dan Barcelona. Het is maar even dat je het weet.

17 mei 2014 om 20:07

Geef Atletico het tv geld van Barca en ze zijn er zo uit.

17 mei 2014 om 20:21

Beste Frank,

Lees dit eens voordat je deze onzin verkondigt:

http://www.ad.
nl/ad/nl/5598/
Sportcolumnisten/article
/detail/3647933/2014/05/03
Veel-rottere-clubs-dan-Atletico
-bestaan-er-niet
.dhtml
(aan elkaar plakken natuurlijk, links wil vz om de een of andere reden niet)

17 mei 2014 om 21:34

@peetw, gebruik een URL shortener als je hier links plaatst. Die werken wel.

On topic: Fantastisch dat Atletico kampioen wordt! Eindelijk iemadn anders dan Real/barca. Hopelijk gaan er meerdere clubs komen die dit flikken.

17 mei 2014 om 19:59

Als je zo tegen geld bent en voor voetbal kun je miss beter voor Everton zijn ipv voor Liverpool. Zomaar een idee.

17 mei 2014 om 20:10

Als ik het geld zou supporten dan was ik wel voor Chelsea of City.

17 mei 2014 om 20:10

Haha schitterende reactie. Wat een grap is die Frank toch. Profileert zich als een kenner, maar het enige wat hij doet is zichzelf tegenspreken. Hypocriet mannetje.

17 mei 2014 om 20:21

Frank is echt zo hypocriet, ongelooflijk. Hij tovert wel vaak een glimlach op mijn gezicht met zijn reacties, dat dan weer wel.

17 mei 2014 om 20:24

Net of ik niet weet dat Liverpool schulden heeft en spendeert, maar kom op, het grote geld in de voetbalwereld zit bij Chelsea, City, Psg, Real en Barca.

17 mei 2014 om 20:26

kom op frank jullie geven toch al jaren geld als water uit ..

17 mei 2014 om 20:28

meestal aan niks trouwens .. goed seizoen maar ook jij weet dat het volgend seizoen gewoon weer tobben is ..

17 mei 2014 om 20:35

Liverpool heeft de laatste jaren niets anders gedaan dan met geld smijten, hypocriet.

17 mei 2014 om 20:35

Hahaha zegt de supporter van een club die Carrol voor 40 miljoen haalt

17 mei 2014 om 20:36

Aah fuck it, jullie hebben gelijk.

17 mei 2014 om 20:43

Goed Frank mooi dat je het zelf inziet, nadat je op de vingers bent getikt. Liverpool smijt net zo goed met geld.

18 mei 2014 om 00:16

Onzin, ga de uitgaven maar na. Liverpool is niet voor niets in de handen van een investeringsmaatschappij, dus niet een speeltje van een rijke oligarch. Get your facts straight

18 mei 2014 om 03:38

Het kan wel wezen dat Liverpool veel geld uitgeeft de laatste jaren maar Chelsea en met name Manchester City zijn toch wel de ploegen die beiden zoveel geld meer hebben dan eerstgenoemde ploeg dat ik er 100 van overtuigd ben dat zelfs Dagobert Duck er stinkend jaloers van opkijkt om er maar even een voorbeeld bij te geven, tel de feiten maar na...

Ontopic; Gefeliciteerd met de landstitel Atlético en hulde voor Simeone, wat een topcoach en ik hoop dat hij volgend jaar nog blijft en dan weer voor de grote prijzen meestrijdt met deze ploeg. Hopelijk sluiten ze het seizoen nog beter af als ze Real Madrid op hun donder geven volgende week zaterdag!

17 mei 2014 om 20:01

Eum..... Atletico heeft gewonnen he.

17 mei 2014 om 20:02

Ja, kijk naar de omzet van Atletico en die van Barcelona.

17 mei 2014 om 20:03

Kijk eens naar de schulden in vergelijking met de omzet.

17 mei 2014 om 20:02

Alsof de Atletico-spelers van een droge boterham met pindakaas moeten leven! Geld zit overal en ook bij Atleti.

17 mei 2014 om 20:07

Ja, want in voetbal zit er geen geld ?

20 miljoen per jaar verdient hij nu, dat is toch belachelijk... Barca had beter wat kunnen besparen en Pelle kunnen halen, hij had meer van een wedstrijd als deze kunnen maken dan onze grote vriend Lionel vanavond heeft gedaan.

Gefeliciteerd Atleti fans! En tot volgende week. Opdat het een mooie pot wordt waarbij beide teams op volle sterkte kunnen spelen.

17 mei 2014 om 19:59

Meen je dit nou serieus??

17 mei 2014 om 20:02

Klinkt heel stom, maar met een boomlange kopsterke italiaan was het wellicht wel gelukt, messi heeft behalve buitenspel doelpunt niks ervan gemaakt. Jammer, had echt op een wederopstanding gehoopt.

17 mei 2014 om 20:07

Pelle, laat me.toch niet lachen. Jullie kunnen beter even niet meer reageren want je maakt jezelf compleet belachelijk als je na zo een match gaat verkondigen dat Pelle misschien wel hard gescoord. Pelle mag lekker dromen van Barca. Dat je by Feyenoord er 76 inschiet betekent nog niet dat je ook maar iets te zoeken hebt bij Fc Barcelona

17 mei 2014 om 20:11

Ik had het meer over een kopsterke lang iemand, die de voorzetten erin kan knikken en de bal vast kan houden. Niet per se pelle. of per se een italiaan. Of een echte spits misschien al. Eentje als v.persie bijvoorbeeld.

17 mei 2014 om 20:23

Dat zou inderdaad een optie zijn maar welke spits die redelijk goed is wil als stormram fungeren? Ik bedoel dat zullen niet heelveel matches in een jaar worden.

Nu proberen ze hetzelfde met Pique.. Al jaren eigenlijk

17 mei 2014 om 20:04

Het jaar salaris van Messi is belachelijk
Maar om te beweren dat ze beter pelle hadden moeten halen is nog erger
Die is niet goed genoeg voor Barcelona

17 mei 2014 om 20:51

Pelle had tenminste gevochten ipv 90 minuten lang stilstaan

18 mei 2014 om 10:15

Beetje napraterij, wedstrijd niet gezien zeker? Dan is het idd logisch je
mening te baseren op een aantal vorige wedstrijden en de mening daarover van analisten over te nemen.

Wat was dat spannend!

Fenomenaal. Zo verdiend, zeker als je naar de middelen van de concurrentie kijkt.

Gefeliciteerd A. Madrid.

Geweldig! Zeer verdiend! Atlético! <3

Heel erg mooi, gefeliciteerd Atletico. Het is jullie gegund.

Prachtig om dit te zien hoe Atletico hier kampioen wordt. Dubbel en dik verdiende titel. Dit gunde ik ze zo hard. Sowieso hoe ze Barcelona domineerde in eigen huis, zelfs na het uitvallen van Costa en Arda. Messi stelde weer gigantisch teleur en had toch wel zijn stempel moeten drukken op deze wedstrijd.

17 mei 2014 om 20:11

Atletico domineerde Barcelona, welke wedstrijd heb je gekeken. Het was een gelijkopgaande wedstrijd waarbij het alle kanten opging

Natuurkijk teleurgesteld als Barca fan, maar Atletico is verdiend kampioen. Op maar volgend seizoen dan maar

Visca barca en respect Atletico

17 mei 2014 om 20:26

Barca werd gedomineerd, zag je Messi ergens? En dit zonder Costa en Arda.

17 mei 2014 om 20:36

Knap hoe je een wedstrijd kan domineren als je voor 70 minuten van de wedstrijd op eigen helft wordt gehouden

Logiiiccc

17 mei 2014 om 20:36

En waar waren de spelers van Atletico dan? Noem 1 speler van Atletico die voor veel gevaat heeft gezorgd

Ik zat letterlijk op het puntje van mijn stoel, haha

Stond dit artikel er nu niet al voor het einde van de wedstrijd?

Yes, yes, yes, yes, het is ze zo gegund! Vamos Atleeeeeti!

Getuigt wel van grote klasse, als je al snel je sterspeler kwijt bent met een blessure.( Diego Costa)

Vervolgens ook een tweede speler met een blessure eraf gaat en dan een mokerslag krijgt via een granaat in de kruising van Alexis, dan nog na rust snel terugkomen via een doelpunt van Godin.

Dan ook nog de orkaan van lawaai weerstaan in Nou Camp, met een goede scheidsrechter.

Klasse, verdiend kampioenschap voor Atletico Madrid.

17 mei 2014 om 20:03

Je vergeet de grootste speler bij atleti, arda.

17 mei 2014 om 20:07

Die vermeldt hij gewoon hoor. De grootste speler van atleti is trouwens Courtois

17 mei 2014 om 20:29

Er is geen grootste speler, het is een collectief. Als we het over de belangrijkste speler(s) hebben. De gehele achterhoede, onvervangbaar, Als het Courtois of 1 van de verdedigers was die er af moesten aan het begin was het fout afgelopen.

De nederlagen kwamen altijd als bijvoorbeeld Toby of Insua erin stonden. Niks ten nadele van hun, maar die zijn ver onder het niveau van de basis verdediging.

17 mei 2014 om 20:57

Jawel, hij meet 1.99. Hij is dus de grootste van atletico

Atletico heeft het meer dan verdient, ze hebben het hele jaar hard gewerkt en ervoor gevochten. Gefeliciteerd!

Simeone mag trots zijn op z'n ploeg. Wat een strijdlust en passie. De moeilijke wedstrijden gewonnen en niet opgegeven. De terechte kampioen!

Wat een wedstrijd. Schitterend Atletico!!!! Bloed zweet en tranen!

Gefeliciteerd Atletico. Barca wederom niet bij machte om jullie over de knie te leggen. Verdiende kampioen. Hopelijk pakken jullie nog de Cl.

K ben er kapot van.. Volgend seizoen nieuwe kansen.

Jaaaaaa lekker Atletico. Terechte kampioen!!!

Gefeliciteerd Atleti , de verdiende kampioen!

Wat een spanning, wat een sensatie en wat een gebeurtenissen zeg. Atletico verdient het op basis van het gehele seizoen om kampioen te worden, maar vandaag zijn ze echt goed weggekomen. Ze zijn dan wel snel Arda en Costa kwijtgeraakt, maar als ik zie hoe die Lahoz heeft zitten fluiten.. Die man kan wat mij betreft zijn fluit inleveren bij de Spaanse bond en ander werk gaan zoeken.

Desondanks, gefeliciteerd Atleti socio's, nu is elke 'supporter' van Atletico ook weer tevreden.

17 mei 2014 om 23:36

Huh goed weggekomen??? Waar heb jij het over? Elke Barca supporter is het erover eens dat Atleti het zwaar verdiend heeft..

18 mei 2014 om 00:06

Misschien moet je mijn bericht nog eens goed lezen. Ik zeg dat ze vandaag goed zijn weggekomen en dat zeg ik nadat ik al heb gemeld dat ook ik vind dat Atletico het verdient.

Jaaaaaa kampioen!! Wauw ongelooflijk. Gevochten als leeuwen en daar is het resultaat. Prachtig voor Atleti en dit wordt feesten. Terecht kampioenschap. Gefeliciteerd mede Atleti fans.

17 mei 2014 om 20:53

Dank je wel King-Osgood, jij ook! 18 jaar op moeten wachten en eindelijk is de tiende kampioenschap binnen!! Simeone verdiend nu een standbeeld.

Felicitaties, felicitaties en veel applaus voor dit team. Zij hebben al onze aanvallen overleeft met goed collectief, verdedigend werk en hebben deze titel terecht gewonnen.

Ik baal heel hard dat we het zo uit onze handen hebben laten glijden, de titel in eigen huis winnen zou zo mooi zijn maar... es futbol.

Gefelicteerd Atletico Madrid. Geniet ervan Cholchorenos!

17 mei 2014 om 20:13

Ik zei het je toch broer. Erg jammer. Barca heeft dit seizoen tegen Atleti bijna niets laten zien... Niks gewonnen...

Niemand gaf thuis vandaag.. 1e helft was nog redelijk... 2e probeerden ze wel maar Atleti bleek makkelijk overeind.

Barva heeft genoeg te doen deze zomer

17 mei 2014 om 20:34

Deze wedstrijd heeft mij eigenlijk soort van wakker gemaakt. De afgelopen wedstrijden zat Barcelona steeds vast in wedstrijden maar nu begrijp ik denk ik hoe dat eigenlijk komt.

Druk: zodra Barça vanaf het midden wou combineren blokkeerde Atletico Madrid letterlijk Barça's 'line of sight'. Ze konden er niet doorheen, gewoon niet. Langzaam sloten ze met een man of 4 Barcelona aan de zijlijn in en daar had Barcelona echt moeite mee want de vrije man werd heel moeilijk gevonden. Dat hebben de Madrilenen goed gedaan en dat is echt een zwakte die bij Barcelona bloot word gelegd. Oplossing is dus meer lopende mensen en meer directe tegenstanders wegslepen. Ala Josep Guardiola 2008-2012, Barça kon toen snel afrekenen met de druk die ze toen zetten.

Posities: het staat nu bij mij vast, een speler mag nooit met zijn goede been (behalve als back) met zijn sterke been aan een flank spelen. Dat werkt gewoon niet. Dit gebeurde zo vaak met Iniesta en Messi. Zodra ze rechts of links waren konden ze de bal alleen breed leggen want er waren weinig opties dan die ze aan de andere kant hadden. Ze kunnen daar combineren, dieper passen en hebben daar gewoon meer opties want ze kunnen overal heen draaien en spelen. Als je met je op links als linksbenige voetbalt dan is het alleen éénrichtingsverkeer en ben je veel voorspelbaarder en makkelijker af te stoppen want een verdediger kan je dus aan één kant afschermen . Barça moet daar dus echt rekening mee houden.

Combinaties: wel duizend keer heeft Barcelona geprobeerd door de zestien te combineren met vijf man om de ontvanger heen en telkens liep het uit tot niets. Dan is doorgaan ook het laatste wat je moet doen. Innovatie, dat miste ik. Onze seguidors kunnen zeer creatief zijn maar ook soms zeer dom. Heel koppig werd er maar door gecombineerd terwijl Atletico daar helemaal geen last van had. Er moesten in plaats van combinaties meer lobjes komen met lopende mensen. Zo laat je Atletico lopen in de zestien en maak je het ze veel moeilijker dan dat je ze met voorzetten stil laat staan en dus sterker zijn dan hun directe tegenstander(onze spelers dus). Als je ze laat lopen maak je ze voorspelbaarder(want ze gaan het in de 16 niet voetballend oplossen) en neem jij dus het initiatief. Dit soort dingen moet op worden gelet.

Voorzetten: simpel. Vul de linkerflank vaker in. Hier kwamen veel te hoge of te harde voorzetten van Alves terecht die Atletico kon oppikken. Heel zonde want als Adriano of welke linksback dan ook links bleef hangen kon ie alles opvangen en dus de aanval in leven houden. Kleine dingetjes.

Meer eigenlijk maar goed, dit zijn de belangrijkste dingen die bij mij zijn blijven hangen en die mij het meest opvielen. Dus er is veel werk aan de winkel.

17 mei 2014 om 21:15

Jij hebt combinaties gezien? Werkelijk? Kraam geen onzin uit. Combinaties kwamen niet eens in het spel voor joh, ik heb Stoke City achtig voetbal gezien van Barcelona met die lange ballen elke keer en die domme voorzetten.

18 mei 2014 om 11:49

De drie grootste fouten die ik heb gezien waren:
1) de spitspositie werd door niemand ingevuld. Messi speelde ergens op het middenveld, en als hij aan de zijkant de bal had, dan liep niemand naar het midden. Voorzetten heb je dus niks aan.
2) Op het einde steeds hoge ballen naar voren pompen terwijl Barcelona niet kan koppen.
3) Het inbrengen van Neymar, die niks kan. Ik heb hem alleen maar tegenstanders zien opzoeken om vervolgens naar de grond te gaan. Voor wat? Een vrije trap waar je weer niks mee kan?

Verdiende titel voor Atletico en Barcelona : helemaal herbeginnen.

En bij Messi : de prestaties zijn omgekeerd evenredig aan het salaris. Laat ons hopen dat het aan de wereldbeker ligt.

Jeetje wat een spanning, wat een wedstrijd! Waar was Messi? En jeetje wat een mooi applaus van al die Barcelona supporters! Gefeliciteeerd Atletico, mooi gewonnen van het grote geld!

Dit is zo onwaarschijnlijk mooi, dit is zo onwaarschijnlijk mooi!

De strijd, de passie, de emotie, de spelers huilen van puur intens geluk oh oh oh wat is dit mooi. Normaal zit ik niet op het puntje van mijn stoel voor een ander team, maar dit gunde ik Atlético oh zo erg! Van uit het diepst van mijn ziel gunde ik ze dit. Prachtig!

Een overwinning van David tegen maar liefst twee Goliaths! Dit zal de geschiedenis ingaan als de titel van de "armen", de overwinning op de oh zo dominante grote twee. Atlético doet wat Hellas in 85 deed, het onmogelijke mogelijk gemaakt. Wauw, wauw!!

17 mei 2014 om 20:09

Prachtig gezegd

17 mei 2014 om 20:13

Simeone en zijn boevenbende beroven de groten van hun jaarlijkse zilverwaar! Gemaskerd als kansloze derde hond pleegden ze deze hold up en veroverden ze Spanje! Geschiedenis is dit, koester het, aanbid het, geniet er van!

17 mei 2014 om 20:57

@ Alex,

Kippenvel. Thanks!

Atletico is heel verdiend kampioen. Wat een spel, en dat terwijl Real heel erg lang gigantisch in vorm was en haast niet verloor. Het is prachtig dat Atletico dit jaar zo goed mee doet, de CL mogen ze wel aan Real laten

Atleticoooooooooo jaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!! Wat een helden!!

atletico madrid gefeliciteerd,ze hebben echt alles gegeven.
mooi ook dat het barcelona publiek applaudiseert voor atlectico. Respect !

Prachtig dat respect bij de spelers aan beide kanten en ook het publiek. Het is Athletico gegunt en ik hoopte er ook op. Gefeliciteerd en verdiend!!!

Gefeliciteerd Atletico fans, verdiend kampioen!

Iedereen bij Barca heeft alles gegeven. Lopen en zweten! Alleen vond Messi dat niet nodig. Krijgt steeds meer geld voor minder te doen...

Tata ook lekker, geen aanvallende wissels?

Ik zou boos zijn, had ik dit niet verwacht.

17 mei 2014 om 20:24

Messi vond het niet nodig om te lopen en zweten? Als Barça moest verdedigen stond Messi voor de lol te rennen daar achterin bij Barcelona of niet?

17 mei 2014 om 20:45

"als Barça moest verdedigen stond Messi voor de lol te rennen daar achterin bij Barcelona of niet?"

Heb jij een andere wedstrijd gezien ofzo? Hij deed iets meer moeite dan voorbij weken, maar nog steeds veel te weinig.

17 mei 2014 om 21:06

Ach, ga toch kroketten bakken Mugatu. Messi deed zijn best vandaag, hij kwam de bal zelfs ophalen bij de verdediging. Je praat lekker met de menigte mee, want de algemene consensus de laatste tijd is dat Messi een luie speler is die er niet veel van bakt. Klopt soms ook wel, maar vandaag was dat niet het geval. Onvoorstelbaar hoe jij als culé nog wel over dit fenomeen praat.

17 mei 2014 om 21:45

Blijf maar lullen jong. Wordt wakker!

Messi speelde voorbij seizoen ook vaak zo 'lui', maar als Barca hem toen nodig had dan jaagde hij ook mee. Nu doet hij dat niet meer als het nodig is.

Alleen maar lof voor deze puike prestatie van Atletico Madrid. Hier kan ik als Barca-fan alleen maar een diepe buiging voor maken. Ik had wel een beter slotoffensief van Barcelona verwacht. Waarom slingeren ze die bal niet vaker voor het goal...

Jaaaaaaa! prachtig voor de spelers, fans en natuurlijk meesterbrein Simeone :D heerlijk om te zien dat Barca en Real een keer geen kampioen worden.

damn! hoe mooi is dat
Barca publiek applaudisseren voor Atleti
ongekend
ik ben voor Barca maar ik gun Atletico wel

Heerlijk zeg! Nu eigenlijk vrijuit nog een CL finale spelen. Wat een prestatie van simeone en atletico.

Prachtig wat Barcelona heeft laten zien, prachtig wat Madrid, City, Bayern heeft laten zien. Maar dit mensen, dit is pas echte klasse. Met relatief weinig middelen zo'n prestatie halen is mijns insziens veel grootser. Bedankt Atletico dat je ons eindelijk weer eens hebt laten zien dat voetbal niet te koop is.

Heerlijk Atleti!!!
Nu nog de Cl!!!

Jawel!!! Dit is heel fijn, onwerkelijk, maar heel fijn!!!!! Nu op me in laten werken en feesten!!! In een roes, dat wel!

17 mei 2014 om 20:05

Zalig dit gefeliciteerd mede Atleti fan!!!

17 mei 2014 om 20:07

Gefeliciteerd Atleti fans, verdiend kampioen!

17 mei 2014 om 20:31

Lekker hoor Atleti fans het is jullie gegund! Hopelijk wint Atleti ook nog de Champions League dan is het echt een droomseizoen wat het nu eigenlijk ook al is, schitterend!

17 mei 2014 om 20:13

Echt een droom die uitkomt voor deze mooie club. Gefeliciteerd mede Atleti fan en ik ga ook feesten.

17 mei 2014 om 20:17

Gefeliciteerd Atleti fans... Ik baal als een stekker maar misschien is dir wel goed voor onze jongens. Vooral voor Messi die zich een koning waant. Er moet veel gebeuren te beginnen met een nieuw bestuur.

Daarnaast heeft Atleti mijn hart gestolen de laatste seizoenen. Prachtige spelers, geweldige coach, enorme teamspirit en vechtlust etc. Proficiat

Heeeeeerlijk!! Atleti!! Atleti!!

Wat een spanning, maar wat geweldig!

Dik verdiend, heerlijk de tweede helft (eerste helft niet gezien). Gefeliciteerd Atletico!!!

Geweldig en ik ben gewoon fan van Atleti geworden. Wat een ploeg, eindelijk een keer niet die irritante Barcelona of Real.

17 mei 2014 om 20:27

Wat is er mis met dat Barcelona of Real kampioen word? Wie aan het einde van de rit, op de 1e plaats staat is terecht kampioen. Of het nou Barcelona, Real of Atletico is. Dit jaar is het Atletico en het is ze ook gegund. Maar overdrijven is ook een vak met ''eindelijk een keer niet die irritante Barcelona of Real''

Verdiend! Gefeliciteerd

Lekker hoor atletico madrid

Heerlijk dat Atletico kampioen is! Geweldige ploeg met enorm veel kwaliteit en spelers die altijd voor elkaar door het vuur gaan!

Wat een ongelooflijk sterk seizoen van Atletico. De Liga winnen en in de finale van de CL. Felicitaties voor de fans van Atelti!

Atletico parkeert bus van chelsea gestolen

Proficiat Atletico !
Jullie verdienen nu zeker en terecht de titel , zeker met jullie budget

Heel mooi, eindelijk een volksclub ipv het geld.
Het is ze van harte gegund, nu nog de CL winnen.
Chapeau

Gefeliciteerd Atleti... Wij waren net als de andere matches dit seizoen tegen jullie onmachtig....

Na de 1-0 van Sanchez had ik steeds het gevoel dat ze het alsnog zouden weg geven en zie hier... Jammer jammer maar dit zal goed zijn hopelijk voor de toekomst.

Bestuur inclusief Zubi eruit en gewoon weer Laporta aanstellen, Cruijff erbij betrekken en terug naar de Barcelona filosofie.

Oja en Messi... Haha wederom niks gepresteerd. Denk dat Barca zich wel even achter de oren zal krabben na die volledig onverdiende contractverlenging...

Messi is momenteel gewoon groter dan de club. Daarom hele bestuur eruit

17 mei 2014 om 20:47

Gelukkig ben ik niet de enige!

Wat Messi nu doet kan eigenlijk gewoon niet. Zijn luiheid is nu overgegaan naar de andere spelers. 2008 'all over again' (met Ronaldinho).

Volledig terecht! Atletico deed zeker niet onder voor Barcelona. Hopelijk haalt Diego Costa het WK nog.

Atletico heeft gewoon verdiend
als real-fans ben ik gewoon blij

Prachtig man. Verdiende winnaars. Eindelijk een keer geen Barça of Real

Haha wie had dit gedacht, dat zowel Barca als Real niet kampioen zou worden. Ongelooflijk. Atletico heeft misschien een kwart van de middelen van de andere 2 maar flikt het wel gewoon. Verdient het ook veel meer dan Barca en Real. Blijft wel jammer hoe erg Real het uit handen heeft gegeven maarja, volgend seizoen beter hopelijk.

17 mei 2014 om 20:14

Hadden de Real spelers maar de helft van de strijd van Atletico, dan was men fluitend kampioen geworden. De arrogant vaak in wedstrijden van dit varkentje wassen we wel.

17 mei 2014 om 20:18

Klopt. Real heeft 2x zoveel kwaliteit maar de mentaliteit is veel minder, met name dit seizoen. Er werd echt te vaak punten verspeeld tegen teams waar je met 4-0 overheen moet. Jammer, maar het is niet anders. Atletico is een boeventeam maar wel met een ijzeren mentaliteit, kan ik wel respect voor opbrengen.

Schandalig, wat een wanprestatie.

Ik zei het al, het lukte Barcelona niet in de CL waarom zou dat nu wel lukken? Die eerste doelpunt van Barcelona kwam gewoon uit de lucht vallen. En die 2e waar Messi scoort was geen offside maar weer uit de lucht gevallen en dat is schandalig voor een club als Barcelona.

Atletico verdient kampioen geworden.

17 mei 2014 om 20:16

Weet je wat schandalig is?

Dat het 'sterkste' Real van de afgelopen 10 jaar met haar investeringen nog steeds onder Barcelona is geeindigd, het slechtse barcelona van de afgelopen 10 jaar

17 mei 2014 om 20:24

Inderdaad, daarom staat Real Madrid op de Fifa Ranking op nummer 1? Daarom staat Real Madrid in de finale van de Cl.

Daarom heeft Real Madrid tegen Barcelona de finale gewonnen van de Copa del rey. En daarom zitten jullie te janken om nieuwe spelers

17 mei 2014 om 20:29

Oh heeft Real Madrid dit seizoen een keer gewonnen van Barcelona? Zal ik je wat nieuws vertellen? Dit seizoen heeft Barcelona 6/6 gepakt tegen Real in de competitie

17 mei 2014 om 20:39

Ja ze staan nummer 1 op de Fifa ranking

FAAAL

17 mei 2014 om 20:40

En daarom staat Barcelona 2e en Real Madrid 3e

17 mei 2014 om 20:51

Fedilo

En wat heb je bereikt met die 6/6? Helemaal niks

Barcelona seizoen 2013-2014

Copa - nee.
Titel - nee.
CL - nee.

Schande!

17 mei 2014 om 20:52

ibo_barca

http://www.uefa.com/memberassociations/uefaranking...
1 real Madrid Cf real Madrid Cf esp 22.585 33.642 36.171 29.542 37.514 159.456... 2 fc Barcelona fc Barcelona esp 30.585 36.642 34.171 27.542 28.514 1... 3 fc Bayern München fc Bayern München ger 30.616 24.133 33.050 36.585 29.942 154...

17 mei 2014 om 21:05

Weet Barcelona ook eindelijk hoe het voelt om Real Madrid te zijn he voor 1 x

17 mei 2014 om 21:06

Ja want Uefa ranking = Fifa ranking

Dat je dit als maatstaf neemt XD XD XD

17 mei 2014 om 21:39

Tjah, we hebben met die 6/6 inderdaad niets bereikt. Dit seizoen gaan we met een Super Cup naar huis. Het is nu wachten of het bestuur eindelijk de verdediging gaat versterken en dan ook echt versterken en geen Luiz halen, maar een Benatia een echte leider die er staat wanneer het nodig is. Volgend seizoen is het weer nieuwe rondes nieuwe kansen

Schitterend voor Atletico, zoveel tegenslagen gehad de laatste jaren en dan nu de Landstitel, fantastisch, het is ze gegund! Forza Atleti! Op naar de Champions League

Atletico de verdiende kampioen !
Voor de mensen die zeiden dat Messi zich nu wel weer zou onderscheiden... IN Your Face!

Terecht kampioenschap!

Barca heeft het geprobeerd maar is niet gelukt maar eerlijk is eerlijk mijn club verdiende het ook niet en Atletico wel!

Klasse seizoen voor Atletico!

Heerlijk dit, was even schrikken na het uitvallen van Costa en Arda maar gelukkig was Atletico goed genoeg om ook zonder die 2 de titel binnen te halen en dik verdiend ook, wat zou dat onterecht zijn zeg als Barca kampioen was geworden.

Is het al bekend of Arda en Costa de CL-finale halen?

T is pijnlijk maar t is verdient. Barca was de betere maar kon moeilijk echt gevaarlijk worden en atletico scoort op typische wijze uit een dood spelmoment, dit toont de ongelooflijke zwakte van barca dat zelden tot nooit scoort uit corners. Voor de hoge pieten bij barca is t wel extra duidelijk dat barca moet vernieuwen zowel als spel opvatting als de verdediging. Gefeliciteerd atletico

Geweldig dit gefeliciteerd atletico supporters!

Goed gedaan Atletico.. Hierbij feliciteer ik de Atletico fans... Atletico, die een wel heel erg onwerkelijke prestatie hebben geleverd.. CL finale en het kampioenschap winnen... dat terwijl dit niet (op papier) een team is die je aan het begin van het seizoen had genoemd als kanshebber..

zo en nu ga ik weer verder met mijn nagels opeten en schelden op alles wat fout gaat... (ja ik ben een Arsenal supporter)

Gefeliciteerd Atletico fans! De verdiende kampioen. Alleen voor mij pijnlijk om te zien hoe het is gebeurd: alweer een doelpunt uit een corner. Barca, aub haal een kopkrachtige cv. En de inzet van Messi is ook niet om voor naar huis te schrijven. Het is een kampioenswedstrijd man! Dan verwacht ik wel wat meer inzet.

Ik kan dit niet geloven ongelooflijk zo zalig dit.dit is echt te speciaal voor woorden.atletico en Simeone=super Atletico.

Ole ole ole ole ole campione

17 mei 2014 om 20:26

Gefeliciteerd, puike prestatie en na Barcelona gun ik Atletico de titel het meest

Maak er een mooi feestje van en ik hoop dat jullie hetzelfde kunnen presteren volgende week tegen Real Madrid

Respect Atleti

Eigenlijk worden Real en Barca hier goed op hun plek gezet, waar ik vond dat Barca dit jaar gewoon tekort kwam, mede door een minder jaar van Messi, vond ik dat Real te vaak laks speelden en zonder passie.
Atletico die elke wedstrijd als leeuwen vochten hebben hier dus terecht het kampioenschap veroverd.
Gefeliciteerd Atletico fans.

In Camp nou kampioen!!!!

Iedereen had het over hoe Atletico nog wel af ging haken in de strijd om te landstitel en nu mogen ze zichzelf de kampioenen van Spanje noemen! Zeker verdiend kampioen geworden, Real heeft geen enkele duel gewonnen van de 2 concurrenten en Barca verdient niks dit jaar.

Atletico gefeliciteerd! Absoluut de terechte kampioen. Zuur dat we het kampioenschap verliezen vnvd, maar wel terecht... Heerlijk voetbal gezien het afgelopen seizoen en Ik zal voor jullie duimen volgende week zaterdag!

Prachtig, had niet verwacht dat ik dit snel zou mogen meemaken toen ik supporter werd van deze prachtige club in 2008. Ik had na vorige week echt een vreselijke kater en had eigenlijk al een beetje rekening gehouden dat Barca hem toch zou pakken, door het thuisvoordeel en de ervaring, maar dit is schitterend. Dat mijn favoriete drink beker is gesneuveld neem ik maar op de koop toe

Ik was vorig seizoen gigantisch blij dat we weer eens Champions League haalde na een lange tijd. maar dit.. geweldig gewoon. Als ze ook nog de Champions League pakken dan zou het helemaal geweldig zijn, maar ik vrees dat de vermoeidheid wel enorm zal zijn, en hopelijk geen katers van het feesten

Sinds 2008 (met uitzondering het seizoen dat we 4e werden met Forlan) tot het moment dat Simeone kwam enkel kleurloze seizoenen. Vraag me echt af wat er was gebeurd als Manzano niet vervangen werd door dit fenomeen. Die Europa League onder QSF was mooi, de 2e Europa League ook. Maar de Copa en dit kampioenschap zijn fantastisch en bijna onwaarschijnlijk.

Atletiiiii Atletiiiiii!

Legendarisch en inspirerend. Zal dit nooit vergeten.

Messi...maakt het ook niet waar in de belangrijkste wedstrijd van het seizoen...

17 mei 2014 om 20:11

Met Mesis is het klaar en over, is al ene tijdje niets meer van overgebleven, dan krijgt nog een salaris verhoging ook.

17 mei 2014 om 20:32

Met Messi is het nog niet klaar en over. Iedereen kan een dipje hebben, dat is heel normaal voor een voetballer. Messi heeft over een maand een WK en dan kan hij met een frisse start aan het nieuwe seizoen beginnen. En hopelijk zien we dan de magische bal tovenaar terug, die dan met Ronaldo weer voor de gouden schoen gaat strijden.

Gelukkig pakte Aleti de titel, anders zat ik met een kater. Aleti heeft als echte mannen gestreden...

Gefeliciteerd Atleti!

Barca heeft alles geprobeerd behalve Messi en weer zo'n knullig moment in de verdediging waar een goal uitkomt. Ben behoorlijk teleurgesteld in Messi, die salarisverhoging mag van mij wel weer na beneden tot dat hij weer zich voor 100% inzet! Ik hoop echt dat hij zich volgend seizoen weer laat zien.

Messi is gewoon groter dan de club. Ik weet dat dat een gewaagde uitspraak is. Maar na die belachelijke contractverlenging van gister, met als reden dat Messi zich hopelijk meer zou inzetten... Is gewoon lachwekkend.... In mijn ogen ben je dan groter dan de club...

17 mei 2014 om 20:38

Dat is toch allang bekent, beetje laat dat je er nou pas achter komt. Hij bepaalt de trainer en de transfers zaken, en wie er weg mag en wie er blijft.

barca had wederom een pinchhitter nodig maar had alleen neymar op de bank.
lange spits halen en normale verdedigers.

atletico bijna niks weg gegeven en bepaalde fases erg gevaarlijk.
gewoon terecht 1-1 gespeeld en dus ook terecht kampioen.
erg knap.
Kijken of ze hun seizoen helemaal compleet kunnen maken volgende week.
Het zou me niks verbazen.

Geweldig dit, wat een super prestatie dit vooral van die Simeone. Hopelijk ook nog de champions league.

Wauw, wauw wauw!!! Atletico Madrid is gewoon kampioen!! Ik ben helemaal geen supporter ofzo, maar gun ze dit zo! Afgelopen seizoen toch hun sterspeler verkocht en dan gewoon kampioen worden. Wat een elftal ook!!! Diep respect voor de passie en de vechtlust!!

Respect voor iedereen die in het stadion zat, een geweldig applaus voor Atleti!

Gefeliciteerd Atletico! Prachtig voor Simeone, maar vooral mooi voor Koke, jongen van de club, prachtig!

Verdiend landskampioen!
Hoe zij het hele seizoen lang hebben gestreden als one team is echt benoemenswaardig te noemen. Niet opgeven en elke match 100% geven is gewoon indrukwekkend. Ben blij dat Atletico na al die jaren een beetje verandering heeft kunnen brengen in La Liga en ik hoop voor hen dat ze dat ook de komende seizoenen weten aan te houden. Nu nog de Champions League voor Real en dan kan mijn seizoen niet meer stuk!

Prachtige wedstrijd gezien. Zoveeel aan elkaar gewaagd. Harde overtredingen horen bij dit soort wedstrijden. Jammer van de geblesseerden die eraf zijn gegaan.

Gefeliciteerd Atletico. Mooi club. Simeone heeft er een machine van gemaakt en zijn vruchten beginnen af te werpen. Barcelona is klaar met Martino. Op naar een nieuwe trainer. Messie is daarentegen ook al een lange tijd niet meer in zijn flow.

Ook prachtig om te zien dat het hele stadion een staande ovatie over heeft voor Atletí!
10 seconde Atletí zingen en klappen voor de kampioen... Respect!

Zo blij voor Atletico en Simeone. Ben altijd wel voor de 'underdog' geweest. Simeone is een geweldige trainer, hetzelfde type als Mou. Daarom moet hij volgend seizoen naar Inter!!!

Gefeliciteerd Atl fans jammer voor ons helaas.
We hebben gewoon nieuwe spelers nodig minstens 2 cv's en 1 middenvelder.

Geen plan B. Barca verdient verloren. Als Zubi oprot en de rest van het bestuur kan er eindelijk eens gebouwd worden aan een nieuwe visie.

17 mei 2014 om 20:42

Verloren?

1-1 of heb ik een andere wedstrijd gezien?

Ik vond het een prachtig wedstrijd om naar te kijken als Barca fan. Het is natuurlijk wel teleurstelend dat Messi's goal offside was, had anders nog mooiere avond van kunnen maken. Ik ben blij voor Atletico en wil hierbij ook alle echte fans feliciteren jullie hebben als echte strijders gevochten en terecht gewonnen van Real en Barca in Spanje.

Wij als Barca fan konden al zien dat het niet onze seizoen was, zoveel nederlagen en slechte nieuws in de media over de club. Enigste reden waarom ik het liever wel had gewonnen zou voor Valdes, Puyol en Villanova geweest zijn. Die verdienden dit beker meer dan de rest als het aan mij ligt, maar dan heb je Atletico natuurlijk die het niet zomaar weggeeft.

Barca heeft gewoon jaren lang moeite met corners en vrije trappen tegen en Atletico heeft dat vandaag geweldig gebruik van gemaakt.

Nogmaals gefeliciteerd Atletico!

Gefeliciteerd atletico de terechte verdiende winnaars van la liga dit seizoen.dit barca was wederom niet bij machte om atletico over de knie te krijgen.dit atletico was een team en bij barca was dat veel minder.ik weet niet wat er aan de hand is met messi,maar die jongen is echt slecht bezig de laatste tijd.hopelijk heeft hij een goed wk en speelt hij volgend seizoen weer op zijn oude niveau.

Heerlijk! Wat gunde ik het A.madrid zo hard hey! Heerlijk team die ik ook nog de Champions League gun!!!

Gefeliciteerd Atleti fans! Verdiend, volkomen verdiend!

Wel respect voor alle Barcelona fans in Camp Nou die ook gingen klappen ondanks Atletico de winnaar werd. Natuurlijk hebben wij ook Atletico in plaats van Real Madrid. Hun seizoen kan niet meer stuk ook al verliezen ze straks van Real Madrid.

In Camp Nou kampioen worden, mooier kan niet voor Atletico. Verdiend kampioen natuurlijk. Gefeliciteerd Atleti supporters!

Goed gestreden Atletico dit seizoen maar meer niet. Kampioen kunnen worden op onderling resultaat moet nu onderhand maar eens worden afgeschaft in Spanje vind ik. Doelsaldo weegt veel zwaarder dan 2 keer tegen elkaar in een seizoen spelen. Volgende week zaterdag hopelijk Real Madrid als winnaar van het veld af!

geweldige wedstrijd. atletico laat weer zien waarom ze kampioen zijn.
wat ene geweldige pressing echt ongelovelijk na al die wedstrijden.
barca krijgt bijna altijd wel een kopbal goal tegen. je zou denken dat ze er iets aan zouden doen.
jammer want voor de rest was atletico ook niet echt gevaarlijk op de bal van villa na.
hopenlijk kunnen arda en costa mee doen in de finale dit gun je niemand.
gefeliciteerd atletico fans.





Wat denken jullie van het palmares van Courtois net 22 jaar geworden.

Belgisch kampioen 1x 2011
Beker van België 1x 2009
Uefa Europa League 1x 2012
Uefa Super Cup 1x 2012
Copa del Rey 1x 2013
Belgisch doelman van het jaar 1x 2011
Spaans doelman van het jaar 1x 2013
Trofeo Zamora 1x 2013
Beste Belgische voetballer in het Buitenland 1x 2013
Kampioen van Spanje 2014

17 mei 2014 om 20:30

Kan je maar één ding van denken, wauw! Tel dit op bij het feit dat hij gewoon al jaren constant op topniveau speelt en zelden tot nooit een uitschuiver maakt en we kunnen toch spreken van de beste doelman ter wereld.

17 mei 2014 om 20:36

Trofeo Zamora 2014 is nu toch ook binnen?
En de kan is groot dat hij ook weer Spaans doelman van het jaar wordt.

17 mei 2014 om 20:59

En binnenkort champions league 2014

Wat er nu gaat volgen is dat de club straks zn beste spelers en misschien zelfs de coach gaat verliezen, dat hebben we ook gezien met Valencia en Villareal, het zou jammer zijn maar dat is helaas de prijs die dit soort clubs betalen voor het succes die ze behalen.

Costa en Arda geblesseerd eruit en een tegendoelpunt gekregen maar alsnog terug gevochten naar de overwinning. Wat een leuk team en trainer heeft Atletico toch, iedereen die voor elkaar bikkelt en geen diva gedrag. Barca kwam er maar niet doorheen, ook het doelpunt was geen kans maar een heerlijke onverwachte ram. Messi en Iniesta vielen erg tegen, met name Messi deed eigenlijk maar heel weinig.

Mooi om te zien dat Atletico deze competitie heeft gewonnen.
Echt prachtig dat de supporters gewoon door elkaar heen zitten, dat de Barcafans ook meteen applaudisseren voor Atl Madrid

Terechte kampioen, dik verdiend! Gefeliciteerd.

Ha, ik schreef hier weken geleden al dat ik het Atletico zo hard gunde, en ze hebben het voor elkaar gekregen. Ik was al die eeuwige discussies Real vs. Barca, Ronaldo vs. Messi, "wie heeft er nu de meeste schulden?", enzovoort, zo beu.

Ondertussen kwam Atletico binnen als een soort van hond in het kegelspel en heeft ze allebei een lesje gegeven!

Ik hoop alleen maar dat ze nu nog even fris gaan zijn voor de CL-finale tegen Real, want dat zou natuurlijk een absolute sensatie zijn als ze die ook nog winnen.

Nou alles is al gezegd zo'n beetje.
Wat hebben deze dappere mannen gevochten als leeuwen voor dit kampioenschap,
goeiedag niet normaal meer!

Echt zwaar dik verdiend dit!

Gefeliciteerd Atletico, 110% van harte, wat een geweldenaars!
Win ook de CL aub want ik heb een hekel aan dat *** Real

het is ze gegund. Zo zie je maar weer wat je met strijdlust kunt bereiken.

17 mei 2014 om 20:45

Atleticoooooo ja, Real is 3e

Prachtige prestatie van Atletico.

Het is ze van harte gegund. Ze hebben veel minder geld uitgegeven dan Barcelona en Real Madrid, maar zijn wel verdiend kampioen geworden. Hopelijk pakken ze Real Madrid in de Champions League finale ook nog. Het is overigens best schrijnend om te zien dat Messi geen schim is van de Messi van voorgaande seizoenen.

17mei is Courtois's geluksdag

17mei 2011 kampioen met Genk tegen Standard.
17mei 2013 Copa del Rey winst met Atletico tegen Real
17mei 2014 kampioen met Atletico tegen Barca.

18 mei 2014 om 09:03

Laat hem daar dan volgende week 24 mei aan toevoegen.
Ik weet zeker dat dan helemaal niks meer verkeerd kan doen bij Atletico.

Atlético, proficiat aan iedereen. Het is gewoon verdient, daar kan je niet over discussiëren. Barca deed wat het kan, maar ze hebben hun superieur niveau nooit gehaald dit seizoen en dan kan je ook niet verwachten dat ze dat in de laatste wedstrijd van het seizoen ineens wel zullen doen. Ik hoopte alleen dat ze nog eens alles konden geven, wat ze ook hebben gedaan maar zonder succes. De tweede helft kwam Atlético als een beest uit de kleedkamers, en ze gingen het niet meer uit handen geven. Knap gedaan.

Met Courtois win je minimaal één prijs per seizoen. Gegarandeerd!

Sinds dat hij prof is geworden heeft hij altijd minstens één prijs mogen ontvangen. Zowel individueel als in teamverband. Ongelooflijk gewoon!

Zo verdiend dit! Atlético speelde het hele seizoen als underdog maar ze hebben het dan toch weten te flikken met hun eigen manier van spelen. Het had echt tegen alles in gegaan als Barcelona met zo'n seizoen nog kampioen was geworden.

Hopelijk weet Atlético de selectie enigszins bij elkaar te houden en vooral in de breedte te kunnen versterken, dan zouden ze definitief een blijvertje worden ieder seizoen mee te strijden om de landstitel en misschien wel meer. Hoop dat clubs als Athletic Bilbao en Valencia onder de nieuwe eigenaar ook weer stappen kunnen zetten.

Gefeliciteerd Atlético supporters!

Gefeliciteerd Atletico, het is jullie gegund.

Jammer voor Barcelona, maar geen ramp, ze hebben dit seizoen toch nog een prijs gewonnen.

17 mei 2014 om 20:39

De Super Copa is natuurlijk de grootste prijs die je maar kan winnen.

17 mei 2014 om 20:45

Het is niet voor niets de "super" copa

Super vet. Verdiend ook! Proficiat voor alle atletico fans. Wat een droom die uitkomt voor jullie man! Mooi man!

Gefeliciteerd Atleti...verdient kampioen!

Sempre Barca!!!

Kampioen in camp nou whaaaaaaaaaaaa schitterend

Even paar biertjes naar binnen gieten! Mijn weekend kan niet meer stuk. Campione!!

Wat ben ik trouwens blij dat het er naar uitziet dat Tata zijn koffers pakt. Aardige man, maar totaal ongeschikt voor deze baan. Die kansloze voorzetten de hele tijd, die lange ballen; het is echt verschrikkelijk om naar te kijken en ook totaal niet effectief. Wij hebben daar de spelers niet voor. Kom op man, dat kan toch iedereen zien? Onvoorstelbaar dat alleen Tata dat niet door heeft.

Je ziet nauwelijks combinaties meer, driehoekjes komen niet meer in het spel voor. Daar ligt juist de kracht van Barcelona! De spelers staan te ver uit elkaar. Het komt zo vaak voor dat Alves daar helemaal alleen staat en geen afspeelmogelijkheden heeft, dan is het enige wat hij kan doen die bal in de 16 gooien. Spelers moeten juist dichter bij hem gaan staan, zodat er gecombineerd kan worden. Zo speel je een team als Atlético kapot.

En voordat mensen nu gaan komen aanzetten met 'het tikki-takka voetbal is achterhaald': dat kan je niet zeggen op basis van dit seizoen, want dit seizoen heeft Barça geen eens tikki-takka gespeeld! Het komt meer in de buurt van Stoke City voetbal bij vlagen.

Leuk voor atletico

heb wedstrijd gemist.

Hoe is het met onze sierdje?

proficiat atletico madrid met het veroveren van de landstitel.

Ik zei het nog bij dat topic dat Real was afgehaakt, dat de Barca-fans iets te blij waren en dat ze toch niet zouden winnen van Atletico. Maar me reactie werd verwijderd?? Real pakt de CL en zo gaat het Madrileens feestje door. Barca moet vernieuwen en verversen. Messi? Die is never nooit beter dan Ronaldo geweest, wel een periode constanter, maar dat duurde ook niet langer dan 2 jaar

Gefeliciteerd Atletico. Bloed , zweet en tranen. O ja, en grote ballen natuurlijk.

Gefeliciteerd Atletico. Ben normaal zwaar barca fan. Maar dit is het tijdperk ATLETICO. Om dat te onderstrepen hoop ik dat jullie ook de champions league winnen!!!

Op de Engelse zender waar ik heb gekeken werd gezegd dat ze vandaag de beker niet kregen, omdat de voorzitter van de Spaanse bond op vakantie is en dat ze hem nu volgend jaar voor de eerste wedstrijd krijgen uitgereikt. Is dit echt waar? Wat voor een arrogante voorzitter ben je dan. Laat iemand anders die beker overhandigen. Dit is krankzinnig.

Als barca fan verdiend kampioenen
Gefeliciteerd atletico

Stomme poll vz... Als een club kampioen word is t toch verdient!!

Wat een top seizoen heeft atleti gedraait. Verdiend kampioen geworden. Nu nog de CL binnenhalen en hun seizoen kan niet meer stuk.

Mijn dag is weer goed het is Atlético gegund ik heb altijd wel een zwak voor de ploeg waar je het niet van verwacht nu nog de cl winnen :P

Ik ben benieuwd naar het antwoord van Messi op het WK.

Nu nog de champion leage

Heerlijk gewoon. eindelijk weer eens een ander kampioen dan die eeuwige twee en veruit de terechte kampioen naar mijn mening.

Proficiat aan alle Atlético fans. Over het gehele seizoen waren jullie de verdiende winnaar. Respect hebben jullie afgedwongen van de meeste voetbalfans ongeacht voor welke ploeg ze supporteren. Net zoals het Camp Nou gisteren zijn respect toonde. Eindelijk ook weer eens een andere ploeg dan de 2 reuzen Barcelona of Real Madrid. Mocht de verdeling over de tv-gelden iets democratischer zijn, zou er nog wat meer variatie zijn in de titelstrijd wat weer zorgt voor een nog leukere Spaanse competitie. Thibaut Courtois: grootste held van Atlético Madrid

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren