Aanklager start onderzoek naar uithaal Schmidt richting Nijhuis

Dinsdag, 19 januari 2021 om 09:29Rian Rosendaal • Laatste update: 09:44

De aanklager betaald voetbal start een vooronderzoek naar de uitspraken van PSV-trainer Roger Schmidt over Bas Nijhuis. De Duitse coach zei na afloop van het uitduel met Sparta Rotterdam (3-5) dat de toparbiter bewust tegen de Eindhovense club floot, overigens tot grote verbazing van Nijhuis zelf. De KNVB heeft dinsdag aan Voetbal International bevestigd dat Schmidt het onderwerp is van een grondig onderzoek.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Verdient Roger Schmidt een schorsing?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

176 reacties (laatste reactie door rutgerrr)

Tsja dat was wel te verwachten, Nijhuis is een mannetje maar partijdig geloof ik niks van.

19 januari 2021 om 10:09

Ik geloof ook niet dat Nijhuis partijdig is. Wat ik denk dat er gebeurd is is dat Nijhuis een opmerking heeft gemaakt tegen een speler/assistent coach in de trant van 'ik fluit express tegen jullie' om van het gezeik richting zijn kant af te zijn op dat moment. Dat is nou eenmaal Nijhuis. Hij zei ook ooit tegen Viergever dat 'hij maar gewoon beter moest gaan voetballen' toen PSV een penalty tegenkreeg (ik meen tegen Feyenoord). Dat is gewoon Nijhuis zijn manier om met gezeik op zijn leiding om te gaan. Kun je wat van vinden, maar dat mag wat mij betreft gewoon als scheids zijnde. Deze keer zal het ongetwijfeld serieus zijn genomen door Schmidt, omdat hij Nijhuis nog onvoldoende kent.

19 januari 2021 om 10:18

@psvfan, ik snap je beschrijving van Nijhuis maar invullen wat er gebeurd is op basis van deze kennis zou ik voorzichtiger mee zijn. Feit blijft dat Schmidt deze uit 2e hand heeft maar wel een behoorlijke aantijging doet richting een scheidsrechter. Als je een Nijhuis onvoldoende kent dan doe je even navraag, je bent namelijk niet in je eigen vertrouwde omgeving waarbij je wel ieder zijn intenties oid snapt. Dit moet Schmidt gewoon niet doen.

19 januari 2021 om 10:26

Ik vind Nijhuis een slechte scheidsrechter die de spelregels zelf uitlegt in zijn eigen voordeel en dan ook nog een platform hiervoor krijgt bij Derksen. Ik geloof Schmidt dat Nijhuis dit echt heeft gezegd en hopelijk blijkt er dadelijk een opname van te zijn. De blessure van Gakpo ligt natuurlijk niet aan Nijhuis. Met het huidige speelschema liggen blessures op de loer liggen en dat helpt voetballen op een dergelijk voetbalveld met sneeuw natuurlijk niet.
Ik lees ook veel kritiek op Schmidt en Ten Hag op hun wisselbeleid. Daar valt ook van alles over te zeggen maar ze doen dit waarschijnlijk op advies van het medisch team om blessures te voorkomen.
Dus de ergernis van Schmidt is zeer begrijpelijk en hij mag een berisping daarvoor krijgen maar dan is het wel klaar eigenlijk.

19 januari 2021 om 10:46

@psvfan700 prima opmerking van Nijhuis tegen Viergever. spelers veroorzaken vaak onnodig penalty's en dan geven ze de scheids de schuld. bemoei je je met het werk van de scheids dan vind ik het prima als de scheids zich ook met jouw werk bemoeit

19 januari 2021 om 10:47

Nou ja Nijhuis keurt dat veld natuurlijk wel goed. Sowieso bizar dat zo'n veld gewoon doot de keuring komt. Keihard zonder veldverwarming en ja het is kunstgras dus een pin eronder kan ook niet.

19 januari 2021 om 10:47

Spetterson, weet je hoe de spelregels eruit zien? Nijhuis fluit keruig volgens het boekje

19 januari 2021 om 11:01

SPetterssen hij fluit wel degelijk binnen de kaders. Er is bij regels altijd ruimte voor interpretatie. Ik heb liever een scheids als Nijhuis, dan een scheids die alles kapot fluit bij ieder theatraal gejank van de spelers. Het is en blijft een contactsport en normaal gezien vindt iedereen de PL geweldig om te kijken, maar als hun clubje niet mee kan met het mannelijke voetbal ligt het ineens aan de scheids. Hand in eigen boezem is er niet bij. Een Boscagli gaat meerdere malen per wedstrijd kermend naar het gras. Ook als hij nuet geraakt wordt....stop daar dan mee, dan kan een scheids het beter beoordelen. De actie met Gakpo, gewoon een normaal duel...nog niet bijna een overtreding. De penalty....gewoon een penalty...dat is geen duel, hij stampt gewoon tegen het been aan. En dan hebben mensen het over de Nijhuis show...hij wordt door de 4e man gevraagd om Schmidt een kaart te geven. Blijkbaar kan Schmidt zijn mond niet houden.....terecht geel. Houd gewoon je mond....en na de wedstrijd kinderachtig doorgaan.

19 januari 2021 om 11:13

Schmidt is een beetje een recidivist, ik zat zojuist zijn beelden te kijken uit 2016 waar hij weigerde het veld te verlaten met Leverkusen tegen Dortmund. Gewoon beschamend en als een klein kind moest hij later de keutel intrekken; “We went behind through an irregular goal and I told the fourth official as much. It was clearly a mistake by me. And I wish that the referee could have told me why he was sending me to the stands,” said Schmidt. “maybe that was a bit stubborn of me, so I have hurt my team. I’m sorry. I am a role model and I’ve not done myself justice, but sometimes it is easy to react in hectic and emotional situations." Fijne rolmodel die Roger.....

19 januari 2021 om 11:14

Ik zeg ook niet dat hij buiten de kaders fluit, want dan zou terecht gewezen door Zeist. Binnen de kaders legt hij het zelf uit en dan trekt hij voor dezelfde overtredingen in het ene geval wel geel en in het andere geval niet. In het ene geval laat hij doorspelen en in het andere geval niet. Als hij dan iets tegen een team heeft, zal dat team binnen de kaders toch benadeeld worden. Het is niet voor niets dat Kuipers en Makkelie de topwedstrijden mogen fluiten in binnenland en buitenland.

19 januari 2021 om 11:15

@harecles inderdaad! en dan beweert Schmidt in dit artikel dat Nijhuis niet professioneel is. nou, dat is hij zelf ook alles behalve met zijn gedrag elke keer. heel de grote boze buitenwereld is zogenaamd tegen Roger Schmidt en de Knvb heeft een heel complot gesmeed om hem en PSV een loer te draaien

19 januari 2021 om 11:18

Ben ik het als Ajacied totaal niet mee eens Martijn. Als Nijhuis zoiets heeft gezegd als 'grapje', ongeacht context dan is hij degene die fout zit. Als ik een (matig) grapje maak op mijn werk wat niet goed landt ben ik de sjaak en niet de persoon die het grapje niet begreep.

19 januari 2021 om 11:19

Nee, Mike, ik ben voor Feyenoord en niet anti andere ploegen. Ik heb wel een mening over de situatie en onderbouw die. Blij dat Martijn dit onderschrijft. Ook als dit de trainer van Feyenoord was geweest had ik hier kritisch naar gekeken. Mensen komen dan ooit het met het voorbeeld dat Berghuis ook ooit schreeuwend naar de grond gaat....ja, dat veroordeel ik ook. Ik heb liever dat hij dat achterwege laat. Ik verbaas me er wel over hoeveel PSVers moeite hebben met Nijhuis, terwijl men het in de PL altijd mooi vinden. En hoeveel psvers Schmidt blijven verdedigen, terwijl dit niet te verdedigen is. Hij zit hoe dan ook fout.

19 januari 2021 om 11:21

Maar Bankverwamer....Schmidt heeft dat zelf niet gehoord...hij heeft het van horen zeggen. Dan is het toch niet uit te leggen dat hij zo los gaat op tv?

19 januari 2021 om 11:53

@japie

'prima opmerking'

Een scheidsrechter moet de spelregels naleven, doelpunten zouden geen voorwaarde moeten zijn voor het wel of niet naleven van die spelregels.

19 januari 2021 om 12:09

Alleen geeft Nijhuis meteen geel als men een opmerking naar hem maakt. Hij deelt graag sneren uit, maar kan niet incasseren.

19 januari 2021 om 12:29

Of je geeft als scheidsrechter een voorbeeld en doet het juist niet. Ook een keuze.

19 januari 2021 om 12:32

@bootsjungen en de spelregels hanteren is voor letterlijk elke scheet fluiten? ik denk dat Nijhuis als scheidsrechter de regels beter kent als dat Schmidt en PSV die kennen. het is namelijk zijn werk

19 januari 2021 om 12:35

Moet eerlijk zijn dat de heer Schmidt het ook wel een beetje over zichzelf afroept, vanaf het begin een lichtelijk arrogante houding t.o.v. de Knvb en het scheidsrechterskorps. Want ja, Herr Schmidt komt uit Duitsland en daar was hij natuurlijk een grootheid...ahum. Heeft als enige grote club Bayer Leverkussen getraind, waar hij een rederlijk resultaat mee neerzette, en kwam op die plek door zijn resultaten met salzburg die natuurlijk goe waren. Werd ook binnen gehaald als de grote verlosser en moet ook zeggen dat de media vanaf het begin meedeed in de hosanna. Hoeveel van onze fantastische voetbalcommentatoren waren wel niet vol van het feit dat er een "grote buitenlandse trainer" kwam. Heb veel duitse familie en daar was men ook al niet zo gecharmeerd van de eigengereide Schmidt, want ook daar lag het altijd aan anderen, maar niet aan de heer Schmidt en zijn equipe.

19 januari 2021 om 12:36

ben het vaak niet met je eens Japie, maar lees de afgelopen twee dagen ineens heel veel berichtjes van je waar je , uiteraard volgens mij dan, heel veel verstandige dingen zegt

19 januari 2021 om 12:42

@raffa1 ik hoor dat de laatste tijd vaker van forumleden. blijkbaar heb ik er nu een iets betere kijk op als dat ik er voorheen op had dan

19 januari 2021 om 12:44

misschien verwoord je je iets tactischer haha.. en ik houyd van enige nuance..

19 januari 2021 om 12:54

@raffa

' Want ja, Herr Schmidt komt uit Duitsland en daar was hij natuurlijk een grootheid...ahum. Heeft als enige grote club Bayer Leverkussen getraind, waar hij een rederlijk resultaat mee neerzette, en kwam op die plek door zijn resultaten met salzburg die natuurlijk goe waren. Werd ook binnen gehaald als de grote verlosser en moet ook zeggen dat de media vanaf het begin meedeed in de hosanna. '

Wat is dit voor fact-free gelul? Louter aannames.

19 januari 2021 om 12:56

@jeroenf222 Schijnbaar heeft hij het van een bron die hij prima vertrouwt. Is het handig van Schmidt om op tv te zeggen? Nee, absoluut niet, maar als Nijhuis wel daadwerkelijk iets in die trend heeft gezegd (zelfs als grapje) ligt de fout nog steeds bij hem.

19 januari 2021 om 13:35

@Bankverwarmer als je een grapje maakt die niet aankomt, dan hoeft dat toch niet per se de fout te zijn van degene die de grap of cynische opmerking maakt? Ook je voorbeeld over je werk eerder gaat wat mij betreft niet op, omdat scheidsrechters een wat meer beschermde status hebben in Nederland. Daar moet je in het profvoetbal minder commentaar opgeven, omdat dat doorstraalt richting het amateurvoetbal (is niet per se mijn mening hoor, maar meer de algehele tendens). Nu is Nijhuis absoluut een scheidsrechter die volgens mij wel tegen een grapje enz kan als je het recht in zijn gezicht zegt. En die zou er ook geen heisa van maken denk ik als Schmidt hem recht in zijn gezicht een lul noemt. Maar in dit geval gaan we er gemakshalve van uit dat Nijhuis een dergelijke opmerking gemaakt kan hebben, omdat 1) Schmidt het hopelijk niet helemaal uit zijn duim zuigt en 2) we Nijhuis inmiddels wel een beetje kennen. Maar dan nog kiest Schmidt ervoor dit niet intern op te lossen of uberhaupt bij Nijhuis te checken hoe of wat. Nee, hij gaat de media in om Nijhuis openlijk te beschadigen, door zijn integriteit in twijfel te trekken. Als ik in een normale situatie jouw grap verkeerd begrijp en je vervolgens publiekelijk aan de schandpaal nagel, terwijl ik jou zogenaamde grap ook nog eens uit derde hand heb, dan kan ik je op een briefje geven dat ik de sjaak ben en niet jij voor het maken van die slechte grap. En dat zijn dit ook nog eens publieke figuren, waarbij Nijhuis als scheidsrechter sowieso sneller in bescherming wordt genomen. Dat is gewoon oliedom van Schmidt en ik zou het terecht vinden als hij daarvoor gestraft wordt. Overigens zou het me ook niet heel veel schelen als ze besluiten het te laten lopen en hem alleen berispen, want waar hebben we het nu eigenlijk over. Maar ik zou het prima terecht vinden als de KNVB Schmidt even tot de orde roept. Wat je ook vindt van Nijhuis: je kunt niemand iemand proberen te beschadigen met een opmerking uit tweede hand, die je niet eens bij Nijhuis hebt geverifieerd.

19 januari 2021 om 10:53

Ik ben het met je eens wat Nijhuis betreft hij fluit voor zichzelf: kijk mij nou eens, maar onpartijdig. . Het kan behoorlijk irritant overkomen voor ons en zeker voor belanghebbenden zoals een trainer. Ik ben benieuwd naar de opstelling vsn gerbrandts. Hij zou al lang moeten hebben gesproken.

Misplaatste reactie. Maar kom op, het is in nette bewoording, een berisping mag afdoende zijn.

19 januari 2021 om 09:36

Dan mag iedereen nu maar alles beginnen te zeggen over de arbitrage onder het motto “ik heb horen zeggen...”.

19 januari 2021 om 09:38

Aanpakken hele slecht voorbeeld voor amateurvoetbal om zoiets maar te laten gebeuren.

19 januari 2021 om 09:51

Dus je mag de geloofwaardigheid van een ander in twijfel trekken zolang je het maar netjes verwoordt?

19 januari 2021 om 09:53

Wat noem je een nette bewoording?

19 januari 2021 om 09:56

Nette bewoording? Ik vind zijn uitspraken vooral kinderachtig. "Ik hoef nooit meer met Nijhuis te praten", wat is hij? Een tiener? Dat zijn toch geen uitspraken van een volwassen vent. Vervolgens nog een valse beschuldiging aan het adres van Nijhuis: "Door de scheidsrechter is Cody Gakpo geblesseerd". Dat was zijn eigen domme rotschuld. Wie verzint het om een, net weer fitte speler, op een veld met sneeuw te laten spelen?

19 januari 2021 om 10:18

Mag hij zelf toch weten met wie hij nog wel of niet praat. Aangezien Schmidt uit voor hem betrouwbare bron gehoord heeft dat Nijhuis expres tegen PSV floot begrijp ik wel dat je niet meer met hem wil praten.

19 januari 2021 om 10:29

Wie is die betrouwbare bron eigenlijk?

19 januari 2021 om 10:38

Ach man. Als je daadwerkelijk gelooft dat een scheidsrechter bewust partijdig gaat fluiten met honderd camera's, een VAR, een paar honderdduizend kijkers en een scheidsrechtersbond in je nek, ben je niet helemaal goed bij je hoofd. Wat een gelul van die Schmidt. Als ik dan gisteren weer beelden zie dat hij bij Leverkusen weigerde het veld te verlaten na een rode kaart en de wedstrijd toen zelfs stilgelegd moest worden, verbaast het me ook eigenlijk niet van hem. Blijkbaar zit het in het aard van het beestje.

19 januari 2021 om 11:07

@repuiztav en dan zegt die Schmidt nog in dit artikel dat Nijhuis niet professioneel is. dat is zijn gedrag zeker wel?

19 januari 2021 om 12:08

@repuiztav, dat begrijp ik ook niet: waarom Gakpo op zo'n glad veld laten spelen als hij vaker geblesseerd is geweest? Dan neem je toch bewust een risico! En dan de schuld aan Nijhuis geven.

19 januari 2021 om 12:33

Mensen hoeven toch geen maandenlange schorsing te krijgen vanwege kinderachtige opmerkingen? Dan is het einde wel tamelijk zoek.

19 januari 2021 om 12:33

@kyle66 het is altijd makkelijker de schuld aan anderen te geven dan de schuld bij jezelf te zoeken en we kennen Schmidt inmiddels wel. zelfkritiek dat kent hij totaal niet en puntverlies ligt altijd aan anderen maar nooit aan Schmidt

19 januari 2021 om 12:43

idd, heb redelijk wat Duitse familie en die keken er niet van op, ook daar lag het veelal aan anderen als het niet goed ging.

Terecht, Slutskiy kreeg destijds twee wedstrijden voor dergelijke uitspraken.

19 januari 2021 om 09:40

Kan het me niet herinneren, wat zei die?

19 januari 2021 om 09:41

Volgens mij dat Gozobuyuk de slechtste scheidsrechter ooit was ofzo

19 januari 2021 om 09:42

Niet dat ik het nodig vind. Maar als je dan die uitspraken naast elkaar legt dan zal Schmidt wel eens 3/4 kunnen krijgen. Al vind ik 1/2 ook genoeg.

19 januari 2021 om 09:43

Dat de scheidsrechter arrogant en egoïstisch was. Hij zei dat Gozubuyuk dacht dat hij God was en dat hij dacht dat de supporters voor hem naar het stadion kwamen.

19 januari 2021 om 09:45

Onder andere dat hij Gozubuyuk de slechtste scheids van Nederland vond en dat hij Gozubuyuk arrogant vond. Dan vind ik eigenlijk de uitspraken van Schmidt nog erger (ervan uit gaande dat Nijhuis dit niet heeft gezegd), want daarmee trekt hij de integriteit in twijfel.

19 januari 2021 om 09:50

@lierse: Slutsky had wel gelijk, dat zei hij verder zonder expliciete inhoudelijke beschuldiging wat het gewoon een mening maakte. Dat hij daarvoor geschorst werd was verwonderlijk, Schmidt is gewoon schuldig met zo'n uitspraken

19 januari 2021 om 09:52

Mits Nijhuis dit niet heeft gezegd is dit inderdaad veel erger. Slutsky deelde tenminste nog zijn mening, niet even netjes misschien maar het is geen verzonnen stukje. Schmidt zuigt dit gewoon uit zijn duim (mocht het niet waar zijn). Desondanks lijkt het mij gewoon een stukje miscommunicatie in wellicht Nijhuis zijn bedroevende Duits.

19 januari 2021 om 09:56

Nu ja het was niet netjes en het hoort niet. Hij kreeg er 1 effectief voor en 1 voorwaardelijk. Persoonlijk vind ik zijn optreden recent bij Rubin Kazan als Mariah Carey wel een stuk erger, daar mag hij wel een schorsing van een speeldag of 70 voor krijgen (voor de geïnteresseerden typ maar eens in “Rubin Kazan Christmas”).

19 januari 2021 om 11:18

@lierse1997, haha verdorie, ben er nog ingetrapt ook. Had heel wat verwacht 😅

19 januari 2021 om 11:21

Haha ik bied alvast mijn excuses aan voor het verpesten van je ochtend 😉.

19 januari 2021 om 11:25

Ik kom er wel overheen 😬

19 januari 2021 om 10:49

@vitessea1: 1 wedstrijd schorsing (onvoorwaardelijk) en 1 wedstrijd voorwaardelijk. Dus het klopt niet (helemaal) wat je zegt. Daarbij komt ook dat de uitspraken van Slutskiy een heel stuk minder genuanceerd waren dan die van Schmidt nu (kijk maar eens na).

Los daarvan vinden ze het bij PSV prettig dat er een onderzoek komt, want dan wordt ook gekeken naar de uitspraak waar Schmidt zijn beschuldiging op baseert. Dat ziet men kennelijk met vertrouwen tegemoet dus ik ben benieuwd.

19 januari 2021 om 11:42

Het is misachien iets genuanceerder gezegd maar slutsky zei eigenlijk gewoon dat de scheidsrechter slecht is en arrogant terwijl schmidt de scheids beschuldigd van partijdigheid en dat is in mijn opzicht een stukje erger

19 januari 2021 om 11:44

Wat Schmidt doet is erger dan wat Slutsky deed. Iemand arrogant noemen is een mening over zijn persoonlijjkheid, die je niet op die manier moet melden. Maar Schmidt doe gewoon een beschuldiging van partijdigheid, wat zijn geloofwaardigheid als scheidsrechter schaadt. En dat doet hij ook nog eens op basis van een verhaal uit tweede hand.

Wat dat betreft is dat onderzoek een erg goede zaak in ieder geval. Mocht Nijhuis het gezegd hebben, moet je hem een paar weekenden thuis laten (wat ik persoonlijk niet eens erg zou vinden). Maar mocht het niet waar zijn, moet je Schmidt gewoon een paar wedstrijden schorsen en zijn excuses laten aanbieden. Scheidsrechter zijn is al een hondenbaan, dus laten we ze wel in bescherming houden tegen onterechte beschuldigingen.

19 januari 2021 om 14:45

Schmidt beweert helemaal niet dat Nijhuis partijdig fluit. Hij zegt alleen dat Nijhuis gezegd heeft dat hij dat heeft gedaan. Dat is een wezenlijk verschil. Hij beticht hem niet van partijdigheid maar van een soort pesterij. Niet goed natuurlijk maar niet zo ernstig als partijdigheid.

Dit is het minste wat de Knvb kan doen, dergelijke uitspraken van een trainer kunnen echt niet en zeker niet als Schmidt van een derde moet horen wat Nijhuis eventueel gezegd kan hebben.

19 januari 2021 om 12:47

Das een kant van het verhaal bekijken.... Ook als scheidsrechter ben je niet heilig en moet je sommige opmerkingen en uitspraken gewoon niet maken.... Of dit direct tegen Schmidt of een ander was, maakt dan niet uit.

Ik hoop dat de Knvb dan ook goed gaat uitzoeken of Nijhuis dat heeft gezegd. Beste man is wel vaker betrokken bij dat soort rare uitspraken naar trainers en spelers toe, en ja dan heb je kans dat niet iedereen dat als een grapje ziet.

19 januari 2021 om 09:43

Het zou een grapje kunnen zijn als hij het maar een x zou zeggen, echter herhaald hij het bij de persco nog een x vrolijk! Wat een kwal eerste klas zeg. Ik ben helemaal voor het plan van VI om deze kwal 2 wedstrijden te schorsen en dan lekker Bas aan te stellen bij zijn eerstvolgende wedstrijd als hij weer op de bank zit.

19 januari 2021 om 09:48

Het is voor VI beter om hun naam te veranderen in Nijhuis Inside

19 januari 2021 om 09:56

Kwal nog wel, je weet nog helemaal niet wat er letterlijk is gezegd, maar je hebt je oordeel al klaar. Er wordt nog steeds heel makkelijk er maar vanuit gegaan dat Schmidt het uit zijn duim heeft gezogen, mocht dat zo zijn, dan is een schorsing op zijn plaats, maar zolang dat niet duidelijk is, zijn we hier bij Voetbalzone weer lekker makkelijk in oordelen. Doet me denken aan die zaak van Promes, ook daar hadden de meeste mensen hem al veroordeeld, het zegt genoeg hoe we hier met zijn allen denken.

19 januari 2021 om 10:03

Alles wat tegenwoordig gezegd word door scheidsrechters word opgenomen, door de Knvb zelf, maar ook door de camera's van Espn. Mocht hij echt iets in dergelijke strekking gezegd hebben, dan zou er echt al wel een of andere tape "uitgelekt" zijn.

19 januari 2021 om 10:12

Hahaha idd Romarky. Schmidt wordt door een kleine harde kern die altijd bij alles over Schmidt reageren bij voorbaat al op het schavot gehezen. Alsof Zijnen Koninklijke Hoogheid Sebastiaan Nijhuis zo'n onomstreden jongen is qua uitspraken jegens diverse spelers en coaches. Koeman, Onana, Viergever oa kunnen daar over mee praten. Gek dat dezelfde kliek bij Promes zegt dat ie onschuldig is tot dat schuld bewezen wordt. Meer dan hypocriet.

19 januari 2021 om 10:23

Kom op zeg. Een Duitse coach (taal) die vanuit 2e hand iets hoort gaat die in de pers gooien en een oordeel over vellen en acties aan verbinden dat hij nooit meer met Nijhuis wilt praten. Dat doe je niet. Ook niet als je gelijk hebt. Dan leg je dat neer bij de Knvb en ga je in gesprek. Al ben ik het zeker eens dat je de trainer niet mag beschuldigen zonder bewijs van schuld maar hoe hij dit oplost is al niet heel netjes of wel?

19 januari 2021 om 10:25

Och PSV supportertje die het niet kan hebben dat PSV in een slecht daglicht komt te staan door hun trainer. Het is logisch dat het over Nijhuis gaat, want dit was 1 van de belangrijkste gebeurtenissen van het weekend. Het gebeurd niet elke week dat een trainer zulke trieste uitspraken doet over de arbitrage. Schmidt is een klein kind die het niet kan hebben dat de arbitrage niet altijd voor PSV fluit.

19 januari 2021 om 11:18

@andres en Schmidt kan beter Calimero Inside gaan heten. die loopt al heel het jaar te janken tegen alles en iedereen. heel de grote boze buitenwereld is zogenaamd tegen Roger Schmidt

19 januari 2021 om 14:17

@japie_krekel, Heb je een week vrij genomen van je werk ofzo, om bij elk artikel over Schmidt ongeveer 20 reacties te geven. Bekijk het eens gewoon objectief. Het is toch goed dat ze een onderzoek gaan doen? Als daaruit blijkt dat Schmidt het verzonnen heeft (iets wat toch wel vreemd is, welk voordeel zou hij er bij hebben om dit te verzinnen) dan moet hij inderdaad geschorst worden. Voor zover ik weet werk jij niet bij Espn, PSV of Sparta, dus je was er waarschijnlijk niet bij. Net zoals een ieder ander hier. Ik denk dat het goed is dat er een onderzoek naar komt, breng maar eens naar buiten wat er nou echt gezegd is. Dan kunnen we beoordelen, of Schmidt echt zo'n Calimero is of dat jij iemand bent die elk moment probeert aan te pakken om Schmidt te bashen.
Je kan van alles over Schmidt zeggen, maar hij doet er alles aan om zijn spelers te beschermen tegen blessures. Daar kun je het mee eens zijn of niet, maar hij ziet als zijn plicht als werkgever om geen onverantwoorde risico's te nemen. De beslissing van Nijhuis om de wedstrijd door te laten gaan een verkeerde is geweest. In ieder geval de blessure kwam door de omstandigheden van het veld. Volgens mij mag je dat de scheids aanrekenen. Er staat een document op het internet van de knvb waarin het word afgeraden om op een besneeuwd kunstgrasveld te voetballen ivm blessures.

terecht!

wat een hetze van schmidt tegen Nijhuis.. als je het er niet mee eens bent moet je je beklag en bewijs last bij de Knvb neer leggen en niet wat loze aantijgingen in de pers..

Begrijp het onderzoek naar Schmidt en is terecht. Verwacht nu ook een onderzoek naar Nijhuis. Zou Nijhuis ook sieren te stoppen met z'n popiejope optredens in diverse tv-programma's.

19 januari 2021 om 09:42

Waarom mag hij dat niet doen? Omdat het jou niet aanstaat? Prima scheidsrechter die voor mannelijk voetbal gaat. En daarbij maakt hij ook missers, maar scheidsrechters die voor elk wissewasje fluiten maken ook fouten. Misschien dat we Europees dat ook eens mee kunnen als het een fysiek duel word.

19 januari 2021 om 09:50

@messi prima dat hij mannelijk fluit maar ben je het er niet mee eens dat hij vaak dingen roept die niet een scheids hoeft te zeggen? Tegen Onana werd tijdje geleden een overtreding gemaakt waaruit een doelpunt kwam en toen Onanan verhaal ging horen zei Nijhuis: ''ja moet je maar niet zo ver van je doel staan''. Tegen Tannane zei hij: je moet niet zo veel dribbelen. Tegen Viergever zegt ie: Scoor er maar eerst 2 en dan praten we verder.

Dit soort opmerkingen zijn toch ook vaag om als scheids. Als iemand zich bemoeid met het werk van de scheids krijg je geel of rood en wordt er een onderzoek naar je geopend maar een scheids mag dit soort vage dingen wel roepen? Meten met 2 maten lijkt mij.

19 januari 2021 om 09:52

Volledig terecht. Dus van de scheidsrechter verwachten we absoluut respect naar de spelers toe, maar de spelers en staf mogen maar alles roepen over de arbitrage? Constant lopen klagen, mopperen, woede-uitbarstingen, achteraf kritiek hebben,... Ja dan vind ik het niet eens zo vreemd dat Nijhuis zelf ook wel eens cynisch reageert.

19 januari 2021 om 09:56

Nijhuis is geen goede scheidsrechter. Mannelijk voetbal is goed, met je eens, maar je moet duidelijke grenzen trekken zoals Kuipers in de topper deed. Bij Nijhuis is er geen touw aan vast te knopen, dat zorgt voor irritatie en onbegrip. Nijhuis is vreselijk eigenwijs en het zou fijn zijn als hij zn manier van fluiten iets aan zou passen om er meer lijn in te brengen.

19 januari 2021 om 10:54

Helemaal eens met Lierse. Die spelers roepen van alles naar hem, is hij een keer cynisch terug dan is het huilen. En iedereen kijkt graag naar de PL, waar de scheids niet voor alles fluit, en niet in het theater trapt van de spelers, maar als er hier wat mannelijker wordt gevoetbald zijn er PSV supporters boos omdat hun team niet mee kan met het mannelijk voetbal.

19 januari 2021 om 11:41

@barcalover, dit soort scheidsrechters die verbaal ook wat terug zegt vind ik juist heerlijk, maar ook weer niet. Soms zeg je tijdens wedstrijd uit emotie 'ben je blind ofzo' tegen de scheids of iets wat nog net onder de beugel kan. Hij kijk je aan en zegt: niet zeuren gewoon voetballen en loop vervolgens weg. Heerlijk, maar het haalt soms bloed onder mijn nagels vandaan. Een willekeurige scheids die de regels nauwkeurig past die strooit meteen gele prent in je face. Dit zijn meestal koppige of jonge scheidsrechters die net scheidsrechter diploma hebben gehaald. Ook niks mis mee, maar je moet oppassen wat je zegt. Je weet meteen wat voor type scheids het is als je meteen geel krijgt. Twee keer in een seizoen hebben we een type Bas Nijhuis die we respecteren en ook onze favoriet is maar soms ook weer niet.

19 januari 2021 om 14:20

Barcalover bij de wedstrijd waar jij het over had vergat Nijhuis ajax 3 penalties te geven (wat Nijhuis zelf ook ruiterlijk toegaf) en werd Nijhuis door de complete pers gefileerd. Nu heeft Nijhuis gewoon z'n wedstrijd gefloten zonder duidelijke fouten en dan zo'n kinderachtige reactie.Stel dat Nijhuis psv eens 3 pingels door de neus boort, ik denk dat Schmidt dan een halve hartverzakking zou krijgen als ik zie hoe hij nu al reageert als er geen reden voor is. Helaas ik mis het gentleman psv van mijnheer Frits, trainers als hiddink en bobson en Harry van Raaij.

19 januari 2021 om 09:44

En waarom zou hij moeten stoppen. Hij doet alles binnen de grenzen van wat mag. Deze schmidt gaat er duidelijk overheen.

19 januari 2021 om 09:46

Dat zou voor Nijhuis ook heel verstandig zijn om niet meer het mannetje uit te hangen op tv en het bij fluiten te houden. Een scheidsrechter moet neutraal kunnen zijn en niet met grote verhalen te komen over hoe hij spelers en trainers met cynische opmerkingen de les probeert te lezen. Ik geloof Schmidt hierin wel dat Nijhuis weer iets raars heeft geroepen. Verwacht ook niet dat PSV akkoord zal gaan met een schikkingsvoorstel. Rik Elfrink gaf al aan dat Toon Gerbrands Schmidt hierin zal verdedigen.

19 januari 2021 om 10:14

@andres13.
Dat is nu precies het verschil. We weten zeker dat Schmidt dit heeft gezegd , we weten niet wat Nijhuis heeft gezegd. Vele veronderstellen dat Nijhuis iets in die trant heeft gezegd , maar niemand weet dit zeker dat is het probleem. Als Schmidt ook maar een beetje verstand had dan wist hij ook dat wat hij zei schadelijk is voor Nijhuis en dat je dan wel eens 2 keer moet nadenken om dit bekend te maken.

19 januari 2021 om 09:46

Heb jij helemaal gelijjk in nijhuis is een vriendje van derksen. En wil goed overkomen als hij
weer mag aanschuiven bij derksen

19 januari 2021 om 12:29

Wat heeft Nijhuis bij tv programma's in vredesnaam te maken met deze publieke beschuldigingen van een coach die via via iets heeft gehoord? Die vervolgens publiekelijk gaat zeggen dat een scheidsrechter partijdig is. Echt onzin om dat erbij te betrekken.

"onderzoek" trainer van club ondermijnt de leiding en twijfelt aan de integriteit van een bondsofficial. Enige juiste conclusie is Roger 2 wedstrijden waarvan 1 voorwaardelijk te schorsen. En de eerst volgende wedstrijd dat hij er weer is Nijhuis naar die wedstrijd te sturen.

Ookal vind ik Bas een mediageile vent die zich heel graag wilt profileren, moeten we wel gewoon normaal blijven doen en niet denken dat een trainer van welke club ook zo openlijk dit soort dingen kan zeggen. Het is ook gewoon schandalig dat PSV zelf hem niet even tot te orde roept en een statement laat maken dat "hij het niet zo bedoelde" en "het in de emotie van de wedstrijd" gebeurde ofzo.

Afrekenen met dit wangedrag.

19 januari 2021 om 12:53

Dan mogen we toch eerst wel duidelijk krijgen of Bas iets raars heeft gezegd.... Ook een scheidsrechter moet zich professioneel en correct gedragen. Wanneer hij inderdaad iets heeft gezegd wat niet kan, snap ik Schmidt zijn reactie best. Of dit dan de handige manier is, is weer een tweede. Maar we veroordelen Schmidt nu wel heel makkelijk en snel.

Schmidt moet je aan pakken. Nijhuis floot al jaren op zijn eigen manier. Dat is de heer Schmidt niet gewend. En daarnaast zat ik gisteren beelden te kijken dat die zelfde Schmidt tekeer ging tussen Leverkusen - Dortmund om scheidsrechter Felix Zwayer. Dit wss fus nirt de éérste keer dat zo tekeer ging.

Niet meer dan logisch, wordt trouwens niet alles opgenomen wat Nijhuis roept? Uiteindelijk heeft Schmidt zelf helemaal niets gehoord maar het enkel van horen zeggen. Dat je op basis daarvan dan roept dat een scheids bewust tegen jouw club fluit ( bewuste competitievervalsing ) is nogal een beschuldiging waarvan je het niet eens zeker weet, je hebt geen idee van de context (als het al waar is) en toch schreeuw je het maar de wereld in. Het afsluitende sausje dat de blessure ook nog eens zijn fout was is wel echt zielig.

19 januari 2021 om 09:45

Jawel. Alles wordt opgenomen. Dus kan de knvb alles terugluisteren. Hoop dat de knvb even laat zien wie de baas is. Ben trouwens ook wel benieuwd wat het altijd nette psv leiding van deze actie vindt. Ze profileren zich altijd als nette club, durf dan ook afstand te nemen van deze uitspraken.

19 januari 2021 om 09:50

Maar het was na de wedstrijd volgens Schmidt, geen idee of alles dan ook nog opgenomen wordt.

19 januari 2021 om 09:51

Ja, precies. Dat gaf Nijhuis zelf ook nog aan dat hij heeft terug geluisterd om te vinden wat hij dan moet hebben gezegd. Dus dan kan de aanklager dat ook eventueel.

19 januari 2021 om 10:00

Ik denk dat PSV heel verstandig het onderzoek van de KNVB afhangt. Straks blijkt Schmidt gelijk te hebben, als PSV nu al met een statement was gekomen zouden ze hun trainer hebben afgebrand openbaar terwijl dat naderhand onterecht bleek te zijn. Dat is wat geen enkele club hoort te doen. Je neemt pas consequenties als duidelijk is wat er gebeurt, daarvoor niet.

19 januari 2021 om 10:06

Lierse, opnames lopen door totdat de microfoons ed in de kleedkamer worden afgedaan/ uitgeschakeld, puur omdat in de catacomben nog wel eens opstootjes ed voorkomen. Daarnaast staat Espn ook altijd met 1 of meerdere camera's klaar/draaiend ivm interviews ed. Dus mocht hij iets gezegd hebben wat niet door de beugel kan, dan was dat al wel uitgelekt.

Heel terecht. Zelfs als het allemaal klopt wat gezegd is is een onderzoek het minste wat je kan verwachten. Hoop te zeerste dat het een vorm van miscommunicatie was want al blijkt dat hij dit verzonnen heeft dan loopt zijn trainerscarriere toch wel een aardig deukje op denk ik.

"De Duitse coach zei na afloop van het uitduel met Sparta Rotterdam (3-5) dat de toparbiter bewust tegen de Eindhovense club floot" <<< dit klopt dus niet. Schmidt zei niet dat Nijhuis bewust tegen hen floot. Schmidt zei dat Nijhuis dat zélf zei. Dat is nogal een groot verschil.

19 januari 2021 om 09:45

Joh jij lult een Eindhovense banaan nog recht. Je kunt toch wel één keer je psv bril afzetten? Wat Schmidt zei en hoe hij zich al langer gedraagt gaat toch gewoon te ver?

19 januari 2021 om 09:52

Schmidt gaf alleen maar aan wat hij had gehoord en dat hij dit onprofessioneel vond. Is toch niks verkeerd aan. Verder weet ik niet wat je bedoeld met zijn gedragen van de laatste tijd. Schmidt komt bij mij altijd wel sympathiek over. Kom eens met voorbeelden.

19 januari 2021 om 10:07

Heh? Dus als je aangeeft wat er feitelijk gezegd is dan lul je iets recht? Er zit toch een groot verschil tussen iemand betichten van partijdigheid of iemand betichten van het zéggen dat ie partijdig is?

19 januari 2021 om 11:09

Dit is geen kwestie van rechtlullen: je kunt toch zelf terug zien wat Schmidt gezegd heeft? Wat Skede citeert is letterlijk door Schmidt gezegd!

En hoe hij zich al langer gedraagt?? Wat dan? Als Schmidt iets zegt dan springt de hele pers er meteen bovenop. Als je zelf je bril eens af zet en rustig analyseert wat de beste man zegt en welke argumenten hij daar voor heeft dan snijdt het behoorlijk hout hoor!

Nijhuis is een irritante kwal (ik mag dat woord gebruiken want Schmidt wordt hier in diverse posts uitgemaakt voor kwal...) die heel vaak tegen PSV fluit. Heel veel dingen als mannelijk voetbal ziet maar als Teze zijn tegenstander schampt dan wordt er direct een strafschop gegeven door hem! Belachelijk. Gakpo krijgt een rotschop en kan niet meer meedoen in de wedstrijd, ligt er inmiddels langer uit trouwens, en daar doet hij niks aan. Ik vind het echt te zot voor woorden.

Zodra de gezondheid of het welbevinden van zijn spelers in het gedrang komt dan zul je Schmidt horen, kijk het maar na. En ik geef hem groot gelijk.

19 januari 2021 om 11:13

Andres, jij bent niet serieus te nemen in dit topic als je echt denkt dat "er niks verkeerd aan is". Het zo benoemen door Schmidt geeft aan dat hij het er mee eens is. Waarom zou hij het anders benoemen en waarom zou hij dan nooit meer met hem willen praten? (Als een klein kind). Nee, als dit een Feyenoord trainer was had ik hen niet verdedigd

19 januari 2021 om 11:16

Schmidt gaf alleen maar aan wat hij had gehoord en dat hij dit onprofessioneel vond? Haha, de beste man gedraagt zich als een kleuter, is zijn emoties niet de baas, beschuldigt een scheidsrechter van competitievervalsing en zegt dat Gakpo door hem geblesseerd is geraakt. Met zijn gedragingen van de laatste tijd wordt waarschijnlijk bedoeld dat Schmidt altijd wat te zeiken heeft. En altijd over een ander, zoals de scheids. Hij gedraagt zich als een verongelijkt kind

19 januari 2021 om 09:50

Schmidt kan niet weten wat Nijhuis zelf zei.

19 januari 2021 om 09:50

Haha jij draait de woorden van zowel nijhuis als schmidt om! Dit maakt het nog mooier. Ben trouwens ook wel benieuwd wat het altijd nette psv leiding van deze actie vindt. Ze profileren zich altijd als nette club, durf dan ook afstand te nemen van deze uitspraken.

19 januari 2021 om 10:08

Wat draai ik om dan? Zo heeft Schmidt het toch gewoon gezegd? Hij zegt letterlijk dat Nijhuis het zelf zei, niet dat hij het zelf heeft geconstateerd.

19 januari 2021 om 13:08

Je hebt helemaal gelijk, in het ene geval gedraag je je dan als een klein kind en in het andere geval is er een leugenaar in het spel en dat is of Nijhuis of Schmidt. De tijd zal het ons leren.

Ja dat is een logisch gevolg van de uitspraken lijkt me. Ik hoop dat we nu wel krijgen te weten hoe het écht zat, want ik kan me ook weer niet voorstellen dan Schmidt alles uit zijn duim heeft gezogen.

Hoewel Schmidt dit niet moet zeggen in de media, moet er ook een grondig onderzoek komen naar de uitspraak die Nijhuis dan wel of niet heeft gemaakt. Er wordt nu al gezegd dat Nijhuis niets heeft gezegd of in ieder geval dat het niet logisch lijkt. Uit het verleden van Nijhuis kunnen we opmaken dat hij wel vaker bizarre (soms enkel om een reactie uit te lokken) reacties heeft gehad zoals: Na Feyenoord - PSV aangeven dat Viergever pas iets over de gegeven penelty mocht zeggen als PSV er eerst zelf twee maakte, na Feyenoord - Psv: grappen maakte over de eigen goal van Zoet en dat hij als Zoet verkleed zou gaan met carnaval of na Everton - Lyon dat hij tegen Koeman had gezegd: al had ik er 15 minuten bijgetrokken dan had je nog niet gescoord. Allemaal opmerkingen die een scheidsrechter ook niet moet zeggen. Wellicht dat er toch een bepaalde opmerking is geweest vanuit de richting van Nijhuis die door Schmidt al dan niet verkeerd is geïnterpreteerd. Het verleden van Nijhuis (zie eerdere opmerkingen) spreekt hem dus ook deels tegen.

19 januari 2021 om 09:53

Nijhuis is een keer bij mij op werk geweest voor een lezing waarin hij allemaal anekdotes vertelde over zijn ervaringen als scheids. Daarin gaf hij ook voorbeelden zoals jij die schetste waarin hij graag een plaagstootje aan spelers of trainers uitdeelde. Dus het zou mij sowieso niet verbazen als Nijhuis inderdaad zoiets gezegd heeft.

19 januari 2021 om 11:00

Maar er is ook gewoon 0 respect in het voetbal voor de scheidsrechter. Ik denk dat als je een lijstje maakt van wat spelers/trainers zeggen tegen een scheidsrechter dat het een stuk schokkender is. Wat Nijhuis zegt is ook allemaal niet slim en als hij te ver gaat mag hij ook aangepakt worden. Maar als speler/trainer mag je soms toch ook wel wat incasseren als er een keer wat terug word gezegd. Toen laatst Tannane rood kreeg voor de scheidsrechter uitmaken voor clown en mafkees waren er veel reacties dat rood overdreven was. In het heetst van de strijd moet een scheidsrechter maar accepteren dat een speler tekeer gaat tegen hem werd er gezegd. Als ik daaraan denk dan mogen we toch ook best accepteren dat een scheidsrechter iets terug zegt.

19 januari 2021 om 11:23

Ook hier weer...hand in eigen boezem.. Spelers roepen vanalles tegen de scheids en hij mag dan niks terug zeggen? Zodra die spelers hun mond houden heeft hij geen kans om.cynisch te reageren.

En wat nou als Nijhuis het idd heeft gezegd? Zie nu al dagen mensen Schmidt aanvallen maar wat nou als hij gelijk heeft? Hoe gaat dat bewezen worden? Wordt Nijhuis ook geschorst? Die heeft wel vaker van die gekke uitspraken die een scheids niet hoort te zeggen.

19 januari 2021 om 09:49

Dan moet hij wel geschorst worden ja. Maar zover ik het weet is er niks bekend over de ‘bron’ van Schmidt. En ja als er geen neutrale getuigen zijn, bewijs het dan maar eens.

19 januari 2021 om 09:50

Nee dan moet het maar geïnterpreteerd worden als een grapje en moet Schmidt daar tegen kunnen. Een scheids moet zich lekker bezig houden met de wedstrijd en niet met dit soort vage uitspraken (mocht hij dit gezegd hebben). Als Schmidt gelijk zou hebben moet de Knvb juist optreden tegen Nijhuis, dit is namelijk gewoon provoceren.

19 januari 2021 om 09:54

Van horen zeggen is natuurlijk net helemaal niets. Schmidt is gewend dat iedereen precies doet wat hij wil en dan ben je bij Nijhuis, die overigens een uitstekende wedstrijd floot, aan het verkeerde adres.
Schmidt is een eigenwijze drol die in Duitsland ook al eens geweigerd heeft het veld te verlaten toen hij als trainer naar de tribune gestuurd werd dat spreekt eker niet in het voordeel van Schmidt.

19 januari 2021 om 09:57

@sir ik weet ook gewoon zeker dat Nijhuis zo iets heeft lopen roepen, of het een grap is of niet. Het verleden toont namelijk aan dat hij wel vaker van dit soort irritante dingen roept. Snap niet dat de Knvb daar niet eerder wat aan doet.

19 januari 2021 om 09:59

@tornado72 1. Nijhuis floot helemaal geen prima wedstrijd. 2. Als we het over het verleden hebben, spreken de uitspraken van Nijhuis aan het adres van de Jong, Viergever, Onana, Koeman, Tannane ook niet bepaald in zijn voordeel. Het is gewoon een scheids die teveel met zichzelf bezig is. ''hij laat de wedstrijd de wedstrijd'' is altijd wat je hoort na een wedstrijd van Nijhuis, maar op zo'n glad veld is het o.a. de taak van de scheids om de spelers te beschermen. Het is gewoon een kwalbak.

19 januari 2021 om 10:08

Nijhuis maakt fouten net als andere scheidsrechters. Het verschil is dat Nijhuis af en toe niet fluit als het een overtreding is waar andere affluiten als het geen overtreding is. Beide is net zo fout alleen als een scheidsrechter fluit als er niets aan de hand is is iedereen dat na afloop vaak weer vergeten. Nijhuis is een enorme ijdeltuit maar van mij zou hij elke eredivisie wedstrijd mogen fluiten. Liever een keer te weinig fluiten dan een keer te veel...

19 januari 2021 om 10:51

"een scheids moet zich lekker bezig houden met de wedstrijd en niet met dit soort vage uitspraken (mocht hij dit gezegd hebben)." Een trainer moet zich lekker bezighouden met zijn eigen elftal en niet met dit soort vage uitspraken komen waar hij niet bij was.

Ik geloof dat Nijhuis de waarheid sprak. Heel simpel omdat het tegendeel heel makkelijk te bewijzen is. Op en rondom het veld zijn overal microfoons, dus hij zou een enorm risico nemen het te ontkennen. Andersom echter kan tegen Schmidt nooit bewezen worden dat Nijhuis het níét heeft gezegd. Dat maakt het ook zo’n nare actie en zou een sanctie op zijn plaats zijn. Voortaan als je met dit soort beschuldigingen komt moet je eerst zelf maar met bewijs komen. Dit lijkt gewoon op karaktermoord.

Schmidt is een naar ventje die schijnbaar gewend is dat iedereen naar zijn pijpen danst. De afgelopen wedstrijd was er weinig aan te merken op het fluiten van Nijhuis. Er is over het algemeen veel meer aan te merken op het wisselbeleid van Schmidt, daar hoor je Nijhuis toch ook niet over?

Meer dan terecht en hoop dat hij ook flink wordt geschorst. Er zijn coaches voor veel minder geschorst. Meneertje Schmidt lijkt te denken alsof hij van alles kan permitteren hier en hij boven de wet staat. Heel naar mannetje die even flink op z'n plaats moet worden gezet.

19 januari 2021 om 11:26

4ever4ajax. Waarom zo een domme reactie. Je weet nog helemaal het hele verhaal niet. Dus waarom moet hij bij voorbaat al geschorst worden. Wacht gewoon eens rustig af en geef dan je mening gebaseerd op feiten in Plaats van dit zielige geroep en gehuil.

19 januari 2021 om 11:30

Zo'n "domme reactie" is het niet. Het feit dat je mijn reactie dom noemt zegt genoeg over jou. Je ziet toch hoe Schmidt reageert? Ook al zou hij gelijk hebben, mag je nooit zo reageren in de media en dat weet Schmidt zelf ook. Misschien niet blind iets volgen maar gewoon zelf nadenken is een nuttig advies voor je lijkt me.

19 januari 2021 om 12:19

Ah dus op basis van een groen balkje kan je bepalen of het een goede of geen goede reactie is. Wow je plakt er gewoon nog een domme opmerking achteraan. Heel knap. Als hij gelijk heeft waarom moet die dan volgens jou geschorst worden? Je hebt je oordeel Al klaar terwijl je niet eens weet wat er gebeurd is. En wat volg ik Precies blind? Een advies voor jou is om juist eerst goed ja te denken voordat je onzinnige dingen neerzet waarvan je geen weet hebt.

19 januari 2021 om 13:02

@khal Drogo: Stel je voor dat Schmidt gelijk heeft (die kans is klein want alle communicatie van de scheids is opgenomen en die heeft de aanklager ook), dan moet hij dat intern bij de Knvb met bewijslast en al aangeven en niet zo schaamteloos roepen in de media. En je bent heel druk mij van dom te betichten terwijl je eigen stukjes broddelwerk zijn.

19 januari 2021 om 15:20

Waarom zou die dat niet in de media mogen roepen als het waar is? Wel grappig dat je niks roept over je groene balkje. Maar ach we kennen inmiddels wel hoe je reageert met je mooie groene balkje. Jij bewijst dat ene groen balkje dus helemaal niks zegt. Bedankt hiervoor

Wel grappig dat iedereen hier al weet dat hij geschorst moet worden terwijl het helemaal niet bekend is wat Nijhuis gezegd heeft. Gezien de manier waarop hij floot is het helemaal niet zo gek als hij gezegd zou hebben wat Schmidt zegt.

Sorry, maar wat Schmidt zei was daadwerkelijk minder erg als dat de media nu voordoet. Maarja, als Ajax, Feyenoord, Vitesse en AZ fan komt dit natuurlijk goed uit als Schmidt een schorsing krijgt. 😘

19 januari 2021 om 11:21

Zeker Damon. Iedereens handen jeuken om Schmidt een oor aan te naaien. Eindelijk hebben we nu de kans. Genieten straks, als hij op de tribune plaats moet nemen. Missie voltooid dan

19 januari 2021 om 11:29

Ik heb liever dat hij met zijn rare wissels gewoon langs de kant staat

Misschien Bas Nijhuis eens onderzoeken, hij heeft wel vaker dingen geroepen, bijv. richting een speler dat die tegen hem zou fluiten of dreigen met een gele kaart. Die man is meer geschikt als acteur dan scheids, jammer want het was een goede, het draait alleen teveel om Bassie. Toch vind ik wel dat Schmidt erboven moest staan en dit niet had moeten zeggen, je wint er namelijk niets mee, ja dit onderzoek!

Nijhuis doet er alles aan om in de spotlights te staan met z'n kijk mij eens nergens voor fluiten. Ik kan mij zeer goed voorstellen dat Nijhuis iets op een in zijn ogen grappige manier heeft gezegd tegen Schmidt over het tegen PSV fluiten. Dit zal waarschijnlijk door Schmidt verkeerd geïnterpreteerd zijn of door Nijhuis verkeerd vertaald zijn in het Engels. Laten we hopen dat Nijhuis eerlijk is over wat hij daadwerkelijk gezegd heeft, het fijnste zou zijn als er ergens geluidsopnames van op zouden duiken.

Vind het toch flauw dat de Knvb dit doet. De hetze tegen Scmidt begint enge trekjes te krijgen. Derksen is er al vanaf het begin van het seizoen mee bezig. Ieder week weer, maandag en vrijdag hele lelijke dingen over Schmidt zeggen. Ik zou andere vergelijkingen kunnen maken maar doet denken aan Malonev en van Gaal. Als je het maar vaak genoeg zegt is het zo.

Die irritatie aan Nijhuis kan ik voorstellen. De getapte man uit VI inside is de sccheidsrechter die erom bekend staat veel door te laten gaan. Op zo een veld kan dat irriteren. Om dan tot slote een penalty te geven voor een struikelpartij van Sparta. Een enge actie van Nijhuis.

19 januari 2021 om 10:33

Struikelpartij van Sparta is natuurlijk 100% niet waar.
Hij wordt niet hard geraakt, maar de verdediger van PSV tikt de speler van Sparta aan.
Wordt zeker niet altijd een penalty voor gegeven, maar een struikelpartij is het niet.

19 januari 2021 om 10:56

Kwam mij over als een ongelukkige struikelparti maar ga er nog eens naar op zoek. BIj VI waren ze ook eensgezind.

19 januari 2021 om 11:11

@teesboer en nog opeen ongelofelijk domme plek ook. die aanvaller van Sparta kon helemaal niets in die positie maar toch haalt die PSV verdediger hem neer

19 januari 2021 om 11:10

@willempiedebok maar dat komt omdat Schmidt zelf ook constant nare dingen loopt te roepen over scheidsrechters, de Knvb en laatst zelfs over zijn spelers na een wedstrijd. de man heeft totaal geen zelfreflectie en steekt nooit de hand een keer in eigen boezem. als PSV puntverlies lijdt is het de schuld van de grote boze buitenwereld die tegen hem is en ligt het letterlijk nooit aan zichzelf

Dit wordt een welles-nietes spelletje. Ik zie geen enkele context, geen tone-of-voice. Stel dat Nijhuis zoiets geroepen heeft als cynische opmerking omdat hij veel gezeik heeft. Mag het dan wel? Interpreteert Schmidt het dan niet goed? En mag je van een buitenlandse coach verwachten dat ie dat cynisme uberhaupt kan herkennen? Ik heb hier altijd iets bij als: spreek het even uit als volwassenen en ga lekker verder met waar je mee bezig was.

" Het onderzoek moet uitwijzen wie wat gezegd heeft tijdens Sparta - PSV en tegen wie. "
Dat zinnetje is voor mij het belangrijkste.
Een van de twee liegt.
Wie van beide het ook is, een wedstrijdje of 3 schorsing zou dan prima zijn.
Het is nog altijd mogelijk dat een grapje of cynische opmerking verkeerd is opgevat, in dat geval moeten ze om tafel om e.e.a. uit te praten.

19 januari 2021 om 12:55

Precies dit! Een van beiden is bewust verkeerd bezig of alles berust op een misverstand of miscommunicatie. Iig uitzoeken zover dat kan en daar je acties op nemen.

Raar, na de wedstrijd gaf Schmidt aan dat het was omdat Nijhuis veel te soepeltjes floot voor in een 'sneeuwwedstrijd. Een scheidsrechter moet inzien dat hij de teugels dan net wat strakker moet houden ivm verhoogd risico op blessures ivm de gladheid icm kunstgras. Dat was het commentaar van Schmidt na de wedstrijd en dáár was zijn kritiek op, dat het toppunt bereikte na de harde tackel op Gakpo met een blessure als gevolg. Als dat het onderwerp is, beschermt Schmidt zijn spelers. Is het onderwerp anders en beticht hij Nijhuis van partijdigheid en het kan bewezen worden, is het een heel andere zaak, met andere sancties..

19 januari 2021 om 11:13

@zwolsekip laten we vooral Nijhuis de schuld geven van de blessure van Gakpo. Schmidt stelt een speler die net terug komt van een blessure op op een superslecht veld, alsof dat handig is. bovendien maakte Gakpo zelf een overtreding op die Spartaan waarna hij geblesseerd raakt

Dat Nijhuis niet anti-PSV is, bewees hij een paar jaar geleden bij Ajax-PSV, toen hij toestond hoe achtereenvolgens El Ghazi en Fischer letterlijk van achteren door Guardado uit het veld werden geschopt zonder dat hij er zelfs maar voor floot. Wat Schmidt betreft: ach, als Duitser kun je in Nederland nooit iets goed doen, maar wat Nijhuis betreft heeft ie gewoon gelijk.

19 januari 2021 om 11:28

geen ene scheidsrechter is denk ik tegen een bepaalde club. de ene keer fluit een scheidsrechter goed en de andere keer niet en soms zit je als club een wedstrijd aan de verkeerde kant van de medaille. PSV heeft dit seizoen ook een aantal keer de scheids mee gehad en soms zit het een keer tegen en dan heb je hem niet mee maar aan het eind van de rit staat elke club waar die hoort te staan

Nijhuis is niet zo dom om dit soort uitspraken te doen tegen een coach. Ik denk dat een gevalletje "lost in translation" is, waarbij Schmidt vooral kwalijk kan worden genomen dat hij dit niet even 1 op 1 met Nijhuis heeft uitgesproken. Hoe dan ook had Schmidt ook moeten beseffen wat het effect van dit soort uitspraken is, nu kan de Knvb niet anders dan van hem een voorbeeld stellen. Het is ook niet zo dat Schmidt dit deed in the heat of the moment, het was bij de persconferentie en hij had toen al even kunnen afkoelen.

19 januari 2021 om 10:59

Het gaat ook om iets dat Nijhuis tegen iemand heeft gezegd en dat is ter oren gekomen van Schmidt. Het gaat dus niet om een uitspraak van Nijhuis rechtstreeks tegen Schmidt.

Wat mij nogal verbaasd is dat er veel gesproken wordt over een onderzoek naar Schmidt en of hij gestraft moet worden. Alsof de scheids bij voorbaat niets fouts kan doen. Het is een onderzoek naar wat er is gebeurd en beide kunnen hopelijk op het beklaagde bankje komen. De Knvb zou een dictatuur zijn als alleen Schmidt onderzocht zou worden.

Het zal geen geval zijn van een andere taal spreken, anders hadden wel meerdere coaches dit probleem ondervonden. Toen hij een aantal jaar terug niet wilde vertrekken na een rode kaart sprak de scheids immers dezelfde taal. Het zal een karakter iets zijn denk ik. Van Bommel had ook zo z'n buien. Het voorstel gisteren van Derksen vind ik wel een goeie. Gewoon Nijhuis de eerstvolgende wedstrijd van PSV weer laten fluiten.

Mooizo. Ik geloof Bas Nijhuis 100%. Die komt sympathiek en integer over, in tegenstelling tot die Schmidt. Hup Bas!

Moet de aanklager ook geen onderzoek instellen naar scheidsrechter Nijhuis. Wellicht zit er wel een kern van waarheid in Schmidt zijn uitspraken.

Er wordt steeds wel geroepen dat het onacceptabel is wat Schmidt gezegd heeft, maar wat nou als hij de waarheid spreekt? Dan mag hij het toch zeggen? En het lijkt mij dat de Knvb dat best na moet kunnen gaan, Nijhuis heeft immers voortdurend een headset op gehad.

19 januari 2021 om 12:07

Ik denk dat Schmidt het ook een beetje op zich zelf afroept, door zijn onsympathieke gedrag.en tevens is Nijhuis niet de eerste scheidsrechter die problemen ondervind met Schmidt.

19 januari 2021 om 12:25

Maar het punt is dat Schmidt dit nooit kan weten. Hij heeft iets van horen zeggen en als je dan iemand al gaat beschuldigen bent je niet netjes bezig. Had het gemeld bij de Knvb die vervolgens de opnames kunnen beluisteren. Hij heeft de mond vol over professionaliteit toch?

Misschien ook een klein onderzoekje naar Nijhuis. Want iedereen gaat er maar vanuit dat Schmidt het uit zijn duim zuigt, maar er bestaat natuurlijk ook een kans dat Nijhuis het wel heeft gezegd. Zou me eigenlijk ook niet verbazen van een ontzettend mediageile scheidsrechter als Nijhuis.

De beste scheidsrechters vallen niet op. Dat je na de wedstrijd eigenlijk niet meer weet wie er gefloten heeft. Dat is bij Nijhuis nooit het geval. Die zorgt er wel voor dat iedereen zich zal blijven herinneren dat hij de wedstrijd heeft gefloten, met zijn eigen regels.

19 januari 2021 om 12:26

Uit zijn duim zuigt of een grapje verkeerd begreep? Nijhuis zal hier inderdaad eens over na moeten denken. Neemt niet weg dat deze beschuldiging (via via) belachelijk is.

19 januari 2021 om 12:38

Nummer zoveel die er maar van even vanuit gaat dat Nijhuis het niet gezegd heeft. Jij zegt dat de beschuldiging belachelijk is, terwijl je niet eens weet of dat de beschuldiging terecht is of niet. Of heb jij de hele zaterdagavond gehoord wat Nijhuis heeft gezegd?

19 januari 2021 om 13:34

Waar lees je dat? Ik trek helemaal geen conclusies. Maar de beschuldiging door info die Schmidt van een ander kreeg, op deze manier publiekelijk de wereld ingooien? Dat vind ik een belachelijke manier van werken en zoiets moet worden aangepakt. Dat hij niet op een serieuze manier, letterlijk zei dat hij tegen PSV ging fluiten, dat lijkt me overigens ook wel vrij aannemlijk maar dat is een ander verhaal.

Ik vond Wiedemeijer eigenlijk al erg mild tijdens het interview met Espn. Van mij had hij best wat harder mogen reageren en aangeven dat het 'not done' is om op deze manier over scheidsrechters te praten en zulke beschuldigingen de wereld in te slingeren. Ik vind het nog het meest bizar dat Schmidt het niet eens zelf had gehoord, maar via iemand anders. Dit gedrag past niet bij een topclub. Ik hoop dan ook dat er wordt ingegrepen. Daarnaast is het hoop ik ook een goede les voor Nijhuis. Af en toe is het gewoon beter om niet alles af te doen met flauwe geintjes. Dat kan niet iedereen waarderen. Ik zeg niet dat het hier het geval was, maar heb wel een zwaar vermoeden dat het om een verkeerd begrepen grapje ging. Als je zijn boek leest dan weet je dat hij dit constant doet.

19 januari 2021 om 12:58

Maakt toch niet uit tegen wie dit gezegd is..... Stel Nijhuis zegt dit op serieuze wijze tegen Malen en die kaart dat dan aan bij Schmidt, dan mag hier toch iets van gezegd worden. Of dat via de media het handigst is, is weer een tweede. Nijhuis kan dus ook best fout zitten en mag dan ook aangepakt worden. Je hoeft ook niet alles te accepteren van een scheidsrechter, net als scheidsrechters niet alles van speler hoeven te accepteren.

19 januari 2021 om 14:56

De scheids is, tijdens de wedstrijd boven alle twijfel verheven. Het mag wat mij betreft nog vele malen duidelijker. In de geest van een wedstrijd fluiten bestaat niet. Overtredingen zijn overtredingen, schwalbes keihard afstraffen. De zeurende Tadic’jes en Lozano’tjes van deze voetbalwereld mogen wat vaker tegen muren oplopen..

Misschien is het een goed idee vanuit de knvb om Nijhuis de volgende wedstrijd van psv ook te laten fluiten Schmidt heeft al aangekondigd nooit meer met Nijhuis iets te maken te willen hebben, maar de knvb kan dan gelijk laten zien dat het aanstellen van een scheidsrechter niet door een trainer wordt bepaald.

Allemaal leuk en aardig.... Wanneer Schmidt dit verzonnen heeft verdient ie een schorsing, maar er mag ook zeker wel gekeken worden naar wat Nijhuis gezegd kan hebben. Het is nu wel erg Schmidt bashen in de media en VI gisteren, maar het kan dus ook best dat Nijhuis z’n boekje te buiten is gegaan. Dan mag daar ook wel een reprimande op staan natuurlijk.
Enfin, eerst maar weer afwachten wat er naar boven komt.

Misschien moeten ze eens stoppen met interviews afnemen 3 seconden na de wedstrijd. Uiteraard levert het de leukste, meest spontane televisie op, maar zorgt er vaak ook voor dat hoog opgelopen emoties tijdelijk de hersencellen van een speler/trainer uitschakelen.

On: zulke uitspraken zijn natuurlijk ontoelaatbaar, een ervaren trainer hoort daar gewoon boven te staan. Wie zijn billen brandt... moet op de tribune zitten.

vrij logisch toch? Die Schmidt praat volledig z'n mond voorbij en begint als een klein kind in een driftbui tijdens de pers conferentie tekeer te gaan op de scheids. Met uitspraken waarbij een Trainer in iedere competitie ter wereld voor meerdere wedstrijden zou worden geschorst.

Meer dan terecht. Ik kan niet geloven dat Nijhuis partijdig is. Schmidt heeft iets geroepen, daarmee had de kous af moeten zijn. Nee, in plaats daarvan bleef hij doorgaan. Ja, dan schrijf je nog net geen sollicitatiebrief naar de Knvb.

Goed zo! Niks mis mee om iets aan de kaak te stellen, maar dit riekt wat mij betreft naar ongefundeerd slijk gooien, dat mag uiteraard uitgezocht worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5655
2.PSV5029
3.AZ4619
4.Feyenoord4322
5.Vitesse4211
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. MalenAanvaller2214
E. ZahaviAanvaller156
R. SchmidtUnknown
J. PiroeAanvaller81
Y. VertessenAanvaller50
Y. MvogoKeeper220
M. RomeroAanvaller11
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

5 fans
Coach, 53 jaar
SeizoenClub
2020- PSV
2017-2019 Beijing Guoan
2014-2017 Bayer Leverkusen
2012-2014 Red Bull Salzburg
2011-2012 SC Paderborn 07
Laatste voetbalnieuws

Kieft: ‘Zahavi is veel meer eerste keus voor Schmidt dan Malen’

Donyell Malen en Eran Zahavi vullen elkaar bij PSV volgens Wim Kieft niet goed aan. De oud-spits vindt dat de twee vanwege hun doelpunten belangrijk zijn voor het team van trainer...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 26 februari
Roman Abramovich heeft Chelsea-manager Thomas Tuchel groen licht gegeven om Borussia Dortmund-spits Erling Haaland komende zomer te verleiden tot een overstap. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren