Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax en Barcelona zijn 'op een haar na' akkoord

Laatste update:
/

Ajax en Barcelona zijn elkaar genaderd in de onderhandelingen over Jasper Cillessen, zo meldt De Telegraaf zaterdagochtend. Volgens het dagblad zijn de clubs 'op een haar na' akkoord over een transfersom van ruim veertien miljoen euro. De Spaanse topclub had in een eerder stadium bijna twaalf miljoen euro voor de doelman geboden.

Het Catalaanse dagblad Sport maakte vrijdagavond melding van een principe-akkoord tussen het management van Cillessen en Barcelona over een contract tot medio 2021. De 27-jarige doelman gaat in het Camp Nou een jaarsalaris van drie miljoen euro bruto opstrijken.

Cillessen ontbreekt in de wedstrijdselectie van Peter Bosz voor het thuisduel met Willem II, in verband met de transferperikelen. Barcelona zal zeer waarschijnlijk zondag of maandag het vertrek van Claudio Bravo naar Manchester City aankondigen. Cillessen moet zodoende samen met Marc-André Ter Stegen om een plek onder de lat vechten, al is de verwachting dat de Duitser de voorkeur in LaLiga krijgt en dat de Nederlander sowieso in de Copa del Rey in actie gaat komen. Het is nog onduidelijk wie Luis Enrique in gedachten heeft voor de wedstrijden in de Champions League.

Denk jij dat de opvolger van Jasper Cillessen van een Eredivisie-club vandaan zal komen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Prima prijs dunkt mij. Nu hopen voor de Ajacieden dat er een waardige vervanger gevonden kan worden die er meteen staat. Wel heel ongelukkig overigens, zo kort voor Rostov uit..

20 augustus 2016 om 11:19

Haha waardeloze keeper natuurlijk. Kijk het transferbeleid van Barca is al jaren waardeloos te noemen. Maar juist deze periode na wat goede toekomstgerichte aankopen,komen ze nu met deze flutkeeper aanzetten

20 augustus 2016 om 11:39

Heeft prima tijden gekend bij Ajax, dus waardeloos zou ik hem niet willen noemen. Denk dat de mogelijkheid ook best bestaat dat hij bij Barça serieus kan groeien door de aanwezige concurrentie..

20 augustus 2016 om 11:41

Veel mensen zeggen dat Cillessen te slecht is voor Barca etc. maar als tweede keeper is het gwn een best goede keeper. Er zijn zeker betere (lijn)keepers voor deze prijs, maar cillessen kent het spel van Barca alwel (spel barca veel beter dan ajax spel, maar wel zelfde richting met mee voetbalende keeper etc.) en dat beheerst cillessen best goed (fout tegen paok kwam mede omdat hii onzeker was door slechte linie voor hem) dus als tweede keeper voor beker wedstrijden is dit gwn een prima keeper voor barca. Cillessen is tevens gwn een betrouwbare keeper (op deze maand na) die zijn taak goed uitvoert. Het zal nooit de beste keeper worden, maar is prima (tweede bij grotere clubs) keeper. Ik denk dat Cillessen ook beter zal worden door deze stap, omdat hij nu gwn simpelweg concurrentie mist en daar zeker niet met Ter Stegen.

20 augustus 2016 om 11:57

Beetie zielige reactie. Blijft een keeper die zich op alle podia heeft laten zien en geen fouten heeft gemaakt. Is zeker geen topkeeper maar als hij wat mannelijker en volwassener wordt kan het ook nog een succes worden. Ter stegen is namelijk ook niet feilloos. Verre van eigenlijk en een bron van onrust als het er op aankomt

20 augustus 2016 om 12:04

Ter Stegen js zeker een bron van onrust. Is in tegenstelling tot Cillissen ( die altijd stoer kijkt en zelfverzekerd probeert over te komen, maar in werkelijkheid staat te knikken op zn knieen) altijd kalm aan de bal. Cillissen schiet ze bal gewoon vaak de tribune in of zijlijn over bij een beetje druk. Dingen die bij Barca echt niet kunnen

20 augustus 2016 om 12:08

Eigenlijk schiet cillesen de bal naar de tegenstander.

20 augustus 2016 om 13:00

Ter stegen is beter en ook nog eens 5 jaar jonger. Geen vergelijking.

20 augustus 2016 om 13:03

Don Joe, wat een kul argument. Google even naar het moment dat Cillessen Higuain uitkapt. Als er iets is wat hij goed kan is de rust bewaren bij terugspeelballen e.d.

20 augustus 2016 om 13:13

Zelfde wedstrijd ook nog aguero volgens mij. Bewaard juist de rust als hij de bal krijgt. Alsof hij alles wegpeert..

20 augustus 2016 om 13:50

@miasanmia19 , zeg je nu echt dat Ajax het zelfde spel speelt als Barca?
Onder welke steen heb jij gelegen de laatste 5 jaar?
Onder de Boer werd absoluut niet gespeeld zoals Ajax hoort te spelen.

Juist nu ze weer aanvallend gaan spelen valt hij gelijk door de mand.

20 augustus 2016 om 13:51

Barca heeft gewoon mazzel dat Cillessen zo dom is om een plek op de bank te accepteren. Hij is te slecht voor het eerste, maar er is geen enkele keeper met zijn kwaliteiten die de bank van Barca warm wil houden, want eerlijk is eerljk, daar vind ik hem dan toch weer te goed voor. Barca mazzel en Cillessen kan tegen zijn vrienden zeggen dat ie bij Barcelona voetbalt. Iedereen blij

20 augustus 2016 om 14:36

Prima deal voor Ajax als ik dat zo van Don joe hoor. Veertien miljoen voor deze "clown".

14 miljoen is inderdaad een fors bedrag, maar ik ben benieuwd of Ajax het goed op kan vangen. Krul is voorlopig nog even geblesseerd en zal ook een fors bedrag van die 14 miljoen kosten (zeker omdat de 14 miljoen niet netto is). Ik vraag me af of deze deal financieel echt zo goed is voor Ajax dat het tegen het sportieve verlies opweegt (met de vCL volgende week).

20 augustus 2016 om 10:50

Nouja met hoe Jasper nu speelt is het misschien beter dat ie er niet bij is

20 augustus 2016 om 12:07

Hart komt niet, doe niet zo naief. Kan miljoenen verdienen in elke topcompetitie en jij denkt dat Ajax interssant is voor hem?

20 augustus 2016 om 14:14

Ajax moet gewoon Patrik Carlgren binnen halen.

Heeft op jeugd toernooien laten zien dat hij prima zijn doel schoon kan houden. Is pas 24 jaar dus zit nog rek in.

20 augustus 2016 om 10:56

krul is voor maximum bedrag van 5 miljoen euro op te halen, dan nog een mooi tekengeld geven waardoor hij een twee á drie kan keepen en daarna de jeugd het kan overnemen.

Maar het blijft doodzonde dat Cillissen ons gaat verlaten, denk dat Krul toch een stuk minder is.

20 augustus 2016 om 11:04

Ik heb krul niet meer intensief gevolgd de laatste maanden maar in de huidige vorm van Jasper kan krul het toch moeilijk nog slechter doen?

20 augustus 2016 om 11:12

Rombomcu,

Krul is een redelijke keeper, hij zal in mijn ogen echter nooit aan Cillissen kunnen tippen.

Enige waar Krul wel bewezen beter in is, is het stoppen van een penalty.

Maar hoeveel krijgt Ajax daar jaarlijks van tegen en hoe beslissend zijn deze dan geweest?

Als Krul zo goed was had Barca hem wel gehaald.

20 augustus 2016 om 11:20

Jasper is al 2 jaar niet meer de beste keeper van Nederland. Dus dat Krul niet kan tippen aan Cillissen is echt zwaar, maar dan ook echt zwáár overdreven

20 augustus 2016 om 11:29

ramesterio,

Ik zou zeggen, haal de statistieken er even bij en je weet wel beter.

Is gewoon de beste keeper van Nederland, of je het er mee eens bent of niet.

Ben met je eens dat Cillissen wel een paar voor Ajax vervelende foutjes heeft gemaakt, maar daar stonden ook weer een stel prachtige reddingen tegenover.

Denk dat de kampioenschapskansen voor PSV nu een stukje groter zijn geworden.

20 augustus 2016 om 11:41

Leuke inleidingen in je tekst, lijkt wel een cartoon. En dan kom je aanzetten met 'kampioenschapkansen' voor Psv zijn nu groter. Door deze geweldige blunder keeper zonder enige potentie ooit een topkeeper te worden en zelfs nooit lijkt te slapen? Statistieken? Dan kon ManU beter Lex Immers halen of Milner ipv Pogba.

20 augustus 2016 om 11:42

Statistieken erbij halen, laat me niet lachen. Je gaat dus een degradatie kandidaat in de BPL vergelijken met een team dat strijd om de titel in een verschrikkelijke zwakke competitie? Seems fair.

20 augustus 2016 om 12:05

Ik hoop voor jullie inderdaad dat hij klaar zal staan want hij lijkt me toch de toekomstige keeper van het Nederlands elftal. Onana bij ons is in principe ook een toppertje in wording maar staat er helaas nog niet

20 augustus 2016 om 12:11

Ramesterio, je zet jezelf aardig voor
Lul.. Cillessen is zeker al 4 jaar zonder echte concurrent de beste van Nederland. Krul en Vorm komen nog het dichts in de buurt. Hopelijk stekelenburg ook. Ver daar achter middelmatige keepers als Room, de Ruiter, Zoet, ed

Cillessen stopt geen penalty's, maar in het veld is hij gewoon wereldtop. Of jij dat nou leuk vindt of niet

20 augustus 2016 om 12:19

Aangezien ik in een ander bericht las dat Krul er nog ongeveer een maand uit ligt (van de 10 maanden) zal hij geen huidige vorm hebben. En dat betekend dus ook dat hij er niet direct kan staan, maar eerst nog moet revalideren.

20 augustus 2016 om 12:32

@iseldiroed
Je zegt dat iemand zichzelf voor lul zet en noemt vervolgens Cillessen wereldtop? Waarom staan alle topclubs dan niet voor hem in de rij?
Cillessen is gewoon een Europese middenmoot keeper. Anders waren er echt wel subtoppers geweest uit de grote competities die hem gehaald hadden als 1e keeper. Maar nee hij speelt nog gewoon in onze mickey mouse competitie.
Dat hij bij het Nederlands elftal in de basis staat is voornamelijk door gebrek aan beter.
14 miljoen is zeer netjes onderhandeld door Ajax, lijkt me alleen wat veel geld voor een jongen die gehaald wordt als bankzitter. Neem aan dat zijn basisplaats in het Nl11 straks ook niet meer gegarandeerd is.

20 augustus 2016 om 12:33

Cillessen wereldtop in het veld..... Hij is zo onrustig als wat en zijn passing is ook zo slecht waardoor die met een beetje druk de bal of in de tribune schiet of in de voeten van de tegenstander.

20 augustus 2016 om 12:54

Gaat meer over de reddingen die je niet hoeft te maken omdat je de zaak goed neerzet. Cillesen is met afstand de beste van nederland. Zegt ook iedere keeperstrainer bij mijn club (hoofdklasse) behalve sommige psv fans die Zoet schromelijk overwaarderen.

20 augustus 2016 om 13:58

Welke statistieken die slaan nergens op ajax is een top club en krijft het minste schoten op doel dus dat cillessen bijvoorbeeld de meeste clean sheets heeft zegt niks en hij heeft gewoon veel geprust de laaste weken dat koste vermeer zijn basis plek wel lekker dat vermeer nu bij feyenoord speelt kunne ze wel gebruiken een keeper alla vermeer bij ajax haha

20 augustus 2016 om 15:35

Voordat Krul geblesseerd raakte bij Newcastle was hij regelmatig de uitblinker en redde hij regelmatig nog een paar puntjes voor het team. Als je dat niveau ook nog eens vergelijkt met het niveau van de eredivisie vind ik dit een hele aparte mening van jou.

20 augustus 2016 om 11:05

Krul heeft een aflopend contract dat voor ongeveer 5 miljoen is af te kopen. Het is dus vooral de vraag of Krul naar Ajax wil.

Als Barcalona zich meldt is Ajax kansloos om de speler in kwestie te behouden. Het is natuurlijk wel een geweldige transfersom die Ajax vangt. Volgens mij is PSV jaloers op Ajax als het om de transfersommen gaat.

Voor Ajax is het wel een must om de CL te halen want dan wordt het wat makkelijker om spelers van de gewenste kwaliteit te halen. Ook zonder Cillissen heeft Ajax voldoende kwaliteit in huis om Rostov te verslaan.

20 augustus 2016 om 11:53

PSV is echt niet jaloers. Vergeten wat Wijnaldum en Depay afgelopen seizoen opgeleverd hebben? Het is tegenwoordig wat de gek er voor geeft en Ajax heeft nu mazzel dat Barcelona een keeper zoekt die kan meevoetballen. Zoveel belangstelling was er immers niet voor Cillissen.

20 augustus 2016 om 12:00

Denk dat het psv gaat om een zo sterk mogelijke selectie te behouden. En de fans willen dat ook. Kan ze toch niet schelen dat er 100 miljoen op bank staan. Kampioen worden. Das enige wat telt.

20 augustus 2016 om 12:58

Uiteindelijk gaat het inderdaad om het behalen van de doelstellingen op het veld. Ajax heeft met Cillissen erbij ongeveer 56 miljoen aan transfersommen binnen gehaald en 11 miljoen weer uitgegeven aan veel belovende versterkingen. Dan houdt je per saldo 45 miljoen over waarvan het grootste gedeelte weer kunt herinvesteren in nieuwe spelers.

Als Ajax met Rostov weet af te rekenen kunnen ze potentiële versterkingen een mooi podium aanbieden. Een absolute must om spelers van de gewenste kwaliteit binnen te kunnen halen. Als Ajax de CL haalt heb ik er ook alle vertrouwen in dat de benodigde versterkingen er ook gaan komen.

20 augustus 2016 om 11:05

Inderdaad. Je kan voor dat geld waarschijnlijk geen waardige vervanger halen. Misschien Niet eens een die in de buurt komt. Als je het zo bekijkt is 14 miljoen niet veel.

20 augustus 2016 om 11:13

Als een speler naar Barcelona kan en wil, is het onmogelijk om dat tegen houden en kun je maar één ding doen en dat is er financieel zoveel mogelijk uithalen. Je hebt niets aan een teleurgestelde speler en als je een dergelijke transfer door de neus wordt geboord, zal dat bewust of onbewust negatieve gevolgen voor je motivatie hebben. Helaas komt ook deze transfer weer op een heel ongelegen moment met de belangrijke wedstrijd tegen Rostov in het vooruitzicht. Maar het is helaas niet anders zolang de transferdeadline niet een paar weken naar voren wordt geschoven.

20 augustus 2016 om 12:17

Je doet wel erg je best om Cillesen de grond in te boren , ben je jaloers dat wel hij naar Barcelona gaat en niet jou favoriete keeper wie dat dan ook is. Jaspet is gewoon een degelijke keeper die het prima deed bij Oranje en Ajax.

20 augustus 2016 om 18:08

Alle mensen die hier Cillessen wegzetten als matig zetten zichzelf natuurlijk voor aap. Hij is door alle bondscoaches van het NL elftal steeds geselecteerd als eerste keeper. Hij heeft voor Ajax heel vaak punten gepakt, Vermeer uit het eerste gespeeld en nu komt de absolute top van de wereld hem halen, die dus kennelijk ook veel vertrouwen in hem hebben.
Ondanks dat zijn er hier mensen die hem wegzetten als middelmatig, lachwekkend natuurlijk.

14 miljoen is een uitstekende deal.

20 augustus 2016 om 10:58

Vinden we in Nijmegen ook! Geld kunnen we goed gebruiken..

20 augustus 2016 om 11:30

14 miljoen voor zo een matige keeper. En dan Bravo, 1 vd beste keepers ter wereld, wegdoen voor 18 miljoen. Ja top onderhandelaren hoor daar bij Barca. Helemaal top jongens

20 augustus 2016 om 13:10

Ben het met je eens. Haal dan diego alves op die zal goedkoper zijn en is ook nog beter.

20 augustus 2016 om 12:14

Pfff alsof we nog geen geld genoeg hadden... Weer n verzwakking.. Kansloos dit beleid.

20 augustus 2016 om 11:11

Room is een prima keeper voor de eredivisie, geen twijfel. Ik vind echter dat je als Ajax zijnde naar beter moet streven. Dus inderdaad jongens als Krul, Stekelenburg en Hart. Keepers waarmee je geen stap terug zet, maar op hetzelfde niveau blijft of nog wat omhoog gaat

20 augustus 2016 om 11:25

Spelers met een premier league salaris komen echt niet in de eredivisie voetballen. Simpelweg om de reden dat ze te weinig salaris krijgen. Dus stop met dromen en richt je op een realistische keuze.

Wat een bedrag voor deze, zonder enige uitstraling, momenteel zelfs stuntelende doch zeer eenvoudige keeper.

Cillessen is geen slechte keeper, maar zeker geen niveau Barcelona. Ben er als Barca fan totaal niet blij mee. Aan de andere kant; hij mag lekker de bank warm houden, Ter Stegen keept gewoon zijn wedstrijden. Verder lijkt me het Nederlands elftal over als Cillessen deze stap maakt. Lang kun je het niet volhouden om een reserve keeper te verkiezen boven keepers als Zoet en straks weer Vermeer indien die weer wekelijks gaat presteren.

Wat ajax betreft; topdeal, strik eromheen en weg ermee.

20 augustus 2016 om 10:53

Wat een negatief mannetje ben jij. We zullen zien wie er het laatst lacht. Ter Stegen is ook echt geen wereld wonder en Cillisen heeft zijn piek nog lang niet bereikt.

Zijn plek bij NL verovert hij ook wel
Weer terug als hij straks, op termijn gewoon eerste keeper wordt.

20 augustus 2016 om 11:10

Cillissen is al jaren een overschatte keeper en heeft totaal geen uitstraling..

Ben blij dat hij Nl gaat verlaten en dat we weer eindeljjk weer iemand met uitstraling in het doel van nl elftal krijgen. Vorm. Krul. Vermeer. Zoet of Stekelenburg... het maakt niet uit wie zolang Cillissen maar vertrekt

20 augustus 2016 om 11:11

Als ter stegen bijvoorbeeld tekort komt voor barca, zullen ze toch een nieuwe topkeeper aantrekken. Dus ik schat dat cillesen nooit een vaste doelman gaat worden in Barcelona☺.

20 augustus 2016 om 11:12

En zeg dat nu zonder tranen in je ogen gnoo.

Cillessen is een overschatte keeper zonder enige uitstraling. Ter Stegen daarentegen is een keeper die macht uitstraalt, meevoetballend met de besten meekan en zich allang bewezen heeft op topniveau na het winnen van de Champions League. Ik mag voor Barcelona hopen dat Cillessen alleen de Copa Catalunya keept.

20 augustus 2016 om 11:19

We zullen zien of hij zo waardeloos is als velen hem graag afschilderen.
Als hij uit zijn dipje komt en bij Barcelona stappen maakt, dan is hij gewoon weer de beste, of een van de beste keepers die we hebben.

Er is een tendens om spelers binnen de eredivisie laag in te schalen. En in deze is er ook nog een tendens om andere keepers hoger in te schalen.

20 augustus 2016 om 11:57

Je noemt Vorm, maar hij houdt de bank van de Spurs warm..

20 augustus 2016 om 12:38

@ gnoo;

Ik ben helemaal niet negatief, ik ben realistisch. Ik zeg gewoon wat ik zie, niet meer en niet minder. Is iets aantoonbaar goed dan zeg ik dat, maar als iets aantoonbaar slecht is dan zeg ik dat ook. Niks mis mee lijkt me?

We hoeven in dit kader ook geen bovengemiddeld goede scout te zijn om in te schatten dat Jasper Cillessen een leuke clubkeeper is voor ajax, maar gewoon veel niveau tekort komt voor de absolute wereldtop zoals Barcelona.

Of hij zijn piek nog niet heeft bereikt kunnen we niet beoordelen, dus dat kun je moeilijk stellen. Normaliter zou een keeper zijn piek inderdaad rond zijn 30e moeten beleven, maar wie kan mij garanderen dat Cillessen nog door groeit? Jij niet, ikzelf niet, niemand niet.

Wil hij dat wel doen, zal hij stappen moeten maken en om stappen te maken moet je minuten maken en laat dat nu net het lastige worden als je naar Barcelona gaat.

20 augustus 2016 om 11:44

Barcelona mag dan de wellicht grootste club op aarde zijn, ik vind het wel een beetje overdreven om te zeggen dat de keeper van het Nederlands Elftal niet goed genoeg is om daar op de bank te mogen zitten.

Maar dat dit niet goed zal zijn voor zijn kansen in Oranje ben ik wel met je eens.

20 augustus 2016 om 12:15

@kalou2005

Eenvoudige keeper zonder uitstraling die momenteel stuntelt. Cillessen heeft hele goede reflexen op de lijn, kan prima meevoetballen, is in normale vorm (wat ongetwijfeld terugkomt) prima in één op één situatie, heeft een hoog reddingspercentage, en heeft een nuchter karakter. Niks mis met deze eenvoudige keeper zou ik zeggen.

Hij heeft niet het niveau van Neuer, Courtois of Cech, maar ook nog lang niet zijn plafond bereikt. In een topcompetitie als La Liga kan hij nog flink groeien en stappen gaan maken. Kortom, weinig reden om zo minderwaardig over Cillessen te spreken. Net als ik kun je ook niet Sl zeggen of hij de bank gaat warmhouden.

Je dooddoener uitstraling als reden dat je het bedrag te hoog vindt, gaat al helemaal nergens over. Kost uitstraling extra miljoenen? Zolang hij de ballen uit het doel ranselt, is uitstraling niet van belang. Zijn kwaliteiten als keeper des te meer.

20 augustus 2016 om 12:33

'zolang hij de ballen uit het doel ranselt is uitstraling niet van belang';

Ik denk dat uitstraling heel belangrijk is voor een keeper. Als je Zlatan heet en je ziet Cillessen in de spelerstunnel kom je niet meer bij van het lachen. Sta je naast Courtois die net zo groot is als jezelf denk je toch, ai, ik hoop maar dat ik in vorm ben vandaag, want hij is best groot. Zeker bij een club als Barca moet er wel iets op doel staan en in dat kader vind ik Cillessen gewoon ongeschikt.

Om dan terug te komen op bovenstaande zin; hij ranselt de ballen er momenteel niet bepaald uit.
Ik zeg nergens dat Cillessen een slechte doelman is, het is een eenvoudige keeper, in vorm goed genoeg voor ajax en wellicht de subtop van de PL of Bundesliga maar niet voor een club van de absolute buitencategorie.

Maar goed, we gaan het wel zien. Als hij daadwerkelijk zo goed is als velen hier beweren staat Jasper de killer Cillessen binnen no time in de basis. Ik denk echter dat hij amper minuten zal gaan maken. Bij Barca maak je namelijk niet 2 wedstrijden achter elkaar de blunders die hij momenteel maakt, dan kun je afnokken.

20 augustus 2016 om 13:09

Wat een onzin. Messi straalt veel uit met z'n 1 meter vijftig wou je zeggen? Ik begrijp overigens niet hoe iemand zich hier zo druk over kan maken, ik zie onderhand al weer het derde betoog over dat Cillessen niet geschikt zou zijn, mijn beste reageerder, wellicht is er een vacature voor je beschikbaar als scout bij Barcelona, ik zie je graag een andere naam noemen die ze kunnen halen die ook eerste keeper is bij een noemenswaardige voetbalnatie.

20 augustus 2016 om 13:09

Courtois, Cech, Van der Sar, De Goey of Van Breukelen zijn toch ook geen verschijningen waarvoor je van stoep verwisselt? Keeper maken naar mijn idee als eerste indruk door hun kwaliteiten als keeper, de onmogelijke reddingen die ze in het verleden hebben verricht maken spitsen onzeker ten opzichte van een keeper.

Daarnaast heeft Cillessen al tegen Zlatan met PSG lgespeeld in de CL en deed dat behoorlijk. Ik kan me niet herinneren dat Zlatan krom lag van 't lachen destijds.

We zullen het komende seizoen ondervinden of Cilessen goed genoeg is voor Barca. Vooralsnog geef ik hem het voordeel van twijfel. Ik vindt hem zelf gewoon meer dan een eenvoudige keeper, momenteel een internationale subtopper die zoals gezegd nog lang niet aan zijn plafond zit met zijn relatief jonge leeftijd.

Die fouten die jij tot blunders hebt gepromoveerd maakt elke keeper op zijn tijd, dat is vervelend, maar tijdelijk en zegt niets over zijn potentieel aan kwaliteiten.
Een goede coach weet dat en zal zijn doelman daar niet direct om afbranden. Dan kun je 'm beter gelijk langs de kant van de weg zetten.

20 augustus 2016 om 13:14

Wat een vergelijking. Met messi. De meest getalenteerde voetballer van onze tijd vergelijken met jasper cillessen. Nee idd messi straalt dat niet uit nee ook niet toen hij net begon, maar hij heeft zijn reputatie onderhand gevestigd op zo'n manier dat iedere verdediger bang voor hem is als ie in vorm is.

20 augustus 2016 om 13:18

wat jij in feite zegt, dat Ajax, dat Cillissen niet kwijt wil en Barcelona, dat bereid is om 14 miljoen voor Cillissen op tel te leggen, er helemaal niets van snappen. Jij zegt in feite dat jij, die niets anders dan een blanco cv kunt overleggen als het om voetbalvakmanschap gaat, het beter ziet dan clubs die voetbal ademen en waar mensen rondlopen die een prijzenkast vol met prijzen hebben gewonnen en bij elkaar honderden interlands hebben gespeeld. Sorry dat ik even hartelijk moet lachen om zo'n gebrek aan zelfkennis.

20 augustus 2016 om 13:28

@ Suurbier;

Op je reactie mbt Messi ga ik niet eens op in, ik kon er wel smakelijk mee lachen en laten we het daar dan ook maar meteen op houden.

Jij vraagt mij een andere naam te noemen dan Cillessen, waarmee je opteert dat Cillessen tot uitverkorenen gebombardeerd wordt? De enige man die momenteel voor het grote Fc Barcelona in aanmerking komt. Nergens ter wereld een betere doelman te vinden die de kwaliteiten heeft om daar in het magische Camp Nou te slagen?

Het is niet zo dat ik dagelijks als scout fungeer, wellicht heb jij wel een lijstje namen klaar, maar er zijn dagen dat de Franse, Portugese, Russische en Italiaanse competitie er bij mij inschieten... Daarnaast kan ik me haast niet voorstellen dat er nergens een keeper rondloopt die net zo veel dan niet meer kwaliteiten heeft dan onze Jasper, maar waar ik als Barca fan wel naar een persoonlijkheid op doel zit te kijken in plaats van naar een opgeschoten puber.

20 augustus 2016 om 13:31

@ Scepticus;

Als ik het goed begrijp schaar jij je dus onder diezelfde noemer in jouw context. Aangezien dat het hele idee is van een website als deze, anders kunnen we net zo goed meteen stoppen hier lijkt me toch?

Druiloren zoals jij en ik die beide nooit hoger hebben gevoetbald dan de jeugd van een BVO (tenzij jij het verder geschopt hebt wat ik niet aannemelijk vind?!) mogen hier hun mening verkondigen. Jij hebt net zoveel recht op je mening als ik, dat je schaterlacht om de mening van een ander, prima, doe ik zo vaak hier. Alleen zonde dat je eigen mening compleet blanco blijft.

In feite neem je dus de tijd om iets te typen, maar daarmee niets te zeggen, ook dat is knap.

20 augustus 2016 om 16:36

Mijn opmerking wbt Messi laat juist zien dat uiterlijk niet inherent staat aan prestaties en daarmee dus status. Bedankt voor de bevestiging. Vervolgens schrijf je een compleet betoog met woorden zoals uitverkorenen, magisch etc. waarvan ik denk wat draagt dat bij aan je onderbouwing? Ik vroeg of je andere namen kon noemen en dat heb je dus niet kunnen doen. Bedankt voor nog een bevestiging.

Wie word zijn vervanger? Indien Hart naar Everton gaat, zou ik gewoon voor Stekelenburg gaan, die keepte laatst weer erg sterk, mocht hij dat niveau vasthouden dan is hij zeker een meerwaarde voor dit Ajax.

20 augustus 2016 om 10:55

Ze zullen wel allerlei grote namen noemen.. Maar uiteindelijk gewoon voor Roon van Vitesse gaan. Prima keeper maar ( op de laatste weken na ) minder dan Cillessen.

20 augustus 2016 om 11:04

Room keept anders erg constant bij Vitesse en staat na Cillessen en Zoet echt op nummer 3 van de keepers in Nederland. Maar dat zal wel niemand anders denken, ook al volgt waarschijnlijk niemand Vitesse.

20 augustus 2016 om 11:13

Room had na Cilissen het hoogste percentage reddjngen vorig jaar. Meer dan Zoet zelfs...

Probleem met Cilissen us dat hij 0.0 uitstraling heeft. Vind hem al jaren overschat en ben blij dat hij NL elftal gaat verlaten...

Ik zou er trouwens niet op rekenen dat Room gekocht kan worden. Vitesse wilt ook nkg steeds naar de top en EL halen wat zonder room niet te doen is.

20 augustus 2016 om 15:02

Ik vind Room een goede vervanger hoor, niks mis mee! Het gaat mij er meer om dat de handelswijze van Ajax zo voorspelbaar is, allemaal grote namen noemen, om het plubliek rustig te houden, om vervolgens aan te geven dat het allemaal niet haalbaar is..

20 augustus 2016 om 11:06

Stekelenburg zit pas net bij Everton. Die gaat echt niet meteen weg na een paar wedstrijden.

20 augustus 2016 om 11:48

Ik denk dat Ajax Stekelenburg niet eens zou kunnen halen, volgens mij mag je als speler niet twee transfers maken in een transferwindow.

20 augustus 2016 om 11:58

Sowieso zou ik niet weten waarom Everton mee zou werken aan een transfer als ze dan zelf zonder tweede keeper komen te zitten.

20 augustus 2016 om 13:28

Volgensmij mag dat wel, want er zijn ook clubs die een speler kopen en hem de selfde dag verhuren.

Een heel mooi bedrag.

Het is Cillessen gegund, al zal hij daar vooral als back-up gaan dienen. Het mooie voor hem is dat je bij Barcelona met je voeten bijna net zo goed moet zijn als met je handen en dan vallen er automatisch heel veel keepers af.

De selectie van Ajax wordt er echter niet sterker op. Ik ben benieuwd wat er nog bij gaat komen, want als ik naar de selectie kijk schort er nogal het een en ander aan.

20 augustus 2016 om 11:57

Alsof Cillissen zo geweldig is met zijn voeten. Wat een onzin zeg. Ontelbare keren dat hij de bal gewoon over de zijlijn schiet onder een beetje druk. Wat is er 'voetballend' zo goed aan hem.

20 augustus 2016 om 12:39

Nou hij zoekt vrijwel altijd de voetballende oplossing. Kan op zich best onder druk uit voetballen, ondanks dat hij soms dan met rukballen komt. Maar hij kan gewoon prima mee voetballen. Dat valt nu misschien niet heel erg op, maar zet er buiten Vermeer een willekeurige andere doelman neer en de kans is groot dat die de bal tien keer zo vaak gewoon blind naar voren ramt.

20 augustus 2016 om 12:43

'de selectie van ajax wordt er echter niet sterker op'

Als ajax een keeper als Krul weet binnen te hengelen gaan ze er in mijn optiek behoorlijk op vooruit. Dan staat er eindelijk weer eens een echte vent op doel bij ajax die ook nog eens zo nu en dan kans maakt om een strafschop te keren.

Voor dit bedrag een Cillessen slijten aan een club als Barcelona? Dan ben je een puike verkoper.

20 augustus 2016 om 13:15

De strafschoppen zijn superbelangrijk, namelijk hierom;

Strafschoppen vs Ajax in de afgelopen 5 seizoenen; 11.
Ter illustratie;
2013/14 2
2012/13 3

Keeper van het Engelse tweede niveau die ook nog eens gepasseerd is en geblesseerd is. Toptransfer!

20 augustus 2016 om 13:35

Je hebt duidelijk je voorkeur voor een doelman als Cillessen en daar kan ik prima mee leven. We gaan het niet eens worden als het om keepers gaat al denk ik niet dat je helemaal objectief bent maar dat geheel ter zijde.

Ik neem wel aan dat ajax met een vervanger zal moeten komen en in mijn ogen is Krul dan een prima optie. 1,93m, lekker groot, echte kerel op doel die op Eredivisieniveau ongetwijfeld tot de betere keepers zal horen.

Maar wellicht vind jij een Room die nog nooit iets internationaal heeft gepresteerd een beter idee?

20 augustus 2016 om 16:43

Er hoeft niet in de Nederlandse/eredivisie vijver te hoeven gevist. Denk aan een Weidenfeller die op de bankt zit en wellicht nog een avontuur aan wil (leeftijd is belangrijk gezien de jonge verdediging). Caballero is dadelijk derde keeper bij City. Bailly van Celtic kan losgeweekt worden.. dit zijn wellicht keepers die qua salaris in een hoger segment zitten maar wel direct meerwaarde hebben.

Al zal het waarschijnlijk uitdraaien op Room of Padt helaas.

Met 14 miljoen heeft Ajax toch het maximale eruit gehaald. Cilessen speelt de laatste weken niet al te best. Dus de interesse van Barca komt heel onverwachts.

Nu ff in een dip en achteraf begrijp ik de rede, een club als Barcelona komt niet iedere dag langs met de vraag of je wil komen. Triest voor Ajax maar ik gun het Cillissen wel en nu maar hopen op een goede vervanger en ik denk dat het Krul gaat worden.

Robin de Ruiter, Room of Stekelenburg lijken mij de juiste opvolger. Stekelenburg met een Ajax verleden en heeft de meeste ervaring, zou in mijn ogen de ideale keeper zijn voor Ajax.

Hadden ze Jurjus nou maar gehaald.

20 augustus 2016 om 11:05

Ja wat ben ik blij dat psv hem snel heeft gehaald deze transferperiode. Hij kan gewoon over 1 a 2 jaar het stokje overnemen van zoet. PSV heeft dus nog minimaal 4 jaar een goede keeper op het doel staan.

20 augustus 2016 om 12:26

Daar dacht ik al aan toen ik las dat hij naar PSV ging. Ajax moet toch het geld wel hebben om daar naar te handelen, maar helaas. Waarschijnlijk hebben ze veel vertrouwen in Onana, terwijl ik het daar nog niet in zie. Enige probleem met Jurjus is wel dat je weer een jonge keeper zou aantrekken, wat ervaring heeft het elftal nu wel nodig.

Mooi bedrag voor een keeper die normaal gesproken maximaal Europese subtop niveau is. Een Barcelona dat een tweede doelman zoekt en bij Cillessen uitkomt vind ik niet zo heel vreemd.

20 augustus 2016 om 12:01

Dat is wel vreemd. Je zou eerder voor Reina of Alves moeten gaan die goedkoper en beter zijn. Daarbij spreken zij spaans en accepteren de rol. Ik begrijp deze transfer niet.

20 augustus 2016 om 12:42

Wie zegt dat Cillessen de rol niet accepteert? Volgens mij zijn reina en alves daarnaast ouder. Wellicht dat ze daar in Cillessen een potentiele eerste keeper zien als Ter Stegen over een of twee jaar zou vertrekken. Of dat ze hopen dat een Duitser en een Nederlander een goed band krijgen ipv dat de tweede keeper alleen Spaans spreekt en dus geen band krijgt met Ter Steven of iets dergelijks. Ik snap best dat ze voor Cillessen gaan, want als hij in vorm is zijn er denk ik weinig clubs te vinden met een betere tweede keeper.

Voor dik 14 mil kan Ajax dit niet laten lopen, nu nog een goede vervanger, persoonlijk zou ik gewoon Onana de kans geven in potentie vind ik die minsten net zo goed als de opties die voorbij komen.

Stekelenburg zou heel mooi zijn, maar ik denk dat die gewoon bij Everton blijft en als hij zo blijft keepen gewoon als basisspeler, dus dan ga je niet terug naar Ajax.

Bijzonder bedrag voor iemand die tot nu toe dit seizoen al twee grote fouten in het champions league toernooi heeft gemaakt. Ze hadden in mijn optiek beter voor Zoet kunnen gaan, daar er meer rek in die jongen zit. Cillessen heeft bewezen de laatste tijd stil te staan in zijn ontwikkeling. Mogelijk dat deze nieuwe uitdaging het meeste uit hem haalt, maar hij is allang niet meer de onbetwiste nummer één van Nederland wat mij betreft.

20 augustus 2016 om 11:33

Zoet die in het Nederlands elftal als een houten Klaas aan de grond genageld blijft staan bij een terugspeel kopbal? Heeft vorig jaar bij PSV best progressie geboekt maar Cilissen is toch echt drie stappen verder.

Maakte de afgelopen weken foutjes maar we weten nu waarom. En dan kan je aankomen met dat het profs zijn, maar ook dat zijn mensen. Hij kan naar Barca, drie keer meer verdienen etc dan kan de focus even verslappen met hele vervelende gevolgen.

Bij zijn overstap van NEC naar Ajax waren er ook heel veel negatieve reacties maar hij maakte heel snel stappen...heeft zeker potentie om bij Barca ook verder te groeien.

20 augustus 2016 om 12:00

Cillissen is echt geen drie stappen verder dan Zoet. De Cillissen van 2014 wel, de Cillissen van afgelopen twee jaar niet. Hou het maar op gelijkwaardig.

20 augustus 2016 om 13:15

@kohaku
Niet 3 stappen maar wel 2 klasses. Het gat is namelijk groter dan die 3 stappen die je noemt. Zoet heeft een redelijke ontwikkeling gemaakt vorig jaar maar maakt nog steeds behoirlijk wat fouten. Niveau Cillesen is alleen al in aanleg vele malen hoger. Verder zet ie zijn verdediging veel beter neer.

Ben dan benieuwd of Blind straks de reservekeeper van Barca opstelt.

20 augustus 2016 om 15:56

En hoezo dan?

- Welke back is dan beter dan Tete?
- Welke keeper is dan beter dan Cillessen?
- Welke linksbenige centrale verdediger is dan beter dan Blind?
- En waarom mocht Bazoer dan niet de voorkeur krijgen boven de bankzitter Clasie?
- En hoe zit het dan met momenteel de slechtste flankspeler Depay en die spelers die als een kip zonder kop over het veld rent (vilenha)? Ook omdat zij een Ajax verleden hebben?

Je kunt wel zes duimpjes krijgen van leden die jou reactie alleen maar grappig vinden en meer niet, maar het is gewoon de grootste onzin om te zeggen dat Blind spelers afkomstig van Ajax de voorkeur geeft.

Ooh en wellicht ben jij ook wel één van velen geweest die alsmaar zeurde om Van Dijk in de basis, maar welke speler heeft de laatste voorrondes cruciale fouten gemaakt dat ons punten heeft gekost waardoor we het EK konden vergeten?

Ik zou voor de keeper van molde halen, Ryan van valencia of ze moeten in Duitsland kijken. Maar ik denk dat ze voor een eredivisie keepers gaan.

Ajax zal er wellicht niet meer in slagen een nieuwe doelman te halen vóór Rostov. Dat is wel een lachertje. Het duel van het jaar met op doel een bejaarde café-elftal keeper (Boer) of een onervaren spring-in-het-veld (Onana).

20 augustus 2016 om 11:04

Ook al zullen ze voor die tijd een keeper kopen..is het de vraag of hij speelgerechtigd is..volgens mij niet namelijk.
+ je zet dan een vreemde keeper achter het toch al niet heel stabiele verdediging..

transfer is mooi, moment zwaar minder..

20 augustus 2016 om 11:13

Ik vind het onverantwoord en vraag me af waarom dit niet ná Rostov beklonken kon worden! Dit is echt zo dom!

20 augustus 2016 om 11:27

Wie weet wordt dat ook wel afgesproken, net als bij Sanchez, die ook de Copa af mocht maken. Je kunt nu alles op papier zetten, maar het contract pas op donderdag in laten gaan.

20 augustus 2016 om 12:18

Als hij niet tegen Willem II mag spelen ivm blessure gevaar verwacht ik ook niet dat hij tegen Rostov mag spelen..

20 augustus 2016 om 12:29

Volgens mij speelt hij niet tegen Willem II omdat hij met zijn hoofd bij de transfer zit (wat tevens de reden kan zijn voor zijn onzekere spel laatste wedstrijden). Stel dat de transfer beklonken is en ze maken een deal dat hij Rostov nog mag spelen zal hij wel relaxter zijn. Wil Ajax toch ook met een goed gevoel verlaten en ze nog aan een succesje helpen.

20 augustus 2016 om 12:32

Micky van der hart ruilen tegen Boer?

Dan toch drama beleid van Barca, na een zomer van goede versterkingen. Heb niks met of tegen Cillissen, maar een Diego Alves is toch veel beter. En dan 14 miljoen betalen voor een reservekeeper, terwijl je spelers nagenoeg gratis de deur uit laat lopen. Ik snap t niet meer..... Netjes gedaan van Ajax. Misschien iets voor Barca om van het verkoopbeleid van Ajax te leren, want als Ajax verkoopt dan cashen ze ook echt.

20 augustus 2016 om 11:18

Alleen willen ze ook alves, maar misschien was het onderhandel moeilijk over zijn salaris en zijn rol, want hij is bij valencia een 1e doelman. Cillesen is een achteruitgang, maar voor de reserve rol kan hij waarde hebben denk ik.

Compleet gekkenwerk dit! Niet alleen snap ik barca niet, ook jasper moet toch niet op zijn leeftijd willen banken waar dan ook!? Maar goed, wanneer komt de trein weer langs he...

20 augustus 2016 om 11:30

Misschien wil ie zelf de concurrentie wel aan gaan en heeft ie het vertrouwen dat ie naar het juiste niveau kan groeien om Ter Stegen te passeren.

20 augustus 2016 om 12:02

Ik snap hem wel, voor een drievoud van zijn huidige salaris elke wedstrijd van Barcelona vanaf de eerste rang volgen, een goed leven, een fijn klimaat en het strand in de buurt.

Een keurige transfersom wederom voor Ajax. En dat zelfs voor een keeper. Begin hem zo langzamerhand wel te knijpen wat betreft Room. Echt Vitesse, minimaal 5 miljoen anders adios. Vitesse moet niet willen het probleem van Ajax op te lossen door hun keeper te verkopen, mits er het gewenste geld op tafel komt.

Ja hoor, een financiële meevaller voor NEC. Nu dus ongeveer 1,6 miljoen opstrijken voor Jasper, het is hem gegund!

20 augustus 2016 om 11:16

Ik vind dit voor hem een prima stap misschien nu nog wat te hoog gegrepen maar als die lang genoeg blijft krijgt ie vanzelf zn kans

20 augustus 2016 om 13:19

@-nec-
Is het doorverkooppercentage nog van kracht? Dus niet afhankelijk van het aantal jaren al in dienst van ajax?

Zeker weten dat hij eerste keeper gaat worden daar.
Raar dat er zoveel jaloerse reacties zijn hier.
Als klein land moesten we hier trots op zijn .

Het is te hopen voor Barcelona dat deze nietszeggende, overschatte keeper alleen de Copa Catalunya keept. Cillessen is gewoon Eredivisie-niveau en dat is zijn plafond.

Ik hoorde dat Krul en onze eigen Romero de grootste kanshebbers zijn om hem op te volgen. In beide gevallen gaat Ajax er qua doelman op vooruit ten opzichte van Cillessen.

20 augustus 2016 om 11:21

Ik zou Romero niet zomaar verkopen, want anders moeten we een nieuwe reservedoelman vinden.

20 augustus 2016 om 19:20

Johnstone is prima. Speelde vorig jaar een prima seizoen bij Preston en hij overtuigde ook in de voorbereiding van dit seizoen. United kan natuurlijk beter krijgen als stand-in voor een wereldklasse keeper als De Gea, maar het is niet absoluut noodzakelijk om een vervanger te vinden.

Het bedrijf Ajax doet tegenwoordig prima zaken! Spelers worden met
enorme winst verkocht en het deksel van de geldkist kan amper op slot.
Dan hoop je op directe versterkingen voor - naast een (ervaren) doelman -
de volgende posities: rechts- en linksback, Ziyech en 1 of 2 buitenspelers.
En hopelijk kun je de volgende spelers ook slijten: Veltman, Dijks, Gudelj,
Bazoer en EL Ghazi. Al vermoed ik dat er alleen voor EL Ghazi en Bazoer
belangstelling bestaat. Middelmaat kun je alleen slijten bij de middenmoot
van de Eredivisie, dus daar zou de rest naar toe kunnen, want Ajax wil
toch weer het eigen, aanvallende en avontuurlijke voetbal spelen? Dan
moet de bezem dus echt door de selectie.

20 augustus 2016 om 12:50

Zullen we anders gewoon het hele eerste team verkopen..? Waarom zou je Veltman verkopen? Die jongen was vorig jaar veruit de beste verdediger van Ajax, en als je me niet op mijn woord gelooft zou ik even de statistieken van hem opzoeken. Nu als rechtsback doet hij het ook gewoon erg goed en foutloos. Als je Veltman niet als rechtsback hebt, heb je ook nog Tete die verdedigend gezien een van de grootste talenten is die je kunt vinden. En dan wil jij nog een rechtsback halen. Bazoer, waarom moet die nou weer weg? Die jongen is 19 en zit nu in een klein dipje. Ja laten we hem maar verkopen, ook al heeft hij de afgelopen paar jaar laten zien het allergrootste Nederlandse talent op het middenveld te zijn. En dan wil je Zyjech halen terwijl je op die positie al Klaassen, Schone, Van de Beek en Sinkgraven hebt. Kijk, prima als je versterkingen wil omdat die schatkist schijnbaar zo overvol zit. Maar als je serieus genomen wil worden, moet je wel laten zien dat je enigszins verstand van voetbal hebt. En met de namen en posities die je noemt laat je dat verre van zien...

20 augustus 2016 om 22:17

Vanavond nog gekeken?

20 augustus 2016 om 23:00

Bazoer zit in een dip zoals ik al zei, maar dan hoef je hem nog niet te verkopen. Op het middenveld heb je mijn inzien echt wel genoeg creativiteit, alleen krijgen die geen kansen. Maar Sinkgraven bijvoorbeeld is wel verbeterd tov van vorig jaar. Geef die maar eens de kans. Enige wat er denk ik bij moet is een klasse buitenspeler. Want als Younes goed speelt, is het niet erg. Maar nu had je geen vervanger voor Younes en El Ghazi kan het niet in zijn eentje. Maar dan nog hoef je toch niet afscheid te nemen van je halve elftal. Als je Veltman gewoon centraal laat staan, zal Sanchez ook geen mensen uit zijn rug meer laten lopen. Vandaag was het dramatisch, maar tegen Rostov afgelopen week was het echt goed hoor. Ik snap het geklaag niet zo, zelfs niet na vanavond. Alsof Ziyech deze wedstrijd voor je had gewonnen...

ik ga me voor ajax toch echt zorgen maken.
als je nu je vaste doelman kwijtraakt en weet niet wat nog meer.(bijv. Elghazi, Tete etc..)
dan lijkt ajax op dit moment, meer op een autodealer dan een voetbalclub.
succes met dit beleid.

Het zal toch niet echt waar zijn. Diego Alves is veel beter en veel goedkoper.
Prima keeper voor Ajax of de middenmoot van de Premier league, maar voor barca? Ik moet het nog zien.

Na al die goeie aankopen deze zomer moest Barcelona het nodig verpesten met een belachelijke onzekere keeper aan te trekken.

Kijk al die imitatiesnorren gaan dan! Zeker alweer vergeten dat Barcelona jarenlang met zo'n matige grabbelaar als Valdes heeft gespeeld en alles heeft gewonnen. Cillessen is al 10x beter want Valdes is altijd matig geweest. Dus waarom iedereen weer zuur moet doen.. maarja Cill heeft gewoon de pech dat hij Nederlander is. Was hij nou Engels, Spaans, Duits of Belgisch geweest dan zat iedereen hier vuistdiep!

Hart????? Waarom zou die naar Nederland willen?

Hoeveel heeft Ajax nu al aan transfers binnen trouwens? Zitten we al rond de zestig miljoen alles bij elkaar?

20 augustus 2016 om 12:12

Uh ja best aardig wat idd 32 Milik, Fisher en Anderson samen voor 10 ongeveer. 14 voor Cillessen is toch een mooie 56 miljoen. Verder zijn er nog best veel spelers vertrokken/verhuurd en het kan nog leuker worden als Ajax de cl haalt. Maargoed ook al 13 miljoen uitgegeven aan Sanchez,Cassierra,Westerman,Traore

Ajax, gefeliciteerd! Veertien miljoen voor iemand die in Barcelona op de tribune plaats mag nemen, niet slecht gedaan.

Tenzij je nog geen waardige vervanger hebt natuurlijk, dan is dat geld zo weer weer weg.aan transferkosten of aan mislopen van CL-voetbal.

Echt he, haha! Mensen denken tegenwoordig dat elke band tussen twee personen bepaald wordt door hun collegiale verhoudingen op het werk. Als ze dezelfde functie hebben mogen ze elkaar niet en als ze allebei een andere taak hebben kunnen ze vrienden worden. Maar gewoon een vriendschap starten omdat je elkaar persoonlijk mag, bestaat tegenwoordig niet meer.

Prima. Nu graag nieuws over zijn opvolger.

Voor VZ misschien onduidelijk wie er in de CL gaat keepen maar voor mij niet hoor. Ter Stegen krijgt natuurlijk de voorkeur om de CL wedstrijden te keepen. Daar ging het allemaal om. Omdat Ter Stegen zowel de CL als de LaLiga wedstrijden wilde keepen

Heel knap dit, je wordt uitgespuugd door veel supporters in dit land maar je maakt een transfer naar een van de beste clubs ter wereld. Het is je gegund!

Wens hem sterkte en succes als hij gaat, blijf het een goede keeper vinden wat andere ook zeggen, na het wk 2014 niet meer zijn niveau gehaald en de laatste weken een paar slippertjes, ik denk dat dit puur komt omdat hij geen concurrentie had op de bank en ga je toch denken onbewust ach ik speelde slecht maar blijf toch 1ste keeper en met Vermeer moest hij zich elke week bewijzen, hoop wel dat Ajax gaat voor een Nederlandse keeper puur voor de communicatie, zou ik zelf uitkomen op Robin Ruiter want ben niet zo weg van Room en Krul lijkt me te duur

Dus Ajax heeft 50'miljoen euro verdiend aan transfers dit jaar. Nou voorruit investeren. Geen krul aub, waarom een niet fitte speler halen? Haal die keeper van Vitesse maar op. Prima doelman en stukken goedkoper.

20 augustus 2016 om 12:04

Denk niet dat Room voor minder dan 5 miljoen weg gaat zo vlak voor de transfer deadline. Vitesse weet dat Ajax bulkt van het geld dus die gaan daar goed gebruik van maken.

Leuk voor Cillisen zelf! Is voor hem toch een droomtransfer lijkt me!

Deze jongen gaat ons straks allemaal keihard uitlachen, hij gaat Ter Stegen uit de basis spelen let op mijn woorden, Jasper is geen wereldkeeper maar Ter Stegen ook niet dus komt goed hem.

Wacht nou eens voordat je zomaar spelers verkoopt. Wie moeten we nu in de voorronde van de championslegeau inzetten? Onane of die de Boer. Beide op grote afstand van het niveau dat Ajax volgende week nodig heeft. Leuk dat je Cillissen kan verkopen voor 14 miljoen. Maar in principe verlies je 16 mln als je niet door deze laatste voorronde komt. Overmars do the math pleaaaseeee. En natuurlijk kan je deze man behouden tot na die wedstrijd... Bang dat hij geblesseerd raakt, als ze hem zo graag willen dan willen ze dat risico wel nemen!!!

Mooie kans voor Jasper. Hij heeft Ajax veel gebracht, die paar foutjes van de laatste tijd doen daar niets aan af. Succes Jasper! Trek je niets aan van alle jaloerse reacties van alle zogenaamde voetbalkenners

20 augustus 2016 om 15:48

Volledig mee eens. Wat zijn mensen emotionele kuddedieren. Even allemaal vergeten dat hij al een paar jaar fantastisch speelt als solide keeper, en zich pronleemloos staande houdt op een wk. Hij heeft ajax veel gebracht.

Mooie transfer voor een matige keeper! Diederik Boer is een prima ervaren vervanger. Ajax heeft dus wel even tijd om een keeper te zoeken. Krul is niet veel beter.

20 augustus 2016 om 15:39

Dus Krul vind je ook maar een matige keeper?

21 augustus 2016 om 11:34

Goed gelezen! Maar ja, de tijd heeft deze discussie alweer achterhaald. Ajax zet liever een 3e keeper op doel. Uitslag bekend!

Zelf vind ik dit echt wel een mooie stap voor Jasper Cillessen. En tuurlijk, hij is matig aan dit seizoen begonnen en stopt vrijwel nooit penalty's, maar veel mensen doen sinds het begin van dit seizoen, ook alsof Cillessen er geen ene pepernoot van kan en waarschijnlijk zal hij tweede doelman bij FC Barcelona worden, maar ik sluit ook niet uit dat Cillessen eventueel eerste doelman kan worden.

Marc André ter Stegen is zeker een talentvolle doelman, maar hij heeft nu volgens mij al veel meer blunders gemaakt, bij het Duitse nationale elftal, FC Barcelona en Borussia Mönchengladbach, dan Cillessen en ik kan me bijvoorbeeld nog herinneren dat Barcelona vorig seizoen de strijd om de Spaanse supercup had verloren, door blunders van ter Stegen en tuurlijk, dan is dat niet de grootste prijs die je kan winnen als Barcelona-zijnde, maar als je een prijs kan pakken, dan wil je die toch ook en het is ook wel lekker als je 'm wint.

Dus in mijn ogen is er zeker hoop voor Cillessen dat hij eerste doelman kan worden. Kijk anders even naar dit filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=c34e-SI1s3Q .

Weer wat miljoentjes erbij... eens kijken met wat voor Eredivisie keeper of derde rangs buitenlandse gehuurde keeper we nu opgescheept worden.

20 augustus 2016 om 12:01

Ajax blijkt toch weer een mooie springplank.

Jammer voor Ajax dat Cillessen nooit echt heeft uitgeblonken op de juiste momenten.

20 augustus 2016 om 12:02

Dat was sowieso die van Milik. Als Napoli 15 miljoen had geboden dan was Ajax ook wel akkoord gegaan.

Lekker op de bank zitten bij Barca! Succes, Jasper!

Is toptransfer voor AJAX en Cilessen. Als hij zijn beste nivwau weer gast halen is hij gewoon nr1 in Barca. Scenario Ruud Hesp.

Een ding is gelukkig zeker. Barcelona heeft meer verstand dan iedereen hier op voetbalgebied. Als hun zeggen dat Jasper goed genoeg is, zal het wel zo zijn. Het scheelt dat supporters niet mee mogen beslissen in bepaalde zaken.
Een ding is wel opgevallen hier in Nederland. De gun factor is zeer laag hier in Nederland. Veel lager dan de haat factor. Het gaat er niet eens om als die speler nou goed bezig is of slecht speelt. Maar als ie slecht speelt is het natuurlijk feest. Dan is het zoveel mogelijk breken die speler tot ie kapot gaat.
Ze zijn schaars maar gelukkig zijn er ook mensen zoals mij die de concurrent ook gewoon een mooie transfer gunnen en hem het allerbeste wensen.

Toch mooi voor die jongen, 14 miljoen dat is veel geld zeker voor een keeper. Hopelijk komt hij daar aan spelen toe. Succes kijken wi ajax nu haalt als keeper. Krul zou een goede vervanging zijn maar of hij haalbaar is????

Geweldige stap voor Jasper en een mooi bedrag voor Ajax.
Ik zou graag Warner Hahn van Feijenoord als opvolger zien, bijna weer fit volgens mij.
Zo zonde dat hij tweede keeper is achter Vermeer, en Feijenoord heeft binnenkort vier doelmannen
als Kenneth weer terug is.

Ik zeg doen!

Mensen die het hebben over uitstraling van een keeper, om te lachen. Uitstraling heeft nog nooit een bal tegengehouden. Messi heeft de uitstraling van een hamster, maar daar hoor je nooit iemand over klagen.

Kwaliteit, daar moet je het over hebben. Gebrek aan of voldoende kwaliteit voor 2e keeper bij Barca, maar alsjeblieft zet je zelf niet zo voor lul met "uitstraling van een keeper".

20 augustus 2016 om 13:39

Geef mij maar Buffon ipv een Cillessen. Daar mag je het uiteraard niet mee eens zijn, maar dat kijkt toch net wat prettiger dan dat ik naar een lulletje lampenkap op doel zit te staren.

Uitstraling is ook iets wat je afdwingt, je voorbeeld van Messi die je geen uitstraling toedicht is natuurlijk lachwekkend.

Als Cillessen een foutje maakt ziet het eruit als of we hem een groepshugg moeten geven voor hij in tranen uitbarst. Iemand als Buffon gaat daar toch net wat anders mee om.

20 augustus 2016 om 14:22

Nee Buffon die half gaat janken bij een volkslied is alles? Doe mij maar 100 x liever Cillessen, die doet tenminste niet zo dramatisch.

20 augustus 2016 om 14:57

Geef mij ook maar Buffon ipv Cillesen.. Wie niet. Buffon is kwalitatief nog wel wat verder. Suf voorbeeld dus. Vd Sar had ook weinig uitstraling. Ed de Goeij ook. Vindt jij met jouw redenering waarschijnlijk ook koekebakkers.

20 augustus 2016 om 15:45

Nee hoor, van der Sar had juist ontzettend veel uitstraling. Toch apart hoe omstreden en ontgoocheld sommige mensen zijn als er gezegd wordt dat Cillessen geen uitstraling heeft.

Nogmaals je mag het gerust waardeloos vinden, maar tegenwoordig is het wel iets wat van belang is bij welke baan dan ook. Heb je twee vergelijkbare sollicitanten neem ik altijd degene aan met het meeste charisma, Het speelt wel degelijk een rol, hoezeer je ook je best doet dit te bagatelliseren.

20 augustus 2016 om 19:50

Nee nou wordt ie mooi. Alsof charisma ballen tegenhoud! Bruce Grobbelaar had een groot charisma maar was naar mijn mening een draak van een keeper.

Al dat gelul over uitstraling, heb je al eens iemand of een team, een wedstrijd zien winnen vanwege uitstraling?

Heeft Messi veel uitstraling? Misschien wel, maar zet hem eens af tegen Zlatan, of Ronaldo. Dan is er ook geen uitstraling, toch is hij de beste ter wereld.

Dus schei uit met dat gelul over uitstraling.

20 augustus 2016 om 13:57

Uitstraling is een subjectief begrip, waarover je van mening kunt verschillen. Dergelijke begrippen zijn derhalve niet te duiden. Net als goed of slecht. Wat de een goed vindt, kan een ander slecht vinden en andersom. Over Edwin van der Sar werd ook altijd lacherig gedaan en hem werd ook vaak een gebrek aan uitstraling verweten. Dat heeft hem er niet van weerhouden om tot een van de beste keepers van zijn generatie uit te groeien, volgens kenners zelfs de beste van de wereld onder zijn generatiegenoten. De geschiedenis lijkt zich in dat opzicht telkens te herhalen, want ook Maarten Stekelenburg heeft met dat vooroordeel moeten afrekenen en eenzelfde lot is nu ook Cillessen beschoren.

Mensen die over uitstraling beginnen en zich bezondigen aan amateuristische Van der Gijp-imitaties, doen dat meestal omdat ze geen inhoudelijke argumenten hebben waarmee ze hun betoog kunnen onderbouwen. Cillissen is de eerste keeper van oranje en zijn vakgenoten zijn zonder enige uitzondering allemaal lovend over hem. En hun mening is natuurlijk veel waardevoller en geloofwaardiger dan die van een gefrustreerde, azijn spuwende supporter.

Cillissen is geen Jan Pipo de Clown, maar dat neemt niet weg dat hij de laatste twee jaar van zijn loopbaan geen vooruitgang heeft geboekt. Dat zou zomaar te maken kunnen hebben met het feit dat hij toe is aan een nieuwe uitdaging. Barcelona biedt hem die kans en omdat hij zich altijd een voorbeeldig prof heeft getoond en zich met hart en ziel voor zijn club heeft ingezet, gun ik hem deze transfer van harte hoe slecht deze op dit moment ook uitkomt voor Ajax. Om hem al af te schrijven voordat hij ook maar één wedstrijd voor zijn nieuwe club heeft gekeept, is natuurlijk volstrekt voorbarig en tekenend voor het hoge azijngehalte in het systeem van bepaalde supporters. Hij heeft tijdens het laatste WK laten zien dat hij veel in zijn mars heeft en zijn beste jaren moeten nog komen. Dat de clubleiding van Barcelona dat onderkent, toont aan dat zij niet alleen denkt in risico's, maar ook oog heeft voor de mogelijkheden. En bereid zijn daar het lieve sommetje van 14 miljoen voor op tafel te leggen.

20 augustus 2016 om 18:44

Ik sluit mij hier bij aan. Geweldig betoog! Amen.

Jasper is een top keeper en gun hem deze top transfer, heel veel succes in Spanje.

14 miljoen is een mooi bedrag voor een Keeper daar begin ik mee... maar als die bravo voor 30 miljoen weggaat is dit een laag bedrag en ook als ik aan madrid denk die meer dan 50 miljoen over heeft voor de gea en de prijzengekte van dit moment en vlakvoor sluiten transfer was ik als Ajacied pas blij geweest met 25 miljoen alle keepers die je nu gaat willen halen kosten hoofdprijs en het verschil tussen bijna 12 en 14 is niks denk dat ze cillissen dit gunnen anders snap ik er weinig van wie keept woensdag dan???

We zien nu de reden waarom Overmars en Frank de Boer destijds voor Cillessen kozen en Vermeer naar Feyenoord lieten gaan. In Cillessen zat gewoon meer toekomst en kon zich nog verbeteren, terwijl de rek er bij Vermeer uit was, met zijn eeuwige blunders af en toe, dus die kon mooi bij Feyenoord worden geloosd.
Natuurlijk doe je als Overmars zijnde net alsof je niet wist dat ie naar Feyenoord ging, anders gaan de Ajax supporters om het vertrek van Overmars vragen.
Gewoon slim van Ajax gedaan.

Jurjus was de meest ideale vervanger, maar die speelt nu bij Psv. Mooie stap voor Cillessen en ik denk dat hij zeker niet kansloos is onder de lat. Hij is niet veel minder dan Ter Stegen. Ik dacht zelf eigenijk dat juist Ter Stegen weg zou gaan en Cillessen met Bravo overbleef.

12 miljoen euro is een koopje voor de eerste doelman van het Nederlandse elftal. Heb nooit een hoge pet gehad van deze keeper, maar Ajax kan zeker meer voor hem vragen. Vooral na de transfer van Pogba waardoor iedere middelmatige speler in waarde gestegen is. Ajax zou minimaal 20 miljoen moeten vragen.

Het is je gegund Jasper! Gewoon een hele degelijke keeper, die ik nu echt niet afreken op een paar mindere wedstrijden. Mooie stap voor hem en ik verwacht dat hij gewoon genoeg wedstrijden keept. Ter Stegen heeft dan wel meer potentie, maar die is zeker ook niet foutloos. We zullen wel zien hoe dit zich ontwikkelt.

Zo, dat had ik niet verwacht. Ik had gedacht dat Cillessen eerste keeper zou gaan worden bij een subtopclub uit Engeland of Duitsland. Ik weet niet of dit zo'n mooie stap is, met het oog op zijn positie in het NL elftal. Desalniettemin gun ik het hem wel, is een stabiele keeper (muv afgelopen weken) die nooit lager scoort dan een 6. Al met al dus een perfecte keeper voor op de reservebank bij Barcelona, en wie weet kan hij verrassen en een basisplaats afdwingen, dat zou betekenen dat hij het goed doet en dat is ook weer goed voor het NL elftal. Ik als PSV supporter ben om meerdere redenen blij met deze transfer: een stabiele keeper en 1 van de weinige ervaren krachten gaat weg bij de concurrent, en waarschijnlijk ook nog vlak voor een belangrijke CL voorronde wedstrijd. Dit zou het verschil kunnen maken tussen winst en verlies, en als Ajax geen CL speelt dan hoeft PSV zijn CL-inkomsten niet te delen. Aan de andere kant zou ik het wel mooi vinden om 2 NL clubs in de CL te zien, maar als Ajax ver komt in de Europa league vind ik het ook knap.

Succes Jasper, houdt die ter Stegen maar scherp. Als hij klungelt dan moet je er staan.

Barca had beter van der hart of lamprou moeten halen die zijn veel beter

Stuitende reacties hier. En dat voor een keeper die een aantal malen landskampioen werd. Derde op een WK. Een degelijke keeper met een klein dipje. Waarschijnlijk door de perikelen met de transfer. Dat kan gebeuren. Maar dat neemt zeker niet weg dat hij een zeer betrouwbare en solide doelman. Heel veel succes bij Barca Jasper.

Eigenlijk snap ik al die hele discussies niet.
Waarom zijn we met zijn allen gewoon niet trots en positief over deze transfer van een simpele nuchtere hollandse jongen naar 1 van de, zo niet beste club van de wereld .? Dat die wel of niet goed genoeg zou zijn maakt toch helemaal niets uit..?barcelona ziet het wel in hem en leggen 14 miljoen voor die jongen op tafel.
Ik denk persoonlijk dat hij een eerlijke kans gaat krijgen daar. De leiding van Barcelona wil ook gewoon dat de beste op het doel staat, lijkt mij meer dan logisch.
Het kan zo zijn dat hij daar op de bank beland.., nou én.? Dan pakt hij toch nog zo'n wedstrijd of 20 mee op zeer hoog niveau. Lijkt mij beter en zwaarder dan 34 wedstrijdjes in een mickey mouse competitie.
En het zijn meer wedstrijden dan de andere oranje keepers als Vorm, Krul, Steek of Vermeer die geblesseerd is.. Dus waarom zou hij zijn Oranje plaats kwijtraken..?
Alleen Zoet zal vermoedelijk meer wedstrijden gaan keepen en het is dan aan Blind om te bepalen wie hij voor de nummer 1 prefereert, niet aan de 16 miljoen andere bondscoaches waaronder ikzelf..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren