GoonerNsumbu
Algemeen
Vrienden
Spelers & clubs
Youtubes
Clubexpert


  • Dinsdag, 5 mei 2015
  • GoonerNsumbu
  • 81 punten
  • Lid
  • Geen ban
  • 98
  • 6 jaar (16-3-2015)
Persoonlijke berichten
7 april 2021 om 11:49
#1

Hé ik zag jouw reactie nu pas, vandaar dat ik hier even reageer .

Het is geen gemakkelijke situatie nee, maar in plaats van halfbakken een beetje tussen situaties in te blijven zweven dient er gewoon een route gekozen te worden. Er moet lef worden getoond.

Momenteel heb je in mijn optiek Auba en Laca. Nketiah hoort niet in die vergelijking en zal daar ook nooit komen. Arteta dient gewoon te kiezen voor Auba of Laca. Maak een keuze en pas daarop je spel aan. We hebben dit seizoen kunnen zien dat het met zowel Auba als Laca kan werken, afhankelijk van wie je achter hen zet. Gebruik dat dan ook.

Auba heeft aangetoond dat hij in de spits kan in het huidige systeem. Laca idem. De speelwijze verschilt alleen iets. Laca mist niet ''nog enkele dingen'', Laca mist die dingen gewoon sowieso. Dat gaat ook niet meer komen. Laca is een mindere versie van Giroud die als enige voordeel heeft t.o.v. Giroud dat hij wat mobieler is. Daar staat echter een gebrek aan kopkracht en fysiek tegenover. Statistisch gezien is Giroud beter bij ons geweest dan dat Lacazette is, ook voor medespelers.

Nketiah gaat ook met meer ervaring nooit wat worden. Nketiah mist namelijk nog meer aspecten van het spel van dat Lacazette doet. Dat gaat dus nooit wat worden en op hem moet je lekker cashen als de kans zich voordoet (er was laatst al een Engelse club gek genoeg om 20 miljoen voor hem neer te leggen schijnbaar).

Dat vertrouwen dat sommigen in Nketiah leggen, moet je in Balogun leggen. Dat ziet Arteta schijnbaar niet, maar Balogun heeft 10x meer talent dan Nketiah en is veel allrounder. Maar we laten Balogun lekker gaan en geven hem nauwelijks kansen.. Top!

Als je Laca verkoopt heb je Auba inderdaad in de spits, maar je hebt ook een Martinelli waarvan Arteta hem als spits ziet voor de toekomst. Je hebt een talent als Balogun achter de hand. Daarmee kun je de januari periode prima overbruggen, want in de periode dat de Africa Cup is ligt de PL ook 2 weken stil. Dus je mist Auba feitelijk slechts 2 weken.

We hebben inderdaad meer problemen, maar ook daar is meer geld voor nodig. Dat kun je genereren door iemand te verkopen die ook daadwerkelijk nog een waarde vertegenwoordigt. Er zijn namelijk ook nog pak em' beet 8 spelers die weg moeten, maar nauwelijks wat zullen opleveren. Daarmee kun je dus niet genoeg genereren om voldoende te versterken.

Een nieuwe RB is must, een back up LB is must (maar kan ''goedkoop'' als je Bertrand of Van Aanholt transfervrij overneemt; persoonlijk voorkeur voor Bertrand) en eigenlijk twee middenvelders zijn een prioriteit. Persoonlijk vind ik dat we ook een nieuwe CB moeten hebben overigens. Er dient een grote overhaul plaats te vinden en dat moet een keer gebeuren.

De manier waarop wij nu te werk gaan werkt namelijk niet. We doen 1 of 2 posities per zomerse transferwindow, maar tegen de tijd dat we aangekomen zijn bij de laatste 3-4 posities zijn de versterkingen voor de eerste 1-2 posities alweer weg.. Het is een oneindige cirkel zo. We begonnen met Ozil en Alexis, maar pakten niet door (daarna kwam alleen Cech en middelmaat). Daarna was Alexis alweer weg en kwamen Laca en Auba. Daarna pakten we weer niet door. En zo gaat het maar door. Hebben we goede spitsen? Dan hebben we geen goed centraal duo. Hebben we goede middenvelders? Dan hebben we geen goede spitsen. Noem het maar op.

Er is nooit een selectie die in balans is qua kwaliteit. Nu hebben we een goed geraamte, maar moeten we dat dus eindelijk een keer op tijd aanvullen. Eigenlijk ben je al haast te laat, want Lacazette is het net niet en Auba lijkt zijn retour ingezet te hebben.. Maar je hebt Leno, Tierney, Gabriel, Partey en Saka. Voor nu zetten we Auba daar ook even nog bij. Het is nu dus zaak om die andere posities aan te vullen, voordat het weer te laat is! En om dat te doen moet je adequater handelen als club zijnde.

Reageer

Je bent niet ingelogd en kunt daarom niet reageren.

In de wandelgangen

Donderdag 23 september
Het is de vraag of Club Brugge Noa Lang in de komende transferwindow kan behouden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren