Terwijl Mesut Özil de show steelt op Twitter, haalt Erkut Sögüt genadeloos uit

Zaterdag, 24 oktober 2020 om

De situatie van Mesut Özil blijft de gemoederen bezighouden in Engeland. Dinsdag werd duidelijk dat de middenvelder ontbreekt op de spelerslijsten van Arsenal voor de Europa League en de Premier League, waardoor hij in ieder geval tot januari niet in actie zal komen. Hoewel trainer Mikel Arteta bezweert dat de beslissing op sportieve gronden is genomen, is daar volgens zaakwaarnemer Erkut Sögüt niets van waar. In een interview met ESPN zegt Sögüt dat Arteta de waarheid achterhoudt.

Özil speelde zijn laatste officiële wedstrijd voor Arsenal op 7 maart: in de competitiewedstrijd tegen West Ham United (1-0 zege), de laatste voodat de Premier League tijdelijk werd stilgelegd, deed hij 88 minuten mee. Op 10 juni speelde Özil een helft tegen Brentford (2-3 nederlaag) in een vriendschappelijk duel. Later die maand zat hij tweemaal op de bank tijdens een Premier League-wedstrijd. In de resterende wedstrijden van het seizoen 2019/20 was Özil er niet bij, volgens Arsenal vanwege een rugblessure; dit seizoen behoorde hij nooit tot de wedstrijdselectie. Woensdag sprak Özil via Instagram zijn teleurstelling uit over het feit dat hij niet is ingeschreven tot de winterstop. "Toen ik in 2018 een nieuw contract tekende, heb ik plechtig mijn loyaliteit en trouw aan de club beloofd. Het doet me verdriet dat dit niet van twee kanten komt. Ik ben er nu achter gekomen dat loyaliteit vandaag de dag ver te zoeken is", schreef hij onder meer.

Toch lijkt hij positief te blijven, want donderdagavond viel de Duitser op door meerdere tweets te plaatsen tijdens de Europa League-wedstrijd tussen Rapid Wien en Arsenal (1-2), waarin hij zijn ploeggenoten aanmoedigde. "0-0 tot nu, maar kom op jongens, laten we de overwinning mee naar huis nemen! Ik moedig jullie aan", schreef hij bijvoorbeeld. Na de 1-0 van Taxiarchis Fountas, die voortkwam uit een zwakke pass van keeper Bernd Leno die onderschept werd door Rapid: "Kop op, Bernd Leno! We hebben nog genoeg tijd om dit om te draaien, jongens! Come on Gunners!!" Özil plaatste na de wedstrijd zelfs een poll waarop zijn volgers konden stemmen op de man van de wedstrijd, wat door ruim 295.000 mensen werd gedaan. Ook grapte hij over de keeper van Rapid Wien, Richard Strebinger, die een beschermende helm droeg zoals Özils oude ploeggenoot Petr Cech dat in zijn actieve loopbaan deed. "Wat een week voor mijn vriend Petr Cech. Dinsdag: ingeschreven voor de Premier League bij Chelsea. Donderdag: basisplaats voor Rapid Wien tegen zijn oude club. Gefeliciteerd, bro."

Richard Strebinger, de keeper van Rapid Wien, in actie tegen Arsenal.

Toen trainer Arteta na de wedstrijd werd gevraagd naar de tweets van Özil, reageerde hij met goedkeuring. "Het is fantastisch. Dit is wat ik wil zien van spelers die niet bij de selectie zitten", zei de Spanjaard, die woensdag nog verzekerde dat Özil om sportieve redenen niet is toegevoegd aan de spelerslijsten. "Ik heb een schoon geweten, want ik ben heel eerlijk geweest. Wat mij betreft is het een beslissing op sportieve gronden. Ik heb veel contact gezocht met Mesut en we weten wat we van elkaar verwachten. Het is mijn taak om het beste uit alle voetballers te halen, zodat het team erop vooruitgaat. Op dit moment heb ik het gevoel dat ik daarin gefaald heb."

Hoewel de oefenmeester zijn eigen falen erkent, hecht zaakwaarnemer Sögüt geen waarde aan de verklaring. Hij stelt dat de supporters van Arsenal 'de waarheid' verdienen, en niet 'Arteta die zegt dat hij gefaald heeft met Özil'. "Je hebt niet gefaald met Özil, je hebt gefaald in eerlijk, open en transparant zijn", voegt de belangenbehartiger van Özil daaraan toe. "Je hebt gefaald in het respectvol behandelen van iemand die een contract heeft en altijd loyaal is geweest. Iedereen ziet in dat hij niet eerlijk is omgegaan met Özil. Hij heeft hem dit seizoen geen kans gegeven om zichzelf te laten zien. Een speler met een contract zou de kans moeten krijgen om te vechten voor zijn plek, maar die kans heeft Mesut niet gekregen."

Sögüt wijst op de Premier League-wedstrijden van juni, tegen Brighton & Hove Albion en Crystal Palace, waarin de aanvallende middenvelder op de bank mocht plaatsnemen. Dat is een onlogische keuze als zijn cliënt daadwerkelijk 'niet fit of toegewijd' is, betoogt Sögüt. "Iedereen zegt dat hij goed trainer. Per Mertesacker (voormalig Arsenal-verdediger en tegenwoordig trainer in de jeugdopleiding, red.) heeft dat publiekelijk gezegd. Ik heb minstens vijf ploeggenoten van Mesut gesproken, die allemaal aangeven dat hij uitstekend traint. Ze zeggen zelfs dat Mesut een van hun beste spelers is en dat ze niet begrijpen waarom hij buiten de ploeg wordt gehouden. Aan de trainingen ligt het dus niet. Wat zijn dan de sportieve gronden? Als je erover praat, moet je de waarheid vertellen waar de supporters recht op hebben. Anders kun je beter niets zeggen."

Technisch directeur Edu stelde vorige maand dat Özil vanwege zijn 'prestaties' niet meer in actie komt. ESPN stelt dat de technicus de afgelopen jaren vaak ondermaats speelde in grote wedstrijden. De vorige trainer van Arsenal, Unai Emery, claimde in mei nog dat 'de houding en de toewijding' van Özil gedurende zijn trainerschap te wensen overliet. Maar er waren al tekenen aan de wand voordat de relatie tussen Arsenal en Özil spaak liep. Zo voelde Arsenal zich in december 2019 genoodzaakt om een statement te publiceren, waarin het afstand nam van uitspraken die Özil op sociale media deed over de onderdrukking van de Oeigoeren, een van oorsprong Turks volk in China dat overwegend islamitisch is. China houdt naar schatting meer dan een miljoen Oeigoeren en andere moslims uit de regio vast in gevangenenkampen, waar zij volgens rapportages van de Verenigde Naties hun eigen cultuur moeten afzweren en de communistische partij-ideologie moeten omarmen.

Özil beschreef de Oeigoeren als 'strijders die zich verzetten tegen onderdrukking'. Arsenal publiceerde gauw een statement op Weibo, een van de grootste sociale netwerken van China, waarin het verduidelijkte dat Özil 'zijn persoonlijke mening' ventileerde. "Als voetbalclub kiest Arsenal er altijd voor om zich niet te mengen in de politiek", voegde Arsenal toe. Britse media legden meteen de link naar de commerciële belangen van Arsenal in China. Zo heeft de club de afgelopen jaren een restaurantketen uitgerold in het meest bevolkte land ter wereld. "Hij had meer steun van de club verwacht", beaamt Sögüt in het interview, als hij wordt gevraagd naar de rel rondom de Instagram-post van zijn cliënt. "Het gaat niet om politiek, maar om mensenrechten. Mensen worden opgesloten. Als een voetballer dat onmenselijk noemt, is dat dan politiek of gewoon empathie?" Een ander teken aan de wand diende zich aan in april van dit jaar, toen Özil zich niet aansloot bij ploeggenoten die bereid waren tot een salarisvermindering van 12,5 procent. De spelmaker vond dat er niet genoeg duidelijkheid was over wat er zou gebeuren met het bespaarde geld.

"Mesut is 32 jaar oud. Hij heeft nog een paar seizoenen te gaan in zijn carrière, maar het gaat meer om de manier waarop hij behandeld wordt. Mesut is iemand die voor zichzelf opkomt", verzekert de spelersmakelaar, wiens cliënt in februari 2018 nog een contract tot medio 2021 tekende. Özil ervoer de verlenging van zijn aflopende contract als a big commitment, aldus Sögüt. "Hij had naar een andere club kunnen gaan, zoals Alexis Sánchez deed (in 2018 naar Manchester United, red.). Hij had een tekenbonus van dertig miljoen pond kunnen ontvangen na een transfervrije overstap op het toppunt van zijn carrière. Maar hij bleef loyaal. Misschien verandert de club van gedachten en wordt hij in januari alsnog ingeschreven. Je weet het nooit."


Poll

Vind je dat Arsenal verkeerd omgaat met Mesut Özil?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

64 reacties (laatste reactie door fcg95)

Begint ondertussen een vermoeiende soap te worden tussen Ozil en Arsenal, waarvoor in januari hopelijk een oplossing gevonden wordt. Arsenal handelt duidelijk vanuit extra-sportieve redenen en Ozil eigenlijk ergens ook want hij had al lang kunnen vertrekken maar houdt, begrijpelijk , vast aan zijn 400K per week contract. Maar sportief kan hij toch niet gelukkig zijn? Kies dan voor het sportieve en niet meer voor het financiële...

23 oktober 2020 om 16:09

Aan de ene kant heb je natuurlijk helemaal gelijk, maar aan de andere kant, als Arsenal zijn zakelijke belangen in China belangrijker vindt dan mensenrechten, dan gun ik het Arsenal ook om 400k per week in rook op te zien gaan.

23 oktober 2020 om 16:11

Ik denk dat Arsenal hier echt niet alleen in is. Zou best willen zien hoe Utd hier mee om zou gaan. Zonder de voorkennis van dit geval dan wel..

23 oktober 2020 om 16:15

@samcro ik denk wel meer clubs, en dat vind ik ontzettend triest. Dat ze in China proberen inkomsten te genereren niet per se, maar afstand nemen van een speler zijn mening (die de club zou moeten delen), omdat zakelijke belangen belangrijker zijn, vind ik intriest en in dit geval vind ik redelijk duidelijk dat dat voor Arsenal zo is, wat voor mij de waardering voor Arsenal aanzienlijk omlaag haalt.

23 oktober 2020 om 16:22

Aan de andere kant zou je als speler ook moeten weten dat je, wanneer je een politieke overtuiging dusdanig naar buiten brengt dat tegen de belangen van je werkgever kan stuiten. Als ik meer dan een miljoen social media volgers had en leuk zou roepen wat niet in lijn staat met de normen en waarde die over het algemeen worden gedeeld in Nederland of Europa ben ik er vrij zeker van dat mijn werkgever me als de wiedeweerga bij zich roept om of te vragen of ik ermee wil kappen of me om die reden te laten gaan. Dat is gewoon een hele normale gang van zaken. Nogmaals ik ben het niet eens of oneens met wat Ozil de wereld in slingerd, heel eerlijk vind ik het vooral geen al te slimme en nuchtere jongen gezien zijn positie. Maar als publiek figuur heb je ook te maken met het belang van je werkgever, en in het voetbal kan je helaas niet iemand ontslaan vanwege de financiele belangen. Maar dat je dan als speler niet de eer aan jezelf houd is ook niet al te nobel vind ik heel eerlijk gezegd.

23 oktober 2020 om 16:22

Jep, heel slecht gehandeld van Arsenal hierin.

23 oktober 2020 om 16:30

Maar is dit een politieke overtuiging? Dat is alsof je zegt dat BLM een politieke overtuiging is en daar is Arsenal niet te beroerd voor om zich erover uit te spreken. En daarnaast spreekt hij zich totaal niet uit over normen of waarden die niet in lijn staan met de normen en waarden van Europa, eerder het tegenovergestelde. Wat hij zegt, zijn namelijk normen en waarden waar Europa zogenaamd voor staat.

23 oktober 2020 om 16:39

BLM is niet met de Oeigoeren te vergelijken Lierse, daar moet je echt vanaf stappen want ik zie je dat vaker zeggen. Ik weet er niet genoeg van maar imo is wat er met de Oeigoeren gebeurt zowat een zuivering en BLM gaat over politiegeweld/racisme maar verre van een zuivering. Beiden zeer erg, laat ik dat er maar bij vermelden.

23 oktober 2020 om 16:41

@FCG: je hebt helemaal gelijk hoor. Arsenal gaat hier helemaal niet vrijuit en zeker niet aangezien Ozil een menselijk standpunt inneemt over de Oeigoeren. Het is niet dat hij openlijk een dictator steunt dus ik, als supporter, ben wel teleurgesteld in Arsenal.

23 oktober 2020 om 16:42

Arsenal is gewoon ontzettend hypocriet, wel BLM posts doen en op het shirtje zetten, maar op komen voor de rechten van mensen in China doen ze niet, want dat kost ze geld. Mijn sympathie voor de club is in ieder geval heel erg gedaald. Ze hadden Ozil moeten steunen.

23 oktober 2020 om 16:43

Niet met elkaar te vergelijken? Het gaat beide over racisme en onderdrukking in een ver land. Perfect te vergelijken vind ik het eerlijk gezegd.

23 oktober 2020 om 16:44

@zinedane Dus volgens jou moet Ozil niks zeggen over genocide die plaats vind op moslims in China? Alleen omdat Arsenal belang heeft in China? Dat is de omgekeerde wereld. Dat is alsof je zegt dat de Amerikanen niet moesten ingrijpen in de 2e wereldoorlog omdat Amerikaanse bedrijven belangen hadden in Duitsland. Enigste wie fout is in deze is Arsenal. Extreem fout, zwartgeld, fout.

23 oktober 2020 om 16:48

@lierse Tuurlijk is het niet met elkaar te vergelijken, dat zeg ik zelfs als een donker iemand. Oeigoeren worden letterlijk uitgemoord en in concentratiekampen gezet. Families worden uit elkaar gehaald en mannen gecastreerd en dat is niet eens alles wat de Chinezen doen.

23 oktober 2020 om 16:48

Lierse, de Oeigoeren zitten in een heropvoedingskamp en hun vrijheid is weggenomen. BLM gaat over politiegeweld en racisme, maar die mensen lopen wel vrij rond. Ik zie een aardig verschil.

23 oktober 2020 om 17:25

Ja nu ik wilde het zelf niet zeggen omdat ik het nogal lastig vind om over dergelijke onderwerpen in gradaties te spelen, maar de Oeigoeren zitten dus in een ergere situatie. De facto hebben zij dus meer nood aan steun, maar toch krijgen ze dat niet van Arsenal? Maar buiten de ernst van het vergrijp is er toch geen verschil qua fundamentele waarden? Want leg me nu eens het verschil uit buiten dat het ene nog erger is dan het andere.

23 oktober 2020 om 17:28

Wel erg makkelijk dit. Dan mag je dit gaan zeggen over de gehele Uefa, heel Amerika.. heel de wereld eigenlijk. Arsenal is en blijft een bedrijf en China zorgt voor veel inkomsten. Of je het er nu met eens bent of niet, die inkomsten laten gaan omdat 1 speler ergens voor opstaat, gaat gewoon niet.

23 oktober 2020 om 17:29

Ja en welke club doet dat wel of zou dat wel doen? Meningen doen er niet toe, het gaat uiteindelijk om inkomsten. Als je zo alles gaat bekijken dan is heel de wereld hypocriet

23 oktober 2020 om 17:31

Ja natuurlijk is al de rest ook hypocriet, maar dan is het maar oké?

23 oktober 2020 om 17:34

Als jij geen enkele morele kompas bezit en geld is enige wat voor jou waarde heeft, dan mag je dat zeggen. Maar wat voor persoon ben jij dan? En waarom wijzen dit gaat over Arsenal, stop eens met dat whataboutism.

23 oktober 2020 om 17:55

Ik vind ook niet dat geld boven zoiets moet staan en ik zou het prachtig vinden als ze hier tegenin zouden gaan. Ik snap echter wel waarom Arsenal dat niet doet. En ik heb nog altijd geen idee wat whataboutism is.

23 oktober 2020 om 18:31

@azrsenal: vergeet ook niet dat Arsenal met ‘visit Rwanda’ op de mouw speelt ( of speelde) Daar kan je ook over discussiëren. Zonde dat een mooie club als Arsenal zo weinig principes lijkt te hebben...

24 oktober 2020 om 12:38

BLM en de Oeigoeren zijn in de kern niet te vergelijken. De overeenkomst is dat het beide mensenrechtenkwesties zijn. De ene kwestie is close to home en kost ze niets om zich tegen uit te spreken. De andere is aan de andere kant van de wereld en kost ze een groot deel van de Aziatische markt als ze zich wel uitspreken. Zelfde met het WK in Qatar, niemand die zich uitspreekt omdat het clubs en landen alleen maar geld kost.

Schandalig hoe er hier wordt omgegaan met Özil. Dit is geen goede tactiek om hem te laten vertrekken. Ook al is het door sportieve redenen. Hij zit in hetzelfde schuitje als Bale zit, al hoewel ik het gevoel heb dat Özil het meer dan prima vindt zijn contract ‘uit te dienen’. Wat betreft de oeigoeren, meer dan goed dat hij zich daarover uit, neem het Arsenal wel kwalijk dat ze daar afstand van nemen.

23 oktober 2020 om 16:28

Het gaat natuurlijk ook niet om sportieve redenen. Ondanks dat Ozil minder toevoegt dan dat hij weg laat op het veld zou het alsnog een fantastische super sub zijn voor Arsenal. Maar het lijkt me dat zijn acties buiten het veld niet in goede aarde vallen met het bestuur van Arsenal. Ik ben niet ontzettend bekend met Ozil maar volgens mij is het een zeer publiekelijke aanhanger en bewonderaar van Erdogan en is er veel gedoe geweest rondom berichten van Ozil over de Oeigoeren in China. Ik ben hier niet om acties goed te keuren of af te keuren, natuurlijk heb ik mijn eigen mening over beide zaken maar dat heeft niks met een voetbal forum te maken. Maar deze actie kunnen enorm tegen de financiele belangen van Arsenal ingaan in China of van de vele fondsen of sponsoren die niet al te blij zijn met de harde maatregelen in Turkije rondom export en import etc. Vooral de uitspraken tegen China lijken een strop te zijn. En ondanks dat ik niks tegen Ozil heb en zoals ik al eerder aan gaf een heel duidelijke mening heb over China en hoe er met bepaalde bevolkingsgroepen wordt omgegaan snap ik dat je als werkgever niet de inkomsten van heel China wilt zien verdwijnen door dit soort uitspraken. Wat wel een korte tijd het geval is geweest. Als je publiekelijk dingen roept moet je per definitie weten wat dat voor gevolgen heeft voor je directe omgeving. En daar hoort ook je werkgever bij. Of het nou het juiste is om te doen of niet.

23 oktober 2020 om 16:36

Onzin. Arsenal is een bedrijf met commerciële belangen. Hoe Arsenal hiermee om is gegaan is acceptabel. Ozil deed op eigen conto een uitspraak en de club heeft dat nog eens zo naar buiten gebracht, wat is dan het probleem? Ze keuren het standpunt niet af, ze ontnemen hem niet de vrijheid om zijn mening te uiten. Het is ook vreemd dat Ozil van de club verwacht dat ze zijn persoonlijke standpunten publiekelijk steunen. Als club moet je daar ook buiten blijven, zoals Arsenal goed doet.

23 oktober 2020 om 16:41

Ze spelen nochtans wel met BLM op de tribunes. Dus wel lekker hypocriet van arsenal met hun “wij houden ons buiten politieke discussies”. Schijnbaar doen ze dat alleen als ze niet op een hypetrein kunnen springen en het hen niet wat kan kosten.

23 oktober 2020 om 17:10

@Lierse1997, oké, dat wist ik niet. Maar ik vind het begrijpelijk als clubs over zulke zaken geen standpunt in nemen. Ik bedoel, je kan het daarin nooit goed doen als club, dus waarom zou je je daarin mengen? Nou moet ik zeggen dat BLM wel wat breder gedragen wordt, dichter bij huis is en veel minder met politiek te maken heeft.

23 oktober 2020 om 17:27

Veel minder met politiek? Sinds wanneer is je uitspreken tegen letterlijk een etnische zuivering (heropvoedingskampen, brainwashing, sterilisatie, mensen die vermoord worden,...) politieker dan je uitspreken tegen politiegeweld?

23 oktober 2020 om 17:33

Snap je nou niet wat De Toekomst zegt? Heel de wereld is hypocriet. Denk je ook echt dat andere clubs zich hierin gaan mengen en de hele markt in china laat gaan? Kijk eens naar het Corona virus. Had allemaal voorkomen kunnen worden door China, maar omdat ze zo egoistisch zijn is dit niet gebeurd. Dus miljoenen doden op hun naam, maar wat zegt de WHO? Voorbeeld aan nemen, ze doen het geweldig. Waarom? Dat kun je zelf wel invullen.

23 oktober 2020 om 17:51

Nee hij zegt letterlijk dat het minder met politiek te maken heeft. En je kunt wel allerhande andere voorbeelden bovenhalen maar dat verandert de hypocrisie niet hoor.

23 oktober 2020 om 17:59

Hypocriet is het zeker. Als dit iets was wat zo groot werd als BLM hadden ze hier ook iets van gezegd. Zou mooi zijn als men dit soort dingen eens echt gaat afkeuren.

23 oktober 2020 om 19:27

@Lierse1997, BLM is toch niet iets van bepaalde politieke partijen, een politieke stroming of iets dat voortkomt uit de politiek? Het is een beweging die is ontstaan uit de samenleving. Dat met de Oeigoeren is iets dat veel directer aan de politiek is gelinkt.

23 oktober 2020 om 20:52

Maar hoezo? De Oeigoeren zijn ook gewoon een groep uit de samenleving. Dat heeft dus ook weinig met politiek te maken. Ze worden vervolgd op basis van afkomst en geloof, dat heeft ook niets te maken met politieke partijen en stromingen.

Ik ben echt diep teleur gesteld in Arsenal moet ik zeggen. Ozil is een speler die altijd iets zal toevoegen aan de club en de hele Oeigoeren situatie laat dat niet toe. Ik vind het zo belachelijk dat wanneer een speler spreekt tegen zo een schending van mensenrechten dat hij wordt bestraft door niet meer te doen waar hij van houdt. Er mogen van mij meer mensen hierover spreken want het begint gewoon te lijken op een holocaust 2.0 daar. Enige andere voetballer die ik erover heb zien praten is Kalidou Koulibaly.

23 oktober 2020 om 16:10

Wel meer voetballers hoor. Kijk maar naar de Insta van Ribery en die blauwe foto met die hashtags. Marega van Porto ook. Demba Ba sprak zich eerder ook uit

23 oktober 2020 om 17:56

Oh dat is wel fijn om te zien en te horen. Ik had het simpelweg niet meegekregen, bedankt voor het vertellen🙃

23 oktober 2020 om 18:26

Ik snap geheel dat dit aan je voorbij is gegaan. Kwam ook nergens in de Nederlandse media. Gelukkig komen de foto's en video's de dure auto's en rapnummers die voetballers in die auto's draaien op social media wel massaal in de media met daar aanhangende veroordelende meningen

23 oktober 2020 om 16:15

Ben het niet echt met je eens. Dat hij voetbalgogme ademt klopt en ik ben fan van zijn speelstijl, maar dat hij altijd iets toevoegt vind ik overdreven. 6 goals en 4 assists in 42 wedstrijden sinds 2018 zijn niet cijfers van iemand waar je 350k per week voor betaalt en die je per sé in je selectie moet hebben. Pepe legt betere cijfers neer in zijn eerste seizoen en die wordt nog steeds afgekraakt.

23 oktober 2020 om 16:43

Vanuit Arsenal is het niet zo gek. Je kunt wel achter je speler gaan staan, maar dan verlies je dus al het inkomen vanuit China. Het is en blijft een bedrijf, geen politiek correct iets. Heel de wereld doet 'zaken' met verschrikkelijke partijen, puur omdat ze het zelf nodig hebben. Maar goed, zou mooi zijn als heel de voetbalwereld een statement zou maken. Probleem is dan wel dat het nergens meer bij stopt.

23 oktober 2020 om 16:50

Ik snap je punt en mijn bericht moet je ook niet zien als een persoonlijke aanval maar dat zou dus betekenen dat wij elk Afrikaans land of waar dan ook ter wereld gewoon mogen plunderen en daar vervolgens ons mond over moeten houden puur om de commerciële belangen. Te gek voor woorden dit.

23 oktober 2020 om 17:26

Ik ben het helemaal met je eens. Ik ben al mijn hele level een fan van Arsenal en ik walg van dit gedrag. Elke organisatie die buitenlandse winsten belangrijker vindt dan vrijheid van meningsuiting mag wat mij betreft geboycot worden. Er zijn zo veel voorbeelden waar mensen in een organisatie terecht kritiek op China hebben, maar dat deze organisaties dan zo snel mogelijk een statement naar buiten brengen afstand te doen van deze persoon. Arsenal is bang voor een gevalletje Nba, waar de Chineze overheid geen basketbal meer uitzendde, nadat iemand een pro Hong Kong tweet had geplaatst. Het is tijd dat organisaties gaan beseffen hoe schadelijk het is wanneer ze hierboor buigen.

Arsenal komt de laatste maanden niet positief in het nieuws, sommige dingen worden groter gemaakt dan ze zijn (zoals met de mascotte en het ontslaan van die 55 man) maar er zijn zeker fouten gemaakt. Dat gezegd hebbende -en daar is imo al meer dan genoeg over gezegd- is deze man natuurlijk niet bijster slim bezig. Wat denkt hij er mee te bereiken om de club in het zwart daglicht te zetten? Dat Ozil wel weer mee mag doen? Dan is dit het omgekeerde.... En dan heeft hij het over falen. Hij faalt imo zelf net zo erg, want de taak van een zaakwaarnemer is om zijn product (de speler) zoveel mogelijk waarde te laten vertegenwoordigen. Dat kon hij enkel doen door zijn speler ergens anders aan minuten te laten komen. De club is duidelijk geweest dat Ozil niet aan minuten zal komen, dan moet hij zijn conclusies trekken en de speler ergens anders onder proberen te brengen. Deze meneer is wel in 1 ding beter dan Arsenal en dat is een PR machine laten draaien.

23 oktober 2020 om 16:12

Maar als Ozil niet speelt om sportieve redenen of om politieke redenen maakt ook uit voor zijn waarde. Als iemand niet speelt omdat hij de inzet niet heeft, of niet goed genoeg is, ben je minder waard dan wanneer je niet speelt omdat je een mening verkondigd die de club niet past. En trouwens, de zaakwaarnemer moet Ozil ook in een goed daglicht zetten, dan moet je de club wel counteren, als die Ozil in een kwaad daglicht zet.

23 oktober 2020 om 16:21

Arsenal heeft Ozil niet in een kwaad daglicht gesteld. Hij is sws meer waard als hij slecht speelt dan wanneer hij helemaal niet speelt.

23 oktober 2020 om 18:17

Nja, deels wel Samcro. Niet echt "kwaad daglicht", maar de club bij monde van Arteta geeft aan dat het puur om sportieve redenen is. Dan leggen zij dus de schuld bij Ozil. En dat countert de zaakwaarnemer dus. En ik geloof persoonlijk ook wel dat de waarheid meer richting Ozils kant ligt wat betreft de redenen waarom hij niet ingeschreven is. Niet dat ik wat anders had verwacht overigens. En ik gok ook zo dat ondanks dat Arteta het heeft gezegd in zijn persconferentie, dat het niet zijn eigen woorden zijn.. Het kwam echt over als een volledig gescript verhaaltje wat hem van bovenaf is opgelegd. Met name omdat veel dingen die de club zegt niet stroken met wat er feitelijk gebeurd.

23 oktober 2020 om 20:28

Klopt helemaal Jackie, Arteta moet de kogels vangen zoals Wenger dat ook moest.

23 oktober 2020 om 22:55

@samcro dat was idd wat ik bedoelde met het kwade daglicht, Jackieboy heeft het perfect verwoord.

Ozil is ook niet dom. Die tweets doet hij expres om goodwill te kweken bij de fans. Hij heeft zijn lot bij arsenal zelf bestempeld door een salarisverlaging te weigeren en door met randzaken bezig te zijn, kijk bijvoorbeeld maar eens naar de manier waarop hij afscheid heeft genomen van het duitse nationale elftal. Persoonlijk hoef ik deze man nooit meer in de basis te zien bij arsenal. Er zal zeker wel een reden zijn waardoor alle coaches na wenger het niet in hem zien zitten.

23 oktober 2020 om 16:47

Dat is precies waar het fout gaat. Özil heeft geen afscheid genomen van het Duits elftal, dat hebben de Duitsers gedaan. En dat allemaal omdat hij met Erdogan op de foto ging. Nu heeft hij wat dingen gezegd over de Oeigoeren en plotseling schrijft Arsenal hem af om commerciele redenen. En dat noemen zich open en transparante westerse landen waar de vrijheid van meningsuiting heilig wordt gesteld.

23 oktober 2020 om 16:51

Ze hebben hem niet monddood gemaakt, ze staan alleen niet achter zijn uitspraken. Wat een speler in zijn vrije tijd doet moet ie zelf weten.

De Ozil PR machine draait weer op volle toeren. Er is toch niemand gelooft dat hij dit zelf allemaal tweet? Benieuwd hoeveel man hij in dienst heeft voor zijn social media. Het is zo makkelijk zieltjes scoren met dit soort tweets en getuigt juist van weinig loyaliteit (waar hij het over had) als je je club zo openlijk te kakken zet.

Als ik trainer van arsenal was geweest dan wist ik het wel! ozil is the missing link op dat middenveld stel je een as voor met Partey daarvoor Ozil en daarvoor Auba. Volgens mij hoef je hier geen hoogleraar voor te zijn om dit te begrijpen. Ik blijf van mening dat de beste altijd moeten spelen tenzij.. (vul zelf maar van alles in) maar daar kan ik Ozil niet op betrappen. Ja hij oogt soms alsof hij er geen zin in heeft maar kom op als je de afgelopen jaren een selectiespeler van Arsenal was had je er ook geen zin in gehad wat een armoede altijd. Hij wilt gewoon met toppers spelen en dat begrijp ik volledig.

Heb enorm veel respect voor Arteta, en geloof heel hard in zijn project. Maar denk dat hij zichzelf in de voeten schiet door zulke uitspraken. Of je vindt een oplossing voor uw creativiteit of je verteld de mensen gewoon de waarheid.iedereen ziet dat Arsenal momenteel een aanvallende middenvelder mist en iedereen weet dat een Ozil op 50% van zijn kunnen nog steeds meer bijbrengt dan bv (met alle respect) Willock.

23 oktober 2020 om 17:07

Ik denk persoonlijk dat het bestuur heeft gezegd tegen arteta dat ozil niet binnen de selectie mag blijven. Arteta heeft zelfs kansen gegeven aan sommige spelers (elneny, mustafi,enz.) waarvan men dacht dat ze geen toekomst meer hadden bij arsenal. Dus waarom zou hij ozil niet in zijn selectie willen houden als je ziet dat hij een creatieve middenvelder mist zoals jij aangeeft? Arteta beschermt hier gewoon het bestuur van arsenal in mijn ogen. Iets wat wenger jarenlang ook deed. Hopelijk eindigt dit niet slecht voor arteta zoals bij wenger, want ik vind dat die mogelijk een zeer goede trainer kan worden in de toekomst.

Ik zie dat mensen hier de zaakwaarnemer weer van alles uitmaken en ik snap niet waarom. Hij heeft in zijn tweet niets nieuws verteld en alleen de waarheid. Iedereen met een helder denk vermogen snapt dat Arteta hier niet geheel de waarheid spreekt en het bestuur beschermt. De reden dat Ozil zijn contract blijft uitzitten is denk ik omdat hij het bestuur niet hun zin wilt geven door te vertrekken maar gewoon zijn salaris op te strijken. Ik ben en blijf groot fan van Arsenal en helemaal met Arteta aan het roer, maar ik vind het diep triest wat het bestuur allemaal flikt.

Ondanks dat ik een Arsenal fan/supporter ben ik totaal niet blij hoe de club heeft gehandeld rondom Özil, echt super jammer. Arteta is totaal niet schuldig en ik weet dat dit van hogerhand komt. Helaas Arsenal je hebt echt gefaald.

Ik denk dat het een combinatie is van verschillende factoren. Özil's uitspraken over China helpen zeker niet, maar ik vind het hypocriet wanneer Arsenal dan als club zijnde heel schijnheilig overkomt met een statement dat zij zich niet melden in politiek. Dat hoort bij een voetbalclub, maar Arsenal doet net als alle Premier League clubs ook mee met het promoten van BLM en LHBT kwesties. Dan kan je wel stellen dat het bij die zaken niet per se politiek is maar om bepaalde mensenrechten gaat, maar dat lijkt mij in het geval van de Oeigoeren-kwestie ook het geval. Maar Özil's mening hierover is denk ik niet de enige reden. Het schijnt dat Özil ontzettend hoge wedstrijdpremies ontvangt. Verder ben ik ook het ook niet eens dat Özil altijd loyaal is geweest. Hij had namelijk wel een echte vedette status waardoor het meerdere malen uitwedstrijden oversloeg. Verder is het ook wel zo dat zijn mentaliteit zeker niet altijd op orde is geweest. Het beeld van een Özil die over het veld sjokt is allesbehalve onbekend. Al in al had je al dit gezeik kunnen voorkomen door toentertijd niet een mega contract uit te delen.

Beslissing op sportieve gronden volgens Arteta? Nu staat ie gewoon glashard te liegen. De beslissing om Özil niet in de selectie op te nemen heeft niks met voetbal te maken maar met de tweets van Özil waarbij hij opwkam voor de Oeigoeren in China, die afschuwelijk worden behandeld!

In Engeland was ik voor Arsenal. Maar na dit te hebben gelezen is mijn respect boor hun verdwenen. Wat hypocrtiet zeg. VRIJHEID VAN MENINGSUITING heet dat! Dat is waar wij hier achter staan. De kinderen van de oeigoeren worden weggehaald bij hun ouders en worden in opvoedkampen gestopt! Hoezo moeten we stil zijn. Juist spelers als Mesut kunnen een grotere bereik hebben als ze hier publiekelijk over protesteren. Maar nee hoor. Mesut wordt gewoon aan de kant gezet. Schandalig! Gebrek aan presteren? Iemand met 4 ton loon per week schrijf je hoe dan ook in dus gewoon bla bla dit. Wat een onzin dit zeg. #Boycott Arsenal

Als hij echt nog wat toe had kunnen voegen hadden die trainers hem echt wel gebruikt hoor, die willen gewoon resultaat halen. Het is al jaren een aflopende zaak, koop zijn contract af, dan ben je van het gezeik af en kan hij nog een jaartje afbouwen in Turkije, daar kan hij nog makkelijk een beetje meehobbelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Arsenal

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
12.Arsenal13-1
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
WillianAanvaller80
E. NketiahAanvaller81
B. LenoKeeper90
N. PépéAanvaller81
A. LacazetteAanvaller73
R. NelsonAanvaller10
BellerínVerdediger90
Voor de complete selectie: Clubpagina Arsenal.

1184 fans
Middenvelder, 32 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 27 november
Ajax krijgt in januari twee Zuid-Afrikaanse jeugdinternationals op proef. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren