Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax accepteert 40 miljoen euro voor Mohammed Kudus

Laatste update:

Ajax heeft een principeakkoord bereikt met Brighton & Hove Albion over een transfer voor Mohammed Kudus, zo meldt The Athletic. De Amsterdammers zouden daarbij ongeveer veertig miljoen euro ontvangen. De 23-jarige Ghanees zelf is ook dicht bij een persoonlijk akkoord met Brighton.

Kudus kan bij Brighton worden gezien als de opvolger van Alexis Mac Allister. De Argentijnse wereldkampioen liet Brighton deze zomer achter zich voor een avontuur bij Liverpool. De transfer van Kudus naar Brighton werd eerder door Fabrizio Romano bestempeld als 'geen gemakkelijke opgave'. Brighton schudt het eveneens geïnteresseerde Chelsea af. Ook Arsenal had Kudus op een shortlist staan, maar the Gunners werden deze zomer niet concreet.

Kudus was met name in de eerste seizoenshelft van Ajax één van de lichtpuntjes. De spelmaker maakte belangrijke treffers voor de Amsterdammers, die onder toenmalig trainer Alfred Schreuder kwakkelden. In de tweede seizoenshelft was Kudus minder dominant aanwezig, nadat hij wel een prima WK kende met Ghana. Kudus is echter altijd goed in de markt blijven liggen en werd eerder al veelvuldig in verband gebracht met een transfer naar de Premier League.

Na drie seizoenen bij Ajax wilde Kudus een stap maken, zo liet hij intern duidelijk doorschemeren. Vorig jaar zag de rechtsbuiten annex aanvallende middenvelder een transfer naar Everton op het laatste moment afketsen. Met zijn overgang naar Brighton komt Kudus terecht bij een van de revelaties van het afgelopen seizoen in de Premier League. De club eindigde na een uitstekend seizoen als zesde. Daarmee plaatste de club zich voor het eerst in zijn geschiedenis voor de Europa League. Kudus komt op voorspraak van manager Roberto De Zerbi, die de Afrikaan bestempelde tot topdoelwit.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Prima. Heeft geweldige kwaliteiten, maar komt er te weinig uit, en rendement te laag. 40mE is een mooi bedrag

5 augustus 2023 om 20:09

Hoop wel dat er doorverkoop is bedongen. Vind 40 nog wel redelijk karig (ja ik weet, verwend enzo)

5 augustus 2023 om 20:16

40 miljoen was ook mijn minimum door zijn potentie, maar eerlijk is eerlijk Ziyech, Timber en Van de Beek vertrokken ook voor zo'n bedrag en die hebben 3 seizoenen als basisspeler veel voor Ajax betekend. Kudus blijft toch vooral de grillige 12de man die op veel posities uit de voeten kan, maar nooit ergens onbetwist is geweest. De potentie is onmiskenbaar, maar ik zie toch liever een specialist die elke week kan leveren.

5 augustus 2023 om 20:29

Ziyech en van de Beek misschien wel top voor Ajax maar zodra de stap naar een andere club was gemaakt niets meer dan een wisselspeler.
Dus Kudus is misschien bij Ajax gezien als 12de man wie weet word hij wel een nieuwe ster in de Premier League en dan is die 40 mil een koopje voor Brighton

5 augustus 2023 om 20:37

Kan me nog herinneren na z’n povere pot hoe men het nog had over dat Ajax blij mag zijn met 25 miljoen euro. Nu is het 40 miljoen euro. Wat gewoon top 10 verkoop eredivisie bedragen is. The power of a brand named Ajax

5 augustus 2023 om 20:46

40 miljoen , misschien nog wat bonussen en een doorverkooppercentage is toch een mooi bedrag. Ik denk dat Kudus al helemaal gefocus is dat hij deze transfer periode weg zou gaan. Hij kan zich nu gaan bewijzen in een grote competitie.

5 augustus 2023 om 20:57

Dit is een geweldig bedrag, heeft geen vaste basisplaats... Wat moeten die Feyenoorders wel niet denken, die verkopen hun beste speler voor €25miljoen

Wel jammer dat Kudus nooit een echte kans heeft gehad..

5 augustus 2023 om 21:08

40 miljoen lekker hoor! Is mijns inziens fysiek en technisch gezien gewoon een wereldtalent, maar mentaal wat betreft discipline en inzicht gewoon B garnituur.

5 augustus 2023 om 21:18

Deze Feyenoorder denkt er helemaal niets over. Het is geen speler van Feyenoord, waarom ben je zo benieuwd naar onze gedachten over deze transfer? Omdat wij het meeste kijk hebben op voetbal?

5 augustus 2023 om 21:20

Nu moet Minsilat snel doorschakelen en Ziyech naar Ajax halen. Ziyech heeft al aangegeven dat hij graag terug wil en zelfs salaris in wil leveren.

5 augustus 2023 om 21:27

Inderdaad. Engelse clubs hebben geld zat, laat ze maar flink betalen. Vraag mij af wie Ajax als vervanger gaat halen. Daarnaast vind de stap qua club geen vooruitgang, qua competitie wel natuurlijk.

5 augustus 2023 om 21:56

Fctwent3 ik denk dat feyenoorders de bedragen die ze voor hun spelers krijgen zien stijgen, en de prijzen die ajax voor hun spelers krijgt zien dalen.

5 augustus 2023 om 23:04

@FCtwent3; Kudus was buiten zijn blessures om vanaf het tijdperk(je) Heitinga gewoon een vaste basisspeler hangend op rechts, vulde dit ook prima in. Voetballend echt een topper, mist alleen soms het overzicht nog i.m.o. Verder vind ik het een onredelijke vergelijking met betrekking tot Kökcu, daar waren afspraken gemaakt omdat hij nog een jaar bleef en al eerder kon gaan. Feyenoord zou bij een redelijk bod meewerken, en zo geschiedde. Geertruida lijkt voor 30 te vertrekken, en als Gimenez na zijn verlenging nog zou vertrekken is het ook niet minder dan 45 mil. Feyenoord timmert aan de weg, en als ze zo doorgaan zullen die bedragen ook gemiddeld gaan stijgen. Daarbij komt nog dat Ajax de laatste recente jaren europees naam heeft gemaakt en de zogehete ‘Ajax Tax’ heeft op spelers. Zij gaan nou eenmaal wat sneller op basis van prestaties van de club uit ‘t verleden. Terecht of niet, het naampje Ajax zorgt al voor wat extra miljoenen.

5 augustus 2023 om 20:11

Had hem liever nog een jaar gehad. Na zn blessure niet meer in 100% vorm geweest maar kwam steeds meer terug. Mooi bedrag, hopelijk doorverkoop erbij, maar vind het persoonlijk jammer als hij gaat

5 augustus 2023 om 20:28

Gaat erg hard in mijn optiek. Alvarez is ook zo goed als weg richting westham, kudus nu ook weg. Toch vrij vervelend. Een Daramy en Bsssey natuurlijk geweldig. Maar van Timber, Kudus en Alvarez had je er toch liever een gehouden. Wel weer een bizarre transferzomer, al met al toch 150 mln. Aan transfersommen binnen harken. En inmiddels verbaasd het mij niets als Sven ook nog Wijdal zonder groot groot verlies weet te slijten. Wel moet er echt een stapje bij qua aankopen er moeten er echt een paar in de leeftijdscategorie 25+ bij, met Europese ervaring en echt komende week. Leuk zo dat wachten op je nummer één, maar die kans is voorbij als je, je halve elftal laat vertrekken.

5 augustus 2023 om 20:37

Dit is juist erg positief. De spelers (Alvarez, Timber en Kudus) die al geruime tijd met hun gedachtes bij een transfer waren, maken gelukkig ook op tijd een transfer. Iedereen bij Ajax wist dat zij een transfer gingen maken en hebben daar dus ook al een vervanger voor op de korrel. Ben benieuwd wie ze als vervanger van Kudus gaan halen nu.

5 augustus 2023 om 21:10

Ik denk dat deze is al is aangetrokken (Forbs). Forbs op rechts die het gaat uitvechten met Concencaoi en ook Godts die daar kan spelen. Berghuis zou ook een optie zijn, maar die moet gewoon op 10 gaan spelen in mijn optiek. Ik hoor ook verhalen over dat Berghuis gaat, maar daar zou ik echt voor gaan liggen!

5 augustus 2023 om 22:01

Forbs haal je voor 15 miljoen en zet je hem op rechts? Waar hij nog nooit gespeeld heeft.

5 augustus 2023 om 22:32

Trobiii, zou Bergwijn desnoods op rechts zetten in een soort Robben rol. Forbs op zn favo plek aan de linkerkant. Backups met Godts, Berghuis (op 10 maar multi inzetbaar), Conceicao er ook nog bij das 2 plekken dubbel bezet

5 augustus 2023 om 22:50

Ja want Bergwijn op rechts liep vorig jaar ook zo lekker...

5 augustus 2023 om 23:46

@Cattenaccio2.0; heeft een doorverkoop erbij inderdaad, en nog wat bonussen. Wat voor doorverkoop percentage het precies bedraagt weet ik niet.

6 augustus 2023 om 00:37

Ze wisselden bij city ook van positie waardoor hij ook vanuit rechts wedstrijden speelde.

5 augustus 2023 om 20:12

Eens! Het ziet er leuk uit maar komt weinig tot scoren of is weer eens geblesseerd. Hoop voor hem dat die bij zijn nieuwe club wel red en daarna nog een stap omhoog kan zetten.

Ajax zal een deel hiervan weer mogen investeren dus ben benieuwd naar zijn vervanger want onze Portugees is ook niet de oplossing. Als de Alvarez deal ook dit weekend doorgaat kan Sven werr aan de slag.

5 augustus 2023 om 20:30

Gozer is totaal misbruikt van cvm tot spits rechtsbuiten. Op het wk en bij ajax heeft hij laten zien wat hij kan. Blessures en toen nog een super elftal zaten hem in de weg. Speler van de buitencategorie. Als hij heel blijft gaat hij naar de absolute top.

5 augustus 2023 om 20:41

Gozer heeft niet de voetbalintelligentie om op 10 te spelen dus vandaar dat ze hem vooral rechtsbuiten hebben gezet. Daar kon hij tactisch het minst verkeerd doen. Er zijn zoveel momenten geweest waarop hij met de blik naar beneden ging lopen met de bal terwijl hij makkelijk een assist had kunnen geven, bijvoorbeeld. Kudus is zo verschrikkelijk technisch, maar is zo beperkt in het tactische spelletje dat je als scout haast een discrepantie noteert in zijn spelersprofiel.

5 augustus 2023 om 21:27

Een speler van buitencategorie heeft overzicht en dat heeft hij totaal niet. Goede speler, maar niet meer dan dat.

5 augustus 2023 om 22:30

Ben ik niet met je eens. Sterker nog Berghuis heeft aangegeven het een van de veste spelers te vinden waarmee hij heeft gevoetbald.

5 augustus 2023 om 20:40

Ja, heeft wel aardig mooie goals gemaakt bij Ajax. In potentie had hij de beste van Ajax kunnen zijn, alleen hij werd altijd op de verkeerde positie gezet of kreeg amper kansen. Laat hem dan 30 wedstrijden in de basis spelen, dan weet je wat hij brengt. 40 miljoen is wel echt goed onderhandelt. Hopelijk gaan ze Van de Beek terughalen en wellicht Ziyech. Berghuis verkopen nog. Dan heb je meteen 2 spelers die nog jaren mee kunnen. Na vertrek van Tadic en Blind heb je gewoon te weinig ervaring.

5 augustus 2023 om 20:48

Als Kudus niet zo vaak geblesseerd zou zijn dan had hij makkijk 30 potjes achter elkaar kunnen spelen, hij heeft meer dan genoeg kansen gehad bij Ajax, daar ligt het toch echt niet aan

5 augustus 2023 om 20:57

18 goals en 7 assists vorig seizoen in 42 wedstrijden waarvan veel als invaller. Gewoon een uitstekend rendement had hij.

5 augustus 2023 om 21:15

Bij 24 goals betrokken in 63 ED wedstrijden. Niet heel bijzonder voor een speler die voorin staat of op ‘10’.Antony bij 32 in 57 wedstrijden, en die werd bekritiseerd om zn te lage rendement.

5 augustus 2023 om 21:18

Bij die 63 wedstrijden zitten wel heel veel inval beurten die vrij kort waren. Maar eerste 2 jaar was t nog niet geweldig, maar zn cijfers van afgelopen jaar waren prima

5 augustus 2023 om 21:26

Ik heb het over vorig seizoen. Daarvoor heel veel korte invalbeurten, vaak ook nog eens op de 8 positie en soms op 10. Antony had bij Ajax gewoon een prima rendement ook.

5 augustus 2023 om 21:25

Ajax is lekker aan het doorselecteren. Nu een paar broodnodige inkomende transfers om het niveau van de selectie op te krikken.

5 augustus 2023 om 22:21

Die CL wedstrijden van vorig jaar betalen zich uit nu. Prima stap voor hem. Komt daar beter tot zijn recht dan bij Chelsea.
Alleen is het te hopen dat er wat fatsoenlijks ervoor terug komt en dat betwijfel ik. Ik vrees dat er weer een niets zeggend data spelertje uit de hoge hoed van Herr Sven komt. Laten we hopen op een terugkeer van sowieso Ziyech, laat die Armeen lopen en haal een fatsoenlijke nummer 10 of rechtsbuiten op in Brazilië. Type Neres of Antony, want er is heel weinig creativiteit nu en er zijn geen spelers die in 1 actie een wedstrijd kunnen beslissen. Wat dat betreft is het laten lopen van Lang een miscalculatie geweest.

Bedankt en door. Heerlijke speler, maar ook een lapzwans in terug verdedigen. Wilde al niet meer echt voor Ajax spelen, dus doei

ZO heej wat een bedrag voor een speler die eigenlijk nog helemaal niks gepresteerd heeft. Petje af voor Mislintat.

5 augustus 2023 om 20:21

Heeft vorig jaar op het WK gescoord, tegen Napoli, Liverpool, Rangers, Twente, Union, AZ. Vaak dus in de grote wedstrijden.

Het probleem was stabiel presteren maar hij gaat ook naar Brighton dus daar krijg je ook iets meer ruimte voor een mindere wedstrijden.

Snap dat er niet veel meer is geboden maar veel wil ik het ook niet noemen

5 augustus 2023 om 21:25

Ja en tegen de Nec's, Excelsiors etc. heeft hij vaak genoeg niet thuisgegeven. Bij 40 miljoen denk ik aan een speler die een ajax op jonge leeftijd bij de hand neemt en het niveau ontstijgt. Bij Kudus zie ik een speler die soms heel erg goed is, maar vaak genoeg ook niet. Vandaar dat ik 40 miljoen wel veel vindt. Dus petje af voor Mislintat.

5 augustus 2023 om 21:59

Goed voorbeeld heb je gekozen Achterman. Kudus speelde vorig seizoen 3 duels tegen NEC en Excelsior (uitwedstrijd in Nijmegen was hij ziek en dus niet bij de selectie) en in alle 3 de duels scoorde hij!

5 augustus 2023 om 22:11

Zo snel.. heeft eerst twee jaar in de ziekenboeg gelopen. In vorm de beste, maar te vaak niet in vorm en ook een ongeleid projectiel. Is in een vrije rol met een tweespitsensysteem wellicht tot grootse dingen in staat. Maar voor Ajax zeer vervangbaar.

5 augustus 2023 om 22:27

Maar dat zei je niet. Je zei dat hij nog helemaal niks gepresteerd heeft en dat is gewoon niet waar.

Maar ben het met je eens dat 40 miljoen veel is voor zo’n wisselvallige speler. Aan de andere kant heeft hij wel echt een aantal heel hoge pieken laten zien waardoor ik denk dat hij ook zomaar met dikke winst ooit nog door verkocht wordt

5 augustus 2023 om 20:24

Deels met je eens, maargoed denk dat veel clubs heb oo het lijstje hadden gezet na het WK. Daar heeft hij voor Ghana goed gespeeld natuurlijk. En bij Ajax zeggen de spelers zelf over het algemeen dat hij blijkbaar een van de of zelfs de beste speler is in de selectie. Denk dat het daarom wel een valide bedrag is gezien zijn potentie en de nood om zijn positie weer op te moeten vullen. (Tenzij Borges daar gaat spelen, maar ook dan is een extra vleugelaanvaller geen overbodige luxe)

5 augustus 2023 om 20:24

Overal mee eens maar was wel een van de interessante/goede spelers op het afgelopen WK. Brighton ziet vast grote potentie en hij past vast erg goed in het spel wat zij spelen. Ik verwacht dat hij het erg goed gaat doen daar al gaat het door.

5 augustus 2023 om 20:33

Verkopen lukt wel. Nu nog kwaliteit terug kopen

Een Kudus in vorm is gewoon één van de beste Ajacieden.
Jammer dat ze hem zo snel en makkelijk laten gaan

5 augustus 2023 om 20:10

Hij wil zelf perse weg…

5 augustus 2023 om 20:12

Je moet ook naar het totaal plaatje kijken. In 3 jaar tijd iets van 4 zware blessures gehad. Heeft altijd tussen bank en basis ingezeten en heeft zich nooit op 1 positie onbetwist in de basis kunnen spelen. Daarnaast ook heel wisselvallig. De ene week briljant en dan weer 2 weken onzichtbaar. Voor Ajax geen verkeerd moment afscheid te nemen nu er veel verandert gaat worden. Liever een "minder spectaculaire" speler zoals Tadic die elke week levert zeg maar.

5 augustus 2023 om 20:36

Helemaal eens met je stukjes als je alvarez en timber verkoop dan gaat Kudus waarschijnlijk ook heel kinderachtig en vervelend zitten doen. Nu heb je gewoon straks een vernieuwde selectie met wel hongerige spelers waar niet meer het chamionsleagque succes met de jong en ligt enz hebben gespeeld.

5 augustus 2023 om 21:15

Een gekke naam misschien, maar hoop dat Wout Weghorst wordt gehaald. Er wordt vele gesproken over leiderschap beleving en dat belichaamt Weghorst. Misschien niet als nummer 1, maar laat hem het maar met Brobbey uitvechten!

5 augustus 2023 om 21:20

Weghorst leiderschap? Aanjager ja, maar geen leider

5 augustus 2023 om 20:12

Zo makkelijk? Vorig jaar hebben ze hem al aan de ketting gehangen. Mag hij nu wel zn transfer krijgen? Die gast zit al tijden niet meer met zn hoofd bij Ajax.

5 augustus 2023 om 20:27

Kudus in vorm is met afstand de beste Ajacied bedoel je?

5 augustus 2023 om 21:01

Het is nu ook niet zo moeilijk om te behoren tot één van de beste Ajacieden. Van spelers als de Ligt, Ziyech, Tadic, Frenkie, Blind, Mazraoui, Tagliafico, Martinez naar Branco van den Boomen.

Bizar. Meest waardevolle speler in de huidige selectie.

5 augustus 2023 om 20:10

Zal best zo zijn, maar speelde met weinig motivatie. Dan kun je beter afscheid nemen

5 augustus 2023 om 20:12

En ook vaak eens even een niet fit

5 augustus 2023 om 20:22

Mss (in potentie) de beste, zeker niet de meest waardevolle.

Vaak geblesseerd, tactisch beperkt, nauwelijks beslissend.

40 mln is gewoon een uitstekende deal voor Ajax.

Goed dat Brighton een deal heeft met Ajax, hopelijk is het snel allemaal in kannen en kruiken. Ik vind Kudus totaal geen speciale speler, ik begreep de interesse vanuit Arsenal en Chelsea dan ook totaal niet..

Hij heeft een mooi WK gespeeld, had aardige vorm te pakken in oktober en november, maar verder vind ik hem in niets echt genoeg uitblinken voor de top van de Premier League.

5 augustus 2023 om 20:09

Ik vind het wel een leuke speler, maar mist inderdaad het rendement waardoor hij voor mij ook wat minder speciaal en interessant oogt voor de grotere clubs.

5 augustus 2023 om 20:17

Mist rendement? Kijk voor de grap even z’n stats in de cl vorig seizoen. En dat terwijl Ajax totaal niet draaide.

5 augustus 2023 om 20:58

Echt he, dat gelul steeds over rendement. Hij heeft juist een uitstekend rendement.

5 augustus 2023 om 20:12

Over een jaar staat Chelsea weer klaar voor hem om hem dit keer over te nemen voor een miljoen of 80 wanneer hij de PL aan gort heeft geschoten. Je kunt het nu al uittekenen gezien jullie geilheid naar Brighton.

5 augustus 2023 om 20:24

HA, ooh ja wat ben je toch lollig.. Chelsea is vandaag doorgeschakeld naar Olise van Palace, in mijn ogen de betere optie en nog goedkoper ook.

5 augustus 2023 om 21:03

Ik heb zeker mijn momenten, jij weet overigens ook wel dat ik gelijk heb gezien jouw eerdere opmerkingen over Brighton en Chelsea. Niet zo vals doen nu ik die opmerking zelf maak lieverd.

5 augustus 2023 om 21:05

@Yoericfc is Chelsea al in onderhandeling met CP?
Zou en goede optie zijn Olise.
Maar is hij niet en tijdje out?
Of ben ik verkeerd.

5 augustus 2023 om 21:16

@terrycfc, Hij heeft een clausule in zijn contract staan met een vaste afkoopsom. Zodra er duidelijkheid is over zijn blessure zal er een beslissing genomen worden.

5 augustus 2023 om 21:19

@consy, gelijk is ook maar afhankelijk van het perspectief van de schrijver. Zoals ik al zei: gelukkig zijn we doorgeschakeld naar Olise. Ik hoop dat ik na de transfer van Caicedo nooit meer de namen Chelsea en Brighton in 1 artikel hoef te lezen tenzij het een wedstrijdverslag betreft..

5 augustus 2023 om 21:34

Haha snap het ook wel hoor, het komt zeker niet altijd zo over maar kan je bijdragen hier eigenlijk zeer waarderen. VZ is leuker met mensen zoals jij die hun clubs goed volgen en er leuk over kunnen schrijven.

5 augustus 2023 om 21:43

Bedankt, wat is zijn afkoopclausule?
Want vind dit nergens terug😄

5 augustus 2023 om 21:44

30 miljoen pond geloof ik.

5 augustus 2023 om 20:13

Mag wel hopen dat hij voor Brighton iets harder gaat lopen in verdedigend opzicht want wat hij bij Ajax liet zien kan echt niet

5 augustus 2023 om 20:14

Verschil in de BPL is gigantisch. Als hij meer dan 6 G/A bij elkaar rijgt in meer 25 of meer wedstrijd, zo mij dat enorm verbazen. Niet zozeer omdat hij te kort komt, maar hij heeft nog niet de ervaring, de afgelopen, wat 2 jaartjes? Bij Ajax vond ik maar halfslachtig. Wissel dus bank en basis, Ook geblesseerd geweest. Ook ook nog verre van uitgeleerd. Nee, heb er geen goed gevoel over

5 augustus 2023 om 20:26

@maurootje, maar in wat heeft hij laten zien dat hij de potentie heeft? Hij heeft een aardige vorm gehad aan het begin van vorig seizoen, maar verder is het toch allemaal maar matigjes geweest? Als hij gaat spelen dan komt hij wel aan die cijfers, de spelers om hem heen zijn veel, veel beter dan bij Ajax dus hij zal er best wat goaltjes in frommelen. Maar of hij zelf beslissend zal zijn betwijfel ik enorm.

5 augustus 2023 om 20:44

Hij heeft wel aantal goals en acties gemaakt waaruit blijkt dat het geen huis tuin keuken voetballer is, maar er ontbreekt wel een goed CV inderdaad.

5 augustus 2023 om 20:19

Mooi voor Kudus dat hij de stap naar de nummer 6 van de PL kan maken en niet naar een Chelsea gaat die een paar punten boven de degradatiestreep zijn geeindigd.

5 augustus 2023 om 20:59

Precies, dan kunnen de rollen aankomend seizoen weer netjes naar verhouding teruggedraaid worden. Ik schat Nkunku net ietsje hoger in.

5 augustus 2023 om 20:21

Kudus heeft wel heel veel potentie maar het is er eigenlijk nooit echt uitgekomen bij Ajax. Is daarom best overschat.

Chelsea koos ook voor Olise boven Kudus. Dat zal ook snel rondkomen.

5 augustus 2023 om 20:28

Zou jij hem er bij jullie bij willen zien? Ik ben heel blij met onze keuze om Olise te verkiezen boven deze kerel

5 augustus 2023 om 20:52

Oh nee absoluut niet. Maar dat komt ook omdat we al erg goed voorzien zijn op die posities.

Ik zou ook eerder Olise kiezen dan Kudus. Olise is een hele fijne voetballer en zal zeker van waarde zijn bij jullie.

Ik denk wel dat Kudus flinke stappen kan zetten bij Brighton.

5 augustus 2023 om 20:28

Chelsea is niet bepaald de top van de PL.

5 augustus 2023 om 20:31

Hierboven staan nog een rij met mensen die nog niet gezegd hebben dat Ajax de allerbeste aller tijden is, misschien kun je die even lastigvallen?

5 augustus 2023 om 20:44

Beetje droevige reactie. Myvision heeft toch gewoon een punt? Chelsea is met moeite in de middenmoot geëindigd. Best knap gezien de uitgaven.

5 augustus 2023 om 20:46

MyVision heeft gewoon gelijk. Chelsea is een subtopper dit moment

5 augustus 2023 om 20:56

Spelers als Kudus gaan ons niet helpen dat niveau te ontstijgen. Ik ben blij dat Chelsea er niet aan begint.

5 augustus 2023 om 20:59

Haha ik moet gewoon gniffelen om de soms verheven uitspraken dat de Ajacieden nooit genoeg zijn voor Chelsea, that's all. Ik denk verder dat het voor iedereen beter is dat Kudus niet naar Chelsea gaat. Geef Ziyech nou maar gewoon ook terug voor een appel en een ei.

5 augustus 2023 om 20:59

1 seizoen ja, houd toch op alsjeblieft zeg.. Chelsea heeft inderdaad een bijzonder moeilijk jaar achter de rug maar dat populaire gedoe is zo vreselijk vermoeiend.. Als er nu nog inhoudelijk gereageerd zou worden dan zou ik het misschien ook doen, maar met dit soort gastjes die een beetje dom duimpjes proberen te scoren kan ik weinig.

5 augustus 2023 om 21:02

@myvision, zoals wel vaker reageer je als door een wesp gestoken zodra het over het gouden, het verheven, goddelijke Ajax gaat. Dat Kudus tekort komt voor de top van de Premier League heeft niets te maken met Ajax, maar zo zal jij het natuurlijk niet zien..

5 augustus 2023 om 21:05

Je geeft nu toch ook het perfecte voorbeeld daarvoor? Ziyech was bij jullie nog net niet tot Sint Hakim uitgeroepen maar is bij Chelsea gewoon tegengevallen. Ziyech was in Nederland bepalender dan Kudus, waarom zou Kudus ons dan wel ineens naast City komen schieten?

5 augustus 2023 om 21:07

Maar Yoeri, Ajax levert als seizoenen lang spelers aan de Europese (sub)top. Ja, met wisselend succes en ja Ziyech past niet bij jullie, maar Ajacieden zijn ook gewoon afgelopen seizoen succesvol geweest en ook in de top van de PL dus dat voorbarige gemiep druk ik dan de kop in. Helemaal als je als Chelsea zijnde niet eens Europees voetbal hebt weten te halen. En jij gaat beginnen over duimpjes scoren? Mijn reacties zijn vaak iets beter onderbouwd dan bij voorbaat spelers afzeiken omdat ze van Ajax komen.

5 augustus 2023 om 21:09

Omdat Chelsea niet totaalvoetbal speelt. Ziyech kon het ook op behoorlijk tempo bij Ajax, die zou jullie niet naast City moeten schieten, die zou ze voor City er in moeten schieten (knipoog).

5 augustus 2023 om 21:11

@YoeriCFC: Martinez komt ook te kort voor de PL toch? Ik reageer niet als door een wesp gestoken. Ik reageer niet voorbarig, dat is iets anders. Ik geef spelers de kans. Ook als het over Feyenoordspelers of PSVers gaat. Men doet hier altijd alsof de PL altijd maar te goed is voor onze spelers maar ieder jaar komt daar wel een nieuwe oud Eredivisie speler behoorlijk boven drijven.

5 augustus 2023 om 21:15

Hoe wil je Kudus en Ziyech in godsnaam vergelijken? Ten eerste is Kudus 23 en nog lang niet uitgeleerd, terwijl Ziyech 30 is. Daarnaast is Kudus een totaal andere speler dan Ziyech. Men heeft het bij de Premier League altijd over het fysieke gedeelte. Het fysiek van Kudus is toch van een heel ander niveau dan dat van Ziyech?

5 augustus 2023 om 21:22

@myvision, Voor de Premier League? Nee niet noodzakelijk, voor de top van de Premier League? Voor een team wat voor de titel wil spelen, ja dat denk ik wel. Ik ben niet overtuigd dat hij het wel is..

5 augustus 2023 om 21:23

Chelsea heeft nu praktisch enkel en alleen maar spelers lopen die nog niet uitgeleerd zijn, op Thiago Silva na. Kudus is te veel van hetzelfde op dat gebied (Mudryk, Madueke, Santos, Gabriel, Casadei etc), allemaal talentvol maar ze gaan niet 38 wedstrijden constant leveren. Om dat te compenseren zou ik nu eerder mikken op spelers met meer (PL) ervaring, met alleen jonkies ga je de PL niet winnen.

5 augustus 2023 om 21:42

@JohnTerry, ja die begrijp ik inderdaad goed. Je wilt een goed uitgebalanceerd elftal hebben om echt mee te kunnen doen in de top.
@Yoeri: Nee, om het kampioenschap heeft hij nog niet echt mee kunnen draaien maar als je 3e wordt met United en door de club ook zeer gewaardeerd wordt, kunnen we toch stellen dat hij het behoorlijk deed in de top van de PL? Of is 3e subtop.

5 augustus 2023 om 21:47

Er zat de laatste jaren nogal een gat tussen het team dat Manchester City, Liverpool en de clubs daaronder. Wat mij betreft ga je geen kampioen worden met Martinez centraal achterin, dat United maximaal geprofiteerd heeft van het falen van Chelsea en Liverpool vorig seizoen zegt me in dat opzicht niet zo heel veel nee.

Lijkt me een meer dan uitstekend bedrag voor Ajax en een degelijke speler voor Brighton.

Zou voor hem een fantastische stap zijn, Brighton is echt een geweldige tussenstap voor een prachtige carrière. En Ajax verdient er ook nog flink wat aan, dat ze het maar meteen goed spenderen want het is tot dusver een dramatische window

40 miljoen. No brainer lijkt me. Talent heeft Kudus echter die absolute mentaliteit om de top te halen betwijfel ik ten zeerste. Voor Ajax heke goede transfer wederom

Toch jammer om te zien dat we onze beste spelers de afgelopen jaren verkochten aan Barcelona en Bayern en nu aan (met alle respect) Brighton

5 augustus 2023 om 20:16

Zegt meer over het grote geweld in de PL dan over de kwaliteit van de spelers. Vorig jaar wilde Chelsea hem nog. Timber is naar Arsenal en alvarez kon naar Dortmund. Allemaal heel prima clubs die toch een stapje omhoog zijn vergeleken met Ajax.

Dat is niet echt een typisch Ajax bedrag wat ze ontvangen... Misschien met een doorverkoppercentage er nog bij?

Jeetje vz, probeer het dan eens juist te hebben en niet bij voorbaat al 100 artikelen te publiceren. Weken geleden ook begonnen met Gvardiol en is nu "pas" rond. Enfin, Ajax loopt lekker leeg maar krijgt er weer heel veel voor terug. Als Alvarez ook vertrekt gaan ze vast wel mooie aankopen doen.

Na de aankopen van afgelopen week was het natuurlijk wachten op vertrekkende spelers. Dit is toch weer een mooi bedrag voor een vertrekkende speler.

En weer wat money in the pocket. Het gaat lekker!!!!

5 augustus 2023 om 20:15

De welbekende zak met geld scoort niet!!!! We moeten voldoende, goede spelers hebben om aan de competitie te kunnen beginnen

5 augustus 2023 om 20:24

Die kan je nu toch halen met de verkoop van Kudus en Alvarez?

5 augustus 2023 om 20:27

Wanneer begint de competitie? En er moeten 7 nieuwe spelers bij komen. Wordt een drukke week voor Sven

5 augustus 2023 om 20:46

7 is wat overdreven. Ik denk dat ze op dit moment nog een linksback willen, een centrale verdediger, een 10 en een spits

5 augustus 2023 om 21:39

Cocqie, vandaag even de huidige selectie met een paar andere Ajacieden doorgenomen en we zijn er allen over eens dat er nog 7 spelers nodig zijn

5 augustus 2023 om 20:17

Misschien dat de terugkeer van Ziyech dan iets minder onrealistisch gaat worden.

5 augustus 2023 om 21:03

Ziyech en Maatsen zou geweldig zijn.

5 augustus 2023 om 21:35

Spertsyan ben ik heel enthousiast over. Ziyech en Sutalo erbij en we doen weer mee.

5 augustus 2023 om 21:49

Maar waar wil je Berghuis laten dan? Op de bank als je Spertsyan hebt? Leuke speler, maar geen prioriteit lijkt me.

5 augustus 2023 om 21:52

Hoop persoonlijk ook dat Spertsyian komt. Met de aanstaande transfer van Kudus en Alvarez. Beiden circa 80 miljoen alleen al. Moet er toch voldoende stootkracht aan middelen zijn om de selectie op meerdere posities te versterken. Hopelijk laat de RvC de morele kwestie een beetje achterwegen en wordt de aankoop van Spertsyian definitief.

5 augustus 2023 om 23:08

Maar wat wil je dan met Berghuis doen? Op de bank zetten? Verkopen? Ik denk dat hij in de ED wel een belangrijke basisspeler kan worden op 10.

Het wordt nu ook tijd om echt goede spelers te halen als ajax zijnde, je hebt nu wel een paar jasjes uitgedaan en wat talenten gehaald maar denk dat het publiek ook wat spectaculaire voetballers wil zien...

5 augustus 2023 om 20:15



Ik raad aan om de Ajax Life Podcast van vandaag te luisteren. Daar wordt haarfijn uitgelegd hoe het vorig seizoen financieel is gegaan en hoe dat zn invloed heeft op deze transferzomer. En hoeveel van een bedrag Ajax daadwerkelijk zelf nog overhoudt om te investeren. Heel interessant en voor velen die denken .....40 miljoen is meteen 40 miljoen op de bank en gaan.... een eyeopener. Want zo werkt het niet. Wij kunnen niet de meest spectaculaire spelers halen op dit moment. Vooral door de vorige zomer zitten we in een situatie waar we niet weer de grens kunnen opzoeken.

5 augustus 2023 om 20:18

Flauwekul, hoeveel geld is er deze zomer weer binnen gekomen? Dat je daarvan 40 milj (Timber) gebruikt om het gat te dichten, oké. Maar nadien is er meer geld opgehaald of gaat er opgehaald worden

5 augustus 2023 om 20:50

Dan nog heb je doorverkooppercentages, percentages voor de speler/makelaar etc.

Zou gewoon een prachtige stap voor Kudus zijn. Brighton is de afgelopen jaren echt geweldig bezig met heel goed beleid. Eerst onder Potter en nu onder de Zerbi en ik zit vorige week naar een soort documentaire over Brighton te kijken op Youtube en zag toevallig kort daarna een filmpje op Voetbal International van Brighton, dat is echt gewoon imposant zoals ze dat doen.

De eigenaar die rijk is geworden met gokken, maar bij Brighton geweldig beleid voert door bepaalde systemen en processen te gebruiken en heel specifiek naar spelers en trainers opzoek gaat met een heel team van data en scouts erbij. Kudus zal hier denk ik heel goed passen. Met de Zerbi heeft hij dan een hele goede trainer, dat is echt een nieuwe toptrainer in wording en die weet ook wel raadt met Kudus.

Kudus is pas 23-jaar en ik zie hem gerust nog een stap omhoog maken vanaf Brighton over pakweg 3-jaar.

40 miljoen vind ik niet geweldig, maar wel goed genoeg om te accepteren. Met dit geld moet je een stevige vervanger kunnen vinden.

5 augustus 2023 om 20:55

Het is toch een beetje hetzelfde als met Timber, dat halen wij er waarschijnlijk ook nog wel uit. Bassey en Daramy vind ik wel knap.

Ik had t niet gedaan. Kudus had ajax kampioen kunnen maken.

Hebben we nog genoeg spelers om aan de competitie te kunnen beginnen?

De minst slechte spelers worden verkocht of gratis de deur gewezen, maar de zwakste schakels blijven.

Verkopen kan Sven wel, maar nu nog 7!!!! nieuwe spelers halen voordat de competitie start.

5 augustus 2023 om 20:17

Bassey en Daramy waren onze sterspelers idd. Helemaal gelijk.

5 augustus 2023 om 20:20

Als deze 2 nu de kans hadden gekregen om zich te bewijzen......

5 augustus 2023 om 21:00

Bassey heeft een hoop kansen gekregen.

40m voor Kudus 40m+ voor Alvarez en wat krijgen de fans? Een gemankeerd elftal vol spelers die zich niet kunnen motiveren. We hebben nog 5+ spelers nodig voor de basis alleen al..

5 augustus 2023 om 20:18

Alsof Alvarez en Kudus zich zouden kunnen motiveren na een 2e jaar op rij aan de ketting gelegd te worden.

5 augustus 2023 om 20:24

Dan nog kijk wat er overblijft.. dit elftal is echt tranen trekkend slecht daar verandert het halen van een backup linksbuiten, keeper en CV niets aan zolang dit onze basis is.

5 augustus 2023 om 20:26

Leef jij onder een rots? Ajax heeft aardig wat gehaald en is nog niet klaar. Jonge spelers die echt wel wat willen hoor.

5 augustus 2023 om 20:35

Behalve Vd Boomen heb ik nog niets gezien waar ik warm van wordt, Forbs verwacht ik wel veel van maarja die heeft Bergwijn voor zich. Tahirovic vind ik persoonlijk helemaal niks, en dan hebben we een back up keeper en met Medic een back up CV. En dat aangevuld met dezelfde troep die vorig niks kon en ook in de voorbereiding niets laat zien. Nou geweldig hoor.

Erg jammer, maar viel te verwachten. Wat heerlijk om de rol van Mislintat nu te hebben. Niets is mooier in zijn positie om voldoende budget te hebben en min of meer een geheel elftal te mogen inrichten. Zo was ik vroeger verslaafd aan het Championship Manager spel, en dat kwam door de transferperiodes.

5 augustus 2023 om 20:22

Dan mag Sven wel eens haast gaan maken. Binnenkort begint de competitie en er zijn niet genoeg spelers om een representatief elftal het veld in te sturen

5 augustus 2023 om 20:24

Hij heeft een RVC die niet meewerkt en vakkundig Ajax sportief aan het slopen is. Denk dat hij Max 60 mil mag uitgeven en daarvan is al veel naar de bank (!) verdwenen met een reserve keeper en reserve linksbuiten.

5 augustus 2023 om 20:25

Hij gaat nog niet eens de helft mogen uitgeven, wens hem veel succes met het binnenhalen van kwaliteit op 5-6 posities voor dat bedrag.

Weer flink wat inkomsten dit jaar, 20 miljoen voor Bassey, 45 miljoen voor Timber, 40 miljoen voor Kudus. Gok dat Alvarez ook wel 35 miljoen oplevert.

105 miljoen. En dat na een belabberd seizoen.

5 augustus 2023 om 20:20

Het is een topzomer wat dat betreft maar daar blijft dus geen 105 miljoen van over he. Heel veel van dat geld vloeit weg naar andere zaken. De Ajax life podcast van vandaag was op dat gebied heel interessant om te luisteren. Wij denken er iets te gemakkelijk over als het om het geld wat uiteindelijk binnen komt gaat.

5 augustus 2023 om 20:30

Dat weet ik. Alleen dat is een beetje als zeggen dat je een huis koopt voor een ton, verkoopt voor 150k, en zeggen dat je maar 10k winst maakt, dat zegt niemand.

Er zijn altijd kosten. Ik kijk puur naar transferbalans.

5 augustus 2023 om 21:39

Met de verkoop van Daramy en Alvarez gaat de teller over de 150 miljoen heen. Niet verkeerd hoor.

5 augustus 2023 om 20:29

Ja maar je hebt nu nog een week de tijd voordat de competitie begint. Ik heb te doen met de trainer die dit jaar 1e Of 2e moet worden en hij nu nog geen idee heeft met wie hij dat moet doen. Het gaat zeker wel even duren voordat Ajax een goed draaiende machine is.

Verbaas me echt over de bedragen die ajax krijgt. Vooral naar zoon zwak jaar. Erg content mee

En nu is het tijd dat Sven haar op z’n tanden gaat laten zien richting onze alles gesloopt hebbende RVC. Nadat vorig jaar heel de winkel in de uitverkoop werd gedaan en Overmars daarvoor door het slijk werd gehaald door deze lui in plaats van hem een halfjaar aan zich zelf te laten werken en een passende oplossing voor de dames te vinden en daarmee heel de structuur werd weggedonderd. En nu de laatste kwaliteitspelers verkocht worden Timber Alvarez en Kudus moet Sven gewoon eisen dat de Armeen ondanks zakendoen met Russische club zoals eerder ook psv en Feyenoord gewoon deden (en hoger eindigden) direct komt en dwarsliggende RVC dame dan maar eruit ook. Ook satulo halen al kost hij 30 miljoen met doorverkoop en een linksback en Dest en desnoods Zyech en zo niet.. de deal Kudus opblazen!! En liefst ook Alvarez deal!! Nu moet er gehandeld worden en de RVC mag zich er niet meer mee bemoeien die hebben heel het sportieve vakkundig gesloopt in 1,5 jaar tijd!!

Dan zijn op dit moment alle spelers weg die een transfer wilden maken als de transfers van Kudus en Alvarez rond zijn.
Persoonlijk denk ik dat Klaassen ook nog gaat.

Prima bedrag, Kudus heeft te weinig voetbal intelligentie voor de top en 40 miljoen betekent doorpakken voor Sven qua inkomende transfers. Verkoopt echt uitstekend vooralsnog, complimenten

Jammer maar zat eraan te komen. Brigton kan dus de beste speler van Ajax ophalen....

Zou dit dan echt zijn droomstap zijn? Omdat hij zichzelf zo goed vond net voor het WK. Ach ik gun het hem vanwege het transferbedrag, wat een geld joh. Dat kan Ajax mooi investeren in een topper op rechtsbuiten. Let’s goooooo

Heel mooi bedrag voor een speler die het in 3 jaar tijd maar een klein half jaar heeft laten zien. Voor de rest niets bijzonders laten zien of hij was geblesseerd. Berghuis op 10 en proberen wellicht om Ziyech terug te halen. Sven harkt toch mooi geld binnen, hopelijk mag hij het ook spenderen aan nieuwe versterkingen.

Nou als de Rvc nou niet eens overstag gaat met wat aankopen en dan vooral achterin weet ik het niet meer.
In 2 dagen tijd gewoon haast 100 miljoen op je rekening

is makkelijk lullen om te zeggen dat deze man te makkelijk wordt weggedaan...

ja als hij alle wedstrijden in het seizoen speelt en zijn beste doet is het met afstand de beste speler, helaas is dat niet het geval. lekker verkopen nu er nog grof geld wordt neergelegd.

Verkopen verkopen verkopen en wat komt terug weinig tot niks haal gvd die verdediger van zagreb

Blijkbaar wil de RvC van Ajax het hele team van afgelopen seizoen verkopen en opnieuw beginnen. Dat is dan wel schoon schip maken inderdaad.

5 augustus 2023 om 21:59

De RvC wil dat niet alleen. Bij Ajax is al langer bekend dat Kudus en Alvarez een vertrekwens hadden. Niet meer dan logisch dat beiden personen uiteindelijk voor het juiste bedrag vertrekken.

Als PSV fan zijnde toch zeer blij hiermee. Is sinds het vertrek van Xavi in mijn ogen in potentie de beste speler op de Nederlandse velden. Als het er consistent uit komt een volledig jaar zou dit voor elke tegenstander grote problemen opleveren.

5 augustus 2023 om 22:00

Probleem was dat het er niet consistent eruit kwam bij Kudus. Allereerst door blessures en daarnaast was hij zelf ook wel een beetje klaar bij Ajax, wat resulteerde in wisselvallig presteren. Voor 40 miljoen een mooi bedrag om door te selecteren.

6 augustus 2023 om 05:34

Ben het ermee eens dat 40 miljoen een mooi bedrag is, daarnaast betwijfel ik het of Steijn Kudus optimaal kan laten presteren, maar lukt het een trainer dan heb je een topper in je elftal.

Ik heb het echt met Steijn te doen. Trainer van Ajax is al niet de meest makkelijkste baan en dan ook nog eens de competitie beginnen met een totaal uitgeklede selectie.

5 augustus 2023 om 20:39

Zeg dat wel. Ik snap niet waarom Ajax Kudus laat gaan. Had hem nog 1 jaar aan zijn contract gehouden..

Met het vertrek van Kudus en straks ook nog Alvarez wordt het wel echt hoog tijd om een arsenaal aan nieuwe spelers binnen te halen.

Op rechtsvoor hebben we nu alleen Conceicao die nog niet goed genoeg is of we moeten daar met Forbs/godt een speler neerzetten die daar normaal ook niet spelen.

In de spits hebben we na het vertrek van Kudus en Tadic alleen nog maar Brobbey

Op 10 hebben we met Berghuis en Klaassen die het tempo niet aankunnen.

als controleren middenvelder hebben we met Tahirovic en Vos twee jonkies met potentie maar die nog alles te bewijzen hebben

Op rechtsback hebben we met Rensch en Sanchez twee spelers die afgelopen seizoen hebben laten zien simpelweg tekort te komen

Op linksback hebben we met Wijndal en Salah-Edine hetzelfde probleem als op rechtsback

Rechts centraal loopt op dit moment alleen jeugdspeler Aertsen die in de voorbereiding alleen minuten kreeg omdat er letterlijk geen andere opties waren/zijn

Op links centraal hebben we met de 17 jarige Hato een leuk talent en Kaplan die als hij geen terugval krijgt waarschijnlijk pas na de winterstop klaar is voor speelminuten bij het eerste

Eigenlijk moeten er nog een flink aantal spelers bij, waarbij je op rechtsvoor, op 10, op rechts centraal achterin en op beide backs nog zeker een basiswaardige speler nodig hebt terwijl je over precies een week de eerste competitiewedstrijd speelt en over een kleine twee weken moeten we ons zien te gaan plaatsen voor de Europa league waar ik nu kijkend naar de selectie me echt aan het afvragen ben wie ons door die knock out wedstrijden heen gaat slepen...

Tja weer een zeer hoog bedrag voor wss een bank of tribuneklant. Goed gedaan, nu Alvarez Klaassen en Berghuis nog en dan is er in ieder geval goed doorverkocht. Als Steijn dit seizoen met de nieuwkomers een kampioensteam kan smeden is hij de volgende coach van Man City, dat kan dan niet anders.

Poeh had niet verwacht dat die naar Brighton zou gaan. Toch een team dat enorm gedisciplineerd speelt en het echt van het teamspel moet hebben ipv individuele kwaliteiten. Daar waar Kudus het juist moet hebben van zijn individuele kwaliteiten. Geen echte teamspeler wat mij betreft en zeer benieuwd of die dat bij Brighton erin weet te krijgen. Had als Brighton zijnde toch verder gekeken maar goed, ik laat me graag verrassen.

Au, deze gaat Ajax wel voelen. Wat een klasbak die eigenlijk gemaakt is voor de absolute wereldtop!

Vorig seizoen voor 200 miljoen verkocht. Dit seizoen waarschijnlijk tussen de 150/175 miljoen. Vorig seizoen gekocht voor 100 miljoen. Dit seizoen tot nu toe om en nabij de 30 miljoen + bonussen. Dan kun je inderdaad maar weinig halen;-))))

Toch wel bizar hoe Ajax zijn spelers weet te verkopen de laatste seizoenen. Ik weet zeker dat een Geertruida of Kokcu voor meer zou vertrekken als ze bij Ajax hadden gespeeld.

5 augustus 2023 om 21:01

Kudus heeft zich op het WK en in de CL laten zien. Geertruida en Kokcu niet.

5 augustus 2023 om 21:30

Sorry maar een Kokcu heeft echt veel meer laten zien dan een Kudus. Heeft zijn team gedragen naar een kampioenschap en was de onbetwiste leider. Kudus daarentegen was niet eens een onbetwiste basisspeler.
Ajax-spelers zijn meer waard en dat is ook niet gek, hopelijk kunnen Feyenoord en PSV dat ook met de tijd. Dan kunnen we onze 5de plek hopelijk behouden en op Europees niveau meer betekenen.

5 augustus 2023 om 21:35

Ik denk dat je dan nog niet helemaal snapt hoe marktwaardes werken. In CL en op WK presteren laat een marktwaarde omhoogschieten. Als Gimenez dit jaar presteert in de CL gaat hij ook weg voor 40+.

5 augustus 2023 om 21:59

Alleen dat was al reden genoeg om schreuder te ontslaan.

5 augustus 2023 om 23:04

Dat was inderdaad echt belachelijk. Elke halve gare kon het zien, maar Schreuder niet haha

Dat is een zeer goed nieuws voor Feyenoord en Psv. CL voetbal gegarandeerd volgend seizoen.

Te laag ino
Zat er beste bonus bij? Zal nog even checken

En zo gaat de ontmanteling van Ajax verder. Schrijf dit seizoen maar af…

Als je Daramy, Kudus en Alvarez voor 90 miljoen verkoopt doe je wel goede zaken. De dribbels van Kudus zal je misschien missen, maar die andere 2 zijn best te vervangen met aankopen.

Gaat Ajax nog wel met 11 man aan het seizoen beginnen, of gaan ze ook nog de ballenjongens verkopen? Flinke uittocht...

Tot nu toe alleen maar kwaliteit weggegaan en op verboomen na geen goede vervangers terug weten te halen, wordt n lang seizoen als mislintat niet heel snel gaat shoppen

Niet echt een topbedrag voor een club die zijn zinnen had gezet om de europese elite te bedreigen. Die plannen kunnen voor een aantal jaar in de ijskast.

Ik vind dit te weinig eigenlijk met de potentie die Kudus heeft. 45m + bonussen + doorverkoop percentage zou veel logischer zijn geweest. Brighton & Hove zou dat ook makkelijk neer kunnen leggen dus ik vind die 40m teleurstellend.

Kudus gaan we echt missen, was de enige met echt exceptionele kwaliteiten.
Met de centen van Alvarez erbij nu vol voor totale vernieuwing achterhoede

Marktconform bedrag. Voor iemand die een jaar terug nog een marktwaarde had van net iets meer dan €10,000,000,- met nog twee jaar looptijd op zijn contract is dit een goede deal: doen.

Ik ging er vanuit dat Alvarez en Kudus zouden vertrekken, alleen vraag ik me nu af hoe het zit met de bezetting voorin. En aangezien je €80,000,000,- gaat vangen en op dit moment alleen de transfers van Medic en Sutalo nog conceet lopen, kan ik mij niet aan de indruk ontrekken dat Ajax uitgeshopt zou zijn.

Ik verwacht toch nog wat activiteit van Ajax in de komende transferweken.

5 augustus 2023 om 22:28

Ik bedoel, indien je alles dubbel bezet wil hebben, is er nog altijd een spits geboden en allicht wel "een type als Ziyech" die zowel rechtervleugel als aanvallende middenvelder zou kunnen spelen. Vleugelverdedigers ook geen overbodige luxe, zeker indien Jorge Sanchez naar Botafogo zou gaan.

DM - Rulli, Ramaj

RB - Rensch, Sanchez, Gooijer?
CB - Sutalo, Hato, Medic, Aertssen, Kaplan
LB - Wijndal, Salah-Edinne

VM - Tahirovic, Vos
CM - Taylor, Boomen, Fitz-Jim
AM - Berghuis, Klaassen

RV - Chico, Forbs
SP - Brobbey, x
LV - Bergwijn, Godts, Amourricho

Leuke speler, jammer dat hij de eredivisie verlaat. Maar was er wel aan toe.

Verreweg de beste speler uit de selectie, prima bedrag maar als je tegen over Anthony zet dan slaat het nergens op.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren