Grote verbazing om gedrag van Mohamed Ihattaren op het veld

Maandag, 26 oktober 2020 om

Mohamed Ihattaren maakte deze week geen goede beurt in de wedstrijden van PSV tegen Granada (1-2 nederlaag) en Vitesse (2-1 nederlaag), oordelen de analisten van Rondo zondagavond. De aanvallende middenvelder kreeg in beide wedstrijden een basisplaats, maar in het programma werd zijn fitheid en zijn bijdrage aan de ploeg ter discussie gesteld. Marco van Basten vindt niet dat Ihattaren zijn basisplaats op dit moment verdient. Bij Jack van Gelder en Jan van Halst klonk grote verbazing over het gedrag van Ihattaren op het veld tegen Granada.

Van Basten zag de achttienjarige PSV'er 'ploeteren' in de wedstrijd tegen Vitesse. "Maar hij komt er ook niet uit, hè?”, vroeg de oud-voetballer zich hardop af. Toen Youri Mulder aanstipte dat Ihattaren wellicht tijd nodig heeft en meer wedstrijden moet spelen om in het juiste ritme te komen, wilde Van Basten daar niet in meegaan. “Hoeveel tijd heeft dat nodig? Die wedstrijden moet je afdwingen op de training. Hij heeft nu mazzel dat hij gespeeld heeft, omdat veel jongens er niet bij zijn, maar ik vind niet dat hij het nu verdient om een basisplaats te hebben. Hetzelfde zie je bij Orkun Kökcü (van Feyenoord, red.). Dat zijn twee jonge jongens die heel goed waren voor corona, maar nu helemaal niet fit en afgetraind zijn."

Mulder vond het optreden van Ihattaren tegen Granada 'schrijnend', met name voorafgaand aan de 1-2 van Darwin Machís, halverwege de tweede helft. Op de helft van de tegenstander probeerde Ihattaren ploeggenoot Denzel Dumfries de diepte in te sturen aan de rechterflank, maar zijn steekpass miste de juiste richting en werd onderschept door Machís. De linksbuiten sprintte meteen door naar de vijandelijke helft; Ihattaren deed een mislukte poging om de linksbuiten af te stoppen met een sliding, waarna hij geen verdedigende bijdrage meer kon leveren. Machís trok naar binnen en vond vanaf de rand van het strafschopgebied de rechterbovenhoek met een indraaiend schot.

“Hij leed balverlies en ging toen wel zijn best doen met slidings aan de zijkant, maar hij moet gewoon blijven lopen”, merkte Mulder op, waarna Van Basten aangaf dat Ihattaren daar simpelweg niet toe in staat was. “Dat houdt hij niet vol, man!” Van Halst stelde dat Ihattaren aan ‘alibiverdedigen’ deed. Jack van Gelder vulde aan dat er ook sprake was van ‘alibi-aangespeeld-worden’ bij de jongeling van PSV. “Ik heb uitdrukkelijk op hem gelet, omdat ik hem een buitengewoon talent vind. Hij loopt heel vaak in de dekking, wat natuurlijk heel makkelijk is. Hij doet alsof hij vrijstaat, maar kan niet aangespeeld worden. Hij doet alsof hij de bal naar voren speelt, maar dat gebeurt zelden. Hij moest eigenlijk achter de twee spitsen komen; daar kwam hij nooit.”

De aanhoudende vormdip van Ihattaren doet Van Basten pijn om te zien. "Door omstandigheden staat hij op die plek, maar het is niet verdiend. Hij maakt het niet waar. Dat vind ik heel opvallend. Hij kon geweldig spelen: hij had overzicht, techniek, alles", somde de analist op. Dat het nog niet helemaal loopt bij PSV, en het 4-2-2-2-systeem van Roger Schmidt nog niet het gewenste resultaat oplevert, rekent Van Basten de Eindhovenaren minder zwaar aan. "Het zijn ook wel moeilijke tijden. Normaal is er veel meer sprake van een voorbereidingsperiode, waarin je allerlei spelers kunt testen en een speelstijl erin kunt slijpen. Nu zijn er iedere keer ook spelers niet bij door het coronavirus. Dat is lastig."


Poll

Zou je Mohamed Ihattaren blijven opstellen bij PSV?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

75 reacties (laatste reactie door baksteenfct)

Ben ik de enige wie Ihattaren juist tegen Vitesse een van de betere vond bij PSV? Tegen Granada was het natuurlijk niet veel maar vind dit wel een beetje overdreven.

25 oktober 2020 om 21:11

Vind het tegenvallen als ik eerlijk ben. Ziet er naar uit dat dit weer een supertalent is die niks waar maakt. Wel jammer! Hoop dat hij het kan omturnen

25 oktober 2020 om 21:28

Die kerel is 18. Vorig jaar heel goed en nu matig. Zegt nog niks over de toekomst en of het een supertalent is die niks waar maakt.

25 oktober 2020 om 21:33

Hoezo ziet dat er naar uit? Speelde vorig jaar echt heel sterk, waardoor hij allemaal veren in zijn reet gestopt kreeg. Nu je kunt zeggen “dan moet hij maar down to earth blijven”, maar als ik eerlijk ben dan krijg ik al een dikke nek als ik een potje trivial pursuit win, dus geen idee hoe ik me zou voelen als half Nederland me heel de tijd de hemel in prijst. En bovenop dat alles verliest hij zijn vader dan nog en als ik eerlijk ben zou ik dat niet kunnen hebben momenteel. Maar die jongen is dus 18 hè, en dan heeft nog iedereen kritiek op hem. Dus toch nogal vroeg om te stellen dat het er naar uitziet dat hij “niets waarmaakt”.

25 oktober 2020 om 23:25

Ackaka, ik zie dat overal terug komen: hij was vorig jaar heel goed. Ik kan me dat echt niet meer voor de geest halen. Wat ik me nog herinner van psv vorig jaar was dat het voor geen meter liep, muv de eerste paar duels. Maar ook na vertrek van van Bommel was het op zijn best moeizaam te noemen. En in die malaise kan ik me echt niet meer voor de geest halen dat er een Ihattaren was die daar boven uitstak. Ik was blij dat we een talent zagen doorbreken. Maar de hele hype rond hem en bv Oranje heb ik nooit begrepen. En nu komt hij uit de zomerstop en is het nog minder geworden. Er is nu helemaal niks over van de speler die af en toe, zeker niet altijd, iets leuks liet zien.

26 oktober 2020 om 00:48

Altijd is ook niet realistisch voor een 17jarige. Qua technische kwaliteiten vond ik hem zeker goed en er bovenuit steken. Na het overlijden van zn vader ging het wel minder. Het talent was vorig jaar zeker zichtbaar. Hij speelt nu zeker minder natuurlijk. Hopelijk herpakt hij zich. Dat hij kwaliteiten bezit, heeft hij in mijn ogen wel laten zien. Het oranje gedoe heeft ook te maken met ziyechscenario (keuze tussen nederland en Marokko)

25 oktober 2020 om 21:27

Eerlijk gezegd vond ik hem ook 1 van de betere. Maar hij moet echt wat aan zijn fitheid doen want veel van zijn passeeracties mislukten naar mijn gevoel omdat hij niet fit genoeg is.

25 oktober 2020 om 22:18

Ik herkende hem op het veld bijna niet, zoveel overgewicht. Klein koppie op een cafe-elftal-lichaam. Fijn terugzetten naar Jong.

26 oktober 2020 om 08:59

Absoluut één van de betere, sowieso de beste op het middenveld bij Psv. Je zou toch zeggen dat zo een speler qua kritiek een beetje in de schaduw komt te staan van een dure aankoop als Sangare, die het gisteren echt volledig liet afweten.

26 oktober 2020 om 12:03

Met name omdat Ihattaren slechts 18 jaar is en zich gewoon even moet herpakken. Zo'n Sangare heeft miljoenen euro's gekost, zal vast een aardig salaris hebben en laat weinig zien. Nu zit die jongen er ook pas net, maar men is wel erg selectief in de kritieken en dan is Ihattaren wel een makkelijk slachtoffer. Mensen lijken even te vergeten dat je overwicht er niet even in een week weer aftraint. Dat heeft tijd nodig. Om dan elke week weer te vertellen dat die jongen te zwaar is, tja...

als je van de wedstrijden tegen Granada en Vitesse uitgaat kan je bijna het hele elftal wissel zetten. Ihattaren mag na 2 maanden eindelijk weer een keer twee wedstrijden op rij spelen dus zit nog helemaal niet in zijn ritme. ik vind het kwalijker dat de spelers die wel al heel het seizoen spelen niet thuis geven. Schmidt werd met veel bombarie gehaald en mocht in tegenstelling tot zijn voorgangers allerlei versterkingen halen omdat hij PSV wel even geweldig voetbal zou laten spelen maar het spel is net zo matig als onder Van Bommel en Faber

25 oktober 2020 om 23:27

Er viel vandaag weinig te wisselen en toch zijn bijna alle wisselspelers ingebracht. Maar zonder gekheid, begrijp ik de ophef rond een 18 jarige jongen ook niet. Of hij de top haalt, zien we wel. Is hij goed genoeg dan drijft hij vanzelf boven. Maar dat zovelen verwachten dat hij nu al de kar moet trekken, zou heel bizar zijn. Ik sluit me dan ook bij je aan Japie. Ook het vertoonde spel van PSV is nog niet wat je ervan mag verwachten

Dat hij momenteel geen basisplaats verdient, is wel duidelijk. Maar om iemand van 18 dan volledig de grond in te boren is nog wel de andere kant van het spectrum. Jonge jongens maken nu eenmaal fouten.

25 oktober 2020 om 21:37

Nou de grond in boren is ook weer overtrokken hoor. Als je als 18-jarige jongen met zijn talent niet fit en afgetraind bent mag je best wel even op je plaats gezet worden. Tuurlijk mag hij fouten maken, maar dit vind ik fouten die niet leeftijdgerelateerd zijn. Als je hem erbij ziet lopen lijkt het alsof hij met zijn laatste wedstrijden van zijn carrière bezig is.

25 oktober 2020 om 21:41

Ze hebben het over een schrijnende wedstrijd waarin hij “alibi-verdedigt” en dan over “alibi-aangespeeld-worden”. Dat is gewoon iemand de grond inboren.

25 oktober 2020 om 21:51

Het is de grond inboren als het niet waar is; anders is het gewoon een constatering. Ik vond hem zeker niet best en gewoon (nog steeds !!) te zwaar.

25 oktober 2020 om 21:55

Er zijn toch andere manieren om het te formuleren? “Hij speelde een zwakke partij” is toch al meteen wat anders dan “schrijnende wedstrijd” enzoverder.

25 oktober 2020 om 21:55

@Lierse1997: maar ze hebben een punt toch? Hem met een fluwelen handschoen behandelen helpt ook niet. Ik vind het trouwens niet de grond in boren hoor, dat is heel wat anders en een stuk zwaarder. Mentaliteit bijbrengen moet soms even met een harde waarheid.

25 oktober 2020 om 22:07

Ze hebben zeker een punt, maar het is toch wel vreemde vormen aan het aannemen. Letterlijk iedereen op tv zit tegenwoordig over hem te lullen en ook nu kan het op een andere manier gebracht worden. De waarheid mag gezegd worden, maar dat doen ze intern bij PSV ook wel lijkt me en daar heeft hij de media echt niet voor nodig.

26 oktober 2020 om 12:05

@njfromvol - Wellicht, maar hij is ook pas 18 jaar. Om dan telkens weer te moeten herhalen dat die jongen te zwaar is, is dan ook compleet onnodig. Alsof je overgewicht er even in een paar dagen af traint. Dat kost ook tijd en zeker bij een topsporter. Die hebben allemaal programma's en het afvallen mag daar geen effect op hebben.zoiets gaat dus gestaag.

25 oktober 2020 om 22:03

De ballen van achteruit worden ook vaak heel slecht ingespeeld waardoor de aanvallers het moeilijker hebben. Sangre, Hendrix, Tete zijn niet echt goed in de opbouw, zo zeg ik het nog netjes.

Dit legt toch ook weer duidelijk het opportunisme in de voetbalwereld bloot. Een paar weken terug speelde hij niet en schreeuwde iedereen moord en brand. Nu speelt hij wel en hoort hij niet in de basis thuis. Laat die jongen van 18 lekker in de luwte zich ontwikkelen bij PSV en dan zien we hem vanzelf weer zijn niveau halen.

26 oktober 2020 om 12:07

Die jongen is te goed om zich in de luwte te ontwikkelen. Niet voor niets is er heel veel aandacht voor die jongen. Vorig jaar was het positief, nu even negatief. Als die jongen daar gewoon goed mee omgaat, gaat dat hem over de lange termijn alleen maar beter maken. Ik hoop alleen dat die jongen z'n hoofd erbij houdt en kritisch naar zichzelf kan kijken. Als hij dat kan, ben ik ervan overtuigd dat die jongen zich snel herpakt. Bovendien vergeten sommigen gemakshalve dat die jongen pas 18 jaar is.

Humor dit. Als Mo niet speelt zijn de analisten verbaasd omdat ie het grootste talent zou zijn bij de Onzen. Speelt ie wel, dan zien ze ineens wat wij als PSV fans al een tijdje zien: hij is niet fit genoeg en is hopeloos uit vorm. Pfffff

25 oktober 2020 om 21:25

Het is zo'n onzin. Ja hij moet het beter doen maar geef em tijd zeg. Nu speelt ie weer tenminste en zo goed was Psv en de andere spelers ook niet maar wel meteen Ihattaren er zo uit pikken, zuur. En over vdBeek's treurige foto op de bank bij Man U heb ik niet over zien zeuren. Van Basten was echt aan het raaskallen, totaal geen aanwinst voor Rondo.

25 oktober 2020 om 21:37

Ik ben benieuwd wat er morgen gezegd wordt bij VI insite. Daar heb ik alleen gehoord wat voor verschrikkelijke arrogante en slechte trainer Schmidt is omdat hij Iatharren niet opstelt. Jongen moet gewoon goed fit worden en zich afsluiten van al het gepraat. Dan komt de rest ook wel.

25 oktober 2020 om 22:44

Laat me raden: Schmidt heeft hem van zijn zelfvertrouwen beroofd. En over het verhitte debat tussen Schmidt en Nijhuis gaan ze ook vol op het orgel. Het extreme coronaverhaal bij PSV wordt voor het gemak maar overheen gepraat. Want dat leidt alleen maar af van hun bij voorbaat reeds vastgestelde eindoordeel over Schmidt.

Ik vind deze heksenjacht op ihattaren toch wel nog wat schrijnender. Hij zit in een dip poeh poeh. Dat gebeurd weleens bij jonge spelers, maar nu wordt alles in detail zo breed uitgemeten zo maak je mensen kapot.

Ach ja. Ik deed als 18-jarige voortdurend dingen waar ik nu als veertiger m'n vraagtekens bij zet. Maar ik had het geluk dat dat allemaal niet op camera vast werd gelegd, dat niet half Nederland er meteen een mening over had en dat privé alles wel soepel verliep. Ik betwijfel eigenlijk of het wel gezond is om op deze manier volwassen te moeten worden.

25 oktober 2020 om 21:19

Precies dit dus. Heb te doen met jongen hoor. Vorig seizoen natuurlijk ook een rot seizoen gehad, vader verloren en de trainer wie hem zogezegd groot maakte en veel ondersteunde de laan uitgestuurd. Dat hij dan fysiek niet meer zo fit lijkt kan gebeuren, die jongen heeft gewoon even tijd nodig. De media en analisten moeten hem niet zo in de spotlight zetten en hem gewoon met rust laten. Komt wel goed met Mo. Was vandaag gewoon de beste man bij PSV.

25 oktober 2020 om 21:31

Maar Aguerooo er zijn 73 tv zenders met 281 analisten en die moeten er allemaal wat van vinden en laten blijken dat ze er verstand van hebben. Het is te triest voor woorden

25 oktober 2020 om 22:22

Tja, daarom is ook vrijwel niemand profvoetballer. Dan heb je de luxe niet om jong en onbezonnen te zijn. Gezond is het vast niet voor iedereen, hij kan altijd nog stoppen met voetbal en een kantoorbaantje nemen natuurlijk.

Huh maar Schmidt ging toch zo raar met hem om dat hij hem op de bank zette? Wat is het nou? Fraai staaltje analistje spelen weer. Overigens had Ihattaren juist vandaag af en toe weer een momentje die we afgelopen maanden zo weinig gezien hebben.

Het is echt weer Nederland dat als het even wat minder gaat met een groot talent van jazeker nogmaar 18 jaar de grond ingeboord wordt. Natuurlijk speelt hij even wat minder. Maar zie even naar die andere wereldsterren van Psv. Gehaald met bombarie en ook maar matig.

Typisch weer. Eerst roepen dat hij moet spelen, omdat het anders een vorm van kapitaalvernietiging is. Nu speelt hij een paar keer vanwege afwezige spelers ivm corona en dan roep je dat hij het niet verdient om in de basis te staan. Wat wil je als analist nu eigenlijk? Het is duidelijk dat hij niet in zijn beste fase zit. Kan gebeuren, want het is voor een 18 jarige ook geen makkelijke tijd met corona, een vader die is overleden en de druk die elke keer komt kijken als PSV speelt en hij wel of niet meedoet. Laat hem toch eens met rust zou ik zeggen en als het in februari nog steeds nergens op lijkt of als hij dan nog steeds niet mee mag doen dat je dan weer eens over hem begint. Echter om nu elke week te roepen dat hij niet speelt of dat hij slecht speelt, dat schiet ook niet op.

Krijg bijna de neiging om te zeggen dat ik hoop dat hij in bloedvorm raakt en dan alsnog switcht naar de Marokkaanse voetbalbond. Wat een overdreven gedoe elke keer, dat die gasten niet moe worden van 18-jarigen de grond in te boren.

25 oktober 2020 om 22:36

Tegelen27. Voor beide landen zal ihattaren nu niks toevoegen. Marokko heef 5 betere spelers op die positie

Grappig dat voorheen alle toptalenten te maken kregen met een gebruikelijke terugval, maar Ihattaren mag niet minder presteren.

25 oktober 2020 om 22:42

De “analisten” gaan ook hele willekeurig te werk wat dit betreft. Bij sommige zeggen ze inderdaad dat het normaal is en een andere keer bij iemand anders is het weer niet zo. Mohammed moet dit allemaal met een korreltje zout nemen. Verbeterpunten krijgt hij wel van zijn trainer en teamgenoten

Wat zitten er toch een hoop kleuters tussen de berg analisten die we hier in Nederland kennen. Lekker collectief een jongen van 18 afkraken die uit een zware periode komt. Daarnaast heeft Schmidt aangegeven dat de knop om is bij Mo en dat hij weer hard werkt en fit aan het worden is. Geef die jongen alsjeblieft wat tijd en laat hem met rust. De kritiek heeft inmiddels een sneue vorm aangenomen.

Nieuwe trainer, Nieuw systeem, nieuwe spelers. Als er een Nederlandse trainer was aangesteld, speelde hij nu meer en beter denk ik. Daarnaast denk ik dat Schmidt niet meteen ontslagen zal worden als de resultaten uitblijven en dat hij zijn gewenste team nog niet heeft gevormd. Dus ik denk dat er ook nog een paar spelers bij zullen komen. Dit maakt alles nog meer lastig voor ihataren. Vertrek van Schmidt is zijn enige hoop.

We zien allemaal dat hij verre van afgetraind is. Daar verbaas ik me over. Het ziet er pafferig uit. Dat gezeur over vorm en niet in-vorm daar moeten de analyses niet over gaan. Hij is pas 18, laat 'm veel spelen en hij betaalt dat terug. Er zijn genoeg andere Psvers waarover je moet nadenken wat zij aan het elftal toevoegen....

Ja hij is een prof. Ja hij is duidelijk uit vorm. Ja hij maakt duidelijke fouten. Echter, hij is ook maar 18 jaar en ja dat is wel een excuus. Je kunt dan voorbeelden erbij halen van spelers die top speelden toen zij 18 waren, maar niet iedereen is hetzelfde in zijn ontwikkeling. Daarbij heeft deze jongen ook gewoon veel over zich heen gekregen. Op de ene dag is hij ineens een beroemde Nederlander geworden, alle gezeik of hij voor Marokko of Nederland moest kiezen. Alle analisten en allerlei andere figuren in het echte leven die aan hem aan het trekken waren. Dan overlijdt zijn vader, wat natuurlijk een verschrikking is voor een 17 jarige jochie. Dan moet hij met alle veren in zijn reet ineens er volkomen staan. Dan gaat eventjes niet goed en boren ze hem allemaal met de grond gelijk. Alsjeblieft Mo, nu dat je gekozen hebt voor NL zul je de veren niet meer in je reet gestoken krijgen. Nu is er geen risico meer dat de Knvb naast je grijpt.

Hoop ook dat dit een les zal zijn voor vele andere jonge gasten die zich niet snel gek zullen laten maken door alle veren wanneer de media een overduidelijke agenda hebben. Toen: ervoor zorgen dat je voor NL kiest mocht je een top speler worden. Nu: je lekker in de grond boren omdat je een makkelijk doelwit bent.

Apart, eerste helft was Ihattaren de beste speler van PSV. Tweede helft was het inderdaad minder, maar dat ligt ook aan die trainer, of je stuurt hem naar Jong PSV of je laat hem 5 wedstrijden achter elkaar staan om ritme op te doen.

In veel reacties lees ik dat Ihattaren de grond in geboord wordt. Daar ben ik het niet mee eens. De vinger wordt op de zere plek gelegd, ja, dat wel. Er wordt benoemd wat niet goed gaat, dat klopt. Maa mag je dat soms niet doen bij een 18jarige? Ik merk bij de analisten ook dat ze het allemaal zonde vinden dat het zo loopt, en dat ze Mo het beste gunnen. En misschien heeft Mo het juist wel nodig dat hij nu duidelijk hoort waar het aan ligt? Hij is een jaar lang behoorlijk opgehemeld, dat is niet altijd de beste aanpak. Laten we het niet erger maken dan het is: hij krijgt gewoon kritiek, is dat zo'n ramp?

25 oktober 2020 om 22:44

Ik zou me verbazen als mohammed naar die voetbalshows kijkt hoor. Een voetballer weet zelf wanneer die slecht speelt en luistert eerder naar kritiek van de trainer dan een paar “analisten”

25 oktober 2020 om 22:49

Ja, dat vraag ik me ook wel af, maar tegelijkertijd zijn voetballers zo actief op social media dat ze die kritiek van de buitenwereld toch wel meekrijgen?

25 oktober 2020 om 22:55

Ik hoop van niet. Er wordt zoveel onzin vertelt. En soms kan je er gewoon niks aan doen als je slecht speelt. En het is daarnaast heel makkelijk om aan te kaarten als iemand minder speelt. De echte toegevoegde waarde is met iets komen waardoor hij weer beter gaat spelen, maar goed daar houdt de klus van een analist op hahaah

Ongelooflijk. Valt me tegen van deze analisten maar het viel te verwachten. Het is nu écht een hetze aan het worden.

Het is weer eens tijd voor vaderlands' grootste hobby: het overdreven ophemelen, en overdreven afkraken van talenten in de ED. Mag je alleen bij Rondo aan tafel als je minimaal 1 iemand volledig de grond inboort?

Verder vind ik Rondo sowieso een eng programma. In NL komt een talent te kort of moet ie naar Ajax, is alles behalve Ajax een leuke subtopper, en kan er ook enkel over Ajax gepraat worden. Deze week is dat overigens geheel terecht, maar het is niet enkel deze week.

Verder worden alle ex-ajacieden die het goed doen de hemel ingeprezen, en alle ex-ajacieden die het minder goed doen of niet spelen (bijv Donny) compleet afgezeken.

De enige die tot dusver objectief en goed oordeelt bij Rondo aan tafel is Ruud Gullit en heel af en toe Marco van Basten. Maar goed, Jack laat ze toch niet uitpraten, dus die zijn er op een gegeven moment toch klaar mee. #getjackofftv

Ik begin wat pissig te worden op de bak stront die deze jongen over zich heen krijgt. Hij is krap aan 18. Vorig seizoen als een komeet gegaan. Allemaal roem en aandacht voor een hele jonge jongen. Dan overlijd zijn vader en heeft hij ook nog de heisa gehad betreffende voor welk land hij ging spelen. Dan kom je thuis te zitten door corona. Veel te verwerken en veel een plekje geven. Een jonge jongen die gewend is dat hij fit is en relatief weinig voor hoeft te doen moet verplicht thuis zitten. Dan krijg je een nieuw seizoen in een hele nieuwe wereld. Nieuwe coach, fitheid waar je ineens voor moet gaan werken en een hele grote bak kritiek. Die jongen voelt zich wat verdwaald en is zoekende. Laat hem even met rust zeg. Dit hele pushen helpt volgens mij totaal niet bij deze jongen. Last hem even in de luwte.

Naja kom op zeg. Jongen is 18 jaar is er echt net bij. Qua talent weergaloos. Ok, het zit nu even tegen maar Marco doet nu net of hijzelf als 18 jarige meteen klaar was voor de top. Marco, tegenwoordig wordt van spelers van 18 al meer verwacht dan van jou toen. Jij was ook een eens-in-een-generatie speler. Mag die jongen een keer een mindere periode hebben? Ook; zou jij beter gaan voetballen als iedereen en alles je afbrandt? In jouw tijd lag niet alles na 1 wedstrijd onder de loep. Veel respect voor zowel Marco als Youri, maar kom op, geef mensen eens een beetje krediet en kansen. Johan Cruijff zag het ook zitten in Marco, als hij een trainer had gehad die het niet in hem zag zitten, wat was er dan gebeurd? Je hebt ook wat geluk nodig.

26 oktober 2020 om 09:36

Niemand is zo hard afgebrand als Van Basten. Eerst door zn terror vader daarna door Cruijff.

Dit is nou het gedrag van een 18 jarigen die niet lekker in zijn vel zit.

Heel PSV speelde ongelukkig gisteren. Maar vond Mo toch zeker niet de slechtste. Ook de 2e helft tegen Granada zag het er al wat beter uit.

Hoop dat PSV het elftal zsm weer volledig heeft, dat ze eindelijk met een vaste basis kunnen gaan spelen. Dan kan Mo gewoon veel minuten maken, maar het hele team moet niet op hem leunen, dat is gewoon teveel voor zo'n jonge gozer.

Een paar jaar geleden had je een Marokkaanse Belg bij PSV rondlopen. Zijn naam is me ontschoten. Ook een tiener. Die zou de nieuwe Iniesta worden. Nooit meer wat van gehoord. Ihattaren kan vreselijk goed voetballen. Hij moet alleen beter zn best doen met het trainen en niet teveel broodjes lekker in zn hoofd stoppen. Zorg nou eens dat ie superfit is...

26 oktober 2020 om 09:46

Bakkali ja, die was toen ook geweldig. Hetzelfde heb ik met Jonathan Reis, die was verschrikkelijk goed totdat hij aan de coke begon. Er komt zoveel meer kijken dan alleen talent, al denk ik dat Ihattaren over een beter mentaliteit beschikt dan deze twee.

Mijn persoonlijke probleem als PSV-fan is dat zijn contract over 1,5 jaar afloopt. Het zou het beste zijn om hem tijdelijk op de bank te zetten en eerst eens fit te worden. Het is namelijk geen schim van de speler van vorig seizoen. De kans is echter dat hij in de loop van het seizoen steeds beter gaat beter spelen en dat Raiola dan met zijn 1-jarig contract gaat dreigen. Het zou zo veel meer rust geven als hij zijn contract verlengt en dat ze samen met hem een plan voor de lange termijn maken. Hij is 18 jaar en zag zich volgend jaar al de opvolger van Messi worden. Ik denk dat hij hierdoor met zichzelf worstelt.

26 oktober 2020 om 11:10

Ten eerste opmerkelijk dat je hier zelfs een persoonlijk probleem van hebt weten te maken; zou hier niet bepaald mijn gemoedstoestand of welbevinden door laten bepalen, maar ieder zijn meug natuurlijk. Ten tweede: die wilde verhalen over de 30, 40 miljoen die Ihattaren gaat opleveren zijn volledig (door de media) uit de lucht gegrepen en slechts gefundeerd met de potentie die deze jongen heeft. Maar haal dat eens weg en kijk eens wie Ihattaren momenteel is: een 18-jarige jongen met een fluwelen linkerbeen, een geweldig spelinzicht en een voor een tiener - zeker eentje van Marokkaanse komaf - imposant fysiek. Maar ook eentje die nog voordat hij een volledig jaar dat hij zijn droom leefde - spelen bij PSV 1 en opgeroepen worden voor Oranje - al te zwaar van vakantie terugkwam, met een verkeerde houding op zijn eerste zomertrainingskamp rondliep en uiteindelijk zelfs van de training werd gestuurd omdat hij weigerde zijn taken uit voeren. Terwijl het hele land over Roger Schmidt heenvalt van verontwaardiging heeft Ihattaren speelminuten genoeg gehad om te laten zien waarom zoveel media hem openlijk steunen in zijn strijd om een basisplaats, maar ik heb daar niets van gezien. Sterker: het hele kalenderjaar heeft Ihattaren geen doelpunt gemaakt en geen assist gegeven! Dan terug naar de hamvraag: wat is die jongen sportief dan waard momenteel en heeft dat geen invloed op zijn financiele waarde? Financieel zal Raiola gek zijn om hem met nog een jaar contract voor een prikkie elders 4 of 5 jaar te laten tekenen; die commissie stelt niets voor. Beter adviseert hij zijn client wat op te steken van Schmidt en Gotze, zich te verbeteren en wat af te dwingen. Lukt hem dat en kan hij volgend jaar uitgroeien tot een dragende speler, dan staan clubs als Barcelona, Liverpool en Bayern echt wel op de deur te kloppen. Maar momenteel zullen ze absoluut niet overtuigd zijn van zijn vermogen om zijn potentieel te verzilveren.

Ik hoop dat PSV inziet dat deze jonge prof, pas 18 jaar is, en aan zijn houding en lichaamstaal zie ik dat hij niet lekker in zijn vel zit, ga met deze jongen mentaal en fysiek en eventueel een passend dieet aan de slag. en gooi hem niet voor de leeuwen maar begeleid hem fatsoenlijk totdat hij weer op zijn oude niveau zit.

Volgens mij inherent aan een jeugdspeler, een periode met ups en downs waar de een zich beter doorheen slaat dan de ander. Met Corona, overlijden van zijn vader, drukte door interland keuze en het verwachtingspatroon heeft hij het niet bepaald makkelijk.

De 'negatieve' energie/invloeden moet hij proberen om te zetten in hard werken, goed dat Frank hem vertrouwen blijft geven want het is een missing link in het aanval spel van Oranje een creatieve middenvelder. Dat moeten ze bij PSV ook blijven doen en anders mag hij van het graag bij Ajax proberen

Vervelende analisten, lees sensatiezoekers, heb je in Nederland helaas. Er zijn maar een paar positieve uitzonderingen, daar moet hij zich vooral niet aan storen.

Je kan nog zoveel talent hebben, maar als je er niks voor doet dan kom je er toch niet. Voorbeelden genoeg.

Op dit moment presteert hij niet en hij zet zich niet voor de volledige 100% in (bewijs -- zijn gewicht). Dan zit je gewoon terecht op de bank. Op dat moment moet je je plek gaan terugverdienen en dat begint bij fit worden. Vervolgens moet hij op de training en tijdens invalbeurten laten zien dat hij beter is dan zijn concurrenten. Zo werkt het en daar moet ie niet over miauwen.

Het wordt tijd dat die Marokkaanse Nederlanders zich eens wat nederiger opstellen in plaats van door het minste geringste in hun eer aangetast te zijn. Als prof moet je er gewoon staan en prestaties in het verleden zijn geen garanties voor het heden. Je best doen, bek dicht en voetballen.

Aan het eind van de rit is niemand geïnteresseerd in excuses waarom je de top niet bereikt hebt en heb je alleen jezelf ermee. Die gast heeft goud in handen en het is aan hem om dat te "verzilveren".

Gelukkig heeft Ihattaren de tijd met zich mee, want als ie 22 was geweest had dit zijn jaar moeten zijn. Helemaal niet erg dat ie nu uit vorm is, er zijn maar weinig voetballers die heel hun carrière goed presteren. Geef m een paar maandjes invalbeurten, zo nu en dan basis en laat z'n vorm en fitheid wederkeren. Die jongen komt er wel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2737
2.Vitesse2514
3.PSV2315
4.Feyenoord2212
5.FC Twente1810
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. MaduekeAanvaller104
D. MalenAanvaller106
E. ZahaviAanvaller61
J. PiroeAanvaller20
M. RomeroAanvaller11
Y. MvogoKeeper90
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

16 fans
18 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 PSV 7 0 0 0
2019/2020 PSV 22 3 0 0
2018/2019 PSV 12 0 0 0
2018/2019 PSV U19 12 5 0 0
2018/2019 Jong PSV 2 1 0 0
Laatste voetbalnieuws

Tegenover rentree van Ihattaren staat ook tegenvaller voor PSV

Mohamed Ihattaren is fit genoeg om met de selectie van PSV mee te reizen naar Spanje voor de Europa League-wedstrijd tegen Granada van donderdagavond. De middenvelder ontbrak in de laatste wedstrijden...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 1 december
Tottenham Hotspur heeft geen interesse om Christian Eriksen terug te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren