Uitvaller overschaduwt droomdebuut voor Brian Brobbey bij Ajax

Zaterdag, 31 oktober 2020 om

Ajax heeft zaterdagavond weten af te rekenen met Fortuna Sittard. De Amsterdammers wonnen in eigen stadion met 5-2 van de ploeg van trainer Kevin Hofland en vestigen zich daarmee steviger op kop in de Eredivisie. Een van de doelpunten werd verzorgd door Brian Brobbey, die na ruim een uur spelen als vervanger van Lassina Traoré zijn officiële debuut in de hoofdmacht van Ajax maakte. Een behoorlijke tegenvaller voor Ajax was daarentegen het uitvallen van Noussair Mazraoui met een enkelblessure.

Ten opzichte van het duel met Atalanta (2-2) in de Champions League voerde trainer Erik ten Hag twee wijzigingen door. Nicolás Tagliafico was helemaal niet van de partij en Dusan Tadic zat op de bank, waardoor Lisandro Martínez linksback speelde en Jurgen Ekkelenkamp een basisplaats had. Na slechts zeven minuten spelen stonden de bezoekers al op voorsprong in de Johan Cruijff ArenA. De opgestoomde linksback George Cox ontsnapte aan de aandacht van Noussair Mazraoui en kreeg de bal mee van Zian Flemming, waarna hij met een diagonaal schot Ajax-doelman André Onana kansloos liet. Na de openingstreffer trok Fortuna zich terug en de Amsterdammers hadden even de moeite om een gat in de defensie te vinden.

De eerste goede mogelijkheid was voor Ekkelenkamp, die de bal over maaide na deze voor de voeten te hebben gekregen vanuit een rebound van een schot van Davy Klaassen. Ekkelenkamp was na een halfuur spelen andermaal gevaarlijk, toen zijn inzet voorlangs ging. In de fase hiervoor hadden de ploegen via Sebastian Polter en Noussair Mazraoui over en weer nog een speldenprikje uitgedeeld. Met 32 minuten op de klok kreeg Ajax een buitenkans om op gelijke hoogte te komen. Ben Rienstra vloerde Lassina Traoré, waarna de bal op de stip ging. Klaassen raakte in eerste instantie de paal, maar scoorde wél in de rebound. Eigenlijk mag een speler niet opnieuw schieten nadat een gemiste strafschop via de paal terugkomt, maar in dit geval had Fortuna-doelman Yanick van Osch de bal getoucheerd.

Nadat Klaassen nog voorlangs had geschoten, bezorgde hij Ajax op slag van rust met zijn tweede treffer van de avond ook de voorsprong. Traoré kopte na een goede voorzet van Neres op de lat en de rebound viel voor de voeten van Klaassen, die van dichtbij geen fout maakte. Kort na rust claimde ook Fortuna een strafschop, toen Flemming in botsing kwam met Onana. Scheidsrechter Siemen Mulder besloot de bal echter niet op de stip te leggen. Na een uur spelen kreeg Ajax een behoorlijke tegenvaller te verwerken. Mazraoui kwam na een luchtduel verkeerd terecht en moest zich met een enkelblessure laten vervangen door Sean Klaiber.

Fortuna kreeg in deze fase van de wedstrijd via Cox, Polter en Martin Angha mogelijkheden. Bovendien had Neres een rode kaart kunnen krijgen voor een natrappende beweging, maar zowel scheidsrechter Mulder als videoscheidsrechter Pol van Boekel besloten niet in te grijpen. Ten Hag liet Brobbey debuteren door hem als vervanger van Traoré binnen de lijnen te brengen en negen minuten later besliste hij de wedstrijd. Nadat Neres de paal raakte, kreeg de achttienjarige Brobbey voor een leeg doel de bal voor de voeten en faalde hij niet.

Dat Ajax vijf minuten voor tijd op 4-1 kwam, was mede te danken aan videoscheidsrechter Van Boekel. De VAR wees scheidsrechter Mulder op een aanvankelijk gemiste handsbal van Angha, waardoor de Amsterdammers de tweede strafschop van de avond mochten nemen. Deze keer stond de ingevallen Tadic achter de bal en hij faalde niet. Door een handsbal van Lazaros Rota kwam er in blessuretijd ook nog een derde strafschop, die invaller Quincy Promes de mogelijkheid bood om de 5-1 aan te tekenen. Het slotakkoord in de vermakelijke slotfase was voor Cox. Hij verraste Onana met een schot van afstand en tekende voor zijn tweede treffer van de avond. Voor Ajax wacht nu komende woensdag in de derde groepswedstrijd van de Champions League een bezoek aan het Deense FC Midtjylland.Gerelateerd

Meer sportnieuws

162 reacties (laatste reactie door alstublafmag)

Dat trapje van Neres zegt genoeg over hoe slecht Ajax was vanavond, aardig wat frustratie zag je daar. Apart dat de VAR daar niet ingrijpt, neigt heel erg naar rood. Blij met de 3 punten, deze wedstrijden zitten er helaas ook tussen. Is scheidsrechter Mulder een broer van de man die Feyenoord floot donderdag? Belachelijk slechte scheidsrechter, in ons voordeel vanavond.

31 oktober 2020 om 21:58

3 terechte penalty's volgens de regels, moeten we ze dan bewust naast schieten omdat het vervelend is voor fortuna?

31 oktober 2020 om 22:01

Het gaat om dat natrappen van Neres, is gewoon rood. Belachelijk, hadden we mazzel mee. Wat mij stoort is dat Ten Hag het scorend vermogen van Antony de nek omdraait door hem links te zetten. Neres scoort sowieso zelden, dus waarom zet je hem dan niet links?!

31 oktober 2020 om 22:05

Zelfs als Ten Hag zijn schoonmoeder voor een tientje verkoopt is er kritiek. Laat die man nou toch. Het gevaar van Neres aan de rechterkant was een prima argument.

31 oktober 2020 om 22:07

“Volgens de regels” lees ik grappig genoeg alleen als het meezit voor die betreffende club. No harm in toegeven dat Ajax dit seizoen (in de eredivisie) de VAR twijfelgevallen vooralsnog erg mee heeft. Niet dat ze zonder deze momenten thuis van fortuna Gewoon 9.5/10x zouden winnen.

31 oktober 2020 om 22:07

@JizZzy, Zie Antony ook liever vanaf rechts. Maar zouden ze daar zelf ook niet een aandeel in hebben? Ze wisselen namelijk zelf ook tijdens de wedstrijd.

31 oktober 2020 om 22:10

Neresner idd uit voor Antony. Hij is op links gewoon niet gevaarlijk.

31 oktober 2020 om 22:10

@rannio Want Antony heeft geen gevaar gesticht aan die kant de afgelopen wedstrijden? Neres heb ik ook genoeg goede wedstrijden vanaf links zien spelen. En oké, ze begonnen deze wedstrijd niet allebei, maar totdat die man kapt met Promes op 10 en Tadić op links verdient 'ie ook kritiek.

31 oktober 2020 om 22:12

Muchogusto. Dat is ook weer een erg onzinnige uitspraak. Dit is de eerste wedstrijd dit eredivisie seizoen dat Ajax discutabele beslissingen mee heeft gehad. Ondertussen zijn er ook wedstrijden tegen Sparta en Vitesse geweest waarin het discutabale beslissingen tegen heeft gehad.

31 oktober 2020 om 22:12

@MuchoGusto, Mee zit? We hebben ook gewoon al 2x rood gehad waarvan 1 geseponeerd is. Vandaag heeft Ajax hem mee, een andere keer weer niet. Geldt voor elke club overigens.

31 oktober 2020 om 22:18

Nou ik was er dus op aan het letten omdaf ik me daar zo aan erger. Na de 0–1 wisselden ze van kant tot het 1-1 was en daarna niet meer. Onbegrijpelijk in mijn optiek. Antony op links is je meal ticket, bizar dat je hem daar dan niet neerzet. Ben wel klaar met de wijsneuzerij van ons zelfverklaarde toptrainer.

31 oktober 2020 om 22:27

@JizZzy wanneer heeft Ten Hag zichzelf toptrainer verklaard? Wat maakt hem een wijsneus?

31 oktober 2020 om 23:18

De var meeheeft?? De rode kaarten tegen Vitesse en Sparta vergeten? Ik ben voor Ajax, kan objectief kijken, maar dit slaat nergens op @muchogusto

1 november 2020 om 00:07

Ben het ook niet met je eens MuchoGusto. Naast de bovengenoemde voorbeelden kan ik me ook nog een moment tegen RKC herinneren waar een bal richting doel duidelijk tegen een arm komt die niet langs het lichaam hangt. Als het echt zo erg is gesteld als jij doet vermoeden gaat die verdediger er af met rood en is het penalty, maar dat gebeurde ook niet. Maar zoals je zelf al stelt, het doet verder niets af aan de resultaten die de ploeg haalt en dat is maar goed ook. De horror van de discussies die daarvan komen. Het zou Halloween pur sang zijn.

1 november 2020 om 13:04

Ohja de volstrekt belachelijke rode kaart van Tagliafico waar de scheids niet ingrijpt en de ridicule rode kaart voor Alvarez door de VAR benoem je dan maar even niet. En ja, dat tikje van Neres kan de var ingrijpen en rood geven, maar had dat iets veranderd aan het resultaat? Daarnaast de 2x dat Ajax een pingel krijgt voor hands gewoon meer dan terecht hoor. Die eerste is vrij lullig, maar de regel is sinds dit jaar nou eenmaal dat dat een penalty is. Wegdraaien en daarbij je handen van het lichaam afhouden is een risico en dus een penalty als je hem dan raakt. Maar goed, de regels aanpassen wanneer ze niet uitkomen is altijd makkelijk he.

31 oktober 2020 om 21:59

Ik snap niet dat die scheidsrechters flink betaald krijgen, bij zo’n Brych of Kuipers oid, die echt positief de wedstrijd beslist snap ik het nog. Ik geloof oprecht niet dat als je een scheidsrechter van de 4e klasse hier neer zet hij het minder zou doen, leek wel comedy capers

31 oktober 2020 om 22:00

Eerste en derde penalty zijn gewoon terecht, tweede is lullig maar kan je geven gezien de nieuwe regels. Niks gestolen aan.

31 oktober 2020 om 22:01

Zeker niet gestolen, maar een aantal aparte beslissingen imo. Waarom is hands van Mazraoui dan geen hands, en Neres verdient toch eigenlijk gewoon rood? 😅.

31 oktober 2020 om 22:04

Neres had rood mogen hebben ja, alleen dat van mazraoui was er buiten volgens mij.

31 oktober 2020 om 22:05

Mijn gevoel zegt dat Fortuna ze niet had gekregen. Ik vind het een slecht optreden van de scheidsrechters. Leuk dat Brobbey zijn debuut heeft gemaakt. Je ziet niet vaak dat spitsen beresterk en razendsnel zijn en ook slimme voetballers zijn. Ben benieuwd naar zijn ontwikkeling.

31 oktober 2020 om 22:06

Bal van mazraoui komt van zn eigen voet dus geen doelpoging. Neres had ie rood kunnen geven, hij vond het te licht waarschijnlijk.

31 oktober 2020 om 22:07

Neres had zeker rood kunnen hebben, net zoals die tweede pingel hands is. Maar zoals ik bij veel van dit soort pingels denk, waar zijn we nou mee bezig, vind ik dit tikje ook geen rood. Doet me denken aan dat "pootje haken" incident een paar seizoenen geleden, weet niet meer wie of welke club dat was maar daar was toen ook zoveel discussie over. Noppen naar voren en iemand van je aftrappen of echt doorhalen, dat vind ik wel rood.

31 oktober 2020 om 22:11

Bij de eerste wordt de eerste overtreding door traore gemaakt, dus was ook geen penalty.

31 oktober 2020 om 22:25

@Janssen, Wel degelijk een penalty toch? Ze houden beiden vast. Traoré gaat pas neer, nadat Rienstra op zijn voet gaat staan.

31 oktober 2020 om 22:05

Neigt niet heel erg naar rood, het is gewoon rood volgens de regels. Vorige week kreeg Auassar
ook rood voor natrappen en raakte zijn slachtoffer niet eens. Met de tweede penalty ben ik het ook niet eens. die jongen krijgt die bal vol op zn arm geschoten van een meter afstand. Ajax overigens wel gewoon terecht gewonnen.

31 oktober 2020 om 22:36

@phoenixx

Ik vond dat van Auassar ook totaal geen rode kaart waard. Deze dingen worden nu enorm uitvergroot terwijl er eigenlijk nauwelijks iets gebeurt.

31 oktober 2020 om 22:06

Ik zei het al die brobbey kan een hele grote worden 👌🏻

1 november 2020 om 00:18

Zou zeker kunnen, maar vandaag schoten ze de bal min of meer tegen hem aan, waarna hij in de goal terechtkwam.

Wat een dramatische wedstrijd van Ajax zijde. Het leek wel of Ajax er heel weinig zin in had. En dat centrum, mijn god mijn god wat komt dat te kort. Daar moet in de winterstop wat gaan gebeuren

31 oktober 2020 om 22:01

Schuurs en blind is echt een dramatisch duo. Heel snel Timber daar neer gaan zetten, of een lange snelle verdediger halen. Dat hij moet kunnen voetballen is ook onzin, kijk naar Davinson Sanchez dat was een fenomeen

31 oktober 2020 om 22:08

Oh dramatisch nog wel? Ze hebben twee keer een veeg om de oren gekregen door de absolute top van Europa. Oh nee, net aan verloren door de beste club van Europa en net aan gelijk tegen de revelatie van vorig seizoen. Timber heeft ook niets bewezen. Daarbij is een goede voetballer als Blind juist het wapen van Ajax. Dat was hij tegen Real, Bayern, Juve, Chelsea en nu nog steeds. Sanchez is trouwens ook een prima voetballer. Ajax heeft gewoon op dit moment geen beteren en Vertonghen hebben ze hun best ook niet voor gedaan.

31 oktober 2020 om 22:11

Maar Myvision, mag je dat niet slecht beleid noemen? Dit was toch op voor hand duidelijk dat dit centrum te licht is?

31 oktober 2020 om 22:41

Ik vind het te vroeg. Blind heeft het allang bewezen en ik zie het wel in Schuurs zitten. Ik denk dat het veel te vroeg is om hem af te schrijven. Kaliber halen en Dest voor een prikkie laten gaan, dat is wanbeleid.

31 oktober 2020 om 23:18

Nou Blind is opbouwend prima, maar verdedigend nooit geweldig geweest, Dus heb je gewoon een goede verdediger daarnaast nodig. Dat is Schuur gewoon niet. Ik heb ook nooit begrepen waarom deze jongen niet vorig jaar nog een jaar verhuurd is.

31 oktober 2020 om 23:49

Klaiber doet het prima en Dest wilde zelf perse weg. Hoe vaak moet dat nog gezegd worden.

1 november 2020 om 00:25

Het grootste probleem van dit centrum is gewoon dat jet beide geenandekkers zijn, al heeft schuurs het postuur er wel voor. Ik hoop dat Schuurs daarin nog groeit dit seizoen, want er vallen op deze manier wel vaak grote gaten in de omschakeling, aamgezien de spits vaak de bal vast kan houden. De omschaleling en wisselwerking van diepgaamde middemvelders moet ook nog iets verbeteren, dat maakt het werk voor de verdediging ook weer iets makkelijker. We hebben heel vaak diep op het veld 2 middenvelders voor de bal bij balverlies, dat zijn er zulke grote ruimtes in de counter, maargoed..de kwaliteit is er, nu hopen dat ze weer mooi het seizoen in groeien.

1 november 2020 om 01:03

En Ziyech wilde ook in 2017 weg.. Die is daar behoorlijk op teruggekomen. Het gaat om een contractduur, leeftijd, positie en potentie van een speler en dus had Ajax 2x zoveel moeten beuren en niet die apaat die totaal niets van Ajax spel snapt moeten halen. Want Klaiber viel viel en viel in het oneindige diepe dinsdag.

31 oktober 2020 om 22:02

Vijf goals en nog klagen. Het is bij jouw ook niet snel goed geloof ik. Het kunnen er niet elke week dertien zijn.

31 oktober 2020 om 22:06

Kom op speedy, dit was heel ongeã¯nspireerd. Voor hetzelfde geldt komt Fortuna op 0-2 al binnen een half uur. Die verdediging is zo lek als een zeef. Zie ook de vele frustratie momenten. Mazzel dat Mulder ons gunstig gezind was. En dan het moment met Onana....het ging allemaal net goed.

31 oktober 2020 om 22:06

Het is toch Fortuna, met alle respect. Speel je zo tegen Midtsjaelland ga je er met 3-0 vanaf. Helemaal als er een normale scheids loopt. Het was echt te triest voor woorden vanavond, erg geflatteerde uitslag ook

31 oktober 2020 om 22:07

18 punten uit 7 wedstrijden. Een van de betere seizoens starts van Ajax sinds hele lange tijd. Er kunnen altijd zaken beter maar dit is gewoon erg goed.

31 oktober 2020 om 22:08

Speedy. Ah kom aan het was echt gewoon een matige pot, waarin de scheidsrechter/var misschien nog wel het slechtste was. Mag gewoon benoemd worden als t slecht is, ook als je er 5 maakt tegen de nummer 18.

31 oktober 2020 om 22:09

Vond jij het wel goed dan? Fortuna kan er helemaal niks van normaliter, maar ze liepen er soms zo doorheen. Geen CL-waardige defensie en volgens mij willen we daarin toch echt weer een rol gaan spelen?

Blij met de overwinning, verdient volgensmij. Kunnen we wel afspreken dat de regel altijd hands binnen het strafschop gebied afgeschaft wordt? Het ohja moment om nog een gele kaart ervoor te geven zegt eigelijk alles. Laat we dit zo snel mogelijk veranderen.

31 oktober 2020 om 22:13

Mazraoui kreeg ook de bal op de hand, maar dat was weer geen penalty.

Snap niet veel meer van de VAR.

31 oktober 2020 om 21:59

Hands is hands. De regel is krom, maar de uitvoering nog krommer. Mulder mag gaan uitleggen waarom Fortuna geen penalty krijg bij het moment met Mazraoui.

31 oktober 2020 om 22:03

Hands is hands klopt echt niet. Niet elke bal op een hand betekent meteen een pingel. Regels zijn gewoon scheef of de mensen die het bekijken, de VAR, wordt gewoon niet consistent gebruikt

31 oktober 2020 om 22:08

Heel simpel: het onbewust bevoordelen van grote clubs. Zo werkt het. Maar dat is lastig toegeven natuurlijk.

31 oktober 2020 om 22:10

Het valt wel mee hoor hoe scheef het is. Als de bal richting doel gaat en de arm is niet langs het lichaam, dan is het hands. Ongeacht van hoe dichtbij de bal wordt geschoten. Waar je dan wel weer over kan discussiëren is wanneer de arm niet meer langs het lichaam is, bij hoeveel cm is het dan wel hands. Maar dat was hier niet het geval.

Var blijft raar. Waarom bij mazraoui geen pingel? Waarom Neres geen rood? Waarom bij traore wel pingel? waarom bij hands Fortuna wel telkens pingel? Kan toch geen andere reden zijn, enkel omdat t Ajax is. Er is nul objectieviteit te bespeuren.

31 oktober 2020 om 21:58

Scheids was slecht maar waarom dan die laatste 2 zinnen? Waarom denken 'omdat het Ajax is'? Wij hebben we scheids vaak genoeg tegen.

31 oktober 2020 om 21:59

Heb je de eerste 7 wedstrijden bekeken? Nul keer mee gehad man.

31 oktober 2020 om 22:04

Ook niet tegen

31 oktober 2020 om 22:06

Sparta kuch, Vitesse kuch.

31 oktober 2020 om 22:00

Ajax had ook nog 2 pingels mee kunnen krijgrn met traore en martinez dus weet niet waarom mensen weer calimero gaam doen

31 oktober 2020 om 22:03

Dat waren allebei geen penals.

31 oktober 2020 om 22:15

Die van Martinez kun je geven hoor, al zal ik er geen minuut minder om slapen vanavond. Klaassen maakte een soortgelijke overtreding op het middenveld en dat werd resoluut afgefloten.

31 oktober 2020 om 22:02

Waarom wel rood voor Tagliafico? Waarom wordt de geldige 2-0 afgekeurd tegen RKC? Waarom geen pingel tegen RKC? Waarom rood voor Alvarez tegen Vitesse?

31 oktober 2020 om 22:46

Wil je alsjeblieft niet met zulke voorbeelden komen? Het is de bedoeling om zonder enige vorm van onderbouwing de Knvb, alle scheidsrechters en eigenlijk de hele wereld ervan te beschuldigen altijd te handelen in het voordeel van Ajax.... Echt absurd hoe beperkt het geheugen is van sommige mensen. Al die voorbeelden die jij nu noemt, die vergeten ze meteen. Maar deze wedstrijd die weten ze over 3 jaar nog te vertellen als we weer een twijfelachtige beslissing meekrijgen. Het is een beetje selectief geheugen denk ik. Eigenlijk zie je het ook al aan het feit dat Bimbooro niet reageert. Eerst keihard onzin roepen en dan snel wegwezen, anders moet je al die reacties met tegenargumenten zien en dat moet je niet willen!

1 november 2020 om 01:59

Haha. Nee ik had wat anders te doen dan te reageren. Die laatste twee zinnen waren inderdaad wat flauw. Ik heb mij 90 minuten en een beetje kapot geergerd aan Siemen Mulder, dus er zat wat emotie bij. Mulder is een waardeloze scheids die altijd maar dan ook altijd voor de topclub fluit. PSV, feyenoord en Ajax hebben hem mee. Voor Ajax nu geluk dat hij fluit. Want zonder die drie pingels heeft Ajax gewoon een moeizame avond, ondanks dat ze wel de betere kansenverhouding hadden. Ik vond de rode kaart van tagliafico ook overdreven, van Alvarez vond ik wel terecht, zeker omdat ie daarvoor al 3x geel had moeten hebben. Ik vind de VAR super random en helemaal niet te verdedigen. Wat is een "100% fout"? Traore maakt zelf eerst een overtreding. Is dasa bij Hendrix een 100% fout? Misschien wel, maar Nijhuis haalt er ondertussen wel een 100% kans voor Max uit. VAR was er om minder foutieve beslissingen te nemen, maar je bent nog steeds afhankelijk van degene die m bemant. Neres was overigens sowieso rood, misschien compenseert die de rode kaart van tagliafico? Volgens mij staat Ajax nu wel weer behoorlijk quitte, of gaan we hele seizoen verwijden naar eerste twee potjes? Selectie geheugen werkt twee kanten op.

31 oktober 2020 om 22:18

Het is gewoon willekeur voor ieder team, niet omdat het enkel Ajax is. Eerste twee wedstrijden is Ajax best wel benadeeld met onterechte rode kaarten vroeg in de wedstrijd. Kennelijk wordt dat vergeten. Jammer van je reactie BimboOro. Voetbal blijft emotie waarbij gezond verstand niet vaak de boventoon voert.

1 november 2020 om 02:00

Eens. Topclubs in het algemeen bevoordeeld. Maar vandaag viel wel weer echt alles goed uit.

1 november 2020 om 10:24

PSV wordt zelden tot nooit bevoordeeld.

Als supporter zeik je graag tegen de scheidsrechter maar ik zeg als Ajacied dat de scheids meezat. Dat alles meezat. Snel vergeten en dit moet en STUK beter komende week. Complimenten aan Fortuna.

Klaibber vind ik een verademing vergeleken met Mazraoui. Veel meer drive, prima in de combinatie en goede voorzetten. Mag van mij wel blijven staan.

31 oktober 2020 om 22:00

Haha heb je dinsdag niet gekeken? Man man wat was klaiber toen slecht

31 oktober 2020 om 22:01

Kleiber viel gewoon prima in afgelopen dinsdag.

31 oktober 2020 om 22:02

Ik vond Klaiber toen zeker niet slecht, maar hij speelde wel erg op safe. Dit heeft naar mijn mening met durf te maken en zal vast wel weggaan na een paar wedstrijden om te wennen aan zijn ploeggenoten.

31 oktober 2020 om 22:06

Onzin. Viel prima in. Mazraoui pakte toen een domme gele kaart.waardoor er de kans was op rood en hij gewisseld moest worden. Nu liet hij bij de 0-1 ook weer zijn man makkelijk weglopen.

31 oktober 2020 om 22:08

Klaiber speelde tegen Atalanta ook op safe, alle ballen naar de keeper.

31 oktober 2020 om 23:50

Klaiber deed het prima, Mazraoui is al weken slecht

31 oktober 2020 om 22:02

@blackpool slaat nergens op man. Mazzroui heeft tegen topploegen onwijs hoog niveau gehaald. Dat gaat Klaiber nooit halen. Je ziet verschil in opkomen, techniek, rust.

31 oktober 2020 om 22:05

Ik heb Mazraoui persoonlijk alleen goed zien spelen tegen Real Madrid (uit). Voor de rest is hij altijd een van de mindere en doet hij het puur verdedigend altijd heel matig. Het is vaak billen knijpen als we in de Champions League beginnen met Mazraoui op rechtsback. Ik wil overigens niet zeggen dat Klaiber veel beter is. Verdedigend vind ik hem wel beter maar voetballend gezien speelt hij tot op heden nog erg safe.

31 oktober 2020 om 22:08

Dat is alweer 2 seizoenen geleden...

Om te beginnen is 5-2 al extreem geflatteerd. Ajax was echt niet zo oppermachtig en Fortuna heeft zich krachtig geweerd. Maar wat was dit een ongelofelijke wedstrijd van de arbitrage... Die penalty van Traore was extreem discutabel. Als zo’n geval zich voordoet in het voordeel van Fortuna of pakweg een Emmen of Heracles tegen een topclub dan zal hij nimmer nooit gegeven worden. Gebeurde heel weinig. Die tweede goal vond ik ook apart. Ik heb in de afgelopen weken bij bijvoorbeeld PSV en Utrecht extreem precieze lijntjes gezien maar deze keer niet om te kijken of Traore buitenspel stond. Dan dat moment vlak na rust met Onana en Flemming.. dat is gewoon een penalty en zeker als die Traore er wel een krijgt. Verder krijgt Fortuna een penalty tegen voor vermeend hands van Angha en hoewel de bal overduidelijk tegen de arm aankomt had hij hem toch langs het lichaam? Dan had Mazraoui er ook een tegen moeten krijgen voor die uitgestoken arm. Alleen die laatste was een absolute penalty. En tot slot, Neres trapt toch na? Schandalig optreden van Mulder en Van Boekel. Fortuna heeft hard gestreden en waarschijnlijk was het toch niet genoeg geweest maar de arbitrage heeft zich van zijn slechtste kant laten zien. Wederom een kleine club meermaals benadeeld tegen een topclub.

31 oktober 2020 om 22:02

Ik snap het nooit wanneer mensen stellen dat een uitslag 'geflatteerd' is. Ajax scoort er toch gewoon 5 en Fortuna 2? Daar draait het toch uiteindelijk om?

31 oktober 2020 om 22:05

Nee, dat was geen penalty. Ben het best eens met veel van je reactie, maar Flemming mist de bal gewoon en duikt dan over Onana heen die gewoon stilstaat, onzin. Bij Traore word gewoon op zijn voet gestaan, gewoon lomp en dom.

31 oktober 2020 om 22:08

@rikkkiee
Zeker geflatteerd, Ajax had zomaar meer tegen kunnen krijgen, het stond zeker niet goed.
Penalty voor Traore was zeker sluw uitgelokt, maar wel een terechte penalty.

Het moment met Onana en Flemming, Was zeer slecht uitgelokt door Flemming, hij mist zelf de bal, loopt tegen Onana op terwijl hij nooit bij de afzwaaiende bal kan, dus geen doelkans, en een consequentie van missen en doorlopen. Geen Penalty.

Neres trapt na en had rood moeten krijgen.

Penalty moment Mazroui, had ook zeker een penalty kunnen opleveren, maar ik weet de regels daarvoor niet goed genoeg.

Penalty moment Angha, Herinner jij Chelsea Ajax nog? Veltman had hem ook langs zijn lichaam en probeerde zelfs nog in te trekken. straf: Penalty en 2e gele kaart. Het is zeker een penalty.

Fortuna heeft gestreden en ze hadden ook zomaar de overwinning kunnen pakken. eerlijk is eerlijk.

31 oktober 2020 om 22:11

Dit jaar wordt in de erdivisie hands sneller bestraft. Uitgebreid uitgelegd door Nijhuis. Het heeft dan geen enkel nut om een situatie met een situatie uit het verleden te vergelijken. Fortuna had nooit en nimmer kunnen winnen. Als het nodig was, kon Ajax zo eventjes bijschakelen. Zoveel overwicht heeft Ajax dit jaar.

31 oktober 2020 om 22:21

@speedy.

Ik had dat meegekregen ja! Maar ik denk dat mijn vergelijking met Veltman en deze wel opgaat. Toen waren regels minder scherp en nu zijn ze scherper, als het nu een penalty was, is het nu zeker een penalty toch?

Dat we overwicht hebben is zeker waar, maar laten we het rustig aankijken. H'veen en VVV waren uitzonderingen. Ik ben er nog niet gerustop, het staat niet que rest verdediging. er liggen continue gevaarlijke gaten tussen het middenveld en verdediging. met daar bovenop veel ruimte achter de verdediging. Dit moet echt beter. Tegen een PSV ga je er gewoon vanaf.

31 oktober 2020 om 22:09

Fortuna krachtig geweerd dan zie je echt wat je wilt zien. 8 man om het strafschop gebeid en hopen als je hem naar voren trap dat die goed valt is niet krachtig maar een zeer laffe manier om te voetballen. Dom het duel aangegaan met traore komt van achteren heb je altijd de schijn tegen. Onana gaat door zijn knieeen en staat stil op het moment van impact waarbij het ook nog eens zeer licht contact is. Langs het lichaam is niet de elleboog in 90 graden. Waarbij hij een schot op doel tegen houdt. Geen spelt tussen te krijgen. Neres had indd rood verdient zeer domme actie van hem. Die van mazraoui heb ik niet vaak terug gezien maar leek op voet schouder veranderde geen 2x van richting. Dus brilletje af en probeer er eens objectief naar te kijken. Beter voor je hartslag ook. Ik blij ben dat het laffe voetbal niet geloond heeft vandaag. Want met 1 ploeg die wil voetballen is hetzelfde als tafeltennis met de andere speelhelft omhoog zeer saai.

1 november 2020 om 09:10

Machtig hoe vertroebeld je blik kan zijn. Ajax was niet oppermachtig maar als ze het vizier op scherp hadden gezien de grote kansen dan waren ze weer in de buurt gekomen van de dubbele cijfers.

Vind het jammer dat Mazraoui uit viel, maar hij was gewoon aan het slapen bij de 0-1 voor Fortuna
Daarnaast een zeer goedkope penalty en op het oog een buitenspelgoal waar de 2-1 uit valt? Denk dat het kwam door de camera stand dat het leek alsof het buitenspel was. Maar je weet gewoon dat Ajax zulke wedstrijd makkelijk 3 a 4 goals maakt en dat was vandaag niet anders.

Helaas heb ik de wedstrijd niet kunnen zien, kan iemand mij een toelichting geven? 😇

31 oktober 2020 om 22:04

Ajax begon heel slecht, weinig tot geen tempo en creëerde niks. Fortuna speelde prima naar haar mogelijkheden (11 man achter de bal en hopen op een kansje). 1e de beste aanval van Fortuna zat er in. 1e penalty makkelijk gegeven, maar je kan hem geven. Verder speelde Ajax de hele wedstrijd matig maar uiteindelijk wel verdiend gewonnen. Scheidsrechter was heel matig, ben sowieso geen fan van hem. Maar was totaal niet consequent.

31 oktober 2020 om 22:04

Drama Ajax, drama arbitrage. Dat is zo ongeveer alles.

31 oktober 2020 om 23:30

Was niet zo slecht als anderen hieronder zetten. Fortuna liep ver terug en kwam er soms gevaarlijk uit. Ajax veel balbezit maar soms ook echt goed combinatiespel. Verdedigend weer kwetsbaar centraal. Voorin paar leuke dingen gezien maar ook geluk met 3 penalties. Daartegenover had Ajax er 1 tegen kunnen krijgen en Neres rood. Maar de VAR zat dus mee vandaag. Wel verdiende overwinning uiteindelijk.

Het geluk was aan Ajax' zijde. Alle 5 doelpunten moesten uit een penalty komen of een gelukkige rebound. Fortuna speelde heel aardig, maar miste juist dan weer het geluk.

31 oktober 2020 om 22:17

Waarmee speelde het “aardig” enige compliment dat je in mijn ogen kan geven is de intensiteit. Maar de bal naar voren trappen en hopen dat ie goed valt is toch niet heel aardig spelen??

1 november 2020 om 03:01

@dwaling Niet iedere ploeg kan zich aantrekkelijk voetbal tegen Ajax veroorloven. Soms moet je roeien met de riemen die je hebt. De ongelukkige penaltymomenten buiten beschouwing latend kan je zien dat de tactische uitvoering uitstekend was.

1 november 2020 om 08:21

Ik wordt daar zo moe van tactische uitvoering uitstekend. Het is niet moeilijk om 8 man in de 16 neer te zetten en dan druk houden op de bal en de ruimtes klein te houden. Dan voetbal je nog steeds niet aardig zoals ik hierboven al aan geef. Ik snap prima dat Fortuna niet volle bak aan gaat vallen tegen een team als Ajax.

1 november 2020 om 09:11

Tactische uitvoeren was uitstekend? Ajax heeft naast de 5 doelpunten nog 4 100% kansen gehad die verprutst werden door Ekkelenkamp en Klaassen. En dat alleen in de eerste helft al haha.

2 november 2020 om 20:40

Het tactische plan* bedoel ik vooral.

Slechte pot maar toch de overwinning in de pocket. Tadic laat vandaag wel echt leiderschap zien. Penalty gunnen aan een speler die in een slechte flow zit. Neres brengt de nodige dreiging naar voren maar heeft duidelijk nog wat tijd nodig om in zn ritme te komen.

Leuke uitslag voor Ajax. Mogen niet klagen over de scheids. Blijkbaar is alles geoorloofd vandaag. Natrappen is gewoon toegestaan. Verder mag die achterlijke hands regel er wel weer af. Laatste penal was natuurlijk overduidelijk hands maar die ervoor vind ik toch wel twijfelachtig. Ja volgens de regels is het er 1 maar het maakt het er niet leuker op.

Scheidsrechter was weer erg aanwezig zullen we maar zeggen en Ajax had hem niet tegen. Ajax zelf was slecht, maar wel duidelijk de betere ploeg en uiteindelijk hebben ze terecht gewonnen. Leuk voor Brobbey dat hij mocht debuteren en ook meteen scoorde. Voor de rest heeft ie weinig gedaan overigens. Ajax toch weer erg kwetsbaar vandaag en tegen Fortuna geeft dat te denken. Achterhoede erg pover en onwennig. Ekkelenkamp dramatisch gespeeld, maar dat kennen we van hem. Al met al zijn de punten binnen en ga je nu een belangrijke week in met uitwedstrijden tegen Midtjylland en Utrecht. Als je daar 2x van wint heb je het in het tweede blok gewoon goed gedaan.

Ik vond het uitvallen van Mazraoui helemaal zo erg niet, hij speelde weer als een krant en liet zijn man bij die 1-0 weer heerlijk lopen. Ik zie het gewoon niet in hem, verdedigend is het veel te matig.

31 oktober 2020 om 22:03

Normaal zie ik het wel in hem, maar vandaag was het inderdaad niet best. Klaiber doet het als back-up helemaal niet verkeerd, dus ik maak me niet direct zorgen.

Voor de mensen die zich verbaasde dat zo'n monsterscore als vorige week in de Eredivisie mogelijk was : vandaag waren de dubbele cijfers ook heel goed haalbaar maar miste de scherpte en was Fortuna defensief wat compacter ten opzichte van Vvv. Maar ik heb vandaag echt misschien wel 7/8 honderd procent kansen gemist zien worden. Defensief ook niet scherp, het scorebord is daar de bevestiging van. Dit soort wedstrijden kunnen met iets meer scherpte en wat meer geluk ook rustig 10-0 worden. Nou verdiende Fortuna dat absoluut niet, maar het krachtsverschil was wel enorm en 3 doelpunten verschil is een magere afspiegeling daarvan.

Wat een matige wedstrijd van Ajax, 5-2 ziet er afgetekent uit, maar zo kansloos was Fortuna niet (die prima gespeeld hebben). De VAR zat aardig mee zal ik maar zeggen met 2 goedkope penalties, hands nous? En de schoppende beweging van Neres. Leuk voor Brobbey dat hij direct gescoord had en een mooi gebaar van Tadic aan Promes die in een moeilijke fase van zn carriere zit.

Als fortunees weet je dat je er tegen ajax voor 99 % zeker vanaf gaat. Of dat nou 5:0 of 2:0 is maak niet uit. Als je je dan 95 minuten het schompes werkt en dan door de arbitrage zo behandeld wordt ia dat erg zuur. Je weet dat je de punten nooit meeneemt uit de arena, maar dit is zuur voor de jongens.

Tja heb medelijden met Fortuna een overwinning is verdiend, maar 5-2 is enorm geflatteerd. We speelden niet goed. Het werd op t einde nog een enorm vreemde wedstrijd want ja, Mulder floot enorm in het nadeel van Fortuna. Neres had rood moeten hebben, en de pingel van Tadic is ook van wel heel dichtbij, toch steken zijn armen uit en is dat officieel gezien een pingel, maar dat gebeurt bij iedereen uit nature vind het een domme regel. Die laatste pingel is gewoon een pingel. Vond wel dat Martinez een pingel had verdiend, die jongen komt gewoon te laat. Lekker van Brobbeest, mooie goal nog van die Cox, kon nauwelijks meer lopen maar schiet er toch 2 in als back.

Zonde, had voor Fortuna meer in gezeten. Onterechte uitslag

Gauw vergeten deze pot . Beetje mazzel hier en daar maar het spel zelf was echt verschrikkelijk , zo ga je dinsdag geen punten pakken .

Ik snap niks meer van de VAR en van de handsregel. Mazraoui raakt volgens mij de bal met de hand, niks. Fortuna speler heeft de hand tegen het lichaam, penalty? En Neres die geen rood krijgt. We mogen niet klagen vandaag, wat ook wel eens lekker is na die VAR blunders zoals met Alvarez tegen Vitesse. Verder een dramatisch slechte pot gezien, ajax is verdedigend echt zwak. Dat gaat je opbreken tegen de betere ploegen.

31 oktober 2020 om 22:29

Na Groningen speelde Fortuna ook met 2 spitsen, hierdoor kwamen ze best wel centraal vaak 1 tegen 1 te staan, en daar is Ajax heel erg kwetsbaar, zeker met snelle spitsen.

Vooropgesteld: niets ten nadele van Ajax, die hebben gewoon verdiend gewonnen en daar hadden ze de hulp van de scheidsrechter niet voor nodig. Maar wat een drama is die nieuwe handsregel toch. Vooral voor de kleinere clubs. Je moet bijna de armen van je verdedigers op hun rug gaan binden, anders krijg je tegen een team dat vaak op doel schiet bijna altijd wel een keer een penalty tegen. Ga alsjeblieft gewoon weer onderscheid maken tussen aangeschoten en bewust hands...

31 oktober 2020 om 22:12

Helemaal mee eens. De tweede penalty was gewoon niks. Een verdediger kan moeilijk z'n handen er af hakken.

31 oktober 2020 om 22:17

Tja, dit krijg je met karakterloze scheidsrechters die bang zijn dat ze maandag op hun flikker krijgen in Zeist omdat ze zich niet aan de nieuwe richtlijnen gehouden hebben. Een scheidsrechter die wat sterker in z'n schoenen staat en de wedstrijd aanvoelt geeft hier nooit een pingel voor.

31 oktober 2020 om 22:12

Schieten op armhoogte en je krijgt een penalty! Tenzij je natuurlijk Fortuna bent en tegen een grotere club speelt. Werkelijk ongelofelijk weer.

31 oktober 2020 om 22:42

Precies! Heel de wereld is tegen Fortuna, het is een groot complot. Ook dat Coronavirus, dat is alleen maar om Fortuna supporters te stangen omdat ze nu niet het stadion in kunnen. Jullie hebben het zwaar daar in Limburg. Enig idee overigens, waarom dat heel de wereld nou juist zo tegen Fortuna moet zijn?

31 oktober 2020 om 22:24

Verschrikkelijke regel inderdaad. Als verdediger veroorzaak je een penalty waar je gewoon niks aan kan doen. Dat is zo onrechtvaardig

Voor deze wedstrijd:
Ajax scoorde 246 keer in 81 Eredivisie-duels onder Erik ten Hag, slechts één keer wist een ploeg minstens 250 keer te scoren in de eerste 82 Eredivisie-wedstrijden onder een specifieke trainer: Ajax onder Johan Cruijff in 1985-1987 (ook op 246 goals na 81 duels).

Gefeliciteerd EtH en Ajax met een nieuw record! laten er nog vele volgen.

31 oktober 2020 om 22:17

De Telegraaf redactie zit nu in rouw...De statistieken liegen gewoon niet. Ten Hag verdient wat meer respect.

31 oktober 2020 om 22:23

Wel nee, 2 tegengoals zijn een unieke mogelijkheid voor De Telegraaf. Bovendien zagen we Tadic met een sip gezicht op de bank, onvrede alom. Het feit dat Brobbey scoort toont aan dat ze hem tegen VVV ook al konden brengen. De Telegraaf heeft weer een aantal unieke mogelijkheden.

31 oktober 2020 om 22:26

Vooral Valentijntje, maar hij zal wel zeiken dit keer dat Ekkelenkamp zeker had gescoort als hij langer had gestaan. Waarom Promes erin? (waarschijnlijk zijn woorden) Of dat Ajax alleen kan winnen met 3 penalties, want zonder die was het 2-2 geworden.

Word een beetje moe van deglory supporters en De Telegraaf. Feit is dat EtH ons voetbal heeft gegeven waar ik bijna 20 jaar gewacht op heb. Dat we meerdere records verbreken. dat we have finale CL halen, 0-13 winnen en 251 keer scoren in 82 wedstrijden. We onze talenten voor wereld bedragen verkopen, we in pot 2 zitten. dat we ons rechtstreeks plaatsen voor de CL. Ik vergeet zeker nog andere dingen. Maar ik geniet van Ajax weer.

Ben erg teleurgesteld in het team. Mentaal zaten ze van af minuut één niet in de wedstrijd. Dan zie ik Neres ook nog licht natrappen iets wat gewoon rood is. Tegen Sparta en Vitesse heb je de scheidsrechters niet mee, maar vandaag absoluut wel. Buiten de actie van Neres die rood was vond ik de tweede pingel ook helemaal niks. Men moet eens kappen met die onzin. Een speler schiet van af twee meter recht tegen je aan. Wat moet je dan als verdediger doen? Mazraoui zal de komende weken ook wel weer buitenspel staan. Klaiber kan dan z'n kans gaan pakken. Trouwens Mazraoui is bij dit soort wedstrijden altijd vreselijk. Bij de eerste goal van Fortuna zie je de Marokkaan ook nergens. Al met al een waardeloze wedstrijd, geluk met de scheids, maar werd drie punten. Op naar Denemarken, daar zullen de spelers mentaal wel weer scherp zijn.

Fijn dat Ajax gewonnen heeft en gewoon door bleef gaan na het tegendoelpunt waar met name Mazraoui verkeerd stond te dekken. Ze probeerde het tempo hoog te houden. Fortuna deed het verdedigend sterk en eigenlijk aanvallend ook. Hebben 3, 4 kansen gecreã«erd. En de goal is eigenlijk niet eens een uitgespeelde kans. Vorige week was Hofland nog zo ontevreden over zijn spelers dat ze hun taken niet goed uitvoerden, maar daar zal Hofland vandaag niet ontevreden over zijn. Zijn ploeg deed het tactisch goed en werkte ook nog eens keihard. Dat het dan 5-2 wordt is eigenlijk wel een klein beetje geflatteerd. Ajax heeft in de eerste helft de meeste kansen gecreã«erd en de tweede helft helaas een stuk minder. Ik heb me aan een paar spelers geã¯rriteerd die naar mijn mening teveel met Fortuna spelers bezig waren doordat zij kort dekten. Antony, Blind, Traore en Neres oogden gefrustreerd. Onana komt ook arrogant over hoe hij de bal bij zich houd en een paar vervelende ballen aan Schuurs gaf wat niet nodig was. Neres echt oliedom om na te schoppen al was het licht. Zou toch beter moeten weten. Ik denk dat Ten Hag dat wel benadrukt heeft na de eerste wedstrijden in de Eredivisie. Ook Brobbey deed raar met wegwerp gebaren naar de scheidsrechter wat in mijn ogen niet hoort. Concentreer je op het spel! Ik heb het idee dat de spelers te geprikkeld zijn. Zichzelf ook teveel willen bewijzen. Je ziet Ten Hag ook alleen maar wijzen en aanwijzingen geven aan de kant. Spelers worden overladen met instructies. Dat zag je ook bij de invalbeurt van Brobbey en je ziet het ook aan Promes die van gekkigheid niet meer weet wat hij moet doen.

Drama wedstrijd. We hadden de scheids en var mee vandaag. Neres komt goed weg. Hij speelde trouwens wel een goede 2e helft. Leuk dat Brobbey een goal maakt. Deze wedstrijd maar snel vergeten.

31 oktober 2020 om 22:32

De eerste en tweede penalty kun je nog wel geven (volgens de regels) maar zoals Hugo Borst al zei ben ik benieuwd hoe de knvb het natrappen van Neres goed gaat praten.

Bij ajax zullen ze zeggen dat het allemaal terecht is wat de var beslist maar het slaat natuurlijk nergens op hoe ajax bevoordeeld is geworden vanavond. Hoop dat ze Neres achteraf nog schorsen, wat een pannenkoek. Gebeurd ditzelfde de komende dinsdag tegen Midtjyland dan is het huilen.

31 oktober 2020 om 22:40

Je eerste zin is een leuke aanname die nergens op slaat. Ongeveer van hetzelfde niveau als je Nederlands. Ik hoop dat Neres dit soort stomme dingen niet nog een keer doet, want dit is gewoon rood en die kaart hoort hij hier ook gewoon te krijgen. Voor mij is het een raadsel waarom hij die kaart niet heeft gekregen.

31 oktober 2020 om 23:02

En wat is er precies niet goed aan mijn Nederlands?

31 oktober 2020 om 23:12

Behalve de interpunctie en ontbrekende hoofdletters? Gebeurt, Ajax is niet bevoordeeld geworden, maar gewoon bevoordeeld.

Opnieuw duidelijk dat het centrum van Ajax drama is. Schuurs speelde weer dramatisch. Blind was verdedigend ook matig. Klaiber viel trouwens weer prima in👍👍👍

Tja we hebben gewonnen, dan is het al gauw prima. Maar verdedigend zag het er niet goed uit weer. En daarbij was het toch vreemd soms met de scheids hoor. Neres had best een kaartje mogen ontvangen.

In mijn opinie: - penalty Traore, had allebei de kanten op gekund dus de VAR treed niet op - Mazraoui, hij schopt hem zelf tegen zn arm zonder een scoringskans voor Fortuna te ontnemen en kan hier niets aan doen geen penalty - penalty 2 Ajax. Speler ontneemt Ajax een scoringskans met zn arm. Houd de bal tegen anders was de bal richting doel gegaan. Penalty! - rode kaart Neres? Regel schrijft volgens mij voor dat natrappen met een behoorlijke kracht moet gebeuren. VAR controleert het. Ziet dat het slechts een tikkie is (volgens mij om hem te laten struikelen) zou i.m.o. bestraft moeten worden met geel. Echter daar is de VAR niet voor. - penalty 3 is hands arm totaal niet langs zijn lichaam Dat is mijn mening en daar zal je het mee moeten doen.

Eigenlijk alle vijf waren het vrij gelukkige doelpunten voor Ajax. Penalty's en rebounds. Zo lijkt het nog heel wat als je de wedstrijd niet gezien hebt. Maar het was verre van goed. Neres had ook zo maar rood kunnen krijgen. Fortuna speelde een geweldige wedstrijd. Heel gevaarlijk op de counter en sterk verdedigd. Ze hadden er nog wel meer als 2 moeten maken ook.

Ajax zal echt wat moeten doen aan die rammelende defensie. Vooral het voortdurend zwakke verdedigen van het centrum is vragen om moeilijkheden. En vanavond waren de beide backs ook nog eens bedroevend, dus kreeg Fortuna diverse grote kansen, mogelijkheden en kansen op. Klaassen daarentegen was bij Ajax verreweg de beste man op het veld. Ekkelenkamp en Promes dramatisch, Neres prima, Traoré weer belangrijk en Antony frivool. En de arbitrage niet tegen. Het had dus ook zo maar slecht kunnen aflopen.

Hele matige wedstrijd gezien, wel duidelijk de betere partij maar dan komen ze lullig met 1-0 achter omdat mazraoui loopt te dromen, hele verdediging van Ajax was niet sterk en ik houd dan ook mijn hart vast bij elke counter of tegenaanval. Schuurs komt wat mij betreft echt te kort, vind Blind ook niet bepaald overtuigend en is ook vaak slordig in de passing. Maargoed 3 punten zijn weer binnen, gauw vergeten en door naar dinsdag.

Ik ben Ajax supporter! Maar vandaag mag Ajax echt van geluk spreken met de VAR. Fortuna heeft alle recht zich benadeeld te voelen. Waar ik wel moe van wordt dat hier en op andere fora wordt geschetst dat Ajax de VAR altijd mee heeft want dat is pertinent onwaar!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2737
2.Vitesse2514
3.PSV2315
4.Feyenoord2212
5.FC Twente1810
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
Q. PromesAanvaller104
A. OnanaKeeper100
D. TadićAanvaller107
L. TraoréAanvaller107
AntonyAanvaller94
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

68 fans
Keeper, 24 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Ajax 10 0 1 0
2019/2020 Ajax 24 0 1 0
2018/2019 Ajax 33 0 3 0
2017/2018 Ajax 33 0 3 0
2016/2017 Ajax 32 0 2 0
Laatste voetbalnieuws

Onana krijgt steun van De Ligt en Ziyech na blunder op Anfield

Voetballers zijn anno 2020 meer dan ooit actief op social media. Topspelers als Memphis Depay, Cristiano Ronaldo en Zlatan Ibrahimovic geven bijna dagelijks via Instagram, Twitter of andere internetkanalen een kijkje...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 2 december
Barcelona is geïnteresseerd in de diensten van Felipe Augusto. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren