‘Bij Feyenoord hebben ze Berghuis verziekt en in de watten gelegd’

Vrijdag, 3 september 2021 om 09:49Rian Rosendaal • Laatste update: 11:02

Willem van Hanegem lijkt nu al twijfels te hebben over de keuze van Steven Berghuis voor Ajax. De vleugelaanvaller leek onaantastbaar te zijn bij Feyenoord, maar sinds zijn veelbesproken overstap naar Amsterdam lijkt alles anders voor de buitenspeler. Van Hanegem durft zelfs te stellen dat Berghuis in zijn Feyenoord-periode 'helemaal is verziekt'. De voormalig trainer moet nog maar zien of de Oranje-international bij Ajax een vaste plaats weet te veroveren.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

97 reacties (laatste reactie door nicomos)

Het zou ook een devaluatie zijn van Willem's eigen cluppie: De absolute sterspeler die op de bank beland bij de grote rivaal.
Voor Ajax wel een gok waard. Hij was ongeveer net zo duur als Klaiber, wisselgeld in Amsterdam.

3 september 2021 om 10:29

Als Feyenoord dit jaar gewoon presteert naar behoren valt die devaluatie anders wel mee. Dan is de theorie dat Feyenoord beter af is zonder Berghuis gestaafd.

3 september 2021 om 10:54

JA of de theorie Feyenoord is beter af zonder Dick Advocaat. Zijn natuurlijk wat teveel dingen veranderd bij Feyenoord om dat alleen aan Berghuis te kunnen ophangen.

3 september 2021 om 10:57

Dick, Berghuis, het soort spelers dat we aantrokken. Ik ben nooit fan geweest van zogenaamde one man teams, en dat waren we best wel met Berghuis.

3 september 2021 om 11:02

Volgens mij hebben ze 6 of 7 nieuwe spelers gehaald die in de basis kunnen spelen, als Feyenoord goed presteerd zal dat er toch ook wel iets mee te maken hebben.
Sowieso moet Feyenoord eigenlijk gewoon derde worden als je ziet wie er bij AZ allemaal weg zijn.

3 september 2021 om 11:05

Maar was dat de schuld van Berghuis, of was dat omdat de rest zo matig was?

3 september 2021 om 11:07

Er hoeft niet altijd een schuldige te zijn, simpelweg samenloop van omstandigheden. Alleen is het niet ideaal voor de lange termijn en dat wil je niet als topclub zijnde, want op 1 man bouwen is een korte termijn visie.

3 september 2021 om 12:36

Berghuis is gewoon een leuke eredivisie speler. Missen doe ik hem niet

3 september 2021 om 13:38

In tegenstelling tot de internationale wereldtop die er nu rondloopt?

3 september 2021 om 13:50

Het aantrekken van Til, Jahanbakhsh, Pedersen, Trauner, Aursnes en de rest speelt daarin geen rol? Het vertrek van Berghuis is gewoon een aderlating voor Feyenoord. Vind het zo onnodig dat supporters nu maar wat graag anders willen doen geloven. Zonder Berghuis hadden ze de afgelopen jaren niet eens Europees gespeeld.

3 september 2021 om 13:59

Tuurlijk was hij enorm belangrijk. Hik droeg het team. Maar nu betekent zijn verkoop het aantrekken van Trauner, till, Pedersen, aursnes en het verlengen van bijlow en Geertruida. En de vervanger in de vorm van jahanbaks zorgt er wel voor dat in totaal Feyenoord er op vooruit is gegaan. Dus ja, ik lig er niet wakker van. Hoe belangrijk hij ook was

4 september 2021 om 08:16

klopt en was Europees totaal geen meerwaarde

3 september 2021 om 10:30

Je vergeet alleen zijn 4-jarig contract met een salaris van 4 miljoen per jaar. Als hij niet presteert raak je hem niet meer kwijt. Dat is een bijhoorlijke kostenpost.

3 september 2021 om 10:49

@origineel

Ben ik sowieso een beetje klaar mee bij Ajax. Spelers krijgen miljoenen toegeschoven, hierdoor willen andere spelers ook miljoenen. Nous wil gewoon meer centen en hij heeft nog gelijk ook. Itt berghuis laat Nous het wel al voor langere tijd zien, Ff geblesseerd geweest, maar loopt alweer te vlammen. Maar nee de topcontracten gaan naar Haller, Tadic, Klaassen Blind en Berghuis. Alleen Tadic heeft er momenteel recht op en blind was ook heel logisch, maar verder. Wat een onzin. Zelfs Labyad raken we niet kwijt omdat hij zo lekker centen pakt bij Ajax.

Misschien topsalarissen ook eens vol gooien met speelminuten. Dus een mega laag basissalaris voor echt iedereen en dat volproppen met prestatiebonussen en speelminuten. Zijn dure bankzitters zo pleite als ze niet aan spelen toekomen.

3 september 2021 om 11:02

@ninjakai

Als jij een laag basis salaris gaat doen en op speelminuten ga uitbetalen dan heb jij geen selectie.
Dan had je nu geen Berghuis, Neres, Tadic, Anthony, Daramy op de flanken lopen.
Ik denk eerder dat je Overmars hier mag aankijken en afvragen waarom hij zo op de flanken heeft ingezet en niet op andere posities.

Ook in het gewone bedrijfsleven is het vaak dat mensen die van buiten af komen en gehaald worden meer verdienen dan mensen die al jaren bij de zaak zitten.

Op zich best vreemd natuurlijk omdat je uiteindelijk bij de club cq wekgever nog niks bewezen heb.

Blind is inderdaad wel een ander vooreeld is nu 3/4 jaar minder aan het woorden maar was daarvoor wel 1 van je belangrijkste natuurlijk.

3 september 2021 om 11:05

@origineel hij heeft in de Premier League gespeeld/gezeten, dus je raakt hem altijd kwijt aan Turkije

3 september 2021 om 10:32

Valt wel mee toch?
We kennen al jaren de situatie van Feyenoord en het verschil met Ajax toch?
Dus denk dat het wel meevalt met devaluatie van Feyenoord.
Ajax haalt spelers van 12 mil en als ze mislukken is er nog weinig aan de hand Feyenoord haalt spelers van 4 mil en als die mislukken is er wel een probleem.

Berghuis was qua statistieken en spel misschien wel onze beste speler en dat kwam mede door Advocaat die in zijn voorbereiding al zei alle ballen naar Berghuis en uiteraard kon hij er ook wat mee.
Ik had wel verwacht dat hij redelijk makkelijk zou aanhaken en mee kon voetballen maar dat schijnt toch lastig te zijn. Maar misschien heeft het ook wel met het koppie van hem te maken.

Het is wel apart dat er nu spelers zijn bij Feyenoord die zich toch op 1 of andere manier vrijer voelen.

Als hij niet oppast komt hij nog achter Neres in de pikorde.
Daarnaast heeft ten Hag hem nu op 10 in laten vallen dus die is ook aan het proberen voor de vele voorhoede spelers een oplossing te zoeken. Op 10 kan hij niet spelen dus misschien eens van Links proberen.

3 september 2021 om 10:37

Niet te vroeg oordelen over Berghuis bij Ajax. Het was een prima voetballer bij zowel Feyenoord als AZ. Denk dat hij echt wel gaat slagen bij Ajax. Misschien gaat hij niet 90% van de wedstrijden basis staan, maar in de afgelopen jaren vond ik met het dubbele programma van Ajax vooral de vleugels wisselvallig gedurende het seizoen. Wat extra opties zodat je niet meer met Labyad hoeft te spelen kan geen kwaad.

3 september 2021 om 10:38

Ik had ook verwacht dat hij redelijk makkelijk mee zou kunnen en Anthony lange tijd achter zich zou houden maar misschien komt dat omdat we als Feyenoord supporters hem gewoon hoger inschatten dan dat hij werkelijk is omdat bij ons alles via hem ging kan hij ook die statistieken overleggen

3 september 2021 om 11:06

Vind het niet zo apart dat spelers nu vrijer zijn, je ziet het overal gebeuren als een dominant figuur vertrekt.

3 september 2021 om 10:41

Bij Feyenoord kon ik me elke wedstrijd al ergeren aan Berghuis. Tuurlijk, goede statistieken maar het balverlies ala Depay was vreselijk. Heel veel ziekenhuisballen of verkeerde ballen waaruit een tegengoal kwam. Tuurlijk ook elke wedstrijd wel een lekker moment, maar het was duidelijk dat het elftal er niet beter van ging spelen.

3 september 2021 om 10:50

Ik ga liever naar het stadion om spelers als Depay, Berghuis en Ziyech te zien dan dat ik naar een elftal vol Toornstra's of Klaassens zit te kijken. De eerstgenoemde drie spelen met risico, en dat leidt elke wedstrijd tot of kansen of tot irritatie. Maar er gebeurd tenminste wat. I love it.

3 september 2021 om 11:09

Berghuis komt qua skilllevel van ze leven niet ijnde buurt van Ziyech em Depay. Die jongens kunnen zowat alles met de bal aan de voet, Berghuis heeft een leuke balbehandeling, maar kan vrij weinig.

3 september 2021 om 10:49

Dit zegt volgens mij meer over waar jij persoonlijk op hoopt en wat jij lekker zou vinden, dan over hoe het werkelijk is. Want Van Hanegem zegt toch duidelijk: get over it en groot zijn zoals andere clubs.

3 september 2021 om 13:42

Vind vooral dat laatste een mooie opmerking van Willem. Wees nou eens groot en sta erboven. Ook de enige goeie manier om ermee te dealen lijkt me.

3 september 2021 om 11:19

Wat voegt deze reactie nou toe aan het onderwerp, behalve dat je graag Feyenoord wil kleineren?

3 september 2021 om 11:25

Veel Feyenoord supporters hadden wel verwacht dat Berguis bij Ajax op de bank zou belanden. Bij een gebrek aan beter was het bij Feyenoord de sterspeler. Maar hij kwam qua niveau nooit in de buurt van wat Kuyt of Van Persie lieten zien. En een dragende rol zat er ook totaal niet in. Veel Feyenoord supporters rouwen er inmiddels niet meer om dat hij is vertrokken.

3 september 2021 om 12:16

Ze rouwen er niet om dat hij is, alleen omdat hij naar Ajax is gegaan. Had hij naar een andere club gegaan dan had dit anders geweest.

3 september 2021 om 14:03

Berghuis was belangrijk maar ook een last.
Zijn vertrek kwam op een perfect moment.

3 september 2021 om 14:21

Je geeft hem een salaris van ruim 4 miljoen per jaar. Je dient daardoor het salaris van Tadic te verhogen. Berghuis kost je in 3 seizoenen het dubbele van Klaiber. Gokje 😂😂😂

Berghuis heeft de keuze weloverwogen gemaakt. Krijgt ook een fors hoger salaris.
Laat die jongen lekker.
Al dat gedoe nu vanuit Rotterdam dat 'ie op de bank zit. Lekker boeien, maak je ergens anders druk om.

3 september 2021 om 10:30

"al dat gedoe nu vanuit Rotterdam dat 'ie op de bank zit. Lekker boeien, maak je ergens anders druk om."

Ondanks dat Willem een Feyenoorder is, spreekt hij nu gewoon als analist met Hans Kraaij bij Espn. Daarnaast is hij ook columnist en zal het ook in zijn columns met enige regelmaat over Berghius gaan (indien daar aanleiding voor is). Het zou raar zijn dat er alleen analisten vanuit 'het Ajax-kamp' over Berghius zouden mogen praten en dat iedereen met een voorkeur voor Feyenoord het onderwerp maar moet vermijden.

3 september 2021 om 11:45

Rustig jongens, Hij zegt dat hij het niet boeiend vindt niet dat er niet overgesproken mag worden

3 september 2021 om 10:33

Tja, 'lekker boeien'. Inderdaad. Maar mag Willem (of andere Feyenoorders of überhaupt andere supporters?) daar niks over zeggen? Het is ook gewoon iets wat je van te voren al aan zou kunnen zien komen: dat kapitaal Antony erin zou komen. Blijft toch ook een mooi fenomeen dat je eigenlijk niks mag zeggen of je ergens anders 'druk' over moet maken als iets je opvalt of er iets gebeurt wat bijzonder is.

3 september 2021 om 11:34

Daarnaast is het een vrij genuanceerd en sterk verhaal van Van Hanegem imo. Los van dat Antony idd kapitaal vertegenwoordigd, kwam hij er overigens ook gewoon in vanwege zijn prestaties. Ik snap niet waarom zijn prima eerste seizoen in het buitenland door veel analisten zo makkelijk opzij werd geschoven en werd gedacht dat Berghuis zomaar op die linkerplek zou komen. Daarnaast is een voorhoede van Tadic, Haller EN Berghuis teveel van het goede wat betreft bal in de voet willen zonder enige snelheid of diepgang. Dan krijg je dat wandelvoetbal wat de ouderen tegenwoordig doen. In dat geval zou het wel positief nieuws zijn voor Sjakie Swart, want hij is gespecialiseerd in die tak van sport en kan dus weer aanspraak maken op een rentree.

3 september 2021 om 12:02

Dus er staan nog 35+ wedstrijden op het programma er zijn er pas 3 gespeeld en nu al zo een uitgesproken mening. Gelukkig heeft Ajax een team. Feyenoord had destijds Berghuis en dat is het verschil. Nu is Feyenoord meer een team zonder Berghuis en Berghuis gewoon een speler van het team bij Ajax. Maar na 3 wedstrijden zo een mening...mwah...ik gun iedereen zijn tijd en zeker de nieuwe spelers. Net of ik nu niet ga zeggen wij worden Kampioen...is zo een onzin om dat zo vroeg aan te geven.

3 september 2021 om 10:34

Peetha zullen we dan afspreken dat ajacieden niks meer over spelers van andere clubs zeggen en die van psv ook niet en die van Utrecht ook niet.

Oh dan wordt het wel saai toch. Van Hanegem is gewoon een betaalde analist en columnist en tja dat hij nu voor Feyenoord is heeft daar weinig mee te maken.

3 september 2021 om 12:44

Bliek, toch wel een beetje, want hij is verre van neutraal. En dan maakt ie het gekleurd, ook door weer te zeggen dat ie weg is gegaan van de "mooiste ploeg" (hij bedoelt waarschijnlijk "mooiste club" ) Niet dat t mij boeit verder hoor, maar ipv dat te zeggen, kan ie ook zeggen dat het dapper en stoer is van Berghuis, dat ie van zijn gespreide bedje als sterspeler naar een onzekere toekomst bij de beste club van Nederland is gegaan 😉. Kleurt het toch wat anders. Was zelf heel kritisch over de aankoop van Berghuis, nog steeds, maar laten we hem nou wel even de kans geven ipv na 3 wedstrijdjes zo'n oordeel te gaan vellen.

3 september 2021 om 13:03

Daarna zegt hij club kan uiteraard een typefout zijn.
Het zou gek zijn als van Hanegem zegt dat hij naar de mooiste club is gegaan.

Maar ik weet niet of je de eerdere berichten van van Hanegem had gelezen mbt Berghuis.
Maar van Hanegem was denk de eerste icoon die aangaf de stap te begrijpen en dat iedereen het moest respecteren. Hij gaf aan dat het een logische stap voor hem is.
Dus dat " ie van zijn gespreide bedje als sterspeler naar een onzekere toekomst bij de beste club van Nederland is gegaan 😉" (heeft hij meerdere keren aangegeven)
Ik deelde die mening ook ik baalde er stevig van maar ik begreep het ook. We moeten ook Berghuis niet de schuld geven maar ons Falende bestuur.

Ik vind ook zeker dat van Hanegem kritisch mag zijn. Net als iedereen. Berghuis moet gewoon beoordeeld worden op het geen wat hij nu laat zien en dat is ondermaats. Hij Berghuis zich terug vecht en de sterren van de hemel gaat spelen mag je het ook benoemen.
Ook voor dit is gelijke monniken gelijke kappen.

Stel dat Jankabaks 3 weken slecht presteert had van Hanegem dat zeker als eerste benoemd. Ik vind het daarom ook zijn goed recht om dat als analist op andere spelers te doen.

3 september 2021 om 10:43

Peetah. Het betreft een voetbal forum dus daar mogen "we" ons best druk maken over Berghuis. In het dagelijkse leven zal het me werkelijk een worst wezen. Het werd hoog tijd dat Feyenoord minder afhankelijk werd van hem!

3 september 2021 om 16:09

De meeste mede Feyenoordsupporters die ik spreek boeit het anders al lang geen zier meer inmiddels. Hij is weg, heeft zijn keuze gemaakt, wij gaan ook verder. Heb eindelijk weer eens het gevoel dat er ergens aan wordt gebouwd bij Feyenoord. Daar genieten we nu gewoon van.

Volledig eens met Willem over dat Berghius bij Feyenoord veel te veel vrijheid kreeg en alles maar mocht doen wat hij wilde. Ondanks dat hij dat nu niet bij Ajax heeft, is het wel een goede test voor hem: indien hij écht de speler is die hij zelf denkt dat hij is én hij kan het niveau halen wat hij vaak bij Feyenoord haalde, dan kan hij zeker van toegevoegde waarde zijn voor Ajax.

Indien hij dat niveau niet haalt omdat het nu níet allemaal om hem draait, lonkt een plek op de bank bij Ajax en vergooit hij imo ook zijn kansen bij het Nederlands Elftal en zijn plek in de WK-selectie.

3 september 2021 om 12:49

Niet zo vreemd ook toch? Welke club legt zijn sterspeler niet in de watten?

3 september 2021 om 15:11

PSV

Ach willem, maak je niet druk om berghuis. Berghuis hoort niet meer bij feyenoord. Dit heeft berghuis aan zichzelf te danken en feyenoord loopt beter zonder hem. Dus win-win.

3 september 2021 om 12:02

@erwinnnho,

Loopt het daadewerkelijk beter zonder hem ?
Eerste echte tegenstander die je hebt gehad, verlies je gewoon met 3-1.

3 september 2021 om 12:51

Atletico is een handbal vereniging?
nee maar het loopt absoluut beter nu. of dat aan hem ligt weet ik niet maar ik heb dit seizoen al meer mooi voetbal gezien van Feyenoord dan onder dicky waar er letterlijk maar 2 tussen zaten. als je niet naar de resultaten of tegenstanders wil kijken, prima. maar kijk dan naar het vertoonde spel. dat is zo ontzettend veel beter. het enige probleem is dat we een extreem dunne selectie hebben met spelers die al langere tijd stil staan wat resulteerd in 2 nederlagen. 10 wedstrijden in 4 weken kunnen ze gewoon niet aan.

3 september 2021 om 13:15

Leer alsjeblieft eens om oefenduels niet mee te tellen.
Het vertoonde spel kijk ik niet, ik zie alleen samenvattingen van die club.

Je hebt nog geen officieel duel tegen een noemenswaardige tegenstander gehad.
Utrecht was de eerste, meteen onderuit. Die in de conference league waren allemaal nog minder dan Ado den Haag.

Goh dat ze bij Feyenoord er zuur van zouden zijn en hopen dat hij volledig faalt kan ik nog wel begrijpen. Maar ik krijg langzamerhand het idee dat heel Nederland op Amsterdam na hoopt dat hij faalt en dat vind ik toch wel een beetje ziek. Typisch kudde gedrag wel.

3 september 2021 om 11:26Wat hij heeft gedaan heeft ook zo wel zo ver onder de laagst denkbare gordel dat de rest van Nederland ook snapt dat hij daar geen enkel respect voor verdiend. Zelfs in Noorwegen werd hij uitgefloten, nota bene door Noorse supporters. Alleen Ajacieden verdedigen de actie uit leedvermaak en komen met niet ter zakendoende argumenten. Alsof het daar om gaat. Er zijn gewoon dingen die je niet doet, omdat ze te laag zijn. Daar gaat het om en daar denkt de hele wereld hetzelfde over.

3 september 2021 om 12:43

@ Moridin, Haha denk je nou echt dat ze in Noorwegen ook maar een fuck geven om de transfer van Berghuis. De geluiden die je hoorde waren gewoon de aanwezige NL supporters. Het wordt Berghuis kwalijk genomen en dat snap ik wel alleen er waren ook niet veel opties. Hij kon bij Ajax zijn salaris verdubbelen, CL spelen en gewoon in Nederland blijven. Wat met zijn opgroeiende dochter van 2 ook wel prettig is.of hij had naar het lelijke Wolfsburg moeten gaan waar geen klote te beleven is. Spelers zijn passanten en spelen voornamelijk voor hun zelf. Het was namelijk niet een jeugdspeler ofzo van Feyenoord. Sterker nog in zijn jonge jaren liep hij rond met een Ajax broekje.

3 september 2021 om 13:41

Dit zijn dus de niet relevante argumenten. Hij heeft zich jarenlang vorstelijk laten betalen, alles werd voor hem gedaan, het team werd om hem afgestemd. Hij heeft in ruil daarvoor geroepen dat hij nooit voor een andere Nederlandse top club zou spelen, hij heeft zijn logo gekust en alles gedaan om te laten zien dat hij een echte Feyenoorder was. Daarna vertrekt hij naar de Ajax, de enige club waarbij het echt gevoelig ligt om heen te gaan. Het was respectloos naar Feyenoord en de fans die alles voor hem gedaan hebben. Het is eigenlijk meer dan respectloos het is al die mensen een groene roggel in het gezicht spugen. Dat is het punt. niet geld of sportieve prestaties. Dat kan hij op wel meer plekken krijgen, maar hij kiest ervoor het laagste van het laagste te doen.

3 september 2021 om 14:14

Lol hoezo is dat niet relevant? Jij vind het niet relevant omdat jij hem alleen als voetballer beoordeeld. Terwijl het sportieve en prive wel degelijk intressant is. Plus jij doet nu net alsof de telefoon rood gloeiend stond voor Berghuis. Heel veel intresse was er gewoon niet. Misschien was hij ondanks zijn uitspraken uit het verleden wel helemaal klaar met de club Feyenoord. Wat ik ook wel begrijp als je supporters zich telkens als een stel idioten gedraagd.

3 september 2021 om 14:27

Dat sportieve en financieele gelooft iedereen wel. Het gaat over de omgang met mensen. Stel dat jij jarenlang aan een project werkt met je beste vriend die de hele tijd vertelt hoe belangrijk jullie samenwerking is en dat hij nooit iets anders wil. Om die reden steek jij ook veel geld en tijd in hem. Vervolgens doet een ander hem aanbieding. Iemand die niet alleen een concurrent is, maar ook iemand waar je al jaren ruzie mee heb. Vind je hem dan een L.. of zie je geen probleem?

3 september 2021 om 14:52

Dat is ook het punt waar iedereen het over eens is. Het is een schop in de rug naar de supporters en het leert je dan ook als supporter om niet teveel "liefde" voor een speler te krijgen. Uiteindelijk spelen de meeste voetballers voor zijn eigen carriere en bankrekening. Dat alleen de rest van Nederland zich erook mee bemoeit en zelfs het nodig vind om iemand uit te fluiten vind ik alleen een beetje ver gaan. Die hebben er verder niks mee te maken. Zo een jongen hoeft erook niet aan onder door te gaan toch?

3 september 2021 om 11:31

Denk dat de meeste supporters van andere clubs ook vinden dat een overstap naar de rivaal geen respect verdient. Persoonlijk heb ik zeer veel respect voor loyale spelers die uit clubliefde keuzes maken, zoals Totti, Buffon en in Nederland bijvoorbeeld Robben. Berghuis heeft totaal het tegenovergestelde gedaan.

3 september 2021 om 13:39

@tiesked,

wat? Berghuis is opgeleid door feyenoord? Berghuis kreeg zijn eerste kans in het profvoetbal van feyenoord? Zo nee, wanneer begint heel Rotterdam die smeerlag van een Toornstra eens af te beuken, die verdiend geen respect. Die wist niet hoe snel hij Ado achter zich moest laten voor feyenoord, terwijl Ado toch echt de club was die hem de kans op prof voetbal gaf. En zeg niet dat Ado geen rivaal van Feyenoord is. Den Haag is samen meet Utrecht, Rotterdam en Amsterdam een van de 4 grootste steden van Nederland, maar door de concurrentie van vooral Feyenoord is het een club die op z'n best bovenkant rechterrijtje eredivisie speelt, met slecht beleid zelfs KKD.

3 september 2021 om 13:44

@ninjakai,

Nu komt Toornstra echter bij Utrecht vandaan.
Voor de rest weinig over je verhaal hoor maar het klopt niet helemaal..

3 september 2021 om 22:44

Kuddegedrag is wat we elke dag zien. De meeste mensen zijn echt kuddedieren. Menselijk gedrag. Dus ook het napraten en beschimpen van Berghuis die niks verwerpelijks gedaan heeft. Hij zag een kans om zich sportief en financieel te verbeteren, dat zou 99% van de mensen doen. Maar elkaar napapegaaien is makkelijker. Vooral niet zelf nadenken en je laten vertellen wat te denken, voelen en vinden. Berghuis heeft flinke concurrentie maar daar loopt ie niet voor weg, vind ik mooi. Prefereer Anthony maar Berghuis gaat z’n wedstrijden wel pakken en z’n waarde hebben.

dat Berghuis geen sterspeler zou worden bij Ajax was al wel bekend
bij Feyenoord was hij de grote man bij Ajax is hij een deel van het totaal plaatje

maar om Berghuis nu al af te schrijven gaat wel erg ver
geef hem de tijd
voorlopig zal hij Anthony voor zich moeten dulden maar zijn kansen en goede momenten komen echt wel in het shirt van Ajax

Nou Willem, als je in de afgelopen 4 seizoenen 63 doelpunten scoort in de Eredivisie als een buitenspeler, dan mag je wel verwachten dat je als een topspeler gezien gaat worden. Wel hadden ze hem beter om zijn plek kunnen zetten na die enge rotschoppen die hij uit deelde in wedstrijden tegen bijvoorbeeld AZ.

Dat Steven zichzelf overschat en zichzelf heeft over heeft laten halen tot een rol op de bank bij de rivaal lijkt me meer een persoonlijk probleem.

3 september 2021 om 11:12

Overschat hij zichzelf? Of wil hij gewoon zien of hij een niveautje hoger mee kan komen, oftewel ambitie. Het risico dat ie op de bank terecht kon komen zal hij heus wel over hebben nagedacht. Maar voor 4 miljoen per jaar zit dat ook niet eens verkeerd.

Waar gaat het over we zijn net een paar wedstrijden in het nieuwe seizoen bezig. Berghuis komt er echt wel.

3 september 2021 om 11:45

"berghuis komt er echt wel."

Ik betwijfel het. Berghuis was een goede eredivisiespeler voor Feyenoord, maar te licht voor alles wat daar boven zit. Ga de cijfers maar na: slechts 5 goals in 40 Europese wedstrijden, slechts 2 goals in 29 interlands, 0 goals in 9 wedstrijden voor Watford.

Waarom maakt iedereen (niet-Ajacieden) zich er druk om of hij wel of niet speelt?

3 september 2021 om 10:37

Waarom maakt iedereen (niet PSV ers) zich zo druk om pak 'm beet Ihattaren? Waarom maakt iedereen (niet Feyenoorders) zich zo druk om pak 'm beet de spitspositie?

Voetbal verkoopt. Voetbal vult programma's. En Berghuis z'n overstap was en is gewoon nog altijd zeer actueel en bijzonder.

3 september 2021 om 10:43

Daarbij is het gewoon een international die, mits hij speelt en in vorm, van toegevoegde waarde kan zijn voor Oranje. Wat het voor mij helemaal logischer lijkt dat men begaan is met zijn speeltijd.

Ajax is gewoon een hoger niveau dan Feyenoord. Qua spelersgroep, qua ambities. Ook hij moet wennen aan een nieuwe omgeving nadat hij 5 jaar bij Feyenoord heeft gespeeld. Hij zit er pas. Komt wel goed met Berghuis bij Ajax

Ik zou hem ff laten wennen aan de speelstijl bij Jong Ajax. Na een seizoen in de kkd zal hij het totaalvoetbal wel snappen.

3 september 2021 om 11:29

Hij moet nog wennen aan het Ajax systeem.

3 september 2021 om 11:47

Hij is helaas net zes jaartjes te oud om nog bij Jong Ajax mee te mogen doen.

Please, geef Steven iets meer de tijd. Maar ik snap dat de overstap naar de rivaal erg gevoelig blijft. Dus vanuit dat oogpunt begrijp ik het. Maar niet logisch.

Wat een ontzettend zielig ventje die Willem. En maar blijven door huilen over Berghuis. De meest triest figuur in het voetbal als je het mij vraagt. Bah!

3 september 2021 om 12:30

Heb je überhaupt enig idee wie van hanegem is. Hij zegt gewoon wat hij vindt en dat is maar goed ook. Zijn er te weinig van

Tja, dat is hoe ik er sinds zijn komst naar keek. Hoe belangrijker Berghuis wordt, hoe slechter het team.

Want op individuele basis gaat Berghuis je niet perse op sleeptouw nemen. Het hele team moet goed staan en in dienst van hem, zodat hij kan doen waar hij goed in is. En waar hij echt goed in is, zijn niet perse absolute topkwaliteiten van een vleugelspeler.

Hij komt geen man voorbij, dat is al een grote manco voor een buitenspeler. Dus elke keer als de bal bij Berghuis komt kan je maar een paar dingen doen: de rb moet overlappen en voorzetten, Berghuis zoekt de combinatie met als hoofdoel dat hij het eindstation is, hij gaat vroeg voorzetten of naar binnen kappen en schieten.

En dat alles heeft als pre conditie dat hij altijd naar binnen toe moet draaien.

Daar moet je als team rekening mee houden als de rest van het team geen echte uitblinkers heeft. Maar je moet je ook afvragen, in hoeverre kan je overige uitblinkers hebben als je zoveel om Berghuis moet bouwen.

3 september 2021 om 11:06

Probleem is ook dat Tadic soms ook zo speelt, maar die komt ook nog regelmatig een man voorbij. Maar iemand als Antony is veel meer complementair aan de rest van de aanval. Dus het gaat wel lastig voor hem worden.

Probleem is dat Antony met zijn speelstijl veel meer complementair is aan een aanval met Haller en Tadic dan dat Berghuis dat is. Met Berghuis in plaats van Antony wordt het allemaal wel wat voorspelbaar en traag dus op dit moment zou ik zeker de voorkeur aan Antony geven. Wellicht liggen er voor Berghuis meer kansen op de 10 positie maar ik moet zeggen dat hij tot nu toe wel veel balverlies lijdt, ook bij Oranje. De simpelste ballen gaan soms nog verkeerd.

Ga jij even lekker een dutje doen Willem. Een mooiere club is er niet? Mijn Ajax is de mooiste club ter wereld .

3 september 2021 om 11:15

Hahaha dat heb ik met PSV. Het ontstaan vanuit een eenvoudig fabriekselftalletje tot qua prijzen de 2e club van Nederland heeft imo zn charme. Philips Stadion op de authentieke plaats,tegen het centrum aan in het volkse Philipsdorp. Geweldig. Hier ben ik totaal niet objectief over😃

3 september 2021 om 13:44

@garrincha10, helemaal mee eens en ook nog eens de club met de 2 mooiste derde shirts ter wereld. Zowel die zwarte met goud (vorig seizoen) als het bob marley shirt (dit seizoen) zijn fabelachtig goed ontworpen. (en ik ben ook nog een van de gelukkige die beide shirts heeft weten te bemachtigen).

Misschien komt het wel door al die bedreigingen naar hem en zijn gezin toe. Gaat je natuurlijk ook niet in de koude kleren zitten. Het lijkt niet helemaal goed te zitten in z'n koppie maar ik vertrouw erop dat het wel goed komt met hem.

Ik vind het allemaal ver gezocht. Ajax speelt ruim 50 wedstrijden ,komen misschien blessures ,eventueel schorsingen bij. Berghuis kan op 10 en de vleugel. Komt heus wel aan zn wedstrijden toe en als ie speelt MOET ie het ook echt laten zien zodat Ten Hag niet om hem heen kan.

Ja, nou wordt ie helemaal mooi. Feyenoord heeft Berghuis verziekt? Advocaat misschien een beetje, maar verder is hij altijd al zo geweest. En dat hij bij Feyenoord de absolute topspeler was had ook te maken met dat hij de enige was die echt creatief is. Bij Ajax hebben ze er daar meer van rondlopen en hebben ze meer aan een buitenspeler met snelheid die een mannetje kan passeren. Daarom heb ik deze transfer sowieso nooit begrepen. Je zag dit best wel aankomen.

Verder wel eens met Willem dat ik niet begrijp dat hij hiervoor zijn status bij Feyenoord volledig te grabbel heeft gegooid. Daar gaat hij na zijn carrière nog wel spijt van krijgen, want zelfs als hij wel aan spelen toe gaat komen bij Ajax gaat hij daar nooit die status krijgen.

Dit was toch wel te verwachten dat hij potentieel op de bank zou belanden. 6 miljoen was niets voor Ajax. En als Berghuis dan zou falen; nou en. De gok was het waard om hun aartsrivaal te 'vernederen', door hun sterspeler op de bank te zetten

3 september 2021 om 12:09

Mwah het is ook niet zo dat het geld zo tegen de plinten klotst dat we zomaar 6 miljoen weggooien. En wat denk je van zijn salaris? Zijn rendement lijkt heel hoog maar denk dat er niet goed genoeg is gekeken dat hij alle dode spel moment voor zijn rekening nam en dat heel Feyenoord ongeveer elke bal bij Berghuis inleverde. Nu is Berghuis gewoon 1 van de spelers in de selectie en heeft hij moeite.

3 september 2021 om 12:48

Een bijna 30 jarige wisselspeler voor 4 miljoen per jaar op de bank, top. Als Jahanbakhsh een beetje presteert zijn we er bij Feyenoord per saldo zelfs een paar miljoen op vooruit gegaan. Afgezien nog van de betere kleedkamer vibes.

@ajaxrosenberg, zoveel vrije trappen nam ie niet bij Feyenoord. En als ie ze nam iig nooit raak.

Berghuis stelt tot nu toe aardig teleur. Het is nog te vroeg om hem al af te schrijven, maar iets zegt mij dat hij niet helemaal uit de verf gaat komen in Amsterdam.

Om Berghuis op z’n best te benutten moet het team toch enigszins op hem afgestemd worden. En dat is iets wat je toch af moet dwingen, zoals hij dat ook bij Feyenoord heeft gedaan.

Ik denk dat zijn concurrenten op het moment zeker gelijk aan zijn hem of misschien zelfs net wat beter (afhankelijk van de vorm van de dag). Alleen ligt hun potentieel niveau heel wat hoger.

Ergens begrijp ik wel dat Ajax hem heeft gehaald, ik hoop alleen niet dat het ten koste zal gaan van de jongelingen op zijn positie die de club op termijn veel geld kunnen opleveren.

Berghuis is gewoon een prima 2e optie.
Zal nooit de absolute top bereiken, maar je weet wel dat hij beslissend kan zijn tegen de middenmoot en onderste regionen van de Ed.
Dit ga je ook nodig hebben omdat je weet dat met de beker, CL en competitie je een druk programma gaat krijgen, en hem lekker in de competitie kan laten spelen omdat anderen dan rust kunnen krijgen.

Is goedkoop gekocht en mocht hij nou top draaien bij Ajax, dan word hij gewoon met winst verkocht.

Erg goedkope manier van Willem om Berghuis aan te praten dat hij helemaal niet zo goed is en alleen dankzij Feyenoord en de vrijheid die hij daar had zo kon spelen. Ik zag met name in het tweede deel van eerste helft tegen Noorwegen juist weer een glimp van zijn kwaliteiten en wat vertrouwen. En toen werd ie gewisseld... Ajax gaat hem echt nog wel nodig hebben en hij gaat echt wel speelminuten krijgen. Tja je hebt meer goede spelers om je heen dan bij Feyenoord en dus meer concurrentie. Dat zal toch ook wel een van de redenen zijn dat hij naar Ajax is gegaan. Maar misschien ook niet misschien vindt hij Ajax gewoon een mooiere club.

3 september 2021 om 12:27

Welke glimp? Beetje met ze schouder schudden en dreigen alsof hij buitenom gaat, om vervolgens een tikkie breed te geven of voor te slingeren.

Bedoel je dat?

Wat een nonsens. Hij speelt even een paar wedstrijden minder dominant (wat niet gek is na ene wissel van club en alles wat daarmee samenhangt incluis de negatieve berichten en bedreigingen). Er kan nog van alles gebeuren.

Totaal verziekt is natuurlijk vreselijk overdreven, hij heeft nu een andere rol dan dat hij bij feyenoord had. Ja dat was te voorzien en weet hijzelf wel als de beste lijkt mij. Sommige spelers staan er meteen, anderen waaronder Berghuis hebben wat meer tijd nodig.

Over een maandje praten we allemaal weer prima over hem en ligt zijn eerste doelpunt in het netje en gaan we door met de orde van de dag. Ook Antony speelde een tijd lang helemaal bagger, dus dan mogen ze afwisselen. Elkaar scherp houden op die manier is prima voor een team. Spelers die weten dat ze geen concurrentie hebben, worden verwend en presteren minder.

Zo zonde dat een best redelijk beargumenteerd stuk dan wordt afgesloten met de bewering dat Oranje naar rust niet beter en gevaarlijker werd met Malen ipv Berghuis. Malen verdedigd in ieder geval mee, is flexibel in zijn positie en legt zijn ziel en zaligheid in zijn spel. Berghuis hobbelt leuk mee en hoopt de bal vanaf de rechterflank in de linkerkruising te schieten.

Ik begrijp niet dat van Hanegem het hier nog steeds over heeft. Met Alireza en Nelson is Feyenoord er naar mijn mening alleen maar sterker door geworden. En inderdaad je hoeft niet meer naar de pijpen van meneertje te dansen. Lekker vergeten en verder gaan met de mensen die we hebben.

We zijn pas 4 wedstrijden onderweg.
Er komen nog genoeg wedstrijden waar Berghuis zijn kwaliteiten kan tonen, stop maar met dat afbranden dat hij niet zal slagen. Geef de man even tijd.

De een is blij dat Berghuis naar Ajax vertrok, de ander is boos dat hij Feyenoord verliet, soms wordt hij opgesteld en soms zit hij reserve. De een die klaagt hier op dit medium en een ander laat zich niet horen. Ik schrijf dit stukje, de een leest het en de ander niet. Ieder mens heeft een reactie en een mening, net zoals ik. Berghuis koos voor een nieuwe vereniging en zag in dat hij bij Feyenoord weinig leerde. Bij Ajax moet hij gaan leren dat hij wellicht vaak reserve zal zijn en zich tijdens iedere training een topprestatie moet leveren. Zijn keuze, zijn leven, zijn baan, zijn salaris, zijn toekomst. Daar heeft hij voor gekozen, hij wil leren en vooruit gaan in zijn ontwikkeling.Prima toch, laten we nu stoppen en ons gaan richten op dat wat ons heeft samengebracht; dat leuke voetbalspel want daar gaat het toch om?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1928
2.PSV188
5.Feyenoord1511
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. MazraouiVerdediger84
E. ÁlvarezMiddenvelder82
R. GravenberchMiddenvelder81
S. BerghuisAanvaller82
S. HallerAanvaller85
D. TadićAanvaller84
J. TimberVerdediger71
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Donderdag 14 oktober
Real Madrid houdt de contractsituatie van Antonio Rüdiger bij Chelsea nauwlettend in de gaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren