Romano: Ajax gaat Brian Brobbey definitief terughalen van RB Leipzig

Vrijdag, 1 juli 2022 om 21:34Jeroen van Poppel • Laatste update: 22:40

Ajax nadert een akkoord met RB Leipzig over Brian Brobbey, zo meldt Fabrizio Romano vrijdagavond. De twintigjarige spits wil zelf dolgraag terugkeren in de Johan Cruijff ArenA en is al persoonlijk akkoord over een terugkeer. Het zal gaan om een definitieve transfer, waarvan de laatste plooien momenteel worden gladgestreken. Bronnen rond Ajax zijn volgens Romano 'positief gestemd' over de overgang.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

122 reacties (laatste reactie door joentje)

Goed nieuws, wordt goed doorgepakt door Hamstra en Huntelaar. Wijndal vrijwel zeker binnen, Brobbey die vrijwel zeker terugkeert en nu alleen Bergwijn nog binnen proberen te halen en hier en daar wat versterkingen in de breedte.

Hamstra en Huntelaar verrichten gewoon prima werk tot nu toe. Hebben met Gravenberch en Haller al prima verkocht en ik verwacht dat Martinez en Antony daar nog bijkomen, maar voor Antony zal hopelijk Bergwijn dus gehaald worden en dan zit je alleen met een vervanger voor Martinez maar ik hoop dat Hamstra en Huntelaar een verrassing uit de hoge hoed zullen toveren indien Martinez vertrekt.

Hebben de selectie dus eigenlijk gewoon ruim op tijd op orde en het vertrek van Martinez kan je tijdelijk ook opvangen met Timber en Blind centraal. En dan bedoel ik dus de eerste paar wedstrijden maar dat Ajax deze transferperiode sowieso nog 'n centrale verdediger aantrekt en voordat er weer wordt begonnen over lengte van Timber en Blind: de combinatie Timber en Martinez was ook te klein en dat ging ook gewoon goed (ook Europees).

Hoop alleen dat Huntelaar en Hamstra hun focus wel blijven houden op Zuid-Amerika zoals Overmars de laatste 4 à 5-jaar deed. Nu heb ik het idee dat Ajax zich meer richt op Nederlandse-spelers en dat vind ik ook zeker goed, maar Ajax moet zeker blijven zoeken in Zuid-Amerika naar parels als Sã¡nchez, Neres, Antony, Martinez, Álvarez (weliswaar Midden-Amerika) en Tagliafico.

Met Veldmate heb je ook iemand die daar goed bekend is, dus hoop dat Huntelaar en Hamstra er wat mee doen .

1 juli 2022 om 21:59

Timber als rechtsback is slecht en zonde. Blind hoort op de bank of hij op rechtsback net als destijds bij Groningen.
Bergwijn op rechts is minder dan links.
Hopelijk doet Ajax er alles aan om Antony en Martinez te behouden.

1 juli 2022 om 22:16

Ik heb het nergens over Timber op rechtsback, ook niet voordat ik mijn reactie aanpaste? Maar Timber moet inderdaad gewoon centraal staan.

1 juli 2022 om 22:25

Dan trip ik. Ik dacht het te hebben gelezen. Sorry! Centraal indd

1 juli 2022 om 21:59

Belachelijke aankoop !! +10 miljoen betalen voor een jeugdspeler die een jaar eerder een mes in je rug heeft gestoken. Tel daarbij op dat Brobbey in 3 seizoenen betaald voetbal slechts 7 hele wedstrijden heeft gespeeld. Brobbey is extreem blessure gevoelig, ik begrijp alle positiviteit niet.

1 juli 2022 om 22:00

Ligt aan jouw. Je doet alsof hij altijd geblesseerd was. De man had haller voor zich wat verwacht je? 8 wedstrijden cl en 11 goals. Topscorer ed. Brobbey leverde altijd als hij speelde wat moet hij meer doen?

1 juli 2022 om 22:12

Het maakt mij allemaal niks uit verder, maar gokken als Brobbey als je spits is gewoon een groot risico ….

1 juli 2022 om 22:15

Baradona waar Noa Lang een God voor je is, tegen het enge aan als je het mij vraagt. Maar voor alle andere speler ben je wel heel streng? Natuurlijk heeft Brobbey fouten gemaakt, maar mede dankzij hem zijn we kampioen geworden. En heeft hij eigenhandig zijn transfersom terugverdiend, en daarnaast heeft hij al vaker aangegeven dat hij spijt heeft van zijn verkeerde beslissing! 🤦🏾‍♂️

1 juli 2022 om 22:15

Eens Lee!
Ik zie net dat Brobbey dodelijk effectief is en heel weinig tijd nodig heeft om te scoren. Sinds de winterstop bij Ajax scoorde hij 7x in 11 wedstrijden. Totaal 396 minuten. Gemiddeld 36 minuten per wedstrijd. Kun je nagaan hoeveel hij kan scoren wanneer Brobbey meer minuten gaat maken.

En laten we eerlijk zijn; die 7 goals waren cruciaal voor het kampioenschap. Hij maakte steeds beslissende goals. Daarmee heeft hij Ajax geholpen aan het kampioenschap= verzekerd van minimaal 40 miljoen CL. Betekent dat Brobbey eigenlijk zijn transfersom voorgeschoten heeft

1 juli 2022 om 22:18

Jouw mening uiteraard. Niks mis mee.
De tijd zal het zeggen.
Ik ben van mening dat je een typische Ajax spits in huis haalt.

1 juli 2022 om 22:20

Maar echt hè kan een jongen geen fouten maken. Ajax heeft het hem overduidelijk vergeven en nog zien sommigen het als issue

1 juli 2022 om 22:21

Laten wij eerlijk zijn, hij heeft Ajax op het eind kampioen gemaakt en de CL premie binnen geharkt, dus hij heeft zeker zijn waarde gehad en veel geld verdiend voor Ajax. Neemt niet weg dat je ook zeker een punt hebt, want deze jongen komt niet voor een appel en ei en had eigenlijk nu misschien al 25+ op kunnen leveren aan transfer waarde als hij was gebleven terwijl je er nu 10/15 voor betaald.

1 juli 2022 om 22:22

Precies. Zonder die goals van hem kon Ajax de titel waarschijnlijk vergeten.
Hij doet wat hij moet doen. Ik ben er blij mee

1 juli 2022 om 22:24

Dan gaat die dus over de 100 Eredivisiegoals maken. Ik kan niet wachten.

1 juli 2022 om 22:25

Pfff weer Noa Lang in het verhaal betrekken , alsof dat er ook maar iets mee te maken heeft. Maar blijf het doen als je er gelukkig van word. Ik vind het gewoon een riskante gok niet meer en niet minder.

1 juli 2022 om 22:28

@baradona

Sowieso is dat "mes in de rug" voor mij totaal geen issue. Brobbey heeft een verkeerde keus gemaakt, duidelijk. En Ajax koopt nu voor een goed bedrag een speler die we goed kunnen gebruiken. Dat verleden telt voor mij niet.

Brobbey heeft 1 goal per 57 minuten, is nog jong, en met de juiste training zal hij snel gewoon hele wedstrijden kunnen spelen. Er is geen enkele andere spits te vinden die direct bij Ajax past en die niet 50 miljoen kost.

1 juli 2022 om 22:32

Volkomen mee eens. Hij moest en zou perse transfervrij vertrekken, omdat hij niet voldoende perspectief zag. Vervolgens zit hij een half jaar in Duitsland waar hij nog minder speelde dan hij deed bij Ajax. En nu moet je als Ajax zijnde miljoenen gaan neerleggen voor je eigen jeugdspeler. Ik snap dat hij bekend is met het Ajax spel en dat zijn goals/minuten ratio hoog ligt. Maar als je nu miljoenen betaald om Brobby weer terug te halen geef je een heel verkeerd signaal af. Ik ben ook bang dat meerdere jeugdspelers dit voorbeeld zullen (proberen) te volgen. Aangezien Ajax je toch wel weer terug koopt/huurt.

1 juli 2022 om 23:29

Baradona je hebt gelijk, Noa Lang had ik er niet bij hoeven betrekken. Maar het is meer dat hij niets fouts kan doen bij jou, terwijl hij ook de nodige vreemde dingen heeft uitgehaald. En dat nooit aan Noa Lang ligt, niet dat ik iets tegen hem heb hoor. Maar naast Brobbey zou er ook een ervaren spits bij moeten komen, die probleemloos op de bank wilt zitten. Een groot talent en ervaren speler moet je voor iedere positie hebben.

1 juli 2022 om 23:30

Nairo je denkt toch niet dat deze unieke situatie ieder jaar terug komt? En hierna zal iedere speler pech hebben, we blijven niet aan de gang natuurlijk.

1 juli 2022 om 22:13

Blind is veel te traag geworden. Was nooit de snelste, maar afgelopen jaar werd ie er bij vlagen wel heel makkelijk uitgelopen. Martinez is toch een tikkeltje sneller en kan daardoor makkelijker overweg met de ruimte in zijn rug, aangezien je als centrale verdediger van Ajax in balbezit op de middellijn staat. On topic: prima aanwinst Brobbey terug. Hoop echter niet dat het meer is dan 10 miljoen.

1 juli 2022 om 22:24

@ Rochester

Goed stuk van je en ben het volledig met je eens!
De kans is groot dat Martinez verkocht wordt. Misschien een idee om Sanchez terug te halen. Dan ben je achterin direct ook sterk qua lengte en kopkracht.

Ik zit al een tijd te hopen dat de deal met Brobbey rondkomt. Hij is toch jongen van de club en kent het systeem. En afgelopen seizoen liet hij zien dat hij heel weinig minuten nodig heeft om te scoren.
Zijn potentie is ongekend en kan de vast spits worden van Ajax en Oranje.

Natuurlijk balen hoe het gegaan is (leipzig), maar ach, iedereen maakt fouten.

1 juli 2022 om 22:24

Ik weet niet in hoeverre Overmars daar invloed op had, deed hij niet voornamelijk de onderhandelingen? Misschien dat hij ook wel bepaalde waar gescout werd, geen idee eigenlijk

1 juli 2022 om 22:24

Als Martinez gaat dan kun je echt niet Antony verkopen vind ik. Je moet sowieso 2 sterkhouders houden. En als Bergwijn hem vervangt, word ik daar ook niet vrolijk van. Een recordaankoop die niet in zijn kracht wordt gebruikt zou wanbeleid zijn. Ik heb trouwens liever Martinez nog een jaar dan Antony, maar helaas kosten Argentijnen nu eenmaal minder. Die gaan we nooit goed kunnen vervangen.. hopelijk krijgen we zoiets volgend jaar:

Pasveer
Regeer/Alves
Timber
Medina
Wijndal
Taylor
Kudus
Berghuis
Antony
Tadic/Brobs
Bergwijn
1 juli 2022 om 22:26

Nou er mag van mij zeker nog een rechtsback en een middenvelder bij. Met Gravenberch weg gaan we toch niet het seizoen in met Kudus, Taylor, Klaassen en Berghuis, hoop ik. Alleen Alvarez vind ik echt het juiste niveau hebben, Berghuis als hij zijn vorm weer vindt.

1 juli 2022 om 22:30

Rochester

Veel met je eens, maar niet met breedte versterkingen. Tijd om wat jongens meer min te geven van Jong Ajax

Hopelijk gaat Salah-Eddine nog verlengen. Jongens als Unuvar, Frits-Jim, Regeer, Sontje, Rasmussen, en meer mogen de plekken innemen ipv breedteaankopen.

1 juli 2022 om 23:32

Ben het met je eens dat Ajax meer spelers van Jong Ajax de kans moet geven, maar zijn hier en daar denk ik toch plekken die je moet opvangen met breedteaankopen. Dan heb ik het bijvoorbeeld over de diepe spitspositie, want daarvoor vind ik Rasmussen nog te licht en ook als 2de spits.

Salah Edinne heb ik altijd ook heel goed gevonden, maar die is schijnbaar aan het onderhandelen met Club Brugge over een transfer. Zou het wel jammer vinden, maar ergens begrijp ik het ook wel. Heb hem altijd een goede speler met potentie voor Ajax 1 gevonden, maar heeft de afgelopen jaren helaas pech gehad met blessures wat hem enigszins heeft 'geremd' in zijn ontwikkeling en speelminuten in Ajax 1.

En naast een spits zou ik misschien overwegen om een extra centrale verdediger aan te trekken, want mocht Martinez vertrekken dan vind ik Schuurs, Timber en Blind toch wat te mager die dan centraal in de verdediging spelen of kunnen spelen. Moeten dan alleen geen aankopen à la Klaiber, Labyad, Pierie, Magallán, Orejuala, Siem de Jong, etc. zijn want dan kan je inderdaad wel beter Rasmussen in bijvoorbeeld de spits de kans geven.

Als centrale verdediger hoop ik dat Ajax wat kan vinden in Zuid-Amerika, misschien Valentin Gómez (19-jarige centrale verdediger van Velez Sarsfield) of Davinson Sánchez? En als spits hoop ik eigenlijk op een spits met wat ervaring, Of Ajax moet eventueel voor een variant gaan dat Tadic weer in de spits gaat spelen zoals hij in 18-19 deed, als Brobbey niet speelt en dan met waarschijnlijk Ihattaren en Bergwijn op de vleugels.

Nu ik dit zo schrijf, Ihattaren en Bergwijn op de vleugels en dan Tadic in de spits doet het mij meteen wel verdomd veel denken aan de aanval van het seizoen 18-19. Toen speelden Ziyech en Neres op de vleugels en Tadic in de spits en Ihattaren zou dan de rol van Ziyech kunnen invullen en Bergwijn die van Neres.

Dan spreek ik mijzelf wel tegen wat betreft een nieuwe spits aantrekken naast het aantrekken van Brobbey, maar deze variant zou ook nog kunnen als Brobbey terugkeert en niet fit is of wat dan ook (zie opstelling). En dan kan je een soort systeem creëren waardoor Ihattaren, Berghuis, Bergwijn en Tadic continu van posities wisselen, eigenlijk zoals Ziyech, Tadic en Neres toen ook continu deden.

Pasveer
Regeer
Timber
Blind/Aankoo
Wijndal
Álvarez
Taylor
Ihattaren
Berghuis
Bergwijn
Tadic

Hehe Ajax is eindelijk wakker! Na dat andere eredivisie ploegen stuk voor stuk erg leuk bezig zijn deze periode gaat Ajax nu ook eindelijk beginnen met goede spelers naar de eredivisie te halen!!

1 juli 2022 om 21:39

Eindelijk wakker ? Hoe lang is de transfermarkt open lol 😂

1 juli 2022 om 21:40

Officieel sinds vandaag haha, eindelijk wakker is wat overdreven. Ben wel benieuwd of Ajax nog wat gaat doen aan de rechtsback positie nu Mazraoui natuurlijk is vertrokken.

1 juli 2022 om 21:41

In vergelijking tot de overige eredivisie ploegen hielt Ajax zich toch relatief lang op de vlakte!

1 juli 2022 om 21:48

2 woorden voor jouw: Beursgenoteerd bedrijf!

1 juli 2022 om 22:34

@voetbalfan

Haastige spoed is zelden goed... ik vind het al verrassend dat ze er nu al uit lijken te komen met Brobbey. Had verwacht dat beide clubs hun poot stijf zouden houden en pas aan het eind tot een akkoord zouden komen.

1 juli 2022 om 21:39

Ajax wacht vaak liever tot 1 juli ivm nieuwe boekjaar. Ik had voor 1 juli ook geen transfers verwacht hoor.

1 juli 2022 om 21:40

Wat bedoel je? Welke andere club is goed bezig? Kwalitatief dan…

1 juli 2022 om 21:42

PSV toch wel? Ajax gaat nu ook zeker wel doorpakken en wat er allemaal nog gaat komen...

1 juli 2022 om 21:44

Psv heeft ook geen velen euro’s uitgegeven en dat is met een reden. Nu zal het anders gaan.

1 juli 2022 om 21:57

Eindelijk wakker? Mensen hebben echt geen idee hoe de clubs achter de schermen bezig zijn he.

1 juli 2022 om 23:28

Ivm de beurs heeft Ajax bewust gewacht tot 1 juli vanwege de boekhouding. Achter de schermen zijn ze uiteraard netzo druk bezig als al die andere clubs.

Wat een transfer geweld
Heerlijk!

De eredivisie wordt maar sterker en sterker

1 juli 2022 om 21:40

Precies! Alle teams
Doen eindelijk een keer aankopen die het elftal ook daadwerkelijk sterker maken!
Zeer benieuwd naar aankomend seizoen!

1 juli 2022 om 21:41

Ligt eraan wat Ajax inlevert. Mazraoui, Onana en Gravenberch zijn al weg, Haller schijnt te gaan, Martinez en Antony staan er beide goed op. Dus aan het eind van de zomer kan de eredivisie (in dit geval Ajax) er ook ineens minder sterk uit zien.

1 juli 2022 om 22:36

@afc34

Nico zal ook wel gaan, dus dan is het Wijndal ipv Nico, Brobbey ipv Haller, vermoedelijk Bergwijn ipv Antony. En dan moet er dus in elk geval nog een rechtsback en een middenvelder bij. Dat is nog ff afwachten. Ik vind het tot nu toe prima deals, en dan houden we nog geld over ook.

1 juli 2022 om 21:42

Klopt, het lijkt voor de inkoop en de verkoop dit jaar een uitzonderlijk jaar te worden.

1 juli 2022 om 22:03

Alleen qua spitsen is deze transferwindow al genieten. Dost, De Jong, Brobbey, Burak Yilmaz en misschien nog Gnonto. Dan heb je nog spitsen als Wolfswinkel en Bony rondlopen. Alsof we weer in 2011 leven.

1 juli 2022 om 22:13

Bony bij wie?

1 juli 2022 om 22:17

Leuk zeg, bijna allemaal uitgerangeerde 30-ers

1 juli 2022 om 22:18

Bony bij NEC

Welkom Brobbey, je wordt een geweldige spits voor Ajax. We vergeven je!

Jaaaaaa beter dan die stomme wijndal en ook een goede prijs!!! Nu nog suarez en eventueel dani alves en cavani halen??

1 juli 2022 om 21:43

Maak me niet vrolijk hahaha, Dani Alves heb ik ook al een paar keer benoemd als versterking, puur voor 1 jaartje. Dan heb je ook meteen een vrolijke Antony

1 juli 2022 om 21:45

Waarom niet meteen Juninho…

1 juli 2022 om 21:48

HahAHA Dani Alves zou echt fantastisch zijn! Ik hoop het iig! Goede back nog altijd.

Mooi voorbeeld voor de jeugd. Niemand contract verlengen om na 6 maandjes met hangende pootjes terug te komen met gevulde zakken. Ben persoonlijk niet heel gecharmeerd van Brobbey, is enkel fysiek een monster. In de eredivisie misschien prima, maar in andere competities zal hij het een stuk lastiger krijgen. Maar goed, benieuwd hoe hij het gaat doen…

1 juli 2022 om 21:41

Lol Europees ook goed gedaan. Brobbey is een toptalent. Fysiek is het een beest maar hij is ook snel en vooral slim. Staat vaak zeer goed. Schiet er echt wel 25 plus in voor Ajax

1 juli 2022 om 21:43

Zou hij het inmiddels 90 minuten volhouden? Dat was toch wel een puntje bij hem? Hij scoort zelfs geblesseerd nog tegen PSV dus gaat er zeker wel wat maken, maar 25+? Ik denk rond de 15-20

1 juli 2022 om 21:47

Hij scoort bijna altijd zelfs geblesseerd en jij denkt 15-20? Hij ademt goals. En bij Ajax krijg je ze op een presenteer blaadje.
Verder traint hij als een gek tijdens z’n vakantie. 90 min moet kunnen

1 juli 2022 om 21:51

Als het een toptalent is zou hij ook bij Leipzig een kans moeten krijgen? Ik vind hem overschat en dat nog los van het terugkopen voor vele miljoenen nadat hij vorig jaar weigerde te verlengen en gratis de deur uitliep.

1 juli 2022 om 22:00

Lee wat is er precies mis gegaan bij Leipzig voor toptalent Brobbey?

1 juli 2022 om 22:04

Hetzelfde als voor velen talenten in het buitenland geen vertrouwen vd coach.
Het is ook niet vertrouwde grond. Brobbey hoort bij Ajax. Gelukkig heeft hij dat door.

Ja hij liep gratis de deur uit wetend dat Ajax miljoenen had gelegd voor een spits. 0 perspectief op speelminuten. Vooral verlengen dan zeer slim. Xavi had ook moeten verlengen bij psg. Of wat ? Ook geen uitzicht op speeltijd. Maar komt vanuit de jeugd dus ach ja.
Onzin of niet soms

1 juli 2022 om 22:06

Jullie doen echt alsof Ajax geen record bedrag had gelegd voor een andere spits. Rooskleurig voor de 19 jarige brobbey maar niet heus

1 juli 2022 om 22:08

Ik denk daadwerkelijk dat Brobbey een toptalent is qua talent. Echter niet qua mentaliteit. Zodra hij te ver weg ia van zijn vertrouwde omgeving is het klaar. Zijn wel meer voetballers die daar last van hebben. Dat hele gezeik vorige zomer vind ik zelfs tekenend en eem bevestiging daarvan.

1 juli 2022 om 22:14

Ooh je bedoelt die goals tegen Lille en Roma twee jaar geleden??

1 juli 2022 om 23:32

Inderdaad een mooi voorbeeld voor de jeugd. Kunnen ze straks uit 1e hand, van Brobbey zelf, horen dat het gras elders niet altijd groener is en dat Ajax vergevingsgezind is. Wetende dat je een fout mag maken werkt goed voor je gemoedstoestand, wat weer goed is voor je ontwikkeling.

Soms loopt het nou eenmaal anders dan je hoopt/verwacht. Wraak is echter altijd je slechtste raadgever.

Welkom terug Brobbey

Zal tijd worden. Nu Bergwijn nog definitief laten komen

Goed nieuws voor onze Ajax supporters. Ben benieuwd met welk bedrag Brobbey is terug gekocht. Beloofd een leuk eredivisie seizoen te worden, met leuke spitsen bij de topploegen.

1 juli 2022 om 21:50

Zal wel iets van 15 miljoen zijn.

1 juli 2022 om 22:05

Ja dat gok ik ook, RBL zou 18miljoen willen..

Ja! Lekker bezig! Dit is zeker de versterking waar ik op hoopte. Wellicht nog een backup spits halen, maar dit is al goed nieuws.

Gelukkig nieuw boekjaar! Eindelijk wat vuurwerk. Welkom terug Brian, ik hoop dat je de investering waarmaakt, beide partijen lijden hierbij gezichtsverlies. Laat dit de laatste keer zijn.

Nu nog kijken of Bergwijn rondkomt en dan heeft H2 het toch wel redelijk gedaan qua aankopen. Helaas lijkt een vertrek van Martinez wel dichtbij. Dus ze zullen ook moeten repareren. Maar Tadic en Brobbey lijkt me meer dan voldoende voor dit seizoen, een echte en een valse 9!

Laat het een voorbeeld voor velen zijn! Die jeugdspelers laten der eigen gek maken door zaakwaarnemers en andere clubs en dan kan je daaro lkkr banken... waardeer je club!

Nou voor iedereen die al in paniek raakte, ze slapen heus niet bij Ajax hoor. Wijndal wordt volgende week gepresenteerd, Brobbey lijkt ook onderweg en nu met volle vaart een definitieve klap op de transfer van Bergwijn geven.

Blijft toch een raar en pijnlijk verhaal met Brobbey. Hoeveel geld is er nu onnodig verbrand? Vind het wel een ontzettend interessante speler overigens, zo atletisch en sterk maar toch nog wel aardig technisch.

Wanbeleid van Ajax. Ik had er geen stuiver voor neergelegd na de manier waarop hij vorig jaar is vertrokken.

1 juli 2022 om 21:45

Wanbeleid is misschien een groot woord.. Maar goed, wanneer Brobbey een paar goede seizoenen speelt, en vervolgens voor vele miljoenen meer weer verkocht wordt, praat niemand er meer over. Past gewoon perfect in het Ajax profiel.

1 juli 2022 om 21:47

Dan ben ik blij dat jij het niet voor het zeggen hebt bij Ajax.

1 juli 2022 om 21:49

Vooral de manier vergeten hoe hij terugkwam.

Prima transfer ook al kan het wel rond de 15 miljoen zijn. Ajax kan niet blijven verkopen en dan zelf de hele tijd wachten. De selectie moet ook gewoon op orde zijn. Brobbey en Wijndal zijn prima deals hopelijk nog Bergwijn daarna. Als Martinez vertrekt hoop ik dat er wel iemand bij komt. Want intern opvangen met Blind, Schuurs en Magallan is echt niet best.

Vorig jaar voor niks de deur uitgelopen en nu terughalen voor vele miljoenen. Slecht beleid en een slecht signaal naar de jonge talenten die in de toekomst niet willen verlengen.

1 juli 2022 om 21:48

Zonde van het geld, maar blij dat hij terug is. Dit is echt niet iets wat veel vaker gaat voorkomen hoor. Dit is wel uitzonderlijk te noemen. En ik vind het juist goed beleid dat ze hem terug durven te halen en hun principes opzij zetten. Brobbey weet je gewoon wat je huis haalt.

1 juli 2022 om 21:49

Tja. Hij is vorig jaar gek gemaakt door z'n zaakwaarnemer. En spijt gekregen. Ajax moest dus sowieso geld uitgeven aan een nieuwe spits. Dus of je dat geld nou aan Brobbey spendeert of aan een anders spits maakt per saldo dan ook niet meer uit.

1 juli 2022 om 21:51

Heeft Ajax anders ook veel opgeleverd met z’n goals en hij zal waarschijnlijk een transfer maken in de toekomst als hij zo door blijft gaan. Hij laat de jeugd ook zien dat geld niet alles is en er fouten gemaakt kunnen worden. Blijf hard werken en wie weet keer je terug

1 juli 2022 om 22:07

Inderdaad een lelijke soap die hopelijk geen consequenties heeft. Echter vind ik het nog dommer om een spits te halen die er minder snel staat/minder goed bij Ajax past. Brobbey heeft het kampioenschap binnengehaald. Die legt er zo 15 in, zelfs met blessures. Beide partijen moeten hun trots inslikken, ervan leren en met vertrouwen de toekomst tegemoet gaan, want ze hebben hetzelfde doel.

Kijk hier zaten we op te wachten. Vind persoonlijk Brobbey nog belangrijker dan bergwijn, aangezien we een spits missen.

Insjallah, eindelijk. Heb hier de hele dag op gewacht.

1 juli 2022 om 21:55

Brobbey is eindelijk weer definitief thuis. Voor iedereen beter. Dat Leipzig is echt een rare club. Namen Brobbey als gok, maar hadden helemaal geen plan met hem.
Ze hebben ook nog eens flink aan hem verdiend.

Wat een geweldige technisch-directeur heeft dat Leipzig. Spitsje gratis oppikken en met 18 miljoen winst weer verkopen. Die man moet een contract voor het leven krijgen!

1 juli 2022 om 22:05

Je kunt beter zeggen wat een slechte zaakwaarnemer heeft Brobbey, z’n klant gek gemaakt met een waardeloze club voor hem.

1 juli 2022 om 22:30

Die zaakwaarnemer pakt nu in een jaar tijd 2x commissie, kassa

2 juli 2022 om 08:27

@jaakke een hele goede zaakwaarnemer blijkbaar die 2x binnen een jaar commissie pakt op een speler als Brobbey.

Nu PSV de één na de ander binnen hengelt, gaat nu Ajax eindelijk over in actie na 1 juli zoals verwacht.
Brobbey ging vorig jaar transfervrij weg en meestal kom je dan niet snel terug.
Maar dit is wel een uitzondering. Één ding is zeker, Raiola zal geen roet meer in het eten gooien.

1 juli 2022 om 22:07

Welke gearriveerde speler heeft psv gehaald dan? Alleen de Jong en een broodnodige keeper, verder niets spannends, of heb ik iets gemist?

1 juli 2022 om 22:31

En Xavi

2 juli 2022 om 08:46

Xavi is niets meer dan een jong talent die nog niets heeft laten zien.Wel zonde dat die jongen niet gewoon bij Ajax is gebleven. Onnodige miljoenen zijn dit, alhoewel dit natuurlijk een versterking voor Ajax is.

Heb wel altijd een beetje het gevoel dat deze jongen blessuregevoelig is, of valt dit mee?

2 juli 2022 om 08:47

Hij heeft wat pech gehad met blessures inderdaad, maar of dat nu aan zijn fysiek te wijten is weet ik niet. We zullen het moeten afwachten. (Mits hij komt natuurlijk aldus de Telegraaf)

Blij met de komst van Brobbey, maar het voelt niet helemaal lekker. Die jongen wilde niet verlengen bij Ajax waardoor de club een transfersom weg zag lopen, komt vervolgens op knikkende knieën terug en Ajax mag er 10+ miljoen voor neertellen. Het voelt niet lekker, het klopt niet.

De spits Brobbey is het waard, niet alleen op basis van wat hij heeft laten zien maar ook op basis van potentie en onderdeel van het spel. Maar.. ik mag aannemen dat Brobbey de eerste 2 a 3 jaar voor een half salaris speelt oid? Het had voor beide partijen veel beter gekund, zo'n 18 maanden terug, door gewoon een handtekening te zetten!

Welkom terug Brobbey!

Al die mensen die reageren over een wanbeleid in Amsterdam en dat Brobbey het niet waard is om bij Ajax te spelen. Neem nog een stevige slok uit je Karaf met azijn. Kom eens met nieuwe argumenten, hoe lang blijf je hierin in hangen met nog precies dezelfde papegaai woorden…

1 juli 2022 om 22:03

Yup. Je gaat geen betere spits vinden voor dit geld. En laten we niet de doelpunten vergeten die hij afgelopen half jaar heeft gemaakt. Mede (vooral) daardoor is Ajax kampioen geworden. Ik ben er in ieder geval blij mee!

Al zou Ajax er 18 miljoen voor betalen hij maakt Ajax echt beter. Ik verwacht dat hij Ajax uiteindelijk veel meer gaat opleveren financieel en sportief gezien. Wel moet hij wat aan zijn conditie doen of beter leren doseren. Hij lijkt na een uur toch wat minder aanwezig.

Wordt een leuk seizoen met de spitsen Brobbey, de Jong, Yilmaz, Dost, Bony etc.

Ongelooflijk om deze speler terug te halen. Overmars had dat nooit grdaan. Wa Wanbeleid op en top.

1 juli 2022 om 22:13

Overmars was de 1e die hem meteen al terug wilde halen. Heeft contacten onderhouden met Brobbey en mede de reden dat hij nu terug is. Ajax heeft er alles aan gedaan destijds maar Brobbey heeft een grote fout gemaakt zoals hij zelf zegt. Ajax kan daar gelukkig overheen stappen en haalt zijn gewilde spits. Ik ben juist erg blij dat Ajax na dit debacle over haar gevoel heen kan stappen en hem terug haalt.

1 juli 2022 om 22:14

Waar slaat dit nu weer op hahaha. Overmars wilde hem letterlijk na 2 maanden al terughalen en hij deed het in januari. Vergeten wellicht?

1 juli 2022 om 22:50

Overmars had wel wat anders gedaan idd. Die was met andere dingen bezig.

Goed dat er een goeie aanvallen bijkomt, maar verdedigend hebben we echt ook versterking nodig. Wijndal gaat het vertrek van Nous, Nico en Lisandro echt niet opvangen. Wees nou eens proactief.

Principes tellen niet hier. Als hij de kwaliteiten heeft die Ajax zoekt dan is elk markt conform bedrag dat je kan en wilt betalen goed. Voor een alternatief ben je net zo veel geld kwijt. Wel goed om na te denken waar het mis is gegaan in het voor trajekt.

Welcome back.
Helemaal gek gemaakt door de zaakwaarnemer. Die jongen houd van de club. Goed dat die terug is. Prima spits ! Genieten

Nog niet binnen. Tussen het bod van Ajax (15 miljoen euro) en de vraagprijs van RB Leipzig (25 miljoen euro) zit een gapend gat.

Iedereen de slingers al uit de verpakking gehaald zie ik?! Zijn ajax en Leipzig al akkoord? Lees op de Telegraaf dat Leipzig vasthoud aan 25 Miljoen terwijl ajax maar 15 wil betalen

1 juli 2022 om 22:27

Zo gaat het altijd. Max week en hij is er let op.

Volgens Mike Verweij is een akkoord nog ver weg. Tja Leipzig wil 25 miljoen hebben voor Brobbey. Komt niet in de buurt van het bod wat Ajax heeft uitgebracht met 15 miljoen.

Heeft nog niets laten zien, heeft gefaald in Duitsland maar moet de aanvalsleider van Ajax worden..

Ja, in de CL staan ze al te beven van angst…

Nee, dit is een zwaktebod en wordt hem gewoon niet.

3 juli 2022 om 13:53

Persoonlijk vind ik niet dat hij gefaald heeft in Duitsland.. om te falen, moet je spelen. En dat heeft Brobbey niet veel gedaan in Duitsland.

Fabrizio vs Verweij haha. Dan ga ik toch voor de laatste in dit geval. 25 mil man man man.. laat hem maar in Duitsland. Hij zal daar in no time weer ongelukkig zijn, en dan huren we hem lekker. Nu lijkt Zirkzee weer een realistische optie, snel ophalen.

Ik blijf het appart vinden hij ging bij ajax weg omdat hij min of meer niet veel speelde en er niet uit kwamen met een contract toen hij naar duitsland zou gaan had hij al soort van spijt en wilde eigenlijk wel blijven en dan huren zij hem en nu misschien kopen... was er toen uitgekomen toch?

PSV wordt kampioen dit jaar. Die hebben de beste spits van de Eredivisie gehaald voor 3 mil. Met luuk de Jong. Wat doet Ajax. Halen een oud jeugdspeler terug voor veel te veel geld. Die jongen moet nog alles bewijzen. En extreem blessure gevoelig. Leuk zo'n speler. Maar absoluut geen doelpunten garantie. Waar haal je nu een spits vandaan met 100% doelpunten garantie?

Op dit moment heeft Ajax helemaal geen spits, 17/18 jarigen niet meegeteld. De helft van de mensen hier vergeet dat Brobbey niet een heel seizoen kan spelen. Op de een of andere manier is hij niet fit genoeg voor 90 minuten. Nooit geweest en nooit geworden. Als pinch-hitter heeft hij zich wel bewezen vorig jaar maar je moet gewoon een nieuwe Haller halen. En ervaren fitte spits die scoort en twee keer per week volle bak kan gaan. Maar je kunt niet alleen maar Brobbey als spits hebben en 25 miljoen voor hem is sowieso insane. Overigens, Danilo is ook weg dus gaan ze dan Rasmussen een kans geven als 3e spits / backup?

Het is een groot talent, maar 15 miljoen ? Dat moet Ajax naar mijn mening nooit doen. Heeft Ajax echt gewoon aan het lijntje gehouden, dat vergeten velen. Ajax was al 1,5 jaar bezig te verlengen. Toen kwam Haller, wat logisch is gaat meneer dat als excuus gebruiken. Dan gaat meneer naar Leipzig, daar kan die geen potten breken m, beland op de bank, raakt geblesseerd en wil weer weg. Ik vraag mij af hoeveel doorzettingsvermogen Brobbey heeft.... Vechten voor een kans heb ik bij hem nog niet gezien. Hij kan ook nog geen 90 minuten voluit voetballen. Leipzig is de grote winnaar natuurlijk als Ajax 15 miljoen betaald. Persoonlijk had ik liever dat Ajax gewoon goed ging scouten en een andere spits haalt. Brobbey is echt niet de beste spits van zijn generatie. Ben ook benieuwd wat die straks gaat verdienen, rond de 3 a 3,5 miljoen per jaar?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax66
2.PSV66
5.AZ63
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
K. TaylorMiddenvelder22
B. BrobbeyAanvaller21
R. PasveerKeeper20
S. BerghuisAanvaller21
S. BergwijnAanvaller23
AntonyAanvaller21
D. BlindVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

2 fans
Aanvaller, 20 jaar
SeizoenClubW
2022/2023 Ajax 2 1 0 0
2022/2023 RB Leipzig 0 0 0 0
2021/2022 Ajax 11 7 1 0
2021/2022 RB Leipzig 9 0 0 0
2021/2022 Jong Ajax 1 1 0 0
Laatste voetbalnieuws

Schreuder: ‘Ik zou toch wel gek zijn als ik hem niet op zou stellen?’

Alfred Schreuder ziet voorlopig geen reden om Brian Brobbey uit zijn basiselftal te halen. De negentienjarige aanvaller maakte vorige week als invaller het verschil tegen Fortuna Sittard (2-3) met een goal...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 18 augustus
Juventus heeft haast met de transfer van Memphis Depay. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren