De man van de wedstrijd was niet Denzel Dumfries of Frenkie de Jong

Vrijdag, 18 juni 2021 om 12:27 • Laatste update: 12:27

Het Nederlands elftal heeft zich donderdagavond verzekerd van groepswinst op het EK. De ploeg van Frank de Boer won met 2-0 van Oostenrijk en heeft daardoor zes punten verzameld in de eerste twee duels. Voetbalzone beoordeelt de spelers van het Nederlands elftal die minstens een helft meededen met een rapportcijfer.


Spelersrapport Oranje tegen Oostenrijk
SPELER CIJFER
Maarten Stekelenburg 6,5
Denzel Dumfries 7,5
Stefan de Vrij 6,5
Matthijs de Ligt 8,5
Daley Blind 7
Patrick van Aanholt 7
Georginio Wijnaldum 5,5
Marten de Roon 5
Frenkie de Jong 8
Wout Weghorst 5,5
Memphis Depay 6,5

Cijfers Oranje

Maarten Stekelenburg: 6,5
Pas zeven minuten voor tijd moest Stekelenburg zijn eerste serieuze redding te verrichten. Een kopbal van Karim Onisiwo leverde geen problemen op voor de doelman. Stekelenburg plukte ballen vanaf de zijkanten of vanaf het middenveld moeiteloos uit de lucht. Zijn uittrappen waren niet altijd zuiver, maar verder valt er weinig op te merken op het spel van de routinier.

Het artikel gaat verder onder de video
'Nederland wordt kampioen, dat geloof hebben zijzelf ook'
Meer videos

Denzel Dumfries: 7,5
Opnieuw speelde Dumfries een absolute hoofdrol in aanvallend opzicht. Tegen Oekraïne maakte hij het winnende doelpunt; tegen Oostenrijk maakte hij de 2-0 én verdiende hij de strafschop waaruit Oranje de score opende. Bij zijn doelpunt liep hij mee met Malen en schoot hij van dichtbij raak, waarmee hij de wedstrijd besliste. Niet al zijn aanvallende bijdrages slaagden, maar met zijn kracht en energie was hij van grote waarde. Dumfries was in verdedigend opzicht belangrijk in de vijfde minuut, toen hij Andreas Ulmer in het zestienmetergebied van de bal zette met een ferme duw.

Stefan de Vrij: 6,5
“IJzersterk”, noemde Pierre van Hooijdonk de eerste helft van De Vrij. De verdediger zette de toon in de eerste minuut, toen hij overtuigend oogde in een gevecht om de bal. In de vijfde minuut liet hij zich aan de rand van het zestienmetergebied wel uitkappen door Ulmer, maar dat slippertje werd opgelost door Dumfries. In de slotfase van de tweede helft liet hij Onisiwo uit zijn rug weglopen en de invaller kon daardoor op doel koppen. Met slordig balverlies leek De Vrij acht minuten voor tijd Oostenrijks gevaar in te luiden, maar daar stak De Ligt een stokje voor. Er stonden ook goede bijdrages tegenover. Het beste moment van zijn wedstrijd was zijn interceptie in minuut 49, toen hij de intenties van Marcel Sabitzer raadde en diens breedtepass voor het zestienmetergebied van Oranje onderschepte. Na een corner van Depay kreeg De Vrij na een uur een grote kopkans, maar die liet hij onbenut

Matthijs de Ligt: 8,5
Zijn eerste actie was niet erg gelukkig - een onzuivere terugspeelbal op Stekelenburg werd door de keeper ternauwernood binnen de lijnen gehouden - maar daarna speelde De Ligt een weergaloze wedstrijd. De verdediger, terug in de basis na liesklachten, oogde rustig aan de bal en overtuigend in de duels; belangrijke momenten waren zijn feilloze tackle op de bal in een duel met Christoph Baumgartner in het strafschopgebied en de wijze waarop hij een schot van diezelfde Baumgartner naar de grond kopte, waardoor Stekelenburg de bal kon oppikken. Kort na de pauze werkte De Ligt een voorzet weg uit het zestienmetergebied; na een uur liet hij na zijn sterke optreden te bekronen met een goal, toen hij een enorme kopkans kreeg en eigenlijk had moeten scoren. Acht minuten voor tijd reageerde hij alert door Sabitzer af te stoppen na balverlies van De Vrij; even daarna viel hij strompelend uit.

Daley Blind: 7
Blind was, zoals gebruikelijk, in voetballend opzicht van waarde in de opbouw. Hij verstuurde goede inspeelpasses en was zelf rustig aan de bal, ook als hij onder druk werd gezet. “Met zijn intelligentie voegt hij voetballend zoveel toe aan het elftal”, luidde het oordeel van Van Hooijdonk halverwege de wedstrijd dan ook. In de tweede helft blokkeerde hij nog een voorzet, alvorens, ogenschijnlijk tot zijn eigen verbazing, gewisseld te worden in minuut 64.

Patrick van Aanholt: 7
Was de bijdrage van Van Aanholt in aanvallend opzicht nog beperkt tegen Oekraïne, donderdagavond zorgde hij vanaf de linkerflank voor het nodige gevaar. Hoewel lang niet al zijn acties zuiver waren - soms gaf hij te strakke ballen of liet hij de bal van zijn voet stuiten - bereidde hij in de slotfase van de eerste helft met een geweldige crosspass op Weghorst en na een goede combinatie met De Jong twee enorme kansen voor. Ook in de tweede helft liet hij zich gelden, met goede combinaties met Wijnaldum en Depay, voordat hij in minuut 64 werd gewisseld.

Marten de Roon: 5
De Roon kende een sterke start. Hij was alert op balverlies van Oostenrijk en zorgde daardoor voor goede intercepties op het middenveld. Sinds hij in minuut veertien balverlies leed en dat corrigeerde met een harde tackle die geel opleverde, was De Roon minder gelukkig in zijn acties. In de eerste helft leed hij tien keer balverlies, vaker dan iedere andere speler van Oranje. Na de pauze was De Roon nagenoeg onzichtbaar en zestien minuten voor tijd werd hij vervangen door Ryan Gravenberch.

Frenkie de Jong: 8
De Jong bracht met de nodige schwung in het spel van Oranje. Hij zocht constant de voetballende, aanvallende oplossing, ook als hij onder druk stond. De middenvelder liet zich voor het eerst gelden met een fraaie rush in de vijfde minuut, waarmee hij drie spelers zijn hielen liet zien, en stond met balveroveringen of goede passes meermaals aan de basis van gevaar. Na de pauze was De Jong wat minder dominant, maar over het geheel speelde hij een ijzersterke wedstrijd.

Georginio Wijnaldum: 5,5
Op een aantal momenten liet Wijnaldum zich in positief opzicht gelden, bijvoorbeeld door onder druk weg te draaien bij tegenstanders en een tegenaanval in gang te zetten. Over het geheel kan Wijnaldum echter niet terugkijken op een sterke wedstrijd. Het spel ging grotendeels voorbij aan de middenvelder, die zondag tegen Oekraïne nog tot de uitblinkers behoorde. Als hij wel de bal had, liet hij meermaals na om Weghorst te bedienen wanneer de situatie daarnaar was.

Memphis Depay: 6,5
Depay speelde een wedstrijd van uitersten. Hij opende de score in Amsterdam met een vlekkeloze strafschop en was met een magnifieke steekpass op Donyell Malen essentieel bij de voorbereiding van de 2-0. De dalen van Depay waren ook diep: met name in de eerste helft had hij zelden de controle over de bal en was hij slordig in de passing. Vier minuten voor de rust miste hij een gigantische kans om te scoren. In de tweede helft slaagden de intenties van Depay vaker: zo leverde hij na een uur twee dreigende corners af, waar grote kansen voor De Vrij en De Ligt uit voortkwamen. Negen minuten voor tijd werd Depay vervangen door Luuk de Jong.

Wout Weghorst: 5,5
Vier minuten voor rust verraste Weghorst vriend en vijand, door bij een grote schietkans de bal opzij te leggen richting Depay. Het was een intelligente keuze, maar helaas miste zijn ploeggenoot de kans. Op een ander moment in de eerste helft liet hij juist na om Dumfries vrij te spelen in de voorhoede door de bal achterlangs bij Alaba te spelen; Weghorst koos voor een pass naar de linkerflank. In de tweede helft kopte hij de bal na een corner van Depay goed terug op De Vrij, die daardoor een flinke kopkans kreeg. Verder kende hij ook enkele ongelukkige acties na de rust, voordat hij in minuut 64 werd gewisseld. Weghorst was vrij weinig betrokken bij het spel van Oranje, hoewel hij probeerde een aanspeelpunt te zijn.


Poll

Ben je het (grotendeels) eens met onze cijfers?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

214 reacties (laatste reactie door skopmang)

Frenkie en Blind waren mijn MOTM. De Ligt kwam kort daarna.

17 juni 2021 om 22:59

Depay een voldoende? Apart. Vage cijfers weer. Gini een 5.5.... erg apart

17 juni 2021 om 23:02

Wijnaldum speelde ijzersterk!! hoe krijgt hij nou een 5.5?

17 juni 2021 om 23:06

Memphis trekt de hele wedstrijd 2 man mee en scoort.

17 juni 2021 om 23:08

@Bizarno Depay speelde niet best maar was wel weer bij twee goals betrokken en daar staat hij voor in het veld

17 juni 2021 om 23:09

IJzersterk?? Dan heb je een andere pot gekeken. Van mij mag Klaassen zijn plek over nemen. Klaassen brengt veel meer vuur en is veel beter in snel vooruit voetballen. Wijnaldum vertraagt alleen maar.

17 juni 2021 om 23:17

Daarom speelde Wijnaldum bij CL winnaar Liverpool en gaat hij naar Psg. en zit Klaasen in Nederland.

17 juni 2021 om 23:18

Er is letterlijk niks, maar dan ook echt niks waarin Klaassen beter is dan Wijnaldum. Vorige wedstrijd onze beste man en vandaag iets minder, kan gebeuren. Hem laten vallen terwijl hij aanvoerder is in ruil voor een waterdrager die in de Eredivisie speelt. Je moet het maar durven.

17 juni 2021 om 23:18

Wijnaldum een 5,5.... hoe dan 😂

17 juni 2021 om 23:19

Exact dezelfde gedachten.
Wijnaldum viel mij juist positief op en Depay negatief deze wedstrijd.

17 juni 2021 om 23:23

Klaassen houd het tempo van Gini nog geen 10 minuten bij.

17 juni 2021 om 23:27

Klaassen voor wijnaldum... dan snap je het niet helemaal. Wijnaldum echt de motor van dit elftal met de jong, echt een koningskoppel.

17 juni 2021 om 23:37

Gini heeft gwn goed gespeeld hoor. Klaassen? Wat hij heeft nou laten zien in Oranje? Iets meer respect voor Gini, hij is samen met Memphis verantwoordelijk voor 80% van de goals

17 juni 2021 om 23:42

Klaassen loopt enkel de spitsen in de weg. Mooi vasthouden aan Wijnaldum.

18 juni 2021 om 06:49

Als je dit zegt dan ben je echt van de pot gepleurt

18 juni 2021 om 07:00

Gini speelde niet ijzersterk, deed te weinig met de bal, kwam nauwelijks dreiging van hem en paar keer onnodig balverlies.

18 juni 2021 om 07:01

Scoort een penalty, en 2 man mee dus wat? Continue balverlies door hem. En keer op keer gat hij het in zn eentje proberen.

18 juni 2021 om 07:03

Dat hij met Liverpool vorig jaar de CL heeft gewonnen is toch geen redenering over de wedstrijd van gisteren? Wat een slechte onderbouwing zeg.

18 juni 2021 om 07:04

Wijnaldum aantal keer onnodig balverlies, liet zich niet vaak gelden. Was nauwelijks gevaarlijk. Ook geen geweldige passes ofso

18 juni 2021 om 08:08

Wijnaldum heeft zich weer ijzersterk verstopt. Geen idee waarom hij steeds wordt opgesteld terwijl hij niet mee wil doen. Weer geen enkele bijdrage.

18 juni 2021 om 08:26

Al vond ik Wijnaldum sterk spelen. Wat jij nu zegt is wel een domme opmerking. Je kan niet iemand oordelen op wat hij bereikt heeft. De laatste wedstrijd maakt hoe goed iemand is.

18 juni 2021 om 08:28

Over de gehele wedstrijd waren de 3 achterin en Frenkie goed. De 2e helft kwam daar nog Wijnaldum bij, omdat hij regelmatig balvast was op eigen helft onder druk.
Depay scoort de penalty en geeft een bal op Malen die een gemiddelde zaterdag amateur met een beetje gevoel in zijn grote teen ook geeft. Maar vooruit daarmee is hij wel belangrijk.
Verder was Nederland echt niet goed.

18 juni 2021 om 08:29

@roysfnr, Ik durf wel te zeggen dat Klaassen zijn scorend vermogen beter is dan die van Wijnaldum. Verder is Wijnaldum inderdaad vele klasse beter. Maar dat er letterlijk Niks beter is bij Klaassen klopt niet.

18 juni 2021 om 08:38

Wijnaldum een 5,5.. mag iemand hier even ontslagen worden voor dat cijfer? Momenteel zijn wij (op de achterste 3 na) echt fc wijnaldum en frenkie, de rest voert geen reet uit en die 2 lopen voor 4, zijn de enige die zichzelf vrij kunnen spelen en vervolgends spelen ze iemand anders in die direct de bal verlies en mogen zij het weer oplossen door weer terug te rennen, zonder die 2 staan wij echt zwaar voor paal want jezus wat een draak van een wedstrijden voor de rest, helemaal als je hun weg denkt. wat waren die 2 een verademing op de wedstrijd. De rest loopt alleen maar uit positie, in de weg, snapt het systeem niet en kan vervolgens ook nog eens niks met een bal.. Tegen een enigszins normaal al is het denemarken acht ik ons volstrekt kansloos tenzij frenkie en gini dit niet toestaan.

18 juni 2021 om 13:16

Klaassen komt te kort voor Oranje. Wijnaldum is zo belangrijk voor dit team. Onbegrijpelijk dat hij een 5,5 krijgt.

18 juni 2021 om 18:27

Er zijn heel veel zaken waarin Klaassen beter is, maar het zijn 2 verschillende spelers die je niet kunt vergelijken. Het is dus totaal afhankelijk hoe je wilt spelen. Ik vond gisteren niemand van het middenveld en de aanval goed spelen (uitzondering de jong). Allemaal zeer onnauwkeurig. Gini is gewoon ontzettend belangrijk in dit team.

18 juni 2021 om 18:29

Om een simpele reden dat hij net als 6 andere spelers gewoon zeer slordig was.

17 juni 2021 om 23:00

De vrij mocht van mij ook wel minimaal een 7,5.
Verdediging stond gewoon ijzersterk vandaag.

17 juni 2021 om 23:47

Nee man, de Vrij maakte een paar behoorlijke fouten en was laks. De Ligt krijgt volgens mij ook een te hoog cijfer. Die Oostenrijkers waren gewoon slecht en als Arnautevic er had gestaan of als ze tegen een team als Italie, Spanje of Portugal staan, dan zouden, als ze zo spelen als vandaag, de doelpunten om hun oren vliegen. Blind vond ik overigens ook matig. Frenkie, Gini en Dumfries waren voor mij de beste spelers.

18 juni 2021 om 00:22

Als als als, als mijn oom een spleetje had was het mijn tante geweest. Arnautovic deed niet mee en we speelden niet tegen Italië, Portugal of Spanje.

18 juni 2021 om 07:07

Maakte onnodige en lompe overtredingen en liet zich uitkappen, en liet zn man lopen met die kopkans in de handen van Stekie. Dat moet je toch De Vrij aanrekenen hoor.

17 juni 2021 om 23:01

Helemaal eens, wat mij ook opvalt is dat wanneer Ake en Wijndal tot 2x toe invallen, de tegenstander meteen meer kansen krijgt en het slechter staat. Zou ook kunnen omdat de tegenstander in de laatste 20 minuten meer gaat drukken, maar naar mijn idee staat dat totaal niet

17 juni 2021 om 23:22

Zo zie je maar dat de voetballende waarde van Blind hier onderschat word. Ake is gewoonweg een klasse minder.

18 juni 2021 om 08:27

Het is ook stom om ze beiden tegelijk in te laten vallen. Je gooit heel de organisatie om. Zet er 1 een minuut of 10 later in.

18 juni 2021 om 09:35

ik vind op dit moment de keus voor van aanholt op links zeker geen gekke. ik vind dat hij behoorlijk stabiel speelt. heb hem eigenlijk nog niet 1 fout zien maken. doet waar die voor staat, druk houden op de bal en mee gaan in de aanval. zeker met een blind naast hem die hem goed weg kan steken. wijndal komt eraan, maar voor nu lekker van aanholt laten staan als het er op aan komt.

18 juni 2021 om 08:14

De Ligt en Blind waren beide niet geweldig, ik snap niet dat mensen zulke cijfers uit delen.
De Ligt laat zijn tekortkomingen weer zien, alleen tegen Oostenrijk werden ze niet afgemaakt natuurlijk.

18 juni 2021 om 18:31

Hahahahhahahaha Blind was gewoon samen met de jong de beste speler. De ligt speelde ook gewoon ijzersterk.

18 juni 2021 om 09:12

Steek 6.5 - Blind 7.5 - de ligt 7.5 - de vrij 7 5 - dumfries 7.5 - van Aanholt 6.5 - wijnaldun 6.5 - de roon 6 - frenkie 7 - depay 4.5 - weghorst 4

Niet meer dan terecht.frenkie en dumfries waren zeker goed, maar de ligt was echt een baas achterin, die tackle in de eerste helft 🤤

17 juni 2021 om 23:00

Ik had Blind en De Vrij een 7,5 of 8 gegeven en had Dumfries ook zeker een 8 gegeven. Is echt niet mijn favoriet, maar hij heeft het wederom fantastisch gedaan.

17 juni 2021 om 23:01

Oostenrijk was gewoon sterker. Tegen de toplanden gaan wij met dit tempo klop krijgen, niet te zuinnig ook

17 juni 2021 om 23:05

Ze hebben geen kans op doel gehad? Ow jawel die kopbal op het einde. Nederland speelde niet super, maar er waren genoeg mogelijkheden om de 3 of 4-0 te maken als de laatste pas of de afronding net iets beter was.

17 juni 2021 om 23:05

Bizar, yes past beter bij wat je produceert.

17 juni 2021 om 23:44

@bizarno. Oostenrijk heeft deze wedstrijd niet eens meegedaan man, nu moet je stoppen hoor...🤣

17 juni 2021 om 23:50

Sterker? Op NPO 1 was het he, denk dat je de verkeerde pot hebt gezien man. Oostenrijk heeft in de slotfase 1 schot op doel gehad, verder helemaal 0,0. Oranje niet fantastisch maar gewoon oerdegelijk, niks weggegeven en zonder twijfel de betere ploeg.

Wijnaldum was de grootste dissonant deze wedstrijd. Depay had veel slechte momenten, maar had dé voorassist op Malen (goal van Dumfries). Ik vond vooral onze achterlinie met Dumfries, De Vrij, De Ligt, Blind en Van Aanholt echt heel goed vanavond. Komende wedstrijd gewoon allemaal laten staan, niet meer wisselen. Aké en Wijndal zijn echt niet beter.

17 juni 2021 om 22:59

Ik vond Depay echt de allerslechtste van de avond

17 juni 2021 om 23:06

Toch scoort hij de penal en zet hij eigenhandig op zeer fraaie wijze de 2-0 op door te passen naar Malen.

17 juni 2021 om 23:52

Depay 7x balverlies ingeleid in de eerste helft.

19 juni 2021 om 15:40

Ja een penalty dat kan iemand anders ook groot ego heeft ie

17 juni 2021 om 23:01

Vond het weer echt minder toen Aké en Wijndal erin kwamen voor Blind en Van Aanholt. Het oogt minder stabiel en voornamelijk aan de bal vond ik ze een stuk minder.

17 juni 2021 om 23:07

Inderdaad, gewoon de 5 verdedigers laten staan.

17 juni 2021 om 23:15

Aké mist ritme en Wijndal is geen wingback. Opzich waren ze verdedigend niet zozeer slecht maar voornamelijk in aanvallend opzicht en in de passing niet geweldig.

17 juni 2021 om 23:17

Ik vond Aké zeker niet dramatisch, maar wel aanduidend minder dan Blind en Wijndal echt ook een stuk minder dan Van Aanholt. Wijndal was ook wel echt matig in z'n passing, veel ging fout.

17 juni 2021 om 23:06

Wijnaldum is letterlijk de motor van dit elftal. De enige met de power en het loopvermogen dat gevraagd word op het allerhoogste niveau.

17 juni 2021 om 23:10

Ik heb het ook niet over het algemeen, ik heb het over deze wedstrijd. Grossierde in balverlies en had geen oog voor medespelers rond de 16.

17 juni 2021 om 23:14

Frenkie is de motor van dit elftal. En de regisseur. Niks tegen Gini hoor, voor altijd in mijn hart, maar de Jong was weer DIK het beste.

17 juni 2021 om 23:20

Frenkie is de spelverdeler, de regisseur inderdaad. Maar Wijnaldum is de absolute motor. Vullen elkaar perfect aan.

18 juni 2021 om 08:11

Wijnaldum stond in het veld maar deed weer niet mee.
Zeer slechte reactie Luissini.

18 juni 2021 om 09:25

Wijnaldum is gewoon geen 10. In z'n eerste jaren had hij veel meer diepgang. Nu zie je hem nooit opendraaien maar altijd met de rug naar de goal. Ik zie hem een keer of 5, 6 de bal raken. Vertraagt alleen maar. Ik zie hem veel liever op de plek van De Roon en dan Gravenberg op 10. Die draait veel sneller open.

18 juni 2021 om 09:26

@993410 over slechte reacties gesproken....dus omdat iemand een andere mening heeft is het een slechte reactie? Begrijp je wel hoe een forum werkt?

17 juni 2021 om 23:15

Deze zie ik even niet hoor. Wijnaldum was op de momenten die er toe deden super balvast. Speelde gewoon een zeer degelijke pot.

17 juni 2021 om 23:19

Heel veel balverlies, 3 schoten op doel die direct tegen een tegenstander kwamen (dichtbij) en zeker 2 keer voor eigen gewin gegaan terwijl anderen veel beter stonden. Was echt niet goed. Weghorst vond ik nog slechter, maar dat reken ik hem niet eens aan (ben alles behalve een fan van hem). Hij past helemaal niet in een 2 spitsen-systeem.

18 juni 2021 om 08:38

Sterker nog 4Ever4Ajax, als onder andere Wijnaldum eens wat meer oog voor Weghorst zou hebben, dan had hij 2 1op1 kansen kunnen hebben. Bij Wijnaldum was het overduidelijk dat hij bewust Weghorst negeerde en alleen maar naar Depay aan het zoeken was. Echt zwaar irritant. Ik snap ook niet dat zoveel zeggen dat Wijnaldum goed speelde, want ik ben het compleet met jou eens.

18 juni 2021 om 12:33

Eens, al blijf ik Van Aanholt OK vinden, niet meer dan dat. Timber was ook goed, als we Blind nou naar links schuiven en Timber, de Vrij en de Ligt centraal laten spelen heb je mijn inziens de optimale opstelling.

Blind in een iets aanvallendere rol gaat denk ik ook goed zijn voor de creativiteit en voetballend vermogen van Oranje, zeker als de Roon nog uit de ploeg haalt. Prima speler voor een specifieke rol, maar met drie verdedigers die goed staan moet je met meer voetbal af kunnen.

18 juni 2021 om 12:45

Ik vond Van Aanholt er zeker niet bovenuit steken, maar deed het gewoon naar behoren. Ik zou dan ook niet meer veel gaan schuiven achterin. Dat zou ik pas gaan doen na het toernooi, nu staat het eindelijk een beetje goed (vooralsnog). Mbt De Roon weet ik het nog niet. Ik was het niet eens met de onvoldoende die menig reageerder hier hem gaf. Hij was juist onopvallend goed wat mij betreft en in zijn rol. Natuurlijk had hij ook balverlies (deed zeker niet alles goed), maar had een betere rol dan in menig ander interland. Zeker met Blind erachter heb je denk ik wel genoeg creativiteit en verbinding, alhoewel ik daar ook best Gravenberch wil zien (of De Jong en Gravenberch naar Lm).

En terecht! Terugkomen uit een blessure en zo goed spelen is echt ongekend. Dumfries is ook een beest aan het worden. Frenkie speelde wederom perfect.

En verdiend, bleef maar strooien met passes, dribbels etc. Dit wordt een legende

8.5 voor de Ligt is flink overdreven. Speelde goed maar kom op

Timber speelde goed. Maar De Ligt is een van de beste vijf verdedigers op de wereld. Wereldklasse.

17 juni 2021 om 23:07

Eens, Timber was prima. Trekt zijn lijn vanuit PSV goed door.

17 juni 2021 om 23:15

Lijn vanuit PSV? Volg je voetbal of hoe zit het?

17 juni 2021 om 23:26

@rannio: Daarom ook z'n transfer naar NEC verdiend toch?

18 juni 2021 om 00:01

@kevin310 oja mij aanspreken op PSV terwijl die hele Timber de bank niet af is geweest 😂

17 juni 2021 om 23:11

Fantastische verdediger, maar vind jij hem beter dan De Vrij, Van Dijk, Ramos, Upa, Dias, Stones, Koulibaly? (Sommige horen niet in het rijtje, maar noem er ff een paar op)

17 juni 2021 om 23:17

De Ligt is idd beter dan Upa, Dias, Stones, gelijk aan de Vrij en Koulibaly en niemand tipt aan Sergio Ramos

17 juni 2021 om 23:26

Met alle respect voor De Ligt. Hij gaat een hele grote worden. Maar beter dan Dias? Grote lol

17 juni 2021 om 23:27

Koulibaly vond ik vorig jaar maar matig hoor. De Ligt is zeker beter dan Stones, Upamecano en Koulibaly. Ramos, Van Dijk en Dias schat ik alleen hoger.

17 juni 2021 om 23:30

Nee joh gekkie Kevin. Dias is speler van het jaar in Engeland. De ligt niet eens in Italië. Kom op joh.. De Ligt is geweldig en wordt een hele grote, maar hij hoort echt nog niet bij de top 5. Nog niet hè.

17 juni 2021 om 23:38

De ligt was ook heel matig vorig jaar? Vind hem alleen gelijkwaardig aan Stones en Upa, de rest vind ik beter, (ook omdat ze het jarenlang presteren).

17 juni 2021 om 23:57

Koulibaly is een drama

18 juni 2021 om 00:00

jarenlang presteren telt natuurlijk niet. Iemand die pas net mee doet, kan niet al jarenlang presteren. Het gaat erom hoe ze nu presteren

18 juni 2021 om 00:26

@tunined13 Koulibaly was/is ook jarenlang de beste verdediger van de Serie A, maar mag van Napoli nooit weg. Christian Romero is dit jaar verkozen, die is ook niet minder dan De Ligt.

18 juni 2021 om 08:43

@Modricmagic, maar De Vrij is ook beter dan De Ligt

Frenkie de Jong, wat een masterclass. Daarna komen voor mij de 3 centrale verdedigers.

Ik vond Wijnaldum juist wel goed

Motm, heel Nederland! Prima pot. Maar als je dan toch moet kiezen, Dumf, De ligt, de jong en wijnaldum

18 juni 2021 om 08:52

Dan vergeet je Blind, vind ik. Daar begon de eerste helft iedere aanval bij. Toen hij eruit ging, zag je echt dat Ake een stuk minder kwaliteit heeft.

18 juni 2021 om 09:29

@dnsdkr Ake heeft andere kwaliteiten, hij heeft alleen de pech dat hjj er iedere keer tegelijk met Wijndal erin komt, waardoor de gehele organisatie wegvalt

18 juni 2021 om 18:39

Mag andere kwaliteiten hebben, maar blind is gewoon beter. De organisatie valt totaal niet weg bij die 2 wissels. Het systeem blijft namelijk exact hetzelfde.

Vond voor de 2de keer De Vrij weer man of the match. Wat een potten speelt hij zeg, de rots in de verdediging.

17 juni 2021 om 23:01

De beste verdediger op dit moment

17 juni 2021 om 23:10

Ik vond de Ligt vandaag beter eerlijk gezegd. Neemt niet weg dat de Vrij ook goed was.

17 juni 2021 om 23:23

Vond hem ook zeker niet onderdoen voor De Ligt. Heel solide en ook in de opbouw zuiver. Wat dat betreft vind ik Blind wel een klasse apart. Zelden een centrale verdediger zo’n invloed zien hebben op het aanvalsspel. Wat een passing. Man of the match voor mij toch wel De Jong. Keer op keer een man-meersituatie en altijd maar het juiste doen. Echt genieten..

17 juni 2021 om 23:47

De Vrij zat tot twee keer gigantisch mis waardoor Oosterijk kansrijk was. Verder prima pot, maar hierdoor geen motm voor mij.

18 juni 2021 om 00:05

Vond hem vandaag minder dan tegen Oekraine. Naast die grote kopbal kans die zn directe tegenstander kreeg stoor ik me mateloos dat hij niet ‘vol’ doordekt en de bal probeert te blokken maar stopt op een meter afstand met altijd zn handen op zn rug.

18 juni 2021 om 00:15

Doordat hij niet vol doordekt kan die later weer positioneel beter staan. Soms is vol doordekken of een vliegende tackel eerder een gebrek aan inzicht dan gebrek aan inzet. De duels die hij aan moet gaan wint hij bijna altijd en dat maakt hem zo goed. Lijkt verder vooruit te denken waardoor het soms overkomt alsof hij niet ingrijpt. Al is hij niet 100% foutloos natuurlijk, maar dat is niemand.

18 juni 2021 om 18:40

De vrij is nog geen 1 wedstrijd man van de wedstrijd geweest, qant beide wedstrijden heeft hij gewoon fouten gemaakt. Ik verwacht toch meer van de vrij. Moet gewoon beter.

Depay een 5,5? Door zijn pingel? Voor de rest wat het weer een dramaaa!

17 juni 2021 om 23:08

De 2-0 gemist?

18 juni 2021 om 09:01

De 2-0 was een geweldige actie van Malen die de assist gaf op Dumfries.

18 juni 2021 om 10:56

Dezelfde Malen die weggestuurd werd door een pass van Memphis.

18 juni 2021 om 09:06

Eens. Wat een slechte wedstrijd van Depay. Mist voor open doel, nog hoop andere mislukte acties.
De Boer zal qua naam niet on hem heen kunnen maar al een paar wedstrijden de slechtste op het veld. Dus snel wisselen. Ja hij scoort een penalty. De meeste andere spelers hadden een penalty ook gescoord.

Wijnaldum speelde verder oke. Had voor zijn doen een goede wedstrijd. Weinig gif en creativiteit, maar was wel balvast en werkte hard. Ik ben benieuwd naar Klaassen op die plek van Wijnaldum. Technisch misschien iets minder, maar aanvallend veel sterker en ziet het spel beter (echte regisseur). Klaassen zet zich ook volledig in voor een team ipv veel andere spelers.

Vond Memphis in de vorige wedstrijd juist beter dan nu maar goed, prima en logische cijfers verder wat mij betreft. De centrale 3 achterin speelden echt heel erg goed.

Bijzonder. De Vrij en de Ligt waren beide fantastisch vandaag. Maar was het verschil 2 punten? Lijkt mij niet. De Vrij had ik een 8 gegeven.

17 juni 2021 om 23:11

Blind, De Vrij en De Ligt waren alle 3 fantastisch. Ik begrijp dat De Ligt iets hoger krijgt, maar had dan de andere 2 zeker een 8 gegeven.

17 juni 2021 om 23:13

Komt denk ik door die kopkans op het eind. Toen was De Vrij z’n man wel echt kwijt.

17 juni 2021 om 23:15

Hij had daar attenter op kunnen reageren, maar voor de teamverdienste achterin verdienen ze gewoon alle 3 minimaal een 8 (dumfries ook trouwens en Van Aanholt zeker een 7,5).

Ik begin een ontzettende Dumfries fan te worden. Heerlijk die energie. Frenkie ook geweldig!

De Vrij een 6,5? Veel te laag

Wijnaldum slechts een 5.5???? Was samen met frenkie, de ligt en blind de beste.

17 juni 2021 om 23:12

Draaide 2x goed weg maar was verder erg matig. Draaide vaak de verkeerde kant op en werd vaker gemakkelijker weggezet. Frenkie was de bepalende man op het middenveld.

18 juni 2021 om 08:16

Wijnaldum heeft zich weer 90 minuten verstopt hoor.

18 juni 2021 om 09:09

Wijnaldum was redelijk balvast en werkt hard, maar voegt verder weinig toe. Zeker met een depay voorin die slecht speelt kan iemand als Klaassen wat extra power en gif brengen.

Frenkie was de Man of the Match met daarachter De Ligt, De Vrij en Dumfries. Frenkie heerst altijd bij het Nederlands elftal en is echt wel de belangrijkste speler die we hebben. Hij had zulke ongelofelijke dribbels, prima versnelling en goeie passing. Was ook altijd aanspeelbaar.

Frenkie was heel goed, maar Dumfries was bij beide goals betrokken.

18 juni 2021 om 00:07

Memphis ook, maar die vond ik toch over de hele wedstrijd niet sterk spelen.

18 juni 2021 om 08:57

Depay was toch niet betrokken bij de penalty? Niemand eigenlijk, behalve Dumfries (en zijn tegenstander, haha) Ja hij mocht hem wel nemen en was dus wel "betrokken"

18 juni 2021 om 09:39

Ja degene die hem scoort is toch wel soort van erbij betrokken hé. Pingel scoren is geen formaliteit, zo blijkt dit toernooi weer.

Waarom krijgt de Roon een 5? Speelde wederom een sterke wedstrijd en stond steeds goed. Weghorst en Depay waren ver onder de maat.

17 juni 2021 om 23:34

Altijd een ondankbare rol. Maar een onvoldoende slaat inderdaad nergens op. Gravenberch heb ik in die korte tijd 3x slap in zien grijpen, waardoor er twee mogelijkheden en één kopkans ontstonden, één keer een leuke actie naar voren zien maken (wel balverlies) en voor de rest vooral verward om zich heen zien kijken terwijl de Oostenrijkers langs hem heen suisden. De Roon zat er juist steeds lekker tussen. Ook qua voorchecken op de helft van de tegenstander cruciaal. En het allerbelangrijkste is dat Frenkie dankzij hem zich lekker op aanvallen kan focussen. Toen de Roon eruit was moest hij ineens volle bak verdedigen. Dat is gewoon zonde. Energieverspilling. Maar denk dat Frank de Boer dit ook wel gezien heeft. Toch een tegenvaller wel, die Gravenberch kan niet breken. Zou hem nooit meer voor De Roon opstellen. Daar moet je een ander voor zoeken, met Klaassen, en Koopmeiners als eerste kandidaten.

Depay maximaal een 5,5. We keuren zijn balverlies té vaak goed omdat hij af en toe mooie acties maakt. Goeie speler, maar hij overtuigd mij nu niet

18 juni 2021 om 08:55

Klopt, maar zelfs als ie klote speelt, zorgt ie er wel voor om beslissend te zijn. Dat is ook een kwaliteit.

Depay een 6.5? 3 punten per helft zeker. Zit totaal geen verrassing in het spel.

Depay een hoger cijfer dan Weghorst vind ik belachelijk. Weghorst zet zowel De Vrij als Depay scoringspositie en zij missen allebei een 100% kans (depay zelfs 200% kans). Weghorst moet gewoon meer gebruikt worden en niet steeds overgeslagen worden. Depay verloor weer meer dan 25! keer het balbezit, dat is gewoon veel te veel voor een speler van zijn kaliber.

17 juni 2021 om 23:10

Helemaal mee eens! Weghorst werd amper in het spel betrokken doordat Depay slecht en te egoïstisch was en wijnaldum op 2x na telkens verkeerd draaide of verkeerd liep. Weghorst stond op het eiland rechterspits.

Ik vond Depay en Wijnaldum bijzonder slordig en matig. Daar mag je meer van verwachten. Het verdedigend blok stond goed, Frenkie was erg sterk en Malen viel goed in. Weghorst stond mede door het matige spel van Depay en wijnaldum op een eiland. De buit is binnen maar we waren niet sterk in aanvallend opzicht.

Project de Roon kan nu ook definitief de kast in. Memphis speelt teveel zijn eigen wedstrijd maar deze speelwijze helpt ook niet om aanvallend te shinen.

Snap de keus voor de Ligt ook wel, heeft laten zien dat hij echt tot de betere verdedigers van Europa behoort. Voor mij persoonlijk was Frenkie motm, omdat hij 1 van de weinige, samen met Blind het spel echt konden versnellen. Daarnaast probeerde hij vrijwel altijd de oplossing vooruit te zoeken. Mooi voor Dumfries dat hij weer zo belangrijk is, daar zal PSV een aardig bedrag voor gaan krijgen.

We zijn van Depay gewend dat hij veel balverlies heeft, maar dit begint wel echt de spuigaten uit te lopen. Als je dit flikt tegen een land met meer klasse dan Oostenrijk dan vliegen de goals je om de oren.

Hoezo Memphis een 6.5 ???
Hij was echt weer onvoldoende vandaag, vind hem zoiezo laatste wedstrijden slecht.
de Ligt en Blind vond ik de besten.
Dumfries was ook niet goed als voor 2 momenten al een 7.5 krijgt hou dan maar op met die cijfers.

Maar GEWONNEN

17 juni 2021 om 23:51

Tja, heel moeilijk is dat niet. Schiet een penalty feilloos binnen, en is voor 80% verantwoordelijk voor de 2-0.

Depay en Wijnaldum waren naar mijn idee slechtste van het veld. Hoe krijgt Depay hier een 6,5 terwijl hij letterlijk een pingel erin schiet en 1 verdere goeie bal geeft.

Frenkie, Blind, de Ligt, de Vrij Dumfries en later begon ook van Aanholt goed te draaien. de Roon was ontzichtbaar ja, maar leverde tenminste niet 14x de bal in in de eerste helft zoals Depay met 6,5 dat wel deed

17 juni 2021 om 23:12

Depay was qua spel by far de slechtste van het veld.

Wijnaldum speelde gewoon als een beest, wat een onzin

17 juni 2021 om 23:06

Wijnaldum is een beest in het vertragen van het spel ja.

17 juni 2021 om 23:13

Zonder Wijnaldum kan de Jong ook niet zo vrij spelen. Mensen snappen werkelijk niets van voetbal. Wijnaldum is de enige die zich qua fysiek, loopvermogen, uithoudingsvermogen en power kan meten met de wereldtop. En laten we niet vergeten dat Wijnaldum met duelkracht komt, iets wat Frenkie minder heeft.

17 juni 2021 om 23:55

Dezelfde reden dat De Roon gewoon moet blijven starten. Nadat hij werd gewisseld moest De Jong opeens weer volle bak gaan verdedigen, omdat Gravenberch de verdedigende taken van De Roon niet op zich nam. Een middenveld met De Jong, De Roon en Wijnaldum is simpelweg het beste in balans.

18 juni 2021 om 08:17

Kan je een voorbeeld geven, in de wedstrijd van gisteren had hij nl geen bijdrage.

Waarom worden frenkie en de ligt altijd helemaal gehyped en de hemel in geprezen en wijnaldum altijd de grond ingeduwd hier op voetbalzone?? De ligt en frenkie waren heel goed vandaag, maar niet beter dan de vrij en wijnaldum ik zou ze allemaal het zelfde cijfer geven een 7.5 of 8.

17 juni 2021 om 23:09

Frenkie en de Ligt waren goed vandaag. Wijnaldum was niets bijzonders. Meer is het niet.

17 juni 2021 om 23:21

Nou omdat degene die de wedstrijd hebben gekeken hebben gezien dat vooral Frenkie en de Ligt vanavond heel erg goed waren. Wijnaldum was niet heel slecht maar dit was ook niet één van zijn betere wedstrijden in Oranje. Wijnaldum kan veel beter dan vandaag. De vrij speelde zeker goed, maar net iets minder dan een Frenkie of de Ligt, dat kan toch gewoon?

17 juni 2021 om 23:24

Dat kan zeer zeker, alleen was dat vandaag niet het geval. Iedereen heeft een eigen mening en let op andere dingen, maar als iemand goed speelt dan speelt hij goed en kan je niet zeggen dat hij slecht heeft gespeeld en wijnaldum speelde erg goed vandaag. Of ik snap er niks meer van want begreep ook niet hoe in godsnaam Lukaku de man van de wedstrijd was bij belgie. ach ja

17 juni 2021 om 23:36

Dat van Lukaku geef ik je gelijk in, maar eerlijk gezegd kon ik ook niet echt aanwijzen wie dan wel, de Bruyne maar die speelde weer net te kort haha. Denk eerder iemand van de Denen.

Maar wat ik en denk dan ook vele andere als ik de reacties zo lees, en de cijfers, Wijnaldum juist vandaag vonden tegenvallen omdat hij aardig wat balverlies had en in de laatste fase vaak een verkeerde keuze maakte. Hij heeft zeker goede fases gehad waarin je echt de Gini zag die wij kennen. Maar ik kan ook niet eromheen dat hij ook een aantal keer verkeerde keuzes maakte.

17 juni 2021 om 23:39

Ik moet trouwrns wel toegeven dat ik een 5,5 ook niet vind kloppen. Daarin was hij juist wel weer te aanwezig voor. Een 6,5 is voor hoe ik het zag prima geweest. Maar wat je zegt, dat is een mening.

18 juni 2021 om 18:46

Wijnaldum (en niet alleen hij) leverde ballen heel vaak zeer simpel in. Speelde gisteren gewoon niet goed, maar dat kan een keer gebeuren.

17 juni 2021 om 23:28

Omdat de Jong de Ligt en de Vrij het beste van het veld waren. Wijnaldum speelde verdienstelijk, niet meer dan dat. Ik vond persoonlijk de Ligt en de Vrij vergelijkbaar maar onze Frenkie... haha. Die gast is echt grrrandioos. Speelde zo soeverein. En je weet dat het gewoon niet uitmaakt tegen wie hij speelt. Ik meen dit, al klinkt het hyperbool, er is niemand beter dan hij in zijn rol. Kante als bal-afpakkende cvm en de Bruyne als aanvallende middenvelder. Maar in combinatie, wat Frenkie is? Helemaal niemand. Zeker niet met zijn bizarre conditie. Zoals vd Vaart vroeg; hebben we ooit zo'n goede speler gehad op zijn positie? Vrij retorisch.

17 juni 2021 om 23:32

ahahaha je komt bijna klaar. Frenkie speelde vandaag inderdaad heel goed, maar is en aanvallend en verdedigend niet zo goed. Check maar eens de statistieken van frenkie het afgelopen seizoen bij barcelona. Hij staat laatste op gebied van steekpasses en lange ballen en staat volgens mij op nummer 102 op gebied van tackels en intercepties. Dit allemaal terwijl hij ook nog een tijdje op de cv positie heeft gespeeld. Hij staat wel 2e op gebied van korte passes net achter kroos, maar kroos staat weer eerste met lange ballen en steekpasses.

De Roon speelde gewoon een goede wedstrijd deze keer.. dus die onvoldoende slaat gewoon nergens op

Wijnaldum 5,5!!!!!!!!!
Wie deelt deze cijfers uit???? Was ongelofelijk goed vandaag.

17 juni 2021 om 23:07

Welke wedstrijd heb jij gekeken? Zoveel aanvallen laten mislukken met zijn egoïsme.

17 juni 2021 om 23:09

Dezelfde als jij. Alleen heb ik wel verstand van voetbal.

17 juni 2021 om 23:13

Duidelijk gevalletje van zelfoverschatting

17 juni 2021 om 23:16

Omdat hij de kracht niet meer heeft om die laatste bal af te geven? Na een sprint van 50 meter in de 90e minuut? Die jongen werkt zich 3 slagen in de rondte en is de absolute motor van dit middenveld. Dat tempo waarin hij 90 minuten blijft gaan houd werkelijk niemand in deze selectie vol op Dumfries na misschien. Onmisbaar

17 juni 2021 om 23:23

Nee hoor. Heb geen big in mijn nick staan. Maar als je Wijnaldum slecht vond spelen dan is het of persoonlijk of je hebt er geen kaas van gegeten.

17 juni 2021 om 23:24

Was al de 3e keer...

Zou hem een 6/6.5 geven. 5.5 is inderdaad wat aan de lage kant. Maar vond hem absoluut niet ongelooflijk goed.

17 juni 2021 om 23:28

Maar hoezo is het dan persoonlijk. Gini kan echt veel beter. Een 5,5 vind ik ook overdreven maar er ging vandaag ook heel veel mis bij hem. Tuurlijk had hij ook goede acties maar een mindere wedstrijd kan gewoon.

17 juni 2021 om 23:36

Natuurlijk kan een mindere wedstrijd, maar dit EK zit er geen mindere wedstrijd van hem tussen. Als je een beetje voetbalverstand hebt dan zie je toch gewoon dat hij zo belangrijk was vandaag.

17 juni 2021 om 23:57

Dan verschillen we daarin gewoon van mening, dat kan gewoon. Ik persoonlijk ben veel beter van Gini gewend.

18 juni 2021 om 08:19

Nee hoor, een 5,5 is te hoog voor een speler die zich weer 90 minuten verstopt heeft.

18 juni 2021 om 18:48

Ga het aantal keer balverlies even tellen, dan spreken we opnieuw. En dit zegt een liefhebber vam wijnaldum

"magnifieke steekpass" Lol. Dan is de standaard wel heel laag. Jezus.

De verdediging was goed. De wissel van Blind begreep ik nog het minst. Wijndal er in? Serieus. Gini was niet best, Depay nog veel minder, Nu hadden nogal wat mensen kritiek op Weghorst, maar ik zou eerder starten met Malen en Weghorst.

18 juni 2021 om 11:01

Blind is lang geblesseerd geweest. Hij werd telkens gewisseld om zijn lichaam weer te laten wennen en zodoende blessures te voorkomen.

Wat een cijfers weer. De Vrij weer zo’n laag cijfer van Voetbalzone achterin, net als de vorige keer. Wat een enorm gebrek aan kwaliteit (van de beoordelaar).

17 juni 2021 om 23:18

Wijnaldum en de Vrij krijgen weer zo’n laag cijfer. Het zal geen Feyenoordsupporter zijn.

18 juni 2021 om 18:49

Inderdaad een goede neutrale supporter. 😂

Ake was weer slecht. Tegen Oekraïne was hij twee keer betrokken bij het tegen doelpunt. Nu ook weer zenuwachtig. Durft niet te passen.

Heeft VZ iets tegen de Vrij ofzo? Voor de tweede keer op rij een veel te laag cijfer. De Ligt was sterk maar Dumfries duidelijk MotM. De Jong sas de eerste helft erg goed maar viel tweede helft wel wat terug.

Wijnaldum een 5.5 wie deelt die cijfers uit joh...
Over 2 wedstrijden gepakt toch een van onze betere spelers vind ik.

Hoezo heeff depay een hoger cijfer dan wijnaldum beetje appart gini heeft toch een stuk beter gepresteerd

Ik begin te geloven dat VZ dezelfde formule als VI aan het gebruiken is: express controversiële zaken erin stoppen om aandacht en discussie te trekken.

Depay groot drama. Te groot ego, dat dan weer wel..

Ik ben fan van Memphis hoor, maar hij was om te janken zo slecht vandaag.
En toch, en toch…. Penalty en hij stuurt Malen diep voor de 2-0. Dat gaat wat worden als ie in vorm raakt!

Grappig. De wedstrijd bij de BBC gekeken. Daar waren ze vol lof voor De Roon. Snap die 5.5 ook niet echt. Snap ook die 6.5 voor De Vrij niet. Wijnaldum's cijfer is ook raar. Hij was geweldig sterk weer.

De Vrij en de Ligt stonden echt als een blok. Zijn echt kerels geworden daar in Italië.

Haha het kan niet ander dan dat ze deze beoordelingen doen om zoveel mogelijk reacties te krijgen. Depay en wijnaldum waren minstens zo slecht als weghorst. De vrij stond als een baas achterin en deed echt niet zoveel onder van de ligt.

Die cijfers vind ik echt overdreven. Lijkt net of het een hele goede wedstrijd was, maar ik heb vooral naar heel saai en traag voetbal gekeken. Zeker de eerste helft.

18 juni 2021 om 08:16

Het was niet oogstrelend, maar wel zeer solide. We geven niets weg. Stekelenburg heeft (gelukkig) maar weinig te doen. Dst komt omdat het verdedigend staat. Zeker met Van Aanholt ipv Wijndal

18 juni 2021 om 09:46

Tegen Oostenrijk was het he. Dat is niet bepaald een voetballand. Niet heel raar dat je weinig weg geeft.

Ik genoot van Frenkie en Blind. Frenkie regisseert, maar ook Blind is ongekend in zn passing. Alles vooruit, tussen de linies. Je kon goed het verschil zien met Aké, die de bal af en toe niet durfde te spelen.

Verder de Vrij, de Ligt en Wijnaldum ook goed. Vooral de power van Wijnaldum. Wat Wijnaldum wel mist is toch het schot en doelgerichtheid.

Depay speelde ongelukkig, maar is wel belangrijk voor het team.

19 juni 2021 om 15:37

Depay wisselen als ie zo veel balverlies heeft om je dood aan te ergeren geef Gakpo eens een kans, vervang de roon zet Blind op het middenveld en Timber achter op zin plaats

De Vrij was echt stukken beter. Jammer dat VZ altijd met een Ajax bril kijkt.

De Vrij een 6,5 en De Ligt een 8,5? Ik bespeur een lichte voorkeur. Frenkie, Dumfries en De Vrij ijzersterk. Wijnaldum, Van Aanholt en De Ligt prima. Depay en De Roon zwak. Rest ertussen. Gewoon een hele solide pot. Aké of Blind is om het even, maar Wijndal/Van Aanholt momenteel niet. Wijndal heeft het even niet. Gisteren ook enkele malen al rare keuzes en verkeerd gepositioneerd. Wijndal heeft de toekomst, maar is het nog even niet.

Mochten deze rapportcijfers bedoeld zijn om verhitte reacties uit te lokken: chapeau, goed gedaan! Zo niet, dan zou ik de betreffende rapporteur een bezoek aan de dichtstbijzijnde opticiën willen aanraden.

Het is ook wel Nederlands (en in the heat of the game doe ik er zeker aan mee) om direct na 1 of 2 wedstrijden te zeiken op spelers en zeggen dat ze vervangen moeten worden.

Als ik bijna alle comments lees kan ons elftal er individueel helemaal niks van.
Zo was er ergens iemand die zei dat Frenkie niks toevoegde en alleen maar balletjes breed gaf....
Depay speelde niet best tegen Oostenrijk maar weer is hij beslissend met die pass op Malen.
Laat het maar lekker staan zo, train de komende dagen nog lekker hard aan de basis met die van tegen Oostenrijk en dan komt Memphis met zijn individuele klasse wel bovendrijven. Een spits kan ook een draak van een wedstrijd spelen en dan toch scoren. En daar beoordelen we een spits immers op.
Ik was voor het toernooi nogal pessimistisch omdat het in doe wedstrijd tegen Schotland totaal niet liep maar we groeien in het toernooi en tegen Oostenrijk hebben we vrijwel niks weggegeven.
Ik zeg laat maar lekker staan, maandag Noord Macedonië even oprollen en dan een goed ingespeeld basis naar de 1/8ste finales!

In mijn ogen weer een prima pot, de verdediging hoort allemaal hetzelfde cijfer te krijgen. Sexen het vooral met z’n 5en super. Middenveld ook helemaal prima zo, de jong en Wijnaldum vullen elkaar goed aan. Vond Gini iets minder gisteren, toch blijft hij super belangrijk.
Depay vond ik verschikkelijk slecht maar toch super belangrijk, dus zeker een voldoende. Enige wissel die ik zou plaatsen is Malen voor Weghorst, dat past helaas voor Wouter gewoon veel beter in het systeem.

Kan iemand alleen Frank even zeggen dat je nooit maar dan ook nooit meer 2 verdedigers tegelijk eruit moet halen. Hele organisatie direct weg ! Ik weet niet eens of Wijndal/Ake nou direct minder zijn. Maar gewoon niet meer doen!!!!

Malen voor Weghorst en we worden Europees kampioen 🥰🤪

18 juni 2021 om 08:56

Wijndal valt een beetje door de maand voor en tijdens dit EK. Stuk minder dan Van Aanholt.

18 juni 2021 om 09:21

@dirkiekuyt1980.
Weghorst heeft goed gewerkt, paar keer de bal prima vastgehouden, en gaf een heerlijke pass op Depay, die hem vervolgens voor open goal vanaf 5 meter over schoot. Daarbij denk ik dat je Malen beter kunt inbrengen als de tegenstander al leeg gestreden is. Dan maak je maximaal gebruik van zijn snelheid. Ook is Weghorst veel en veel effectiever voor de goal.

Een 7,5 voor Dumfries en een 5,5 voor Wijnaldum. Dat is wel een beetje raar.

Dumfries een stuk minder dan tegen Oekraine, eigenlijk maar 1x goed doorgekomen bij die pingel. En goed meegelopen bij de 2-0, slecht ingeschoten maar toch raak. Voor de rest weinig van gezien.

Wijnaldum is echt de motor op het middenveld. 5,5 is veel te laag voor hem.

Hoe kunnen mensen de Vrij beter hebben gevonden dan de Ligt?!

De Ligt heeft 2 zeer belangrijke ingrepen gehad met zijn slidings. Verder in de opbouw prima en op 1 pass na geen fouten gemaakt.

de Vrij maakt 2 kleine foutjes, 1 waardoor de Ligt moet ingrijpen en de andere waardoor hun op het laatst nog een kop kans krijgen.

Allebei gewoon sterk gespeeld. Maar als je geen fouten maakt ben je in mijn ogen beter dan wanneer je een kans weggeeft ?!

Zo geforceerd tegendraads altijd, dit soort berichten. De titel alleen al: motm was niet Dumfries of de Jong, terwijl een blinde kon zien dat beide opvallender en beter waren dan de Ligt. Ik zou de Jong uitkiezen, die speelde foutloos.

Dumfries, De Ligt, De Vrij, Blind, Frenkie, Wijnaldum speelden erg sterk. Memphis heel ongelukkig, maar toch belangrijk. Laag cijfer voor De Roon snap ik niet. Voerde gewoon zijn taken uit. Ook de Vrij wordt wel erg laag beoordeeld. Wijndal was matig en voegde weinig toe. Gravenberch viel gewoon slecht in. Lekker laten banken de rest van het toernooi. Weghorst heeft het lastig, maar gooi veel energie erin. Met Malen erin zag je een stuk meer beweging en zijn snelheid kunnen we denk ik beter gebruiken tegen de grotere landen. Hoop dat tegen Noord-Macedonie de reserves wat meer kansen krijgen. Wil met name Gakpo wel in actie zien.

Dumfries was minder dreigend. Liep goed mee bij de goal, maar zo goed was hij nu ook niet.
De Roon een 5 is ook harsh. Ja, hij pakte vroeg geel. Maar hij deed geen gekke dingen. Om hem dan een onvoldoende te geven, snap ik niet zo. Denk dat niemand een onvoldoende verdiende gister.

Verder: Wijnaldum en Weghorst een 5,5? Weghorst heeft dan niet gescoord, maar hij had wel gewoon 2 assists moeten hebben.
Depay is te geforceerd op zoek naar zijn goal, leed paar keer weer heel dom balverlies.

Verder hoop ik dat, nu hij gescoord heeft, gewoon weer normaal gaat spelen.

Prima teamprestatie waar ik Frenkie de Jong, Stefan de Vrij & Matthijs de Ligt alle 3 heel goed vond. één van hun 3 motm.

Haha Wijnaldum 5,5 terwijl sommige kranten hem man of the match vonden. Verschil tussen de verdedigers zo groot terwijl ze alle drie geweldig waren.

Hoezo de Ligt een 8.5?En van Aanholt een 7.Hoezo slordig balverlies van de Vrij? Was gewoon een slechte breedte pass van de Jong.

De vrij speelde net zo sterk als de Ligt, helaas dat er erg subjectief gekeken wordt en de Ligt altijd een streepje gunfsctor meer zal hebben. Weghorst 5,5 vind ik zelfs gemeen. Hij is een giga werkpaard, maar de vuile meters en maakt mogelijk. Als Depay de voorzet van weghorst er in had geschoten was het vast maar een 5,8 geweest

Punt bij Memphis eraf en die erbij doen bij de Vrij.

Alweer cijfers van VZ waar ik geen touw aan vastknoop. Waar wordt dit op gebaseerd? Op statistieken van de wedstrijd, of spelers die opvallen.

Hopelijk gaan mensen een keer snappen dat een speler geen geweldige wedstrijd hoeft te spelen om bepalend te zijn (Depay). Hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor beide doelpunten, dat is ook waarom De Boer hem opstelt. Je ploeg leiden, op sleeptouw nemen. Dat is wat grote voetballers doen. En dat laat Depay al een tijdje zien. Balverlies hoort gewoon bij zijn spel. Om die reden staan Wijnaldum en Frenkie ook achter hem. Want als ie er wel twee passeert en de bal in de kruising jaagt zoals ie de afgelopen jaren bij Lyon heeft gedaan, hoor ik niemand klagen.

Dat Gini op 10 moet snap ik maar om Klaassen waterdrager te noemen en dat die er niks van kan hahaha grappemakers absoluut anti Ajacieden dat is wel weer duidelijk

Wie geeft eigenlijk die cijfers? Volgens mij iemand die geen verstand van voetbal heeft! Wijnaldum en de Vrij veel te laag, de Ligt en Depay veel te hoog gewaardeerd.

Dumfries was wel de man van de wedstrijd.
De man van de wedstrijd is diegene die het belangrijkste was voor het resultaat.
Dat was Dumfries. Simpel.

Hoezo krijgt Depay een voldoende? Een goede pass en een pingel binnentrappen is voor hem genoeg om het goed te doen, maar als Weghorst dezelfde statistieken had overlegd was hij met een 4,5 weggestuurd. Het feit dat Memphis de tweede helft uberhaupt mocht starten was al schandalig. Laat staan deze 6,5

19 juni 2021 om 15:34

Ff op de bank nadenken over zijn vele balverlies die Depay

degene die de cijfers heeft gegeven heeft of geen verstand van voetbal,(waarschijnlijk zelf nooit gevoetbald) of heeft een grondige hekel aan Wijnaldum .nagenoeg het gehele team drijft op Wijnaldum en Dejong. Laat de boer eens voor de grap in de laatste wedstrijd Beide een dagje rust geven.
..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2223 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
D. BlindVerdediger40
S. de VrijVerdediger40
D. DumfriesVerdediger42
P. van AanholtVerdediger40
F. de JongMiddenvelder40
G. WijnaldumMiddenvelder43
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

In de wandelgangen

Vrijdag 30 juli
Tottenham Hotspur heeft vrijdag zijn bod op Cristian Romero verbeterd naar rond de vijftig miljoen euro gegarandeerd. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren