Ronald Koeman vol ongeloof over racisme-statement Max Verstappen

Maandag, 6 juli 2020 om 17:47Demen Bulbul • Laatste update: 17:48

Het Formule 1-seizoen begon zondag weer met de Grand Prix van Oostenrijk. Voorafgaand aan de race werd er door diverse coureurs geknield om de Black Lives Matter-beweging te ondersteunen, maar Max Verstappen weigerde als een van de atleten om door zijn knieën te gaan. Bondscoach Ronald Koeman zag het tafereel voor de televisie en is vol verbazing over het statement van de Nederlandse coureur.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

223 reacties (laatste reactie door arsenallz)

Verstappen laat juist zien dat hij niet meegaat met de deugmensen. Prima gebaar en hij is er vrij in om het niet te doen. Koeman lijkt dit te doen zodat er geen scheve gezichten ontstaan bij het Nederlandse elftal. Nu begrip tonen voor Max zou raar zijn tegenover Gini en consorten waar hij laatst volledig achterstond.

5 juli 2020 om 19:54

Alleen in England doen ze het. Italie, Spanje en andere competities wordt dit niet gedaan als ik me niet vergis.

5 juli 2020 om 19:56

En in Engeland hebben ze afstand genomen van de BLM-beweging zelf, dat is iets. Desondanks is het hypocriet gezien alle sponsoren. Daarnaast is het ook raar, waarom moet je knielen? Waarom moeten mensen een onderdanige positie aannemen?

5 juli 2020 om 20:05

Ben het helemaal met Max eens. Waarom moet hij iets doen wat een ander wil? Ik heb liever dat hij gewoon laat zien hoe je met elkaar moet omgaan ipv een pose aannemen. Ja er moet wat gebeuren maar wat er nu gebeurd gaat op sommige punten ook weer de verkeerde kant in. Mensen nemen nu het recht in eigen handen en dwingen andere hun visie op. Volgens mij ben je dan zelf iets aan het doen wat je tegelijkertijd veroordeeld.

5 juli 2020 om 20:21

Statement van Verstappen is toch ook prima. Duidelijk uitgelegd. Man, we slaan nu wel helemaal door. En voetbal als vb gebruiken vind ik slecht van Koeman. Is toch wat anders als je dat als 1 team(gevoel) doet. En zelfs dan heb je mensen die het 'anders' doen. Prima toch?

5 juli 2020 om 20:24

Hamilton droeg geen mondkapje, Verstappen wel. Zullen we daar dan ook over doorzagen? Edit: en toevallig Hamilton hè, had ook Leclerc kunnen zijn geweest. Voordat iemand daar weer over valt.

5 juli 2020 om 21:29

Wat ik zo erg vond is dat ook in de studio bij Ziggo werd gezegd: ach waarom knielt Max nou niet gewoon, iedereen doet het immers? Excuse me? Dus iedereen moet maar volgen? Wat is er gebeurd met al die makke schapen die zich alles laten welgevallen wat ze wordt opgedrongen? En de boodschap van de BLM-beweging is duidelijk: als je niet knielt ben je een racist. Nou dat bepaalt iedereen gewoon zelf. Op deze manier devalueert de essentie van de discussie. Ik vind het wel mooi om te zien hoe extremisten zichzelf altijd ontmaskeren, daar zit geen compromis in. Dus of het nu een populistische Wilders is of een haatzaaiende Akwasi, altijd gooien extremisten hun eigen ruiten in waardoor hun case uitdooft. Over 1,5 maand zijn we weer over tot de orde van de dag gegaan, geduld is de sleutel.

6 juli 2020 om 10:51

Het ironische is dat als iedereen volger was ipv andersdenkend, dan was racisme nog vrij normaal geweest in deze wereld. Of: het lijkt wel een (anti-)racisme site geworden ipv een voetbalsite. Wat veel artikelen hierover zeg. En nu ook weer bovenaan gezet.

6 juli 2020 om 12:11

Koeman kan zich beter met dingen bezighouden waar hij verstand van heeft. Voetballen dus en niet politiek.

5 juli 2020 om 19:59

Zijn belangrijkste spelers (van Dijk, Wijnaldum, Depay) zijn ook nog eens de meest activistische spelers binnen het elftal dus het is niet raar dat Koeman politiek correct wil zijn. Jammer dat iemand scheve gezichten krijgt als iemand niet wil knieën. Volgens mij leven we in een vrij land en hoeft iemand een ander niet te forceren om te knieën. Max Verstappen snapt dat tenminste.

5 juli 2020 om 20:03

Ja precies. Blij dat er nog iemand met een ruggengraat is. Dat je tegen racisme bent betekend nog niet dat je black lives matter moet steunen.

5 juli 2020 om 20:06

Het is praktisch om de rust te bewaren in de selectie. Het probleem wat je nu krijgt is dat mensen zich niet meer mogen uitlaten over racisme omdat een deel van de selectie zo activistisch is als de pest. Het zou me namelijk niks verbazen als een significant deel van de selectie Niet achter de woorden van spelers zoals Depay staan. Deze jongens kunnen zich nu niet meer uiten want ook de bondscoach heeft een kant gekozen. Het is al met al een kwalijke situatie.

5 juli 2020 om 20:16

@arsenallz, ik denk dat dat allemaal wel meevalt. In Amerika zie je ondanks enorme verschillen ook geen problemen in de teams onderling. De BLM support is daar in de NFL en NBA enorm groot en ik heb nooit problemen gezien tussen deze groep en openlijke Trump supporters waarvan zelfs een aantal met hem persoonlijk omgaat. Ik weet dat er een NBA speler (andrew Bogut) die op social media zei dat BLM protest onzin was. Hij heeft jaren probleemloos gespeeld in zo beetje het meest activistische team van de NBA inclusief de trainer.

5 juli 2020 om 20:23

Goed voorbeeld, het is zeker mogelijk dat het geen probleem is. Desondanks vind ik dat een coach zich niet moet uitlaten over activistische dingen. Het kan namelijk wel mis gaan uiteraard.

5 juli 2020 om 20:27

@zytto34 Het Agadium "black lives matter" zou iedereen moeten aanspreken; je zou het zelfs nog breder kunnen / moeten trekken. Echter de poitieke stroming "black lives matter" is een heel andere zaak en langzaam maar zeker wordt duidelijk dat dat twee heel verschillende zaken zijn.

5 juli 2020 om 20:29

Ik vind het nog steeds krom om het dan alleen "black lives matter" te noemen. De naam sluit al veel aspecten uit.

5 juli 2020 om 20:49

Maar als je dat roept ben je volgens de BLM-fans een racist. Die zijn namelijk niet uit op verbinding of gelijkwaardigheid. Ze zijn decennia benadeeld en willen nu genoegdoening en dus moeten anderen benadeeld worden.

5 juli 2020 om 20:49

Dan zal ik wel een racist zijn volgens die maatstaven.

5 juli 2020 om 20:57

NJfromVOL exact en hieronder worden mensen ook alweer "closet-racisten" genoemd die het een prima actie van Max vinden. Dat is denk ik iets wat mensen enorm tegen staat, want je krijgt te pas en te onpas het label "racist" op je gedrukt. Hoe harder ze mensen voor racisten uitmaken die niet per se achter hun (extreme) protesten staan, hoe averechtser het gaat werken bij veel mensen. Dat is zonde, want de boodschap is goed, maar ik snap heel goed dat mensen niet gaan knielen om alleen maar te voorkomen dat ze geen racist worden genoemd op social media. De meesten weten zelf wel dat ze geen racist zijn en daar hoeven ze niet per se voor te knielen, omdat een "stroming" dan vindt dat je een racist bent.

5 juli 2020 om 21:10

Het begrip racist is op deze manier aan devaluatie onderhevig, Zytto ....

5 juli 2020 om 23:20

De hoofdsponsor, degene waar van Dijk en Wijnaldum mee op hun borst lopen en heeft nog niet zo lang geleden een hoge boete gekregen vanwege racisme/discriminatie, hoezo hypocriet.

5 juli 2020 om 23:28

Maar wie zou zich dan binnen de selectie willen uitlaten volgens jouw? Je blijft die andere activisten noemen en onbewust schijnbaar, denk je dat zij onrust brengen in de groep. Wat voor beeld heb jij bij deze personen, ken jij ze....heb je met ze gesproken? En wat is er mis met de kant van de Bondscoach, vind je het fout dat ook hij tegen racisme is en discriminatie? Je bent zomaar het positieve van mensen als van Dijk, Wijnaldum en Depay, die iets doen, wat heel veel mensen aan gaat, breng jij het over alsof het heel erg is wat zij doen. Verstappen mag doen wat ie wilt, het gaat hem niet zo zeer aan als bij een ander. Moet hij lekker zelf weten! Het is ook zo, alleen als je het echt begrijpt en het zat bent, dan doe je dat. Ik kan heel goed begrijpen, dat het voor hem een soort van ver van mijn bed show is.

6 juli 2020 om 01:07

Ik weet genoeg over Depay om te weten dat hij infantiel is, ja. Verder, geen idee wie er tegen zou zijn. Dat is speculatief, ik hoop dat je dat zelf ook inziet.

5 juli 2020 om 20:24

Inderdaad. Koeman kan niet voor niets geen enkel inhoudelijk argument geven waarom hij het zou moeten doen behalve de oneliner dat iedereen het moet doen voor een krachtiger statement. Bovendien zal het knielen door een aantal overbetaalde coureurs echt niets, maar dan ook niets uitmaken in de strijd tegen racisme. Pure symboolpolitiek. Als Hamilton zo een voorvechter is, moet hij zijn Mercedes in de fik steken en weglopen van het kapitalistische formule 1 circus.

5 juli 2020 om 20:42

Goed verwoord lfc. Symboolpolitiek vat het goed samen. Mee eens over Hamilton, zolang hij geld krijgt boeit het hem waarschijnlijk weinig.

5 juli 2020 om 20:25

@arsenallz, klopt als een bus, vind het zelf niet getuigen van respect om tijdens een volkslied te protesteren en daarom contraproductief. Koeman komt door zulke uitspraken behoorlijk huichelachtig op mij over.

5 juli 2020 om 20:51

Mee eens. Ze ondermijnen hier het volkslied, niet dat dat nou echt veel waarde heeft tegenwoordig. Nationalistische sentimenten zijn minder sterk dan vroeger. Koeman probeert dit waarschijnlijk vanuit een zakelijk perspectief te benaderen. Wat voor hem telt is rust binnen de selectie. Als hij nu Max zou steunen jaagt hij de drie sterspelers van het Nederlandse elftal tegen zich in het harnas.

6 juli 2020 om 12:14

Het wordt echt tijd dat in dit land weer wordt gevoetbald. Dan zouden dit soort gesprekken hier niet meer of in ieder geval minder worden gevoerd . Sport en politiek gaan niet samen.

Zielige respons van Koeman. We hoeven niet allemaal als hondjes mee te lopen met de hypetrein die BLM wil met op de knieën zitten. Iedereen mag op zijn eigen manier tegen racisme zijn. Ik snap wel dat je niet wil knielen en een beweging als BLM wil steunen, tenzij je een marxist bent natuurlijk en vooral chaos wil creëren. Dat bekende mensen zich zo voor lul zetten zoals Koeman nu doet is precies het grote probleem van lekker met z’n alleen deugen. Lazer op Ronald en laat iedereen het op zijn eigen manier doen.

5 juli 2020 om 19:55

Daarom ben ik ook blij dat de BBC en inmiddels het Engelse voetbal zich in ieder geval distantieert van de BLM beweging. Ze steunen de strijd tegen racisme, maar zoals je zegt; iedereen moet dat op zijn eigen manier doen. Ik vind knielen ook te overdreven... dat is pure onderdanigheid.

5 juli 2020 om 20:28

Het is alleen onderdanig als jij het als wit persoon moet doen. Maar samen met zwarte witte en bruine mensen? Dan is het onderdanigr gedeelte weg want je knielt samen als een protest tegen racisme en je onderwerpt je aan geen enkele ras of persoon. Ikzelf zou ook nooit voor iemand of een groep knielen. En dat knielen zie ik ook niet als een token van respect richting BLM. Maar een losstaande vorm van protest tegeb racisme

5 juli 2020 om 20:32

Ik vind het ook als je samen knielt curieus dat je knielt voor zoiets. Uit je lekker op je eigen manier in plaats van geforceerd op je knieën. Het knielen is namelijk meer dan een protest tegen racisme en komt toch echt van BLM (o.a. de politieke tak).

6 juli 2020 om 20:04

Zo triest dit, nu iedereen wel knielen terwijl niemand Kaepernick steunde x jaar geleden en hij uit de NFl is gezet o.a.door dit te doen (en zijn prestaties).

6 juli 2020 om 23:39

Mij gaat het niet om een organisatie. Ik ben puur tegen oppressie en racisme. Als de zwarte gemeenschap nu slachtoffer is van racisme zal ik hun daarin steunen. Als de zwarte gemeenschap dit wil doen in een protest door samen te gaan knielen dan doe ik dat. Overigens ben ik totaal neit verdiept in bewegingen als black lives matter enzo. Dat interesseert me ook niet. Ik ben tegen racisme. Ik ben van mening dat een protest geweldloos moet gaan. En ik zie geen geweld in samen knielen als vorm van protest tegen racisme.

5 juli 2020 om 20:00

Wat heeft dit hele verhaal met Marxisme te maken?

5 juli 2020 om 20:05

Extreem links en het Marxisme gaan goed samen. BLM wordt vaak getypeerd als extreem links. Desondanks denk ik dat JK doelt op het anarchisme.

5 juli 2020 om 20:10

Het steunen van BLM ideeën is het steunen van een organisatie die geleid wordt door mensen die openlijk marxist zijn en dat doel nastreven, zoals ze zelf al aangeven. Dit loopt ook samen met het anarchisme.

5 juli 2020 om 20:10

Achja het praat elkaar allemaal maar een beetje na. Marxisme dit, marxisme dat, en ondertussen nog geen pagina Marx gelezen.

5 juli 2020 om 20:14

Het marxisme is een filosofie, een diepgaande kritische duiding op de tekortkomingen van een kapitalistisch systeem. Marxist zijn valt heel goed te rijmen met strijden voor gelijkheid en tegen verstikkende sociaal-economische ongelijkheid en uitbuiting. Al helemaal in de VS, waar het hyperkapitalisme zorgt voor een extreem ongelijke verdeling van de taart.

5 juli 2020 om 20:16

@Arsenallz Welk anarchisme? Omdat men aankaart dat er systemisch racisme is en dit aangepakt dient te worden. De (blanke) medemens die hier niet onder gebukt gast, heeft altijd het hoogste woord. Heel opmerkelijk! Rutte beaamt het, de Belastingdienst heeft bekend racistisch te hebben gecontroleerd, hoeveel 'bewijs' wil je hebben? Dit is echt verandering verdoemen om zelf maar niks te hoeven veranderen. Het grappige is dat men GELIJKE rechten wilt en geen voorkeursbehandeling. Hoezo is gelijke rechten anarchisme als het al zo in de wet staat maar niet in praktijk zo is ... Zo moeilijk is het toch niet te begrijpen? Je kunt overal wel extremen als norm nemen om het doel af te schieten, da's lekker makkelijk. Nee, kijk wat de kern van de boodschap is ipv de nadruk te leggen hoe het gebracht wordt. En ja, verder wordt men automatisch radicaler als zij zich ongehoord en begrepen voelen. Dat is de mens eigen: kom uit jouw bubbel en met jou meerderen hier op VZ #kortzichtig

5 juli 2020 om 20:16

@ sniewaar,ja, hilarisch. Een paar jaar geleden wisten dat soort types nog heel goed om het gewoon lekker bij simpele zaken als voetbal te houden. Kijk ze tegenwoordig eens te keer gaan met inhoudsloze kretologie. Ik ben zeker geen Marxist, maar Marxisme als 'extreem links' wegzetten is simplistisch, Marxisme met anarchisme vergelijken, ja dan loop je oprecht met je eigen domheid te koop.

5 juli 2020 om 20:16

@Arsenallz Welk anarchisme? Omdat men aankaart dat er systemisch racisme is en dit aangepakt dient te worden. De (blanke) medemens die hier niet onder gebukt gast, heeft altijd het hoogste woord. Heel opmerkelijk! Rutte beaamt het, de Belastingdienst heeft bekend racistisch te hebben gecontroleerd, hoeveel 'bewijs' wil je hebben? Dit is echt verandering verdoemen om zelf maar niks te hoeven veranderen. Het grappige is dat men GELIJKE rechten wilt en geen voorkeursbehandeling. Hoezo is gelijke rechten anarchisme als het al zo in de wet staat maar niet in praktijk zo is ... Zo moeilijk is het toch niet te begrijpen? Je kunt overal wel extremen als norm nemen om het doel af te schieten, da's lekker makkelijk. Nee, kijk wat de kern van de boodschap is ipv de nadruk te leggen hoe het gebracht wordt. En ja, verder wordt men automatisch radicaler als zij zich ongehoord en begrepen voelen. Dat is de mens eigen: kom uit jouw bubbel en met jou meerderen hier op VZ #kortzichtig

5 juli 2020 om 20:16

@Arsenallz Welk anarchisme? Omdat men aankaart dat er systemisch racisme is en dit aangepakt dient te worden. De (blanke) medemens die hier niet onder gebukt gast, heeft altijd het hoogste woord. Heel opmerkelijk! Rutte beaamt het, de Belastingdienst heeft bekend racistisch te hebben gecontroleerd, hoeveel 'bewijs' wil je hebben? Dit is echt verandering verdoemen om zelf maar niks te hoeven veranderen. Het grappige is dat men GELIJKE rechten wilt en geen voorkeursbehandeling. Hoezo is gelijke rechten anarchisme als het al zo in de wet staat maar niet in praktijk zo is ... Zo moeilijk is het toch niet te begrijpen? Je kunt overal wel extremen als norm nemen om het doel af te schieten, da's lekker makkelijk. Nee, kijk wat de kern van de boodschap is ipv de nadruk te leggen hoe het gebracht wordt. En ja, verder wordt men automatisch radicaler als zij zich ongehoord en begrepen voelen. Dat is de mens eigen: kom uit jouw bubbel en met jou meerderen hier op VZ #kortzichtig

5 juli 2020 om 20:18

sniewaar. Toevallig heb ik genoeg pagina's Marx gelezen, onder andere uit Das Kapital en het Communist Manifesto. Het gaat Marx met name om de 'means of production' waar hij het opneemt voor het proletariaat. Het is unfair dat iemand, die er niks voor doet er met het geld vandoor gaat, klopt. Hedendaags is het daarentegen niet meer zo toepasbaar omdat het grote gros van de mensen in Engeland (zijn voorbeeldcasus) niet meer in deze omstandigheden werken. Het gaat om strijden van Economische gelijkheid. Het probleem daarin is, dat geen enkel economisch systeem gelijk kan zijn. Als je nu al het geld evenredig verdeeld over alle mensen heb je over een aantal jaren wederom een kapitalistisch systeem omdat de een beter om kan gaan met geld of slimmer is, etc. Het Marxisme valt naar mijn inziens niet te rijmen met gelijkheid zoals we het begrip nu kennen. Het valt te rijmen met de benarde situatie tijdens de Industriã«le revolutie (lees the Road to Wigan Pier van Orwell voor een leuk inzicht daarin). Marxisme in theorie is logisch, maar niet uitvoerbaar. Het uit willen voeren is onrealistisch.

5 juli 2020 om 20:19

@savano. Geen idee waarom je zo reageert. Ik zei alleen maar dat JK misschien de houding van Max anarchistisch wilde noemen. Ik noem de strijd tegen racisme geen anarchisme (ik heb het gevoel dat je Ãâ¼berhaupt geen idee hebt wat anarchisme is. Typ de naam Bukanin in en je komt heel ver). Ik lees de rest van je reactie niet, want ik heb letterlijk niks hierover gezegd. Je legt me woorden in de mond.

5 juli 2020 om 20:21

@rugu Marxisme als extreem-links wegzetten is wellicht simplistisch, maar het strookt met veel van de ideeã«n. Ik vergelijk het anarchisme er niet mee. De stroming van Bukanin is heel anders. Een anarchistische houding aannemen; ik dacht dat JK daar op doelde. Een anarchistische houding heeft niet zozeer te maken met de stroming van het anarchisme zelf.

5 juli 2020 om 20:24

Kheb sowieso het idee dat 95% van de mensen die het woord Marxisme het internet op slingert geen flauw idee heeft wat het is.

5 juli 2020 om 20:30

Je kunt overal wel extremen als norm stellen zeg je. Deze hele BLM is gebaseerd op extremen. Iedereen moet maar volgen anders deug je niet. Niemand maar dan ook niemand komt met een oplossing. Nee aandacht is prima maar zoek eens een oplossing dan. Is lastig want het zijn extremen. Niet elke Mohamed wordt meer afgewezen en we hebben gelukkig een WC pot voor elke man en vrouw en zelfs zwarte piet onder gaat een transformatie. Daarnaast zie je niemand iets roepen over homo’s, andere geloven zoals de Joden. Het gaat om niets in Nederland wat tastbaar is. Etnisch profileren ja dat is er idd en heeft een hele goede reden. Daar waar de criminaliteit het grootst is moet je ook eerder controleren. Kan het beter oh jawel maar racisme wordt misbruikt bij elke discussie door de BNN’ era en hun morele plicht. Door de Minderheden die zo onderdrukt zijn dat de slavernij nog pijn doet bij een 15 jarige. Wees eens concreet, zeg wat er gebeurt en bedenk een oplossing en daar kan dan iedereen aan mee werken. Ik kniel niet eens voor mijn verloofde laat staan voor een extreme linkse beweging die mij een racist noemt op grond van 0,0 behalve om de discussie te kapen. Kortzichtig zijn diegene die totaal niet snappen dat je mensen kwetst door dwars door hun cultuur heen te walsen zonder het samen te doen, door agressie te gebruiken als je je zin niet krijgt maar niet mogen praten over de problemen die culturele verschillen met zich mee brengen.

5 juli 2020 om 20:30

@arsenallz Verder is het zo dat Marx zijn ideeen op papier zette in een tijd die heel anders was dan de onze. De omstandigheden van de laagste klasse was zeer beroerd.als Marx nu zo kunnen oordelen, zou zijn oordeel waarschijnlijk zijn:"jullie doen het zo gek nog niet'....

5 juli 2020 om 20:36

@nj. Exact. De situatie waarin Marx leefde was heftig. Vandaar dat ik de leestip The Road to Wigan Pier van George Orwell meegaf. Gaat over de industriã«le tijd in de jaren 30 van de 20e eeuw.

5 juli 2020 om 22:28

@Rugu, er zijn wel degelijk raakvlakken tussen het anarchisme en het Marxisme. Het was niet voor niets dat ze beide in de internationale zaten. Dat er ook veel verschillen waren en dat ze kritiek op elkaar hadden kwam dan ook weer duidelijk naar voren uit het feit dat er een zekere tweespalt was tussen Marx en Bakoenin, die uiteindelijk leidde tot het fiasco in Parijs en het einde van de eerste internationale. Maar om nu te zeggen dat je met je eigen domheid te koop loopt als je beide vergelijkt, gaat me toch wat te ver.

6 juli 2020 om 00:32

@lierse: Natuurlijk zijn er raakvlakken tussen het anarchisme en het Marxisme. Maar dit zijn zoals je zelf zegt alleen raakvlakken. Maar op het gebied van economische, ethische en constitutionele principes staan ze behoorlijk ver uit elkaar. Overigens is het vrij bijzonder dat het Marxisme alleen maar met extreem links wordt geassocieerd. Genoeg voorbeelden te bedenken die wij in ons (sociaal) kapitalisme toepassen.

6 juli 2020 om 00:39

@ Arsenallz: kijkend naar corporaties zoals FB, Montesanto en vooral Amazon kan ik gerust wel stellen dat we nog wel wat dingen uit het Marxisme mogen aannemen. Ook al is dit wel veel meer naar de USA gericht.

6 juli 2020 om 02:32

@ThaMike 'Niemand komt met een oplossing' zeg je wat heel komisch is ... Aangezien de groep radicaler ogen dan ze daadwerkelijk zijn omdat ze, je raadt het al niet gehoord worden. De meerderheid zijn redelijke mensen. Vind je het gek dat je geen constructieve oplossing voorgeschoteld krijgt. Men, zeker ook hier heeft al een mening en oordeel klaar liggen zonder enige inspanning verricht te hebben om ook daadwerkelijk te vatten wat het DAADWERKELIJKE protest is. Neuh, een extreme roept figuurlijk zwarte Piet te kicken en hoppa iedereen valt over elkaar om dàt en alleen dat aan te wijzen. Zelfde met Derksen het werd toen meteen verdraaid naar je mag niks meer zeggen, nee hij was gewoon respectloos en onfatsoenlijk bezig en ja het kon als racistisch worden opgevat ja; hij maakt doelbewust de associatie tussen ZP en iemand uit de zwarte gemeenschap. Precies, waar men tegen protesteert. Maar nee, men komt als met #whataboutism aan zetten als je met deugdelijke argumenten komt. Kijk maar naar Oranje die een statement maakt en opeens mogen ze dat pas doen als ze ook tegen Qatar en weet ik veel nog meer allemaal zijn. Men grijpt alles aan om de status quo te houden, wat zielig is aangezien BLM strijdt voor GELIJKE rechten en geen ALLEEN recht. Die All lives matter types ook, zolang blm geen norm is kan alm al überhaupt niet aangezien blm daar inbegrepen zit. Ik zeg niet dat BLM brandschoon is maar wie is dat nog wel tegenwoordig, zelfs Pink Ribbon en Unicef hebben corruptie in de organisatie. Waarom moet BLM wel tot het kruintje brandschoon zijn voordat men überhaupt luistert laat staan iets implementeert? Rutte beaamt systemisch racisme, de Belastingdienst heeft bekend racistisch te hebben gecontroleerd, tig voorbeelden uit verschillende gemeenschappen: van Chinees (carnavalslied) tot Marokkaans (trein Baudet) tot ZP (donkere gemeenschap), tot Oranje (Facebook comments onder die foto) ... Hoeveel 'bewijs'wil men hebben om de boodschap aan te nemen zonder per de te kijken hoe het gebracht wordt? Men wilt dit onderwerp per de onderdanig voorgeschoteld krijgen terwijl men al decennia geen gehoor krijgt, hoe logisch is het dat men dan feller wordt? Hoe moeilijk is het? Er wordt van alles bijgehaald om maar niet over hét onderwerp te praten, zie maar Marxisme, anarchie, figuurlijke uitspraak van Akwasi, donkere mensen worden opgetrommeld om te zeggen 'ik heb geen last hoor!' ALLES om het maar zo te laten. De maatschappij verandert en de geschiedenis leert als dat niet goedschiks gaat dan is het een kwestie van tijd voordat het kwaadschiks gaat. Luister naar de ander en kijk wat je ervan kunt opsteken ipv meteen te downplayen en bagetaliseren. Zeik wat minder én wees vooral mens, wat begrip en empathie, weet je wel!!!!

6 juli 2020 om 10:56

@Regulator, er zijn inderdaad grote verschillen, maar ook gelijkenissen. Als je niet al te veel gelezen hebt over het onderwerp of er geen les over gehad hebt kan ik me inbeelden dat je beide stromingen (al gaat het eerder over het collectief anarchisme dan over de extremere varianten) met elkaar vergelijkt. Daarom vond ik het wat overdreven dat @Rugu stelde dat je met je eigen domheid te koop loopt als je ze vergelijkt.

6 juli 2020 om 12:29

Savano, niemand heeft het erover dat racisme niet bestaat. Je hebt het alleen nu over gelijke rechten. In welke rechten verschilt de donkere gemeenschap van de witte gemeenschap?

5 juli 2020 om 21:44

Ik vind het sowieso een vreemde handeling om een statement te maken tegen racisme. Knielen is toch een redelijk onderdanig gebaar. Ik vind het dan nogal tegenstrijdig. Verder ben ik het overigens ook volledig met je eens.

kan ook iets tegen de Black Lives Matter organisatie zijn ipv met een gebrek aan medeleven met de strijd tegen racisme. Black Lives Matter schijnt toch een hele discutabele organisatie te zijn waarvan gezegd wordt dat ze voornamelijk uit zijn op financieel succes voor eigen gewin

5 juli 2020 om 19:58

Leuk dat je zegt schijn. BLM is een discutabele organisatie. Het zijn mensen die, zoals Terry Crews het bracht, strijden voor #blacklivesbetter. Veel leden zijn equivalenten van Akwasi, de man die vindt dat hij een grachtenpand in Amsterdam moet krijgen omdat het door slaven is gebouwd. Daarom heeft het Engelse voetbal inmiddels afstand genomen van de beweging.

5 juli 2020 om 19:59

bedankt voor de informatie! ik had me er niet heel erg in verdiept maar dit bevestigd dan wel wat ik al een beetje had vernomen over deze organisatie. des te begrijpelijker dat Verstappen dan niet mee doet aan deze actie

5 juli 2020 om 20:02

Het knielen staat los van de beweging. De beweging is of kan discutabel zijn, maar het onderwerp is dat niet .

5 juli 2020 om 20:03

Maakt me allemaal niet uit wie wat zegt. Maar als Terry Crews wat zegt volg ik! Wat een vent is me dat

5 juli 2020 om 20:04

Knielen is een keuze. Het staat inderdaad los van de beweging, maar het is een keuze. Het onderwerp is niet discutabel, maar het geforceerde aspect wel.

5 juli 2020 om 20:04

@bochherief ik snap je standpunt wel maar je support op zo een moment toch ook Black Lives Matter wie uit deze actie en exposure financieel weer een slaatje slaan. ik geloof ook wel dat Verstappen tegen racisme is maar dat moet je laten blijken op je eigen manier en niet in een knielactie die je wordt opgedrongen door zo een organisatie. dan wordt het meer een toneelstukje dan een echt gemeend statement tegen racisme imo

5 juli 2020 om 20:05

Terry crews heeft dit nooit gezegd - hij heeft aangegeven dat het niet moet veranderen in / de betekenis aan moet nemen van black lives better. Nuance maakt een wezenlijk verschil hier.

5 juli 2020 om 20:07

@church. Daarom werd Crews ook massaal aangevallen om zijn woorden vanuit een bepaalde hoek. Je weet dondersgoed hoe het zit. BLM is een extreemlinkse organisatie met als doel #blacklivesbetter. Er is een reden waarom inmiddels heel veel mensen afstand nemen van deze organisatie. Ze verpesten het hele idee van strijd tegen racisme.

5 juli 2020 om 20:52

Maar de voor ouders van akwasi waren slaven handelaren. Waarom zou hij dan recht op een pand hebben.

5 juli 2020 om 20:58

Misschien gebouwd door de slaven die zij vanuit Ghana hebben verhandeld... Maar even serieus. Het is inderdaad ridicuul dat hij zoiets opeist terwijl zijn voorouders onderdeel zijn geweest van het probleem waar hij tegen vecht. Hou zou zelf zijn excuses moeten aanbieden.

5 juli 2020 om 21:50

@bochherief - Dat klopt, maar als een beweging zichzelf het onderwerp maakt, kun je best stellen dat zij niet geschikt zijn om constructief tot oplossingen te komen. Ik dans liever niet naar de pijpen van een organisatie die alleen maar met het vingertje wijst en alle nuance opzij schuift. Verder vind ik knielen sowieso geen goed gebaar om een statement tegen racisme te maken.

5 juli 2020 om 20:01

Precies, dat vermoed ik ook. Maar het is voor veel mensen makkelijker om het zwart-wit te zien en daarom zal Max door menigeen wel als racist worden weggezet, helaas. Lekker alles uit verband trekken, wordt daar zo moe van.

Het ging denk ik ook om de manier waarop Hamilton het aankondigde. Met de uitspraak: als je niet knielt ben je medeplichtig aan het racisme (in de trend van). Daar waren een aantal coureurs in ieder geval niet blij mee. Daarnaast kan het ook zijn vanwege de BLM beweging. Velen daarvan gaan echt ver, qua geweld, vernielingen etc. Waar veel mensen die tegen racisme zijn, ook zeker niet achterstaan. Tuurlijk als je alleen het beeld/ de foto ziet, ziet het er wellicht gek uit als de helft het niet doet.

5 juli 2020 om 19:57

Hamilton is een gevaarlijke haatzaaier, net als die Akwasi. Zulke lui helpen totaal niet mee met de discussie en wakkeren alleen maar bewust ongelijkheid aan.

5 juli 2020 om 19:58

Hamilton is een trieste verschijning. Iemand die mensen bestempeld als racist als ze het niet eens zijn met hem. Ben ook blij dat hij geen podiumplek heeft gekregen vandaag.

Hij betuigt steun middels een tweet ipv knielen. Boeiend, dat mag hij zelf weten hoop ik?

Lammers die net als Coronel in de achterste van max altijd kruipt. Zo'n statement hadden alle coureurs moeten doen. Dit was gewoon raar, meeste wel en paar niet.

5 juli 2020 om 20:02

Nee dit is juist goed. Iedereen is vrij om zich te uiten op welke manier hij wil. Niemand mag je forceren op je knieën te gaan. De woorden van Hamilton bevestigen het alleen maar. Ik ben trots op Max.

5 juli 2020 om 20:03

Moeten hekelt mij. Misschien denkt Verstappen of Leclerc daar hetzelfde over. Het is goed dat je racisme tegen wilt gaan, maar ‘moeten’ knielen haalt net zo weinig uit als het Tweetje die aankondigde dat Verstappen het niet zou doen.

5 juli 2020 om 20:09

Dat is ook het probleem met de extreme kant. Zij vinden dat je iets Moet doen. Dat is een beperking van iemands vrijheid terwijl ze juist zo fel tegen slavernij strijden. Heel apart en ironisch.

5 juli 2020 om 20:15

Dat is iets wat ik eerder ook al aankaartte. Het is natuurlijk niet 1-op-1 te vergelijken, maar iemand vanuit sociaal of (overdreven) politiek correct oogpunt te dwingen om iets te doen staat volgens mij haaks op het doel. De kreet ‘als je niet met ons bent, ben je tegen ons’ werkt dan ook gigantisch polariserend (overigens een woord waar ik ook gigantisch moe van wordt de laatste maanden).

5 juli 2020 om 20:25

Daarom is het hele concept van politiek correct zijn bizar. Ik geloof oprecht dat racisme juist toe is genomen door de BLM beweging en figuren zoals Akwasi.

5 juli 2020 om 20:38

Ik vind dat jullie 2 zaken door elkaar halen. Dwang en extremisme staan hier buiten, dit is een statement naar het onderwerp racisme. Dit staat los van de beweging blm. Gemiste kans van max

5 juli 2020 om 20:45

Los van BLM? Daar dacht Hamilton blijkbaar anders over. Iedereen heeft hetzelfde shirt aan behalve.. Hamilton met z’n blm shirt..

5 juli 2020 om 20:48

@bochnee, ik denk dat jij het niet wil zien. Je blijft iets verdedigen wat niet verdedigbaar is. Kijk alleen al naar Hamiltons gedrag. Gemist kans? Hoezo? Iedereen knielt tegenwoordig als een mak schaapje.

5 juli 2020 om 20:50

Daar ga je weer, je doet net of t onderwerp Hamilton is. Het onderwerp is racisme. Als f1 groep had je massaal een statement moeten maken. Of allemaal knielen of allemaal staan met een shirt of wat dan ook. Er werd gekozen voor oa knielen en dan is de actie van max ongepast

5 juli 2020 om 20:54

Het knielen voor #blacklivesmatter is inherent verbonden aan de achterliggende politieke beweging. Het onderwerp is daarnaast wel degelijk Hamilton. Hij wilde namelijk zelf een speciaal shirtje waar de rest iets anders moest dragen omdat hij getint is. Je laatste zin spreekt boekdelen: "er werd gekozen voor o.a. knielen.." Door wie Boch? Max koos daar niet voor en dat is zijn goed recht, samen met Max deden meer dat niet. Waarom? Omdat het geen echte groepskeuze is geweest, het is een geforceerde farce met een hypocriet ventje zoals Hamilton erbij. Je probeert het nu af te doen als alleen racisme maar je moet de gehele context zien. Als het gaat om racisme is er toch niks aan de hand? Max heeft een statement gemaakt via twitter.

5 juli 2020 om 21:59

@bochherief waarom is de actie ongepast als hij er niet achter staat? Hij hoeft toch niet iets te doen waar hij het niet mee eens is.

6 juli 2020 om 00:13

@bochherief Wat is er gekozen dan, was er n keuze? De actie komt vanuit Hamilton die gevraagd heeft om te knielen en komt niet vanuit de organisatie. Daarnaast moet er geen dwang zijn om te knielen, zeker niet onder het mom:”als je niet met mij bent, ben je tegen me”... En Verstappen stond daar dus niet alleen in. Ze maken al n statement met een t-shirt, waarbij Hamilton als enige een andere aan heeft. Dát is ongepast...

6 juli 2020 om 12:14

Volgens mij is er niet ‘gekozen’. Er is een moment genomen om een statement te maken. Als mensen niet knielen omdat ze de politieke link van BLM niet willen steunen is dat hun goed recht toch? Het is niet dat max met een arm omhoog stond toch?

5 juli 2020 om 20:15

Ja, balen man. Nu is dankzij Max Verstappen racisme alsnog niet opgelost. Want dat had het natuurlijk wel als Max had gezwicht voor Hamiltons waanideeën en daar op zijn knie was gegaan.

5 juli 2020 om 20:41

Dit gaat niet over Hamilton en max maar over het onderwerp racisme. Als f1 groep had je hier een statement kunnen maken zoals een 4 en 6 voudig wereldkampioen wel deden.

5 juli 2020 om 20:47

Ze hebben allemaal een statement gemaakt. Zij het in een andere pose. Max heeft daarnaast ook nog eens de tijd genomen om zijn statement over racisme te benadrukken middels een twitterbericht. Prachtig toch. Kleine andere kijk op de actie en behoorlijk positiever dan jou negatieve kijk er op bochherief. Zou je ook moeten doen.

5 juli 2020 om 20:49

Iedereen behalve Hamilton had een shirt aan waarin ze opriepen racisme te beëindigen. Dat is al een statement. Niet iedereen in Europa hoeft mee te gaan als Hamilton iets onnozels op de Amerikaanse televisie ziet. Die onzin hier naartoe importeren is nergens goed voor.

5 juli 2020 om 21:03

Mooi dat mensen een statement tegen racisme willen maken. Helaas zal dat geen enkele zin hebben. Denkt men nou écht dat een racist doordat mensen samen knielend een statement maken ineens van inzicht verandert?? Natuurlijk niet!! Kansloze actie dit en nog kanslozer van Koeman om te veroordelen of en hoe Verstappen zich distantieert van racisme.

5 juli 2020 om 21:53

Nee natuurlijk niet maar wat je nu wilt bereiken is dat de grote groep die het onbewust doet hier eerder over nadenkt en dat men eerder ingrijpt bij het constateren van racisme. Nu worden er vaak dingen gezegd en het wordt maar geaccepteerd. Als dat een stuk minder wordt heb je natuurlijk ook een boel bereikt.

5 juli 2020 om 22:03

Dit soort zaken moet je helemaal weren uit sport. Het zorgt alleen maar voor discussies en daardoor zet je onbewust mensen tegen elkaar op. Mensen wijzen maar wat graag met de vinger, maar zullen de hand nooit in eigen boezem steken. Het zegt toch wel genoeg dat niemand met oplossingen komt en het probleem liever afschuift op een ander? Mensen plaatsen zichzelf in hokjes en zijn dan ook nog zo arrogant om te denken dat hun eigen gecreeerde groep onschuldig is, alsof de ene huidskleur heiliger is dan het ander. Sorry, maar bij discussies van die mensen wil ik helemaal niet horen. Ik bepaal voor mezelf wel wat ik wel en niet doe. Ik vertrouw m'n eigen beeld beduidend meer dan mensen die naar mijn mening alleen maar verdeeldheid zaaien. Helaas is dat een te groot deel van iedereen die zich in de discussie mengt, ongeacht de huidskleur of afkomst. Voor wezens met een zelfbewustzijn zijn we namelijk behoorlijk dom met z'n allen.

6 juli 2020 om 10:35

Het is apart dat Guardiola ooit bijna een schorsing aan zijn broek kreeg omdat hij een gele broche op zijn borst had gespeld, waarmee hij een verkiezingsuitslag steunde, en dat je nu ziet dat alle Premier League een ander politiek statement maken zonder een slecht woord. Sterker nog, iemand die een vliegtuigje inhuurt met een tekstje daar achter wordt op zo'n hoogte gedemoniseerd dat hij en zijn vriendin worden ontslagen. Er is een reden dat de Fifa ooit politieke statements heeft verboden. Ook deze zaken zijn gesegregeerd tot hokjes en er wordt druk met vingers gewapperd. Het lijkt meer op een poging tot heropvoeding middels indoctrinatie dan een intentie om naar elkaar te bewegen.

5 juli 2020 om 22:08

Het is net zo raar als Leweis die als enige een ander shirt droeg. De rest droeg de booschap Rascisme out voor op het shirts. Een statement dat ook geldt voor bijvoorbeeld Aziatische mensen en anderen die discriminatie ondervinden. Want ook die zie je niet veel in de formule 1, eigenlijk alleen bij Red Bull. Maar dat shirt werd, als enige, niet gedragen door Lewis. Die droeg Black Lives Matter. Hij wilde zich niet conformeren aan de rest en had een afwijkende boodschap.

Dan ben je wel een echte persoonlijkheid dat je niet meegaat met de meute en gewoon niet knielt. Vind dat knielen sowieso een beetje onzin aan het worden.

Krijg ook wel het gevoel dat het deels een marketingtechnische overweging is. Max heeft veel supporters die de BLM-beweging onzin vinden. Je ziet wat er met figuren als Gommers gebeurt als ze zich duidelijk uitspreken tegen racisme, ze gaan van nationale held naar nationale voetveeg.

5 juli 2020 om 20:11

Andersom is het ook marketingtechnisch. Bedrijven die nu BLM schreeuwen doen het ook alleen voor de centjes. De sponsoren van VI trekken zich ook terug om die reden.

5 juli 2020 om 20:18

Ik ben dan ook geen fan van corporate activism. De sponsors bij VI hadden zich al eerder terug moeten trekken als ze bepaalde principes hebben.

5 juli 2020 om 20:25

Helemaal mee eens. Dit was namelijk niet de eerste grap van Derksen over iemands etniciteit of geaardheid. Maar nu konden ze lekker op de 'bandwagon' springen om zieltjes te winnen.

5 juli 2020 om 20:52

Eens met jullie, ik erger me ook aan dat bandwagon gedrag en de extreme organisaties rondom het onderwerp. Terwijl t onderwerp zelf zo relevant is

5 juli 2020 om 21:03

Het onderwerp is vrij vlot gekaapt door mensen met de verkeerde motieven. Het onderwerp is zeker relevant. Persoonlijk zou ik meer de nadruk leggen op de arbeidsmarkts en stages op het MBO als ik het over deze onderwerpen heb. Helaas wilden een aantal individuen de meest bizarre dingen zoals quotas van 50/50 terwijl ze hooguit 10% van de bevolking uitmaken, etc. Op die manier verlies je steun. Heel spijtig.

Racisme statement? Hij zegt gewoon dat ie niet mee wil in die gekte, dat is toch niet zo raar?

Supervolwassen van Verstappen dat hij zich niet last meeslepen in dat trieste knielen. Net of je niet meer je eigen pad mag volgen maar moet meegaan met al die populaire kinderen die knielen een juiste methode vinden om bepaalde mensen op andere gedachten te brengen, zulke onzin. Koeman moet zich lekker met zichzelf bezig houden en dan maar zelf in de studio gaan knielen als hij dat zo nodig vind. Wat een trieste bondscoach hebben wij ineens.

Precies het hele probleem van deze discussie. Als je anders denkt dan de blm-menigte of je mening op een andere manier uit dan ben je zelf een racist. Als je kritiek uit op de blm movement dan ben je een racist. Overigens heeft dit niet perse betrekking op de uitspraken van Koeman maar gewoon in het algemeen. Volgens mij hebben deze mensen niet door dat zij zelf aan het discrimineren zijn.. dat ze in Engeland elke keer knielen vind ik zelf ook zwaar overdreven. Ben ik dan een racist? Laatst een interssant artikel gelezen over een Chinese vrouw die zei dat ze vooral gediscrimineerd wordt door mensen met een migratie achtergrond. Misschien zijn veel volwassen naïef aangezien zij zelf niet echt met allochtonen zijn opgegroeid. Maar als jonge twintiger kan ik mij ook niks anders herinneren dat de meeste Marokkaanse jongens uit mijn klas (basisschool/middelbare school) tegen homo’s zijn, mensen zoals Chinezen of Nederlanders uitschelden /kleineren, stelen van andere kinderen etc. En kom alsjeblieft niet met scheer niet iedereen over een kam opmerking want dat doe ik ook absoluut niet. Maar dit is puur mijn eigen ervaring. Ook genoeg jongens waar ik prima mee kon opschieten hoor. Gister ook nog een filmpje gezien van een blanke man die werd opgepakt door de ME, als dit een donkere jongen was geweest dan stond heel de wereld op zijn kop. Racisme is zeker een problem maar dat betekent niet dat alles gelijk racisme is. Dingen mogen niet benoemd worden omdat dit racistisch zou zijn terwijl het gewoon gebaseerd is op feiten. Er is altijd wel een kleine minderheid die zich beledigd voelt. Ik en echt benieuwd in wat voor wereld wij straks leven, discussies zijn niet meer mogelijk, het vrije woord wordt ingeperkt en kritiek uiten is uit den boze (ook al is het gebaseerd op feiten). En slavernij tja, ik vind het altijd zo vreemd. Duizenden jaren lang zijn blanke mensen als slaaf gebruikt, vele eeuwen langer dan donkere mensen. Dus hoezo is het ene vreselijk en het andere compleet niet? De Romeinse tijd vergeten? Of Egypte? Moeten we Rome en de pyramides ook maar afbreken want die zijn (deels) gebouwd door blanke slaven..

5 juli 2020 om 20:14

Racisme en discriminatie is inherent aan de mens. In elke situatie met een etnische minderheid zal het plaatsvinden. Momenteel proberen mensen gebruik te maken van situatie om een betere positie voor zichzelf te vergaren. Ze verschuilen zich achter racisme, discriminatie, slavernij om zo financieel er beter uit te komen. Ze willen excuses vanwege schadeclaims; daarom is een spijtbetuiging niet genoeg etc. Dat Nederland hierin mee gaat is spijtig maar typerend. Veel jongeren die nog geen geld verdienen zijn heel links totdat ze een goede baan hebben. Dan komen ze erachter dat nog meer belasting betalen niet heel ideaal is.

Waarom zou een Nederlander moeten knielen bij het Oostenrijkse volkslied? Laat sporters het zelf bepalen. Het is natuurlijk niet zo dat als je niet meegaat in deze hype je ineens een racist ben toch? Tegen Racisme zijn is toch meer dan knielen voor een volkslied?

5 juli 2020 om 20:26

Nou Ja, Koeman vindt blijkbaar van wel. Weet werkelijk niet wat hij hier mee wil bereiken

5 juli 2020 om 20:59

Ik wel, rust binnen de selectie. Nu Max steunen kan verkeerd worden opgevat door Wijnaldum, Depay en wellicht van Dijk.

5 juli 2020 om 21:07

Maar moeten nu alle spelers van het NL elftal ook gaan knielen om niet uit de gratie te raken?

5 juli 2020 om 21:11

Gelukkig speelt het Nederlandse elftal de eerste tijd niet, maar ik ga er wel vanuit dat, dat de verwachting is ja... Als ze gaan knielen waar Depay bij is en bijvoorbeeld Weghorst blijft staan heb je de poppen aan het dansen.

5 juli 2020 om 21:42

Ja wat Koeman nu doet, gaat tegen hem werken. Wat als er een half elftal gewoon blijft staan? Koeman moet nu duidelijkheid geven dat ieder lekker moet doen waarbij die zichzelf prettig voelt

5 juli 2020 om 21:44

Dan heeft het Nederlands Elftal een gigantisch probleem. Ik verwacht daarentegen dat het in september wel is overgewaaid met dat knielen. Ik denk dat Koeman dat ook hoopt zodat het vuurtje dan reeds gedoofd is.

5 juli 2020 om 21:50

Tja maar dan zou ik vooral ook nalaten het vuurtje op te stoken. Nou we zien het wel

5 juli 2020 om 21:37

Er werd niet geknield tijdens het volkslied, maar tijdens een minuut stilte. Daarna begon het volkslied en iedereen stond.

Valt me op dat de enige rijders die niet meededen een Monagask en een Nederlander zijn. Passen we even aan natuurlijk, een Monagask, en nog wat andere Europese landen. Idee is hetzelfde. Doe gewoon mee joh, laat zien achter je collega’s te staan. Toon ballen en laat aan de wereld zien dat je tegen racisme bent joh - daar kan niemand je iets van kwalijk nemen.

5 juli 2020 om 20:12

Waarom moet je knielen om aan te tonen dat je tegen racisme bent? Dat kan toch gewoon op de manier waarop Max het deed. Niemand hoeft een onderdanige positie aan te nemen voor zoiets. Heb je de woorden van Hamilton gehoord? Ik zou nooit en te nimmer knielen voor zoiets met zo'n kereltje in de buurt.

5 juli 2020 om 20:22

Tel daar ook nog eens bij dat op dat Hamilton het belangrijker vond om een 'black lives matter' shirt aan te trekken, waar de rest een 'end racism' shirt aan had. Wat is dat een ontiegelijke flapdrol.

5 juli 2020 om 20:26

Oftewel: #blacklivesbetter. Door mensen als Hamilton polariseert de wereld meer en meer.

5 juli 2020 om 21:30

Hamilton had dit sws niet moeten zeggen. Het is goedkoop scoren. Alleen begrijp ik dat hij erg emotioneel was, zoals ieder donker persoon die jaren met woede rondlopen.

5 juli 2020 om 21:36

Blink182.want ieder donker persoon loopt met woede rond? Waar is dat op gebaseerd? Je kan niet spreken voor iedereen omdat je denkt dat het zo is. Hamilton zou wel heel boos zijn, terwijl hij zijn traantjes wegpinkt met al zijn geldbiljetten. Je praat iets goed wat je niet goed moet willen praten. Wat Hamilton deed en doet is schandalig: "als je niet knielt ben je een racist." Nou Blink, is dat zo volgens jou? Ik zou niet knielen. Ben ik een racist?

5 juli 2020 om 21:43

Nou je hebt begrip voor de actie van Verstappen (omdat je wssn ook niet zou knielen). Maar waarom geen begrip voor de emotionele Hamilton?

5 juli 2020 om 21:45

Komaan Blink... Emotie van Hamilton? Hamilton is niet benadeeld. Hij is stinkend rijk. Als jij zegt: "als je niet knielt ben je een racist." gaat het verder dan emotie. Als je dat niet kan zien hoef ik geen gesprek meer met je.

5 juli 2020 om 21:53

Jawel, is pure emotie, net als die stomme uitlating van Akwasi over sinterklaas (waar ik niet achter sta-geweld), maar wel begrijp dat het diep zit.

5 juli 2020 om 22:44

Blink Hamilton is een nare man die al tijden met het vingertje aan het wijzen is. Hij doet zich voor als een echte wereldverbeteraar, maar wil daarbij wel zijn eigen extravagante levensstijl kunnen behouden. Zeuren over het milieu, maar wel in de f1 rijden, en privé ook tal van benzine slurpende autos hebben. Die wil hij namelijk behouden omdat hij daar keihard voor gewerkt heeft. Als hij nou echt zo'n goed hart heeft, dan moet hij 95 procent van zijn geld stoppen in een omgeving waar je echt wat verschil kan maken. Dan heeft hij nog genoeg geld om nooit meer te hoeven werken. Maar als het om geld gaat dan hebben de meeste van die mannen in 1 keer niet zo'n sterk moraal.

5 juli 2020 om 20:15

Welke fransman? Monaco mag in de franse competitie voetballen, maar is gewoon een land en geen eiland van frankrijk

5 juli 2020 om 20:18

Wat een onzin church. 0% kans dat ik kniel omdat een hoop schreeuwers dat eisen, ik ben toch niet gek. Zo lang zij het racisme probleem eenzijdig, ongenuanceerd en vol met leugens proberen aan te pakken, wordt het niks. Max heeft groot gelijk dat hij niet aan zoiets mee doet

5 juli 2020 om 20:19

Zes man deden niet mee. Naast Verstappen deden Giovinazzi, Kvyat, Leclerc, Sainz en Raikonen niet mee met die waanzin. Daar zit geen Fransman tussen. Uiteraard zijn de Fransen wel direct door de knieã«n gegaan...

5 juli 2020 om 22:46

@miseva88 Dat Raikonen niet mee knielde had voornamelijk te maken met ouderdomsklachten. Ik geef het je te doen met zijn leeftijd en dan met pijn in je knieã«n twee uur te moeten racen.

6 juli 2020 om 19:19

Daarbij juicht Kimi niet eens wanneer hij een race wint, laat staan dat hij gaat knielen voor iets waar hij helemaal niet mee bezig is. Die metselt liever een onzinnig muurtje in zijn achtertuin, uiteraard met zijn zonnebril op.

5 juli 2020 om 20:21

Ik wist niet dat Kimi Raikkonen, Daniil Kvyat, Carlos Sainz, Antonio Giovinazzi en Charles Leclerc Nederlands of Frans waren, ik dacht dat het respectievelijk een Fin, een Rus, een Spanjaard, een Italiaan en een Monegask waren. Want ja, ook die bleven allemaal gewoon staan.

5 juli 2020 om 20:30

Valt mij op dat jij er weinig kaas van gegeten hebt aangezien er 6 verschillende nationaliteiten niet aan die poppenkast meededen en daar geen Fransman tussen zat. Ze tonen juist ballen door niet mee te gaan in de poppenkast en te knielen omdat meneer Hamilton dat zo graag wil. Meneer Hamilton wiens salaris betaald wordt door bedrijven die dankzij slaven groot geworden zijn waardoor hij nu tientallen miljoenen per jaar kan bijschrijven.

5 juli 2020 om 20:31

Volgens mij had Verstappen een shirt aan om aan te tonen dat hij tegen racisme is hij heeft het ook eerder al aangegeven. Als Nederlander knielen voor het Oostenrijkse volkslied slaat echt nergens op. Dat Hamilton dat doet wil niet zeggen dat het iedereen dat maar moet doen.

5 juli 2020 om 20:33

@Church tegen racisme is niet knielen en zwarte mensen hun zin geven daar waar racisme geen kleur heeft. Dat dit serieus genomen wordt. Dus allemaal knielen en we hebben het probleemOpgelost? Aandacht is er nu nog de probleem stelling en de oplossing. Of willen we het niet oplossen en vooral blijven discussiëren en verdeeldheid creëren??

5 juli 2020 om 20:38

@church89: Ik vind dat ze juist ballen hebben door niet mee te gaan in die enorme gekte, en zeker niet na het statement van Hamilton. Plus je acties zijn uiteindelijk veel belangrijker dan zo'n loos statement door te knielen en bovendien gelinkt wordt aan de verschrikkelijke BLM-organisatie. Het is zo kwalijk hoe BLM en links dit aanpakken om iedereen die nuance wil aanbrengen of niet wil meedoen in symboolpolitiek wordt weggezet als racist.

5 juli 2020 om 20:41

Hij heeft dat middels zijn tweet laten zien, of heb je alleen ballen als je verplicht wordt op je knieën te gaan? Wat vervelend dat het probleem nu niet opgelost is doordat twee mensen zich openlijk uitspreken tegen racisme maar niet knielen. Wat een onrecht !!

5 juli 2020 om 22:13

Zij lieten allen zien tegen rascisme te zijn. Tegen alle vormen, dus ook tegen discriminatie van Aziaten. Daarom droegen zij een universele boodschap op hun shirt tegen al het racisme. Alleen Lewis deed daar niet aan mee, die droeg de BLM boodschap die alleen tegen discriminatie van zwarte mensen gericht is.

Echt triest dat Koeman zich hier weer in gaat mengen. Allereerst dat gekniel is een grote grap geworden. Het boodschap (tegen racisme) wat ermee overgebracht moest worden dat doet het al lang niet meer. Het is ondertussen tot een hype geworden onder de deugmensen van: kijk mij eens knielen en moraalpuntjes scoren onder de andere deugmensen. En het komt de massa ook ondertussen de strot uit. Daarnaast wat heb je aan dat gekniel? Het veranderd niks aan waar je als persoon voor staat. Verstappen heeft zich uitgesproken, klaar. En dat lijkt mij belangrijker. Vind het uberhaupt al belachelijk dat je jezelf moet gaan uitspreken. Elk persoon met een beetje gezond verstand keurt racisme af. Dit hele BLM-beweging is helemaal uit de klauwen gelopen, en opeens is de hele wereld een racist en moet nu knielen om aan te tonen dat ze tegen racisme zijn. Donder toch lekker op met dit hele gezeik. Wat voor mensen de voorbije weken de revu gepasseerd zijn... man man man... dan heb ik meer de neiging om ze door te verwijzen naar een therapeut.

Verstappen heeft groot gelijk; hij (en ieder ander) moet voor zichzelf uitmaken of hij knielt of niet. Hamilton moet lekker kappen met die stemmingmakerij van m; wie niet knielt is niet tegen racisme, dus n racist... Koeman probeert hier wellicht politiek correct te zijn tegenover (een deel van) de oranje-spelers, maar hij heeft, net als Hamilton, niets te zeggen over het al dan niet knielen van Verstappen.

Als mensen denken dat knielen helpt... BLM is een gevaarlijke organisatie en snap niet dat mensen daar als makke lammetjes achter gaan lopen. Tegen racisme absoluut, moet je daarvoor knielen? Nee, natuurlijk niet. Echte acties doen ertoe. Daarnaast heeft Hamilton een hoog "akwasi" gehalte, niet mijn vriend.

5 juli 2020 om 21:04

Ik wil bijna een slechte grap maken:-) Tja met je eens. Hamilton kan wel piepen inderdaad. Maar ondanks de beste auto ook wel oerend hard auto rijden

5 juli 2020 om 21:14

Blm een gevaarlijke organisatie? Hoe kom je hier nou weer bij? Ze strijden voor gelijkenis en tegen systemic racisme,- of wil je zeggen dat dit niet bestaat?

5 juli 2020 om 21:27

BLM is inderdaad een gevaarlijke extreem-linkse organisatie. Ze hebben de strijd tegen institutioneel racisme volledig gekaapt met foutieve motieven. Ze hebben het namelijk niet over kansen op de arbeidsmarkt of stages voor MBO studenten.. nee ze roepen over Zwarte Piet, slavernij en standbeelden. Racisme bestaat. Niemand ontkent dat. BLM heeft daarentegen verkeerde motieven. Ze gaan niet het inhoudelijke debat aan en zijn gewelddadig. Veel leden halen standbeelden van hun sokkels. Is dat een strijd tegen institutioneel racisme of ordinair vandalisme? Wat je nu doet is heel jammerlijk blink. Je doet alsof BLM gelijk staat aan de strijd tegen institutioneel racisme. Zodra iemand tegen BLM is doe jij alsof ze tegen dit racisme zijn. Dat is een gemene manier van benaderen omdat je mensen hiermee in een hoekje zet. Ik zou zeggen: Doe dat niet. Mensen staan open voor een dialoog over institutioneel racisme als je erkent wat BLM daadwerkelijk is.

5 juli 2020 om 21:34

Nou ik volg de blm wel, ben zelfs naar demonstraties geweest en gelukkig waren er meer blanken aanwezig daar dan donkere wat dan echt hoop biedt. Genoeg instanties en bedrijven etc die investeren in equality en systemic racism etc, maar als jij denkt dat die Akwasi de blm representeert dan heb je het mis.

5 juli 2020 om 21:39

Ja dan kan je niet verwachten dat je objectief naar zoiets kijkt als je zelf onderdeel bent. Natuurlijk zijn er meer blanken, die zijn er sowieso veel meer in Nederland. Daarnaast zijn heel veel mensen links. Op de foto's heb ik genoeg jong grut gezien. Ja ik denk dat de kopstukken in het racisme-debat in Nederland een significant deel representeert, is dat raar? Ik ben benieuwd hoe jij denkt over bijvoorbeeld quota's in het bedrijfsleven Blink. Ik denk namelijk dat jij met equality iets heel anders in gedachten hebt. Iets van positieve discriminatie.

5 juli 2020 om 21:50

Ik ben het ook niet eens met mensen die zeggen dat als je de blm steunt dat je dan je extreem links bent. Waar is dat op gebaseerd? Met equality bedoel ik dan, dat zwarte mensen precies hetzelfde behandelt worden als blanke mensen, in alle aspecten. Ik bedoel als je Latisha heet dan hoef je je naam niet in Amber de Wal te veranderen om meer kans op een baan te maken. Het doet ook echt pijn om dit soort verhalen te horen.

5 juli 2020 om 22:00

@blink dat geloof ik direct en inderdaad iedereen moet hetzelfde behandelt worden. Waar ik alleen vaak bang voor ben is dat er soms direct geroepen wordt dat het racistisch is als iemand een keer niet aangenomen wordt. Het is vaak een gevoel en dan moet je niet zomaar dit soort zaken roepen aangezien er genoeg andere mensen ook tientallen keren afgewezen worden en het dus net zo goed gewoon pech kan zijn of dat er daadwerkelijk gewoon betere kandidaten zijn geweest.

5 juli 2020 om 22:18

Ah, die demonstraties met de deugblanken erbij die karmapunten willen scoren.er is een groot verschil tussen BLM en het gajes wat er later bij gekomen is dat alleen op verdeling uit is.racisme is fout, maar het moet niet zo worden dat we zoals eerder al door de overheid opgelegde vrouwenquota en in medialand de diversiteitsbonus hadden.iedereen moet gelijk zijn ongeacht huidskleur en daar is waar de strijd over zou moeten gaan.

6 juli 2020 om 14:21

@arsenallzhoe is een beweging extreemlinks als ze gesteund en bevolkt wordt door het centrum (msm, politiek, bekende figuren etc)? De boodschap mag wel van oorsprong een marxistische lading hebben (wat op zich niet per se wil zeggen dat de beweging extreem-links is) maar de beweging is tegenwoordig gekaapt door een (links) centrum dat zich graag toelegt op holle en cosmetische identity politics.

7 juli 2020 om 00:50

@blieke. Slechts 0.2% van de bevolking nam deel aan de demonstraties. Bekende figuren zijn deugmensen (arie Boomsma, etc.). Politiek wil graag zieltjes winnen. Kom met goede voorbeelden. Het is namelijk slecht voor je imago als je het niet steunt. Pure marketing.

Het is gewoon een persoonlijke keuze die je mag maken. Het slaat nergens op dat mensen aan anderen proberen op te leggen om te knielen. Als mensen willen knielen prima en als mensen dat niet willen doen ook goed. Snap niet waarom het veroordeeld moet worden. Als Hamilton je dan als een racist ziet prima, dat is ook zijn vrijheid. Dat maakt het echter nog niet de waarheid.

Ik snap het ook goed want je wordt bijna verplicht om er aan mee te doen terwijl de BLM gewoon onrustzaaiers zijn en iedereen tegen elkaar opzet, vernielingen doen en proberen de geschiedenis te wissen.

Zonde dat Max al na 14 minuten uitviel. Zat er helemaal klaar voor en met zijn gele bandjes zag ik een drie op een rij aankomen in Oostenrijk. Mocht helaas niet zo zijn. Misschien had Koeman zich hierover moeten uitspreken en Max in zijn waarde laten of hij wel of niet knielt bij het Oostenrijkse volkslied

5 juli 2020 om 20:56

Ja had wel gepast. Ipv Max zijn tweet te negeren maar iets te vinden wat Max had moeten doen. Grote probleem Is vaak iets vinden van andere, blijf bij jezelf en praat over Sport in een Sport programma.

5 juli 2020 om 21:09

Nou dat vind ik dus ook. Vond de Tweet van Max ook prima trouwens.

Ik snap goed dat Max niet bij black lives matter wil horen. Alleen al in Nederland heeft die groep zich al meerdere keren van hun slechtste kant laten zien. Akwasi zei laatst dat hij zwarte piet wou mishandelen, ze hebben meerdere keren het sinterklaasfeest verstoord en als je daar iets van zegt dan noemen ze je gelijk een racist. Je kunt prima tegen rasicme zijn zonder sympathie te tonen voor die groep radicalen. Zelfs als je het niet eens bent met Max dan snap ik niet dat mensen hier zo boos om worden. We hebben hier toch vrijheid van meningsuiting, als Max niet wil knielen voor black lives matter dan mag hij dat zelf weten.

5 juli 2020 om 20:58

Arnout, vrijheid van meningsuiting op papier, ja. In de praktijk bepaalt een stelletje sneue hazen wat wel en niet gezegd kan worden. Die hele cancel culture moeten we keihard afbreken.

5 juli 2020 om 21:36

Dit, niet meer en niet minder. De huidige praktijken dragen niks bij aan het bestrijden van racisme en zorgen alleen maar voor meer verdeeldheid.

Verstappen is tenminste iemand die zelf nadenkt en zich niet van alles op laat leggen. Het is ook heel triest om te zien dat elke PL-match moet beginnen met zo'n geforceerde actie. Voor mijzelf geldt in ieder geval: tegen racisme, maar ook tegen die hele enge beweging die zich BLM noemt. Daar zal ik nooit voor op de knieën gaan.

Max heeft een goed punt. Respect! Bovendien, als je anti-racisme bent, dan ben je dat in je hart en toon je dat (on)bewust in je dagelijkse leven. Maar zeker niet door een zwart vierkantje op je instagramaccount te zetten of op je knieen voor de televisie. Ik weet zeker dat een hoop beroemde mensen dit namelijk wel doen als een verplicht nummer voor hun volgers!

Dat hoeft toch ook niet uitgelicht te worden? Verstappen heeft er over nagedacht, ziet er het nut niet van in om op deze manier steun te betuigen. Uiteindelijk gaat het erom wat je doet en hoe je mensen behandelt, niet om simpel steun te betuigen met een knieval.

Wel een mooi visite kaartje voor Nederland dit. Maar goed, als hij dit niet wilt doen, ja moet hij zelf weten. Hij heeft veel fans teleurgesteld, maar ja hij zal niet minder goed van gaan slapen, wat eigenlijk al genoeg zegt.

5 juli 2020 om 21:11

En wat voor persoon is hij dan volgens jou?

5 juli 2020 om 21:24

Iemand die niet op de knieeen gaat voor de Blm.

5 juli 2020 om 21:29

Draai er maar omheen, prima. Zeg gewoon wat je werkelijk vindt van hem.

5 juli 2020 om 21:42

Ik denk dat je wel weet wat Blink daadwerkelijk denkt over Max nu. Hij durft het alleen niet uit te spreken omdat hij anders Dante achterna gaat.

5 juli 2020 om 21:46

@blink182 Waarom zou hij op de knieeen moeten gaan voor wat dan ook, dit doen is sowieso een hele vreemde symboliek. Het is een vorm van overgave voor iets waar mensen noch part noch deel aan hebben. Je kunt ook solidair zijn tegen racisme op je eigen manier, allemaal exact hetzelfde gedrag vertonen is helemaal niet iets om trots op te zijn. Je kunt prima opkomen voor anderen en toch jezelf te zijn ipv volgzaam zijn omdat een bepaalde organisatie dat zo wil zien.

5 juli 2020 om 21:13

Wat laat dit precies zien over zijn persoon? Hij spreekt zich uit tegen racisme maar doet niet mee aan de hype train van een extreme organisatie. Ik vind je gedachtegang een beetje eng, dat gedwongen want anders ben je slecht.

5 juli 2020 om 21:16

Niet perse slecht, maar empathie is wel beetje ver te zoeken. Ik zelf vind dat hij mag doen en laten wat hij wilt, daar niet van. Ik ben overigens ook een beetje klaar mee, racisme zal nooit stoppen want mensen met voorbeeldfunctie doen te weinig, en wij als “normale mensen” doen ook te weinig.

5 juli 2020 om 22:07

Bij wie is de empathie ver te zoeken? Volgens mij kun je gewoon Max zijn tweet lezen en verder zien wat voor shirt hij droeg of is empathie alleen als je ook een knieval maakt?

5 juli 2020 om 22:17

Dan had ik idd meer mn best moeten doen, meer info moeten verzamelen.

5 juli 2020 om 22:26

Als je nu even op Facebook gaat en daar deze pagina gaat bekijken: protectamericans. Dan kun je zien wat er in de VS op dit moment van het blm clubje terecht is gekomen. Daar wil je niet voor knielen

5 juli 2020 om 21:17

Alsof het fans van F1 ook echt maar iets uitmaakt of iemand knielt of niet, het enige wat telt qua race in F1 voor de fansis of het een leuke of een minder leuke race is, meer niet.en het was ook niet alleen Verstappen, ook Raikkonen, Leclerc, Sainz, Giovinazzi en Kvyat bleven rustig staan.

5 juli 2020 om 21:17

Waarop baseer je dat hij veel fans teleur heeft gesteld? Hij spreekt zich op een andere manier uit over racisme. Of is niet knielen tegenwoordig een schande?

5 juli 2020 om 21:22

Is niet zo moeilijk om te concluderen? Al de gekleurde fans zijn teleurgesteld natuurlijk.

5 juli 2020 om 21:24

En waar haal je dat vandaan? Wat is je bewijs blink? Waarom zou een gekleurde fan teleurgesteld zijn in Max? Omdat hij zich anders uit dan de ridicule norm? Als je daardoor al teleurgesteld bent ben je wellicht wat zwakzinnig.

5 juli 2020 om 21:26

Man man man. Vraag maar aan een donkere f1 fan dan weet je genoeg. Ga een kijkje nemen op social media of whatever. Natuurlijk voelen zij zich niet gesteund man. Is toch niet zo moeilijk om te begrijpen?

5 juli 2020 om 21:28

Ik vind het krom dat je perse moet knielen om iets te steunen. De tweet van Max volstaat. Knielen is makkelijker dan je daadwerkelijk uitspreken. Sowieso is het concept van knielen volstrekt ridicuul geworden en zeer geforceerd. Jammer dat je geen concrete voorbeelden hebt. Social media, de krochten van de wereld.

5 juli 2020 om 21:30

Social media, het afvoerputje van de samenleving en totaal niet representatief voor hoe mensen erover denken. Ook genoeg mensen in de zwarte gemeenschap die niks moeten hebben van de marxistische blm, maar daar zal je wel blind voor zijn.

5 juli 2020 om 21:37

Nee maar je kiest er wel voor om de media te geloven toch? Die manipuleren de boel, laat zien wat ze willen dat we zien. Nee dan geloof ik liever verhalen van mensen die dit hebben meegemaakt (in eerste persoon).

5 juli 2020 om 21:41

Ik geloof de NOS ook niet. Helemaal niet nadat tegenstanders van BLM werden afgeschilderd als extreem-rechts. Of nadat ze dat filmpje publiceerden over dat echtpaar die zogenaamd BLM demonstranten bedreigden op een openbare weg terwijl ze de hekken hadden gesloopt en op privé terrein liepen. Wederom: Het is heel spijtig als je dit meemaakt, maar dat betekent niet dat het voor iedereen zo is.

5 juli 2020 om 21:41

De media manipuleert, anekdotisch bewijs daarentegen is gelijk aan de waarheid...

5 juli 2020 om 22:57

De NOS trekt kritiekloos zij aan zij op met die BLM beweging. Komt vanwege de oververtegenwoordigde deug mensen uit bepaalde kringen. Je hoort als door de belastingbetaler gesponsorde omroep, neutraal nieuws door te geven en talkshows aan te bieden op basis van hoor en wederhoor. Een paar keer naar M kijken. Dan weet je hoe de vlag er bij hangt. Een uitvloeisel van we kijken niet naar kwaliteit, maar naar diversiteit. En dan krijg je deze eenzijdige, indoctrinerende berichtgeving....

5 juli 2020 om 23:13

Even tussendoor, ik ben een donkere F1-fan. Ben totaal niet teleurgesteld. Merkte al snel op dat Max niks zei over deze kwestie op social media, toen het begon via Hamilton en vervolgens de rest. Ik vond het opvallend. Ik ging ervan uit dat Max, gezien zijn houding en uitlatingen, niet automatisch tegen de bestrijding van racisme was of met een mindere zware lading, dat de gebeurtenissen in Amerika hem niets doen omdat hij niks zei. Wat ik dacht, was dat Max waarschijnlijk gewoon zijn eigen tempo volgde en mogelijk geen zin had om iets te zeggen, puur omdat de buitenwereld dit van de paddock verlangde. Het zou dan niet uit eigen beweging komen en wie Max Verstappen ook maar een beetje heeft gevolgd, weet dat hij niets doet wat niet uit eigen beweging is. Zelf had ik het gevoel dat de statements van de meeste rijders kwamen omdat ze onder druk werden gezet door de opmerking van Hamilton dat hij verontwaardigd was dat niemand eigenlijk wat zei na de dood van George Floyd en alles wat daarna volgde. Vervolgens kwamen een hoop coureurs met statements naar buiten waarin ze zichzelf verdedigden door te zeggen dat ze niet het gevoel hadden dat het hun plek was om er wat over te zeggen en dat ze daarom het maar beter vonden om niets te zeggen. Max is waarschijnlijk een type die, als hij het gevoel heeft dat het niet zijn plek is om wat te zeggen, dat hij dan ook niks zal zeggen. Neem Ik hem ook niet kwalijk. Ik verwacht ook niks van hem. Aan het eind van de dag is hij ook maar een coureur. Geen sociale activist of zoiets dergelijks. Ik vind het oprecht heel knap wat Hamilton allemaal doet. Maar als het gaat om issues betreft de positie van zwarte mensen in de samenleving of politiegeweld of systematische racisme zit ik niet te wachten op een leuk verhaal van een beroemd persoon of sporters. Wat kan je realistisch gezien uit die hoek verwachten? Hoe ondersteunt een tweet mij als zwart persoon? Hoe moet ik daar blij van worden? Verandert dat wat? Het is zoals Dave Chappelle zei, je hebt geen beroemde mensen nodig. De normale, alledaagse mensen die het beleven, die het meemaken, dat zijn de mensen die het moeten gaan doen als collectief. Die hebben het voor elkaar gekregen dat de "agenten" die een vrouw in haar slaap dood schoot werden vervolgd, terwijl dat eerst niet het geval was. Kwam niet door een tweet van een random celebrity. Tegenwoordig willen mensen dat hun favoriete whatever duidelijke standpunten innemen. Voor mij hoeft dat niet. Zo lang je niet over de schreef gaat of zwaar racistisch of seksistisch bent of verzin maar wat boeit het mij niet. Als het gaat om serieuze onderwerpen kan ik beter luisteren naar experts ipv wachten wat Charles Leclerc of George Russell te zeggen heeft op Instagram over de mensen die in Seattle zijn doodgereden, puur omdat ze mijn favoriete coureurs zijn. Mensen verwachten teveel van beroemde mensen. En dat Max Verstappen zich lekker afzijdig houdt, vind ik helemaal prima. Als hij wat wilt zeggen, dan mag hij dat doen. Als hij dit niet wilt doen, dan mag dat ook.

6 juli 2020 om 00:28

@blink Ik ben niet teleurgesteld hoor... Ik heb n kleurtje en zou me nu dus niet gesteund moeten voelen omdat Verstappen niet heeft geknield? Wat n onzin... En ik weet niet welke “donkere f1 fan” jij spreekt, maar die spreken niet voor mij en zijn niet representatief voor alle gekleurde of donkere fans, net zoals jij niet voor mij moet zeggen dat ik teleurgesteld ben of me biet gesteund voel. Ik zou ook niet knielen, ben ik dan nu n verrader of n racist? Kom op zeg...

6 juli 2020 om 13:58

In het kader van 'blm' zijn er al 4 doden gevallen in Amerika, talloze winkels geplunderd etc. Ik zou dan ook mijn eigen pad trekken en dat kan ook prima. Je kunt ook tegen racisme zijn, zonder je aan te sluiten bij dit soort bewegingen.

Het was natuurlijk te verwachten dat iemand hierover zou struikelen. Ik vond de tweet van Verstappen helder en goed dat hij niet meedoet om het meedoen, dat is nog vele malen nepper. Prima, het past schijnbaar niet bij hem om op de knieën te gaan, dan toch niet? Ik vind de mening van Koeman en dat hij het liever met de hele groep zou zijn in deze irrelevant.

Ik wil gewoon F1 kijken zonder al dat gezeik erom heen. Al dit gedoe is geforceerd en Verstappen is een type die gewoon niet erin mee gaat.

5 juli 2020 om 21:18

Max is nog niet zo erg als Kimi, maar hij gaat wel op het gemak die kant op. Kimi is er alleen om te racen, alles er omheen hoeft voor hem niet heb ik altijd het idee. En dat vind ik geoon heerlijk.

5 juli 2020 om 22:30

Max laat inderdaad nog wel eens weten wat hem boeit en wat hij klinkklare onzin vindt. Kimi laat gewoon niks los. Is inderdaad mooi. Bij die twee verwachtte ik ook zoiets eigenlijk toen ze met al dat gedoe kwamen.

Verschil is dat Max een eigen mening heeft en niet afhankelijk is... Koeman zal wel moeten luisteren anders is hij 2/3 van zijn team kwijt... Beetje schijnheilig van Koeman

Ik snap Max wel. Om een statement te maken hoef je niet te knielen. Uitspreken tegen racisme is voldoende. Heeft trouwens ook een shirt aan tegen racisme.Ik zou het ook niet doen.

Dat politiek-correcte gedoe begint wel ernstige vormen aan te nemen. Ik vind 'knielen' sowieso een slecht statement om te maken tegen racisme. Ik vind knielen namelijk een redelijk onderdanig gebaar en dus in mijn ogen totaal niet toepasselijk in een statement tegen racisme.

Ik vind het eigenlijk treuriger dat één van de eerste getinte sporters die knielden voor het volkslied nog steeds door de NFL geweerd word.colin Kaepernick deed dit namelijk al in 2016 eerst bleef die zitten en na een gesprek met een groene baret is die gaan knielen tijdens het volkslied.nu moeten we massaal dit gaan doen terwijl de eerste die serieus aandacht voor de problematiek die nu ineens wereldwijd is nog steeds werkloos is.een politiek statement maken kan dus zeer schadelijk zijn voor je carrière als de meerderheid van de eigenaars dat niet zo fijn vinden.misschien dat Hamilton en kornuiten zich daar drukker om zouden kunnen maken dan dat deugen voor de bühne wat ze nu doen.

Wat een onzin van Koeman, maar ik denk dat hij wel moet vanwege de Oranje internationals. Hij weet ook wel dat Verstappen in een individuele sport zit en dus niets te maken heeft met de andere teams. Verder is “hij doet het, dus jij ook!” gewoon een walgelijke en deprimerende stelling. Iedereen mag doen wat hij zelf wil. Op je knieën gaan uit druk is toch verschrikkelijk?

Koeman moet helemaal geen mening geven over Max zijn keuze. Dat knielen staat gelijk aan onderwerping, respect tonen voor een hogere macht. Hoe logisch is dat tijdens een strijd om gelijkheid? BLM is doorgeslagen en een flink deel van de mensen gaat mee in dit onlogische gedrag. Niet knielen maakt je een racist? Volgende stap, mensen met geweld laten knielen? Mooi, man die strijd om gelijkwaardigheid. Max, prima actie. Shirt aan, maar niet meegaan in die onlogische eis om even op je onderdanige knietje te gaan zitten.

Koeman wil met deze stellingname in een goed blaadje komen bij zijn spelers. Zo de wind waait, waait mijn jasje. Gelukkig begint het tij te keren en nemen steeds meer mensen afstand van die slaafse houding t.a.v. die beroepsactivisten. Ik denk dat Verstappen om de lieve vrede te bewaren er maar bij is gaan staan, anders zijn Hamilton & consorten helemaal op hun teentjes getrapt en wordt het weer enorm uitvergroot. Hij deed veel liever niet aan deze onzin mee. En ook nog op de knieën zeker. Er zijn grenzen aan het incasseringsvermogen van nuchter nadenkende mensen. Ga zo door, Max!

Koeman is ook zo'n iemand die liever schijnheilig politiek correct wil zijn. Max kan was alsof gaan doen, maar dan heeft het totaal geen waarde. Nu is hij tenminste eerlijk. Daarnaast gebeuren er veel ergere dingen in de wereld en daar gaat amper aandacht naar uit. Een paar voorbeelden, mensenhandel, misbruik, dierenmishandeling, moord en lynch partijen bij mensen en dieren etc.

Dat je een statement wilt maken tegen racisme steun ik volledig maar laat een ieder zelf beslissen of hij wil.meedoen aan de marketing act van Hamilton.

Verstappen heeft geen rubberen rug en laat zien dat zelf nadenken en afwegingen maken goed is. De mede-oprichter BLM Toronto stelt in 2017 dat blanken “recessieve genetische afwijkingen” zijn & mijmert over hoe het blanke ras “uitgeroeid moet worden”. Zoek het op als iemand dit niet gelooft. Moet je hiervoor dan zomaar op de knieën gaan? Lijkt me niet.

"zeg, wat heb jij gedaan tegen racisme?" "ik heb geknield!" "wow, dat is echt geweldig!" " Ik heb ook nog op Insta gepost." "zo, he, dat is nogal wat. Nou, dan is racisme zo de wereld uit!"

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

Nederland

FIFA ranking: 14
2219 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
T. KrulKeeper
D. BlindVerdediger
F. de BoerVerdediger
M. de LigtVerdediger
D. DumfriesVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

92 fans
Coach, 58 jaar
SeizoenClub
2020- Barcelona
2018-2020 Nederland
2016-2017 Everton
2014-2016 Southampton
2011-2014 Feyenoord

In de wandelgangen

Maandag 10 mei
José Mourinho heeft de naam van Donny van de Beek bovenaan zijn verlanglijstje staan bij AS Roma. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren