kootjai
Algemeen
Vrienden (3)
Spelers & clubs
Youtubes
Clubexpert


  • Donderdag, 12 mei 2005
  • kootjai
  • 105 punten
  • Lid
  • Geen ban
  • 679
  • Onbekend
  • 3
Persoonlijke berichten
25 augustus 2016 om 14:06
#3

We verschillen inderdaad duidelijk van mening over Wenger/arsenal. En je blijft maar niet inzien wat voor punt ik wil maken. Wenger heeft alleen maar minimale uitgaven kunnen doen, omdat het bestuur hem dat oplegde. Het Emirates Stadium heeft een vermogen gekost en daardoor was er gewoon minder geld beschikbaar.

En als je niet veel kan uitgeven, moet je ook je doelstellingen bijstellen in die periode. En ondanks alles heeft Wenger wel altijd de top 4 gehaald (wat de doelstelling was!!) en was kampioen worden geen optie. Dat is geen gebrek aan ambitie (in die tijd), maar een vorm van realisme en door de stabiliteit van Wenger (weinig uitgeven, wél presteren) is Arsenal een van de gezondste clubs van de wereld, heeft het een hypermodern nieuw stadion en kan het nu echt doorgroeien naar de absolute top.

Stel dat Arsenal zich compleet in de schulden ging werken, onverantwoorde risico's nam door enorme transfersommen op de tafel te leggen, etc., terwijl ze een compleet nieuw stadion aan het bouwen waren. Wie weet waren ze wel afgegleden naar de middenmoot.

Ik blijf het met mensen eens dat Wenger de laatste 2/3 (!) jaar er veel meer uit kon halen en te naïef is geweest. Arsenal heeft nu ook behoefte aan een nieuwe trainer, die Arsenal écht naar de top kan brengen. Maar dit kan alleen maar omdat Wenger de basis heeft gelegd hiervoor, door bovenmaats te presteren, terwijl de financiën niet voorhanden waren (dankzij het bestuur!). Het gaat mij dus puur om de periode voor de afgelopen 2/3 seizoenen, waarin iedereen maar Wenger de schuld geeft, terwijl hij er alles uithaalt wat er toen in zat en nu een geweldige basis heeft gelegd voor zijn opvolger.

Reageer

Je bent niet ingelogd en kunt daarom niet reageren.

In de wandelgangen

Woensdag 15 september
Lautaro Martínez gaat zijn contract bij Internazionale verlengen tot medio 2026. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren