Barcelona onthult details van complexe transfer van Griezmann

Woensdag, 1 september 2021 om 00:41Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 16:41

Antoine Griezmann laat Barcelona al na twee seizoenen achter zich en keert terug naar Atlético Madrid, zo melden de clubs in de nacht van dinsdag op woensdag. De aanvaller wordt voor een bedrag van tien miljoen euro de rest van het seizoen verhuurd aan de regerend landskampioen, die de huurovereenkomst met nóg een seizoen kan verlengen (net als Barcelona), het volledige salaris voor zijn rekening neemt en ook een verplichte optie tot koop van veertig miljoen euro heeft. Barcelona betaalde in de zomer van 2019 nog een bedrag van 120 miljoen euro voor de komst van Griezmann, die twee moeizame seizoenen in het tenue van de Catalanen achter de rug heeft.

Griezmann, dertig jaar, heeft een akkoord met Atlético over een contract voor twee seizoenen, met een optie voor nog een seizoen, zodra de Madrilenen verplicht overgaan tot koop. Ofschoon de aanvaller nog een contract tot medio 2024 met Barcelona had, was het een publiek geheim dat de club vanwege zijn hoge salaris openstond voor een vertrek. Atlético en in het bijzonder trainer Diego Simeone stonden welwillend tegenover een hereniging met de Frans international. Het was een race tegen de klok om de transfer op tijd rond te krijgen, maar na een persoonlijk akkoord met Griezmann kwam de club ook tot een vergelijk met Barcelona over de voorwaarden van de transfer.

Griezmann speelde tussen 2014 en 2019 al voor Atlético, nadat hij voor een bedrag van 30 miljoen euro overkwam van Real Sociedad. In dienst van los Colchoneros was de Fransman goed voor 133 doelpunten in 257 officiële wedstrijden. Hij won onder meer de Europa League (2018) en behaalde de finale van de Champions League (2016). Voor een bedrag van 120 miljoen euro werd hij ingelijfd door Barcelona, waarvoor Griezmann tot 35 goals in 102 officiële optredens kwam.

Atlético werkte achter de schermen al geruime tijd aan de komst van Griezmann. Op 26 juli schreef Sport al dat de club 'bereid was om te wachten': Atlético was op de hoogte van de wens van de Fransman om terug te keren in Madrid en rekende erop dat Barcelona uiteindelijk ook medewerking zou verlenen aan een transfer, wat de afgelopen weken niet gebeurde. Barcelona gaf de voorkeur aan een buitenlandse transfer voor Griezmann, mede ook omdat de transfer van Luis Suarez naar het Wanda Metropolitano nog altijd een gevoelige kwestie is. Op deadline day bleek Atlético toch de enige overgebleven optie.

Griezmann werd begeerd door clubs uit de Premier League en Serie A, die hem graag op huurbasis wilden overnemen, bereid bleken om zijn volledige salaris te betalen én een optie tot koop wilden laten opnemen, waardoor hij over een jaar definitief van de loonlijst kon bij Barcelona. De Catalanen waren graag met een van deze clubs in onderhandeling gegaan, maar Griezmann had slechts één wens: een terugkeer naar Madrid, mede omdat hij nog altijd een goede verstandhouding heeft met Simeone. Barcelona werkt ondertussen aan de komst van Luuk de Jong.Gerelateerd

Meer sportnieuws

189 reacties (laatste reactie door millonario)

Hopelijk bloeit hij op, was toch wel een killer daar.

1 september 2021 om 00:07

Lees net dat de deal mogelijk niet door gaat. De deal van Saul naar Chelsea moest ook gebeuren dan pas kon Griezmann er bij komen.

1 september 2021 om 00:19

Nee joh, is al rond. Sowieso komt Saul ook in orde, papierwerk moet misschien nog even verwerkt worden hier of daar

1 september 2021 om 15:30

Griezmann was ook bij Atletico niet echt een killer. Maakte genoeg goals in een counter-elftal maar is in de laatste vijf jaar in La Liga niet boven de 20 goals uitgekomen.

Hahahah wat een deal. Niet eens een verplichte koopoptie... Nu kan Atleti kijken of ze hem weer aan de praat krijgen en anders sturen ze hem gewoon weer terug... LOL Wat een deal. Maarja aan de andere kant betaald Barca 40 miljoen per jaar voor een fossiel die twee jaar geleden stopte met voetballen.. dus snap ze wel ergens

31 augustus 2021 om 22:15

En als hij wel draait maken ze 80 miljoen verlies in 2 jaar exclusief salaris.. hele aparte deal idd maar blijkbaar nodig om verder te saneren.

31 augustus 2021 om 22:17

Ja maar dat verlies was er sws gekomen, daar kunnen ze niks aan veranderen. Ze mogen echt heel blij zijn als ze nog 40 mil voor deze knakker krijgen. Wat was hij slecht zeg de afgelopen twee jaar.. echt bizar slecht. En nu Messi hem geen 10 goals per wedstrijd op een gouden plaat serveert scoort ie ook niet meer

31 augustus 2021 om 22:21

@hazardinho77, Griezman verdient bruto 40 miljoen+ per jaar... Door hem nu te verhuren lijd je slechts 40 miljoen euro verlies. En gezien de manier waarop hij de afgelopen twee jaar speelde is het niet raar dat je 40 miljoen verlies lijdt op hem toch?

31 augustus 2021 om 22:22

Laporta had Griezmann al afgewaardeerd. Zijn aankoop was een drama. Dit is puur het limiteren van de schade die Bartomeu had aangericht.

31 augustus 2021 om 22:33

Griezman was niet best maar werd ook op rare posities ingezet en moest ontzettend veel loopwerk doen voor messi. Snap niet dat cules hier zo blij mee zijn. Vooral omdat luuk de jong is gehaald als vervanging? Daarnaast hebbenze vorig jaar een speler die te dik en oud was cadeau gedaan aan atletico. Die te dikke en te oude speler had vervolgens een belangrijk aandee onhet kampioenschap en dan doenje nu dit? Onbegrijpelijk

31 augustus 2021 om 22:37

Luuk is geen vervanger mocht ie al komen. Griezmann speelde op rechts. Memphis, Fati, Dembele is de eerste keus. Dan heb je Coutinho, Demir, Braithwaite als tweede keus. En dan Lukinho als pinchhitter. Mocht Koeman hem als basisspeler gaan gebruiken dan hij zijn koffers alvast gaan pakken.

31 augustus 2021 om 23:13

80 miljoen verlies? Ff serieus wat zeg jij allemaa, die gast is 30+ geloof je echt dat iemand 100 betaald voor hem? Barcelona krijgt 50 miljoen voor griezmann is toch geweldig gedaan wees realistisch. Leverde Griezmann? Heb je alleen de laatste 3 wedstrijden gezien? Tegen Sociedad vond ik hem goed spelen en het is een harde werker maar hard werken kunnen andere ook. 50 miljoen 10 voor deze jaar huur en volgend jaar 40 bij plus salaris dan kan je nooit zeggen dat het een slechte deal is.

31 augustus 2021 om 23:22

met hem kan barca anders spelen. Hij is erg kopsterk en werkt enorm hard. Kan ern laatste half uur goed uitpakken.

31 augustus 2021 om 23:27

Dat heeft hij dan de afgelopen 2 jaar verdomd goed verborgen gehouden

31 augustus 2021 om 23:49

Griezmann heeft op alle posities voorin gespeeld en overal gefaald. Geen smoes gebruiken. Hij dribbelde niet, gaf relatief weinig steekballen en het enige wat hij deed was kaatsen. Verschrikkelijk laf spel vertoond ondanks een paar goede momenten. Net Houdini, goed in verdwijnen. Hoop dat Simeone hem weet aan de praat krijgt

1 september 2021 om 03:16

Griezmann moest weg om Messi te verlengen. Messi is uiteindelijk weg en nu ook Griezmann voor Luuk De Jong. Lijkt mij dat Messi dus puur bluf was van Laporta.

1 september 2021 om 03:47

Dat klopt natuurlijk niet helemaal. De afgelopen seizoen heeft hij natuurlijk ook gewoon salaris gekost. Dat compenseert dus de komende 2 seizoenen

1 september 2021 om 15:55

Griezman deed het best aardig na de winterstop dit jaar. Maar is natuurlijk te duur. Vraag me wel af wat huur met optie voor nog een jaar betekent terwijl er een verplichte koop is volgens het artikel. Waarom niet meteen kopen en in delen betalen dan?

31 augustus 2021 om 22:16

Ik denk dat Barca weinig keus had. Of je zit nog een jaar met hem en betaalt zijn absurde salaris of je pakt deze kans en hoopt dat hij het goed gaat doen daar(en tegelijk hopen dat het geen gevalletje Suarez wordt).

31 augustus 2021 om 22:20

Dat gaat zeker gebeuren

31 augustus 2021 om 22:51

Daar heb ik nog nooit van gehoord een leen deal met verplichte koopoptie. Dan kun je net zo goed gelijk kopen hahaha. Het is altijd een optie tot koop.. geen verplichting.

31 augustus 2021 om 22:56

Dan heb je onder een steen geleefd. De laatste jaren zie je juist steeds vaker de constructie van huur met een verplichte koopoptie

31 augustus 2021 om 22:59

Verplichte opties tot koop zijn vrij gebruikelijk in de voetbalwereld. Heeft er onder andere mee te maken dat een club op het moment van interesse niet over de financiële middelen beschikt/in het huidige seizoen niet voldoet aan de FFP en de transfer daarom uitstelt naar het volgende seizoen. Zo kon PSG bijvoorbeeld Neymar en Mbappe in een transferwindow binnenhalen. In Nederland heeft onder andere Harroui op die manier een transfer naar Sassuolo veilig kunnen stellen.

31 augustus 2021 om 23:14

Indd je hebt echt onder een steen geleefd een verplichte optie heb je ook

31 augustus 2021 om 23:26

Moise kean is deze zomer nog aangetrokken op huurbasis met verplichte optie tot koop.

31 augustus 2021 om 23:09

1000% dat hij wordt overgenomen volgend jaar. Barcelona krijgt nu voor deze jaar huur 10 miljoen en daar komt bovenop volgend jaar 40 dus totaal 50 miljoen euro is perfect. 50 miljoen plus zijn salaris geloof me Barcelona wint hiermee. En nee geen barca bril

31 augustus 2021 om 23:29

Hij wordt verhuurd voor 10 miljoen met verplichte koop voor nog eens 40 miljoen aan het einde van dit seizoen. Ben wel met je eens dat het een apparte deal is. Verlies van nog eens 70 miljoen maar bezuinigen toch 40 miljoen per jaar aan salaris. Zal nog een paar jaar duren om alle puinhopen van Bartomeu te saneren.

1 september 2021 om 05:42

Atletico heeft wel een verplichte optie tot koop. Ze kunnen hem eerst 1 of 2 jaar huren, maar daarna is het koop met contract voor twee jaar. Hij is definitief van de loonlijst, want madrid neemt het loon over.

1 september 2021 om 08:45

Wellicht is de tekst aangepast maar er staat wel degelijk een verplichte optie tot koop van 40 miljoen. En natuurlijk is het achteraf een mislukt duur avontuur echter ... beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald. Opruimen en doorselecteren.

1 september 2021 om 15:30

"ook een verplichte optie tot koop van veertig miljoen euro heeft"

Hoezo geen verplichte koop?

1 september 2021 om 15:56

In de tekst staat toch de er juist wel een verplichte optie is?

Laporta je bent gewoon een Bartomeu 2.0. Griezmann wegdoen en Luuk de Jong halen, wat een wanbeleid.

31 augustus 2021 om 22:14

Griezzman wegdoen a 20 mil per seizoen, Luuk terughalen a 3 mil per seizoen. Ze moeten wat hè

31 augustus 2021 om 22:19

Ze kunnen toch ook gewoon ervoor kiezen om niemand te halen? Met Dembele, Coutinho, Depay, Aguero, Fati, Demir en Braithwaite heb je genoeg spelers voor drie posities voorin.

31 augustus 2021 om 22:37

Ach groezman is toch een stuk beter dan al die spelers (op depay na)? Aguero gaat geen wedstrijd meer spelen, fati en coutinho +10 maanden blessa, demir is een talent en een jeugdspeler dat moet je ook nog maar zien en dan dembele, de man kan echt wel voetballen als hij zin heeft, veel blessa en heeft al meerdere keren aangegeven niet te willen verlengen en loopt volgende zomer gratis weg.

31 augustus 2021 om 23:01

Maar nu aguero, fati, dembele geblesseerd. Coutinho half fit. Kan geen kwaad een goedkoop alternatief achter de hand te hebben

31 augustus 2021 om 22:15

Sommigen leven nog in het beeld dat Barcelona goede spelers wegdoet om toppers in de plaats te halen. Ik hoorde hier namen als Haaland etc. Laporta is de ondankbare taak aan het doen van Barcelona te saneren, wat ook inhoud om de selectie nog te verzwakken sportief maar financieel te versterken. En dan hopen dat die jonge garde zich uitbetaalt.

31 augustus 2021 om 22:24

Laporta riep zelf de naam van Haaland een tijdje geleden.

31 augustus 2021 om 22:17

Dit slaat dan weer nergens op. Tot nu toe heeft Laporta de club echt ontzettend veel goeds gebracht. Ook het vertrek van Griezmann. Super deal dat zijn hoge salaris is geschrapt, want sportief leverde hij bij lange na niet om dat te rechtvaardigen en Barca heeft het geld hard nodig. Luuk de Jong vind ik dan ook onbegrijpelijk, maar dat maakt hem niet gelijk een voorzitter als Bartomeu. Echt een bizarre vergelijking. Bartomeu heeft de club gesloopt met veel overbetaalde, extreem dure aankopen. Dat ging nergens over. Dat is onvergelijkbaar met Laporta.

31 augustus 2021 om 22:39

Laporta wist al sinds zijn komst dat messi op deze manier onhoudbaar was en toch bleef hij signalen geven dat alles goed zou komen. Hij heeft naast de fans ook messi voorgelogen.

31 augustus 2021 om 22:49

Geloof ik niet. Wel dat Laporta zag dat het ontzettend lastig, haast onmogelijk was, maar voor een speler als Messi blijf je er tot het laatste moment vol voor gaan.

31 augustus 2021 om 22:17

Want griezmann was zo’n succes? Een pincher heeft barca nog niet. Tis geen tiki taka meer hè. Koeman heeft kopkracht nodig en kan zo ook een ander spel spelen

31 augustus 2021 om 22:17

Er is geen geld clown. De club is letterlijk bijna failliet, Laporta heeft weinig keus in tegenstelling tot Bartomeu die al het geld in de wereld had om het team te versterken en kei hard is gefaald. Dit is de realiteit voor de komende jaren. Laten we er het beste van maken.

31 augustus 2021 om 22:19

Juist niet haha hij is de troep van Bartomeu aan het opruimen. De grootverdieners moeten weg. Contracten die Bartomeu heeft afgesloten.

31 augustus 2021 om 22:42

Wel heel makkelijk om alles maar op bartomeu af te schuiven. Barca betaalde al absurde salarissen voor Bartomeu. Messi heeft net zon aandeel gehad in de financiele status van barca. Verder was iedereen razend enthousiast toen griezman, coutinho maar ook een de jong of dest werden aangetrokken.

31 augustus 2021 om 22:47

Enthousiast over Frenkie zeker. Niemand begreep waarom Barcelona Griezmann wilde hebben omdat hij niet in het systeem past. Hij moet centraal spelen achter een spits. Hij is nutteloos in een 433.

31 augustus 2021 om 23:54

Eens maar dat willen een aantal Barca fans niet zien. het was voor Bartomeu al een puinhoop. Deze 'zogenaamde' supporters moeten eens verder kijken dan hun neus (of bril) lang is... Het is een structureel iets, net of je een dronkaard van de weg haalt die zegt dat hij die laatste niet had moeten drinken. Ik vind het ronduit stuitend dat men de schuld bij 1 persoon legt, terwijl het al jaren een puinhoop is, din mijn ogen wil je de realiteit niet onder ogen zien.

31 augustus 2021 om 22:23

@Barcafan1002 je reactie is een beetje onzinnig barca wilde van hem af vanwege zijn enorme salaris

31 augustus 2021 om 22:25

@Barcafan: dit heet korte pijn pakken. Ze moeten wel en is juist totaal anders dan Bartomeu. Die had het liefst nog een speler voor veel teveel geld gekocht met een mega salaris…

31 augustus 2021 om 22:25

Dit is verre van wanbeleid! Laporta is keihard aan het werk om Barcelona weer een toekomst te geven en m.i. doet hij dat heel goed.

31 augustus 2021 om 22:28

@barcafan, Triest dat je dat gerucht uberhaupt al als waarheid aanneemt qua luuk de jong. Als barcafan weet je toch dat het 80% onzin geruchten zijn? Laporta zit ook in een hele andere situatie qua kostenbesparing dus een verhuur qua griezmann is logischer dan vroeger.

31 augustus 2021 om 23:44

Het is rond en gaat door, maar wel onder de voorwaarden dat het papierwerk rond Saul en Griezmann ook op tijd rond is.

31 augustus 2021 om 23:48

Oftewel het is nog niet rond en gaat nog niet door. Welke bron?

31 augustus 2021 om 22:46

Laporta doet ons allen een gunst. Griezmann kostte veel te veel voor wat hij bracht. Hij ruimt de puinhopen van Bartomeu op. Voor je kunt bouwen moet je eerst puinruimen.

31 augustus 2021 om 23:23

Of dit een goede deal is kun je zeker over twisten, maar wat het zeker niet is, is een Bartomeu actie. Barca is ook gewoon gedwongen om verliezen te nemen en te shoppen in een andere categorie dan ze gewend zijn. Onder Bartomeu werd er vooral boven de stand geleefd en zwaar overbetaald. 40 mln lijkt vooral een schijntje omdat er 120 mln is betaald. Als je puur kijkt naar hoe Griezmann heeft gepresteerd bij Barca is het niet zo'n gek bedrag.

31 augustus 2021 om 23:29

@barcafan102 Je hebt wellicht er een heel klein beetje van mee gekregen dat Barcelona financiële problemen heeft???

1 september 2021 om 16:30

Niet helemaal eerlijk natuurlijk. Je raakt Griezmann kwijt, toch inmiddels 30 die wordt alleen maar minder waard.
Dan is 40 miljoen + 10 miljoen huursom best een aardige deal. En daarnaast besparen ze de komende 3 jaar zijn salaris @ 25 miljoen per jaar.
Dat je dan dit jaar een goedkoop plan B huurt begrijp ik best, alleen was ik zelf denk ik ook niet bij de Jong uitgekomen, er moeten toch wel meer spitsen in de Europese top 2e-3e keus zijn op het moment die ze hadden kunnen halen.

1 september 2021 om 16:33

... wanbeleid? hoezo? Hij moet 1.3 miljard schuld zien goed te maken. Griezman verhuren voor 10 miljoen en daarna verplichte optie tot koop van 40 en salaris. Dat is 10 + 40 + 40 is minimaal 90 die Barcelona nu niet hoeft uit te geven.
Daarnaast, Dembele, Coutinho, Depay, Aguero, Fati, Demir en Braithwaite.. daar zit weinig stootkracht, zoals barcelona eigenlijk nooit heeft. Koeman wil een kapstok, zoals Koeman dat altijd heeft gehad in zijn selectie. En nee, De Jong is geen fantastische voetballer. Maar welke aanvaller, die weinig kost per jaar, is zo sterk in de lucht als De Jong? Ik kan ze niet opnoemen.
De Jong is geen vervanger van griezman, maar een wens van Koeman. En Griezman wegdoen is een geschenk voor het financiele plaatje van barcelona.
Voorlopig doet Bartomeu het gewoon naar behoren.

Wtf? Geen verplichte optie tot koop?

Lekker terug naar huis, daar was je tog een topspeler. Succes kerel

mooi voor Atleti, daar zal die wel weer z'n goals gaan maken

Memphis is nu zowaar gewoon de leider voorin. Hoe het kan verkeren. Denk juist dat het voor hem goed is. Griezmann liep er toch al verloren bij de afgelopen jaar.
Als je 6 jaar geleden had gezegd dat de voorhoede van Psv bij Barca zou spelen was je voor gek verklaard.

31 augustus 2021 om 22:24

@Oortap zal met fati vast voorin een mooie aanval vormen, zou dat wel eens willen zien fati en dembele op de flanken, en memphis als valse spits

31 augustus 2021 om 22:45

Fati al 10 maanden blessa, 3 knieoperaties verder. Zou hem rustig de tijd geven en wat betreft dembele,
Die zal vast niet blessurevrij blijven en loopt volgend jaa gratis de deur uit

31 augustus 2021 om 23:13

@elfarandcamas dembele verlengt binnenkort zijn contract heeft barca zelf bekend gemaakt

1 september 2021 om 14:13

Waar heeft barca dat bekend gemaakt?

1 september 2021 om 14:20

via hun website hij gaat bijteken als ie weer is hersteld van zijn blessure, had ik gelezen maar hij gaat zeker verlengen

1 september 2021 om 00:22

Ik mis inderdaad nog Jurgen Locadia, die is volgens mij ook transfervrij op te pikken. Dembele verhuren en je bent klaar.

Financieel is dit uitstekend, maar als je in de plaats Luuk de Jong krijgt, ga je sportief achteruit. En uiteindelijk kijk je als supporter toch naar het sportieve

31 augustus 2021 om 22:27

Ik hoop en denk ook dat dit uiteindelijk ook het sportieve weer veel goeds brengt. Het is nu even niet anders

Dit is heel dom gedaan van Barca, verhuren is gewoon dom.
Als Atletico die niet koopt dan krijg je hem nooit meer weg.
Ze moesten Griezman verkopen, of verhuren met verplichte koop.
Dit is gewoon niet goed gedaan.

31 augustus 2021 om 22:14

Dit is natuurlijk onzin. Griezmann heeft bij Atletico wél gepresteerd. Mocht hij een goed seizoen spelen en Atletico licht de koopoptie, ben je van hem af. Speelt hij zich in de kijker, raak je hem daarna makkelijker kwijt. Slechter dan hoe hij het bij Barca deed, kan echt niet. Overigens lijkt dit me ook het laatste seizoen van Suarez, die wordt echt steeds ouder en ik denk dat dit zijn laatste seizoen op topniveau wordt.

31 augustus 2021 om 22:19

Hoezo raak je hem makkelijker kwijt met zn Barca salaris? Wie gaat dat betalen dan? Als hij het nu goed doet is het een koopje voor atletico met 80m winst in 2 jaar. Zo niet dan zit barca er nog mee opgescheelt en neemt niemand hem over voor een redelijk bedrag en salaris.

31 augustus 2021 om 22:29

Hij zat in zijn laatste seizoen bij Atleti ook al in een neerwaartse spiraal qua performances. Ik weet niet of en hoe hij dat nog gaat oppakken.

Dus geen Felix de omgekeerde weg? Hier heeft Barcelona helemaal niets aan.

31 augustus 2021 om 22:20

Precies probeer er dan als Barcelona zijnde nog wat uit halen door bijvoorbeeld direct te laten betalen of Felix in de deal te betrekken als je een beetje kan onderhandelen had je veel meer voor elkaar kunnen krijgen

31 augustus 2021 om 22:35

Haha slaat weer nergens op. Felix is financieel onhaalbaar. Totaal onrealistisch. En gelijk geld? Want Barca had nog een onderhandelingspositie waarin zij zoiets konden afdwingen? Haha, nee, die staan vandaag al helemaal met hun broek op hun enkels, kunnen niks tegen Atletico Madrid inbrengen. Ja, ze kunnen zeggen dat Griezmann blijft, maar met zijn torenhoge salaris en zwakke prestaties moest hij eigenlijk wel weg en blijkbaar is dit de enige optie geweest. Dan kan je weinig eisen/afdwingen.....

31 augustus 2021 om 22:31

Wat had je dan verwacht? Felix is natuurlijk onbetaalbaar voor Barca op dit moment.... Totaal onrealistisch.

31 augustus 2021 om 22:38

Griezmann's salaris moest hoe dan ook bespaard worden. De prijs-kwaliteitsverhouding was wat scheef.

Word sneu voor Koeman, Griezmann weg Luukinho voor terug...

1 september 2021 om 10:40

Het probleem ligt niet bij Koeman, maar bij de financieen van Barca.

Koopoptie van 40 miljoen, 80 miljoen verlies in twee jaar.. Ik had eigenlijk niet anders verwacht gezien de manier waarop hij speelde. Er verdwijnt wel een enorme salarispost van de balans en dat geeft meer lucht. Toch blijf het treurig, helemaal als je bedenkt dat we Luuk als pinchhitter terugkrijgen. Dat ik dit soort ellende mee moet maken als Barca-fan.

31 augustus 2021 om 22:15

Begint echt sneu te worden.. van een elftal vol met sterren en wereldstoppers, krijg je nu dit. Als Koeman op een of ander manier kampioen speelt, verdiend de beste man een standbeeld.

31 augustus 2021 om 22:17

Voor Barca zal de doelstelling zijn om gewoon ieder jaar CL te spelen tot ze uit deze chaos zijn. Koeman zal met Barcelona geen kampioen worden in ieder geval, daar durf ik mijn handen voor in het vuur te steken. Ik denk zelfs dat ze die ambitie binnen de club niet eens uitspreken..

31 augustus 2021 om 22:18

Het mooie is dat Koeman hem niet meer hoeft op te stellen. Waarom hij ondanks dat hij niks deed toch mocht spelen was me een raadsel. Nu is duidelijk waarom.

31 augustus 2021 om 22:21

Na de winter heeft griezman het toch aardig gedaan. Met fati terug en depay in vorm kunnen ze best kampioen worden. Ik schat real en atletico niet hoger in eigenlijk qua materiaal.

31 augustus 2021 om 22:26

Barca gaat geen kampioen worden. We weten niet hoe Fati terug gaat komen, Depay gaat geen heel seizoen de club redden en het is op het middenveld te dun bezet. Ben het overigens totaal niet met je eens @yoericfc, je overdrijft zwaar. Villarreal heeft echt een flink minder team dan Barca.

31 augustus 2021 om 22:34

selectie is goed genoeg om titel mee te spellen hoor, alsof wij een topselectie hebben. Niemand schiet er bovenuit in mijn ogen is het allemaal gelijkwaardig CMG.

31 augustus 2021 om 22:17

@fcb, tja of de komende 3 jaar 20 miljoen Netto (40+ bruto) aan salaris per jaar moeten betalalen en dan kost dat ook 120 miljoen euro. Nu bespaar je de eerste 40 miljoen al door te verhuren, dan is het verlies nog maar 40 miljoen euro. Gezien hoe hij speelde is dat niet raar toch?

31 augustus 2021 om 22:28

Nee, je hebt ook gelijk hoor. Voorin zit je met Dembele, Fati, Depay, Aguero en Braitwaithe ook nog soort van goed, want het kwam er bij Griezmann ook totaal niet uit. Zijn salaris was hij in ieder geval in geen enkel opzicht waard.

Zonde. Doodzonde. Maar het is er gewoon totaal niet uitgekomen. Hij is weer op zijn plek nu. Tijd om te shinen, wat ongetwijfeld gaat gebeuren

Ben heel benieuwd hoe men hier in het stadion op gaat reageren. Griezmann kreeg het mij net even te hoog in de bol na die WK winst, die zonder hem best mogelijk was geweest, en een Europa League winst.

Dit is een slechte deal voor barca en een wereld deal voor atletico huur en optie van maar 40 miljoen terwijl je hem voor 120 verkocht hebt

31 augustus 2021 om 22:40

En dan nog even een monstersalaris. Echt ongelooflijk hoe Barca gewoon is uitgemolken door de spelers (hun goed recht). Sportief al jaren karig maar ook al jaren het grootste salarishuis van de voetbalwereld. Umtiti die 13 miljoen verdient, Pjanic ook nog eens 13 miljoen. En Aguero op zijn retour ook gewoon 14 miljoen. Niet normaal.

Ik vind dit echt heel dom, je had al weinig aanvallers…

Goede transferwindow van Atletico, die nog sterker wordt. Laatste keer pakte het uit met Suarez die hen kampioen maakte, nu een remake met Griezmann? Bizar wel dat Atletico hem voor slechts 40 miljoen kan overnemen na 2 jaar, al heeft dat met zijn monsterloon te maken maar dan nog. 80 miljoen verdiend op 2 jaar en de speler terug hebben.

Was al enkele uren bekend dat dit rond ging komen, maar nu dus echt de kogel door de kerk. Nu wordt het wachten op de bevestiging van De Jong. Romano meld daar ook hele concrete dingen over, dus dat zal wel rond komen. Verder definitief geen Felix of Olmo naar Barcelona, alleen Luuk de Jong lijkt in de pijpleiding te zitten.

Jammer, hoop dat we weer van hem gaan genieten. Maar Griezmann X Suarez is wel een goeie aanval

31 augustus 2021 om 23:17

Die hebben bij barca ook samengespeeld en toen was het ook niet veel soeps.

Beter voor beide partijen.

31 augustus 2021 om 22:15

Tot atleti na 2 seizoenen besluiten om niet over te gaan tot koop. Zeer slechte deal dit

31 augustus 2021 om 23:06

Barcelona kan nu van zijn bespaarde salaris de volgende termijnen van Griezmann betalen. Hoe dan ook was hij voor Barcelona niks meer waard. Dat verlies moet je dan maar nemen.

1 september 2021 om 00:24

Is het al bekend hoeveel van het salaris Atletico overneemt? Alles? De helft?

1 september 2021 om 10:04

Jep, alles. En ook een verplichte optie tot koop, dus prima deal voor beide partijen.

80 miljoen verlies dus. Potverdorie wat een flop. Salarishuis wel veel ruimte nu. Daar kan je aardig wat jonge spelers voor halen. Als Memphis geblesseerd raakt heeft Barca wel echt een probleem. Dan zit je met Fati (jaar eruit), Dembele (onbetrouwbaar), Coutinho (onbetrouwbaar), Braithwaite, Luuk en Demir. Doelstelling moet gewoon top 4 worden dus. Alles erboven is mooi meegenomen.

Met wat gaat Barcelona voorin spelen? Lol… De Jong dan naar Barca?

31 augustus 2021 om 22:44

Demir zal de kans krijgen hoop ik tot Dembele terugkomt. Slechter dan de laatste wedstrijden van Griezmann kan hij het niet doen.

31 augustus 2021 om 22:56

Snap niet waarom Manaj is verhuurd vandaag. Speelde een aardig voorseizoen.

31 augustus 2021 om 22:59

Hij heeft alleen nooit op niveau gespeeld. Het is lastig in te schatten hoe goed hij is. Hij speelde in wat effectief de derde divisie is in Spanje met Barcelona B.

Verlies accepteren en doorgaan. Griezman niet goed genoeg voor barca. Past niet in het systeem van barca

1 september 2021 om 03:19

Misschien moet daar vooraf eens goed over nagedacht worden voor je hem aantrekt. Coutinho idem. 'verlies accepteren en doorgaan' heeft geleid tot een schuld van meer dan een miljard. Lang kan je daarmee niet meer doorgaan.

Tja, al speelt griezmann het hele jaar maar 1 goede pot, dan heb je er alsnog meer aan als luuk de Jong...
Voor atletico wel geweldig, mocht die wel weer opbloeien dan hebben ze straks voor 40 miljoen een wereldtopper

31 augustus 2021 om 22:59

Plus 2 seizoenen 40 miljoen aan salaris.

Zal wel niet waar zijn als Romano het zegt, hij zit er zovaak naast.. snap niet dat VZ hem nog altijd post

31 augustus 2021 om 22:16

Volgens mij is hij juist een van de weinige die nog een beetje betrouwbaar is verder weer eens waardeloos onderhandeld door Barcelona maar goed dat is geen verrassing meer

31 augustus 2021 om 22:21

Er is eigenlijk niemand die het vaker juist heeft dan Fabrizio Romano volgens mij. Hoe kom je er bij dat hij er vaak naast zit?

Heel dom dat barca hem laat gaan aan zijn rivaal griezmann je bent gewoon niet goed genoeg voor barca

Goed bezig daar, mooi wat budget vrijgemaakt voor de verlosser Luuk de Jong. Wellicht is die, net als bij Sevilla, weer beslissend in de Europa League, want in de CL word het niets zo.

Barca dat weer een speler wegdoet naar een concurrent. We hebben gezien hoe dat vorig jaar heeft uitgepakt. En dan daar ook nog eens Luuk de Jong er voor terughalen.

In 2 jaar tijd 80 miljoen weggegooid op 1 speler. De Jong misschien naar Barcelona in zijn plaats.. auw.

Laat dit aub niet waar zijn, concurrentie sterker maken en zelf niks voor terug.

Van Messi Neymar en Messi naar Memphis, Luuk de Jong ten Braithwait. Lekker hoor, zo’n ontwikkeling.

Waarom was hij niet eerder vertrokken dan had Messi gewoon kunnen blijven. Laporta maakt de zelfde fouten als Bartomeu.

31 augustus 2021 om 22:24

Laporta maakt geen fout. Als je nu nog niet doorhebt dat hij Messi gewoon weg wilde hebben onderschat je die man behoorlijk. Vanaf het moment dat hij Messi uit zijn contract liet lopen wist hij dit. En hij komt er helemaal mee weg. Want ik heb nog geen barca fan hem aan zien kijken. Die keken eerder naar Bartomeu (ook wel terecht) en deze Griezmann. Maar Laporta heeft de trekker overgehaald.

grote schoonmaak bij Barcelona, ik denk dat ze inmiddels Messi wel weer kunnen betalen

Ik begrijp heir niets van, als je Griezmann goed gebruikt heb je wel veel aan hem is speler die vele kansen creëert , maar Depay wordt op die plaats opgesteld natuurlijk kom je as Griezmann niet tot je recht tussen de linie is hij ene meester in. Wederom versterk je Ateltico weer en verzwak je jezelf.

Dit is wel heel erg dom van Barca!! Nu verwacht ik dat ze de top 3 niet gaan halen...

Aanval Fati,depay,dembele

Wat een verlies in euro’s. Griezmann heeft 120 miljoen gekost en daarnaast een mega mega salaris .. nu een jaar verhuurd worden en dan een optie tot koop van 40 miljoen.
Jeetje wat heeft die bartomeu er een puinhoop van gemaakt

Werkelijk waar, wat een bizar slechte deal voor Barcelona. Uithuilen en opnieuw opbouwen, maar ik vrees dat het jaren gaat duren voordat Barcelona weer serieus om de grote prijzen mee gaat doen. Heerlijke versterking voor Atletico, titelprolongatie zie ik wel gebeuren.

31 augustus 2021 om 22:22

Barca leert het maar niet, om je concurrent weer te versterken, Atletico . Ze vervallen in de zelfde oude fouten.

31 augustus 2021 om 22:27

Barca bespaart hiermee 40 miljoen. En laten we wel zo zijn.. Griezmann speelde ontzettend slecht voor iemand die 20 miljoen netto verdient.

1 september 2021 om 02:55

Laporta heeft er hartstikke slim aan gedaan. Prioriteit is nu financieel weer kunnen ademen.

Barcelona zou did seizoen toch al niet aan de prijzen meedoen. Dus wat maakt het dan uit dat je Griezmann naar Atletico laat gaan?

Man, man, man.... Griezman weg en de Jong terug? Hoezo? Was Jacob Mulenga te duur? Beugelsdijk heeft ook interesse! Pffff.

simeone ziet zijn kansen schoon. Barca ontmantelen en je hebt een titelkandidaat minder.

Jammer dat het niet een verplichte optie tot koop is geworden. Desondanks blij dat we van Griezmann af zijn. Pastte totaal niet bij Barca en ik zie hem bij Simeone wel opbloeien. Barca heeft op dit moment gewoon niet veel keus en dan is een Luuk de Jong (hoe gek dat ook klinkt) wel een logische keuze.

Ze zijn in Barcelona echt het spoor bijster om hem aan de concurrentie weg te doen.

Ben benieuwd wat dit jaar gaat gebeuren.

En maar lekker de concurrentie sterker maken. Barca gaat dit jaar voor geen enkele prijs spelen! Atletico is wat mij betreft weer favoriet ! Wat heeft Barca hier toch weer slecht gehandeld zeg. Laporta zit ook maar een beetje te kloten hoor.

Vanuit financieel oogpunt snap ik heel goed dat barca Griezmann verkoopt, alleen om dan Luuk de jong als vervanger te kunnen halen? Vind ik niet zon goed idee. Dat is een Mercedes inruilen voor een Peugeot met alle respect. Messi weg Griezmann weg voor barca is dit echt een overgangsjaar en uiteraard zal socios natuurlijk anders over denken, maar dit jaar zal barca om de prijzen spelen. Ontwikkeling jonge talenten moet cruciaal zijn. Ansu Fati Pedri etc. Ook al zijn ze doorgebroken ze kunnen nog beter worden. En met koeman als trainer zal talenten van barca alleen maar beter worden.

1 september 2021 om 10:46

Overgangsjaar? Let op dat de jonge jongens ook geen lange contracten hebben met Barca. Dus je moet geld nu besparen voor de verlenging van hun contracten,

Bij Barca is er nu maar één devies en dat is saneren, saneren en nog eens saneren. Griezmann wegdoen en de Jong halen scheelt miljoenen en met de halvering van de salarissen van Pjanic en Umtiti is Laporte goed bezig. Het is ff niet anders en om dan Laporte als”nog erger dan Bartomeu” af te schilderen vind ik niet correct

Barca is bezig met Luuk de Jong als vervanger. Dit is toch bizar?

31 augustus 2021 om 22:35

Dat zou ik erg vreemd vinden, men moet niet gaan komen met we besparen 40 miljoen, want dat los je hiermee echt niet op Raulista.

Als ze Luuk ophalen is het de grap van het jaar...daar wordt je kampioen mee...en alweer een Nederlander in je team gaat tegen Koeman werken als het niet lukt... dan maar gokken met de spelers die nu onder contract staan...nu Messi weg is komen ze misschien meer tot hun recht en gaat het beter dan afgelopen seizoen...!! We zullen zien.

40 miljoen… wat een wanbeleid bij Barcelona. En dan Luuk de Jong als vervanging. Pure armoede… echt ongelooflijk.

Echt barca onwaardig dit.

Barca is hard bespeelt. Atletico heeft nu 120 miljoen en griezman.

31 augustus 2021 om 23:17

Dit is dus echt bizar, een speler voor 120 miljoen verkopen en 2 jaar later terughuren.

Het is nu dus echt gewoon geld proberen vrij te maken ten koste van alles. Maar wat één wanbeleid zeg. Het is te hopen dat ze er snel uit deze malaise komen, maar zie het somber voor ze in.

Past in de strategie om Barca financieel sterker te maken en te behoeden van faillissement. Op sportief gebied was Griezman nooit een aanwinst en zal nooit een toevoeging worden. Strikje erom en als het moet kom ik helpen inpakken.

31 augustus 2021 om 23:11

Laat me weten als je hem hebt ingepakt dan breng ik hem persoonlijk naar Madrid.

Ik kan niet zeggen dat het jammer is, en ik ga ook niet zeggen het goed is dat ie weg is. Het was een vreemde periode voor hem bij Barca, deed wat ie kon en pikte af en toe zijn doelpunten mee. Ik zag veel liever slapjanus Coutinho vertrekken. Maar eerlijk is eerlijk, Griezmann is ook vaak een watje. Nooit de gretige speler gezien die hij was bij Atletico. Maar wat ik nog vreemder vind is dat men hier blijft praten over Luuk De Jong als zijn vervanger. Doen jullie het erom? Is dit echt hoe jullie dit bekijken? Als die komt, is het voor bank. Griezmann speelt op een andere positie en is een ander type speler. Natuurlijk is dit een blamage als Barca echt gaat voor iemand als Luuk, maar die gaat echt geen rol van betekenis spelen. Een bende clowns in het bestuur bij Barca, echt niet te geloven waarmee ze bezig zijn.

31 augustus 2021 om 23:13

Niemand durfde het aan Coutinho te halen door zijn zware blessure. Anders was die ook wel verhuurd of verkocht.

1 september 2021 om 20:46

Coutinho, Braithwaite, Luuk, Dembele, Lenglet, Umtiti in een Barca shirt zien is echt pijnlijk, dan heb je nog koekoek Dembele die weer hier of daar geblesseerd zal raken. Idem Aguero. Rasechte voetballers zoals Pjanic en Puig die niet gebruikt worden. Onbegrijpelijk dat Pjanic niet kan aarden, en nog onbegrijpelijker dat Puig geen echte kans krijgt. Linksback met alleen Alba wordt ook niks, die kan niet het hele seizoen heel de linkerflank belopen op 32-jarige leeftijd. Kortom, het wordt weer een heerlijk seizoen met boordevol mooie momenten.

Mag toch hopen dat hij gaat schitteren bij Atletico zodat ze hem aantrekken en Barca deze zeer matige Griezmann lozen en 40 miljoen+salaris kunnen afschrijven. Man wat is deze man tegengevallen zeg bij Barcelona. Zag iedereen ook wel aankomen aangezien het al te druk bezet was met Messi, Dembele, Suarez, Braithwaite en Fati. Slechtste transfer in de afgelopen 5 jaar!

Komt er dan toch nog een stiekeme ruildeal met Joau Felix? Het wordt niet genoemd in dit artikel, maar zou het dan toch nog gebeuren achter de schermen vlak voordat de nacht begint?!

31 augustus 2021 om 23:20

Is echt een droom van elke barca fan in deze rare transferdeadline day

Past toch meer in het systeem van Simeone, in de kleine ruimtes bij Barca kon hij geen potten breken. Ik denk dat Atletico weer een goede kans maakt op het kampioenschap, als Griezmann zijn oude vorm terugkrijgt

31 augustus 2021 om 23:33

Emile Hesky G geen een top speler paste bij
Barcelona van afgelopen 5 jaar omdat Barcelona keer op keer tegen echte top het laat afweten simpel weg zwakke defensie
Kijk naar de champions league al jaren op rij afgedroogd door echte top.zelfs messi lukte het niet om de champions league te winnen afgelopen 5 jaren met de rest van het team zo dra er druk op die defensie kwam zakte ze door het ijs.tegen psg juventus liverpool roma atlitico allemaal verloren afgelopen jaren.

Messi weg griezman weg wat blijft ernog over
Wat betreft top spelers.depay moet nog maar eens zien hoe goed hij is tegen echte top teams
Met een dembelle wordt het helemaal niets kwa aanvall.defensi was al zwak nu ook nog aanvallend zwak.

Goede stap voor Griezmann helaas bij Barcelona nooit zijn niveau gehaald van Atletico
Hopelijk lukt hem dat nu weer wel op het oude nest veel succes antoine

Sinds zijn aankomst in Barcelona speelt hij met knikkende knieën. Natuurlijk is de speelstijl anders maar hij is geen moment zichzelf geweest.
Ik snap dat Laporta zo snel mogelijk de financiën op orde wil krijgen om vervolgens te gaan bouwen. Terecht dat Griezman geen deel uitmaakt van het toekomstige Barcelona. Een verplichte optie tot koop was beter geweest maar dat zat er kennelijk niet in. 40 mln is voor een speler van zijn formaat (ongeacht de prestaties) een lachtertje. Clubs kennen de financiële situatie van Barcelona en maken daar gretig gebruik van :-)
Barcelona bespaart zichzelf in ieder geval de hoge salarislasten.

De grote vraag wordt wie er als vervanger wordt aangetrokken. Een veteraan als Cavani of een houthakker als Luuk de Jong?
Of krijgt een speler uit de jeugdopleiding een kans om minuten te maken in wedstrijden die vroeg beslist zijn/copa del rey..

Met alleen Memphis als kwaliteitsspeler speel je als Barcelona met vuur.

Braitwaite is niet geschikt en Aguero is nog lang niet fit.
Ansu Fati heeft ook weleens in de punt gespeeld maar die is ook nog niet fit.

Als clublegende denk ik dat Johan Cruijff zich in zijn graf omdraait. Wat een bak ellende hebben ze zich zelf afgeroepen.

Ik lees net dat het alles behalve zeker is. Papier werk zou nog in orde gemaakt moeten worden en ze hebben misschien niet genoeg tijd. Sommige bronnen in Spanje zeggen zelfs dat er totaal geen sprake is van een deal.

Atletico neemt zijn gehele salaris over, 10 miljoen euro huursom verplichte koopoptie van 40 miljoen euro volgend seizoen. Prima deal van Laporta, Alemeny en co.

Die voorwaarden maken het wel iets beter. Maar zou niet weten waarom Barca of Atleti de huurtijd met een jaar zou verlengen. Barca wil zsm de 40 miljoen en Atleti die zou per saldo dan 60 miljoen kwijt zijn aan hem. Lijkt me niet logisch tenzij er financiele restricties zijn volgend jaar. Ook een dik salaris wat vrijkomt. Maakt het al iets beter, maar nog altijd 60/70 miljoen afschrijving met 2 jaar salaris erbij.

1 september 2021 om 10:10

Ik denk dat het voor Barcelona niet zo heel veel uitmaakt. Ik verwacht dat de huursom van 10m volgend jaar ook betaald zal moeten worden en er in 2023 dan 30 miljoen overblijft van de rekening als men voor een tweede verhuurjaar kiest.
Daarbij is het zo dat transfers vaak in termijnen betaald worden, dus als de clubs hebben afgesproken vier keer tien miljoen te betalen (bijvoorbeeld), maakt het geen bal uit of dat 10 miljoen huur en 30 miljoen koop is of 40 miljoen koop, Barcelona krijgt hetzelfde geld op dezelfde momenten binnen.

Ben zelf Registeraccountant en snap het boekhouden in de voetbalwereld niet echt. Normaliter gaat de economische realiteit boven de juridische realiteit, form over substance noemen wij dat. Als economische risico's en voordelen zijn overgedragen wordt een transactie geboekt, juridische bepalingen zijn niet leidinggevend. Als ik kijk naar het verhaal, zonder de contractuele details te kennen, snap ik niet waarom de transactie niet nu al wordt geboekt en ffp omzeild kan worden.
Economische voordelen en risico's zijn al overgedragen. Als Griezmann volgend week zijn kruisbanden scheurt en er 1.5 jaar uitligt, wie heeft hier last van? Juist, Atletico en niet Barca. Als PSG volgend week 250 miljoen euro wil neertellen, met wie moeten ze dan in gesprek en wie krijgt de voordelen? Juist, Atletico. Daarom kan ik het niet echt bevatten. Deal is nu rond en economische risico's en voordelen zijn al overgedragen.
Daarnaast heb ik de term verplichte optie tot koop nooit begrepen. Dat bestaat niet imo. Inherent aan een optie is dat er verschillende uitkomsten/keuzemogelijkheden zijn. Als het een verplichting is, is het ook geen optie. Noem het een clausule, verplichting oid, maar een verplichte optie is al een tegenstrijdig definitie.

1 september 2021 om 08:55

volgens mij zijn dit soort constructies louter om het moment van betalen uit te stellen. Atletico wil graag Griezmann kopen, maar heeft eigenlijk geen geld om Griezmann te betalen. Door dit soort constructies hebben ze 1 of 2 jaar om spelers te verkopen zodat ze het geld wel hebben.
Het geeft vooral de realiteit in de voetbalwereld aan, dat daar veel meer kan zonder dat je er geld voor hebt. Vergelijken met normale organisaties heeft dan ook weinig zin, net als je voetballers ook neit kan vergelijken met mensen die werken in fabrieken of kantoren.

1 september 2021 om 15:26

Onder FFP is een verplichte koop optie inderdaad boekhoudkundig hetzelfde als kopen met uitgestelde betaling, dat heeft de UEFA een paar jaar terug al duidelijk gemaakt. Dit staat ook op de UEFA website, ik kan hier geen links posten maar als je googled op wat keywords kan je het zo vinden. Arbeidsrecht technisch is het waarschijnlijk anders, in de zin dat Barcelona wel de werkgever blijft en zijn salaris betaalt - en de rekening naar Atletico stuurt.

Was de noodzaak voor het verkopen van Messi er nu nog geweest? Anders heb ik echt te doen met Koeman. Wat een dramatische aanval heb je nu zeg. Er zijn toch wel betere alternatieven dan Luuk de Jong, kom op zeg

Heeft iemand er misschien bij stil gestaan dat Messi vorig jaar al weg wilde. Denk dat Barca gewoon hand in eigen boezem heeft gestoken en messi groen licht heeft gegeven te vertrekken. Hij was er wel heel snel uit met PSG. Verder niet erg maar barca gaat voorlopig geen hoge absurde salarissen meer uitkeren. Dat Griezmann nu weg is kan ik alleen maar toejuichen. De beste man heeft letterlijk nieta goeds gedaan innde afgelopenn2 jaar. Zelfs in het nationale elftal is het drama. Het enige wat hij doet is rennen en kaatsen. Ben blij dat hij weg is. Jammer dat Umtiti S.Roberto Alba Pjanic nog bij de club zitten. Luuk de Jong als pinchitter mmm moet het nog zien. Maar verdiens vele malen minder dan griesje en kan er miaschien nog een paar inprikken

@voetbalzone redactie: Wellicht is het een idee om dit soort nieuws niet via een geüpdatet artikel te publiceren, maar een volledig nieuw artikel eraan te wijden. De commentsectie is altijd zo'n enorm rommeltje omdat er (soms dagen) oude comments en nieuwe comments door elkaar staan.

Als het wegvallen van Griezzmann's salaris echt nodig was snap ik het wel. Als dat niet het geval was kon je hem beter bij de groep houden. Nu heb je dan wel met Depay, Aguëro, Fati en Dembele een aantal goede spelers, maar Griezzmann is in mijn ogen toch wel de beste van die 4.

1 september 2021 om 11:31

De Griezmann van Atletico is de beste van die 4. Maar de Griezmann die wij 2 jaar lang hebben zien spelen, is de nepste van de 4 zo simpel is het. Hij kreeg een achterlijk salaris en liet niet eens zien waarom hij zoveel verdiende. Een hele dikke win-win situatie voor Barca dit.

Die verplichte optie tot koop verzacht enigzins deze transfer naar een concurrent, ik dacht eerst dat zou nooit van hem af zouden komen. 80 mln verlies op zijn aankoop zegt natuurlijk alles over de prestaties van Griezmann bij Barca

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4940 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Osasuna171
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
H. LarssonAanvaller
Sergio BusquetsMiddenvelder80
M. DepayAanvaller84
PiquéVerdediger71
Sergi RobertoVerdediger72
F. de JongMiddenvelder70
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

185 fans
Aanvaller, 30 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Atlético Madrid 5 0 0 0
2021/2022 Barcelona 3 0 0 0
2020/2021 Barcelona 36 13 4 0
2019/2020 Barcelona 35 9 2 0
2018/2019 Atlético Madrid 37 15 5 0
Laatste voetbalnieuws

Bartomeu steunt Koeman en verdedigt aankoop: ‘Betaalt zich vanzelf uit’

Ronald Koeman heeft steun gekregen van Josep Maria Bartomeu. De voormalig voorzitter van Barcelona haalde de Nederlandse oefenmeester in de zomer van 2020 naar de Catalaanse club. Vanwege teleurstellende resultaten ligt...Lees verder

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren