Ihattaren wekt onbegrip met peperdure aankoop: ‘En dat post hij op Instagram'

Zondag, 10 mei 2020 om 16:10Yanick Vos • Laatste update: 16:10

Gertjan Verbeek vindt dat de salarissen in het voetbal compleet zijn doorgeslagen en is van mening dat het in de coronacrisis best wat minder kan. De clubloze trainer verbaast zich over de verhoudingen in de voetbalwereld, zo laat hij weten in een interview met de Volkskrant. “Het is toch te gek voor woorden dat Ronaldo miljardair wordt”, stelt de ex-trainer van onder meer Feyenoord en AZ.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

140 reacties (laatste reactie door speedyafc)

Ach, dat is makkelijk scoren. Volgens mij was die Audi nog voor de crisis en een langgekoesterde droom van Ihattaren. Om hem dan zo weg te zetten en de link naar ons als supporters te maken is wel makkelijk. Mag ik misschien zelf bepalen wat ik daarvan vind?

9 mei 2020 om 09:16

Dit gaat niet specifiek over Ihattaren, dit gaat over het feit dat nu de hand wordt opgehouden terwijl er spelers (van 18, maar ook ouder) een godsvermogen verdienen.

9 mei 2020 om 09:31

Klopt, ik ben het wel eens met verbeek. Ihattaren koopt op zijn 18 een auto van bijna 2 ton. Kokcu had laatst al een Mercedes gekocht en nu weer eentje van boven de 2 ton. Beide zijn 18 en 19. Toch bijna te gek voor woorden.

9 mei 2020 om 09:39

Kijk eens van de naam van het bedrijf waar Kokcu de auto’s van “koopt”.

9 mei 2020 om 09:43

@arsenal890 Als je die bedragen ziet die ze verdienen krijg ik soms toch het idee dat ik ook profvoetballer had moeten worden, heb jij dat ook?

9 mei 2020 om 11:27

Als je al zoveel hebt verdiend en in de toekomst gaat verdienen is het toch niet te gek voor woorden? Waarom zou je in een 3de hands Volvo gaan rijden als je geld hebt voor een gloednieuwe Mercedes?

9 mei 2020 om 12:23

@wouterke tuurlijk is de voetbalwereld ziek! Ik hoop ook dat ze geen steun krijgen van de overheid. Anders is het net als de Klm. Waar piloten rond de 250.000 verdienen.voetballers verdienen nog meer. Maar meneer Verbeek zit werkloos thuis nadat hij zijn zakken heeft gevuld bij Adelaide United. Misschien zet Ihattaren al een poos elke keer wat apart voor deze auto. Die jongen mag toch trots zijn wat hij bereikt heeft.

9 mei 2020 om 12:50

@arsenal890 en stel jij verdiend nu 6000 per maand als accountant. rijdt jij dan rond in een Lada?

9 mei 2020 om 21:27

@aadmaat En jij denkt dat zijn oom 200.000 euro cadeau doet? Hij zal best korting krijgen, maar ook zijn oom moet gewoon betalen voor die auto als hij hem inkoopt.

10 mei 2020 om 00:05

Het is ook te belachelijk voor woorden. Een club als Cambuur of rkc mag wat mij betreft prima steun ontvangen. Die betalen normale salarissen. Een club als Ajax, psv of eigenlijk alles dat linkerrijtje speelt kan wat mij betreft echt wegzakken. Laat ze lekker allemaal failliet gaan, zolang er maar geen cent belastinggeld naar het exorbitante salaris van een ziyech of berghuis gaat.

10 mei 2020 om 00:20

Laten we duidelijk zijn dat het een Audi rs6 oude type model betreft en dus tweedehands is en zeker geen 2ton zoals beweerd maar eerder nog 60k dus laten we mensen niet zwartmaken als je geen verstand hebt van bepaalde dingen..gun ipv misgunnen

10 mei 2020 om 02:23

Niks mis mee. Klm, Booking en Shell krijgen ook staatssteun en die betalen bijna geen tot geen belasting.voor mijn part krijgt het hele land 10.000 euro en betaalt de volgende generatie maar. Die hebben we namelijk nog niet genoeg uitgekleed.

10 mei 2020 om 18:29

Dezelfde spelers worden voor nog veel meer geld doorverkocht aan andere clubs, het is handel. Wil je de spelers minder betalen, dan kan je spelers ook niet langer voor een veelvoud van jou godsvernogen doorverkopen, ze verlengen hun contracten dan simpelweg niet of tekenen veel minder lang bij. Het is echt heel raar, salarissen van 1,5 miljoen euro worden als godsvermogen gezien maar rustig 30,40 miljoen euro voor dezelfde speler vragen als een andere club hem wil hebben. Boter op het hoofd noemt men dat toch?

9 mei 2020 om 09:25

Zeker. Totdat er ook maar 1 eurocent belastinggeld aan te pas komt.

9 mei 2020 om 09:33

Ook als er belastinggeld naar gaat mag hij zijn mening hebben.

10 mei 2020 om 18:31

Belastinggeld? Topspelers van betalen zichzelf in een veelvoud terug. Als Itharen in zijn hele PSV carriere iets van 5,6 miljoen euro aan salaris ontvangt, denk je dat hij dan voor dat bedrag naar een andere club mag? Of vraagt PSV een veelvoud van dat uitbetaalde salaris? Topspelers leveren juist dik geld op.

9 mei 2020 om 09:50

Bovendien niet echt een hele slimme uitspraak. Doordat die jongens juist nu uitgaves doen houdt de economie draaiende. Die dure auto's aanschaffen zorgt ervoor dat die dealers hun personeel kunnen blijven bekostigen. Goed bezien zouden al die voetballers nu hun miljoenen moeten laten rollen om het aan de gang te houden, dat kunnen ze op dit moment in ieder geval beter doen dan op hun geld te blijven zitten.

9 mei 2020 om 10:00

Heb jij de tekst wel gelezen of snap je de essentie gewoon niet? Het gaat er niet om wat ze nu uitgeven het gaat er om dat de voetbalwereld compleet gestoord is met zijn bizarre salarissen. En dat ze dat nu tijdens het Corona gebeuren het moeilijk hebben en snel met hun handje bij de overheid zijn of bij ons als supporters. Aan ons vragen om af te willen zien van financiële compensatie maar als directie ieder jaar tonnen als salaris ontvangen en spelers tonnen/miljoenen geven als salarissen. Is het nodig dat een jongen van net 18 zoveel verdient dat hij nu zomaar even een Audi van 2 ton af kan tikken? En ja oké het is ook niet helemaal lekker als je dat in deze tijd doet maar inderdaad hij geeft wel zijn geld uit maar dan nog.

9 mei 2020 om 10:00

Gedwongen ontslagen voorkomen door een salariskorting heeft meer impact op de maatschappij dan investeren in een auto.

9 mei 2020 om 10:07

@Sta Plaats oprecht niet lullig bedoelt, maar moet men niet eerst in de positie komen waarin er zoveel geld verdiend wordt alvorens er gesproken wordt over het korten van het salaris van een ander? Als dat het geval is kunnen de mensen zelf dergelijke bedragen afstaan aan bedrijven met immateriële activa waar je u tegen zegt.

9 mei 2020 om 17:57

Volgens mij heeft Ihatteran een contract van om en nabij de 2 ton. Valt wel mee met dat absurde salaris als je dar vergelijkt met vergelijkbare spekers bij andere clubs. De jongen heeft een mooi contract kunnen tekenen bij Raiola voor een paar miljoen en heeft besloten daarvan een auto te kopen. Ligt niet aan Psv toch?

9 mei 2020 om 23:58

Verdiend Ihattaren maar 2 ton? Dan moet hij echt heel snel naar Amsterdam komen, dan mag hij binnen no time een nul achter zijn salaris plakken

10 mei 2020 om 08:11

Denk niet dat ie in Amsterdam boven het miljoen gaat verdienen. Daar merken ze ook wat het nadeel van die belachelijke salarissen is als er geen inkomsten zijn.

10 mei 2020 om 18:34

Welnee, in Amsterdam is men er juist achtergekomen dat hogere salarissen ertoe leiden dat spelers langer blijven en daardoor veel hogere transferopbrengsten hebben. Spelers leveren clubs geld op, veel meer dan er ooit aan salaris betaald wordt.

9 mei 2020 om 14:56

Begrijpend lezen is ook heel lastig. Makkerlijker is het om je te focussen op een detail dat je niet aanstaat en daarover te gaan zeveren, zodat je de aandacht afleid van het onderwerp. De kers op de taart is zeggen dat je zelf bepaald wat jij ervan vindt, want jij bent zo bijzonder. Zo bijzonder dat je niet kan lezen, ja! Hoewel, bijzonder, meer dan de helft op dit forum kan dat niet; het is elk onderwerp hetzelfde riedeltje en de mods? Die gaan waarschijnlijk mijn post verwijderen omdat het offtopic is..... Zucht. Heel simpel, Gertjan zegt precies waar het op staat en wat er mis is in de voetbalwereld. Wijheid komt met de jaren, maar je moet ook willen nadenken.

10 mei 2020 om 16:43

@doncoxxx Hoezo mag iemand zijn mening niet geven? Makkelijk focussen op iemand die iets aangeeft iets te vinden. En hij mag inderdaad zelf bepalen wat hij er van vindt. Wie ben jij in hemelsnaam om zijn mening te bepalen?

10 mei 2020 om 16:54

Begrijpend lezen gaat me prima af Don, misschien had ik in eerste instantie algemeen moeten reageren. Snap niet waarom je moet gaan bashen, ik vind mezelf namelijk niet zo bijzonder. Ik erger me aan het uithalen naar voetballers in deze periode, terwijl zij net zoveel recht hebben om blij te zijn met een grote aankoop als ieder ander. Gert-Jan koppelt zijn mening vervolgens aan de stelling dat het niet normaal is dat de hand wordt opgehouden bij supporters. Laat ik nou net een van die supporters zijn die gewoon betaald heeft voor het afgelopen seizoen en binnenkort moet gaan verlengen. Dan vind ik persoonlijk dat als er iemand dan iets aan te merken zou moeten hebben, dat de (dramatisch muziekje) supporters zijn die indirect zijn salaris betalen!

9 mei 2020 om 21:51

Ik vind dit ook echt onzin. Hele aardige kere die Ihattaren. Laat hem die auto kopen. Dit is zo opgeblazen en pure jaloezi. Zelfde met Kokcu. Laat hun die auto toch kopen.

Hij heeft een punt natuurlijk maar moet ook niet zo zeuren. Voetballers verdienen idd astronomische bedragen maar door sponsoring, tv gelden etc wordt dit er nu eenmaal voor betaald. Dat niet alle voetballer even slim omgaan met dat geld is ook waar. Maar wat zou jij doen als je zulke bedragen verdient?

9 mei 2020 om 09:21

Toch is het wel interessant dat clubs aan de supporters vragen om geen geld terug te vragen voor gekochten kaarten. Dan moetem de “supporters” dus het salaris van een speler betalen terwijl die speler daar geen diensten voor terug kan geven omdat er niet gespeeld word. Benieuwd hoe de clubs deze kostenpost gaan oplossen.

9 mei 2020 om 09:27

@PdeB de supporters betalen niet salaris aan de spelers, ze betalen geld aan het bedrijf dat de spelers in dienst heeft. Het bedrijf, bijvoorbeeld PSV, kan niet leveren dat heeft niks met de spelers te maken. PSV zou vandaag nog vijftien miljoen kunnen verdienen aan de verkoop van bijvoorbeeld Ihattaren, maar daar kiezen ze niet voor. Ze vragen eerste de supporters en de medewerkers om een bijdrage. Men lijkt te vergeten dat de clubs gewoon bedrijven zijn met winstoogmerk en dat zij voetballers in dienst nemen om winst te maken. Als Ziggo niet kan leveren aan klanten, omdat al hun systemen overhoop liggen en de medewerkers daardoor ook niet kunnen werken: van wie wil je, je geld dan terug van de medewerkers of van Ziggo?

9 mei 2020 om 09:44

Om profvoetballers met medewerkers van Ziggo te vergelijken vind ik niet kunnen. Als je nagaat hoeveel de meeste voetballers verdienen, dat is een stuk meer dan de medewerkers van Ziggo. De monteur, technische mensen en klantenservice verdienen lang zo veel niet. Terwijl zijn belangrijker werk doen dan voetballers. Voetbal is en blijft uiteindelijk maar een spelletje. Dat bedrijven enzo zo gek zijn om daar miljoenn in te investeren is hun probleem. Dan moeten ze het ook zelf maar oplossen.

9 mei 2020 om 09:45

Wat zeg je nou allemaal aadmaat? Je laatste voorbeeld gaat volledig in tegen wat je eerst verkondigt. Als consument zijnde wil je dan je geld terug van het bedrijf ziggo, maar dat staat op gelijke voet met dat je als consument zijnde je geld terug wil van het bedrijf Psv als de wedstrijden niet door gaan. Iets waarvan jij juist weer zegt dat het logisch is dat het bedrijf Psv een kleine bijdrage vraagt van haar eigen consumenten.

9 mei 2020 om 09:55

Hi InkeMontana, waar heb ik aangegeven dat ik het logisch vind dat PSV een bijdrage vraagt? Ik vind juist dat PSV aan niemand een bijdrage moet vragen. Kun je me misschien even wijzen op dat stuk? Dan kan ik er even naar kijken.

9 mei 2020 om 09:59

Hi Aadmaat. Je gaat tegen iemand in die de onlogica van het bedrijf Psv verkondigt door aan te geven dat zij eerst de psv supporter vragen om haar 'bijdrage' te leveren, voordat zij aan de salarissen van haar eigen personeel gaan sjorren. Doordat je hier tegenin ging ik er automatisch vanuit dat je de andere kant als logisch aan het verkondigen was. Maar zo te zien vind je dat dus niet.

9 mei 2020 om 10:02

ScH14FcB, ik vind dat er best wat zaken zijn waarin deze twee groepen werknemers te vergelijken zijn. Beide werken ze voor een groot bedrijf met winstoogmerk, beide hebben ze contractuele vergoedingen vastgelegd, beide kunnen ze in mijn voorbeeld niet hun normale werkzaamheden verrichten en beide dragen ze bij aan entertainment. Ik snap niet zo goed waarom een medewerker van Ziggo belangrijker werk verricht, misschien door hun bijdrage van het aanbieden van internet (dan heb je misschien een klein punt). Let op: ik heb het niet over VodafoneZiggo.

9 mei 2020 om 11:33

" Men lijkt te vergeten dat de clubs gewoon bedrijven zijn met winstoogmerk en dat zij voetballers in dienst nemen om winst te maken ". Voetbalclubs hebben geen winstoogmerk. Dat blijkt wel uit het feit dat 9 van de 10 clubs iedere Euro die ze verdienen, direct weer uitgeven. Vaak zelfs al voor ze het geld ook daadwerkelijk hebben ontvangen. Als clubs een winstoogmerk zouden hebben, zouden ze hun spelers zo snel mogelijk willen verkopen en niet langer vasthouden waardoor ze als ze verkocht gaan worden minder opleveren. Terwijl dat in de meeste gevallen wel het beleid is. De Nederlandse begrotingen zijn geen van allen winstgevend, ook die van Ajax niet, de winst moet komen uit het transferbeleid en CL deelname. Voetbalclubs zijn volgens de FFP regels verplicht om hun inkomsten niet te laten overstijgen door de uitgaven, maar dat is niet hetzelfde als een winstoogmerk.

9 mei 2020 om 11:38

@Aadmaat. Als ziggo niet kan leveren regelt Ziggo de vergoeding dan hoeft de consument niet te betalen voor iets dat niet geleverd word. In dit geval vraagt een bedrijf een bijdrage aan consumenten die waarschijnlijk maar een schijntje is vergeleken met de uitgaves. Deze consumenten verdienen waarschijnlijk stukken minder dan de heren voetballers. Ik vind het als bedrijf zeer arrogant om de consument te laten betalen voor iets dat je niet levert. Veel supporters (waaronder ikzelf) zullen er waarschijnlijk mee instemmen. Maar het is toch wel scheef dat je met jouw “donatie” het salaris indirect betaald van spelers die veel meer dan jouw verdienen. Waarom zou ik moeten meebetalen als het slecht gaat het is ook niet zo dat ze vooraan staan om korting te geven als het goed gaat met de club.

9 mei 2020 om 12:32

PdeB, ik denk dat er ergens verwarring ontstaan is. Ik geef toch juist aan dat de club de verliezen voor rekening moet nemen. Wat ik aangeef is dat de werknemer er niet voor moet opdraaien voor verliezen en de consument al helemaal niet. Waar maak je uit op dat ik ook maar een beetje vind dat de consument iets moet bijdragen? Ik denk dat je dezelfde aanname doet als InkeMontana. Mocht dat niet het geval zijn dan wordt het gewaardeerd als je mij wijst op het stuk waar je dat uit opmaakt.

9 mei 2020 om 12:34

Scepticus38, wist je dat AFC Ajax NV in 2019 een resultaat heeft gehaald van ruim 51 miljoen en dat deze zelfde NV bijna vijf miljoen heeft uitgekeerd aan de eigenaren?

10 mei 2020 om 18:36

Spelers willen echt heel graag salaris inleveren als er in ruil een beperking komt in gevraagde transfersommen. Dus een regel als maximaal 15 keer een jaarsalaris als maximale transfersom. Nu is het zo dat clubs zich helemaal gek verdienen aan de spelershandel, het is hun grootste inkomstenbron geworden.

10 mei 2020 om 19:15

@speedyafc, hoezo zouden ze graag salaris inleveren? Misschien een enkeling die ergens echt graag weg wil

11 mei 2020 om 12:15

Omdat ze dan elders veel goedkoper zijn en dus een behoorlijk tekengeld kunnen ontvangen. Zo werkt de transfermarkt. Hoe goedkoper je weg kan, hoe meer je zelf eraan over houdt bij je nieuwe club. Stel dat van Beek zijn salaris op 1 miljoen euro beperkt was en hij voor 15 miljoen euro weg kon, hoeveel zouden Real en Man United hem dan persoonlijk bieden om hem over te halen bij hun te tekenen?

9 mei 2020 om 09:22

Ik als zaakwaarnemer zou zeggen dat je als voetballer ook een sociaal voorbeeld bent voor veel jeugd. Vooral bij zo n jonge knul die net de persoon verloren is die hem ook voor dit soort dingen zou moeten beschermen.. het is goed dat psv geld investeerde in spelers als ze hier de middelen voor hebben.. maar de fifa zou eigelijk moeten zeggen dat dit soort jongens pas na een aantal jaar bij t geld zou moeten kunnen. Dit om de ontwikkeling van de persoon te redden ofzo?

9 mei 2020 om 09:41

Mag ik je vragen welk percentage van je salaris jij kan missen en welk percentage jij afdraagt aan je werkgever?

9 mei 2020 om 10:06

AadMaat, je zit continue voetbal met andere bedrijstakken te vergelijken, maar daar klopt natuurlijk niks van. Voetbalbedrijven hebben andere inkomsten en andere uitgaven. Door maatregelen verliezen clubs 2 van hun 3 vaste inkomstenbronnen. Die inkomsten worden gehaald op wedstrijddagen en worden opgebracht door de spelers. Daar worden ze goed voor betaald, is het dan niet logisch dat spelers een deel van inkomen afstaan?

9 mei 2020 om 10:13

Nee, dat is absoluut niet logisch. Het is logisch dat je eerst je zorgt dat je aan je verplichtingen voldoet, daar zijn voor PSV zat mogelijkheden voor. Het is logisch om ik het vervolg je beleid anders te voeren, door bijvoorbeeld iets meer op de voorziening te storten. Als dat betekent dat je in bepaalde zaken als bedrijf een stapje terug moet doen is dat jammer, maar je voert dan wel financieel gezond beleid. PSV is een NV en geen voetbalvereniging, de eigenaren moeten opdraaien voor verliezen en zeker niet de supporters of werknemers.

9 mei 2020 om 19:27

En wie zijn dan die eigenaren van PSV waar jij het over hebt? Het laatse wat ik weet zitten de aandelen in de stichting PSV. Die maakt geen winst. Dus er heeft niemand baat bij het bedrijf PSV. Maar van jiu moet er wel iemand bloeden. Namelijk een eigenaar/eigenaren die er niet is/zijn.

9 mei 2020 om 21:05

Huh waarom moet er volgens mij iemand bloeden? Sorry hoor maar de aandeelhouders zijn toch gewoon eigenaar van de organisatie of zie ik dat helemaal verkeerd? Wat ik zeg is dat de werknemers er in ieder geval niet voor op moeten draaien.

9 mei 2020 om 21:30

"sorry hoor maar de aandeelhouders zijn toch gewoon eigenaar van de organisatie of zie ik dat helemaal verkeerd?" Dat zie jij inderdaad helemaal verkeerd Aad. In verband met het toegenomen belang van het betaald voetbal werd in 1984 de Stichting PSV Voetbal opgericht. In deze Stichting werd o.a betaald voetbal ondergebracht onder verantwoordelijkheid van een Stichtingsbestuur. Op 1 juli 1999 werd PSV N.v. opgericht.

Het punt van Verbeek snap ik helemaal. De bedragen die nu door de KNVB gevraagd worden staan in geen verhouding tot andere sectoren. Met 400 miljoen zijn in andere sectoren veel meer banen te redden.

9 mei 2020 om 09:26

Het is al ronduit schandalig dat de Knvb de hand ophoud

9 mei 2020 om 10:08

@Wouterke: dat is ook helemaal waar. Maar wat ik niet fair van Verbeek vind, is dat hij een Ihattaren erbij pakt. Het gaat om het geheel, niet om individuen. Belastinggeld naar voetbalverenigingen zou ik niet logisch vinden, de sector leeft veel te opportunistisch. Daarin heeft Verbeek gewoon gelijk, andere sectoren worden net zo hard geraakt of zelfs harder en betreft een heel stuk meer mensen.

9 mei 2020 om 11:22

Kromme van Verbeek is dat hij trainer van Twente werd op moment dat club overeind werd gehouden foiry gemeente Enschede met, jawel, belasting geld. Daarnaast zijn vaste clausule van een paar ton als hij ontslagen zou worden. Dus beetje pot verwijt de ketel verhaal.

9 mei 2020 om 13:04

Zoals ik het niet fair vind om Ihattaren te bekritiseren, zal ik dat ook niet bij Verbeek doen. Gaat meer om het hele systeem die gewoon niet gezond in elkaar steekt.

1. De auto is niet nieuw gekocht dus die kleine 200k heeft hij niet betaald2. Zijn geld, al koopt ie n auto van 500K...3. Het gaat om n RS6 niet om n R8...

9 mei 2020 om 09:24

Daarbij komt dat ik me niet kan voorstellen dat die auto geen onderdeel is van een sponsordeal met die autodealer. Net als Kokcu die in een week tijd 2 auto's bij dezelfde dealer liet zien als ik me niet vergis.

9 mei 2020 om 10:06

Nou, dit maakt het echt helemaal goed! Hoe weet je trouwens zo zeker dat hij die kleine 200k niet heeft betaald?

9 mei 2020 om 10:11

Dat lijkt me toch logisch. De meeste voetballers zijn niet al te snugger, maar een tweedehands wagen aan de prijs van een nieuwe kopen is zelfs voor hen wat verregaand lijkt me.

9 mei 2020 om 10:39

@Lierse1997 het ligt aan mij, maar ik had van jou niet zo’n generaliserende opmerking verwacht.

9 mei 2020 om 16:55

Of t “helemaal goed” is of niet, is niet relevant als t om zijn geld en zijn uitgaven gaat. Hij kan t zich veroorloven dus waarom niet... Wat wel relevant is; verkeerd model auto en het aankoopbedrag. Daarover gesproken; importauto met bouwjr 2018, dus sowieso minder BPM, en in 2019 op kenteken gezet. Maakt t trouwens uit hoe ik t weet...? Met een beetje research zou t niet verkeerd geciteerd of in dit topic staan...

Kokcu deed dat ook onlangs. Zelf heb ik er niet zo veel problemen mee. Ze hebben het geld eerlijk verdient, dus hoe ze dat uitgeven is hun eigen keus. Als we ons al druk maken om jonge gasten in dure auto's, laten we dan de groep bekritiseren die het in het illegale circuit "verdient" heeft..

9 mei 2020 om 09:26

Die auto's van Kocku waren ook nog eens van het autobedrijf van z'n oom. Denk niet dat die het volle pond betaald heeft.

9 mei 2020 om 09:28

Alsnog zal het geen goedkope wagen zijn geweest, maar dat hoeft ook niet. Geld is eerlijk verdient, dus hij beslist wat hij ermee doet. Dat mensen hun bedenkingen hebben bij sommige uitgaven kan, maar het veroordelen gaat te ver.

9 mei 2020 om 09:38

Of hij heeft die auto's juist gekocht omdat het bedrijf van zijn oom op dit moment elke euro kan gebruiken. Wie weet.

9 mei 2020 om 09:43

Tja, ik vind dat mensen eigenlijk niks te zeggen hebben over wat dat soort gasten met hun geld doen. Waar ik wel moeite mee heb is dat constant pronken van mensen op social media, maar dat is breder dan voetballers alleen.

Kokcu deed dat ook onlangs. Zelf heb ik er niet zo veel problemen mee. Ze hebben het geld eerlijk verdient, dus hoe ze dat uitgeven is hun eigen keus. Als we ons al druk maken om jonge gasten in dure auto's, laten we dan de groep bekritiseren die het in het illegale circuit "verdient" heeft..

10 mei 2020 om 17:56

Ach ik kan me hier ook niet druk om maken. Als die gasten in een RS6 willen rond toeren, moeten ze dat vooral doen. Ook in deze tijd. Maar ik ben wel tegen het geven aan staatsteun aan bvo’s. Is hoe je het wendt of keert ook bij PSV gebeurd. Dus Verbeek heeft wel een punt als clubs nu bij de overheid aankloppen.

10 mei 2020 om 18:06

@hansje1969, dat is helemaal niet gebeurd. PSV heeft werktijdverkorting aangevraagd omdat het kon, niet omdat het nodig was. Althans, ze dachten dat het kon, blijkbaar komen ze toch niet in aanmerking.

10 mei 2020 om 18:22

Ik doelde op de gemeente deal toen der tijd. Met de grond onder stadion en hert gang. Was inderdaad niet uit mijn tekst op te maken. Zo zijn er bij andere clubs ook deals geweest waar gemeentes te hulp schoten. Ik vind voetbal leuk, maar om dat nu overeind te houden met belasting geld, vind ik nou ook weer zijn doel voorbij schieten.

Het is gewoon te hopen dat door de crisis de salarissen weer wat normaliseren. Wereldwijd wel te verstaan.

9 mei 2020 om 09:50

Verwacht jij dat clubs de prijzen van kaartjes gaan laten zakken nu een plek schaarser wordt, verwacht je dat tv-providers minder gaan vragen voor een abonnementendienst? Zolang dat niet gebeurt zal er toch geen reden zijn om de salarissen te verlagen. Bij lagere salarissen zullen de bedrijven in het voetbal alleen maar meer winst boeken.

9 mei 2020 om 09:58

Zou echt fantastisch zijn als voetballers opeens een normaal salaris zouden verdienen. Gewoon spelers als Ronaldo 2 ton per jaar. Voetballen blijven ze heus wel, want ze kunnen verdsr niets.

9 mei 2020 om 10:08

Dus ze voetballen in een branche die miljarden per jaar oplevert, maar ze zouden daar zelf niet van mogen profiteren? Die moet je toch even aan mij uitleggen.

9 mei 2020 om 10:22

Migi, dit zegt veel over jou dat je zo bekrompen denkt. De meeste HBO en Universitaire opleidingen zijn zo moeilijk niet hoor. Je gebruikt Ronaldo als voorbeeld, als hij met zijn drive iets anders zou doen dan denk ik dat hij daar ook succesvol in zou zijn. Weet je hoeveel voetballers er van het Thorbecke Lyceum in Rotterdam komen, waar ze op Havo en VWO niveau onderwijs volgen? Denk je echt dat die gasten niks zouden kunnen? Bespottelijk en verschrikkelijk denigrerend.

9 mei 2020 om 10:23

@Lierse1997 helemaal met je eens! Ik denk dat het komt doordat mensen door hun sympathie voor een club, de clubs zien als verenigingen en niet als bedrijven.

9 mei 2020 om 10:33

In het geval dat er door een financiele crisis heel veel clubs over de kop gaan en geen hoge salarissen kunnen betalen natuurlijk. Niet als de clubs gewoon nog steeds het geld hebben om miljoenen te betalen. Duh.Aadmaat, goh les geven op het lyceum. Denk dan dat ze toch zouden kiezen voor voetballen met een salaris van 2 ton per jaar.

9 mei 2020 om 10:47

@Migi ik heb even aangepast zodat je het wat beter begrijpt. In Nederland heb je te maken met iets wat wij leerplicht noemen, waardoor je tot een bepaalde leeftijd naar school dient te gaan. De school die ik noemde biedt onderwijs aan op twee niveau: Havo en VWO. Beide dienen als voorbereiding op vervolgonderwijs. Veel topsporters, waaronder (jeugd)voetballers genieten onderwijs op de eerder genoemde instelling en behalen hier ook hun diploma. Door dat gegeven durf ik te stellen dat zij ook best zouden kunnen slagen in een maatschappelijke carrière. Snap je op deze manier enigszins wat ik bedoel?

9 mei 2020 om 10:56

Ik snap wel wat je bedoelt en nee ik denk niet dat alle voetballers achterlijk zijn. Ik chargeer graag dingen. Ik denk dat als je ze 2 ton per jaar geeft dat ze echt wel blijven voetballen, want zon salaris verdien je met een normale carriere vrijwel nooit. Nu snappen we elkaar vast.

9 mei 2020 om 11:13

@Migi nog altijd heb je dan te maken met pensioenopbouw. Na 36 levensjaren zal je wat anders moeten gaan doen, maar je hebt geen ervaring en zal dan als starter ergens aan de slag moeten. Hoe wil je dat dan tackelen?

9 mei 2020 om 11:17

Dat moeten ze zelf regelen. Met 2ton per jaar kan je tussen je 18e en 36e zat buffer opbouwen om je na je carriere om te scholen. Dan nog zullen sommige spelers het na hun carriere krap hebben. Net als een hoop gewone mensen. Maar goed, ik ben niet zo naief om te denken dat dit ooit werkelijkheid wordt hoor. Mn vader was lid van de communistische partij. Ik kan er niks aan doen

9 mei 2020 om 11:17

@migi, ik denk het niet eigenlijk. Echte topsporters zijn vaak wel in meerdere sporten goed. In Amerika zie je die concurrentie bij sporten onderling heel sterk. De toppers die tot hun 17e/18e/19e meerdere sporten tegelijk doen en uiteindelijk voor de meest verdienende kiezen. Er zijn volgens mij best wat voetballers goed in tennis. Voor de Nigel de Jongs zou mma een interessante optie zijn. Ik bedoel daar zijn vrouwen die per wedstrijd al een half miljoen pakken

9 mei 2020 om 11:31

Ja das waar. Volgens mij deed Nadal ook een keer mee in zo'n vrienden van wedstrijd en die kon echt aardig voetballen.

9 mei 2020 om 11:58

Ja precies dat hooghouden zag er beter uit dan sommige miljoenenaankopen hahaha. Ik denk dat met 2 ton nog best wat jongens voor een andere sport kiezen. Pogba zie ik wel een basketbalcarriere nastreven. In de NFL kan je ook altijd nog als kicker terecht

9 mei 2020 om 22:24

Nee, want dan draait hun hele jeugd niet om voetbal. Dan gaan die gozers gewoon wat anders doen en stort je hele professionele voetbalwereld zoals jij hem kent in elkaar. Niet meer spelers met veel techniek en spelinzicht. Maar de plaatstelijke bakker waarvan je niet weet of hij de bal aan wilde nemen of wilde schieten

9 mei 2020 om 10:51

Sallarissen normaliseren??? Waar moet het geld wat binnenkomt in de voetballerij dan heen?? Allemaal na de bobo's ? Of hoop jij dat het gewoon veel slechter gaat met de voetballerij? Dan ben je toch geen fan als je hoopt dat het met de hele sector wereldwijd veel slechter gaat?

9 mei 2020 om 13:07

Ik zeg niet dat ik het hoop. Ik denk dat het alleen gebeurt. Bedrijven en voetbalclubs die omvallen. En denk jij nu echt dat het merendeel van de clubs winst maakt?? Zonder transfers maken clubs zelfs megaverlies.

10 mei 2020 om 11:52

Je zegt letterlijk het is te hopen...

Helemaal met Verbeek eens. Zou goed zijn als men overal flink wat minder gaat betalen aan de spelers. Waar dan ook, er zijn miljoenen mensen die nachten niet kunnen slapen omdat ze niet weten hoe ze rond kunnen komen. Zeker de topvoetballers hoeven zich geen zorgen te maken over hun financiële toekomst. Tijd dat men overal flink gaat snijden in hun salarissen.

9 mei 2020 om 09:24

Tja volgens mij is Verbeek zelf ook iemand die mooi geprofiteerd heeft van de hoge lonen in de voetballerij en hij was zelf laatst enorm aan het miepen omdat nota bene zijn eigen salaris werd ingekort bij zijn Australische team. Dat maakt het toch een ietwat hypocriete uitspraak naar mijn idee.

9 mei 2020 om 09:38

Van mij gaat men ook snijden in de salarissen van (top)trainers alleen denk ik dat het probleem bij de spelers groter is. Ik zie geen achttien jarige trainers die al miljonair zijn...Verbeek is zeker wat hypocriet, maar hij zit al lang in het vak. Geen reden dat jonge spelers, waar dan ook, duizenden euro's per week verdienen.

9 mei 2020 om 09:43

Op zich is het ook niet zo vreemd. Als je ziet hoeveel geld er in de voetballerij, zou het vreemd zijn dat de voetballers er zelf niet van profiteren. Daarnaast is een Ihataren natuurlijk ook het grote toptalent van PSV, dus die verdient dan ook wat meer dan gemiddelde 18-jarige voetballer. Ik zou dan ook niet weten waarom hij minder zou moeten verdienen (algemeen gezien natuurlijk, deze crisis vormt natuurlijk een uitzondering).

9 mei 2020 om 12:02

Hou toch is op man al koopt hij een auto van 6 ton wat kan mij dat nu boeien , en laat Verbeek zich lekker bezig houden met andere zaken als het veroordelen van spelers die hun geld uitgeven , een club betaald PSV in dit geval een salaris waarvan hij dit kan betalen so wat al die jaloezie reacties ,

9 mei 2020 om 13:54

Je begrijpt dat de salarissen van spelers los staan van de salarissen voor gewone mensen toch? Als voetballers minder gaan verdienen gaan jij en ik niet meer verdienen.

9 mei 2020 om 22:47

Nee maar als de voetballers minder verdienen, en er weer een crisis komt hoeven de clubs niet hun handje op te houden bij de KNVB, en die weer bij de overheid. Waar uiteindelijk de overheid meer belasting nodig heeft en wie betaald er belasting? Precies jij en ik. De komende 5-10 jaar zo niet langer gaat er iemand betalen voor alle steun die er nu wordt gegeven door de overheid.

9 mei 2020 om 14:08

Dan hadden de bestuurders vooruit moeten kijken en niet denken dat de begroting alleen maar omhoog kan. Kortom, salarisbudget afhankelijk maken van begroting/inkomsten.overal maakt men deze fout, maar herstellen in de vorm van ontslagen is in de voetbalwereld schieten in eigen voet vanwege de transfervergoedingen. Klaag niet op de spelerssalarissen, maar op het bestuur die dit mogelijk maken. Overigens, als het inkomen er is is het niet meer dan eerlijk dat de speler daar het grootste deel van krijgt. Wat ik pas echt absurd vind zijn de miljoenenvergoedingen voor spelersmakelaars. Door clubs nota bene. Nog zo'n ondoordachte actie van bestuurders die zich hiermee volledig hebben laten gijzelen op eigen kosten.

Je kan het ook gewoon zo bekijken dat mensen als Ihataren de economie draaiende houden. Zolang hij de auto bijvoorbeeld in een Nederlandse winkel koopt en daarmee dus personeel het hand boven het water kan houden, dan zie ik het probleem niet echt. Net zoals met Kocku. Of het verstandig is om al op zo'n jonge leeftijd met geld te smijten is nog maar de vraag, maar economisch gezien doen ze toch juist voor de maatschappij een goede zaak.

Ik zie het probleem niet als ze het geld hebben en willen een auto kopen dan kunnen ze dat toch gewoon. Volgens mij is die Verbeek gewoon jaloers.

9 mei 2020 om 22:51

Maar als de club failliet gaat omdat ze op dit moment geen inkomsten hebben, en daardoor hun handjes moeten ophouden bij de overheid om steun te krijgen. Dan is er iets mis in het systeem. De huidige situatie toont aan voor iedereen dat een buffer opbouwen erg verstandig is. Hopelijk is dat voor elke laag in de samenleving duidelijk

Voetballers leven niet in de echte wereld, ja goh, is dat nog nieuws? Zolang ze niet ook gaan denken dat ze echt belangrijk zijn is het prima. En wat hij met zn geld doet, tja, hij verdient het nou eenmaal. Maakt het dan echt uit of ie het op de bank zet of er een auto van koopt?

9 mei 2020 om 23:53

Het maakt niks uit wat die jongen met zijn geld doet, maar het punt dat het tijdens zo'n crisis niet echt handig is dit soort berichten de wereld in te sturen is toch wel te begrijpen. Terwijl het betaald voetbal bij de overheid aanklopt voor geld werkt het niet als profvoetballers nu allemaal pas gekochte dure auto's op Instagram posten en foto's waarin ze boeken lezen over belastingontwijking. Dat helpt het imago van de sector allerminst. Nou verwijt ik Ihattaren met zijn net 18 dat absoluut niet, die was gewoon enthousiast over zijn nieuwe auto en deelt dat. Maar handig is het niet. De reactie van Verbeek is sterk overdreven.

10 mei 2020 om 01:13

@adzevedo, het zijn ook vaak sponsors. Ik las toevallig 2 dagen geleden een column waarin verschillende sponsors liepen te klagen dat ze in deze tijden amper gepromoot meer werden en teleurgesteld waren in hun sporters. Ze wilden in deze tijden graag een stukje wederkerigheid. En ja social media is daarvoor het ideale platform

Achja het is zijn verdiende geld en daar moet hij mee doen wat hij wilt natuurlijk. Ihattaren kan er niks aan doen dat de voetbalwereld zo veel geld uitgeeft en dan ga je er natuurlijk ook wel gebruik van maken. De bedragen die omgaan in het voetbal zijn vergeleken met andere sectoren niet normaal (ook al hebben bijv. Sponsoren enz. Ook hun vinger in de pap) het probleem ligt alleen niet in Nederland. In het buitenland gaan ze nog gortiger om met bedragen (komt ook dat er meer inkomsten zijn uit tv gelden en sponsoren) waardoor je als Nederland toch een beetje mee moet in dat gedrag om een klein beetje aan te haken en om niet af te zakken naar een competitie als san marino, Moldavie.

Verbeek klinkt als een zuurpruim die nergens meer aan het werk kan omdat hij een slechte trainer is. Moet nu zn geld bij elkaar zien te verdienen. Komt een beetje hatelijk over dit van hem.

Nederland is zowat het enigste land dat wilt bepalen wat anderen met zijn geld moeten doen. Bij depay was het ookal pagina nieuws toen hij zijn eigen geld spendeerde. Te gek voor worden allemaal hypocrieten. Wie ben jij om te bepalen wat anderen moeten kopen denk ik dan?

9 mei 2020 om 22:54

Als het bedrijf/KNVB/clubs geld nodig heeft/hebben van de overheid dan is dat belastinggeld en dan mag iedere burger een mening hebben over hoe een “ambtenaar” zijn geld uitgeeft. We zijn nog niet in die situatie maar wat als dat wel zo is.

Deze reactie van GertJan slaat nergens op. Laat die jongens doen wat ze willen met hun geld. Ze hebben t op een eerlijke manier verdiend en dat komt ook door ons , supporters. Wij willen naar stadions , wij willem wedstrijden zien..kwestie van vraag en aanbod. Er zijn zat miljonairs die elk zijn geld op zn eigen manier besteed. Ik gun t ze van harte. Crisis is niet veroorzaakt door die spelers.

Oh krijgen we in crisis deze discussie weer! Weet je laat die gasten lekker hun gang gaan! Of ze het verdienen of niet is compleet andere discussie! Feit blijft zij hebben het wel gered als prof ik niet en velen met mij niet, dat is mijn troost. het percentage dat weet te slagen leeft er goed van, nou prima toch?! Ze geven geld uit als water ja daar verdienen ook mensen aan kortom, wat is het probleem? Moeten we terug naar de jaren 70 een wasmachine als premie? Laat het lekker los en geniet van die gasten! Wat ze privé doen is hun zaak.

Tuurlijk verdienen voetballers, bestuurders en trainers veel, maar dat komt gewoon door de markt die er voor voetbal is. Dus voor alle mensen die hier aan het klagen zijn dat voetballers te veel verdienen zou ik willen zeggen: stop met het kijken en volgen van voetbal, aangezien wij de supporters de reden zijn dat er zoveel betaald wordt. Zou er niemand voetbal kijken zou er ook niemand in investeren, kijk naar een sport als korfbal of noem ook maar wat, daar is haast niemand in geïnteresseerd, dus ook geen sponsors, dus ook geen hoge salarissen

De Audi is 2e hands en geïmporteerd dus stuk goedkoper ! Zure mensen

Gert-Jan Verbeek is een conservatieve man met uitermate bekrompen ideeen. In de Nederlandse wet staat dat iemand die zijn rijbewijs heeft, de weg op mag met de auto van zijn keuze. Ihattaren heeft het geld waarmee hij zijn nieuwe auto heeft bekostigd op eerlijke wijze verdiend en betaalt 50 procent belasting over zijn inkomen. Het idee dat hij vanwege zijn leeftijd niet zelf met zijn geld zou mogen doen wat hij wil, getuigt van een bekrompenheid die zijn weerga niet kent. Dat hij geen dure auto zou mogen bezitten omdat zijn werkgever een bijdrage aan de supporters vraagt, getuigt van een onnavolgbare logica. Die twee zaken hebben werkelijk helemaal niets met elkaar te maken. PSV zal haar spelers naar verluid vragen om een klein deel van hun salaris in te leveren en dat is te rechtvaardigen. Het idee dat een speler aan de buitenwereld toestemming zou moeten vragen om (dure) aankopen te doen, is echter te bespottelijk voor woorden. Het is nog belachelijker als dat ook nog eens aan een leeftijd gekoppeld wordt.

Idd onzin om zo met je materiële welvaart te showen als mensen massaal sterven door virus en duizenden baan kwijtraken. Zamelde dat snapt niet iedereen lees ik wel. Verder goed voorstel om speler te laten gaan, ga maar lekker elders meer verdienen. Beter verder gaan met echte spelers die wel willen

9 mei 2020 om 12:45

Laat jij maar het grootste talent de Eredivisie gaan ja, denk dat PSV beter weet hahah. Te gek voor woorden

Ik snap Gert Jan wel. De salarissen gaan nergens over tegenwoordig. En aan het einde van de rit betalen wij er allemaal aan mee. Niet eens de sponsoren, want ook daar betaald gewoon de klant. In een ideale wereld worden de salarissen gedecimeerd en de kosten voor de seizoenkaarten gehalveerd. Op elk stadion een extra ring erop en lekker met 70.000 man wedstrijden kijken. Of in ieder geval met veel supporters. Om dat het ook voor iedereen bereikbaar is. Maar we blijven het zelf betalen, dus er verandert niets.

9 mei 2020 om 14:02

Een extra ring op elk stadion? Om vervolgens te kunnen klagen hoe leeg elk stadion is? Bij Vitesse worden ze al zowat gratis weggegeven en mensen zitten er nog steeds niet op te wachten om daar op de tribunes te zitten. Om bij de meeste clubs 70000 supporters te krijgen zul je mensen moeten betalen om op de tribune te zitten.

Altijd weer dat makkelijke gebash op voetbalsalarissen. Voetballers leveren een dienst waar enorme vraag naar is. Grote vraag drijft de prijs omhoog. In mijn ogen niet meer dan eerlijk dat de voetballer die de dienst levert het leeuwendeel krijgt van de vergaarde inkomsten daarvan. Als hoge salarissen je een doorn in het oog zijn, geef dan voorbeelden van het bedrijfsleven waar werknemers produkten verzinnen en fabriceren, maar de directie zichzelf het rijkst beloont. Of het management in de voetbalwereld die ook goed verdienen aan de kunsten van anderen en vervolgens blijkt dat ze gewoon op de pof spelen en na 2 maanden onverwachte inkomstendaling al op de blaren zitten. Nooit gedacht aan de salarissen omzetafhankelijk te maken blijkbaar want als het fout gaat helpt de gemeente wel. Ja zo kan ik ook managen. Is dat nou een hoog managerssalaris waard? Om nog maar te zwijgen van het jezelf laten gijzelen door speler en vooral makelaar die miljoenen krijgen voor wat telefoontjes en een contract opstelllen. Nee, spelerssalarissen bekritiseren is wel het laatste wat je zou moeten doen. Ook in deze tijd.

Die jongen lieverd salaris in zoals iedereen in betaald voetbal, wat Mo met ze eigen geld doet gaat niemand toch wat aan. Klote voetbalzone kut site

Heeft vooral te maken met het leeftijd en de mensen waar je mee omgaat. Ik ben natuurlijk wat ouder en zou het nooit kunnen betalen dus voor mij is het ook niet logisch om zo een auto te kopen. Maar als je miljonair bent en een vermogen hebt waarom zou je dan niet een dure auto halen? Al vind ik 200k wel overdreven.

Volgens mij heeft nog geen een nerderlandse club om geld gevraagd bij de regering . De knvb wel .

Natuurlijk makkelijk scoren dit door gert Jan. De beste man heeft zelf om en nabij een geschat vermogen van 11 miljoen maar daar hoor hem niet over in zo'n houthakkers kloffie. En als je niet weet hoe Emmen de 2 spelers heeft gehaald lijkt me dat al helemaal niet handig om uitspraken over te doen. Ik had op m'n 18e het geld bij elkaar voor een mini en deze jongens een iets grotere mini, verschil is er. Zij hebben het geld voor deze categorie spullen. Dat is hun way of live, je vindt het leuk of niet deal with it gert Jan.

Het was een R6 geen R8. Ook was het een occasion en geen nieuwe auto.. Gewoon slecht geïnformeerd en pure afgunst van Verbeek.. huilie huilie

9 mei 2020 om 22:02

Een RS6 was het, maar verder volledig met je eens inderdaad!

10 mei 2020 om 00:02

Ja correctie.. rs6

Laat hun het lekker kopen zijn blijkbaar hun droomauto’s als jullie het geld hadden zouden jullie het ook doen

Natuurlijk zijn de salarissen in het topvoetbal al jaren geleden ontspoord. Maar ik ken wel heel veel andere beroepsgroepen waar dat ook voor geldt. En dan denk ik vooral ook: je moet dat die voetballers niet kwalijk nemen maar degenen die dat geld kennelijk willen betalen.

Snap al de ophef niet van vele niet. Lekker belangrijk wat ze kopen. Ze hebben het geld eerlijk verdiend. Verbeek moet zich bemoeien met zijn eigen zaken. Dat de verhoudingen erg krom zijn, maakt elke voetbal liefhebber zich schuldig aan. Zonder supporters was dit nooit mogelijk.en of die 18 of 88 is boeit verder weinig. Er zijn genoeg rijkeluis kinderen die ook alles krijgen en er helemaal niets voor doen. En het is niet zo dat Gertjan hoeft aan te kloppen voor geld, dat heeft die zat. Maar die is nog wat van de oude stempel, die zeuren graag om niets.de meeste mensen die veel geld hebben kopen waar ze zin in hebben. En hij verdiend het eerlijk, dus geen enkel punt hier.

Die jongen is net 18 en koopt waarschijnlijk zijn eerste auto en dat is een bak van 2 ton. Zo uitzonderlijk is dat niet, zijn ploeggenoten rijden allemaal in dezelfde soort wagens. Dat is een neveneffect als je voetballers gigantische salarissen gaat geven, dan kopen ze grote huizen, dure auto's, dure kleding en exclusieve sieraden. Wat had je dan verwacht dat er ging gebeuren? Een 2de hands Volkswagen Golf? Gezien de huidige crisis is het natuurlijk een beetje onhandig om zoiets op Instagram te gooien. Maar gezien zijn leeftijd zijn dit soort onhandigheden niet uitzonderlijk. Dat kan gebeuren en daar hoef je als 57 jarige volwassenen ook niet met gestrekt been op te reageren. Dat je spelers als Promes, Babel en Depay publiekelijk bekritiseerd op hun social media gedrag begrijp ik. Die zijn qua leeftijd volwassen en hebben een voorbeeldfunctie. Maar een net 18 jarige speler die pas een jaar komt kijken daar kun je dit soort dingen van verwachten. Daar moet je niet te hard over oordelen.

Verbeek heeft hier absoluut een punt. Goed ondernemerschap houdt ook in over een zodanige buffer beschikken dat de organisatie enige tijd zonder inkomsten kan blijven bestaan. Een club die als gevolg van exorbitante salarissen van spelers na enkele maanden al in de problemen heeft het dan ook volledig aan zichzelf te danken. En tja, wat te zeggen over die patserbak van Itharen... smaak is niet te koop, hè? :-P

Ik word echt kotsmisselijk van deze calvinistische jaloezie. Deze jongen mag doen en kopen met Zijn geld dat hij zelf eerlijk heeft verdiend! Alleen maar afgunst van anderen

Ach kijk al die arme fans hier die dolgraag in zijn schoenen plaats zou nemen. Maar omdat ze geen profs zijn geworden gaan ze haten en zeuren over salarissen van voetballers. Alsof je naar de film gaat en tijdens het film gaat lopen zeuren hoeveel die acteurs wel niet verdienen. Misselijkmakend gedrag hier.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

118 fans
Coach, 58 jaar
SeizoenClub
2019-2020 Adelaide United
2017-2018 FC Twente
2014-2017 VfL Bochum
2013-2014 1. FC Nürnberg
2010-2013 AZ

In de wandelgangen

Vrijdag 15 januari
Feyenoord zet alles op alles voor de handtekening van Aliou Balde. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren