Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax besluit 2019 in stijl met veegpartij tegen ADO Den Haag

Laatste update:

Ajax heeft het kalenderjaar 2019 op uitstekende wijze besloten. De Amsterdammers hadden in de Johan Cruijff ArenA geen kind aan ADO Den Haag, wonnen met 6-1 en zetten daarmee AZ, dat zaterdagavond met 3-0 verloor op bezoek bij Sparta Rotterdam, weer op een achterstand van drie punten aan kop in de Eredivisie. Jurgen Ekkelenkamp, Ryan Gravenberch en Lassina Traoré tekenden voor hun eerste Eredivisie-doelpunten, terwijl Sontje Hansen als invaller zijn debuut maakte op het hoogste niveau. Ajax hervat de Eredivisie na de winterstop op 19 januari weer met een thuiswedstrijd tegen Sparta.

Erik ten Hag bracht tegen ADO Den Haag een uitermate jong elftal binnen de lijnen. Ekkelenkamp en Gravenberch speelden op het middenvelder, terwijl Traoré door de afwezigheid van Klaas-Jan Huntelaar als spits werd opgesteld. Opponent ADO Den Haag was voorafgaand aan het bezoek aan Amsterdam al zeven wedstrijden zonder overwinning en merkte al vroeg in de wedstrijd dat er weinig te halen viel tegen Ajax. Na een kwartier speelde Hakim Ziyech zich vrij op de rand van het strafschopgebied, waarna hij de bal achter ADO-doelman Luuk Koopmans wist te krullen.

Ajax wist de marge acht minuten na de openingstreffer al te verdubbelen. Een voorzet van Ziyech ging over Ekkelenkamp heen, waar Donny van de Beek zich had vrijgelopen en klaarstond om de bal tegen de touwen te schieten. In de tien minuten voor rust zag ADO de Amsterdammers snel weglopen. Na een fraaie voorzet van Nicolás Tagliafico kon Ekkelenkamp, afgelopen week ook trefzeker in het bekerduel met Telstar (3-4 zege), zijn eerste Eredivisie-doelpunt aantekenen. Kort daarna maakte ook Gravenberch zijn eerste treffer op het hoogste niveau, na een fraaie actie binnen het strafschopgebied. ADO bracht daar in de eerste helft niet meer dan een speldenprikje van Crysensio Summerville tegenover.

In de rust bracht Ten Hag Noa Lang binnen de lijnen, omdat Ziyech zich op eigen verzoek liet wisselen. ADO wist het doel in de tweede helft precies drie minuten schoon te houden. Dusan Tadic kreeg de bal terug in het strafschopgebied van Traoré en punterde het leer vervolgens overtuigend in de verre hoek: 5-0. Nadat Lang en Ekkelenkamp nog mogelijkheden op de zesde treffer hadden laten liggen, kwam Ajax na ruim een uur spelen op 6-0. Tadic fungeerde deze keer als aangever en stelde Traoré in staat om zijn eerste doelpunt in de hoofdmacht van de Amsterdammers aan te tekenen.

Lang kreeg vervolgens nog tweede goede mogelijkheden om de score verder uit te bouwen, maar verzuimde nog om ADO meer pijn te doen. Ten Hag gunde Hansen vervolgens zijn Eredivisie-debuut door hem binnen de lijnen te brengen voor Ekkelenkamp en zag dat de bezoekers kort daarna ook nog met tien man kwamen te staan, doordat Danny Bakker zijn tweede gele kaart ontving voor een overtreding op Tagliafico. Hansen kreeg razendsnel een goede kans én zijn eerste gele kaart in het betaald voetbal. In de absolute slotfase kreeg ADO nog een strafschop door een overtreding van Lisandro Martínez op Summerville, waardoor John Goossens vanaf elf meter de eindstand op 6-1 bepaalde.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een wedstrijd van Traore! Geef deze jongen a.u.b. het vertrouwen de komende wedstrijden Erik! Wat een beest! Dit is onze eerste spits, zonder twijfel. Ook Gravenbergh speelde een dijk van een pot, wat een atleet! Titelkansen liggen nu weer zeer gunstig voor Ajax. Na de winterstop weer verder met Neres en Promes erbij en ook nog met minimaal 2 nieuwe aankopen erbij (een voetballende middenvelder en een flankspeler met snelheid en diepgang). Afscheid nemen van Siem De Jong. Marin en Lang voorlopig niet meer opstellen. Geef Ekkelenkamp, Gravenbergh, Traore, Unuvar, Taylor en Hansen na de winterstop maar de kans! Dat zijn de grotere talenten. Op naar landstitel nummer 35, kampioenen!

22 december 2019 om 14:13

Eerste helft was wat onopvallend, tweede helft goed. Hij moet zeker vaker de voorkeur krijgen boven Huntelaar maar Gravenberch maakte vandaag toch wel meer indruk vind ik hoor. Speelde zeer degelijk met een goal en assist (Traoré ook goal plus assist overigens). Lekker middagje!

22 december 2019 om 14:22

Eerste helft was Traore te weinig aanwezig. Na rust wat beter. Zal beter gaan naarmate hij meer wedstrijden gaat spelen. Maar altijd beter dan KJH op dit moment. Ekkelenkamp prima. Gravenberg prima. Al met al een prima debuut van alledrie debutanten. Mooi dat Sontje ook zn debuut mocht maken. Nu Brobbey en Unuvar nog. En Regeer komt er ook nog aan. Verder druipt het talent er wel vanaf bij Noa Lang. Wat een toptalent is dat. Ajax mag daar wel wat zuiniger mee omgaan. Anders kan hij beter naar PSV waar hij vrees ik voor Ajax de volgende Malen, Bergwijn, Promes of Memphis gaat worden. En die Summerville is natuurlijk veel te goed voor Den Haag. Die zou bij dit Ajax gemakkelijk meespelen.

22 december 2019 om 14:28

Ik vind dat er bij Lang toch wel veel ballen van zijn voet afspringen bij zijn eerste aanname. Is dat concentratie of heeft hij daar altijd last van gehad?

22 december 2019 om 14:31

Holland8 is nu bezig om de waarde van het woord toptalent te devalueren. Lang is een leuke voetballer, maar daar is ook alles mee gezegd. Verdient echt niet het predikaat toptalent.

22 december 2019 om 14:40

@arrowene2 Laten we er dan groot talent van maken. Noa Lang is volgens mij idd een groot talent. En volgens mij kan elke beetje voetbalkenner dat wel zien.

22 december 2019 om 14:46

Hahaha Lang naar PSV, dat hij maar wegblijft. Komen voorin genoeg leuke talenten aan. Ik zie liever Schuurs komen.

22 december 2019 om 15:01

Lang naar PSV gaat niet gebeuren, maar de gedachte is niet heel raar. Lang, maar ook Traoré, Ekkelenkamp en Gravenberch, laat staan Unuvar en Hansen, komen gewoon niet in het plaatje van Ten Hag voor. Dat ze vandaag speelden was puur omdat Ten Hag met veel geblesseerde spelers zit en vandaag de tegenstand dusdanig was dat de jeugdspelers kansen konden krijgen. Maar als de geblesseerden fit zijn, dan zitten Traoré en Hansen niet eens op de bank. De jeugd heeft het gewoon heel slecht bij Ajax momenteel. Terwijl bij PSV de jeugd alle kansen, speeltijd en ruimte krijgt. Maar desalniettemin, Lang naar Psv, nope, nee.

22 december 2019 om 15:13

Constant, een beetje geduld mag je wel hebben als voetballer. Ik weet dat ze zichzelf allemaal geweldig vinden (en sommige zijn dat ook), maar nu 1-2 jaar in jezelf investeren om vervolgens een belangrijke basis speler te worden is helemaal zo slecht nog niet. Helemaal mee eens hoor dat er te weinig minuten gegeven wordt aan de jeugd, maar een Traore (voorbeeld) zit wat mij betreft in een luxe positie, aangezien er over 2/3 jaar totaal geen concurrentie meer is voor de spitspositie. Hopelijk gaat Ten Hag de tweede seizoenshelft wat meer rouleren, want dat ze kunnen voetballen hebben we vandaag ook weer kunnen zien.

22 december 2019 om 15:21

@Constant: "Laat staan Unuvar of Hansen", goh no shit? Die jongens zijn 16 jaar, zijn beiden 1 week geleden gedebuteerd in het betaald voetbal bij Jong Ajax.. Daarnaast is Gravenberch 17 jaar en Traoré is 18. Zo gek is het niet dat die jongens gewoon beperkte minuten krijgen. Verder niet gewend van jou dat je zo'n weinig genuanceerd verhaal schrijft, normaal ben je altijd vrij reëel namelijk. Het is namelijk zeker zo dat PSV de jeugd de laatste tijd meer kansen geeft en dat het bij Ajax (doordat het niveau van het eerste wat is gestegen) iets moeilijker is om door te breken. Maar jij doet alsof er bij Ajax geen jeugd meer speelt en dat het bij PSV bomvol met eigen jeugd staat, wat natuurlijk gewoon volkomen onwaar is. Ihattaren (buitencategorie) komt nu door en Gakpo maakt aardig wat minuten dit jaar en meer is het ook niet. Tuurlijk Bergwijn, Malen (al heeft die net een blauwe maandag in de PSV jeugd gespeeld), Rosario en Hendrix komen ook uit de jeugd doorgestroomd, maar daar kan Ajax makkelijk Mazraoui, Dest, Veltman, Donny en Promes tegenover zetten. Ik vraag mij echt af waar jij nou dat enorme verschil ziet tussen PSV en Ajax, ik zie het namelijk niet. Ik zie hooguit dat het grote verschil wat er vroeger altijd wél was stevig is afgenomen nu er in Eindhoven ook een stuk meer op de opleiding vertrouwd wordt.

22 december 2019 om 16:34

"maar jij doet alsof er bij Ajax geen jeugd meer speelt en dat het bij PSV bomvol met eigen jeugd staat, wat natuurlijk gewoon volkomen onwaar is." Welnee man, onzin! Dat zeg ik niet. Wat ik zeg staat duidelijk in mijn bijdrage, zeg ik al maanden én is inmiddels door zowel de feiten als door Mike Verweij bevestigd. Snap best dat die boodschap bij heel veel Ajaxfans (die natuurlijk niets anders kunnen accepteren dan dat 'talenten bij Ajax altijd kansen krijgen' en bij jou lastig binnen komen en nog lastiger te accepteren zijn, maar hey gozer, face facts! Want dat doe je duidelijk niet als je stelt dat jij 'het verschil tussen Ajax en PSV niet ziet'. Ik zou dan wat beter kijken, vooral zonder vooroordelen uit 2010. Behoudens blessures komt de jeugd er bij Ajax onder Ten Hag niet in. Sterker nog, zelfs Schuurs en Pierie zijn figuranten. Prima dat je dan nog begint over de leeftijd van Unuvar, maar daarmee steek jij je kop in het zand. Wat wil je zeggen? Dat Tan Hag volgend seizoen Tadic, Martinez en Blind gaat laten banken om de jeugdspelers speeltijd te gunnen? Geloof jij dat zelf? Ik mag hopen van niet. Over wat jij daarnaast over PSV en de PSV jeugd zeg ga ik verder al helemaal niet in. Het onderwerp hier, voornamelijk, is de kansen die de jeugd bij Ajax niet krijgt, en dat staat natuurlijk volstrekt los van de kansen die jeugd bij Psv, al dan niet, krijgt. Dat is evident. En in die zin is mijn suggestie in het begin van mijn bijdrage (dat Lang bij PSV meer kansen zou krijgen) geen hele rare maar een logische.

22 december 2019 om 18:29

Natuurlijk zou Lang bij PSV meer kansen krijgen. Niet voor niets doen spelers wel vaker een stapje terug om aan spelen te komen. Dit seizoen is Dest nog doorgebroken en dan spreek je over gebrek aan kansen voor de jeugd, echt onbegrijpelijk. Net als het gebruik van het woord "feiten" overigens. Doorbreken bij Ajax is wel even iets anders dan doorbreken bij Psv, een niveau waar zelfs Europa League overwintering te hoog gegrepen bleek. Dat zijn de feiten.

22 december 2019 om 18:48

Waarom zou Lang bij PSV, met Bergwijn, Ihattaren en miljoenenaankopen Doan en Bruma als vleugelopties zoveel meer kansen krijgen dan? Ik denk dat dat echt gewoon om het even is hoor. Je krijgt alleen meer kansen als je aantoon beter bent dan je concurrentie. Dat is Lang bij Ajax (nog) niet en dat zou Lang bij PSV ook nog niet zijn.

22 december 2019 om 19:57

@Constant kante heeft deels gelijk. Sommige talenten krijgen iets te weinig kansen van Eth. Een Siem inbrengen is onzin, als je ziet wat voor jeugd middenvelders Ajax heeft. Eth gaf aan weinig verschil zit tussen Veltman vs Schuurs, maar helaas krijgt Schuurs niet meer kansen. Huntelaar in de basis voorgaande matches boven Traore slaat nergens op. Huntelaar is ideaal om laat in te brengen. Sommige spelers zijn heel goed dus begrijp dat niet iedereen kansen krijgt. Helaas is Kante ook iets te voorbarig. Een Piere zit nog in zijn leerproces. Bij Jong Ajax bewijst hij dat er nog veel geschaafd moet worden. Schuurs vorig seizoen leek ook nergens op. Spelers als Unuvar en Sontje zijn pas 16 maar hebben natuurlijk zware concurrentie voor hen. Bij PSV heeft Ihattaran minder concurentie op 10 en hij heeft geluk dat Begrhuis niet gekocht werd. Dat was beoogde nr 10 Als hii was gekocht, kans is groot dat hij ook minder gevoetbald had. Verder had PSV v Bommel voor de groep die aantal spelers goed kent uit de jeugd zoals Ihattaran, Gakpo, Sadilek en Rosario. Hij durfte meer kansen te geven en te blijven geven ondanks het niet draaide. Als PSV een ervaren trainer aanstelt, ik verwacht eerlijk gezegd niet dat zoveel jeugd nog kansen krijgt. Door de achterstand zullen ze ook geschrokken zijn en zelfs deze winter opzoek gaan naar (ervaren) aankopen.

23 december 2019 om 16:55

Ik vind Noa eigenlijk helemaal niet zo talentvol. Zou me verbazen als hij een topspeler wordt. Vooral een gebrek aan overzicht, matige passing dientengevolge en ook geen andere in het oog springende kwaliteiten.

22 december 2019 om 14:30

Wie weet waar die jongen naar toe groeit maar hij mag voorlopig nog niet in de schaduw staan van tadic in de spits. De tegenstand was ook minimaal. Ook de andere namen die je noemt zijn er nog lang niet. Vandaag tegen een heel erg zwak ado kwamen ekkelenkamp en gravenberch aardig voor de dag, maar als er echt tegenstand wordt geboden moet ik het nog zien.

22 december 2019 om 14:33

Lang viel nog wel goed in hoor. Vooral Marin viel echt tegen. Zou het een gebrek aan zelfvertrouwen zijn of komt hij gewoon te kort?

22 december 2019 om 15:36

Ik hoop en denk het eerste. Was bij Luik toch de grote jongen met 10 doelpunten en 8 assists in zijn laatste seizoen. Bovendien is zijn trap en wapen zoals Schöne dat ook had. Ik hoop echt dat hij het gaat laten zien want hij zou veel kunnen toevoegen op het middenveld.

22 december 2019 om 14:34

Ik vind Hansen nog wel te kort komen, kostte indirect de tegengoal; die moet nog wat rijpen (en is ook beter in de spits).

22 december 2019 om 14:52

Het was leuk voor het publiek, maar echt veel deed Hansen inderdaad niet goed. Hij speelde heel veel ballen slecht in. Maar goed, het is zijn debuut en hij zal ongetwijfeld nerveus zijn geweest. Veel stond er ook niet meer op het spel, maar om te zeggen dat hij er niet klaar voor is ook niet direct een conclusie die je kan trekken.

22 december 2019 om 15:38

Doodzenuwachtig inderdaad, die jongen heeft 2 werken geleden pas zijn debuut gemaakt in jong Ajax en nu meteen voor de leeuwen in een volle arena. Publiek dat gaat joelen als je de bal krijgt. Zal niet makkelijk zijn geweest!

22 december 2019 om 14:42

Zullen we niet vergeten dat het tegen ADO was? Wellicht de armzaligste leg van de Eredivisie. Maakt het niet minder leuk, maar als mensen nu de loftrompet gaan steken nadat ze na vorige week zo pessimistisch als ik weet niet wat waren, dan is het zuur gesteld. De titelkansen zijn nog net zo groot na AZ uit. We zijn de nummer 1 en we blijven de nummer 1. Mooi voor die jonge gasten dat ze hebben weten te scoren. Niets mis met de kweekvijver van Ajax! Fijne feestdagen allemaal!!!!

22 december 2019 om 20:44

Wel iets groter omdat AZ punten bij Sparta heeft laten liggen. Tenzij je dacht dat Ajax 100% zeker kampioen zou van worden..

22 december 2019 om 14:42

Eerste spits ja? Beter dan Tadic? Mag toch hopen dat we weer met Promes Tadic Neres uit de winterstop komen

22 december 2019 om 14:50

Traore in de spits is een verademing vind ik. Zie hem graag daar blijven staan na de winterstop. En zie ook liever Tadic op linksbuiten spelen. Mocht Ajax dan nog bijvoorbeeld Propper halen in de winterstop kan Ajax met een middenveld gaan spelen met Vd.Beek, Propper en Ziyech. Met een aanval met Neres of Promes als rechtsbuiten, Traore in de spits en Tadic als linksbuiten. Eventueel ook switchen van posities. In de verdediging kunnen dan Mazraoui of Dest als rechtsback gaan spelen. Veltman, Schuurs of Alvarez als RCV, Martinez of Schuurs als LCV en Tagliafico als linksback.

22 december 2019 om 14:53

Wat een opportunistisch geleuter is dit zeg. Sorry, maar dit was tegen ADO. En zo heel aanwezig was hij met name in de eerste helft niet (is overigens niet erg hoor). Maar stop met dat overdreven gedoe zeg!

22 december 2019 om 15:03

Tweede helft was hij weergaloos. Is fysiek een beest. Technisch erg goed, voetbalt erg fijn mee, heeft sterke loopacties en heeft oog voor zijn medespelers en gunt ze ook wat. Geef deze jongen langere tijd het vertrouwen en hij zal alleen maar beter gaan worden.

22 december 2019 om 15:03

Vond hem wel een hele sterke pot spelen. Won 4/5 duels, 3 balheroveringen, 5 schoten, goaltje, 88% op zijn passing (eerste helft 100%). Sluit nu jaar af met 1 goal of assist elke 76 minuten in 2019, eerste jaar in Europa en als profvoetballer. Heel erg indrukwekkend jaar en prachtige afsluiter.

22 december 2019 om 15:05

Waarom Pröper ? Als je Gravenberch en ook Eiting tot je beschikking hebt

22 december 2019 om 15:07

Omdat Propper veel stabieler is in zijn prestaties. Wat ook logisch is gezien zijn leeftijd.

22 december 2019 om 15:14

@Wolterx, hij speelde in de tweede helft enorm gedreven en gepassioneerd en uiterst effectief. Hij had in de eerste helft twee prima loopacties bij o.a. het doelpunt van Ziyech. Een assist en doelpunt is gewoon heerlijk. Persoonlijk word ik moe van mensen hier die het ene moment een speler de hemel in prijzen, maar vervolgens net zo makkelijk diezelfde speler bij een slechte wedstrijd een mes in de rug steken (zoals bijvoorbeeld bij Huntelaar en Lang).

22 december 2019 om 15:38

Ik ben zelf van mening dat Huntelaar na dit seizoen klaar is, Traoré door naar Ajax 1. Brobbey eerste spits bij Jong Ajax, nu is ruimte er. Siem en Klaas-Jan lopen uit contract, plek voor Traore en Ekkelenkamp om door te stromen. Zal niet elke pot top zijn maar dat zijn Siem en Klaas-Jan ook zeker niet. Lang blijf ik een middenvelder vinden.

22 december 2019 om 15:47

Vergeet ook het vertrek van Ziyech en Donnie niet, die een stap willen gaan maken. Veltman die nog één kans heeft voor een mooi avontuur in het buitenland. Tadic die ouder wordt. Er komen genoeg kansen en het is aan de talenten om deze aan te pakken.

22 december 2019 om 15:53

Dat ben ik met je eens hoor. Het gaat mij meer om een bepaalde mate van respect voor de huidige Ajacieden en de kortzichtigheid bij veel supporters. Voor nu zou het voor o.a. Traoré mooi zijn als hij meer minuten kan en mag maken bij het eerste elftal. Lang moet je de tijd geven. Die jongen kan echt wel voetballen.

22 december 2019 om 16:40

Lawpl. Ten Hag meer rouleren??? Traoré speeltijd krijgen na de winterstop? Sure. Bekerduels. En minuutjes bij een 5-0 stand tegen Emmen natuurlijk. Maar Erik ten Hag wil natuurlijk wel gewoon zijn baan behouden. En dus moet hij winnen. Ook tegen ploegen die beter zijn dan Ado. Dus dan is de kans dat er gerouleerd wordt en dat de jeugd, zoals Traoré, veel speeltijd gaat krijgen gewoon heel erg minimaal, hooguit bij blessures en dergelijken. Dus dat kan je gevoeglijk wel vergeten, met Traoré. Los daarvan, we hadden toch afgesproken dat we na de serie met spelers als Fisher, El Ghazi etc. pas echt gaan beoordelen als ze zich een tijdje bewezen hebben en niet na één (1!!!) wedstrijd al?? Nou, laten we dat met Traoré dan vooral ook doen. Want anders weet ik wel dat die arme jongen na een paar mindere wedstrijden ook weer totaal met de grond gelijk gemaakt wordt.

22 december 2019 om 15:03

“Wat een wedstrijd van Traore”...nou nou dat valt toch wel mee??! Eerste helft was zeer pover.

Ik zie meer mensen reageren dat Traore zo goed speelde, waarschijnlijk dezelfde mensen welke hem aan het hypen waren en “eiste” dat hij een kans zou krijgen.

Hij heeft echt wel wat potentie hoor, maar reacties dat hij zo enorm goed was vandaag zijn overtrokken; ik zeg dit als Ajacied dus geen “hater” opmerkingen nodig😉

22 december 2019 om 15:05

Statistisch echt een ijzersterke pot, ook goal en assist erbij nog. In duels sterk, passing goed en sterke loopacties (zoals bij doelpunten van Ziyech en Ekkelenkamp) ivm Huntelaar was het een verademing.

22 december 2019 om 15:22

Aha dus jij bent 1 van die Traore hypers...nogmaals; hij speelde een prima pot maar wordt hier net gedaan alsof hij fantastisch speelde en nu in basis Moet.

22 december 2019 om 15:43

Dus door te zeggen dat hij een ijzersterke pot speelde met redenatie erachter ben ik hem aan het hypen? Hij moet wat mij betreft zeker boven Huntelaar in pikorde staan, maar dat zeg ik al sinds Brobbey weer fit is. Traore sluit 2019 af met 20+goals en 10+ assists, die heeft zijn kans dubbel en breed verdiend met zijn spel in Jong Ajax. Huntelaar als basisspeler voegt veel te weinig toe, niet vreemd dat vrijwel elke mindere pot dit seizoen met Huntelaar vanaf aftrap was.

22 december 2019 om 15:39

Wil je twee elftallen opstellen opportunist? En al die spelers een kans geven en nog bijkopen ook. Gelukkig zit jij niet in de direktie. Wat een visie. Gaat prima zo. Sommige aankopen hebben meer tijd nodig , een aantal jeugdspelers staat te trappelen, de geblesseerden komen terug, we staan bovenaan en doen nog mee in de Europa League. Schitterend. We kunnen niet zomaar verwachten dat Ajax even weer halve finale CL haalt.

22 december 2019 om 17:10

In de breedte en op het middenveld is er zeker het nodige voor verbetering vatbaar dus waarom daar geen versterkingen voor zoeken? Vanuit de jeugd zie ik ook geen goede flankspeler met snelheid en diepgang doorstromen voorlopig dus dan maar 1 kopen. Lang is pure middelmaat en Hansen is meer een spits.

So naar AcePluto, die er alle vertrouwen in had dat Gravenberch vandaag wel goed zou gaan draaien. En gelijk had 'ie. Die speelde vandaag wel heel lekker zeg, als een patron op het middenveld. Zag eindelijk zijn wedstrijden hoe hij deze bij Jong speelt terug in het eerste. Basisdebutanten waren vandaag allen zeer verdienstelijk. Tegen aan Ado dat totaal geen weerstand biedt is het natuurlijk ook lekker spelen, maar vond vooral het spel van Gravenberch en Traore wel zeer hoopgevend. Enige puntje van kritiek, laatste 20 min. lopen ze ontzettend te kloten, concentratie was totaal weg.

22 december 2019 om 14:13

Ik vond Ekkelenkamp ook echt goed spelen hoor. Vooral zijn loonacties voor de goal waren erg knap (en had zomaar 2x meer kunnen scoren).

22 december 2019 om 14:16

Ja klopt zeker! Ik zie bij die anderen iets meer pure talent dan Ekkelenkamp, maar Ekkelenkamp speelde zeker heel goed. Zou zich wel nog kunnen door ontwikkelen als nieuwe soort vd. Beek

22 december 2019 om 14:16

Exact, techniek is bij de andere 2 beter, positioneel vind ik Ekkelenkamp wel echt heel goed.

22 december 2019 om 15:49

Mooie opvolger voor Donnie. Ik denk dat het middenveld Gravenbergh, Ekkelenkamp, Martinez echt naar iets moois toe kan groeien.

22 december 2019 om 14:13

Gravenberch was echt goed vandaag. Nooit meer een middenveld met Marin en Alvarez, wat een anitvoetbal was dat. Ekkelenkamp en Gravenberch zijn er duidelijk klaar voor het echte werk.

22 december 2019 om 14:14

Aan de bal zeker. Maar Gravenberch liet ook een aantal keer een man in zijn rug weglopen. Dat kan omdat het tegen een zwak ADO is, maar het zijn wel dingetjes die hem vaker overkomen en waar hij in moet verbeteren om een vaste plek af te dwingen. Maar goed, dan heb je wel vlieguren nodig als Gravenberch zijnde en hopelijk krijgt hij die in Ajax 1 na de winterstop. Ook Traore mag inderdaad meer kansen krijgen. Zeker vanaf de start heb je meer aan hem als spits dan Huntelaar. Een gevalletje Koeman: Huntelaar is beter als pinchhitter en Traore beter vanaf het begin.

22 december 2019 om 14:15

hiermee hype je Gravenberch teveel. Hij was ok, maar had ook soms knullig balverlies. Maakt grote passen, gaat soms goed maar soms ook niet. Hij krijgt een voldoende maar een 7 van mij.je ziet dat jongens als Lang wel al echt verder zijn.neemt niet weg dat de jongens lekker hebben kunnen wennen. Maar geen van hen was flink aan het shinen. Traore werkte wel lekker hard!fijne dagen

22 december 2019 om 14:17

Nee ik vond Gravenberch oprecht 1 van de beste op het veld vandaag. Vooral aan de bal. Speelde vandaag ook een stuk beter dan Lang. Ja, het is in Ajax 1 naar mijn mening nog maar 1 potje dat hij zo goed speelt, maar vandaag vond ik hem zeer goed aanwezig.

22 december 2019 om 14:48

Thanks chief, vind ‘t tof van je dit. Ben het met je eens, had in de eerste helft balverlies waaruit ADO aan de counter kon beginnen, maar gelukkig kwam er niets uit. Vind Traore toch echt een beest. Moet eigenlijk tegen de kleintjes vaker beginnen. Als er wat geforceerd moet worden, dan de Hunter we gewoon in. Ekkelenkamp laat zien dat hij echt top is in positioneren voor het doel. Vorig jaar ook, scoorde alleen toen nooit. Hoop dat hij zich goed verder ontwikkeld. Sontje die dan zijn debuut maakt was als kers op de taart. Nu volgend jaar vlammen met Neres en Promes terug

22 december 2019 om 15:15

Ja dan ook de credits als iemand ze toekomen Was inderdaad een leuk potje zo met alle talenten aan het werk. Hoop ook dat ze iets meer de kans tegen de kleinere clubs krijgen. Volgend jaar inderdaad weer vlammen met een fitte selectie.

Lekkere en goede overwinning van Ajax, met een best wel jong elftal. Moet wel gezegd worden dat ADO Den Haag echt heel zwak was. Drie basisdebutanten in de basis bij Ajax en alle drie maken ze 'n goal en ze deden het alle drie ook gewoon prima vandaag. Traorã© voetbalde prima mee en liet een aantal prima dingen zien, Gravenberch speelde ook prima en maakte een goede goal door een aantal spelers van zich af te schudden maar Ekkelenkamp vond ik wel het beste van de drie basisdebutanten. Werkte hard, had een aantal goede passes in huis en scoorde nog een goede goal. Ekkelenkamp heb ik vaker bij Jong Ajax zien spelen en vorig seizoen had ik nog wel een beetje mijn twijfels of hij goed genoeg zou zijn voor Ajax 1, maar ik ben nu toch wel lichtelijk gecharmeerd van hem geraakt. Zoals ik Ekkelenkamp hier in mijn reactie al beschreef: hij werkt hard, heeft gewoon een goede techniek en inzicht en pikt z'n goals mee. Hij is denk ik net zo'n type als van de Beek is, alleen denk ik dat Ekkelenkamp ten opzichte van van de Beek net ietsje verfijnder is qua techniek en een betere inzicht heeft. En nee, ik schrijf nergens dat Ekkelenkamp een toptalent is en dat hij de nieuwe van de Beek is of wat dan ook, maar hopelijk weet hij dit vast te houden en zich door te ontwikkelen. Jammer van de penalty die Ajax tegen kreeg in de laatste minuut, was een onnodige overtreding van Martinez. Maar het kalenderjaar 2019 mooi afgesloten door Ajax. Ondanks dat Ajax na de winterstop geen Champions League speelt, is het jaar 2019 echt wel een legendarisch jaar voor Ajax geweest: kampioen geworden van Nederland, de Knvb Beker gewonnen, de Johan Cruijff schaal gewonnen en ondanks dat Ajax fantastisch was vorig seizoen in de Champions League, helaas ook een pijnlijk punt aangezien de finale op 10 seconden voor het einde werd misgelopen terwijl Ajax met 1 been in de finale stond en dit seizoen natuurlijk eigenlijk een beetje onnodig uitgeschakeld in de poulefase van de Champions League en pech gehad. Maar nu na de winterstop proberen om de titel te prolongeren en zover mogelijk proberen te komen in de Europa League. Ajax zie ik niet als favoriet om de Europa League te winnen, maar wel als gevaarlijke outsider. Al treft Ajax in de eerste ronde wel direct een pittige tegenstander met Getafe.

22 december 2019 om 14:19

ADO is op dit moment samen met Twente het slechtste team dat je tegen komt in de ere divisie.

22 december 2019 om 14:25

Dan alsnog is het wel knap dat je met het halve Jong Ajax van vorige seizoen waarvan 3 hun basisdebuut maken na een uur spelen vrij eenvoudig op 6-0 staat.

Aan de hand van Admiraal Ziyech in de eerste helft, hadden we vandaag weer een beetje reden tot lachen. Wat een sierlijke voetballer. Blij dat de talenten vandaag volop een kans kregen, waar ik al vaker voor pleitte. Die jonge gasten waren gretig en belangrijk voor het scoreverloop, was ook mooi en tof dat Tadic gelijk naar Traoré liep na zijn
onbaatzuchtige assist. Enige dat ik jammer vond dat Varela zowel in de beker als vandaag genegeerd werd, hij had wat mij betreft ook wat minuten kunnen maken. Als bonus staan we ook weer 3 punten los van AZ! Op naar de winterstop, iedereen inclusief de coach moet tot rust komen. Die tweede gele kaart, met als gevolg rood had Higler op zak mogen houden van mij en wat een sure penalty voor Onana. Gefeliciteerd Mede-Ajacieden! Allen alvast fijne kerstdagen toegewenst, en op naar een geweldig 2020... ⚽🎆

22 december 2019 om 14:21

Bizar ... 3 basisdebutanten en dan Ado zo van de mat spelen en alle drie nog scoren ook.dan kan je piepen dat Ado zwak was, maar ik vind dit toch wel bijzonder.gefeliciteerd en goede dagen voor jou.

22 december 2019 om 14:33

Thank you! Na al die kl*te wedstrijden, was dit wel even lekker. Maar het leukst vond ik om al die jonge gasten te zien, en dan ineens ook zoveel inderdaad. Mensen hebben wel gelijk dat ADO zwak was, maar dat mag de pret niet drukken hoor voor mij! Succes straks!

22 december 2019 om 14:40

@Sulejmanii, voor mij hoefde de rode kaart ook niet. Higler had die in zijn zak kunnen houden. En dat Onana baalde, begrijp ik helemaal: hij was 1 minuut weg van een clean sheet en dan krijg je zo'n domme penalty tegen. Maar goed. Toch fijn om zo het jaar af te sluiten. Jij ook gefeliciteerd en hele mooie dagen gewenst!

22 december 2019 om 19:12

Kyle66 precies man, ook al was het wat mij betreft in de 50e minuut. Die Hagenezen hebben het al zo moeilijk, en kunnen iedereen goed gebruiken! En daarnaast zag ik geen kwaad, of de bedoeling om te blesseren meer te laat en onhandig. Juist ja, een clean sheet is voor iedere keeper heerlijk mocht niet zo zijn. Thanks man, fijne feestdagen en een goed 2020..👍

Waarom kreeg Summerville geel? Hij maakt geen zware overtreding, wordt ernstig onbesuisd uitgelokt en probeert zich te verdedigen tegen een duw. Ongelofelijk hoe rigide sommige mensen alleen maar in patronen kunnen denken. Echt jammer dat hij niet de penal mocht nemen.

22 december 2019 om 14:12

Summerville heeft gewoon buitensporige inzet met risico om een speler te blesseren. Was geen vuile overtreding, maar wel een gevaarlijk. Vond de reactie van Nico wel overdreven, zat geen kwade intentie bij van Summerville.

22 december 2019 om 14:17

Nico zei gebruik je hersenen. Nu kan Summerville bij 6 0 achter nog een speler totaal onnodig blesseren. Goede reactie van nico dus. En dan wil Summerville die penalty nemen, goed dat Meijers daar tussen kwam. Summerville was het een beetje kwijt mentaal. Wel een leuke voetballer.

22 december 2019 om 14:19

Nico gaat met zn kop tegen een gozer van 19 aan staan. Dat kan ook rustiger en volwassener als de wedstrijd al gespeeld is. Hoe kun je dat nou een goede actie vinden van een volwassen persoon? Nico is een geweldenaar, 1 van mn huidige helden, maar hij heeft wel vaker van die momenten dat ie me net iets te opvliegerig is.

22 december 2019 om 14:27

Ja, dat moeten we voor lief nemen ben ik bang, aan de andere kant heeft dat temperament ons ook al heel veel mooie momenten opgeleverd in onder andere de CL.

22 december 2019 om 14:31

Zeker Godenzonen, het is gewoon een dun lijntje waar Nico op balanceert. Het is ook geen vuile speler, maar wel een die altijd met het hart speelt en daarmee soms ook over de schreef gaat.

22 december 2019 om 14:36

Was gewoon een smerige overtreding van Summerville, zette volop zijn noppen in Nico.ook zijn belachelijke overtreding op Onana was rood waardig.ook moet hij dat kaarten vragen voor een tegenstander meer laten, goed wendbare speler maar met een verkeerd karakter.

22 december 2019 om 14:40

Hij maakt de overtreding op Martinez en dus vind ik dat Nico ook op een volwassen beheerste manier Summerville kan zeggen dathet nergens voor nodig is. Prima dat men blijkbaar vind dat een agressieve houding geoorloofd is na een overtreding, maar het is gewoon niet mijn ding.

22 december 2019 om 19:56

Wat zou Tadic gedaan hebben, als Nico dit bij hem zou doen. Ik denk dat hij het Kerstdiner zou missen, want dan was hij nog aan het rollen.nico speelt temperamentvol. maar ook als een kamikaze. Kan zich met een heel onschuldig smoeltje tegen een tegenstander werpen.die blijft nog jaren in Amsterdam. De bescherming die hij hier krijgt, krijgt hij internationaal niet. Zoals je merkt aan de CL wedstrijden.

22 december 2019 om 14:12

Hij loopt gewoon enorm lomp door op Martinez. Daar kreeg hij die kaart voor, niet voor dat opstootje.

22 december 2019 om 14:42

Het zit hem meer in het feit dat Sommerville, voor 0,0 reden door haalt, uiteindelijk is het niet zo ernstig, maar waarom nog zoiets doen. Het was gewoon lomp aan t einde van de wedstrijd, en erg onnodig. Nico corrigeert die jongen dan inderdaad te opvliegerig, waar die Sommerville heel bang opeens keek. Misschien dat hij z'n broertje weer de kleedkamer in roept.

22 december 2019 om 16:44

Haha oh ja dat was ook die Summerville he. Nu keek hij zeker even bang. Mag ook wel want hij schopte bijna Martinez het veld af.

22 december 2019 om 15:08

Omdat hij bij 6-0 achter zonder enige reden in 90e minuut doorloopt op tegenstander? Daar kreeg hij die kaart voort. Was volledig onnodig ook.

Een wedstrijd waarin alles gebeurt wat je wilt, op de laatste 5 minuten na. Lekkere wedstrijd om de kater van de laatste weken weg te spoelen en heel fijn dat de jeugd vandaag zo succesvol is ingepast. ADO bedankt voor deze kans om aan ons vertrouwen te werken. Nu op naar de kerst en ons opladen voor de EL.

Deze overwinning was welkom! Leuk dat er veel verschillende doelpuntenmakers waren. Steun voor Blind was ook top!

22 december 2019 om 14:20

De steun was mooi, het spandoek was weer amateuristisch.

22 december 2019 om 14:28

Wat verwacht je met 1 dag voorbereiding? Het gaat om de steun en niet hoe het spandoek eruit ziet.

Traore en Gravenberch geweldig, Ekkelenkamp laat ook weer zien waar z’n kwaliteiten liggen: voor de goal

22 december 2019 om 14:12

Als Donny weggaat zou ik Ekkelenkamp wat kansen gunnen. Heeft niet de soepele functionele techniek van Donny, maar heeft uitstekende looplijnen.

22 december 2019 om 14:18

Met alleen loop lijnen kom je te kort voor Europees, en dat is wat Ajax wilt. Hansen op 10, hoe hij laatste tijd betrokken is met jong en nu ook eerste denk ik dat die wel meer potentie heeft dan ekkelenkamp

22 december 2019 om 15:16

Wie Zegt dat Ekkelenkamp “Alleen looplijnen” heeft???! Kan wel wat meer dan dat hoor, goed tussen linies spelen, goed gevoel voor diepgang, scorend vermogen..Hansen Is vwb voetballintelligentie ook niet de meest bijdehande; heeft nog heel veel te leren en nog niet op niveau v Ekkelenkamp.

Als je denkt dat je een kut dag hebt vandaag, bedenk je dan dat je ook bij ADO in de spits had kunnen staan...

Als ik Pardew was zou ik toch nog eens nadenken of ik in zou stappen bij dit Ado. ADO is degradatie kandidaat nummer 1. RKC speelt beter dan Ado. nul beleving in deze club. Niks op te merken op de overwinning van Ajax. Leuk dat die jongelingen het hebben laten zien. Vroege kerst voor hun! alleen jammer dat Tagliafico zou gefrustreerd moet reageren tegen een jongen die net 1,5 maand 18 is. Is nergens voor nodig want zoveel doet Summerville ook niet. Hij geeft geen doodschop ofzo.

22 december 2019 om 14:19

Het is me toch wat...wat er gebeurde, ik zou Summerville persoonlijk adviseren om een professionele hulp hier voor te zoeken. Anders komt hij hier natuurlijk nooit over heen als net 18 jarige. Die immers al een roerige verleden achter de rug heeft.

22 december 2019 om 14:23

Zag erger uit dan het was, Figo had inderdaad niet zo moeten reageren. Als Summerville ook de lef heeft om zijn aanvoerder de bal probeert af te pakken moet je nu niet beginnen dat hij maar net 18 is.

22 december 2019 om 15:14

Ik praat nergens goed dat hij die bal afpakt. Kromme vergelijking. Had hij ook niet moeten doen. Zoiets doms als het niet begrijpen van hierarchie komt hopelijk ook door zijn jeugdigheid anders gaat hij nog een lange weg tegemoet

22 december 2019 om 14:25

Alsof leeftijd wat uitmaakt Summerville moet gewoon normaal doen in plaats van kansloos doorlopen op Ajaxspelers. Eerste helft ook al tegen Onana. Denk je als keeper veilig te zijn omdat Kramer niet meedoet, nee hoor gaat Summerville lekker blind spelen. Ook nergens voor nodig. Wel fijn dat ie nu zelf van zich afbijt in plaats van een familielid in de kleedkamer uitnodigen om de kastanjes voor hem uit het vuur te slepen.

22 december 2019 om 15:16

Hij liep 2 stappen door en bleef staan. Zulke dingen gebeuren elke wedstrijd. Hij geeft geen duw of slaat niet. Zoveel is er niet aan de hand. Die sneer naar zijn familie is ook erg overbodig maar ik vind dat iemand van 27 qua gedrag en volwassenheid ver boven iemand van 18 moeten staan en met de manier waarop Tagliafico zich laat kennen, staat hij op gelijke hoogte en dat vind ik onnodig

22 december 2019 om 14:44

Voor mij had Tagliafico iets kalmer kunnen reageren, maar de leeftijd erbij halen is onzin. Toen De Ligt zo oud was en een fout maakte in Oranje, vond bijna iedereen dat als hij oud genoeg was om te spelen, hij ook oud genoeg was om al die bagger aan te horen.

22 december 2019 om 15:17

Het gaat erom dat Tagliafico veel ouder is. Als je 9 jaar ouder bent, gedraag je dan ook volwassener. Het is toch ook super triest als een 20 jarige een kind van 11 de huid vol scheldt? Zo liggen de verhoudingen

22 december 2019 om 15:48

Dus je vergelijkt dat verschil met basisschoolleeftijd en iemand die mag stemmen. Iemand van 20 met iemand van 11 is illegaal bezig, 18 en 27 mag gewoon. Liggen de verhoudingen echt zo? Je punt is fair maar je voorbeeld niet, hij is volwassen mag in Nederland op die leeftijd vrijwel alles.

22 december 2019 om 16:33

@glory, je kan ook de vergelijking maken van iemand van 60 die iets zegt tegen iemand van 51...

22 december 2019 om 16:41

Wolterx heeft al aangegeven dat mijn vergelijking niet helemaal klopt. Hoef jij het niet nog een keer te proberen. Als je dan verder niet inhoudelijk reageert, laat dan je reactie achterwege joh

22 december 2019 om 14:45

Jij weet maar als te goed wat voor een reputatie die Summerville heeft.je kan hem ook corrigeren dat hij zo'n onnodige lompe overtredin maakt. Het is geen doodschop, maar hij doet t op de man terwel het 6-0 staat in de 85ste minuut of zo.nico reageert inderdaad overdedreven scherp, maar een jongetje als Sommerville heb ik geen medelijden mee, die zorgt er voor dat z'n broer Nico zometeen op de parkeerplaats tegenkomt. Als je oud genoeg bent om mee te spelen, hoor je je te gedragen.

22 december 2019 om 15:18

ik ken zijn reputatie zeker en keur het zeker niet goed. Nico is alleen 9 jaar ouder en staat 6-0 voor. ergo, nergens voor nodig om zo uit de slof te schieten en zich te laten kennen. Als je zo veel ouder bent, gedraag je dan ook meer volwassen dan zo'n actie

Misschien zit ik nog in de emotie van de laatste minuut. Maar wat er gebeurde bij Veltman is zo typisch voor Ajax van het afgelopen half jaar. Heer en meester maar dan toch door een foutje, van weer Veltman, een goal tegen. Doet niks af van de goede wedstrijd en goede debutanten. Maar dit team heeft gewoon een paar zwakke plekken en in mijn ogen is Veltman daar de grootste in. Zet al zijn fouten achter elkaar en je hebt een flinke compilatie

22 december 2019 om 14:14

Een paar minuten daarvoor gaat Martinez in de fout, bij die hoge bal die hij achter zijn standbeen wil spelen ofzo? Veltman repareert het daar ook gewoon. Waar was Martinez dit keer?

22 december 2019 om 14:15

Ja het was allemaal Veltman zijn schuld dat Martinez een penalty weggeeft.

22 december 2019 om 14:17

Ach kom op zeg. Andere spelers hebben meer fouten gemaakt deze pot. Je schrijft het op het conto van Veltman dat die penal komt? Misschien moet Martinez niet zo lomp blokken. Veltman speelde, het was weliswaar maar tegen ADO, echt uitstekend vandaag. Allesbehalve een zwakke plek. En zo speelt hij heel vaak. Inderdaad, hij maakt geregeld fouten en dat mag niet. Maar om na deze wedstrijd weer zon betoog over hem te houden is echt belachelijk.

22 december 2019 om 14:19

Veltman heeft amper wat te doen gehad. Zo kan je makkelijk uitstekend spelen hè. Bij echte tegenstand staat ie weer aan shirtjes te trekken en domme overtredingen te maken. Zo als martinez nu deed. Wat gewoon een gevolg was van weer een domme actie van Veltman

22 december 2019 om 14:30

Uitstekend? Moest nu en dan een stap naar links zetten en af en toe naar rechts. Als dat al de maatstaf is hoe we Veltman gaan beoordelen kan hij inderdaad weinig fout doen. Het is wel weer typerend dat hij gaat kloten bij een 6-0 voorsprong in de voor laatste minuut. Ram die bal dan toch het stadion uit.

ADO was slecht, Ajax was prima. 3 basisdebutanten, alle 3 gescoord. Sontje Hansen gedebuteerd, Gravenberch man of the match. Een mooi middag Jammer van de totaal onnodige penalty tegen, Onana baalt terecht, dit had een clean sheet moeten zijn. Enfin, met een goed gevoel (en 3 punten plus doelsaldo voorsprong) de winterstop in. Niks mis mee, gefeliciteerd mede-Ajacieden!

Nico en goossens moeten oppassen.die kunnen binnenkort de broer van Summerville verwachten

Lekker om zo de winterstop in te gaan. Veel jonge spelers tevreden gehouden met speelminuten en wat routiniers rust kunnen geven. Veel doelpunten gemaakt, pingel klein smetje. Prima lekker vakantie nu voor de jongens, het was een fantastisch voetbaljaar. Vraagje, heeft jong Ajax een beetje back-up voor Tagliafico?

22 december 2019 om 14:17

Familio-Castillo staat normaal LB bij Jong maar die is gehuurd. Bij O19 komt Salah-Eddine eraan.

Wat een geweldig jaar hebben we achter de rug, heel veel mooie momenten mogen bewonderen en van mogen genieten. Ajax sluit het jaar in stijl af en is terecht de winterkampioen. Mooie kers op de taart van een toch 1 van de mooiste jaren, die ik heb mogen bewonderen. Natuurlijk nog niet in vergelijking met de jaren 90, maar deze is toch echt om in te lijsten. Fantastisch!!

Ik vind het heel spijtig voor Huntelaar maar als die nu nog de voorkeur krijgt in de basis boven traoré dan snapt ten hag er helemaal niks van. Het loopt stukken beter voorin met traoré. Heeft alleen nog wat betere aanvoer nodig en dat betekent dat noa lang niet elke keer naar binnen moet trekken. Man wat erger ik me aan die gast zeg. Die heeft het niveau echt niet. Gravenberch dan weer wel. Wat een rushes heeft die jongen. Echt een pareltje. Mooie overwinning en eindelijk aanvallend weer wat leuks gezien vandaag. Traoré nu gewoon 1e spits houden zolang promes en neres er niet bij zijn.

8 gele kaarten in een wedstrijd die eigenlijk na 20 minuten al gespeeld was. Deze scheidsrechter heeft echt totaal geen gevoel voor hoe een wedstrijd verloopt.

22 december 2019 om 14:26

Inderdaad net als met Bakker, normaal geef je die kaart maar het was al gespeeld. Zelfde verhaal als voor Hanssen, laat gaat wedstrijd is al gespeeld.

Knap dat het Higler is gelukt om zich ondanks het gestuntel van ADO tot slechtste man van het veld te bekronen. Nagenoeg niks gebeurd, maar hij weet de wedstrijd met 10 kaarten te beëindigen.

Hartelijk bedankt Ajacieden en Ajax, ik heb een geweldig jaar meegemaakt dankzij jullie. Nog nooit zo vaak Ajax gekeken in een jaar, het was echt een genot. Natuurlijk heb je de knockoutfase niet gehaald van de CL en we kunnen discussieren of dat terecht was (nee dat was het niet don't @ me), maar we zijn enorm verwend en als je een langer geheugen hebt dan de laatste 2 weken dan kan je alleen maar bere trots en blij zijn. Ook vandaag weer, met zo veel jonge spelers. Sorry als het mensen irriteert, maar ik ben zo dolsblij om fan te zijn van deze prachtige club. ADO zo mak als maar kan, Ajax wanneer het maar wild erg goed. We hebben heel veel voetballers in de selectie en ik hoop dat ETH ze het vertrouwen geeft en aan de toekomst denkt. Nogmaals, hartelijk bedankt, en mooi om het hier met iedereen te mogen delen, of je nou Ajax fan bent, Nederlander, voetbal fan, of zelfs Ajax haat, het was een geweldig jaar waar iedereen wel z'n moment van waardering bij kan pakken.het kan dooien, het kan vriezen we kunnen winnen of verliezen, maar een betere club dan deze is er niet.

22 december 2019 om 14:27

56 wedstrijden in 1 jaar, dat is heel knap voor een Nederlandse club, en dan zulke presentaties geven. Trots!

Leuk om de jonge jongens te zien voetballen in Ajax 1, met Traore heb je wel een echte spits die ook zeer bedrijvig was (vult het weer anders in dan Huntelaar) met Ekkelenkamp zag je al meteen meer diepgang in het spel en je kan zien dat Gravenberch echt goed kan voetballen. Ook leuk voor Sontje Hansen dat hij een paar minuten mag maken. Weet niet of deze spelers ooit een vaste waarde worden in Ajax 1, maar vandaag speelden ze leuk, al was de tegenstander ook niet echt heel goed vandaag

Lekkere pot van de jonkies. Krijg bij Gravenbergh altijd gedachten aan Kanu. Dat loopje met die grote passen en die mooie sleep met de bal..

Dit was ook wel het slechtste ADO wat ik óóit heb zien spelen in de eredivisie

Na de verrassing van vorige week zag ik deze week de twee aangestelde scheidsrechters Higler en Blom. Ik begreep direct dat de Knvb even een correctie diende aan te brengen.ik ben gaan googelen om mijn idee te laten ondersteunen. Wat ik als kijker had waargenomen wordt ook door cijfers onderstreept.ajax zal zeker kampioen worden. Uiteraard hebben zij het beste team, geen twijfel mogelijk, en inderdaad spelen zij soms de sterren van de hemel. Iedereen kan genieten.maar hoe (AZ-hater) Blom en Ajax liefhebber Higler precies dit weekeinde op deze wedstrijden werden gezet was absoluut geen toeval. Blom die Slot stond uit te lachen...... Ik heb mijn mening gecheckt aan de hand van statische cijfers. Dit staat boven Ajax en AZ, daar waar een bond heel veel invloed heeft de resultaten. Wil je hierop reageren,sluit dan je emoties even uit en beoordeel de statistieken maar.

22 december 2019 om 14:52

Ik heb beide wedstrijden gezien en concludeer dat AZ verloren heeft omdat de keeper een 100 procent terechte rode kaart pakt en dat Ajax wint omdat ADO zo ongelofelijk zwak was dat we misschien ook best geheel jong Ajax hadden kunnen laten aantreden en de 2de helft met een man minder hadden kunnen spelen. Dat Higler zwak floot staat daar overigens buiten. De gehele complot suggestie rondom de bond noem ik emotie van jou kant. Er is geen complot, alleen af en toe verkeerde beslissingen die fout of goed uitpakken. Iedereen die een complot vermoed om een bepaalde club te bevoordelen of te benadelen is beste af bij het Riagg

22 december 2019 om 15:37

Ik heb juist mij gericht tot de statistieken en die liegen niet.hoe kan het dat juist met deze twee Blom en Higler juist jaar-in-jaar-uit slecht presteren?geef daar eens een verklaring?2017: binnen 8 minuten twee penalties en een rode kaart: Blom.......

22 december 2019 om 16:21

Noem de statistieken eens dan, ik wil ze wel eens zien. Wat een kansloos verhaal zeg... Je 'verwijst' naar een bron maar benoemt 0 statistieken. Die zijn er ook helemaal niet, hou gewoon op joh met je complottheorieën..

22 december 2019 om 14:54

Je hebt een goed oog joh. Het was inderdaad volkomen de verdienste van Higler dat Ajax vandaag van Ado heeft gewonnen.

22 december 2019 om 15:33

Het heeft niets met Higler vandaag te maken. Ik heb dit niet gezegd dus het is meer typerend dat jij mij woorden in de mond legt.gisteren waren er overtredingen van Sparta-zijde die volgens de commentatoren (wedstrijd en studio) absoluut over de rand waren maar die door Blom lachend werden afgedaan. Resultaat: geïrriteerde spelers.denk zelf eens aan de scheidsrechters die Ajax in bepaalde wedstrijden in de CL heeft gehad. Zoek nu gewoon eens naar de resultaten van beide scheidsrechters in combinatie met Ajax en AZ. Doe dat nu eens en je zult verrast zijn. Ik verzin dit niet. En ja ik geloof in de macht van geld, zowel op nationaal als internationaal niveau.

22 december 2019 om 15:42

Jij bent in ieder geval tres fantasierijk. Je hele verhaalt beargumenteer je met 1 voorbeeld uit 2017 en zegt mensen dan dat ze zelf maar moeten zoeken. Jij roept iets totaal onwaarschijnlijks, als je dat dan wilt bewijzen, dan moet je het maar goed beargumenteren ipv een slap lulverhaal dat mensen het zelf wel na kunnen zoeken.

22 december 2019 om 16:23

Als ze zo pro-Ajax waren hadden ze Sparta toch ook nog wat extra kaarten aangenaaid? Sparta is na de winter Ajax' eerstvolgende tegenstander. Een beetje complot zorgt dan wel voor een geschorste speler of 2 aan de kant van de Rotterdammers!

Genoten van Gravenberch lijkt heel erg op Frenkie qua stijl, lopen met de bal met de bal zo kort bij zich niemand kon hem vandaag stoppen zonder een overtreding te maken. En Traore hoort in de basis en Klaas op de bank zolang de andere jongens geblesseerd zijn.

Toch wel prachtig 6 verschillende spelers die scoren. En dan ook nog het mee doen van zoveel gasten uit de eigen jeugd. Hopelijk kunnen ze de lijn doortrekken na de winterstop en zullen er geregeld jeugdspelers mee doen. Dat zou wel uniek zijn en kunnen die analisten en journalisten naar iets anders zoeken om over te klagen....

22 december 2019 om 15:41

Helemaal met je eens, Bossie. Inderdaad prachtig. Alleen moeten we er voor oppassen die goed spelende talenten te vroeg over het paard te tillen. Dit was een proefwerk, en zeker (nog) geen eindexamen. De vaste kern, met vooral Zyech voorop, blijft toch het raamwerk. Als die zo goed spelen wordt het voor de talenten een stuk gemakkelijker om in de ploeg mee te draaien. En als ze het goed doen krijgen ze die kansen echt wel van Ten Hag. Maar gun ze allemaal de tijd om zich te ontwikkelen !

22 december 2019 om 16:01

Ja daar heb je gelijk in, maar dit zijn talenten die al een tijdje bij of tegen de selectie aan zitten. Deze drie ,schat ik hoger in dan Lang. Je ziet ook hoe de meer ervaren gasten , blij voor ze zijn wanneer ze scoorde. Maar inderdaad , laten we het afwachten en ook kijken hoe en met wie Ajax het gaat doen in Qatar.

Goede zakelijke pot van Ajax, ondanks de blessuregevallen en debutanten. Natuurlijk was ADO ontzettend slecht maar wel fijn om zo dan de winterstop in te gaan. Met name Gravenberch vond ik goed spelen en traore een harde werker. Na de wissel van van de beek en ekkelenkamp werd het slechter en slordiger. Hansen krijgt een paar minuutjes maar voegt nog niets toe. Hopelijk herstellen promes en neres snel en zijn ze erbij bij de eerste EL wedstrijd. Benieuwd of TH nog een aankoop gaat doen, gezien blind er minimaal een paar maanden uit is, kan er wel een CV bij.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren