Het volgende feest
begint over
:
:
:
Days
Hours
Mins
Secs
Japan
Japan
vs
Costa Rica
Costa Rica

Derksen neemt het op voor Schreuder: ‘Ik heb me zó geërgerd aan de media’

Donderdag, 6 oktober 2022 om 07:45Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 07:44

Johan Derksen heeft alle vertrouwen in Alfred Schreuder. De 49-jarige oefenmeester leed dinsdagavond een ontluisterende nederlaag met Ajax in de Champions League door met 1-6 te verliezen op eigen veld. Volgens Derksen is niet Schreuder de dader en moet met een beschuldigende vinger worden gewezen naar Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar, die in zijn ogen gefaald hebben tijdens de afgelopen transferwindow.

"Ik heb me zó geërgerd aan de media vanochtend (woensdagochtend, red.)", stelt Derksen bij Vandaag Inside. "Grote koppen: 'Crisis bij Ajax'. Dit heeft niets met een crisis te maken. Je hebt drie veteranen (Dusan Tadic, Daley Blind en Remko Pasveer, red.), die kunnen op dit niveau niet meer mee. In de Eredivisie gaat het nog wel. De andere jongens kunnen in Nederland nog wel kampioen worden, maar hebben over de grens niets te zoeken. Je kunt de spelers niet de schuld geven, want Napoli had op elke positie een betere speler."

Volgens Derksen valt ook Schreuder niets te verwijten. "Hij heeft gewoon een goed elftal opgesteld. Als je iemand iets kwalijk kunt nemen, zijn dat de opvolgers van Marc Overmars", aldus de televisiepersoonlijkheid. "Die hebben heel veel spelers aangekocht, maar de trainer vindt ze niet goed genoeg om op te stellen. Dat zijn 'normale' spelers en daar heeft Ajax er al heel veel van. Maar ze hebben een abnormale speler uit het elftal gehaald die nu ook bij Manchester United uitblinkt", doelt Derksen op Antony.

Özcan Akyol, die ook aanschoof in de talkshow, vindt dat Schreuder 'heel erg gehyped' is. "Vooral bij De Telegraaf. Ze hadden een hekel aan Ten Hag. Continu zeiden ze dat Schreuder het deed als veldtrainer. Dat is de goede man. Maar als je kijkt wat hij heeft gepresteerd de afgelopen tien jaar... Alleen in België heeft hij het goed gedaan." Derksen is het daar 'he-le-maal' niet mee eens. "Hij heeft nooit bij een club gezeten waar hij zich waar kon maken als clubtrainer. Je moet eerst bij een club komen als Ajax, Real Madrid of Barcelona. Als je daar presteert, ben je een geweldige trainer."

Derksen meent dat Schreuder 'een uitstekende oefenmeester' is. "Het is een beschaafde jongen, hij is altijd rustig en is tactisch heel sterk. Maar tegen dit Napoli was geen eer te behalen. Die waren gewoon beter. Ik denk dat Ajax met dit materiaal heel goed kampioen van Nederland kan worden. Het verwachtingspatroon bij Ajax is altijd overdreven groot, maar het is een teken aan de wand dat er acht spelers worden gekocht en ze staan er niet in. Schreuder ziet ze al een paar maanden iedere dag op de training. Als ze goed genoeg waren, had hij ze echt wel opgesteld."Gerelateerd

Meer sportnieuws

97 reacties (laatste reactie door ajacio)

Tja mocht het niet duidelijk zijn dat Schreuder het lek is...
Als zelfs Driessen en Derksen mild zijn..

6 oktober 2022 om 08:31

Schrijnend om te zien inderdaad. In plaats van een normale discussie te voeren zien we in alle lagen “leiders” schaamteloos politiek bedrijven en persoonlijke voorkeuren pushen. Het ergste is dat we zo dom worden geacht het niet te zien ofzo..

6 oktober 2022 om 08:42

Exact mijn gedachte toen ik het artikel las Chari. Er zijn volgens mij twee mogelijkheden voor het nu nog verdedigen van Schreuder waarvan jij de eerste al noemt. De tweede is om gewoon lekker tegendraads te zijn en reacties uit te lokken. Ik gok dat het bij Johan door beide komt.6 oktober 2022 om 09:28

Maar ook al zou Schreuder het lek zijn, het neemt niet weg dat beiden heren wel een punt hebben inzake het technisch duo. Bassey speelt omdat hij geen concurrentie heeft. Zijn enige concurrent kan niet verdedigen en is traag en speelt nu op links omdat Wijndal geblesseerd is. Wijndal moet je maar afvragen of hij niveau CL aankan, heb ik echt mijn twijfels over. Brobbey is een talent die nog alles te bewijzen heeft. Alle andere aankopen zijn niet goed genoeg en daardoor eigen opgeleide spelers spelen die ook het niveau (nog) niet aankunnen. Taylor doet het dan redelijk, maar Rensch valt opzichtig door de mand. Dan moet die Mexicaanse slager wel heel slecht zijn.

Ben het overigens wel eens met wat Ozcan zegt in dit artikel.

6 oktober 2022 om 10:45

Het is ook wel Johans stokpaardje om altijd de technische directeur de schuld te geven als de trainer faalt.

6 oktober 2022 om 10:57

Nouja, bij Ten Hag was dat wel anders. Johan heeft zelfs een keer gezegd dat het geen echte prestatie was om dat met dat 18/19 team de halve finale CL te halen..

6 oktober 2022 om 09:18

Chari

En was ook voorspelbaar, dat zijn bevriende media de pijlen zou richten op H2

Argumenten zo lek.

Derksen was al niet geloofwaardig, maar dit is wel een dieptepunt

6 oktober 2022 om 09:57

Is dat onterecht?

Ajax heeft voor 105 miljoen excl. tekengeld en bonussen in totaal 10 nieuwe spelers aangetrokken en alleen Bassey en Bergwijn spelen. Dat zijn dan wel de 2 duurste aankopen. Maar als Wijndal weer fit is vraag ik me af of Bassey in de basiself blijft staan.

6 oktober 2022 om 10:07

4fredondo

Tuurlijk is dat onterecht!

Derksen speelt poppenkast en roept vaak dat hij onafhankelijk is.

Heel de wereld ziet dat Schreuder faalt, behalve deze engek blijft hem verdedigen en beweren dat hij tactisch sterk is. Liegt gewoon dat hij het goed gedaan heeft in verleden. Praat met een willekeurige Twente supporter en die liggen nu nog steeds in de deuk dat Ajax Schreuder gestrikt heeft.

En over aankopen. Was al bekend dat Rensch en Taylor bijv de kansen zouden krijgen. Dus voor 2 vertrokken spelers zou dit intern ingevuld worden.

Qua aankopen, Bassey, Ocompos en Grillitisc komen uit de koker van Schreuder.

Het is gewoon heel simpel, Schreuder heeft gefaald.

Oke Napoli was beter en heeft betere spelers. MAar de wanvertoning tegen GAE dan?

6 oktober 2022 om 16:41

Hoe kom je erbij dat Bassey en Ocompos uit de koker van Schreuder komt? Grillitsch zou kunnen omdat Schreuder eerder met hem heeft samengewerkt, aan de andere kant zat AC Milan, Feyenoord, Arsenal, AS Roma, Gladbach achter hem aan. Lijkt me logisch dat dit soort transfervrije spelers bij elke club op haar scoutingslijstje staat.

Ten Hag speelde vorig seizoen ook gelijk tegen GAE. Verloor geloof ik zelfs van Heracles. Dat soort wedstrijden heb je altijd en al helemaal voor een belangrijke Europese wedstrijd die iedereen graag wilt spelen.

Is Slot dan ook een waardeloze trainer? Verloren van PSV en al gelijk gespeeld tegen Heerenveen in eigen huis en uit bij NEC. Toch zijn er veel Ajacieden die hem graag zien komen.

Maar ik gaf al eerder aan dat ik het eens ben met Ozcan in het artikel en ook wat jij schrijft over de Twente supporters. Maar ik ben het ook gedeeltelijk eens met Derksen inzake H2.

Ik ben ook nog niet overtuigd van de 15 spelers die mijn club heeft aangetrokken, maar die moeten vissen uit een andere vijver en hebben bij elkaar nog niet de helft gekost van wat Ajax aan 10 spelers hebben uitgegeven. Daarbij zal het salaris van een 3-tal van deze spelers al net zoveel zijn als de 15 spelers die Feyenoord heeft aangetrokken.

6 oktober 2022 om 09:55

Ik ben het niet eens dat Schreuder niet medeschuldig is. Laatst zag je ook al met United van die domme reacties dat de coach er niks aan kan doen dat hij van het veld wordt geveegd ondat City betere spelers heeft. Een coach kan altijd de schade beperken met een goede tactiek, zo ook Schreuder met Ajax tegen Napoli. Wat ik wel met Derksen eens ben is dat het aankoopbeleid een drama is onder dat Hamstelaar duo. Met deze selectie heb je niks te zoeken in de CL

6 oktober 2022 om 10:15

Japie

Hou toch op man met steeds 1000x MU erbij te betrekken.

Het is heel simpel.

Schreuder is gewoon ongeschikt. Totaal niets te ontdekken.

Erik heeft ook gefaald. Speelde naief en zonder plan.

En ook aankoopbeleid drama? Vergeet niet dat Bassey, Grillisch en Ococompos uit de koker van Schreuder komen.

Bergwijn, Brobbey (te veel voor betaald) en Wijndal zijn 3 (potentiele) Oranje spelers. Laatste moet ook gewoon de kans krijgen ipv Blind die op is. Ook Brobbey hoort gewoon in de spits te spelen.

Sanchez moet nu - als hij terug is - de kans krijgen boven Rensch.

Lucca is gehaald als breekijzer en Concecao en Kaplan zijn toekomst transfers.

Dus hoezo een drama?

6 oktober 2022 om 10:18

Vraag me af waar Derksen op baseert dat Schreuder tactisch sterk is. Op zijn geslaagde strijdplan tegen Go Ahead? Of vanwege zijn masterplan tegen Napoli? Die man blijkt gewoon totaal ongeschikt.

6 oktober 2022 om 10:28

@Krillin Ik vond United - City en Ajax - Napoli qua spelbeeld en uitslag enorm vergelijkbaar. Vandaar dat ik dit voorbeeld van twee coaches die tactisch gigantisch falen en vervolgens in bescherming genomen worden aanhaalde. Ik vind al die spelers die Ajax heeft gehaald niet bijzonder. Bergwijn vind ik een dravertje die al geflopt was in de subtop van Europa, Bassey kan wel verdedigen maar niet meevoetballen, Pasveer is een oude man op goal die moeite heeft met duiken, Blind en Tadic zijn op, Ocampos is een beperkte buitenspeler, Bro bey zat in de subtop van Europa op de bank. Ik vind dit Ajax echt geen bijzonder elftal. Prima voor de Eredivisie wel, maar geen CL niveau en dan mag je daar ook gewoon Hamstra en Huntelaar op aankijken, want er is niet goed met die 100 miljoen omgesprongen

6 oktober 2022 om 12:36

@Japie
Als we de.geruchten moeten geloven dan gaan er twee mensen met een voetbalachtergrond, na het WK het technischbeleid bepalen. Namelijk Grim en jouw favoriet Danny Blind.
Voor.de rest kan ik me prima vinden met wat je hiet neerzet. Ajax moet betere aankopen doen, maar altijd eerst even rondkijken in hun jeugdopleiding of daar niet iets rond loopt. Ik heb op dit moment niet het idee dat Schreuder het aandurft om een jeudigtalent voor de leeuwen te gooien, wat eigenlijk wel des Ajax is

6 oktober 2022 om 12:52

Het probleem is dat Ajax wordt gegijzeld door de familie Blind. "Scholletje" heeft eerst, persoonlijk vriend, Schreuder laten aanstellen waardoor zoon Blind altijd moet spelen. Vervolgens werkt hij zich weer dubieus naar binnen en gaat het beleid bepalen.

6 oktober 2022 om 12:53

Het probleem is dat Ajax wordt gegijzeld door de familie Blind. "Scholletje" heeft eerst, persoonlijk vriend, Schreuder laten aanstellen waardoor zoon Blind altijd moet spelen. Vervolgens werkt hij zich weer dubieus naar binnen en gaat het beleid bepalen.

6 oktober 2022 om 16:29

@Bossie Ik hoop het niet voor jullie. Blind is na zijn spelerscarriere in niks meer succesvol geweest en Grim deed het goed als coach bij RKC, maar wat hij qua spelers halen weet is mij een raadsel. Is hij ooit ergens TD geweest?

6 oktober 2022 om 18:33

Rare redenatie wat wil je hier eigenlijk mee zeggen. Derksen geeft zijn mening en in plaats dat je ingaat op zn mening krijg je dit soort slappe teksten. Derksen heeft gewoon een punt. Ik ben beslist geen Schreuder fan maar hier zitten vanaf moment 1 al hordes met mensen hun gelijk te halen omdat ze m niet moeten.

Schreuder is een lievelingetje van Derksen. Toen hem gevraagd werd wat Schreuder nou eigenlijk gepresteerd had zei hij Brugge en de jaren bij Ajax onder Ten Hag waar hij zogenaamd de strateeg was. Ik geloof niet dat Schreuder de tactische mastermind was onder Ten Hag. Toen Schreuder weg ging bleef het namelijk gewoon goed gaan. Nu hij de plek van TH heeft zie ik nog 0 tactiek in het spel.

6 oktober 2022 om 08:18

Ik weet niet wie Schreuder verving onder Ten Hag, maar het kan dat hij een ander meesterbrein erbij kreeg?

Ik denk dat veel mensen goede assistenten echt onderschatten, maar dat wil niet zeggen dat de assistent zelf ook een goede hoofdtrainer zou zijn. Zie bijvoorbeeld Meulensteen bij Man Utd, Lijnders bij Liverpool, Lodeweges bij Oranje, Schreuder bij Ajax. Die mannen krijgen allemaal de credits, zijn geweldig in verschillende aspecten van het trainer, maar niet het totaalplaatje. Samen met de hoofdtrainer klopt het opeens wél.

6 oktober 2022 om 08:34

Ach, ze moeten ook wel realistisch zijn op de tribune, je verkoopt een gevaarlijke rechtsbuiten om vervolgens een speler te kopen die op links komt te staan waar iemand speelt die volgens mij de meeste assists heeft geleverd in de afgelopen seizoenen?

Dat is dus al een zwakte punt.

Vervolgens verkoop je een spits die er 30 a 40 inknalt om vervolgens een speler te halen die er nog geen 10 heeft ingelegd in een heel jaar tijd en nog geen volle wedstrijd heeft gespeeld..

Je verkoopt een stofzuiger van een speler ook aan Man United en dat moet dan worden opgevangen door jeugd?

Bedoel allemaal leuk en aardig, maar iedereen heeft toch wel de film moneyball gekeken? dat als je iets verkoopt dat je iets terughaalt in gelijke waarden of een aantal spelers haalt die diezelfde waarde op tafel kunnen leggen?

je mist gewoon gevaar van rechts, je mist een spits - je mist de assists van links. bedoel wat willen ze bij Ajax dan dat er gebeurt?

je had gewoon moeten beginnen door Bergwijn op rechts te zetten en Tadic op links blijft. Vervolgens had je gewoon een spits of 2 moeten halen zoals Depay en Brobbey die samen de productie kunnen overnemen.

Je mist gewoon van alles wat - en dit compenseer je in de eredivisie door individueel kracht maar in de CL is dat natuurlijk niet te doen.

6 oktober 2022 om 09:14

Sterke analyse Jeronsaik. Nu vind ik Bassey verdedigend net zo sterk als Martinez maar opbouwend is hij minder. Daarnaast mis je natuurlijk Nous en Gravenberch. Taylor is gehypt want ik zie het niet zo in hem. HIj is tweebenig maar daar houdt het ook wel mee op en Taylor en Berghuis op het middenveld is te veel van hetzelfde waardoor het middenveld kapot werd gespeeld door Napoli. Schreuder is geen goede trainer. Hij krijgt te veel goals tegen en dat ligt eraan dat de backs denken dat het buitenspelers zijn omdat de opgestelde buitenspelers steeds naar binnen trekken. Die backs moeten achterin blijven want ze moeten tegen goals voorkomen. Zowel Blind als Rensch zijn in de omschakeling gezien omdat ze te langzaam zijn. Schreuder moet daarom nu ingrijpen en Sanchez en Wijndal als back erin zetten met als taak achterin blijven en slechts bij heel veel ruimte dan naar voren. Zowel Sanchez als Wijndal zijn snel genoeg om ook terug te kunnen. Kudus moet op het middenveld erbij en of Taylor of Berghuis naar de bank. Voorin kom je dan kwaliteit te kort. Er is geen echte rechtsbuiten. Er zijn twee linksbuiten spelers waardoor of Bergwijn of Tadic (beiden uit vorm) op de bank moet. Rechtsbuiten is dan Conceicao of Axel van Dongen.

6 oktober 2022 om 09:29

Ten Cate onder Rijkaard is ook zo'n voorbeeld.

6 oktober 2022 om 09:31

Ik vind Taylor ook erg gehyped. Haal hem eruit en ga gewoon met Alvarez- Kudus en Berghuis op het middenveld spelen. Kudus heeft genoeg fysieke kracht om bij balverlies steentje bij te dragen. Kudus spits slaat nergens op en is een hersenspinsel van Schreuder om dat te blijven doen. Mee eens dat Sanchez en Wijndal erin moeten. Rensch en Blind mogen wel even wakker worden weer en hun plek verdienen ipv krijgen. Zoveel aankopen doen en alles op de bank zetten met zulke uitslagen kan gewoon niet en is Schreuder schuldige aan.

6 oktober 2022 om 10:02Eens met je verhaal. Ik denk alleen dat er bij Ajax weldegelijk een geweldige rechtsbuiten loopt. Berghuis maakt vanaf die positie ieder jaar met gemak 15 goals en assists. Om het spel wat soepeler te laten lopen heeft Ten Hag hem op het middenveld gezet. Dat kon ook, aangezien je Antony nog had. Maar nu zijn er even andere prioriteiten. Kudus naar het middenveld, Brobbey in de Spits en Berghuis naar rechts. Tadic op de bank en laten uitvechten met Bergwijn.

6 oktober 2022 om 11:14

ik denk dat je eens moet proberen met Berghuis in de spits, die man is veelzijdig dus kan makkelijk terugvallen mocht Kudus vanaf het middenveld naar voren komen.

Tadic gewoon op links en Bergwijn vanaf rechts zou geen probleem moeten zijn, bij eventuele wissel kun je altijd nog Bergwijn naar links halen.

Kudus zou ik op het middenveld zetten.

6 oktober 2022 om 11:30Berghuis in de sptis lijkt mij niet. Dan zou Tadic in de spits moeten. Een groot probleem vind ik nu dat als Ajax wordt vastgezet, iedere lange bal voor de tegenstander is. Bergwijn, Kudus en Tadic verliezen dan ieder duel. Ook de lange bal door de lucht op Brobbey is voor de tegenstander. Het belang van Haller is onderschat. Die was wel aanspeelbaar en liet dan anderen aansluiten. Het gaat bij Psv momenteel fout omdat de Jong niet als aanspeelpunt er is. Ajax heeft Lucca gehaald en ik hoop dat die dit snel kan gaan invullen. Ik zie hem te weinig om te kunnen beoordelen of hij dit kan.

6 oktober 2022 om 16:51

@denn01,

Ben ik het niet geheel mee eens hoor. De tacktiek van het fantastische CL jaar kan Schreuder heel goed mede bedacht hebben. Sterker nog hij probeert nu exact hetzelfde met totaal andere spelers. Door het midden opbouwen, een inzakkende spits en hoogstaande backs waardoor je een overtal krijgt op het middenveld. Op de vleugels aan de ene kant snelheid en de andere kant een speler die met zijn voorzet een opening kan forceren. De tactiek is echt een exacte kopie, inclusief de mega kwetsbaarheid voor counters die Ajax toen ook al had. Dat we volledig andere spelers hebben die niet passen bij deze tacktiek is een ander verhaal,

Ten Hag is bij vertrek van assistent Schreuder verder gegaan met slijpen en perfectioneren, hij verloor Schone, de Jong, Ziyech en de Ligt, kreeg daar minder kwaliteit voor terug en ging op zoek naar een nieuw strijdplan, met een stuk meer verdedigende balans, verschillende aanvallende wapens en nestelde zich zo in de subtop van Europa. Nadeel van die tacktiek, Ajax was onvoldoende in staat om verdedigende ploegen kapot te spelen.

Pijnlijke van tacktiek Schreuder, ipv van voort te borduren op ten Hag en pogen een verdere verbeter slag aan te brengen , gooit Schreuder het volledig overboord, grijpt terug op een eerdere tactiek, die eigenlijk alleen maar werkte door de aanwezigheid van Schone en Frenkie als verdedigende middenvelders en weet vervolgens niets anders te bedenken als het weken achter elkaar mis gaat omdat ploegen precies weten hoe deze zwakheden uit te buiten.

Ook standaardsituaties. Van mega gedisciplineerd uitverdedigen is het veranderd in ultra zwak terwijl Schreuder er een grotere verdediger bij heeft gekregen die het verlies van Haller bij dit soort situaties moet kunnen compenseren. Ze vliegen erin als zoete broodjes. Voorzetten en corners leveren echt in 95% van de gevallen hachelijke situaties op. Hoe kan dit? Dat heeft echt helemaal niets met de aankopen te maken en echt alles met de tactiek en kwaliteiten van de trainer. Schreuder is de dommere versie van Bosz, waarbij Bosz één kamikazetactiek had, heeft Schreuder een half plan dat geen eens compleet is en dit elftal nooit zou kunnen uitvoeren.

Zijn Derksen en Schreuder vrienden? Schreuder is tactisch zeer matig en ook voor de camera had ik liever Ten Hag, die kon tenminste wel op een normale manier uitleggen waarom hij iets zo heeft gedaan of neergezet. Wanneer jij zegt het niet nodig vind om te wisselen als je toch al 1-3 achter staat haal je het bloed onder mijn nagels vandaan.

6 oktober 2022 om 09:51

Sterker nog, Schreuder is nog niet eens matig tactisch gezien, denk ik. Hij heeft het continu maar over de energie binnen een elftal, en dat dat maar goed moet zijn. En dat ze lef moeten hebben aan de bal. Maar verder hoor ik hem nooit eens een tactisch plan uitleggen zoals Ten Hag dat na iedere partij wel deed. Dat Ten Hag verbaal niet sterk is, maakte me geen zak uit. Je zag dat hij met een plan aan de wedstrijd begon en dat kon hij op zijn manier prima overbrengen.

Nu hebben we iemand die het continu maar over sfeer en energie heeft, maar eigenlijk niet kan uitleggen waarom hij dit keer weer tactisch overklast is (behalve dat de tegenstander een maatje te groot is, wat je Ten Hag al helemaal nooit hoorde zeggen).

Er zit gewoon geen idee achter. Het lijkt oprecht dat Schreuder tegen het team zegt dat ze mogen doen wat ze leuk vinden. Zo veel mogelijk mensen de 16 in laten rennen en twee verdedigers achter houden om de lange bal op te vangen. Maar als je tegen een beetje tegenstander komt, valt alles als een kaartenhuis in elkaar.

6 oktober 2022 om 13:15

Op persconferenties vind ik juist wel dat Schreuder zich goed kan verwoorden, ook tactisch. Kijk maar eens naar de perscos in de voorbereiding. Hij moet het altijd doen met een interview van 3 minuten waarbij hij niet zelf de vragen bepaald. Ik ben toch wel benieuwd, wat was dan de tactische oplossing tegen Napoli? De enige andere die ik kan bedenken is parkeer de bus en counteren. Ajax wilde voetballen en wilde druk zetten maar Napoli was beter in het druk zetten en voetbalde er iedere keer onderuit. Soms gaf die Raspadori met Timber in zn nek gewoon een perfecte pass op de back zonder de bal aan te nemen. Daar wordt je moedeloos van. Ik zeg niet dat Schreuder geweldig is, hij was wellicht naïef maar Napoli was ook erg goed. Misschien was het op tv anders dan in het stadion, kan ook.

6 oktober 2022 om 13:24

Ik had sowieso Brobbey erin gezet. Je zag dat opbouwen van achteruit gewoon niet goed ging, dus dan zou je op z'n minst voorin een aanspeelpunt kunnen hebben die óf de duels bij een lange bal aan kan gaan, óf bij een pass de bal kan vasthouden tot er wat aansluiting is.

Daarnaast zie je dat, zodra je kan constateren dat Napoli inderdaad veel beter was in het druk zetten, er gewoon geen plan B is. Je blijft aanmodderen met de opbouw van achteruit, terwijl dat al drie keer tot levensgrote kansen heeft geleid.

Daarnaast greep hij natuurlijk veel en veel te laat in met zijn wissels. Iedereen zag al lang en breed dat Tadic gewoon waardeloos was, maar hij lijkt op dit moment gewoon onschendbaar te zijn. Blind idem dito, al speelde hij de eerste 15 minuten nog best goed, gaf hij het voorbeeld met kort drukzetten en had hij die kenmerkende passes waarmee hij aanvallen goed opzette.

Je verliest hier dus 1-6, waar je pas begint met wisselen in de 72ste minuut, waar je aan het eind van de wedstrijd nog steeds net zo speelt als in het begin en sterker nog; waar je op dezelfde fronten afgetroefd wordt als tegen Liverpool.

6 oktober 2022 om 13:17

Maar welke speler had Schreuder moeten brengen dan die dit kon oplossen? Brobbey tegen die 2 beren? Brobbey leek klein naast hun in het veld. Klaassen? Die kan nog slechter onder de druk uit voetballen. Ocampos? Grillitsch? Wisselen om het wisselen is ook niet alles, dan wissel je voor de bühne.

6 oktober 2022 om 14:13

Wisselen om het wisselen is inderdaad niet alles, maar je geeft er wel een signaal mee af dat je vindt dat dit niet geaccepteerd moet worden.

Overigens denk ik inderdaad wel dat Brobbey beter had gefungeerd, die kan natuurlijk vele malen beter een bal vasthouden dan Kudus. Ook al is hij kleiner.

Toen Schreuder aangesteld was, was ik op zich best positief. Een man die goed uit zijn woorden komt en waar spelers mee wegliepen. Maar ik ben wel echt omgeslagen nu. 1-6 thuis verliezen kan gewoon niet. Er zit geen steigende lijn in en tactisch is er soms nauwelijks iets van te volgen. Geen idee wie hem moet opvolgen, maar blijven aanmodderen schiet ook niet op.

6 oktober 2022 om 10:07

Het kan wel. Dat hebben we gezien. De aankoop van Bergwijn snap ik alleen niet. Die speelt alleen goed op links net als tadic. Dat is dan je duurste aankoop terwijl als je die niet gedaan had er misschien beter voor stond. Op rechts heb je geen goede vervamger gehaald. Hierdoor speelt de aanvallende middenvelder van vorig seizoen daar. Opvolger van Haller is nog jong en daardoor wisselvallig. Er is dus niet goed nagedacht over de selectie. Al wil ik bergwijn niet op het conto schrijven van de huidige mensen die er zitten maar op die van overmars. Die wilde hem al langer halen en daar zijn de huidige mensen mee door gegaan. Op zich een goede aankoop, had tadic weggegaan

Iedereen is tegen Schreuder en Johan moet weer laten zien dat hij een ketter is en is voorstander van Schreuder. Fan van Derksen, maar dit is wel heel evident.

Doe aub normaal. De slechtste trainer die we sinds jaren hebben gehad, en dat had ik vantevoren niet verwacht. Op bijna voorspraak van de Telegraaf en Derksen gekomen en nu bakt die er helemaal niks van. Er staat nog steeds een selectie waar je U tegen zegt en hiermee moet je het Napoli knap lastig kunnen maken. Er zijn genoeg spelers die dit seizoen onder het niveau van afgelopen jaren spelen en er is geen chemie zichtbaar en dat is Schreuder 100% verwijtbaar. Argumenten van Derksen raken kant noch wal

6 oktober 2022 om 08:41

Dat zeg jij nou wel maar je twee backs zouden bij Feyenoord niet spelen.bergwijn is gehaald voor veel teveel geld en heeft het nergens laten zien en ook nu niet een Pasveer doet het leuk maar is gewoon een matige keeper voor het niveau wat Ajax zou moeten nastreven.berghuis laat ook helemaal niks zien zelfde als Tadic dus staat er wel een zo goed team in Nederland kan dat allemaal wel maar niet in de CL.

6 oktober 2022 om 10:13

Ik ben het eens met 200!

Het grootste deel van de selectie stond er vorig jaar ook, toen alle wedstrijden in de poulefase werden omgezet in winst.
Het grootste verschil is: vorig jaar (jaren eigenlijk) was er systeem, beweging, looplijnen, combinaties, initiatief en beleving.

Dit jaar is alles statisch. Timber en Bassey kunnen alleen naar elkaar de bal spelen of anders naar Pasveer die dan weer naar voren moet peren. Terwijl de kracht van Ajax juist was dat je als team in de combinatie het de tegenstander moeilijk kon maken.
Dat is helemaal weg.

Napoli is geen uitzondering he! Sparta, Eagles, AZ, Liverpool, Fortuna waren allemaal al waarschuwingen. Zet je vroeg druk, dan maak je het Ajax heel erg lastig onder Schreuder.

6 oktober 2022 om 11:01

@dnsdkr het grootste deel van de selectie? Volgens mij gaat het om de basiself die op het veld staan. En je bent gewoon 5 a 6 basisspelers kwijt geraakt met Mazraoui, Martinez, Gravenberch, Tagliafico, Antony en Haller. Dat is in elke as ongeveer je beste speler weg, dat vang je niet zomaar op.
Toegegeven staat er nu een prima selectie vind ik, echter is het achterin wel wankel nu Sanchez en Wijndal geblesseerd zijn. Want Blind kan niet meer in de CL, en Rensch is ook een lichtgewicht.

Eens te meer blijkt weer dat die hele Derksen nooit neutraal is in een discussie, zijn vriendjes worden elke week gespaard en de rest blijft hij op schieten. Allemaal voor een bak geld en ik weet nog steeds niet waarom mensen naar hem willen luisteren. Hij heeft geen ballen verstand van voetbal, mist de nodige kennis en kan zelf geen moment in de spiegel kijken.
Schreuder heeft helemaal niets gepresteerd en ondanks dat niet alle aankopen nou zo geweldig zijn bij Ajax, er staat een selectie die met gemak beter moet kunnen voetballen. Verliezen van Liverpool en Napoli kan natuurlijk altijd, maar als je ziet op de manier waarop en dat het voetbal met de dag slechter wordt, dan moet Derksen vrij snel stoppen met zijn vriendje Schreuder in bescherming te nemen.

6 oktober 2022 om 08:23

Derksen heeft zeker geen verstand van voetbal. Gijp wel, die snapt het wel, maar volgens mij kijkt hij het nog zelden. Ik kijk het niet meer, maar op YT kijk ik vaak nog wel die korte filmpjes. Puur vanwege het feit dat ik wel om hen kan lachen. Puur omdat ik dit programma nog puur vind. Ik vind veel andere programma's nep. Veel achter de ellebogen. Dat heb ik hier veel minder. Derksen is niet heel goed in kritiek verwerken (ook al beweert hij anders). Gijp zegt vaak maar wat en is volgens mij niet gemaakt voor dit programma (die moet zich echt op voetbal focussen). En ja, ze nemen het overduidelijk op voor vriendjes van hen. En met dat allemaal in het achterhoofd en alles niet zo serieus te nemen, kijkt het heel lekker weg.

Sowieso moet men alles niet zo serieus nemen naar mijn mening. Los van VI. Maar dat is weer een heel ander verhaal. Altijd maar gezeik (zeker hier op VZ), terwijl we op zo'n prachtige plek leven. Negativiteit is tegenwoordig helaas de standaard.

6 oktober 2022 om 08:56

Hoe kan je het programma niet achter de ellebogen vinden en zelfs nep als ze constant hun eigen agenda en vriendjes pushen. Das toch het schoolvoorbeeld van neppigheid en nepotisme man.

Dat het bij tijd en wijle grappig is ben ik dan wel weer eens. Ook dat we het leven wat minder serieus moeten nemen trouwens.

6 oktober 2022 om 11:36

Omdat ik vind dat ze dit helemaal niet op een neppe wijze doen. Het is zo overduidelijk, dat ik er wel om lachen moet. En ik ben er wel redelijk van overtuigd at ze dit zelf ook wel zo zien, al zullen ze dat niet snel toegeven.

Natuurlijk moet je ook.kijken naar het aankoopbeleid. Met miljoenen gesmeten, maar iets aantoonbaar een beter elftal.
Je kan de trainer wel aanrekenen dat hij die veteranen opstelt. Pasveer ok daar is geen betere keeper voor , die had moeten worden aangekocht. Maar toch zeker Tadic die kan je toch wel eens op de bank zetten.
Ook kun je de trainer verantwoordelijk stellen voor het wisselbeleid en opstelling. Dus dat Derksen zo stellig durft te beweren dat de trainer niks te verwijten valt , daar zet ik toch wel grote vraagtekens neer.

6 oktober 2022 om 08:25

Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat Schreuder ook een vinger in de pap heeft gehad qua aankoopbeleid. Naar ik begreep hebben Bassey, Grillitsch en Ocompos allemaal dezelfde zaakwaarnemer als Schreuder en zijn ze op zijn voorspraak gekomen. Het verwijt wat je Hamstelaar kan maken is dat ze daar in mee zijn gegaan.

6 oktober 2022 om 12:06

@eenoponie
Dat is inderdaad het verwijt dat je kan maken. Ze zijn natuurlijk wel verantwoordelijk voor die aankopen.

6 oktober 2022 om 08:25

Je hebt inderdaad geen geweldige keeper. Achterin heb je Timber (echt top), maar voor de rest lijkt het ook niet top. Sanchez en Bassey zijn natuurlijk nog relatief nieuw, maar hebben nog weinig laten zien. In het midden is Grillitsch erbij gekomen. That's it toch? Ook niet best.
Voorin: Bergwijn was erg duur, maar op basis van zijn kwaliteiten denk ik wel een aanwinst. Maar verder? Volgens mij echt veel te veel betaald voor Brobbey en met Ocampos een speler die normaliter niet echt rendeert in Nederland denk ik. Nee, Ajax is er wel op achteruit gegaan.

6 oktober 2022 om 08:57

Timber top? Misschien op het middenveld. Matige verdediger

6 oktober 2022 om 09:05

Timber een matige verdediger. Zeker na 1 zo'n potje ineens? Of kun je dit constructief onderbouwen?

6 oktober 2022 om 08:42

Bossie

Klopt misschien wat je zegt, maar dan moet Derksen niet H2 benoemen maar de RvC. H2 wou namelijk voor een spotprijs (12 miljoen) Vlachodimos halen en Benfica was zelfs akkoord. Ik weet niet of je die hebt zien keepen gisteren, maar de RvC is hier schuldig aan. Niet H2.

Derksen is zogenaamd de journalist, maar wel éã©n die duidelijk de klok heeft horen luiden, maar de klepel niet gevonden heeft.

6 oktober 2022 om 11:23

Alleen kan Vlachodimos al helemaal niet mee voetballen. Dan heb je echt een probleem als je napoli of Liverpool tegenover je hebt staan

6 oktober 2022 om 12:03

@shenkie
Die.zelfde RvC die de aankoop van die Argentijn hebben tegen gehouden.

Dus eerst zegt hij dat er drie veteranen op het veld stonden die niet meer mee kunnen op dit niveau en daarna zegt hij dat Schreuder een goed elftal heeft opgesteld?

Sowieso is die manier van voetballen echt niet goed momenteel. En dat is de verantwoordelijkheid van schreuder, niet van Hamstra en Huntelaar.

6 oktober 2022 om 10:36

Het is een publiek geheim dat Schreuder in zijn tijd onder ten Hag vaak genoeg naar de media (met name de Telegraaf en via Driessen dan richting Johan Derksen) heeft lopen lekken. Zo doorzichtig als wat toen Driessen, Verweij met de gehele Telegraaf hem naar voren schoof voor de positie van hoofdtrainer. Derksen kun je onmogelijk serieus nemen, maar dat deed ik al niet sinds hij gestopt is bij VI. Doorzichtig verdedigen van zijn bronnetje terwijl hij en de Telegraaf bij het minste of geringste bleven zagen aan de stoelpoten van ten Hag. Het is bijna om te kotsen maar helaas werkt ons medialandschap nou eenmaal zo. Hetzelfde geldt voor Ruud van Nistelrooy vs Roger Schmidt.

6 oktober 2022 om 13:26

Niet alleen bij Ajax, bij Twente en waarschijnlijk bij al zijn andere clubs zaagde Schreuder op geniepige wijze aan de stoelpoten van zijn collega trainers en lekte hij alles naar de media om zelf buiten schot te blijven.

"Hij heeft nooit bij een club gezeten waar hij zich waar kon maken als clubtrainer. Je moet eerst bij een club komen als Ajax, Real Madrid of Barcelona. Als je daar presteert, ben je een geweldige trainer."

Steek die maar in je zak, Frank!

Pijnlijk voor Derksen dat hij niet weet dat Huntelaar en Hamstra zich nauw inlieten met de zaakwaarnemer van Schreuder het afgelopen transferwindow.

6 oktober 2022 om 09:21

gomes1psv

Dat weet hij wel, alleen moet natuurlijk zijn lek goed beschermen en belonen.

6 oktober 2022 om 12:05

Aan de andere kant is het de keuze van die twee om zich daarmee in te laten. Ze hadden ook die zaakwaarnemer kunnen negeren. Al met al zijn zij wel verantwoordelijk van de aankopen en niet die zaakwaarnemer..

Af en toe Derksen vind ik vrij vermakelijk, maar ronduit stuitend als hij gasten wegzet als een 'nobody' als zij een afwijkende mening hebben.

Vooral het geval van Tadic is echt onbegrijpelijk! de man heeft sinds april niet meer gescoord en toch staat de beste man telkens weer in de basis hoedan en waarom? omdat 'ie een paar seizoenen geleden belangrijk was dan kan Ajax net zo goed Jari litmanen terug halen die was ooit ook belangrijk.

Hou toch op dat H2 gefaald heeft! Het enige waarop ze hebben gefaald is Ocampos... maar gelukkig is de RvC daar deels voor gaan liggen... en laten we eerlijk zijn Overmars heeft ook wel eens een poedel gemaakt, dus het is ze vergeven.

Grillitsch is op het conto van Schreuder te schrijven.

Brobbey, Bassey, Bergwijn en Wijndal zijn uitstekende aankopen... en H2 wou ook Vlachodimos halen, maar ook hier ging de RvC voorliggen.

Schreuder kiest nu steevast en volkomen onlogisch voor Tadic en Blind waardoor aankopen Brobbey en Wijndal de dupe zijn. Er is hier maar 1 man fout en dat is Schreuder.

6 oktober 2022 om 09:00

Het is maar wat je uitstekend noemt. Tadic speelde altijd prima op linksbuiten en moet blijkbaar altijd spelen want wordt niet gewisseld en dan haal je een Bergwijn van 30+ miljoen die op diezelfde positie speelt.

Bassey blonk zelfs in de Schotse competitie niet uit vanwege zijn voetballende kwaliteiten, die moest het voornamelijk van kracht en snelheid hebben. Hij heeft de potentie om voetballend beter te worden maar zoals je ook zag bij Alvarez in het begin heeft dat enorm veel tijd nodig. Speelde notabene ook in een systeem met 5 verdedigers.

Wijndal heb ik meer het idee dat ze hem hebben gehaald omdat hij Nederlands is. Hij is redelijk snel maar verder vind ik hem nergens echt in uitblinker. Heeft een oké voorzet, redelijke pass en verdedigend/fysiek gaat ook wel maar allemaal niet geweldig.

Jorge Sanchez nog weinig van gezien maar toch raar dat er twee andere Mexicaanse rechtsbacks (kevin Alvarez en Julian Araujo) zijn die beide ongeveer hetzelfde hadden moeten kosten, jonger zijn en ongeveer hetzelfde niveau hebben.

Brobbey heeft nog maar een handjevol wedstrijden voor Ajax gespeeld, daarvan kan je ook niet verwachten dat hij een heel seizoen constant presteert.

Grillitsch, Kaplan en Ocampos voor nu breedte aankopen. Kortom, het elftal is niet echt in balans. Te veel spelers die moeten wennen of net komen kijken. Tadic/blind die steeds ouder worden en als Berghuis dan zijn dag ook niet heeft dan vind ik het niet vreemd dat het even minder gaat.

6 oktober 2022 om 09:30

AjaxNK!

Maar Bassey, Ocompos en Grillitsch zijn natuurlijk gehaald op voorspraak van Schreuder. Ze hebben dezelfde zaakwaarnemer en/of kent ze uit verleden.

H2 kan je aanrekenen dat ze blind geluisterd hebben naar Schreuder.

Wijndal is prima. Moet de kans krijgen want Blind is op.
Bergwijn is te veel voor betaald, maar Ajax wilde perse Oranje internationals.

Als je links Wijndal en Bergwijn hebt, gaat dat veel beter lopen. Dan Blind Bergwijn

6 oktober 2022 om 11:21

Dat hebben we in het begin van het seizoen ook kunnen zien dat bergwijn met Wijndal achter zich veel beter was dan nu

6 oktober 2022 om 15:57

Lastig allemaal. De meeste aankopen hebben een jaar nodig om te wennen, dat voetballende stukje bij Bassey erin krijgen zoals Alvarez duurt lang. Volgend seizoen zit je dan weer met het probleem dat sowieso Alvarez en waarschijnlijk ook Timber wel weggaat. Hopelijk gaat Ajax dan opzoek naar gerichte aankopen die er gelijk staan. Het moet nu altijd maar multifunctioneel zijn, bij bijna alle spelers komen ze met het verhaal: ja goeie speler want kan op meerdere posities uit de voeten. Doe mij maar iemand die vertrouwd is op 1 vaste positie en in een soortgelijke opstelling heeft gespeeld.

6 oktober 2022 om 11:39

Ik vind Brobbey en (mogelijk) Bassey echt geen prima aankopen hoor? Die vind ik in de verste verte niet waard als waarvoor zij gekocht zijn. Bassey kan nog komen (al heb ik daar een hard hoofd in), Brobbey snap ik echt geen ene reet van.

En je noemt Wijndal. Ik denk niet dat het een speler is waar je winst op gaat boeken. Gek veel rek zit er niet in. Alleen je hebt er gewoon een oké linksachter voor gehaald.

6 oktober 2022 om 14:11

@ shenkie. En wie heeft Schreuder dan aangesteld? Grittisch op het conto van Schreuder zou best kunnen maar een trainer mag als passant nooit het aankoopbeleid bepalen. Verder vind ik dat er onverantwoord veel geld is betaald voor Brobbey die een jaar eerder weigerde om bij te tekenen. Hij moet alles nog bewijzen en het is een teken aan de wand dat Leipzig het niet zag zitten in Brobbey. Bassey valt tot dusver ook tegen. Kan niet opbouwen en is geen Ajax voetballer. H2 heeft dus echt veel steken laten vallen. Verbaasd me ook niets want Hamstra was ook bij Heerenveen een zeer matige TD.

Beetje rare opmerking van Derksen. Eerst zeggen dat Huntelaar en Hamstra hebben gefaald om vervolgens te zeggen dat Napoli op elke positie een betere speler had. Daar kan je dan toch niet tegenaan kopen?
Dan moet je dus een goede tactiek neerzetten. Dus ligt het misschien toch aan de trainer? En nu kan Pasveer opeens niet meer mee, terwijl die Ajax tegen Liverpool nog enigszins op de been hield.
En laten we eerlijk zijn, door Antony te verkopen zijn de miljoenen van CL slechts bijzaak. Antony had ons niet gered tegen Napoli.

6 oktober 2022 om 08:45

Je laatste zin zal je nooit weten.

Met Bergwijn en Antony is een tegenstander verplicht beide kanten rugdekking te zetten, dus dan wordt een wedstrijd finaal anders. Bij Tadic hoef je momenteel in principe niemand te zetten, dus je hebt 2 man over t.o.v. Antony.

6 oktober 2022 om 16:00

Hoezo zou dat niet kunnen? Napoli heeft al een aantal jaren niet met geld gesmeten maar gerichte aankopen gedaan voor een prima prijs.

Tactisch erg sterk? Als hij tactisch erg sterk is volgens Derksen, dan had hij in de rust moeten gaan wisselen en een keer ballen moeten hebben om een keer Tadic er af te halen en Blind of eens inzien dat een Tadic niet rendeert op rechts en wel op links

Derksen heeft vaak een aardige kijk op veel onderwerpen maar hij kan ook heel star vasthouden aan bepaalde overtuigingen en voorkeuren. En als ie er dan naast zit zeggen van oh k zei maar wat. Kan echt om hem lachen maar is ook een intrigant.

Als je met 1-6 klop krijgt en de spelers hebben geen idee wat ze moeten doen op het veld, dan is dat volledig de schuld van de trainer. Ook al is het in de CL. Er viel geen lijn in te bekennen. Tegen AZ en Eagles was het ook armoedig.

Wanneer je tactisch sterk bent speel je niet meer met Blind en Rensch en haal je Tadic er in de rust uit. Druk zetten als collectief lukt ons ook niet meer en in de opbouw kunnen Timber en Bassey de bal niet kwijt door middenvelders die te diep staan en een rechtsback die bang is voor de bal. Derksen lult zoals zo vaak uit z'n nek.

6 oktober 2022 om 09:57

Exact

Had wel gehoopt dat derksen even zou uitleggen waarom Schreuder tactisch sterk is. In welke opzichte, wat voorbeelden.

We zien al heel lang dat het gewoon niet loopt, geen duidelijke (loop)lijnen, geen vertrouwen, geen tactiek behalve kort inspelen en dan lange bal, geen juiste opstellingen, rare wissels, ontevreden spelers op de bank, je ziet dat ze geen idee hebben wat te doen, matige backs die te diep staan, gatenkaas daardoor achterin etc etc.

Okay, dus Wijndal, die aanvoerder was bij AZ, de huidige koploper, kan er nu opeens niets meer van en is een miskoop van H&H. Zat gewoon op de bank maar is blijkbaar niet in staat om Blind te vervangen volgens Johan ???
Geldt in mindere mate ook voor Conceicao. Die had ook gewoon ingebracht kunnen worden voor Tadic. Of je had Brobbey er in kunnen brengen voor Tadic waarna Kudus op 10 en Berghuis op rechtsbuiten had komen te staan. Zo moeilijk is het toch allemaal niet, maar je moet de spelers die niet lekker in de wedstrijd zitten wel durven wisselen als je iets wilt bereiken.
Ben niet van het roepen om het hoofd van een trainer zo vroeg in het seizoen, maar hoop wel dat Schreuder leert van deze fouten.

Als je bij rust 1-3 achter staat, het loopt van geen kanten en dan in de tweede helft doodleuk zo doorgaat en wacht tot de 72e minuut bij een stand van 1-5, dan ben je gewoon ongeschikt voor dit niveau. Daar staat het hele aankoopverhaal los van. Schreuder zal een prima veldtrainer zijn, maar als hoofdcoach is hij gewoon incompetent. Snel afscheid van nemen.

6 oktober 2022 om 11:26

Ja, dat was nog het meest schokkende om te zien, ze bleven gewoon de hele wedstrijd zo spelen.
Een goede analyse die ik gister hoorde was dat een wissel niet per se hoeft te betekenen dat je een nieuwe speler erin gooit, maar dat je tactiek mid-wedstrijd wijzigt.
Maar dat gebeurde ook niet.
En in de 72ste minuut was het al lang te laat. Dat kan als je een geniepige 0-1 achterstaat en nog wat moet forceren.
Maar hier had eerder ingegrepen moeten worden.

Tactisch heel sterk? Daar was weinig van te merken dinsdag. Op gegeven moment moet je je verlies beperken en ook Tadic eraf halen oa. Rode kaart had makkelijk voorkomen kunnen worden.

Waar Johan wel gelijk heeft is dat er een hoop aankopen zijn gedaan, maar meer dan de helft daarvan standaard op de bank zit. Daar gaat iets helemaal niet goed.

6 oktober 2022 om 11:18

Omdat ook meer dan de helft als backup is gehaald. Alleen sanchez hoort ook gewoon basis te staan als hij fit is. Conceicao, ocampos, grillitsch, kaplan. Allemaal backups.

Sorry maar als je compleet wordt weggevaagd in de eerste helft en je doet helemaal niets in de rust om iets om te zetten en je wacht tot na de 70ste minuut om nog wat te wisselen. Dan heb je als coach gewoon gefaald. Hij deed helemaal niets. Wederom helemaal niets want dit was niet de eerste keer. Geen tactische omzettingen, weer dezelfde poppetjes wisselen en je slechtste spelers laten staan puur vanwege de naam. Dan heb je als coach nog heel veel te leren.

Tja.met die jongens die er nu lopen kan je verdedigend niet met 4 achterop spelen. Europees Dat is gewoon te weinig. Ajax zou bijna in een soort Oranje systeem moeten spelen. 5 verdedigers Met Timber als middelste man. Dan kan Blind hoog op het middenveld spelen. Doet hij toch al. 2 spitsen Kudus en Bergwijn. Met Berghuis er achter. Alvares en Taylor of Klaassen controlerend. Zeker als je niet de bal heb ben je dodelijk in de omschakeling met de snelheid van Kudus en Bergwijn. Tadic banken.

Ach 1 ding is wel zeker met Derksen, hij is altijd controversieel. Zal wel een spelletje zijn om nog wat kijkers erin te laten trappen want ik kan mij niet voorstellen dat er nog veel mensen kijken naar een stel malloten die denken voetbalverstand te hebben maar zo uit een plaatselijk gesticht lijken aangeschoven te hebben.

Als je iedereen uit positie zet ben je natuurlijk zeer zeker wel te verwijten. En je moet Blind eruit halen en Tadic op zijn juiste positie of banken.

Ik ben het wel eens dat er niet goed is ingekocht en dat de 2 verantwoordelijk daarvoor bekeken moeten worden. Dat gaf ik ook aan tijdens het verlies en eerder.

Neemt niet weg dat je ze maar moet laten afslachten en backs zonder restverdediging maar de helft van de tegenstander moet zetten. Zeker als je voelt dat ze sterker zijn. Dit kon je van mijlenver zien aankomen en heeft alles met Alfred en kwaliteit te maken.

Dus eerst kunnen Blind en Tadic er helemaal niets van, maar vervolgens valt de trainer totaal niet te verwijten dat hij deze twee spelers opstelt en de hele wedstrijd laat staan? Wat een parodie die Derksen.

Ja Johan heel goed, iedereen vindt A dus jij vindt B, wat A en B zijn is niet relevant. Blijf het jammer vinden, dat ie zo'n karikatuur van zichzelf is geworden. Vroeger was Derksen echt een toffe kerel.

Nou, dan is Derksen nog een van de weinigen die het opneemt voor Schreuder, maar dat verbaast me niet. Hij is ook fan van Rutte. En de familie De Mol. Al is dat laatste wel logisch, want wiens brood men eet, enz. Oftewel, waar liggen mijn prioriteiten. Leuke verhaaltjes bij VI vandaag, maar het wordt wat sleets allemaal. En voorspelbaar.

Deze dinosaurus zet zichzelf steeds vaker voor schut met zn persoonlijke voorkeuren. Wordt 's tijd dat iemand hem op z'n Derksens op zn plek te zetten, want hij begint steeds minder in de realiteit te leven. Bij Ten Hag lagen in het begin tegenvallende resultaten aan de uitstraling van de coach en de successen altijd aan het spelersmateriaal. En nu liggen de slechte resultaten opeens niet aan de coach, maar aan de spelers. Die Derksen is zo doorzichtig en hypocriet als wat.

Derksen weet heel veel achterf
Zit in elk programma op tv, maakt niet uit welke omroep
Als hij maar geld genegeerd en zijn zakken kan vullen
Grote bek, puur om zijn eigen imago in stand te houden
Hij is een man die in elkaar krimpt als hij een hoger iemand voor hem heeft, waar hij tegenop kijkt
En vernederend naar anderen die minder zijn, en een eigen menig hebben, dan word je afgebrand, wat Derksen is de baas
Een walgelijk mannetje, met taal waar meer mensen eens doorheen zouden moeten prikken (nadenken dus)

8 oktober 2022 om 16:54

Jij zegt het precies goed, ik weet nog het gesprek met van Basten, die Derksen was gewoon de weg kwijt, Marco lulde Derksen helemaal klem.

Zo erger ik me elke dag aan jouw Derksen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Feyenoord3322
2.Ajax3027
3.PSV3022
4.AZ299
5.FC Twente2715
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
B. BrobbeyAanvaller148
S. BerghuisAanvaller145
S. BergwijnAanvaller148
R. PasveerKeeper140
D. TadićAanvaller143
L. LuccaAanvaller82
C. BasseyVerdediger121
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

49 jaar
138 fans

In de wandelgangen

Maandag 14 november
Jeremie Frimpong staat in de belangstelling van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren