Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Arsenal spekt de clubkas met 25 miljoen euro: Arteta ziet basisspeler gaan

Laatste update:

Granit Xhaka gaat Arsenal verlaten voor Bayer Leverkusen, zo meldt transfermarktexpert Fabrizio Romano donderdagmiddag op Twitter. De dertigjarige middenvelder tekent voor vijf seizoenen bij zijn nieuwe werkgever, die 25 miljoen euro overmaakt naar the Gunners. Xhaka was in het afgelopen seizoen nog een reguliere basisspeler bij Arsenal, maar nu de komst van Declan Rice nadert heeft manager Mikel Arteta groen licht gegeven voor zijn uittocht.

De verwachting is dat beide clubs de transfer op korte termijn wereldkundig maken. Volgens Romano heeft Xhaka zijn handtekening inmiddels al gezet. De ervaren controleur stond sinds juli 2016 onder contract in Londen, toen Arsenal 45 miljoen euro betaalde aan Borussia Mönchengladbach. Nu keert Xhaka dus terug naar het land waar the Gunners hem gescout hebben. Ook bij Leverkusen lijkt de 115-voudig international van Zwitserland te gaan voor een lang dienstverband.

Xhaka speelde in totaal 297 wedstrijden voor Arsenal, waarin hij goed was voor 23 doelpunten en 29 assists. De linkspoot won in Engeland tweemaal de FA Cup (2017 en 2020) en wist daarnaast twee keer beslag te leggen op de Community Shield (2018 en 2021). Hoewel Xhaka regelmatig kon rekenen op kritiek vanuit de Arsenal-aanhang, was hij onder vele managers een gewaardeerde kracht in het Emirates Stadium. Nu trekt hij de deur na zeven seizoenen achter zich dicht.

Contractnieuws
Romano heeft donderdag ook nog anders nieuws over Arsenal te melden: sterkhouder William Saliba gaat zijn tot medio 2024 lopende contract verlengen in de Engelse hoofdstad. Daardoor gaat hij zich voor vier extra seizoenen verbinden aan de nummer twee van het afgelopen Premier League-seizoen. Het is wachten op de bevestiging vanuit Arsenal, dat donderdag eerst een andere contractverlenging wereldkundig maakte: voormalig Feyenoord-huurling Reiss Nelson heeft zijn aflopende contract met vier jaar verlengd. Daardoor gaat de 23-jarige Londenaar zijn 15de jaar als Gunner in.

Is het logisch dat Arsenal afscheid neemt van Xhaka?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Heeft zich toch bijzonder goed terug geknokt bij Arsenal, dat zegt wel wat over iemand. Nu op zijn 30e nog een mooie stap gemaakt, trapje lager weliswaar. Ouderwets het spel verdelen en bij de vedettes horen in de subtop van de Bundesliga, het kan ook slechter.

6 juli 2023 om 16:56

En op zijn leeftijd krijgt hij een vijfjarig contract. Dat is netjes onderhandelt van hem. Gaat financieel op vooruit op de langere termijn.

6 juli 2023 om 16:57

Het spel van vorig seizoen pastte gewoon veel beter bij hem. Vaker rond de 16 en in de 16 opduiken. Bracht hem gelijk meer goals en assists. Eerder als controleur en verdedigende middenvelder gebruikt maar dat was niet helemaal zijn ding

6 juli 2023 om 18:03

Niet helemaal mee eens. Als cvm niet goed genoeg, veel te lomp en dom met momenten. In deze rol was hij beter, maar rond de 16 is hij niet zo geweldig. Denk dat hij het beste is als hij naast een cvm staat en evemgoed het spel kan verdelen. Maar goed, top seizoen gehad en zich enorm goed teruggeknokt. Jammer dat ie gaat.

8 juli 2023 om 23:59

Vind hem daar best goed hoor, heeft een goed hard schot, dook vaak goed op in de 16 en met het hoofd ook nog redelijk.

6 juli 2023 om 17:51

Combinatie van hierboven genoemde zaken. Arsenal wilde hem maar met 1 jaar verlengen, Xhaka z’n familie wil graag terug naar Duitsland, bij Leverkusen krijgt hij een 5-jarig contract. Daarnaast is hij bij Leverkusen onbetwist basisspeler en bij Arsenal was dat nog maar de vraag. Heeft zich enorm goed herpakt met name afgelopen seizoen maar ook het seizoen daarvoor al. Toch mooi dat hij op deze manier weggaat want dat heeft er lange tijd anders uit gezien. Ook voor Arsenal is 25m voor een speler van 30 met een kortlopend contract, echt een mooie deal.

Wat is de reden dat Arsenal hem eigenlijk verkoopt? Is met zijn agressie en fysieke kracht toch een prima optie om erbij te hebben?

6 juli 2023 om 16:57

Xhaka en zijn familie willen terug naar Duitsland. Volgens mij wou hij alleen blijven bij een 5 jarig contract, iets wat Arsenal hem logischerwijs niet wou geven.

6 juli 2023 om 16:57

Ik vind het op dit moment ook apart. Vond dit veel logischer in de tijd dat hij de aanvoerders band weggooide en totaal niet lekker zat bij de supporters. Maar heeft dit seizoen erg goed gespeeld en altijd een basisplaats gehad als ik mij niet vergis.

6 juli 2023 om 16:58

Xhaka wilde zelf vertrekken.

6 juli 2023 om 16:59

Wilde zelf graag weg, naar verluidt vanwege de wens van zijn vrouw die graag hun kind gezamelijk in Duitsland op wil voeden.

6 juli 2023 om 17:00

Hij en zijn gezin willen zelf terug, wat dichterbij huis.

6 juli 2023 om 17:29

Omdat Arsenal Rice gaat kopen voor 120 miljoen en Xhaka gewoon heel inconsistent is geweest afgelopen jaren. Hij heeft zich nu teruggeknokt maar je kan hem beter wegdoen voor een mooi bedrag, salaris afstrepen en vervangen door een betere nu het nog kan

6 juli 2023 om 17:44

Naar mijn idee is dat dan ook alles wat hij echt heeft, agressie en vechtlust. Op voetballende vlak zijn er zo veel betere spelers op de markt

6 juli 2023 om 17:44

Hij wilde zelf graag weg

6 juli 2023 om 21:02

Dat heet doorselecteren! Als je het mij vraagt had dit allang moeten gebeuren. Is vorige seizoen welliswaar boven zijn niveau uitgestegen, maar pas in zijn laatste seizoen heeft hij dat op mentaliteit en vertrouwen van de manager laten zien. Echter zie ik Arsenal met het geweld van City geen prijzen pakken met Xhaka als basis speler daar komt hij gewoon simpelweg kwaliteit tekort voor.

Goede voetballer maar deed ook vaak domme dingen. Veel domme kaarten gepakt en anfield wakker maken bij een 2-0 voorsprong.

6 juli 2023 om 16:58

Mensen hebben het geanylseerd het ''wakker'' maken van Anfield en dat klopte niet. Het was nog muisstil na zijn opstootje. Pas bij het doelpunt begon het publiek op Anfield achter het team te staan.

6 juli 2023 om 19:17

Onzin, het was weer een ouderwets kortsluitingsmoment van xhaka helaas. Hij maakte anfield absoluut wakker

6 juli 2023 om 19:21

Het wordt groter gemaakt dan het is. Waar hebben we het over? Wakker maken van Anfield. Ik beschouw dat helemaal niet het keerpunt voor Liverpool. Lag meer aan het kwaliteit van Arsenal.
Kijk de beelden maar terug en het was geen kortsluiting van hem. Hij mag zich verdedigen na het duwen van Trent.

6 juli 2023 om 20:25

Dan verschillen we daarin van mening. In mijn optiek werd t vanaf dat moment plots weer een wedstrijd. Of t anders anders was gelopen zullen we nooit weten. En ach, dan hadden we nog 3 punten tekort gekomen

25 miljoen voor Xhaka is een mooi bedrag. Was niet altijd onomstreden maar speelde afgelopen seizoen echt wel sterk. Voor hem een mooie stap naar Leverkusen.

Daarnaast geweldig nieuws dat Saliba zijn contract met 4 jaar gaat verlengen! Dat zal, samen met Saka/ode/jesus/rice/ramsdale, toch eens van de steunpilaren zijn.

Arsenal is goed werk aan het leveren:-)

Vraag me af hoe lang het zal duren voordat de laatste speler dat onder Wenger speelde vertrekt bij Arsenal. Geweldige persoonlijkheid en ik ga hem missen.

6 juli 2023 om 17:38

De laatste drie zijn Holding, Nketiah en Elneny. Alle andere spelers onder Wenger zijn al weg als Xhaka nu weg gaat.

6 juli 2023 om 17:43

Je vergeet Nelson. Nelson tekende een nieuw vierjarig contract. Gaat nog even duren voordat Wenger's invloed helemaal weg is bij de selectie.

6 juli 2023 om 19:19

3 augustus word wenger z'n standbeeld onthuld. Eindelijk, de man heeft ons groot gemaakt

6 juli 2023 om 20:53

Ben blij met zijn standbeeld inderdaad. Grotendeels door hem of helemaal fan geworden van Arsenal.
♪ One Arsene Wenger, There's only one Arsene Wenger ♪

6 juli 2023 om 21:21

Hier nog 1. Door hem en Bergkamp, en de eerste x dat ik op Highbury was in 98 helemaal verzot geraakt aan Arsenal

Strijder, wens hem veel succes bij zijn nieuwe club en bedankt voor bewezen diensten. Geweldig persoon, mentaal oersterk. Bedankt Granit. We got....

6 juli 2023 om 17:28

SUPER MIK ARTETA!

Een begrijpelijke transfer, als Arsenal de volgende stap wilt zetten dan moet er een betere speler worden aangetrokken. Toch wel apart dat Arsenal zo vroeg ruim 250 miljoen heeft geïnvesteerd. De afgelopen jaren zijn de verliezen tot een recordhoogte opgelopen en ze hebben jaren geen CL gespeeld en transferinkomsten waren laag. Leven duidelijk naast hun budget en nemen veel risico.

6 juli 2023 om 17:46

@el Fenomeno, Arsenal heeft van alle grotere clubs in Engeland, by far de laagste salaris huishouding. Scheel echt tientallen miljoenen per jaar, iets was ze nu in de selectie steken.

6 juli 2023 om 17:46

Waarom lees je niet eerst over Arsenal financiën voordat je een reactie plaatst? Arsenal heeft veel kunnen inkopen omdat de salarishuis erg laag was door de vele jonge spelers die gehaald waren en vedettes zoals Lacazette, Ozil en Aubemayang vertrok. Daarnaast heeft Arsenal een goedkopere hypotheek afgesloten voor het stadion door de eigenaar en de lening van de overheid vanwege Covid is ook opnieuw herfinanciert door de eigenaar.
Daardoor kopen ze nu veel spelers.

6 juli 2023 om 17:53

Je vergeet even de minimaal honderd miljoen salaris die zij besparen tov de concurrentie elk jaar. Tel daarbij op dat Arsenal een enorme fanbase heeft met ook dure tickets. Stadion is afbetaald. Nu weer CL gehaald en er gaat nog best wat bijkomen qua verkopen. Xhaka en Mari zijn al verkocht. Balogun, Holding, Cedric en Pepe gaan vertrekken hoogstwaarschijnlijk. En dan heb je nog Partey en Tierney die wellicht ook nog weggaan. Xhaka en Mari is al 35m. Balogun mag niet weg onder de 50m als je de meest recente updates moet geloven. Tierney zal een binnenlandse transfer zijn dus die gaat zeker niet weg voor onder de 35-40m. Partey mag ook niet weg voor minder dan 35m.

6 juli 2023 om 18:31

Vooral apart dat mensen zonder feitenkennis dit blijven roepen. Lees je in, hoef je ook niet zoveel te typen. Maar begrijpelijk dat het nu over deze boeg gegooid wordt, er blijven weinig dingen over om kritiek op te hebben voor de misgunners.

6 juli 2023 om 18:34

Ah de zoveelste ongefundeerde, niet onderbouwde, onderbuik-reactie van El Fenomeno. Op naar de volgende!

Heb altijd genoten van Xhaka. Heeft veel criticasters gekend. Maar bracht altijd vuur en strijd.ging ook altijd fel de duels aan.
Soms wat lompe overtredingen en kaarten gepakt maar heeft niet iedere club dat? Zie Casemiro bij Man United en Ramos bij Real Madrid.
Zijn rol laatste seizoen past vele malen beter bij hem en ik vond hem ook nog vrij technisch in het vijandelijke strafschop gebied.

Mag dan nu overbodig raken maar vergeten zal ik hem nooit. Zal voor mij toch bij de betere spelers wat ik in een Arsenal shirt heb gezien gaan horen dan bij de one season flies

Zo goed als hij vaak bij Zwitserland was, zo slecht was hij vaak bij Arsenal. Voor Leverkusen natuurlijk wel een aanwinst.

7 juli 2023 om 11:22

Zwaar overdreven Bruine Kevin. Xhaka is nooit mijn favoriete speler geweest en op bepaalde momenten ook een bron van ergenis, maar hij is altijd wel een gewaardeerde kracht geweest. Hij was dan absoluut ook niet ''zo slecht was hij vaak bij Arsenal''. En zeker de afgelopen 2 seizoenen is hij een bepalende kracht geweest. Met als hoogtepunt dit seizoen waarin hij 'gewoon' 7 goals en 7 assists had in de Premier League. Dat zijn gewoon goede stats voor een middenvelder van wie het niet de primaire taak is om bij doelpunten betrokken te zijn.

Om kampioen te worden heb je inderdaad een upgrade op Xhaka nodig voor de basis 11. Maar van mij had hij absoluut niet weg gehoeven. Arsenal wilde hem ook houden, maar hij wou zelf weg. Dat kun je hem dan ook gunnen.

Xhaka heeft veel ups en downs gehad in zijn jaren bij Arsenal. Afgelopen jaar was voor mijn gevoel misschien zelfs zijn beste, wel jammer dat hij het niet heeft kunnen afsluiten met een landstitel want dat had ik hem wel echt gegund na al die haat.

Xhaka, Grimaldo en Hofmann zijn toch wel goeie aankopen van Bayer. Hopelijk kunnen ze lang mee doen volgend jaar om de titel. Goed elftal hebben ze zekers in ieder geval.

Hradecky
Frimpong
Tapsoba/Tah
Hincapie
Grimaldo
Xhaka
Palacios
Hofmann
Wirtz
Diaby
Schick
6 juli 2023 om 21:58

Hofmann van gladbach bedoel je? Was die transfervrij of gekocht ?

6 juli 2023 om 22:14

Ja van Gladbach 10 miljoen, Grimaldo was wel transfervrij.

7 juli 2023 om 11:17

Denk je dat ook al die spelers blijven dan Derkaiser123? Is een erg mooi elftal zoals jij de opstelling hebt neergezet inderdaad! Alleen ik vraag mij dus af of dit bij elkaar blijft. Frimpong staat overduidelijk in de belangstelling. Tapsoba is interesse in. Diaby is interesse in. En voor een mega talent als Wirtz is natuurlijk altijd interesse.

Heeft Bayer daar al vervangers voor op het oog? Zijn daar al geruchten over de targets voor bijvoorbeeld die posities? Het zou namelijk jammer zijn als je nu met Xhaka, Grimaldo en Hofmann extra kwaliteit voor de basis koopt, maar dat je dan met Frimpong, Tapsoba en Diaby bijvoorbeeld weer net zoveel kwaliteit verliest.

Vaak lopen klagen op hem maar gaat toch wel als een soort van held weg bij ons.

Laatste 2 seizoenen van hem waren heel goed dankzij de nieuwe positie waarin hij mocht spelen.

Jammer dat hij dan niet met ons de Champions League ingaat.

COYG!

Hoger bedrag dan dat tijdens de eerdere geruchten werd genoemd. Dat was toen 18 miljoen. Blijkbaar 25 miljoen. Vind ik een faire prijs voor Xhaka. Qua type speler is het nooit mijn favoriete speler geweest, maar qua persoonlijkheid is het altijd een topper voor de club geweest. Daarom vind ik het ook nog jammer dat hij gaat. Voor het niveau dat wij willen bereiken als club ben ik wel van mening dat hij geen basisspeler meer moest zijn. Alleen als squad player was hij ruimschoots goed genoeg in mijn optiek. Een leider op en buiten het veld. Iemand met een top mentaliteit die altijd alles heeft gegeven voor de club, ondanks een slechte periode met o.a. de fans. Als je interviews met hem bekijkt, met name dat interview over hoe hij die slechte periode heeft beleefd, dan zie je ook dat het echt een top gozer is. Down to earth, eerlijk en vooral trots om voor Arsenal te spelen! Ik denk ook dat hij daarmee een goede bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkeling van onze jonge spelers. Op en top professional!

Jammer dat hij gaat, maar mooi dat hij met opgeheven hoofd en door de voordeur kan vertrekken! Hopelijk beleeft hij met Leverkusen nog mooie successen, dat is hem zeker gegund.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren