Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Hanegem genoot van Feyenoord-Ajax: 'Zit op puntje van m'n stoel bij hem'

Laatste update:

Willem van Hanegem heeft genoten van het spel dat ‘zijn’ Feyenoord zondagmiddag op de mat legde tegen Ajax (6-0). De Kromme vond de Rotterdammers lijken op het team uit het eerste jaar van Arne Slot en zag daarnaast dat Ajax ‘onthutsend slecht’ was. “Dan zijn er mensen in paniek en denken ze dat hun nieuwe goeroe Alex Kroes het allemaal wel op zou kunnen lossen. Geen idee waarom, maar goed.”

Feyenoord tikte Ajax in de eigen Kuip van het kastje naar de muur en had zelfs nog een grotere score neer kunnen zetten. De ongekende afstraffing in De Klassieker domineert logischerwijs de ochtendkranten en ook Van Hanegem doet zijn zegje over het duel in Rotterdam-Zuid.

De Kromme zag veel gelijkenissen tussen ‘het Feyenoord dat Ajax van de mat veegde’ en het team uit het eerste seizoen van Slot in De Kuip. “Ze joegen als gekken op de Ajacieden en die vroegen zich al snel af: ‘Hoe komen we deze middag door tegen deze wervelwind?’ Feyenoord was zoveel beter, het was leuk om te zien hoe ze speelden.”

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

“Dit was weer echt een hoog niveau. Ahmetcan Kaplan, Jorrel Hato, Branco van den Boomen. Ze kregen de tijd niet, verspeelden de bal en zagen korte tijd later de 1-0, 2-0 en 5-0 achter de keeper liggen”, vervolgt de Feyenoord-legende, die Ajax ‘onthutsend slecht’ vond.

Van Hanegem heeft van meerdere spelers genoten in De Kuip. Met name van Yankuba Minteh, die goed was voor twee doelpunten en een assist. “Bart Nieuwkoop gaf het goede voorbeeld en vloog er bovenop. Igor Paixão is weer de speler die hij vorig seizoen was, zijn 1-0 was prachtig.”

“Mensen kunnen blijven mopperen op Minteh, maar ik zit op het puntje van mijn stoel bij hem. Hij verdedigt op het allerhoogste tempo en hij blijft zijn man opzoeken. Natuurlijk maakt hij nog weleens de verkeerde keuze. Nou en? Bij Manchester United maken alle spelers bijna de hele wedstrijd de verkeerde keuzes en daar doen we net of Erik ten Hag gewoon een beetje tijd nodig heeft.”

Van Hanegem heeft wel ietwat kritiek op Santiago Gimenez, die tegen Ajax niet tot scoren kwam. “Die gaat dan geïrriteerd het veld af na een terechte wissel, terwijl hij na elke misser de fans zijn naam hoort zingen. Nergens ter wereld zal hij zo veel steun voelen. En het gaat niet om Gimenez, maar om Feyenoord.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Voor deze mannen is het natuurlijk extra lekker! Feyenoord tikt Ajax gewoon he-le-maal zoek. Zelf woon ik niet in de buurt van Rotterdam, maar gisteren in de tram zat er een oudere man langs mij bij deze gasten gaat het om zoveel meer als Feyenoord die Ajax verslaat. Prachtige tijden als Feyenoord supporter. En de kritiek op Gimenez zijn reactie na de wissel, zwaar terecht!

8 april 2024 om 10:41

Bij Gimenez kon ik me het juist prima voorstellen, waarbij ik niet het idee had dat het tegen Slot was maar puur over zichzelf. Wil natuurlijk opstaan in dit soort wedstrijden en had de held moeten zijn om de 1-0 te maken. Dat het 6-0 staat en hij zelf niet op het scoreboard staat moet toch ook frustrerend zijn, al zag ik hem bij de doelpunten wel gewoon blij zijn uiteraard. Ik vind het in dit geval eerder mooi dat hij bij een 6-0 overwinning nog steeds teleurgesteld is over zijn eigen prestatie.

Vind de donkergrijze bril die Wim altijd opheeft als hij naar Gimenez kijkt wel erg jammer. Je ziet duidelijk dat Gimenez vooral erg gefrustreerd is met zichzelf en Van Hanegem doet nu alsof de frustratie op Slot gericht was.
Al met al moeten we blij zijn dat we een spits hebben die zo goed is, dat hij zelfs met slechts 3 goals na de winterstop nog in de top 3 doelpuntenmakers staat.
Gisteren ook weer een geniale assist die absoluut precies zo bedoeld was. Belangrijk in het meevoetballen en 2 grote kansen die goed gepakt worden door de keeper. Het gaat vanzelf wel weer lopen bij hem.

8 april 2024 om 13:25

Ik vond hem gisteren ook helemaal niet slecht spelen eigenlijk. In het druk zetten was hij prima en hij had een direct aandeel in de 3-0 en de 4-0. Die 1 op 1 kans moest hij meer mee doen, maar verder heeft hij geen grote kansen gemist volgens mij. Een aantal keer hadden zijn ploeggenoten het balletje ook wel breed mogen leggen trouwens.

Welke mensen zijn dat dan die in Alex Kroes een goeroe zien die alles beter gaat maken?
Altijd makkelijk die Willem, zomaar wat roepen, zoals "in Amsterdam denkt men "

8 april 2024 om 10:42

“Het gaat niet om Gimenez, het gaat om Feyenoord net zoals het bij Ajax niet om Kroes, maar wel om de club gaat.”

“Ik heb al eens gezegd dat ik het afjagen de laatste maanden veel minder vond worden, dat het soms zo traag was wat ik te zien kreeg. Dat vond niet iedereen even leuk bij Feyenoord, maar ik heb nu eenmaal geen column om zoete broodjes te bakken.”

“Het helpt ook niet als Aad de Mos in de ochtend nog even roept dat Kenneth Taylor zo bij Real Madrid of FC Barcelona meekan. Een paar uur later zie je dat de eredivisie al een hele klus is voor hem.”

Het is zo geknipt om de column weer zo anti-Ajax en pro-Feyenoord over te laten komen als kan, maar Willem was erg mild jegens Ajax en vaker wel dan niet hard jegens Feyenoord.

Hij prees deze keer de uitslag uiteraard, maar voor degenen die hier week in week uit alleen maar zeggen dat Willem altijd negatief is raad ik echt aan eens de volledige columns te lezen ipv de handige knip en plakselwerkjes op sites zoals VZ en VP.

8 april 2024 om 13:01

Ah joh, het is onbegonnen werk hier uit te leggen dat van Hanegem op niemand kritischer is dan op Feyenoord zelf. Bespaar je de moeite

8 april 2024 om 13:19

Goed, ik heb ook makkelijk lullen natuurlijk aangezien ik de AD iedere dag op het werk kan lezen en dus de volledige columns van Willem standaard meepik, maar als je zelfs een zin weg laat zoals VZ hierboven doet die nuance aanbrengt, is het niet gek dat de beeldvorming volledig verkeerd is. En nuance genereert geen clicks uiteraard.

8 april 2024 om 11:06

@passieb

Doe nou niet alsof niet half Amsterdam en (bijna) iedereen die zich (terecht of onterecht) Ajacied noemt Alex Kroes niet als de grote verlosser zag. We horen al het hele seizoen dat Ajax niet kan wachten tot Kroes er is. Die zou wel ff schoon schip gaan maken....ajax moest er alles aan doen om hem eerder te laten beginnen.

De "messias" is sneller weg dan hij aan kwam. De malaise in Amsterdam houdt niet op. Ajax is terecht van de mat geveegd en zelfs nog gespaard door de arbitrage. Het zijn donkere dagen voor Ajax. In Rotterdam schijnt de zon.

Ot:
Die Minteh....ik bliojf het toch een beetje een blind paard vinden eerlijk gezegd. Er gaat steeds meer goed....oke. Maar ziie hem toch ook gisteren weer vanuit een lansloze positie op goal schieten ipv een balletje simpel terugtrekken. Tegen Volendam was het ook niet om aan te zien. Talent zit er zeker in....maar er zit denk ik ook nog heel veel rek in. Genoeg ruimte voor verbetering.

Santi was denk ik vooral gefrustreerd vanwege zijn eigen onvermogen. Snap er niets van hoe hij in sommige situaties zelf s een bal niet meer lijkt te kunnen aannemen. 1op 1 op de keeper die gewoon een meter of 15 voor z'n doel komt en dan niet de rust hebben dat balletje er gewoon overheen te lehggen. Hij krijgt genoeg liefde vanaf de tribune. Maar hoe krijgt die jongen zijn vertrouwen en rust weer terug?

8 april 2024 om 11:39

Uhm, heel de bestuursraad die ten koste van alles Kroes graag wilt behouden?

8 april 2024 om 12:58

Dit vraag ik me al weken af, wie o wie heeft geroepen dat Kroes alles wel even ging oplossen. Iedereen hoopte alleen maar dat hij dingen goed ging doen.

8 april 2024 om 13:23

Weet niet of je onder een steen gelegen hebt of misschien gisteren pas geboren bent......kijk alle media berichten en reacties daarop van het afgelopen jaar even terug.

Dat over Minteh klopt wel, en ook al het hele seizoen. Er gaat echt enorm veel mis bij em (wel steeds minder), maar elke keer als ie de bal krijgt en zijn tegenstander opzoekt ga ik ervoor zitten. Bal in de 2e ring, in de kruising, gewoon zomaar struikelen, 3 man voorbij, het kan allemaal bij circus Yankuba.

Vraag me wel af wat Gimenez Willem heeft misdaan, want zelfs toen hij nog wel elke week scoorde was hij kritisch op em.

8 april 2024 om 10:56



Het is wel oprecht ongekend hoe snel die man iemand voorbij kan lopen, als je ziet hoe hij een paar keer voorbij Hato snelde die toch ook niet de langzaamste is dan kan ik me bijna niet voorstellen dat hij dit op een hoger niveau niet ook gewoon gaat laten zien. Het is in ieder geval een buitenspeler waarvoor je eens goed gaat zitten en heel benieuwd bent wat hij nu weer gaat laten zien zoals je aangeeft.

8 april 2024 om 12:17

Ik zei eerder in het seizoen nog dat Minteh er 100 keer per wedstrijd voorbij komt en hij hem dan 50 keer tegen de verdediger aanschiet en 50 keer over de achterlijn rent, maar daar heeft hij wel stappen in gemaakt. Hij wordt steeds minder dat blaffende keffertje dat nooit bijt en de dreiging vanaf zijn kant is nu af en toe ook echt dreigend.

Minteh heeft in de afgelopen 9 potten 6 keer gescoord en 2 assists geleverd. Vaak ook gewoon de beslissende. Als hij zn huidige vorm doorzet tot het einde van het seizoen is het gewoon een van de beste vleugelspelers van de competitie.

Qua rendement per wedstrijd kan hij samen met Bakayoko en Berghuis al de beste cijfers van de competitie overleggen. En dan te bedenken dat hij pas 1.5 maand echt los is.

Toch wel opmerkelijk te zien hoe erg men in Rotterdam toch altijd met Ajax bezig is en dat dit belangrijker is dan de eigen prestaties. Dit Ajax is zo historisch slecht dat het helemaal niet zo'n bijzondere prestatie is om hier met 6-0 van te winnen. Het is niet voor niets dat Ajax van veel mindere ploegen ook regelmatig verliest (zelfs een amateurclub). Het maskeert heel erg dat Feyenoord dit seizoen ook helemaal niet zo goed is. Ze eindigen op een straatlengte van PSV, ze worden in een zwakke CL-poule uitgeschakeld en in de Europa League is AS Roma ook weer snel het eindstation. Als Feyenoord een stap verder wil komen moeten ze dat minderwaardigsheidscomplex eens van zich afgooien.

8 april 2024 om 16:17

Hoe je dit uit zo'n column haalt vind ik toch wel nog opmerkelijker. Heb het idee dat je zelf ook nog een complexje of twee moet afgooien voor je van voetbal kan gaan genieten.

Ondanks de in jouw ogen niet bijzondere presentatie heeft Ajax in de historie nog nooit met 6 goals verschil verloren. Dat ze dit uitgerekend doen tegen de aartsrivaal breng logischerwijs nogal wat te weet bij supporters van de rivaal. Als je dat niet snapt dan, uhm, nou ja, balen man,

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren