Inzaghi komt op eerste persconferentie direct met harde klap voor Onana

Donderdag, 7 juli 2022 om 09:41Mart van Mourik • Laatste update: 09:55

André Onana zal voorlopig genoegen moeten nemen met een rol als tweede doelman, zo maakte trainer Simone Inzaghi deze week bekend op de persconferentie. Niet geheel onverwacht moet de van Ajax overgekomen sluitpost Samir Handanovic voor zich dulden in de pikorde. “Handanovic zal starten, want dat heeft hij verdiend met zijn prestaties afgelopen seizoen”, aldus Inzaghi.

Het zag eind afgelopen seizoen nog rooskleurig uit voor Onana. De Kameroener besloot zijn contract bij Ajax niet te verlengen om een dienstverband aan te gaan bij Inter. Daar zou hij eerste doelman worden, mede vanwege het aflopende contract van Handanovic. Laatstgenoemde kreeg van de clubleiding wel een voorstel, maar ging daar in eerste instantie niet mee akkoord. Met een tweede aanbod stemde de Sloveense goalie alsnog in, waarna Inter, volgens La Gazzetta dello Sport, Handanovic zou hebben toegezegd dat hij komend seizoen de nummer één onder de lat is.

Dinsdagavond bevestigde de trainer de eerdere berichtgeving van de roze sportkrant. “Handanovic zal starten, want dat heeft hij verdiend met zijn prestaties afgelopen seizoen. Hij was uitstekend. We weten hoe goed Onana is. Voor Inter is hij de keeper van de toekomst en dit seizoen krijgt hij de kans om te laten zien wat hij kan. Het wordt een ongewoon seizoen, want we hebben twintig wedstrijden in drie maanden en dan stopt de competitie voor vijftig dagen”, aldus de coach, die doelde op het komende WK in Qatar.

Onana koos eerder dit jaar voor een vijfjarig contract bij Inter, dat de doelman transfervrij overneemt van Ajax. De sluitpost verloor zijn basisplaats bij Ajax aan het einde van het seizoen, daar Erik ten Hag voor Maarten Stekelenburg koos. Onana zat in de laatste wedstrijden van Ajax in de Eredivisie niet eens bij de wedstrijdselectie.Gerelateerd

Meer sportnieuws

64 reacties (laatste reactie door myajaxforever)
5 juli 2022 om 21:48

Ik wens Onana oprecht veel succes bij Inter. Dat niet iedereen blij is hoe hij is vertrokken en daar kritiek op hebben kan ik begrijpen, maar sommige reacties nemen wel hele trieste vormen aan. Ik hoop niet dat die van volwassen mensen afkomstig zijn

5 juli 2022 om 22:16

Ga maar wel vanuit dat het volwassenen zijn. Het is triest, maar wat kan je er aan doen. Ik negeer ze meestal.

5 juli 2022 om 22:40

Inderdaad, gewoon negeren. Ik reageer nergens op als je vantevoren al weet dat de kans op een normaal gesprek 0 is.

6 juli 2022 om 06:24

@japie
Ik wens ook Inter en hun fans heel veel succes toe met deze *** die met name aan André Onana zelf denkt.

6 juli 2022 om 08:02

Waar ligt voor jou de grens van wat "triest" is en wat nog een normale reactie is op Onana's misdragingen ten opzichte van de werkgever Ajax en de supporters?
Rancune kent zeker zijn grenzen, maar dat gezegd hebbende zie ik met de beste wil van de wereld niet op grond waarvan deze man enige loyaliteit of krediet van ons zou moeten ontvangen.
Nee, ik persoonlijk kan makkelijk vergeven maar Onana heeft voor mij helemaal afgedaan. Gun hem een nieuw begin ergens op het tweede niveau. Hij heeft een les in nederigheid nodig om zich sociaal, dankbaar op te kunnen stellen. Pas dan zal ik hem weer echt succes gaan gunnen.

6 juli 2022 om 23:11

@francois, wat een trieste stakker ben je als je er zo in zit.

Lekker sensatie bericht om reacties uit te lokken. Zoals Inzaghi gewoon zegt. Handanovic zal misschien starten maar Onana gaar gewoon zijn kansen krijgen. Denk dat het gewoon een soort wissel werking wordt net zoals bij Juve toen met Buffon en Szezceny en dit seizoen met Navas en Donnarruma bij Psg. Denkt toch niet dat Onana daar heen is gegaan om als vaste 2e viool te spelen. Dan weet inter ook donders goed dat hij volgend seizoen pleite is.

5 juli 2022 om 20:30

Niet misschien starten, Handanovic zal starten. Groot verschil.

5 juli 2022 om 20:44

Dat was ook gewoon zeker. Natuurlijk ging de aanvoerder en speler uit de serie A met de meeste wedstrijden van alle actieve spelers niet zomaar op de bank gezet worden.

5 juli 2022 om 20:57

Maar dat was niet zeker toen Onana tekende bij Inter. Toen liep Handanovic uit zijn contract en had ie een voorstel geweigerd. Zijn contract heeft ie pas na de handtekening van Onana getekend.

5 juli 2022 om 21:10

Ik refereer naar de uitspraken van Inzaghi in dit artikel. Daar staat dan Handanovic zal starten, zit geen misschien tussen bij de citaat van Inzaghi.

5 juli 2022 om 21:25

Ja Handanovic gaat starten maar mensen doen meteen of Onana dus het hele jaar 2e keeper is en een keer mag opdraven in een copa wedstrijdje. Maar iedereen die een beetje kan nadenken snapt toch wel dat inter niet een keeper met zo'n Salaris haalt voor 3 wedstrijdjes per jaar toch ? Onana gaat gewoon regelmatig spelen en wennen en dan volgende jaar het stokje overnemen. En wie weet al eerder want zoals Onana foutjes maakte bij Ajax op het laatst zo maakte Handanovic ze ook regelmatig afgelopen seizoen.

5 juli 2022 om 21:40

Iedereen met een beetje verstand haalt ook geen paracetemol en een pilletje dat op de dopinglijst staat door elkaar. Zo zie je maar de wereld zit vol verrassingen.

Onana heeft zich maar aan te passen aan de huidige situatie van Inter. Mede door zijn eigen keuzes staat hij niet op nummer 1, aan hem om Inzaghi te laten zien of hij zijn oude niveau nog kan aantikken.

5 juli 2022 om 22:42

Er zijn dommere fouten gemaakt hoor, soms gebeuren er gewoon rare dingen. We zullen nooit weten hoe het bij Onana zat. Maar het is ook gewoon verleden tijd nu. Time to move on.

6 juli 2022 om 00:43

Benzema20: Maar mensen doen meteen of Onana een heel jaar 2e keeper wordt? Dude, je hebt het 4e comment van de hele topic. Welke mensen? Waar heb je het over?

6 juli 2022 om 09:18

Handanovic zal gewoon de meeste wedstrijden keepen en Onana mag inderdaad af en toe een keer keepen in de Coppa. Ook niet zo gek, Inter zal ook wel geschrokken zijn van de Onana na zijn schorsing. Radu mocht vorig seizoen een wedstrijd keepen in de Serie A en blunderde gigantisch. Waarom zou je ook een zekerheid als Handanovic wisselen voor een grabbelende Onana? Inter wil waarschijnlijk kampioen worden en dan speel je met de beste spelers, en dat is Handanovic en niet Onana. Maar goed, dat is mijn verwachting.

5 juli 2022 om 21:01

@benzema20 inderdaad sensatie bericht want natuurlijk zal Onana zich in de basis moeten knokken. Handanovic heeft prima gepresteerd vorig jaar en verdiend daardoor het streepje voor maar op de lange termijn is Onana natuurlijk de nummer 1. Waarom sommigen hier zo hatelijk doen naar Onana is mij vreemd. Was hij heel netjes nee maar hij heeft niemand vermoord he!? Ajax is ook niet altijd even fair naar eigen spelers en bovendien heeft Onana Ajax ook veel gebracht. Hij is zonder twijfel 1 van de beste keeper van de afgelopen 15 jaar onder de lat in de Arena. Qua ED schat ik alleen nog Heurelho Gomes nog boven hem in de afgelopen pak m beet 20 jaar. Men vergeet dat Onana vaker en eerder weg kon maar toen loyaal bleef en verlengde. Zo zie je maar hoe kortstondig men van geheugen en waardering is.

6 juli 2022 om 23:50

Onana kan zich alleen in de basis knokken als Hadanovic fouten maakt. Niemand gaat een eerste keeper die het goed doet wisselen voor een speler die het op de training leuk doet en bovendien alleen maar blunders maakte de laatste maanden toen hij speelde, inclusief Africa Cup

5 juli 2022 om 21:02

En hoe is hij pleite dan? Heeft gewoon een contract voor 5 jaar dus als inter hem 5 jaar op de tribune wil zetten is dat precies waar hij zit.

5 juli 2022 om 23:28

Dat Navas Donnarumma systeem is anders verre van vlekkeloos gegaan. Werkt gewoon niet. In de competitie moet 1 persoon keepen. Klaar. Onana moet zich richten op bekercompetities

'harde klap' en letterlijk 1 zin later 'niet geheel onverwacht'.. Sensatie

5 juli 2022 om 20:52

Harde klap voor hem maar voor ons niet geheel onverwacht. Duidelijk toch

5 juli 2022 om 21:05

Maar de woorden 'harde klap' zijn door voetbalzone verzonnen om sensatie te maken. Nergens staat dit en voetbalzone vind dat dit een harde klap is ofzo?

Waarom kan Onana niet dit verwacht hebben en het dus totaal geen harde klap vinden, maar iets totaal begrijpelijks.

Nogmaals, ook dit weet ik niet, maar "harde klap" is in elk geval niet te herleiden.

5 juli 2022 om 22:43

Voor Onana lijkt me dit ook geen donderslag bij heldere hemel. Ik vind het ook pure sensatiezoekerij. Een harde klap zou zijn als je derde keeper wordt, of naar de jeugd wordt gestuurd ofzo. Niet dat je tweede keeper bent.

Ik denk niet dat het Onana veel kan interesseren. Was door lang niet spelen na de dopingstraf en zijn prestaties in de laatste wedstrijden al flink beschadigd. Krijgt nu een goed salaris en flink wat tekengeld. Mocht die eerste keeper kunnen worden is dat alleen maar mooi meegenomen. De keepers bij Inter zijn niet de jongsten meer dus op niveau komen en afwachten lijkt voor nu het doel. Presteert er 1 niet of komen er blessures dan profiteert hij daar natuurlijk van.

5 juli 2022 om 20:40

Hij had zichzelf weer op niveau kunnen brengen en daarna zijn geld pakken. Dan had hij vast ook meer salaris gekregen.

5 juli 2022 om 21:44

Ik ben overtuigd dat Onana de eerste keeper wordt. Handanovic heeft zijn piek (aantal jaar) goed gekeept maar je ziet nu aan hem dat hij langzaam fouten maakt.

Ik zeg niet dat hij slecht is het is nog steeds uitstekende keeper, maar als je Onana op de bank heb die jonger is en beter mee voetbalt (Zo wil Inzagi graag spelen) dan is de keuze snel gedaan lijk me.

6 juli 2022 om 21:15

Canniggia

Bij Ajax was hij de laatste maanden echt abominabel slecht. Dus hij zal ook zelf een niveautje of wat moeten stijgen, los van de prestaties van Handanovic.

Natuurlijk gaag ie niet starten. Handanovic is 3x zo goed.

Hopelijk voor Inter weet Onana zijn motivatie te behouden / vorm te hervinden zonder speeltijd. In Amsterdam en Kameroen is er het laatste half jaar toch met verbazing gekeken naar zijn prestaties.

Echt doodzonde dat hij zo vertrok, maar geen zin om hem nog een trap na te geven. Tot die dopingschorsing was het een geweldige keeper. Hopelijk pakt hij bij Inter de draad weer op.

Als PSV of Ajax iemand zou moeten kopen dan is het wel Navas.

7 juli 2022 om 10:46

Lijkt me niet erg realistisch, een keeper uit de topcategorie bij PSG wegplukken terwijl ie nog een tweejarig contract heeft (zal dus ondanks zijn leeftijd nog altijd wel een miljoen of 10 moeten kosten gok ik) en zo'n tien miljoen per jaar verdient. Navas is niet haalbaar voor Ajax of PSV lijkt me.

7 juli 2022 om 21:09

Iniedergeval wat ik probeer te zeggen is dat ze goeie ervaren namen op belangrijke posities moeten halen. Dat je gewoon een keeper een verdedigende middenvelder en een spits van wereldklasse moet hebben want dat zijn de spelers die er moeten staan en geen fouten kunnen veroorloven en de rest eromheen met je jeugdspelers en scouting kan aanvullen.

Handanovic is al jaren een van de zwakste plekken in de Inter selectie, waar hij dit krediet aan heeft verdiend is me ietwat onduidelijk. Is dit een soort motivatie truc voor Onana om hem harder te laten trainen?

7 juli 2022 om 09:45

Zwakke plek? Handanovic is gewoon een prima doelman hoor. Dat er betere doelmannen zijn, dat klopt. Maar één van de zwakste plekken bij dit Inter: volledig mee oneens.

7 juli 2022 om 12:00

Hij is geen totale prutser, maar laten we wel zijn: welke topclub heeft geen betere doelman?

7 juli 2022 om 12:06

Ik moet zeggen dat ik bijvoorbeeld een Sczeszny niet veel beter ga vinden hoor, haha.
En ook een Dortmund heeft geen topkeeper, in mijn ogen. Kobel/burki?

Zijn al 2 voorbeelden, in mijn ogen.

Niet meer als logisch , moet zich eerst bewijzen , sensatie zoeken is dit. Anti- Onana pers hier in NL.

Mooi nieuws,
Bij Ajax was hij in de laatste wedstrijden die hij keepte een hel. Maakte fout na fout, je gaat bijna twijfelen of zijn resultaten niet echt door de pilletjes kwamen ?!

Niet gek ook. Handanovic is aardig op leeftijd, maar keepers gaan een stuk langer mee. Verder vind ik hem nog altijd één van de beste keepers in de Serie A. Gewoon een uitstekende doelman.
Onana is voetballend waarschijnlijk een stuk beter, maar ik gok niet dat hij komend seizoen veel aan spelen toe komt.

Persoonlijk zou ik hem ook als Inter zijnde een jaar verhuren, zodat hij wel ritme en speeltijd krijgt. Als hij dat niet heeft, heeft hij dadelijk 2 jaar geen wedstrijden gespeeld. Alleen bekerwedstrijden (of zo'n constructie) keepen, heeft weinig zin voor Onana, gok ik.

Onana is hiermee binnen een jaar dus de tweede (ex) Ajacied die verkeerd gekozen lijkt te hebben. Net als Brobbey zou hij bij Ajax normaal gesproken de eerste man op zijn plek zijn geworden, maar hij wilde weg. Niet alle kuzes die spelers maken door bij Ajax te vertrekken pakken goed uit. Zie ook Klaassen naar Everton en v.d. Beek naar Manchester. Een mooi salaris is één, een basisplaats is twee.

Jaartje banken daarna meerdere jaren eerste keeper. Beetje zelfde traject als bij Ajax, niet verkeerd toch? Nog steeds een jonge fox en ik weet zeker dat als hij gemotiveerd weet te blijven, hij echt wel zijn kansen krijgt (in bijv bekercompetitie) en op den duur basiskeeper kan worden.

Helemaal volgens verwachting. Maar ik vermoed dat Onana dat helemaal geweldig vind. Niks doen en miljoenen opstrijken. Lekker lui en riant leven.

Komt van helemaal niets naar alles. Over een paar jaar wordt zijn contract afgekocht en hoor je niets meer van deze vent. Maar dat zal hem niets boeien. Want hij heeft schijt aan mensen zoals die al eerder aangaf.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Internazionale

1030 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.Lazio00
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
M. FarrisUnknown
A. CordazKeeper
A. OnanaKeeper
A. BastoniVerdediger
R. BellanovaVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Internazionale.

2 fans
Coach, 46 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 5 augustus
Jerdy Schouten staat in de nadrukkelijke belangstelling van Torino. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren