The Times onthult details over gele kaart bij Arsenal die 299.000 euro opleverde

Maandag, 24 januari 2022 om 10:49Chris Meijer • Laatste update: 10:58

De Engelse voetbalbond (FA) kijkt momenteel naar een verdachte gele kaart van Granit Xhaka, zo onthult The Times. The Athletic meldde vorige week dat een niet nader genoemde speler van Arsenal mogelijk betrokken is bij matchfixing. Nu wordt duidelijk dat een gele kaart van Xhaka tijdens de uitwedstrijd tegen Leeds United (1-4 zege) de aandacht heeft getrokken van de FA.

Er werd vorige week gemeld dat volgens diverse meldingen van wedkantoren buitenproportioneel ingezet zou zijn op een gele kaart tijdens een Premier League-wedstrijd van Arsenal. De identiteit van de verdachte was bij The Athletic bekend, maar zijn naam werd in overleg niet prijsgegeven. The Times doet dat nu wel: volgens de Britse kwaliteitskrant gaat het om Xhaka, die de verdachte gele kaart zou hebben gekregen tijdens de wedstrijd tegen Leeds United op 18 december.

Xhaka kreeg op Elland Road in de 86ste minuut een gele kaart voor tijdrekken, nadat hij bij een 1-4 stand treuzelde met het nemen van een vrije trap. Er zou een bedrag van 52.000 pond - omgerekend 62.000 euro - zijn ingezet op een gele kaart voor Xhaka. The Sun bericht dat de gele kaart vervolgens een totaalbedrag van 250.000 pond (299.000 euro) opleverde. Xhaka pakte dit seizoen reeds vier gele en een rode kaart.

Wedden op de details van sportevenementen, zoals gele kaarten, is een vorm van wedden die bekend staat als spotfixing. In Engeland een weinig voorkomend fenomeen, volgens de berichtgeving vanwege de 'hoge salarissen’. In Nederland kwam Tom Beugelsdijk vorig seizoen voor een vergelijkbaar geval in opspraak, al ontkent de verdediger betrokkenheid bij matchfixing.

Bronnen bij de FA geven tegenover The Times te kennen dat er op dit moment geen signalen zijn dat Xhaka of andere spelers van Arsenal hier bewust betrokken bij zijn. Op dit moment wordt nog naar de details gekeken, alvorens men een besluit neemt over een formeel onderzoek. Arsenal weigert voorlopig officieel te reageren, maar bronnen rond de club laten aan de krant weten dat de club is verzekerd dat er geen spelers verdacht of beschuldigd worden.Gerelateerd

Meer sportnieuws

78 reacties (laatste reactie door samcro)

Xhaka die geel pakt is wel heel schokkend, komt niet vaak voor. Zou dit maar tot op de bodem uitzoeken.

24 januari 2022 om 11:08

Tijdrekken bij een 1-4 stand in de 86ste minuut. Dat zou zelfs Onana onnodig vinden..

24 januari 2022 om 11:37

Xhaka vind het ook nodig om tijd te rekken terwijl hij gewisseld wordt met een gelijke stand en als die dan uitgefloten wordt hebben de supporters het gedaan

24 januari 2022 om 11:42

Xhaka is dan ook een verdomd vervelende speler die enorm onder de huid van de tegenstander gaat zitten (en zelf ook vaak domme dingen doet). Hij verdient overigens 5.2m per jaar dus ik kan me haast niet voorstellen dat je je carriere op het spel zou zetten voor (een percentage van) 3 ton.

24 januari 2022 om 16:00

Vier keer geel en een keertje rood in 10 PL wedstrijden dit jaar. De kans dat hij een kaart pakt is 50 procent.
Sinds zijn komst naar Arsenal paklte hij 45 gele kaarten en vier rode kaarten in de PL. Hij loopt daarmee 1 op 4. In de Bundesliga liep hij zelfs 1 op 3.

24 januari 2022 om 11:35

Gek genoeg heeft Xhaka in 233 'maar' 5x rood gehad voor Arsenal, in dat opzichte valt het nog mee

Een kaart voor Xhaka is bijna een zekerheid dus niet erg vreemd

Die man pakt elke wedstrijd een gele kaart, als het niet rood is. Zo'n gokje durf ik ook nog wel te maken.

24 januari 2022 om 11:14

Even gecheckt, maar 63 gele kaarten in 233 wedstrijden voor Arsenal. Vind ik niet het gokken waard..

24 januari 2022 om 11:24

1 gele kaart iedere 3,69 wedstrijden en had de 2 wedstrijden ervoor ook geen kaart gepakt. Best interessant om daarop te gokken.

24 januari 2022 om 11:26

Overigens 4 kaarten in 828 PL minuten dit seizoen. Dat maakt de kans nog wat beter.

24 januari 2022 om 11:31

@levunited als hij er 200 had gepakt in 233 was het ook niet het gokken waard, aangezien de odds dan veel lager waren.

Benieuwd of ze dit hard kunnen maken
maar was wel een opvallend moment van Xhaka vooral bij deze stand

24 januari 2022 om 11:03

Opvallend dat een ploeg die voorstaat irritant tijd gaat rekken in de laatste minuten? Volgens mij kijken wij niet vaak dezelfde wedstrijden.

24 januari 2022 om 11:10

Met een 0-1 voorsprong zie ik ze het doen, met 1-4 in minuut 86 tijdrekken slaat nergens op.

24 januari 2022 om 11:12

Maar bij 1-4? En dan zo erg dat je er een gele kaart voor krijgt?

24 januari 2022 om 11:24

nee we zien inderdaad vaak genoeg ploegen die voorstaan gaan lopen tijdrekken
maar gebeurd meestal als het verschil maar 1 doelpunt is
niet bij een 1-4 stand zoals nu het geval was
of zie jij het dan nog steeds vaak gebeuren?

24 januari 2022 om 16:01

Dit kunnen ze niet hard maken, deze man pakt zoveel kaarten, echt niet normaal. En dat deed hij ook al in de Bundesliga. Zou me niks verbazen als hij record houder kaarten pakker is.

Haha xhaka, dat kan onmogelijk matchfixing zijn bij hem

Onbegrijpelijk dat ze deze gast de afgelopen zomer niet geloosd hebben. En dan nog zijn contract verlengen ook.

Ik zou eerder zeggen dat Xhaka verdacht is wanneer hij een keer geen geel pakt.

Bizar hoge uitkering dan nog voor een gele kaart voor Xhaka.. je zou denken dat de quotering 1.000000001 is daarvoor, aangezien hij dat nagenoeg altijd doet.

Als ik dit wist, dan had ik ook elke pot ingezet op geel voor Xhaka . Lekker cashen.

24 januari 2022 om 11:10

Er zullen wel extra factoren bij betrokken zijn geweest lijkt me dan. Na een bepaald moment of iets dergelijks.

Iedereen reageert dat het normaal is dat hij een kaart krijgt, maar jullie hebben waarschijnlijk dat moment niet gezien. Het staat 4 - 1 arsenal krijgt een vrije trap voor haar eigen 16. Xhaka neemt de vrije trap over van de verdediger en wacht vervolgens een minuut om de vrije trap te nemen. Was erg verdacht waarom zou je tijd rekken als je 4 - 1 voor staat? Het leek echt alsof hij die kaart wou

24 januari 2022 om 12:02

Klopt, maar hoe vaak zie je domme gele kaarten.

Ik ben het eens met alle grapjes hierboven hoor, hij pakt veel teveel kaarten. Echter, bijvoorbeeld gisteren toen de speler van Burnley op de kuit van Tierney ging staan en daar niet eens een kaart voor kreeg. Was het Xhaka die dat deed, was het rood. Zo zijn er tal van voorbeelden waar je met zekerheid kunt zeggen dat het bij Xhaka een kaart is en bij andere spelers niet. Leuk die bias onder de scheidsrechters, al helpen Xhaka's acties hem natuurlijk ook vaak niet.

24 januari 2022 om 11:12

Piep piep, piep piep, Calimerooooo.

Zie je alleen maar van dit soort berichten plaatsen, waar je zegt dat Arsenal alles tegen heeft, en de scheidsrechters altijd tegen hun zijn. Stop hier nou gewoon mee, zie in dat Arsenal niet meer het Arsenal is van de tijd van Henry , Bergkamp, Pires en Vierra.

Arsenal zal komende 10 jaar buiten misschien ergens een verdwaalde beker, geen prijzen pakken, zijn ze simpelweg niet goed genoeg voor.

24 januari 2022 om 11:20

En zo zie ik jou telkens zeggen dat Arsenal de komende decennia geen grote prijzen zal winnen, maar ik moet me stil houden? Ga fietsen. Verder ook totaal niet relevant over die prijzen want het gaat daar nu niet eens om.

Er zijn talloze voorbeelden aan te dragen waar bij vergelijkbare overtredingen Xhaka een kaart krijgt en de andere speler niet. Maar als je zoals jou vooraf je mening al klaar hebt, heeft het weinig zin om met je te praten.

24 januari 2022 om 11:25

@samcro,

en zo zei je van de week ook dat Arsenal altijd genaaid word blablabla. Gewoon lekker doorgaan met je calimero gedrag, dan ga je het ver schoppen.

Er zijn ook voorbeelden waarbij Martinez gisteren geel had gekregen voor het in het veld rollen. Maar gebeurd niet, dus irrelevant. Misschien moet Xhaka gewoon minder overtredingen maken.

24 januari 2022 om 11:35

Boeit mij weinig wat er bij Ajax gebeurt chef, ik heb het over Xhaka en Arsenal. Als jij je niet kunt vinden in mijn woorden helemaal prima, maar zonder context te kennen vervelend gaan lopen doen mag je achterwege laten.

24 januari 2022 om 11:37

Ik word vervelend van calimero gedrag,

geel krijg je omdat je een overtreding maakt, die blijkbaar niet door de beugel kan.
Wil je dat risico niet lopen, moet je geen overtredingen maken.

24 januari 2022 om 11:44

Samcro, ik heb je hoog zitten en ben ook echt van mening dat Jeroentje onnodig over prijzen begint.
Maar jouw 'speler van Burnley ging op de kuit van Tierny staan en kreeg geen kaart' is net zo onnodig om te vermelden in deze. Het gaat hier om een onderzoek naar matchfixing wat ik -gezien de situatie (met 1-4 voorsprong tijdrekken)- wel kan voorstellen.

Dat heeft natuurlijk helemaal niks met een overtreding waar wel of niet een kaart voor wordt getrokken.

Dus nee, Jeroentje zijn reactie slaat nergens op. Maar die komt natuurlijk wel omdat jouw reactie ook niet echt relevant is.

24 januari 2022 om 11:45

Waar lijkt het jou na samcros bericht ook maar van enige relevantie wat de prestaties van Arsenal zijn. Kan je het gewoon niet hebben dat Arsenal na zoveel slechte jaren nog steeds een trouwe fanschare heeft of moet je gewoon iets hebben om je op af te reageren. Arsenalfans weten al lang dat we op het moment niet meedoen voor de prijzen, want arsenalfans kijken wedstrijden van arsenal wat jij overduidelijk niet doet aangezien je anders niet zo zou reageren.

24 januari 2022 om 11:47

Hey Jeroentje, kan je in die glazen bol van je ook zien wat het almachtige, superieure Ajax de komende jaren gaat winnen? Gaan ze de CL winnen en hoe vaak gaan ze de Eredivisie winnen de komende jaren?

En ik veronderstel dat je dan met bv de wedstrijd Chelsea - Ajax ook geen enkel probleem had met de scheidsrechterlijke beslissingen? Of is het dan geen 'calimeroooo' gedrag?

Ppfff het dedain van sommige Ajax supporters op dit forum begint ronduit storend te worden (en dat zeg ik als Ajax supporter). Alsof de evenaar door Amsterdam loopt...

24 januari 2022 om 11:53

Isco, het ging mij ook niet zozeer om het artikel, want dat is oud nieuws en er is allang bekend dat er geen onderzoek ingesteld gaat worden. Maar dat is meteen een manke van vz, die gooien liever oude artikelen nog een keer naar boven dan dat ze fact-checken.

Ik zie iedereen hierboven over Xhaka als kaartenpakker praten, dat is hij ook, een notoire zelfs, echter is er zeker een bepaalde vorm van voorkeur/afkeur omdat bij vergelijkbare overtredingen Xhaka een kaart krijgt en een andere speler niet. Dat is imo niet Calimero, want het gaat mij om de speler en niet Arsenal. Jeroentje is in korte tijd uitgegroeid tot een fan van mij omdat ie niet tegen mijn reacties kan. Helemaal zijn probleem, maar ik heb dan liever niet dat hij mij er ook nog eens mee lastig valt.

24 januari 2022 om 12:09

Oke oke, zelf had ik nog niet gehoord dat er geen onderzoek ingesteld gaat worden, maar vind ik best wel bijzonder eigenlijk. Vind dit wel een onderzoek waard.

En wat betreft het kaarten pakken. Vind het oprecht wel meevallen eigenlijk. Hij pakt vooral domme kaarten, zoals dit incident. Daarom blijft zijn naam denk ik snel hangen bij mensen.

Dat laatste kan ik me vanuit jou wel voorstellen. Als je dan iets plaatst, krijg je 8 vd 10 keer een reactie vanuit hem zeker? Dan zou ik er ook moe van worden. Ik had ook een tijdje zo iemand. Die probeerde me steeds te verleiden tot een discussie die we 6 maanden daarvoor hadden en reageerde eigenlijk nooit op het artikel zelf , alleen maar als ik iets zei.. Dus ik snap je dan wel!

24 januari 2022 om 12:14

Je hebt duidelijke gele en rode kaarten; maar de meeste zijn altijd momenten dat je hem wel/niet kan geven. Maar wanneer je elke wedstrijd 5 overtredingen maakt die mogelijk geel op kunnen leveren is de kans groter dat 1 van die keren geel krijgt. Bovendien krijg je op den duur een reputatie, dat zeker. Scheidsrechters zijn ook mensen. Maar ook die reputatie krijg je door je manier van spelen. Natuurlijk zijn er honderden momenten naar voor te halen dat iemand geel had moeten krijgen en het niet kreeg; of dat geel misschien net te zwaar gestraft is. Maar wanneer je naar de speelstijl van Xhaka kijkt kun je je toch niet verbazen dat hij veel kaarten pakt. En ook hij heeft regelmatig momenten gehad , dat hij geel had kunnen krijgen en het niet kreeg.

24 januari 2022 om 12:20

@thenry_228,

Nee helaas kan ik dat niet zien door mijn glazen bol.

De wedstrijd van Chelsea tegen Ajax was heel anders, daar is onreglementair gehandeld, daar deed de scheidsrechter dingen die volgens het boekje nooit hadden gemogen, dus heeft er totaal niets mee te maken.

En boeit me oprecht helemaal niets dat jij je eraan stoort, ik geef mijn mening, en ik geef een mening op andere mensen hun mening. precies wat jij ook doet

24 januari 2022 om 12:22

@samcro,

Dat ik niet tegen jou reacties kan is helemaal aan jezelf te danken. Met alleen berichten waar je de zieligheid van Arsenal en zijn spelers naar voren haalt, want ze worden altijd benadeeld door de scheids of door de bond als ik jou berichten moet geloven.

Gouden tip, als mijn reacties je niet bevallen, kun je mijn profiel blokkeren, dan hoef je ze ook niet te lezen

24 januari 2022 om 12:25

@isco,

dit is pas de tweede keer dat ik op hem reageer, maar ook 2 van de 2 keer is het dat hij verteld hoe zielig Arsenal is, want iedereen is tegen Arsenal, waarschijnlijk zelfs Queen Elizabeth.

Ik snap dat je gefrustreerd bent als het bij je club niet loopt, dat ben ik ook wel eens, en reageer dan ook wel eens, maar om dat te blijven zeggen en blijven roepen, word ik een beetje moe van.

24 januari 2022 om 12:28

Ahmed, daarom geef ik ook een aantal keer aan dat Xhaka een kaartenpakker is en een rep heeft bij de scheidsrechters. Alleen constateer ik dat vergelijkbare overtredingen bij hem vaker in het nadeel vallen dan bij andere spelers. Hij heeft zeker momenten gehad dat hij weer een domme overtreding maakte en ermee weg kwam, maar die wegen niet op tegen de andere momenten. Als een speler in een duel met Xhaka in de 16 gaat liggen is het 9 vd 10 keer een pingel, dan gaan ze bij wijze van spreken niet eens naar het scherm om te kijken of ze het goed gezien hebben. Die reputatie heeft hij natuurlijk aan zichzelf te danken, maar het is niet eerlijk om daar vanuit te blijven gaan.

24 januari 2022 om 12:30

jeroentje, blijven zeggen en blijven roepen maar het is pas de 2e keer dat je op me reageert en pas de 2e keer dat ik het vertel. Wat klopt hier niet?

Je bent aan het overdrijven met je Queen en kunt beter stoppen want je bent overduidelijk niet op de hoogte van alle dingen waar ik op doel en wilt graag iemand irriteren door hem Calimero te noemen.

PS. Ik zeg nergens dat iedereen tegen Arsenal is, dat maak jij ervan in een poging meer goedkeuring van anderen te krijgen. Het is absurd om te zien hoeveel mensen hier woorden bij anderen in de mond leggen. Kan je niet lezen of is het bewust?

24 januari 2022 om 12:35

@samcro,

Je hebt deze dingen al vaker verteld, maar ik reageerde toen niet.

Nee ik wil je niet irriteren, ik wil gewoon reacties van je lezen die terecht zijn, Ik heb je in het verleden op bepaalde topics ook wel goede reacties zien plaatsen, maar zodra het over Arsenal gaat, is het weer raak. Dan komt inderdaad de Calimero in je naar boven en is het alleen maar "ze worden benadeeld".
Wat denk jij, dat heel de bond tegen Arsenal is, elke scheids, elke VAR ?

Vind dat zo'n ozin...

24 januari 2022 om 12:37

@jeroentje: maar hoe kan je dan zo zeker dat Arsenal de komende 10 jaar niets gaat winnen, behoudens een verdwaalde beker?

Tuurlijk was die wedstrijd 'helemaal' anders, had niets anders verwacht:-) Riekt wel naar 'calimerooo' gedrag, als je het mij vraagt.

24 januari 2022 om 12:39

Isco, zo heb ik ook nog iemand die mij al jaren confronteert met uitspraken die ik eerder gedaan heb, alsof ik dan daar iets mee moet... Gaat ook nooit over het artikel, maar enkel op mij persoonlijk gespeeld en over iets dat ik eerder gezegd heb. Als ik dan iets terug zeg over zijn vervelende gedrag komt ie altijd met een reactie als 'laten we het over voetbal blijven hebben en niet op de man spelen'. Hilarisch, niet te doen.

24 januari 2022 om 12:40

jeroentje, laten we maar ophouden want jij hebt je kleur over mij al bepaald. Bedankt voor je mening, ik laat het hier wel bij.

PS. Je kunt reacties van anderen niet onzichtbaar maken, trust me I tried.

24 januari 2022 om 13:11

@thenry,

Omdat Arsenal gewoon geen goede selectie heeft, komen gewoon tekort, slechte scouting, slecht aankoopbeleid.

Waarom is dat volgens jou calimero gedrag? Er zit verschil in iets beoordelen, of iets niet volgens de regels doen.

Een gele kaart kun je beoordelen, maar je kunt niet een rode kaart geven en in diezelfde aanval ook een penalty, dat staat gewoon in het reglement.

24 januari 2022 om 13:16

@samcro,

Nogmaals, je hebt ook heel veel reacties die ik wel waardeer, dus dat ik je kleur al hebt bepaald is onzin. Heb ook positieve reacties gegeven op meningen van jou, maar zodra het over Arsenal gaat, vind ik het vrij irritant inderdaad.

Misschien voor voetbalzone wel nuttig om een functie te maken om reacties van bepaalde mensen uit te kunnen schakelen, kunnen we voortaan de trolls gewoon negeren.

24 januari 2022 om 13:44

Jeroentje

Piep piep piep piep calimeroooooo

En bedankt voor je glazen bol inzicht over Arsenal, zo weet ik alvast dat ik de komende 10 jaar geen hoop moet koesteren.

24 januari 2022 om 13:51

@thenry,

bedankt voor je prachtige inbreng zonder enige onderbouwing.
Jij vind een beoordeling voor geel hetzelfde als bijvoorbeeld gewoon niet fluiten als er iemand 5 meter buitenspel staat ?!

Haha lach me rot om types als jij, proberen een discussie aan te gaan, niet met onderbouwingen komen, gewoon lukraak wat roepen.

Graag gedaan trouwens, maar mag hopen dat je dit zelf ook wel kon bedenken

24 januari 2022 om 14:49

@j3ro3ntj33__

Niet om het een of ander hoor, maar als je jouw eigen reacties terugleest, vindt jij dan ook niet dat je zelf overdreven uit de hoek komt? Je komt hier als een stier op een rode lap reageren over Calimero gedrag etc. Zelf doe je toch niet veel anders? Zelf kledder je ook maar wat neer omdat jij je eraan ergert.. En zelf roep je ook maar wat over prijzen in de toekomst e.d.

Het boeit mij verder vrij weinig hoor, maar dat viel mij gewoon op. Zie het hier overigens wel vaker, mensen die elkaar van alles betichten maar ondertussen zelf precies hetzelfde doen.

Dat de hele bond etc. tegen 1 club is ben ik het ook niet mee eens. Maar dat sommigen eerder kaarten krijgen dan anderen is absoluut niet een gekke constatering. Dat Xhaka 8 van de 10 kaarten terecht krijgt, neemt nog niet weg dat er ook 2 van de 10 gevallen zullen zijn dat hij onterecht een kaart krijgt. Dan is dat toch wel relevant?

Dan kun jij wel op alles ''Calimero-gedrag'' plakken, maar het is gewoon een legitieme constatering.

24 januari 2022 om 15:25

@jackieboy,

Waar zie je mij calimero gedrag vertonen?

Daarbij,

Als hij 5 kaarten pakt, waarvan 1 onterecht dan is dat 20 % onterecht.

Andere spelers pakken er 2 waarvan 1 onterecht. is 50%

Als je jezelf wat vaker in die situaties brengt, dan kun je ook verwachten dat je hem eerder een keer onterecht krijgt. Logisch toch ?!

Suarez ging ook vaak liggen om niks, en kreeg daarom ook vaak iets niet mee terwijl het wel wat was, is toch gewoon logisch.
Philipp Lahm, kreeg nooit rood, dus ook nooit onterecht,
Benzema kreeg nooit rood, dus ook nooit onterecht.

24 januari 2022 om 16:02

Dat krijg je als een speler zoveel kaarten pakt. De scheidsrechters weten hem inmiddels wel te vinden. Die bias is er niet voor niets.

24 januari 2022 om 16:29

Veel te makkelijk gezegd, spelers maken hier ook gebruik van als ze met hem in de 16 in duel komen.

Mocht ik zoveel geld hebben zou ik ook op Xhaka geel zetten want dat is easy money.

Xhaka pakt natuurlijk veel geel.
Maar om zo'n bedrag te gokken op een gele kaart, en daar nog geen 5 keer je inzet uit te halen is natuurlijk wel verdacht.

24 januari 2022 om 16:04

Totdat je bedenkt dat deze man zijn hele prof carriere al gemiddeld een gele kaart pakt in minder dan 4 wedstrijden. Dan is 5 keer uitbetalen veel te noemen.

Misschien moeten ze eens kappen om dat soort spotfixing (wat mij betreft alle vormen van gokken) aan banden te leggen. Het werkt omkoping in de hand en voor de gokkers kan het (net als roken) een serieuze verslaving met zich meebrengen. Ik erger me ook een ongeluk aan het verheerlijken ervan op radio, tv en (bijvoorbeeld) deze site. Koning toto en noem-maar-op. En maar promoten. Ik vind het niks.

24 januari 2022 om 11:33

Exact, onderzoek naar betrokkenheid van spelers is niet oplossing van het probleem. Als je kunt gokken op welke minuut er een ingooi plaatsvindt bijvoorbeeld, dan wekt dat vermoedens over betrokkenheid van spelers, maar het is met name absurd dat je er überhaupt geld op in kunt zetten.

24 januari 2022 om 12:07

Het wordt helemaal verheerlijkt de laatste tijd lijkt het wel.

24 januari 2022 om 12:35

Sportbets zitten in de lift inderdaad. Maar dit kennen we al wel langer van de algemene loterijen, die hebben een flinke vinger in de pap bij overheden en koppelen zich aan goede doelen om zogenaamd maatschappelijk belang te dienen. Bekende Nederlanders lenen zich voor promotie ervan, wat je nu ook ziet bij Sportbets (wesley Sneijder bv). Het rechtstreeks koppelen van deze wedkantoren met (ex)sporters en voetbalorganisaties is zeer kwalijk. Die twee werelden moeten volledig los van elkaar staan. Zoals Arsenal Sportsbet.io als sponsor heeft, hoe hebben ze het ooit verzonnen om dit toe te staan?

Wederom het falen van FIFA en UEFA trouwens. UEFA EL wordt zelfs gesponsord door Bwin.

Dan is Xhaka nog dommer dan gedacht (mits waar natuurlijk).

24 januari 2022 om 11:49

Xhaka, dom? Waar heb je het over?

24 januari 2022 om 12:27

Wat is het vergelijkingspunt? Vergeleken met een appelsien, is Xhaka best snugger. Vergelijk je hem met om het even welk wezen met een hartslag, tsja.

24 januari 2022 om 12:32

Haha, nice one Bon Jovi

En als er 5 miljoen aan verdiend zou worden had de wedkantoor Xhaka een enorme geldbedrag gegeven om geen kaart te krijgen.

Ik kan me dit haast niet voorstellen. De gokkers maken een winst van ruim 200.000 euro, daarvan zou dan iets van 50.000 euro naar Xhaka gaan. Waarom zou hij voor 50.000 euro het risico nemen om voor zijn leven geschorst te worden, terwijl hij iedere maand een astronomisch bedrag krijgt bijgeschreven?

24 januari 2022 om 11:45

Kan voor een vriendje zijn.

Waarom sta je toe dat iemand meer dan 50000 pond inzet op een gele kaart en ga je daarna huilen wanneer hij wint. Wanneer hij geen geel had, gaat degene die inzet toch ook niet klagen dat de speler is omgekocht door de gokinstantie om geen geel te pakken.

Verder kan ik me niet voorstellen dat dit omkoping betreft. Degene die de 50000 pond inzette heeft 250.000 pond winst. Stel dat hij de gehele winst aan Xhaka beloofd heeft dan nog is het maar een relatief klein bedrag voor de speler om je hele carrière voor op het spel te zetten.

24 januari 2022 om 12:13

Je snapt toch wel dat de situatie ietwat verdacht is? Dan is het logisch dat er onderzoek gedaan wordt. Als iemand zou valsspelen tegen jou om geld afhandig te nemen, zou je dat ook dan maar klakkeloos vertrouwen en accepteren dat men gewoon kan valsspelen.

En dan heb ik het nog niet eens over het feit dat het strafbaar is.

24 januari 2022 om 14:54

Maar buiten dat Isco24, als de bet letterlijk alleen Xhaka + geel pakken zou zijn (want dat is het enige dat wij weten), dan is de bettingsite toch gewoon zelf heel raar bezig? Want wie gaat er in hemelsnaam een dergelijke quotering op Xhaka + geel zetten? Ik snap het oprecht niet...

Of hier wordt gewoon weer heel veel op één hoop gegooid en ging het om een bet met meerdere aspecten, waarvan Xhaka pakt geel één was, en dat daarom de winst zo hoog is. Dat lijkt mij waarschijnlijker overigens. In dat geval lijkt het mij heel raar om direct naar matchfixing over te gaan, omdat zoals gezegd het niet heel gek is dat Xhaka geel pakt. En ook het tijdrekken bij een 4-1 voorsprong aan het einde van een wedstrijd hoeft niet heel gek te zijn, als je juist een goede fase van de tegenstander zou willen doorbreken bijvoorbeeld of even rust creëeren (niet dat het slim is).

Het wordt tijd dat er gewoon niet meer gewed kan worden op dit soort evenementen. Deze sporters zijn niet om te kopen voor een paar centen, maar het zou me niks verbazen dat ze bedreigd worden indien ze niet mee werken, wat een verziekte wereld is het eigenlijk ook.

Het wedden an sich op details van wedstrijden is geen spotfixing VZ…. Dat wordt het pas als je voetballers steekpenningen toespeelt om iets voor je te doen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Arsenal

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Liverpool9268
3.Chelsea7443
5.Arsenal6913
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
B. SakaAanvaller3811
M. ØdegaardMiddenvelder367
E. Smith RoweMiddenvelder3310
A. RamsdaleKeeper340
A. LacazetteAanvaller304
Gabriel MartinelliAanvaller296
Voor de complete selectie: Clubpagina Arsenal.

23 fans
Middenvelder, 29 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 21 mei
Manchester United moet 25 miljoen euro op tafel leggen om Sergiño Dest over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren