Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Sosa onthult: 6 spelers van Ajax gingen het gesprek aan met fans over uitfluiten

Laatste update:

Borna Sosa en vijf andere spelers van Ajax, die samen de spelersraad vormen, zijn onlangs met een supportersdelegatie om tafel gegaan om te spreken over verschillende onderwerpen die spelen in de Johan Cruijff ArenA. Ook het uitfluiten van de eigen spelers kwam daarbij ter sprake. Naast Sosa waren Gerónimo Rulli, Devyne Rensch, Jordan Henderson, Steven Berghuis en Steven Bergwijn aanwezig tijdens het ‘goede gesprek’.

Sosa begrijpt dat de supporters kritisch zijn. “Druk van supporters is er altijd wel, maar dit is tot op heden natuurlijk een shitseizoen. Normaal gesproken doorbreek je de negativiteit alleen door succes met een paar zeges op rij. Lukt dat niet, dan wordt elke wedstrijd zwaarder”, aldus de Kroatische linksback tegenover supportersmagazine Ajax Life.

De vleugelverdediger spreekt van een goed gesprek. “Ze gaven onder andere aan dat het voor hen moeilijk is de gehele sfeer in het stadion te beïnvloeden. Je kunt met tweeduizend man wel positief blijven aanmoedigen, maar het lukt niet altijd om iedereen daarin mee te krijgen”, zo onthult Sosa.

Sosa verwacht snel betere tijden in Amsterdam. “Ik zie de progressie wel. We komen vanaf de achttiende plek. Het feit dat we daar stonden, gaf lange tijd veel negatieve energie. Dat is andersom bij de ploegen boven ons. Zij leven het hele seizoen veelal in positivisme.”

De linkspoot heeft een duidelijk doel opgesteld voor het restant van het seizoen. “Wat we dit seizoen ook bereiken, het is in de ogen van supporters onvoldoende. De ranglijst liegt niet. Het enige wat we nog kunnen doen, is alles geven om er het maximale uit te halen. Ajax moet Europees voetbal halen.”

De 26-jarige Sosa kwam afgelopen zomer op Deadline Day voor 8 miljoen euro over van VfB Stuttgart. Sven Mislintat, de door Ajax reeds ontslagen technisch directeur, liet de linksback een rijkelijk contract ondertekenen tot medio 2028.

Het verblijf van Sosa in Amsterdam is echter nog geen succes. De achttienvoudig international van Kroatië kwam tot dusver 1.452 speelminuten in actie namens Ajax, verdeeld over 21 optredens. Daarin gaf Sosa vijf assists.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Eigen spelers uitfluiten heeft ook totaal geen zin. Supporters die dat doen zijn gewoon waardeloos. Natuurlijk mag je verwachtingen hebben en ontevreden zijn, maar uit dat niet door spelers nog onzekerder te maken met dat zielige gefluit.

14 maart 2024 om 14:06

Ben er ook geen fan van, maar eerlijk gezegd speelt Taylor z'n beste voetbal in 2 jaar sinds hij eraf is gegaan met het fluit concert. Zeg niet dat het daar door komt, maar toevallig is het wel.

14 maart 2024 om 14:14

Denk door Jade Anne

14 maart 2024 om 14:15

Qua veldspel vind ik niet. Qua rendement wel. Nu vaker beiden aan elkaar koppelen.

14 maart 2024 om 14:54

Dat is volgens mij alweer uit. Hij had in december even een kleine opleving toen hij er een paar keer op mocht

14 maart 2024 om 15:22

Ze zat anders afgelopen weekend nog in het stadion.

14 maart 2024 om 15:31

Zal nu wel snoepen van iemand anders dan. Of ze hebben het bijgelegd. Lag mij bij dat het alweer klaar was

14 maart 2024 om 16:34

Zou best kunnen aangezien Anton Gaaei opeens een verrassend goeie invalbeurt had

14 maart 2024 om 18:15

Dat Schippie die Gaaei blijft opstellen is pas schandalig! We hebben het hier over een volstrekt Ajax onwaardige speler. Dat die wordt uitgefloten snap ik, hij kan er werkelijk geen klote van en brengt de club in discrediet, elke keer weer. En wat moeten supporters dan doen als spelers er een rotzooi van maken, lijdzaam toekijken? Misschien moeten we dan gewoon maar met z’n allen wegblijven uit t stadion als dit soort beperkte voetballers worden opgesteld.

14 maart 2024 om 18:35

Gaaei er voor de tweede keer voor rust uithalen is schandalig! Dat is één van je jonge nieuwe spelers mentaal helemaal knakken. Het is topsport, dat snap ik, maar je hebt nu eenmaal deze selectie en je moet het met zijn allen doen. Spelers, staf en supporters!


Tuurlijk mag men ontevreden zijn, zeker dit seizoen, ik ben als Ajacied ook niet tevreden. Maar uitfluiten helpt niks!

Die jongens zijn allemaal nieuw, moeten wennen aan het systeem, spreken de taal waarschijnlijk niet of half en komen bij een club in zware tijden. Gek he, dat zulke jonge jongens dan nog moeten wennen en zelfvertrouwen kweken.

Man, man, man, het menselijke is soms ver te zoeken bij de 'supporters'...

Ik vind dat uitfluiten van eigen spelers niet chique.

Maar ik kan toch niet ontkennen dat 'het enige wat we nog kunnen doen, is alles geven om er het maximale uit te halen.' ik niet terug zie in het spelbeeld. Als je eerder dit seizoen tegen Fortuna gelijk speelt, en je krijgt nu kans op revanche in eigen huis, en je komt na 9 minuten met 1-0 voor, dan is er echt geen enkele manier mogelijk als je dit wilt beweren, dat je de wedstrijd nog uit handen geeft.

Dat hij ook beweerd progressie te zien is puur voor de bühne. Want niemand in het stadion ziet dat, of het is marginaal.

14 maart 2024 om 14:31

Er is wel progressie. Het scheelt 0,6 punten per wedstrijd tussen Steijn en Van 't Schip. Nou had Ajax wel een zwaar schema onder Steijn, maar de kans is wel aanwezig dat je dan op plaats 10 of zo had gestaan.

Verder moet je zo onderhand wel een keer concluderen dat het mentale aspect maar zoveel oplost binnen dit Ajax. Er zit gewoon geen balans in die ploeg en het middenveld heeft te weinig defensieve kwaliteiten om de wanstanden in de verdediging te compenseren, terwijl het middenveld ook te weinig creativiteit heeft om echt iets toe te voegen aan het aanvallende aspect.

14 maart 2024 om 15:04

Ik mis vooral een creatieve speler op het midden, die een actie in huis heeft.

14 maart 2024 om 18:16

@sirius, het is vooral een groot gebrek aan kwaliteit. Te veel Ajax onwaardige spelers.

Dat zal een goed gesprek zijn geweest zeg. 3 die de taal niet spreken, Rulli die volgens mij geen eens Engels spreekt, of ik moet er naast zitten, en Berghuis, die kan zich dan wel goed uitdrukken maar voelt zich nogal snel aangevallen, Bergwijn die amper normaal Nederlands spreekt en Rensch die doorgaans vrij verlegen overkomt. Dat zal vast een verhelderend gesprek zijn geweest.

14 maart 2024 om 14:11

Rulli spreekt wel degelijk Engels, en de beeldvorming rond Berghuis vind ik onterecht. Ja, hij kan in het veld snel gepikeerd raken, maar ik vind hem juist zeer volwassen ogen wanneer hij voor de camera staat. Het gesprek zal ongetwijfeld in het Engels zijn gevoerd, maar dat is voor Nederlanders doorgaans toch helemaal geen issue?

14 maart 2024 om 14:15

Berghuis is een intelligente gast, je hoeft er niet voor gestudeerd te hebben om tot die conclusie te komen, maar hij komt op mij ook altijd wel een beetje gepikeerd over. Of hij zich overal en altijd niet begrepen voelt en zich ondergewaardeerd voelt.

14 maart 2024 om 15:39

Lichte Calimero vibes krijg ik toch wel altijd bij hem.

14 maart 2024 om 14:13

Wat doet Sosa daarin? Die heeft echt zo'n totaal gebrek aan charisma, mentaliteit, of inzet in het veld. Berghuis, Bergwijn, Rensch, Rulli snap ik wel, Rensch als jeugdspeler, de anderen als ervaren jongens. Maar goed, dit groepje toont ook wel het gebrek aan leiders bij Ajax.

14 maart 2024 om 15:59

Getuigt toch juist van de juiste mentaliteit, dat hij zich daarbij aansluit en het gesprek aangaat? Volgens mij kennen wij de beste jongen allebei niet persoonlijk, je oordeelt nu erg op aannames en onderbuik. De enige keren dat ik hem heb horen spreken, zoals bij de ajaxlife podcast komt hij erg goed uit zijn woorden. Oogt erg slim en kan mij goed voorstellen waarom de groep (zeker de niet nederlandse spelers hem daar graag bij hebben).

14 maart 2024 om 14:20

Lekker veel aannamens op de donderdag. Heerlijk!

14 maart 2024 om 14:23

wat is normaal nederlands volgens jouw?

14 maart 2024 om 14:26

Laat ik zeggen dat het fijn zou zijn wanneer je je goed kan uitdrukken in het Nederlands. Zoals Berghuis dat doet.

14 maart 2024 om 16:21

Ik geloof overigens dat de gemiddelde supporter de Nederlandse taal ook niet spreekt, dus daar kunnen de spelers van Ajax niet direct iets aan doen.

14 maart 2024 om 17:23

Als ze in gesprek waren met mensen van de harde kern, dan is de kans bijna nul procent dat die gasten wel de taal spreken. Dus dan maakt dat niet zo bijster veel uit.

14 maart 2024 om 17:48

@Tinus88 wat een gekke zure reactie zeg. Je hoeft geen taalpurist te zijn om je standpunten verstaanbaar te kunnen maken toch? Om ze daarop te bekritiseren vol aannames vind ik van minder niveau getuigen eerlijk gezegd. Wel goed dat ze dit doen om eventuele andere uit de hand lopende taferelen te voorkomen. We weten allemaal hoe ze zich kunnen gedragen gekeken naar afgelopen tijden

Ik hoop daarom dat ze zo stinkend hun best doen vanavond. Het is een rot seizoen, wat er ook gebeurt. Ook al pak je de 4de plek nog. Het enige wat het nog een mooi seizoen kan laten eindigen is die Conference League.

14 maart 2024 om 16:31

Ach, wij zijn in ieder geval de laatste Nederlandse club die Europees nog actief is. 😉

14 maart 2024 om 16:51

Hahah ja nog een paar uurtjes in elk geval...

14 maart 2024 om 18:45

Minimaal 24u langer volgehouden dan PSV ;-)

Veel open deuren, waarbij het goed is dat ze in gesprek zijn gegaan rondom het uitfluiten, wat volstrekt belachelijk is. Ik heb zo nu en dan ook een hele duidelijke (negatieve) mening over bepaalde spelers, maar ze (in eigen huis?!) uitfluiten gaat natuurlijk nooit zorgen voor betere resultaten. Een fluitconcert richting het gehele team als de prestaties slecht zijn kan ik inkomen, maar individueel iemand opbreken heb je niks aan.

Ik denk dat na het dieptepunt tegen Feyenoord de meeste supporters het goed hebben opgepakt. In tegenstelling tot het begin van deze eeuw blijven de supporters trouw iedere wedstrijd komen en blijven ze zingen en supporten. Na dreun op dreun te moeten verwerken mag je ook af en toe bij een wissel of in de rust je onvrede laten blijken door even te fluiten. Door de wedstrijd heen supporten en op gekozen momenten laten blijken dat dit nooit de standaard mag worden.

Mooi dat Rulli ondanks zijn reserverol toch alles geeft voor Ajax. Had zelfs geen enkele twijfel toen die werd gevraagd om voor Jong Ajax te spelen. Dat is wel een goeie persoonlijkheid. En ik hoop dat hij volgend seizoen een mooie club kan vinden waar die gewoon weer 1e keeper wordt. Heeft gewoon pech dat hij lang geblesseerd raakte en Ramaj zijn kans heeft gepakt.

14 maart 2024 om 14:16

Helemaal eens. Vooral de media maakte er van dat hij ongelukkig en ongemotiveerd was. Die gozer zat gewoon te stralen na een interview met Jong Ajax. Grote klasse en gun hem het aller beste

Dat gesprek aangaan is netjes. Je verlaagt je niet tot het niveau van de mensen waarmee je praat. Toch bestaat de rest veelal uit open deuren als 'we komen vanaf plek 18' en 'de concurrentie leeft het seizoen vanuit positiviteit'.

Tja, je bent speler van Ajax, niet van pakweg Excelsior. Buiten het feit dat het begin van het seizoen sowieso een vertekend beeld gaf door een wedstrijd die ze tegoed hadden (rkc) en waarbij 3 punten veel deed voor de stand op de ranglijst, mag je helemaal niet in een dergelijke positie komen.

Er is gewoon iets fundamenteels mis met dit Ajax. Het maakt niet uit hoe dit Ajax speelt, je krijgt er gewoon geen balans in. Die wisselwerking tussen de onderlinge verdedigers en de verdediging en het middenveld is er niet. Dat is een combinatie van een gebrek aan kwaliteit en de afwezigheid van specifieke eigenschappen die er moeten zijn om stabiliteit in de verdediging te krijgen.

Zo maakt het niet uit of je nou 2 of 3 centrale verdedigers opstelt. Ze staan namelijk alle drie te schutteren. Daardoor maakt het ook niet uit hoe je Sosa gebruikt, want de man kan toch niet verdedigen. De rechterkant is misschien nog wel erger, want Gooijer heeft het niveau nog lang niet en Gaaei lijkt een veel slechtere versie van Sosa.

14 maart 2024 om 17:48

Dus is de selectie niet in balans, maar daar kunnen die spelers niets aan doen en van uitfluiten gaan zij niet beter spelen. Zo'n Sutalo staat stijf van de zenuwen als hij moet voetballen.

Is er iets fundamenteels mis? Ja. Balans. Naar voren voetballen. Aansluiten. Overnemen. Duels winnen. Lef tonen. Maar het probleem zit vooral op de vleugel, niet in de achterhoede.

Uitfluiten aanpakken is mooi, maar wanneer gaan ze wat doen aan thuisfluiten?

14 maart 2024 om 16:08

Thuisfluiten gebeurt voornamelijk in de kuip, dat aanpakken heb je als ajax niet zoveel aan nu😜

-Ze gaven onder andere aan dat het voor hen moeilijk is de gehele sfeer in het stadion te beïnvloeden-

Nou ja, dit is ook weer het andere uiterste. Als het niet om aan te zien is, dan vind ik het niet gek dat het mogelijk is om de handjes op elkaar te krijgen. Dat zou ook wel een bizarre polonaise zijn, bij 2-0 achter.

Maar het gaat er om dat je niet je eigen spelers uitfluit.

21 optredens en 5 assits is eigenlijk helemaal niet slecht. Bedenk daarbij dat hij niet altijd basisspeler is geweest. Ik zou hem niet bij het grof vuil zetten aan het eind van dit seizoen.

14 maart 2024 om 15:48

Kijk ook even naar zijn verdedigende kwaliteiten dit seizoen 😉

14 maart 2024 om 16:49

Verdediging is er wel wat op aan te merken en uiteraard is het in de basis een linksback maar met een goed tactisch plan kunnen zijn tekortkomingen door anderen worden opgevangen.

14 maart 2024 om 16:09

Als je het deelt door het aantal minuten is het aanvallend nog indrukwekkender. Ik zou hem en Wijndal beide de voorbereiding laten starten en vanuit daar kijken wie de voorkeur krijgt. Aan beide ook nog wel wat te verdienen denk ik dus beide behouden lijkt me duur.

Een keer fluiten moet echt prima kunnen. Als je ziet hoe sommige jongens bij Ajax op het veld lopen, mag je als publiek wel duidelijk laten weten dat je meer verwacht. Je moet alleen niet constant een zo'n jongen pakken of het wedstrijden achter elkaar blijven doen. Overigens verwacht ik weinig van zo'n gesprek, vooral een paar one-liners over en weer.

Bijzondere samenstelling voor de spelersraad. Vind dat Brobbey en Taylor er ook wel in thuis horen, al vind ik ook dat elk groepje vertegenwoordigd moet zijn en dat lijkt in deze spelersraad wel het geval.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren