Nederlands elftal verzuimt aan doelsaldo te werken tegen Letland

Zaterdag, 27 maart 2021 om 19:48Jeroen van Poppel

Het Nederlands elftal heeft zijn tweede groepswedstrijd in de WK-kwalificatiecyclus gewonnen. De ploeg van Frank de Boer was tegen Letland ongelukkig in de afronding, maar won dankzij doelpunten van Steven Berghuis en Luuk de Jong met 2-0. In de andere groepswedstrijd was Turkije met 0-3 te sterk voor Noorwegen, terwijl Montenegro won van Gibraltar (4-1). Zodoende staat Nederland voorlopig derde.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

214 reacties (laatste reactie door fr_ronnie)

Overtuigend was het allerminst en zo kan het nog wel eens een lange lange wk kwalificatie reeks woorden maar goed we hebben gewonnen, en wat was het toch een heerlijk beeld om publiek op de tribunes te zien

27 maart 2021 om 19:52

Het publiek was dan ook het enigste hoogtepunt van de wedstrijd. Het zal een lastige kwalificatie worden, vond het ook opvallend dat Klaassen de enigste was die nog een derde goal wou maken door de bal te pakken. Stel je wint van Turkije thuis gaat het beslist worden op doelsaldo. Al mag je toch wel iets meer enthousiasme verwachten na de slechte wedstrijd tegen Turkije.

27 maart 2021 om 19:52

Hey maar ik heb even geluisterd naar Pieter Zwart van een niet nader te noemen concurrent voetbalwebsite. En het is werkelijk waar ongelooflijk wat een tactisch falen de Boer laat zien. Al het werk van Koeman ongedaan en de basis dingen gaan mis. Als je er op let is het werkelijk verschrikkelijk. Eindelijk weer een EK krijgen we ineens deze tactische onbenul in onze maag gesplitst. Publiek? leuk. Maar alsnog chagrijnig op de bank.

27 maart 2021 om 19:55

Waar ik me vooral zorgen om maak is de omschakeling. Je krijgt gewoon 3 grote kansen tegen tegen Letland, wat krijg je dan tegen andere landen tegen?

27 maart 2021 om 20:04

Hey knap dat jij zo lang kunt luisteren naar de stem van Pieter Zwart!

27 maart 2021 om 20:10

Ook een uitstekend voorbeeld. Kijk in een tijd waar in alle teams die zonder absolute topspits spelen, kiezen ze voor een elftal met wingbacks. FdB komt meteen weer binnen hollen met betonvoetbal en breien door de as. Te traag aansluitende backs en absoluut geen dynamisch middenveld (Klaassen bleef de 16 in rennen, maar niemand die in de ruimte achter hem duikt). Nogmaals dit team is zo slecht niet, de boer weet gewoon niet wat die met het materiaal moet. En dhr. Zwart zn analyses snijden wel hout, dan prik ik graag door die stem heen.

27 maart 2021 om 19:53

Hey maar ik heb even geluisterd naar Pieter Zwart van een niet nader te noemen concurrent voetbalwebsite. En het is werkelijk waar ongelooflijk wat een tactisch falen de Boer laat zien. Al het werk van Koeman ongedaan en de basis dingen gaan mis. Als je er op let is het werkelijk verschrikkelijk. Eindelijk weer een EK krijgen we ineens deze tactische onbenul in onze maag gesplitst. Publiek? leuk. Maar alsnog chagrijnig op de bank.

27 maart 2021 om 21:54

Nou, niet alles gaat verkeerd. We hebben vandaag wel een krachtig statement gemaakt tegen Qatar

27 maart 2021 om 20:03

Men voetbalt met de pest in het lijf. Zeker een Wijnaldum en een Depay. Wat zijn die embarmelijk slecht zeg. Straalt niets van af. Je mist creativiteit op de flanken en op 10. Vers bloed zou lekker zijn. Als je naar de bank kijk is het gewoon om te schamen wat er zit. Jongens als Lang en Brobbey zouden niet misstaan in deze selectie. Die gasten kan je beter hebben dan die armoedige Babel, die Bergwijn die nooit vrolijk kijkt en van de Beek die wereldkampioen warmlopen is.

27 maart 2021 om 20:06

Depay was juist heel creatief op de flanken.. zo slecht was het ook allemaal niet! Alleen je mistte een echte doelpuntgeile afmaker: Woutje!

27 maart 2021 om 20:16

#RFledderus Ik heb Depay overal gezien behalve op de flank. Speelde zijn eigen wedstrijd, schoot uit alle hoeken en gaten en had heel veel balverlies.

28 maart 2021 om 10:41

Dan hebben wij allebei een andere wedstrijd gezien. Ik heb me doodgeërgerd aan Depay, een zeer grote egoist in dit elftal die vooral zelf wil opvallen. Ik heb alleen maar achterlijke hakjes gezien en net als woensdag egoïstische en kansloze afstandsschoten. Had van mij al ver voor en anders in de rust gewisseld moeten worden.

Ik walg van dit Oranje. Het begon allemaal al met dat lachwekkende statement. Als je dan vervolgens zo'n lamlendige westrijd op de mat legt staat je niks anders dan met schaamrood op de kaken van het veld te gaan.

27 maart 2021 om 19:55

Pff, kom op man. 30 pogingen, 90 minuten lang alleen maar gedomineerd, met net iets meer geluk wordt het 6-0. Overdrijven is ook een vak

27 maart 2021 om 19:59

Knap hoor domineren tegen Letland. Je wint met maar 2-0 tegen een land die nog niet eens 3x naar elkaar kon overspelen. Het is echt lachwekkend slecht, je had hier met minimaal 5-0 moeten winnen om het doelsaldo iets op te krikken en je loopt er zo vreselijk lamlendig bij. Onwerkelijk om naar te kijken.

27 maart 2021 om 21:16

Wedstrijden van je club PEC aankijken moet helemaal de hel zijn voor je als je al zo melodramatisch doet na deze wedstrijd.

27 maart 2021 om 21:35

Zo te zien zijn genoeg mensen het ermee eens. Dan kun je wel over mijn clubvoorkeur beginnen maar her was gewoon dra-ma-tisch. Heb trouwens ook genoeg "melodramatische" reacties van jou gezien als het over PSV gaat dus doe nou niet zo hypocriet.

27 maart 2021 om 22:18

Is uiteraard ook hetzelfde. Een wedstrijdje kijken naar een club uit je regio dan naar de top van Nederland die hun mond vol hebben over racisme maar nu als makke lammetjes naar Qatar gaan. Die ook nog eens niet vaker dan 2 keer kunnen scoren tegen een groep amateurs en ookal verloren hebben van Turkije.

27 maart 2021 om 22:21

Leuk die pogingen, maar je scoort 2x tegen een ploeg die moeite zou hebben in de 2e divisie van Nederland. 6-0 zou normaal moeten zijn

27 maart 2021 om 19:58

Walgen ook echt, wat ben je weer lekker dramatisch. Dit was een prima wedstrijd, Memphis en Wijnaldum mogen alleen weleens gaan banken.

27 maart 2021 om 19:59

Jeetje man even rustig aan haha, ja dat statement was niet best maar goed schijnbaar moeten we per se iets met andere landen doen. En laten we wel wezen, in dit soort gevallen kan je 't alleen maar fout doen volgens mij. Dan de wedstrijd, ik vond eigenlijk best leuk om naar te kijken, beetje ongelukkig voor 't doel maar het spelersmateriaal wat we nu hebben gaan we echt niet iedereen van de mat spelen. En dan nog dat gezeik de hele tijd over hoe fantastisch het onder Koeman was, ook toen een paar niet beste potten gezien en toen waren spelers als van Dijk er gewoon bij en was de rest ook wat beter in vorm. Kortom, ik sta gewoon lekker achter Oranje als ze spelen en als het je echt zoveel pijn doet kijk je toch gewoon niet man!

27 maart 2021 om 20:03

Dan kijk je toch niet? Maak er een persoonlijke boycot van. Scheelt mij ook weer zon zuur bericht

27 maart 2021 om 20:06

Opmerkingen voor de kliks. Zelf hypocriet wel kijken, maar van Nederland verwachten dat ze niet spelen. Zullen we dit soort politiek maar lekker aan de knvb en overheid laten. We voetballen tenslotte ook in Rusland die een paar jaar geleden de mh17 de lucht uit heeft geknald. Heb ik jou overigens nog niks over horen zeggen...

27 maart 2021 om 20:43

Wat lul je nou dom met je daar heb ik je niks over horen zeggen. Het gaat hier helemaal niet over Rusland en destijds was ik helemaal niet zo actief op dit forum plus de connectie Rusland en MH17 is niet zo sterk als Qatar en de slavenarbeid die gekoppeld wordt aan het WK en de infrastructuur daarvan. Wij hebben verder trouwens helemaal geen wedstrijd gespeeld in Rusland dus is deze opmerking kansloos en totaal niet van toepassing.

27 maart 2021 om 20:19

stop dan gewoon met naar nederland kijken. Wordt echt moe van zulke mensen als je zelf. hele dag zeiken over alles en mensen afkraken op het internet. ben je in het echte leven ook zo gezellig

27 maart 2021 om 20:36

Ik hoop dat je nooit met echte tegenslag te maken krijgt als je hier al van walgt. Gewoon lekker binnen blijven zou ik doen.

Wisselbeleid is wel echt om te janken zeg. Als we op het EK achter komen en je krijgt Babel en Stengs.. Matige wedstrijd, al waren er genoeg kansen om hier met 6-0 te winnen, dat kan je De Boer dan weer niet kwalijk nemen imo.

27 maart 2021 om 19:55

We hebben momenteel op een paar toppers na gewoon een hele matige selectie. Ik snap echt niet waar die enorme verwachting vandaan komt. Ook schokkend hoe veel mensen het beperkte spel onder Koeman vergeten zijn. Toen hebben we vele potjes zoals vandaag gezien.

27 maart 2021 om 20:03

Ja en de spelers die in vorm zijn worden gewoon gepasseerd spelers als Lang, Gravenberch, Weghorst en Karsdorp verdienen op basis van huidige vorm om op zijn minst geselecteerd te worden en in het geval van Gravenberch om in de basis te starten.

27 maart 2021 om 20:37

Onder Koeman hebben we tegen absolute toplanden uitstekende resultaten geboekt en voetbal draait om resultaten.

27 maart 2021 om 23:03

Juist tegen die toplanden zou ook dit team het beter doen. Ze hebben vooral moeite om het spel te maken en dat was bij koeman ook zo

27 maart 2021 om 19:56

Helemaal eens met jou, zegt De Boer eerst dat hij Babel oproept als buitenspeler, brengt ie m in de spits in... Neem dan gewoon Weghorst mee. Stengs voegt ook niets toe. Het hele selectie- en wisselbeleid is zo ongelooflijke onzin.

27 maart 2021 om 20:02

Hij nam Babel mee om zijn veelzijdigheid, Weghorst ziet hij alleen als een spits.

27 maart 2021 om 20:06

Als we alleen maar spelers meenemen om hun veelzijdigheid heb je eigenlijk geen echte specialist. We hebben voorin een paar spelers die veelzijdig zijn, zoals Depay en Malen (en Bergwijn ook, voor beide vleugels), hoeveel toegevoegde waarde heeft een extra veelzijdige speler dan nog? Het is eigenlijk hetzelfde bij vdbeek, Klaassen en Wijnaldum, dat zijn ook drie dezelfde types. Neem gewoon een extra specialist mee.

27 maart 2021 om 19:59

Babel is inderdaad niet het wapen waar je op dat moment zit te wachten Liever beginnen met Weghorst in de spits en Luuk de Jong als pinchhitter achter de hand houden. Wedstrijd was wel ok naar mijn mening maar die bal wilde gewoon niet goed vallen voor de goal. De Boer kan je alle hemiste kansen niet kwalijk nemen inderdaad, 6-0 was echt het minimum als je ziet wat er is gecreëerd. Grootste dissonant is de commentator naar mijn mening. Leuk dat hij weet dat de nummer 14 bij Cambuur heeft gespeeld, maar dat hoeft hij niet 5x te vermelden.

27 maart 2021 om 20:11

Genoeg kansen inderdaad. Klaassen moet er makkelijk 5 maken van de 10 kansen die hij had. Helaas hebben we niet zoveel op de bank zitten. De wissels vielen niet slecht in. Blind was helaas vaak ook ondermaats, ondanks dat hij weinig te doen had.

Alsjeblieft Weghorst. de Boer verkiest wisselspeler Babel boven jou als spits, zelden zo'n slechte bondscoach meegemaakt wie z'n gehele clubvoorkeur meeneemt naar Oranje. Terecht dat Ajax hofleverancier is natuurlijk maar deze keuze is gewoon triest. Deze wedstrijd had trouwens wel 10-0 kunnen worden als Klaassen en Memphis wat scherper waren geweest. iig een betere instelling gezien dan afgelopen Woensdag, redelijk gevoetbald maar of je hiermee gaat winnen van Noorwegen? denk 't niet.

27 maart 2021 om 19:53

Als de score wel 10-0 geweest had kunnen zijn volgens jou, dan was t toch helemaal niet zon slechte wedstrijd en rechtvaardigt dat toch niet jouw negativiteit? Verder neemt De Boer zijn clubvoorkeur mee volgens jou maar zeg je een paar woorden later dat het terecht is dat Ajax hofleverancier is. Wat is het nou dan?

27 maart 2021 om 19:58

Was het wel, het was tegen Letland he, geen Portugal. En wat het nou is? Puur gebasseerd op de keuze Babel boven iemand als Weghorst. Iedere andere bondscoach had voor Weghorst gekozen boven Babel.

27 maart 2021 om 20:00

Het kan beiden Sigi. Tete boven Karsdorp, Babel boven Lang en Weghorst, Stekelenburg na 4 wedstrijden boven Drommel, Van de Beek en schoonzoon Stengs oproepen en laten spelen is gewoon alleen maar uit te leggen als clubvoorkeur/spelers waar hij mee gewerkt heeft voor trekken. Dat (ex)Ajax normaal gezien hofleverancier is lijkt me wel terecht.

27 maart 2021 om 19:58

Ik vind het heel storend hoe jij het constant hebt ocer club voorkeur met alles. Er zijn genoeg Ajax jongens niet genomineerd. Verder ben ik het wel eens dat zijn keuzes vrij verkeerd zijn, toch deed Koeman t niet heel anders.

27 maart 2021 om 20:01

Als je het storend vind hoef je niet te lezen of te reageren toch? Ik ben ook maar een mens. Ik vind het storend als mensen constant bashen op spelers wie niet bij hun clubje voetballen. We willen als Nederlanders allemaal hetzelfde: winnen. Dat er dan mensen zijn wie constant op dezelfde spelers zeiken word eentonig en zeg ik na jaren interlands eindelijk eens een keer wat op.

27 maart 2021 om 20:02

Waarom die vergelijking met Koeman zijn selectie? Dat is anderhalf jaar geleden. Inmiddels zijn andere spelers opgestaan, dan moeten die een kans krijgen.

27 maart 2021 om 20:06

Omdat toen ook bepaalde spelers structureel genegeerd werden ipv jongens die weken lang als een natte krant bleven spelen. Promes zit er ook bijvoorbeeld niet bij maar werd structureel in de basis gezet.

27 maart 2021 om 20:08

Als jij de kritiek op Memphis storend vindt dan lees je het toch niet? Net ook al; 'was ik dan de enige die stomme dingen zei bij live meepraten?'. Nee. Maar jij ook en lang niet altijd terecht. Beetje zelfreflectie

27 maart 2021 om 20:11

Ja omdat Promes toen ook vrijwel iedere week scoorde en de concurrentie ook niet geweldig was. En welke jongens klopten toen zo hard op de deur als Weghorst, Karsdorp en Lang en werden toen genegeerd? Ik kan me er geen herinneren?

27 maart 2021 om 20:13

@aguerooo, wat kinderachtig, je zegt het zo vaak en niet alleen bij Memphis hoor. Als jij de kritiek niet tegen kan dan kan je net zo goed zelf niet lezen, wat een kinderachtige opmerking gozer. Ik ben het wel met je eens dat Memphis structureel kritiek kreeg en ik heb me er heel vaak aan gestoord vooral omdat het vaak om randzaken gingen, maar je mag toch best kritiek hebben. Ik ben een Ajacied die overduidelijk begrijpt dat het allemaal bij Memphis vandaan moet komen, maar dat kan hij ook en ik ben gewoon van mening dat hij prima heeft gespeeld maar ook genoeg verspilt met bepaalde keuzes. Je moet mijn reacties zien van andere interlands want ik neem het vaak voor hem op, maar hij mag wel ens wat simpelere keuzes maken. Op Woensdag toen we net de 3-2 hadden gemaakt ging Memphis uit een onmogelijke hoek schieten, dat heet de held t graag willen uit hangen en dat stoort mij soms, het is een hele goede en belangrijke speler, maar hij moet soms wat nuchterer spelen. Ik zie genoeg mensen kritiek hebben op Memphis die geen Ajax fans zijn. Verder was wijnaldum slecht vandaag, mag ik dat zeggen?

27 maart 2021 om 20:19

Je hoort mij niks zeggen over zijn selectie beleid, dat is dramatisch. Toen waren het vaak Berghuis, of ben je Bas Dost vergeten bijvoorbeeld. Kenny Tete speelde toen ook een paar keer terwijl hij op de bank zat bij Lyon, maar dat ben je makkelijk vergeten.

27 maart 2021 om 20:23

Nogmaals, omdat er toen niks beters rond liep

27 maart 2021 om 23:06

Dus koeman had niks beters en nu hebben we allemaal wereldtoppers? Wake up call; het is nog steeds middelmaat. Je kunt een goede as opstellen als iedereen fit is, maar aan de buitenkanten is het een groot drama

27 maart 2021 om 20:02

Babel was toch goed bij de kwalificatie en basis met Koeman??

27 maart 2021 om 20:03

Nogmaals....is 2 jaar geleden, hij speelt nu niet meer

27 maart 2021 om 20:13

Je slaat de spijker op de kop.

Mag je eindelijk weer naar het stadion, krijg je dit voorgeschoteld 🙃

Het Nederlands elftal blijft komend WK gewoon thuis. Op het WK hebben ze niets te zoeken.

Tegen nivootje fc dordrecht zag het er in de 1e helft nog best leuk uit, maar het wk is zo wel ver weg. De turken hebben tegen de twee sterkste tegenstanders zes punten overgehouden, en wij laten na om aan het doelsaldo te werken. Depay wederom te zelfzuchtig (4x). Kan ons nog wel eens opbreken.

Laat het clubvoetbal alsjeblieft weer beginnen. Wat een lijdensweg dit Oranje. Geen passie, geen tempo, geen snelheid en weinig kwaliteitsspelers.

Gewoon een hele matige uitslag... tegen dit soort teams moet je op doelsaldo letten en dat laten we afweten.. Memphis weer erg zwak, wat moet hij doen om eens in minuut 55 gewisseld te worden? Ik vind het totaal niet overtuigend tot nu toe...

Ik ben vanaf vandaag echt Memphis moe.. niet normaal hoeveel hij aan zichzelf denkt. Heel geforceerd proberen om belangrijk te zijn met doelpunten of assist. Had wel 1 prachtige actie maar grossierde vooral in kansloze pogingen. Nederland speelde muah.. geen moment in de problemen gekomen en zelf niet groots gespeeld. Met een beetje meer scherpte win je hier met 4-0. Maar ach er diende gewonnen te worden en dat is gebeurd.

27 maart 2021 om 20:08

Je bedoeld de speler die 3 van de 4 assists heeft gemaakt?

27 maart 2021 om 20:08

Je bent de zoveelste, onbegrip bij mij is behoorlijk hoog. We hebben blijkbaar graag spelers die verstoppertje spelen. Maar goed, is uiteraard jouw (gehypde) mening. Het is jammer dat Depay bijna geen interland mist en mensen niet de kans geeft om te zeiken dat er geen dreigen voorin is .

Na 90 minuten Frank Snoeks ga je bijna verlangen naar Schelvis tijdens een Juventus wedstrijd of Sierd tijdens Real Madrid. Komt echt zoveel onzin uit die vent. Bizar.

27 maart 2021 om 20:24

Wat deed hij fout dan vond hem niet slecht eerlijk gezegd

De beste man van het veld. Die vrouw op het veld😉

Wat slecht. Veel egotrippers en blijft het slechts 2:0. Hier mot je overheen walsen.. waar was weghorst?

Er was vandaag tenminste een plan zichtbaar. Dit werkte bij vlagen maar was zeker niet denderend. We hadden natuurlijk ook een beetje pech in de afronding.

Het Nederlands elftal is eigenlijk een net-niet elftal. We hebben een aantal absolute topspelers als Van Dijk, De Ligt en de Jong, maar daarbuiten is het allemaal net niet, en dat liet deze wedstrijd eigenlijk perfect zien. Balletjes op de lat, een Lets voetje, net iemand op de lijn: tis allemaal de hele tijd net niet. Schandalig dat je tegen dit elftal maar 2x scoort, als het een net-wel elftal was geweest, had het hier gewoon 6-0 geworden. Ik maak me best wel zorgen richting het EK om eerlijk te zijn.

Hoeveel kansen wil je missen? Man man 2-0 tegen Letland is echt slecht. Je moet hier gewoon aan het doelsaldo werken. Klaassen en Memphis zoveel kansen gemist. Dat Weghorst er niet bij zit is echt schandalig nog steeds als je ziet dat Babel, Stengs en Bergwijn erin staan.

Arme Weghorst op de bank bij hem thuis vanavond. Die schiet de Bundesliga kapot en had hier gewoon een hattrick gemaakt. De Jong mist veel te veel kansen en het is gênant om hem aan de bal te zien, wat een geklungel. Dan komt later nog eventjes Babel erin die geen enkele toegevoegde waarde heeft, net als Van de Beek.

27 maart 2021 om 20:36

Klopt El Fenomeno, heb gehoord dat Bayern hem wil kopen ipv Lewandowski.

Jezus wat armoedig. Hoe kan je nou zoveel tijd verspillen met al die verschillende wisselmomenten, terwijl je aan je doelsaldo moet werken.

Goeie wedstrijd gezien van Oranje. Veel kansen gecreëerd en vooral BIZAR veel kansen gemist. Tegen toplanden gaat dat je wel opbreken, dan moeten al die kansen er toch in. Bij rust had het eigenlijk 0-4 moeten staan. Berghuis speelde een stuk beter dan woensdag, eindelijk zijn verdiende goal en ging op momenten veel dreiging vanuit - maar deed vooral heel veel nuttig werk. Wat me deze wedstrijd vooral opviel is dat eigenlijk alles (als het even stilvalt) van Memphis en Frenkie de Jong moet komen. Zij speelden allebei heel goed vond ik. Wie ik ook goed vond spelen, is Luuk de Jong. Hij was bijzonder nuttig in de gebarricadeerde 16 van de Letten. Ook met het hoofd ijzersterk en een goede goal gemaakt. Toch denk ik dat Weghorst met zijn fysiek ook de rol van het balletje vasthouden kan vervullen, en hij heeft denk ik minder kansen nodig om te scoren. Daarnaast had Luuk de Jong weer een stomme gele kaart: bij elk opstootje is hij er bij. Bij dat incident van die verschrikkelijk vieze overtreding op Wijnaldum had die Let natuurlijk rood moeten krijgen. Over Wijnaldum gesproken: niet bijzonder goed, ook niet slecht. Gewoon een 6/7, zoals heel vaak. Gaat bijna nooit dreiging vanuit. Klaassen daarentegen: bijna altijd op de goede plek. Ik begin echt fan van hem te worden. Maar ook hij, misschien wel vooral hij, heel veel kansen gemist. Dumfries vond ik denk ik het minste vandaag. Zijn aannames waren vaak erg slecht en verdedigend was hij ook niet top, zoals bij de kans van Letland in de 85e minuut (waar hij verkeerd staat te dekken). Ten slotte: De Ligt is echt van wereldklasse. Dat zie je aan alles. Wijndal wordt ook steeds beter en in hem zie ik echt de nieuwe vaste linksback van Oranje (ook de eerste sinds Gio van Bronckhorst en ik zie toevalligerwijs veel gelijkenissen met hem). Hij moet alleen soms wat meer durven: hij legt wel heel veel ballen af, waar hij ook een vroege voorzet mag proberen. Al met al: het kansen creëren gaat heel goed, het afmaken kan beter. En laat er momenteel nou net een Nederlandse afmaker in bloedvorm zijn. Die is echter niet opgeroepen. En Babel wel (ik kon het niet laten er een opmerking over te maken). PS. Stom van Bergwijn dat hij niet klaar stond, sympathieke actie van Memphis om de bal uit te schieten.

Huilen met de pet op, je mag hier als bondscoach absoluut niet trots op zijn. Enige positieve was de constante aanvallende intenties, goed om te zien, maar de winnaar was het publiek, mooi om te zien na maandenlang naar wedstrijden zonder publiek te kijken

Berghuis MOTM . Wat speelde die een heerlijke wedstrijd zeg , mooi ook dat die eindelijk zijn 1e goal erin heeft liggen . Als de afwerking normaal was had die 4 assist gehad . Hopen dat hij deze vorm doortrekt naar Feyenoord en dan lijkt me zijn plek vast voor het EK. Verder mezelf kapot geërgerd aan Depay , elke bal maar lopen schieten terwijl andere er veel beter voor staan.

Hoogtepunt? Het kleine groepje supporters dat een leuke grap gevonden dacht te hebben en negentig minuten lang 'please don't take me home' heeft lopen zingen. Dan begin je bijna weer te verlangen naar die lege stadions...

Weghorst was toch idee geweest voor deze wedstrijd? De jong verzuimt een hattrick te maken, Klaassen verzuimt 3 100% kansen! Je kan niet anders concluderen dat hij erbij geroepen moet worden!

Zo, die letten weten weer waar ze staan hoor na deze galavoorstelling

Ik pleit er voor om tegen zulke zwakke tegenstanders spelers als Memphis op de bank te zetten. Die kerel wil vanaf minuut alles zelf doen, maar jaagt de eerste 5-6 ballen de tribune in. Dat wekt alleen maar irritatie. Ook Wijnaldum is in een erbarmelijk slechte vorm. Na 2 minuten was Donny al 2x gevaarlijker dan Wijnaldum de hele wedstrijd. Mooi dat Berghuis de verlossende 1-0 maakte. Maar op gegeven moment had Nederland 22 pogingen gedaan en stond het 1-0 (!!) Ga gewoon combineren, dat kan blijkbaar niet met Memphis en Wijnaldum. Grote complimenten voor Wijndal, Luuk de Jong en Davy Klaassen. En heerlijk voor Berghuis en Oranje dat hij de verlossende 1-0 maakte.

27 maart 2021 om 19:58

Slecht spelen kan, maar dat houdinkje van Depay zegt veel over hem als persoon. Altijd weer die verongelijkte blik. Feit is gewoon dat hij voor de zoveelste keer faalt in Oranje en toch de vedette blijft uithangen, wat een walgelijke gast. .

27 maart 2021 om 20:04

Vd beek kwam erin voor klaassen toch, andere positie dan wijnaldum deze wedstrijd. Ook waren de letten moe, dus hij kon heel aanvallen blijven staan. De kans kwam ook voort toen de bal toevallig in zijn voeten kwam. Ook kan je dit niet vergelijken met de prestaties van wijnaldum op 10 tegen Turkije. Ben wel eens dat hij vreselijk heeft gespeeld de afgelopen 2 wedstrijden.

27 maart 2021 om 20:08

Valt mij op dat Wijnaldum in Oranje altijd ongelukkig was tot Koeman kwam, die maakt van Wijnaldum de sterkste man op het veld, nu is dat weer helemaal weg. Ben ook bang dat dit ook nooit meer terug komt. Wat dat betreft is Koeman toch wel een ideale bondscoach.

De beste man van het veld. Die vrouw op het veld. En dan ook nog veruit de beste

Dramatisch spel, zoveel halve kansen of ballen die per toeval bij mensen komen door een slecht schot. Over slechte schoten gesproken, Memphis waar ben je mee bezig ongelofelijk. Wedstrijd werd nog slechter na de wissels Babel als spits inbrengen hoe kun je dit bedenken..medelijden met het publiek dat er alles aan deed om de boel aan te jagen maar druk zetten daar doen wij niet aan. AUB Knvb trek je conclusie en zet Frank de Boer bij het vuilnis.

Wat een vreselijk slechte wedstrijd, dit deed gewoon pijn aan de ogen. Maar goed, je mag wel eens slecht spelen. Waar ik me meer aan stoor, is het gebrek aan vreugde bij de internationals. Je zou toch verwachten dat ze happy zijn met hun dik betaalde bestaan terwijl tienduizenden Nederlanders gebukt gaan onder de corona-maatregelen. Maar werkelijk Totaal geen plezier gezien. De blik in de ogen van Memphis toen hij werd gewisseld, walgelijk gewoon. Zelfs bij de ereronde stralen ze uit dat de hele wereld ze geen reet boeit. Ik moet nog zien of dit Oranje in staat is om het WK te halen, maar om eerlijk te zijn interesseert het me bar weinig. Deze lichting kan me gestolen worden. Prettig weekend iedereen

2 o tegen deze amateurs ,zeer slecht, wissels onvoorstelbaar!!! Wordt tijd voor een nieuwe bondscoach

In zo een wedstrijd wordt je helaas afgerekend op het aantal doelpunten, dan is dit gewoon te weinig. Vond helemaal geen slechte wedstrijden, veel kansen die er voortaan wel echt in moeten liggen. Heb me meer gestoord aan de typische haatreacties op Memphis gericht en wisselbeleid van de Boer. Weet niet wat ik triester vind. Berghuis beste man op het veld vandaah, speelde heel sterk!

Babel was gewoon basis met Koeman en super belangrijk bij de kwalificatie

De boer mag er lekker uit, helemaal klaar met zijn beleid. Spel is ook niet om aan te zien, wisselbeleid is nog erger. Duidelijkere vriendjespolitiek kan je niet vinden, dramatisch. Hopelijk komt Bosz snel ipv hem, die kan er iig wel wat van.

27 maart 2021 om 20:08

De Boer selecteert vrijwel allemaal dezelfde spelers als Koeman, alleen een Wijndal die debuteert onder De Boer was vandaag weer eens een van de beste van het veld. De Boer mist niet al die 22 pogingen he. Juist de gevestigde orde: Memphis en Wijnaldum waren vandaag dramatisch. En dan met Bosz komen, opportunistisch.

Verzuimt? Ze hebben amper kansen gecreëerd. Vandaag was weer het ultieme voorbeeld van hoe nutteloos voorzetten zijn. Meer dan dat deden we niet. Lekker ballen pompen. Nog een paar nutteloze schoten van FC Memphis en FC Wijnaldum.

28 maart 2021 om 09:34

Dat is gewoonweg niet waar, 2 keer op de lat en nog 2-3 enorme kansen (nipt) gemist of gered door de keeper. Het had zomaar 6-0 kunnen zijn, dat was een logische afspiegeling van de wedstrijd geweest (zie je ook terug in de xG statistieken) - dus ja, ze verzuimen wel degelijk om aan het doelsaldo te werken.

Zo te zien heb ik niet zo veel gemist. Hopelijk doen de jonge spelers het zo beter, maar ben d'r bang van dat die hard op de broek gaan krijgen...

27 maart 2021 om 20:03

Wijndal was prima op dreef, in tegenstelling tot zijn maat aan de rechterkant. Die Dumfries let verdedigend niet op en je mag blij zijn dat een van zijn voorzetten aankomt bij een speler met dezelfde kleur. Voor de rest veel zesjes. Naast een handvol kansen voor Oranje ook 4 beste voor Letland.

Prima wedstrijd, te lage score. Mooi dat er weer publiek was. Depay die een beetje chagrijnig, omdat hij weer eens een keer of 10 schiet zonder te scoren. Hij kan prima voetballen, maar als hij zo erg bezig is met zelf scoren dan erger ik me echt aan zijn spel. Nogmaals, wat is er mis met een assist? Berghuis en Klaassen erg goed, Luuk de Jong ook weer belangrijk. Op naar Gibraltar waar we lekker met de b-keuze moeten spelen.

Onder deze coach was het niks, is het niks en zal het ook niks worden. 2-0 Tegen een voetbaldwerg, dan weet je al hoe deze cyclus gaat aflopen. Waar Koeman het geluk op een of andere manier aan zijn kont heeft hangen, is bij De Boer juist het tegenovergestelde het geval....

27 maart 2021 om 20:06

Dit is een goede conclusie naast het feit dat Koeman een geluks pik had en ervaring de spelers waren op een of andere manier bang voor respecteren hem zien hem als hoofdcoach dat straalt ie ook uit maar de boer dit gaat een fiasco worden

Wat een schande van een wedstrijd echt er staat voor bijna 500 miljoen op het veld tegen een stelletje arbeiders die bij elkaar geen miljoen per jaar verdienen ik vind het een schande van de knvb een schande voor ons volk dat we met dit zooitje aan de aftrap zijn gestart het is te zot voor woorden en ik schaam me diep met de boer als coach ook de interviews het gebrabbel mijn God dit gaan een lijdend weg worden en moet je zo de nabeschouwing horen dat het super goed was bla bla etc ongelofelijk Noorwegen Turkije was leuker

Mis Koeman enorm! FdBoer zal dat gewoonweg niet kunnen brengen. Een sterke leider, die alles goed en strak managed. Overtuiging en eenheid met zich mee brengt. Dit is helaas een magere winst maar het oogt zo minder sterk allemaal.

En dan het EK missen ivm doelsaldo. Wat een pannenkoeken. Je moet toch 5 scoren en meer direct kansen afdwingen. Hoe vaak is er op doel geschoten? Vanaf rand 16/20m. Lijkt we alsof 2-0 tot een plaatsing heeft geresulteerd.

Wel duidelijk dat Luuk de Jong zeker mee moet naar EK. Maar Weghorst mag van mij wel mee ipv Babel.

Wederom een mislukte Depay show. Zonder hem was het makkelijk 6-0 geworden. Wat een ego(ïst).

Frank geeft net in het interview dus toe dat hij niet had verwacht te domineren tegen turkije. Hoe slecht moeten we dan wel niet Zijn?

Blij dat Nederland gewonnen heeft. Ze waren zeker beter en met een beetje geluk wordt de uitslag groter. Toch heb ik niet met een fijn gevoel gekeken. Ik heb het idee dat Memphis en Wijnaldum niet met plezier spelen. Ik zie Memphis zeer regelmatig met zn armen omhoog staan naar medespelers om zijn teleurstelling te uiten. Vandaag probeerde hij het ook weer een paar keer van 30 meter. En dan worden ze gewisseld en dan zo duidelijk laten merken dat ze het er niet mee eens zijn. Ik vond het wel leuk dat Memphis interactie zocht met het publiek. Verder vond ik Dumfries erg matig. Ik denk dat Memphis toch de beste spits is voor dit elftal. Aanspeelbaar zijn en door kunnen voetballen. Wellicht dat zijn frustratie daar in zit.

Ik wist niet eens dat de wedstrijd geweest was. Gelukkig niet gekeken als ik het zo lees. Had liever een speelronde Eredivisie gehad, maar dat ben ik.

Zonde van de slechte afwerking, Berghuis had een stuk of 4 assists moeten hebben. Ik zou ervoor kiezen om Jens Toornstra op te roepen in plaats van die Klaassen.

Ik was blij dat het EK een jaar later zou plaatsvinden, mede door het gemis van Depay. Maar daar denk ik nu anders over.... paar leuke aanvallen, maar wat verwacht je tegen zon ploeg. Niemand kan schieten xD

Wat een ongelofelijke matige pot zeg! Als wij zo doorgaan zal kwalificatie nog heel moeilijk gaan worden. Is er nu niemand in de technische staf van Oranje die de Boer terugfluit als hij Babel en vd Beek in wil brengen. Dit is echt pure armoede als je zo’ spelers brengt.

Toch wel raar dat bij ' voetballen ' geen enkele speler de bal goed op doel kan schieten.. ongelofelijk toch?

Helaas is op dit moment het Nederlands elftal alleen gebasseerd op individuele kwaliteiten van de spelers. Er zit geen taktiek in en ik zie hier de Boer geen veranderingen inbrengen. Ik zie graag een ervaren trainer voor de groep staan voor het Nederlands elftal. Je hebt een tacticus nodig om dit elftal aan het draaien te krijgen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2222 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
S. de VrijVerdediger20
D. DumfriesVerdediger22
P. van AanholtVerdediger20
N. AkéVerdediger20
D. BlindVerdediger20
O. WijndalVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

59 fans
Aanvaller, 29 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Feyenoord 33 19 3 1
2019/2020 Feyenoord 24 15 1 0
2018/2019 Feyenoord 33 12 5 0
2017/2018 Feyenoord 31 18 6 1
2016/2017 Feyenoord 30 7 4 0
Laatste voetbalnieuws

Steven Berghuis krijgt mogelijk kans op eerherstel in Premier League

Steven Berghuis krijgt de mogelijkheid om terug te keren naar de Premier League. De 29-jarige vleugelspits van Feyenoord staat in de belangstelling van Norwich City, zo verzekert BT Sport. Volgens het...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 21 juni
Manchester United wil van Paul Pogba, die omgerekend voor 337.000 euro per week onder contract staat, de bestbetaalde speler in de Premier League maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren