De slechtste man van Ajax deed eigenlijk niets goed tegen AS Roma

Vrijdag, 9 april 2021 om 18:10 • Laatste update: 18:19

Ajax heeft zich donderdagavond een thuisnederlaag geleden in de eerste wedstrijd tegen AS Roma in de kwartfinale van de Europa League. De ploeg van Erik ten Hag verloor ondanks een doelpunt van Davy Klaassen met 1-2. Voetbalzone beoordeelt de basisspelers van Ajax met een rapportcijfer.


Spelersrapport Ajax tegen AS Roma
SPELER CIJFER
Kjell Scherpen 4
Devyne Rensch 5
Jurriën Timber 6
Lisandro Martínez 6,5
Nicolás Tagliafico 6
Edson Álvarez 5,5
Davy Klaassen 6
Ryan Gravenberch 5
Antony 5,5
Dusan Tadic 6,5
David Neres 3

Kjell Scherpen: 4
Vlak voor de wedstrijd werd duidelijk dat Scherpen de geblesseerde Maarten Stekelenburg moest vervangen. Hij begon weifelend met zwakke uittrappen, bijvoorbeeld toen hij de bal prompt inleverde bij Amadou Diawara, maar leek zich daarna te herpakken met een redding op een afstandsschot van Bryan Cristante en op een inzet van Edin Dzeko uit de draai. Daarna viel hij op met een rappe, zuivere uitworp richting Neres. Zijn blunder bij de 1-1 zorgt er echter voor dat Scherpen niet kan terugkijken op een goed Europees debuut: hij liet de bal uit de handen glippen na een vrije trap van Lorenzo Pellegrini.

Het artikel gaat verder onder de video
Ten Hag: 'Wij zijn in staat dit om te draaien'
Meer videos

Devyne Rensch: 5
De rechtsback van Ajax kende in de eerste helft één belangrijke bijdrage: kort voor de pauze zette hij een goed blok bij de opgestoomde Riccardo Calafiori, die daardoor naar buiten werd gedwongen en zijn voorzet geblokt zag worden door Rensch. Verder was de jongeling geen betrouwbare factor achterin. Hij werd met regelmaat overlopen aan de flank. In de eerste minuut speelde hij de bal plots in de voeten bij Roma; niet veel later liet hij zich gemakkelijk passeren door Leonardo Spinazzola en daar kwam een dreigende voorzet uit voort. Tien minuten na de pauze resulteerde een inschattingsfout van Rensch bij een voorzet in een kopkans voor Dzeko, maar even daarna schermde hij Pellegrini goed af aan de achterlijn.

Jurriën Timber: 6
Timber was na ruim een halfuur spelen razendsnel terug op de eigen helft bij een rappe counter van Roma, achterhaalde Pellegrini en verschafte Ajax tijd om te hergroeperen. Het was zijn beste moment in de wedstrijd, want foutloos speelde hij niet. Hij verloor na 33 minuten een kopduel van Dzeko in het zestienmetergebied en klungelde twintig minuten voor tijd in balbezit, waardoor Rensch zijn fout moest corrigeren, geel pakte en geschorst is voor de return. In de opbouw was de bijdrage van Timber veel te beperkt.

Lisandro Martínez: 6,5
Martínez was in het eerste halfuur dé uitblinker op het veld. Hij strooide met afgemeten inspeelpasses, verrichtte waardevolle verdedigende acties en gaf de wedstrijd wat franje met een onverwachte hakbal op Tagliafico. Halverwege de eerste helft toucheerde hij op een belangrijk moment een pass van Leonardo Spinazzola op Edin Dzeko, die daarmee alleen nog uit de draai kon schieten. Gaandeweg de wedstrijd nam de scherpte echter af bij Martínez en dat bleek ook uit zijn slechte pass op Álvarez, die balverlies van de Mexicaan inleidde; uit een daaropvolgende vrije trap kwam Roma op 1-1.

Nicolás Tagliafico: 6
Het aanvalsspel van Ajax speelde zich voornamelijk af aan de linkerkant, waardoor Tagliafico niet zo’n grote bijdrage kon leveren. In de eerste helft kreeg hij de bal op enkele momenten goed bij Neres, maar zelf maakte hij nauwelijks acties. In de dertiende minuut was de Argentijn van waarde door een gevaarlijke voorzet van Spinazzola weg te koppen voordat Dzeko bij de bal kon komen. Halverwege de tweede helft scoorde Tagliafico bijna door een weifelachtige ingreep van Pau López; een kwartier voor tijd voerde hij een geniepige charge uit op de voet van Pellegrini.

Edson Álvarez: 5,5
De grootste fout was van Scherpen, maar de vrije trap waaruit Roma de 1-1 maakte kwam ook voort uit twijfelachtig handelen van Álvarez. De middenvelder kwam onder druk in de problemen, zij het na een slechte pass van Martínez, verloor de bal en gaf vervolgens de vrije trap weg op een zeer dreigende positie. In de eerste helft waren er al momenten waarop Álvarez zich te makkelijk liet passeren of op het verkeerde baan zetten, al veroverde hij ook regelmatig de bal voor zijn ploeg.

Davy Klaassen: 6
Klaassen weinig aan de bal, voordat hij van grote waarde was bij de 1-0 van Ajax. De middenvelder profiteerde van aarzelend optreden van de verdediging van Roma. Hij onderschepte een pass richting Gianluca Mancini, combineerde samen met Tadic en rondde beheerst af. Tot dat moment was Klaassen in zijn balcontacten meestal van waarde, daar hij aanvallen vooruithielp, maar kwam hij simpelweg weinig in het stuk voor. Daar kwam na zijn doelpunt niet veel verandering in. Van alle veldspelers die negentig minuten op het veld stonden bij Ajax, had hij het minste aantal balcontacten: 32.

Ryan Gravenberch: 5
Als een van de grootste talenten van Ajax weet Gravenberch de ogen op zich gericht op een Europese avond, maar er ging niet veel initiatief uit van de middenvelder. Hij liet zich niet vaak gelden, al was hij wel verantwoordelijk voor de eerste doelpoging: bij een schot vanbuiten de zestien was hij niet in balans en stuitte hij op López. Verder waren de bijdragen van Gravenberch wisselend; achttien minuten voor tijd bereidde hij een kans voor Antony voor. Diens hakbal werd gekeerd door de keeper. Met voorzetten uit vrije trappen stond Gravenberch in de tweede helft wel aan de basis van enkele dreigende momenten.

Antony: 5,5
Onbedoeld speelde Antony een belangrijke rol in de aanloop naar de 1-0, toen hij zich vastliep en Ajax de aanval daarna voortzette. Het tekende het optreden van de rechtsbuiten: niet altijd vloeiend, maar wel met de nodige wilskracht en energie. Kort voor het openingsdoelpunt bereidde hij met een lepe pass een serieuze kans voor Tadic voor. Vlak daarna liet hij een grote kans liggen om de marge te verdubbelen en dat was zeker niet de enige kans die hij onbenut liet. De passes van Antony waren in de eerste helft vaak ook te scherp, maar na de pauze was de connectie met zijn ploeggenoten iets beter. Twee minuten voor tijd werd hij vervangen door Oussama Idrissi.

Dusan Tadic: 6,5
Toen Tadic zes minuten voor de pauze werd bediend door Klaassen, leek iedereen een schot van de spits te verwachten. Hij koos er echter voor om de bal terug te spelen naar Klaassen, die kon afronden omdat de verdediging van Roma was misleid door Tadic. Tot dat moment kon de Serviër zich niet onderscheiden: zijn passes en voorzetten waren vaak te scherp of te kort. Vlak na de pauze verdiende de aanvoerder van Ajax een penalty, die hij zelf miste met een schot door het midden. Na 68 minuten verstuurde Tadic een feilloze steekpass op invaller Brian Brobbey, die één-op-één met López faalde. Met een wippertje zette hij daarna ook Antony voor de keeper.

David Neres: 3
De linksbuiten van Ajax speelde een erg ongelukkige wedstrijd. Hij liep zich meermaals vast, had te veel tijd nodig met zijn acties, speelde de bal te ver voor zich uit, wist zijn opponenten niet te passeren in de sprint of liep buitenspel als hij werd aangespeeld. In de eerste helft grossierde hij in fouten; in de tweede helft was hij nauwelijks zichtbaar, voordat hij na 63 minuten werd afgelost door Brian Brobbey.


Poll

Ben je het (grotendeels) eens met onze cijfers?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

118 reacties (laatste reactie door kalou2005)

Scherpen een 4 is aardig hoog, als je als keeper 1 redding maakt en heel de wedstrijd eigen handig verpest verdien je niet hoger dan een 1,5.

8 april 2021 om 23:11
0

De eerste goal is een megablunder en bij die tweede goal moet hij ingrijpen. Misschien ben ik te nuchter, maar bij een Europees avontuur hoort geluk hebben. Vandaag zat in de tweede helft alles tegen. Je komt zelf enigszins gelukkig op 1-0, mist na rust een strafschop, vijf kansen en ziet je keeper twee keer schutteren bij een standaardsituatie. Ik denk dat het avontuur hier stopt, geluk is gewoon een grote factor in Europese campagnes en na rust zat het gewoon tegen.

8 april 2021 om 23:13
0

Tegen Lille had je dat geluk wel met Tagliafico die een makkelijke strafschop kreeg en Yazici en Weah die in Amsterdam in het eerste kwartier dikke kansen missen (waarna we vrij simpel op de been bleven)

8 april 2021 om 23:15
0

Eens Suarez! Echt een zware blunder die vrije trap. Maar dat heeft hij helaas in zich. Vertrouwen zal alleen maar verder weg zakken. En ook bij die corner mag hij met zijn lengte wel gewoon iets beter zijn best doen. Lekker verhuren/verkopen volgend jaar. Drama!

8 april 2021 om 23:17
0

Die eerste was een blunder, die tweede had Onana of Stekelenburg ook niet gehad. Uiteindelijk laat ke het voorin liggen door grote kansen niet af te maken. Tempo lag ook wel echt te laag om Roma weg te kunnen spelen. Zo goed als vooraf gedacht vond ik ze niet.

8 april 2021 om 23:18
0

En toch kan ik me herinneren dat Onana in het begin ook een aantal blunders had. Je kan er dus overheen groeien. Ik heb Scherpen echter nog te weinig zien keepen om te weten of hij het niveau überhaupt in zich heeft, los van de blunders en ervaring.

8 april 2021 om 23:20
0

Onana heeft bij Jong Ajax geblunderd, maar bij Ajax 1, zeker in het begin, totaal niet juist. Alleen 1x grabbelen in een nietszeggende groepswedstrijd tegen Panathinikos. Daarna uitblinker in drie Europese duels op een rij. Scherpen heeft 3 wedstrijden gespeeld voor het eerste en in twee bizarre blunders gemaakt. In de andere wedstrijd werd zijn blunder niet afgestraft.

8 april 2021 om 23:21
0

@fr010Dat is ook zo hoor. Onana vooral geblunderd bij Jong Ajax waar het nog kan eigenlijk. Maar Scherpen kan niet mee voetballen en is zo ontzettend traag in mijn ogen. En Onana en Stekelenburg hadden veel meer uitstraling.

8 april 2021 om 23:46
0

De tweede corner kopt Klaassen ongeveer in het 5 meter gebied weg. Ik vind Scherpen er hier ook niet echt goed uitzien. Ook heeft Ajax vanavond genoeg mogelijkheden bij elkaar gevoetbald alleen moet je effectiever zijn. Roma is dat helaas wel. Want zoveel kansen hebben zij ook niet gehad.

9 april 2021 om 08:45
0

Onana maakte bij Ajax 1 ook rare fouten. Kwam toen regelmatig nonchalant over maar maakte altijd wel een rare beslissing in een wedstrijd.
Onana ging regelmatig de fout in bij hoge ballen waar verkeerd timede.
Nee Onana is nu een super goede keeper maar vind wel dat de foutjes in het begin ook in Ajax1 snel vergeten zijn.

Scherpen stond te ver achter de muur bij de vrije trap. Daarnaast was zijn inschatting van snelheid van de bal ook niet echt goed. Hij ging veel te vroeg naar de grond. Vind dit een amateuristische fout. Scherpen moet vertrouwen gaan krijgen en wekelijks op niveau keepen. De vraag is alleen of dit bij ajax gaat gebeuren..

9 april 2021 om 09:39
0

Nou alles tegen?
Volgens mij krijg je een vrij makkelijk gegeven strafschop. Voor die overtreding van Tagliafico word ook wel eens rood gegeven. Volgens mij was de 1-0 van Ajax ook een cadeautje van Roma. Dus om nou te zeggen dat alles tegen zit?

8 april 2021 om 23:33
0

En Anthony dan die 3 dikke kansen mist

9 april 2021 om 06:48
0

Daardoor verlies je geen wedstrijd. Door Scherpen wel.

9 april 2021 om 07:22
0

Onzin. Door kansen voorin te missen verlies je ook een wedstrijd. Kjell maakt idd 1 grote blunder. Elke keeper heeft dit gehad. Maar je zag ook wel het talent. Geef m nog ff

9 april 2021 om 08:47
0

Messi door kansen missen verlies je ook een wedstrijd. Als Tadic die panel binnen schiet loop je daarna waarschijnlijk nog verder uit.
Het is altijd heel makkelijk om de keeper de schuld te geven en dat moet je ook doen bij deze vrije bal echter worden er op het veld ook fouten gemaakt waardoor situaties ontstaan.
Aan die vrije trap gaat ook een fout vooraf.

Snap je wat ik bedoel het is te simpel om het af te schuiven op alleen de keeper.

9 april 2021 om 08:52
0

Wauw... Antony, Tadic, Brobbey missen 100% kansen, maar zij zijn niet verantwoordelijk voor het verlies?!

9 april 2021 om 09:02
0

Totaal mee oneens Messibazoer. Ik weet dat we normaal gesproken redelijk in overeenstemming zijn, maar natuurlijk mis je door kansen missen de wedstrijd. Sterker nog, als Tadic gewoon die pingel had binnen gepegeld, was je waarschijnlijk gewoon uitgelopen. In plaats daarvan schiet hij een trainingsballetje in de handen van de keeper. Dat zou, met al zijn ervaring, nooit mogen gebeuren waar Scherpen nog een broekie is.

Een pingel missen kan altijd een keer, maar het gebrek aan overtuiging waarmee het gebeurt is wat mij betreft kwalijker dan een keeper die een fout maakt. Enige verschil tussen de momenten is dat een fout van je keeper je bijna altijd een tegengoal kost en wanneer een veldspeler opzichtig de fout in gaat blijft de score onveranderd.

Scherpen toont daarna wat mij betreft karakter door de rest van de wedstrijd solide te keepen (als je denkt dat die tweede goal zijn fout is, kunnen we het oneens blijven) en daarna als een kerel voor de camera te staan. Fouten horen erbij en dat is voor een keeper extra cru, maar laten we niet doen alsof zijn optreden de reden was voor ons verlies.

9 april 2021 om 09:32
0

@spieplaats; geef ff? Jongens we spelen Europa League, niet de beker. Op dit podium moet je er gewoon direct staan en dat is dus overduidelijk niet zo. Komt gewoon te kort. Dit is een gevalletje Schuurs ben ik bang voor.

9 april 2021 om 09:53
0

En Scherpen is derde keeper en heeft daar momenteel ook het niveau naar. Dit podium is nu misschien te hoog gegrepen, maar dat is voor een derde keeper toch niet zo gek? Laat hem in de schaduw van Onana en Steek ontwikkelen en over drie jaar heb je een prima keeper waar je nog jaren plezier aan kan hebben.

10 april 2021 om 12:20
0

Als Anthony de 3 kansen in doelpunten had omgezet had je een andere wedstrijd en waarschijnlijk als Ajax zijnde gewonnen.

9 april 2021 om 07:52
0

De blunder die Scherpen maakte was niet best. Ook het feit dat hij zich bij de hoekschop voorafgaand aan de 1-2 vast laat zetten zegt wel wat over zijn niveau. Verder kan je hem niet veel kwalijk nemen, beetje nodeloos bashen mijns inziens.

9 april 2021 om 08:34
0

Nou Scherpen heeftcde wedstrijd niet verpest. Ajax had minimaal 3x moeten scoren en dat hebben ze niet gedaan. Dat heeft de wedstrijd verpest.

9 april 2021 om 08:43
0

1 redding? Hij heeft er wel iets meer gemaakt dan dat. Tadic, een routine waarvan je wat mag verwachten, schiet de penal belabberd in waardoor je verzuimd om 2-0 te komen en krijgt een 6,5. Z'n kans niet scoren is net zo erg als die blunder.

9 april 2021 om 09:04
0

Hij verpest die wedstrijd niet eigenhandig. Tadic doet dat door te denken dat we nog in de warming-up zitten en hij de keeper moet inschieten.

Maar goed, van jou kan je weinig objectiviteit verwachten. Het verbaast me nog dat Ten Hag niet de schuld krijgt.

9 april 2021 om 11:31
0

Die Alvarez vond ik ook een ramp. Wat een non voetballer en dat heeft 15 miljoen moeten kosten

9 april 2021 om 12:32
0

Misschien in de ogen van een zeer subjectieve supporter, maar een 4 is gewoon een redelijk objectief cijfer.

Wat balen zeg deze wedstrijd. Penalty missen kan natuurlijk. Wel op echt een rot moment. Daarna voel je het een beetje aankomen. En ja hoor, lekkere blunder van Scherpen. Als je vandaag 3,4-1 zou winnen is niks te gek. Weer een ouderwetse rotavond. Mag toch hopen dat stekelenburg er weer bij is. En lekker Brobbey in de spits en tadic vanaf links. Neres was ook een drama. Maarja, hoop blijven houden op een goed resultaat volgende week.

9 april 2021 om 00:23
0

Nouou, dan ga je wel even voorbij aan de 4 serieuze kansen van Roma in de eerste helft. Maar ik snap je teleurstelling.

9 april 2021 om 00:43
0

Roma had een XG van 0,7 of zo en Ajax zat boven de 3. Zo groot waren die kansen van Roma dan ook weer niet. Ajax heeft verzuimd om te winnen. Hopelijk in de return wel wat geluk.

9 april 2021 om 07:52
0

Een penalty kan altijd gemist worden. Maar als je ze op deze manier inschiet mag je toch echt wel van een schande spreken vind ik. Als je hem door het midden schiet doe het dan a la Lampard, snoeihard.

9 april 2021 om 08:39
0

Hoeveel ballen heeft Neres uberhaubt gehad dan? Je kan niet goedspelen als je geen bal krijgt, als je het mij vraagt lag daar de fout. Martinez was opbouwend super slecht vandaag, heeft nico 0 keer aangespeeld of 0 x overgeslagen en Neres aangespeeld. En als Neres dan een bal kreeg kwam Tadic niet in de bal terwijl je weet dat Neres altijd die combinatie zoekt. Die linkerkant was echt een eiland met Neres waar geen gebruik van werd gemaakt. Toen brobbey er in kwam werd die kant wel gezocht.

Als je het mij vraagt waren de 2 grootste problemen opbouwen doordat ze de niet snel genoeg de andere kant zochten (als ze die uberhaubt zochten) het drukzetten was ook tactisch fout, ze konden de heletijd openen op de verre backs doordat ze de 3 mans verdediging vast probeerde te zetten. Laat je bewust de middelste vrij en tussen de backs en andere 2 cv's in gaat staan om hem te lokken kunnen ze helemaal niks, en bij balverovering sta je gelijk 2 vs 2 met die 2 cv's. zo scoren ze ook de eerste..

9 april 2021 om 10:52
0

Penalty missen kan..maar niet op deze manier..niet kijken wat de keeper doet en dan gewoon door het midden schieten..

Neres moet ook niet op links gaan spelen. Is al 10x niks dit seizoen. Ook mede door al die blessures is die nog lang niet bij zijn oude niveau. Man wat was hij genieten in de CL campagne van 2018/2019. Sindsdien alleen maar blessures gehad. Hoop echt dat hij terugkeert naar zijn oude niveau. Antony vind ik in Europa ook echt tegenvallen. Hij durft geen 1 op 1 aan te gaan ofzo. Elke keer als ik hem aan de bal zie passt hij terug. Volgende week gewoon met Tadic, Brobbey en Neres (Op rechts dan) spelen.

8 april 2021 om 23:16
0

Niet Neres, maar Antony op rechts. Neres bakt er al een hele tijd niks van. Antony doet wel sommige dingen goed.

9 april 2021 om 00:46
0

Ondanks dat Neres niet best is vind ik wel dat hij beter is dan Antony. Neres probeerde wel dingen ook al mislukte die faliekant. Antony is al het hele Europese seizoen gewoon bang lijkt het wel om een actie te maken. Terwijl hij dat wel in de Eredivisie kan doen. Neres heeft zich al bewezen. Vandaar dat ik voor Neres kies en hem op zijn favoriete positie wil zetten.

8 april 2021 om 23:17
0

Stond neres in 18/19 ook niet op links met tadic in de spits en ziyech op rechts???

8 april 2021 om 23:44
0

Het begint een beetje op onzekerheid te lijken. De techniek heeft hij, de acceleratie. Hij mist op grotere afstand misschien wat topsnelheid om echt los te komen tegen de wat snellere tegenstanders, maar hij probeert het ook echt amper. Hij mag zonder bal ook wel wat meer diepgang zoeken. Doet het af en toe met Tadic als ze dicht bij het doel zijn, Maar op 30-40 meter van het doel staat ie een beetje te chillen langs de zijlijn, tot hij de bal in de voeten krijgt.

8 april 2021 om 23:51
0

Je legt het eigenlijk precies goed uit. Hij heeft het wel maar doet het gewoon nooit. De hele wedstrijd heeft hij geen een keer geprobeerd om een mannetje te passeren. En dat neem ik hem best wel kwalijk. Tadic deed dat wel en dan zie je aan de andere kant dat hij alleen maar terug speelt naar Timber, Rensch of Klaiber.

Roma is een matige ploeg dus er liggen zat mogelijkheden. Kop omhoog en vol ervoor gaan! Met een wedstrijd in Madrid in de herinnering!

9 april 2021 om 07:30
0

Volgens Ten Hag is Roma een topploeg in Europa. Ik ben wel bang dat allen hij dat vind. Stelde inderdaad niet veel voor. Was erg slordig waardoor ook de goal van Ajax en de penalty ontstond.

Scherpen een 4, op basis van een inworp? Verantwoordelijk voor 2 goals. De vrije trap is duidelijk, de 2de moet hij die corner hebben. Ongekend, je 2 keepers afwezig en dan zo'n karikatuur van een keeper op moeten stellen.

Ontzettend zure partij, totaal onnodig. Ajax stond zo goed als 2-0 voor en dan komt Tadic ineens met zo'n belabberde pengel. Met hem ging heel Ajax in de 2e helft slordig met de kansen om Die gele kaart van Rensch was ook tekenend, juist hem kan je niet ook nog eens missen daar in Rome. Dat bleek wel weer toen die Klaiber kwam opdraven, waardoor je gewoon met 10 man staat. Scherpen heeft ook zo'n brevet van onvermogen weer afgegeven. Ajax is zo goed als klaar in Europa en dat was totaal niet nodig. We hebben erg veel pech met de schorsingen en blessures van de belangrijkste spelers, maar ook met deze 11 had je met 2-0 moeten winnen.  

8 april 2021 om 23:14
0

Ja want Roma had daar geen last van.... Je speelt ver onder je niveau tegen een heel kwetsbaar Roma. Hoezo dan pech?

8 april 2021 om 23:24
0

Ik zeg niet dat de uitslag pech is, ik zeg dat het voor Ajax van essentieel belang is dat die spelers er staan. Juist in de breedte is Ajax 2-3 klasses minder door een Klaiber en een Scherpen. Op basis van veldspel en wedstrijdverloop had Ajax dit overtuigend moeten winnen.

8 april 2021 om 23:15
0

Rensch moest een fout van Timber herstellen....

8 april 2021 om 23:18
0

Net als dat Timber al veel fouten van Rensch had moeten herstellen, met name voor de rust. Dat kan gebeuren.

8 april 2021 om 23:19
0

Pech met schorsingen en blessures geldt voor Roma nog meer dan voor Ajax, dus dat gaat vandaag niet zo op. Wel is het verschil tussen de 2e en 3e keeper veel groter dan het zou moeten zijn. Het bewijst dat je niet van iedere lange jongen een keeper kan maken. Daar heb je ook een zekere basis aan technische capaciteiten voor nodig. In ieder geval een zure nederlaag. Dat je de kansen niet afmaakt is nog tot daar aan toe en tegen een blunder als die van Scherpen is geen kruit gewassen, maar zorg in ieder geval dat je het daarma op een gelijkspel houdt. Als je dan ziet hoe de verdedigers zo weglopen bij Ibañez bij de 1-2 en hem helemaal vrij laten staan... dat vind ik eigenlijk nog erger dan de blunder van Scherpen, want dat heeft met scherpte te maken. Bij Scherpen ligt het er simpelweg aan dat hij niet goed genoeg is en dat ook nooit zal worden. Dat valt hem verder niet te verwijten.

8 april 2021 om 23:26
0

Nou, je verwoordt eigenlijk precies wat ik bedoel. Ajax is op de essentiele plekken in de breedte te zwak. Blind, Onana/ Steek zijn onvervangbaar en als Tadic dan ook nog de doodsteek niet geeft bij die pengel, of dat een Brobbey de kans had, of die glibberblunder van hun keeper niet een doelpunt wordt, vlieg je er gewoon uit tegen die Roma.

Hoe kan je Tadic nou een 6,5 geven?!

8 april 2021 om 23:17
0

Een penalty missen is slecht (vooral het moment), maar zulke dingen komen wel eens voor. Tadic speelde als een van de weinige buiten die penalty een sterke wedstrijd. Weer flink wat kansen gecreëerd en een assist gegeven.

8 april 2021 om 23:27
0

Ik vond Tadic ontzettend ver terugvallen in de tweede helft. Juist omdat hij al een paar hele matige acties had, dacht ik al dat hij die pengel niet moest nemen. Begrijp ook totaal niet wat hij dacht door die penalty zo zwak rechtdoor te schieten.

8 april 2021 om 23:32
0

Als de keeper zou duiken was het een goede penalty geweest. Begrijp me niet verkeerd hoor, maar is altijd zo makkelijk praten. Tadic scoort ze erg vaak en dan kan het wel eens voorkomen dat je er 1 mist. Nu wel op een rot moment natuurlijk. En tadic heeft echt prima kansen gecreëerd tegen een stug roma. 2de helft idd wat minder, maar vond hem goed spelen.

9 april 2021 om 08:49
0

En toch is het uitblijven van de 2-0 een kantelpunt in je wedstrijd en daarmee zeer belangrijk. En laten we eerlijk zijn, het was gewoon een hele matige penal. Naast richting zat er ook niet veel kracht achter.

Zonde van die zeperd.. maar dat weet hij zelf ook wel.. Compleet aan Ajax zelf te danken dat je verliest, 3 of 4-1 winst was ook normaal geweest.. penal, kans van brobbey, Anthony een paar keer.. op naar Rome!

Martinez slechte pass naar Alvarez? Die laatste kan alleen maar afbreken maar mist gogme en handelingssnelheid. In plaats van passen gaan lopen met de bal en een vrije trap veroorzaken. En van de keeper weet je dat die nooit de eerste keeper van Ajax zal worden. Jammer dat zijn fout de uitschakeling in heeft geleid. Al mag Tadic die pingel wel wat beter nemen, hoewel je na zovele treffers uit penalties je kunt wachten op eens een misser. Jammer dat dat vanavond het geval was. Maar goed, een gevalletje in de eigen voet schieten. Genoeg kansen, maar inefficiënt. En dat kun je van Roma niet zeggen. Dus volgend seizoen maar beter in Europees verband. Het had niet zo hoeven eindigen, helaas...

9 april 2021 om 00:47
0

Ik vond Alvarez juist aardig passen. Veel vooruit en tussen de linies. In ieder geval van de drie middenvelders speelde hij het beste.

Jongens we kunnen zeggen wat we willen over scherpen, maar er is maar 1 schuldig en dat is overmars( oké misschien 2 Onana ook). Overmars wist van de beschuldiging van onana voordat de winter transfer gesloten was en had een goede keeper moeten kopen. Ajax had geluk dat Stekelenburg goed keepte maar je had kunnen voorspellen dat een 38 jarige keeper niet alle wedstrijden dit kan blijven en die ook nog lang niet gespeeld heeft. Over scherpen wil ik alleen maar kwijt dat we het niet op hem kunnen schuiven deze fouten. We wisten van te voren dat hij er nog niet klaar voor was en dat het belangrijk is voor een keeper veel vlieg uren te maken. Als hij die kans niet krijgt bij Ajax omdat die het bij jong Ajax moet delen met kotarski is een fout van Ajax die blijkbaar niet goed weten wat ze met 2 jonge keepers moeten doen. Bij scherpen vanavond zag ik een jonge keeper die te weinig wedstrijden speelt en hierdoor achter loopt op situaties inschatten en met durf te spelen. Hoop dat er volgend seizoen een oplossing komt zodat hij veel kan spelen desnoods bij een ander team!

8 april 2021 om 23:18
0

Hier is een gezegde over. Achteraf een koe in de kont kijken....Wanneer Ajax gewoon het niveau haalt en dit heel kwetsbare Roma afstraft, praat niemand over de keeper.

8 april 2021 om 23:23
0

Dit is wel heel vreemd. Ajax speelt geen goede eerste helft, maar na rust worden er meer dan genoeg kansen gecreerd. Het is niet raar als je hier vier keer scoort. Dan zit het tegen in de afronding en ja, dan is de keeper met twee flaters cruciaal. Je doet net alsof Ajax totaal niet het niveau heeft gehaald, na rust had je er 3 moeten maken.

8 april 2021 om 23:20
0

Nette analyse. Vind het ook sneu voor Scherpen en dit zal zijn zelfvertrouwen niet goed doen.

8 april 2021 om 23:25
0

Je moet gewoon niet investeren in die zogenaamde talenten uit de Eredivisie. Scherpen, Pierie, Kleiber, Schuurs, etc., die maken Ajax niet beter. Maar kunnen je wel de das omdoen. En helaas was deze keer Scherpen die zijn zenuwen niet in bedwang had. Gewogen en te licht bevonden - ondanks zijn fysieke gewicht. Maar dat geldt bijna voor alle talentvolle spelers van andere clubs. Zoek het in eigen jeugd of in het buitenland, een echt talent daargelaten.

8 april 2021 om 23:37
0

@pinko misschien moet je scherpen pas afschrijven als die eerst zijn wedstrijden heeft gemaakt in de eredivisie in plaats van dat die nu in het diepe wordt gegooid in een groot Europese wedstrijd waar veel vanaf hangt. Jij moest toch ook niet afrijden met auto rijexamen en daarna pas lessen?

9 april 2021 om 00:06
0

@pinko Jammer dat jij niet het beleid bij Ajax bepaalt. Had Frenkie de Jong graag bij psv gezien nl.

9 april 2021 om 07:00
0

@PSV eindje, had makkelijk gekund, waren ook als eerste in onderhandeling, maar vonden het hem te duur.

9 april 2021 om 12:20
0

Scherpen wil ik liever helemaal niet meer zien. Word er nog beroerd van hoe knullig hij een terugspeelballetje in eigen doel werpt. En niet de eerste keer. De carrière van die jongen is een aaneenschakeling van blunders.

9 april 2021 om 12:22
0

Een talent daargelaten.... Wel goed lezen. En de spelers die ik vooral bedoel zijn die met al wat Eredivisie ervaring waarvan je vooraf al denkt: is ‘m niet en wordt ‘m niet....

9 april 2021 om 07:51
0

Als de spelers voorin hun kansen gewoon afmaken dan is de fout van Scherpen peanuts. Bij de 2e tegengoal kopt Klaassen zonder te kijken de bal in de voeten van een Roma speler. Is dat geen blunder? De voorhoede heeft het laten liggen, niet Scherpen.

9 april 2021 om 12:25
0

Nou, dan mooi laten staan. Kan hij straks een heel boek volschrijven met teksten als: en toen dook ik over een bal, daar smeet ik er eentje in eigen doel, in dat duel - zijn er meer - speelde ik zo maar een bal in de voeten van een tegenstander, en toen....etc., etc.,, Weg met die slapjanus van 2,05 meter.....

9 april 2021 om 12:44
0

Het is een jongen van 21. Als hij nu al alles zou tegen houden dan was hij op zijn leeftijd al de beste van de wereld. Een keeper moet net als een veldspeler leren. Het is alleen als keeper direct een grote impact als het gebeurd. Zoals gezegd, Scherpen is direct de sjaak, terwijl je niemand hoort over Anthony dat een hoop kansen om zeep heeft geholpen.

Tadic en Anthony 5,5. Martinez en Klaassen 6.0. De rest dik onvoldoende

8 april 2021 om 23:29
0

Wat een onzin, Timber speelde echt gewoon goed, beste vanavond wat mij betreft

9 april 2021 om 09:24
0

Klaassen straft een fout af, verder de hele pot niets gevaarlijk zien doen. Tadic en Brobbey samen de gevaarlijkste mannen met hun kracht.

Die lage cijfers zeggen natuurlijk ook veel over AS Roma,die stond als een huis en z'n kansen uitstekend benutte. Voor Ajax was deze tegenstander te moeilijk,ook omdat de ploeg veel jeugdspelers bezit en een keeper die geen ervaring heeft op topnivo. Ajax zit muurvast. Ze willen meedraaien op topnivo EN jeugdspelers en een onervaren keeper brengen. Zoiets vraagt om moeilijkheden. Dat blijkt vanavond echt.

8 april 2021 om 23:27
0

Roma stond als een huis? Ajax heeft gewoon prima kansen gehad. Als je hier 3/4-1 wint is er niemand die er iets van kan zeggen. Ajax speelde zeker niet groots maar het zat vandaag goed tegen. Kan een keer gebeuren natuurlijk, maar wat jij zegt klopt niet.

8 april 2021 om 23:27
0

Roma stond als een huis? Die gammele defensie gaf een wereld kansen weg. Maar Ajax schoot met losse flodders. En dan heb je inderdaad die lange slungel op doel, die wanneer het er echt om gaat, op zeker in de fout gaat....

9 april 2021 om 00:13
0

Scherpen is 3e keeper. Dan weet je dat dit niet de topkeeper van de club zou zijn. Nous mis je waardoor Rensch de kans krijgt die zich boven Klaiber heeft gewerkt. Dusja je weet dat de vervangers geen wereldtoppers zijn want die komen niet in de eredivisie op de bank zitten. Dus als reserve spelers kom je dan al snel op niveau Klaiber of eigen jeugd. Verder was Roma nou ook niet zo geweldig en had Ajax best wat vaker kunnen scoren. En ja dat Roma ook veel spelers mist speelt hier ook wel een rol in.

Lachwekkende cijfers natuurlijk als je als ploeg meer dan 3 expected goals bij elkaar speelt. Dan was het als team toch niet zo heel slecht. Resultaat is dat natuurlijk wel, maar qua spel was het niet bij iedereen zo slecht als de cijfers doen vermoeden. Gravenberch was prima bijvoorbeeld. Timber voor 1 fout een 6 geven. Doelpunten lagen niet aan hem.

8 april 2021 om 23:43
0

Nou, Timber heeft er werkelijk alles aan gedaan na rust om een lage voldoende te krijgen. Wat was hij traag in de opbouw. En dan bloed irritant nog telkens dat balletje onder zijn voet doorhalen terwijl we moesten scoren. Misschien hadden Klaassen, Gravenberch en Antony wat hogere cijfers horen te krijgen. Brobbey als invaller had ook wel beoordeeld mogen worden met een voldoende. Maar laten we ons niet achter expected goals gaan verschuilen, we hebben een onnodig bedroevende uitgangspositie weten te creëren door te falen. Misschien is het enige lichtpuntje dat ondanks dat je niet geweldig speelde, grote fouten maakt toch eigenlijk de pot had moeten winnen. Kortom, als we in Rome gewoon een goede prestatie afleveren dan maken we zeker nog een kans ondanks dat het lastig gaat worden. Dit Roma is gewoon te verslaan.

9 april 2021 om 00:13
0

Gravenberch? Die heeft geen enkele geslaagde actie gehad. Alleen maar tikkies breed en terug.

9 april 2021 om 11:58
0

Voor expected goals koop je niks. Uiteindelijk verlies je de wedstrijd gewoon vandaag

Edson Alvarez maakte helemaal niet de fout voor de vrije trap waar de 1-1 uit viel. De fout werd bij Martinez gemaakt, die passde Alvarez echt verschrikkelijk aan.
Verder had Rensch ook een 4 mogen hebben, die speelde echt verschrikkelijk. Al viel Klaiber ook niet heel best in.

Wat heeft ajax ons terleurgesteld. Dit was echt heel slecht. Ajax was nergens. Roma kwam voor een gelijkspel en kreeg de overwinning cadeau. Dit is einde oefening. Het was echt niet om aan te gluren.

8 april 2021 om 23:30
0

Jezus, heb je gekeken? Ajax was niet groots maar winnen ze hier met 3/4-1 mag niemand klagen. Echt wel flinke kansen gehad tegen een stug Roma.

Persoonlijk vind ik deze verliespartij precies op het juiste moment komen. Er liggen nog genoeg mogelijkheden om de opgelopen schade te repareren, die roes van onoverwinnelijkheid is ingeruild voor realisme en het besef dat niets op minder dan 100% gaat en dat is prettig met het oog op de komende weken waarin de prijzen worden verdeeld. Als tweede wil ik aantekenen dat je gelijk de keerzijde van de suprematie van Ajax in de competitie kunt zien. Waar wedstrijden als Heerenveen uit al benut worden als oefenpartij en moment om te experimenteren blijkt nu dus dat dat ook al niet eens een graadmeter is voor europees presteren. Rensch op het middenveld bedoel ik hiermee, had klaassen naar achter gehaald en Kudus de kans gegeven na een uur. Neres op links is ook gewoon niet handig, brobbey in de spits en tadic op links had wat mij betreft na 30 minuten al gemogen.

Ben bang dat Scherpen tekort gaat komen voor Ajax. Is natuurlijk nog maar 21 en kan zich nog ontwikkelen, maar voetballend en hoge ballen zijn erg weifelend. Ja en dan de blunder maakt het er ook niet beter op. Scherpen heeft natuurlijk niet de status waar een blunder zomaar geaccepteerd wordt. Dat heeft Onana bijv. Wel ( heeft die oom zelf verdiend natuurlijk) Gravenberch moet zich veel meer met de opbouw bemoeien. Vooral nu Blind er niet is moet hij opstaan als de voetballende opbouwende speler. Van neres dacht dat hij de beter vorm weer begon te vinden maar lijkt nucook weer nergens op.

9 april 2021 om 00:11
0

Die tweede goal zag je aan dat je ziet dat hij onzeker is en dat ook uitstraalt. Dit is geen keeper waar je hoge ogen mee gaat gooien.

9 april 2021 om 01:01
0

Idd ook in de 1e helft was hij al paar keer weifelend bij hoge ballen, werd toen nog gered door zn verdedigers. Het is wel een prima keeper maar komt voor Ajax denk ik te kort of hij moet zich erg gaan ontwikkelen, maar daarvoor moet hij ook veel wedstrijden gaan spelen en die kansen krijg je niet zomaar en al helemaal niet als je zo weifelend/onzeker keept. Ik zie hem op dit moment meer eem carriere bij clubs in de middenmoot, wat ook prima is natuurlijk. Maarja laten we zn ontwikkeling afwachten, sowieso verhuren lijkt mij een goede optie om hem veel vlieguren te laten maken.

9 april 2021 om 07:49
0

Dit soort fouten is puur mentaal, want op de training pakt ie zo'n vrije trap lachend op.

Goh, hier zijn de cijfers wat normaler dan op voetbalprimeur. Daar gaven ze martinez doodleuk een 8 en timber een 7. Ik dacht al dat degene die daar de beoordeling een blinde was .....

Ik vond Rensch nog slechter. Wat was die aan het doen elke keer.

Ajax heeft ook niet zo'n geweldig elftal dit seizoen, zeker als je belangrijke pionnen als Onana, Blind en Haller moet missen.

Timber, Rensch, Gravenberch, Anthony, Brobbey zijn talenten, maar ook nog wat groen op dit niveau. Alvarez is ook geen Frenkie. Scherpen niet voor niets je derde keeper.

Dan moet er wel heel veel komen van Tadic en Klaassen. Eerstgenoemde was ook weer bij zo'n beetje elk gevaarlijk moment betrokken.

Ik vond Gravenberch wel goed spelen eigenlijk. De enige die een beetje body brengt op de helft van de tegenstander. Een voldoende voor Antony lijkt me overdreven, die zat netjes in de zak bij de tegenstander en die als hij de kans kreeg om te schieten ontzettend zwak in de afwerking.

Lekker makkelijk om alleen Scherpen de schuld te geven.Of Ajax alleen door hem de wedstrijd heeft verloren.Tuurlijk de 1e tegengoal had Scherpen tegen kunnen houden maar Ajax heeft genoeg kansen verpruts want ze hadden 100 % kunnen winnen van Roma die niet eens zo sterk speelden en ook nog vele vaste waarden misten door blessures.Tadic die de penalty miste door veels te slap de penalty nam anders sta je op 2-0...Maar nee Ajax verliest uiteindelijk en nu allemaal de schuld van Scherpen en door niemand anders....

Heel heel zuur... Tadic die een penalty mist, schiet ze normaal snoeihard raak....scherpen die een prima wedstrijd keept en dan denk je van gaat goed niks aan de hand en dan die blunder...... Een talent maakt nou eenmaal fouten, maar deze komt wel op een heel erg bagger moment... Daarna overigens nog zat kansen gehad om het af te maken, had wel 4-1 kunnen worden i.p.v. 1-2. Je verliest niet alleen door een blunder van de keeper, maar ook doordat niemand een kans afmaakt.. Wat trouwens gister ook weer zo was is dat de opbouw zeer zeer traag verliep , je ziet toch dat we Blind gigantisch hard missen. Ag en dat mensen Scherpen afschrijven hoe serieus moet je die mensen nemen? Waarschijnlijk waren dat de zelfde mensen die Blind een half jaar geleden afschreven en zeiden dat Blind het niveau voor Ajax niet meer had.....

Neres was erg slecht, maar met een doelman als Scherpen kun je van geen enkele tegenstander winnen. Hij viel me bij jong oranje nog enigszins positief op, maar heeft gisteren weer bewezen een onzekere keeper te zijn, die niet goed genoeg is voor de eredivisie, laat staan voor Ajax in de EL. Zonde!

9 april 2021 om 12:44
0

Dat is wel wat overdreven. Die jongen heeft simpelweg nog geen ervaring op dat niveau. Z'n relevante ervaring houdt op bij twee jaar Eredivisie bij FC Emmen. Ik vond het sowieso lachwekkend dat mensen dan denken dat zo'n jongen zich vervolgens ontwikkelt bij Jong Ajax. Zo'n doelman heeft relevante vlieguren nodig om van z'n fouten te leren en die maak je niet bij een topclub die al voorzien is van betere keepers. Drommel maakte tot de winterstop van vorig jaar bijna iedere wedstrijd een fout waar een doelpunt uitkwam. Dat is sinds januari vorig jaar pas echt beter gegaan. Niet elke doelman piekt al voor z'n 23ste. Zijn we Van Der Sar vergeten? Die had zat ervaring toen hij jong was, maar werd pas echt betrouwbaar toen hij richting de 30 ging.

10 april 2021 om 15:46
0

Drommel maakte regelmatig een fout, maar had ook regelmatig hele aardige wedstrijden. Bovendien legt hij elke bal op de stropdas van een medespeler. Scherpen kan ook nog eens totaal niet uittrappen (laat staan mee voetballen..). Nu hoeft het niet allemaal niveau Onana te zijn, maar Scherpen wordt echt nooit van zijn leven de vaste doelman van Ajax één. Echt onmogelijk.

Dit is dus het verschil tussen de Nederlandse en buitenlandse topclubs. Zonder goed te spelen pakt Roma een super uitgangspositie en is het al bijna verzekerd van de volgende ronde. Aan leuk voetballen zoals ajax het doet heb je zo weinig als je de ballen er niet inschiet.

Deze wedstrijd legt ook meteen weer de grootste zwakte van ten Hag bloot, tactisch heeft hij nog veel te leren al vraag ik mij af of hij dit nog gaat oppikken.

Die blunder maakt wat mij betreft dat Scherpen een onvoldoende krijgt, het sneue ervan was dat de bal er vooral in ging omdat hij 'zo slecht' genomen was. Wanneer Pellegrini de bal wel goed in de hoek had geschoten, dan had Scherpen hem er gewoon 'knap' uitgehaald. Scherpen zal van een relatief hoge kwaliteit vrije trap uitgegaan zijn op dit niveau en van die kansrijke positie. Daarmee wil ik zijn fout niet helemaal goed praten, want iemand met veel keeperservaring zal er vast een oplossing voor hebben om zich niet te laten verassen door een 'slechte' vrije trap, maar wel nog op tijd in de hoek te zijn voor het geval die wel goed genomen wordt. Scherpen oogde idd af en toe wat onzeker, maar wisselde dat af met i.i.g. éã©n goede redding en meer dan éã©n goede vlotte spelhervatting. Die jongen komt net kijken bij Ajax 1 en maakt zijn Europese debuut, dan mag die toch wel een beetje gespannen zijn. Al met al was het erg zonde dat Ajax gisteren zo'n slecht resultaat heeft geboekt. Het was immers totaal onnodig. Ze speelde niet heel sterk, maar ze hebben alsnog genoeg grote kansen gehad om de wedstrijd met mooie cijfers in eigen voordeel af te sluiten. Ze hadden vandaag het geluk weer een keetje tegen, waar ze het eerder tegen bijv. Lille wel mee hadden. Nu herpakken en in Rome alles uit de kast halen. Het wordt zeer lastig want je moet er minimaal 2 maken en je mist weer paar extra krachten door opgelopen schorsingen. Daarentegen verkeert Roma zelf 'gelukkig' ook niet in optimale vorm en kun je met een goede pot met het geluk weer aan je eigen zijde, deze knock-out nog overleven.

Als je geen 1 bal vooruit speelt, is een 5.5 nog heel hoog voor alvarez!

Het is natuurlijk niet niks om je E uropese debuut in het doel ban Ajax te maken. Bij gebrek aan beter stond hij erin. Scherpen is nog niet klaar voor het niveau Ajax. De eerste was een blunder en bij de tweede laat hij zich blokken waardoor hij de voorzet niet kan wegstoppen. Hij was niet dominante genoeg in het strafschopgebied. Maar ja, ook Tadic mist een strafschop. All s bij elkaar kost het je de wedstrijd. Maar het is nog niet gedaan. Roma heeft ook geen wonderploeg.

Je kunt wel zeggen dat Scherpen nog (te) jong is maar daarmee praat je de blunders niet goed. Als hij in Ajax-1 speelt hoort hij niet deze blunders te maken. Die eerste goal was natuurlijk niveau 6e klasse amateurs. En bij die tweede had hij de corner (niet het schot) eruit moeten houden. Zeker met zijn lijf en lengte. Nee, niet goed genoeg voor de (sub)top. Past veel meer bij een club ui t het rechterrijtje van de ED.Maar daar koopt Ajax niets voor. Als Stekelenburg er volgende keer niet bij is gaan ze weer (door blunders van Scherpen) verliezen.

9 april 2021 om 11:01
0

Dus door zo'n fout te maken pas je niet bij Ajax? De giga blunder van Onana vergeten tegen Liverpool? Dit is makkelijk en dom praten. Een talent groeit alleen door uitdagingen en maakt stappen juist ook door fouten te maken en tuurlijk was dit een beste blunder, maar hij heeft ook laten zien wel te kunnen keepen. Drommel bijvoorbeeld maakte in het begin ook heel veel blunder, nu wordt die de hemel in geprezen en moet Ajax hem kopen... Nogmaals het is een giga blunder, maar hij is groeiende en 3e keeper, moet nog veel leren.

9 april 2021 om 12:49
0

Scherpen is gewoon jong en onervaren. Wat hadden mensen dan verwacht, dat een paar seizoenen Jong Ajax 'm goed zouden doen? Doelmannen moeten vlieguren maken en dan bedoel ik niet in de Keuken Kampioen Divisie. Dan had je 'm net zo goed bij Emmen kunnen laten.

Ik ben het totaal niet eens met deze beoordeling vooral niet van Neres Voor mij waren Tadic, Klaasen en Neres de mannen die hun best deden de rest heeft duidelijk laten blijken nog niet klaar te zijn voor dit soort van tactische wedstrijden. Velen waren in de waan dat ajax moest domineren en evenals een groot deel van het publiek werden ze netjes in slaap gesust door As roma ..daarom begrijp ik de emotionele reacties van al die kenners omdat ze van een hele koude kermis thuis zijn gekomen.

Neres deed inderdaad veel fout. Alles ging mis. Hij was niet in goede doen.

Tja, Neres is een beetje van dezelfde zaken afhankelijk waar Promes ook afhankelijk van is, namelijk de creativiteit van anderen. Hij is snel en handig als er ruimte achter de verdediging ligt, maar verder valt het allemaal best mee. Geen slechte aanvaller hoor, maar zeker niet de fenomenale speler zoals men 'm na het CL-avontuur omschreef.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax6965
2.AZ6128
3.PSV5832
4.Vitesse5618
5.Feyenoord5128
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller2714
L. TraoréAanvaller127
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
K. ScherpenKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Vrijdag 9 april
Sergio Agüero heeft zijn afscheid bij Manchester City aangekondigd, maar blijft mogelijk actief in de Premier League. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren