Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Brian Brobbey wordt nog voor rust gewisseld bij Ajax

Laatste update:

Brian Brobbey is tijdens het duel tussen Ajax en Excelsior bij een 1-1 tussenstand vroegtijdig naar de kant gehaald. In de 44ste minuut ging het bord met nummer 9 omhoog, waarschijnlijk omdat hij kampt met een blessure. Chuba Akpom is zijn vervanger.

Wat er precies voorafging aan de vermeende blessure van Brobbey is niet geheel duidelijk. Wel voerde hij minuten voor zijn wissel al gesprekken met trainer John van ‘t Schip. In de afgelopen weken bleek Brobbey vaker niet geheel fit. Mogelijk heeft de spits van Ajax hamstringklachten.

Ajax kwam halverwege de eerste helft op een 1-0 voorsprong dankzij een treffer van Devyne Rensch, maar in de 35ste speelminuut ging het mis.

Steven Bergwijn trok in het zestienmetergebied Mimeirhel Benita naar de grond. Hoewel Sander van der Eijk in eerste instantie alleen een strafschop toekende, gaf hij na het bekijken van de videobeelden alsnog een directe rode kaart voor de Ajacied.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

We doen het echt weer zelf mensen. Geen enkele urgentie, overal te laat. Deze mannen hebben totaal geen karakter. Van 't Schip krijgt het ook maar niet voor elkaar om pit in deze gasten te krijgen. En straalt zelf ook geen zak uit.Manmanman. Zet Forbs er maar in en ga mokerhard counteren. Anders weet ik het ook niet meer voor vandaag.... wat een seizoen.

Hahaha kom op man. Dit is toch bizar overdreven zwaar gestraft. Dat zenuwachtige getreuzel ook. Tripel punishment voor een halve seconde vasthouden. Vind het wel een penalty hoor, maar de kans is gewoon onwijs groot dat Rulli die bal gewoon opraapt, en ook Kaplan staat er nog achter. Als je als var en scheids er zo onwijs over twijfelt; komt het dan niet in je op om gewoon geel te geven ?Los daarvan speel je zelf ook echt bedroevend hoor. En dan een 2e helft zonder Brobbey … Laat die trouwens maar aan de kant tot het EK. Niet lekker dat hij steeds tegen pijntjes staat te voetballen en kan beter van waarde zijn nog voor NL dan voor Ajax. Dit seizoen is toch al weken en weken geleden vergooid.

24 april 2024 om 21:52

Bergwijn laat zoals zovaak het gewoon weer eens afweten, je weet dat het een penalty gaat worden en waarschijnlijk ook rood, laat die gozer gewoon lopen en blijf met 11 man staan.. Bergwijn is gewoon dom, tijd om afscheid van te nemen

24 april 2024 om 21:53

Geen enkele intentie om de bal te spelen toch? Als het een sliding is dan ben ik het met je eens, maar volgens mij is dit rood (volgens het veel te strenge boekje).

24 april 2024 om 21:54

Maar ook geen intentie om een overtreding te maken.. dit was gewoon een lomp duel.
Maar volgens de regels kan je beter een doodschop uitdelen a la Hartman dan een licht duwtje.

24 april 2024 om 21:55

Ja je mag hem op basis van de regels inderdaad geven. Maar volgens mij kun je in deze situatie ook prima een gele kaart geven zonder dat iemand er over zou vallen. Ik vind doorgebroken oid in deze situatie wel discutabel.

24 april 2024 om 21:57

Of de bal wegboksen in je eigen 16 a la Hato of een vuistslag uitdelen a la Bergwijn zelf

24 april 2024 om 22:00

Precies!Was niet perse een sneer naar Hartman maar meer een voorbeeld van de situatie haha!

24 april 2024 om 22:03

Nederland is een van de weinige landen waar een dubbele bestraffing gedaan wordt (penalty + rood) te krankzinnig voor woorden. Als hij nu zijn enkels eraf trapt snap ik het, maar dat lichtelijk vasthouden poe

24 april 2024 om 22:10

Oh zo kwam het wel over vandaar mijn reactie. Overigens ben ik het wel met je eens dat ik rood zeer zwaar gestraft vind in deze situatie.

24 april 2024 om 21:57

Vind Bergwijn zo’n onbenul en middelmaat, dus meestal boeit het me niet, maar dit was inderdaad zeer zwaar gestraft. Dit was een typisch aanvallers overtreding. Nu wil ik niet zeggen dat je dat in je achterhoofd moet houden… maar toch klein beetje haha. Geef gewoon penalty, klaar.

24 april 2024 om 21:58

Jij geeft allemaal redenen die nidt in de spelregels staan. Er is maar 1 regel in deze situatie waardoor het geel of rood is. En dat is heeft Bergwijn de intentie om de bal te spelen. Ja is geel. Nee is rood. Hdt is overduidelijk dat Bergwijn hier geen enkele intentie heeft om de bal te spelen dus is het rood. Die Bergwijn laat sws het hele seizoen zijn ploeg al in de steek. Echt een van de allerslechte aankopen ooit voor dat geld zeg

24 april 2024 om 22:02

Als we die regels consequent zouden hanteren dan eindigt elke wedstrijd in een reglementaire 3-0 door 5 rode kaarten. Want elke keer dat je iemand vasthoudt is er geen intentie om de bal te spelen. Er zijn regels, interpretaties en toepassingen. Blijf er bij dat ik het te zwaar vind en zou dit ook zeggen als dit Excelsior overkwam; al zou ik me er dan natuurlijk wel iets minder druk om maken.

24 april 2024 om 22:03

De regels zijn goed gevolgd maar die regel is in deze situatie wel erg zwaar en persoonlijk vind ik dit te zwaar. Maar goed. Fijn dat een scheids de regels.goed volgt. Is misschien wel een soort van goed makertje dat die tegen Feyenoord geen rood kreeg

24 april 2024 om 22:10

Tegen Feyenoord was een rode kaart meer dan terecht geweest en nu is het een beetje te zwaar gestraft. Vorige week is hij gespaard en nu is hij bestraft.

24 april 2024 om 22:22

Denk dat men liever in die wedstrijd rood had gezien aangezien die al gespeeld was en dit potje ze tot nu toe moeten knokken voor een punt.

25 april 2024 om 05:46

Die Bergwijn verdedigt ook wel lomp met zijn “armen” weer.

Blijft problematisch, te sterk voor z’n eigen lichaam. Hopelijk fit op het EK

24 april 2024 om 21:58

Te sterk voor zijn eigen lichaam? Leg even uit wat je daarmee bedoeld.

25 april 2024 om 01:20

De man van glas is te sterk voor zijn eigen lichaam?! Dit word een tweede Robben.

Jammer hopelijk is hij snel weer de oude

Vinden objectieve kijkers dit ook rood? Persoonlijk vind ik dit echt veeeel te zwaar gestraft. Maar goed het zijn de regels zullen we maar zeggen he..

Brobbey niet fit, helaas pindakaas zat er ook niet echt lekker in.

24 april 2024 om 21:55

Penalty ja, rood nee.

24 april 2024 om 21:56

Voor de overtreding die er gebeurd is het veel te zwaar, maarja, er wordt nou eenmaal voorgeschreven dat wanneer er geen intentie is om de bal te spelen het alsnog een rode kaart is...

24 april 2024 om 21:57

Eens met de pingel, rood slaat nergens op.

24 april 2024 om 21:58

Puur volgens de regels is het inderdaad rood. Ik vind het ook heel zwaar gestraft maar ik weet niet zeker of hij in deze situatie een penalty en geel mag geven.

24 april 2024 om 21:58

Ik vind dit zeker geen rode kaart, dit is geen 100% kans imo. Om die reden wel een verschrikkelijk domme overtreding, ik denk niet dat dit een goal was geworden. Tot de pingel vond ik Excelsior wel de bovenliggende partij zonder echt gevaarlijk te worden, maar de voorsprong van Ajax was wel licht tegen de verhouding in, wtf, het is Excelsior 🙈

24 april 2024 om 22:00

Nee natuurlijk is dit geen rood. Degene die dit wel als rood beoordeeld heeft niets te zoeken in deze sport. Dat ze nou net die persoon zo'n pakje aan hebben getrokken en een fluit hebben gegeven..

24 april 2024 om 22:02

Leek me redelijk zwaar gestraft, inderdaad. Maar aan de andere kant: Bergwijn solliciteert de laatste tijd bijna wekelijks opzichtig naar een rode kaart. Dat krijgen de scheidsrechters natuurlijk ook mee, dus ik denk dat dit best wel eens een optelsom kan zijn geweest.

24 april 2024 om 22:07

Een optelsom zou echt de grootste blamage in het voetbal zijn als je dat als scheids mee telt.. maar goed wat mij betreft mogen ze Bergwijn 3seizoenen schorsen zodat we zeker weten dat hij het Ajax shirt niet meer aantrekt.
Walgelijke gozer die altijd maar wil laten zien hoe stoer en sterk die wel niet is.

24 april 2024 om 22:03

Nope, wel een penalty maar zeker geen rood.

24 april 2024 om 22:10

Ik denk dat bijna iedereen dit een vreemde regel vindt, maar de regel dat slaan niet automatisch rood is is nog veel vreemder

24 april 2024 om 22:18

Nee, misschien dat het strict volgens de regels wel klopt omdat er geen intentie is om de bal te spelen, maar het is echt onevenredig zwaar gestraft. Heel je wedstrijd naar de kloten vanwege een lompe duw waarmee je niet eens een 100% kans ontneemt.

24 april 2024 om 22:23

Het zal vast volgens de regels zijn, maar ik vind het een veel te strenge regel. Erg zware bestraffing zo na 35 minuten.

25 april 2024 om 10:28

Eens dat het zwaar gestraft is, maar of het in de eerste of laatste minuut gebeurt, zou juist totaal niet mogen uitmaken. En daar erger ik me wel eens aan, dat je vaak in de eerste 5-10 minuten lekker kunt schoffelen en met een waarschuwing er vanaf komt.
Ik vond dit ook geen rood, in tegenstelling tot die tackle van Gaaeij in de 2e helft, maar wanneer het gebeurt is totaal niet relevant.

25 april 2024 om 10:46

Daar heb je natuurlijk helemaal gelijk in en zo moet ook gekeken worden. Maar voor de wedstrijd is het zo ontzettend jammer omdat zo'n licht vergrijp zo'n enorme stempel drukt. Uiteindelijk gewoon ontzettend dom van Bergwijn, want ik neem aan dat hij ook de regels kent.
Gaaeij heeft idd gewoon ontzettend geluk gehad, want 9 van de 10 keer wordt hier gewoon rood voor getrokken.

De enige logische aanname is dat Brobbey iets heeft gevoeld en het zelf heeft aangegeven. Elke andere reden zou wat mij betreft genoeg reden zijn om van 't Schip vanavond nog buiten te zetten. Buiten een blessure is er verder geen enkele logische reden om je beste spits te wisselen voor een mindere spits na de rode kaart voor de slechtste aanvoerder die Ajax ooit heeft gekend. Ik dacht dat ik snakte naar de zomervakantie, maar man oh man wat snak ik naar de allerlaatste wedstrijd van dit Ajax. Week in week uit zelfpijniging...

Hij had het hele elftal mogen wisselen. Zo slecht was het dit seizoen thuis! nog niet. Nul zelfvertrouwen, een keeper die niet kan voetballen en een middenveld zonder sprankje creativiteit. Godts is de enige die nog iets probeert

24 april 2024 om 21:54

Godts is buiten 1 leuke actie ook gewoon bagger vandaag hoor.

Wat is die Bergwijn een ongelofelijke lapzwans 👍🏼🍻

De VAR is hier de weg volledig kwijt en van t Schip ook. Je moet counteren, dan gaat Brobbey eruit en komt Akpom? Dan pleur je toch Forbs erin? Akpom heeft 0 snelheid.....

24 april 2024 om 22:06

Niet de var maar bergwijn is de weg kwijt en degene die de regels heeft opgesteld dat de var hier over na moet denken.

O inzet, alles tikkie terug, geen vecht mentaliteit, niemand loopt diep, geen buitenspelers die iemand voorbij komen.En Schip kijkt er naar en doet niks. Schelden nondeju aanpakken die lapzwansen!

Werkelijk schandalig, de excelsior speler is nog niet in de buurt van de bal. Hoezo doorgebroken?

Duidelijke strafschop en rood omdat de speler alleen op doel afgaat dus in mijn ogen terecht en dit zeg ik niet als psver want ik had nog wel op doelpunt van bergwijn gezet

24 april 2024 om 22:03

Dat is sws weggegooid geld tenzij Ajax een pingel krijgt 😅

Een niet voetballende handeling maakt het rood hoe ligt de overtreding ook is.

Ongelooflijk, wat zuur dat Brobbey er alweer af moet. De penalty is terecht maar om hier de oude triple punishment weer van stal te halen gaat nergens over. Zal wel weer door een gekleurde bril kijken, maar hoe kun je hier nou rood voor geven… de penalty is een grotere kans dan dat er uit open spel was ontstaan.

Terechte rode kaart. Waarom? Bergwijn komt gewoon te laat! Hij moet zijn handjes niet gebruiken.. ook nog in de 16. Gewoon niet doen.

Ik vindt Ajax echt enorm matig vanavond. Treurige boel allemaal.

Volgens mij gaf Brobbey zelf aan dat hij niet verder kon.

Dit hele elftal (inclusief trainingsstaf) is een blamage voor het Nederlands voetbal. Allemaal individuen die denken dat ze heel goed zijn. De arrogantie spat ervan af . Bah

De Calimero's van ons favoriete WC-schoonmaakmiddel schieten weer vol in de verdediging. Poh wat is dir Bergwijn slecht. Een grote teleurstelling sinds hij als Messias werd binnengehaald. Bij PSV was hij magistraal, daarna alleen maar minder. Jammer want had hem het wel geg7jd.

24 april 2024 om 22:18

Ook bij PSV was hij nooit magistraal. Ik was zelfs blij dat hij weg ging toentertijd. Het was aardig maar zeker niet magistraal. Onbegrijpelijk dat Ajax zoveel voor hem heeft betaald.

Ik snap niet waar mensen zich druk om maken. Bergwijn had eigenlijk helemaal niet op het veld mogen staan vandaag omdat hij in de klassieker rood had moeten krijgen. Krijgt nu een paar wedstrijden later alsnog een schorsing. Helemaal goed

Ik vond zijn intentie niet heel hard. Aangezien dat als maatstaf gebruikt wordt door sommige zou dit een absurde rode kaart zijn. Bergwijn zelf snapt het waarschijnlijk ook niet meer. Wat kan nou wel of niet? In de kuip kon ik gewoon om me heen maaien. Ik snap de frustratie gezien de inconsistentie bij het scheidsrechtercorps

Het beste wat dit elftal kan doen is gewoon stoppen met voetballen, als je er toch geen zin in hebt, wat een lamlendig zooitje zonder karakter, onze aanvoerder ook, verdiend een Gods vermogen, maar wat heeft hij nuLaten zien de afgelopen jaren in een Ajax shirt

Bergwijn is al een paar wedstrijden goed weggekomen,nu niet en terecht.

Brobbey heeft niet bepaald een gemiddeld lichaam voor een voetballer. Zeer gespierd en erg zwaar. Denk dat dit tegen hem gaat werken. Belasting op spieren en pezen is bij hem erg zwaar. Hij doet ook alles op kracht.

Ben geen fysio (oid), maar dat is hoe ik er over denk. Bergwijn was 5 jaar geleden een snelle en wendbare buitenspeler. Toen ging hij zwaar met gewichten trainen en zie het resultaat. Fysiek een beer; als voetballer niets meer van over.

25 april 2024 om 15:49

De enige kleerkasten die ik zag slagen in de wereldtop zijn defensieve spelers? Dessaily, Stam etc. Zo'n Traore van Wolves was bijvoorbeeld ook geen doorslaand succes, in hoeverre zijn lichaam hier debet aan is durf ik niet te zeggen. Maar ook Depay is volgens velen niet meer de oude sinds zijn transformatie

25 april 2024 om 17:01

Oh ja, De Ligt helemaal vergeten. Ook een vergelijkbaar lichaam als Brobbery en dat is volgens mij de grootste oorzaak van zijn af en toe lompe optredens (fouten) als verdediger zijnde

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren