Italiaanse media laten weinig heel van ‘reuzenbaby’ van Ajax

Vrijdag, 9 april 2021 om 10:34Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 10:39

Daags na de pijnlijke nederlaag van Ajax in de kwartfinale van de Europa League tegen AS Roma (1-2) zijn de Italiaanse media keihard voor Kjell Scherpen. De doelman, die namens Ajax zijn debuut maakte in Europees verband, ging opzichtig in de fout bij de 1-1 van Lorenzo Pellegrini. De middenvelder van Roma produceerde een ogenschijnlijk houdbare vrije trap, maar zag hoe Scherpen onder de bal door dook. Roger Ibañez schoot de Romeinen vervolgens in de slotfase naar de overwinning met een volley.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Ben jij het in grote delen eens met de Italiaanse media?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

95 reacties (laatste reactie door liwadder)

Kijk je kan wel klagen over die keeper maar hij sleept wel even mijn toto van 4,2 vor Roma winst over de lijn. Afijn ik ben in ieder gaval fan van meneer Scherpen.

9 april 2021 om 11:05

Haha. Gefeliciteerd. Had Scherpen maar 10% van jouw nickname gister en dan was Ajax met een overwinning naar Rome gegaan. Want Roma hielp zichzelf niet terug in de wedstrijd, Ajax hielp Roma terug. Totaal niets groots wat Roma deed. Hopelijk maakt Ajax de kansen af in Rome.

9 april 2021 om 14:01

10%? Dus 'G'? Telt de spatie ook als een karakter? In dat geval 'bijna G'... gek bericht van jou. Scherpen heeft gewoon goed gekeept gisteren. Buffon heeft ook genoeg fouten gemaakt.

9 april 2021 om 11:10

Het gaat hier de laatste dagen meer over toto's dan over de wedstrijden zelf.

9 april 2021 om 11:27

yup, en als je naar de jaarcijfers van de verschillende gokbedrijven kijkt, horen wij hier over 99% van de inzetten niet zo veel ;-)

9 april 2021 om 11:47

Haha, precies dat. Al zie je ook best vaak opmerkingen als 'speler/club X heeft weer eens mijn toto verkloot'.

We mogen van geluk spreken dat Nico erbij is in Roma. Die had gewoon geel moeten hebben. Door de domme fout van Timber moest Rensch geel pakken, dus die is er sowieso niet bij. Maakt Nico een paar minuten later een oliedomme overtreding.

9 april 2021 om 11:16

Nou, wat een geluk. Ik had liever het geluk dat die penalty er gewoon in ging, Scherpen die blunder niet maakt, of dat het gewoon 1-1 was gebleven. Wat niet wegneemt dat het inderdaad wel geel was voor Nico.

9 april 2021 om 11:51

Kansen missen en blunders maken heb je zelf in de hand. De gemiste gele kaart was een duidelijke fout van de arbitrage.

De media is ook overal hetzelfde. Bij een overwinning is het groots en bij een nederlaag dramatisch. Dit Roma was alles behalve groots.

9 april 2021 om 10:42

Probeer je niet te druk te maken, als Ajax gewoon zijn kansen maakt de uitwedstrijd hebben ze nog steeds een goeie kans.. ze hebben het al eens eerder gedaan.

9 april 2021 om 11:13

Omdat in het buitenland gewoon resultaat het enigste is was telt. In Nederland kijken we allemaal na hoe het voetbal was. Bayern 2-3 PSG terwijl Bayern echt geweldig stond te voetballen. Denk jij niet dat ook maar een moment dat die Franse er wakker van liggen dat ze minder waren voetballend? In elk land telt resultaat behalve hier in Nederland. Roma was gisteren niet goed, maar 1-2 winnen uit bij Ajax is een hele goede uitslag zijn niet veel ploegen gegeven. Dus ja natuurlijk zijn ze in Italië heel blij.

9 april 2021 om 12:09

665. Je moet toch ook realistisch zijn? Het is toch wel een klein wonder dat AS Roma hier de overwinning heeft gepakt. Genoeg kansen voor Ajax en toch maar heel weinig voor AS Roma. Als ze nu op een ouderwets Italiaanse manier de overwinning pakken dan kan ik het nog begrijpen. Ouderwets als in Ajax het spel laten maken, maar geen kans weggeven en uiteindelijk toch met de overwinning naar huis gaan. Dit was zeker niet het geval. Als het 3/4-1 was geworden voor Ajax was dat een terechte uitslag geweest. Wat AS Roma gisteren liet zien was niet best en dat mag gezegd worden. Resultaat mag dan heilig zijn maar op deze manier gaat dat een keer mis.

9 april 2021 om 11:02

Maar logisch toch? Als Ajax op die wijze een 2-1 uitoverwinning binnen zou slepen, was het ook ineens een 'volwassen en dodelijk effectieve overwinning'.

9 april 2021 om 11:28

@g-schock ben het met je eens hoor, maar in Italië kijken ze wel iets anders tegen voetbal aan. Als je wint, is het fantastisch. Als Roma op deze manier nog 4 potjes wint, dan zijn de 1 van de beste ploegen ooit.

9 april 2021 om 11:33

Een van de beste ploegen ooit? Op wat slaat dat nu weer. Alsof ze in Italië een tekort hebben aan legendarische teams?

9 april 2021 om 12:04

oh je snapt echt niet wat ik bedoel?

9 april 2021 om 12:11

Dat is ook zo, vind het altijd mooi hoe kortzichtig de media hierin is. Zoals @siepie ook al aan geeft zou Ajax zo winnen is het ook volwassen en effectief. Of het de media in Nederland is of in het buitenland ze hebben hier overal handje van.

9 april 2021 om 12:25

klopt, in Nederland zijn ze ook chauvinistisch genoeg, maar als er matig gespeeld wordt en wel gewonnen dan lees je dat wel. Er moet hier tenslotte wel mooi gevoetbald worden.

Tja 3 keer in Ajax 1 en 3 keer bedroevend. Gewoon niet goed genoeg, maar ook niet voor niks de 3de keeper die door omstandigheden opeens moet keepen in een kwartfinale. Wel gewoon zuur, want die blunder gaat je straks de halve finale kosten. Al kan Ajax dit ook nog wel omdraaien.

9 april 2021 om 10:46

En ik kan hem niet eens iets kwalijk nemen. Bij emmen maakte hij al de ene ketser na de andere. Hij is 2 meter maar kan voor geen poot keepen. Ik wijt dit aan de scouting van ajax. Voordat mensen weer komen met het onana verhaal. Omdat onana zich kon herpakken wil dat niet zeggen dat Scherpen dat ook kan. Deze jongen zal altijd tekort komen voor ajax, vergelijkbaar met een Kik Pierie, ook zo een onbegrijpelijke aankoop.

9 april 2021 om 11:06

Bizar toch eigenlijk dat Ajax serieus dacht hem in 2 jaartjes even te leren keepen. Ik snap dat als je bij de E of D een uit te kluiten gewassen jongen ziet, je nog denkt dat hij weleens tot keeper omgevormd kan worden. Maar hij was al 19 en behalve lengte had hij echt niets waaruit potentie bleek. Dan neem je als scouting zijnde het keepersvak echt niet serieus

9 april 2021 om 12:40

Ach, ik vind de poging niet zo gek. Als hij de potentie heeft om snel te leren en niet alleen lang te zijn dan kan 't snel gaan. Dat kan overigens nog steeds, want hij is voor een Keeper gewoon nog erg jong. Dus afschrijven doe ik 'm niet. Hij moet gewoon eerst lekker nog 2 a 3 seizoenen fulltime in de eredivisie keepen. Dat kan hij makkelijk als je naar 't huidige niveau kijkt in de eredivisie. Dan kun je er meer over zeggen. Dat je 'm nu ineens nodig hebt als 3e keeper verwacht je niet zo snel. Wel kun je vraagtekens hebt of een club als Ajax niet 3 redelijke keepers met wat ervaring moet hebben en een jeugdig experiment vooral nog de tijd moet geven om d.m.v. huur elders ervaring op te doen. Want 1 ding wat Scherpen de afgelopen seizoenen wel laat zien is dat hij toch wel vaak ruzie heeft met de bal, en dat is geen eigenschap van een goede keeper, ongeacht z'n postuur. Maarja, zoveel NL keeperstalent zie ik sowieso niet ... het is echt armoede momenteel.

9 april 2021 om 17:43

Hallo, het is de derde keeper hé...

Noem mij maar een team die een fantastische derde keeper heeft.

9 april 2021 om 10:57

Zytto34 Voor nu is het ruk, maar Scherpen is 21 jaar. Onana was ook 21 en maakte ook foutjes in zijn eerste jaar.
Hij moet vooral vertrouwen krijgen en veel wedstrijden spelen in Ajax 1 alleen die kans gaat hij niet krijgen.

Ajax is zo goed als kampioen ik zou Scherpen elke competitie wedstrijd opstellen vanaf nu. Vlieguren maken.

Of Ajax dit om kan draaien weet ik niet. Roma miste ook genoeg spelers gisteren.

9 april 2021 om 11:02

Dat kun je ook zeggen van schuurs. Dat werkt gewoonweg niet. Onana was in zijn eerste seizoen geweldig en was belangrijk in het bereiken van de finale van de EL. Als hij zoveel fouten zou maken als scherpen was hij echt wel op de bank gezet. Maar dat deed hij niet en liet zien betrouwbaar te zijn zodra hij de kans kreeg. Precies zoals Stekelenburg en timber dat ook gedaan hebben. Schuurs en scherpen laten dat elke keer niet zien. 1 grote fout wat tot een doelpunt leidt en verder een betrouwbaar optreden. Daar koop je dus niks voor en kun je niet mee aankomen in Europa.

9 april 2021 om 11:23

@bliek; Die vlieguren mag hij pas maken als daadwerkelijk de 35e landstitel is binnengehaald en niet eerder. Hopelijk voor Scherpen kan hij dan nog een wedstrijd of 3-4 keepen!

9 april 2021 om 11:34

Als er zo weinig vertrouwen is kan hij beter vertrekken.

9 april 2021 om 11:34

Tja en hoeveel spelers zijn er niks geworden? Ik denk eerder dat Onana een uitzondering op die regel is. Daarnaast heeft Onana in Ajax 1 nooit zijn rare ketsers van Jong Ajax gehad. Tuurlijk wel een foutje, maar die heeft elke keeper wel een keer.

9 april 2021 om 11:47

Zytto, Onana hoefde ook niet plots te spelen.
Ik wil alleen aangeven we praten over een keeper. Hoe oud was van der Sar toen hij Top was?
Die jongen heeft totaal geen vertrouwen. Tuurlijk is het een grote fout en kost het je een goal.
Echter Rensch laat de bal ook een keer van zijn voet schieten alleen heeft dat minder consequenties.

Wat ik zeg laat die jongen rest van het seizoen staan kampioen ben je toch al voor 95%. IN de competitie is de druk veel minder en het aantal ballen dat hij krijg ook.

9 april 2021 om 11:57

Laat Stekelenburg maar keepen tot we kampioen zijn, de bekerfinale hebben gespeeld en uit Europa liggen. Eerst de resultaten dan pas liefdadigheid. Daarnaast stond Onana er wel redelijk "plotseling", want Cillessen werd verkocht en Krul die toen gehaald was had een blessure die een maand zou duren.

9 april 2021 om 12:00

Ik bedoelde die werd niet op de wedstrijd dag verteld dat hij onder de lat moest.

Dat maakt zijn fout trouwens niet goed hoor.

9 april 2021 om 12:04

Ik zie nog steeds potentie in Scherpen, maar ik zou hem gewoon voor één jaar verhuren aan een subtopper in de ED zodat hij daar vlieguren kan gaan maken.

9 april 2021 om 12:08

Dat had Ajax eigenlijk gelijk moeten doen. Ze hadden Scherpen moeten kopen en eigenlijk voor een jaar moeten verhuren aan Emmen. Dan had hij gewoon zijn minuten gemaakt met wat minder druk.

Wat ik al zei die jongen is 21. En ja het was echt een flinke fout gisteren hoor. Maar de meeste keepers zijn toch pas top eind 20.

9 april 2021 om 11:20

Of die gemiste penalty van Tadic kost je de halve finale. Het is maar net hoe je het bekijkt

9 april 2021 om 11:30

Ook, maar een penalty kan je missen. Deze bal moet zelfs de keeper van mijn bierelftal nog kunnen stoppen. Een vrije trap van 25 meter die recht op hem afkomt.

9 april 2021 om 11:35

Een penalty kan je missen ja maar niet op deze manier. Je moet gewoon een hoek kiezen maar wat Tadic nu deed sloeg helemaal nergens op

9 april 2021 om 11:48

Ja achteraf kan je makkelijk zeggen dat je een hoek moet kiezen als de keeper blijft staan. Maar dat hoeft helemaal niet, Tadic scoort vaker zo.

9 april 2021 om 12:01

Je moet altijd een hoek kiezen. Iedereen weet dat het slagingspercentage dan vele malen hoger ligt dan als wanneer je die bal door het midden schiet. Het leek een beetje een misplaatste vorm van arrogantie deze penalty en Tadic kreeg daarvoor het deksel op de neus

9 april 2021 om 12:04

(japie)

dat is gelul als je 17 penaltys op rij maakt komt de misser steeds dichterbij maar de blunder van deze hele matige keeper weegt vele malen zwaarder want met geen tegen goal win je die wedstrijd en het zijn eigenlijk twee blunder want ook die tweede goal mag je hem aan rekenen want hij greep totaal niet in bij die voorzet van die tweede goal die overigens wel fraai werd ingeschoten hij is 2 meter en grijpt niet eens in , het is gewoon een hele matige keeper die niets bij Ajax te zoeken heeft snap niet dat ze deze ooit hebben gekocht , ze moeten echt weer een goede keeper uit het buitenland halen want een goede opvolger voor Onana loopt hier niet rond .

9 april 2021 om 12:30

Net als iedere nemer een keer een penalty mist, zal ook elke keeper een keer zo'n fout als Scherpen maken. Helaas gebeurd beiden nu in één wedstrijd, toch moet enkel Scherpen de boetekleed aantrekken. Dat Antony en zeker Brobbey ook een 100% kans missen, Timber ervoor zorgt dat Rensch volgende wedstrijd geschorst is, Martinez na een goede eerste helft overmoedigt raakt, Klaassen buiten zijn doelpunt geen knikker raakte, door geringe lengte achterin, wetende dat zij met een boomlange spits spelen en daar elke (hoge) bal naar voren gevaarlijk werd (slechte zet van ten Hag), laten we voor het gemak buiten beschouwing?Roma was begin 2e helft rijp voor de slacht, maar Ajax laat na om toe te slaan. Doe je dat wel is Roma geknakt en had je het zelfs het duel al kunnen beslissen. Dan had zo'n blunder geen verschil gemaakt, of niet gebeurd.

9 april 2021 om 12:35

Tja, iik hoor maar zeer weinig mensen over de misser van Roma wat de 1-0 van Ajax oplevert. Zo kun je aan de gang blijven.. Je moet gewoon minimaal 2 x scoren daar, klaar. Gezien gisteren is dat zeker niet onmogelijk, ik weet alleen niet hoeveel van die waslijst van geblesseerden van Roma terug zijn volgende week..

9 april 2021 om 13:56

@sloep01 ik denk daar anders over. Een penalty missen is imo ook een blunder dus naar mijn mening hebben Scherpen en Tadic beiden schuld aan dit puntverlies

9 april 2021 om 11:31

Het was een dikke blunder van Scherpen, maar als de aanvallers wat scherper waren geweest had niemand het over die blunder. Dan was het 3-1 geworden. Scherpen is nog jong en is nu na 3 wedstrijden in Ajax 1 een makkelijk slachtoffer. Zondag hield hij Ajax in de race met een prachtige redding. Die jongen moet vertrouwen hebben(krijgen).

Een jong talent en normaal gesproken de derde keeper achter Onana en Stekelenburg. Als het je nummer 1 was, dan kan ik me voorstellen dat je wel even de transfermarkt op wil maar dat lijkt me nu echt niet nodig. Al met al heeft die kerel vlieguren nodig. Die eerste goal was echt zonde (hoewel ik Neuer eenzelfde fout heb zien maken) en die tweede goal was bloedverziekend hard die 9 van de 10 keer het stadion uit peert. Die kerel mag eigenlijk niet eens de mogelijkheid krijgen van de verdediging om zo in te schieten.

Verder was er eigenlijk niks aan het handje. Roma wilde (of kon) het allemaal niet bijbenen en is minimaal op de helft van de amsterdammers geweest. Aan kansen heeft het ook niet gelegen, die moeten ze in de return echt wel gaan verzilveren.

9 april 2021 om 11:51

Onana mag waarschijnlijk ook komend seizoen (grotendeels) niet keepen en het is nog de vraag wat er met Stekelenburg gaat gebeuren. Daarnaast is Scherpen absoluut niet beter geworden dan dat hij bij Emmen was. Dus een nieuwe keeper is zeker wenselijk.

9 april 2021 om 12:07

Ja als je eerste en tweede keeper er niet meer zijn, dan zou ik zeker wel gaan shoppen. Maar nu beoordelen veel mensen Scherpen als zijnde dat hij de nummer 1 is. Als Scherpen je nummer 1 zou zijn, kan je hem ook beter als basisspeler beoordelen. Maar bij het wegvallen van een basisspeler ga je er automatisch in kwaliteit op achteruit. Het gemis van Blind zie je ook meteen terug. Het inbrengen van Klaiber net zo. Daar zijn het uiteindelijk ook wisselspelers voor. Ajax kan het uiteindelijk ook niet opbrengen om elke positie dubbel (of driedubbel in dit geval) te bezetten met basiskwaliteiten. Daar heb je zowel het geld niet voor als dat die spelers dan ook gaan eisen dat ze allemaal spelen.

Mochten Stekelenburg en Onana inderdaad niet meer zo snel terugkomen, dan snap ik helemaal dat je een vervanger moet gaan halen. Want met Scherpen heb je geen basisklant. Maar zeker wel een fatsoenlijke derde hoor.

9 april 2021 om 12:46

Hij is duidelijk beter geworden. Als je t goed volgt. Je ziet deze blunder en deed hij vaker maar beter is die zeker geworden

Utrecht-thuis: vier goals tegen, waarvan een megablunder en twee houdbare ballen. Heerenveen-uit: foutieve inspeelpass niet afgestraft. Anders een gigantische blunder. Roma-thuis: een flater bij de 1-1 en een onzeker optreden voorafgaand aan de 1-2. Scherpen heeft in al zijn wedstrijden voor het eerste tot nu toe geblunderd.

Ajax verliest ook weer een keertje en gelijk pakt de media weer uit. Hoop zo dat Ajax dit nog recht gast trekken

9 april 2021 om 10:53

Ik moet zeggen dat los van die tegendoelpunten er toch eigenlijk niks aan de hand was. Er mocht naar mijn smaak wel iets vaker op goal worden geschoten in plaats van dat eindeloos breien, maar verder had Roma vrij weinig in te brengen. Meer balbezit en meer uitgespeelde kansen. Je moet ze alleen maken. Wat dat betreft vind ik al die gegeven cijfers wel (te) laag hoor. Zo slecht was het uiteindelijk ook weer niet.

9 april 2021 om 11:48

Maar wanneer ben je beter? Hier vinden we als je meer balbezit hebt maar effectiviteit is natuurlijk ook een kwaliteit en gisteren was Roma effectiever

9 april 2021 om 12:02

Je stelt een retorische vraag, waar ik niks over zeg. Ik heb het er niet over wie beter was of wie effectiever was. Ik zeg alleen dat het vertoonde spel geen reden tot paniek zou moeten zijn. Gezien de score, was Roma beter. Gevoelsmatig als ik kijk naar het spel zie ik niet in waarom Ajax geen kans zou maken in de return (als in recht trekken). Al met hoef je 'maar' 2 doelpunten te maken. Zelfs als Roma er 1 maakt in de return is er nog niks aan de hand.

9 april 2021 om 10:53

De media pakt toch ook uit als Ajax wint. Ik vind dat de schuld meer ligt bij de voorhoede, dan bij Scherpen. Je mist zoveel kansen. Je mag hopen dat je ze volgende week weer weet te creëren en dan wel scoort. Ik ben bang dat Ajax te veel ruimte weggeeft waardoor ze op de counter worden verslagen.

9 april 2021 om 10:58

Irtitant he, maar stel ze hadden gewonnen dan lees je over drie dagen nog steeds de euforistische berichtgevingen.... maar je hebt gelijk, stoppen met die berichten over Ajax-Roma en over tot de orde van de dag.

9 april 2021 om 13:09

Nee inderdaad, want als ze winnen dan hoor je de media inderdaad nooit iets positiefs zeggen over ze.

Bijzonder! Scherpen was inderdaad niet goed en dat wisten we al vanaf de start. Alleen die achterlijke pingel van Tadic spreekt niemand over. Wat een pupillen schot was dat zeg. Scoor je die verloopt de wedstrijd ook anders. Scherpen komt vanuit de Kdv ineens Europees spelen...even de verwachtingen bijstellen aub!

9 april 2021 om 10:55

Inderdaad niet kijken wat de keeper doet en dan een slap balletje door het midden..iedere andere keeper had die ook gewoon klem gepakt..

9 april 2021 om 11:21

Als jjj denkt dat niemand over die pingel spreekt, raad ik je aan het voetbalnieuws en de reacties wat beter in de gaten te houden. En dit is ook weer zo oppurtunistisch gelul , "achterlijke penalty" . Als de keeper de hoek in duikt zal iedereen zeggen dat die goed was ingeschoten.

9 april 2021 om 11:27

Tja, als Scherpen beter oplet heeft hij die bal ook maar dat is niet het geval. Als aanvaller moet je gewoon een hoek kiezen en die bal zover mogelijk in de uiterste hoek schieten, dan is er geen keeper die daar meer bij kan. Deze penalty was gewoon enorm slecht ingeschoten door Tadic

Dat het een blunder is, prima, duidelijk. Maar ik lees weinig tot niets over de nog slechtere penalty van die beste aanvoerder met zoveel internationale ervaring. Die penalty dat was juist een schande, zo slecht halfzacht door het midden. Maak je die, is het klaar, Roma wankelde...maar nee liever Scherpen afbranden

9 april 2021 om 11:00

Dat is over het algemeen wat de supporters van Ajax het liefst doen , jonge aankopen afbranden. Kijk naar Schuurs , maakt foutjes die De Ligt ook maakte maar ligt onder een vergrootglas , Timber en Rensch maken fouten maar komen uit de jeugd en dan mag het .

9 april 2021 om 11:06

Aha, en de mensen van La Gazzetta dello Sport zijn Ajax supporter? Ik denk zelf van niet, lijkt me wat vreemd voor mensen die bij een Italiaanse krant werken. Persoonlijk ga ik er vanuit dat een blunder van een keeper helaas veel vaker onder de aandacht komt dan een blunder van een aanvaller.

9 april 2021 om 11:08

Lees je de kritiek op dit forum wel over een talent als Jurgen Ekkelenkamp? Of over hoe Ajacieden Noa Lang en Sven Botman het eerste weer inschreven omdat ze het elders goed doen? Het verschil tussen een jonge De Ligt en een jonge Schuurs is gigantisch, een jonge De Ligt was de leider van Ajax op 17-jarige leeftijd, Schuurs blijft een weifelende verdediger.

9 april 2021 om 11:08

Dat heet krediet opbouwen. De vorige 17 of 18 penalty's waren allemaal raak. Dan stap je wat makkelijker erover heen als hij mist. Hij zet ook 2 spelers vrij voor de keeper die wedstrijd. Per saldo heeft hij dus het voordeel van de twijfel. Dan Scherpen die bij Jong Ajax er geen klote van bakt. Die tegen FC Utrecht opzichtig blunderde, die afgelopen zondag tegen Heerenveen zeer wijfelend speelde en waarvan je gisteren toen ie moest spelen al met een verhoogde hartslag zat van 'als dat maar goed gaat'. Het ging dus niet goed, precies waar men al bang voor was. Een penalty missen maakt de blunder en incompetentie van Scherpen niet plotseling minder groot.

9 april 2021 om 11:29

Nee maar een blunder van Scherpen maakt de incompetent genomen penalty te van Tadic ook niet minder groot

9 april 2021 om 11:34

Met het verschil dat na het missen van die penalty Ajax nog steeds op een gunstige uitgangspositie stond met een 1-0 tussenstand, terwijl na de blunder van Scherpen die gunstige uitgangspositie wel was verdwenen.

9 april 2021 om 11:37

Ja maar dat komt toch mede door die gemiste penalty? Als Tadic die gewoon op een normale manier neemt sta je 2-0 voor en dan is zo een fout van een onervaren keeper niet fataal meer

9 april 2021 om 11:52

Ze zeggen dat succes vele vaders heeft, maar dat geldt denk ik ook voor verliezen. Wat je zegt is natuurlijk waar, schiet Tadic die penalty er in, dan speel je een hele andere wedstrijd. Dat geldt evengoed voor de blunder van Scherpen, en dan heb je daarnaast nog de vele gemiste kansen voorin, het vele onnodige balverlies, het feit dat die verdediger bij de 2-1 toch wel best wat ruimte krijgt om in te schieten. Nouja, hopelijk snap je mijn punt. Uiteindelijk krijgt Scherpen nu (onterecht) de meeste ellende over zich heen omdat hij een keeper is en blunders van keepers nou eenmaal altijd het meeste aandacht krijgen. En wellicht wordt Tadic iets minder aangepakt omdat hij bijna nooit een penalty mist, betrokken was bij de 1-0 en ook nog Brobbey vrij voor de keeper zetten. Maar je hebt absoluut gelijk, het missen van die penalty was een beslissend moment in de wedstrijd.

9 april 2021 om 11:10

Achja ik snap het wel. Tadic had er van de laatste 24 maar 1 gemist. Maw: hij heeft krediet opgebouwd. Scherpen aan de andere kant heeft nog nooit een wedstrijd bij ajax 1 gekeept zonder een dramatische blunder te maken. Dan kan je leuk 21 zijn en derde keeper van ajax zijn, bij dit soort fouten wordt je normaal gesproken bij amateur jeugdteams al uit het eerste team gehaald.

9 april 2021 om 11:31

@mizuno tja natuurlijk is het een waardeloze penalty, maar ik weet niet of je het interview met Tadic gezien hebt, die weet dat donders goed. Maar dat maakt Tadic nog geen slechte aankoop, sterker nog. 1 van de beste aankopen ooit.

Scherpen daarentegen heeft nu 3x in ajax 1 gestaan en 3x was het niks.
Neem ik hem deze fout kwalijk..mwah..je verwacht eigenlijk niks anders. De fout ligt bij de scouting. Ik gun Scherpen het allerbeste, maar ik zie het m niet worden.

9 april 2021 om 12:09

Nee het is een fantastische aankoop, daar heb ik ook niks over gezegd, geen twijfel. Ik heb het gewoon meer over het afbranden van Scherpen, terwijl naar mijn gevoel de penalty en vooral de manier waarop en tijd hij hem mist cruciaal is geweest. Wat ik al zei, dan staat het 2-0 en Roma stond echt op breken. Staat los van zijn rake vorige penals uiteraard.

Tadic is de grote man van Ajax dit seizoen, maar tevens degene die Ajax de das omdeed gisteren. Roma was rijp voor de slacht en dan schiet hij de penalty niet onhoudbaar in zoals hij zo vaak doet. Onvoorstelbaar.

Nederlandse clubs laten zich te vaak van de wijs brengen door een tegenslag. Ajax is nog allesbehalve uitgeschakeld. Zelfs niet wanneer je in Rome met 1-0 achterkomt. En wanneer je met 2-0 achterkomt en dan op 2-1 komt gaan de zenuwen bij Roma meespelen om het alsnog weg te geven. Zelfde wat Ajax tegen Spurs had. PSG begon hem ook al bijna te knijpen tegen Barcelona thuis.

De 1e redding op het schot van Crisante was echt een hele goede redding jammer dat het na een fout zo snel vergeten word. Tuurlijk gaat Scherpen niet vrij uit bij de tegengoals maar ik geef het je te doen 21 jaar en dan europees debuteren in de kwartfinale EL. Het is jammer maar denk dat Ajax Blind nog veel meer miste wat ervaring in de ploeg. Ik blijf erbij dat het 50/50 blijf en zie Ajax zomaar door gaan als ze een goede dag hebben.

9 april 2021 om 11:32

nou dat viel toch ook wel mee. Dat was juist een ideale bal voor een keeper om er in te komen, vertrouwen te tanken en de zenuwen van je af te gooien.

Dat Rensch geschorst is gaat wel echt voor veel problemen zorgen. Klaiber gaat niet basis starten want die is met alle respect voor dit niveau een maatje te klein. Dus ben bang dat hij Timber op de back zet en Alvarez een linie terug laat zakken. Probleem is wel dat de wedstrijd uit bij Roma een kopie gaat zijn van wat we gisteren hebben gezien qua spelopvatting van Roma. Ajax moet het spel maken en zal met veel ruimte in de rug gaan spelen wat funest gaat zijn voor Alvarez (snelheid/loopvermogen/ te weinig verdedigende capaciteiten voor 1 op 1 duels). Daarnaast is de balbehandelingssnelheid van Alvarez te traag (zie de vrije trap waar de goal uit kwam) en komt die snel in de problemen als hij opgejaagd wordt en er geen afspeelmogelijkheid is (waar Martinez en Timber wel goed mee kunnen omgaan). Maar ja. Er is geen beter alternatief. Tenzij die tegen RKC gaat proberen om Kudus om te scholen naar back of Mazraoui opeens miraculeus wedstrijdfit blijkt te zijn.

9 april 2021 om 12:39

De kans dat Mazraoui volgende week meedoet is volgens mij best aanwezig. Ik denk als hij volgende week met de groep mee kan doen je hem wel mee moet nemen in ieder geval

9 april 2021 om 12:57

Nou doe maar wel Klaiber, want alles ombouwen zie ik helemaal niet zitten. En Alvarez is geen CV, die moet lekker op middenveld blijven

Scherpen keepte gewoon een prima pot, waarin hij één fout heeft gemaakt. Voor de rest zag ik een goede opbouw en een spectaculaire zweefduik: gewoon prima gekeept, helaas geen winst. Kjell moet gewoon de positieve punten uit de pot meenemen naar zijn volgende wedstrijden. De beste spelers maken fouten als ze jong zijn.

9 april 2021 om 11:54

Die ene fout is wel direct een beslissende fout. Al met al luidt Scherpen hiermee de uitschakeling van Ajax in. Een fout van miljoenen Euro’s.

9 april 2021 om 12:23

Vond hem bij de 1-2 ook onzeker. Komt niet uit bij hoge ballen. Nu moest Klaassen wegkoppen binnen de 5 meter. Daar kan Scherpen met zijn lengte meer mee doen. Maar deed inderdaad ook dingen goed.

Het is ook gewoon geen goede keeper. Een keeper moet consistent zijn. Dat is hij absoluut niet. Te veel fouten en zie ook nog geen bijzonder sterke punten aan de andere kant. Zuur voor die jongen, maar helaas niet geschikt op dit moment. Misschien 2 jaar verhuren of verkopen met terugkoopoptie. Maar voor dit niveau komt hij nu te kort. Tadic speelde verder heel goed, maar miste wel een penalty. Ook niet goed hoor, maar die doet nog wel het nodige uitzonderlijke daarnaast. Ik heb me meer geërgerd aan Neres. Ben erg fan van hem, maar die zit er niet zo lekker in dit jaar. Hopelijk komt de samba snel weer terug.

Haha die Italiaanse nationalistische trots he, zo simpel.. "een schitterende zege voor een groots Roma", die Italianen zijn niet vies van het ophemelen van een matige ploeg. Ajax heeft het zelf weggegeven, Roma was allesbehalve groots. En als dit groots was, dan zegt dat alles over de huidige rol van Roma op het Europese toneel.

9 april 2021 om 11:52

Ze waren iig wel effectief en effectiviteit is ook een kwaliteit. Wij vinden in Nederland veel balbezit hebben een heilig iets, in Italië vinden ze dat niet relevant en kijken ze naar het resultaat wat je binnen sleept

9 april 2021 om 12:23

Oké, maar die Italiaanse stijl levert de laatste 10 jaar in Europa ook bar weinig meer op.

Makkelijk om Kjell overal de schuld voor te geven. Maar de rest moet minimaal 3 goals meer maken.

Jammer voor Scherpen dat hij speelt zonder dat Blind erbij is. Met Stekelenburg kan je makkelijk met zon jonge verdediging spelen, omdat Stekelenburg veel meer ervaring heeft en goed is in de coaching. Scherpen moet tijdens zijn 3e wedstrijd in het 1e opeens een kwart finale europa league keepen. Geen Blind om hem en de rest van de verdediging te coachen. De 1e goal is ontzettend slecht gekeept. Daar is geen excuus voor te bedenken, maar de vrije trap werd veroorzaakt door een domme fout achterin. 2e goal precies hetzelfde. Als de verdediging goed staat voorkom je die corner.

Scherpen heeft nog niet het niveau voor deze wedstrijden, maar laat die vrije trap nog 10x genomen worden en hij heeft er 9. Hij kan echt wel keepen, maar mist ervaring en heeft zoals ik net zei de pech dat deze verdediging voor hem staat. Had Daley Blind meegedaan dan hadden we deze wedstrijd gewoon gewonnen.

ik hoor niemand van de domme bal van martinez op alvarez op de 16 meter waar die hem weer verkloot , waarom wil je daar in hemelsnaam gaan voetballen, daar ontstaat uiteindelijk een doelpoging uit randje 16 waar kjel idd niet vrijuit gaat maar kennelijk moet hij op de slachtbank terwijl je van alvares/martinez meer gogme mag verwachten dan van een Europese debutant van 21 jaar die op dit niveau vlieguren moet maken maar daar hoor ik niemand over !

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.AZ00
2.Ajax00
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
E. ten HagUnknown
J. GorterKeeper
A. OnanaKeeper
N. TagliaficoVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

249 fans
Aanvaller, 32 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 28 juli
Aston Villa heeft de definitieve vraagprijs voor Anwar El Ghazi bepaald. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren