Ophef na ‘schandalige’ zege Barça: ‘Je bent zwanger of je bent het niet’

Dinsdag, 6 april 2021 om 16:36Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 16:36

Een late goal van Ousmane Dembélé zorgde ervoor dat Barcelona maandag drie punten overhield aan de thuiswedstrijd tegen Real Valladolid in LaLiga: 1-0. In Spanje staan men echter vooral stil bij enkele discutabele beslissingen van Jaime Latre, de dienstdoende leidsman in het Camp Nou. Zo kreeg Valladolid in minuut 61 geen strafschop na een handsbal van Jordi Alba en ook de rode kaart voor Óscar Plano tien minuten voor tijd was niet gevrijwaard van controverse. Het leidde zelfs tot boze tweets van Óscar Puentes, burgemeester van Valladolid: “Dit is duidelijk diefstal.”

“Dit is schandalig, onvoorstelbaar”, twitterde Puentes na de handsbal van Jordi Alba, die duidelijk de bal tegen zijn hand kreeg. De spelers van Valladolid protesteerden hevig, maar Latre bleef achter zijn beslissing staan en ook de VAR achtte het niet nodig om in te grijpen. Tien minuten voor het einde kreeg Plano een rode kaart voor een overtreding op Dembélé en ook dat zinde Puentes allerminst. “Wat een schande. Tachtigste minuut en het staat nog steeds 0-0. Vandaag spelen of speelden er elf paars-witte helden.” Na de 1-0 nederlaag ging Puentes tekeer. “Ik denk dat de scheidsrechter naar de kleedkamer van Barcelona moet gaan om de spelers op hun kop te geven. Het scheelde niet veel of ze hadden niet gewonnen. Barcelona zat niet op hetzelfde niveau als de arbiter. Hij zat veel beter in de wedstrijd.”

Voormalig toparbiter Eduardo Iturralde González verdedigt de beslissing van Latre om geen strafschop te geven. “Jordi Alba heeft geen tijd om zijn hand weg te halen”, reageerde de oud-scheidsrechter in gesprek met AS. “Het betreft een natuurlijke houding van zijn arm. De scheidsrechter stond er bovendien dicht op. De korte afstand van de bal tot de hand en de natuurlijke houding van zijn arm zorgen ervoor dat het geen strafschop is.” Iturralde González is een andere mening toegedaan over de rode kaart. “De VAR kan en moet ingrijpen als een scheidsrechter een vergissing maakt en een rode kaart trekt. Daar moet de scheidsrechter dan attent op worden gemaakt. Dit is nooit een rode kaart, hooguit geel.”

Valladolid-trainer Sergio González moest zich inhouden. “Ik moet echt op mijn tong bijten. De scheidsrechter kan het goed of fout hebben, maar hij zei dat het vanwege de hoogte van de hand niet toereikend was voor een strafschop. Je bent zwanger of je bent het niet”, verzuchtte de duidelijk gefrustreerde trainer. “Ik heb tegen de scheidsrechter gezegd dat de VAR er niet voor niets is en dat er voor iedereen veel op het spel staat, niet alleen voor Barcelona. Als je twijfels als scheidrechter hebt: besteed dan een minuut van je leven aan het terugkijken van de beelden. Het is overduidelijk. Zelfs Jordi Alba zei dat de bal tegen zijn hand ging. In de reglementen staat niets over de hoogte van de hand. De bal is onderweg en raakt de hand van Jordi Alba. Ik zeg niet dat zijn hand hoog of laag was, maar de VAR is er om dat te bekijken.”

De rode kaart voor Plano kon González evenmin bekoren. “Plano ging er niet grof in. Ook hier: neem een minuut de tijd om de beelden terug te kijken. We komen met tien man te staan en komende week hebben we een speler minder. Valladolid speelt in dezelfde competitie als Barcelona en we verdienen een gelijkwaardige behandeling. Ik ben benieuwd of Barcelona dezelfde straf zou krijgen als zij in een dergelijke situatie terecht zouden komen. Het is namelijk twijfelachtig en we ondervinden de gevolgen ervan. Er staat veel voor ons op het spel en elke beslissing moet juist zijn.” González zag zijn team een dekkingsfout maken voorafgaand aan de 1-0. “Dat is onze fout, maar de rest niet. Met elf spelers waren we wellicht niet de fout ingegaan en had Plano kunnen ingrijpen. Of de strafschop had voor meer rust kunnen zorgen. Maar we hadden er net zo goed ook vier om de oren kunnen krijgen.”

Op de voorpagina van Marca moet goed worden gekeken om iets over de winst van Barcelona terug te vinden: ‘Barcelona pakte het cadeau met beide handen aan’, luidt de veelzeggende kop. Ook wordt verwezen naar de twee discutabele momenten in de wedstrijd én de woorden van Lionel Messi in de rust. De gefrustreerde aanvaller beet Latre toe dat het wel leek of hij zin had om hem een gele kaart te geven. Een gevaarlijke uitspraak, daar hij bij een gele kaart de topper tegen Real Madrid had gemist. “Barcelona mag zich niet beklagen over de scheidsrechters”, zo oordeelt de populaire sportkrant. “Koeman, regelmatig kritisch op de arbitrage, zal vandaag ongetwijfeld niets te zeggen hebben. Als Barcelona uiteindelijk kampioen wordt, zal het onmogelijk zijn om de gebeurtenissen van vanavond te vergeten.”

Roberto Carlos, die een bestuurlijke rol binnen Real Madrid vervult, kon zich niet inhouden. Hij retweette een tweet met uitlatingen van González en voegde daar enkele scherpe woorden aan toe. “Het lijdt geen twijfel dat deze scheidsrechter komend weekend als beloning een wedstrijd krijgt toebedeeld.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

136 reacties (laatste reactie door kelsb01)

Vond het ook geen rode kaart, maar snap wel dat je geen penalty geeft als het van zo dichtbij is. Blijven lastige dingen. Eigenlijk moet er toch wel een duidelijke regel te vinden zijn op zoiets. Nu zijn beide kanten te beargumenteren. Wel mooi voor de titelstrijd en zaterdag deze zege. Toch knap wat barca onder koeman laat zien. Gezien de bestuurlijke chaos had ik dit nooit verwacht, al helpt atletico natuurlijk ook gigantisch mee. Punten verspelen tegen levante, getafe en celta de vigo

6 april 2021 om 07:36

Koeman heeft het goed neergezet, maar het is ook wel echt Messi die Barcelona helemaal uit het moeras heeft getrokken. Sinds hij er weer zin in heeft is Barca aanvallend weer een meerkoppig monster. Als je hem dan gisteravond voor het eerst in weken echt tegenvallend ziet spelen, zie je direct dat er nog steeds wel iets mist. De kansen moesten namelijk nog steeds van hem komen (denk aan de grote kans van Dembele en de mogelijkheden via Alba). Maar het kan uiteraard gebeuren dat je een keer met bloed, zweet en tranen de punten uit het vuur sleept.

6 april 2021 om 08:17

Dat het gisteren minder was heeft puur met de tegenstander te maken. Valladolid heeft geen moment gedacht aan voetballen.
Als Barca aan de bal kwam sprinten de aanvallers terug om ook rond de 16 te komen.
Als elke tegenstander van Barca dit gaat doen dan gaan ze meer punten verliezen. Er is echter geen reet aan om te kijken.
De rode kaart ach je kan hem geven maar hoeft niet. Hij had geen enkele intentie om de bal te spelen en neem het risico de tegenstander te blesseren. Op die plek had hij hem beter kunnen laten lopen.

6 april 2021 om 08:24

@suarez

Toch denk ik dat het een combinatie is van beide. Tuurlijk is Messi is wereldklasse. Maar hoe ik hem vorig seizoen over het veld heb zien sjokken en begin dit seizoen opstandig heb zien doen, schuif ik het toch meer af op de kwaliteiten van Ronald Koeman.

Koeman heeft van een Barcelona dat sinds 15 jaar niet zo zwak meer is, een goed draaiend elftal gemaakt.

6 april 2021 om 08:25

AcKaka, ik ben echt blij dat er voor dit soort 'handsballen' geen penalty wordt gegeven, want hier kan ie idd echt niks aan doen. Veel te dichtbij en hij was in een normale beweging. Maar de discussies blijven altijd bestaan idd. Zo'n rode kaart vind ik onterecht volgens de regels, echter pleit ik er zelf al tijden voor om hiervoor wel rood te geven. Zulke "professionele overtredingen" om een aanval eruit te halen, moeten gewoon verbannen worden. Nul intentie om de bal te spelen. Eigenlijk ben ik voor tijdstraffen, dat zou zeker in zo'n geval direct voordeel geven voor de andere partij, maar dat bestaat helaas niet, dus dan maar op een andere manier aanpakken. De FIFA is echt een dino op spelregel gebied. Poeh.

6 april 2021 om 08:43

Forums, echt volledig met je eens. Hij haalt Dembele doelbewust neer zonder enige intentie om de bal te spelen, terecht rood. Dit hoort niet op het voetbalveld thuis ook jietnonder het mom "professionele overtreding". Kou suggestie om het te bestraffen met een tijdstraf zie je natuurlijk in ongeveer elke andere sport al heel erg lang, waarom niet in het Voetbal? Suggestie voor dit soort handsballen, indirecte vrijetrap. Dit voorbeeld van Alba is natuurlijk te zwaar voor een strafschop. Met de regel hands = hands kan je op deze manier nog onderscheid maken tussen bewust en onbewust hands.

6 april 2021 om 09:45

@bliek geen reet aan om naar te kijken? Valladolid speelde met overgave. En ze counterden heel scherp. Gewoon een knappe prestatie.

6 april 2021 om 09:56

Van mij hoeft hij hem niet te geven, maar misschien wel puur als straf voor de manier wat die Alba daar deed. Daar wordt je bij de pupillen nog voor uit het veld gehaald. Begon al 20 seconden daarvoor en probeerde toen nog eens de bal weg te stiften? Was eigenlijk dus eigen schuld dikke bult geweest.

6 april 2021 om 11:05

Eens dat een penalty te zwaar is, zeker als er geen direct doelgevaar is. Maar een indirecte vrije trap wordt ook lastig zodra de bal dichtbij het doel komt te liggen. Dan is de positie van de overtreding weer belangrijk. Zijkant 16 of direct voor.het doel wordt dan een groot verschil.

6 april 2021 om 11:06

Het was toch de gene die zogenaamd doorliep tegen het hoofd van de speler die rood kreeg en de gene die een overtreding maakte kreeg geel....of heb ik het mis?

6 april 2021 om 11:14

De speler die de overtreding maakte kreeg rood, de keeper kreeg geel vanwege praten.

6 april 2021 om 11:38

@lierse nee ik vond niet zo leuk.

Als Barca de bal kreeg sprinten de spitsen nog niet niet om weer achter de bal te komen op de helft van hun helft.
Daar is voor geen 1 ploeg tegen te voetballen. Als je puur voor gelijk spel komt is dit een prima tactiek echter ik vind er geen reet aan om naar te kijken.

6 april 2021 om 09:18

Ik vind dat er voor zulke handsballen geen pingel gegeven moet worden, maar er zijn scheidsrechters die wat striker zijn en hier well een strafschop voor geven. De rode kaart was een schoolvoorbeeld....donker rood, geen twijfel mogelijk.

6 april 2021 om 09:51

Het blijft natuurlijk een gevaarlijke overtreding op hoge snelheid waarbij Ousmane Dembélé op geen enkele manier kan anticiperen op het contact. Een rode kaart was misschien overdreven, maar het was op z'n minst donkergeel. Daarnaast moeten we niet vergeten dat Óscar Plano gedurende de negentig minuten al meermaals overtredingen heeft gemaakt die met geel bestraft hadden moeten worden. Als je het moment op zichzelf bekijkt kan ik begrijpen dat je een rode kaart overdreven vindt, maar over de gehele wedstrijd gezien is het volledig terecht dat hij de negentig minuten niet vol mag maken.

6 april 2021 om 10:00

Tsjaa als je zo gaat redeneren zijn de rapen gaar natuurlijk. Feit blijft dat het hooguit geel was, daar hebben andere situaties geenzins mee te maken. Had de situatie vice versa geweest, had je dan ook zo gereageerd?

6 april 2021 om 10:03

Dan moet die scheidsrechter toch eerder geel geven? Want als dat zijn redenering was dan begint hij nieuwe regels te verzinnen.

6 april 2021 om 11:04

De scheidsrechter had inderdaad al eerder een gele kaart moeten geven aan Óscar Plano. Het is uiteindelijk terecht dat hij de negentig minuten niet vol mag maken, maar dat komt tot stand na een reeks fouten van de arbitrage. Meerdere malen geen gele kaart geven en dan plots wel de rode kaart trekken waar het misschien minder op z'n plaats was. Bedoel trouwens niet dat de rode kaart terecht was omdat hij al een aantal harde overtredingen had gemaakt, dat zijn namelijk niet de spelregels. Vond het alleen ironisch dat de scheidsrechter tot de juiste conclusie komt door een aantal overtredingen van Plano verkeerd te beoordelen.

6 april 2021 om 13:19

Die scheidsrechter kon er inderdaad niet veel van. Floot gewoon algemeen een zeer matige pot.

6 april 2021 om 17:59

Van achter, zonder intentie om de bal te spelen? Altijd rood

6 april 2021 om 18:16

Dat is het probleem met de Spaanse arbitrage, Lierse1997. Het is soms dusdanig slecht dat je bijna gaat denken dat ze partijdig fluiten.

De rode kaart had geel kunnen zijn, maar als hij een penalty had gegeven voor die "handsbal" dan is het einde zoek. De rode kaart heeft de wedstrijd niet gekanteld, het was nog steeds door het oog van de naald. Ophef om niks.

6 april 2021 om 02:41

Vind het zelf ook totaal geen pingel maar sommige scheidsrechters zouden hem wel geven doordat de hand niet compleet bij het lichaam is. Geeft ook aan dat die regel gewoon te vaag omschreven is. Los van of ik er mee eens was dat al het aanvallend hands bestraft werd, is het wel gewoon een duidelijke regel. Nu houd je discussie bij zulke dingen.

6 april 2021 om 02:52

Ja hand bij het lichaam is natuurlijk sowieso erg onnatuurlijk. We gebruiken allemaal onze armen voor onze balans. Je kan moeilijk rennen met je armen in je zij.

6 april 2021 om 03:44

Dat dus, maar dan moet je wel duidelijke regels hebben. Nu blijft het willekeur.

6 april 2021 om 09:40

In dit geval is "hand bij het lichaam" ook totaal onzinnig omdat Alba de bal heeft, de tegenstander voorbij probeert te spelen die de bal net aantikt en Alba zijn hand toevallig vooruit heeft omdat hij aan het rennen is. Hij beroerd de bal ook nog eens heel lichtjes met zijn pink en ringvinger. Hiervoor een penalty geven zou echt waanzin zijn.

6 april 2021 om 10:38

De richting en snelheid van de bal wordt niet eens veranderd. Uit schrik haalt hij zijn hand ook meteen weg. Hij kan moeilijk als een Pinguin gaan rondwaggelen.

6 april 2021 om 07:37

Einde zoek? Arm is niet volledig langs het lichaam en maakt geen natuurlijke beweging. Overduideijk een penalty volgens de regels.

6 april 2021 om 08:23

Duidelijk je clubvoorkeur. Je kunt nooit een penal geven voor dit soort situaties, dan ga je er in de toekomst 10 per wedstrijd geven.

6 april 2021 om 08:30

Dat zie je in Spanje wel meer, dat men de bal gewoon in het pak ramt in de hoop van toch maar een hand te raken zodat men een penalty kan claimen.
Hier kreeg de aanvaller van Valadolid de bal dan nog bij hem, had men vervolgens gescoord had er nooit een probleem geweest.
De arbitrage was ongeloofelijk zwak gisteren. Veel fouten bleven ongestraft en andere fouten werden dan weer veel te zwaar gestraft! (had nooit een rode kaart mogen zijn!)

6 april 2021 om 09:28

Maar het had ook nooit rood kunnen zijn, dus als je daarvoor rood geeft moet je de pingel ook blazen. Dus genoeg bijgenaaid zoals hier boven vermeld wordt door een barca supp. Dan wordt je hier wel geholpen. Ineens nog tegen 10 man. Nu dit jaar heeft barca wat pech met de ref, andere jaren genoeg geholpen geweest.

6 april 2021 om 09:41

Hoezo geen rood???? Tackle vol op de enkel van achter met 0 kans nog wil om de bal te spelen. Roder dan dat zie je zelden.

6 april 2021 om 09:46

Niets te maken met clubvoorkeur maar de regels die anno 2021 gelden. Erg onduidelijke handsregels maar dit is toch een vrij duidelijke. Maar je kan een wedstrijd aanvoelen en er wat vanaf wijken mits je dit aan 2 kanten doet. Laat je wat meer toe aan de ene kant, prima maar dan ook aan de andere kant. De rode kaart is naar mijn mening een terechte. 0 intentie op de bal en je kan er iemand behoorlijk mee blesseren. Maar als je dit doet, dan moet je aan de andere kant ook streng(er) optreden.

6 april 2021 om 09:46

Het was niet vol op de enkel. Het was voor de enkel en dan liep de speler tegen de tackelende speler aan. Vol op de enkel is er direct op en dat was het absoluut niet.

6 april 2021 om 10:26

@SergioRamosHMMaar je maakt het voetbal kapot als je hier pingels voor gaat geven. Ben blij dat scheidsrechters steeds meer besluiten om zelf de situatie in te schatten ipv direct naar de stip te wijzen. Je kan en hebt volgens de regels denk ik wel gelijk, maar ik vind het een goede ontwikkeling dat arbiters op dit punt een signaal geven naar FIFA om die achterlijke hands regel zo snel mogelijk aan te passen. Zo wordt het duidelijker en bovenal eerlijker voor iedereen. Stel dat het jouw club gebeurt midden in de titelstrijd, dan ga je ook helemaal uit je dak.

6 april 2021 om 10:39

Hij bewoog voorwaarts. Zijn arm was in een natuurlijke positie. De richting en snelheid van de bal werden ook niet beinvloed. Het moet geen hockey worden met het zoeken naar een strafcorner/pingel.

6 april 2021 om 13:43

Daar is inderdaad geen twijfel over mogelijk, net als dit seizoen per ongeluk hands van een aanvaller ook strafbaar is. Een kansloze actie dat nu is omgezet naar alleen bij directe scoringskans. Dus strafbaar hands kan nog eens anders gaan uitpakken. Belachelijk als je het mij vraagt. Snap ook niet waarom er zoveel verschillende regels er iedere keer bij moet komen. Eens in de zoveel tijd, prima, maar ieder jaar zoveel verschil maakt het voor de scheidsrechter lastig, maar mensen die nog minder met regels bezig zijn, nog lastiger. Reacties op scheidsrechters nog meer, zij hanteren het goed maar spelers weten het niet eens. Neem als voorbeeld de scheidsrechtersbal. Voorheen speelde je de bal netjes terug, nu krijg je een opmerking naar je kop als je de bal rechtstreeks aan de balbezittende partij geeft.

6 april 2021 om 18:16

Als het een Valladolid speler was die de bal tegen zn hand kreeg was dat wel gewoon een penalty zoveel is wel duidelijk.. Aissa Mandi kreeg tegen Barca zn tweede gele kaart en een penalty tegen toen de bal tegen zn arm werd getrapt. Zijn arm was gewoon langs zijn lichaam als je zo hands moet gaan beoordelen dan laat je liever geen handsballen meer tot penalty leiden want zijn de regels voor een ieder anders te interpreteren..

7 april 2021 om 02:52

Mandi haalde letterlijk de bal van de doellijn met zn arm, je vergelijkt appels met peren

7 april 2021 om 12:07

Hahaha bracht hij zn arm naar de bal dan? Die bal werd gewoon tegen zn arm getrapt terwijl die langs zijn lichaam was. Had hij volgens jou dan tijd om die uit de weg te halen of moest die met zn arm op de borst in het 16M gebied verdedigen

We weten allemaal dat het Spaanse scheidsrechterskorps dramatisch is, maar Barca is er dit seizoen ook meer dan genoeg bijgenaaid. Ik vond de rode kaart licht gegeven nu ik het zie, maar de penalty niet geven ben ik het mee eens. Van dichtbij en Alba maakt een natuurlijke beweging,

6 april 2021 om 07:41

Ik hoor deze argumenten zo vaak, "meer dan genoeg er bij genaaid". Kan je me ff 3 voorbeelden noemen? Moet simpel zijn want als ik de barcelona fans mag geloven hier gebeurt het wekelijks

6 april 2021 om 08:16

Laatst tegen huesca waar Mir totaal niet word geraakt de var er nog naar kijkt en toch een pingel geeft, meerdere gevallen waarbij wij zelf een penalty moeten krijgen de var er naar kijkt en er weer niks mee doet.
Tegen Real waar ramos zelf vasthoud en vervolgens gaat liggen en een pingel krijgt.
Dezelfde wedstrijd waarin Casemiro messi neerhaald in de 16 en de VAR er niks mee doet.
Kan nog even doorgaan maar komt er gewoon op neer dat de spaanse arbiters een drama zijn en de VAR nog erger.
Dit geld voor het hele spaanse voetbal niet alleen barca

6 april 2021 om 09:01

Tegen huesca de meest schandalige penalty ooit tegen gekregen. Er was niet eens sprake ervan. Tot vandaag kan ik er niet bij hoe zij daar een penalty gaven. Dat was de meest recente.

6 april 2021 om 09:07

Tegen Huesca, tegen Getafe en tegen Sevilla heb je gewoon de scheids vies tegen gehad. Tegen Getafe en Sevilla in het begin van dit seizoen hadden gewoon 6 punten moeten zijn.

6 april 2021 om 09:14

Ook tegen athletic waar messi die ene speler sloeg. Iedereen die de wedstrijd had gezien weet dat die speler alllang het veld af moest. Die man had tig overtredingen tegen frenkie en messi.

6 april 2021 om 09:43

Bij de penal is wat er net voor gebeurd ook relevant. Alba heeft de bal en wil de tegenstander voorbij die bal net aantikt, het is dus eigenlijk een aanvallende actie van Alba. Dit is nooit een penalty.

Dat van je bent zwanger of je bent het niet is een onzin opmerking van de trainer. Er zijn wel degelijk gevallen grijs en wit gebied met hands. In de PL is ook niet elk contact met de hand gelijk een penalty.

Enig land waar ze zijn doorgeslagen is Italie. Daar mag je vanaf elke hoek de bal bewust tegen de hand schieten en dan krijg je hem wel.

6 april 2021 om 04:23

Edit: ik las net dus dat ze het in Italie teruggedraaid hebben naar de oude interpretatie van hands. Beter.

Is het ook in de taakomschrijving van de burgermeester om scheidsrechters van voetbalwedstrijden te commentarieren?

6 april 2021 om 08:13

Valladolid, dus waarschijnlijk een Real Madrid fan.

6 april 2021 om 09:48

Of een Valladolid fan?

6 april 2021 om 10:41

Waarschijnlijk allebei. Valladolid is de mid-west van Spanje. Daar hebben ze het niet zo op Barcelona.

6 april 2021 om 11:24

Hoe zou dat nu komen? Als je zoveel bevoordeeld wordt, schulden mag maken tegen 300per uur. Moest valladolid zoveel schulden hebben hadden al lang failliet geweest. Maar barcelona niet dus dat is zo lek als een mandje.

6 april 2021 om 13:28

Het is meer een politieke kwestie. Ze zijn daar oerconservatief en Spaans nationalistisch.

Rode kaart was gewoon rood, in de herhaling zou je denken geel had ook gekund, maar toen het gebeurde zag je de snelheid en het "vieze" van de overtreding. Die handbal was een eigen actie van Alba waarin hij geloofde om door het centrum te kunnen dribbelen, zijn eigen actie die door een speler van Vallodolid van richting werd veranderd en in dezelfde actie tegen zijn hand komt. En toen kwam dat selectieve VAR bekijken weer. Bij de actie van Dest in de eerste helft was er niets, geen aanleiding en bij Alba uitgebreid de beelden bekijken.

6 april 2021 om 08:25

Ik vond rood erg zwaar eerlijk gezegd van welke hoek dan ook. Maar hands is dit natuurlijk nooit. Dan blijf je fluiten en penaltys geven.

6 april 2021 om 08:37

Na een aantal keer terugkijken vond ik het inderdaad ook wat zwaar gestraft. Maar ik moet ook zeggen dat ik op het moment zelf dacht 'Zo hey, wat smerig.', hij jaagt hem gewoon ondersteboven zonder dat er enige kans is de bal te raken, trapt hem eigenlijk gewoon na. Maar nogmaals, na een aantal keer een herhaling gezien te hebben vond ik het wellicht iets te zwaar, ondanks dat ik het geen schande vind om hier rood te geven.

Ik kan Valladolid begrijpen. De rode kaart is volgens de regels een rode kaart, maar de handsbal van Alba is volgens de regels ook gewoon een penalty. Als je het ene niet geeft, dan moet je het andere ook wegwuiven en af doen met een gele kaart.
Het geklaag van spelers en staf van Barcelona, het hele seizoen lang heeft geholpen. Barcelona krijgt nu eigenlijk alles mee en weinig tot niets tegen.
Ik hoop niet dat dit het resultaat is tot een kampioenschap. Dat zou voor Atletico en voor Real Madrid extra zuur zijn en vooral voor mijn favoriete Real Madrid. In Madrid hebben ze iedere wedstrijd 12 man om tegen te vechten.

6 april 2021 om 07:50

Net zoals het zuur was zeker dat real alles meekreeg na de corona periode van vorig jaar en toen even de titel won?

6 april 2021 om 09:02

Oude koeien uit de sloot halen? Vorig seizoen kreeg je, net als dit seizoen eigenlijk heel gemakkelijk een penalty op 1 club na. Ook dit weekend zag je bij Atletico hoe makkelijk je een penalty tegen kan krijgen. Het gekke is overigens dat het dit seizoen eigenijk voor iedereen geldt op Real Madrid na. De club met de meeste penetraties in de 16 meter en de minste penaltys.

6 april 2021 om 08:16

Sergio Ramos die over hands in de 16 meter klaagt.

6 april 2021 om 08:46

Zo te zien ben je de enige die dit vind, dus ben bang dat je clubvoorkeur je zicht vertroebeld. De rode kaart wat mij betreft bij nader bekijken geen rood, maar die handsbal is zeker geen penalty..

6 april 2021 om 09:04

hhaha er zijn hier toch een aantal realfans die gewoon niet objectief kunnen kijken naar een situatie. Als Barca tegen Sevilla en Getafe de penalty kreeg dan hadden we 4 punten meer gehad. En hoe is verder die actie van Alba een penalty? Zijn arm was daar al want hij probeerde weg te dribbelen, vervolgens wordt die bal aangetikt waardoor die tegen de arm aan komt. Alba zijn arm maakt totaal geen beweging en die arm was daar al, dat is duidelijk te zien in de beelden. Hoe is dat dan hands?

6 april 2021 om 09:16

Bekijk de regels en het is vrij simpel. Is het een natuurlijke beweging? Nee. Dus een penalty met de huidige regels. Dat zie je overigens ook in alle beslissingen in de La Liga met betrekking tot penaltys.

Koeman klaagt nogal veel over niet gekregen penaltys, terwijl zij er 6, 4 meer dan Real Madrid heeft gehad, terwijl je toch niet kan zeggen dat Real amper in de 16 komt en Barcelona een hoop meer.

Overigens vreemd om te zeggen dat Real Madrid fans niet objectief kan zijn, de regels zijn toch behoorlijk helder. Een aanvaller met per ongeluk hands waar een goal uit valt is strafbaar. Een verdedigende partij alleen als het geen natuurlijke beweging is of het zijn steunarm betreft.

6 april 2021 om 09:38

Je hebt het over de regels, maar je hanteert ze zelf niet als het gaat om het beoordelen van de handsbal. Als de hand/arm gebruikt wordt om jezelf breder te maken en de bal komt er op, is het een strafschop. In dit geval rent Alba naar de bal toe en krijgt hem half op z’n hand. Je ziet zelfs dat hij z’n hand nog omhoog doet voordat de bal hem raakt, maar vanaf 50 centimeter kan je niet meer anticiperen. Als je hiervoor een penalty gaf, kwam die in het rijtje meest schandalig gegeven penalty’s evenals die strafschop van Huesca laatst. De rode kaart was echter geen rode kaart. Daar heeft Valladolid recht om boos te zijn. De ‘penalty’ natuurlijk niet. Alle scheidsrechters zeggen overigens ook dat het nooit een penalty kan zijn. Alleen Real, atletico en Valladolid vinden van wel.. zegt toch al genoeg over de objectiviteit lijkt me?

6 april 2021 om 10:00

Ik hanteer ze zoals ze zijn en dat is dat dit geen natuurlijke beweging is en dus een strafchop. Duidelijker bestaat niet? De rode kart vind ik wel weer een rode kaart. 0 intentie om de bal te spelen en op deze wijze is daar maar 1 straf voor. Maar als je het andere laat wegkomen met geen penalty, dan moet je dit ook weg laten komen met een gele kaart.

Alle scheidsrechters zeggen van niet?je ziet zelden tot nooit een scheidsrechter dat zijn collega in de media aan de schandpaal nagelt.

6 april 2021 om 10:29

Je hanteert ze niet zoals ze zijn want jouw ‘geen natuurlijke beweging’ is een subjectieve beredenering en niet zoals de regels zijn volgens de internationale spelregelcommisie IFAB. Overigens was dit juist wel een natuurlijke beweging, dus zelfs daarin zit je verkeerd. Dat vind ik jammer. Je pretendeert objectief te zijn, maar in alles lijk je te zoeken naar redenen om het als een penalty te bestempelen.
Zoiets kan, mag en zal nooit (volgens de regels) een penalty zijn. Het klopt dat de regels af en toe onduidelijk zijn en vrij voor interpretatie, maar deze toch zeker niet.
Overigens merk ik aan je dat je het een met het ander wil vergelijken of 1 lijn wil trekken, maar het zijn 2
Totaal verschillende situaties, dus hoe kan je nou zeggen “als je hier geen penalty gaf, moet die ander heel zijn”? Het is geen onderhandeling ofzo he?

6 april 2021 om 10:50

Vraag me af waarom jij vind dat dit geen natuurlijke beweging is. Hij rent, waarbij zijn linker arm naar achter beweegt en zijn rechter arm naar voren. Heb je ooit iemand zien rennen met zijn armen straks langs het lichaam?

6 april 2021 om 11:03

omdat als hij toegeeft dat het een natuurlijke beweging is zijn hele argument in klapt en hij niet meer kan claimen dat barca geholpen was.

6 april 2021 om 13:50

ik hanteer ze niet zoals ze zijn? Het is een subjectieve beredenering zijn volgens mij 2 dingen dat elkaar tegen spreekt? Want als ik het geen natuurlijke beweging vind, is het strafbaar hands en dus een penalty. En dat vind ik dus. Die arm hoort daar niet op die manier. Dat kan de ene scheidsrechter anders interpreteren als de ander en dat is krom. Net zo krom als dat per ongeluk hands voor een aanvaller bij een directe scoringskans wel strafbaar is maaar voor een verdediger niet.

Je laatste punt zijn 2 verschillende situaties dat je op dezelfde manier moet behandelen. Als je strafbaar hands laat wegkomen, dan kan en moet je rood ook weg laten komen met geel. Wel degelijk een onderhandeling dat de scheidsrechter bij de 1e situatie start. Nijhuis is daar een perfect voorbeeld van. Daarin weet je dat lichte overtredingen mag, je kan dan niet halverwege de wedstrijd ineens omslaan en voor de andere ploeg anders gaan fluiten.

Altijd lastig om zo’ n handsbal te analyseren. Afstand is erg kort en bal komt vrij hard. Vrij onschuldig. Goede beslissing van arbiter.

6 april 2021 om 10:19

Komt bij dat de hands niet de weg van de bal hinderde, dus een potentiële scorings kans werd niet ontnomen. Al met al net geen penalty. Je zou hem kunnen geven, maar dat zou wel héél erg streng zijn.

Marca zet de scheids van Zaterdag klassiek onder druk. De overtredingen op Dest en Griezmann daar reppen ze niet over.

6 april 2021 om 09:05

Ben de duik van ramos eerste classico niet vergeten. Hoop dat we een soortgelijke onterechte penalty voor ons krijgen dit keer

6 april 2021 om 10:00

Duik?! Haha laat me niet lachen. Lenglet hield Ramos 100% vast en Ramos zijn shirt was 25 cm van ze lichaam af getrokken.

6 april 2021 om 10:10

hahahahahah, oke, dan zal je het vast niet erg vinden als wij zo een penalty krijgen

Rood was gewoon rood. Heb het weer terug gekeken en hij gaat op volle snelheid op de enkel van Dembele staan. Het is dat Dembele z’n voet los van de grond was anders was die daar zwaar geblesseerd geraakt. Dat penalty momentje: eindelijk wordt er een keer geen penal gegeven voor zoiets. Vond het echt geen penalty waardig. Bovendien had Dest dan ook eerder in de eerste helft een penalty moeten krijgen voor een tik op z’n schenen. Vooral in de eerste helft zag deze scheids heel veel niet ten nadele van Barca, zoals ook een elleboog aan Griezmann, maar dat is men blijkbaar vergeten.

6 april 2021 om 08:50

Ik heb het idee dat de overtreding op Dest erbuiten was. Denk wel een overtreding, maar buiten de 16 kan de var niets meer doen.

Het Spaanse voetbal gaat me steeds meer tegenstaan en dat is jammer aangezien er bijna geen competitie is waar zoveel technisch vervaardigde spelers spelen. Het probleem is alleen dat ze veranderen in 16 jarige pubermeisjes zodra de wedstrijd begint. Het wordt gewoon misselijkmakend hoe ze allemaal rond de scheids staan bij het minste of geringste, elkaar kaarten aannaaien, met hand voor de mond praten, tijdrekken tot in den treure, schwalbes en dan komt de media na de tijd en die doen er nog even paar schepjes bovenop. Ik weet dat dit in elke competitie wel gebeurt, maar in La Liga hebben ze het echt geperfectioneerd. Oh en dan vergeet natuurlijk de scheidsrechters die nergens anders zo slecht zijn, dat het de spelers alleen maar stimuleert.

6 april 2021 om 09:04

Zeker het klagen bij de scheids.. jeetje die frenkie ook zeg. Gewoon kei en keihard optreden ertegen! Strooien met geel en desnoods 2x geel als ze hun bakkes niet willen houden. Na een paar rode kaarten zullen ze t wel afleren. Overigend ben ik er voor open communicatie tussrn var en scheids ( voor mensen die de taal van het land niet machtig zijn is dat alsnog zinloos, maar dat ligt dan bij hun en niet het open communicatie kanaal van leidinggevende)

6 april 2021 om 11:28

Dat krijg je aangeleerd bij barca eens je daar tekend bij elk contact bij de ref een kaartje te vragen. Ik irriteer mij er ook aan en daarom kijk ik zo min mogelijk barca want het ze naaien graag een kaart aan. Rollen als een gek op de grond als ze geraakt waren. Dembele deed ook bij de tackle alsof hij vermoord was.

6 april 2021 om 13:30

Hij kreeg een knie tegen zijn hoofd nadat iemand zijn enkel had getorpedeerd van achteren. Het is nu de schuld allemaal van Dembele?

6 april 2021 om 14:45

Als je achter dat een bewuste actie zoekt, dan scheelt er toch iets in de bovenkamer. En getorpedeerd dat viel best mee hoor, ik heb al vele malen ergere tackles gezien. Zoek de beelden maar eens op ik geloof 2009.Wasilewski kreeg een trap te verwerken van witsel. Zoek maar eens op dat is iemand torpederen.

Snap die reacties niet zo dat het ook geel had kunnen zijn.. Is toch gewoon een tackel op de enkels van achter!? Hard of niet, is altijd rood!

Vond het wel ‘verfrissend’ eigenlijk dat een scheids hier rood voor geeft. Hij schopt hem heel smerig vanachter, weliswaar niet hard, maar het heeft echt helemaal niets met de bal te maken. Alba krijgt vanaf een meter de bal tegen z’n arm aan gerost, tsja is dat dan een pingel? Snap de frustratie wel. Valladolid had een punt verdiend, speelden sterk en geconcentreerd!

6 april 2021 om 09:05

Vindt ik ook, die actie is echt alleen maar bedoelt om een speler onderuit te halen. Pure frustraties en op de enkels gericht, heeft niks met voetbal te maken.

6 april 2021 om 09:55

Pure frustratie of gewoon een poging om een tegenaanval eruit te halen wat gewoon toegestaan wordt? Op zich kun je er rood voor geven. Alleen gebeurt dat de facto amper. En er moet natuurlijk wel uniformiteit zijn. Elk team dat deze rode kaart tegen krijgt, gaat daar ontevreden over zijn.

6 april 2021 om 10:03

Als je aan iemand zijn shirtje trekt om een aanval er uit te halen of even een duw in de rug geeft dan vindt ik dat nog kunnen maar dit vind ik te ver gaan. Rood is misschien overdreven maar je had hem zo kunnen blesseren.

6 april 2021 om 11:31

Nee das een foute redenatie maar als barca fan is dat normaal die vinden zoiets alleen tegen hun rood. Lierse heeft gelijk het moet uniform zijn, of je hem schopt of onderuit trekt moet het rood zijn. En in deze fase was geel op zijn plaats niet rood. Als je rood trekt is het ook pingel. Tot volgende match een tegenstander op dezelfde manier geraakt wordt in de box. Ik durf er geld op te zetten dat al de barcafans op hun achterste poten staan. En dan zijn de refs weer tegen hen. Maar ook alleen maar als het in hun nadeel is. Hyprocriet ten top.

6 april 2021 om 09:06

Het probleem is dan je dan consequent op alles moet gaan zijn, en dat spelers die situaties op gaan zoeken ( bijv elleboogjes etc)

De scheids was erg slecht maar zeker niet in het voordeel van Barca. Het zou een belachelijke penalty zijn geweest als die was gegeven voor de handsbal van Alba.
De rode kaart had misschien ook wel met geel kunnen worden afgedaan maar het was een spijkerharde overtreding dus dan loop je het risico. En trouwens, die speler die daarna nog even bewust z'n knie tegen het hoofd van de vallende Dembele zette, had ook wel een kaart verdiend. En dat had best ook rood kunnen zijn.

Elleboog in het gezicht van Griezmann dn penalty voor Dest, waarom lees ik daar niks over?

6 april 2021 om 09:40

Omdat mensen alleen willen zien wat ze willen zien, of wat hun het best uitkomt. Barca had bepaalde dingen mee, maar ook gewoon tegen. Het mee gedeelte word altijd 600 x vergroot ook, beetje jammer want als het dan met hun eigen club gebeurd hoor je niks of verdedigen ze de hele tijd.

In Barcelona moeten ze niet te veel meer zeggen over Real, dat bevoordeeld zou worden door de scheids. Gisteren is er een overwinning gestolen. Zoals Real en Atletico er ook stelen in een seizoen. Zoals elke topclub in elke comp. worden bevoordeeld door scheidsrechters. Zeer frustrerend voor de tegenstander. Maar gisteren 'mocht Barca niet verliezen', dat leek duidelijk.

6 april 2021 om 10:06

Real Madrid gestolen dit seizoen? Vertel? Pas 2 penaltys gekregen en 6 tegen terwijl Real er toch een hoop meer had moeten hebben met als ergste een Marcelo dat aan zijn haren werd getrokken en geen penalty kreeg.

6 april 2021 om 13:29

Ik heb het niet over dit seizoen. Maar in het algemeen. Elke topclub, in elke comp. krijgt bij momenten voordelen van de scheids. Zo werkt het blijkbaar. Bij ons in België krijgen alle Waalse clubs steeds voordelen als het 'moneytime' is.

6 april 2021 om 13:37

Dat valt wel uit te leggen denk ik. De grotere club heeft vaker de bal en dus vaker in de buurt van de 16, daar gebeuren dus vaker dingen dan andersom en dus vaker beslissingen die in hun voordeel uit pakken. Nu met de VAR is dat wat meer achterhaald omdat nu minimale buitenspel af wordt gekeurd ipv voorheen bij twijfel doorgaan.

Barcelona is een mooie club. Fantastische jeugdopleiding en een goede spelopvatting.
Genoeg om Barcelona een mooie club te vinden.
Het is voor mij echter de enige club waarvan ik vind dat ze stelselmatig door scheidrechters wordt bevoordeeld. Het gedrag van de spelers kan daar ook de reden van zijn. Ze acteren al zeker 20 jaar.
Ook zeuren ze veel meer dan andere clubs tegen de scheidsrechter. Dat acteren en zeuren lijkt wel beleid.

Het zorgt er voor mij voor dat ik geen sympathie heb voor de club ondanks de spelopvatting en de jeugdopleiding. Wat een voorbeeld is voor alle clubs.

6 april 2021 om 10:04

Het enge is dat zelfs Frenkie de Jong, een behoorlijk nuchtere Nederlandse jongen er helemaal in mee gaat. Alsof ze er les in krijgen? Hoe je die jongen sinds begin dit seizen bij elk besluit naar de scheidsrechter ziet rennen en om kaarten ziet vragen is gewoon bijna eng. Het levert overigens wel behoorlijk veel voordeel is.

Ben het overigens niet eens met dat ze het meer doen dan andere. Er zitten toch een hoop Spaanse ploegen dat zelf behoorlijk veel uitdeelt maar 0 kan incasseren. Ik vind alleen niet dat een club als Barcelona dit nodig heeft, maar voor het kampioenschap hebben ze de slechte naam het er blijkbaar voor over. Gelukkig niet elke topclub in Spanje.

6 april 2021 om 11:36

Manmanman nu wordt het wel vervelend hoeveel onzin jij uitslaat, kom op zeg hou je mond als je niet weet waar je over praat. Bij ajax zijn er beelden waar Frenkie als een klein kindje op de grond slaat nadat een penalty tegen is gegeven en vervolgens op de scheids af rent.. maar nee hij leerde t bij barça manmanman

6 april 2021 om 13:17

hahaha gelukkig niet elke top club in Spanje, daarmee bedoel je gezien je naam vast Real en dan is Ramos nog wel 1 van de ergsten.

Het is gewoon een ziekte in heel Spanje en het is jammer dat er niet tegen opgetreden wordt.

6 april 2021 om 13:16

@shaye barca heeft in de goede jaren zo ongelooflijk veel goals gemist voor onterecht buitenspel omdat het spel te snel ging voor de assistent en er nog geen var was.
Dan stond er iemand weer helemaal vrij voor de keeper en dacht die assistent, dat lijkt me sterkt...laat ik maar vlaggen.
Wat denk je van 2014, de kampioenswedstrijd tussen atletico en barca, onterecht een goal van messi afgekeurd wegens buitenspel, daardoor de titel naar atletico.

Ze zullen vast vaak genoeg de scheids mee hebben, maar ook vaak genoeg tegen.
Net als andere clubs.
Alleen als je minder aanvalt en minder kansen creeert, krijg je ook minder onterechte strafschoppen

Toch wel grappig sommige ‘fans’ op dit forum. Als het bij de eigen club mee zit dan is het gewoon een meevallertje en zijn ze (terecht) gefrustreerd over mensen die zeggen dat ze de scheids altijd mee hebben en dit dat. Maar op het moment dat het dan voor de tegenstander eens meezit doen ze gewoon hetzelfde en beginnen ze te zeiken. Dit geldt trouwens voor beide kampen en is gewoon wat vermoeiend. Het staat inhoudelijke discussies namelijk nogal in de weg.

6 april 2021 om 10:01

Heel erg vervelend inderdaad. Zowel real als Barcelona hebben de scheids mee, maar sommige verdedigen tot aan het eind door of hoor je niet als het andersom meevalt. Jammer is dat, tegen dat soort fans kan ik niet. Van zowel barca als real niet.

6 april 2021 om 10:09

Vooral dat noemen van de ander. Hoe vaak Real Madrid niet genoemd wordt in een Barcelonatopic of Barcelona in een Real Madrid topic. Gewoon de wedstrijd op zich bekijken. Dest had een penalty kunnen krijgen maar dat was licht, Alba had een kunnen tegenkrijgen maar dat zou heel zwaar geweest zijn en dan heb je die rode kaart. Ik snap dat je daar als Valladolid zijnde niet vrolijk van wordt. Het zat niet tegen voor Barcelona maar de scheidsrechter was gewoon algemeen drama voor beide partijen. Veel fouten floot die niet en dan begon die op een bepaald moment niet-fouten wel te fluiten.

6 april 2021 om 10:27

Als andere benoemen, wat er mee zit vertel ik het ook gewoon van de andere partij. Mochten ze aan geheugenverlies lijden. Ik ben alleen niet voor barca maargoed, vind de zeikfans van beide kampen vervelend. Penalty alba, is moeilijk want kan er niet veel aan doen. Heb wel gegeven zien worden daarvoor, dest penalty, licht contact wel theatraal liggen. Dus kan je geven maar hij keek niet eens, rode kaart mwah kwam hard in van achter, intentie van de bal niet echt volgens mij? Rood wel overdreven, denk dat geel wel op zijn plaats was geweest. Overtreding nacho op busquets, waarbij busquets zijn enkel dubbel klapt en nacho zogenaamd geblesseerd bleef liggen vond ik persoonlijk heftiger eruit zien.

Penalty vond ik goed dat ze hem niet gaven. Slaat nergens op, maar de regels van 2020-2021 zijn erg vaag. Wat dat betreft begrijp ik de ophef. De rode kaart werd in mijn ogen aan de verkeerde man gegeven. Rugnummer 6 had rood moeten hebben. Die trapte tegen het gezicht van Dembã©le en ik vond dat ernstig gemeen spel. Had gehoopt dat de var de rode kaart had ingetrokken voor geel en nummer 6 eraf had gestuurd. Dat was een gevaarlijke overtreding in mijn ogen.

6 april 2021 om 10:10

Leek me niet echt de bedoeling. Zijn knie stond daar en Dembele knalde erop.

6 april 2021 om 10:16

Dan kijk de herhaling hierboven nog maar eens terug. Als je zelf gevoetbald hebt, dan weet je dat je dit contact heel makkelijk kunt vermijden. Hij speelt daarna snel theater (alsof het onopzettelijk was), maar dat doen ze daar allemaal. Maar nogmaals, dat is zoals ik het zie.

6 april 2021 om 11:23

Ben ik het helemaal mee eens, hij had makkelijk zijn been op kunnen tillen of opzij bewegen. Deed ie bewust niet.

hoe beperkt ben je als je met zo'n vergelijking komt. Als je zwanger bent, ben je idd zwanger.
Maar hands is niet altijd een strafschop, dat is toch niet nieuw voor die man

Volledig terecht dat Valladolid geen penalty kreeg. Dat zou pas diefstal geweest zijn. Verder is die rode kaart wellicht zwaar, maar dan had die andere speler de rode kaart wel mogen krijgen. Die schopte dembele na de val in zijn gezicht. Krokodillentranen van Valladolid als je het mij vraagt.

Messi zou er niet bij mogen zijn deze week. De scheidsrechter zoiets toebijten is altijd geel. Jammer dat deze man dat niet durfde.

Aan het begin van het seizoen is Barca zo vaak genaaid door de scheids en Var, dat geluk moest een keer terugkomen. Wordt wel een mooi einde van het seizoen zo, heb het idee dat Real aan het langste einde gaat trekken en er met het kampioenschap vandoor gaat.

50/50 beslissingen
Overtreding op Dest in strafschop gebied. Niet gegeven
Elleboog op Griezman. Niet gegeven.
Hands Jordi Alba. Niet gegeven
Rode kaart moment. Wel gegeven (voor 1 van de 2 spelers die erbij betrokken was).

50% in Barca voordeel. 50% in Valladodid voordeel.

Nu hoor jij zielige koeman niet var dit var dat hele seizoen zeikt hij wanneer gaat Barcelona een keer var mee krijgen puur diefstal wat er gisteren gebeurd is maar ja het is maar Valladolid en helaas zal altijd zo blijven grote clubs krijgen alles mee vooral Barcelona elke seizoen meeste penalties

Heb ik hiervoor ook al vermeld , ik kan begrijpen dat sommigen dit geen rood vinden en ik zou hem persoonlijk ook niet gegeven hebben , maar ik vind het juist ergens karma dat ze hem wel krijgen. De kleinere ploegen in Spanje hebben er namelijk een handje van om onsportief te spelen (getafe spant daar de kroon absoluut). Ik kan wel begrijpen dat je als kleine ploeg met zen 10en voor je strafschop gebied kampeert tegen de grote ploegen, maar dat je spelers door het midden moet zagen niet.

Het meest zinnige wat ik hierover kan zeggen is het volgende :

Rode kaart was erg, erg zwaar. Ik zie dit erg vaak gebeuren en zie hier bijna nooit rood voor. Hij ''gaat'' voor de bal, raak Dembele omdat hij weet dat hij de bal niet meer kan hebben. Je ziet ook in de reactie van Dembele dat hij pas pijn heeft als hij een knie van een ander tegen zijn gezicht krijgt.

Verder is het gewoon een penalty tegen Barca, dribbelt zichzelf in moeilijkheden. Krijg de bal tegen de arm die niet langs het lijf is. Penalty dus.

Je kan dus gewoon concluderen dat Barca gelukt heeft gehad, wat niet heel zeldzaam is. Bijna elke topclub geniet 2 of 3 wedstrijden op deze manier van de scheids. Er wordt nu een soort heisa van gemaakt omdat Barca eindelijk weer relevant is onder Koeman, en er een angst is van de concurrenten. En zelfs ik als Madridsta kan dit erkennen. Scheids had gewoon beter moeten ingrijpen, Barca speelt gewoon het spelletje.

"Jordi Alba had geen tijd om zijn hand weg te halen. Het betreft de natuurlijke positie van zijn arm". Er worden iedere week wéér penalties gegeven terwijl spelers de tijd niet hebben om hun handen weg te trekken van de richting van de bal, ook als zij zich in een natuurlijke houding bevinden. Er zit geen consistentie in. De ene scheids geeft hem wel, de andere niet. Ik ben vóór de VAR maar dan wel met meer consistentie, meer macht tot ingrijpen en niet alleen bij een kans op een goal. Ook moeten er niet teveel rare situaties plaatsvinden waarbij spelers blijkbaar slangenmensen moeten zijn omdat hun armen schijnbaar op hun rug moeten worden geplakt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4936 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
NetoKeeper
Jordi AlbaVerdediger
R. AraújoVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

3761 fans
Aanvaller, 34 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Barcelona 35 30 4 0
2019/2020 Barcelona 33 25 4 0
2018/2019 Barcelona 34 36 3 0
2017/2018 Barcelona 36 34 3 0
2016/2017 Barcelona 34 37 6 0

In de wandelgangen

Maandag 26 juli
Nu de overgang van Saúl Ñíguez naar Barcelona afgeketst is, lonkt een overgang naar de Premier League. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren