Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax rondt medische keuring af en krijgt compliment van Romano voor transfer

Laatste update:

Ajax gaat zich versterken met Borna Sosa, zo meldt Fabrizio Romano vrijdagmiddag. De 25-jarige linksback zal overkomen van VfB Stuttgart en is dus een oude bekende van directeur voetbalzaken Sven Mislintat. Ajax en Stuttgart zijn mondeling akkoord over een transfer van de 25-jarige linksback, waarmee volgens Florian Plettenberg van Sky Sport zo'n tien miljoen euro gemoeid gaat. Sosa heeft vrijdagavond zijn medische keuring doorstaan, zo voegt Romano toe. "Slimme zet van Ajax", zo complimenteert Romano de Amsterdammers.

Daarmee haalt Mislintat wederom een verdediger naar de Johan Cruijff ArenA. Eerder trok Ajax namelijk al Jakov Medic, Josip Sutalo en Gastón Ávila aan. Laatstgenoemde kan net als Sosa op de linksbackpositie uit te voeten. Trainer Maurice Steijn zal blij zijn met de nieuwe verdedigers, daar hij meermaals aangaf niet tevreden te zijn over de kwaliteit van zijn defensie.

Het is onbekend wat voor gevolgen de komst van de Kroaat heeft voor Owen Wijndal en Anass Salah-Eddine, de twee linkervleugelverdedigers die Steijn tot dusver gebruikte dit seizoen. Gezien de hoeveelheid verdedigers die de trainer tot zijn beschikking heeft is het niet ondenkbaar dat er nog iemand vertrekt.

Sosa staat sinds 2018 onder contract bij VfB Stuttgart, dat hem destijds van Dinamo Zagbreb overnam. Bij die Schwaben kwam hij tot nog toe tot 115 officiële duels, waarin hij goed was voor 5 goals en 35 assists. Sosa is veertienvoudig international van Kroatië. Op het WK in Qatar, waar de Kroaten tot de halve finales reikten, was hij onder bondscoach Zlatko Dalic een onbetwiste basisspeler.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Echt een geweldige speler, maar snap het toch niet helemaal. Waar is Avila dan voor gehaald? Wel heel benieuwd hier naar!

1 september 2023 om 14:13

Linker cv waarschijnlijk, Hato gaat ook niet alles kunnen spelen en ik denk dat Kaplan in Jong gaat beginnen.

1 september 2023 om 14:37

Prima aankoop dit, die twee die nu als back voetballen functioneren totaal niet. Nu kun jij Wijndal of Salah Edine verkopen, misschien zelfs wel beide. Er staat straks gewoon een prima selectie, nu aan Maurice de taak er een goed voetballend team van te maken.

1 september 2023 om 15:02

Potentieel heb je drie linksbacks van boven de 10 miljoen in de selectie zitten. Toch opvallend.

1 september 2023 om 15:14

Gewoonweg waanzin. Niet meer niet minder.

Die dwaasbanaan koopt maar raak en verkwanseld de gehele filosofie van de club.

De RVC kan ook wel opdoeken als je dit allemaal maar toelaat.

Ik kijk met lede ogen toe, terwijl onze Johan zich in een jaar tijd een rolberoerte heeft gedraaid in zijn graf. En het einde van dit wanbeleid is tot nu toe niet in zicht, helaas.

1 september 2023 om 15:18

En maar juichen als ajax door deze aankopen kampioen word uiteraard.

1 september 2023 om 15:18

Sosa/avila vechten het op linksback uit
En Avila nog als back up voor Hato
Wijndal en Salah Eddine voor een zacht prijsje wegdoen, scheelt weer in de loonkosten.
Sutalo naast Hato, Medic of Avila als back up.
Gaaie op rechtsback en Rensch banken

Lijkt me geen verkeerde basisverdediging

1 september 2023 om 15:24

Als supporter van een voetbalclub ben je altijd blij als ze een kampioenschap pakken, maar dat doet niks af aan het feit dat het beleid op dit moment om te huilen is.

Geef mij maar Davinson Sanchez in plaats van Sutalo. Tete in plaats van Gaaei, Nico in plaats van deze Sosa, Donny in plaats van die Georgiër, Ziyech in plaats van Akpom, Vos in plaats van Mannsverk, Struijk in plaats van Avila, Gravenberch in plaats van Tahirovic.

Liever Misehouy, Unuvar, van Axel Dongen, Regeer, Godts, Rasmussen etcetera op de bank als back-up dan allemaal overbetaalde passanten die, tegen de tijd dat ze hun eerste zin in het Nederlands kunnen uitspreken, weer vertrekken naar de eerste de beste club.

En ondertussen wel echte Ajacieden als Tadic, Blind en Klaassen de deur uit schoppen..

1 september 2023 om 15:27

En ohja. Ene Carel Eiting was voor slechts 1 miljoen op te halen bij onze noorderburen. Is denk ik niet eens naar gekeken.

1 september 2023 om 15:37

Sorry hoor BR7, maar dat zal echt armoede zijn puur uit sentiment. Ik vind dit als Ajacied juist heel verfrissend, heb net als de meeste ook zeker mijn twijfels over enkele aankopen. Maar mijns inziens staat er nu wel een competitieve selectie. Elke positie is dubbel bezet, een selectie met heel veel verschillende kwaliteiten. Het salarishuis is minder geworden en kwalitief is de selectie echt wel beter geworden. Of Steyn de juiste man is om hiervan een team te maken betwijfel ik nog wel.

1 september 2023 om 15:38

Klagen over passanten maar Sanchez liever terugzien dan Sutalo. Hoeveel jaar heeft Davinson ook alweer bij ons gespeeld? Wat een idiote redeneringen weer.

En het is geen feit dat het beleid op dit moment om te huilen is. Dat de geweldige BR-7 dat vindt, betekent niet dat het feitelijk zo is. Erg vervelend, maar het is slechts een mening.

Leuk, trouwens, dat jij liever namen op de bank hebt die in de KKD lachend onderaan staan, dat getuigt echt van ambitie!

Kijk nou eerst eens aan hoe de aankopen het gaan doen en wat er voor team van gesmeed wordt. Straks pakt het goed uit en wordt er weer verzorgd en attractief spel gespeeld, wat ga je dan zeggen?

Trouwens, Blinds vertrek was voor de aanstelling van Mislintat (jouw dwaasbanaan), en Tadic wist niet hoe snel hij weg moest wezen toen aankopen niet snel genoeg kwamen. Klaassen kan niet rekenen op een basisplek en als Inter dan langskomt, snap ik dat je die stap moet maken. Maar ik begrijp dat jij ze liever (als echte Ajacieden) vastketent tot ze niet meer weg kunnen?

En Eiting, die het een jaar bij nota bene Volendam, goed heeft gedaan wil je wel hebben. Volgens mij zit je echt al vroeg aan de fles.

1 september 2023 om 15:41

Armoede uit sentiment? Hoe kun je Tagliafico, Ziyech, van de Beek, Sanchez, Struijk, Gravenberch en Tete armoede noemen?

En hoe weet je dat het salarishuis minder is geworden? Denk je dat een Akpom, Sutalo, Avila, Sosa, Van den Boomen etcetera voor een appel en een ei komen voetballen?

Iedere positie dubbel bezet, maar tegen welke prijs. En daarmee bedoel ik uiteraard niet enkel financieel.

1 september 2023 om 15:42

Br-7, dan is er voor jou maar 1 optie. Hopen dan we helemaal naar de kloten gaan en dat Frank de Boer uiteindelijk ons moet redden.

1 september 2023 om 15:43

Je snapt dat die spelers niet meer exact zo goed zijn als toen ze weggingen hè?
Je bent echt volslagen verblind door sentiment.

1 september 2023 om 15:45

@BR-7: wat heb je aan filosofie als die filosofie ervoor zorgt dat je geen deuk in een pakje boter slaat? Brobbey heeft de laatste tijd 20 kansen nodig om een doelpunt te maken, Salah Edinne en Rensch die beiden links en rechts gepasseerd worden en Taylor die maar wat aanmoddert?

Er is gewoon een mindere lichting momenteel, maar nog steeds worden er zat minuten gegeven aan de jeugd. Filosofie is iets om na te streven, niet om door te drukken.

1 september 2023 om 16:00

Leuk dat je een punt scoort door precies Sanchez even aan te halen in deze. Dat was inderdaad ook een passant, die toentertijd wel een begrijpelijke keuze maakte met het oog op de financiële mogelijkheden bij Spurs. Welgemeende excuses dat ik Davinson noemde in plaats van Joel Veltman, die ik ook liever had gezien dan Sutalo. Moet er evengoed niet aan denken Sanchez straks in Eindhoven te zien rondlopen naast Noa Lang met de schaal in hun handen. Over het beleid: als je TD op geen enkele manier voldoet aan de verwachtingen, vragen en eisen van de hoofdtrainer gaat er iets mis. Als Jan van Halst als AD gezien wordt voor een overbruggingsperiode, gaat er iets mis. Dit is mijn mening, maar ook iets dat iedereen kan zien en dat iedere Ajacied zou moeten afkeuren. Het is sinds het vertrek van Overmars en in mindere mate van der Sar gewoon een puinhoop. Tuurlijk kan het zijn dat een aantal aankopen het goed gaan doen, misschien zelfs boven verwachting. Maar zoals mijn mening luidt: liever Nederlanders met Ajax DNA dan een mengelmoes van allerlei nationaliteiten, talen en spelopvattingen. Blinds vertrek was inderdaad voor Mislintat, maar in dezelfde rommelige periode. Tadic is zonde, maar die had voorkomen kunnen worden door eerder gewoon 2/3 echt gerichte grote aankopen te doen. Niet 11/12 net niet aankopen. Klaassen is helaas geen basismateriaal, maar onverminderd Ajacied en zal altijd door het vuur gaan voor de club. Kan je van Wijndal bijvoorbeeld niet zeggen. En Eiting inderdaad ja. In de jeugd altijd laten zien de ideale Ajax voetballer te zijn. Is het nou zo vervelend om die als back-up te hebben in plaats van 3 aankopen van buitenaf? Het kwaliteitsverschil kan niet groot zijn, zeker gezien Eiting overloopt van kwaliteit aan de bal en qua inzicht.

1 september 2023 om 16:06

Hou op hoor, Carel Eiting....je noemt daarnaast Struijk en Gravenberch alsof ze voor een zacht prijsje op te halen zijn. Gravenberch gaat volgens mij voor 40 miljoen naar Liverpool...wat denk jij nou?

1 september 2023 om 16:12

Sociomasia is het salarishuis echt geslonken? Ik begrijp dat er wat grootverdieners zijn vertrokken, maar er zijn meer spelers gekomen dan weggegaan. Althans, die indruk heb ik. En verdienen al die enorme aankopen zoveel minder dan?

1 september 2023 om 16:13

Veltman heeft ook gewoon deze zomer nog aangegeven niet terug te willen komen bij Ajax (op dit moment). Je kunt die gasten toch niet dwingen?

Maar goed, als je Veltman liever ziet dan Sutalo, dan wil je simpelweg liever bekende namen met minder kwaliteit, dan nieuwe namen die kwalitatief beter zijn. En Veltman, maar ook Blind en Gravenberch, werden door de eigen achterban iedere week bekritiseerd omdat ze niet leverden in hun laatste periodes. En nu moeten ze maar terugkomen omdat we liever bekende gezichten zien dan nieuwkomers? Onzin.

Hoezo voldoet de TD niet aan de vragen van de hoofdtrainer? Omdat hij niet klakkeloos luistert naar zijn voorkeur? De hoofdtrainer kan net zo goed een passant zijn, en dan zit je dus met de voorkeuren van de hoofdtrainer die al weg is. En dan? Dat pakte bij Schreuder echt fantastisch uit zeker.

Klaassen kan wel Ajacied zijn, als hij de voorkeur geeft aan een transfer naar Inter, wat moet je dan? Ik snap echt gewoon totaal niet hoe je tot jouw inzichten komt, want het raakt allemaal kant noch wal. Blind kon naar Bayern in plaats van bankzitten bij Ajax en wilde dat graag. Tadic wilde niet afwachten en koos voor een vertrek. Dan vindt jij dus dat de club naar het contract moet wijzen en een ontevreden speler moet houden, omwille van het zogenaamde Ajax Dna?

Als Eiting de ideale Ajax-voetballer was, waarom kon hij dan niet doorbreken?

En ook Wijndal werd niet door Mislintat gehaald. Hij probeert hem juist te slijten. Dus ook dat kan je hem niet aanrekenen.

Vorige zomer was rampzalig voor de club. Deze zomer stond in het teken van puinruimen en opnieuw beginnen. Het is nog afwachten hoe het uiteindelijk komt te staan en of dat gelukt is. Maar om nu al te spreken over beleid om te huilen is echt onzin.

1 september 2023 om 16:15

Als je sanchez boven sutalo verkiest dan wil je ook gewoon om plek 4 strijden. Dat beleid zou juist om te huilen zijn. En Carl eiting??? Die is leuk voor Volendam maar niet voor Ajax.

1 september 2023 om 16:16

@Oortap…..Dat laatste schijnen velen nogal te vergeten. Jeugd is blijkbaar het doel en prijzen winnen een bijzaak.

1 september 2023 om 16:22

BR7: om op je reactie terug te komen. Ziyech: een geweldenaar maar kampt volgends verschillende clubs met een serieus knieprobleem. Nico: wilt blijkbaar niet komen, was ook een prima optie geweest maar alsnog qua salaris hoger. Van de Beek: Heeft enkele vervelende blessures gehad, ook vrijwel niet gespeeld afgelopen 2 jaar. Daarnaast zal die ook niet voor minder dan 4 miljoen per jaar komen. Sanchez: Had bij Ajax een topjaar, daarna geen een keer meer op zijn niveau geweest. Struijk: Heb deze speler te weinig in actie gezien. Gravenberch: Prima optie, maar gaat voor 40 miljoen naar Liverpool... Tete: heeft mij nooit kunnen overtuigen.

Het salarishuis is flink geslonken, dit was (corrigeer me als ik het fout heb) ook een van de doelstellingen van het huidige bestuur. Zo zijn Tadic, Blind, Alvarez en Timber vertrokken. Ze stonden bij elkaar voor 20 miljoen pj in de boeken.

1 september 2023 om 16:35

Sorry Ajaxxxlove, even vergeten in de algemene voorwaarden van dit forum te lezen. Ben nu ondertussen ook op de hoogte dat alleen jouw mening telt en die van anderen automatisch kant noch wal raakt. Alleen hoe de geweldige ajaxxxlove erover denkt is de juiste.

Al het bovenstaande is mijn mening. Ik ben wellicht een beetje van de oude stempel wat dat betreft. Het aan mijn broek geen polonaise idee.

Ik zie Ajax liever gewoon als mijn Ajax, de club waar ik supporter van ben geworden. Een mooie mix van eigen jeugd, een paar gevestigde namen en een aantal routiniers met een Ajax hart die het goede voorbeeld geven.

Een Ajax met een technisch hart met oud Ajacieden, Amsterdammers en mensen die alles voor de club over hebben in plaats van alles voor hun eigen portemonnee/imago.

Dat ik dit af en toe uit emotie/sentiment verkeerd formuleer of tegen jouw zere pootje trap hiermee betekent niet automatisch dat het onzin is wat ik verkondig. Reken maar dat een groot deel van mijn mede Ajacieden er precies zo over denken.

Hopen dat Johan vanuit de plek waar hij nu zijn wijsheden verspreid ervoor kan zorgen dat we in beter en rustiger vaarwater gaan komen.

1 september 2023 om 16:44

Mij verwijten dat "mijn mening de enige juiste is", maar in een eerdere comment jouw mening als feit bestempelen.. Ironisch, niet?

En het is helemaal niet zo dat andere meningen automatisch kant noch wal raken, alleen jouw redenatie wel. Zie het voorbeeld van Sanchez, of Veltman liever willen in plaats van Sutalo, of wat te doen met spelers die willen vertrekken. Want je hebt nog steeds verteld wat je daarmee dan zou moeten doen. Als Blind en Klaassen liever bij Bayern en Inter bankzitten, wat moet je dan als club?

We zitten nu gewoon in een periode waar aankopen van vorig jaar niet voldeden, gearriveerde spelers en routiniers te ver over de top waren, en eigen jeugd gewoon laatste staat in een lagere divisie.

Iedere Ajacied ziet liever 11 spelers zo de jeugdopleiding uitrollen en om de prijzen spelen. Maar als dat niet volstaat heb ik liever dat er kordaat wordt ingegrepen. Selectie grondig verversen en opnieuw beginnen. Als je nu zou vertrouwen op eigen jeugd, zou je mazzel hebben als je eind van het seizoen Europees voetbal haalt.

1 september 2023 om 16:45

@BR-7: En die gaat ook wel weer komen. Als je echt niet ziet dat de lichting die er nu is niet goed genoeg is dan heb je helaas niet zoveel van voetbal begrepen maar jij word liever 5de begrijp ik? De namen die jij noemt daar zou hij zich pas voor omdraaien in zijn graf. Eiting serieus??? Hou toch op.

1 september 2023 om 16:58

Zoals ik hierboven zeg, ik kan het natuurlijk net als ieder ander een keer verkeerd formuleren. Dat jij er met gestrekt been ingaat en per direct mijn uitspraak bestempel als een “kant noch wal” uitspraak, of mij direct de “geweldige BR-7” noemt gaat er bij mij in dat geval gewoonweg niet in. Prima dat je er een andere mening op na houdt, maar ga dan op een fatsoenlijke manier de discussie aan.

Ik sta prima open voor een beetje kritiek aan mijn adres, mits dit op een normale manier wordt geschreven.

Dat ik Sanchez of Veltman liever zie dan Sutalo kan toch prima? Beide bewezen spelers in de Eredivisie terwijl Sutalo uit een mindere Kroatische competitie komt op relatief late (23 jaar geloof ik) leeftijd.

Spelers die willen vertrekken willen vertrekken. Ik doelde, als je goed leest, op de manier waarop. Hoe met Blind omgesprongen is, is ronduit schandalig.

Klaassen, wat ik al zei, niet meer het gewenste niveau. Prima als je dan weg wilt, maar vind ik alsnog zonde. Blijft een jongen van de club.

Tadic heb ik al benoemd: Ajax had eerder deze zomer 2/3 echt gerichte grote aankopen moeten doen, a la Tadic en Blind in 2017. Niet allemaal net niet aankopen. Neem een Akpom; spits, 27 jaar en afgelopen seizoen op een tweede niveau voor het eerst een aantal goals gemaakt. Is toch niet waar Ajax zich op moet richten, als je zoals je zegt Europees ver wilt komen?

Daarnaast ben ik ook één van die Ajacieden die Rensch verpest vind worden op rechts terwijl het een lcv is met potentie, Salah Eddine te snel afgeschreven vindt worden, Taylor niet op zijn favoriete 6 positie ziet spelen, terwijl hij wordt afgerekend op een seizoen waar heel Ajax niet goed was en waarvan ik zeker vind dat hij de potentie heeft om in een goed draaiend Ajax een goede basisspeler te zijn.

1 september 2023 om 17:13

Helemaal mee eens. Maar Wijndal moet je gewoon contract afkopen en spullen laten pakken. Welke club is zo gestoord in de bovenkamer om Wijndal aan te trekken?

1 september 2023 om 17:26

Ik ga toch fatsoenlijk de discussie aan? Alleen ik doe dat met cynisme en sarcasme. Maar ik geef wel duidelijk aan waarom ik jouw redenatie kant noch wal vind raken.

Je kunt prima Veltman of Sanchez liever zien dan Sutalo, maar dan lijkt het mij wel duidelijk dat herkenbaarheid een hogere prioriteit bij jou verdient dan resultaten. Je vergeet ook te vermelden dat Sutalo ondertussen wel gewoon basisspeler is in het Kroatisch nationale elftal, en daarmee de Nations League-finale heeft gehaald. Dat is voor Ajax een meer dan uitstekende speler.

En alsof Tadic zo'n gigantische aankoop was. Deed het leuk/goed bij Southampton. Blind bankzitter bij United. En Mislintat heeft duidelijk aangegeven dat er gewoon ruimte gemaakt moest worden voor er gekocht kon worden. Het was Tadic' keuze daar niet op te wachten, maar dat kan je volgens mij niemand echt aanrekenen.

Sowieso bijzonder onverstandig om gelijk maar aan de eisen te voldoen van een speler, zodat hij misschien daardoor wel wil blijven.

En Rensch kan prima verpest worden, maar op LCV staat momenteel ons grootste (en enige basiswaardige) talent. En dan nog is het geen excuus om zo te spelen als hij doet. Taylor laat het idem dito al tijdenlang afweten en verprutst de meest knullige dingen. Passes over vijf meter moeten goed zijn, waar je ook op het veld gepositioneerd staat. Die gasten laten gewoon zien het niveau op dit moment niet te hebben.

Dan kun je er prima mee willen aanrommelen omdat je hen liever ziet dan nieuwkomers. Maar dan gaat dat zeer waarschijnlijk ten koste van resultaat. Ik zie liever dat er ingegrepen wordt als de selectie (ver) beneden peil is.

1 september 2023 om 17:46

BR-7, Je zou het goed doen als coach van een vriendenteam, maar niet bij een BVO.

Kwaliteit boven kwantiteit. En overigens; Sanchez!? Als er een een broodvoetballer is en geen zak om Ajax geeft is het hij wel...

1 september 2023 om 17:55

Sanchez in plaats van Sutalo? Je maakt een grapje toch?

1 september 2023 om 20:26

Br7

Voordat jongens als Tadic en Sanchez kwamen hadden die toch ook niet het Ajax DNA? Wat is dat nu voor onzin. Je moet die nieuwe jongens die dit jaar zijn gekomen wel de kans geven zich het Ajax DNA eigen te maken.

Je wilt bekende gezichten maar over 20 wedstrijden in Ajax 1 zijn die nieuw jongens toch ook “bekende gezichten”? Of zie ik dat verkeerd? Ajax heeft met jongens als Zlatan, Mido, Suarez toch ook gewoon goede potten gespeeld. Toen ze vertrokken hadden ze ineens het Ajax DNA? Wat een onzin.

Laat die jongens het bewijzen voordat je moord en brand schreeuwt. Als het faliekant mis gaat mag je volgend jaar rond deze tijd je mond een keer open doen om te zeggen dat het beleid verkeerd was. En geen seconde eerder.

1 september 2023 om 20:41

Dat prijzen winnen een bijzaak is laten ze met deze selectie wel zien idd.

1 september 2023 om 20:45

Dus omdat jij andere spelers wil is Ajax Ruk bezig. Alsof die spelers die jij noemt zelf wilde komen. Geef Ajax Efkes de tijd man stelletje zuurpruimen

1 september 2023 om 21:47

BR-7 bijna alle oud spelers van de jaren 90 hebben al diverse functies gehad binnen Ajax. Dat begint nu ook op te raken, waardoor een aantal nu voor de KNVB werkt.

Maduro en Witsche zijn volgens mij nog de enige oud Ajax spelers, die het DNA hebben.

Je kan hopen wat je wilt, maar die oud spelers zijn niet beschikbaar of zijn er gewoon niet meer om iets te doen binnen Ajax.

Gewoon afwachten wat die laatste 8 gekochte spelers zullen toevoegen aan dit vernieuwde Ajax. Misschien kan je dan weer lachen en genieten.

Ik heb er nogsteeds vertrouwen in.

Er is maar 1 speler die Ajax had kunnen halen en dat is Pavlides van AZ.
En zeker niet Eiting...hoe kom je daar nou weer bij...ongelofelijk waar jij met je hersens bent. Vond hem prima bij Volendam en bij Jong Ajax, maar zeker niet in Ajax 1....kom op hoor alsjeblieft zeg.

1 september 2023 om 22:21

Waarvan een totaal niet functioneert ?

1 september 2023 om 22:24

Denk niet dat er iemand 6,5 miljoen bruto verdient nee

1 september 2023 om 14:14

Avilla zal lcv gaan spelen

1 september 2023 om 14:40

In plaats van Hato? Ik vind raar.

1 september 2023 om 14:56

Je hebt toch op elke positie minstens een dubbele bezetting nodig?

1 september 2023 om 14:57

Ik zou het belachelijk vinden als Hato word gepasseerd. Tot nu toe onze beste en meest stabiele speler en dat voor iemand die 17(!) is en 3 koekenbakkers omzich heen heeft in de verdediging. Bij Ajax spelen de beste spelers basis en moet leeftijd geen rol spelen. De Ligt was op zijn 19e aanvoerder!

Ik denk persoonlijk dat het exit is voor Salah en Wijndal. En Avila en Sosa voor de LB moeten gaan strijden.

1 september 2023 om 15:22

Denk eerder dat hij de back up is voor Hato en dat hij samen met Sosa LB gaat uitvechten

1 september 2023 om 16:07

Avila wordt gewoon backup van Hato en Sosa gok ik

1 september 2023 om 16:24

Jij kan het belachelijk vinden maar het gaat om concurrentie strijd en wie die gaat winnen. Hato is een heel getalenteerde speler en als hij af en toe even plaats op de bank moet nemen is dat echt niet zo veschrikkelijk als jij doet over komen. Ajax heeft ook een prioriteit dit jaar: CL en dat is nou eenmaal het belangrijkste punt.

1 september 2023 om 16:54

Dan zou ik eerder een echte CV halen in plaats van een LB die eventueel ook CV kan.

1 september 2023 om 14:15

Geweldige speler? Meen je dat?
Ik ken hem niet maar dat ligt aan mij haha…

1 september 2023 om 14:16

Goede back dit, 25 jaar is ook wel fijn. Ik vind dit zeker een versterking, voegt aanvallend veel toe. Ben alleen benieuwd hoe Avila, Hato en Sosa dan de plekken gaan invullen. Sutalo medic voor RCV en Hato en Avila voor LCV dan lijkt me.

1 september 2023 om 14:22

Ken hem ook niet. Maar ieder zijn kans gunnen.

1 september 2023 om 14:32

Dit is meer dan een goede back, dit is zo'n beetje de beste linksback van de BL. Fantastisch linkerbeen, niet normaal hoe die ze neerlegt.

Imo is dit wel echt een stunt dat ze hem weten te halen, ik had verwacht dat hij naar Dortmund of linkerrijtje PL zou gaan.

1 september 2023 om 14:36

Dit is natuurlijk wel erg optimistisch Amsterdam4. Voor Eredivisie-begrippen een uitstekende speler, dat zeker.

1 september 2023 om 14:37

We hebben nu 4 linksbacks, zonder Hato, we hebben 3 linksbuitens, 3 spitsen, 6middenvelders, en omdat Berghuis’ aangeeft dat hij liever op 10 speelt, dus bij de middenvelders hoort in mijn ogen hebben we 0! rechtsbuitens. Ik had echt vertrouwen in Mislintat, omdat het een goede scout was. Nu wordt toch duidelijk dat scouten en daadwerkelijk over splers beleid gaan twee verschillende werelden zijn. Het lijkt erop, door het interview van Steijn gister, dat er ook totaal niet naar de trainer geluisterd wordt. Mislintat koopt en koopt en er zijn nu posities 4 dubbel bezet terwijl er op andere posities geen basis waardige speler loopt(rechtsback, rechtsbuiten, keeper).

1 september 2023 om 14:39

Yes ik ken hem weldegelijk. Is echt een hele goede back, zoals Amsterdam4 al zegt is dit 1 van de beste Bundesliga backs. Echt een geweldige trap, neemt ook alle vrije trappen daar. Echt heel benieuwd hiernaar, heel blij mee!

1 september 2023 om 14:40

Inderdaad echt een topaankoop, hij wordt ook wel de nieuwe Roberto Carlos / Marcelo genoemd!

Dit is pas topniveau!

1 september 2023 om 14:43

Inderdaad goede back. Alleen zou ik eerder voor creativiteit gaan, dat mis je eigenlijk.

1 september 2023 om 14:47

Erg goede speler!!! Dat verklaart dan gelijk zijn aankoop bedrag uit een van de beste competities...gewoon uitverkoop daar.

1 september 2023 om 14:59

Haha alle Feyenoorders meteen geïrriteerd ook ofzo? Is gewoon een hele goede back dit, zullen we dit seizoen wel gaan zien.

1 september 2023 om 15:01

Al die Feyenoorders met hun cynische reacties waar niemand op ingaat 😅

1 september 2023 om 15:06

Beste linksback van de Bundesliga ?. Denk dat spelers als Davis bensebaini guerrero grimaldo en Raum toch allemaal stukken beter zijn

1 september 2023 om 15:08

De beste LB van de Bundesliga haal je niet op de laatste transferdag voor een ‘koopje’ van 10M. Slapen doen we ‘s nachts 🙂

1 september 2023 om 15:12

Amsterdam4: zo'n beetje de beste back van de BL en die laten ze gaan voor 10 miljoen?

1 september 2023 om 15:34

Trabelsi, babangida zijn toch rechtsbuiten?

1 september 2023 om 15:37

Tuurlijk joh…!

1 september 2023 om 15:44

4? 6 zelfs Timber en Rensch kun je ook zo linksback zetten. En wat dacht je van Taylor. Zullen het allemaal niet minder doen dan Wijndal

1 september 2023 om 15:47

Davies eens, Guerreiro en Grimaldo acht ik gelijkwaardig aan Sosa. Bensebaini en Raum zijn minder imo. En ja ik kijk elke week Bundesliga, voordat men dat in twijfel gaat trekken. Dat deze Sosa nog bij Stuttgart speelt betekent niet dat hij dan automatisch minder goed kan zijn.

1 september 2023 om 16:01

Heiiky

De beste man heeft 35 assists bijv. Voor een linksback.

Super aanvallend

1 september 2023 om 16:09

In de Bundesliga 35 assists in 115 wedstrijden...voor een back is dat natuurlijk geweldig. Gemiddeld 10 assists per seizoen

1 september 2023 om 16:46

@ajaxxxlove, we gaan het zien. Hij heeft serieus corona gehad en daardoor best wat afwezig geweest afgelopen seizoen waardoor Ajax hem nu kan halen. Vorig jaar zomer werd hij in verband gebracht met Manchester City en Bayern, dachten ze hem weg te doen voor 35m.

Kan snel gaan blijkt maar weer, maar als deze jongen fit is, en gaat spelen, is die in mijn ogen wel echt veel te goed voor de eredivisie. Maar we gaan het zien, misschien heeft die covid er zo hard ingehakt dat die nooit meer op niveau komt en is het een miskoop. Maar voor 8m vind ik dit een no-brainer.

1 september 2023 om 17:29

Kroatisch international, afgelopen WK een basisplek en bij zijn club in de bundesliga ook een gewaardeerde kracht. Snap dat je niet iedere speler kent, maar deze is toch een van de bekendere aanvullingen deze zomer.

1 september 2023 om 17:53

Ik vind dit ook een buitenkans Amsterdam4, maar de Bundesliga heeft met Grimaldo, Bensebaini en Davies drie linksbacks die op z'n minst gelijkwaardig zijn.

Maar goed, dit is een speler die er gelijk kan staan en voor Eredivisie-begrippen zoals ik al zei, een uitstekende speler is. Met hem en Sutalo heeft Ajax twee verdedigers die echt uitstekend zijn.

1 september 2023 om 14:16

Ik las in een analyse dat Avila goed kan voetballen, maar positioneel heel zwak is. Misschien heeft de staf dat ook gezien en halen ze er nog maar een.

1 september 2023 om 14:18

Het is al een tijdje geleden, maar dat is ook de reden dat Avila destijds mocht vertrekken bij Boca. Had het niveau gewoonweg (nog) niet, heeft zich blijkbaar toch goed ontwikkeld in Antwerpen.

1 september 2023 om 14:20

Hoe hebben ze dat gezien. Heeft nog geen minuut mee getraind

1 september 2023 om 14:23

Maar heeft hij zich ontwikkelt? Als Overmars iets goed kan is het miskopen voor een goede prijs met een mooi verhaal doorverkopen. En waarom doet Antwerp hem na een seizoen al weg als hij zo goed is? Er zit daar een miljardair, dus het geld hebben ze niet nodig.

1 september 2023 om 14:25

@soccerfan In een artikel op vz vorige week kwamen wat mensen aan het woord die hem al langer kennen. Verder ken ik hele Avilla niet, dus ga ik af op wat zij vertelden. Edit: Oh sorry. Je bedoelt de staf. Ja, goed punt.

1 september 2023 om 14:28

Antwerpen kan bedragen zoals ze voor deze speler hebben gekregen niet weigeren. Ze hebben het geld dus zeker wel nodig.

1 september 2023 om 14:33

Avilla is wat wild wat Tagliafico ook had alleen Tagliafico is beter. Heb Avilla aantal keren zien spelen maar met deze aankoop erbij gaat die het met Hato moeten uitvechten.

1 september 2023 om 14:49

Zijn ze dan mooi op tijd mee.. goed voetballen maar positioneel zwak maar dan toch kopen zou ik een zwakke aankoop vinden..

1 september 2023 om 14:54

Die miljardair bij antwerpen lijkt deze zomer behoorlijk weinig te doen. Zijn weinig aankopen gedaan deze zomer. In de interviews is Overmars ook heel terughoudend over de verwachtingen dit seizoen. Zelf nu ze CL geld binnen krijgen is er erg weinig gedaan.

1 september 2023 om 15:12

In België is de transfermarkt wel nog een kleine week open. Tot 6 september volgens mij.

1 september 2023 om 16:03

protheus

" maar met deze aankoop erbij gaat die het met Hato moeten uitvechten."

Maar Steijn zei wel dat zijn driehoek Sutalo Avila Tahirovic gaat worden.
Lijkt er op dat Hato dan moet banken, want deze Sosa is wel een paar klassen beter dan Hato op linksback.

1 september 2023 om 18:00

Avila is een hele goede speler. Een Antwerp dan heeft mij info gegeven over zijn kwaliteiten en daar werd ik erg blij van. Niet voor niets dat Van Bommel op de laatste dag nog een poging heeft gedaan om hem bij Antwerp te houden.

1 september 2023 om 15:15

Nou goeie match dus want Ajax is ook geen wereldtop

1 september 2023 om 15:18



1 september 2023 om 15:21

@Nikos Tonali had 2 goals en 7 assists in de serie A en 0 goals en 0 assists in de CL. Kimmich had 5 goals en 6 assists in de Bundesliga en 1 goal en 3 assists in de CL dus is alweer onzin wat je zegt. Je kan geen verdedigende middenvelder opnoemen met betere cijfers dus roep je maar wat. Je hebt weinig voetbal verstand als je zegt dat Rodri en kimmich geen wereld toppers zijn op hun positie

1 september 2023 om 14:17

En koop er nog maar een.....

1 september 2023 om 14:20

Niet zo zuur omdat Ajax wél verdedigers koopt he haha

1 september 2023 om 14:22

Doe je de groeten aan Lozano?

1 september 2023 om 14:23

Zijn ook 12 of 13 spelers weg dus is niet gek dat ze daar spelers voor terug halen.

1 september 2023 om 14:23

Ach psv heeft geen verdedigers en wij hebben geen rechtsbuiten. Ik ben helemaal voor aankopen als ze goed genoeg zijn. Maar wat ons aller sven nu aan het doen is snap ik niks van. Hoewel ik deze aankoop nog wel logisch vind

1 september 2023 om 14:24

Maar heeft ajax ook een rechtsbuiten?

Zonder gekheid. Het is vreemd dat ajax deze speler haalt terwijl een andere positie meer prio heeft. Hetzelfde geldt voor psv met Lozano

1 september 2023 om 14:27

@sonny,
Hoeveel van deze 12 of 13 maakten vorig jaar geen deel uit van de selectie van ajax?
Daarbij zijn Gorter en Salah Eddine ook terug gekomen. Per saldo wordt de selectie ten opzichte van vorig jaar wel veel groter.

1 september 2023 om 14:28

Jullie kopen voor de zekerheid 3 linksbacks voor als ons Chucky de eerste 2 dronken heeft gespeeld? 😉

1 september 2023 om 14:30

@sonny Huitema Er zijn zelfs 15 spelers vertrokken, inclusief huur.

1 september 2023 om 14:33

Kudus , Tadic , Alvarez , Timber , Bassey , Sanchez , Lucca , Grillitch , Stekelenburg , Baas. Dat zijn al 10 spelers die altijd bij de selectie zaten die nu weg zijn die moet je dus vervangen.

1 september 2023 om 14:35

@Rijnstad Daramy , Pierrie en Unuvar reken ik niet mee aangezien die vorig seizoen ook niet bij de selectie zaten.

1 september 2023 om 14:44

@gakpo
Vandaar dat jullie geen verdedigers kopen, want die heb je tegen ons toch niet nodig hebben we gisteren gezien

1 september 2023 om 14:51

@sonny Huitema Ok, dan 13 in, 13 uit. Prima toch?

1 september 2023 om 14:54

@sonny, en Blind die halverwege al wegging en in de winterstop kwam er niemand bij

1 september 2023 om 14:55

Ik vraag mij af of Baas er altijd bij hoort, maar tegenover deze 10 staan nu dus al 14 binnenkomst. 12 aankopen + gorter en SE die terug komen van een verhuur.

1 september 2023 om 14:57

Rulli ben je ook half jaar kwijt dus kan je ook tellen als een speler die (tijdelijk) weg is.

1 september 2023 om 15:08

Fitz Jim is ook nog verhuurt en dan gaat Klaassen en nog een van de linksbacks weg lijkt me. Gorter zou natuurlijk eerst ook verhuurd worden als Rulli niet die blessure had opgelopen.

1 september 2023 om 15:14

@Ajaja precies!

1 september 2023 om 15:22

Warmerdam is naar de Graafschap. Moet die ook nog meegeteld worden ?

1 september 2023 om 15:22

Het zou natuurlijk ook nog een tactisch plan kunnen zijn om in een soort 352 te gaan spelen.

Gorter
Sutalo Hato Avila
Gaaei Tahirovic Sosa
Vd Boomen Berghuis
Mikautadze Bergwijn

Dan vallen de aankopen wel beter te verklaren. Salah Eddine of Wijndal lozen en de ander als backup voor Sosa bewaren.

1 september 2023 om 15:32

In tegenstelling tot Warmerdam zat Fitz Jim wel meestal op de bank. Snap dat je grappig wilt doen maar ik benoem hier gewoon de feiten en ben niet eens supporter van een club in Nederland dus boeit me echt niet pik.

1 september 2023 om 15:50

Hier ben ik dus ook een beetje bang voor @Hector. De spelers zijn er echt perfect voor om 3-5-2 of 5-3-2 te spelen. Maar Ajax dat met 3 of 5 achterop speelt, brr. Dat wordt flink wennen.

1 september 2023 om 16:15

Ajax heeft met Berghuis en Conceicao 2 man die daar uitstekend kunnen spelen, al ben ik geen fan van dat zenuwachtige gedribbel van onze portugese vriend.

Je ziet dat ze Forbs er ook neerzetten en ik denk dt Mikautadze er ook wel eens kan gaan spelen. Voldoende opties

1 september 2023 om 16:27

Ok doen we, maareh, proef ik jaloezie ofzo?

1 september 2023 om 17:44

@janssen Zeker wel! Die staat rechts buiten het stadion

1 september 2023 om 14:27

Ik verwacht nog een ruildeal tussen Ajax en PSV in de late uurtjes. 3 aanvallers van PSV voor 3 verdedigers van Ajax. Iedereen verrast en beide teams weer in balans. Meesterzet.

1 september 2023 om 14:31

En dan samen plek 1-2 ophalen, zou episch zijn.

1 september 2023 om 17:41

Lang, Lozano en Bakayoko voor Wijndal, Salah eddine en Rensch?

Ik zeg doen.

1 september 2023 om 14:28

Dat moet betekenen dat Wijndal wordt verkocht en Salah Eddine wordt verhuurd. Anders kan ik het echt niet rijmen.

1 september 2023 om 14:30

Niet zo moeilijk als je 2 spelers hebt die niet voldoen, moet je 2 halen die WEL voldoen, en die andere 2 verhuren of verkopen, aangezien Hato al niet meer uit t centrum is weg te denken...

1 september 2023 om 14:49

Avila en Sosa strijden voor de back positie. Wijnadal en Sala Edine zijn naar de uitgang

1 september 2023 om 14:49

Avila verdedigde back. Sosa aanvallende back. Wijndal weg.

1 september 2023 om 14:54

Wanneer halen ze dan een ''echte'' rechtsbuiten? Die hebben ze niet meer sinds Antony vertrok

1 september 2023 om 15:49

Deze jongen werd helemaal dolgedraaid tegen Argentinië op het WK

1 september 2023 om 16:08

Ik wacht op het volgende berichtje met ‘Mislintat verrast weer en haalt 3 volledige elftallen naar Ajax

1 september 2023 om 16:09

Net zoals Gvardiol en die is voor 100 miljoen naar City.

1 september 2023 om 16:16

Er zijn er wel meer dolgedraaid door Argentinie, kan je er dan plots niets meer van?

1 september 2023 om 16:25

Nederland deed het lekker tegen Argentinie.

1 september 2023 om 22:20

Deze man en avilla linksback , wijndal als derde

Hele goede speler dit! Was ook erg goed op het vorige WK, en is een van de sterksten van Stuttgart.

1 september 2023 om 14:20

Eens sowieso een stunt dat Ajax hem binnenhaalt. Een van de betere linksbacks van de Bundesliga.

1 september 2023 om 16:17

Goed dat jij het ook zegt als echte Buli kenner. Ik vond het al jammer paar weken terug toen hij naar Forrest, Milan of Roma zou gaan dat wij niet zo'n speler konden pakken... nou. Echt top toch!?

1 september 2023 om 17:31

Denk ook eigenlijk dat de enige reden dat hij nu naar Ajax komt is dat de door jou genoemde clubs niet hebben doorgepakt en ze hem toch nog kwijt moesten. Heeft Mislintat die situatie toch ook goed gepeild.

1 september 2023 om 17:41

Ik hoorde het Steijn nog zeggen. Komen geen versterkingen meer. En dan deze verassing. Hopelijk verrast Sven nog met een rechtsbuiten en zien we nog de uittocht van Wijdal. En dan heb je echt alle niet bruikbare spelers die vorig seizoen zijn aangetrokken in een teansferzomer geloosd.

Dit is een hele goede transfer hoor. Een van de betere linksbacks in de Bundesligs met een sterke voorzet.

Ik hoop dat er nog geld is om de kleedkamer uit te breiden. Wat een aankopen.

1 september 2023 om 14:17

Niet nodig, ten opzichte van vorig jaar zijn er zelfs met deze jongen erbij 2 plekjes vrijgekomen in de kleedkamer.

1 september 2023 om 14:27

Dan klopt niet. Bijgekomen 16 (inclusief Vos, van Dongen, en ASE vanuit Jong Ajax) vertrokken 13 (pierie en Daramy tel ik bij beide niet mee).

1 september 2023 om 14:35

Rasmussen vertrekt ook nog, naar fc Nordsjælland, op huurbasis. Wordt hier in Denemarken vermeld. Dus in totaal 14 vertrekkende spelers

1 september 2023 om 14:37

Fitz Jim en. Klaassen meegerekend? En jongens die doorschuiven uit de jeugd, tsja, ik vind dat niet helemaal tellen. Zeker Van Dongen gaat hem niet worden denk ik, enorm blessuregevoelig. Afijn, veel spelers gekomen en gegaan. Was ook nodig want nog een pot met Wijndal, Taylor en Rensch ga ik niet trekken.

1 september 2023 om 14:40

Fitz Jim wel, Klaassen nog niet, maar dat zal wel rondkomen. Dus die mag erbij. En of ze gaan doorbreken of niet, ze zitten wel bij de selectie en zullen een plekje nodig hebben in de kleedkamer.

1 september 2023 om 14:45

Da's wel erg kort door de bocht. Ajax heeft grotendeels jongens uitgezwaaid die sowieso niet echt toekomst hadden bij Ajax of nog nauwelijks tot geen inbreng hebben gehad. Daar kreeg je niet echt last mee. Nu heb je een kleedkamer met erg veel nieuwe aankopen en jongens die er al waren. Dan krijg je sneller onvrede. De plekken worden opgevuld met aankopen in plaats van jeugd.

1 september 2023 om 14:30

🤣🤣🤣🤣🤣🤣

1 september 2023 om 15:19

Hoe gaat Steijn iedereen tevreden houden.
Daar zullen een paar erg ontevreden spelers gaan rondlopen.
Concurrentie is heel goed,maar spelers moeten wel uitzicht op iets hebben.
Ben benieuwd hoe dit gaat aflopen??
Zeker als de resultaten uitblijven, en wie wordt er geslachtofferd Steijn of Mislintat????
Spannend

1 september 2023 om 16:07

4sigare

"hoe gaat Steijn iedereen tevreden houden."

Haha die gaat alleen Taylor tevreden houden. En Rensch.
Wat er ook gaat gebeuren, wie er ook komen, die 2 zijn verzekerd van plek.

1 september 2023 om 16:25

Je hebt een brede selectie nodig voor de europa league. Heb de loting gezien.

Zo! Dit is een goede aanwinst. Persoonlijk zeer gecharmeerd van hem. Uitstekende back voor Ajax!

Iemand die deze man kent? Het zegt wel genoeg over de linksback positie dat er nu alsnog een extra linksback bijkomt.

1 september 2023 om 14:42

Echt een hele goede linksback, in 1 klap de beste van de Eredivisie imo. Was in de Bundesliga bij Stuttgart echt heel goed. Dat Ajax hem voor slechts 10mln binnenhaalt is echt een stunt imo.

1 september 2023 om 14:50

Beste linkerkant van Europa zeker?

1 september 2023 om 15:00

In de categorie uitgemolken grappen is deze er eentje die er zelfs buiten valt, en nog een categorie hoger zit. Beetje creativiteit zou je sieren

1 september 2023 om 16:09

"aanholt, Smal en Hartman zijn allemaal beter."

Hahah in welke wereld, de fanta wereld van jou?

Gast dit is een van de beste backs in Duitsland. Sterke interlands gespeeld op het hoogste niveau.

Kom jij aan met Aanholt die over zijn prime is, Smal subtop Nederland en Hartman die nog amper wat heeft laten zien.

1 september 2023 om 20:45

Je neemt mij de woorden uit mijn mond. Iemand die geen WK kijkt kan sowieso beter niet oordelen/mening geven. Uitstekende aankoop is dit gewoon!

Dit is een goeie voetballer! De enige aankoop waar ik van overtuigd ben. Speelde in de jeugd bij Kroatië ook regelmatig, kan met Sutalo ook best een mooie link vormen.

1 september 2023 om 16:09

Ik geloof het nog niet, tot ik het offcieel zie op de Ajax site. Kan het niet geloven dat deze speler zou komen voor zo een bedrag ook nog eens.

Kan gewoon niet, of dit moet een soort oprotpremie nog zijn voor Sven.

Avila, Wijndal. Salah Edinne en deze Sosa. Nu begrijp ik Wijnal eindelijk; ze staan met 8 man straks op de linkerflank, dan moet je wel de beste zijn ja.

1 september 2023 om 14:18

Ja en met forbs+bergwijn heb je een linksbuiten die altijd buitenom én binnendoor gaat

1 september 2023 om 14:20

Deze reacties blijven leuk. Glimlach op mijn gezicht, dank haha

1 september 2023 om 14:22

Geen probleem, een kleine moeite. Fijn weekend!

1 september 2023 om 15:04

Dat klopt want Wijndal zit straks thuis en daar word de linkerkant meteen beter van .

Zo, die zag ik even niet aankomen. Maar ook een beetje een onnodige transfer. Wijndal en Salah-Edinne zitten er al, terwijl je net Avila voor 12,5 miljoen hebt gekocht.
Ben tot nu toe heel erg tevreden met alle aankopen maar deze vindt ik echt nergens op slaan.

1 september 2023 om 14:37

Avila dan naar centraal lijkt me. Kaplan is nog geen minuut fit geweest en op Hato kun je niet een heel seizoen bouwen zonder backup

1 september 2023 om 14:42

Salah-Eddine komt gewoon tekort. Betreft Wijndal kun je je afvragen of men niet meer kan doen om het eruit te laten komen. Hij heeft 10 miljoen euro gekost en bij AZ al aangetoond echt wel wat te kunnen.

1 september 2023 om 20:31

Salah-Eddine is beter dan Wijndal. Wijndal moet je zien te verkopen.

Avila naar centrum dan en Hato eruit?

1 september 2023 om 14:17

Hato is nog heel jong en is fysiek nog niet volgroeid hij zal zijn minuten zeker krijgen aangezien hij de enige speler is momenteel met een goede inspeelpass wat je nodig hebt om op te bouwen.
Je moet ook voorbereid zijn op blessures en schorsingen zonder dat het niveau te ver achteruit gaat.

1 september 2023 om 14:26

Ja ik snap het wel eerlijk gezegd. Maar inmiddels kan Ajax toch wel een aardig on-Nederlands elftal gaan opstellen. Best bijzonder.

1 september 2023 om 14:33

Nouja Psv kan ook een on- Nederlands team opstellen dus snap niet echt wat je wilt zeggen ?

1 september 2023 om 14:44

De enigen die heel vaak hun zorgen erover uitspreken zijn Feyenoorders en PSVers valt me op. Kwaliteit is leidend, nationaliteit niet.

1 september 2023 om 14:19

Hato blijft echt wel gewoon basis staan lijkt me. Op dit moment de enige die een voldoende haalt

1 september 2023 om 14:30

Die zal het merendeel zeker gaan spelen. Maar je kan zo'n jonge vent niet 45 potjes laten spelen in het jaar. Die zal af en toe echt wel gespaard worden.

1 september 2023 om 14:40

Daar heb je zeker gelijk in. Avila is dan een mooie back up

1 september 2023 om 14:37

SAE kan ook op rechts denk ik? Dan zou de bezetting als volgt zijn, in willekeurige volgorde:

Links:
- Avila
- Sosa
- Wijdal (als ie blijft?)

Rechts:
- Gaaei
- Rensch
- SAE

Centrum:
- Hato / Avila / Kaplan
- Sutalo / Medic

Lijkt me prima 👍

Top speler maar er zijn toch andere prioriteiten in dit team.

1 september 2023 om 14:39

Een rechtsbuiten.. 10 krijg je wel opgelost

Fantastische speler, vooral in aanvallend opzicht. Kijk regelmatig VFB en die voorzetten of corners van Sosa zijn soms echt ongekend. Zo'n heerlijke trap in zijn linker

Verrassend. Wel een topversterking, maar wat moeten ze dan met Ávila. Wijndal en Salah Edinne? Misschien dat Ajax Ávila toch meer als centrale verdediger ziet, wat ik ergens ook wel begrijp want bij Antwerp speelde Ávila ook meer als 3de centrale verdediger in plaats van back. Maar dan heb je alsnog Wijndal en Salah Edinne, misschien dat 1 van hun 2 in de aankomende uren nog vertrekt?

Sosa is wel een serieuze topversterking. Totaal niet verwacht.

Gorter
Gaaei
Sutalo
Hato
Sosa
Mannsverk
Tahirovic
Mikautadze
Berghuis
Bergwijn
Brobbey
1 september 2023 om 14:19

Wijndal verkopen, Salah Edinne verhuren en Avilla is een LB en LCV, fungeert dan als backup voor beide i guess.

1 september 2023 om 14:28

Als zuivere centrale verdediger moet ik het nog maar zien hoor. Positioneel is er nog heel wat werk om dat echt een succes te laten worden.

1 september 2023 om 14:31

We hebben ook Kaplan als lcv weer beschikbaar vanaf Oktober/November.

1 september 2023 om 14:33

Dus dan heb je een linksback van rond de 12 miljoen als back-up? Totaal onnodig toch?

1 september 2023 om 14:36

Kaplan zal eerst wel weer fit moeten worden, wel inderdaad een vrij dure backup Lierse, ben ik wel met je eens.

1 september 2023 om 14:40

Wat ik vooral vreemd vind, is dat het dan weeral zo een knip-plak oplossing is.

In plaats van een linker centrale verdediger te kopen, wordt er 1 linksback gekocht die ook wel een beetje centraal achterin kan staan. Een beetje zoals geen echte rechtsbuiten kopen.

1 september 2023 om 16:16

"wat ik vooral vreemd vind, is dat het dan weeral zo een knip-plak oplossing is.

In plaats van een linker centrale verdediger te kopen, wordt er 1 linksback gekocht die ook wel een beetje centraal achterin kan staan. "

Denk geen knip en plak oplossing. Steijn gaf gisteren al klaar te zijn.

Mocht deze interesse echt waar zijn (kan het eigenlijk niet geloven want die jongen is te goed voor NL) dan moet het wel een buitenkans zijn. Dat Ajax helemaal niet bezig was maar plotseling pas geleden opening was.

Avila was volgens mij gewoon gehaald als linksback en Hato is de LCV.
Kaplan komt straks en die zou back up zijn. In tussentijd heb je ook Medic die ook LCV kan spelen. Dus qua back-up zat het wel goed.

1 september 2023 om 17:21

Dus je hebt een back gekocht die je achteraf totaal niet nodig had? En dat voor 12 miljoen? Topwerk!

1 september 2023 om 15:13

Ik denk niet dat Steijn met én Mannsverk én Tahirovic gaat spelen. Daarnaast stapt Ajax natuurlijk niet zo snel van 4-3-3 af.

Gorter
Rensch/Gaaei
Sutalo
Hato/Avila
Sosa
v/d Boomen
Bergwijn
Tahirovic
Mikautadze
Bryan/Akpom
Forbs
1 september 2023 om 17:33

Zou Sosa niet gewoon een buitenkansje geweest zijn? Als je zo'n speler voor deze prijs kan oppikken, moet je gewoon toeslaan denk ik.

Dat is einde van Salah-Eddine en Wijndal, verwacht dat Wijndal dan wel zal vertrekken.

1 september 2023 om 14:22

Beter ook toch, beide zijn gewoon niet goed genoeg.

Goede aankoop en zo heeft Ajax toch een goede selectie bij elkaar gekregen. Ondanks de kritiek zie ik Ajax gewoon nog meestrijden om de titel en hopelijk ook meestrijden om de EL te winnen.

1 september 2023 om 14:19



Ik zou eerder verrast zijn als Ajax met zoveel uitgaven NIET zou meedoen om de titel. Dat is een peperdure selectie en zou het raar zijn als de ambitie die daarbij hoort lager zou zijn dan een kampioenschap.

1 september 2023 om 14:23

Dat is waar maar bedoel meer een paar weken geleden zag het er nog heel anders uit en had Ajax een selectie die met moeite 3e kan worden maar een paar weken verder ziet het er toch heel anders uit. Ajax heeft sterk ingekocht alleen heb het wel even de tijd nodig om op elkaar in te spelen.

1 september 2023 om 14:24

Inderdaad. Dit zal wel een selectie zijn die rond de 200 miljoen in aankoopprijzen gekost heeft.

1 september 2023 om 14:27



Dat is zeker ja. Er is ergens een flesje ketchup open gegaan en er rollen nu continu aankopen van de lopende band. Erg benieuwd wat het gaat opbrengen. Hiermee zou Heitinga ook in zijn handjes hebben gewreven denk ik.

1 september 2023 om 14:32

@fcu_030 - Nou ja, ze hebben weliswaar aardig wat spelers uitgezwaaid, maar ze hebben in twee jaar tijd minimaal 223 miljoen euro uitgegeven aan transfersommen alleen al. Dat in het achterhoofd houdend vind ik het nog steeds verre van bijzonder wat er op het veld staat. Alleen Sutalo valt echt op in dat lijstje. Er zullen vast goede spelers tussen die 12 nieuwelingen zitten. Die jonge speler van AS Roma speelt bijvoorbeeld ook goed. Echter ben je het moreel verplicht om kampioen te worden als je zo vreselijk veel spendeert. Dan zijn er geen excuses in een middelgrote competitie. Ajax heeft nu bijna meer uitgegeven dan alle overige Eredivisie-ploegen bij elkaar.

1 september 2023 om 14:41

@lierse1997 - Rulli (8), Gorter (1), Ramaj (4), Sutalo (21), Kaplan (9,5), Medic (3), Wijndal (10), Avila (12,5), Sosa (10), Gaaei (4,5), Mannsverk (6), Tahirovic (7,5), Berghuis (5,5), Bergwijn (32), Forbs (15), Conceicao (5), Brobbey (17), Akpom (12,5), Mikautadze (16). Dan kom je inderdaad al uit op 200 miljoen euro. Dan heb ik spelers als Klaassen niet eens meegeteld, aangezien hij Ajax ook een bedrag heeft opgeleverd.

1 september 2023 om 16:18

Yoda

"ik zou eerder verrast zijn als Ajax met zoveel uitgaven NIET zou meedoen om de titel."

We hebben natuurlijk geen coach met trackrecord. Eerder een zeur die nog steeds niet loslaat dat een St Juste niet gekomen is.

Ik betwijfel of hij tactisch een Slot of Bosz kan verslaan.

1 september 2023 om 19:16

Nou ja, als we zo beginnen….onze trainer Bosz heeft geen tracking record met winnen van landstitels 😉

We hebben juist een rechtsback nodig. Rensch komt tekort en daar moet echt een vervanger voor komen.

1 september 2023 om 14:19

Daar hebben we toch al eentje voor aangetrokken ?

1 september 2023 om 14:28

Ja, maar door bomen ze je het bos niet meer zo goed.

1 september 2023 om 14:28

Gaaei, die zie ik meer als een back-up die zich nog moet bewijzen. Avila is gehaald voor links en die zal er meteen in staan. Dus dan blijf je Rensch houden op rechts. Dus had ik liever een speler gezien op rechts die er meteen zou staan in plaats van nog een links back. Ik had liever een speler gezien als Stanisic, maart dat zal wel moeilijk worden. Misschien kan hij gehuurd worden. We krijgen dan wel een heel erg Kroatische achterhoede.

1 september 2023 om 14:34

Jij hebt liever een derde rechts back erbij dus? Dat lijkt mij wat overdreven.

Ik ga er vanuit dat naast Sosa, Wijndal of Salah-Edine zal blijven maar 1 van de 2 wordt verkocht.

Dan heb je Hato en Avila als LCV en Sutalo / Medic als RCV. Het niveau zal moeten blijken maar het klinkt mij logisch.

Zit nu de persconferentie te kijken met Steijn en die legt het heel goed uit. Hij vind de linkerkant in de verdediging nog te magertjes. Hij noemt ook goed dat zowel Avila als Hato beter zijn als lcv en dat Hato met zijn 17 jaar niet het hele jaar fit zou kunnen blijven.

Zowel Wijndal en Anas ziet hij het niet in zitten en mogen uitkijken naar een andere club. Duidelijke uitleg wat mij betreft.

1 september 2023 om 14:25

Anderzijds kun je je ook afvragen waarom zoveel spelers zo ondermaats presteren. Het is niet zo dat veel van hen in het verleden niet hebben laten zien veel meer te kunnen. Er is ook totaal geen balans in dit Ajax en dat is vooral voor de wat jongere spelers of de mee-voetballers erg lastig. Laat Ajax er daar nou behoorlijk wat van hebben op het moment.

Weten ze uberhaupt wel waarom Wijndal bijvoorbeeld zo slecht speelt? Die kan echt wel beter. Dat men Salah-Eddine te licht bevindt, daar kan ik wel inkomen. Die vond ik bij FC Twente al niet echt overtuigen. Die heeft twee leuke wedstrijden gespeeld en dat was als middenvelder.

Ik heb ook niet het idee dat die balans door de aankopen is opgelost. Het is meer zo dat hij een blik aan spelers binnen zijn netwerk heeft losgetrokken en dan moet de trainer er maar een geheel nieuwe ploeg van zien te maken. In plaats van aan te kopen op een visie, moet de coach nu een speelstijl gaan verzinnen op basis van een bij elkaar geraapt 'zooitje'. Dat vind ik nogal amateuristisch ogen(!) als je minimaal 110 miljoen euro spendeert.

1 september 2023 om 14:42

Eens.
Hato is 18 of 17 nog net, maar die gaat het niet heel jaar volhouden qua prestaties.

Avila kan je LCV en LB gebruiken, ideaal. En Sosa als Lb...

Hopelijk heeft Gaaei ook het niveua, dan heb je gewoon Gaaei - Sutalo - Hato/avila - Avila/sosa.

Lekker zeg. Ondanks dat het de 4e lb is (na ASE, Avila en het onderdeel van de beste linkerkant van Europa), is dit denk ik toch een goede aankoop. ASE en Wijndal vind ik namelijk beide toch echt onder het gewenste niveau

Lijkt wel Football Manager waarin ik zelfs een Eredivisie waardig Jong Ajax team wou hebben en daarom maar koos voor 50 contractspelers, waarbij ik spelers die buiten de boot vielen nog met dikke winst verkocht.

De Kroatische verdediging is bijna compleet!

1 september 2023 om 15:20

Investeren in Kroaten vind ik niet zo heel gek, staan al jaren aan de top van Europa.

Tot voor kort waren alleen de Italiaanse vlubs hier aan het scouten maar gelukkig heeft Feyenoord en Ajax ze nu ook in de gaten.

Zo wat een verassing. Dan zijn ze echt klaar met Wijndal en salah Eddine. Avila kan ook centraal

Wijndal gaat weg, Salah Eddine gewogen en te licht bevonden. Dan heb je dus inderdaad twee nieuwe backs nodig. Goed gehandeld.

1 september 2023 om 16:05

Ik zou SE gewoon houden en hem rustiger brengen achter Sosa. Zit echt wel wat in. Wijndal wel zsm verkopen die heeft zn kansen wel gehad.

1 september 2023 om 16:20

Cor

Daarom jammer dat hij zo weinig speeltijd kreeg gisteren. In korte tijd paar acties die Wijndal al meer dan een jaar niet heeft laten zien.

Wijndal was al na 3 min rijp voor een wissel, zo slecht was hij.

1 september 2023 om 16:31

Vind ik ook. Ik snap sowieso niet dat Steijn ineens Wijndal in de basis pusht. Die droomt en loopt waar die niet moet lopen, dekt waar hij niet moet dekken paast nooit een goeie bal of gaat nooit over Bergwijn heen. Werkelijk geen idee wat men in die jongen als linksback ziet.

Wauw, uit het niets. Hoor het op de persconferentie bij Steijn en hij erkende het. Driessen heeft het nieuws van Romano. Dit is een goede speler, maar ben benieuwd naar de prijs.

1 september 2023 om 14:22

Zo'n tien miljoen euro wordt gemeld.

1 september 2023 om 15:10

Stond er eerst nog niet bij, maar dat is een zeer net bedrag. Toekomstige vaste LB van Kroatië, als hij Perisic niet steeds daar neer blijft zetten.

Overigens is het wel klaar met Wijndal en ASE. Hopen dat Fulham Ajax nog verlost van Wijndal.

1 september 2023 om 15:18

Op het afgelopen WK was deze man ook al de vaste linksback van Kroatie hoor. Alleen de wedstrijd om het brons speelde hij niet - maar toen stonden er wat meer reserves in. Edit: Oh, en tegen Japan ontbrak hij vanwege ziekte schijnlijk, dat was me even ontgaan.

1 september 2023 om 15:43

Klopt helemaal. Ook heeft hij vorig seizoen wat blessureleed gekend waardoor hij er niet altijd in stond bij Kroatië.

Erg verrassend, nog even een sterke aankoop net voor sluiting. Steijn heeft nog een linksback gevraagd, en denk ook na gisteravond snel doorgepakt.

Nog een linksback.. Misschien eerst maar eens 2 daarvan verkopen.

1 september 2023 om 15:49

Dat kan prima erna, nu dus bijvoorbeeld



Hele goede speler alleen wat moet je met 4 linksbacks. en waarschijnlijk 2 dure linksbacks.

Wat zeg ik 3 linksbacks die bij elkaar meer dan 30miljoen hebben gekost.

Dit lijkt toch niet op weloverwogen beleid? Je bent met Timber, Alvarez, Kudus en Tadic vier basisspelers kwijtgeraakt, maar je haalt er vervolgens 12 voor terug. Er lijkt in eerste instantie totaal geen lijn in de aankopen te zitten en zoveel spelers heb je helemaal niet nodig. Op deze manier kom je al snel met ontevreden spelers te zitten. Ook loop je het risico dat je goede talenten snel kwijtraakt.

Nu wil ik het beleid niet direct afkraken hoor. Het kan ook zomaar goedvallen, maar ik vind het toch wel opmerkelijk. Het is ook niet zo dat er nou echt spelers tussen zitten die in het oog springen op 1 speler na, zoals in het verleden een Tadic, Ziyech of wat dan ook. Alleen van Sutalo verwacht ik echt veel. Als dit misgaat, heb je als Ajax zijnde wel echt een probleem. Ik denk eerlijk gezegd dat ze veel geld hadden kunnen besparen waarbij het eindresultaat niet anders was geweest in kwalitatief opzicht.

1 september 2023 om 14:21

Best logisch toch? Wijndal en SE voldoen allebei niet, dan heb je nu dus Avila voor zowel de back als de LCV en deze knaap voor de basis.

1 september 2023 om 14:24



12 basisspelers er bij in jou ogen? Bij de aankopen zitten ook gewoon jongens voor in de breedte zoals een Medic en Ramaj.

Kudus, Alvaraz, Timber, Klaassen, Bassey, Tadic, Sanchez, Grillitsch, Baas...allemaal spelers die in de selectie zaten en weg zijn.

1 september 2023 om 14:31

In de selectie ja..het gaat erom hoeveel er basis speelde..toch al een stuk minder dan..

1 september 2023 om 14:26

@sirius
Vergeet niet dat de aankopen van vorig seizoen ook vervangen moeten worden. Ajax moet dit jaar 2 transferperiodes overbruggen.

1 september 2023 om 15:51

Dat vind ik wat te kort door de bocht. We moeten ook niet gaan doen alsof er louter amateurs zijn gekocht. Je kunt je afvragen waarom geen enkele speler bij Ajax rendeerde. Ook nu zit er in het aankoopbeleid weinig logica. 4 dure spelers halen voor twee posities, weinig patroon met betrekking tot manier van spelen. Het is kopen om het kopen en men lijkt ook geen enkele moeite te doen om de al aanwezige spelers aan de praat te krijgen.

Ik snap er niet veel van. Doet me een beetje aan Akpom denken. Haal je een heel dure speler en daarna een even dure speler voor dezelfde positie waardoor je bijna moet aannemen dat de eerste dure aankoop op een voor hem mindere positie moet gaan spelen.

Nou, die durft tenminste vooruit te spelen. En nu kun je Avila overwegen voor in het centrum als linkscentrale verdediger en dan oogt de defensie plots heel solide. Goede transfer.

Maar naar mijn mening zat het probleem vorig seizoen en zit nog steeds dit seizoen in de zwakke bezetting op het middenveld: Tahirovic, Boomen, Taylor en Berghuis zijn op dit moment de enige (gebruikte) opties op het middenveld; Klaassen is naar Internazionale en diens vervanger Mannsverk zal het echt niet op sleeptouw kunnen nemen.

Dus verras me nog eens mr. Mislintat en haal een middenvelder van dit kaliber; mag opnieuw een Kroaat zijn.

1 september 2023 om 14:29

Tahirovic/mannsverk als blok met Berghuis op 10 lijkt me niet slecht, de opties die daarna komen met Taylor en Vd Boomen vallen wel heel erg tegen, het is hopen dat Vos doorbreekt en de 1e wissel kan zijn zodra Tahirovic of Mannsverk een keer wegvallen.

1 september 2023 om 14:40

Branco is gewoon een degelijke speler. Moet alleen meer doseren met zijn lange bal.
Enorm goede (lange) pass en coaching!

1 september 2023 om 14:54

Tahirovic heeft me inderdaad wel kunnen bekoren als enige van de nieuwe aankopen die ik al in actie heb gezien: hij is de enige met Medic die af en toe ook even kan ploegen, als het niet lekker gaat. De rest is veels te laks en gelaten. Of de handelingsnelheid is simpelweg te laag (zoals bijv. bij Medic)

Maar de rest? Berghuis speelde lekker omdat er veel kwaliteit om hem heen liep: in 2022 begon je met Antony, Haller en Tadic om hem heen. Vorig jaar Kudus, Tadic en Bergwijn was al iets minder en nu worden het Forbs, Brobbey en Bergwijn..., of wat nieuwlingen. Berghuis rendeert alleen als het om hem heen loopt, hij is niet de speler zoals voorheen, die een team aan de hand neemt als de flitsende 10.

Dus middenveld blijft in mijn ogen een zorgenkindje.

Mislintat heeft inmiddels zijn eigen graf gegraven. Onmogelijk dat al deze aankopen goed uit de verf gaan komen.

1 september 2023 om 14:27

Als de helft slaagt zal iedereen tevreden zijn, zo gaat dat. Het is alleen te hopen dat de duurdere jongens slagen.

Van de aankopen heb ik 100% vertrouwen in vd Boomen, Tahirovic, Sutalo, Mikautadze en deze jongen.

Avila, Forbs en Mannsverk is voor mij afwachten

Ramaj, Medic en Akpom heb ik weinig vertrouwen in

1 september 2023 om 14:30

Akpom, Avila en Forbs zijn samen voor rond de 40 miljoen aangekocht hè.

1 september 2023 om 14:38

Klopt, waanzinnige bedrag. Bergwijn is voor meer dan 30 miljoen aangekocht en dat is ook allemaal mowah. Dan heb je nu 3 spelers voor bijna hetzelfde bedrag.

Voordeel met Forbs en Akpom is dat je die jongens altijd weer kan slijten in Engeland voor een goed bedrag, dat zag je ook bij Bassey.

1 september 2023 om 15:52

Pas als de helft excelleert, is iedereen tevreden. Als de helft hooguit meekomt, heb je gewoon onwijs veel geld verdampt.

Gisteren geen schot op goal gegeven, dus dan maar een verdediger erbij, wacht die hebben ze nog niet...

Oke, dit zag ik niet aankomen. Wel een van de betere linksbacks van de BL zo heb ik gehoord en gezien, dus wat dat betreft een zeker goede versterking.. Hopelijk kunnen we dan Wijndal verkopen en Salah-Eddine verhuren

Echt een hele goed back dit, maar waarom haal je Avilla dan. We hebben 30+ miljoen uitgegeven in een jaar voor de lb positie

1 september 2023 om 14:58

Avila is meer een linkscentrale verdediger die ook linksback kan spelen: zoals Lisandro Martinez multifunctioneel, maar in mijn ogen rendeert Avila het beste linkscentraal en dus was een volgende linksback wel geboden.

1 september 2023 om 15:58

@dvh5981 Top! Bedankt hiervoor. Interessante weken komen eraan. Genoeg kwaliteit denk ik ingekocht, maar het moet nog allemaal passen.

Prima linksback is dit, gaat zeker een meerwaarde zijn voor Ajax maar dan gaat dus Avila of Hato banken en dat is ook echt zonde..

Overigens als er nog ruim 10m beschikbaar was had ik dit toch maar uitgegeven aan een rechtsbuiten aangezien Conceicao ook nog wil vertrekken.

Laatste klusje voor Mislintat is om Wijndal te verkopen met spoed.

1 september 2023 om 14:28

Verkoop liever Salah-Edine, die gaat nooit het niveau halen wat Ajax nodig heeft.

Wijndal was ooit een goede back, stiekem heb ik nog hoop dat die zich terug knokt maar knokken lijkt vooralsnog niet in zijn woordenboek voor te komen sinds hij bij Ajax zit.

1 september 2023 om 14:31

Beide hebben het niveau niet maar omdat Wijndal het vooral mentaal laat afweten zou ik hem als eerste eruit gooien, rotte appel in de selectie zo'n jongen.

1 september 2023 om 14:39

Verder denk ik dat Salah Edinne het voetballend en aanvallend veel beter brengt dan Wijndal.

Wijndal lijkt echt nergens op momenteel. Misschien moet hij zijn haren weer wat laten groeien?

1 september 2023 om 15:06

Wijndal lijkt inderdaad te vertrekken, Fulham wordt genoemd; daar mag hij herenigd worden met een volgende Ajax-flop Bassey. Salah-Eddine is van oorsprong meer buitenspeler en kan dus nog steeds als back-up fungeren over de gehele linkerflank.

De credit card brandt in de broekzak van Mislintat. En maar flink veel uitgeven....
Bestaat de jeugdopleiding eigenlijk nog?🫢

1 september 2023 om 14:30

Het is gewoon huilen in de jeugdopleiing. Een paar jaar geleden werd Jong Ajax kampioen maar nu stelt het niet veel meer voor. Vos en Godts vind ik persoonlijk zeer goede spelers en Hato is al doorgeschoven.

Verder lijkt het vooral te bestaan uit 13 in een dozijn team al laat Misehouy soms wat klasse zien.

Jongens al Rasmussen, Hlynsson, Aertssen, Milovanovic etc ga je de oorlog niet mee winnen, dat is het niveau van Willem 2.

1 september 2023 om 14:37

Aertssen, Hlynsson en Rasmussen zie ik wel nog wat meer niveau in dan Willem ll hoor, maar goed...

Misehouy, Vos, Hato, Fitz-Jim & Godts zijn wel prima spelers voor Ajax 1 uiteindelijk. En wellicht nog Unuvar!

1 september 2023 om 16:47

Je vergeet Gooijer. Ook een toekomstig Ajax 1 speler wat mij betreft.

Allemaal verdedigers en aanvallers die gehaald worden maar wat gisteren weer eens overduidelijk werd is dat er totaal geen creatieve middenvelders rondlopen bij Ajax. Allemaal leuk en aardig maar in het huidige middenveld zit totaal geen creativiteit of iemand die de splijtende pass kan geven. Word een lang seizoen vrees ik....

Sven heeft toch aardig in gekocht en verkocht. Hij moet in feiten twee transferperiodes goed maken, al die aankopen van vorige transferperiode en deze transferperiode. En dit alles moet hij ook nog doen zonder dat Ajax CL speelt.
Nu aan Stein en zijn assistenten de taak om er team van te maken.

1 september 2023 om 16:03

Hij hoeft helemaal niets goed te maken. Hij heeft gewoon een selectie en die zal hij moeten versterken, heel simpel. Dit is gewoon een excuus om die koopdrift te kunnen verantwoorden. Laten we niet gaan doen alsof Ajax een selectie als dat van een middenmoter had bij wijze van spreken. Ajax was vorig seizoen los zand waarbij spelers nauwelijks in hun kracht werden gebruikt. Dat is vooral bij Ajax killing voor het collectief en zeker killing voor spelers in hun individuele vorm. Wat dat betreft heb ik wel een hoge pet om van Steijn. Die past zich aan aan wat hij heeft en forceert een groep niet in een bepaalde speelstijl waar men de spelers niet voor heeft.

1 september 2023 om 16:29

Welke spelers die vorig seizoen zijn gehaald staan nu nog in de basis? Bergwijn en Brobbey. Deze spelers zijn tot nu toe ook niet echt toppers gebleken. Daarnaast waren die andere gehaalde spelers gewoon niet goed genoeg, dus die moeten dus weer vervangen worden. Gelukkig heeft Ajax de meeste spelers die ze hebben verkocht voor een leuke prijs kunnen laten gaan.
Ik denk wel dat Steijn meer in zijn mars heeft dan Heitinga en Schreuder samen. Het zal niet makkelijke zijn voor Steijn en zijn staf om er een goed team van te maken maar niet onmogelijk

500 linksbacks maar een rechtsbuiten halen, ho maar. En dan met zo’n halve gare verklaring komen dat er geen geschikte te vinden was. Je wist maanden geleden al dat Kudus weg zou gaan. Ipv Forbs voor links te halen, of 2 CVM’s, of 2 linksbacks had je allang een geschikte rechtsbuiten kunnen scouten. Maar nee, we gaan straks 6-1-1 spelen.

Nog eentje, persoonlijk vindt ik het niet normaal zoveel spelers te halen, 12 stuks.

Ik snap deze aankoop wel. Ik heb gisteren Wijndal in het stadion zitten bekijken maar wat is er niks meer over van deze man. Hij kan niet meer passeren, hij weet niet waar hij moet lopen, hij dekt niet door... Staat gewoon een man te dekken die al gedekt wordt terwijl die door moet naar een andere man. Ze moeten snel afscheid van hem nemen.

Kunnen ze beter niet een fatsoenlijke rechtsbuiten halen? Want op dat ventje van City kan je niet bouwen, die heeft nog maar een paar minuten in een 1ste elftal gehaald. Ze kunnen beter nog de Braziliaanse of de Franse markt op gaan om een rechtsbuiten met diepte gang te zoeken in plaats van dit soort dwaasaankopen te doen.

1 september 2023 om 14:37

Je hebt Conceição ook nog daar op rechts...

1 september 2023 om 14:51

Ja maar die wil toch weg?

Heel erg benieuwd hierna. Zeer goede back. Snap wel niet waarom Stuttgart een Ito niet laat gaan, maar vervolgens een Sosa wel?

Sosa is een erg goede linksback hoor. En dat voor 10 miljoen, prima aankoop.

Enige nadeel is dat Wijndal dan echt helemaal done is. Dat geld voor hem betaald is echt verschwunden nu....

Avila zal dan met Hato voor de LCV gaan concurreren. Al moet die qua positionering nog wel beetje leren in mijn ogen als Lcv....

Hoop wel dat Rensch er ook eens uit gaat...

Rulli
Gaaei
Sutalo
Avila/Hato
Sosa
Tahirovic
Bran/Mansv
Forbs/Bergh
Berghu/Akpom
Bergw/Forbs
Brob/Mikaut

Ajax krijgt zo echt de sterkte linkerkant. Inmiddels hebben we 3 linksbuitens en 4 linksbacks. Als dat niet genoeg is weet ik het ook niet meer.
Maar even serieus, dit is een goeie speler. Hij gaat gewoon linksback spelen, maar waarom dan Avila halen?

1 september 2023 om 14:38

LCV. Hato ga je geen heel jaar mee halen, in mijn ogen.
Enorm talent, maar nog niet constant genoeg om al die potten te spelen gok ik zo. En Avila is lekker multi inzetbaar. Sosa geblesseerd? Speelt Avila met Hato gewoon.

1 september 2023 om 14:42

Had Wijndal toch gelijk hè

De Kroaten zijn goed vertegenwoordigd in Amsterdam ineens haha

1 september 2023 om 16:03

Het werd ook echt eens tijd dat Ajax meer in die vijver ging vissen.

Ik begrijp het niet. Ajax heeft een 10 nodig die voor creativiteit zorgt. Deze positie is heel dun bezet. Datzelfde geldt voor de rechtsbuiten positie. En dan halen ze de zoveelste verdediger. Avila is toch voor die positie gehaald? Had gewoon wat risico durven nemen met Almada ipv 3 middelmaat aankopen.

1 september 2023 om 14:41

Op 10 hebben ze nu toch Berghuis? En verder kunnen Akpom en Mikautadze daar ook spelen. Idem dito voor een Bergwijn die er wel eens gespeeld heeft bij Ajax (al zou ik hem er niet neerzetten)

1 september 2023 om 15:59

Bergwijn vind ik absoluut geen 10. Die heeft echt ruimte nodig. Berghuis en Akpom lijken me de kandidaten voor die positie.

1 september 2023 om 16:04

Vind ik ook hoor Sirius. Maar ik dacht dat hij daar wel een aantal potten had gespeeld, of heb ik dat alleen gelezen?

Berghuis, Akpom en Mikautadze kunnen op die plek spelen. Prima, toch?

Bij nood wellicht nog Branco of Taylor. Taylor speelde daar bij Jong Oranje ook regelmatig met een Timber achter zich

1 september 2023 om 14:41

Ik verwacht dat Berghuis op 10 gaat lopen, Mikautadze vanaf rechts. Akpom misschien toch als 1e spits al schijnt die meer als valse 9 of 10 te spelen.

We gaan het zien, je hebt meer dan 11 basiswaardige spelers nodig dus laat ze het onderling maar uitvechten

Sutalo en Gastón Ávila centraal en Sosa linksback? Anders snap ik deze aankoop niet.

Je gaat een Avila of Sosa niet op de bank zetten lijk mij

1 september 2023 om 16:19

Avila verwacht ik op de bank al eerste backup van Hato en Sosa

1 september 2023 om 18:30

Die zou ik juist vooral niet op de bank zetten, zeer goede speler dat. Dan zou ik eerder Hato op de bank zetten

En koop er nog maar 1,2,3,4…11,12

Als ze nou geen kampioen worden weet ik het ook niet meer....

Naast Sutalo, Gavila en Medic ook nog Gaeei, VZ.

Hoeveel spelers heeft Ajax wel niet gehaald deze maand? En voor hoeveel geld?

Voor mijn gevoel trekken ze elke 2 dagen een nieuwe speler aan in augustus?

De RvC moet Mislintat een halt toeroepen. Alweer een speler die hij kent uit zijn beperkte netwerk. Het lijkt erop dat hij in zijn eentje miljoenen uitgeeft aan relatief onbekende spelers waarvan je maar moet afwachten of het niveau van Ajax hebben. Straks zit je met een overschot aan Ajax onwaardige spelers met langdurige contracten.

1 september 2023 om 15:00

Dit is een gast met 100 wedstrijden Bundesliga in de benen, de vaste linksback van WK halve finalist Kroatie. Dat is geen relatief onbekende speler, in tegendeel zelfs..

1 september 2023 om 18:04

Doe nu niet voorkomen alsof het een topspeler is. Ja hij speelt in de Bundesliga maar wel bij een club die al 2 jaar degradatievoetbal speelt. International Kroatië zegt ook niet alles. Klaassen en Taylor bijvoorbeeld zaten tot voor kort nog bij de selectie van Oranje en Blind nog steeds.

1 september 2023 om 19:04

Hij zegt toch nergens dat het een topspeler is? Jij loopt hier te roepen dat het een onbekende speler is terwijl dat wel meevalt.

1 september 2023 om 15:13



Echt weer zo'n reactie van iemand die geen voetbal kijkt. Deze speler is wel degelijk bekend man! Dit is een ontzettend goede speler met ontzettend veel ervaring in de bundesliga. En de RVC moet toestemming geven voor deze transfers. Dus die zijn het er mee eens. En als je slappe dweil wijndal en Salah edine ziet voetballen dan begrijp je waarom ze deze topper halen! En beperkte netwerk? Deze man is jaren scout geweest. Die kent de hele wereld.

1 september 2023 om 18:13

Ik kijk veel voetbal maar deze speler staat niet op mijn netvlies. Wel grappig dat jij ook deze aankoop van Mislintat meteen al bestempeld als een topper. Gisteren Ajax nog gezien? Ja, de meeste aankopen spelen nog niet maar van 3 van de 4 die gisteren wel speelden was ik niet onder de indruk. Jij als voorzitter van de Sven Mislintat fanclub denkt daar vast ook anders over. Binnen de RvC zit geen sterke voetbalman. Van Halst is een absoluut lichtgewicht, daar weten wij in Twente alles van. Van Halst durft Mislintat niet te weerspreken waardoor de TD alles maar mag doen wat hij wil en al meer dan 100 miljoen heeft uitgegeven aan een vreemdelingenlegioen.

1 september 2023 om 16:02

Sorry maar onbekend is hij niet. Speelt al jaren basis in de Bundesliga en ook de Duitsers wouden hem naturaliseren om op te roepen voor die Manschaft. Met Akpom er zometeen in, is het fijn als je een speler hebt die de bal panklaar op z'n kop lan leggen en dat kan Sosa zeker. Volgens mij verwachten mensen idiote dingen, welke relatief bekende back zou jij halen? Reguillon?

1 september 2023 om 16:05

Bij deze transfer niet. Misschien wel andere (akpom en Mikautadze misschien), maar Sosa is een bewezen linskback. Toppertje hoor. En speelt ook basis in Kroatisch elftal!

1 september 2023 om 16:28

"uitgeeft aan relatief onbekende spelers waarvan je maar moet afwachten of het niveau van Ajax hebben."

Hahah eerlijk deze Sosa heeft niet het niveau van Ajax. Deze man is te goed zelfs voor Nederland. Begrijp er niets van en wil pas geloven als ik op de Ajax site lees.
Deze man heeft tientallen assists in Duitsland en jij vraagt je af of hij het niveau aankan.....

Staat er straks nog een echte eigen opgeleide Ajacied op het veld ? Of is het echt alleen maar koop ?

1 september 2023 om 14:54

Gisteravond zeker niet gekeken?

- Branco
- Brobbey
- Bergwijn
- Rensch
- Sallah Edinne
- Hato

Nu jij weer

1 september 2023 om 14:58

dat is al 50 miljoen @davidgravemake,,

1 september 2023 om 15:24

Dat was gisteren en het was een prima wdstrijd van Ajax-zijde toch? Bovendien is Bergwijn voor het grootste gedeelte opgeleid door PSV en niet door Ajax. Wanneer Ajax dadelijk een wedstrijd gaat spelen waar de uitgangspositie niet is zoals deze gisteren was, ben ik heel benieuwd hoeveel eigen opgeleide mensen er dan nog in het veld staan.

2 september 2023 om 00:04

Precies !
Ajax heeft nu al 11 of 12 spelers gekocht deze zomer.....je gaat me niet vertellen Davidgravemaker dat deze allemaal op de bank komen te zitten !?

Zuidam en Mislinat strijden om de titel van slechtste TD in de eredivisie. Wat een beleid en wat een uitgaven, absurd.

1 september 2023 om 14:55

Verklaar je nader? Wat weet je van de aangekochte spelers? Je hebt ze op de voet gevolgd?

1 september 2023 om 14:58

Als je Europees wat wilt voorstellen moet je goede spelers kopen. En als Ajax het kan missen waarom mogen ze dan geen spelers kopen. Als er echt een groot talent doorbreekt krijgt die bij Ajax altijd de kans. Maar die zijn er op dit moment gewoon niet

1 september 2023 om 15:11

Dit soort opmerkingen daar gaan wij straks zo om lachen he als alles gaat lopen. Jaloers????

1 september 2023 om 15:19

Ik denk dat er dit seizoen vooral om ajax gelachen gaat worden haha!

1 september 2023 om 15:35

Neem maar van mij aan dat er dit seizoen (als Ajacied zijnde) weinig gelachen gaat worden. En ik kan me ook niet voorstellen dat jij blij gaat zijn met een andere plek dan #1?

Mislintat blijft maar met geld smijten, dat Ajax dit allemaal toelaat. Ik zie de reacties al voor mij wanneer Ajax dit seizoen 3e wordt. Als het goed gaat is het mooi natuurlijk, maar je legt de hele toekomst van de club in de handen van één man. Ik reageer voornamelijk vanwege de blamage van Ajax gisteravond

1 september 2023 om 15:10

Ach hou toch op man. Mislintat kan helemaal niets in zn eentje beslissen. Dat snap je toch wel. Hij heeft ook toestemming nodig en alles wordt besproken met elkaar. Die gasten die er gister instonden daar was het merendeel al bij Ajax en daar heeft mislintat niets mee te maken. De aankopen speelden juist prima. Het waren de spelers die er al zaten die een lamlendige instelling hadden.

1 september 2023 om 15:57

@soccerfan_1 - Alsof dat uitmaakt. Mislintat smijt ook met geld. Dat anderen toestemming geven, doet daar werkelijk niets aan af. Ik lees vooral veel excuses, maar ik durf te wedden dat je heel anders zou reageren als een andere club dit zou doen. Ze kopen deze zomer gewoon even een totaal nieuwe basis + 1 bij wijze van spreken. Je kunt er nog zoveel excuses bij gaan halen, maar als Ajax geen kampioen wordt, mag het zich kapot schamen.

1 september 2023 om 20:14

Wat een andere club doet boeit mij helemaal niets. Geef maar lekker uit. Als je spelers nodig hebt moet je die kopen dus nee ik zou helemaal niet anders reageren. En ja we moeten opnieuw beginnen want als je deze spelers ziet die er al waren dan hebben ze niets geleerd van vorig seizoen en gaan ze vrolijk door met lamlendigheid op het veld. Dan zie ik liever Sven schoon schip maken en spelers halen die wel alles willen geven en die drive hebben en daar heeft hij ook naar gekeken zei hij.....die instelling. We moeten opnieuw bouwen en daar zijn we nu mee bezig en we spelen geen CL meer dus we moeten ff weer met beide beentjes op de grond gaan staan en opnieuw beginnen een niveautje lager. Het komt vanzelf weer goed. Wat boeit het mensen hoeveel ze uitgeven. Voel jij het in je portemonnee? Nee toch? Het gaat om winnen en prijzen pakken en hoeveel geld ze daarvoor uitgeven dat maakt niets uit. We leven nu eenmaal in een tijd waar er met geld gesmeten moet worden wil je blijven aanhaken. We leven niet meet in de jaren 90 waarbij we alles op konden vangen met bijv eigen jeugd

1 september 2023 om 15:21

Echt bizar dat alle supporters hem nog verdedigen ook. De club wordt om zeep geholpen en iedereen staat te klappen.

1 september 2023 om 15:36

Niet alle supporters hoor. Soccerfan_1 zit vermoedelijk in de entourage van Sven.

1 september 2023 om 15:43

Bizar eigenlijk he

1 september 2023 om 16:02

Om zeep geholpen mwhaha. De club was vorig seizoen al om zeep geholpen. Er staat daar een Duitser me toch een potje puin te ruimen en mensen die dat als club om zeep helpen zien zijn gewoon anti Ajax.

1 september 2023 om 16:24

Lol zelfs miskopen worden met winst verkocht.
Tevens is dit nog een goede back.

1 september 2023 om 20:16

Ja klopt. Team sven all the way. Ik ga niet oordelen dat een club om zeep wordt geholpen als we net 3 a 4 wedstrijden in een seizoen zitten. Dat is te belachelijk voor woorden. Ik ga niet oordelen dat aankopen niets zijn. Ik wacht af en heb vertrouwen. Maar ja vertrouwen hebben mag tegenwoordig ook niet meer. Zeiken mag niet maar positief zijn ook niet. Als je maar met de meute mee doet he......nou ik niet! Deal with it!

Dit is wel echt een aanwinst, maar je moet Wijndal en Edinne nu wel zien te slijten. Sosa is misschien nog wel een betere keus dan Tagliafico. Redelijk jong en tweebenig. Dit zijn de spelers waarvan je wil dat ze gehaald worden. Één van de betere backs in Duitsland. Veel rust aan de bal en kan ook koppen.

Echt benieuwd of en wanneer er voetbal inkomt bij ajax.

En dan roepen we dat Oranje veel linksbacks heeft.

dus Avila naar het centrum en Hato rustig brengen. Hato heeft de potentie een topper worden, zou onverstandig hem nu te overbelasten.

1 september 2023 om 15:23

Hato is ondanks zijn jonge leeftijd de enige constante factor tot op heden. Hato uit de basis halen kun je gelijk de naam Ajax veranderen en de opleiding opdoeken.

Er zijn al talloze Ajax-rapporten geschreven dat eigen jeugdspelers over het algemeen beter renderen dan aankopen. Dat zal ook dit seizoen weer blijken.

1 september 2023 om 16:00

Niemand heeft het over Hato uit de basis halen maar iemand moet hem toch opvangen als hij niet kan spelen dat snap je toch zelf ook wel?

1 september 2023 om 23:19

Medic kan zowel links als rechts in het centrum uit de voeten. Niet top maar goed genoeg om te wachten tot wanneer Kaplan (lcv) in oktober weer terugkeert .

3 september 2023 om 22:51

Kaplan in oktober terug?! Dan is zijn blessure misschien voorbij ja, maar dat is hij nog lang niet wedstrijdfit nog ingespeeld... Ik blijf bij mijn woorden; Hato rustig(er) brengen.

Mooi man de ene na de andere onbekende paniek aankoop land in Amsterdam. Dik 100 miljoen uitgegeven en niks fatsoenlijks binnenhalen. Das ook een kwaliteit van een goeie manager 🙈🙈

1 september 2023 om 16:03

2 kroatische internationals is inderdaad helemaal bagger.

Maar goed, wie kende Martinez, Anthony, Alvarez, Tagliafico en Neres voordat ze naar Ajax kwamen? Als wij ver terug in de tijd gaan haalde Ajax ene Chivu en Ibrahimovic, dat was ook lachwekkend.

Altijd mooi om te lezen dat iedereen zijn oordeel klaar heeft maar waarschijnlijk 75% van de spelers nog nooit heeft zien voetballen.

1 september 2023 om 20:09

Deze mensen spreken zichzelf allemaal tegen joh. Ineens zijn spelers die ze zelf niet kennen bagger maar een zuid amerikaanse onbekende daar staan ze voor te springen. En dat niveau daar hoor je niemand over maar championship is slecht.... echt te hilarisch voor woorden.

De linksback van de nummer 16 van de Bundesliga… er wordt hier gepraat alsof de verlosser binnen is.

Ik kijk vrij veel Bundesliga wedstrijden en deze gozer valt vooral op door zijn goede traptechniek. Verdedigend is hij niet heel sterk; hij heeft het vaak erg lastig tegen behendige/snelle buitenspelers.

1 september 2023 om 16:00

Iedereen heeft het lastig tegen snelle, behendige buitenspelers.

Met een Begrwijn die naar binnen komt heb je een speler nodig die er over heen kan gaan, Wijndal kon dat vroeger bij AZ maar die heeft zijn voetbalschoenen in Alkmaar achter gelaten

1 september 2023 om 16:59

Heeft idiote statistieken qua assists, voor de Eredivisie is dit een hele goede speler hoor. Endo gaat ook naar Liverpool is dat ook een slechte speler? JIj begrijpt toch ook dat deze jongen een gigantische vooruitgang is op Wijndal en Salah Edinne.

1 september 2023 om 18:07

Ja ok, het is wel een vooruitgang t.o.v. die twee lijkt me inderdaad.

Oh dit is een heerlijke aanwist nog even voor het einde van de window! Is echt een goeie aanvallende en ook creatieve LB. Goed schot in de benen met goed inzicht en passing. Ik ben wel blij met deze aankoop. Goed gezien van Mislintat! Nu kan Salah Eddine rustiger gebracht worden en Wijndal kun je gewoon verkopen wat mij betreft want dat is het echt niet als back voor Ajax.

Degelijke speler, een paar jaar geleden nog een grote belofte maar die heeft ie nooit helemaal waar kunnen maken. Wel wat blessures achter de rug. Voor Mislintat begrippen wel een goede prijs/wkaliteit verhouding al vraag ik me af waarom Stuttgart 'm zou verkopen en dan ook nog voor 'maar' 10 miljoen.

Als Brobbey met deze man op de linkerflank nog niet weet te scoren dan moet je gewoon zijn contract ontbinden.

De beste back uit de Duitslandse competitie. Vrijwel onbekend bij het groote publiek! Hebben de topclubs toch allemaal zitten slapen ? Of heel toevallig de vorige club van minielat. Overal gaat hij aan voorbij de wens van de trainer . Wens hem veel succes deed het heel goed bij Sparta . Maar dit word andere koek om hier een elftal van te maken

1 september 2023 om 20:07

Onbekend?? Deze gast is niet onbekend hoor. Overal gaat hij voorbij aan de wens van Steijn? Steijn was niet tevreden over de 6 positie en de linksback en wat krijgt hij...... meteen zn wensen. Je moet niet zo geloven wat knabbel en babbel van de telegraaf je wijsmaken. Gewoon luisteren naar wat Steijn zelf zegt.

Mensen Ajax heeft Twaalf spelers gekocht. Dat is toch ongelovelijk.. 110 miljoen uitgegeven? Ongelovelijk. Steijn moet ballen gaan tonen en durven om Brobbey en bergwijn te laten banken. Anders maak je nooit je sterste line up

1 september 2023 om 19:55

Ja wat er kan er een hoop veranderen in 10 jaar. De td doet wat ie moest doen. En nu is er geld voor.

Na vorig seizoen snap ik dat er een hoop aankopen nodig waren, maar 12? Dat is absurd. Het gaat helemaal de verkeerde kant op.

Sosa is al jaren een sterkhouder geweest. Leuke aankoop voor Ajax!

Beleid moet zijn: op elke positie een volwassen topper of buitencategorie talent, en één extra in elke linie. De rest opvullen met talenten vanaf 18 uit de jeugd. Iets minder kopen mag wel, jeugd perspectief geven. Zoals Bosz zegt, kleine selectie is beter omdat ze dan kansen ruiken.

Opstelling:
Bergwijn/ Forbs Brobbey Georgiër/Godts

Berghuis/Akpom
Tahirovic/Taylor Mannsverk/Vos

Sosa Avila Sutalo Gaaei Hato Kaplan Medic Rensch

Rulli/Gorter

Hoppa nummer 12. Steijn heeft genoeg materiaal gekregen om zijn speelstijl te creëren. Zal nog tijd overheen gaan maar ik ben erg benieuwd hoe hij deze puzzel zal gaan leggen.

Goede aankoop. Avila kan niet alles spelen. Dan zit je met die incompetente nietsnut van een Wijndal opgescheept. Salah Edinne gewoon jong Ajax want daar hoort hij. Met deze Sosa gewoon twee linksbacks. Dat is top.

Jammer dat niet in de meest gewenste posities is geïnvesteerd, namelijk een creatieve nummer 10. En een rechtsbuiten met diepgang. We gaan zien hoe die posities worden ingevuld, al krijg ik met de week minder vertrouwen in dat drietal op de bank. Blijven maar gokken op spelers als Rensch, Wijndal, Bergwijn, Taylor en Brobbey. Al begrijp ik best dat met de komst van twee verse linksbacks het probleem op linksback is getackeld. Maar ik zie die andere vier die ik noem ook keer op keer door de mand vallen. En telkens terug keren in de begin opstelling. Gisteravond was wel echt een dieptepunt, maar besef wel dat dit een van de vele van het laatste jaar is. En dat deze door mij genoemde spelers bijna altijd present waren in die wedstrijden. Dus prima dat er spelers zijn gehaald, na het vertrek van 3 toppers, maar ga nu ook echt het rot uit het elftal snijden. Want ik geef je op een briefje dat Ajax zonder dat vijftal en met het inpassen van de gehaalde spelers er alleen maar vooruit op kan gaan. Er is nog wel behoefte aan twee spelers op de posities die ik in het begin heb genoemd, maar laten we nu maar hopen op herstel. Echter, zonder al te veel creativiteit.

1 september 2023 om 20:04

Maar Steijin had tot nu toch ook niet bijster veel opties voor Brobbey en Wijndal en Rensch. Ja onze nieuwe rechtsback had hij kunnen proberen en Bergwijn mag van mij per direct verkocht worden en Godts had kunnen spelen maar als veel nieuwelingen niet speelgerechtigd zijn dan moet je wel. Ik denk dat Steijn nu ook blij is dat hij eindelijk een paar naar de bank kan verwijzen. En een 10 en rechtsbuiten kunnen in de winter misschien nog gehaald worden als het niet loopt. Maar ik denk dat onze mikaunogwat daar ook goed tot zn recht komt. Die komt echt van alle kanten als je de beelden bekijkt. Wie weet gaat het lopen als een malle over een tijdje en lachen we iedereen uit die meteen al een oordeel had.

2 september 2023 om 00:12

Nu moet Steijn dan maar eens laten zien of hij harde beslissingen niet uit de weg gaat. Want als ik 1 van de 5 door mij genoemde namen aanstaande zondag weer in de begin opstelling tegenkom, weet ik: afgekeurd. By the way, zocht even wat beelden van onze nieuwe linksback, en wat ik zag was niet verkeerd. Zeg maar zeer positief. Hij speelt ook in het Kroatisch elftal, dus is niet een nobody. En speelt al lange tijd in de Bundesliga. Hem vergelijken met Avila is appels met peren vergelijken. Denk dat Sosa voorrang krijgt. Vooral vanwege zijn speelstijl, die heel goed bij Ajax lijkt te passen. Zondag zien we hopelijk al een flink gerenoveerd elftal zonder de bekende slapjanussen.

Mislintat dacht na het zien van Wijndal genoeg is genoeg we kopen er nog 1 haha. Hoor hele goeie verhalen over hem in de Bundesliga. Hopen dat hij kan een hoog niveau laten zien wat Ajax al mist sinds het vertrek van Tagliafico en Blind daar. Avila kan ook eventueel als linker centrale verdediger kunnen dus hij kan een goeie concurrent zijn voor Hato. Jammer dat Salah-Eddine een stap naar PEC heeft afgewezen want hij moet eigenlijk verhuurd worden.

Blij als het straks 12 uur is want ik moet straks juichen voor een elftal waarvan ik zomaar meer dan de helft niet ken. Wat een bizarre transfer window.

Topaankoop. Onverwacht maar wel broodnodig. Zeker als Steijn zoals hij zegt Avila meet centraal ziet en Hato niet alles kan spelen op die leeftijd.

Door alle zelfbenoemde financieel specialisten hier kan Ajax Almada niet kopen omdat hier geen ruimte meer was. Blijkbaar toch nog een potje van 10 miljoen voor een 4e linksback in de selectie…

1 september 2023 om 23:27

Mikautadze + Sosa = transfersom Almada. Zeer vreemd dus. 16 miljoen voor onbewezen talenten (Forbs, Mikautadze) vinden ze prima, maar 26 voor een toptalent gaat te ver?

Jeetje wat een gezeik over de aankopen van Ajax . Meestal die gasten die nooit een bal hebben aangeraakt. Ja een bitter of gehaktbal
Wat een negatieve reacties . Ajax heb zich geplaats voor Europa League.hebben twee wedstrijden nog niet verloren in de competitie. En zitten al te janken . Stelletje mafkezen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren