Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Ajax heeft na dertig duels gewoon één punt meer dan vorig seizoen, hè'

Laatste update:
/

PSV viert zaterdag als alles volgens plan verloopt de 22e landstitel in de clubhistorie. Bij winst op sc Heerenveen is het elftal van Phillip Cocu niet meer te achterhalen door de concurrentie en kan het feest losbarsten. Op dat succes valt volgens oud-aanvoerder Mark van Bommel helemaal niks af te dingen.

De voormalig international wijst daarvoor op de prestaties van naaste belager Ajax, dat dit seizoen voor het eerst in vijf jaar de titel aan een andere club moet laten. "Ik kan de mensen die wijzen op het steeds maar weer verkopen van de belangrijkste spelers door Ajax wel begrijpen, maar Ajax heeft na dertig wedstrijden gewoon één punt mee dan vorig seizoen, hè", haalt Van Bommel aan in Voetbal International.

Niet het falen van Ajax, maar de eigen prestaties liggen dan ook ten grondslag aan het naderende kampioenschap van de Eindhovenaren. "Het is echt PSV dat de grote progressie heeft geboekt en daarom straks de terechte kampioen is." De laatste keer dat PSV de landstitel won was in 2008. Evenals Ajax de afgelopen jaren, won de club de prijs destijds vier keer op rij.

Zie jij PSV volgend jaar een rol van betekenis spelen in Europa?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tijd voor Feyenoord om binnenkort ook maar even 4x achter elkaar kampioen te worden

ON: Ik denk dat PSV de terechte kampioen is, zelfs als ze heel slecht speelden, haalden ze de drie punten binnen, een kenmerk van een kampioen vind ik

16 april 2015 om 13:30

Ajax speelde nog vaker slecht dan PSV en haalde dan 3 punten binnen, dus dat is een onzinargument. Het kenmerk van de kampioen is gewoon dat je beduidend beter bent dan de concurrentie, en dat is PSV gebleken dit jaar.

16 april 2015 om 13:35

Beduidend beter absoluut niet. Wel veruit de meest constante ploeg. Ajax en vooral Feyenoord hebben, zoals zo vaak, veel te veel punten laten liggen tegen mindere teams. Dat is PSV bijna nooit gebeurd dit seizoen, zij het met hier en daar wat geluk en op het nippertje maar toch. Dat is wat PSV de terechte kampioen maakt dit seizoen. Die hebben het minst verzaakt.

16 april 2015 om 13:38

Hoe vaak hebben ze niet een wedstrijd gewonnen waarvan iedereen achteraf zei: 'dat is het geluk dat een kampioen heeft'.

Ajax was gewoon niet geweldig dit seizoen, maar heeft net als PSV nu een team dat straks 2-3 jaar met elkaar speelt. Als ze net als PSV gewoon 2-3 goede aankopen doen of huren dan zie ik Ajax gewoon weer kampioen worden.

Lcv: Anthony Brooks (hertha Bsc), linksbenige powerhouse met goede trap, zal tussen de 4-7 miljoen kosten.
LB: Insua (atletico Madrid), aanvallend ingestelde LB met ervaring en mag weg van Atletico. Zal rond de 3 miljoen kosten.
Cvm: Behrami (hsv), flinke dosis agressie en voetballend vermogen, ligt niet goed in de groep bij het degraderende Hsv.
Gezien HSV er zelf maar 3,5 miljoen voor hem heeft betaald en hij al 29 is zal die qua transfersom prima te halen zijn.

16 april 2015 om 13:39

10 punten is beduidend beter.

16 april 2015 om 13:42

Dus jij wilt zeggen dat griekenland in 2002 een wereldefltal had?

16 april 2015 om 13:44

Sorry maar hoe kun je serieus zeggen dat PSV niet beduidend beter is dan Ajax en Feyenoord? Het heeft 10 en 18 (!) punten meer dan beide ploegen. Als dat niet beduidend beter is dan weet ik het ook niet meer. Qua spel vermaakt PSV misschien niet, maar dat doet Ajax ook niet en Feyenoord presteert gewoonweg slecht in uitwedstrijden tegen kleintjes. Beide geen waardige kampioen dus, in tegenstelling tot PSV

16 april 2015 om 13:45

Griekenland in 2002 een wereldelftal? Nee zeker niet want toen deden ze geeneens mee met het wk 😉

16 april 2015 om 13:46

Nee een europees elftal!

16 april 2015 om 13:48

Nee, maar in 2004 wel. ;-)

16 april 2015 om 13:51

@ Hoppa!

Eens, PSV was dit seizoen beduidend beter. Daarnaast heeft PSV een paar wedstrijden op karakter over de streep getrokken. En dat was juist de kracht die Ajax de afgelopen 4 seizoenen had en dit jaar mistte. Het karakter om ook een draak van een wedstrijd binnen te halen.

Maar ik ben het wel met van Bommel eens. Indirect zegt hij dat Ajax geeneens zo dramatisch was en het slechte spel van de afgelopen 3 weken daargelaten was Ajax geeneens zo ongelofelijk slecht. Dit seizoen was de titel de doelstelling maar een jaar tweede is ook geen schande. Je kan niet altijd kampioen worden. PSV is het gheeel terecht dit jaar.

Maar in zo een jaar moet je kijken naar de toekomst. BIj Ajax ligt de gehele selectie vast tot medio 2018 en vele uitschieters naar 2019 of zelfs 2020. Met de financiële slagkracht kan Ajax in principe zorgen dat deze groep voor minimaal 2 jaar bij elkaar blijft. En daarom heb ik het volste vertrouwen in dit seizoen.

Tenslotte moet PSV hun 2 sterkhouders gaan vervangen. Staat bij Feyenoord Clasie op de rand van vertrekken. Laat die ploegen dat ook maar eens opvangen.

16 april 2015 om 13:59

@ Slechtekont

Een paar leuke namen, maar d eenige die me aantrekt is Insua van Atletico. Voor de rest denk ik bij mezelf dat je ze lekker links moet laten liggen. Een LCV van Hertha BSC die niet zo best zijn en 45 doelpunten om de oren heeft gekregen in 28 wedstrijden. En over Behrami, tja iemand die zichzelf zo gemakkelijk onmogelijk maakt hoeft ik helemaal niet te zien. Dat moet je gewoon niet willen.

Ook in oud spelers moet je niet teveel zoeken. Sneijder, De Jong en Huntelaar zouden heel veel toevoegen maar zijn gewoon weg on haalbaar. En met alle respect voor Heitinga (bankzitter Hertha), Emanuelson (atalanta) en VD Vaart (wissel Hsv). Die gaan Ajax ook niet naar een hoger plan brengen.

Er zijn wel een aantal mogelijke opties, alleen moet je een beetje geluk hebben daarmee. Guardado bij PSV was tenslotte ook slechts het B-plan nadat 8 miljoen voor Defour afgewezen was. Om maar aan te geven hoeveel geluk je soms moet hebben.

16 april 2015 om 14:00

Tuurlijk is PSV beduidend beter dit seizoen. Geen enkele ploeg komt in de buurt, maar Ajax had ook 7 punten meer dan zowel PSV als Feyenoord @ seizoen 2012/2013. Ze verloren zelfs maar 2 x dat jaar nota bene alleen maar van Vitesse! Toch is Ajax volgens velen hier de kampioen vd armoede in de tijden dat Frank de titels won. Iets met 2 maten meten...

16 april 2015 om 14:01

Psv is gewoon het minst slecht van allemaal. Ook niet goed maar wel beter dan de rest dit seizoen. Het niveau is van alle clubs sowieso treurig als je het gaat vergelijken met het buitenland. Misschien moeten we dat geen eens meer doen. Maar dan zakken we nog verder af. De europa leaugue is al te hoog gegrepen. Het niveau van de eredivisie moet omhoog

16 april 2015 om 14:11

wel een Europaelftal en dat is ook niet slecht .

16 april 2015 om 14:13

Zijn wel goede spelers die je opnoemt. Vind ze ook wel passen

16 april 2015 om 14:22

Heb je helemaal gelijk in. Psv verdient het dit jaar, Ajax de afgelopen 4 jaar. Kampioen van de armoede is onzin. Heb de afgelopen jaren geen moment het idee gehad dat Ajax onterecht kampioen was. Mensen die dat niet kunnen toegeven moeten hun bril eens afzetten. Er zijn meer goede clubs dan je eigen clubje..

16 april 2015 om 15:04

Beduidend beter zou ik ze noemen dan feyenoord en ajax als ze geen verliespunten hadden over de wedstrijden tegen feyenoord en ajax.. Tegen feyenoord thuis is psv echt goed weggekomen, feyenoord was echt heel sterk en die wedstrijd was ook bepalend voor beiden ploegen denk ik.

16 april 2015 om 15:08

Geen wereldelftal maar wel het beste collectief

16 april 2015 om 15:25

Griekenland deed niet eens mee aan het WK in 2002.
Waar heb je het over?

16 april 2015 om 18:09

Straks ff kijken wat ze in de cl presteren, kan bijna niet wachten

16 april 2015 om 18:47

Dat zou pas een verrassing zijn aangezien ze sinds 1970 pas 4x kampioen zijn geweest

Of PSV een betekenis zal spelen in Europa zal helemaal aan de selectie liggen van volgend jaar. Wanneer ze sterke vervangers halen voor Wijnaldum en Depay zie ik met een gunstige loting nog wel leuke dingen doen!

16 april 2015 om 14:06

Zitten ze qua loting nog in een andere pot ofzo? Of hebben ze evenveel kans op zo'n zware poule als die Ajax afgelopen jaren geloot heeft?

16 april 2015 om 14:22

De kans dat ze in een zelfde poel komen als Ajax de afgelopen jaren is zeker mogelijk..

16 april 2015 om 14:38

Poule 4 komen ze, en met geluk in poule 3. Maar dan alsnog zie ik ze kansloos verliezen als ze depay en wijnaldum kwijt raken.

16 april 2015 om 14:41

Qua poule zal het niet uit maken. Ajax staat de laatste jaren vrij stabiel tussen plek 25 en 30 op de raking (nu 26e) en zit daarmee steevast in pot 3 bij de loting. PSV staat nu op plek 30 en zal daarmee ook in pot 3 terecht gaan komen. Dan heb je (waarschijnlijk) dus 1 echte toploeg tegen en 1 team dat daar net onder zit uit pot 1 en 2, met een waarschijnlijk mindere ploeg uit pot 4.
Garanties op een gunstige/ongunstige poule heb je natuurlijk nooit met die potten, kijk maar naar het seizoen dat Ajax uit pot 4 Dortmund tegen kreeg, die uiteindelijk de finale haalden.
Je kunt er wel bijna vanuit gaan dat het een gigantisch zware kluif zal zijn om bij de eerste 2 te eindigen, omdat in pot 2 het komende seizoen waarschijnlijk onder andere Juventus, Leverkusen, Man City, PSG en Zenit zullen zitten.

16 april 2015 om 14:57

thanks voor de uitleg

16 april 2015 om 18:10

Alles in de poel wordt zwaar

Sluit ik mij volledig bij aan. Psv de dik verdiende kampioen, al moet ik nog wel zien of het tegen de friesen gaat lukken. Psv dit jaar het meest stabiel met een super eerste seizoenshelft. Niet dat ik psv nou zo geweldig vind dit jaar maar ze steken er wel met kop en schouders boven uit.

Ja hoor Markie, was jij niet degene die dit zei twee jaar geleden:
"het kampioenschap is niet de verdienste van Ajax, maar kwam tot stand door het falen van Psv", aldus Van Bommel in gesprek met Eredivisie Live.

Tuurlijk wordt PSV terecht kampioen en is dat de verdienste van henzelf. Iedere kampioen wordt kampioen omdat de concurrenten punten laten liggen. Maar ik denk ook dat iedereen het er wel over eens is dat Ajax een zeer matig seizoen draait en geen serieuze concurrent was voor PSV dit jaar. Laten we hopen dat het volgend jaar spannend wordt tot het einde.

16 april 2015 om 13:33

Dat is precies wat van bommel aangeeft. Ajax heeft een punt meer dan vorig jaar, maar nu is het ineens slecht? Het is al jaren slecht, maar de concurrentie was dus nog slechter. Daar is dit jaar geen sprake van. PSV was met de cijfers van dit jaar ook in voorgaande jaren dus ruim kampioen geworden.

16 april 2015 om 15:33

Is dat zo? Stukje scorebord journalistiek! Het kan ook zijn dat de tegenstanders een stuk sterker waren en dus moeilijker om punten tegen te halen.

16 april 2015 om 15:35

Natuurlijk was PSV met het huidige puntenaantal de afgelopen jaren kampioen geworden. Het was alleen een stuk moeilijker geweest omdat het niveau van de eredivisie alleen maar daalt.

16 april 2015 om 17:40

Dat geldt dan toch voor alle clubs die strijden om de titel?

16 april 2015 om 13:33

Daar heeft hij natuurlijk wel gedeeltelijk gelijk in, de selectie van PSV was toen niet in balans. Een gruwelijk goede aanval en middenveld met spelers zoals Mertens, Lens, Strootman, Toivonen en Van Bommel maar verdedigers die er niks van bakte. Met een betere verdediging hadden ze toen met 2 vingers in de neus kampioen moeten worden.
Nu wordt PSV ook met 2 vingers in de neus kampioen omdat de selectie nu wel in balans is betere verdedigers en met Guardado en De Jong is de nodige ervaring binnengehaald. Bruma Rekik en Isimat staan er als ze er moeten zijn en ook Willems en Arias hebben ontzettend veel progressie geboekt.

16 april 2015 om 13:36

Niet mee eens, ajax heeft meer punten dan dat ze haalden uit de voorgaande jaren waar ze wel kampioen werden. Ajax is niet slechter geworden, maar PSV is beter geworden

16 april 2015 om 13:40

Als je Ajax ziet spelen, dan kun je niet anders concluderen dan dat ze slechter zijn geworden. Puntenaantallen met elkaar vergelijken is nutteloos aangezien geen enkel team in dezelfde samenstelling speelt. Ajax domineert geen enkele wedstrijd meer en hebben elke keer moeite om te winnen. Dat was vorige jaren echt anders

16 april 2015 om 14:01

@ Jaribergkamp10

Dit seizoen lukte he tniet, maar dit is ook de eerste keer onder de Boer dat hij een selectie heeft die allemaal nog 3 jaar vastliggen en hij dus meerdere jaren met dezelfde kern kan gaan werken. Oftewel als hij het eerste jaar met een niet ingespeelde selectie meer punten behaald als het jaar ervoor. Wat gebeurt er als hij weer een jaar verder is en eventueel 1 of 2 aankopen heeft gedaan?

Voor komend seizoen moet men 1 ding: vertrouwen houden.

16 april 2015 om 15:38

@ KoenBrandt : je moet niet alleen kijken naar puntenaantal. Het niveau van de eredivisie wordt alsmaar slechter. Verleden jaar en de jaren ervoor lag het niveau gewoon echt hoger en was het moeilijker om punten te pakken

16 april 2015 om 13:52

Lees de tekst anders een.. ajax heeft maar 1 punt minder dan vorig seizoen.

Dus psv word dan niet echt kampioen door het falen van ajax maar omdat het zelf meer punten haalt

'zie jij PSV volgend jaar een rol van betekenis spelen in Europa?'

Nee, dat gaat niet gebeuren.
Het tijdperk dat Nederlandse clubs potten konden breken ligt ver achter ons, het was het PSV van Van Bommel die dat voor het laatst voor elkaar kreeg.
Wij moeten ons plaatsen voor de CL, dat geld meepakken, die wedstrijdjes uitspelen en daarna weer lekker in de Europa League gaan spelen.

16 april 2015 om 13:32

Ligt eraan wat je verstaat onder een rol van betekenis. De tweede ronde is echt wel mogelijk met een gunstige loting. Helaas heeft Ajax geen gunstige loting gehad de afgelopen vier jaar, maar als je een zwakke tegenstander treft uit pot 2 dan kun je best de tweede ronde halen.

16 april 2015 om 13:34

Ja met een goede loting is de kans er natuurlijk wel, maar Ajax heeft al 4 jaar een zeer slechte loting dus ik hou geen rekening met een eventuele goede loting.

16 april 2015 om 13:38

Een goede loting in de CL is bijna onmogelijk, zeker gezien de prestaties in de EL na de winter. Dan moet je toch eerst eens zorgen dat je weer eens een kwartfinale haalt.

16 april 2015 om 13:39

Ajax heeft 1 jaar een aardige loting gehad. Als ik het me goed herinner dan was dat met een zwak AC Milan. Een grote naam maar inmiddels echt geen grote ploeg meer (qua prestaties.)

Dat jaar hadden ze 2e kunnen worden met wat meer geluk/kwaliteit. De andere jaren waren ze inderdaad gewoon kansloos.

16 april 2015 om 13:45

2013/2014, was de poule met Celtic, Ac Milan en Barcelona. De thuiswinst op Barcelona staat velen nog helder voor de geest, maar ondertussen werd er wel verloren van Celtic en kwamen ze twee keer niet verder dan een gelijkspel tegen Ac Milan. Ac Milan was toen al sterk in verval en werd na de poulefase ook genadeloos afgeslacht door Atletico Madrid.

16 april 2015 om 13:54

Klopt, dat jaar had Ajax ook door moeten gaan. Ze waren tweemaal de betere ploeg tegen Milaan en als vd Hoorn niet die domme actie met Balotelli was aangegaan was dat ook gewoon gebeurd

16 april 2015 om 13:54

@ Baardgasmus

Dat is inderdaad het jaar geweest dat Ajax door had moeten bekeren. De andere jaren valt relatief weinig te verwijten. Maar dat jaar zijn er weinig excuses, dat had het jaar moeten wezen.

16 april 2015 om 16:40

Een van de andere jaren was er toch ook nog de knipoog-Kroaat? Ook dat jaar had Ajax door moeten gaan. Toen was het niet eens aan henzelf te danken, maar aan die belachelijke uitslag bij Lyon - Zagreb ofzo.

Tegen Milan had Ajax het gewoon zelf af moeten maken. Speelden driekwart wedstrijd met een man meer.

Heel jammer, maar als je realistisch gaat kijken naar wat PSV volgend seizoen overhoud (depay zal vertrekken evenals Wijnaldum) dan verwacht ik dat PSV voor europees voetbal teveel inlevert om echt mee te doen. Ze hebben dit seizoen tegen Estoril (als ik mij niet vergis) al laten zien dat ze niet eens zo bijzonder sterk zijn. Ik hoop natuurlijk op het beste voor het Nederlandse voetbal maar ik moet het allemaal nog maar zien gebeuren volgend seizoen...

16 april 2015 om 13:38

Ik vraag me echt af hoe dat dadelijk gaat in de CL.

Afgelopen seizoenen leek de EL ze gewoon niet zoveel te interesseren. Zelfs als ze met de beste 11 speelde dan was het nog niet om aan te zien en was er ook geen vechtlust of een duidelijke wil om te winnen.

Ik hoop dat dat aankomend jaar in de CL anders is, anders gaat PSV kansloos als 4e eindigen en dat moeten ze met hun kwaliteiten (met een normale loting) voorkomen.

Ben benieuwd hoe PSV het gaat oplossen met de verkoop van Depay en Wijnaldum. Als ze dat niet goed weten op te vangen hebben ze volgend jaar een probleem, dan zullen Ajax en Feyenoord ze wel weer passeren. Kunnen Zyech en Corona wel overnemen, maar daar moet gewoon voor betaald worden. Twente heeft al aangegeven geduld te hebben met de verkoop van spelers.

16 april 2015 om 13:35

Natuurlijk geeft Twente dat aan... Die zijn ook niet gek. Helaas voor Twente zijn ze gewoon genoodzaakt om te verkopen. Als die jongens in Nederland willen blijven dan zijn er maar 3 clubs waar je eventueel naartoe kan. Er van uitgaande dat Ajax Gudelj haalt vallen zij dus al af en Feyenoord zal eerst moeten verkopen voor ze iets kunnen.

PSV is in Nederland dus voorlopig de enige optie en dus blijft de prijs ook laag... Die gaat pas omhoog als meerdere clubs tegen elkaar op gaan bieden.

16 april 2015 om 13:38

Van der Laan heeft al aangegeven bij te springen wat nodig is, al is het tot de laatste dag van de transfer periode. De RvC wil gewoon geld terug zien en dat is gewoon mogelijk. Een aantal spelers staat gewoon in de belangstelling van NL clubs en buitenlandse clubs. Zelfs Castangnios is al bij meerdere clubs in beeld. Dus je kunt gewoon gaan pokeren en dat zal Twente dus ook gewoon gaan doen. Tevens is van der Laan dat ook gewoon verplicht naar de supporters toe.

16 april 2015 om 13:42

Voor Castagnois ben ik ook niet zo bang. Dat is een jonge Nederlandse spits die toch een aardige naam in het buitenland heeft. Die zie ik ook geen stap meer in Nederland maken (De Top 3 heeft ook geen extra spits meer nodig).

Ik doelde vooral op de jongens die nog in Nederland willen blijven. Degene die naar het buitenland willen daar komt het echt wel goed mee, dat geloof ik wel.
Ik kan me niet voorstellen dat jongens als Ziyech, Tapia en in mindere mate Corona (dit is voor hem al buitenland) wegwillen uit Nederland en dan wordt het een stuk lastiger als ze wel weg moeten bij Twente...

16 april 2015 om 13:46

Corona heeft Twente ook geen haast mee, iedereen roept maar ophalen, maar Twente betaald niet een gods vermogen. Die 70% 30% deal is ook kwa salaris. Dus laat het 3 ton per jaar zijn. Twente zal er gewoon alles aan alles doen om goed te boeren en dat moet ook wel lukken. Luc is gewoon een ideale 2 spitsen spits.

16 april 2015 om 13:54

Ik heb geen idee wie er daadwerkelijk "moeten" vertrekken bij Twente aankomende zomer om het salarishuis weer op orde te krijgen.

Als ik de media een beetje volg kom ik hier op uit:
- Castaignos (zal wel Engeland worden)
- Bjelland (???)
- Ziyech (???)
- Corona (psv?)

Of zit ik hier totaal mis?

16 april 2015 om 14:02

Bovenste 2 sowieso. Daarnaast gaan er assistenten weg opbrengst 8 ton. Dus dan zit je gezamenlijk al op 2,4 miljoen. Bengtson ook al vertrokken opbrengst salaris pak hem beet 8 ton. Dan nog aflopende contracten Orlando Engelaar, Dico Koppers, Ryo Miyaichi, Tim Breukers, Andrej Rendla en Filip Bednarek. Laat dat eens 2,5 miljoen opbrengen als het niet meer is. Dus krijg je 2,4 +0,8+2,5=5,7 zit je al bijna op de gewenste 6 miljoen. Dan nog 18 mensen eruit, salaris van 400.000 en dan heb je 6,1 miljoen.

Dit is ff ruwe schatting. Of die helemaal klopt weet ik niet, maar denk dat je zo redelijk in de buurt zit.

16 april 2015 om 14:09

Je zal nog iets meer moeten bezuinigen aan groot verdieners gok ik. Er vertrekken namelijk 9 spelers volgens jouw lijstje en een deel kan je opvangen met het inkrimpen van de selectie en jeugdspelers maar niet allemaal.

Er zullen dan waarschijnlijk 2 gehuurde/transfervrije spelers komen maar die kosten ook salaris al zal dat duidelijk minder zijn dan de vertrekkende spelers natuurlijk.

16 april 2015 om 14:14

klopt, maar je kunt het ook opvangen met spelers van Jong. Zijn ook allemaal contract spelers.en zitten er ook wel een paar bij die wat kunnen opvangen. En even afwachten hoe het met Schreuder afloopt. Want als die alsnog opstapt, levert dat ook om de nabij 5,5 ton op. Jansen zal ook wel 4 ton opstrijken. Maar die namen die ik noemde zijn zeker weg of staan in de verkoop. De rest zal wel los lopen denk ik.

16 april 2015 om 13:36

Nee, geen Ziyech; Ziyech én Maher gaat gewoon niet werken. We hebben power/fysieke kracht nodig op dat middenveld. Corona zie ik wel naar Eindhoven komen, de aanwezigheid van Guardado kan daar een rol in spelen.

16 april 2015 om 14:17

Corona is te duur voor Psv. Zal je snel rond een bedrag van 15 a 20 miljoen uitkomen. Daar heeft Twente ook geen haast die te verkopen, want die kost niet de kop. Zijn investeerders betalen groot deel van zijn salaris en die willen winst zien.

elke club die aan het eind van de rit bovenaan staat is de terechte kampioen.

De statistieken spreken voor zich, volgens mij heeft PSV veel betere cijfers dan Ajax de afgelopen 4 jaar. In het geval van PSV kan je m.i. dus ook niet spreken van de kampioen van de armoede

16 april 2015 om 13:39

Als psv betere cijfers heeft de afgelopen 4 jaar, hoe kan het dan dat ze nu pas kampioen worden?

16 april 2015 om 13:43

De cijfers van PSV dit jaar zijn veel beter dan de cijfers die Ajax de afgelopen 4 jaar dat ze kampioen werden had. Dat is wat hij bedoeld.

16 april 2015 om 14:36

M1ch43l
Dank u ;-)

16 april 2015 om 13:43

Vind ik wel meevallen, voorgaande jaren was de subtop gewoon sterker. Daarom zijn de punten makkelijker te behalen. Met dit team had Ajax vorig jaar zeker minder punten behaald. Feyenoord was op volle sterkte, Twente en Vitesse. PSV wint terecht, maar als voorgaande jaren Ajax kampioen van de armoede was dan is PSV niets meer, of hebben ze fantastisch en oogstrelend voetbal op de mat gelegd?

16 april 2015 om 14:37

Geen oogstrelend voetbal maar wel een stuk minder verliespunten. Dat vind ik zwaarder wegen om een team kampioen van de armoede te noemen dan mooi voetbal.

16 april 2015 om 16:52

Dat er dus meer punten wordt gehaald dan de voorgaande jaren komt dus alleen maar om de zwakkere subtop. Dat is de enige reden, daarom zeg ik ook dat dit Ajax vorig jaar minder punten had gehaald.

Dus wat maakt PSV geen kampioen van de armoede dan? Alleen omdat ze meer punten hebben dan de concurrentie? Dat is omdat dat concurrentie bizar zwak was dit jaar, daarom kan je dus wel stellen dat PSV kampioen van de armoede is.

"in the land of the blind the one eyed man is king"

16 april 2015 om 17:45

Ja dat het nu zwakker is dan jaren hiervoor ben ik met je eens. Maar Ajax haalt met die zwakkere tegenstanders maar een paar punten meer dan voorgaande jaren, PSV veel meer.

PSV 2015 (tot nu toe natuurlijk): 25 winst, 1 gelijk en 4 verloren
Ajax eindstand 2014: 20 winst, 11 gelijk en 3 verloren.

Met nog 4 wedstrijden te gaan zie ik PSV nog wel op 29 winst komen ook.
Wat mij betreft zijn dat duidelijke cijfers in het voordeel van Psv.

"ik kan de mensen die wijzen op het steeds maar weer verkopen van de belangrijkste spelers door Ajax wel begrijpen"

Ik niet, dat gelul altijd dat hun beste spelers vertrekken. Elke eredivisieclub heeft daar last van en Ajax heeft dan ook nog eens het geld om dat verlies op te vangen. Gehuil van de bovenste plank.

Het verbaast me wel dat Ajax met slecht voetbal nog zo lang mee kon doen om de titel. Dat ze met het vertoonde spel zelfs 2e gaan worden, vind ik al knap. Neemt niet weg dat het te vaak vreselijk was om naar te kijken. Volgend seizoen hopen op beter!

PSV verdient deze titel, daar twijfelt niemand aan. Ik heb toch ook vaak met een jaloerse blik naar Guardado in het PSV shirt gekeken. Wat had ik die graag bij Ajax zien voetballen....

16 april 2015 om 13:44

Het spel van Ajax was vaak inderdaad heel slecht maar ze hebben er wel behoorlijk wat punten mee gehaald. Sterker nog, in een aantal van de jaren dat ze kampioen werden haalde ze minder punten dan dit jaar.

16 april 2015 om 13:50

Ajax heeft altijd spelers gehad, die uit het niets toch een goal konden maken. Kunnen ze nog zo slecht spelen, scorende spelers zijn er altijd wel.

16 april 2015 om 14:04

@ Arie Vink

Tja af en toe moet je geluk hebben met een aankoop. De manier waarop PSV aan Guardado is gekomen is al tekenend voor de gehele situatie. HIj was namelijk verre van de eerste keus. Dat was Steven Defour waar ze bijna 8 miljoen voor boden maar die uiteindelijk niet kwam. Dat je vervolgens op Guardado uit komt en dat die goed speelt. Tja dat is ook deels geluk...

Maar bij Ajax is dit seizoen het eerste seizoen dat ze niet geslaagd zijn om ervaren spelers te halen. Vorige jaren had je mensen zoals Ooijer en Poulsen. En Ajax wilde door met Poulsen alleen had eze een beslissing genomen waar hij later spijt van had gekregen.

16 april 2015 om 14:22

Beetje zwak Bergkamp. Het kan ook betekenen dat men een alternatief had bij PSV.

Ik bedoel maar, Ajax heeft de hele zomer na kunnen denken over Zimling. Pfft

16 april 2015 om 14:28

Psv heeft helemaal niet 'bijna' 8 miljoen geboden op Defour. Houdt het gewoon bij de feiten aub. Guardado was keuze twee dus dat geluk valt heel erg mee. Hij heeft zichzelf niet aangemeld op de Herdgang ofzo..

16 april 2015 om 14:37

Dat is zeker waar, al wisten we toch wel dat Guardado een betere optie was dan Zimling? Achteraf is makkelijk praten, maar ik had in september toch een betere ervaren speler verwacht. Ik blijf erbij dat ze Cambiasso hadden moeten polsen. Ik denk echt dat hij nog wat had kunnen toevoegen dit jaar. Of hij het interessant had gevonden om in Nederland te komen voetballen (+ 6 CL wedstrijden), dat weet ik niet, al denk ik wel dat spelers zoals Eto'o, Cambiasso of bijv. Maxwell Ajax niet zomaar afwijzen. Het blijft toch Ajax.

Maar goed, ik ben erg benieuwd naar de aankomende transferperiode.

16 april 2015 om 15:13

@ 020sup

Dat je 2e optie uiteindelijk 1 van je beste spelers is? Dat is leuk maar als ze dat hadden verwacht hadden ze nooit op optie 1 geboden. Terwijl Guardado ook gewoon een gok was omdat hij vrijwel overal wissel was.

16 april 2015 om 15:21

@ Arie Vink

Achteraf is makkelijk praten. Zimling was het inderdaad niet. Maar mensen waren eerst ook sceptisch over Poulsen. En over Milik etc. Maar die worden op het moment wel weer heel erg geroemd.

Eto'o is een geld voetballer en wild egwoon teveel verdienen. Cambiasso die naar het 2e niveau in Engeland gaat en verder ook weinig heeft gepresteerd zie ik ook niet als toevoeging. Dat is net zo een slechte keuze als Zimling. En Maxwell, die woont in een mooie stad, mooi salaris en een mooie club. Die zie ik niet terug komen.

Nogmaals, ervaren spelers halen heb je een gelukje bij nodig.

16 april 2015 om 15:43

Ja, het blijft altijd een gok (zoals elke aankoop), maar Poulsen en Cambiasso schat ik toch hoger in dan Zimling. Wat heeft Zimling nu gepresteerd t.o.v. Cambiasso? Een vechter die toch een lange tijd belangrijk was voor Inter. Belangrijker dan Zimling voor Mainz. Ja, bij Brugge was Niki een prima voetballer, maar zet dat in de tijd dat hij daar speelde tegenover Cambiasso bij Inter en de keus is makkelijk gemaakt. Dat Cambiasso de laatste jaren minder werd, heeft natuurlijk met zijn leeftijd te maken. Een prima moment om over te stappen naar een mindere competitie.

We zullen het nooit weten en ik denk dat wij het hier ook niet over eens zullen zijn, maar dat geeft niet. Ik zou zijn komst toegejuicht hebben begin dit seizoen. Meer dan Zimling, waar ik vrijwel meteen twijfels bij had.

ik zeg dit al zovaak. Ajax is met geluk kampioen geworden de afgelopen 4 jaren. geluk omdat er niemand in de competitie een normaal kampioensjaar draaide. 4 jaar lang!!!

voorheen had de kampioen vaker dan niet 80 punten of meer. dat noem ik pas een waardige kampioen.

ajax werd kampioen met gemiddeld 74 punten de afgelopen 4 jaren waarvan vorig jaar 71. historisch laag.

dit jaar eindelijk weer eens een goed kampioenswaardig team als concurrent. haakt Ajax af.

voordat mensen op mij gaan zeiken. let op dat: ik zeg dat ajax geluk heeft, maar niet dat ajax de kampioenschap niet heeft verdiend.

5 jaar later, ajax is geen meter opgeschoten. stagnatie van de bovenste plank. nee wacht was maar waar stagnatie. het gaat achteruit! op basis van het vertoonde spel. waar ik voorgaande seizoenen toch af en toe leuke potten heb gezien. toegegeven materiaal was ook beter.

16 april 2015 om 13:49

Bullshit van de bovenste plank wat je nu verkondigt. Ajax was onbetwist het beste team de afgelopen vier jaar, ze waren vaak al ver voor het einde zeker van het kampioenschap en er was geen team dat überhaupt in de buurt kwam. Nu is het andersom en is PSV onbetwist het beste team.
Puntenaantallen vergelijken tussen verschillende jaren is achterlijkheid van de bovenste plank, je kunt daar hooguit de sterkte van de concurrentie in dat jaar aan aflezen. Elk team speelt in een nieuwe samenstelling in een nieuw seizoen, ik snap serieus niet dat mensen dat argument gebruiken om een punt te maken, lachwekkend.

16 april 2015 om 14:25

om te beginnen, waarom zo beledigend? we zitten toch op een forum waar je je mening mag uiten. ik snap dat niet iedereen eens kan zijn, maar om zo te reageren?! grow up!

nu inhoudelijk. ik heb ook nergens gezegd dat Ajax de afgelopen 4 jaren onterecht kampioen is geworden. allemaal verdiend! door het falen van de rest.

en aantal punten betreft. check de statistieken maar. voor de reeks van Ajax waren er 15 seizoenen gespeeld met 3 punten systeem. 11 van de 15 had de kampioen 80 punten of meer!! en check ook een team dat 80 punten of meer had en in dat jaar CL speelde. je zult je verbazen, ze kwamen ook heel vaak ver! met andere woorden. Het aantal punten is een indicatie van de kwaliteit die een ploeg bezit. waarom is dat achterlijk??

over de sterkte van de concurrentie van dat jaar. gast ik roep echt niet zomaar wat.
heb wederom de statistieken erbij genomen. moet je ook eens ff doen. je zult zien dat de subtop al jaren lang gemiddeld een bepaald aantal heeft. de middenmoot ook dit geldt ook voor onderaan de ranking. dit allemaal ongeacht hoeveel punten de kampioen had!

dus tweede conclusie. wanneer de top(wie dat ook mag zijn) minder punten haalt, is het simpelweg een faal van hun zelf.

ik wil bijna alle statistieken voor je uitschrijven, maar ik vraag je toch ff zelf te doen.
geef je wel 2 voorbeelden.
Ajax 2003 83 punten. kwartfinale Cl
PSV 2004 87 punten. halvefinale CL

16 april 2015 om 13:54

Geluk geluk. Het is gewoon hoe het is en hoe een competitie verloopt. Ik kan me ook nog goed herinneren dat Ajax het kampioenschap misliep op 1 doelpunt verschil en het jaar daarvoor op 1 punt. De fout die Ajax heeft gemaakt laatste paar seizoenen is dat ze te makkelijk dachten de vertrokken spelers op te vangen. Vertonghen, Eriksen, Alderweireld, Blind, S de Jong. Waren toch sterkhouders in het team.

PSV bakte er vorig jaar geen bal van en dat elftal stond bol van de jeugdspelers met een ego van hier tot Tokyo die alleen maar bezig waren met randzaken leek het wel. Stel pubers. Die zijn allemaal een jaar ouder en beter geworden. Hebben een WK achter de rug en dat telt ook wel. Ajax heeft gewoon de vertrokken spelers niet goed opgevangen en bij PSV is iedereen gebleven en beter geworden.

PSV heeft overigens ook in de jaren dat Ajax kampioen werd een team gehad met Strootman, van Bommel, Toivonen, Lens, Mertens.

Dat wilt natuurlijk niet zeggen dat ik niet vind dat het met Ajax veel beter moet maar ze zijn wel gewoon terecht kampioen geworden de voorgaande jaren.

16 april 2015 om 14:25

Zelfs het team met van Bommel er in werd geen Kampioen. Geluk vind ik niet.

PSV is dit jaar het meest stabiel gebleken en de iets meer verdedigende speelwijze heeft de verdediging ontlast en Depay en Narsing vaak ik stelling gebracht om iets leuks te doen.

Gewoon goed gedaan

Komt omdat vorig jaar Feyenoord, Vitesse, AZ, Twente en nog wat andere teams gewoon weg sterker waren. Daarom viel er vorig jaar minder makkelijk punten te halen dan nu. PSV heeft echt in mijn ogen met deze selectie niet uitzonderlijk gepresteerd. Ze hebben niets meer dan hun plicht gedaan, en de rest was gewoon zwak. Ajax is dit seizoen om te huilen en alsnog staan we tweede, dat zegt genoeg over de competitie van dit jaar.

mooie poll, dat ligt er maar net aan wie er blijven en weggaan en wie er voor worden teruggehaald,
het zou mooi zijn als er weer eens 2 teams in de CL zouden acteren, en dat er 1 van kan overwinteren, dan mogen we zeggen dat nederland het heel goed heeft gedaan!

denk dat de ploeg met de meeste punten aan het eind gewoon de terechte winnaar is, en of je het dan beter doet dan vorig jaar zegt me niet zo veel.

16 april 2015 om 14:32

Het zou mooi zijn om PSV in een poule te zien met Barcelona, Man City en een PSG of zo.

Het is natuurlijk al typerend, dat Feyenoord voor het vierde jaar in de top 2/3 eindigt met zo'n budget.
Dat betekend dus dat de concurrentie gewoon zwak is.
PSV heeft er dit jaar eindelijk goed van kunnen profiteren.
Ajax is een aantal jaren kampioen gewonnen omdat de rechtstreekse concurrentie het af liet weten, niet omdat Ajax nu zo goed was.
PSV heeft dat dit seizoen laten zien.
Gefeliciteerd alvast.

als je na 34 wedstrijden boven aan staat ben je sowieso de terechte kampioen.
Helemaal als je ook nog eens een stuk of 12 punten meer hebt dan de nummer 2.

Dat gezeur over wel of niet terecht kampioen gaat nergens over.

1 punt minder maar 100x meer ergernis van het getoonde spel

16 april 2015 om 14:11

Punt meer. Voor de rest helemaal met je eens. Al was het vorig seizoen natuurlijk ook al janken met de pet op. Maar dan won je iig nog 3 keer volkomen terecht de klassieker.

Eredivisie is gewoon een stuk zwakker geworden de afgelopen jaren. Dat is mijn inziens de enige verklaring dat één van de meest slechte Ajax selecties in 10 jaar tijd zoveel punten pakt. De kampioen van de eredivisie is in die zin dus altijd de kampioen van de armoede.

Ja echt een wereld van verschil met vorig seizoen dit psv. Toen zat psv na twee wedstrijden al in een grote dip, dit seizoen hebben ze amper tegenslag gehad.

Ik als Ajacied, geef Mark hier 100% gelijk in.

het is wel opvallende te noemen, dat Psv min of meer vanuit het niets de dominantie... qua punten aantal laat zien, waar Ajax naar toe wilde. Dus met andere woorden Ajax heeft eigenlijk gewoon voor hun doen constant gepresteerd?, als je het vergelijkt met het vorige seizoen, en toen was het voetbal ook al niet altijd even mooi om aan te zien hoor, ondanks de 4 titels. Alleen omdat je nu geen kampioen word, liggen die dingen nog meer onder een vergroot glas, en psv is boven zichzelf uitgestegen ten opzichte van hun vorige seizoenen, laat ik hopen als ajax supporter dat het daar bij blijft.

Begin toch wel een beetje moe te worden van dat ophemelen van PSV als club. De spelers hebben het natuurlijk hardstikke goed gedaan en zijn dit jaar de terechte kampioen. Qua beleid voor het eerste elftal vind ik het verder allemaal weinig voorstellen, dus iemand als Brands verdient de complimenten in mijn ogen absoluut niet. Na jaren Eredivisie hypes kopen komt er een keer een jaar dat alles toevallig op zijn plek valt met een dergelijk beleid. Dat is meer geluk dan wijsheid.

PSV is de meer dan terechte kampioen. Uiteraard zaten er wedstrijden tussen dat het kwartje net goed viel maar die hebben de andere clubs zeer zeker ook gehad.

Ik ben sowieso blij dat Ajax dit jaar niet de titel pakt. Wisseling van de wacht is goed voor het Nederlandse voetbal.

Dit Ajax is het slechtste Ajax dat ik ooit heb zien spelen. Veel matige spelers. PSV terecht kampioen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren