Aanvullende eisen Spurs bemoeilijken papierwerk bij transfer Bergwijn

Dinsdag, 5 juli 2022 om 15:29Jordi Tomasowa • Laatste update: 15:29

Ajax en Tottenham Hotspur bereikten maandag een mondeling akkoord over de transfer van Steven Bergwijn naar Ajax, maar volgens De Telegraaf kan witte rook nog weleens op zich laten wachten. Spurs-voorzitter Daniel Levy heeft naast de transfersom van dertig miljoen euro aanvullende eisen, waardoor beide clubs er nog niet in zijn geslaagd om het mondelinge akkoord ook op papier te zetten.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Vind jij dat Ajax een te hoge transfersom voor Steven Bergwijn betaalt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

184 reacties (laatste reactie door linksbuiteadem)

Bergwijn is natuurlijk een dikke kwaliteitsinjectie. Daar lijkt mij geen twijfel over. Alleen snap ik niet dat dit de prioriteit heeft bij Ajax. Het is geen spits, maar een buitenspeler. Dat is net een positie waarin Ajax goed is voorzien. Natuurlijk zijn de andere spelers niet zo goed als Bergwijn, maar ook zeker niet veel minder. Waarom kom je dan met een Bergwijn aankakken voor zo'n bedrag? Ik zou het middenveld en centraal achterin gaan versterken.

5 juli 2022 om 07:43

Omdat Ajax een type Bergwijn mist, zeker toen Antony er uit lag was er gebrek aan diepte. Schreuder zou ook met Tadic in de spits willen spelen en Bergwijn vanaf links, op het oog geen slecht idee. Ajax gaat het middenveld niet meer versterken als daar niks gebeurt. En centraal achterin komt er heus wat bij als Martinez vertrekt.

5 juli 2022 om 07:46

Dat zou ik nog begrijpen. Bergwijn, Tadic, Anthony. Ik zie in Tadic niet een pure spits, maar in Bergwijn ook niet. En als de keuze tussen hen zou gaan, dan zou ik voor Tadic gaan inderdaad. Dat pakte in de CL ook niet verkeerd uit. Neemt niet weg dat ik voor 30 miljoen eerder voor een echte spits zou gaan

En ja, ik snap dat er veel midjes zijn, maar ik ben totaal niet wild van dat middenveld van Ajax. Daar kunnen ze volgens mij nog wel een goede kwaliteitsinjectie gebruiken.

5 juli 2022 om 07:54

Qua kwaliteit is het middenveld misschien niet super, maar betreft de opties wel. Daarom denk ik dat Ajax daar niks meer gaat halen.

5 juli 2022 om 07:58

Alvarez, klaassen en Berghuis is in de Eredivisie meer dan prima. In de CL en toppers zal ik Klaassen of Berghuis wel wisselen voor bijvoorbeeld Taylor of eventueel Blind mocht Martinez blijven. Vind het persoonlijk geen slecht middenveld al had ik persoonlijk ook een middenveld gehad met Beyonce, Yolanthe en Abby Hoes🤷‍♂️

5 juli 2022 om 08:05

@socio: Voor de Eredivisie meer dan prima. Alvarez vind ik ook echt wel heel goed, maar de rest niet. Berghuis is ook nog wel prima, maar daar moet echt een betere mid naast dan Klaassen of Taylor.

Wat betreft jouw tweede middenveld. Dat is wel leuk inderdaad, hen zou ik die kwaliteitsinjectie wel willen geven, maar daarmee win je de oorlog denk ik niet!

5 juli 2022 om 08:06

Ik ben het deels wel eens met Mangalitsa. Toen Anthony er niet was, had Ajax geen diepgang meer en was het voor de tegenstander voorspelbaar. Dus er moest meer diepgang komen. Daar hebben ze echter wel fors voor in de buidel getast en misschien was Gnonto dan ook een optie geweest. Tot nu toe mis ik visie bij Ajax en Schreuder. De achterhoede oogt verre van stabiel en na de winterstop kregen we al meer goals tegen dan gebruikelijk. Een goed elftal wordt opgebouwd van achteruit. Als de achterhoede betrouwbaar is en weinig goals tegen krijgt, wordt het gemakkelijker voetballen. Mijn voorkeur heeft het dan ook dat er een sterke centrale verdediger wordt gehaald, zeker als Martnez gaat vertrekken. Daarnaast overtuigt Taylor niet en zou ik graag Moriba zien komen. Voorin ga je met Bergwijn, Anthony en Tadic echt wel je goals maken. Je moet ze niet tegenrkrijgen.

5 juli 2022 om 08:07

Hopen dat Kudus zijn oude niveau weer haalt, maar dat zal wel niet helaas..

5 juli 2022 om 08:47

Hoe zit het dan met die Daramy? Die hebben ze vorig jaar voor veel geld aangetrokken zodat ze op links ook meer diepgang hadden. Miskoop?

5 juli 2022 om 09:03

Ajax houdt vooralsnog een (tijdelijk) vertrek naar Club Brugge tegen dus ze hebben nog vertrouwen in hem en zullen hem aan het werk willen zien in de voorbereiding.

Laten we vooral niet te snel conclusies trekken betreft miskoop. Hij is er nog geen jaar en heeft de belangrijkste en aanvoerder als concollega.

5 juli 2022 om 09:59

Vandaar ook mijn ?. Je ziet en leest ook vrijwel niks over hem. Zelfs Ajacieden zijn hem al vergeten :-) daar Bergwijn als een must gezien wordt omdat Anthony de enige speler met diepgang is. Vandaar mijn vraag: "en Daramy dan?".

Thanks voor de comment.

5 juli 2022 om 10:33

Ik moet zeggen dat ik behoorlijk chagrijnig begin te worden van dat Tottenham. Ajax laat zich op deze manier de kaas van het brood eten.

Dat het bedrag iets hoger moest worden kan ik mij voorstellen gezien ook de interesse van Everton, maar 30 miljoen is erg fors.

Ik zou het ook wel mooi vinden als Ajax gewoon de stekker haalt uit deze deal.

Aan de andere kant, als Bergwijn basis speelt op het WK en hij doet het goed (wat hij tot nu toe altijd doet onder Louis van Gaal) dan is 30 miljoen binnen no time 50 miljoen geworden.

Lastige keuzes!

5 juli 2022 om 11:49

Johan

"ik zou het ook wel mooi vinden als Ajax gewoon de stekker haalt uit deze deal."

30 miljoen dus, plus bonussen plus doorverkoop percentage.... Ajax had die stekker er allang uit moeten halen. Als mocht blijken dat de hier genoemde bedragen niet kloppen, neem ik mijn woorden terug, maar ik vind 30 miljoen (plus, plus) echt een bizar bedrag voor Bergwijn. Totaal onverantwoord ook. Je koopt een jeugdspeler terug he. Voor meer dan de hoofdprijs. En het is een uitstekende speler, op zichzelf, maar die grote doelpuntenmachine die veel Ajaxsupporters in hem willen zien (wat ze dan larderen met een losstaande statistiek over de goals die hij in zijn voorlaatste PSV seizoen maakte), die is hij dus niet. Tenzij hij die ineens zomaar plotseling is geworden bij Spurs. Maar daar heb ik dan niets van gezien. maar wat ik in zijn PSV tijd wel altijd zag was zijn gebrek aan scorende vermogen. En met mij hebben veel PSV supporters dat ook gezien. En jullie Ajax supporters gaan dat vanzelf ook zien straks. Mark my words.

Anyway, bid dat het allemaal afketst uiteindelijk. Dit heeft alle contouren van een heel slecht plan voor Ajax.

5 juli 2022 om 11:59

Beyonce?? Abby hoes??🤨 Je kiest ze wel uit hea maarja over smaak valt niet te twiste zeggen ze😉

5 juli 2022 om 12:04

@constant Kante: Het is onverantwoordelijk om deze transferzomer minimaal 50 miljoen, maar mogelijk 100 tot 150miljoen binnen te hengelen en het niet te durven herinvesteren voor inkomende transfers van spelers die al aardig een gevestigde naam hebben. Want je kan er gewoon niet vanuit gaan dat we zomaar nog een Antony of Martinez kunnen scouten en dan is een naam als Bergwijn, maar vorig jaar ook Haller, aardige garantie op succes.

5 juli 2022 om 12:14

"het is onverantwoordelijk om deze transferzomer minimaal 50 miljoen, maar mogelijk 100 tot 150miljoen binnen te hengelen en het niet te durven herinvesteren voor inkomende transfers van spelers die al aardig een gevestigde naam hebben"

Als dit bedoeld is als tegenstelling op wat ik zei, dan is dit hier wat jij stelt een zogenaamd 'vals dilemma'. Ik heb nergens gesteld dat Ajax het geld dat ze vangen met de verkopen niet moet herinvesteren. Dus waarom dan deze reactie precies?

"want je kan er gewoon niet vanuit gaan dat we zomaar nog een Antony of Martinez kunnen scouten en dan is een naam als Bergwijn, maar vorig jaar ook Haller, aardige garantie op succes.'

Of Bergwijn een aardige garantie op succes is (of niet), is niet eens de discussie. ter discussie staat de in mijn ogen bizarre prijs die Ajax nu bereid lijkt te betalen. Want dat er niet een nieuwe Anthony te scouten zou zijn, en Ajax dús dan maar onverantwoord veel geld moet uitgeven aan een speler die iedereen met een bord op schoot kan scouten, lijkt mij een vrij onzinnig standpunt. Die gaat namelijk uit van jouw gebrek aan voorstellingsvermogen. 'ik kan geen alternatief bedenken, dus is dit de enige optie'. Maar dat is natuurlijk niet zo.

En linksom of rechtsom, 30 miljoen plus en plus is gewoon veel te veel geld voor een speler die best inbreng heeft maar echt geen topspeler is (anders had hij bij Spurs furore gemaakt). Dáár gaat het om. Dat dit een 'marktconform' bedrag zou zijn is een poging je eigen geweten te sussen. Nou is Transfermarkt geen heilig medium of zoiets maar zij zitten, over het algemeen, best goed eigenlijk. Die houden het op 18 miljoen. Dat lijkt mij ook een veel beter 'marktconform' bedrag, in die zin dat het realistischer is dan die 30 miljoen die Ajax nu lijkt te gaan betalen. Met nog bonussen én doorverkooppercentage erbij zeg,....

Dus herinvesteren is geen issue, natuurlijk moet Ajax spelers kopen, maar vooral het absurd hoge bedrag voor deze speler.

5 juli 2022 om 12:58

@constante kante. Ik heb nog geen enkele speler voor het bedrag wat op transfermarkt staat zien gaan meestal is het het dubbele. Ajax gaat nu voor de beste spelers die er direct staan die überhaupt naar Ajax willen komen. Je kunt nu ook weer gaan investeren in talenten maar gezien het talent wat er bij Ajax al rondloopt is hier geen noodzaak voor. Zeker nu ze in Eindhoven ook wat geld te besteden hebben moeten ze wel voor spelers als bergwijn en koopmeiners gaan als ze die titel willen halen.

Echte topspelers willen niet naar Ajax en Ajax mag blij zijn dat bergwijn naar Ajax wil komen dus ja het is wel de enige optie.

Ik verwacht dat daramy de kans krijgt op links. Tadic als mee voetballende diepe spits met bergwijn vlak om hem heen en Anthony op rechts. Berghuis kun je in de eredivisie makkelijk als cm gebruiken.

Ik heb enorm veel vertrouwen in Daramy omdat hij boor zijn leeftijd even goed kan dribbelen als vinicius junior dat kon op die leeftijd hij ook die snelheid heeft. Hij kan alleen minder goed afmaken maar heeft dan wel weer die steek pass. Dat gaat echt een hele grote worden sws beter dan Anthony in de toekomst.

5 juli 2022 om 13:21

"@constante kante. Ik heb nog geen enkele speler voor het bedrag wat op transfermarkt staat zien gaan meestal is het het dubbele."

Even twee dingen. Ik zeg niet dat wat op TM staat heilig is. Of dat zij bepalen wat 'marktconform' zou zijn.
En daarnaast zie ik, anders dan jij, wel degelijk dat de meeste transfers best redelijk in de buurt komen van wat TM aangeeft. Uitzonderingen daargelaten. Mogelijk doel jij op de uitzonderingen.

" Ajax gaat nu voor de beste spelers die er direct staan die überhaupt naar Ajax willen komen."

En daar is niets mis mee. Heb ook nooit gezegd dat dit per definitie slecht zou zijn. Mijn punt is dat 30 miljoen teveel geld is voor déze specifieke speler. Hij is dat niet waard. En ik vind het argument dat Ajax alleen maar de optie heeft om hem te kopen onzinnig. Er lopen wel meer spelers rond, die ook haalbaar zijn, die in de categorie Bergwijn vallen (of mogelijk zelfs beter zijn). Het argument dat spelers van die categorie nu eenmaal dit soort bedragen kosten ook flauwekul.

En tenslotte, nog belangrijker, ik vind het echt fnuikend voor Ajax, het gevoerde beleid én de jeugdopleiding dat je een speler wegstuurt, concurrent vangt er 33 miljoen voor en die leg je als Ajax nu, ongeveer, zelf nog een keer op tafel. Als je het evidente wanbeleid daarin niet instinctief aanvoelt, dan ben je waarschijnlijk supporter van Ajax, als je begrijpt wat ik bedoel. Als hij voor 18-20 miljoen te halen was, had ik het nog enigszins kunnen begrijpen. Maar 30 miljoen???

Want reken dan even na. 30 miljoen nu, fee voor agenten erbij, vijfjarig contract, ik schat gemiddeld vier-vijf miljoen per seizoen, dus slordige 20 miljoen minstens erbij, je praat snel over een investering van 55 miljoen. En jaja, ik weet het wel, als hij Ajax met paar goals naar landstitel schiet verdiend hij zichzelf terug en zo. maar dat argument las ik laatst ook al bij Brobbey. En eerder bij Tadic, vanwege zijn hoge salaris. En bij Haller, toen het over zijn gebrekkige techniek ging. Ál deze spelers bewezen hun waarde door Ajax naar de CL te loodsen, als ik het goed begrijp. maar even serieus dan, op die manier verdient niet één speler die 40 miljoen voor Ajax, maar moeten we dat bedrag dus delen door vijf spelers. Of oh ja, Alvarez ook natuurlijk. En Anthony. Dus dan moet die CL premie door een boel spelers gedeeld worden inmiddels. .....

Bottom line: veel teveel geld voor te weinig speler. Tuurlijk moet Ajax investeren, maar dit is voor Bergwijn teveel.

5 juli 2022 om 13:58

Ik sta open voor voor ideeën qua wisselbeleid😜

5 juli 2022 om 08:10

Waarom gaat ajax niet voor openda. Is een goede speler en kost veel minder. Bergwijn is veel te duur. 30 mil voor een bankzitter moet je nooit doen als ajax.

5 juli 2022 om 08:15

Openda heeft diepgang en snelheid. Ik denk inderdaad dat dit een hele goede spits voor Ajax zijn kan. Dat zou ik echt een toevoeging vinden. En elf miljoen is geen gek bedrag

5 juli 2022 om 09:27

Voor ED begrippen een prima speler. Maar denk dat Ajax voor de inkomende spelers of Cl nivo of potentie in wilt kopen. Ook Ajax ontkomt niet aan die rat-race. Overigens is "te duur" een relatief begrip. Voor ED een giga bedrag, internationaal een middemoter.

5 juli 2022 om 10:09

@Eduard

Dat is zo'n makkelijke dooddoener altijd. Spelers moeten in de Champions League zijn geboren om er goed genoeg voor te zijn ofzo. Openda is 22, scoorde 18 keer voor Vitesse vorig seizoen en is inmiddels drievoudig international van België. Als er iemand in aanmerking zou komen voor een transfer naar een CL-club dan is hij het wel.

5 juli 2022 om 13:02

Je mag toch zelf wel weten dat als he het sec op dit moment bekijkt 1 van de beste spelers van het Nederlands elftal wel wat beter is dan iemand die bij België op de bank zit?


En mag ik jou vragen of jij een openda ooit als basis speler de CL ziet winnen? Zo niet wat moet Ajax er dan mee? Kunnen ze beter gokken op een 18 jarige die dat wel zou kunnen bereiken.

5 juli 2022 om 08:30

Tadic kan toch niet meer als linksbuiten? Tadic naar de spits en Bergwijn op zijn plek. Bergwijn-Tadic-Ihattaren. Prima voorhoede.

5 juli 2022 om 10:03

Ik zit soms echt met verbazing naar bepaalde reacties te kijken.tadic kan toch niet meer als linksbuiten. En dat na 4 jaar op rij Mvp van de Eredivisie. Ook afgelopen seizoen weer 13 goals en 19 assist in omgerekend 32 wedstrijden. En dan heb ik het nog niet eens over de tientallen voorzetten of steekpassjes die kinderlijk om zeep worden geholpen door de medespelers.

5 juli 2022 om 13:05

Heb je gezien tegen Benfica hoe weinig dreiging van af die kant af kwam? En dan hebben we het over Benfica en niet over city of Liverpool. In de CL kan Tadic idd ECHT niet meer. Gewoon lekker in spits zetten met bergwijn als schaduw spits/10 vlakbij hem.

5 juli 2022 om 16:41

Het feit dat je een conclusie trekt op basis van 1 wedstrijd laat ook gelijk zien hoe serieus we je reactie moeten nemen..

5 juli 2022 om 08:56

Als Haller en Antony gaan vertrekken dan zal je toch een extra aanvaller nodig hebben lijkt me.

5 juli 2022 om 09:01

Antony is er nog en ik vind dit gewoon geen vervanger van Haller. Als vervanger van Antony zou ik het begrijpen natuurlijk. Dan is het wel logisch. Maar het is toch nog geen gemaakte zaak dat hij vertrekt?

5 juli 2022 om 10:31

Dat weten wij als supporters toch niet. Wellicht is er vergaande intresse voor Antony. Wil hij zelf ook weg en sorteert ajax hierop voor? Beste stuurlui staan altijd aan wal.

5 juli 2022 om 10:40

Klopt. Wellicht is dat er. Maar zolang er geen bericht over is, ga ik hier natuurlijk niet vanuit. Interesse in Bergwijn was er afgelopen winter ook al. Toen was de situatie hetzelfde, alleen nog mét Haller. Dan zijn ze wel vroeg begonnen met voorsorteren

5 juli 2022 om 12:20

Een fors bedrag wat je voor deze jongen moet betalen en zie dat bedrag ook zeker niet snel terug verdient worden.
Waarom zou je als terug naar de Eredivisie willen. Een paar leuke wedstrijden met Ajax in de CL om
Vervolgens een paar dagen op het kunstgras van Volendam en Excelsior te voetballen lijkt me ook niet bepaald het leukste om te doen.

5 juli 2022 om 13:09

Precies daarom gaan ze vol voor bergwijn. Betere spelers willen nou eenmaal niet na de eredivisie komen. Ja tenzij ze enorm veel extra salaris krijgen maar zo rijk is Ajax (nog) niet.

Levy is de omgekeerde versie van de Wenger meme was een aantal jaren geleden en blijft dooronderhandelen als er al een akkoord is, alleen dan om de prijs omhoog te krijgen. Je wil als club toch geen zaken doen met die man?

5 juli 2022 om 07:50

Precies wat ik ook dacht. Valt niet normaal met hem te onderhandelen. Hij mag natuurlijk vragen wat ie wil, maar als Ajax zijnde zou ik verder kijken nu. Hoe graag ik bergwijn ook bij Ajax zou zien.

5 juli 2022 om 07:54

Haha die man leert Ajax een lesje onderhandelen. Ajax heeft de mond voorbij gepraat natuurlijk.

5 juli 2022 om 07:56

@Gerard Want? En Levy staat nou eenmaal te boek als een hebzuchtige en onbetrouwbare onderhandelaar. En hij wilt zelf altijd voor een duppie op de eerste rang zitten.

5 juli 2022 om 08:11

Als hij daarmee succesvol is namens Tottenham in de onderhandelingen is dat toch goed?

Hij zit er niet in het belang van Ajax…

5 juli 2022 om 08:32

Oké leuk. En zoals ik zeg heeft ie alle recht om te vragen wat ie wil. Met deze onderhandelingsmethoden ga je jezelf echter nog een keer tegenkomen. Kijk naar wat Liverpool deed met die back van Fulham, konden hem gratis krijgen, maar maakten toch geld over. Daarmee creëer je een gunfactor die je op de langere termijn gaat helpen in onderhandelingen. Bayern heeft dat destijds ook gedaan met Thiago en krijgen nu Mane voor een normale prijs. Ps Hij is overigens nog totaal niet succesvol, 0 prijzen

5 juli 2022 om 08:35

@gerard; mondeling afspraken maken en die dan weer aanpassen zodra je ze op papier gaat zetten ? Ik zie niet in wat daar goed aan is. Uiteraard is hij vrij om hoge bedragen te vragen dat doet Ajax ook voor de spelers die het niet kwijt wil, maar zou wel netjes zijn richting je spelers als je niet steeds je afspraken wijzigt.

5 juli 2022 om 09:10

Zolang Ajax er zelf niet mee kom, zoals de Ajax website bijvoorbeeld, weet jij helemaal niets. Dat was 1 van de belangrijkste aspecten die ik kreeg te horen tijdens mijn sollicitatie.

Alleen als er getekend is/wordt, dan komt Ajax naar buiten op hun eigen website, met het nieuws, maar nooit tijdens een onderhandeling, want dat zijn helaas nog losse flodders.

Ik neem aan, dat jij ook alleen kan zeggen of iets van jezelf waar is of niet en niet de media of anderen.

5 juli 2022 om 09:31

Robur, ook is mondeling een akkoord en zou er schriftelijk niet van mogen worden afgeweken is het duidelijk dat hij in de frontseat zit. Als Ajax niet akkoord gaat pikt een andere club Bergwijn wel op. Voor minstens dezelfde prijs onder zijn voorwaarde.

5 juli 2022 om 09:36

@Gerard Arninkh
Voor zover ik weet, heeft Ajax nog helemaal niets gezegd over Bergwijn maar is het tot nu toe alleen De (in mijn ogen onbetrouwbare) Telegraaf die allerlei transferberichten de wereld instuurt.
Net als met Wijndal.
Pas als het op de officiele Ajax-site staat dan geloof ik het en heeft Ajax pas zelf iets "gezegd".

5 juli 2022 om 09:40

@Eduard1962
Maar dan moet Bergwijn het nog eens worden met die andere club en er zelf heen willen. Everton schijnt ook te willen voldoen aan de eisen van Spurs en Bergwijn zelf ook een hoger salaris dan Ajax geboden te hebben en toch lijkt Ajax meer kans te maken om Bergwijn te tekenen.

5 juli 2022 om 10:39

@eduard1962; wellicht, of Bergwijn wil echt alleen naar Ajax en laat zich niet zomaar aan een andere club verkopen en Spurs grijpt daardoor naast de komst van Depay aangezien die het ook allemaal te lang vindt duren.
Alle scenario's liggen open en zijn echt niet allemaal in het voordeel van Spurs.

5 juli 2022 om 08:25

Zoals ik dit lees gaat het over de termijnen waar in de transfersom betaald gaat worden. Ajax wil wellicht het bedrag over 5 jaar uitsmeren a 6 miljoen per jaar. Spurs zal zoveel mogelijk in 1 keer willen ontvangen.

5 juli 2022 om 09:45

Grappig al dat commentaar op Levy en hoe mensen hem dan afschilderen. Overmars was ook een bikkelharde onderhandelaar die het onderste uit de kan haalde, maar dan wordt het gezien als een kwaliteit. Niet met 2 maten meten he jongens, Overmars is niet de enige die dit kan.

5 juli 2022 om 10:12

Er is niets mis met harde onderhandelingen, maar ook dan moet het fair blijven. De afspraken wijzigen na het behalen van een akkoord kun je moeilijk fair noemen.

5 juli 2022 om 12:11

Er is een akkoord gesloten tussen Ajax en Paratici. De deal staat pas wanneer Levy er ook zn goedkeuring aan gegeven heeft, en die vindt de voorwaarden blijkbaar niet voldoende, dus kan je niet spreken van een deal.

5 juli 2022 om 17:11

Overmars was daarentegen heel meedenkend voor spelers. Op het belachelijke bod van barca op Nico na, heeft hij altijd meegewerkt met transfers voor wissels. In het geval van Veltman liet hij hem vanwege zijn jarenlange trouwe dienst voor slechts 1 miljoen vertrekken.

Doorverkooppercentage, beetje geseik als je het mij vraagt. Net alsof Ajax Bergwijn nog voor 50 plus miljoen gaat verkopen in de toekomst of zo. Die blijft lekker in Amsterdam voorlopig.

5 juli 2022 om 07:44

Die kans is best groot. Ziyech vertrok ook pas toen hij 27 was. Waarom zou Bergwijn niet 2/3 jaar bij Ajax kunnen spelen om vervolgens voor 40/45 miljoen te vertrekken? PSV vraagt dat bedrag nu al voor Gakpo, terwijl de prijzen alleen maar blijven oplopen, leert ons de laatste jaren.

5 juli 2022 om 07:47

Maar Bergwijn zit denk ik zo’n beetje al aan z’n top of Ajax en Oranje moeten echt hele hoge ogen gaan gooien komende jaren om tot zo’n bedrag te komen. Stevie lijkt ook gewoon niet geschikt voor een topcompetitie net als Memphis in mindere mate.

5 juli 2022 om 07:50

Maar dit is toch gewoon slecht gedaan door Ajax? Vorig jaar bleef het hangen oo 20 mil bod want 23 was te veel, en nu na wellicht een paar potjes goed spel in oranje is ineens 10 mil extra en een doorverkooppercentage het minimale wat Ajax eruit krijgt?

Brobbey loopt transfervrij de deur uit en wordt nu terug gehaald voor een 25 mil transfersom.

Met andere woorden je hebt in 1 jaar tijd gewoon 30 mil euro weggegooid. Want destijds was 4 mil tekengeld en 1,5 mil salaris voor een wisselspeler te veel, maar naar 11 wedstrijdjes en een blessure is het ineens 25 mil waard.

Wat een beleid op het eerste oog. Ik zal mijn excuus aanbieden als dit nog goed komt en het een succes blijkt maar op papier is dit gewoon idioot.

5 juli 2022 om 07:56

Alles is gebaseerd op de media Jeronsaik... We weten de exacte bedragen niet. Er wordt continu gespeculeerd en vorige tramsferzomer moest hij 20 miljoen kosten "volgens de media" maar misschien kostte hij toen wel 35 miljoen euro? Niemand die het weet en daardoor kan je onmogelijk een oordeel vellen over beleid betreffende deze transfer...

5 juli 2022 om 07:58

@Jeronsaik, Lijkt misschien zo. Ajax wilde toen niet verder gaan omdat ze toen nog geen kampioen waren = CL geld binnen = begroting rond, kortom het risico was te groot. Als Ajax Alvarez op 30 miljoen taxeert, Haller voor 35 verkoopt en Antony op 80! miljoen schat, dan is 30 voor Bergwijn gewoon marktconform. Er is gewoon zo’n heisa over omdat het in Nederland nog nooit eerder is gebeurd. Als bijvoorbeeld Everton Bergwijn nu gekocht had voor 35 had niemand over het bedrag gesproken. Echt een top aankoop en precies wat Ajax wilde. Een 24 jarige Nederlands international, met restwaarde, en bovenal iemand die Ajax goed kan gebruiken vanwege zijn diepgang. Kan dat op nationaal koppelen aan rendement. Internationaal moeten we het uiteraard gaan zien. Ik ben dik tevreden in ieder geval. Echt een kanon voor in de Eredivisie.

5 juli 2022 om 09:46

@Jeronsaik
1. Er is nog niets rond en alle verhalen komen uit De Telegraaf die bijna elke transferperiode Bergwijn naar Ajax schrijven.
2. Brobbey is volgens mij ook nog steeds speler van RB Leipzig en Ajax heeft hem (nog) niet teruggehaald voor 25 M of heb ik iets gemist?
3."Want destijds was 4 mil tekengeld en 1,5 mil salaris voor een wisselspeler te veel, maar naar 11 wedstrijdjes en een blessure is het ineens 25 mil waard." Geen idee waar jij die info vandaan hebt maar Brobbey wilde volgens mij wel iets meer dan 1.5 M aan salaris ontvangen. Brobbey ontvangt het dubbele bij RB Leipzig.
Daarnaast ga je een jeugdspeler (wat Brobbet toen was) niet gelijk een 2+ M salaris geven. Dat zou pas slecht beleid zijn.

5 juli 2022 om 10:42

@pieterpost; denk dat Bergwijn bewust voor Ajax kiest om op CL niveau te kunnen spelen en het WK veilig te stellen. Denk dat als hij goed bij Ajax speelt en op het WK in Oranje er een hele grote kans is dat hij alsnog een mooie transfer maakt. Dat weet Ajax ook en daarom is het bereid om hem voor een (te) hoog bedrag te halen. Uiteindelijk is de kans groot dat je het er nog wel uithaalt.

5 juli 2022 om 10:24

Er zijn twee doorverkoop percentages mogelijk. eentje over de gemaakte winst maar je kan er ook eentje afspreken over de gehele transfersom.
Tottenham staat erom bekend het onderste uit de kan te halen dus moet Ajax goed oppassen dat ze straks niet dik verlies op Bergwijn gaan maken. Want dat die niet in de toekomst ineens 50 miljoen euro op gaat brengen, dan moge duidelijk zijn.

5 juli 2022 om 13:14

Waarom gaat bergwijn geen 50 miljoen waard zijn? Als Bergwijn nog beter word en Ajax daar door weer halve finale CL haalt lijkt mij 50 miljoen een minimaal bedrag. Doe mij zo een "duidelijke" glazen bol als jij hebt. Als Ajax Haller met winst kan doorverkopen kunnen ze dat ook zeker met bergwijn.

5 juli 2022 om 13:24

Tja, tja, dat Bergwijn 50 miljoen waard gaat worden, dat is toch ook glazen bol werk???

"als Ajax Haller met winst kan doorverkopen kunnen ze dat ook zeker met bergwijn."

Eh, oh ja? Want? Hoe dan? Sulejmani is ook nooit meer waard geworden. Sterker, die kon volledig afgeschreven worden.

5 juli 2022 om 13:58

@hippestrijder
Haller was al eerder voor 50 miljoen euro verkocht. Die had zich ook buiten de eredivisie al bewezen in de Bundes league bij Frankfurt.

Bergwijn heeft het niet gered bij de Spurs. Een club die Bergwijn in de toekomst zou willen halen is zich bewust van de risico's. Dan zijn bedragen van 50 miljoen euro echt niet haalbaar te meer Bergwijn binnenkort alweer 25 wordt en er dus niet zoveel groei meer in zit.

Die Levy ook. Altijd voor een dubbeltje op de eerste rang en zelf nooit een duimbreed toegeven. Snap aan de ene kant best dat je weinig verlies op Bergwijn wilt maken maar kom dan ook niet met peanuts bedragen aanzetten in de Nederlandse markt als je eens iemand wilt kopen.

5 juli 2022 om 07:48

Hoe vervelend die man ook is. Op basis van jouw beschrijving doet hij het gene wat hij moet doen perfect

5 juli 2022 om 08:09

Als je je zelf als onbetrouwbaar en vervelend neer zet dan gaat dat sowieso gevolgen hebben. Helemaal in de zakenwereld. Waarschijnlijk ook de reden dat echte toppers niet naar de Spurs gaan.

5 juli 2022 om 08:11

Richarlison voor 70 mln ophalen, noem ik niet voor een dubbeltje op de eerste rang zitten. Ajax vraagt toch ook de hoofdprijs voor Martinez. Dat is de club simpelweg verplicht richting de stakeholders. Dat geldt voor Ajax en dat geldt voor Tottenham.
De verontwaardiging hierover is selectief.

5 juli 2022 om 08:36

Het is algemeen bekend dat Levy een zeer lastige onderhandelingspartner is toch? Hij mag uiteraard vragen wat hij wil, maar als je op een bepaald punt in de onderhandelingen bent, moet je niet opeens nog met allemaal aanvullende eisen gaan komen (hetgeen in begrijp uit dit bericht). Dat maakt je onbetrouwbaar en vervelend en dat gaat je in de toekomst simpelweg opbreken.

5 juli 2022 om 09:31

Ik lees het anders. Ze hebben overeenstemming bereikt over de transfersom, maar nog niet over de secudaire voorwaarden.
De vlag is te snel gehesen (door wie weet ik niet) na het akkoord over de transfersom, maar over andere essentiele onderdelen van een akkoord is nog geen overeenstemming bereikt. Betalingstermijnen (wanneer ontvang je je geld) etc. zijn ook belangrijk.

5 juli 2022 om 09:49

@NJfromVOL
Nou niet door Ajax want ik heb geen intro-filmpje van Bergwijn in Ajax-tenue gezien. En van Wijndal overigens ook nog niet.

5 juli 2022 om 09:52

Ajax of Spurs zelf hebben natuurlijk nog helemaal geen nieuws over de transfer naar buiten gebracht, dus de te snel gehesen vlag kan enkel en alleen maar bij de media zoals de Telegraaf liggen. Overigens zijn betalingstermijnen tussen clubs als Spurs en Ajax normaal gesproken ook geen struikelblok meer. Beide clubs zijn kerngezond en hebben genoeg liquide middelen.
Maar wie weet is doorverkoop percentage nog een belangrijk punt waar ze het niet over eens raken.

5 juli 2022 om 10:13

@silverfront
Precies hetzelfde wat gebeurde bij Gnonto. Er is gewoon nog geen (totaal) akkoord, maar blijkbaar alleen een akkoord voor de transfersom (als dat al zo is). Dus als die sentimenten als "onbetrouwbaar", "dubbeltje op eerste rang" ... dat is supporterspraat.

5 juli 2022 om 11:36

Verweij kan niet wachten om eindelijk zijn met Bergwijn bedrukte shirt te kunnen dragen, dus waarschijnlijk lag dat bij hem.

Die heeft Bergwijn nu praktisch de dag na zijn transfer naar Londen naar Ajax geschreven.

Laat lekker vallen.. Bergwijn heeft niks gepresteerd dat zijn waarde sinds zijn aankoop heeft doen laten stijgen. 30 miljoen is van de zotte, en dan ook nog een doorverkoop percentage willen? Uit principe met iedere dag die nu verstrijkt je bod met een miljoen verlagen..

5 juli 2022 om 09:16

Hij is toch ook gekocht voor 30 miljoen. Dus zijn waarde is ook niet gestegen.

5 juli 2022 om 10:56

Hroot gelijk. Bergwijn en Brobby moet je van weg stappen. Maar ja, de rvc en het geneuzel over ned. internationals. Dus je dan maar laten naaien.
Openda en Zierkzee zijn een stuk goedkoper. Voor Bergwijn heb ik zo snel geen naam, maar die zullen er vast wel zijn.

Nu schreuder terug is zal de berichtgeving bijna de telegraaf weer wat meer accuraat zijn. Maar dit is toch ronduit belachelijk. 30 mln en dan ook nog een doorverkooppercentage. Dat is echt veel en veel te gortig. Op deze manier is Ajax in no time terug bij af. Zitten we weer dusdanig in de problemen dat er eerst verkocht moet worden en aankooen max 7 mln mogen kosten. Dit is namelijk niet meer verstandig investeren, maar met geld smijten.

5 juli 2022 om 09:51

@ninjakai
Tja laten we hopen dat er een beetje afstand gehouden kan worden met die lui van De Telegraaf zoals het de afgelopen seizoenen is geweest maar ben helaas ook bang dat die periode voorbij is.
Sowieso moet er vanuit de Bergwijn-zijde een connectie zijn met De Telegraaf want die zijn wel enorm met hem bezig.

30 mil en dan nog een doorverkoop percentage..
lekker laten gaan, de groeten.

Lekker laten gaan.. ik zou gewoon toedeledokie zeggen en een bod doen die geldig is tot 25 augustus van 22 miljoen en het contract sturen dat ze mogen tekenen wanneer ze willen. Wens Levy veel sterkte dan verder.

Kan iemand die Levy eens uitleggen dat Ajax nou typisch zo'n club is dat je maar beter te vriend kan houden? Iedere bespreking weer met iets anders komen aanzetten om alles maar te bemoeilijken zal vast ook zijn effect hebben wanneer ze weer pareltjes uit de Eredivisie komen ophalen.

5 juli 2022 om 08:34

Hoeveel van die pareltjes uit de Eredivisie kunnen slagen in de Pl?
Ik heb er de laatste 10 jaar vrij weinig gezien namelijk. Levy moet lekker doen wat hij denkt dat het belangrijkste is voor Spurs.

5 juli 2022 om 09:00

Volgens mij hebben bij alleen de Spurs al o.a. Eriksen, Vertonghen en Alderweireld furore gemaakt.

5 juli 2022 om 09:07

Sanchez, eriksen, vertongen, alderweireld zijn er al 4 die Ajax aan Tottenham verkocht heeft en daar gewoon in de basis stonden. Dit gaat hoe dan ook een keer averechts werken in de toekomst.

5 juli 2022 om 09:08

@redisthecolour De Ajax pareltjes Eriksen, Alderweireld, Vertonghen en Sanchez zijn toch behoorlijk geslaagd bij hun de laatste 10 jaar of niet?

5 juli 2022 om 09:11

@hendrik123
Alderweireld ging van Ajax naar Atletico Madrid, daarna Southampton en toen pas Spurs.
Sanchez is nooit een basisspeler geweest bij Spurs.

5 juli 2022 om 09:15

Zijn allemaal leuke suptop spelers, maar die brengen je niet naar de Engelse top. Het is maar net hoe je het bekijkt natuurlijk, geen idee wat de ambitie is van Spurs.

5 juli 2022 om 09:43

@redisthecolour: "hoeveel van die pareltjes uit de Eredivisie kunnen slagen in de Pl?" dit was jouw vraagstelling, nu worden er allerlei voorbeelden genoemd en krabbel je terug naar dat het subtop spelers zijn. Deze spelers hebben Spurs gewoon beter gemaakt, ergo: je zat er naast. Geen probleem verder, maar wees dan een vent in plaats van deze zwakke reactie.

5 juli 2022 om 09:48

Jij vraagt toch welke pareltjes uit de Eredivisie 'slagen' in de PL? Die spelers die genoemd worden, zijn allemaal geslaagd en dan ineens zijn het leuke subtop spelers die je niet naar de Engelse top brengen. Ja daag, je gaat doodleuk de voorwaarden veranderen naar iets wat Spurs voor de komst van die spelers al helemaal niet was namelijk de absolute Engelse top. In de jaren '90 was het vaker dan eens een rechterrijploeg met uitschieters naar een 7e plaats. In de PL 2008 werd Spurs nog 11e en in 2009 werd Tottenham bijvoorbeeld nog 8e. Vertonghen ging in 2012 naar Spurs, de rest volgde hem in de jaren daarop en toen werden ze altijd gemiddeld 4e met een uitschieter naar een 2e plek en naar een 6e plek.

5 juli 2022 om 09:51

@ Mason38 Sanchez heeft afgelopen seizoen ongeveer evenveel minuten ( boven de 1600 minuten) gemaakt als bijvoorbeeld Ramalho bij PSV , dan kun je toch moeilijk zeggen dat hij amper speelt ?

5 juli 2022 om 11:41Ach meid, maak je druk om andere dingen. Ik laat in het midden of ze wel of niet geslaagd zijn in de PL. Spurs wil graag elk jaar CL voetbal halen, dan vind ik die spelers niet zo fantastisch hoor.

5 juli 2022 om 14:31

@redisthecolour: Eriksen: 237 wedstrijden
Vertonghen: 232 wedstrijden
Alderweireld: 174 wedstrijden
Sanchez: 114 wedstrijden

En daar kan ik nog een hele lading spelers aan toevoegen: Wijnaldum: 217 wedstrijden, Van Dijk: 188 wedstrijden...

Deze spelers zijn of waren tot voor kort allemaal gewaardeerde (basis)krachten voor meedere seizoenen, maar een random 24-jarige op een online forum twijfelt of ze wel geslaagd zijn in de PL. Oké dan. Soms moet je weten wanneer de feiten je tegenspreken, je eigen gekleurde mening is niet zo waardevol als je denkt.

5 juli 2022 om 16:11

Die aantallen zeggen mij allemaal niet zo veel, Van Dijk en Wijnaldum zijn met grote omwegen in de top van PL belandt. Je mag zelf ook wel wat minder met je brilletje op kijken.

5 juli 2022 om 16:51

Je zult Vertonghen en Eriksen maar niet geslaagd noemen bij tottenham, dat kun je toch niet serieus menen?😂

5 juli 2022 om 17:03

Hij kan kiezen tussen een vent zijn of zijn kwetsbare egootje blijven verdedigen totdat hij alle geloofwaardigheid kwijt is. Hij kiest het laatste.

5 juli 2022 om 08:55

Tja, dat interesseert hem helemaal niets natuurlijk. Die denkt 'zij vragen abnormaal hoge bedragen, dan doen wij dat ook'.

5 juli 2022 om 11:34

Die denkt dat helemaal niet die past dat zelf al jaren toe.
En dan bij Ajax willen shoppen voor een paar stuivers in termijnen. Ik vergeet de verkoop van sanchez nooit meer.

Lekker laten gaan, voor 30mil + doorverkoop % kan je in Zuid Amerika wel 2 geschikte kandidaten kopen. Die Levi moet hem maar lekker houden.

Wat een bloed irritante gozer is die Levy toch vanuit Ajax opzicht, voor Spurs is het natuurlijk een goede voorzitter die zijn spelers koestert.

Lekker de stekker uit deze deal trekken als Ajax zijnde ,30 miljoen is veels te veel voor een speler van zijn nivo.

30 miljoen haha. Huntelaar en die andere gast gaan binnen korte periode alles afbreken , waar Overmars jaren over heeft gedaan om op te bouwen.

5 juli 2022 om 08:14

Wat een onzin, overnars heeft ca 150 mln verbrandt, Neres, 30 mln, Onana 30 mln, Brobby 15-20 mln, mazzaroui 30 mln, Timber 10 mln etc etc……

5 juli 2022 om 08:24

Je noemt ook bijna alleen maar spelers op die hun contract niet wilden verlengen. Daar kan je als TD weinig aan doen, tenzij je met hoge salarissen gaat strooien. Daarnaast heeft Overmans zijn sporen verdiend om ook een keer naast te zitten qua aankopen. Maar Huntelaar ( welke kwaliteit heeft hij om zomaar TD te worden van Ajax ) nu al bezig geld strooien. 30 miljoen voor Bergwijn en 25 Miljoen voor Brobbey zie ik ze ook betalen.

5 juli 2022 om 08:40

Als TD ben je juist verantwoordelijk voor het tijdig verlengen van contracten, bij Ajax is dat echt opvallend dat dat bij zoveel spelers niet gelukt is.

5 juli 2022 om 08:43

Eens dat Huntelaar en co zich nog moeten bewijzen, maar om ze nu al af te branden gaat mij te ver

5 juli 2022 om 09:08

@hunter14,

Je hebt 2 partijen nodig om een contract te laten ondertekenen. Je hebt het hier over 150 miljoen verbrandt, nou kijk ook is waar Ajax een jaar of 8 geleden stond in vergelijking met nu. Dan kan je alleen maar tot de conclusie komen dat Ajax als club sterk gegroeid is en de technisch directeur lijkt mij de man met de grootste rol hierin.

5 juli 2022 om 09:53

@memphisdepay
Mooi gezegd.

5 juli 2022 om 10:48

Lol en jij denkt KH beheert alleen de portemonnee?

Er bepalen wel meer binnen Ajax of het geld wordt besteed aan een speler hoor.

Daarnaast komt er zat geld binnen. Zie Gravenberch en Haller.
Martinez zal helaas voor 50 miljoen ook toegevoegd worden aan dat lijstje.
.
Nou en dan kan je 2 dingen doen. Herinvesteren of de belastingdienst aan het einde van het boekjaar blijmaken. Rara wat kies je.

30 miljoen euro voor Bergwijn is gewoon marktconform. Zeker als je zelf een Antony voor 60-80 miljoen wilt verkopen.

5 juli 2022 om 23:09

Seedorf had geen ervaring maar Huntelaar die mag lekker oefenen

5 juli 2022 om 09:33Wat een gelul. Haller verkocht voor ong. 30m, een speler van 28 en voor dat geld komt ene 24-jarige speler die waarschijnlijk basis staat tijdens het WK over een aantal maanden. Als Bergwijn gwn zijn niveau haalt van Oranje bij Ajax dan zal hij voor 50 mil kunnen verkocht worden over 2,3 jaar, terwijl Haller echt niet meer waard gaat worden de komende jaren.

Wat een moeizame zaak zeg, maar het loont wel voor Tottenham om moeilijkste blijven doe , wat een belachelijk bedrag zeg. Ajax moet zich ook veel harder opstellen bij transfers, dan valt er nog vele mln meer uit te halen, kijk naar Haller, daar hadden ze nog wel 5 mln meer kunnen ontvangen en ook bij andere spelers moeten ze gewoon veel meer vragen en hun poot stijf houden. Waarom niet? De spelers zijn Ajax ook niet trouw, het is puur busibesss

Lekker alles laten vallen en plan B uitvoeren. De volgende speler op de lijst. En never nooit meer een speler aan Levy verkopen. Ik denk dat actie erg veel oplucht.

Ook nog een doorverkoop percentage, die levy snapt er niks van. lekker laten gaan. Beter gaan richten op spleres uit zuid Amerika

5 juli 2022 om 09:29

Juist dan snapt Levy het toch wel? Dan zouden er nog meer miljoenen binnen kunnen stromen.
Levy is een held in onderhandelen en als hij 30 miljoen kan ontvangen voor een bankzitter die te kort komt voor de basis is dat hulde.

5 juli 2022 om 11:33

Als je al een mondeling akkoord hebt, en achteraf ga je die afspraak veranderen, snap je er niet veel van. Wie wil er nou met zo iemand onderhandelen. Hij is dus voor geen meter te vertrouwen, en het zou me niks verbazen als een aantal clubs daar over vallen en in de toekomst toch twee keer nadenken voordat er een speler word gehaald van tot

5 juli 2022 om 10:31

Dus omdat het in het nadeel is van Ajax snapt hij het niet. Er zou een club zijn die meer wil betalen dan dat Ajax dat wil. Daar moet je als verkopende partij toch gebruik van maken. Is het niet direct in de verkoopprijs maar dan indirect via een doorverkoop percentage. Deze man lijkt het juist heel goed te snappen.

5 juli 2022 om 11:43

Dus omdat het in het nadeel van ajax is hahhaha jij snapt er dus ook niks van. Je praat in vooroordelen en aannames, bloedje irritant. Maar for om antwoord te geven. Ik vind als je een mondeling akkoord hebt, je dit niet inene kan veranderen. Doe je dat wel ben je in mijn ogen onbetrouwbaar en snap je er niet veel van Ja. Lekker laten gaan die bergwijn,

5 juli 2022 om 13:50

Als er een akkoord is is er een akkoord (of dit mondeling is of niet, dan staat het vast). Echter krijg ik het gevoel dat er nog steeds geen volledig akkoord is. Anders zou Ajax de Spurs aan dit akkoord kunnen houden. Dat de deal nog niet gesloten is volgens mij toch een teken dat het niet 100% rond is. En denk jij wel ?

5 juli 2022 om 14:52

Een akkoord is er pas als het op papier staat, dat blijkt maar weer. Mondeling akkoord kan, als beide partijen zich er aan houden, en laat die levy dat nou net willen veranderen... Er is mij persoonlijk zelf vaak genoeg mondelinge toezeggingen gedaan waaruit achteraf blijkt niks waar te zijn... Ik kan niemand aan mondelinge afspraken houden enigste wat rest is dat je weet dat jij diegene niet meer kan vertrouwen (levy)

5 juli 2022 om 15:57

En hoe weet jij dat het helemaal rond was ? Was je erbij ? Je doet aannames waarna je op basis daarvan iemand beschuldigd.

5 juli 2022 om 17:18

Niks is zeker in het leven, behalve de dood en de belastingdienst. Maar als meerdere bronnen melden dat het op een mondeling akkoord is gekomen, kan je daar toch wel vanuit gaan.

30 miljoen voor Mickey Mouse competitie, zet er mijn vraagtekens bij. Ook niet bepaald een speler die in zijn eentje je door de voorronde CL gast helpen. Mi te gortige investering.

Pfff 30 miljoen en een doorverkoop percentage?

Bergwijn is een goede speler voor Ajax. Maar dit vind ik wel echt veel te veel geld.

Je hebt toch scouts in dienst? Voor die 30 miljoen kan je toch wel 3 talentvolle spelers aankopen? Dit in de toekomst weer kapitaal kunnen opleveren?

Vind dit wel een foute ontwikkeling als Ajax zijnde.

Bergwijn een bankspeler van spurs, wordt de duurste speler ooit. Het is duidelijk dat huntelaar en zijn assistent nog veel moeten leren. Spurs heeft net zelf een speler gehaald voor 70 miljoen. Dus die willen verkopen. Dan ga je toch niet de hoofdprijs betalen en nu gaan ze nog meer vragen. Omdat ze heel snel akkoord zijn gegaan en zeker hebben gezien, dat die twee totaal niet kunnen onderhandelen.

5 juli 2022 om 09:15

Heb je niet meegekregen dat Everton en United inmiddels al rond de 40 Miljoen voor Bergwijn geboden hebben ? dusvoor minder als 30 Miljoen ga je hem zeker niet krijgen

5 juli 2022 om 09:55

@summerof69
Niet meegekregen maar waarom gaat Bergwijn dan daar niet heen?

5 juli 2022 om 10:20

Je denkt toch niet serieus, als er 2 clubs zijn, die 40 willen betalen. Dat spurs dan akkoord gaat met 30. Niet alles wat er op voetbalsites staat is ook waar. Het zou mij niks verbazen, als h2 dit nieuws zelf hebben doorgespeeld naar de telegraaf. Om de aankoop van 30 miljoen, te kunnen verantwoorden, zo van kijk we hebben het voor elkaar gekregen, om 10 minder te betalen ipv 15 te veel.

Lekker laten gaan......dat wordt wel heel erg veel !
Wie kent er opties ?

Ik zou het heel prettig vinden als Ajax eindelijk gaat door schakelen en verder gaat kijken dan Brobbey en Bergwijn.

Beide hebben een bedenkelijke reputatie en moeten de hoofdprijs kosten.
Waag maar een gokje in het mooie zuid Amerika en geef de jeugd kansen.

5 juli 2022 om 08:58

Dat gokje kan je het kampioenschap kosten en tientallen miljoenen in de champions league. Dan ben je verder van huis. Gokjes kun je nemen als er al een aardig elftal staat. We zijn al 6 spelers verloren mocht Martinez ook weggaan. Dat kun je niet oplossen door gokjes te nemen.

5 juli 2022 om 10:29

Brobbey is natuurlijk een veel grotere gok, de laatste drie jaar niet fit geweest en totaal niet Loyaal. Tja Bergwijn..

5 juli 2022 om 09:07

Ajax is totaal niet in de positie om een gokje te nemen. Die moeten keiharde kwaliteit hebben en daarvoor dien je keiharde knaken over te maken. Wat er weg is vang je niet zomaar op met gokjes en jeugd.

Ik wordt een beetje moe aan het gebrek aan slagvaardigheid bij Ajax. Wijndal is nog niet definitief binnen, de transfers van Bergwijn en Brobbey hangen al maanden in de lucht, maar zie weinig ontwikkeling. Ik zeg niet dat Ajax er alles op alles moet zetten om deze 3 spelers binnen te halen, maar er moeten wel versterkingen komen. Wat dat betreft kijk ik een tikkie jaloers naar de slagvaardigheid in Eindhoven. Niet zo zeer naar de spelers an sich, maar wel naar de daadkracht en slagvaardigheid.

5 juli 2022 om 09:59

@PaulR_1982
Itt PSV heeft Ajax ook veel minder haast om nu al spelers aan te trekken. Bovendien zullen de aangetrokken spelers nu niet gelijk meetrainen met Ajax omdat die waarschijnlijk nog genieten van vakantie.

5 juli 2022 om 10:10

Meer haast bedoel je, en dat begrijp ik ook wel. Maar wordt ook een beetje moe van die weken-/maandenlange verhalen over mogelijke transfers.

Edit: Ik zie nu de I(n) t(egenstelling) t(ot) pas, dus je reactie klopte wel.

5 juli 2022 om 10:26

PSV is wellicht slagvaardiger omdat de gehaalde spelers nauwelijks iets kosten? Transfervrij, huur, slechts 3mln voor De Jong, zelfde voor Til...

Als Spurs (levy) elke keer een voorwaarde tevoorschijn tovert is het dan te wijten aan de slagkracht van Ajax als er nog geen akkoord is? Of als de transfersom van Brobbey opeens 25mln blijkt te zijn ipv 15?

Ajax is sws elk seizoen relatief laat met het complementeren van de selectie. Gaat allemaal vast goedkomen en anders over naar plan B...

5 juli 2022 om 10:40

Ik snap wat je bedoelt, maar Wijndal, waarvan iedereen wist dat die 10 miljoen moet kosten, is ook nog steeds niet definitief binnen. En dat kan niet kan niet aan de onderhandelingen tussen AZ en Ajax liggen, want Ajax had kunnen weten dat AZ ze geen cent korting op dat bedrag zou geven. En dat is natuurlijk hun goedrecht. Maar blijkbaar is Ajax er met Wijndal ook nog niet helemaal uit.

5 juli 2022 om 11:11

Da's ook zo, die 10mln was duidelijk zat. Maar Wijndal en Ajax waren al rond toch? Alleen de formaliteiten met AZ zouden nog niet geregeld zijn. Ik denk dat ze ook wachten tot er iets concreet gebeurt rond Nico...

Fijn stoppen met die onzin, 30 miljoen voor een bankzitter bij Tottenham en dan nu met aanvullende eisen komen en dan nog een doorverkoop percentage eisen. Hij zal als voorzitter wel een afspraak hebben staan met de Engelse club die ook interesse had in Berwijn. Hij probeert nu Ajax onder druk te zetten. Onbetrouwbare handels partner

Hahahaha al die reacties dat Levy een barbaar is, een oneerlijk persoon blablabla. Voorlopig was er slechts een mondeling akkoord over de transfersom en geen afspraken over de rest. Dan kan de VZ comment sectie politie wel weer jagen en oordelen, maar Levy wilt gewoon keiharde garanties en het financieel zo gunstig mogelijk hebben voor Tottenham. Weet je wel, dat gene waar diezelfde VZ politie altijd zo trots op was dat Overmars dat deed. Hypocriete bende.

5 juli 2022 om 16:45

@geeninspiratie. Overmars deed iets heel anders. Die betaalde wel eens bewust iets te veel om de relatie goed te houden. ZO betaalde hij meer dan nodig voor berghuis, betaalde hij teveel voor Kik Pirie om ook wat geld in de eredivisie te houden enz.

Overmars stuwde Ajax naar ongekende hoogte en met een veel lager budget en een veel mindere competitie naar hetzelfde niveau als Spurs. Levy bakt er geen snars van. Spurs heeft nog geen enke seizoen een serieuse gooi naar de titel kunnen doen. Topspelers willen er niet naar toe en toptalenten kijken ook liever een deurtje verder. Hadden zij Overmars bij de Spurs gehad, dan hadden ze naast een rel over onwenselijke smsjes wel echt serieus aangehaakt bij de top van de PL en niet de eeuwige subtopper. Levy kan blij zijn dat Overmars niet naar zijn andere grote liefde Arsenal is vertrokken.

5 juli 2022 om 17:12

‘Levy bakt er geen snars van. Spurs heeft nog geen enkel seizoen een serieuze gooi naar de titel kunnen doen’

Tottenham is onder de vleugels van Levy wel degelijk gegroeid, is een plaag voor topclubs en heeft zich geregeld geplaatst voor de Champions League, waaronder een finale plaats ten koste van, jawel, het Ajax van de almachtige Overmars. Daarnaast is presteren in de PL heel anders, daar plaats je je 10x moeilijker voor Europese competities. Oh en ze hebben een nieuw stadion bij elkaar gespeeld, ook niet slecht toch?

Over die bewering van Overmars en serieus aanhaken bij de top ga ik niet eens op in. Kansloos gedoe.

Als je serieus niet doorhebt dat Levy een ijzersterke bestuurder is en Tottenham naar een hoger plan heeft getild dan heb je er echt heel weinig kaas van gegeten. Dat die stoïcijns en spijkerhard is in de onderhandelingen is jammer voor de andere clubs, maar niet zijn probleem. Ik wens Overmars veel plezier met aanhaken bij Liverpool en Man City terwijl ook Chelsea en United op de loer liggen.

Ik begrijp dat Ajax Bergwijn er graag bij zou willen. Maar ik had dit al lang en breed in de prullenbak gegooid. Zo bijzonder is ie ook weer niet, en dat gestaggel van Spurs was ik al lang klaar mee geweest als ik Ajax was. Schakel lekker door naar een andere buitenspeler. Voor de helft heb je er eentje met minstens zoveel kwaliteiten.

5 juli 2022 om 09:19

Zoals Daramy? Makkelijker gezegd dan gedaan. Bij Bergwijn en Brobbey weet je enigszins wat je huis haalt en kun je van op aan dat ze gewoon van waarde zullen zijn.

5 juli 2022 om 09:44

Dit is wel wat makkelijk vindt je niet? En Als ze Daramy nu al afschrijven is de 13 miljoen van destijds nog schandaliger dan ie al leek te zijn natuurlijk. Feit is dat je voor 30(!!) miljoen zeker 2 spelers kunt halen met minstens de effectiviteit van een Steven Bergwijn. Hebben het hier niet over Messi of Ronaldo he. En ik zou Spurs die centen al helemaal niet meer gunnen, maar goed wie ben ik.

5 juli 2022 om 10:02

Dat is niet makkelijk. Daarin blijkt dat het niet zo makkelijk is om zomaar even een buitenspeler te halen met dezelfde kwaliteiten. Bergwijn heeft zich al bewezen in de eredivisie dus daarvan weet je gewoon dat hij zo mee kan draaien in dit team. Het is niet voor niets dat ze zo lang vasthouden aan bergwijn en Brobbey. Het is vooral makkelijk gedacht dat je zomaar even een buitenspeler kan halen met dezelfde kwaliteiten.

Deze Levy is een verschrikkelijke vent. Een mondeling akkoord hebben, maar dan komt hij het akkoord breken. Met deze vent wil je geen zaken doen. Ajax moet gewoon zeggen: "we halen er een paar miljoen af en het is graag of niet. Dit is niet hoe wij zaken doen. Toedels!"

Trek de stekker er gewoon uit, geen zaken meer doen met Tottenham in de toekomst. Er is voor dat geld vast iets te vinden.

5 juli 2022 om 09:46

Precies dat. En eigenlijk hadden ze dit afgelopen winter al moeten doen. Dan niet. Succes ermee.

Als Ajax meer dan 25 miljoen betaald mag de Huntelaar en die andere gast opstappen van mij. We hebben het over Bergwijn, niet over Ronaldo. Als het bedrag niet juist is dan lekker doorschakelen. Psv heeft al een kampioenselftal en zie ze ook wel kampioen worden met de spelers die ze halen, helemaal als ze eventueel Wijnaldum nog kunnen strikken.

Ja voetbalbond .
Jullie hebben nu al vier keer gezegd,accoord tussen Tottenham en Ajax…
Maar nu ook al vier keer gezegd ,nog geen accoord.
Wat is het nu

Klaar mee. Stekker eruit. Het is al teveel dat Bergwijn als ontevreden bankzitter minimaal zijn aankoopbedrag zou moeten opleveren. Als Levy dan nog eens met aanvullende eisen komt, is het toch helemaal klaar. Je bod verlagen naar max 25 miljoen. Graag of niet.

Als hij dan naar een Everton of ManU gaat, jammer. Maar die hebben gewoon teveel geld om uit te geven, daar moet je als Ajax niet mee willen concurreren. Nu dit trainingskamp goed kijken hoe ver de talenten zijn. Unuvar, Ihattaren, Daramy. Kijken wie er een (nieuwe) kans verdient voordat je (te) veel geld uitgeeft aan een speler die niet je plan A is.

Niet zo gek natuurlijk, Levy ruikt bloed in de onderhandelingen met die drie lichtgewichten. Vind sowieso deze hele aankoop onnodig als Antony blijft. Het middenveld en de verdediging hebben meer aandacht nodig. Laat die deal toch gewoon afketsen ipv je zo te laten piepelen.

5 juli 2022 om 10:53

Nou niet nodig. We hebben alleen Anthony en tadic voorin. We hebben niet eens een spits meer en zelfs vorig jaar zag je dat we een gebrek aan opties hadden bij het wegvallen van een speler.

Zet er maar gewoon een streep door als Ajax zijnde. Dan heb ik het niet alleen over deze transfer maar ook die hele club. Ze hebben bijna een half elftal gekocht (voor normale bedragen)van Ajax maar als Ajax dan een keer een speler de andere kant op wil laten gaan gaat Tottenham zo vervelend doen. Gewoon nooit meer zaken mee doen.

Vroeger strooide VZ te pas, maar vooral te onpas met de termijn soap/transfersoap. Ik zou denken dat die term hier toch wel erg op zijn plaats is.
Jarenlang gesteggel en zelfs nu het rond lijkt komen er weer nieuwe gedoetjes bij.
Ik zeg: klassiek voorbeeld van een transfersoap.

Erg veel geld voor speler die weg mag en niet heeft kunnen doorbreken bij Tottenham. 15 miljoen was realistischer geweest. Bergwijn is een goede speler, maar heeft gewoon weinig stappen kunnen maken door gebrek aan speeltijd. Daarnaast moet je die Levy niet spekken, hij zit graag zelf voor een dubbeltje op de eerste rij.

5 juli 2022 om 10:34

15 miljoen realistisch ? Heb je hem niet bij het Nederlands elftal gezien ?

5 juli 2022 om 12:14

Jawel en ook bij Tottenham, paar leuke wedstrijden maakt je geen 25 miljoen waard.

Doorschakelen. Ajax heeft veel te lang getreuzeld. Als Ajax 30 miljoen en dan ook nog eens een doorkooppercentage moet betalen is het naturrlijk te zot voor woorden. Nooit doen. Haal dan Ronaldo, die is op te pikken en waarschijnlijk zelfs goedkoper....

Ik snap echt niet dat Bergwijn aan deze downgrade begint. Hij denkt alleen maar aan de korte termijn en dat is minuten maken voor het WK. Hij wordt echt niet een betere speler van de eredivisie. Hij had beter een stapje terug kunnen doen in een grotere competitie.

Bergwijn is een nuttige speler, maar 30 miljoen euro is echt belachelijk. Voor dat geld kun je twee goede spelers aantrekken. Bovendien, RB Leipzig volgt dit nieuws natuurlijk ook en ziet dat Ajax daar gewoon in mee gaat. Is natuurlijk niet toevallig dat die nu ineens ook 25 miljoen euro voor Brobbey vragen. Tot nu toe valt het duo Hamstra & Huntelaar nog niet bepaald mee.

En dat is Levy dames en heren. Met die man valt amper te onderhandelen. Met Sanchez was het toen ook zo’n gedoe met die man weet ik nog.

Als ajax zijnde gewoon zeggen dit is het en anders is het klaar.. je laat je toch niet piepelen zo...

Ik had voor het geld van Bergwijn, Paulinho (15 miljoen) en Brobbey (15 miljoen) gehaald.

5 juli 2022 om 12:16

Welke paulinho?

5 juli 2022 om 14:45

Paulinho van Leverkusen is max. 10m en Embolo van M'gladbach ook 10m (1 jaar contract)

5 juli 2022 om 16:20

Kijk niet alleen naar namen maar ook naar het type waar ajax naar op zoek is. Tis geen FM.Misschien is beter voor Ajax een krachtigere technische directeur aanstellen in plaats van Hamstra en Huntelaar, die doen minder goed dan Overmars. Kijk, zaken doen met Engelse clubs zijn vaak wel moeilijk als het om een ordinaire voorzitter gaat. Als het zo is zowel Ajax dit seizoen geen grote aankopen doet, wordt PSV makkelijk kampioen!

Nooit meer zaken doen met Spurs.
Alle spelers die de club in de jaren van Ajax gekocht heeft, dat duurde ook niet zo ontzettend lang.

5 juli 2022 om 16:20

Met Sanchez was het ook zo'n gedoe met die Levy.

Zal het Ajax lukken om een transfer daadwerkelijk af te ronden? Ongelooflijk dit verhaal weer. Ga anders gewoon verder kijken. Wat heeft de scouting tot nu toe opgeleverd? Die moeten toch ook aan kunnen komen met redelijke alternatieven? Er zijn toch wel meer goede spelers dan Bergwijn en Brobbey in de voetbalwereld? Dan moet ik de beleidsmakers in Eindhoven een pluim geven voor hun daadkracht. Natuurlijk, PSV moet ook eerder gevechtsklaar zijn i.v.m. de voorronde(s) groepsfase CL, maar ze hebben voor relatief lage transfersommen al veel spelers met toegevoegde waarde binnengehaald. Maar als wat ik al eerder heb gepost, die van Heerenveen afkomstige Gerry Hamstra is natuurlijk maar een amateur, bezig in het topsegment van Europa. Bij Heerenveen meer dan een handvol miskopen achtergelaten, en bij Ajax binnengehaald als assistent van Overmars om de jeugdcontracten in de gaten te houden. Een soort veredelde administrateur. En die is bij gebrek aan daadkracht naar het zoeken naar een waardige vervanger voor Overmars, maar aangesteld als TD, met Huntelaar als beginner toegevoegd. En die worden natuurlijk ook keer op keer door de penningmeesteres en de RVC overruled, want hebben niet de status die Overmars wel had. Nu was ik ook geen fan van al het werk van Overmars, maar die wist de meeste spelers wel voor behoorlijke bedragen te slijten. En anders contract uitdienen. Vermoedelijk ziet het financiële kader bij Ajax de kans schoon om maar lukraak te cashen, eventueel tegen minder hoge transfersommen als die Overmars had kunnen bedingen. Zo ontmantel je een succesvol elftal, maar heb je wel mooi zwarte cijfers. Voor wat het op korte termijn waard is...

5 juli 2022 om 13:29

" Ongelooflijk dit verhaal weer. Ga anders gewoon verder kijken. Wat heeft de scouting tot nu toe opgeleverd? Die moeten toch ook aan kunnen komen met redelijke alternatieven? Er zijn toch wel meer goede spelers dan Bergwijn en Brobbey in de voetbalwereld? "

Eindelijk iemand die ook gewoon wel aanvoelt dat die 30 miljoen, als het bedrag klopt, gewoon veel teveel is. En Ajax er dan gewoon niet aan moet beginnen.

"en die worden natuurlijk ook keer op keer door de penningmeesteres en de RVC overruled, want hebben niet de status die Overmars wel had."

Overmars is ook diverse keren overruled door de RvC. Logisch ook. Want status of geen status, de RvC heeft gewoon wettelijke bevoegdheden. En, belangrijker nog, zij zijn ook wettelijk als bestuurders aansprakelijk voor de financiën. Als het faliekant financieel mis gaat bij Ajax, dan zijn zij daar mogelijk zelfs persoonlijk aansprakelijk voor. Dus nogal wiedus dat zij hun taken dan serieus nemen.

5 juli 2022 om 13:38

Serieus nemen is OK, maar de NV mag niet te veel de overhand krijgen op de AFC. Want zonder representatieve selectie in de groepsfase CL kost meer dan je lief is. Om maar te zwijgen dat je dit seizoen ook nog eens naast de plaatsen 1 en 2 grijpt. Dat kan in het slechtste geval ook nog. En wat is dan de toegevoegde waarde van de Rvc?? Oftewel, hoe schiet ik mezelf in de eigen voet. De kost gaat nu eenmaal voor de baat. Maar wel in de juiste proporties.

5 juli 2022 om 16:19

Overmars is continu tegen gehouden door de RVC. Vooral als het op Bergwijn aan kwam en in zn eerste jaren mocht hij helemaal niks. En wie kreeg de naam Marc Netto...... terwijl het de RVC was die hem continu dwars zat. En terecht want het financiele plaatje moet gewoon ok zijn.

Als je bepaalde spelers wil hebben dan moet je daar voor gaan. Ajax heeft geen haast. PSV wel en daarom zijn die snel bezig gegaan. Logisch.
Ajax heeft gewoon de tijd.

Loopt er niks in Brazilië rond die dezelfde kwaliteiten heeft en de helft kost. Neem je er 2 en dan hou je beste en die andere verkoop je.

5 juli 2022 om 16:32

Zeker wel. Bij Palmeiras heb je Gabriel Veron en Giovanni als goedkopere en talentvolle alternatieve, terwijl Exequiel Zeballos in Boca een prachtaankoop zou zijn. Waarom Ajax zich zo graag en met zoveel geld blindstaart op een speler die bij Tottenham niet aan de bak komt en nog geen 60 goals maakte in 280 wedstrijden is me echt een raadsel. Bergwijn is een prima speler, maar om daar voor dat geld je clubrecord voor te breken echt overschat.

Poeh, dat zal toch ook wel de nodige druk bij Bergwijn neerleggen. 30 miljoen. Dan zal hij toch ook 30 keer moeten scoren de komende jaren. Ben benieuwd hoe Ajax/Schreuder hem gaat gebruiken.

30 miljoen voor Bergwijn is echt belachelijk.

Kampioen word je waarschijnlijk toch wel.

De CL ga je toch niet winnen met of zonder Bergwijn. Hooguit de kwartfinale bij een gunstige loting in de poulefase net als vorig seizoen.

Ook ga je er nooit meer een dikke winst op maken.

Haal dan nog 2 Brazilianen van 15 per stuk die je weer voor minimaal het dubbele verkoopt en vaak leuker zijn om naar te kijken.

Vind Bergwijn ook erg vaak een onzichtbare speler die de kar absoluut niet kan trekken.

Je laat toch niet zo over je heen lopen als club zijnde. Het feit dat je alles inzet op één speler geeft je ook niet de beste onderhandelingspositie. Dit is al weken gaande en de prijs gaat alleen omhoog. Overmars heeft het al een keer laten zitten omdat de prijs niet marktconform was nu ga je weer onderhandelen duurt weken betaal je toch de hoofdprijs. Had dan direct de hoofdprijs neergelegd en je al die verspilde tijd bespaard

Op zich Tottenham's goed recht om het goed uit te onderhandelen. Wel een beetje jammer om dat ten opzichte van een Nederlandse club op de spits te drijven.. het is niet dat in Eredivisie nou het geld over de plinten klotst.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.PSV33
3.AZ32
5.Ajax31
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
K. TaylorMiddenvelder11
B. BrobbeyAanvaller11
R. PasveerKeeper10
S. BerghuisAanvaller10
S. BergwijnAanvaller10
AntonyAanvaller10
D. BlindVerdediger10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

50 fans
Aanvaller, 24 jaar
SeizoenClubW
2022/2023 Ajax 1 0 0 0
2021/2022 Tottenham Hotspur 25 3 1 0
2020/2021 Tottenham Hotspur 21 1 3 0
2019/2020 Tottenham Hotspur 14 3 2 0
2019/2020 PSV 16 5 4 0
Laatste voetbalnieuws

Unibet: odd van 2.18 voor een goal van Bergwijn tegen Fortuna

Zaterdagmiddag speelt Ajax zijn eerste Eredivisie-duel van het seizoen. De Amsterdammers gaan om 16.30 uur op bezoek bij Fortuna Sittard, dat met het aantrekken van Burak Yilmaz voor een grote verrassing...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 9 augustus
Orkun Kökcü is mogelijk de volgende Feyenoorder die de stap naar het buitenland gaat maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren